Hvit leire har anti-aging, anti-bakterielle og antiseptiske egenskaper og en rekke næringsstoffer som er nyttige for huden, noe som gjør den vellykket brukt i kosmetikk.

Hvite leire masker metter huden, fukter den, renser fra døde celler og patogene bakterier.

Spekteret av naturlige komponenter, som er en del av denne leire, fremmer utvidelse og rensing av de subkutane karene, normaliserer blodsirkulasjonen og øker produksjonen av kollagen, som er involvert i foryngelsen av huden og gjør at du kan gjøre den elastisk.

Følsom hud lider ikke av hvit ler, tørr får nødvendig hydrering, og forbedrer problematisk og fet.

Finn ut her behandlingen av purulent akne i ansiktet.

Hva er effekten av masker?

Hvite leire masker forsyner huden med verdifulle mikroelementer. Når de trenger inn i epidermiscellene, er de involvert i metabolske og regenerative prosesser:

 • silisium gjenoppretter skadet bindevevsvev og forbedrer hudens elastisitet;
 • magnesium normaliserer produksjonen av kollagen for å øke elastisiteten og foryngelsen;
 • Kalsium myker og styrker hudceller, slik at det får en fløyelsaktig og ømhet;
 • Zink forhindrer for tidlig aldring, forhindrer celle ødeleggelse og har en foryngende effekt.

For hver hudtype virker hvite leire litt annerledes:

 • fet hud er ryddet av glitter og sorte prikker, får en sunn nyanse;
 • Kombinert eller normal hud leveres med nødvendige sporstoffer, som forhindrer for tidlig aldring;
 • Den aldrende huden gir et ungdommelig utseende, konturene i ansiktet blir tydeligere, den gråaktige eller gulaktige fargen vil bli bleket, fine rynker vil forsvinne;
 • hvis det ikke er sterkt betennelse, vil problemhuden ikke lenger være dekket av kviser og hudormer.

Hvit ler akne masker

Følgende oppskrifter er testet for effektivitet av millioner av kvinner og tid:

Leire og vodka. Hvit leire i form av pulver (1 ss.) Oppløs en dobbel dose vodka. Hvis blandingen er for tykk, kan du fortynne den med vann eller kamillebuljong.

Hell deretter en dråpe aloe juice og bland godt sammen. Spred massen jevnt over ansiktet ditt og la det tørke (vanligvis 10 minutter).

Etter vask av masken, må du smøre huden med lavt fettkrem - vodka tørker det veldig bra, men det brenner og desinfiserer betennelsen perfekt.

Leire med en badagi. Hvit leire og badyu i pulverform blandes i forholdet 2: 1 og fortynnes med avkjølt kokende vann, konsistensen av blandingen skal være surkrem. Et tynt lag av masken påføres huden og lar den tørke helt. Ved tørking vil det ta omtrent en halv time. Så alt du trenger å vaske av og fukte huden med en krem.

Leire med honning. Hvit leire kan blandes med en liten mengde flytende honning og druesaft. Påfør i henhold til vanlig teknologi: la den tørke i ansiktet og skyll.

Leire med honning og eggeplomme. Ifølge en annen oppskrift kjemper en maske med honning, eggeplomme, olivenolje og hvit ler effektivt i akne. Pisk eggeplommen, hell den i en skje med flytende honning og en teskje olje.

Deretter fortynn to spiseskjeer leire i vann eller kamille kjøttkraft og legg til den første blandingen. Denne masken skal påføres i et tykt lag og holdes også til tørr.

Andre Mask Oppskrifter

Hvit leire for normal / tørr hud:

 • Slip bananens masse inn i en uniformpuré og bland den med hvit leire (2 til 1), hell kjelen med en skje vegetabilsk olje (for tørr hud, erstatt den med rømme). Hold på ansiktet i 10 minutter.
 • Bland en skje med cottage cheese og samme mengde hvit ler, tilsett samme mengde rømme og 4 skjeer melk. Påfør huden og la den gå for en kvart time.

Hvit leire for kombinasjonshud:

 • Fortyn leire med tomatjuice, hold på huden til en skorpe vises på leiren. Denne masken strammer porene.
 • For å tørke de fete stedene på huden, må du blande stivelsen og leire likt, fyll det resulterende pulveret med melk til kremet er tykt. Påfør bare på fet hud, hold i 10 minutter.
 • Bland en skje med leire med dobbel mengde revet agurk eller courgette. Grønnsaker kan erstattes med vann av enhver frukt. Bland blandingen med melk, smør ansiktet og vask etter en kvart time.

Hvit leire for fet hud:

 • Den klassiske versjonen av masken av hvit leire er ideell for hud med høyt fettinnhold. Bland en skje med pulver med vann til kremaktig tykkelse, påfør huden på 15 minutter.
 • Fortynn en skje med leire med en triple dose naturlig yoghurt (du kan erstatte kefir) og tilsett hakkede persille og litt sitronsaft til denne massen. Hold på huden i en kvart time.
 • Bland hvit leire med samme volum yoghurt slik at du får en kremaktig masse. Legg til ett protein for det. Påfør et tykt lag og hold i 10 minutter.

Hvit leire for aldring eller sliten hud:

 • Bland like mengde honning, leire og melk. Spred og hold på huden til den tørker. Denne masken forsterker huden perfekt.
 • For å hvite hudfarge og oppdatere fading huden, bør du piske ett protein med salt (0,5 ts) og hell 2 ss leire inn i den. Søknadsregler er de samme.
 • For å bekjempe rynker er det nyttig å blande leire med avkok av en blanding av urter - salvie, lindeblomster, lavendel og kamille. Masken skal ha en kremaktig konsistens, den bør holdes i ansiktet til den tørker.

Problem hud? Lær hvordan du lager en aspirin akne maske.

Ansiktsmasker med hvit ler hjemme

La oss snakke om fordelene og bruken av hvit leire for ansiktets hud hjemme. Hver dag er den delikate ansiktshuden utsatt for dusinvis av negative faktorer - fra sterk vind, frost eller varme til mislykket utvalgte kosmetikk. Selv grunnlaget - en ekte venn av hver jente, påvirker huden negativt. Det finnes flere løsninger på problemet - enten valget av dyre profesjonelle verktøy for hvert tilfelle av livet, eller bruk av populære oppskrifter. Uansett hvilken type og tilstand huden har, vil hvit leire (kaolin) bli din lojale assistent.

Fordelene med hvit leire for ansiktet

Hvit leire - et utmerket naturlig middel for omsorg for delikat hud. Det vil bidra til å takle ethvert problem, uavhengig av hudtype. I tillegg er kaolin kombinert med en masse nyttige produkter, slik at utførelse av slike kosmetiske prosedyrer hjemme vil ikke kreve noen spesielle utgifter. Ikke vær redd for å prøve og eksperimentere! Basert på det, er Cleopatras utmerkede masker forberedt på hudforyngelse.

Kaolin inneholder stoffer som sink, magnesium, silisium og kalsium. Ved å lage kaolin ansiktsbehandlinger hjelper du huden din:

 • Gain elastisitet;
 • Sakte celle aldring;
 • Forhindre tidlige rynker;
 • Forbedre kollagenproduksjonen;
 • Bli fløyelsaktig til berøring.

Hvem vil passe hvite leiremasker?

 1. Kosmetisk hvit leire hjelper eierne av fet hud å glemme problemet med oljeaktig glans og hatfulle svarte prikker.
 2. Jenter med problematisk hud puster et mildt sukk, bli kvitt irriterende kviser og små utslett.
 3. Etter flere prosedyrer kan kvinner med "sliten" hud nyte en strammet ansiktskontur, forbedret hudfarge og elastisitet.
 4. Eiere av normal eller kombinasjonshud vil motta en lastdose av essensielle sporstoffer.

Regler for å lage masker hjemme

 1. Kjøp leire er best i et apotek eller en kvalifisert kosmetisk butikk. Vær oppmerksom på holdbarhet og pulveruniformitet - det skal ikke være rusk og klumper i det.
 2. Lag en maske av hvit ler kan ikke være i en metallskål - dette vil føre til tap av næringsstoffer.
 3. Når du legger til vann, må du sørge for at det ikke er varmt, ellers vil produktet ikke være til nytte. Det ideelle alternativet vil være mineralvann.
 4. Masken skal brukes umiddelbart etter produksjon.
 5. Ikke bruk leireblandingen til området rundt øynene.
 6. For jenter med sensitiv eller tørr hud, kan du legge til litt vegetabilsk olje og sitronsaft i en hvilken som helst maske for å fjerne "strammende" effekten.
 7. Før prosedyren anbefales det å dampe og forsiktig rense ansiktet, ettervask med kaldt vann, helst kokt.
 8. Ikke hold masken av hvit leire lenger enn den angitte tiden.

Oppskrifter til hjemmelagde ansiktsmasker med hvit leire

Hvit lera akne maske

Hva du kan forvente: forbedring av problemhuden, forebygging av akne.

Viktig redaksjonell rådgivning

Hvis du vil forbedre tilstanden til håret ditt, bør du ha spesiell oppmerksomhet mot sjampo du bruker. En skremmende figur - i 97% av sjampoene av kjente merkevarer er stoffer som forgifter kroppen vår. Hovedkomponentene, på grunn av hvilke alle problemene på etikettene er betegnet som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Disse kjemikaliene ødelegger krøllens struktur, håret blir sprøtt, mister elastisitet og styrke, fargen fader. Men det verste er at disse tingene kommer inn i leveren, hjertet, lungene, akkumuleres i organene og kan forårsake kreft. Vi anbefaler deg å forlate bruken av midler der disse stoffene er plassert. Nylig analyserte eksperter fra vårt redaksjonskontor de sulfatfrie sjampoene, hvor førsteplassen ble tatt av midlene fra firmaet Mulsan Cosmetic. Den eneste produsenten av helt naturlig kosmetikk. Alle produkter er produsert under strenge kvalitetskontroll og sertifiseringssystemer. Vi anbefaler å besøke den offisielle nettbutikken mulsan.ru. Hvis du tviler på kosmetikkens naturlighet, må du sjekke utløpsdatoen, det bør ikke overstige ett års lagringsplass.

ingredienser:

 • spiseskje kaolin;
 • 2 skjeer med alkohol eller vodka;
 • en teskje aloe juice.

Hvordan lage mat: Bland alle ingrediensene til en homogen oppslemming og forsiktig på ansiktet. Etter ti minutter, skyll av med kaldt vann og påfør et tynt lag fuktighetskrem.

Hvit leire maske fra svarte prikker

Resultat: bli kvitt svarte flekker, forhindre inflammatoriske prosesser.

Du trenger:

 • Art. en skje av hvit leire;
 • så mye mineralvann;
 • h. skje med sitronsaft;
 • 1 dråpe essensielle oljer av mynte og te tre.

Slik bruker du: Fortynn kaolin med mineralvann og rør grundig og tilsett resten av ingrediensene. Vent en kvart time etter påføring og fjern blandingen med kaldt vann. Vær forberedt på at du må utføre 2-4 prosedyrer for et konkret resultat.

Hvit leiremaske mot rynker

Resultat: fløyels hud uten rynker.

ingredienser:

 • hvit leire;
 • lindblomstrer;
 • salvie, lavendel og kamille blomster.

Forberedelse og anvendelsesmåte: Lag en avkok, hell en spiseskje med alle urter med kokende vann og la det brygge i omtrent en time. Tilsett kaolin til blandingen er tykk som rømme. Rengjør huden, bruk produktet og hold i 20-25 minutter. Maksimal effekt kan oppnås hvis du har fjernet masken for å fukte huden med en krem.

Hvit leire og sitronmaske

Resultat: Verktøyet vil bidra til å forbedre hudfarge og bleke pigmentering.

Det er nødvendig:

 • spiseskje kaolin;
 • frisk sitronsaft;
 • juice av persille og jordbær (jordbær).

Forberedelse og anvendelsesmåte: Bland alle ingrediensene, bland opp slammet og spre ansiktet. Varigheten av prosedyren er en kvart time.

Hvit leire og honningmaske

Verktøyet vil hjelpe: eliminere rynker og alder flekker, stram hud og gi friskhet.

ingredienser:

 • en teskje honning;
 • spiseskje av leire.

Forberedelse og metode for tilførsel: Ved hjelp av et vannbad, varme honningen til flytende tilstand. Tilsett gradvis leire, kontinuerlig blanding. Ta oppslemmen til konsistensen av krem, bruk på huden og vent 20 minutter.

Hvit leire bleking maske

Resultat: Forbedret hudfarge, mindre merkbar pigmentering, hud elastisk og fløyel, den beste oppskriften med en bleking effekt.

komponenter:

 • kaolin;
 • frisk tomatjuice.

Forberedelse og metode for tilførsel: Fortyn leire med tomatjuice til konsistensen din. Dekk ansiktet med et tykt lag med maske, vask av etter 15 minutter.

Hvit leire og melkemaske

Hva du kan forvente: et utmerket verktøy for mild fuktighetsgivende og nærende tørr hud, samt bekjempelse av de første tegn på aldring.

ingredienser:

 • en spiseskje hvit leire, cottage cheese, rømme;
 • tre skjeer med melk.

Slik bruker du: Bland alle ingrediensene og påfør renset til renset hud. Varigheten av prosedyren er 10-15 minutter.

Hvit leiremaske for fet hud

Resultatet: eliminerer fet skinn, forbedrer hudfarge, ernæring og hydrering.

komponenter:

 • to tsk hvit leire;
 • Fem skjeer med fettfattig kefir (ideelt hjemmelaget);
 • en skje sitronsaft;
 • persilleblader.

Forberedelse og anvendelsesmåte: Bland hvit ler med kefir, tilsett to skjeer med finhakket persilleblader, bland og hell vann med sitronsaft. Påfør et sunt lag på ansiktet og skyll forsiktig etter 10 minutter.

Hvit leiremaske for tørr hud

Verktøyet vil hjelpe: forsiktig fuktighet og næring tørr hud med nyttige stoffer.

komponenter:

 • 2 ss fruktpuré;
 • skje med olivenolje;
 • skje med rømme;
 • hvit leire.

Forberedelse og metode for tilberedning: Forbered mosede epler eller bananer, tilsett resten av ingrediensene og den nødvendige mengden kaolin til en kremaktig tilstand. Ikke bekymre deg, hvis du blander grusene tykkere, kan du fortynne det litt med mineralvann. Vask, rør blandingen på ansiktet og vent 10 minutter. For å forbedre effekten etter prosedyren, bruk en lyskrem.

Video oppskrift: Hjemmelaget maske for bleking hud basert på hvit leire

Hvit leire for ansiktet: søknad vurderinger

Jeg bruker hvit leire til ansiktshud en gang i uken. Masker lindrer glans og bidrar til å forbedre tilstanden til huden som helhet.

I dag for første gang prøvde jeg en maske med kaolin mot rynker. Jeg er veldig fornøyd med resultatet - etter den første applikasjonen har huden synlig oppdatert og strammet. Jeg vil fortsette!

Kosmetologen rådet meg til å lage masker av hvit ler hjemme som en mulighet til å kvitte seg med sorte prikker alene. Jeg bruker prosedyren hver uke i en måned og tenker ikke på hudproblemer.

Hvit leire ansiktsmasker hjemme: TOP beste oppskrifter

Kaolin, populært kjent som hvit leire, er en av de mest verdifulle kosmetiske preparatene som Mother Nature har gitt oss. I århundrer absorberer dette mineralet all jordens kraft og solens energi til å bli en virkelig mirakelmedisin som kan forlenge ungdommen og skjønnheten i huden vår.

På portalens sider har vi allerede tilbudt deg mange helbredende oppskrifter fra kaolin, som raskt og effektivt kan eliminere de fleste estetiske problemene i huden, det er på tide å sette sammen denne kunnskapen og fortelle om alle fordeler og metoder for å bruke hvit leire i hjemmet kosmetologi.

Så, denne anmeldelsen er viet til egenskapene og bruken av hvit leire for ansiktets hud: Vi vil fortelle deg hvordan du gjør rensing, foryngende og nærende kaolinmasker hjemme, og tilbyr hjemmelagde hvite leirekrem oppskrifter for alle hudtyper og dele de reelle vurderingene fra våre lesere.

Nyttige egenskaper og bruk av hvit leire for ansikt og kropp

Kaolin er i seg selv egnet for alle hudtyper, i kosmetiske oppskrifter erstatter det perfekt talc og rismel.

Avhengig av de ekstra ingrediensene kan kaolin fremstilles:

 • Astringent, tørking, anti-inflammatorisk;
 • Tonisk, forfriskende, nærende;
 • Rensing, mykning og kombinert ansiktsmasker.

Hvit leire er rik på sammensetning:

 1. silika;
 2. Kalium og kalsium;
 3. Sink og natrium;
 4. Magnesium og mangan;
 5. Nyttige mineralsalter.

Legg merke til de viktigste terapeutiske egenskapene til kaolin for ansiktets hud:

 1. Den tynne og gråhud kaolin mætter med mineraler og gjenoppretter sin tone;
 2. Den kåte huden myker, exfoliates døde hudpartikler og bidrar til fornyelse av epidermis;
 3. Returnerer elastisiteten og elastisiteten i huden, fremmer naturlig foryngelse;
 4. Dører rent og strammer porene, eliminerer svarte flekker;
 5. Det hemmer dannelsen av rynker, glatter og eliminerer hudslaksighet;
 6. Fjerner giftstoffer, bekjemper betennelse og rødhet, helbreder små sår, virker hudfarge;
 7. Whitens fregner, alder flekker og merker etter akne;
 8. Normaliserer talgproduksjonen, eliminerer en unesthetisk glans i problemområdene i ansiktet;
 9. Forbedrer blodtilførselen til vevet;
 10. Tørker fet hud og forhindrer gjentakelse av akne.

Derfor er det helbredende hvit leire som vil bli et utmerket utgangspunkt for hjemmepleieprodukter i alle aldre og for eventuelle kosmetiske problemer - det er hypoallergent og kombinerer med nesten alle naturlige ingredienser.

Vi tilbyr deg vårt utvalg av hvitlert hjemmelagde ansiktsmasker, strukturert etter hudtyper og nåværende kosmetologiske problemer.

Hvit ler ansiktsmasker: TOP 20 oppskrifter for alle anledninger

Så, avhengig av tilstedeværelsen av naturlig fett og fuktighet, er det betinget av å skille mellom vanlig, oljeaktig, tørr og blandet (kombinert) hudtype av ansikt.

 • Normal hud - inneholder nok fuktighet og fett, det er rent, glatt, uten svarte punkter og forstørrede porer.
 • Oljeskinn - kjennetegnes av overdreven glans på grunn av økt greasiness; porene er forstørrede, svarte flekker, betennelser, akne og akne oppstår ofte.
 • Tørr hud - som regel, mild, tynn, med matt skygge. Hun er tilbøyelig til å flakke og utseendet på tidlige rynker, reagerer sterkt på temperaturendringer.
 • Kombinert hud - vanligvis på pannen og i nasolabial trekant er det alle tegn på fett, og rundt øynene og på kinnene er huden tørr, noen ganger peeling og frynning.

Hvit leire rensende masker

Slike oppskrifter passer for fet og kombinert hudtyper av ansiktet, og bidrar til å kjempe med forstørrede porer, akne og svarte flekker.

I tillegg til kaolin kan gjær, kefir, tørr sennep, honning, mel og helbredende urter legges til masken.

Hvit leire med pore rensende kaffe

For en slik skrubb trenger vi:

 • Kaolin - 2 ts;
 • Malt kaffe - 1 ts;
 • Appelsinskall (godt jordet) - 1 ts;
 • En klype av slaked brus.

Forberedelse og bruk:

Bland forsiktig alle ingrediensene, bruk den beregnede huden i ansiktet og masser forsiktig i 2-3 minutter.

Vi vasker ansiktet vårt med kaldt vann og påfør en fuktighetskrem.

Skru med havremel fra sorte prikker

 • Kaolin - 3 ss. L.;
 • Jord appelsinskall - 2 ss. L.;
 • Havregryn (bakken) - 2 ss l.
 • Rent vann - 2-3 st.l.

Bland de tørre ingrediensene, og legg til gradvis rent filtrert vann - du bør få en viskøs homogen vell.

Påfør på preparert hud (kun problemområder kan behandles), massasje i 2-3 minutter, vask med kaldt vann.

Om nødvendig, bruk en daglig fuktighetskrem.

Tilbakemelding fra våre lesere:

Kult oppskrift. Vel renser huden, strammer porene, etter prosedyren, er ansiktet mykt og fløyelsaktig. Og lukten er oransje, veldig hyggelig - stemningen forbedrer seg. For å få en full positiv ladning - ikke glem å inkludere god musikk.

Oppskrift med honning og sitronsaft

 • For ½ ts kaolin, honning og glyserin;
 • 3 ts. ferskpresset sitronsaft.

Kombiner ingrediensene, bland godt og bruk på det forberedte ansiktet.

Maskens eksponeringstid er 10-12 minutter, vi vasker først vårt ansikt med varmt og kaldt vann.

Hvit leire og eple fra forstørrede porer

 • Lite fersk eple;
 • En halv sitron;
 • 2-3 spiseskjeer kaolinpulver.

I en blender skal du lage en sitron-epleblanding, legge til hvitt leirepulver og bland godt til det er tykt vann.

Masken eksponeringstid er omtrent en kvart time, vi vasker oss først med varmt og kaldt vann.

Hvit leire Whitening Masks

Slike oppskrifter er effektive i bekjempelse av pigmenthæl, fregner, overdreven soling og spor av akne.

Hvit leire og sitronmaske

I den klassiske versjonen av oppskriften trenger vi bare:

 • Hvit leire;
 • Ferskpresset sitronsaft.

Fortynn kaolin med sitronsaft til en viskøs slurry. Om ønskelig kan du male sitron i en blender og bruke den i en maske sammen med massen.

I tillegg kan du berike sammensetningen av persille juice, jordbær eller viburnum.

Tilbakemelding fra våre lesere:

For å forberede masken må du ta 1 ss leire, tilsett en halv teskje ferskpresset sitronsaft og litt vann (mineralvann er bedre).

Gruel skal danne - ikke veldig flytende. Masse godt bland og deretter på ansiktet, unngå områder under øynene. Hvis masken viste seg, kan det også brukes mye på nakken.

Fordelen med masken er at kokeprosessen ikke tar mye tid. Masken er laget veldig raskt, og ingrediensene kan kjøpes uten problemer.

Sammensetningen passer veldig godt på huden. Bokstavelig talt om 10 - maksimalt 15 minutter tørker masken ut og strammer ansiktets hud godt. Hvis du overdriver masken, kan det oppstå en allergisk reaksjon. Så overdriv det ikke.

Følelser etter prosedyren er gode. Huden blir jevnere, rynker blir glattet. I utgangspunktet kan rødhet forekomme, men det går raskt og ansiktet får en behagelig rosa farge.

Masken er veldig sterk, så ofte kan du ikke gjøre det. Før du bruker, sørg for at du ikke er allergisk overfor det.

Oppskrift med protein og kaolin

 • 1 protein;
 • 10 gr. Hvit leire;
 • For ½ ts alun og potetstivelse.

Bland forsiktig alle ingrediensene og påfør det forberedte ansiktet i 20-30 minutter.

For vask bruk varmt vann.

Hvit leire med hydrogenperoksid pigment flekker

 • Bakersgær - 20-25 gr.;
 • 3% hydrogenperoksid;
 • Kaolin - 10 gr.

Fortyn gjæren med en 3% peroksydoppløsning og tilsett kaolin - en homogen masse rømmekonsistens bør oppnås.

Hvit leire ansiktsmaske

Ønsket om å se ung og vakker ut, gjør kvinner ofte etter nye og nye kosmetikk. Samtidig glemmer vi at morenes natur presenterer oss med gaver som har "magiske" kvaliteter, med hjelp som vi ikke bare kan forynge, men også forbedre vår helse. I øyeblikket snakker vi om hvit leire. Dens andre navn er "kaolin". Dette navnet er gitt til dette materialet til ære for den kinesiske provinsen Kaolon, hvor forekomster av hvite leire først ble funnet. I noen kilder finner du begrepet "kina leire". Dette er et annet navn for hvit leire.
Dette materialet har unike kosmetiske og helbredende egenskaper. Hva akkurat? Dette er hva vi snakker om i denne artikkelen.

Sammensetningen og egenskapene til hvit leire

Dette materialet inneholder følgende elementer: aluminiumoksyd, silika, silika, kalium, kalsium, sink, magnesium, etc.

Sink er en naturlig antioksidant. Det bidrar til å forhindre celle aldring, beskytter dem mot ødeleggelse, og gir dermed en foryngende effekt på huden. I tillegg har sink en tørkeeffekt.

Magnesium er ansvarlig for produksjon av kollagen i kroppens celler.

Kalsium gjør huden myk og smidig.

Men hovedlinken i denne kjeden er silika. Det er han som bidrar til rask opptak av kroppen av alle de andre elementene som er nyttige for menneskekroppen. Hovedfunksjonen er celleutvinning.

Hvite leireegenskaper

1. Absorberende egenskaper. Kaolin fjerner fra legemetoksiner, radionuklider, giftstoffer, cellulært rusk før de går inn i blodet.

2. Antiseptisk og bakteriedrepende virkning. Hvit leire tiltrekker seg patogene bakterier og sopp til overflaten av huden.

3. Varmekapasitet. Kaolin holder varmt godt, så det er mye brukt i behandling av sykdommer som leddgikt, ischias, forstuinger og muskler. Hvit leire er vant til å kvitte seg med disse plager i form av kompresser.

4. Analgetiske egenskaper. Derfor er komprimering fra det anbefales å søke på sårpunktet på kroppen (men ikke på et åpent sår). Pasienten opplever lindring omtrent en time etter at han har brukt kaolin til kroppen.

5. Den omsluttende effekten. Hvit leire tørker og fjerner sporstoffer og bakterier som forårsaker dermatitt, eksem, neurodermatitt.

6. Kaolinens bleking egenskaper er høyt verdsatt innen tannlegen. Det er en av komponentene i tannkrem og pulver, tyggegummi og dessuten blegner ansiktet perfekt.

7. Fuktighetsegenskaper. I motsetning til grønne, blå og gule leire, som hovedsakelig er egnede til fet og problemhud, fukter hvit leire og gir ikke overdreven hud.

8. Regenerativ virkning. Hvit leire bidrar til å oppdatere epidermis.

Indikasjoner og kontraindikasjoner for hvite leiremasker

vitnesbyrd

• alle hudtyper, inkludert følsomme;
• sorte prikker;
• Akneutslett;
• akne;
• betennelse i huden;
Rynker;
• fading hud;
• Feil i sebaceous kjertlene.

Kontra

Kaolin er et naturlig materiale. Det er ingen data om farene ved bruk til menneskekroppen. Det eneste som folk med svært sensitiv hud bør nøye vurdere valget av kosmetikk basert på kaolin. I seg selv er det helt ufarlig. Men i kombinasjon med visse materialer (honning, nøtter, medisiner, alkohol) kan det forårsake allergiske reaksjoner. For å forhindre slike problemer, er det nødvendig å utføre en sensitivitetstest for hud før man bruker hvite leiremasker. Påfør kosmetikk på armens brett og stå for en kvart time. Hvis det etter rensing oppstår rødhet eller utslett på huden, hvis du føler seg kløe, er bruken av dette legemidlet kontraindisert for deg. Ikke bruk masker med hvit leire på åpne sår, friske riper og slitasje, for ikke å forårsake irritasjon og betennelse. Når tørre og sensitive hudmasker fra leire skal vaskes av før tørking.

Oppskrifter maskerer hvit leire for ansiktet hjemme

Hvit leire rensemaske

ingredienser:
• 1 ss. l. kaolin;
• kaldt kokt vann.

forberedelse
Oppløs kosmetisk hvitt leirepulver med vann. Konsistensen av verktøyet bør være lik tykk rømme. Påfør en maske av hvit leire på ansiktet, tidligere ryddet av dekorative kosmetikk, og i alderen 10-12 minutter. Skyll deretter av med kaldt rennende vann.

Tiltak: masken av hvit leire og vann renser huden, fjerner overflødig fett og forurensning gjennom porene, toner og strammer ansiktets hud, forbedrer funksjonen til talgkjertlene.

Indikasjoner: fet hud, aldersrelaterte endringer i huden, akne, komedoner (svarte prikker).

Søknad: Denne masken kan utføres 1 eller 2 ganger i uken.

Hvit leire bleking maske

ingredienser:
• hvitt leirepulver;
• agurkjuice;
• sitronsaft.

forberedelse
Kryss en fersk agurk gjennom et riveapparat og klem juiceet ut av det. Tilsett 2-3 dråper sitronsaft. Kaolin oppløses den resulterende væsken. Påfør masken på ren hud. Hold det opptil 12 minutter. Skyll deretter verktøyet med kaldt vann.

Handling: Hvit og strammer huden, renser den, glatter rynker, fjerner fet skinn fra huden, nærer dem med gunstige elementer.

Indikasjoner: skinnende hud, aldrende hud, alder flekker, svarte flekker.

Påføring: Hvitemaske av hvit ler og agurk kan utføres 1 hver 3-4 dager.

Hvit lera akne maske

ingredienser:
• 1 stor skje kaolin;
• aloe leaf juice;
• mineralvann (melk, hvis huden kombineres).

forberedelse
Fra friskkutt aloe leaf klemme saften gjennom osteklær. Fortynn det med mineralvann (melk). Den resulterende flytende fortynnet hvit leire. Påfør masken til ansiktet ditt med et tynt lag. Når den tørker (10-15 minutter), skyll med rent vann, oppvarmet til romtemperatur.

Handling: En maske av hvit ler og aloe avlaster betennelse i huden, akselererer prosessen med modning av akne, bidrar til overflaten av hudgiftene, smuss, kroppsfett, tørre små sår og sprekker forårsaket av akne.

Indikasjoner: akne, komedoner, akne, metabolske forstyrrelser i de øvre lagene av epidermis, oljeaktig og kombinasjonshud.

Påføring: Hvit leiremaske for akne (med aloe) anbefales å gjøres hver 5-6 dager.

Maske med kaolin (hvit ler) for å begrense porene

ingredienser:
• 1 ss. l. hvitt leirepulver;
• tomatsaft (hjemmelaget).

forberedelse
Leire fortynne juice til konsistensen av rømme. Rengjør ansiktshuden med ethvert kosmetikk som passer deg. Påfør en ansiktsmaske og hold i ca. 15 minutter. Skyll deretter i rikelig med rent rennende vann. Etter at huden tørker, behandle den med en nærende krem.

Handling: Strammer porene; bringer giftstoffer, fettavsetninger, smuss til overflaten av huden, fjerner oljeaktig glans, glatter og whitens huden.

Indikasjoner: fet og kombinasjonshud, utslett i form av akne, komedoner, forstyrrelse av talgkirtler.

Påføring: Hvit leiremaske for problemhud kan utføres 1 gang per 10 dager.

Hvit leire og kefir maske (med fet hud)

ingredienser:
• 1 ss. l. pulver av tørr kosmetisk hvit ler (i pulver);
• 3 ss. l. fettfattig yoghurt, hjemmelaget yoghurt eller yoghurt (usøtet);
• 1 ts. fersk persille finhakket eller hakket;
• 1 ts. sitronsaft.

forberedelse
Bland alle ingrediensene. Verktøyet må ha konsistens med rømme. Påfør masken på ren hud. Etter en kvart time, vask av dette produktet med kaldt rennende vann.

Handling: renser huden, whitens, strammer porene, bringer giftstoffer til overflaten, overflødig fett, smuss, gjenoppretter funksjonen til talgkjertlene, forbedrer sitt arbeid.
Indikasjoner: fet og kombinasjonshud, akne, hudormer, svarte flekker, usunn hud, rynker.

Søknad: En maske med hvit ler og kefir kan utføres 2-3 ganger i måneden.

Hvit leire og vodka maske (for akne-utsatt ansiktshud)

ingredienser:
• Kaolin kosmetisk pulver - 1 ss. skje;
• naturlig vodka - 2 ss. skjeer;
• kokt eller mineralvann uten gass;
• Aloe juice - 1 teskje.

forberedelse
Fjern kjøttet fra aloe-bladet og legg det i en gasbind. Klem juice gjennom den. Fortynn den med vodka. Hell hvit leire med denne væsken og bland. Hvis masken viser seg å være veldig tykk, fortynn den med vann. Påfør masken til et renset ansikt og hold i 10 minutter. Skyll av med vann etter denne tiden.
Tiltak: tørker betennelse og sår på huden, behandler akne og akne, strammer porene, forynker huden.

Indikasjoner: problem hud; akne, akne, fading hud, forstyrrelse av sebaceous glands.

Søknad: Mask for problemhud med hvit leire og vodka utføres 1 gang om 10 dager.

Hvit leire ansiktsmaske for tørr hud

ingredienser:
• hytteost - 1 ss. l.;
• Kosmetisk hvitt leirepulver - 1 ss. l.;
• rømme - 1 ss. l.;
• Ku eller geitmelk - 3 ss. l.

forberedelse
Bland alle ovennevnte ingredienser i en homogen masse. Påfør det på ansiktets hud, uten å påvirke området rundt øynene og munnen. En maske med hvit leire og rømme (og andre meieriprodukter) er i alderen i 7-8 minutter. Etter å vaske ansiktet ditt med varmt vann, blett ansiktet med et tørt håndkle. Fukt huden etter prosedyren med et egnet kosmetisk produkt.

Handling: Hvit leiremaske for tørr hud fukter, nærer, renser og whitens huden, noe som gjør dem smidig og delikat.

Indikasjoner: tørr hud, fading hud, pigmentering.

Påføring: Hvit leire masker for tørr hud 1-2 ganger i uken.

Ansiktsmaske med hvit leire og honning (for fading hud)

ingredienser:
• Pulver Koalin (hvit leire) - 1 ss. skje;
• naturlig honning - 1 teskje;
• kum- eller geitemelk.

forberedelse
Bland kaolin med honning. Fortynn den resulterende massen med melk til en kremaktig konsistens. Påfør Masochka på ansiktet. Vask den av etter 10 minutter i rennende vann ved romtemperatur.

Handling: hvite leire masker forynge og blek hud fra rynker, ryd og stram porer, stram hud, glatte fine rynker.

Indikasjoner: usunn hud, alder flekker, fet glans, aldrende hud.

Påføring: En strammemaske med hvit leire og honning kan utføres 1 gang per uke.

Hvit leire og proteinmaske (stramming)

ingredienser:
• 1 ss. l. tørr hvit leire;
• 1 fersk kyllingeggprotein;
• Kraftig kefir.

forberedelse
Proteinblanding med kaolin. Masse oppløs kefir til tykk krem. Påfør en maske med et tykt lag på ansiktet og hold i 10 minutter. Vask etter denne tiden med rikelig med kaldt vann.

Tiltak: Strammer porene, fjerner giftstoffer, smuss, fettavsetninger, strammer huden, gjenoppretter funksjonen til talgkjertlene.

Indikasjoner: fading hud, rynker, forstyrrelser av metabolske prosesser i de øvre lagene av epidermis.

Søknad: En maske av hvit ler og honning utføres 1 gang per uke.

Hvit leire og havregrynsmaske (nærende for normal og kombinasjonshud)

ingredienser:
• 1 ss. l. kosmetisk hvitt leire pulver;
• 2 ss. l. kokt havremel;
• 3-4 Art. l. ku eller geitmelk.

forberedelse
Ingredienser blander seg sammen. Det resulterende middelet påføres i et kraftig lag på huden. Etter 10 minutter, vask masken med hvit leire og havremel under rennende vann.
Handling: Nærer, fuktighet, gir huden friskhet og elastisitet, helbreder og forynker huden.

Indikasjoner: normal og kombinert hud, rynker, peeling av det øvre laget av epidermis, utmattet hud.

Påføring: maske: hvit leire + havregryn kan utføres 1-2 ganger i uken.

Mask: hvit leire og badyag

ingredienser:
Kaolin;
• Badyag tørr (i pulver);
• Renset, kokt eller mineralvann uten gass.

forberedelse
Ta i like store mengder leire og badyagu og bland dem. Fortynn den tørre blandingen med vann til en homogen tykk masse dannes. Påfør masken på overflaten av huden og hold den i 10-12 minutter. Etter denne tiden vasker du i kaldt vann.
Handling: bekjemper pigmentering, renser døde hudceller, glatter rynker, oppdaterer hudfarge.

Indikasjoner: maske med hvit leire og badagoy egnet for fet og kombinert hud, fading hud, så vel som med alder flekker og svarte flekker på ansiktet.

Søknad: slike masker laget av hvit leire (forbrukervurderinger bekreft) gir en positiv effekt. hvis du utfører dem regelmessig en gang i uken.

Mask av hvit ler og te-treolje (rensing)

ingredienser:
• kaolin - 2 ts;
• Kraftig kefir;
• Tetreolje.

forberedelse
Fortynn hvit leire med kefir eller yoghurt. I den resulterende massen, tilsett 2-3 dråper essensiell olje av tea tree. Bland godt og applicer på huden. Hold masken med hvit leire og kefir ikke mer enn 12 minutter. Skyll det under kaldt vann.

Tiltak: masken med hvit leire og te-treolje renser og pusser ansiktets hud, nærer det med gunstige elementer, gir huden en sunn farge og elastisitet, fjerner fet skinn, renser porene.

Indikasjoner: kombinert og fet hud, alderen hud, akne, komedoner.

Påføring: Ansiktsmaske med hvit ler og te-treolje utføres 2 ganger i måneden.

Hvit leiremaske med hydrogenperoksid

ingredienser:
• hvit leire - 1 ts;
• magnesiumkarbonat - 3/4 ts;
• renset talkum - 1/2 ts;
• Borax - 1/4 ts;
• hydrogenperoksid 3%.

forberedelse
Bland alle ovennevnte komponenter sammen. Påfør pastaen på overflaten av huden. Hold denne masken i omtrent en kvart time. Etter dette må du vaske i rikelig med rent, kaldt vann. For å oppnå maksimal effekt, anbefales det å rengjøre huden med urteavkok før prosedyren.

Tiltak: renser og avfett huden, desinfiserer, har anti-inflammatorisk effekt, renser porene av smuss og fett.

Indikasjoner: problem hud med akne og akne, svarte flekker, pigmentering, fet hud.

Påføring: Ansiktsmaske med hvit ler og hydrogenperoksid kan utføres 2-3 ganger i måneden.

Hvit leiremaske med olivenolje (til smale porer)

ingredienser:
• kosmetisk hvit leire - 2 ss. l.;
• mineralvann uten gasser - 2 ss. l.;
• Olivenolje - 2 ss. l.;
• sitronsaft - 1 ss. l.;
• Peppermynteolje 2 dråper.

forberedelse
Bland i hvit bolle, sitronsaft og mineralvann til en kremaktig masse dannes. Hvis det blir tykk, fortynn det med noen få dråper mineralvann. Bland olivenolje og peppermynteolje, bruk olje i ansiktet med en pensel eller bomullsboll. Påfør deretter en hvit leremaske på ansiktet og hold i 15-20 minutter. Vask under rennende vann ved romtemperatur. Etter prosedyren, påfør en beroligende krem ​​på huden.

Handling: trekker ut smuss og fett fra porene, smalner dem, renser det øvre laget av epidermis, forbedrer funksjonen av talgkjertlene.

Indikasjoner: fet og kombinasjonshud, akne, komedoner.

Påføring: En maske av hvit ler og sitron med olivenolje kan utføres 1 gang i 2 uker.

Hvit leire og jordbærmaske

ingredienser:
• kaolinpulver - 2 ss. l.;
• modne jordbær - 3 stykker;
• mineralvann uten gass eller kokt

forberedelse
Mash bær med en gaffel, legg hvit lerpulver til dem og bland. Mass fortynnet med vann til en kremaktig tilstand. Påfør et maske på ansiktet ditt og hold det i opptil 20 minutter. Skyll i rennende vann.

Tiltak: oppdaterer og strammer huden, absorberer overflødig talg, strammer porene, fjerner giftstoffer fra det øvre laget av epidermis, utfører en foryngende effekt, hvirver ansiktet.

Indikasjoner: Alderen hud, usunn hud, Svarte flekker, Rynker.

Påføring: Hvit leiremaske kan utføres 1 eller 2 ganger i uken.

Hvit ler og gurkemeiemaske (anti-aldring)

ingredienser:
• kaolin - 1 ss. l.;
• gurkemeiepulver - 1/4 ts;
• vann.

forberedelse
Bland de tørre ingrediensene sammen og fortynn dem med renset eller kokt vann. Påfør masken på overflaten av ansiktet i en halv time. Deretter vaskes det i kaldt vann.

Tiltak: forynker og lyser huden, glatter fine rynker, gir en sunn farge til huden, beriker huden med vitaminer, fjerner giftstoffer og overflødig fett fra porene.

Indikasjoner: fading hud, rynker, pigmentering, utslett i form av akne, forstyrrelse av talgkjertlene.

Påføring: Hvite leiremasker mot rynker med gurkemeie kan gjøres 1 gang om 15 dager.

Hvit leire og kamille maske

ingredienser:
Kaolin;
• tørr kamilleblomster;
• vann.

forberedelse
Utfør et avkok av kamille og vann, la det avkjøles. Oppløs hvit leire med denne helbredende væsken. Masken legger på huden. Hold det opptil 15 minutter. Skyll av med rent rennende vann ved romtemperatur.

Handling: absorberer overflødig talg, strammer porene, nærer huden i ansiktet, tørker betennelse og små sprekker, beroliger irritasjoner.

Indikasjoner: for alle hudtyper.

Søknad: Maske: Kamilleavkok, hvit leire. Hvor ofte kan det brukes? Det anbefales å utføre dette betyr 1 gang i 5-6 dager.

Maske med hvit leire og salisylsyre

ingredienser:
• 1 skje kaolin;
• 1 skje sitronsaft;
• 1 skje salisylsyre.

forberedelse
Bland sammen de nevnte komponentene. Påfør oppnådd hjemmelaget kosmetikk på ansiktet, unngå området rundt munnen og øynene. Hold masken på huden i ikke mer enn 10 minutter og skyll med rikelig med rennende vann. En brennende følelse kan føles under prosedyren. Hvis det blir sterkere, anbefales det å vaske av masken enda tidligere (i 5-7 minutter). Deretter påføres en beroligende kosmetikk på huden.

Handling: Den oljeaktige glansen forsvinner, hudens hud utjevner huden, renses, blekes, desinfiseres

Indikasjoner: Hvit leire og salisylsyremaske brukes til problemhud med akne og akne, pore blokkering og pigmentering.

Søknad: maske med hvit leire fra akne med tilsetning av salicylsyre kan utføres ikke mer enn 1 gang om to uker.

Hvit leire kanelmaske

ingredienser:
• 4 ss. skjeer av hvit leire;
• 0,5 ts kanel;
• 5 Art. skjeer av vann;
• 2 ts salt;
• 1 ts honning;
• 3 dråper essensiell olje av bergamot;
• 3 dråper lavendel essensiell olje.

forberedelse:
Løs opp leire i vann, tilsett honning, salt, kanel og essensielle oljer, bruk masken på ansiktet i 15 minutter, skyll deretter med kaldt vann.

Handling: rensing, porosuzhivayuschy, fjerner oljeaktig glans.

Indikasjon: oljeaktig og kombinasjonshud med brede porer.

Søknad: 1 gang om 10 dager.

Maske med hvit leire og sitron

ingredienser:
• hvit leire - 3 ss. l.;
• sitronhalvdel;
• vann - 2 ss. l.

forberedelse:
Klem saften fra en halv sitron og legg til leiret fortynnet med vann. Påfør masken på ansiktet til det er tørt, deretter suge med varmt vann og skyll med kaldt.

Handling: rensing, porosuzhivayuschy, tørking, fjerner oljeaktig glans og sorte prikker.

Indikasjon: Oljeproblemer med akne.

Søknad: Denne ansiktsmasken fra hvit leire fra svarte punkter blir 1 gang på 10 dager.

Hvit leire og melkemaske

ingredienser:
• hvit leire - 4 ss. l.;
• fettmælk - 5-6 Art. l.

forberedelse:
Oppløs leiret med varm melk og påfør ansiktet, nakken og dekollete, vask masken til den er frosset etter 10-15 minutter.

Handling: bleking, fuktighetsgivende, nærende.

Indikasjon: Tørr, sensitiv hud og hud med de første tegn på aldring.

Søknad: Hvit leire fuktighetsgivende maske er laget 1-2 ganger i uken.

Nylige blogginnlegg på nettstedet vårt

Siste forum emner på vår side

Gi tilbakemelding om denne masken (den vises på denne siden etter moderering)
I dette skjemaet beskrives kun personlig erfaring fra prosedyren. For å legge igjen en kommentar angående innholdet i artikkelen, bruk en annen formular - i kommentarfeltet nederst på siden.

Andre artikler

kommentarer

 • Valya | 2014-09-29 23:04:21

Og du prøvde ikke å bruke metronidazol til aknebehandling. Antimikrobielle legemidler, og dermed forhindre spredning av akne

Hvit leire i masker for ansiktet: hvordan du bruker det

God dag til alle! Jeg ble trukket til legender igjen. Denne gangen husket jeg den makedonske, ifølge hvilken Gud personlig støpte mennesker ut av leire og deretter etablerte «masseproduksjon», som følge av at ikke helt vellykkede eksemplarer begynte å dukke opp: med moralske eller fysiske feil.

Senere bekreftet vår landsmann Vernadsky, som studerte sammensetningen av leire, at den inneholder nesten alle sporelementene som finnes i menneskekroppen. Det er ikke overraskende at ved hjelp av kaolin kan mange "funksjonsfeil" i menneskekroppen elimineres. Hva er de nyttige egenskapene til hvit leire, jeg har allerede skrevet, og som lovet, i dag, vil jeg fortelle deg hva slags ansiktsmaske med hvit leire kan være og hvordan du skal bruke den på riktig måte. Men først, et par ord om sammensetningen.

Fra denne artikkelen vil du lære:

Sammensetning og handling av synderen

I sammensetningen av hvit ler, eller kaolin, slike mineraler som:

Hva er de gode for ansiktet? Jeg svarer:

 1. Bidra til bedre absorpsjon av andre næringsstoffer av kroppen. Dette betyr at alle vitaminer og sporstoffer som finnes i produktene som utgjør masken, vil fungere mer effektivt.
 2. Leire absorberer talg, giftstoffer. Resultatet er klar hud uten oljeaktig glans.
 3. Masker av leire smale porer, ansikt etter dem blir glatt.
 4. Kaolin tørker pimples, lindrer betennelse.
 5. Kaolin masker matte godt og lenge.
 6. Hvite leire masker "push" metabolske prosesser i epidermis, forbedre celleregenerering, det vil si, ha en foryngende effekt.
 7. Kaolin bidrar til å glatte rynker, inkludert selv ansiktsuttrykk, bidrar til produksjon av kollagen. Resultatet er glatt, elastisk, strammet hud, en klar ansiktskontur.
 8. Kaolin masker har en bleking effekt, det vil si vist i nærvær av fregner, fra alder flekker, som vises med alderen.

Du vil fortsatt ikke prøve deg selv fantastiske masker? Hvis et slikt ønske har oppstått, er det to måter - å bli ferdig eller å gjøre det selv hjemme. Hvor starter vi? La oss, likevel, la jeg min favoritt del på "snack".

Industrielt alternativ

Jeg leste vurderinger på tematiske fora og kom til den konklusjonen at den beste masken med leire er forskjellig for alle, men den ferdige kaolinbaserte kosmetikken fortjener oftest forbrukerens ord:

 • badesalt med havmineraler "Faraos bad", som bidrar til å opprettholde huden i hele kroppen i god stand;
 • "Avon" ansiktsmaske fra serien "Ideal Skin" Solutions med grønn te ekstrakt;
 • Lancome maske med soya proteiner og Pure Empreinte lecithin;
 • kremsåpe som Neva Cosmetics produserer;
 • Fuji koreansk Aloe Vera snegle maske;
 • Eveline Cosmetics uttrykker fuktighetsgivende maske med vitaminkompleks, D-panthenol og allantoin.

Men! Ta mitt ord for det: Hjemmelaget kosmetikk vil ikke være mindre effektiv hvis du velger riktig oppskrift basert på kaolin og, selvfølgelig, bruker rettsmiddelet riktig.

Regler for anvendelse

Har jeg raskt håndtert det industrielle alternativet? Vel, ikke min er... ærlig. Jeg er flere venner med hjemmemedisin, og under ser du mange alternativer, men først litt teori.

Hvorfor? Dette er ikke enkle masker, jeg forteller deg, det er mange subtiliteter. Her så, for ikke å gå etter masken med et skyllet ansikt, og ikke å klage, er jeg så razzaca, les denne delen mer nøye.

Hva og hvordan å fortynne

Det avhenger av hudtype. Hvis det er fett:

 • vann eller infusjon
 • avkok av urter
 • frukt eller grønnsaksjuice.

Melk er mer egnet for normal og kombinasjonshud.

For tørr hud er kaolinmasker ikke det beste valget, men hvis du fortsatt vil prøve, er det bedre å fortynne med melk eller krem, og du kan dessuten berike med olje.

Først, knead leiren for å unngå klumper, legg deretter litt væske til den, fortynn den helt, og tilsett resten av ingrediensene.

Hvordan søke

Du kan søke med hendene eller en pensel - dette er ikke viktig, men tykkelsen på laget. Jo tykkere det er, desto lengre blir masken tørr. Tørr leire skader huden, kan forårsake irritasjon og til og med "trekke" fuktighet fra epidermis. Derfor anbefaler jeg deg ikke å lagre masken.

Et annet alternativ er å lukke den allerede påførte leirekomposisjonen med en våt klut.

Ja, jeg glemte nesten - huden før du bruker masken må ryddes godt, og enda bedre å dampe.

Hvor mye tid å holde

Hvis du har tørr hud - ikke hold kaolin på ansiktet i mer enn 10 minutter, bedre begrense deg til fem minutter, og ikke la det tørke. For eksempel, jeg, om nødvendig, fukter fra en sprøyteflaske.

For normal hud - de samme anbefalingene kan imidlertid eksponeringstiden økes trygt i opptil 10 minutter.

For kombinasjonshud gjelder samme anbefalinger som for normal hud.

Med en fett type dermis, kan en kaolinmaske ligge igjen i ansiktet i mer enn en kvart time.

Ta av masken forsiktig. Før det skal være godt fuktet, og skyll deretter. Hvis du prøver å fjerne en tørrmaske, kan du ved et uhell skade huden din, skader deg selv.

Hvor ofte kan du gjøre

Periodiciteten avhenger, kjære damer, som du sikkert allerede gjettet det samme - på typen dermis:

 • med en tørr type bør du ikke delta - to ganger i måneden er nok,
 • med normalt kan du gjøre litt oftere - tre ganger i måneden, men
 • Med fet og problematisk hud kan du gjøre det ukentlig, og til og med to ganger i uken.

Det er en regel som er felles for alle masker, ikke bare kaolinmasker - dette er behovet for å teste sammensetningen før du søker på ansiktet, fordi et produkt i sammensetningen kan være et allergen for deg. Jeg vet at mange mennesker forsømmer denne regelen, og forgjeves: det er bedre å tilbringe en ekstra kvart time enn å gå med et spylt ansikt.

Alternativt alternativ

Hjemmets praksis har kommet. Jeg vil ikke plage deg, så gå videre til en fantastisk transformasjon!

klassiker

Kaolin fortynnet med vann til konsistensen av en veldig tykk krem. Generelt er dette alt...

Men over klassikerne liker jeg "izgalyayu". Hvordan? På alle mulige og til og med umulige måter.

Først av alt. I stedet for vann kan du (og til og med trenger) bruke det som er mer egnet for ditt fantastiske ansikt. Leter du etter alternativer? Vennligst:

 • krem, melk,
 • meieriprodukter,
 • avkok, tinkturer,
 • juice,
 • te.

Sekund. Med den klassiske versjonen kan du legge til flere og mange mange slags verktøy. Nå skal vi snakke om dem mer detaljert.

Advarsel! Mask med leire kok aldri i metallredskaper. Rør trenger også en tre- eller glassspatel.

Med sitron og hydrogenperoksid

Du har allerede lest hele sammensetningen av masken i tittelen, det gjenstår for å klargjøre detaljene:

 • hvit leire - to spiseskjeer,
 • 3% hydrogenperoksid - en spiseskje
 • sitronsaft - fra halv frukt,

"Termonuklear" bleking sammensetning for tørr hud er absolutt kontraindisert. Bare for fett.

Så, oppløs oss kaolin med sitronsaft, tilsett peroksid. Hvis massen viste seg for væske - tyk med kaolin, hvis for tykk - fortynn med kokt vann. Den perfekte konsistensen er når massen ligner hjemmelaget rømme eller enda litt tykkere. Overordne og gjøre godt.

Men! Etter at prosedyren er fullført, er det nødvendig å bruke en fettkrem eller kosmetisk olje.

Med salicylsyre og calendula tinktur

Denne sammensetningen whitens også, men det hjelper også problemhuden - den tynne tinkturen desinfiserer godt.

Det er tilberedt på samme måte som i forrige oppskrift, men i stedet for hydrogenperoksid, tas en svak løsning av salicylsyre, og i stedet for sitronsaft, en fortynnet 1: 2 kalendeltinktur. Disse ingrediensene, tror jeg, kan du enkelt finne i et apotek.

Advarsel! Hvis du har tørr hud, bruk alle bleking masker med hvit leire med stor forsiktighet. Etter påføring må du sørge for å bruke en fett, nærende krem.

Med myse og tea tree olje

Den enkleste masken: fortynnet kaolin med serum, tilsett 4 dråper tea tree olje. Bare? Selvfølgelig!

Masken er lett transformert: i stedet for hvit, kan blå leire brukes her, og serumet kan enkelt erstattes med kefir. I dette og i et annet tilfelle får du en trekkende effekt. Dessuten legger essensielle oljer i et tre til en antibakteriell effekt.

Med essensielle oljer

Løs opp en spiseskje leire med en liten mengde mineralvann og en teskje sitronsaft, legg til et par dråper eteriske oljer:

Fra akne med bodyagi

Denne sammensetningen virker i flere retninger samtidig. I tillegg til den deklarerte akne, med hjelp av deg og pigmentspottene, reduseres det merkbart. Hva vi trenger:

 • bodyaga (i pulver) - en teskje;
 • kaolin - en spiseskje
 • salicylsyre - 2 dråper;
 • tea tree olje - 2 dråper;
 • mineralvann.

Først bland bodyaga og leire, fortynn dem med mineralvann, og skriv deretter salicylsyre og tea tree olje.

Advarsel! Når du jobber med karosseriet, må du ikke komme inn i øynene. Selv om kaolinmasker ikke blir brukt på området rundt øynene...

Med egghvite og kefir

Meget god, rensende sammensetning av svarte flekker og for å begrense porene. ingredienser:

 • protein fra ett egg,
 • kefir - en spiseskje
 • kaolin.

Rør kaolin med protein, legg til kefir. Juster konsistensen av leire. For tørr hud, ville jeg legge til litt macadamia olje, for eksempel.

Med kjære

Honning masker er fantastisk på dermis. Og denne fantastiske, foryngende sammensetningen er egnet for tørr hud:

 • honning - en teskje,
 • melk - spiseskje
 • olivenolje - en teskje,
 • leire - hvor mye vil det ta?

Oppløs honning med leire og tilsett litt olje først og deretter melk, oppnå ønsket konsistens.

Masken er en av mine favoritter, den er perfekt næring og strammer.

Med havtornolje og glycerin

Et annet godt alternativ for hudens elastisitet og rynk eliminering. For matlaging trenger du:

 • spiseskje kaolin,
 • en teskje glyserin,
 • teskjeke havtorn olje,
 • E-vitamin - 1 kapsel
 • en teskje melk.

Først fortynn leire med melk, bland så med glycerin og havtornolje, legg til vitamin E. Ikke glem å koble fra kjas og mas med masken påsatt og ligge stille.

Videooppskrift

Alle har sikkert hørt at den berømte Cleopatra opprettholde sin skjønnhet ved hjelp av hvit leire. Selvfølgelig kan jeg ikke ignorere denne magiske oppskriften. Hvordan lage den legendariske masken av Cleopatra "- se videoen:

Kontra

Hvit leire er egnet selv for oral administrasjon, men dette betyr ikke at det kan brukes av alle. Selv for ekstern bruk, dessverre, er det kontraindikasjoner. Kaolin masker er kategorisk ikke egnet for sensitiv hud. Om det er mulig å gjøre dem med dermatologiske sykdommer, kan bare en lege bestemme: For noen sykdommer er de indikert, for andre - det motsatte. Men på de skadede områdene i huden kan de ikke påføres nøyaktig.

Jeg håper du liker oppskrifter jeg har valgt, og du vil dele dem med vennene dine. Senere skal jeg snakke om kaolin masker for hår, så se på meg oftere! Vi ses snart!

Flere Artikler Om Typer Acne