Legemidlet Bepanten er et produkt produsert av Bayer, et velkjent farmakologisk selskap.

Denne salven har en uttalt regenererende og regenererende terapeutisk effekt når den påføres huden.

Også nylig har Bepantine blitt brukt i ansiktet i kosmetologi (for å bekjempe rynker, behandling av post-akne, akne, peeling, etc.).

Sammensetning og funksjoner

Cream Bepanten beregnet for lokal bruk. Dens viktigste aktive ingrediens er vitamin B5 (avledet fra Panthenol), som fremmer dyp utvinning av huden.

Etter bruk er metabolske prosesser forbedret, og små hudlelater helbreder seg ganske raskt. Hjelpestoffer av denne salven er lanolin, parafin, bivoks, vann og mandelolje. De viktigste antiseptika av stoffet er stoffene hydroklorid og klorhexidin.

effektivitet

Ifølge mange vurderinger har Bepanten for ansiktet en kompleks effekt på huden. Umiddelbart etter å ha kommet på det øvre laget av epidermis, provoserer det en kjemisk reaksjon, hvoretter den viktigste aktive ingrediensen i legemidlet omdannes til panthenoliske syrer. Dette fører til aktiv vevregenerering.

Med et fullstendig behandlingsforløp eller bruk av stoffet for kosmetiske formål, forbedrer personens blodsirkulasjon, kollagenstrukturer styrker og metabolismen normaliseres.

Videre, på grunn av innholdet i verktøyet klorhexidin, oppnås en utpreget antibakteriell og antiinflammatorisk terapeutisk effekt. Alt dette tillater bruk av Bepanten for forskjellige hudskader.

vitnesbyrd

Indikasjonene for Bepantin er ganske varierte. Den kan brukes til behandling og forebygging av ulike lesjoner av hudens integritet, med forbrenninger, kroniske sår og sårdannelser.

Ytterligere indikasjoner for utnevnelsen av Bepanten er:

 1. Behandling av hudirritasjon forårsaket av ulike faktorer.
 2. Slitasje på huden og dannelse av sprekker i epidermis.
 3. Ta vare på den følsomme huden på nyfødte og spedbarn.
 4. Brystpleie for kvinner under amming.
 5. Behandling av bleieutslett hos barn.
 6. Behandling av insektbit.
 7. Inflammatoriske sykdommer i huden og akne.

På grunn av den brede terapeutiske effekten kan leger med forskjellige profiler anbefale Bepanten. Det skal bemerkes at ifølge statistikk lider mer enn 60% av kvinnene på skader på den delikate huden på brystet mens de mater et barn, så spørsmålet om bruk av Bepanten i denne tilstanden er svært relevant.

Kontra

Ifølge bruksanvisningen er Bepantin et ganske sikkert stoff som ikke har alvorlige kontraindikasjoner for bruken. Til tross for dette, før du behandler dem, må en person være sikker på at han ikke er allergisk mot vitamin B5, så vel som individuell intoleranse overfor de aktive ingrediensene i legemidlet.

Det er viktig å vite at denne kremet kan brukes under graviditet og laktasjon, mens en kvinne fortsatt anbefales å konsultere en observant lege.

Anti-wrinkle bepanten: søknad, tips

Bruk Bepanten fra rynker og for generell foryngelse av ansiktets hud kan enten være i ren form eller i tillegg til sammensetningen av masker.

De beste oppskrifter av denne orienteringen er:

 1. Bland like mengder Bepanten fløte, olje av aprikos pits, et par dråper appelsin olje, honning og pulverisert avocado. Sett den ferdige vasselen på ansiktet og la det stå i tjue minutter. Masken vil bidra til å dype huden med vitaminer, redusere rynker og fukte huden.
 2. Bland pigg, havsalt og sitronsaft. Påfør denne masken i to lag og la den gå i femten minutter. Verktøyet vil bidra til å eliminere flak og bli kvitt kåt hud.
 3. Ta hvit kosmetisk leire, vann og bland alt med Bepanten. Legg til en skje full av rømme eller tung krem. Påfør over hele ansikt og nakke. La på i tjue minutter, skyll deretter med brygging av grønn te eller mineralvann.

Hvordan bruke rynker

Anti-wrinkle bepanten bør brukes ikke mer enn tre ganger om dagen. Samtidig er det nødvendig å bruke krem ​​på tidligere renset og tonet hud. Vær forsiktig med å bruke den i øyet.

Det er viktig å vite at hvis en person, sammen med Bepanten, bruker en annen ekstern agent for huden, så må man vente i tjue minutter etterpå, og bare etterpå gjelder Bepanten.

Som brukt i behandlingen av andre plager

For å ta vare på den følsomme huden til babyer, er det nødvendig å påføre preparatet på tørr, ren hud etter hver forandring av bleie eller bleie. For behandling av sprekker og irritasjon på brystvorten, anbefales det å bruke salve til de berørte områdene etter amming og behandling av brystvorten med brusoppløsning. For behandling av hudlidelser og sår bør krem ​​påføres et tynt lag flere ganger om dagen. Forbindelsen på toppen er ikke påført.

Bepanten og Panthenol som er bedre

Panthenol brukes svært ofte i kosmetologi for å gjenopprette huden etter ulike aggressive prosedyrer (tatovering, peeling, epilering, etc.). Med det kan du raskt gjenopprette strukturen i huden og lindre den fra betennelse.

Når sammenlignet panthenol og Bepanten, deretter eksponert og foryngende virkning, er det første stoffet mer effektiv fordi det kan reduseres enda rynker i øyeområdet. Til tross for dette kan panthenol tette porene og provosere betennelse, så det skal brukes med forsiktighet. Som for Bepanthen, ifølge vurderinger, er det bedre tolerert og sjelden provoserer bivirkninger.

anmeldelser

For bedre å forstå effektiviteten ved å bruke Bepanthen for medisinske og kosmetiske formål, gir vi tilbakemelding fra de som allerede har prøvd dette stoffet på seg selv:

 1. Olga: "I flere år har Bepanten vært det mest populære verktøyet i medisinskapet. Jeg bruker den til hudskader, enten det er et insektbit, et kutt eller en normal allergi. I alle tilfeller håndterer salven sin oppgave og hjelper huden å gjenopprette seg. Også fornøyd med den sikre sammensetningen av Bepanten og fraværet av bivirkninger etter bruk. "
 2. Anna: "For å bekjempe rynker brukte jeg en rekke forskjellige verktøy som var ganske dyre. På råd fra en venn begynte jeg å bruke Bepanten krem ​​på ansiktet mitt og la merke til åpenbare forbedringer i tilstanden til huden min. Jeg ville aldri ha tenkt på en slik søknad om helbredelse av sår. Nå bruker jeg ofte Bepanten til fornyelse. "
 3. Svetlana: "Hun brukte Bepanten under graviditet og i hele ammingsperioden. Bare dette tiltaket hjalp meg med å bekjempe smertefulle sprekker i brystkjertlene. Jeg brukte det ikke dosert, men samtidig var stoffet effektivt for meg. Jeg har også brukt denne kremet et par ganger i nakken og ansiktet for å forynge huden. Jeg likte effekten, men for den daglige bruken av Bepanten's rynker, gir jeg opp så langt. "

Bepanten for ansiktsvurderinger

Vi vil debunk den galne ideen fra Internett om løftende effekten av krem, ikke beregnet for disse formålene.

De uforutsigbare kvinnene i Balzac-alderen, på jakt etter ungdoms eliksir, går til ekstremer: de kjøper "magiske" kremer til halvparten av kongedømmet, og deretter bytter de seg til folkemetoder som Cleopatra brukte (unntatt asp som siste middel for alderdom).

Her er jeg, surfer på Internett, ved et uhell oppdaget et helt forum av jenter som diskuterer den foryngende effekten av den ukonvensjonelle bruken av Bepanten krem. Med all min omhyggelighet gikk jeg på jakt etter sannhet.

Sammensetning og egenskaper

Den viktigste aktive ingrediensen er provitamin B5, hvis terapeutiske egenskaper er rettet mot regenerering og restaurering av hudceller.

Lanolin i krem ​​hjelper til med å fukte huden og bevare fuktighet.

Og det er alt! De resterende ingrediensene er mykgjørende og konserveringsmidler.

Jenter, du kan ikke skyve en fotball i damens lommebok, fordi den ganske enkelt ikke passer der!

Derfor er det som en del av en god ansiktscreme alltid ordet "hydrolysat", der ved spesiell behandling av komponentene, blir molekylene redusert til størrelser som allerede kan "seppe" inn i de dypere lagene av huden.

Vis meg ordet "hydrolysat" på Bepanten krem!

Hvilke problemer løser?

Krem løser kun medisinske problemer, som det er ment for:

 • hudskade og irritasjon;
 • brannsår av noe opprinnelse;
 • kutt, sprekker i huden;
 • bleieutslett hos barn;
 • betennelse og hyperemi i huden (for eksempel etter tatovering).

Jenter, hvor kommer rynke reduksjon fra? Igjen ser vi på kremenes sammensetning - vel, det er ingenting der som påvirker rynker! Verken kollagenhydrolysat eller elastin, heller ikke hyaluronsyre.

Med samme suksess kan du smøre rømme - resultatet er det samme, men mye bedre og billigere.

Og hvordan kan ungdoms akne bli kurert av Bepanten? Huden er fet, og er dessuten dekket med en film av fløte, noe som resulterer i at akneblomstrer med "full farge", nye akne og svarte flekker (comedoner) fra tilstoppede porer vises hver dag.

Indikasjoner og kontraindikasjoner

Vel, jeg har allerede bestemt meg på vitnesbyrdet: for det jeg var "født", kom jeg til nytte for det. Legemidlet ble uttalt som et middel.

 • for helbredende sår
 • å redusere strekkmerker etter graviditet nettopp ved å øke regenereringen av overflatelaget av huden.
 • vil redde et forsiktig baby ektemann fra bleie dermatitt
 • og fukte tørr hud i ansiktet, eller hva du trenger for å fukte - knust hæl eller skuldre brent i sommersolen.

Selv om jeg, etter å ha tatt på den sørlige søndag, helt ærlig, vil jeg sikkert brenne, jeg vil sette på den vanlige fede 30% rømme.

Kontraindikasjoner er de samme for alle - individuell intoleranse...

Og hvordan vet jeg om jeg har denne intoleransen eller ikke? Her vil du bli smurt, tenk at du vil våkne opp skjønnheten. Og om morgenen våknet jeg opp - Quasimodo, full av akne og akne.

Bivirkninger og mulige konsekvenser

Ja, stoffets sammensetning er erklært som allergivenlig, du kan bruke barn fra 0 år.

Men på en eller annen måte skummelt lille baby smurt med "kjemi", ville jeg ikke. Hvem vet? Kanskje dette er det aller beste alternativet 1: 1000, som vil forårsake allergier? Videre advarer produsenten om "eksepsjonelle" tilfeller.

Jenter, og hvis allergien ikke er på paven, men på ansiktet? Faktisk, i hvert fall, er dette meget provitamin B5 oppnådd ved kjemisk syntese, derfor er reaksjonen av en individuel organisme uforutsigbar.

Her har du konsekvensene - hvis ikke heldig, så lenge og tediously og kostbart, behandler vi et bortskjemt ansikt. Som du vet, varer hudproblemer lenger.

effektivitet

Vel, det er billigere analoger av denne kremet med samme aktive ingrediens. I dette tilfellet er penny-komponentene, og hele kostnaden, betaling av det annonserte merket, som sendes til oss på alle TV-programmer.

Selvfølgelig må du selge noe, og ikke så mye krem ​​og etterspørsel. Alle disse brannskader, sprekker, bleieutslett er ikke så hyppige: vel 1-2 ganger i året - ett rør er nok i lang tid.

Så det kom til salgsdirektørens kreative leder for å kaste inn massene ideen om at kremen har en løftende effekt. Vel, da opptjent "word of mouth" radio...

Effektiviteten av stoffet er ikke avhengig av kostnadene. Det aktive stoffet er det samme, men prisene. Se for deg selv:

Omtaler om Bepantin ansiktscreme - kan jeg bruke mot akne?

Etter å ha lest anmeldelser på ansiktskrem Bepanten, konkluderer mange - her er det et paradis for alle problemer! Men er alt så fantastisk som det ser ut ved første øyekast? La oss forstå funksjonene i verktøyet, dets former, regler for bruk.

Bepanthen er effektiv mot akne

Mange mamma brukte Bepantens salve, sliter bleieutslett hos nyfødte babyer. Legene anbefaler også å bruke dette verktøyet i kampen mot sprekker i brystvorten under fôring. Men det er helt uventet - kosmetologer adopterte også Bayer-produkter.

Hva trenger du å vite om verktøyet som bidrar til å takle slike feil i utseende som akne, irritasjon, peeling, røde flekker? Tross alt kan disse problemene oppstå med forskjellige hudtyper.

Først merker vi at dette produktet er tilgjengelig i forskjellige farmakologiske former:

 • salve;
 • krem;
 • fuktighetskrem;
 • krem bepanten pluss.

De adskiller seg fra hverandre ved tilstedeværelsen av forskjellige hjelpekomponenter:

 • cetyl, stearylalkohol;
 • protegin X;
 • kaliumcetylfosfat;
 • propylenglykol;
 • fenoksyetanol;
 • bivoks;
 • mandel- og vaselinoljer;
 • strukturert vann.

Det avhenger av konsistensen, graden av fettinnhold, brukervennlighet, absorpsjonshastigheten.

Den aktive komponenten av noen form for middel er dexpanthenol. Dette er en representant for B-vitaminene, nemlig provitamin B5. Det fukter og regenererer huden godt, har sårheling egenskaper.

Bepanten plus lotion og krem ​​inneholder klorhexidinhydroklorid. Dette stoffet har en antiseptisk og antimikrobiell effekt.

Effektiviteten av produktene er basert på kvaliteter av dexpanthenol, nemlig:

 • stimulering av gjenopprettingsprosesser av skadede områder av epidermis;
 • komprimering av kollagenfibre, økning av styrke, gjenoppbygging av strukturen;
 • akselerasjon av utvekslingsreaksjoner i epidermis og dermis på mobilnivå;
 • bekjempe inflammatoriske prosesser;
 • i nærvær av klorhexidin - desinfisering av overflaten, eliminering av sykdomsmidler.

I tillegg panthenol fukter huden godt. Og hjelpekomponenter bidrar til å beholde fuktighet inne i cellene, og forhindrer det i å fordampe.

Vær særlig oppmerksom! Bepanten i noen form (ifølge produsentene) forårsaker ikke bivirkninger, allergiske reaksjoner. Han har praktisk talt ingen kontraindikasjoner. Imidlertid kan individuell intoleranse forekomme på noen av fondens komponenter. Derfor, før du bruker det, er det bedre å utføre en følsomhetstest.

Anbefalinger for bruk

Bepantin - et stoff som selges i et apotek (over the counter). Derfor har det et klart utvalg indikasjoner for bruk:

 • Hudpleie for babyer opptil et år. Den brukes som behandling for bleie dermatitt, bleieutslett. Legene anbefaler imidlertid at mamma bruker produktet som et forebyggende tiltak mot disse dermatologiske problemene;
 • eliminering av irritasjon hvor som helst på huden, uavhengig av årsaken. Disse kan være solbrenthet, kjemiske forbrenninger, slitasje, andre faktorer;
 • behandling og forebygging av sprekker, irritasjoner, skalering, brystvorte sår under amming;
 • gjenopprette integriteten til huden (sår, slitasje, riper, kutt, sprekker). Hvis dette er et mindre, nytt problem, må du umiddelbart bruke produktet. Hvis skaden er dyp, opptar et stort område - bare i sluttstadiet, etter bruk av andre spesifikke legemidler.
 • Hvis det er fare for infeksjon i mindre sår og annen skade på huden, bruk lotion og krem ​​Bepanten plus, som en del der det er klorhexidinhydroklorid;
 • i kompleks behandling av kroniske hudproblemer: erosjon, sprekker, sår;
 • i nærvær av overdreven tørrhet, peeling, sprekking av epidermalvev;
 • behandling av akne, betent og eksponert.

Kosmetologer anbefaler å bruke Bepantin krem ​​etter traumatiske prosedyrer (rengjøring, dyp peeling og andre) for raskt å gjenopprette epidermis.

Advarsel! Alle produkter anbefales til bruk i alle aldre. Imidlertid er lotion tillatt for barn bare fra 3 måneder.

Salve, krem ​​er påført med et tynt lag til området irritert hud to ganger om dagen. Hvis dette er en lokal skade (akne, brenne), kan du gjøre søknaden (punkt). Om natten er det bedre å bruke salven, da den har en tettere konsistens og en større konsentrasjon av aktive stoffer. En bedre dagskrem. Det gir ikke en klebrig film, det absorberes raskt.

Kosmetikere Bepanten krem ​​pluss:

Både i terapeutiske og profylaktiske formål, dekker store områder med krem. Det fukter huden godt, gjenoppretter det øvre laget. Du kan bruke verktøyet så lenge du ønsker, til ønsket resultat oppnås. Habituation forekommer ikke.

Imidlertid utføres behandling med klorhexidinprodukter (lotion, Bepanten plus krem) i løpet av 10 dager med en pause på minst en uke. Med lengre bruk av antibakterielle egenskaper reduseres, siden mikrobiell flora mister følsomhet overfor den aktive komponenten.

Hvis du bruker andre lokale preparater for behandling av hudproblemer, bør de absorberes helt før du bruker Bepanten. Det anbefales å behandle overflaten med en krem ​​bare om en halv time, ikke tidligere.

Bepanthen er bruk av akne

For å danne en mening om effektiviteten til et bestemt verktøy, må du sjekke det på deg selv. Du kan imidlertid også bruke opplevelsen av kjærester.

"Etter kjemisk peeling ble huden på ansiktet, som en nozdachka, tørr, hard, skalete. Ingen fett krem ​​hjalp ikke med å eliminere denne ubehagelige følelsen, fikse utseendet. Cream Bepanten bidro til å gjenopprette ansiktet, gjorde det mykt, mildt, fuktet "

Marina, 28 år gammel, Murmansk

"Jeg har tørr hud fra tidlig ungdom. Men akne er vanlig. Det som bare ikke gjorde. Beautician anbefales å prøve Bepanten salve for å eliminere akne. Og for å bli kvitt tørrhet - krem. Jeg har brukt det allerede i et halvt år, resultatet er utmerket;

Tatyana, 42 år gammel, Tolyatti

"Etter vask, selv de mest milde, er det røde flekker på ansiktet. Nylig, selv den dyreste fuktighetskrem ikke hjelpe bli kvitt dem og overdreven tørrhet. Bepanten ble frelseren

Olga, 35 år gammel, Samara

"Jenter, hvis du har fet hud, så vil Bepanten's salve ikke virke for behandling av akne. Krem - kun på det betente området, svært begrenset tid. Så snart den overlever, stopp umiddelbart med å bruke. Ellers vil akne klatre, som smaksatt "

Victoria, 39 år, Omsk

"Fett kremer hjalp meg ikke å bli kvitt tørr ansikt. Og det var dekket med røde flekker, peeling øyer, selv sprekker dukket opp periodisk. Bepantin - bare verktøyet som klarer seg godt med problemene med overdreven tørr hud "

Anastasia, 30 år gammel, Okhansk

"Jeg forteller i rekkefølge. Min hud er ikke veldig tørr, men fuktigheten er lav. Men i en alder av 30 merket hun at ansiktsrensing var nødvendig, siden svarte flekker dukket opp, oppstod akne på enkelte steder. Beautician anbefales kjemisk peeling. Ifølge vennernes historier visste hun at prosedyren var litt ubehagelig, men etter at ansiktet hennes hadde fått et "porselen utseende". Det var ingen grense for min forferdelse da jeg etter ti dager ikke så det lovede resultatet, og til og med omvendt. Huden er blitt veldig tørr, med røde flekker, vanskelig å ta på. Vanlig krem ​​bidro ikke til å takle disse problemene. Gikk tilbake til salongen, hvor jeg ble informert Bepanten. Hvorfor var det umulig å si at du bare må smøre bare han? To dager senere følte jeg og så en kvalitativ endring. På to uker forsvant alle spor av "tortur". "

Oksana, 32, Nizhnevartovsk

"Min kommunikasjon med Bepanten krem ​​begynte fra barnets fødselstidspunkt. Vi behandlet bleie dermatitt med et sjeldent middel på den tiden, som vi fikk med store vanskeligheter. Jeg utilsiktet smurt ansiktet mitt med dem - jeg forvekslet bare rørene. Og siden huden min er tørr, krever grundig fuktighetskrem, om morgenen ble jeg veldig overrasket over min forvandling. Den vanlige krem ​​for natten ble fullstendig absorbert, selv før jeg vasker, følte jeg tetthet, kinnene mine peeling. Umiddelbart - alt er bra. Da jeg skjønte hva som hjalp meg, begynte jeg å bruke det regelmessig. Og jeg gjør det til i dag. "

Valentina, 45, Novgorod

"Med min oljeholdige hudtype, proviserer tømmerporer porene, fremveksten av ny akne. Om morgenen er det en fettfilm på ansiktet som bare ruller inn i klumper. Svarte flekker dukket opp, som ikke var der før. Kanskje han passer for noen, men absolutt ikke for fet hud utsatt for akne. "

Lyudmila, 41 år gammel, Ryazan

"Jeg har brukt Bepanten i lang tid. Jeg behandler de betente områdene med lotion og kviser som har blitt utsatt, jeg smør med salve for natten slik at sårene blir bedre strammet. Og på ettermiddagen legger jeg på kremet. For meg er det veldig effektivt. Jeg legger til og med sminke på den, bare i 30-40 minutter, når den er godt absorbert. Ansikt fuktig, myk. Akne heler raskere, etter dem er det ingen spor "

Elena, 37 år gammel, Tomsk

"Jeg kan ikke si at Bepanten krem ​​hjelper mot akne, siden jeg ikke har dem. Men fra tørrhet i huden - et veldig godt verktøy. Og vi bruker det med hele familien, det vil si den kvinnelige halvdelen. Jeg, datteren min og halvårs barnebarn - alle er glade "

Måter å bruke krem ​​Bepanten for ansiktspleie

Bepanten - et stoff med et bredt spekter av handling. Tilgjengelig i form av salve og krem. Valget avhenger av formålet med bruk.

Kremet er mer profylaktisk, mens salven har en utpreget terapeutisk effekt.

Sammensetning og funksjoner

Bepanten er et ikke-hormonelt legemiddel. Den viktigste aktive ingrediensen er dexpanthenol.

Det har antiinflammatoriske og antibakterielle effekter. Trenger inn i de dype lagene i epidermisene. Får får fuktighet og forbedrer elastisiteten.

Kremet har en regenererende effekt, takler bleieutslett og rødhet. Gjenoppretter skadet hud og brukes mye til å behandle brannskader. Brukes som profylaktisk mot tørrhet.

Salven brukes til å behandle og forhindre bleieutslett, betennelse, irritasjon på spedbarns hud. Passer for skadet, tørt og følsomt hud. Det brukes som beskyttelsesmiddel mot uønskede miljøforhold.

Er det mulig å bruke for ansiktets hud?

Salve på tekstur av oljeaktig og fet, slik at den kan blokkere tilgangen til oksygen. I dette tilfellet kan lukkede komedoner, betennelse og oljeaktig glans vises. Derfor er salven brukt til å ta vare på tørr og skadet hud.

Unntak er brannskader og alvorlig skade på ansiktet.

I dette tilfellet anbefales bruk av salve. Det påføres de berørte områdene.

Etter en halv time er det nødvendig å tømme huden med en klut for å fjerne overskytende midler. Du kan også lage komprimerer.

Viktig redaksjonell rådgivning

Hvis du vil forbedre tilstanden til huden din, bør du være spesielt oppmerksom på kremer du bruker. En skremmende figur - i 97% av kremer av kjente merkevarer er stoffer som forgifter kroppen vår. Hovedkomponentene, på grunn av hvilke alle problemene på etikettene er betegnet som metylparaben, propylparaben, etylparaben, E214-E219. Parabener har en negativ effekt på huden, og kan også forårsake hormonelle ubalanser. Men det verste er at disse tingene kommer inn i leveren, hjertet, lungene, akkumuleres i organene og kan forårsake kreft. Vi anbefaler deg å forlate bruken av midler der disse stoffene er plassert. Nylig har eksperter fra redaksjonen vår analysert naturlige kremer, hvor førsteplassen ble tatt av midlene fra selskapet Mulsan Cosmetic, en leder innen produksjon av helt naturlig kosmetikk. Alle produkter er produsert under strenge kvalitetskontroll og sertifiseringssystemer. Vi anbefaler å besøke den offisielle nettbutikken mulsan.ru. Hvis du tviler på kosmetikkens naturlighet, må du sjekke utløpsdatoen, det bør ikke overstige ett års lagringsplass.

Hvordan søke?

Bepanten inneholder fuktighetsgivende, antiinflammatoriske og antibakterielle komponenter. Denne sammensetningen gjør verktøyet multifunksjonelt. Både krem ​​og salve brukes til å løse ulike hudproblemer.

Fra rynker

Rynker er ofte forårsaket av mangel på fuktighet. Bepantin er et godt alternativ til tørr hudkrem. Det gjenoppretter hudbalansen, stimulerer regenerative prosesser og forbedrer elastisiteten.

Ansiktsskyggen er også forbedret, og tegn på tretthet forsvinner. Krem påføres huden med et tynt lag to ganger om dagen. Påfør daglig i en måned.

For akne

For pleie av problem blir hudkrem påført.

Daglig påføres i et tynt lag på de betent områder i huden om morgenen og kvelden.

Også brukt salve som en maske.

Påfør et tynt lag på huden i en halv time. Skyll grundig med varmt vann etter en tid. Masker gjør en uke to ganger om dagen.

Den kombinerte bruken av disse produktene vil bidra til å fjerne huden og fjerne små utslett. Bepanten tørker ikke huden, som mange akne behandlinger. Det fukter, beroliger og til og med meget sensitiv hud.

Fra allergi

Den brukes som et ekstra verktøy for allergi hudpleie. Kremet brukes til å forhindre utseende av kløe, utslett og irritasjon.

Salven påføres huden med et tynt lag opptil 3 ganger om dagen. Fjern overflødig med en tørr klut.

Tørrhet og flak

Bepanten beskytter huden mot ugunstige miljøforhold, spesielt i løpet av den kalde årstiden. Forhindrer tørrhet og flak på grunn av forvitring og eksponering for kulde.

For tørr og normal hud salve påføres, for oljeaktig og kombinert hud - krem. Søk om en halv time før du går ut.

Fra brannskader

Bepanten brukes til å behandle brannskader.

Det brukes som primær og sekundær middel, avhengig av skaden som er forårsaket.

Bepanten søler huden, undertrykker den inflammatoriske prosessen, reduserer hevelse og smerte.

Til behandling av brennstoff påført salve. Påfør produktet til en gasbind bandasje og gjelde det berørte området. Sikre med patch. Bytt dressing 3 ganger om dagen hver 8. time. Gjenta til full gjenvinning av huden.

Kan også brukes som krem. Påfør det skadede området 2-3 ganger om dagen til fullstendig gjenoppretting.

fra dermatitt

Bepanten brukes til å behandle ulike typer dermatitt. Atopisk dermatitt behandles med salve i 1-2 uker, gråt - i 3 uker.

For forebygging kan du bruke krem ​​med godkjenning fra legen. Kurset er utnevnt av en spesialist, basert på individuelle egenskaper.

Fra mindre hudskade

Helbreder sår, riper, slitasje og helbreder avdekket pimples.

Det påføres direkte på skaden.

Når det gjelder hele ansiktet, behandles det berørte området sist. Ellers kan du spre infeksjonen.

Mask Oppskrifter

Bepantin Salve brukes som en maske for å forhindre tørrhet og flak og å behandle skader. Det er også effektivt for å lindre ubehag etter en brenning.

 1. Regenererende maske. Påfør salven i et kontinuerlig lag over hele ansiktet. La i 20 minutter. Etter en tid vaske av. For behandling av brannskader, bruk 2-3 ganger om dagen. For å bekjempe peeling og tørrhet - ikke mer enn tre ganger i uken.
 2. Anti rynke. Bland en teskje hakket havregryn, tre små erter salve og en teskje olje (oliven, argan, solsikke, mandel). Tilsett 1-2 dråper ingefær essensiell olje. Bland godt. Påfør ansikt og nakke. Kan også brukes på halsen. La i 20-30 minutter. Gjenta to ganger i uken. Å gjennomføre et kurs på ti masker.

Du kan lære hvordan du bruker panthenol krem ​​for akne behandling i vår artikkel.

effektivitet

Den høye effekten av stoffet skyldes innholdet av dexpanthenol, mandelolje og fårfett (lanolin).

Dexpanthenol penetrerer de dype lagene i epidermis og regenererer huden fra innsiden, som virker på grunnen.

Almond olje og lanolin fukter og nærer huden, samt øker elastisiteten.

For alvorlige brannsår og inflammatoriske sykdommer, brukes den i kombinasjon med andre legemidler.

Kontra

Bepantin har ingen kontraindikasjoner og går bra med andre stoffer. Selges uten resept.

Det brukes under graviditet, amming og hudpleie for babyer.

Bepanten løser effektivt de fleste hudproblemer. Den er egnet for gravide og ammende kvinner og spedbarn.

Verktøyet har en sikker sammensetning og kan ikke skade helsen. Overfølsomhet overfor enkelte komponenter er imidlertid ikke utelukket.

Multifunksjonelle krem ​​"Bepanten": er bruken i kosmetikk berettiget?

Det har lenge vært kjent at noen farmasøytiske preparater har bevist seg i kosmetisk behandling. En av disse rettsmidler er Bepantin regenererende krem, anerkjent av kosmetologer for regenerering og mykningsegenskaper.

Bepantin anbefales for beroligende og fuktighetsgivende irritert hud, samt å bekjempe akne og rynker.

Kjennetegn ved stoffet

Bepantin - et legemiddel til ekstern bruk, er produsert av Bayer, et sveitsisk farmasøytisk selskap, i form av kremer, salver og kremer. For å bruke det mest praktiske er kremet. Den har en middels tetthetsstruktur, er lett å påføre, sprer seg ikke og ruller ikke.

Den viktigste aktive ingrediensen i legemidlet er pantotensyre eller dexapanthenol (vitamin B5). Når den treffer overflaten av huden, stimulerer den syntesen av vitamin A, som igjen utløser mekanismen for cellulær gjenoppretting. Provitamin B5 aktiverer blodsirkulasjon og metabolske prosesser, det stimulerer kollagensyntese og øker tonen.

Hjelpestoffer som forbedrer virkningen av dexapanthenol og fremmer ernæring og myk epidermis:

Klorhexidin og en liten mengde alkohol er også inkludert. De fungerer som en antibakteriell komponent og forhindrer forekomsten av betennelse.

Hovedfunksjonen til Bepanthen er restaurering og pleie av følsomme hudområder. Det er vant til:

 • helbredelse av sprekker på en kvinnes brystvorter
 • myk hud etter solbrenthet, frost og kald vind;
 • baby hudpleie i tilfelle bleieutslett;
 • akselerere regenerering av epidermis, i strid med dens integritet;
 • behandling av ulike former for dermatitt.

De offisielle instruksjonene inneholder ikke informasjon som Bepantin krem ​​kan brukes til permanent ansiktspleie, men kosmetologer tillater det, og i noen tilfeller anbefaler:

 • rehabiliteringsperiode etter peeling;
 • helbredelse etter tatovering;
 • etter epilering.

Konsistensen av Bepantin ligner den vanlige fettkremet, som vanligvis pleier å ta vare på tørr eller tynn hud. Kostnaden ved et slikt middel er flere ganger lavere enn prisen på Bepanten, men dette er begrunnet av forskjellen i komposisjoner.

Indikasjoner og kontraindikasjoner til bruk i kosmetikk

Bepantin anbefales for hudpleie som et midlertidig middel.

Bruksforløpet overstiger vanligvis ikke 2 uker, denne tiden er nok til å gjenopprette de øvre lagene i epidermis og normalisere den cellulære metabolisme i de nedre.

Indikasjoner for bruk i ansiktspleie:

 • rynker;
 • tørr hud;
 • peeling;
 • acne;
 • allergiske eller andre utslett;
 • stikkende varme;
 • pustler og ansikts sår.

Bepantenv cosmetology har etablert seg som et utmerket verktøy for omsorg av ansiktet etter kjemisk og mekanisk rengjøring. Han har nesten ingen kontraindikasjoner, bortsett fra følsomhet overfor enkelte komponenter.

Bepanten lov til å bruke gravide og ammende kvinner (etter samråd med en spesialist).

Bepantin krem ​​bør brukes med forsiktighet til personer med fet hud og forstørrede porer, som med langvarig bruk kan stoffet provosere utseendet av komedoner.

Bepanten anbefales ikke til bruk med midler som har en antiseptisk effekt på grunn av mulig tap av aktivitet.

Hvordan Bepanten fungerer som ansiktskrem

Bepanten er et multifunksjonsmiddel, det kan brukes som en krem ​​for hud av enhver type.

Bepanten er tilgjengelig i form av en spray, krem ​​og salve. De avviker hovedsakelig i konsistens og sammensetning:

Den mest tette formen av Bepanthen, inneholder mer fettbasert, lenger absorbert, men lenger. Det anbefales å bruke til behandling av tørr, betent hud.

Midler som inneholder mindre fett i basen, så det påføres lettere og raskere absorbert. I motsetning til salve løser det hovedsakelig overfladiske dermatologiske problemer.

Lysemulsjon, konsentrasjonen av den aktive substansen i den er 2 ganger mindre enn i krem ​​og salve. Passer til fet og tynn hud.

Krem og lotion egnet for daglig pleie og forebygging av irritasjon. Salven brukes til medisinske formål. Når det brukes på fuktige hudlesjoner, blokkerer salven tilgangen til oksygen og kan provosere suppuration.

For å fukte tørr og normal hud, legges krem ​​på ansiktet til renset ansikt 1-2 ganger om dagen. Om vinteren er verktøyet egnet som dagkrem, det vil beskytte huden mot vind og lave temperaturer; det aktive stoffet trenger inn i de nedre lagene av epidermis og gjenoppretter arbeidet til cellene.

Oljeskinn ikke mindre trenger å bli fuktig enn tørr. Økt sebaceous utskillelse - en mulig reaksjon på mangel på fuktighet. Bepanten vil fukte problem hud, berolige de betente områdene og helbrede sår fra akne. Krem eller lotion påføres på det rensede ansiktet om kvelden, slikke overflødig med en serviett.

Øyelokk og øyne

Lotionen påføres huden rundt øynene om morgenen og om kvelden med et tynt lag langs grensen til bane, og vær forsiktig. Ved svelging kan det forårsake irritasjon. Når du bruker Bepanten, trenger ikke huden ekstra pleie, for denne gangen kan du glemme den vanlige kremmen.

Påfør Bepantin for å ta vare på øyelokkene, kan ikke være mer enn noen få dager - aktiv regenerering kan forårsake peeling.

Egenskaper for applikasjon for hud i forskjellige situasjoner

Bepanten kan brukes til å løse ulike problemer i ansiktet.

rynker

Utseendet til rynker er forbundet med tap av hudelasticitet på grunn av mangel på kollagen i cellene og utilstrekkelig fuktighet. Dexapanthenol i sammensetningen av Bepanten stimulerer kollagenproduksjon og hudreparasjonsprosesser. Det fylles gradvis med fuktighet, blir elastisk, rynker blir jevnet.

Som et anti-aging middel, kan Bepantin krem ​​brukes i ren form (to ganger om dagen i en måned) eller lage masker basert på stoffet 1-2 ganger i uken.

Anti-Aging Mix med Avocado:

Kombiner den knuste massen av halv avokado med 2 gram Bepanten og aprikosolje, tilsett en teskje honning og 3 dråper appelsinolje. Den resulterende massen påføres med et tykt lag i 20-25 minutter og fjernes med en bomullspute.

Alle masker påføres på renset og dampet hud.

Kviser og akne

Bepanten brukes som hjelpemiddel i akne. Kremet har ingen utprøvd antibakteriell effekt, stoffene som utgjør stoffet, eliminerer ikke årsakene til akne, men bare bidrar til å forhindre spredning av infeksjon og berolige inflammet hud.

Fordelen med Bepanten over andre antibakterielle stoffer er at stoffet ikke tørker huden. Dexapanthenol akselererer helbredelse og forhindrer utseendet på tegn på post-akne.

 1. Påfør krem ​​på det akne-berørte hudområdet med et tynt lag over natten og

om morgenen. Skyll ikke.

Dekk den betente huden med et tykt lag av Bepanten salve, legg en film og et varmt håndkle på toppen. Etter en halv time, fjern med en bomullspinne eller vev.

Det gjøres 2 ganger i uken: Bland i samme mengde Bepanten salve og kosmetisk leire, fortynnet med vann for enkel bruk. Den resulterende massen for å dekke huden i 20 minutter. Skyll med varm grønn te eller vann.

Tørrhet og flak

Høye fuktighetsgivende og mykgjørende egenskaper til dexapanthenol gjør Bepanten effektiv og med dehydrert hud.

For tørr hud bruk salve, for normal og fet - lotion eller krem. De er påført i et tynt lag. Etter 20 minutter, vær sikker på å kaste ansiktet med et serviett.

Verktøyet vil bidra til å eliminere flakområder og forhindre utseende om vinteren.

Når dehydrert ansikts egnet mykningsmaske: kombiner 2 teskje Bepanten med fint salt og en teskje sitronsaft. Denne blandingen for å dekke ansiktet med et tynt lag, vent på tørking og påfør et annet lag. Etter 20 minutter skylles med varmt vann.

Naturlig sitronsyre og salt gir masken en mild eksfolierende effekt. Fjerning av døde celler vil tillate dexapanthenol å trenge inn i de dypere lagene i huden og forbedre cellulær respirasjon, samt forbedre regenerering.

Dermatitt og Allergier

Bepantin brukes ofte som en adjuvans når allergier og dermatitt oppstår.

I atopisk dermatitt behandles det berørte området med salve lokalt 2-3 ganger daglig i 1-2 uker. Den samme ordningen er bevaret med stikkende varme. For fuktig dermatitt, bruk en krem. Behandlingsvarigheten kan forlenges opptil en måned.

Allergier vises ofte i ansiktet med utslett, rødhet eller kløe. Bepanten (salve eller krem) påføres med et tynt lag på det berørte området opptil 3 ganger om dagen. Legemidlet erstatter ikke den primære behandlingen og brukes i kombinasjon med andre legemidler.

Andre problemer: rødhet, brannskader, rengjøring

Dexapanthenol stimulerer blodsirkulasjonen, slik at salven viser gode resultater ved å fjerne hematomer. Løsningen påføres blæren og omgivende vev flere ganger om dagen. Bepantin-applikasjonen akselererer resorpsjonen av blåmerke og rødhet i flere dager.

Bepanten brukes til brannsår. For helbredelse av kjemiske og termiske skader, brukes en salve (2-3 ganger om dagen) sammen med anestetika, antiseptika og antibiotika, om nødvendig.

Overdreven eksponering for ultrafiolett lys elimineres lett med Bepanten lotion eller krem. Det påføres i et tynt lag flere ganger om dagen.

Bepanten handling i praksis: vurderinger

 • Gjennomgå nummer 1

Jeg har ganske alvorlige problemer med ansiktets hud - en hudlege diagnostiserte meg med "dermatitt", forårsaket samtidig av sesongens allergi og nervøsitet på jobben. Huden var kløende, det var store seler, den helbredende huden gikk stor flak.

Jeg ble foreskrevet sveitsisk krem ​​Bepanten som ekstern agent. Denne svært lette løsningen gjør at huden kan puste og virker veldig raskt - irritasjonen reduseres på den andre dagen, og på femte forsvinner hudstykkene som om de ble barbert.

Takket være Bepanten, etter 2 uker har mitt utmattede ansikt nesten returnert til normalt. Subkutan akne og dermatitt tilbakefall bryter regelmessig, men et middel fra Sveits retter raskt alt.

 • Ulemper: høy pris
 • Fordeler: fungerer bedre enn spesielle medisinske salver, lukker ikke og absorberes raskt.

Marina Tsukanova, 43 år

Bepantin krem ​​hjalp barnet mitt veldig mye da han hadde bleieutslag under en bleie. Kosmetologen min anbefalte dette tiltaket. Min hud er problematisk: hudormer, brede porer, og på nesen har huden blitt tørr og flak på grunn av mislykket anvendelse av terapeutisk salve.

Jeg påførte Bepanten om morgenen og kvelden, krem ​​ble absorbert raskt, om morgenen var det ingen fettfilm, og i løpet av dagen ble huden frisk.

På den tiende dagen forbedret tilstanden til ansiktet merkbart: akne forsvant, nesen stoppet peeling, og fargen ble jevn.

Nå bruker jeg bare Bepanten om morgenen for profylakse, med en pause på flere uker. Takket være dette verktøyet nærmet huden den vanlige typen og sluttet å "blomstre"

Bepantin er selvfølgelig ikke billig, men for en slik effekt er jeg enig i å betale mer.

Elvira Potapenko, 27 år gammel

Bepanten er et effektivt middel for mange dermatologiske problemer, inkludert ansiktets hud. Det kan brukes både for medisinske og kosmetiske formål - i mange skjønnhetssalonger anbefales det å benyttes Bepanten for å ikke bare brukes til hudregenerasjon etter traumatiske prosedyrer, men også som selvpleiekrem.

Anti-rynkebehandling: mild omsorg for fading hud

Bepanten bedre kjent som et medisin, brukes også i kosmetologi. På grunn av regenererende egenskaper har den en gunstig effekt på ansiktshuden. Ved å bruke Bepanten mot rynker kan du gjøre huden mer elastisk.

Sammensetningen av stoffet

Bepanten har uttalt helbredende egenskaper. Prinsippet for dets tiltak er basert på egenskapene til hovedaktiv ingrediens, pantotensyre (provitamin B5). Det er et element av koenzym A, som er ansvarlig for stoffskiftet i kroppen. Med sin deltakelse frigjøres energi effektivt fra karbohydrater levert med mat, fett er brutt ned, en rekke hormoner og acetykolin (et stoff som er ansvarlig for tarmens stabile funksjon) syntetiseres.

Hjelpekomponenter er lanolin, forskjellige former for paraffin, samt pantolakton. Inkluderingen er nødvendig for å oppnå optimal tekstur, på grunn av at produktet påføres forsiktig på huden.

Nyttige egenskaper av Panthenol for hud

De fordelaktige egenskapene til Bepanthen og dets analoge panthenol i medisin er allment kjent. De brukes til å stimulere helbredelsen av sår, sprekker, riper på ansiktets hud, fukte tørre områder av dermis og eliminere ubehag. Også stoffet har en gunstig effekt for å eliminere effektene av dermatitt og allergiske dermatoser hos barn og voksne.

I kosmetologi har Bepantin bevist seg som et middel for ansiktsrynker. Forsiktig påvirker den delikate huden, det effektivt bekjemper aldersrelaterte endringer. Det forbedrer også metabolismen av dermis på cellulær nivå, forhindrer strekking av kollagenfibre og senker inflammatoriske prosesser.

En annen egenskap av Bepanthen er hydrering av de dype lagene i epidermis. På denne måten elimineres konsekvensene av den negative påvirkning av salt sjøvann, sollys, kaldtørr luft og forurensning av industrielle byer.

Relaterte artikler:

Anti-rynke protein masker: oppskrifter for ulike hudtyper

Banan ansiktsmaske for anti-rynke: et flott verktøy for hudforyngelse

Legemidlet har en rekke positive egenskaper:

 1. Hjelper med å gjenopprette skadet hud.
 2. Gjenoppretter metabolske prosesser av dermalceller.
 3. Forbedrer produksjonen av kollagen som er ansvarlig for hudens elastisitet og fravær av rynker.
 4. Det gjør huden smidig og elastisk, og eliminerer aldersrelaterte endringer i form av rynker og små defekter i ansiktet.
 5. Moisturizes dermis, soaking det med næringsstoffer.

Forms Bepanten og Panthenol

Siden Bepenten og Panthenol er analoger, blir de ofte sammenlignet. Hva er forskjellen mellom disse stoffene?

Bepantin er produsert i form av salve og krem, pakket i aluminiumrør på 30, 50 og 100 g, samt emulsjoner og spray. Panthenol har to former for frigjøring - spray og salve. Likheten av deres egenskaper på grunn av tilstedeværelsen av den viktigste aktive ingrediens, og forskjellene er i nærvær av ytterligere ingredienser. Deres sammensetning er valgt i samsvar med kravene til en bestemt doseringsform.

Bepanten har en høyere kostnad, fordi dens formel inneholder bare naturlige ingredienser, mens deres syntetiske erstatninger er inkludert i panthenol. Og selv om dette har liten effekt på helbredende effekt, er det risiko for bivirkninger høyere ved bruk av det andre verktøyet.

Bepantens søknad om rynker

Påfør Bepanten eller Panthenol for rynkets ansikt må være i samsvar med hudtype. For tørre epidermier og for området under øynene er preparatet i form av en emulsjon velegnet. Etter å ha brukt det to ganger om dagen (om morgenen og om kvelden), er det ikke nødvendig å bruke andre produkter.

Fet hud, utsatt for utslett, bedre oppfatter effekten av Bepanten i form av en spray. Påfør legemidlet en gang daglig på ren hud fra en avstand på ca 20 cm. Hovedregelen er ikke å overdrive det med hyppigheten av påføring for å unngå desquamation av epidermis.

Bepanten-krem - ideell for tørr hud. På grunn av dens fuktighetsgivende egenskaper, nærer det lagene av dermis og utjevner rynker. I tillegg helbringer verktøyet mikroskader og sår, som ofte dannes på tørr hud.

Når det gjelder Bepanthen som en rynke salve, er det bedre å ikke bruke den til fjerning eller i andre kosmetiske prosedyrer. Legemidlet har en altfor tett tekstur. Når det påføres ansiktet, kløser det porene, noe som fører til dannelse av sebaceous plugger og følgelig til en reduksjon av oksygenforsyningen til dermis. Det viser tegn på tidlig visning, visuelt å legge til noen ekstra år.

I tillegg til de utmerkede sårhelende og beroligende egenskapene, er Bepanten ansiktsbehandling uunnværlig for kvinner som ønsker å bevare sin ungdom. Det nærer, fukter og gjenoppretter hudens elastisitet i ansiktet, og glatter også rynker uten signifikante bivirkninger.

Oppskrifter med Bepanten

Mer effektivt Bepanten, som et middel for ansiktsrynker, vil bli avslørt som en del av en spesiell maske. For forberedelsen er det nødvendig å blande stoffet med noen få dråper kamfer. Før prosedyren skal ansiktet rengjøres med en skrubbe. Damp deretter porene over dampen eller i et varmt bad og bruk masken med et tykt lag. For alle de nyttige egenskapene kan den stå over natten. Det er bedre å utføre prosedyren minst en gang i uken.

Bepantin-baserte masker med tilsetning av essensielle oljer av te-tre, druer, jojoba, rosenkål viser høy effektivitet. Når de påføres huden, pleier de det, normaliserer hydrering, og sikrer bortskaffelse av aldersrelaterte rynker.

Følgende oppskrift bidrar til å kvitte seg med overdreven tørrhet av dermis. For å få en porsjon, bland havregryn med vegetabilsk olje (1 ts hver), og legg deretter til en klype bakken ingefær. Etter en liten mengde krem ​​i massen.

Masken påføres på en tidligere dampet og skrubbet hud i et jevnt lag. Etter 30 minutters bruk vaskes produktet med en bomullspinne fuktet med vann. Du kan ikke bruke det mer enn to ganger i uken i en måned.

Tradisjonelle healere anbefaler å vedta andre oppskrifter:

 1. Krem- og aprikosfrøolje, tatt i like deler, blandes, et par dråper oransje eterisk olje legges til dem, 1 ts. flytende honning og samme mengde avokadopulp. Massen påføres ansiktet i 20 minutter, hvorpå den fjernes med en bomullspinne.
 2. Bepanten er blandet med korn av havsalt og ferskpresset sitronsaft i like store mengder. Når du bruker masken på ansiktet, må du vente et par minutter for å tørke det, og deretter på et annet lag. Varigheten av prosedyren er 15-20 minutter.
 3. Kremet er blandet med hvit kosmetisk leire. Blandingen fortynnes med vann for å oppnå en homogen konsistens. Masken påføres ansikt og nakke i ikke mer enn 20 minutter. Vaskes av med varmt vann eller avkok av grønn te.

Relaterte artikler:

Foryngende masker fra poteter: de beste oppskriftene for ansiktsrynker

Castor olje: ansiktsfordeler, bruk av produktet i kampen mot rynker

Kontra

Forberedelser basert på pantothensyre har flere negative egenskaper. De bør vurderes når man utfører kosmetologiprosedyrer for å unngå uforutsette konsekvenser for helsen til huden.

 1. Med konstant bruk av dermis begynner å skrelle, fordi prosessen med cellefornyelse er for rask.
 2. Det anbefales ikke å være nidkjær med bruken av kremen, og fordi en glut av vitamin B er like farlig som mangelen.
 3. I noen tilfeller er individuell intoleranse mot komponentene av panthenol mulig, noe som fører til allergiske reaksjoner.
 4. Det er forbudt å bruke slike anti-rynkeprodukter i nærvær av økt lysfølsomhet.

Ansiktsbehandler: Vi blir kvitt akne og tørr hud (maskeoppskrifter, anbefalinger og vurderinger av kosmetologer)

Ved hjelp av Bepanten for ansiktet, kan du forbedre hudtilstanden, bli kvitt rynker, kviser og irritasjon. Farmakologisk legemiddel beregnet til behandling av brannsår, bleputslett, dermatitt. Men det inneholder ingredienser som kan eliminere eventuelle kosmetiske feil i huden. Salve, krem, lotion absorberes raskt av epidermis, noe som gir en helbredende effekt om noen minutter.

Kan Bepanten smøre ansiktet

Den tyske produsenten har inkludert Bepanten krem, salve og lotion i terapeutisk linje. Alle doseringsformer er ganske sikre stoffer. Etter påføring på huden, er eksternt tegn på en allergisk reaksjon ekstremt sjelden. Og tilfeller av negative systemiske effekter er ikke beskrevet i medisinsk litteratur. Produsenten nevner i instruksjonene at Bepanten ikke inneholder konserveringsmidler. Disse kjemikaliene og i de fleste tilfeller forårsaker allergier. Derfor kan Bepanten salve og krem ​​brukes til å fjerne fra ansiktets hud:

 • små kviser;
 • akne og effekten av akne, arr, arr, røde eller blå flekker;
 • keratiniserte skalaer.

Bepanten anbefales å brukes til å bevare skjønnheten til en kvinne, for å forhindre utseendet av rynker. Legemidlet brukes som et forebyggende og terapeutisk middel som gjenoppretter epidermis. Når du velger en doseringsform, er det bedre å foretrekke kremet. Det er jevnt fordelt i de øvre lagene i huden, lenge viser terapeutisk effekt.

Utsikt kosmetologer

Bepantin brukes i kosmetikk på grunn av fravær av toksisk effekt på menneskekroppen. Den aktive ingrediensen er dexpanthenol, forløperen av vitamin B5. Etter kontakt med menneskelig hud, blir den omdannet til pantotensyre, som har helbredende egenskaper:

 • akselererer metabolisme og regenerering;
 • stopper inflammatoriske prosesser;
 • beholder fuktighet i cellene, forhindrer dens fordampning;
 • fremmer peeling av det cornified epidermal lag;
 • akselererer blodsirkulasjonen i skadet vev;
 • metter celler med næringsstoffer og biologisk aktive stoffer;
 • normaliserer produksjonen av elastin og kollagen.

Beauticians anbefaler å ta hensyn til kosmetikklinjen Bepanten Derma. Den inneholder fuktighetsgivende og nærende produkter for meget tørr hud.

Sammensetningen av stoffet

De fuktighetsgivende og regenererende egenskapene til Bepanthen er gitt av dets aktive ingrediens dexpanthenol. Salve og krem ​​base dannet av paraffin, vann, voks, cetyl og stearylalkoholer, mineralolje. Produsenten har forbedret og langvarig terapeutisk aktivitet ved å tilsette mandelolje til sammensetningen. Denne komponenten har følgende helbredende egenskaper:

 • oppmykning;
 • antiseptisk;
 • antioksydant;
 • slimhinneavsvellende;
 • desinfeksjonsmiddel.

Det er verdt å merke seg en annen ingrediens - lanolin. Tidligere ble det oppnådd ved langvarig vask av fårull. I den moderne farmasøytiske og kosmetiske industrien bruker syntetisk lanolin. Sammensetningen av en tykk brun masse med en meget spesifikk lukt inneholder mange nyttige stoffer. De har en utprøvd antimikrobiell og antimykotisk virkning. Derfor, under bruk av Bepanthen, kan du ikke være redd for bakterielle og soppinfeksjoner.

Til tross for den høye fuktighetsgivende aktiviteten, kan Bepantin ikke påføres ansikts slimhinner. Det er ikke vant til å eliminere tørr nese med forkjølelse, brukes ikke til å behandle øyesykdommer.

Hvordan søke

Beauticians tar i betraktning hensyn til sammensetningen og karakteristikkene av effektene på menneskekroppen. Lotionen brukes for å eliminere mindre kosmetiske feil. Den inneholder den laveste konsentrasjonen av den aktive ingrediensen, men det er heller ingen fettbase i den. Derfor er den ideell for å eliminere hudirritasjoner etter forvitring eller svakt solbrenthet. Krem og salve inneholder to ganger mengden dexpanthenol. Legemidlene brukes til behandling av mikrotraumas - sprekker, riper, sår, bleieutslett.

Instruksjonene indikerer ikke at Bepanten er forbudt å bruke til huden rundt øynene.

Men ifølge beskrivelsen av bivirkninger utvikles allergier noen ganger under behandlingen. Og dette kan utløse utviklingen av øyepatologier. Pasienter er ofte interessert i kosmetologer om det er mulig å smøre huden rundt øynene med Bepanten. Denne metoden for å forbedre tilstanden til epidermis er akseptabel. Men smør stoffet under øynene bør være i et minimumsbeløp.

Fra rynker

Bruken av krem ​​Bepanten mot rynker praktiseres aktivt i kosmetikk. Over tid reduserer produksjonen av kollagen i kroppen, blir hulrom dannet i det intercellulære rommet. Huden, hudavlastningen endres, dermis blir mindre elastisk. Bepanten brukes til å eliminere ansiktsrynker og glatte overflaten av dype folder. På grunn av akselerasjonen av kollagenproduksjonen øker hudens elastisitet, noe som fører til en forbedring av dens lettelse.

Kremet påføres fra 1 til 2 ganger om dagen, og slår det lett med pads med fingrene. Varigheten av terapeutisk kurs er 3-4 uker, etterfulgt av en månedlig pause. Bepanten kan påføres under øynene, men dette må gjøres med forsiktighet. Ved rødmen og hevelse i huden, blir stoffet straks avbrutt.

For akne

Ved å bruke Bepanthen acne, kan du rense huden og samtidig ikke overdrive. Det finnes ingen antibakterielle komponenter eller glukokortikosteroider i preparatet. Han påvirker ellers og komedonene ellers. Bepanten håndterer akne i ansiktet på grunn av muligheten til å regulere aktiviteten til talgkjertlene. Som et resultat reduseres mengden av sekresjon som produseres, og porene blir innsnevret.

For å eliminere utslettskremet påføres det i ren form, i en blanding med næringsstoffer. Men det er spesielt effektivt i kombinasjon med ekstra antiinflammatoriske ingredienser. Derfor utføres ofte behandling av akne og postacne ved hjelp av medisinske masker.

Fra allergi

Ved kontakt med noe allergisk middel, vises røde flekker og kviser i ansiktet, og huden svulmer. Patologisk prosess ledsages av kløe, brennende følelse, smertefulle opplevelser. Bepanten vil bidra til å minimere effektene av allergi i ansiktet - rødhet, irritasjon, hevelse. Dexpanthenol akselererer eliminering av skadelige stoffer fra inflammatorisk foci, som bidrar til å gjenopprette epidermis.

Salve eller krem ​​brukes til renset hud 2-3 ganger med et tynt lag, jevnt fordelt dem.

Men husk at stoffet bare brukes som hjelpemiddel. Tabletter og salver med antihistamin-virkning brukes til å behandle allergier.

Tørrhet og flak

Bepantin salve brukes vanligvis til veldig tørr hud i ansiktet, krem ​​- for alle typer epidermis. Dexpanthenol beholder fuktighet, bidrar til opphopning i vev. Gjenoppretter vann-saltbalansen, forhindrer det overdreven keratinisering av det øvre lag av dermis. Hvis skalaene allerede er dannet, vil stoffet akselerere deres eksfoliering. Som et resultat av dannelsen av unge og friske vev, er utseendet på huden betydelig forbedret.

Bepantenom smør ansiktet daglig, gnid det forsiktig inn i områder med tørr eller flakket hud. For best effekt utføres prosedyren om kvelden før sengetid. Som regel stanser peeling av huden etter 2-3 påføring av legemidlet.

Fra brannskader

Den viktigste farmakologiske virkningen av legemidlet er stimuleringen av regenerative prosesser. Bruken av stoffet er spesielt viktig for behandling av termiske, kjemiske, strålingsforbrenninger 1 og 2 grader. Dexpanthenol gjenoppretter raskt berørt vev, og forhindrer spredning av betennelser i sunne områder. Det eliminerer smerte, brenner, hevelse, noe som gjør offeret bedre.

I henhold til instruksjonene for bruk av salve og krem ​​Bepanten som brukes til behandling av forbrenninger i ansiktet. De påføres i et tynt lag 2-4 ganger om dagen og igjen for å fullføre opptaket av huden.

fra dermatitt

På grunn av stress, fordøyelsessykdommer, en kraftig nedgang i immunitet, dannes bobler på ansiktet. Huden rødmer, sveller, klør og gjør vondt. Kontakt og atopisk dermatitt er ofte komplisert ved bakteriell eller soppinfeksjon. Dermatologer anbefaler å bruke Bepanten for å eliminere tørrhet og irritasjon i ansiktet. Det er brukt på området for betennelse opptil 4 ganger om dagen i løpet av uken. Ved behandling av dermatitt er stoffet nødvendigvis kombinert med antiseptiske og antihistaminer.

Fra mindre hudskade

Takket være stimuleringen av metabolisme, er Bepanten brukt til å fjerne arr, arr, dimples. Disse hudfargene er vanligvis konsekvensene av upassende aknebehandling. De blir dannet etter å ha klemmet på akne, spesielt når de går inn i en bakteriell infeksjon. Bepanten kan ikke fullføre en person av arr, men vil bidra til å gjøre dem mindre merkbare. For å gjøre dette blir arrene smurt daglig med krem ​​1-2 ganger om dagen i flere måneder. Men med kuttene, sårene, sprekker stoffet går i 3-4 dager.

Mask Oppskrifter

For fuktighetsgivende og nærende hud brukes Bepantin i ren form og som en del av masker. Medisinske egenskaper av legemidlet forbedrer og forlenger ulike leire, honning, essensielle og kosmetiske oljer.

Etter påføring av masker i 3-5 uker forsvinner fettete skinn, komedoner, ansiktsrynker.

Huden er mettet med oksygen, vannmolekyler og næringsstoffer. Du kan bruke Bepanten som ansiktskrem eller legge til blandingen for masker:

 • regenererende. Bland en spiseskje med krem ​​med 5 dråper jojobaolje. Påfør på renset ansikt og nakke, la i 25-30 minutter. Vask av, smør huden med næringsrik krem. Masken brukes til å bekjempe rynker, utslett, overdreven tørrhet 2-3 ganger i uken;
 • fra etterligning og dype rynker. Grind til en melstat en teskje havregryn, bland med samme mengde Bepanten. Legg til en teskje kosmetisk olje fra hvetekim. Påfør i 20 minutter, skyll med varmt vann. Bruk 3 ganger i uken.

Sammensetningen av blandingene for masker innbefatter mange nyttige komponenter som er nødvendige for alle typer dermis. Regelmessig bruk av produkter bidrar til å opprettholde vann- og elektrolyttbalansen på et optimalt nivå.

effektivitet

Bepanthena er preget av et bredt spekter av terapeutiske tiltak. Det brukes aktivt i kosmetikk, der regenereringsegenskapene er involvert. Det er ikke nok til å eliminere manglene i huden - det er viktig å forhindre deres nye utseende. Bepanten og dets analoger Panthenol, Pantoderm, D-Panthenol lykkes med å takle denne oppgaven. Medisiner normaliserer metabolske prosesser, bidrar til utvinning av alle vev.

Legene finner det ofte vanskelig å svare på spørsmålet om Bepanten bidrar til å bli kvitt akne. For å bekjempe betennelse er det bedre å velge en salve. På grunn av sin mindre tette tekstur, trenger komponentene inn i de dypeste lagene av epidermis. Det er i dem at en inflammatorisk prosess oppstår som fremkaller dannelsen av akne. Men stoffet er ubrukelig å bruke for å eliminere utslett, provosert av patologier. Før behandling påbegynnes, anbefales det å gjennomgå en fullstendig undersøkelse.

Kontra

Den eneste kontraindikasjonen for bruk av stoffet - Overfølsomhet overfor de aktive eller hjelpestoffene. Ved bruk av Bepanthen for påføring på huden rundt øynene øker sjansen for å utvikle en allergi.

anmeldelser

Brukes til behandling av akne Bepanten plus som inneholder klorhexidin, et antiseptisk middel. Kremet klarte seg godt selv med stor akne, og deretter gjenopprettet huden raskt. Det er ingen flekker, hull, arr på den.

Jeg har fet hud, som også peeling. Beautician anbefalt Bepanthen, som nå og redd meg selv. Jeg blander det med en nærende og fuktighetsgivende krem, gjelder 1-2 ganger om dagen. Nå minner ingenting om nylige alvorlige hudproblemer.

Flere Artikler Om Typer Acne