Det ser ut til at uttrykket: olje for fet hud - det høres rart ut. Tross alt har hun sitt eget fett over normen, derfor trenger hun definitivt ingen ekstra olje. Bruk av olje hjelper imidlertid med å rense tilstoppede porer, forhindre opphopning av smuss og akne, utviklingen av overskudd av eget talg.

En blanding av verdifulle vegetabilske oljer for fet hud

Å lage oljer hjemme er en vitenskap, hovedregelen er det riktige valget av ingredienser. For fremstilling av hjemmelagde oljer er det nødvendig med baseoljer (som regel er det flytende vegetabilske oljer av høy kvalitet), essensielle oljer og en rekke aktive ingredienser.

Begynn å lagre hjemmelagde oljer anbefales med enkle oppskrifter for oljeblandinger, som bare krever essensielle og basiske oljer.

Baseoljer egnet for fet hud

For fet hud bruker ofte olje:

Viktig redaksjonell rådgivning

Hvis du vil forbedre tilstanden til håret ditt, bør du ha spesiell oppmerksomhet mot sjampo du bruker. Skremmende figur - i 96% av de populære merkene av sjampo er komponenter som forgifter kroppen vår. Hovedstoffene, på grunn av hvilke alle problemer, er merket på etikettene som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat, PEG. Disse kjemiske komponentene ødelegger krøllens struktur, håret blir sprøtt, mister elastisitet og styrke, fargen fader. Men det verste er at disse tingene kommer inn i leveren, hjertet, lungene, akkumuleres i organene og kan forårsake kreft. Vi anbefaler at du ikke bruker produktene der denne kjemi er plassert. Nylig har eksperter fra vårt redaksjonelle personale gjennomført en analyse av sulfatfrie sjampoer, hvor førsteplassen ble tatt av midlene fra selskapet Mulsan Cosmetic. Den eneste produsenten av helt naturlig kosmetikk. Alle produkter er produsert under strenge kvalitetskontroll og sertifiseringssystemer. Vi anbefaler at du besøker den offisielle nettbutikken mulsan.ru Hvis du tviler på kosmetikkens naturlige egenskaper, må du sjekke utløpsdatoen, den bør ikke overskride ett års lagringsplass.

 • Hasselnøtt, i stand til å rense porene og stramme dem, glatt og gjenopprette huden.
 • Druefrø, på grunn av hvilken huden er fuktet, og porene er innsnevret.
 • Jojoba gir UV-beskyttelse, eliminerer rødhet, nærer og fukter.
 • Svart currant har antimikrobiell aktivitet. Det toner huden og opprettholder elastisiteten.
 • Alexandrian Lavra (ellers Tamanu) regenererer huden, lindrer irritasjon, behandler akne.
 • Sesam fører til normal sebumsekresjon, strammer porene, reduserer irritasjon.
 • Aprikosputs gir hudens elastisitet, fuktighet og mykner dem.
 • Almond eliminerer rødhet, renser porene.

Basisoljer brukes i ren form, og inkluderer dem i blandingene av oljeblandinger.

Hasselnøtt er den beste baseoljen egnet for fet hudproblemer. Basert på det, lag 10-50% av blandingen. Konsentrasjonen av svartbær olje i blandinger når 10-20%. Ren olje Tamanu behandler akne, og etter eliminering av utslett, brukes den bare som tilsetningsstoff (10%) til blandingen. Sesam og aprikosolje, tilsatt til blandingen for fet hud, gir ekstra ernæring og hydrering av huden.

Med optimalt utvalgte proporsjoner av oljer, glemmer de rødhet, fet skinn, utslett, tilstoppede porer og peeling. Huden i ansiktet blir mattet og fuktet, skaffer en jevn overflate, sunn farge.

Eteriske oljer, gunstig for fet hud

Tilstanden for fet hud har en fantastisk effekt av oljer fra te og ingefær, lavendel og spidskommen, ingefær og sedertre, salvie og bergamot, enebær og ylang-ylang, verbena og eukalyptus, cypres og sandeltre. De har en antibakteriell, antiinflammatorisk, antiseptisk og sårhelende effekt, de behandler akne, strammer porene, styrer sebaceous utskillelser, forbedrer fargen på huden i ansiktet.

Tilberedning av oljeblandinger

Eteriske oljer (1-2 dråper) kombineres med baseoljer (5 ml). Basisolje er beriket med både en type essensiell olje og flere av sine varianter. Bare blanding essensielle oljer er blandet. I tillegg er de ikke lagt til på en gang, men tåler to timers intervaller. Kokt olje blanding, insisterer 4 dager.

Kompatibilitet av essensielle oljer

Sage blander seg vakkert med sitrongress og rosmarinolje. Lavendel kan blandes med palmarosa og tea tree. Yelang-ylang og ingefær er utmerket for vervain. Cypress perfekt harmonerer med sandeltre og enebær, bergamot og cedar.

Noen ganger blandes 3-5 essensielle oljer sammen. For eksempel kan du forberede en så stor oljeblanding: lavendel, geranium-palmarosa, salvie-bergamot. Ved blanding av oljer oppstår synergi - forbedrer egenskapene til noen oljer av andre.

Blandingenes sammensetning er meget individuell. Den ideelle oljeblandingen for noen kan ikke være egnet for en annen person. I tillegg endres hudens behov over tid, så blandingen av blandingene varierer. Komponentene for disse blandingene er valgt ut fra oppnådd erfaring og den studerte kjemiske sammensetningen av essensielle oljer.

Oppskrift oljeblanding for fet hud

For fet hud anses hasselnøttolje som en universell baseolje. Det er tatt som basis for blandingen, som er 50%. Ytterligere fuktighet leveres av 20% olje presset av druefrø, 10% olje ekstrahert av abrikosfrø og 20% ​​av den fantastiske jojobaoljen. I denne sammensetningen legger du til et annet rosmarin-lavendelte-tre.

Hvis 20 minutter etter påføring av denne blandingen på ansiktet forblir ekstra skinn, øker oppskriften andelen olje utvunnet fra druefrø og hasselnøtt. Hvis tverrsnittet er tett, blir fuktighetsgivende oljer tilsatt, for eksempel aprikoskjerner eller jojoba.

Denne oljeblandingen renser blokkerte porer, fjerner livløs grå farge fra ansiktet, regulerer prosessen med sebumsekresjon.

Eteriske oljer produsert av kosmetisk industri for fet hud

Det antas at salvie og tea tree olje, cedar og bergamot, røkelse og lavendel mest effektivt eliminere problemene som oppstår på fet hud i ansiktet. I tillegg, når fet hud er veldig nyttig å bruke ylang-ylang og sitron, mynte og cypress.

 • Cedarolje lindrer fet hud, forbedrer elastisiteten, eliminerer utslett og forynker.
 • Sandeltre oljetoner og oppdaterer.
 • Rosemaryolje reduserer hudhypersekretjonen, reduserer dens lettelse, glatter ru områder, gjenoppretter ømhet og elastisitet.
 • Bergamot olje strammer porene, eliminerer hudutslett og irritasjon, fører til normal utskillelse av talgkjertlene.
 • Grapefruktolje er i stand til å normalisere dreneringsfunksjoner og utskillelsen av skadede sebaceous kjertler, strammer porene, whitens og lyser fet hud.
 • Juniperoljen regenererer fet hud, forbedrer elastisiteten, eliminerer slitne og trange utseende.
 • For oljeaktig hud er tea tree olje med sine kjente kraftige antibakterielle egenskaper ideell. Denne oljen er tillatt å bruke i ren form, spesielt det er effektivt mot akne - hyppige innbyggere av fet hud.
 • I den rene formen, bruk den samme lavendeloljen. Det er ikke fettete, absorberer raskt, etterlater ingen klebrig fettfilm, matter fet hud. Derfor egnet for bruk under sminke. Det lindrer huden mot peeling, betennelse, rødhet og akne.

Ulemper med ferdige essensielle oljer

Du kan ikke forsømme sikkerhets forholdsregler ved bruk av essensielle oljer. Forsøk på å finne oljen med maksimal effekt er i fare for å bli brent. Eteriske oljer brukes først etter å ha fortynnet dem i en bærer, som er baseoljer, salt, honning eller melk (valget av bærer avhenger mye av hensikten).

Bergamotolje påført ansiktet, under påvirkning av ultrafiolett stråling, går noen ganger i brann. Derfor, etter å ha behandlet ansiktet med det, i flere timer er huden beskyttet mot solen.

Oljene brukes (unntatt lavendel og te-tre) bare i mikrodoser, fortynner dem med passende bærere. Bred dem bærere i følgende proporsjoner: 1-2 dråper eter per 1 ss. skjebasolje. Før du bruker den tilberedte blandingen, vent til essensielle oljen er oppløst i basen.

I tillegg kan essensielle oljer være sterke allergener. Før bruk, utfør obligatorisk testing for allergiske reaksjoner.

Oljer for fet hud

Mange kvinner med fete hudtyper er sikre på at de ikke trenger fuktighetsgivende og nærende ved hjelp av oljer eller andre midler. Denne uttalelsen er fundamentalt feil - fet hud bør være spesielt fuktig og ikke overdreven, det viktigste er å velge riktig kosmetikk.

Funksjoner og fordeler

Som fuktighetsgivende og næringsmiddel for fet hud kan du bruke naturlige oljer. De er av to typer: grunnleggende og essensielle. Estere er svært konsentrert og må fortynnes i grunnleggende medier. For eksempel tas to spiseskjeer eter per spiseskje av base.

Oljer for fet hud har sine egne egenskaper: de skal bare brukes på våt hud (unntatt hydrofil) og rester av tørk med serviett. Det skjer at noen arter ikke passer til en bestemt person, noe som forårsaker subkutan akne og tilstopping av porer. I så fall prøv en annen olje.

Disse naturlige produktene har mange fordeler:

 • Helt naturlig;
 • Sjelden forårsaker allergi (dette gjelder bare for basen);
 • Tilgjengelig til en pris.

Eteriske oljer bør testes før bruk, fordi de kan forårsake sterk reaksjon. Gjør det enkelt - du må ta en dråpe ethereal løsning og søke på innsiden av armen i nærheten av albuen. Hvis det ikke var ubehag eller rødhet eller kløe etter en time, er verktøyet egnet.

Typer og egenskaper

Fet hud er ikke alle oljer er nyttige, nemlig:

 • Black Cumin (renser porene, tørker acne og purulent akne, behandler dermatitt, gir elastisitet);
 • Rosehip (har vitaminer C, A, E, nærmer og fukter, forynker, fremmer celleregenerasjon og fornyelse);
 • Druefrøolje (gjenoppretter fuktighet i huden, gir elastisitet og elastisitet, forhindrer utseendet på rynker);
 • Valnøtt og hasselnøtt (myker, nærer, toner og helbreder);
 • Jojoba (populært i kosmetologisk verktøy som hjelper huden til å bli næret, fuktighet, uten å danne overflødig fettete glans);
 • Abrikos og bringebærbones (forynge, forhindre peeling, glatte fine rynker);
 • Hvetekim (gir friskhet og elastisitet, nyttig for fading hud).

De listede naturlige ekstraktene brukes mye av kosmetologer for ansiktsmassasje, eller for masker og som tilsetningsstoffer i kremer. Du kan bruke disse verktøyene hjemme selv og legge til den ferdige kosmetikken, for eksempel. Effekten er gitt og rene baseeliksirer med tilsetning av estere. For fet hud kan du bruke rosmarin, mynte og sitronolje, tea tree, lavendel, grapefrukt.

I tillegg til kosmetiske avfalloljer er det hydrofile. De brukes til å rense huden, som representerer en blanding av baseoljer med et emulgeringsmiddel. Emulgatoren løser oljen i vann og bidrar dermed til den dype rensingen av porene. Dette vaskeanlegget ble oppfunnet av koreanere - koreanske hydrofile blandinger er blant de mest populære og beste.

Det daglige kveldsritualet for å vaske koreanske kvinner ser ut som følger: Først blir hydrofil på tørr hud med sminke, fingrene forsiktig massert, inkludert øyne og øyenvipper, deretter vasket med varmt vann (på dette tidspunktet blir oljen til melk og vasker bort all sminke) Etterpå bør du vaske vanlig skum eller gel. Deretter følger vanlig pleie - tonic, serum eller krem, og så videre.

Hydrofile produkter blir ikke bare grundig rengjort av smuss og sminke, men også nærer huden, bidrar til bedre penetrasjon av etterfølgende omsorg. Men den berømte palmeoljen og dens derivater blir sjelden brukt i kosmetikk.

søknad

En rekke oljer for fet hud brukes i omsorg og sminke. Hvis huden er betent, men flager av, kan et par dråper av en baseolje blandet med tea tree olje legges til fundamentet. En slik "cocktail" vil tillate deg å berolige ansiktet og samtidig fjerne den ekstra epidermis, da problemhuden spesielt trenger riktig pleie og sminke.

For å rense huden med forstørrede porer, er det bedre å bruke hydrofile ekstrakter av sitron, grønn te, mynte eller te tre. I omsorg bør du legge til midler med salisylsyre og rosmarin.

En blanding av oljer er egnet for den kombinerte huden med oljeaktige områder, som samtidig fukter og ikke forårsaker overskytende glans. Dette for eksempel te og mandel base, rosmarin og aprikos, sesam. Samtidig skal vasken være forsiktig, men i T-sonen er det bedre å velge masker "hardere", for eksempel med oppvarmingseffekt, leire.

oppskrifter

Det er ikke noe mer behagelig enn avslappende og hyggelige spa-behandlinger som kan ordnes hjemme i eget bad. For eksempel, for å rense og nærme huden i ansiktet. Det er mange måter å gjøre dette på:

 • For å fjerne overflødig glans og normalisere hudfarge, må du ta hasselnøttolje, druefrø, jojoba og aprikosfrø. I blandingen legger du til en dråpe rosmarin, te og lavendel. Cocktail bør påføres på et rent, vått ansikt og la i 15-20 minutter, deretter suge det med et serviett.
 • Nyttige ansikts bruker oljer: blå leire blandet med rent vann, en halv teskje av calendula skjær og sitron eterisk olje og 3 dråper fedd. Vask masken av etter 15 minutter med kaldt vann.
 • Berik kremer: 10 ml av ansiktscreme (egnet for hudtype og bedre kveld eller natt) er tatt med dråpe sitronolje, bergamot, rosmarin, kamille, eukalyptus.
 • Du kan også gjøre dampbad for lang åpning og rensing: i kokende vann, tilsett to dråper bergamot, sitrongress og sitronmelisse.

I videoen nedenfor, en reseptbelagte maske for fet hud med essensiell patchouli olje.

Topprangerte

Kosmetiske oljer for ansiktet kan være naturlig enkeltkomponent eller omsorgsfull av ledende merker. For eksempel anses en av de beste for å være et slikt produkt som "Recovery Oil with Myrra and Amiris Extract" fra Payot. Verktøyet kan brukes både for ansikt og kropp, og det passer for alle hudtyper. Dehydrert det nærer, tørker fuktighet, oljeaktig fuktighet og beroliger uten overflødig glans. Produktet er ikke klebrig, det absorberes raskt, huden etter at den er fortsatt myk, glatt og elastisk. Produsenten anbefaler å bruke eliksiren for natten.

Et annet uunnværlig og populært produkt, men heller merkevaren - Aura Cacia. Varemerket produserer en rekke naturlige baser og essensielle oljer. For eksempel, mange ros kamille i jojoba. Blandingen er i en liten glassflaske med et praktisk lokk. Olje kan brukes på forskjellige måter: Legg til dråpe i daglig pleie, krem ​​eller serum, tørk ansiktet med tonic. Produktet healer aknebetennelser går raskere, eliminerer desquamation.

Den legendariske oljen for kombinasjonen og fet hud av Lotus fra Clarins har mange fans rundt om i verden, men også så mange motstandere. Noe av det passer perfekt - renser huden, fjerner svarte flekker og kviser, normaliserer fett, og noen tvert imot lider podkozhnikov og tilstoppede porer etter bruk. Produsenten anbefaler at du bruker rettsmiddelet riktig: varme et par dråper i håndflatene og påfør det på fuktig hud i ansiktet med litt patting bevegelser.

anmeldelser

Det er enklere å bruke ferdige industrielle kosmetikk til ansiktspleie enn komposittblandinger. Men mange kvinner foretrekker å kjøpe bestemte typer oljer og bland dem alene, eller bruk en type produkt. Kokos, jojoba og ferskenoljer er generelt populære.

Noen elsker fortsatt de ferdige kosmetikkene fra kjente merkevarer. Det er enklere å bruke, og mange av komponentene som inngår i sammensetningen er ikke lett å finne i frimarkedet. For eksempel, som myrra, avokado, lidenskapsfrukt, etc. I tillegg er disse produktene lettere å lagre, fordi naturlige oljer krever lys og luft. De må legges i et lukket tørkeskap og brukes på kort tid.

Det er kvinner som ikke godtar oljebehandling i det hele tatt. De foretrekker en annen sminke, som ifølge vurderinger passer dem mer. I tillegg er det folk med allergi mot mange essensielle og grunnleggende forbindelser.

Hvilke essensielle og basiske oljer passer for fet hud?

Olje for fet hud er ikke lett å plukke opp, fordi det fukter huden. Du kan bli kvitt oljeaktig glans uten overdreven rensing. Vurder hvilke oljer som vil hjelpe i dette. Vi vil også finne ut om slike midler vil forårsake skade.

Denne typen hud er raskt forurenset, har en glans og er utsatt for akne. For å gjøre huden mindre fet, bruk verktøy som er overdrevent, og dette fører til intensivt arbeid i talgkjertlene. Det viser seg en ond sirkel.

Anmeldelser av eiere av fet hud på bruk av oljer bare positive. Verktøyet normaliserer sebaceous kjertlene, har en beroligende og anti-inflammatorisk effekt for hudproblemer.

Estere brukes ikke i ren form. Tea tree olje, ylang-ylang, lavendel, sitron, grapefrukt, bergamot, salvie, rosmarin og geranium er egnet. De har antibakterielle egenskaper og renser huden mot akne.

Baseoljer fukter, nærer og beskytter huden, lindrer betennelse. De normaliserer talgkjertlene på grunn av innholdet av fettsyrer.

For fet hud brukes disse basoljene:

 • drue frø;
 • jojobaolje;
 • mandel;
 • fersken;
 • valmuefrø;
 • aprikos;
 • valnøtt.

Påfør kun lette stoffer, som raskt absorberes.

Oljeblandingen påføres bare på våt hud. Ved 1 ss. l. baser tar to dråper eter. Vent til oppløsning og bruk.

Før huden påføres, renses og fuktes med tonic. Oljen er igjen i ansiktet i 10 minutter og deretter fuktet med et serviett. Ikke vask. Når den brukes på våt hud, forblir ikke oljeskinn, og blandingen absorberes fullt.

Forbered slike forbindelser:

 1. Bland 10 ml druefrøolje, hasselnøtt og jojobaolje, tilsett tre dråper rosmarin og grapefrukteter.
 2. Oppløs tre dråper lavendel og sandeltreeter i 10 ml aprikoskjerneolje.
 3. Bland 10 ml hasselnøttbase og 5 ml avokado, tilsett to dråper salvie.

Bruk og ferdige formuleringer som selges på apotek.

Før du bruker noe olje, er det testet, spesielt for estere. To dager påført huden og se reaksjonen. I mangel av allergier forbereder blandingen.

7 essensielle oljer i ansiktet: behandle oljeaktig, tørr og fading hud

Likar.info har samlet en liste over de beste oljene som vil gjøre huden din frisk og frisk. Velg blant hvilke: Antimikrobielle, anti-inflammatoriske, fuktighetsgivende og anti-aging egenskaper av disse flyktige væsker kan konkurrere med selv de dyreste kosmetikk.

Tea tree essensielle olje for fet hud

I naturen er det få midler, antiseptiske egenskaper som kan konkurrere med tea tree olje. Det er derfor de fleste kosmetikkprodusenter legger det til sammensetningen av produkter for problemhud. Essensiell olje helbreder helt sår, ødelegger patogene bakterier, tørker ut utslett og eliminerer rødhet.

Utvalget av applikasjoner: akne, soppdermatitt, kokker, karbunkler, herpes på leppene, bitt, kutt, slitasje og andre skader på huden.

Slik bruker du: Klargjør en rensemaske for fet og kombinasjonshud. 2 ts hvit eller blå kosmetisk leire blandet med havregryn i forholdet 1: 1. Fortynn blandingen med kefir, tilsett 2 dråper tea tree olje og bland godt. Påfør masken jevnt på ansiktet, la det stå i 15 minutter og skyll med kaldt vann.

Acne Fir Oil

Firolje er utmerket for å behandle problemhud hos voksne kvinner: det lindrer ikke bare betennelse, renser porene og normaliserer talgproduksjonen, men gir også jevn rynker. Regelmessig bruk av denne essensielle oljen, du vil glemme hevelsen i ansiktet, og huden blir elastisk, ren og elastisk.

Utvalget av applikasjoner: akne, dermatitt, psoriasis, eksem, frostbit, sår, rynker.

Slik bruker du: For å eliminere den oljeaktige glansen i huden, smale porer og lindre betennelse, lag en enkel maske. Protein 1 eggblanding med 4 dråper essensiell olje av gran og applicer på huden med et tynt lag. Etter 10-15 minutter skyll den resulterende filmen med kaldt vann. Utfør prosedyren 2 ganger i uken.

Rosemary olje fra komedoner og svarte prikker

Rosemary er bra ikke bare som krydder, men også som kosmetisk. Den toniske, anti-inflammatoriske og bakteriedrepende effekten er egnet for både problematisk og fading hud. Rosemary olje forbedrer blodsirkulasjonen i de øvre lagene i huden, forbedrer hudfarge, fukter og myker tørr og grov hud.

Utvalget av applikasjoner: akne, komedoner, arr og akne flekker, kokker, eksem, dermatitt, rosacea.

Slik bruker du: For å fukte tørr revnet hud, legg til et par dråper rosmarin eterisk olje til 1 ss oliven eller linfrøolje. Påfør problemområder og fjern rester med serviett etter en halv time. Hvis du vil bli kvitt akne, bruk melke tistel olje som en base. Fremstillingsmetode og brukstid er de samme.

Patchouli essensiell olje for tørr moden hud

Patchouli-olje er en utmerket "energisk" for moden hud, hvor rynker allerede er synlige. Det forbedrer blodsirkulasjonen i små fartøy, takket være at huden får nydelig farge, fasthet og elastisitet. Denne effekten er også nyttig for fet hud med forstørrede porer: essensiell olje normaliserer produksjonen av talg og eliminerer betennelse.

Utvalget av applikasjoner: fine rynker, tørr løs hud, akne, dermatitt.

Slik bruker du: For å behandle utslett kan ren essensiell oljepulver bare brukes punktvis, men for å ikke brenne, anbefales det fortsatt å blandes med sesamolje. For å fukte og fjerne fine rynker, bland den essensielle oljen med olivenolje, bruk på huden i 30 minutter, og skyll deretter.

Sitron essensiell olje for alle hudtyper

Sitroner - en kilde til vitamin C, som er ansvarlig for syntesen av kollagen og elastin-proteiner som holder huden smidig og ung. Også disse stoffene er ansvarlige for celleregenerering og normal sebumproduksjon. Sitron essensiell olje passer for forskjellige hudtyper, det viktigste er å bruke den med en riktig valgt baseolje.

Utvalget av applikasjoner: fet og tørr hud, akne, forstørrede porer, rosacea, pigment flekker, whiteheads, eksem, rynker.

Slik bruker du: Sitronolje gjør huden mer følsom overfor ultrafiolett, så du må bruke den om natten. Det anbefales ikke å bruke det i ren form. For å eliminere fet skinn, tilsettes sitronolje (2 dråper) til 1 teskje druefrøolje. For å bleke huden som en base, bruk havtornolje. For å takle tørr hud og rynker, bland den essensielle oljen med oliven, fersken eller kokosnøttolje.

Lavendelolje for sensitiv hud

Lavendelolje passer godt til nesten alle hudtyper, men det er beroligende egenskaper som er uunnværlige for allergiske mennesker, spesielt skiller seg ut. En sterk antibakteriell og antiinflammatorisk effekt vil bidra til å raskt fjerne rødhet, utslett og peeling av huden.

Anvendelsesområdet: allergisk dermatitt, sensitiv hud, akne, sprekker, sår, psoriasis, herpes.

Slik bruker du: Som andre essensielle oljer, kan lavendelolje ikke påføres i ren form. Hvis du ønsker å berolige irritert hud, legg til et par dråper lavendelolje i 1 ss oliven- eller cedarolje. Bland godt og bland blandingen i en halv time. Skyll deretter av med kaldt vann.

Eukalyptusolje mot oljeaktig glans

Eukalyptus essensiell olje har en sterk tørking og bakteriedrepende effekt, så det må gå inn i førstehjelpsutstyret til personer med fet problemhud. Masker, lotioner og kremer med tilsetning av eukalyptusolje eliminerer fet skinn, tørr akne og forbedrer hudfarge.

Utvalget av bruk: fet hud utsatt for akne.

Slik bruker du: Ren eukalyptusolje kan prikke på akne eller sår mer enn 2 ganger om dagen. Ellers kan det oppstå peeling, kløe, allergisk reaksjon, kjemisk forbrenning. For behandling av store områder av huden, bland et par dråper eucalyptusolje med vegetabilsk olje (oliven, sesam, druefrøolje, jojobaolje, avokado osv.)

Forsiktig: Eteriske oljer er konsentrerte stoffer med sterk allergisk effekt. Før du påfører dem på ansiktet, må du prøve oljen på baksiden av hånden eller håndleddet. Under svangerskapet er det kun mulig å bruke oljer kun med tillatelse fra en lege, siden deres uduelige eller overdreven bruk kan føre til livmorblødning eller til og med opphør av svangerskapet.

Oljer for problemhud - TOP-20

Innholdet i artikkelen:

 1. Toppoljer
  • mandel
  • oliven
  • kokosnøtt
  • fersken
  • Druefrø
  • jojoba
  • Tea Tree
  • Mint og Geranium
  • kamfer
  • patchouli
  • bergamot
  • sandeltre
  • jasmin
  • sypress
  • røkelse
  • Ylang ylang
  • rosmarin
  • eucalyptus
  • sitron
  • orange

Oljer for problem hud er det beste som kan brukes fra kosmetikk. De gir nesten aldri allergier, passer for helt forskjellige tilfeller, alt fra aldersplass og slutter med akne, og kan brukes absolutt i alle aldre. Et stort utvalg av disse produktene lar deg velge de mest hensiktsmessige midler for deg og gi en anstendig ansiktspleie.

De beste oljene for problemhud

Problemet dermis trenger spesiell omsorg. For dette formål, perfekt tilpassede naturlige oljer som kan takle eventuelle defekter av epidermis, som pigmentering, akne, post-akne. De er i stand til å regulere produksjonen av hud sebum og bekjempe overflødig fett, og har også antiinflammatoriske og regenererende effekter. Vi presenterer oppmerksomhet TOP-20 beste oljer for problem hud i ansiktet.

Mandel olje

Verktøyet anbefales for å ta vare på tørr hud, utsatt for utseende av keloid arr og akne. Det er mye brukt til å berolige, fukte, eliminere flak, regulere vann og lipidbalanse i dermis. Med det kan du raskt takle dermatitt, eksem, herpes. Produktet er veldig nyttig for sprukne lepper, poser og mørke sirkler under øynene.

Et så bredt spekter av tiltak på grunn av den rike sammensetningen, som inkluderer vitaminer E, A, B, linolsyre og andre fettsyrer. Olje forårsaker ikke allergier og har ingen kontraindikasjoner.

Olivenolje

Dens sammensetning ligner på mandel. Etter dette vil effekten være omtrent den samme: huden vil bli riktig fuktig, prosessen med regenerering vil akselerere, fargen vil bli bedre, ujevnhet vil passere. Takket være ham kan du eliminere betennelse, alvorlig kløe, irritasjon av dermis.

Verktøyet gjenoppretter blodsirkulasjonen i vevet, fjerner giftstoffer fra dem, strammer dem, setter dem i vann med fuktighet. Det er veldig nyttig å bruke den til vask i nærvær av akne og sorte prikker, alder flekker, moles og fregner.

I kosmetologi brukes råprodukt av første spin.

Kokosolje

Dette verktøyet brukes aktivt i forskjellige masker og kremer for tørr, sløv og flassig hud. Det er indikert for akne, akne, alder flekker. Dens bruk gjør at du kan beskytte dermis mot skadelige effekter av sollys og vind. Takket være ham blir det mykere, mer tonet og elastisk, slutter å skrelle på grunn av metning av vev med fuktighet.

Men du bør ikke bli for bortført med denne oljen, fordi den tetter porene, som ikke blir enkle å rengjøre senere.

Ferskenolje

Det er ikke veldig populært i kosmetikk, selv om det er ganske effektivt og billig. Det inneholder de mest verdifulle syrer for huden - linoleinsyre, oleinsyre, stearinsyre, palmitinsyre, etc. På grunn av dette motstår produktet pålitelig aldringsprosessen, fuktgjør dermis, hjelper det å komme seg raskere etter brannskader og brudd på integritet, hjelper med å bli kvitt akne og akne.

Gitt dette er det ekstremt nyttig å søke på ungdom og eldre, som ofte lider av pigmentflekker, forskjellige utslett og akne.

Druefrøolje

Denne oljen er populær på grunn av sin mangfoldige handling. Han er i stand til å behandle brannskader og forebygging, så det er nyttig å bruke det som solkrem. Har en stor mengde vitamin E, steroider og fenoler, eliminerer det effektivt alder flekker, tørrhet og kløe, blåmerker, strekkmerker og rynker.

Bruken av produktet er viktig for akne, dermatitt, urticaria. Dens lyse sårheling egenskaper hjelper huden å komme seg raskere etter kutt på grunn av barbering. Det beroliger henne også og normaliserer blodsirkulasjonen. Men fremfor alt er det en kraftig antioksidant som fjerner giftstoffer fra vevet og forhindrer aldring.

Jojoba olje

Produktet er hentet fra fruktene av symmondsia ved å trykke dem uten varmebehandling. De viktigste eksportørene er Israel, USA og Mexico. For huden er det verdifullt ved tilstedeværelsen av aminosyrer i sammensetningen, som i strukturen ligner "byggprotein" i huden - kollagen.

Gitt dette er det ikke overraskende at det anbefales å bruke det til å ta vare på dumme og modne dermier. Verktøyet kan tjene som en balsam for sprukne lepper og en fuktighetsgivende spray etter barbering. Indikasjonene for bruken er alder og etterligner rynker, alder flekker, tørrhet, kløe, blekhet, oljeskinn, hudsløvhet.

Tea Tree Oil

Produktet er oppnådd ved å behandle bladene på dette treet, ved utgangen har det en lysegul farge og en sterk, søt aroma. Den består av fettsyrer, vitaminer A, E, B, karotenoider.

Det er kjent for sine antihistaminegenskaper, som reduserer puffiness i ansiktet, eliminerer poser og mørke sirkler under øynene. Dette alternativet er egnet for de som er bekymret for porene, som til slutt blir ryddet og innsnevret. Verktøyet har en bakteriedrepende og beroligende effekt. Bruken av teolje for problemhuden gjør at du kan gjenopprette sebaceouskjertelens arbeid, derfor er det mest nyttig for eiere av fet hud.

Mint, Geranium og Sitron Olje

Blanding laget på basis av sitron, mynte, geranium, kalt hydrofil olje. Det er ment å effektivt rense ansiktet av svarte prikker, sminke, alder flekker, akne, poser, mørke sirkler. Løsningen, får på huden, splitter, binder og fjerner fett og kosmetikk, selv vanntett. Men det kan ikke trenge inn i stoffet, derfor ineffektivt i kampen mot rynker og oljeaktig glans.

Faktisk er dette samme rensemelk, bare etter påføring kan det være en følelse av kliss eller tørrhet i ansiktet. Det er også ubehagelig at det tetter porene.

Viktig kamferolje

Produktet har en god mint smaken og brukes til økt tørrhet i huden, dens peeling, flabbiness, integritet problemer, pigment flekker. Det er effektivt for bleking av dermis, behandling av sår og blåmerker i ansiktet, lindring av betennelse og forebygging av purulent akne. Dette er ideelt for omsorg for sår, akne og akne utsatt hud.

Det anbefales å ta hensyn til det hvis du trenger å finne en effektiv solkrem, antiseptisk, beroligende, regenererende olje. Den er egnet for normalisering av svettekjertlene og foryngende ansiktsmassasje.

Patchouli essensiell olje

Dette verktøyet vil være en ekte hjelper for eiere av problemhud - for tørr, fading, trist. Det kan like effektivt brukes til akne, arr, kviser, porer, stygg farge, forstyrrelse av funksjonen av svettekjertler. Det har fått utbredt bruk i behandling av akne, pigmentflater og spor igjen fra dem.

Dens aroma ligner woody med notater av kamfer. Produktet kan lett påføres ansiktet, absorberes raskt og om nødvendig fjernes uten problemer. Etter det er det ingen ubehag.

Bergamot olje

Det vil være måten å ta vare på fet, svett hud påvirket av ulike akne, akne og utslett. De viktigste effektene av produktet er: innsnevring av porene, restaurering av sebaceous kjertler, eliminering av oljeaktig glans, toning og lettelse av dermis. I tillegg er produktet i stand til å forbedre hudfarge, glatte rynker, fukte det.

Dette er et utmerket verktøy for rensing og økende hud turgor. En slik kompleks effekt forklares av nærværet av kaprylsyre, myrcen, citropten, vitamin E som en del av oljen.

Sandeltre olje

Produktet er et resultat av å behandle våt sandeltvedbarkspen fra 30 år. Det bør være spesielt oppmerksom på personer eldre enn 25 år, når huden begynner å alder sakte på grunn av mangel på kollagen og fuktighet. Dette middelet bidrar til å fylle dem, som også tar vare på den vakre overflaten, elastisiteten, renheten og friskheten av dermis.

Bruken av denne oljen for problemhud er viktig for dermatitt og eksem. Alt dette er en konsekvens av en rik sammensetning, der det finnes både aminosyrer og forskjellige mikro- og makroelementer (jern, magnesium, jod).

Jasmine Essential Oil

Hvis du sammenligner prisen på alle essensielle oljer for problem hud, vil det være den dyreste. Det hjelper godt i omsorg for moden hud. Dens bruk er begrunnet i tilfelle av alvorlig akne, nedsatt integritet av dermis, vaskulært mønster i ansiktet, overdreven svette og dårlig blodsirkulasjon i vevet.

Dette produktet har en sterk antioksidant, foryngende, rensende og regenererende effekt. Penetrerer dypt inn i huden, det starter prosessen med fornyelse, fjerner giftstoffer fra det, strammer porene, forbedrer fargen på dermis. Produktet er ekstremt nyttig for gravide kvinner og jenter som er bekymret for et sterkt utslett blant hormonelle problemer.

Cypress olje

Cypress olje er indikert for rosacea, dermatitt, akne, akne. Best av alt virker det på tørr, fuktmangelaktig hud. Dette alternativet hjelper når det er dekket med alder og ansikts rynker, alder flekker, tegn på tretthet. Det er relevant som en avslappende, tonic, beroligende, mykgjørende, anti-inflammatorisk, antibakterielt middel.

Regelmessig påføring av det, vil elastisiteten og fastheten i huden øke, huden vil forbedre seg. Den høye effektiviteten til oljen forklares lett av tilstedeværelsen av aktive ingredienser i sammensetningen i form av flavonoider, vitamin A, E, B3, B6, B9, L-ascorbinsyre.

Røkelseolje

Verktøyet er universelt ved at det gir pålitelig vare på både tørr og fet hud. Det hjelper med akne av forskjellig opprinnelse, akne og allergisk utslett, dermatitt. Spesielt nyttig produkt om vinteren, når derma er en negativ påvirkning av vind og kulde. Om sommeren beskytter oljen mot UV-lys og tillater ikke dermis å bli for tidlig.

Det er ikke mindre verdifullt for vorter, mol og papillomer, som det kan eliminere. Som en del av verktøyet har mange harpikser, syrer, tannkjøtt, aminosyrer, som ga det en beroligende, sårheling, foryngende, antimikrobiell og antiinflammatorisk egenskaper.

Ylang Ylang Essential Oil

Dette er bare en universell olje som passer for alle hudtyper. Det kan brukes med veldig fet, og når det er fuktig, fading dermis. Takket være ham er arbeidet med svettekjertlene normalisert, porene er innsnevret, alt akne forsvinner. Produktet er kjent for sine lyse fuktighetsgivende, mykende, beroligende, anti-aging egenskaper.

Beauticians anbefaler å bruke det med komedoner, for å barbere mannenes stubbe og eliminere forbrenninger etter soling i solen. Det gir de mest slående effektene som en skrubbe og tonic.

Du bør ikke bruke den til allergi mot noen essensielle oljer, dermatitt og urticaria.

Rosemary eterisk olje

Produktet er oppnådd ved fordamping av friske blomster, skudd og blader av planten med samme navn. Det ferdige produktet har en blekgul farge og lys, behagelig aroma av vårgress. Det er uvurderlig for kosmetikk, det gir mulighet for effektiv bruk for omsorg for både oljeaktig og tørr hud.

Selv en sensitiv type dermis vil ikke være en kontraindikasjon for dette. Som et resultat vil det skinne vakkert, vær så snill med renhet, glatthet, elastisitet. Akne, komedoner, kokes etter at bruken er betydelig redusert i størrelse og deretter passere helt.

Eukalyptusolje

Eukalyptus essensiell olje i kosmetikk brukes ikke ofte, og hvis den brukes, brukes den hovedsakelig som et antiinflammatorisk, antibakterisk og blodforbedrende middel. Derfor anbefales det å ta vare på følsom, følsom, blek og forurenset hud som trenger dyp rensing. Hva det egentlig vil være - tørt eller fet - spiller ingen rolle.

Dette alternativet passer ikke i strid med integriteten til huden, allergi, dermatologiske sykdommer og betennelser, men med herpes, kokter og mørke flekker gjør han det med et slag.

Sitronolje

Denne oljen er den sterkeste av alt når det gjelder antibakteriell virkning. På denne bakgrunn anbefales det å bruke det først og fremst med et stort antall akne, komedoner, svarte flekker. Det har evnen til å tørke akne og øker behandlingen.

Legg det til din linje med ansiktspleieprodukter, er også fordi det er et svært effektivt produkt for å redusere porene, normalisere arbeidet med svettekjertler, bleke huden, forbedre elasticiteten og lynet. Det beskytter dermis fra tidlig aldring og glatter fine linjer.

Orange Essential Oil

I sin effektivitet kan dette verktøyet sammenlignes med sitroneter. Det har også høy aktivitet mot bakterier. Det er mye brukt til å rense og tone huden.

På grunn av innholdet av C-vitamin, forbedrer blodsirkulasjonen i vevet ved hjelp av produktet, noe som bidrar til å til og med huden. Det er ikke mindre effektivt for å fjerne pigmentplettene. Denne oljen er best egnet til eiere av dermis utsatt for akne og svarte flekker.

Det anbefales ikke å bruke det til de med hvem det er lett, på grunn av produktets uttalt blekeegenskaper.

Slik søker du ansiktsoljer - se på videoen:

Hvilken olje er egnet for fet hud

Eteriske oljer har ikke bare en behagelig aroma, men også helbredende egenskaper. De brukes i kosmetologi i mange år.

Eiere av problemhud bør ikke bekymre seg for at slike produkter vil gjøre det mer fett, fordi de bidrar til å normalisere talgkjertlene, har antiinflammatorisk, antibakteriell effekt, bidrar til å begrense porene og gjør huden ren og tonen selv.

Grunnleggende om valg

Det er forskjeller mellom kosmetiske og essensielle oljer:

 • ren essensiell olje brukes kun i aromaterapi eller til behandling av sopphudssykdommer (te- eller lavendelolje);
 • Kosmetiske oljer er uavhengige produkter som ikke trenger å fortynnes;
 • rene essensielle oljer fordampes raskt, slik at de krever bruk av bærere;
 • Dessuten har essensielle oljer, i motsetning til kosmetiske oljer, en utpreget distinkt aroma.

Blandingsregler

For å forberede oljeblandingen må du følge følgende regler:

 • For at den resulterende blanding ikke mister sine nyttige egenskaper, må den fremstilles i glass- eller plastskåler. Hvis metall brukes til disse formål, kan de nyttige egenskapene til blandingen nøytraliseres;
 • For blanding kan du ta en flaske mørkt glass eller en krukke med fløte med dispenser;
 • Blandingen lagres i kjøleskapet, ikke mer enn 2 måneder.

Eteriske oljer kan forårsake allergiske reaksjoner, derfor anbefales det først å bruke en dråpe av produktet til håndleddets hud og la den stå på i noen timer.

Hvis rødhet har oppstått i denne perioden, er det bedre å nekte å bruke dem.

Det beste alternativet for bruk i kosmetikk er å blande essensielle oljer med kosmetikk. De kan også fortynnes med vann, krem, tonic eller lotion.

Hvordan søke

Regler for påføring av oljer:

 • utfør prosedyren om kvelden før sengetid
 • Først må du rense huden. For å gjøre dette kan du bruke en spesiell lotion uten alkohol, skum eller bare rent varmt vann. Du bør ikke bli involvert i denne prosedyren for ikke å øke produksjonen av talg ytterligere.
 • En liten mengde av tilberedt olje bør holdes litt i håndflaten, slik at den blir oppvarmet til temperaturen i kroppen. Dette vil gjøre det mulig for ham å trenge inn i porene;
 • Lettbevegelser må gni olje inn i huden langs massasjelinjer. Spesiell oppmerksomhet bør fjernes områder med et stort antall akne eller svarte flekker;
 • da må et mykt terryhåndkle bli gjennomvåt i varmt vann og dekket i ansiktet for at porene skal utvides og oljen skal hjelpe til med å rengjøre dem. Hold det opp til det avkjøles;
 • Hvis nødvendig, vask av den gjenværende oljen med varmt vann.

Oljer for fet hud

Mange tror at fet hud og ansiktsolje er uforenlige konsepter. Men dette er en feil. Vi gir overbevisende bevis og lærer å blande vegetabilske og essensielle oljer laget spesielt for fet hud.

 • Hvorfor trenger du oljer for fet hud
 • Eteriske oljer for fet hud
 • Regler for anvendelse
 • Sikkerhets forholdsregler
 • Kosmetiske oljer for fet hud

Hvorfor trenger du oljer for fet hud

Eiere av fet hud, ikke uten grunn, prøver å unngå fet kosmetikk. Det antas at formler der innholdet av lipider (fett) hersker, ikke vil være til nytte for huden, som allerede er preget av økt greasiness. Videre kan det forverre situasjonen:

i det minste øke den fettete glansen;

og i verste fall tette porene og provosere dannelsen av akne.

Oljer kan være gunstig for fet hud. © DECLÉOR

Ikke overraskende synes fet hud og olje å være et veldig uheldig par. Det virker som at denne foreningen er dømt til å mislykkes. Imidlertid kan oljen, i motsetning til den etablerte oppfatning, være en trofast følgesvenn av fet hud og gi henne mange fordeler.

Paradox? Nei, ren biokjemi. Forklarer Decléors merkevareekspert og treningsleder Olga Gorokhova:

"Den fettløselige delen av triglyserider (hovedkomponent i talg) inkluderer flerumettede fettsyrer, inkludert linolsyre. Hvis det ikke er nok, erstattes det av mono-umettede syrer (oleic, sapieno).

Dette fører til endring i kvaliteten på talg og pH i huden, som har en tendens til alkalisk, noe som fører til utvikling av patogen mikroflora og betennelse. Vegetabilske oljer i kombinasjon med essensielle oljer gjenoppretter balanse og normaliserer sammensetningen av talg. "

Hva er vegetabilske oljer som fet hud? Først av alt, kan innholdet av essensielle fettsyrer - linolsyre og linolensyre, mangel på som kan resultere i betennelse. I tillegg har vegetabilske oljer mange egenskaper som er gunstige for enhver hud. De kan:

bekjempe frie radikaler;

styrke barrierefunksjonen.

Vegetabilske oljer har helbredende egenskaper og er effektive i kompleks behandling av akne. De inneholder også vitaminer A, E, B1, B12, C, PP, de er rike på mikroelementer (kalium, natrium, kalsium, jern, selen, sink). Følgende oljer anses mest gunstige for fet hud:

lidenskapsfrukt: reduserer talgproduksjonen, strammer porene;

Druefrø: fukter, strammer porene;

søt mandel: renser, beroliger, glatter huden;

jojoba: gir antibakteriell effekt, beroliger, mykner;

fersken: styrker, myker, beroliger;

hasselnøtt: renser og strammer porene, fuktes.

Eteriske oljer for fet hud

Eteriske oljer er multikomponentblandinger som inneholder fra 100 til 500 aktive forbindelser. Deres molekyler er svært små og går inn i kroppen på to måter: gjennom huden og luftveiene. På grunn av phytoncides har alle essensielle oljer antiseptiske egenskaper og antiviral aktivitet.

Eteriske oljer har en gunstig effekt på fet hud. © DECLÉOR

Dette er et ekte naturlig antibiotika for huden! Samtidig, å være aggressiv mot bakterier, er essensielle oljer helt ufarlige for mennesker. Forresten er den antibakterielle effekten av ylang-ylang essensiell olje 1,5 ganger høyere enn for salicylsyre.

I tillegg er essensielle oljer:

hjelp å fjerne giftstoffer;

har en regenererende effekt på celler;

Beskytt mot UV-stråler på grunn av antioksidantvirkning;

forbedre sebaceous kjertler;

har antiinflammatoriske effekter.

For å være sikker på ovenstående på din egen hud, test essensielle oljer fra listen som vi gir nedenfor.

Ylang-ylang: fungerer som en antioksidant, reduserer talgproduksjonen, har antibakteriell aktivitet og har en kontraktiv effekt.

Teetre: kjent for dets antivirale, antifungale og antiseptiske egenskaper.

Grønn oregano: har antimikrobielle og antiinflammatoriske effekter.

Rosemary: reduserer talgproduksjonen, har antiinflammatorisk effekt.

Sage: fungerer som et antiseptisk middel.

Lavendel: har antiseptiske, helbredende, forfriskende egenskaper.

Regler for anvendelse

Alle produkter som inneholder olje, skal varmes opp i håndflatene og deretter påføres ansiktet. Med riktig utvalg av formelen som passer til din hudtype, bør følelsen av klebrighet ikke være. Hele hemmeligheten ligger i kvaliteten på oljene som inngår i det kosmetiske produktet.

Bruk olje først forkjølt. © DECLÉOR

Virkelige, rene og høyverdige vegetabilske oljer oppnås bare ved fremgangsmåten ved den første kaldpressingen. De er ikke klissete, ikke fete, ikke tette porene, absorberes umiddelbart. Og derfor ikke-komedogen.

Eteriske oljer flekker ikke klærne.

Det er bedre å bruke cocktailer av essensielle og vegetabilske oljer, for eksempel Decléor-merkevaren, som er opprettet under hensyntagen til egenskapene til forskjellige hudtyper.

Sikkerhets forholdsregler

Blant vegetabilske oljer er det fortsatt de som kanskje ikke liker fet hud, fordi de har komedogen effekt. Disse inkluderer de såkalte butters:

Midler med mineraloljer i blandingen kan også tette porene, så eiere av fet hud bør unngå bruk av både smør og mineraloljer.

Ikke bruk ufortynnede essensielle oljer direkte på huden. Unntak - essensielle oljer av lavendel og tea tree.

Kosmetiske oljer for fet hud

Det er interessant å lage eterolje-cocktailer på egen hånd, men hvis du mangler kunnskap og ferdigheter, er det bedre å stole på fagfolk. Eller bruk ferdige blandinger for fet hud - sammensetninger med justert dose og rik sammensetning. Her er noen eksempler.

Aromatisk serum med essensielle oljer av ylang-ylang og kananga, Decléor, er spesielt laget for fet og kombinasjonshud. I hennes hjerte - verdifulle essensielle oljer: ylang-ylang, lavendel, oregano, sort pepper. Serum renser epidermis, reduserer porene betydelig, normaliserer aktiviteten til talgkjertlene.

Fluid matting, forbedrer hudfarge, Aroma Pureté, Decléor, fjerner fet skinn hele dagen, glatter ut hudavlastning, strammer porene. Påfør det umiddelbart etter den aromatiske essensen.

Cleansing nattbalsam med ylang-ylang olje, Decléor, er et ekte "førstehjelpsutstyr" for omfattende omsorg for fet og problemhud. Eteriske oljer som gjør balsammen rense huden, bidrar til å redusere talgproduksjonen og stramme porene, og gir også en sunn glød. For optimal hudutvinning, bruk litt balsam (nok volum med en ert) før sengetid.

Flere Artikler Om Typer Acne