Lavendel essensiell olje er oppnådd ved å destillere et par friske blomster og stilker av lavendel busker, de er også kjent som "smalbladet" eller "vanlig". Fødestedet til blomsten regnes som Middelhavet.

Vilda arter kan lett ses i Sør-Frankrike, i Persia, på Kanariøyene.

De dyrker og dyrker en blomst i Frankrike, i Sentral-Asia, på Krim nær oss og andre steder egnet for dette.

Historien om dannelsen av lavendelolje og dens anvendelse har blitt en integrert historie av parfyme- og kosmetikkindustrien. Selv nå, for mange år siden, kan lavendelolje sikkert betraktes som en av de grunnleggende, elite kosmetiske produkter.

Hvis du ønsker å berolige irritert eller skadet hud forsiktig, forsiktig og nøye, eller bare for å forbedre utseendet på betennelse, om ikke gjøre uten kosmetisk behandling av visse hudsykdommer, vil lavendelolje hjelpe deg til raskt overvinne disse motgang raskt og effektivt.

Umiddelbart er det verdt å merke seg at dette produktet oftest brukes som en av komponentene i masker, snakkere, lotioner eller kremer. I tillegg til ekstern bruk, kan du også ta inne. Vel forbedrer effektiviteten av behandlingen med andre estere, en utmerket guide.

Bruk av lavendel for ansiktet av akne og akne

Et betydelig utvalg av kosmetiske og terapeutiske effekter av lavendelolje fra akne forklares direkte av dets kjemiske sammensetning og hovedkvaliteter:

 • Det er en ideell assistent i kampen mot arr og gamle spor av akne på grunn av utvikling av lynnedslag, nærende og antiinflammatoriske egenskaper;
 • ødelegger fullstendig mikrober og skadelige bakterier som utfordrer utseendet på mangler;
 • stimulerer aktivt blodsirkulasjonen, noe som utvilsomt øker hudregenerasjonen;
 • har en beroligende egenskap på grunn av den høye konsentrasjonen av organiske syrer;
 • inneholder harpiks som perfekt healer sår, og alkohol - linalool, som tørker betennelser;
 • forynrer huden på grunn av konsentrasjonen av tanniner, som er gode antiseptika;
 • øker immuniteten, renser kroppen av giftstoffer, selvfølgelig, når det tas oralt.

Når er viktig lavendel essensiell olje

For å bruke denne helt naturlige løsningen så effektivt som mulig og gi en fantastisk effekt, følg indikasjonene for bruk - i dette tilfellet vil resultatet ikke holde deg venter og vil rettferdiggjøre 100% håp.

 1. Følsom hud. For denne type effekt av søknaden vil jevne og helbrede inflammasjon, fjerner rødhet, avskalling flak forsvinner raskt, og huden vil ikke være så akutt som reagerer på ytre stimuli;
 2. Problem hud. I dette tilfellet er dette verktøyet helt enkelt uunnværlig! Det vil desinfisere, fjerne betennelse, tørre pimples og, viktigst, hindre dem i å komme igjen på samme sted;
 3. Sykdomsbehandling. Det lindrer sykdomsstrømmen som: dermatose, psoriasis, eksem, ulike typer sopp, celle rosacea og vil hjelpe godt i behandlingen av herpes;
 4. Som en tonic. For fading og kjedelig hud, vil effekten bli enda mer merkbar. På bare noen få bruksområder vil du se at huden blir forfrisket og uthvilt. Vel fjerner giftstoffer fra de øvre lagene.

For fet, overdried og normal hud kan også nyte eter i oppskrifter av alle slags hjemmelaget kosmetikk. For å ordne dem ordentlig, bør du vurdere alle ingrediensene i oppskriften.

Lavendel essensiell olje: En intern bruk for akne

For riktig inntak av lavendel inne, som et middel for akne, trenger vi et emulgeringsmiddel (som kan være vegetabilsk olje eller fersk flytende honning). For en kvart kopp vegetabilsk emulgator trenger du ikke å tilsette mer enn 5 dråper olje.

Hvis du er bekymret for ubehag når du tar eller etter det - reduser dosen med halvparten. Hvis absorpsjonen av oljen forårsaker en ubehagelig følelse av halsbrann - vask ned med kefir eller annet meieriprodukt.

Forløpet av behandling med akne og akne er 3-4 uker, 2-3 ganger om dagen. Etter slutten av en hel kurs må du stoppe minst 10 dager.

Intern mottak betyr økt immunitet, forbedrer nervesystemet, vil bidra til å fjerne giftstoffer, som generelt har en svært positiv effekt på helse og utseende.

Varigheten av behandlingsforløpet og tidspunktet for mottak av denne behandlingsmetoden for hver organisme er forskjellig og er mer sannsynlig på trivsel under behandlingen.

De beste masker med lavendelolje fra akne

 1. Krembelegg for sensitiv hud. Bland noen dråper av vårt produkt med noen andre i et volum på 1 spiseskje. Velegnet oliven, kokosnøtt, fersken, aprikos, linfrø, cedar, avokado eller shi, jojoba;
 2. Komprimere mot hudproblemer. Bland ovennevnte middel med en løsning av tea tree i samme proporsjoner. Smør en slik talker om natten;
 3. Mask med honning mot rynker. Slå proteinet av ett egg, bland det med flytende fersk honning, naturlig flytende yoghurt uten tilsetningsstoffer, legg lavendel eter;
 4. Epler for kjedelig hud. Vri det bakte eplet uten hud til en puree med en gaffel, avkjøl den, bland den med flytende lime honning og oliven, legg til litt lavendel;
 5. Peeling ris. Grind risen i en blender, legg avokado-papirmasse og litt lavendel. Gni 5-7 minutter, og la det ligge i 5 til 10 minutter, men overdriv det ikke.
 6. Dyp fuktighetskrem for tørr hud. Naturlig flytende yoghurt uten tilsetningsstoffer blandet med fersk sitronsaft, avokadopulp og lavendel;
 7. Terapeutisk løsning for rosacea. Pund eggeplommen med shea eller jojoba, rose eller sitron;
 8. Aromamask for alle hudtyper. Bland hvete hvete kim løsningen med sandeltre, lavendel eller røkelse;
 9. Aromamask for å bekjempe løs hud. Jojoba blandet med eter av lavendel, patchouli, neroli og muskatnøtt (et par dråper);
 10. Rensende leiremaske. Oppløs svart eller blått pulver av kosmetisk leire med termisk eller mineralvann til en oppslemmingstilstand, tilsett lavendel (noen få dråper).

Oljebehandling av kroniske arr

Som nevnt ovenfor fjerner verktøyet helt spor av flekker, arr og akne arr. Denne eteren akselererer regenerering av de øvre lagene av epidermis, noe som utvilsomt hjelper fra flekker.

Den beste effekten vil være flekkbehandling av flekker og arr med ren konsentrert eter. Et annet alternativ: fortynn det 1: 1 med en løsning av hvetekim. Spred problemområder 3-5 ganger om dagen, og etter en uke vil du legge merke til de første resultatene.

Oljeinntak og kontraindikasjoner

Dessverre har et slikt universelt middel også kontraindikasjoner og advarsler:

 • allergisk mot sammensetning
 • anemi,
 • epileptiske anfall
 • graviditet (første trimester).

Før du bruker, vær sikker på å teste for allergier. Påfør et par dråper olje på håndleddet ditt, og hvis negative manifestasjoner ikke vises om et par timer - kan du ikke bruke det!

Lavendel essensiell olje i kampen mot akne: fordelene, oppskrifter og tips

Lavendel essensiell olje er en kjemisk forbindelse med 150 aktive ingredienser som effektivt bekjemper akne. Disse forbindelsene bestemmer de viktigste egenskapene som påvirker huden: antibakteriell, antispasmodisk, tørking, nærende, noe som er svært viktig for problematisk hud.

Oljeeffektivitet

Olje i kampen mot akne kan brukes som en selvstendig middel (ren eller fortynnet), så vel som en ingrediens i tonic, krem, lotion for akne. Den største fordelen er allsidigheten, det har en positiv effekt på alle hudtyper.

Når du arbeider med forskjellige typer akne, vises følgende nyttige kvaliteter av produktet:

 • helbredende effekt;
 • tørker acne, et stort antiseptisk middel;
 • lindrer betennelse i tilfeller av purulent type sykdommer (furunkulose, eksem, etc.);
 • regenererer celler i behandlingen av post-akne;
 • stimulerer aktiv rensing, eliminering av toksiner.

Lavendelolje anbefales til bruk for ulike hudproblemer: dermatitt, psoriasis, akne, akne, sopp- og virussykdommer, koke etc.

Hvordan lage lavendelolje for akne hjemme

Eteren er fremstilt fra blomsterstand ved destillasjon med damp. Du kan lage enkelt smør selv:

 • Ta følgende ingredienser: Tørket lavendelblomstring (det skal være så mange av dem som passer i krukken), olivenolje, sterilisert krukke og flaske, gasbind.
 • Krukke fylt med blomster og hell olje slik at den dekker dem helt.
 • For å trekke ut essensiell olje fra lavendel og bland den med baseoljen, står krukken igjen i solen i 3-6 uker.
 • Stam det ferdige produktet i en tidligere tilberedt flaske.

Dette verktøyet er helt trygt å bruke, det hjelper ikke bare å bekjempe akne, men det er også et foryngende og nærende middel for epidermis. Etter påføring blir nesten øyeblikkelig rødhet, hevelse, inflammatorisk utslett fjernet. I tillegg forhindrer det veksten av bakterier, normaliserer metabolske prosesser og reduserer nivået av fete sekresjoner, noe som gjør det uunnværlig for behandling av hudsykdommer.

Programfunksjoner og anbefalinger

Dette er et helt naturlig produkt, men bruken av dette bør ta hensyn til visse regler. Først og fremst må du vite at det har en rekke kontraindikasjoner, og kan også forårsake en allergisk reaksjon. Derfor kan den essensielle oljen i sin rene form kun brukes punktvis og uten restriksjoner i sammensetningen på andre måter.

Effektive applikasjoner for å bli kvitt hudproblemer er som følger:

 • Spot-bruk -. En bomullsdott dyppet i eterisk olje, lett berøring brukes på en kvise, acne, koker etc. Den samme metoden kan brukes for å bli kvitt arr arrdannelse.
 • Den positive effekten blir ytterligere forbedret dersom du kombinerer den essensielle oljen av lavendel og teetre (2 deler lavendel til ett te).
 • Du kan håndtere problemområder ikke mer enn to ganger (om morgenen og om kvelden).
 • Olje kan legges til hjemmelagde kosmetikk (gel, tonic, lotion, krem) - dette vil forbedre effekten, med rikelig utslett, en slik metode er svært effektiv.
 • Behandlingsmasker med tilsetning av essensielle oljer reduserer betennelse fra akne.
 • Fra akne kan du muntlig bruke lavendelolje (naturlig mat). Det er blandet med honning, tatt tre ganger om dagen, oljen trenger bare et par dråper på en skje med honning. Behandlingsforløpet er 3-4 uker.

Oppskrifter for kviser basert på lavendelolje for ansikt og kropp

Vi har valgt for deg en enkel å forberede og effektivt å bruke kosmetikk med tilsetning av lavendelolje.

Eggmaske

Masken inkluderer:

 • eggeplomme;
 • 3 dråper lavendelolje;
 • 2 dråper tea tree essensielle olje.

Tilsett essensielle oljer til pisket eggeplomme og bland. Masken påføres på renset hud i 15 minutter. Etter prosedyren skylles blandingen med varmt vann, daglig påføres huden.

Rensemaske (for fet hud) mot akne og hudormer

 • svart leire - 30 g;
 • Lavendel - 5 dråper.

Fortynn leire med varmt kokt vann (tykk surkrem konsistens), tilsett olje, bland og applicer på huden. Etter 15 minutter vaske av. Perfekt smaler porene, renser.

Dampbad

I varmt vann (ikke kokende vann), fortynn oljen (2 dråper). Dekk med et håndkle, lukk øynene og lene over dampen, innånd i 10 minutter. Verktøyet slapper av perfekt, utvider porene, reduserer fettete glans.

Peeling med lavendelolje og ris

Brun ris (30 g) hakk, bland avokadoolje (30 dråper) og 5 dråper lavendeleter. Vask med varmt vann (det er enda bedre å lage dampbad) og massasje i 5 minutter. lysbevegelser. På slutten av massasjen, hold blandingen på ansiktet for samme tid. Vask av med varmt vann, avkok av kamille.

I videoen kan du se hvor enkelt og enkelt det er å lage den perfekte aknekontrollen med lavendelolje.

For å ta vare på kroppen, er det nok å legge til noen dråper olje på badet (hvis huden titter litt, er dette ganske normalt). Etter bading, bruk en kroppskrem eller melk, og legg til en dråpe olje der.

Kontra

Selv om du allerede har brukt lavendel essensiell olje, test for allergi. Ikke glem at dette fantastiske verktøyet har kontraindikasjoner for intern bruk. Disse inkluderer:

 • epilepsi;
 • graviditet;
 • anemi,
 • hypotensjon.

Avstå fra å bruke den hvis du tar jern eller jodholdige stoffer.

Lavendelolje effektivt bekjemper akne og akne. Nyttige oppskrifter av masker hjelper på kortest mulig tid for å gjenopprette problemhuden i ansiktet. Det er viktig å riktig beregne doseringen av olje og velg et passende middel for ansiktets hud.

Hvordan bruke lavendel essensiell olje for akne

Mange mennesker har problemhud, som ofte manifesterer betennelse: akne, akne, akne. Lavendel essensiell olje vil bidra til å effektivt takle slike problemer, da det har antiseptiske og bakteriedrepende egenskaper.

Gunstige stoffer

Lavendel essensiell olje er et universelt middel som brukes på mange områder: medisin, kosmetikk, parfyme og til og med næringsmiddelindustrien. Den har en behagelig blomstert lukt, men siden det er eter, det vil si konsentreret, lukten er for mettet. Derfor bør det bare brukes 1-3 dråper om gangen.

Som en del av dette verktøyet er det mange næringsstoffer:

 • Tanniner. Takket være dem er huden herdet;
 • Harpiks, som inneholder en blomst, helbrede sår, betennelser;
 • Syrer i denne oljen bidrar til foryngelse av huden (eddik, nylon, valerian), har en regenererende effekt;
 • Og linalool er nyttig for fet hud, da den tørker den og tørker derfor pimples og eliminerer dem.

Egenskaper av lavendelolje

For å forstå hvordan lavendel er nyttig for problemhud, er det nødvendig å bestemme dens egenskaper:

 1. Regenererende. Planten virker på epitelet, stimulerer blodsirkulasjonen og mikrosirkulasjonen. På grunn av dette er det en restaurering av skadede celler. Denne egenskapen bidrar til å bli kvitt stillestående postacne, arr og spor av akne, da normal blodsirkulasjon gjenopprettes i disse stedene. Cellregenerering innebærer også en foryngende effekt.
 2. Bakteriedrepende og antifungale. Disse egenskapene er viktige for å behandle akne. Essensiell olje dreper bakterier som fremkaller betennelse. Og tørker også huden.
 3. Anti-inflammatorisk. Denne egenskapen er hensiktsmessig i kampen mot akne. En kvise vises på stedet av de betente porer, og fjerningen av denne betennelsen er nøkkeloppgaven. Dette middelet bidrar også til helbredelse av sår, slitasje, sprekker etc.
 4. Beroligende. Det bidrar til å fjerne irritasjon, rødhet, peeling og kløe.
 5. Beskyttende. På grunn av de fordelaktige stoffene nærer planten huden og danner dermed beskyttelse av ansiktets hud fra eksterne faktorer (temperatur, UV-stråler etc.);
 6. Rensing. Ved bruk av denne oljen blir epidermis rengjort av giftstoffer og slagger som forårsaker akne.

Akne blir ofte sett hos personer med fet hud. I dette tilfellet bidrar lavendel til å fjerne oljeaktig glans, da det bidrar til å redusere sebumsekresjon, renser og strammer porene.

For tørr hud brukes lavendel også, da den fuktighet og nærer epidermis. Irritasjoner, flak og røde kviser som er iboende av denne typen, vil forsvinne. Og huden blir matt, fargen sin vil bli bedre.

Påføring av essensiell olje

Det er mulig å bruke oljekonsentrat fra akne på forskjellige måter, og i hvert tilfelle er det effektivt. Du kan søke et punktapplikasjon av akne. Dette er praktisk for enkle manifestasjoner. For å gjøre dette, bruk en bomullspinne, og den må brukes på betennelse - akne, koker, rødhet og jevne akkumulasjoner av komedoner (svarte prikker). En annen måte å sette den på akne arr. Denne prosedyren bør utføres ikke mer enn 1-2 ganger daglig.

Det er mer effektivt å håndtere akne ved å behandle dem med lavendel og tea tree oljer (2: 1). På denne måten er det mulig å fjerne den umodne akneen over natten.

Det er bedre å bruke en baseolje der noen dråper lavendel er tilsatt (5-7). Den resulterende blandingen skal rengjøres og holdes i kjøleskapet. For problematisk hud, mandel, hvetekim, druefrø, jojoba, etc., kan være basen. Når fet hud anbefales ikke å bruke oliven, aprikos og ferskenoljer. De er designet mer for tørre epidermier.

Det er mulig å bruke et konsentrat av denne planten med ulike naturlige komponenter i form av masker. Akne er bedre å lage en maske med leire, hvis farge er bedre å velge i henhold til hudtype. For problem med betennelse, bør svart leire brukes. Selv hjemme kan du lage en effektiv skrubbe med lavendel.

Essential oljepunkt bør brukes om kvelden før sengetid. Men ikke på huden rundt øynene.

Det anbefales ikke å bruke ren eter i store områder av ansiktet. Det er bedre å blande det med andre naturlige ingredienser.

Lavendel Smør Oppskrifter

Hvordan fjerne sår akne kvalitativt og raskt? Det er mange oppskrifter med lavendel essensiell olje. For problemhud er masker og tonics uunnværlig med den.

For fet hud

For hver hudtype er det nødvendig med en individuell tilnærming.

Mask fra oljesamlingen

En effektiv oppskrift er en blanding av slike oljer:

 • lavendel (2 cap.);
 • tea tree (1 cap.);
 • bergamot (1 cap.);
 • 15-20 dråper essensiell olje, som er egnet for denne typen hud eller i lys av individuelle egenskaper. Denne oljen er jojoba, hvetekim, druefrø, etc.

Påfør denne blandingen i 10 minutter, skyll deretter. Du kan utføre denne prosedyren 3 ganger i uken.

Maske med eggeplomme og te

En annen effektiv maske er en blanding, som inkluderer eggeplommen, lavendel essensielle oljer (3 cap.) Og tea tree (2 caps.). Denne blandingen skal brukes i 15 minutter, og deretter vask ansiktet med mild såpe.

Leremaske

For akne og betennelser, kan du lage en blanding av leirepulver (svart og blått er effektivt for problemhud), vann og lavendelester (5 dråper). Alle blander og bør få en kremaktig konsistens. Vann kan erstattes med avkok av urter (kalendula, kamille, Johannesjurt, etc.). Det er viktig å blande denne blandingen for å unngå klumper. Den påføres i 15 minutter, og etter det er det bedre å sitte stille, da masken kan smuldre når den tørkes. Det vil bidra til å bli kvitt akne, rene og smale porer.

Herbal blanding for spot bruk

Et effektivt punkt akne rette er en fet blanding av:

 • lavendel konsentrere (1 ss. l);
 • rosmarin, timian, tea tree, kamilleoljer (2 caps i alle).

Alt dette må blandes i en glassburk og legge til side en dag. Etter det kan du bruke en blanding av bomullspinne på akne, punktvis. Det anbefales ikke å søke på alle ansikter, det forklares av at det er veldig konsentrert. Rist krukken grundig før hver bruk.

Masker for tørr hud

For tørre hudtyper, en maske med kefir eller yoghurt (3 ss.), Avokadoolje (3 dråper.) Og lavendelolje (2 dråper.) Brukes. Blandingen som virker ut, blir brukt på ren hud og gnidd grundig i 5 minutter og igjen i ytterligere 5 minutter. Skyll med kaldt vann.

En effektiv og enkel maske for tørr, svekket hud - en blanding av olivenolje og 3 dråper aetherblomster. Det er nødvendig å bruke det i 15 minutter, og deretter vaske ansiktet med vanlige midler eller bare en mild såpe.

Acne og Postacne Mask

Akne og stagnerende flekker kan fjernes ved å bruke baseoljeapplikasjoner til disse områdene i ansiktet: St. John's wort eller hvetekim og lavendeleter (3 dråper). I denne blandingen fuktes en bomullspute eller bandasje flere ganger og påfør akne på plass. Hold denne applikasjonen i 15 minutter. For å jevne ut huden på disse stedene, bør slike applikasjoner gjøres i 2 måneder, 3 ganger i uken. Etter en uke med disse prosedyrene vil resultatet bli synlig.

lotion

For forberedelse av lotion vil trenge:

 • 10 cap lavendel ester;
 • glycerin (100 ml);
 • vann (200 ml);
 • etylalkohol (50 ml).

Denne lotionen skal brukes 2 ganger daglig.

Lavendel tinktur

Tinkturen av disse blomstene er like populær som lavendel essensiell olje. For forberedelsen trenger du 50 g av et tørt anlegg for å insistere på 40% alkohol eller vodka (500 ml). Stå denne blandingen i 14 dager på et mørkt sted, og bare etter det kan det brukes.

For akne, kan du også bruke en maske med blå leire (1 ss. L.), Aloe juice (1 ts.) Og lavendel tinktur (1 ts.). Påfør det i 10 minutter og vask det av. Den samme blandingen kan bare gjøres i stedet for at stivelse er tatt. Ifølge vurderinger er det denne masken som raskt bidrar til å forbedre tilstanden til epidermis.

Kontra

Kontraindikasjoner for bruk av lavendeleter er ikke mye. Det viktigste er individuell intoleranse, det vil si allergiske reaksjoner er mulige. Før du bruker dette verktøyet, er det bedre å sjekke huden for mulige reaksjoner, for dette må du slippe det på hånden og vente 5 minutter. Hvis det ikke er rødhet, kløe og annet ubehag, kan det brukes på ansiktet.

Det anbefales ikke å bruke det ennå hvis en person tar medikamenter som inneholder jod, jern. For kosmetisk bruk er det ikke flere kontraindikasjoner. Men du kan ikke ta det inne hvis:

 • epilepsi;
 • graviditet, spesielt hvis kvinner hadde en historie med miskramper og aborter;
 • hypotensjon;
 • sykdommer i galleblæren og magen.

anmeldelser

"Jeg elsket alltid lukten av lavendel, og da jeg så på apoteket, bestemte jeg meg for å kjøpe denne essensielle oljen. Det viste seg at det ikke bare er mulig å ta bad med det, men også å løse mange problemer med ansiktets hud. Jeg hadde røde flekker etter akne på kinnene mine. Anvendt lotion med lavendelolje og St. John's wortolje i ca 4 uker. Hudfargen ble jevn, og en gang i uka laget hun masker med lavendel og andre oljer. Hudtilstanden har forbedret seg betydelig, selv små rynker har glatt ut. Jeg anbefaler alle å bruke dette verktøyet! "

"Jeg har brukt lavendeleter siden jeg var 16 år gammel. Min hud er fet, utsatt for akne og svarte flekker. Når en pimple begynner å vises, bruk lavendel essensiell olje på den med en bomullspinne, så blir betennelsen raskt fjernet og det er ikke spor. Og en gang i uken prøver jeg å lage en maske med lavendel og leire for rengjøring. Dermed forhindrer det akne og akne, og som praksis viser, er det veldig effektivt! "

"Jeg leste på Internett at lavendel essensiell olje er et universelt middel for problematisk ansiktshud. Masker med det effektivt fjerner akne, kongestiv akne. Jeg sjekket det på meg selv, jeg gjør dem ofte. I ren form, risikerer jeg ikke å søke. Bland alltid med andre ingredienser. Bruk ofte å rydde ansiktet ditt med det. Jeg dropper noen dråper i kokende vann og holder ansiktet mitt over denne dampen. Til tross for at jeg har fet hud, begynte akne å bli svært sjelden. "

"Min venn og jeg bestemte meg for å bruke prikken med lavendelolje for å behandle akne. Så hun har det bra, og jeg har rødhet på ansiktet hennes. Det viste seg at allergier. Det var nødvendig å først sjekke på hånden, men det gjorde vi ikke. Jeg måtte til og med ta antihistaminer, men min venn fikk det, og hun bruker hele tiden lavendel hele tiden. "

Lavendelolje for ansiktet: anti-rynke, akne, peeling, post-acne masker

Lavendel - en plante kjent for sin avslappende og beroligende treaktig floral aroma, inneholder et stort utvalg av næringsstoffer. Lavendelolje har lenge vært brukt ikke bare i parfyme og medisin, men også i kosmetologi - for ansiktshud. Den er inkludert i sammensetningen av kremer og masker, spesielt effektiv i bekjempelse av betennelse og tørr hud, og har også en foryngende egenskap. I publikasjonen vil vi snakke om fordelene med lavendelolje for ansiktet og hvordan å bruke det som en del av hjemmelagde masker.

Sammensetningen av verktøyet

Lavendelolje oppnås ved dampdestillasjon fra friske blomsterstandarder av medisinsk lavendel. Det er i disse delene av planten som inneholder den ønskede esteren.

Sammensetningen av lavendeleter inneholder en rekke nyttige komponenter:

 • smørsyre - har en gunstig effekt på tarmene, forhindrer utviklingen av sykdommen;
 • valerinsyre er et effektivt middel for nervøse lidelser og søvnløshet;
 • kaproinsyre - har en positiv effekt på tilstanden til dermis;
 • geraniol - et stoff med en lys aroma og helbredende egenskaper;
 • tanniner - har antiinflammatoriske virkninger;
 • Kamfer er et middel som toner vasomotoriske og respiratoriske sentre.

Sammensetningen inneholder også alkoholestere, eddiksyre, lavandiol, borneol, kumarin, nonanal.

Lavendel essensiell olje er en fargeløs væske, bitter i smak og med en utbredt duft av ville blomster. Tilgjengelig i glassflasker med et volum på 10 ml. Du kan kjøpe produktet på et apotek.

Medisinske egenskaper

Lavendelolje er mye brukt i tradisjonell medisin på grunn av dets medisinske egenskaper:

 1. Den brukes til generell avslapping av kroppen, lindrer stress og tretthet. Antistressegenskaper er gitt av valeriansyre, bitterhet og karyofilen.
 2. Lavendel aromaterapi brukes til å stimulere kroppens nervøse og kardiovaskulære systemer.
 3. Kald komprimerer med lavendelolje - et effektivt middel for brannskader og purulente skader på huden.
 4. Stoffet har en kraftig choleretic effekt. I tillegg brukes den til urolithiasis og pyelonefrit.
 5. Lavendelinnånding er indisert for sykdommer i luftveiene. Lavendel eter dampe har en sperrende og beroligende effekt.

Nyttige egenskaper av lavendelolje for hud

De fordelaktige egenskapene til det essensielle ansiktsmiddelet er slående i deres mangfold:

 1. Regenererende. Fremmer rask helbredelse av sår og microcracks.
 2. Beroligende. Fjerner ubehagelig irritasjon, eliminerer kløe og peeling av epidermis.
 3. Anti-inflammatorisk. Lindrer betennelse, bidrar til å raskt håndtere akne, kjemper mot purulente sykdommer.
 4. Rekonstruering. Hjelper med å eliminere post-akne symptomer, helbrede arr og mindre arr. I tillegg hjelper blomstredskapet seg med strekkmerker på ansiktet.
 5. Bakteriedrepende. Tørker epidermis, lindrer betennelse, bidrar til å raskt eliminere akne.
 6. Beskyttende. Det beskytter huden mot de skadelige effektene av ultrafiolett stråling og plutselige temperaturendringer.
 7. Antioksidant. Fremmer fjerning av giftstoffer fra dermis.
 8. Forfriskende. Det gir ansiktet en sunn farge, fjerner grønnhet og bekjemper blåmerker under øynene.
 9. Toning. Det nærer dermis med næringsstoffer og toner det.

Slike nyttige egenskaper av lavendel førte til sin utbredt bruk i kosmetologi. Lavendeleter inkluderer ofte hjemmelagde ansiktsmasker sammen med andre vegetabilske oljer.

Lavendelolje anbefales til bruk i slike tilfeller:

 1. Hvis huden din er tørr og tilbøyelig til å flakke. Lavendel lindrer irritasjon og toner huden.
 2. Hvis du er eier av fet hud. Dette verktøyet tørker acne, reduserer porene betydelig, og bidrar også til å eliminere fet skinn.
 3. Hvis du står overfor aldersrelaterte endringer. Lavendel er en kraftig antioksidant som fjerner skadelige giftstoffer, og bidrar dermed til å bevare ungdommen i huden. I tillegg vil regelmessig bruk av eter av denne planten raskt komme tilbake til en person et sunt utseende.
 4. Med ulike hudsykdommer (allergier, dermatitt, eksem, psoriasis) som et antiinflammatorisk middel for lokal handling.

Regler for bruk av lavendelolje

Det finnes en rekke regler for bruk av produkter som må overholdes for ikke å skade huden:

 1. Det er strengt forbudt å bruke ufortynnet. De eneste unntakene er tilfeller av behandling av akne og purulente sykdommer, når produktet påføres prikkede på de skadede områdene.
 2. Det anbefales å blande det med andre baseoljer. Utmerkede valg: avokado, jojoba, linfrø, valnøtt, oliven, fersken og aprikos.
 3. Det anbefales ikke å legge til dette verktøyet for å lagre kosmetikk. Faktum er at agenten er i stand til å trenge inn i de dypeste lagene av epidermis, overføre der skadelige stoffer og kjemiske elementer fra kosmetikk.
 4. Kan ikke brukes med individuell intoleranse mot komponentene. Pass på å teste for allergier.

Oppskrifter masker med lavendelolje

Vurder de mest effektive ansiktsmaskeoppskrifter:

 1. Mask for tørr hud. Bland 3 dråper lavendel essensiell olje og 1 ss. oliven. Påfør preparatet på ansiktet og masser det forsiktig. Fjern rester med et vev. Denne masken har en kraftig fuktighetsgivende effekt, forynker og toner huden.
 2. Mask for fet hud. Fortynn 30 g kosmetisk leire med varmt vann til konsistensen av tykk krem. Tilsett 5 dråper lavendel ester til leire. Påfør masken i ansiktet og vask det av med varmt vann etter tørking. Denne sammensetningen renser tilstoppede porer og smaler dem, og eliminerer også fet skinn.
 3. Akne maske. Bland 1 eggeplomme, 2 dråper tea tree olje og 3 dråper lavendel. Påfør blandingen i huden, etter 15 minutter, skyll med varmt vann. Denne masken tørker acne, lindrer betennelse og irritasjon.
 4. Rynke maske. Ta 15 gram naturlig honning og smelter den i et vannbad. Bland 1 egg hvit med en mikser og bland den med honning. Deretter tilsettes 3 dråper lavendelblomst og 50 g naturlig yoghurt eller sur melk. Påfør sammensetningen på ansiktet i 15 minutter. Denne masken strammer ansiktets hud og senker aldringsprosessen.
 5. Mask for fading hud. Bake i ovnen et lite eple. Etter det, fjern skelen fra den, fjern beinene og bland dem i potetmos. Deretter legger du 1 ts til eplesausen. naturlig honning, 1 ts olivenolje og 3 dråper lavendel. Denne masken forbedrer hudfarge og toner huden.
 6. Nærende maske. Ta en baseolje (jojoba, avokado, fersken eller aprikos) og legg til noen dråper lavendel til den. Påfør ansiktet, fjern overskudd med serviett.
 7. Maske fra rosacea. Spred 1 eggeplomme og legg til følgende oljer: jojoba (5 dråper), lavendel (3 dråper), roser (2 dråper) og sitron (1 dråpe). Påfør blandingen på ansiktet i 10 minutter. Deretter rengjør huden med varmt vann.

For mer interessant informasjon om hvordan du bruker eter fra lavendel til ansikt, se videoen:

Flower Tips Anmeldelser

Jeg bruker lavendelolje til ansiktet i kampen mot akne, irritasjon og aknemerker - post-akne. På en bomullspute, bruk baseolje (jojoba, druefrø, oliven, etc.), ca 1/3 ts. og dryppe lavendel (3 dråper). Jeg tørker ansiktet mitt med en plate, spesielt problemområder, 2 ganger om dagen, om morgenen og om kvelden. Forblanding ingrediensene bør ikke være, fordi Eterkomponenten vil fordampe.

Akne og irritasjon vil forsvinne allerede på 2-3 dagers bruk av legemidlet, og tegnene på post-acne vil forsvinne om noen uker.

Jeg vil dele min favorittmaske av lavendel og leire:

 • 1 spiseskje leire,
 • 3 dråper lavendelolje,
 • 1 ts sitronsaft
 • mineralvann.

Vann er nødvendig slik at masken hadde en konsistens av tykk krem. Jeg kan ikke si de nøyaktige proporsjonene, fordi jeg gjør det ved øyet.

Jeg forlater i 15 minutter, oppdater regelmessig masken med en sprøyteflaske slik at den ikke tørker ut helt.

Masken renser rent huden, lindrer betennelse, tørker acne. Svarte prikker blir merkbart lettere. Forstørrede porene strammes.

Etter dusjen påførte jeg olje til en renset og vasket hud. Kapnula noen dråper på en bomullspute og gned hans ansikt og nakke og fikk brystet hans. Etter å ha gått gjennom hårlinjen på pannen. Først følte det seg som en svak brennende følelse, men det var tålelig, etter at det hadde gått. Og jeg sovnet.

Om morgenen var huden jevn og behagelig tone, glatt og uten oljeaktig glans. Ganske myk og mild, sammenlignet med hva det var. Selv om effekten fortsatt ikke er øyeblikkelig. Men best av alt, etter en uke med bruk, har effekten blitt mer stabil og uttalt. Hudfarge er veldig bra, huden er myk og elastisk. Og viktigst, et middel til naturlig og veldig enkel å bruke. Begynte å smøre og på håret, det var en sunn glans og begynte å splitte mindre.

konklusjon

Lavendelolje er en kraftig kilde til fordelaktige vitaminer for huden. Regelmessig bruk av dette verktøyet vil forhindre for tidlig aldring av huden, kurere akne, eliminere symptomer etter akne og generelt forbedre tilstanden til epidermis.

Lavendel essensiell olje for akne - glemte hemmeligheter av hudbehandling

Den viktigste "trumfkortet" av lavendelolje er dens lettende, nærende, regenererende og anti-inflammatorisk effekt, noe som gjør det til et godt middel for post-akne. Men akne er ikke lett! På grunn av den sterke antiseptiske effekten, liker lavendelolje ikke akne!

Umiddelbart er det verdt å merke seg at den essensielle lavendeloljen brukes fra akne oftest som en komponent for masker, kremer, kremer. I tillegg til ekstern bruk, er lavendelolje også akseptert som et internt middel. I tillegg er lavendelolje brukt til å forbedre effektiviteten av behandlingen med andre oljer. I dag lærer du alle hemmeligheter lavendelolje.

Hvorfor hjelper lavendelolje med akne

For å kunne bruke lavendelolje for akne så effektivt som mulig, må du vite dets sterke sider. De viktigste fordelaktige egenskapene til lavendelolje er:

 • Lysende, nærende og antiinflammatoriske egenskaper er de viktigste fordelene ved lavendelolje. Derfor hjelper lavendelolje godt fra flekker, merker og arr.
 • Bakteriedrepende. Essensiell lavendelolje ødelegger mikrober og bakterier - de viktigste skyldige i akne og akne.
 • Regenererende. Lavendel stimulerer blodsirkulasjonen og på den måten akselererer gjenoppretting av huden.
 • Når det tas inn, forbedrer det immuniteten, bidrar til å rense kroppen (jeg forteller deg om det i detalj nedenfor).

En pris vil også være en hyggelig overraskelse: du kan kjøpe lavendelolje for 80-90 rubler, noe som er svært nyttig i forhold til et lite budsjett.

Lavendelolje kan ikke bare hjelpe med akne. Du trenger bare å vite hvordan du bruker det riktig, og det vil leve for alltid i ditt hjem. Vi snakker om dette nedenfor.

Riktig bruk av lavendelolje fra akne - en garanti for ren hud!

Nå får du den enkleste og mest effektive måten å bruke lavendel essensiell olje fra akne, post-acne og svarte flekker.

Akupressur på kviser

Den enkleste måten. Vi legger en bomullspinne i lavendel essensiell olje og påfør den prikket på kviser, ål, koker eller svarte flekker. Utmerket denne metoden er også egnet for arr, arr, blemmer og merker etter akne.

Styrke den positive effekten av punktbehandling kan være hvis lavendelolje blandes med tea tree olje i proporsjoner på 2: 1. Våtkviser med lavendelolje bør ikke være mer enn 2 ganger om dagen.

Akneapplikasjon av lavendelolje til akne vil bidra til å berolige huden, redusere betennelse og øke regenereringsprosessen.

Blanding med andre oljer: så enkelt som dobbelt to

I en spiseskje med hvilken som helst olje, legg til 3 dråper lavendelolje. Rør med en kamp eller tannpirke. Påfør blandingen av oljer på ansiktet i 20 minutter. Skyll med kaldt vann.

Denne metoden passer best for sensitiv hud - en blanding av oljer virker forsiktig på huden uten å forårsake irritasjon eller rødhet.

Best for blanding med lavendelolje er vannmelonolje.

Legge til olje til kosmetikk

Hvis du bruker hjemmelaget kosmetikk, kan du forbedre sine helbredende egenskaper ved ganske enkelt å legge til en dråpe lavendel essensiell olje til en enkelt mengde krem, gel, tonic eller lotion.

Denne metoden passer for fet hud, så vel som om du lider av store utslett.

Akne og akne maske med kosmetisk leire og lavendel

Det beste, som for meg, ansiktsmaske med lavendelolje. For å forberede masken tar vi:

 • 2 ss. l. leire (farge etter eget skjønn).
 • 5-6 dråper essensiell lavendelolje.
 • 1 ts sitronsaft.
 • 50-100 ml. vann (helst filtrert, ekstreme tilfelle - mineral).

Fortynnet leire med vann, bland de resterende ingrediensene. Som et resultat bør vi ha en blanding av homogen konsistens. Påfør masken i 20 minutter på ansiktet, hvorpå masken skal skylles med kaldt vann.

En slik maske vil tørke pimples, redusere betennelse, forbedre fargen og tonen i ansiktet og til og med lette svarte flekker.

Hjemmelaget peeling med ris og lavendel

Til din oppmerksomhet - et utmerket hjem ansiktsskille. Cooking oppskrift:

 • 2 ss. l. ris.
 • 3-4 dråper avokadoolje.
 • 3-4 dråper lavendelolje.

Ris trenger å smuldre, legge avokadoolje og lavendelolje. Ikke i mer enn 7 minutter, gni produktet med myke sirkulære bevegelser over hele ansiktet og la det ligge på huden i samme tid.

Denne peeling exfoliates perfekt døde celler, stimulerer mikroblodsirkulasjon, renser huden. Peeling accelererer også regenerative prosesser og forynker ansiktets hud.

Inntak av lavendelolje inne

For mottak av lavendel essensiell olje inne som et middel for akne, trenger vi et emulgeringsmiddel (vegetabilsk olje eller honning). En spiseskje vegetabilsk olje eller honning står for 1-2 dråper lavendelolje.

Hvis du opplever ubehag under eller etter å ha tatt det, må du redusere dosen. Hvis du føler en ubehagelig brennende følelse mens du tar oljen, vask den med kefir.

Ta lavendel olje inne som et middel for akne bør være 2-3 ganger om dagen. Søknadsfeltet er 21-28 dager. Etter å ha fullført ett kurs, bør du ta en pause i minst en uke.

Ved å ta lavendelolje inne øker immuniteten, forbedrer funksjonen i nervesystemet, bidrar til å fjerne giftstoffer fra kroppen, som sammen vil ha en positiv effekt på huden.

Varigheten av behandlingen og hyppigheten av inntaket for hver person er forskjellig og avhenger av dine følelser under mottak av olje.

Lavendelolje fra akne flekker

Som nevnt ovenfor er lavendelolje utmerket fra flekker, merker, arr og arr etter akne. Ved å bruke lavendelolje fra flekker etter akne, akselererer du prosessen med regenerering.

Det er best egnet flekkbehandling av flekker og arr eller ren lavendelolje eller fortynning i 1: 1-forhold med hvetekimolje. Tørk av postacne 3 ganger om dagen, og etter noen uker vil du se de første positive resultatene.

Kontra

Men kontraindikasjoner til bruk av lavendel essensiell olje som et middel for akne og andre hudproblemer:

 • Allergi.
 • Anemi.
 • Epilepsi.
 • Graviditet (første 4 måneder).

Før du bruker lavendelolje, må du prøve deg selv for allergifri. Et par dråper olje på håndleddet ditt, og hvis det etter en dag ikke er noen negative manifestasjoner - vær så snill å bruke!

Lavendelolje for akne: anmeldelser

På Internett kan du finne mange positive vurderinger om effekten av lavendelolje fra akne. Positive vurderinger av lavendel langt hersker over negative. Dette viser effektiviteten av lavendel for behandling av hudproblemer.

Når jeg snakket om min erfaring, brukte jeg personlig olje når en venn anbefalte det til meg som et middel for flekker. Jeg brukte det i en måned, og det er verdt å si at resultatene overgikk alle forventninger! Og til slutt, en gjennomgang av bruken av lavendelolje fra akne i kommentarene. Legg også opp din erfaring med akne i kommentarene! Takk!

Påføring av lavendelolje for akne

Mange mennesker lider av problematisk ansiktshud, der akne ofte opptrer. Lavendelolje for akne anses å være effektiv fordi den har gode antiseptiske egenskaper. Det brukes som et frittstående verktøy eller som en ingrediens som legges til tonic, lotion eller krem.

Nyttige egenskaper av lavendelolje

Lavendel essensiell olje er en gulaktig væske med en lys aroma, som har beroligende og avslappende egenskaper. Med det kan du perfekt helbrede og forynge ansiktet ditt. Det regnes som universelt, siden det passer for nesten alle hudtyper. Olje vil bidra til å bli kvitt ikke bare for ubehagelige utslett, men også fra post-akne.

Sammensetningen av lavendelolje inkluderer organiske syrer, harpikser, tanniner og alkohol. Takket være denne sammensetningen ødelegger agenten bakteriene som forårsaker akne.

Antiviral egenskap bidrar til å redusere inflammatorisk prosess i ansiktet, og regenerering akselererer helingsprosessen av huden.

Metode for bruk

Det må huskes at ufortynnet lavendelolje kan forårsake irritasjon eller brenne, i ren form som den kan påføres bare peker på hver kvise. For dette er det praktisk å bruke en bomullspinne, det er fuktet i et etermiddel og forsiktig påført utslett eller arr. Prosedyren bør utføres ikke mer enn 2 ganger om dagen. Hvis lavendelolje blandes med tea tree olje (2: 1), vil effektiviteten øke betydelig. Ofte i lavendeloljen for ansiktet legges til slike kosmetikk som tonic, gel, krem ​​eller lotion. Dette vil behandle alle utslettene. Legge til bare 1 dråpe til en enkelt gruppe kosmetikk øker dets helbredende egenskaper. Denne metoden brukes også til forebygging av akne.

Lavendel essensiell olje fra akne kan brukes som en maske. For tilberedning i en tallerken er det nødvendig å blande 2 ss. l. blå kosmetisk leire, 6 dråper essensielt produkt, 1 ts. sitronsaft. Ca 100 ml vann blir gradvis tilsatt til blandingen for å danne en homogen tykk oppslemming. Masken påføres et rent ansikt, og etter 20 minutter vaskes det av med kaldt vann. Et slikt middel tørker acne, reduserer betennelse og forbedrer hudfarge.

For å forberede en annen maskeoppskrift blander du pre-slått eggeplomme og 2 dråper te-treolje og lavendelolje hver. Ansiktet rengjøres av smuss og påfører den den ferdige blandingen. Etter ca. 15 minutter vaskes masken av med kaldt vann, og en krem ​​påføres ansiktet, som passer for en bestemt hudtype.

Sammensetningen av en annen effektiv maske inkluderer 1 ss. l. naturlig yoghurt uten tilsetningsstoffer og kosmetisk leire, 1 ts. olivenolje og noen honning og 2 dråper av det essensielle produktet av lavendel. Alle komponenter er blandet, honningen er forsmelt i et vannbad. Masken påføres et rent ansikt i 15 minutter, etter at prosedyren er smurt huden med en fuktighetskrem.

Lavendelolje er ikke bare effektiv mot akne, det kan bli sett på mørke flekker, arr og arr som forblir etter blackheads. Og hvis det fortynnes i samme forhold med hvetekimolje, vil prosessen med avklaring og utjevning av epidermis øke betydelig. De første resultatene kan ses innen et par uker etter starten av behandlingen. Verktøyet bør brukes på problemområder opptil 3 ganger om dagen.

Med akne, kan naturlig lavendel eterisk behandling inntas 2 ganger om dagen. For å gjøre dette, legg det til kjære, for 1 ss. l. Honning trenger 2 dråper olje. Blandingen kan drikke kefir. Behandlingsforløpet kan vare i en måned. Hvis det er ubehag etter at du har tatt et middel, er det bedre å nekte det.

Kontraindikasjoner for bruk

Til tross for mange positive egenskaper har lavendelolje for ansikt kontraindikasjoner. Dette er et naturlig produkt, men noen mennesker kan ha en allergisk reaksjon på den. Før du bruker det, anbefales det å gjennomføre en liten test. Ved albuen bøyes må drippes noen dråper naturlig rettsmidler. Hvis det etter 15 minutter har oppstått rødhet på dette stedet, vil det være nødvendig å slutte å bruke olje. Du kan ikke bruke den til hypotensjon, spesielt i eksacerbasjonsperioden. Det anbefales ikke for anemi, epilepsi og for noen nevrologiske sykdommer.

Forsiktighet bør brukes på gravide, spesielt i første trimester, kan sterk lukt noen ganger forårsake giftose.

Lavendel essensiell olje for å bekjempe akne kan brukes ikke bare for voksne, men også for ungdom, men bare etter samråd med en spesialist. En profesjonell skjønnhetspleier vil i hvert tilfelle fortelle deg nøyaktig dosering av dette verktøyet og nødvendig behandling.

SiNam Lavendel essensiell olje - anmeldelse

Lavendelolje fra flekker etter akne + 5 flere måter å bruke den på! + BILDER))

Jeg kjøper Cinam lavendelolje alltid i apoteket, alltid tilgjengelig, veldig rimelig til en pris på 47 rubler for 10 ml:

Jeg er fornøyd med oljen fra Sinama både i pris og kvalitet,

Som du kan se på PHOTO, er det skrevet

100% naturlig essensiell olje

og Pakking 10 ML, som passer til alle anstendige essensielle oljer))

forfatteren av forrige gjennomgang et sted funnet flakonchiki 15 ml, hmm,

Så vidt jeg vet, pakker Sinam ikke olje i 15 ml flasker,

kanskje hun virkelig fikk forfalskning, det forklarer alt).

La oss nå gå videre til hvordan jeg bruker denne essensielle lavendeloljen!))

Som du vet, har den det bredeste spekteret av applikasjoner! (som alle essensielle oljer)

Jeg bruker det som:

* Remediet for flekker etter prishchikov - legg en prikk på flekkene, og fremdeles lage en spesiell lotion fra den, og legg til 7 dråper olje til min favorittkrem eller bare et glass vann.

* Som et punktmiddel for akne, bruker jeg en prikk, hvis en kirurg plutselig hopper opp (eller er i ferd med å hoppe), er det kjent at lavendelolje er den eneste som er trygt å bruke på huden i en ren ufortynnet form.

* Som en beroligende duft for min eteriske lampe, drikker jeg tre dråper, og nyter følelsen av fullstendig avslapning og løsrivelse fra forfengelighet, lavendelolje er kjent som den beste beroligende)

* Som et middel for bad - drikker jeg 5 dråper inn i et bad og nyter det))

* Som effektive og tryggeste sovende piller - jeg slipper det direkte på puten (det smelter ikke!) Et par dråper lavendelolje, og jeg sovner som en baby!

* Som myggavvisende - smør bare kroppen med denne oljen på flere punkter, og mygget vil ikke fly til deg, effektivt og naturlig!)

Som du kan se, er lavendelolje virkelig et universelt middel,

100% naturlig og bør være i alle hjem!

Også anbefale pigment flekker

og også oljer:

Medikert olje oransje olje (+ oransje gel for dusjen med egne hender))

Hvordan bruke lavendel essensiell olje i ansiktsbehandling

Blant jentene som foretrekker å bruke naturlige produkter i ansiktspleie, er lavendel essensiell olje veldig verdsatt. Hva er bruk av duftende produkt, og hvordan du bruker det riktig?

Ansiktsfordel

Den delikate duften av lavendel appellerer til mange jenter, så det er en fornøyelse å bruke oljen hentet fra blomstene fra denne planten.

Oversatt fra den latinske lavendel betyr "vaske". Eksperter sier at dette navnet på planten er knyttet til den "rene" aromaen av sine blomster.

I kosmetologi har produktet bred anvendelse. Lavendelolje:

 • gir antibakteriell virkning;
 • har anti-inflammatorisk og beroligende effekt;
 • Beskytter mot negative effekter av eksterne faktorer (sollys, temperaturvariasjoner, etc.);
 • akselererer regenereringsprosesser og normaliserer funksjonen til talgkjertlene;
 • renser hudceller fra forurensning, overflødig sebum, giftige stoffer.

Lavendelolje er hentet fra plantens duftende blomster.

Ved vanlig bruk av olje i ansiktspleie:

 • akne og hudormer forsvinner, så vel som spor av dem;
 • fine rynker er utjevnet;
 • fregner og pigment flekker blir lettere;
 • irritasjon forsvinner, betennelse forsvinner, kløe;
 • løfteffekten er tilveiebrakt;
 • huden blir fuktig, øm og jevn.

Utseendet til akne og andre formasjoner på ansiktets hud kan skyldes mange årsaker, inkludert eksisterende systemiske sykdommer. Essensiell olje gir bare en kosmetisk effekt: inntil årsaken til utslett er eliminert, vil de vises igjen.

Regelmessig bruk av lavendelolje vil gjøre huden vakker og godt preparert.

Bruk av lavendelolje er angitt for enhver hudtype:

 • problematisk og fet - sliter med fet glans, akne og utslett;
 • tørr - lindrer irritasjon, lindrer peeling, fukter
 • fading - forynker;
 • normal - gir omfattende omsorg.

Vi kjøper essensiell olje: hemmelighetene til det riktige valget

Når du kjøper en essensiell olje, husk noen viktige punkter:

 • Dette produktet kan ikke være billig (i Russland for 2018 er den omtrentlige kostnaden 700-800 rubler per 10 ml);
 • Oljen må være i mørke glassbeholdere;
 • Emballasjen skal være merket "100% ren" eller "100% essensiell olje";
 • omtalen av muligheten for bruk i mat indikerer høy kvalitet;
 • Lukten skal være naturlig og multi-lyd (forskjellige nyanser følger hverandre).

Essensiell lavendelolje skal lagres i mørke glassbeholdere

For å kontrollere kvaliteten på essensiell olje, kan du gjøre følgende fremgangsmåte.

 1. Sett en liten mengde produkt på et ark papir.
 2. Vent 2-3 timer.
 3. Ta en titt på papiret. Flekken skal forsvinne uten spor.

Sant, før du kjøper det, er det usannsynlig å lykkes. På denne måten kan du sjekke kvaliteten på produktet fra en produsent eller en annen.

Video: Sjekk kvaliteten på essensielle oljen

Ansiktspleieapplikasjon

Lavendelolje kan brukes i ren form (men bare underlagt visse regler) eller som en del av blandinger.

Bruk av lavendelolje i sin reneste form

Lavendelolje kan brukes i ren form, men bare for spotapplikasjon. Ufortynnet produkt brukes i kampen mot akne, akne og andre utslett.

Bruk en bomullspinne, behand hudområdet 1-2 ganger om dagen til utslett forsvinner.

For å øke effekten, anbefales det å kombinere de essensielle oljene av lavendel og treetre i mørke glassbeholdere i like store mengder.

Blander med vegetabilske oljer

Oftest brukes den essensielle oljen i kombinasjon med vegetabilsk. Bland i 2 ss oljeolje (en type eller blanding) 1-2 dråper lavendel. Velg en base bør være avhengig av hudtype.

For tørr hudpleie er det nyttig å blande lavendelolje med avokadoolje.

Tabell: Vi velger vegetabilske oljer etter hudtype

Som en maske

 1. Fukt kuttgasen med sammensetningen.
 2. Sett gasbind på ansiktet.
 3. Etter 10-20 minutter, vask med varmt vann.

Gjenta med tørr hud en gang i uken, med normal og fet - en gang hver 2-4 uker.

Oljeblandinger påføres huden rundt øynene med fingertuppene med forsiktige trykkbevegelser.

Som en nattkrem

 1. Rengjør hudpleiemiddel.
 2. Etter 15-20 minutter, blett det ikke absorberte produktet med et serviett.

Med tørr hud, kan prosedyren gjentas daglig, med normal hud, 1-3 ganger i uken, med fet og problemhud, ikke mer enn en gang hver 1-3 uker.

Som et middel til rynker rundt øynene

 1. Dip tipsene til indeksfingrene inn i blandingen.
 2. Lett, kjører bevegelser for å behandle området rundt øynene.
 3. Etter 20-30 minutter, fjern produktet ikke absorbert med en tørr klut.

Ved prosedyren tok 1-2 ganger om dagen.

Video: En fet blanding av akne og spor av akne

masker

Lavendelolje kan berikes med noen hjemmelaget ansiktsmaske (1-2 dråper per engangs mengde av sammensetningen).

Preparatene, som er beskrevet nedenfor, påføres på et rent ansikt og etter 10-20 minutter fjernes med varmt rennende vann. For å øke effekten etter prosedyren, kan du søke en omsorgsagent.

For akne

Oppskrifter er forskjellige for forskjellige hudtyper:

 • tørr og normal - slå eggeplomme, bland med to dråper lavendelolje og samme mengde tea tree olje;
 • fet og problematisk - i stedet for eggeplomme, bruk egghvite, men husk at disse masker ikke kan påføres huden rundt øynene og munnen.

Med rosacea

 1. Pisk eggeplommen.
 2. Til en teskje jojobaolje, bland lavendelolje (2 dråper), roseolje (3 dråper) og sitron (1 dråpe).
 3. Bland forsiktig med eggeplommen og blandingen av oljer.

For rensing problem og fet hud

 1. Oppløs spiseskje med svart leire med nødvendig mengde mineralvann.
 2. Berik sammensetningen av 2-3 dråper lavendelolje.

Mask med svart leire og lavendelolje renser problemhud, eliminerer fet skinn

For å fukte tørr hud

 1. En teskje avokadoolje blandet med to dråper lavendelolje.
 2. Kombiner 2 ss naturlig yoghurt med en teskje fersk sitronsaft.
 3. Rør oljeblandingen med yoghurt-sitron.

For fading hud

 1. Fjern skelen fra et ovnbakt eple og knus fruktmassen i potetmos.
 2. Bland med honning og olivenolje (en teskje av begge ingrediensene).
 3. Legg til 2 dråper lavendelolje.

Fra rynker

 1. Forvarm matskje med honning i dampbadet.
 2. Bland honning med samme mengde naturlig yoghurt (du kan bruke kefir).
 3. Introduser pisket protein og 2 dråper lavendelolje.

Video: Alternativ masker med lavendelolje

scrubs

Produktene påføres på litt fuktig hud med masserende sirkulære bevegelser. Etter 3-5 minutter må du vaske ansiktet grundig med rent rennende vann til en behagelig temperatur. Gjenta prosedyren en gang hver 1-2 uke.

For tørr hud

 1. Oppløs en spiseskje med fint malt sjøsalt med samme mengde olivenolje.
 2. Skriv inn 1-2 dråper lavendelolje.

Olivenolje vil gi tørr hud ekstra fuktighet

For normal hud

 1. For å behandle grinderen grundig vasket ris.
 2. Bland i 2 ss av det resulterende pulveret en spiseskje avokadoolje.
 3. Berik sammensetningen av 2-3 dråper lavendelolje.

For problem og fet hud

En spiseskje med blå leire fortynnet med mineralvann til konsistensen av pastaen. Injiser 1-2 dråper olje.

Rensing tonic

 1. I en mørk glassbeholder helle 1 liter destillert vann.
 2. Tilsett lavendel essensiell olje (1 dråpe), bergamot (1 dråpe) og te tre (2 dråper) til væsken.
 3. Lukk beholderen tett og lakk godt.
 4. Sett flasken på et mørkt, kjølig sted i 7-10 dager. Rist beholderen med jevne mellomrom.

Bruk en bomullspute, tørk ansiktet ditt en gang om dagen.

Skal jeg blande lavendelolje med kjøpte produkter?

Noen kilder anbefaler å berike de kjøpte kosmetiske preparatene med essensiell olje (1-2 dråper per 1-2 spiseskjeer). Men de fleste eksperter anbefaler ikke dette. Penetreres inn i de dype lagene i epidermis, kan produktet "trekke" de skadelige kjemiske stoffene som finnes i produktet.

Det er mulig å berike kremer, lotioner og tonics laget av deg selv. Det anbefales å legge 1-2 dråper olje til en enkelt dose av det anvendte middelet.

Ikke bland lavendelolje med kjøpte kosmetiske preparater.

Kontraindikasjoner og forholdsregler

Produktbruk er kontraindisert:

 • med individuell intoleranse
 • gravide kvinner;
 • lider av epilepsi
 • med anemi.

Allergotest er nødvendig før bruk. Påfør litt av produktet (olje i ren form eller i kombinasjon med andre komponenter) på albuebøyningen i 8-10 minutter. Hvis du ikke finner en dag etter uønskede manifestasjoner (irritasjon, brann, peeling etc.), kan du bruke produktet.

Hvis noen bivirkninger oppstår, må du slutte å bruke oljen.

Omtaler om bruk av lavendelolje for ansiktet

Lavendelolje har lenge vært bosatt i mitt hjem blant favorittene for hudpleie. Essensiell lavendelolje, inkluderer jeg i sammensetningen av forskjellige masker for ansiktet. Veletablert leire. 1 spiseskje leire, 3 dråper lavendelolje, 1 teskje sitronsaft, mineralvann. Vann er nødvendig slik at masken hadde en konsistens av tykk krem. Jeg kan ikke si de nøyaktige proporsjonene, fordi jeg gjør det ved øyet. Jeg forlater i 15 minutter, oppdater regelmessig masken med en sprøyteflaske slik at den ikke tørker ut helt. Masken renser rent huden, lindrer betennelse, tørker acne. Svarte prikker blir merkbart lettere. Forstørrede porene strammes. Hvis jeg plutselig klemmer litt bjaku på ansiktet mitt, så etter at jeg behandler dette stedet med klorhexidin, bruker jeg den følgende blandingen på den. Jeg tar De-panthenol krem, litt, og legg til det 1 dråpe lavendelolje. Denne komprimeringen hjelper huden til å gjenopprette raskere, akselererer prosessen med celleregenerering. Og forhindrer også utseende av arr.

elenadz

http://irecommend.ru/content/universalnoe-sredstvo-vsegda-est-u-menya-doma-nezamenimo-pri-problemnoi-kozhe-dlya-krasoty-v

I min omsorg spiller en viktig rolle ved bruk av oljer. I dag vil jeg snakke om lavendelolje. Oljen har en veldig god effekt på mitt fete T-sonen. Ofte lager jeg en maske med leire for ansiktet, som perfekt renser huden min, fjerner betennelse, regulerer talgkjertlene. For å gjøre dette blander jeg 1 spiseskje av leire med mineralvann til en slurry-tilstand, tilsett 4 dråper lavendelolje og påfør ansiktet i 10-15 minutter. Jeg gjør det en gang i uken, jeg liker virkelig effekten. Lavendelolje går bra med mange grunnleggende og essensielle oljer. Jeg gjør ofte masker med dem. Jeg tar 1/2 ts av baseolje, tilsett 3 dråper lavendelolje, på ansiktet i 30 minutter, fjern overskudd med en skive fuktet med varmt vann. Masken fjerner perfekt betennelse, hjelper fra akne og akne, mattiserer huden.

---- Alina ----

http://irecommend.ru/content/efirnoe-maslo-lavandy-moe-lyubimoe-i-mnogofunktsionalnoemoi-sposoby-ispolzovaniya-retsepty-m

Jeg så mye Irene Vladis blogg, bestemte seg for å kvitte seg med arr og blemmer i henhold til oppskriften hennes. Basisolje + 3 dråper lavendelolje. Laget - oliven pluss lavendel. Lør med komprimerer i 40 minutter, så tok av restene av et serviett, og deretter gned brygget kamille. Følelser er sååå veldig hyggelig, ernæring, mykhet og en følelse av glatthet i huden. Jeg anbefaler alle som har problemhud.

Gjesten

http://www.woman.ru/beauty/face/thread/4171616/

En liten flaske eterisk olje av lavendel vil gi omfattende omsorg for alle typer hud og hjelp til å takle de eksisterende problemer :. Acne, rynker, rosacea, etc. Hvorfor ikke unne deg en "duftende prosedyrer" i dag?

Flere Artikler Om Typer Acne