Et slikt problem som økt tørrhet i huden på kroppen, oppstår oftest om vinteren. Mangel på vitaminer, kaldt og blåsende vær - alt dette er dårlig for tilstanden til huden på hendene og andre deler av kroppen. For å gjenopprette det normale nivået av hudhydrering, kan du bruke dyre kosmetikk, og du kan gi preferanse til naturlige produkter, hvorfra du kan lage kremer og lotioner alene. Vegetabilske oljer er et utmerket verktøy for effektivt å eliminere tørr hud. I denne artikkelen finner du de beste fuktighetsgivende oljene for tørr hud i kroppen.

Hvis du har tørr hud i kroppen, hva skal du gjøre?

I den menneskelige huden er sebaceous kjertler, avgir regelmessig smøremiddel - det var hun som fukter huden, og beskytter den også mot miljøets negative virkninger. Noen ganger, som følge av eksterne eller interne faktorer, fungerer kjertlene feil eller ikke aktivt. Tørr hud i kroppen forårsaker ubehagelige og smertefulle opplevelser, siden det mister sin elastisitet og tidligere elastisitet, noen ganger blir den selv dekket av sprekker.

Regelmessig pleie vil bidra til å forhindre overdreven tørking av kroppens hud. Og uansett hvor det vil bli holdt - i hytta eller hjemme. Høykvalitets fuktighetskrem hjelper igjen å gjøre huden smidig og glatt. I tillegg er det også viktig å normalisere metabolismen i kroppen hvis det foreligger brudd.

Følg disse retningslinjene for tørr hud på kroppen:

 1. - Rengjør regelmessig, fuktighet, nærer huden og eksfolierer sine døde hudpartikler.
 2. - bruk rensende lotioner og hjemmelagde scrubs;
 3. - Påfør huden fuktighetskrem etter rengjøring.
 4. - å stimulere blodstrømmen i kapillærene daglig i 15 minutter for å gjøre øvelser;
 5. - Ta en kontrastdusj (nyttig og med økt tørr hud i kroppen, og i nærvær av cellulitt);
 6. - Etter en dusj, må du gni huden med et håndkle med et håndkle for å gi kroppen styrke.
 7. - En gang i uken i ca 20 minutter å ta et bad (det vil etablere blodsirkulasjon, roe nervene og bidra til å rense huden helt);
 8. - En gang i uken for å gjøre en dyp peeling av huden;
 9. - På sommeren må du være sikker på å bruke solkrem av høy kvalitet til kroppen.

Olivenolje for tørr hud i kroppen

Vegetabilsk olje, som er laget av oliven, er et utmerket verktøy for å bekjempe økt tørrhet i huden på kroppen. Utvunnet og presset olivenolje for kroppen bare fra moden frukt. Oliventrær vokser rikelig og bærer frukt langs kystområdene i Middelhavslandene i Europa, så vel som i India, Afrika og Midtøsten. Nesten overalt, er olivenolje vant til kroppens hud på grunn av sitt rike naturlige innhold.

Fordeler med olivenolje:

 • - Veldig gunstig for huden (forutsatt at den brukes to ganger om dagen);
 • - beholder fuktighet i 8 timer eller mer
 • - har en antibakteriell effekt i omsorgen for kroppens hud;
 • - inneholder det optimale pH-nivået
 • - har en naturlig søt duft

Olivenolje Moisturizer Oppskrift

Ren olivenolje er et uunnværlig produkt for fuktighet, gjenoppretting og næring av huden. Det er spesielt nyttig å bruke det på de stedene hvor huden er spesielt utsatt for tørrhet: hender; albuer, décolleté og andre

For å lage en effektiv krem, må du varme opp litt olivenolje. Deretter tilsetter eggeplommen og bland disse ingrediensene godt. Den resulterende massen med forsiktig, milde bevegelser bør påføres halsen, dekkballet og andre deler av kroppen. Etter 10 minutter skylles av med varmt vann.

Olivenoljebad for hender og negler

Ved vanlig bruk av olivenolje kan du gjøre huden myk og fløyelsaktig. Et par ganger i uken må du gjøre enkle varme bad, som legger til litt olivenolje. I denne varme væsken senker du hendene i 30 minutter, holder, skyll deretter med kaldt vann.

Kokosolje for tørr hud

Spesialister anbefaler spesielt å bruke kokosnøttolje for tørr og utarmet kropps hud. Kokosolje fukter, nærer og tørker ikke huden i det hele tatt. Den kan brukes både i ren form og som grunnlag for hjemmelagde kosmetiske produkter.

Kokosolje har slike fordelaktige egenskaper:

 1. - senker dannelsen av dype og fine rynker
 2. - fuktighet, mykner og nærer huden, inkludert etter epilering
 3. - har antiinflammatorisk effekt
 4. - reduserer negativ påvirkning på huden av eksterne faktorer (bakterier, virus, hard ultrafiolett stråling, støv, etc.);
 5. - skaper et beskyttende lag som bidrar til en vakker og jevn brunfarge
 6. - lindrer stress og tretthet.

Kokosolje kan tykkere under bruk. Det er ikke nødvendig å bekymre seg for dette, tvert imot, det vitner om dets naturlighet. For å smelte oljen, må du sette en krukke med den under en strøm med varmt vann. Du kan bare lagre kokosnøttens kroppsolje i et varmt rom, for eksempel på badet - det vil ikke endre konsistensen. I fortykket form kan oljen brukes som krem.

Kokosolje Fuktighetsskrubb

Bland den fortykkede honning og kokosnøttolje i like store mengder. Rør til en mer eller mindre ensartet tilstand og bruk på de områdene i kroppen hvor det er nødvendig å exfoliere døde hudpartikler. Masser forsiktig huden, la den stå i 5-10 minutter, skyll deretter med varmt vann.

Shea smør for tørr hud i kroppen

Shea smør er en hard hvit fett, den kan også være litt gulaktig eller elfenben. Dette sheasmørret har en lett, myk smak. Ved romtemperatur tar produktet konsistensen av ghee.

Sheasmør er hentet fra trærens frukt, som ofte kalles skede. Dens frukt er svært lik avokado, men har en mindre størrelse. Fra beinet som er inne i frukten, oppnås denne sunne oljen.

Shea smør anbefales til bruk i følgende tilfeller:

 • - med grov hud av hender, albuer, ben, føtter og andre deler av kroppen;
 • - med økt tørrhet i huden
 • - med ujevn, grov og flakket hud på kroppen
 • - med fortynnet, kjedelig og grå hud;
 • - med mangel på hydrering og ernæring av huden
 • - I tilfelle av fading og flaskete hud i kroppen, som et tonic og foryngelsesmiddel.

Shea Butter Cream for følsom hud

For denne krem, foruten sheasmør, trenger du også mandelolje, som vil danne grunnlag for tilberedning av fuktighetskrem. Varm i et vannbad 1 ss. en skje av sheasmør til en temperatur når den begynner å smelte. Deretter tilsettes 2 ss. skjeer med mandelolje. Til slutt dripper et par dråper lavendel og kamille eteriske oljer til en nesten ferdig krem. Den ferdige kremet må brukes daglig og oppbevares i glassbeholdere i kjøleskapet.

Shea Butter Cream for tørr og moden hud

Denne krem ​​er i stand til å forbedre regenererende egenskaper av sheasmør, som bare vil bidra til foryngelse av huden. For matlaging betyr det, som i forrige oppskrift, å smelte 1 ss. skje med shea smør, bland deretter det med 1 teskje avokadoolje og 1 teskje jojobaolje. På slutten av krem ​​legg til 2 dråper essensielle oljer av palisander og rosmarin. Blandingen er plassert i en glassbeholder, oppbevares i kjøleskapet.

Argan olje for tørr hud i kroppen

Argan olje er presset fra grønne tre nøtter kalt argan. Det er slike trær i Marokko, Israel og Algerie. Siden de vokser i begrensede mengder, blir oljen ekstrahert fra sine frukter ansett som sjeldne og har en relativt høy kostnad. For å få 1 kg arganolje er det nødvendig å klemme 100 kg frø.

Argan olje er en universell kosmetikk. Det kan brukes til å ta vare på kroppens hud, og for å forbedre utseendet på hår, negler og ansiktshud. Ved hjelp av arganolje kan du gjenopprette hudens naturlige friskhet og mykhet. Med tørrhet, tap av elastisitet og tilstedeværelse av rynker er denne oljen ganske enkelt et uunnværlig produkt.

Massasje med arganolje

Takket være bruken av arganolje kan massasje forbedre hudens elastisitet, effektivt fukte det og til og med slappe av ryggraden. Verktøyet absorberes lett i huden, etterlater ikke fettete merker, beskytter og fukter huden. Arganolje kan blandes med hvilken som helst body lotion og massasje med den etter å ha tatt en dusj. Dermed blir huden fløyelsaktig, elastisk og elastisk.

Sandeltre olje for tørr hud

Sandeltre olje, som har mange fordelaktige egenskaper, er hentet fra sandeltre. Den er perfekt for restaurering og behandling av hudtyper. Den balanserende antiseptiske effekten av sandeltre-olje er aktivt brukt i hudpleie, som har en tendens til å øke fett og akne. Med den kan du justere overdreven greasiness, redusere betennelse, og forhindre dannelse av arr og arr.

Sandeltre olje er en utmerket fuktighetskrem, nærende og mykende. For tørr følsom hud, vil det være rett og slett uunnværlig. Olje renser og toner, men lindrer også, helbreder, fjerner irritasjon og kløe.

Solsikkeolje for tørr hud i kroppen

Olje laget av solsikkefrø, har en unik sammensetning og gode tekniske egenskaper. Det er derfor det brukes til fremstilling av ulike kosmetikk. Masker, kremer og kremer basert på solsikkeolje perfekt fuktighet og nærer huden på kroppen.

Fuktighetsgivende solsikkehusskrubbe

Legg til 1 ss. Skje av solsikkeolje 1-2 timer. Skjeer av havremel. Bland godt, bruk på renset kropps hud og masser det lett. Vask av etter 5 minutter med varmt vann.

Solsikke håndmaske

Ta en liten mengde hytteost og legg til noen dråper solsikkeolje (bare uraffinert). Påfør en homogen masse på huden på hendene og hold i 10 minutter. Skyll med varmt vann, tørk deretter huden med et stykke sitron eller oransje. Dette vil gi hendene en jevn farge.

Druefrøolje for tørr hud på kroppen

Dette er en av de dyreste typer kroppsoljer. Det er ikke veldig sjeldent, men høye kostnader skyldes den spesielle produksjonen, som utføres ved hjelp av kompleks teknologi. I tillegg utvinnes druefrøolje under en lang prosess. Druens stein må gå gjennom en rekke prosedyrer for å få konsistensen nødvendig for utskillelse av skjulte næringsstoffer, og faktisk blir en nyttig olje laget.

Druefrøolje brukes oftest til kosmetiske formål:

 • - med økt tørrhet i kroppens hud
 • - i nevro-vitenskapelig ansikts hudpleie
 • - Å tørke akne raskt og eliminere uønskede bakterier.
 • - med sliten og skitten hud
 • - mot rynker
 • - for behandling av mindre skader, sprekker, kutt osv.

For å gjenopprette hudens elastisitet kan du bruke ren druefrøolje. Men hvis huden er tørr i hele kroppen, er det bedre å lage en lotion eller krem ​​med et oljeinnhold, da det må brukes regelmessig og i store mengder.

Når den er tørr, skrelling, hud betennelser og visner eksperter anbefaler svak drueolje blandet i forholdet 1: 1, 2: 1, 3: 1 med næringsstoffer og fettholdige kosmetiske oljer. Det kan være avokadoolje, hvetekim eller jojoba. I den resulterende blandingen kan du også legge til 1-2 dråper essensiell olje av sandeltre, oransje eller kamilleblå.

Fuktighetsgivende druefrøolje til massasje

I nærvær av tørrhet og strekkmerker, tilsett 2-3 dråper rosmarin eterisk olje og 1-2 dråper lavendel og mynteolje til bunnen av druefrøolje. For massasje kan du også bruke druefrøolje i kombinasjon med essensielle oljer av marjoram og teetre. Å bruke, som andre midler for massasje.

Lavendelolje for tørr hud på kroppen

Lavendel er kjent for sine beroligende, anti-inflammatoriske og antiseptiske egenskaper, så det er perfekt for å behandle mange hud- og ansiktsproblemer. Den delikate aromaen av lavendelolje harmoniserer godt med kremer, kremer og hudtoner (med en konsentrasjon på 1-2%). For behandling av akne på kropp og ansikt, er lavendelolje ansett som den mest verdifulle.

Lavendelolje renser, nærer og fukter huden. Det kan også brukes til å exfoliere døde hudpartikler og lindre irritasjon.

Fuktighetskrem olje for tørr hud i kroppen med lavendel

Følgende komponenter er nødvendige for fremstilling av denne krem: Bivoks - 10%, lavendel eterisk olje - 5% kakaosmør - 20%, shea smør - 20%, olivenolje - 20% kokosnøttolje - 20%, og jojobaolje - 5%.

Først må du smelte voksen ved hjelp av et vannbad. Det skal varme til flytende tilstand, men ikke koke. Når voksen smelter, men ikke veldig varmt, legg vegetabilsk olje til den. De trenger å helle i væskevassen konsekvent og kontinuerlig røre massen. Når du legger til en liten mengde olje, må den fremtidige krem ​​blandes grundig (en mikser kan brukes ved lave omdreininger).

Hell den ikke-avkjølte blandingen i glassglass og oppbevar den på et kjølig og tilstrekkelig mørkt sted. Krem av lavendelolje kan brukes i 10-12 måneder.

TOP 18 oljer for å fukte huden. Vesentlig, fuktighetsgivende og andre midler for tørr hud

Overflaten av kroppen vår er svært følsom overfor alle ytre faktorer, da den er mest utsatt for deres effekter. Selv små endringer i kroppen kan påvirke tilstanden negativt.

Ofte står mange overfor utilstrekkelig fuktighet. På grunn av hva dette problemet oppstår og hvordan man skal håndtere det, diskuteres i denne artikkelen.

Hva om du har tørr hud?

For å takle dette problemet må du vite årsaken til denne tilstanden. Faktisk, avhengig av årsaken, vil tilnærming til eliminering også variere. Det bør huskes at tørrhet og tetthet i epidermis kan skyldes både indre svikt i kroppen og ytre påvirkninger. Vurder dette spørsmålet mer detaljert.

Hvorfor tørker huden på ansiktet?

Tørrhet er hovedsakelig forbundet med utilstrekkelig produksjon av talg, derfor forekommer slike opplevelser, dette fører til tidlig aldring og ubehag. Følgende grunner for denne tilstanden kan identifiseres:

 • Feil omsorg (ikke vask med varmt vann, med høyt innhold av klor, bruk såpe);
 • Mangel på nyttige elementer;
 • Feil i fordøyelsessystemet;
 • Tilstedeværelsen av ulike sykdommer (for eksempel diabetes eller nedsatt hormonell funksjon av kroppen);
 • Brudd på sebaceous kjertler;
 • Alder endres;
 • Mangel på vann i kroppen (utilstrekkelig væskeinntak, spesielt i varmesesongen);
 • Hyppig peeling;
 • Hyppig bruk av kosmetikk (grunnlag, pulver).

For bedre å avgjøre hva som er knyttet til denne tilstanden i epidermis, er det bedre å søke råd fra en spesialist.

Hvilke anbefalinger bør følges?

Du kan bruke følgende tiltak for å løse problemet:

 • Drikk så mye væske som mulig;
 • For vask bruk ikke for varmt, helst fri for blekemiddel;
 • Plukk opp rensemidler som inneholder mindre aggressive rengjøringsmidler;
 • Spis flere matvarer rik på vitaminer. Du kan dessuten bruke vitaminkomplekser;
 • I varmesesongen fuktes luften i leiligheten ytterligere.
 • Bruk fuktighetskrem, masker, lotioner.

Funksjoner ved bruk av oljer for kosmetiske formål

Kosmetiske og essensielle oljer for å fukte huden er mye brukt i tilfelle slike følelser som tørrhet og tetthet, og gir god ernæring av ansikt og kropp, samt rik på vitaminer. Deres bruk er ofte mye mer effektiv enn kosmetisk krem, fordi hundre prosent naturlig. En meget god effekt blir observert ved bruk av kosmetiske fett i kombinasjon med etere. For ikke å forårsake alvorlig irritasjon, er det bedre å ikke bruke dem i konsentrert form.

Kosmetiske oljer for å fukte huden

Oljer for tørr hud brukes til å bekjempe fading hud, de fukter helt ansiktet og kroppen, nærer huden, og gir en uovertruffen kosmetisk effekt. Et slikt bredt spekter tillater ikke å bestemme hvilket som er mest effektivt første gang. Hvis det er veldig lett og ikke etterlater en fettete glans, vil den være best egnet. Men for å bestemme til slutt må du først prøve flere alternativer, samtidig som du kombinerer dem med essensielt eller som en maske eller krem.

Hva skal de inneholde?

Vegetabilske fett gir gode fordeler til tilstanden til epidermis på grunn av lipider, vitaminer, mikro og makroelementer som finnes i dem. De er strukturelt lik hydrolytkomplekset i epidermis, dette skyldes rask absorpsjon. Imidlertid er de egnet for enhver type og er praktisk talt ikke i stand til å skade. Det viktigste er å velge næringsstoffene som passer for deg.

Eteriske oljer og deres fordeler

Kosmetisk olje for å fukte huden i ansiktet er godt kombinert med essensielle. De fukter imidlertid ikke bare, men har også en helbredende effekt, forhindrer aldring av huden, eliminerer svarte prikker etc. Det er bedre å bruke etere bare med naturlig kosmetikk, da deres kombinasjon med kjemiske komponenter kan føre til negative konsekvenser. Ikke den siste faktoren når du velger, vil være lukten, det kan påvirke tilstanden din, forårsake hodepine eller svimmelhet.

De beste fuktighetsgivende oljene for tørr hud i ansikt og kropp

Oljer for tørr hud i ansiktet, både essensielle og kosmetiske, er gode hjelpere i kampen mot hudfeil, og hvilken som skal velges, vil vi analysere videre.

Olivenolje og dens fordeler

Den er rik på vitaminer A, E og D, samt fosforholdige stoffer. I dette tilfellet beholder de godt fuktighet i cellene, noe som er et uvurderlig trekk i kampen mot fading og livsberøvet hud. Oliven er høy i oljesyre. Dette verktøyet er en fin måte å fukte på. Det gir også ernæring og forhindrer tidlig visning, renser huden i ansiktet uten å tette porene. Den har utbredt bruk for hår, negler, samt i matlaging.

Kokos - for fuktighet

For forberedelsen kan det brukes kald eller varm spin. I den første metoden vil verktøyet inneholde maksimalt antall nyttige komponenter. Det blir dyrere, men mer effektivt. På grunn av det rike innholdet av biologisk aktive komponenter, er verdien dessuten uvurderlig:

 • Vitamin B1 har en foryngende effekt, akselererer cellefornyelse;
 • Vitamin B3 bekjemper rynker;
 • Vitamin B6 glatter kosmetiske feil
 • Folinsyre er involvert i fornyelse av cellemembranen, på grunn av hvilken epidermis blir gjenopprettet;
 • C-vitamin fungerer som en naturlig antioksidant;
 • Laurinsyre har antiinflammatoriske effekter;
 • Oljesyre fukter;
 • Stearinsyre eliminerer pigmentering.

Shea smør for ansiktshud

Dette verktøyet er rikt på triglyserider, som fyller på energibalansen av celler, fremmer produksjonen av kollagen og god fuktighet. Det er også rik på fettsyrer, som perfekt regulerer lipidmetabolismen, og forhindrer at epidermis tørker ut.

Når anbefales det å bruke det?

I tillegg til god fuktighet har det helbredende egenskaper. Det er mye brukt i psoriasis, eksem, dermatose, da det reduserer betennelse og helbreder små kutt og riper.

Argan olje for tørr hud

Argan-trærne er rik på vitaminer A, E, C, F, samt organiske og fettsyrer. Denne sammensetningen toner huden godt, gir den en sunn farge, fjerner mangler og fukter. Perfekt for øyelokkene, uten å forårsake irritasjon og fjerne blåmerker. Ved å legge 1-2 dråper olje til nattkrem vil huden bli strålende og ung.

Sandeltre - for fuktighetsgivende

Sandeltreeter har en veldig sterk antiseptisk egenskap. På grunn av sin bakteriedrepende virkning bidrar til å bli kvitt akne, svarte prikker, betennelse. Dette verktøyet forbedrer tonen perfekt, eliminerer etterligning av rynker. Det er til og med egnet for mer fet hud, da det forhindrer overdreven produksjon av talg.

solsikke

Den fuktighetsgivende effekten er forbundet med et høyt innhold av vitamin E, som er en utmerket antioksidant. Det forhindrer for tidlig aldring, gir en sunn hudfarge.

Fra druefrø - for ansikt

Den inneholder vitaminer som retinol, tokoferol, nikotinsyre, samt fettsyrer. Dette er en ekte skatt av vitaminer for å fukte huden.

Hvilken kosmetisk bruk brukes oftest til druefrøolje?

En god fuktighetskrem, renser huden fra sminke, helbreder små skader. Ikke skadelig for følsom hud.

Lavendelolje

Normaliserer produksjonen av subkutan fett, på grunn av hvilken akne og akne forsvinner. Og når det er for stramt, gir tvert imot ekstra fuktighet. Dette verktøyet er egnet i nærvær av mindre skade på epidermis, mens det ikke bare heler kutt, men har også en desinfiserende effekt.

castor

Glatter rynker perfekt og fjerner følelsen av tetthet og tørrhet. Det virker i overflaten, fjerner ufullkommenheter, og den foryngende effekten gjør at huden kan se uttonet, uten synlige tegn på etterligning av rynker.

Jojoba olje

Dette middelet er rik på vitamin E. Det trenger mye dypere inn i epidermis og nærer de nedre lagene. Forstyrrer tørking og virker som en antioksidant.

mandel

Den har en lett struktur som muliggjør rask opptak. Maksimal gir en følelse av hydrering, forhindrer utseendet av rynker, fjerner betennelse og gir en sunn hudfarge.

fersken

Den er rik på vitamin E og A, som fukter og fremmer celleregenerasjon så snart som mulig. Reduserer betennelse, fjerner kosmetiske feil.

Aprikoskjerneolje

Den bidrar perfekt til elastisitet, og forhindrer tidlig visning. Dette verktøyet vil være en pålitelig assistent i kampen mot etterligning av rynker og betennelser.

Fra avokado

Et svært effektivt middel mot betennelse og ufullkommenhet, hjelper med kutt, brannsår og hudsykdommer. Det er mye brukt som en av komponentene i hårmaskene i kampen mot flass.

Av rose hofter

Inntil nylig var det ikke så populært, men nylig blir fordelene snakkes om mer og oftere. Med hensyn til sammensetningen er den klar til å konkurrere med mer populære midler, da den perfekt fuktighet, nærer, reduserer betennelse og helbreder sår. Og har også en tonisk effekt av kroppen og reduserer kolesterolet i blodet.

Fra hvetekim

Med vanlig bruk, gjør dette urtemiddelet perfekt fuktighet og næring. Ofte brukes det til å forhindre utseende av strekkmerker. Det er nyttig for gravide kvinner, ikke bare i kosmetiske prosedyrer, men også som et tilsetningsstoff for mat, fordi det inneholder næringsstoffer og bidrar til den harmoniske utviklingen av fosteret.

sesamfrø

Dette verktøyet renser kroppen perfekt, kompenserer for mangel på vitaminer. Samtidig fordeler det ikke bare for organismen som helhet, men er også utmerket for kosmetiske prosedyrer, fuktighetsgivende huden, noe som gjør fargen mer jevn og sunn.

Andre oljer

Det er mange flere fantastiske oljer som er mye mindre vanlige, men deres unikt balansert sammensetning er perfekt for kosmetisk bruk. Disse inkluderer oljer fra:

 • Tea Tree.
 • Maismel.
 • Roses.
 • Bergamot.
 • Neroli.
 • Patchouli.
 • Clary Sage
 • Gulrot frø.

De beste skjønnhetsreceptene for å fukte huden

Oljer for tørr hud brukes ofte ikke bare for å fukte ansikt og kropp, men også for å bekjempe fading hud. Ochenhoroshy nærende effekt som observeres ved bruk av oljer ikke i ren form, men som tilsetningsstoffer til kosmetiske kremer, masker, lotions, og hva slags naturlige ingredienser vil være inneholdt i disse midler vil avhenge og effekt. Følgende beskriver de mest effektive oppskrifter av skjønnhet.

Olivenolje Moisturizer Oppskrift

Det beste alternativet ville være å kjøpe en krem ​​i et apotek basert på naturlige ingredienser og legge til 1-2 dråper før hver applikasjon.

Olivenoljebad for hender og negler

Den mest effektive smøremiddelet vil være vannbad med olivenolje. Det er nok å holde hendene dine i 30 minutter i denne mirakelhelsen, og skyll deretter med vann. Slike prosedyrer vil være effektive med vanlig bruk 3 ganger i uken.

Kokosolje Skrubbe

Bland en spiseskje med naturlig kaffe med 1 skje kokosnøttolje. Skrubbing påføres med myke massebevegelser, uten sterk gnidning. Skru av med vann og fukt huden med en krem.

Shea Butter Cream for følsom hud

1 spiseskje shi er oppvarmet på et vannbad til 40 o C, deretter 2 spiseskjeer mandel er gradvis strømmet inn i den. Til slutt legg til 2 dråper lavendeleter og 2 dråper kamilleolje til krem.

Shea Butter Cream for tørr og moden hud

Olje fra frukten av ansiktet, tørr hud Shea (Shea), i kombinasjon med den essensielle olje av oregano og aprikos frukt, er en god kosmetisk produkt, og hvilken hans preparat vil bli nærmere omtalt. Du trenger 2 dråper Shea smør, 2 modne frøfrie aprikoser (ikke skell peeling), oregano ether. Grind aprikosen grundig til glatt, tilsett resten av ingrediensene. Påfør i 30 minutter, skyll deretter med vann.

Massasje med arganolje

Det vil være perfekt for mange SPA-prosedyrer, inkludert massasje for hele kroppen. På grunn av gnidningen av alle næringsstoffene trengte de inn i de nedre lagene av huden.

Oljen fukter det perfekt, lindrer betennelse, aktiverer muskelfunksjon, lindrer tretthet.

Fuktighetsgivende solsikkehusskrubbe

For eksfolierende døde celler er en blanding av kaffe og honning egnet. 3 ss kaffe, 2 ss honning og 1 skje solsikkeolje. Alt er blandet til en homogen masse, deretter påført kroppen. Sterk gnidning bør unngås for ikke å skade huden. Skyll deretter grundig og påfør kremet.

Solsikke håndmaske

Tilsett litt solsikkeolje til en liten mengde naturlig hytteost. Påfør et tynt lag med masse i hendene i 10 minutter, og skyll deretter.

Fuktighetsgivende druefrøolje til massasje

For massasje kan du lage en blanding av frøolje av druer, rosmarin, lavendel. Noen få dråper av hver vil være nok til å oppnå resultatet.

Fuktighetskrem olje med lavendel

For forberedelsen trenger bivoks - 10% og oljer:

 • lavendel - 5%;
 • kakao - 20%;
 • shi - 20%;
 • oliven - 20%;
 • kokosnøtt - 20%;
 • Jojoba - 5%.

Varm voksen på vannbadet. Det skal være flytende, men ikke veldig varmt. Deretter blir det lagt til urte ingredienser vekselvis, kontinuerlig blanding av den resulterende krem. Etter kjøling er produktet klar til bruk.

Vilkår for bruk og forholdsregler

De viktigste forebyggende tiltakene gjelder bruken av eterbehandlinger, siden de er mer konsentrert. Når du bruker dem skal:

 • Unngå kontakt med slimhinner (spesielt i øynene);
 • Ikke overskride de tillatte dosene;
 • Vær oppmerksom på lagringsmodus;
 • Bruk kun kvalitetsprodukter fra anerkjente produsenter.

VIKTIG! Når du bruker for første gang, må du kontrollere at det ikke er noen allergisk reaksjon.

Nyttige tips

 • Når du bruker estere til aromaterapi, få en dagbok for deg selv, hvor du vil beskrive dine følelser og reaksjoner på luktene;
 • Når man legger etere til badekaret, må det først fortynnes med en såpe.
 • Vær alltid oppmerksom på doseringen og ikke overgå den. Husk at gravide, eldre og barn bør være mye lavere enn standarddosen.

Alle kosmetiske og essensielle vegetabilske fett kan trygt kalles "flytende gull", siden den mengden gunstige stoffer gir enorm rikdom til kroppen. De er nyttige ikke bare som et middel til skjønnhet, men som et tilsetningsstoff til mat. Og med den rette kombinasjonen vil du oppnå uforlignelige resultater i skjønnhet og helse.

Kropp fuktighetsgivende olje

Kosmetiske oljer gir kroppen en forførende stråling. Men deres funksjoner er ikke begrenset til dette - de fukter helt fuktig selv håpløst tørr hud og gjenoppretter det etter soling. Hva annet er de i stand til?

 • Hva du trenger å vite om fuktighetsgivende oljer
 • Sammensetningen av kosmetiske oljer
 • Handlingsmekanisme
 • Nyttige egenskaper
 • Typer oljer for å fukte huden på kroppen
 • Oversikt over kroppens fuktighetsgivende oljer
 • Hvordan bruke

Hva du trenger å vite om fuktighetsgivende oljer

Kosmetiske oljeprodusenter velger oppskriften slik at hver ingrediens avslører sitt potensial. Bruk teknologi for å levere næringsstoffer til huden. Derfor er moderne oljer godt absorbert, har en ikke-klebrig behagelig tekstur.

Sammensetningen av kosmetiske oljer

Hudens fuktighetsgivende oljer som tilbys av skjønnhetsindustrien, kan inkludere et bredt spekter av ingredienser.

Faktisk oljer (kokos, mandel, jojoba) nærer og fukter huden.

Panthenol gjenoppretter og beroliger.

Squalane myker og beskytter mot fuktighetstap.

Urea gjenoppretter hydrobalanse.

Glycerin "forsegler" fuktighet og forhindrer fordampning.

Vitaminer B, C, E fungerer som antioksidanter.

Syntetiske oljer (for eksempel mineral) tjener som en base, noe som ofte er uunnværlig.

Hvis du har problemhud, se etter etiketten "non-comedogenic" på oljeemballasjen.

Handlingsmekanisme

Oljen danner en film på huden, som forhindrer fordampning av fuktighet. Næringsstoffer trenger inn, og fuktighet forblir i cellene. Kanskje de beste fuktighetsgivende egenskapene har oljer:

I skjønnhetsverdenen er en av de mest populære kropps- og håroljer i dag kokosnøtt. © iStock

Nyttige egenskaper

I tillegg til fuktighetsgivende kan kroppsoljer utføre følgende funksjoner:

forbedre huden turgor;

bekjempe flabbiness og fine rynker;

nærer huden med næringsstoffer;

forebygge og gjøre mindre synlige cellulitter og strekkmerker;

berolige huden, beskytte mot aggressive miljøpåvirkninger;

slapp av eller, omvendt, forfrisk, tone opp.

Den enkleste, raskeste og mest nyttige måten å forbedre humøret på er å ta et bad med duftende olje. © iStock

Typer oljer for å fukte huden på kroppen

Velg olje etter hudtype. For tørr og tilbøyelig til å tørke, passer tykke teksturer. For fet og kombinasjon - væske, væske.

For tørr hud

Shea smør (shea) er effektiv selv i områder med grov hud.

Olivenolje fuktes perfekt.

Jojoba olje har en uttalt regenererende effekt.

For fet hud

Sandeltre olje fukter, beroliger, normaliserer talgkjertlene.

Rosewood olje fungerer godt på problem hud, fordi det har en antimikrobiell effekt, toner.

Citrongress olje strammer porene, beroliger.

Noen essensielle oljer har en bakteriedrepende og beroligende, beroligende effekt. © iStock

For normal hud

Kokosolje fuktighet, hjelper lindring, eliminerer tegn på tretthet.

Argan - fuktighet, gjør huden mer elastisk, kjemper rynker.

Rosemary olje stimulerer hudfornyelse.

Oversikt over kroppens fuktighetsgivende oljer

Fuktighetsgivende kroppsoljer

Badolje La vie est belle, Lancôme

aprikos og mandel olje

Den fukter, myker huden, gjør den fløyelsaktig. Ta et bad med noen dråper olje.

Squalane, druefrøolje

Vel fuktiggjør, forbedrer hudtekstur, gjør den myk og fløyelsaktig. Oljen blir solgt som en spray, bare sprøyt den på huden din og la den suge i tide.

argan og mandeloljer

Det nærer, fukter, gir skinn. Oljen smelter lett og absorberes raskt.

Hvordan bruke

Hvis du legger til litt olje (så mye som det tar for å fordele det over kroppen) i badekaret, vil huden etter det bli mykt og fløyelsaktig, så det kan ikke være nødvendig å bruke fuktighetskrem. Anti-cellulitt olje for disse formål vil ikke fungere.

5 feil som skyldes at oljen er urettferdig utelukket fra fuktighetsgivende omsorg

Smaker bryr seg ikke, men vanligvis viser oljen seg å være i disfavor fordi de blir misbrukt. Her er de viktigste feilene:

Overdreven søknad. Det anbefales å legge litt olje på fingertuppene og lett gni den for å varme den opp før du påfører den på huden. Rekruttere en ekstra porsjon bare hvis du føler at noen områder av omsorg ikke var nok. Jo tørrere huden, jo mer olje er nødvendig.

Feil distribusjon. For at oljen skal absorberes, må du gjøre mer arbeid enn i tilfelle kremen (unntaket er tørr olje). Langere selvmassasje med hudbelysning vil være av dobbelt fordel.

Påføring på våt hud. Ikke alle forstår forskjellen mellom våt og våt hud. Etter en dusj eller et bad trenger du fortsatt å rense huden med et håndkle før du bruker pleieprodukter. Vann skal ikke dryppe eller tømme fra kroppen.

Bruk av anti-cellulitt olje utenfor problemområdene. Ikke dens varme-kjøling effekt vil være hyggelig overalt!

Eteriske oljer som fukter huden i ansiktet og kroppen

For at huden skal forbli ung og strålende, er det ikke nødvendig å tilbringe dager med en skjønnhetspleie eller kjøpe dyre kremer og masker.
Nesten alle kosmetiske produkter kan gjøres selvstendig.

Eteriske oljer inneholdt i kosmetikk er de viktigste koblingene som bestemmer egenskapene til dette produktet: fuktighetsgivende, nærende, foryngende, tonisk, antiinflammatorisk etc.

Vi vil snakke om de mest populære og rimelige essensielle oljene som fukter huden i ansiktet og kroppen.

Sandeltre Olje

Den har en kompleks antiseptisk og fuktighetsgivende effekt. Det forbedrer hudens evne til å beholde fuktighet, noe som gjør den mer elastisk og stram. Vann som en magnet tiltrekker mange nyttige mikro- og makroelementer, og forbedrer blodtilførselen og ernæringen i dette området.

Sandeltre olje vil være den beste vennen til jenter med tørr og flakket hud. Det normaliserer arbeidet i talgkjertlene, gjenoppretter vannfettbalansen, akselererer utslipp av død epidermis og regenerering av alle lag av dermis.

Steg essensiell olje

Fukter huden ekstremt på grunn av det høye innholdet av B-vitaminer og C-vitamin og innvendig, forbedrer metabolske prosesser ved å stimulere blodsirkulasjonen på grunn av vitamin K, kalium, kalsium og jod.

Rose olje, som andre essensielle oljer for fading hud, bør ikke brukes alene. De krever fortynning med essensielle oljer for ikke å forårsake hudforbrenninger og en allergisk reaksjon.

Bergamot Essential Oil

Normaliserer svette og sebaceous kjertler, strammer porene. På grunn av dette, etter en uke med anvendelse av bergamotolje, blir endogene prosesser normalisert, som er ansvarlige for det normale innholdet av væske i de overfladiske og dype lagene i huden.

Neroli Essential Oil

Oljen, som absorberes i huden, holder i lang tid sine fordelaktige egenskaper - fuktighetsgivende, toning og foryngelse. Dette gjør det mulig å bruke det som en essensiell olje for fading hud.

Hjemme blir det forbrukes veldig økonomisk, da den har den høyeste konsentrasjonen av fuktighetsgivende og toniske komponenter per volum. Neroli-olje skaper en usynlig, tynn, beskyttende film som sparer sart og irritert hud i vind og frost, uten å skape effekten av "oljeaktig glans".

Patchouli essensiell olje

Eteriske oljer som fukter kroppens hud, brukes ofte til ulike typer massasje: alminnelig tonic, anti-cellulitt, avslappende etc.

Massasje med patchouli eterisk olje bidrar ikke bare til å skape den perfekte feminine konturen i kroppen, men stimulerer også intensivt det basale laget av epidermis, som er ansvarlig for regenerering av alle lagene. Huden blir myk, elastisk og strålende.

Clary Sage Essential Oil

Denne guddommelige essensielle oljen, som fukter huden i ansiktet, toner opp ikke bare ung, men også moden hud. Senker dannelsen av mimic rynker og alder flekker.

Sage ether normaliserer mikrofloraen i huden, reduserer risikoen for betennelse, allergiske reaksjoner og svulster.

Gulrot Seed Essential Oil

På grunn av det høye innholdet av vitamin A har den essensielle oljen av gulrotfrø uttalt antioksidantegenskaper. Senker ned prosessene for nedbrytning av næringsstoffer, det vil si aldringsprosessen.

Det justerer hudkjertlene for riktig funksjon og øker hudens væskekapasitet, og på grunn av at etter begynnelsen av å bruke kremer og masker med denne oljen, begynner huden å trenge mindre hydrering.

Du kan lære mer om egenskapene og anvendelsen av utvalgte oljer i egenskapstabellen.

Oppskrifter for fuktighetsgivende ansiktshud med essensielle oljer

1. Midler for dehydrert og trøtt hud:

Bland i en glassbeholder 5 ml nærende krem, 1 dråpe essensiell olje av patchouli, neroliolje og grapefruktolje. Denne kremen intensiverer, forynger og toner huden.

Hvis ønskelig, kan du erstatte nærende krem ​​baseoljer som passer for din hudtype. Holdbarhet 1 måned.

2. Mask som inneholder essensielle oljer for fading ansiktshud:

Effektiv maske til hjemmebruk - du må blande i en glassbeholder olivenolje, essensiell olje av rose, gulrotfrø og eukalyptus i henholdsvis 10: 1: 1: 1.

Påfør på et moderat, fuktig, rent ansikt, omgå området rundt øynene, og la det stå i 5-7 minutter. Vask sminkefjerneren din.

3. Oljelig souffel for området rundt øynene og munnen:

Bland i en metallfri tallerken 10 ml mandelolje, 5 ml smeltet kokosnøttolje, 4 dråper Leuzei-olje, 2 dråper patchouli og kamilleoljer. Slå med en liten visp (eller rist den lukkede beholderen med hendene i 2-3 minutter) til et lett skum dannes. Rengjør på et kjølig sted i 2 timer.

Påfør blandingen til området rundt øynene og munnen om natten. Det fukter, nærer og forynker huden.

For å forberede produkter til hjemmebruk, fuktighetsgivende huden på kroppen, må essensielle oljer blandes med en stor mengde fettbasert olje.

Kroppsoppskrifter

1. Kosmetisk is med essensielle oljer for hydrering og ernæring:

Til 200 ml kokt vann, tilsett 5 dråper patchouli olje og 1 teskje honning eller tung krem ​​av gårdsproduksjon. Hell blandingen i ister og fryse.

Hver dag etter en dusj, tørk kroppen med et isbiter. Huden blir fløyelsaktig, øm og strålende.

2. For fading hud av kroppen, kan du gjøre foryngende og fuktighetsgivende bad med essensielle oljer:

Hell vannet med en behagelig temperatur inn i badekaret, tilsett 5 dråper sandeltreolje og 10 dråper salvieolje. Du kan også slippe en tepose med kamille eller kalendula i noen minutter.

Bath bør ikke ta mer enn 20 minutter, skyll deretter med varmt vann og legg deg til sengs. Om natten er gjenopprettingsprosessene mer aktive, og om morgenen vil du legge merke til de første positive resultatene.

3. Fuktighetsgivende anti-cellulittmassasje med druefrøolje i kombinasjon med bergamotolje vil være nyttig for enhver jente eller kvinne, både for forebygging og bekjempelse av tørrhet, aldersrelaterte hudforandringer og cellulitt.

Ansikts fuktighetsgivende olje: 10 effektive oljer

Olje for å fukte ansiktet er viktig å velge riktig type hud. Nedenfor finner du en beskrivelse av de 10 mest effektive oljene for å fukte ansiktet. Hver av dem har sin egen tekstur og tekstur som passer for en bestemt hudtype. Når du har riktig valgt fuktighetsgivende olje for huden din, vil du fylle på ditt kosmetiske "arsenal" med et effektivt naturlig middel. Eventuell naturlig olje kan brukes både som primær og som hjelpemiddel i hudpleie.

Innhold:

№1 aprikos frø olje

Hudtype Aprikos frø ansikt fuktighetsgivende olje har en lett tekstur og er utmerket for fet, kombinasjons- og problemhud som hovedsykepleie. Dessuten er aprikoskjerneolje et effektivt middel for fading hud og en pålitelig hjelper i kampen mot rynker og rynker. Egnet til daglig pleie av øyelokkene, rundt øynene og dekkene.

struktur

Mineraler: Kalium, Magnesium

effekt

Aprikoskjerneolje bidrar til å beholde fuktighet, forhindrer tørrhet og peeling. Abrikosolje for ansiktet absorberes godt, fremmer celleregenerasjon, gjenoppretter utstråling og sunn farge til huden. Dessuten er aprikoskjerneolje kjent for sin foryngende og toning-effekt.

oppskrifter

Olje for å fukte ansiktet på aprikoskjerner kan brukes både i ren form og i blanding med andre oljer. For bruk i ren form, blir den påført om morgenen og kvelden i liten mengde ved hjelp av massasjebevegelser og lett tapping med fingertuppene.

For å fukte kombinasjonen, problemet og fet hud, så vel som å bekjempe rynker og rynker, vil det være nyttig følgende oppskrift.

 • aprikoskjerneolje - 5 ml
 • jojoba olje - 5 ml
 • avokadoolje - 5 ml
 • Sandeltre essensiell olje - 2-3 dråper

Alle disse oljene blandes, brukes på renset ansikt om morgenen og om kvelden. Oljen lagres ved romtemperatur i opptil 2 uker.

!Sminke etter bruk av sammensetningen kan påføres innen 5-10 minutter.

Nr. 2 Olivenolje for å fukte ansiktet

Hudtype Normal og tørr, hud utsatt for flak.

struktur

Fettsyrer: oljesyre, linolsyre, palmitinsyre, stearinsyre

effekt

Olivenolje for å fukte ansiktet bidrar til oppbevaring av vann i cellene, myker og nærer, styrker celleveggene. Olivenolje bremser aldringsprosessen, akselererer regenerering, gir en sunn glød til ansiktets hud.

oppskrifter

For å fukte huden, brukes olivenolje i ren form og som en del av masker. I sin rene form er det nok å påføre en liten mengde olje om morgenen og om kvelden med massasjebevegelser på tidligere renset hud. Den gjenværende oljen kan fjernes med en tørr klut.

Olivenolje kan blandes for normal hud - jojoba-olje eller olje av aprikoskjerner, tørr hud og utsatt for peeling - ricinusolje eller hvetekimolje i like proporsjoner.

Nr. 3 Castor olje for å fukte huden

Hudtype: tørr, sensitiv, problemhud.

struktur

Syrer: ricinoleinsyre, linolsyre, oljesyre, palmitinsyre, stearinsyre

effekt

Castorolje for å fukte ansiktet har en rekke spesifikke egenskaper. Castorolje hjelper ikke bare å beholde fuktighet i hudcellene, det fjerner betennelse, irritasjon, eliminerer tørrhet og peeling. Med vanlig bruk gjør ricinusoljen huden fløyelsaktig, sunn, strålende.

oppskrifter

I sin rene form brukes ricinusolje oppvarmet i et vannbad på huden med en massasjebevegelse 1-2 ganger om dagen.

Castorolje kan brukes som sminkefjerner. Metoden for søknad er ikke forskjellig fra de vanlige shoppingverktøyene.

For fuktighetsgivende normal og fet hud kan ricinusolje brukes i forholdet 1: 1 med jojobaolje, druefrøolje eller rosehipolje.
Castorolje er også et effektivt hårpleieprodukt, mer info her ->

!For å forbedre de fuktighetsgivende egenskapene til noen av disse oljene etter påføring av oljen på toppen, kan du bruke en fuktighetsgivende ansiktscreme. Så oljen vil bidra til en dypere penetrasjon av krem ​​og forbedre dens egenskaper.

№4 avokado olje

Hudtype: for alle hudtyper

struktur

Vitaminer: A, E, D, B, K, PP

Mineraler: kalium, sink, squalen, lecitin

Fettsyrer: oljesyre, palmitinsyre, linolsyre, steorisk

effekt

Myker, nærer, beholder fuktighet i cellene, fremmer regenerering, stimulerer blodsirkulasjonen og gir huden et sunt velpleid utseende. Effektiv mot rynker og rynker. Et utmerket verktøy, ikke bare for fuktighetskrem, men også for å helbrede ansiktets hud.

Oppskrifter med avokadoolje for å fukte huden

Avokadoolje brukes til å fukte ansiktet og som en stor, og som en hjelpekomponent. Det vil bidra til å gjenopprette hudens naturlige vannbalanse. Effektivt bruk avokadoolje som rensende og fuktighetsgivende lotion ved sengetid.

Mask for fuktighetsgivende ansiktshud med avokado

 • avokado - 1 stk
 • banan - 1 stk
 • olivenolje eller avokadoolje - 1 ss.

Alle komponenter blandes, gjelder på ansiktet i 15-20 minutter. Vask av med varmt vann. Denne oppskriften er spesielt egnet for tørr og fading hud.

№5 Almond olje

Hudtype: for alle typer. Almondolje er egnet for fuktighetsgivende tørr, normal, følsom, irritert, fet og kombinasjonshud.

struktur

Vitaminer: A, E, B, F

effekt

Tørr og normal hud mandel olje fukter og bidrar til å opprettholde en tone, lindrer irritasjon av sensitiv hud, eliminerer problembetennelse, med oljeaktig og kombinert hudmandelolje bidrar til innsnevring av porene. Med vanlig bruk returnerer mandeloljen huden en sunn farge og glans, huden blir fløyelsaktig, alle mangler og ulemper smelter gradvis ut (betennelse forsvinner, rynker og arr blir mindre synlige).

oppskrifter

Almondolje for å fukte ansiktet brukes både i ren form og med hjelpekomponenter. I sin rene form, akkurat som andre oljer, søker du daglig om morgenen og kvelden til renset ansiktshud. Om morgenen kan du bruke mandelolje som vanlig fuktighetskrem, og få noen minutter med olje til å absorbere, og fjerne rester med en tørr klut. Om kvelden kan du fjerne sminke med mandelolje eller bare bruke den som ufortynnet lotion. Bruk kremet etter at en slik prosedyre ikke er nødvendig, og huden vil så få den nødvendige ernæringen og hydrering.

Mask: mandelolje for å fukte ansiktet:

 • mandelolje - 5 ml
 • ricinusolje - 5 ml
 • macadamia olje - 5 ml

Alle oljer blandes, påføres ansiktet i 15-20 minutter med massasjebevegelser, resterene fjernes med en tørr klut. Ved normal og fet hud anbefales det også å skylle ansiktet med ferdig forberedt kamilleavkok.

Hver olje for å fukte ansiktet fra listen som forsyner forsiktig huden, gjenoppretter sin helse, utstråling og naturlig skjønnhet. Med vanlig bruk av naturlig olje for å fukte ansiktet, trenger du ikke andre former for daglig pleie, vil huden motta alle nødvendige komponenter.

№6 Peach olje

Hudtype: følsom, normal, hud utsatt for flaking, også olje kan brukes til fet hud. Ferskenolje for å fukte ansiktet er bra fordi det ikke etterlater seg noe fettete. Tekstur er litt tyngre enn den av aprikoskjerneolje.

Ferskenoljesammensetning

Vitaminer - A, B, E, C, P.

Mineraler - kalium, kalsium, fosfor, magnesium, sink, jern, jod.

Umettede og mettede fettsyrer - oljesyre (67%), linolsyre (35%), palmitinsyre (8%), linolensyre, stearinsyre, palmitoleinsyre, arachnic og andre.

effekt

Peach olje vil bidra til å beholde fuktighet i cellene, det er i stand til å raskt myke og eliminere tetthet, eliminere tørrhet og peeling. Ferskenolje vil bidra til å ta vare på ansiktets hud og vil være et utmerket middel for rynker og rynker i begynnelsen. På grunn av det faktum at oljen etterlater seg nesten ikke fettig og raskt absorbert, kan den brukes til fet hud. (Men eiere av fet hud bør ikke glemme renseprosedyrer. For eksempel, scrubs). En ekstra fordel ved å bruke ferskenolje for å fukte ansiktet er at denne oljen gjør huden mer fløyelsaktig og attraktiv.

oppskrifter

Ferskenolje for å fukte tørr og flakket hud

 • 1 ts. fersken smør
 • 2-3 dråper sandeltre en essensiell olje

Oljer blandes og påføres på renset hud i 15-20 minutter. Fjern rester med en tørr klut.

Ferskenolje for å fukte oljeaktig og følsom hud

 • 1 ts. fersken smør
 • 1 ts. aloe juice
 • 1/2 ts vitamin E

Alle ingrediensene blandes og påføres ansiktet i 10-20 minutter. Deretter skylles ansiktet først med varmt og deretter kaldt vann.

Ferskenolje for å fukte normal hud

 • 1 ts. fersken smør
 • 1 ts olivenolje
 • 2-3 dråper Neroli essensiell olje

Alt bland, bruk på renset ansikt og hold i 10-15 minutter. Deretter suge resten med en tørr klut. Deretter kan du vaske ansiktet med avkok av urter eller bruke fuktighetskrem.

Alle nyanser av å bruke denne oljen i artikkelen Peach olje for ansiktet ->

№7 Druefrøolje

Hudtype: fet, sensitiv, kombinasjon

struktur

Vitaminer A, B, C, E, PP, en stor mengde umettede fettsyrer.

effekt

Oljen inneholder essensielle vitaminer for næring av huden. Mineraler og syrer som utgjør oljen bidrar til å forbedre cellulær metabolisme, styrke cellemembraner og bidrar til å beholde fuktighet inne i cellen. Den lette teksten av oljen gjør at den kan brukes til fet hudpleie, da det ikke etterlater film og glans.

oppskrifter

Universal maske for fuktighetsgivende ansikt

 • 5 ml jojobaolje
 • 5 ml druefrø
 • 1-2 dråper essensiell olje av sandeltre, patchouli eller jasmin

Masken påføres på renset hud i 15-20 minutter, og resten fjernes med en tørr klut. Denne sammensetningen kan påføres området rundt øynene (i 5-7 minutter)

All nødvendig informasjon om bruk av denne oljen i vår artikkel Grapefrøolje for ansiktet ->

№8 Kokosolje fuktighetsgivende ansikt

Hudtype: Kokosolje kan brukes til alle hudtyper, men mest av alt er den egnet for tørr, dehydrert hud med de første tegn på aldring.

struktur

Mer enn 80% kokosnøttolje består av fettsyrer: laurinsyre (opptil 55%), oljesyre (opptil 10%), palmitinsyre (opptil 10%), kapryl (opptil 10%), stearinsyre (ca. 3%). Vitaminer: E, K og kolin. Mineraler: kalsium, jern og sink.

effekt

Kokosolje inneholder en stor mengde fettsyrer (laurinsyre, palmitinsyre etc.) som er nødvendig for sunn hud. Fettsyrer er ansvarlige for barrierelaget, gjenoppretter cellemembranen i lipidlaget, bidrar til oppbevaring av fuktighet. Regelmessig bruk av kokosolje bidrar til å gjenopprette den optimale balansen mellom fettsyrer og gjenopprette den skadede barrieren. Som et resultat mottar ansiktets hud den nødvendige hydrering, ernæring og blir mer sunn og godt preparert. Små rynker er glatt, huden får en sunn glød.

oppskrifter

Kokosolje for å fukte ansiktet er godt å bruke som en del av følgende maske:

 • 5 ml kokosnøttolje
 • 5 ml avokadoolje
 • 5 ml søt mandelolje
 • 2-3 dråper sandeltre en essensiell olje

Alle komponenter i denne masken er valgt for å gi huden av noe slag med maksimal ernæring og hydrering. Ved å lage en fuktighetsgivende ansiktsmaske med kokosnøttolje hver 1-2 uke, hjelper du huden din med å få den ekstra ernæring du trenger for å opprettholde ungdom og skjønnhet i lang tid.

№9 rosehip olje

Hudtype: Perfekt for permanent pleie av aldrende hud og for å forhindre rynker.

struktur

Vitaminer A, C, E. Mineraler: kalium, magnesium, kobber, jern. Med en mangel på disse mikronæringsstoffene i kostholdet, passer bruken av rosehip olje perfekt.

effekt

Fettsyrer hjelper fuktighet huden og beholder fuktighet inne i cellene, samt skape en sterk cellemembran. Mineralene som utgjør denne oljen er nødvendige for cellulær metabolisme og intensiv ernæring. Vitaminer C og E fungerer som antioksidanter, vitamin A fremmer aktiv vevregenerering.

oppskrifter

For å fukte ansiktet og utjevne rynker og rynker, er en maske med rosehip olje og olivenolje egnet.

 • 5 ml olivenolje
 • 10 ml rosehip olje

Ordren for søknad er vanligvis som følger. Rens ansiktet med tonisk eller ansiktsvask. Oljer blandes til maksimal homogen konsistens. Den resulterende blanding påføres på problemområder med en bomullspute. La i 15-20 minutter. Fjern deretter den gjenværende oljen med en tørr klut.

№10 hvete kim olje

Hudtype: Hvetekimolje anbefales for normal, tørr hud og hud utsatt for flak.

struktur

Vitaminer: A (og andre karotenoider), B, E, PP, F (Omega-6). Mineraler: selen, sink, jern. Fettsyrer.

effekt

Det nærer, fremmer fuktretensjon i celler, beskytter mot UV, SPF20, gjenoppretter hudens elastisitet og elastisitet. Effektiv mot rynker og rynker. Kan brukes til å ta vare på huden rundt øynene.

oppskrifter

Oljen for å fukte ansiktet og bekjempe rynker er effektiv i følgende oppskrift:

 • 5 ml ricinusolje
 • 5 ml hvetekimolje

Vanligvis blandes de i forholdet 1: 1 for tørr hud, 1: 2 for normal hud og 1: 3 for fet hud. Hvis du bestemmer deg for å bruke hvetekimolje for ansikts- og ricinusolje, er det bedre å varme blandingen litt i et vannbad.

Sikkerhets forholdsregler

Før bruk bør det kontrolleres at det er angitt for personlig intoleranse. Påfør en liten mengde olje eller tilberedt blanding på huden på håndleddet eller på albuen, la det stå i 10-15 minutter og vurder effekten. Hvis det ikke er noe ubehag, er dette verktøyet riktig for deg.

!Det er viktig! Bruk olje til å fukte ansiktet, ikke glem at oljen i seg selv ikke inneholder fuktighetsgivende ingredienser, det hjelper bare cellene å beholde fuktighet. Derfor, i tillegg til olje, er det nødvendig å bruke andre fuktighetsgivende kosmetikk. Sørg også for at det alltid er nok væske i kroppen.

Flere Artikler Om Typer Acne