Spesielle salver som er i stand til å trekke pus, bør være i hver hjemmemedisinskiste. De er nyttige i tilfeller der det vanlige antiseptiske stoffet ikke kan klare seg. For behandling av sår, kutt, er den vanlige alkoholholdige løsningen eller hydrogenperoksidet tilstrekkelig, men noen ganger trengs infeksjonen dypere enn det som kan oppnås med overfladiske midler.

Som et resultat vil pus akkumulere under huden, noe som krever bruk av en spesiell salve for kokinger.

Effektfunksjoner

Bare en lege kan velge riktig stoff, så det er best å konsultere en spesialist før behandlingen påbegynnes.

Salven er tildelt i samsvar med de spesielle egenskapene til den inflammatoriske prosessen.

Ikke hvert sår er egnet for standard ekstern behandling.

Tilstedeværelsen av komplikasjoner krever riktig kompleks behandling, noen ganger ikke uten antibiotika.

Det er mulig å utføre terapi uten medisinsk hjelp, men det er bedre å konsultere. Noen ganger er tradisjonell medisin nok, men når det gjelder dyrebitt, er det nødvendig med obligatorisk antibiotikabehandling. En utmerket løsning vil være kombinasjonen av medisiner og folkemidlene.

Populære medisinske salver er:

 • Vishnevsky salve;
 • levomekol;
 • Ichthyol salve;
 • Streptocid.

Disse stoffene har et bredt spekter av handlinger. De drar aktivt ut akkumuleringen av pus, eliminerer symptomene på betennelse: kløe, rødhet, peeling av huden. Ofte utnevnt i forbindelse med folkemessige rettsmidler:

 • Dekoksjoner av urter;
 • Aloe juice;
 • Klesvask såpe;
 • Plantain leaf.

Disse legemidlene bør kun brukes hvis det allerede er en suppuration. I fravær av symptomer på subkutan betennelse (kløe, brennende, smerte, rødhet, hevelse, lokalisert feber, hevelse) anbefales det at slitasje og riper behandles med antiseptika. Populære medisiner i denne gruppen er: jod, strålende grønn, alkohol, calendula tinktur.

Hvis disse midlene ikke nekter den nødvendige terapien, kan du koble salven til å bryte kjelen og fjerne pus. Du kan kjøpe et egnet stoff på apotek eller gjøre det selv.

Ichthyol-søknad

Iktyolsalve er en av de enkleste rettsmidler som kan behandle purulente sår. I tillegg har stoffet en bakteriedrepende effekt som forhindrer reinfeksjon. Salve eliminerer ubehagelige symptomer, bekjemper vel smerte, hevelse og brennende. Dette stoffet er involvert i restaurering av celler, desinfiserer huden, dreper patogen flora.

Legemidlet er basert på ichthyol. Dette er et stoff av naturlig opprinnelse. Det er utvunnet i behandlingen av skifer. Ichthyol har vært vellykket brukt i medisin i flere århundrer som et middel mot hudsykdommer, inkludert purulente sår. Også stoffet er i stand til å eliminere:

 • koker;
 • eksem;
 • brannsår;
 • Dermis betennelse.

Vishnevsky salve

Det andre navnet på dette legemidlet er balsamisk liniment. Legemidlet har en utpreget merkelig lukt, så den er kontraindisert for astmatikere og allergier. Vishnevsky salve er ikke veldig effektiv som en antiseptisk, men den har egenskaper som gjør at du kan øke hastigheten på metabolske prosesser for vellykket fjerning av betennelse.

På grunn av økt blodgjennomstrømning er kjelen aktivt modnes. Som et resultat, bryter pus gjennom huden og heller ut. Deretter skal såret behandles med ekstra antiseptika.

Sammensetningen av medisinen inkluderer:

 • Castor olje;
 • xeroform;
 • Birketjære.

Salve trekker suksess på grunn av egenskapene til aktive stoffer. Castorolje gir rask absorpsjon av legemidlet inn i huden.

Slike penetrering gjør at stoffet raskt kan fjerne de gule skadelige klyngene. Xeroform gir en lys bakteriedrepende egenskap, den kjemper mot mikroorganismer som fremkaller opphopning av pus. Birketjære forbedrer blodstrømmen i det berørte området, øker stoffskiftet.

Vishnevsky salve gjør at du kan fjerne abscessen helt, selv fra de dype lagene i huden. Pus går ikke bare vekk, men slutter helt å bli produsert. Slike egenskaper gir effektiv behandling. Gjenopprettingsprosessen er raskere. Hun behandler også brannsår, kutt, sår. Det er mulig å bruke medisinen ved å komprimere, lotion, applikasjoner.

levomekol

Legemidlet har antiinflammatoriske og regenerative egenskaper, har en antibakteriell effekt på det berørte området. Denne salven

Grunnlaget for stoffet - kloramfenikol. Dette er et stoff som kan drepe noen bakterier. Det gir også effekten av etylenglykol på stoffet. Som en del av medisinen er en immunstimulerende metyluracil. Stoffet sikrer høy effektivitet av antibiotika og forbedrer arbeidet med beskyttende funksjoner.

streptocid

Tilgjengelig i form av pulver og salve. For brannskader og åpne sår vil pulveret være den optimale løsningen for å desinfisere såret. For å eliminere betennelsen forbundet med akkumulering av pus, er det bedre å bruke streptocidal salve.

 • Ulempene med dette stoffet er den individuelle følsomheten for gruppen av sulfonamider.
 • Dessuten er ikke medisinen anbefalt for kvinner i løpet av fødselsperioden.
 • Streptocid er ikke tilrådelig å bruke i sykdommer i blodet, anemi, hjertesvikt og mangel på glukose-6-fosfat dehydrogenase.

Påfør salven anbefales som komprimerer og applikasjoner. I form av pulver brukes Streptocide i kombinasjon med antistoffer av mikrober til intern bruk. Som et resultat kan bivirkninger oppstå: hodepine, svakhet, tegn på beruselse, allergier,

Andre stoffer

Det finnes en rekke mindre vanlige stoffer, men de er også effektive.

Syntromycin salve

Perfekt trekker pus fra dermis. Medikamentet kan også behandle sår, kokker, kutt og riper, postoperative masker. Vel behandler hudsykdommer, brukes til å behandle komplikasjoner fra hudinfeksjoner. Dette stoffet er et sterkt antibiotikum, derfor er det forbudt for ammende og gravide kvinner.

Tetracyklin salve

Dette antibiotika er egnet for lokal bruk. Salven brukes aktivt i utviklingen av inflammatoriske prosesser i området av kutt, slitasje, brenning eller annen skade på huden. Legemidlet er designet for behandling og forebygging av hudinfeksjoner. Salven er ganske sterk, så i prosessen med å påføre den på huden, er det viktig å unngå kontakt med øyne og munn. Det overbygde området av huden kan bli gul for en stund.

Tetracyklin kan forårsake en liten allergisk reaksjon i form av irritasjon av de øvre lagene i huden. Noen ganger hadde pasientene utseende av blærer, smerte. Gelen anbefales ikke til bruk sammen med hormonelle legemidler av steroid type for hudprosedyrer.

Vi anbefaler:

Folkemedisin

Healere og healere finner behandlinger med naturlige ingredienser. Riktig forberedt avkok og salver basert på urter vil tillate deg å lykkes med å bekjempe selv alvorlige betennelser, som aktivt trekker pus fra vevet. Før selvmedisinering er det viktig å konsultere en hudlege og en kirurg. Kanskje pasienten vil bli tildelt en komplisert terapi i form av medisiner og folkemidlene.

Vellykket trekke pus ut fra under huden vil hjelpe:

Alle komponenter blandes i like mengder og tilsetter petroleums gelé. Disse plantene kjemper aktivt mot betennelser, så de er egnet for å skape en salve eller avkok etterfulgt av en komprimering.

Aloe juice i mange år nå er det enkleste antiseptiske med hypoallergeniske egenskaper. Det lar deg effektivt eliminere betennelse, for å forhindre videre spredning av sykdommen.

For å forberede medisinen, er det nok å vaske bladet av en tre år gammel blomst og kutte den i to.

Det påføres såret på innsiden med gjennomsiktige innhold.

På toppen av aloe fikse tape eller bandasje. Prosedyren gjentas to ganger om dagen i tre dager. Etter pus kommer ut og er ikke lenger dannet.

Anbefalinger for å velge en salve for å trekke pus og helbredende sår

Purulente prosesser av myk vev er svært vanlige: åpne purulente sår, suppurative postoperative sår, abscesser som følge av suppuration av hematomer, kokker, karbunkler, bullous former av pyoderma, samt hydradenitt, felon. De oppstår når pyogenøse mikrober kommer inn i vevet streptokokker, stafylokokker, Pseudomonas aeruginosa og andre bakterier. En karakteristisk egenskap av disse mikrober er frigjøring av enzymer som ødelegger vev.

Decaying vev pluss avfallsprodukter av bakterier danner pus, som samles i hulrommet begrenset av en beskyttende aksel. Dette kan være både med en åpen og med et lukket sår, mikrober kan komme med strømmen av lymfe eller blod. Avhengig av patogenes natur kan pus være hvitgul, grønn eller mørk i fargen, med anaerob flora (proteus, E. coli), den har en skummel lukt.

Tegn på suppuration av såret er rødhet av huden, hevelse av vev og bankende smerter. Hvis såret er åpent, ser det ut purulente utladninger. Dette såret er lettere å behandle og rengjøre. Hvis absessen er under huden, er fjerning av pus nødvendig fordi det er lettere for det å spre seg dypere, hvor vevet er løsere, og huden er et ganske tett lag. Det er derfor, for å fjerne pus, åpnes en abscess og salver blir brukt, noe som vil bidra til å trekke pus ut fra under huden, fra såret.

medisiner

Konseptet med å "trekke" pusformet, og heller - vernacular. Det er salver som bidrar til å bli kvitt den purulente prosessen, de er delt inn i 3 grupper:

 1. Fremme utslipp av pus.
 2. Antibakteriell.
 3. Sårheling.

Salver som fremmer utslipp av pus

Et trekk ved denne salvegruppen er evnen til å myke hudlagene og derved skape forhold for frigjøring av pus til utsiden med lukkede sår:

ihtiolovaya

Det anses å være det beste, trekke pus, ichthyol er et oljeaktig stoff oppnådd fra harpikser, og dets sulfid- og ammoniumgrupper kan løsne epidermis, tynne pus, redusere betennelse.

Vishnevsky salve

Inneholder naturlige ingredienser - tjære, ricinusolje, xeroform, bidrar til å myke huden, redusere hevelse og betennelse, forenkler utslipp av pus.

Antibakteriell salve

Deres sammensetning omfatter bredspektret antibiotika eller antiseptika (kloramin, jod, furazolidon og andre). De brukes til å rense åpne, purulente sår. Spekteret av disse midlene er ekstremt bredt, avhengig av sammensetningen.

levomekol

Antibakteriell salve på grunnlag av en sterk syntetisk antibiotikumkloramfenikol, som effektivt påvirker ulike pyogene mikrober. I tillegg til sammensetningen inneholder det en stimulerende helbredende substans - metyluracil.

streptocid

Inneholder antibiotika streptocid - det mest effektive hvis det er streptokokker i såret som forårsaker suppuration.

Tetracyklin salve

Inneholder et bredspektret antibiotisk tetracyklin for forskjellige typer pyogene mikrober.

Andre antimikrobielle salver

Laget på grunnlag av antibiotika - gentamicin, erytromycin, polymyxin salve, baktroban, baneortsin, sintomitsin, pyolysin, og også på grunnlag av antiseptiske midler, bemilon, fucidin, iodopyron, klorhexidin. Dette er bare noen få eksempler.

Sårhelende salve

De er foreskrevet, når såret allerede er ryddet av pus, for å erstatte antibakterielle midler. De mest populære salver: methyluracil, aloe, apropolis (med propolis), kremsolkoseryl, actovegin og deres andre analoger.

Metode for bruk

Den første gruppen av salver for å fjerne pus brukes vanligvis på intakt hud (med modning furuncle, abscess, abscess på fingeren). Påfør et serviett fuktet med rikelig med salve, dekket med vokspapir eller film.

Forkleet endres daglig.

Antibiotiske salver brukes vanligvis på såroverflaten, fordi de trenger litt gjennom huden. Såret forvaskes med hydrogenperoksid, tørkes med serviett.

Legg en løs, steril klut med salve i 1-2 dager.

Sårhelingmidler brukes på rensede sår for å stimulere vevsreparasjon og helbredelsesprosessen.

Etter behandling med furatsilina-løsning legges en løs serviett med salve i 2-4 dager.

Bruke populære oppskrifter

I folkemedisin er det mange verktøy som, som apotekverktøy, er i stand til å "trekke" pus ut av et sår, og ha en antimikrobiell og tidlig helbredende effekt.

For å lette utladningen av pus, kan du bruke kålbladet: Forkjøl det med kokende vann, fest til koker under filmen for natten. God effekt gir vell av bakte løk eller hvitløk, blandet med revet såpe og aloe bladmasse. For å fjerne hevelse og lette utladningen av pus vil det hjelpe og sterk saltvannsløsning, tilberedt i mengden 1 teskje for et halvt glass kokt vann.

Infusjon av hvitløk, eukalyptus, St. John's wort og plantain har antiseptiske egenskaper. Som et stimulerende middel for helbredelse av purulente sår, er det en god avkok av St. John's wort eller Saint John's wort, et decoction av calendula.

Behandling av purulente sår hjemme. Mors råd

konklusjon

Valget av midler for å "trekke ut" pus, lindre betennelse og helbredende purulente sår er enorm, det inkluderer både farmasøytiske preparater og folkemedikamenter av naturlig opprinnelse. For å velge den mest effektive av dem, bør du kontakte legen din. Det kan være nødvendig å først åpne absessen, og deretter behandling med eksterne midler.

Vi må ikke glemme at behandling av purulente sykdommer alltid er foreskrevet og utført av en lege.

Lekomekol som en av de mest effektive salver i behandlingen av purulente sår

10 effektive salver mot purulente sår

Salve fra purulente sår brukes til å kvitte seg med infiltrative og nekrotiske formasjoner, som trekker smittsomme utslett av sår. Siden de beste salver kombinerer et kompleks med effektive medisinske egenskaper, bør du være oppmerksom på disse anti-suppurative preparatene.

Vishnevsky salve

Ekstern antiseptisk, trekke ut suppuration, og bidrar til gjennombrudd av smertefulle formasjoner med deres påfølgende akselerert regenerering. De snakker om et legemiddel som en salve for purulente, lange, ikke-helbredende sår. I medisin kalles det mer presist - balsamisk liniment ifølge Vishnevsky.

 • i behandling av karbunkler, koiler, abscesser;
 • ved behandling av såroverflater;
 • i behandling av lymfadenitt, purulente sår.

Bruk for ikke-helbredende sår - hvis sykdommen er akkompagnert av pus, trekker salven vel ut det purulente innholdet fra såret. Sammensetningen brukes kun eksternt i form av applikasjoner, dressinger, komprimerer og tørker tamponger.

Overdreven bruk av salven forårsaker overdreven tørrhet på den behandlede overflaten og utseendet av uttalt rødhet på hudens folder.

Liniment balsamico lukter veldig ubehagelig og forårsaker irritasjon på bruksstedet.

Vishnevsky's salve trekker vel ut purulent innhold fra et sår.

Salven påføres på gasbind, som påføres på et festeringsår. Fra oven er serviet dekket av bomullsull og fikset.
Gjennomsnittlig pris fra 36 s.

levomekol

Levomekol har antiinflammatoriske, antibakterielle og regenerative effekter. Dette er en salve for purulente sår med et antibiotikum som fremmer pus-trekking og sårheling. For behandling av inflammerte eller festering sår, er det å foretrekke å bruke Levomekol salve, siden antibakteriell aktivitet og reparasjonsegenskaper er høye.

Universelt middel er brukt:

 • mot hudutslett;
 • for brann og frostbit;
 • med fitte sår på huden;
 • med kutt og slitasje.

Et medisinsk serviett blir påført på det suppurerende såret, med et stort lag med levomecol påført, blir serviet på toppen med en steril bomullspute, som er bundet med en bandasje eller limt over med en gips. Alle nekrotiserende sårsteder er nøye fylt med en sårhelende konsistens.

Mulige bivirkninger:

Kostnad fra 65 r. opptil 81 s. for røret.

Ichthyol salve

Det tradisjonelle middelet for behandling av purulente sår er et aktivt stoff som viser anti-inflammatoriske og smertestillende egenskaper på de dypere lagene av mykt vev. Har en terapeutisk effekt, den har en keratostatisk og antipruritisk effekt.

 • trekker pus ut fra under huden for eventuelle sår og betennelser;
 • stopper betennelse og myker det øvre laget av epidermis;
 • brukes til purulente formasjoner og betennelser;
 • brukes til hudinfeksjoner;
 • i tilfelle av koke, er det vant til å akselerere kokingen av kokes.

Ichthyol salve er ikke påført et åpent sår.

Ved behandling av purulente sår, de er dekket på toppen med steril gassbind eller et serviett og bandasjen er festet med en medisinsk bandasje. Forklæningen erstattes med en ny på 8-10 timer.

Ichthyol eliminerer effektivt infeksjon fra inflammet hudoverflate.

Apotekere anbefaler ikke å bruke salve til barn under 6 år. Ekstremt sjelden på dispersjonsbakgrunnen oppstår allergiske reaksjoner.
Apotek pris fra 64 s.

streptocid

Effektiviteten av det aktive stoffet i legemidlet har ingen analoger.
Streptocid er skadelig for mikroorganismer, gram-positive og gram-negative kokker, sfæriske bakterier.

 • i behandling av purulente sår, infiserte brannskader;
 • for behandling av angina, cystitis, pyelitt, enterocolitt, med smittsomme sykdommer;
 • for forebygging og behandling av sårinfeksjoner.

Pulveret påføres enten direkte på såret eller strøet på gasbind, som dekker såroverflaten og legger på huden over natten eller i flere dager.

Utviklingen av bivirkninger:

 • depresjon;
 • hodepine;
 • hematuri, blod i urinen;
 • feber, gulsott;
 • tarmkolikk;
 • megaloblastisk anemi
 • krystalluri, saltkrystaller i urinen;
 • dyspeptiske symptomer, kløe, forstoppelse, diaré, halsbrann.

Kostnaden for streptotsida fra 80 s.

Sintomycin salve

Liniment-syntomycin er en tykk gelatinøs sammensetning. Legemidlet, i sammensetning, er ikke en salve.

 • lar deg stoppe betennelsesprosessen, fjerne puffiness;
 • Brukt til brann i forskjellige størrelser og grader;
 • fremmer regenerering av infiserte sår, skader og brann, frostbit, som sluttet seg til infeksjonen.

Når du bruker salve på store områder av kroppen, kan drikke alkohol starte takykardi, en unormal hjerterytme og anfall.

Syntomycin salve brukes ofte til brenner i forskjellige størrelser og grader.

Turunda fra gasbind impregnert med syntomycin, plassert i fistulous passasjer. Tamponger med stoffet for den terapeutiske effekten injiseres i hulrommet av et purulent sår.
Hyppigheten av behandling og hyppigheten av påføring av salven avhenger av graden av betennelse i huden og konsentrasjonen av stoffet selv.

Gjennomsnittlig pris på apotek 75 p.

Levosin

Den bakteriedrepende sammensetningen er effektiv i å helbrede dårlige helbredende suppurative sår eller brannsår infisert. Legemidlet er produsert i form av en salve til ekstern bruk, den brukes til tidlig helbredelse av purulente sår som er i første fase av sårprosessen.

Legemidlet er universelt og anbefales å kurere betennelser og traumatiske skader.

Når doseres antiseptisk purulent vev, er salven impregnert med et serviett, som deretter påføres det betente området, hvor det er festet med bandasjer.

Forbandet utføres hver dag til såret er helt ryddet av ichorøst innhold.

Før du bruker salveservietter, fjernes døde vev ved å behandle det berørte området med hydrogenperoksid.

Legemidlene er ikke akkumulert i vev og kroppsvæsker.
Om nødvendig innføres Levocin i de purulente hulrommene ved hjelp av et kateter ved bruk av en sprøyte. Salven har ikke lokale irritable egenskaper.

En bivirkning manifesteres ved forekomst av en allergisk reaksjon som ligner på hudutslett.

Gjennomsnittlig pris på salve 83 p.

Mafenida acetat salve 10%.

Indikasjoner for bruk:

 • trophic ulcers;
 • purulente sår;
 • infiserte brannskader;
 • liggesår.

Ovnlaget er vanligvis 2-3 mm, dressingendringen utføres 3 ganger i uken, eller med rikelig suppuration daglig.

En antiseptisk påføres såret, hvorfra det trengs gjennom huden med nedsatt blodsirkulasjon til den systemiske sirkulasjonen. I tillegg til å bruke salve på såroverflaten injiseres stoffet i det purulente hulrommet med tamponger, med påføring av påføring.

Før du bytter dressingen med salve, hvis gasset har tørket til såroverflaten, anbefales det å suge det med en antiseptisk løsning. Traumer til det regenererte epitelet kan være ledsaget av kraftig blødning.

Når kombinert med andre legemidler kan det være en manifestasjon av kryss-overfølsomhet med de aktive komponentene.

På apotek fra 45 s.

Gipozol

Terapeutisk middel i en glass aerosolbeholder med en kontinuerlig ventil på 55 g.

Den inneholder havtornolje, har antiinflammatorisk, sårheling, antibakteriell effekt.

 • Inflammatoriske prosesser etter kryo-destruksjon;
 • Bedsores, med forstyrrede prosesser av cellulær ernæring;
 • Brenner i varierende grad;
 • Lang uhelte, smittede sår.

Det er mulig å foreta en kombinert behandling med legemidler med antibakteriell virkning. Etter hver sprøyteprosedyre er det nødvendig med to timers hvile.

En overdose av Hypozol kan forårsake allergiske reaksjoner.
Mulige manifestasjoner av overfølsomhet overfor de aktive komponentene i legemidlet.
Hyposol, solgt uten resept.

Pakkepris fra 300 r.

gioksizon

Ekstern forberedelse av en gjennomsiktig eller hvitaktig farge av ensartet konsistens for ekstern bruk. Salve er et kombinert stoff, de aktive bestanddelene har antiinflammatoriske, regenererende, antibakterielle evner.

Indikasjoner for bruk:

 • åreknuter
 • sår med bakteriell betennelse;
 • infiserte brannskader;
 • pustulære prosesser på huden;
 • erysipelas av enhver lokalisering.

Når du bruker hyoksyson med purulente sår, bør du vurdere følgende. På blødende overflate pålegg ikke salve. Ved svake pustulære prosesser, bør stoffet påføres ofte og i et tynt lag, minst 4 ganger om dagen. Bruk av salveutstyret på store områder uten anbefaling fra en spesialist anbefales ikke.

 • soppinfeksjon i huden;
 • intoleranse mot noen ingrediens i komplekset;
 • allergi mot komponent av hyoksyson;
 • rødhet og brenning på applikasjonsstedet for sensitiv hud;
 • graviditet og amming.

Bivirkninger kan føre til langvarig bruk av et terapeutisk middel, samt dets anvendelse på omfattende betent overflater.

Prisen på apotek varierer fra 32 til 54 rubler per pakke.

EDAs-202m

Salveblandingen normaliserer strukturelle funksjoner i huden og slimhinnene og bidrar til den raskeste epithelialisering. Ved påføring reguleres tilstanden til det autonome nervesystemet, utøver en farmakologisk effekt, sårheling og antiinflammatorisk.

 • trophic ulcers, sår, pustulære hudlesjoner;
 • kløe, brannsår, inkludert solbrenthet;
 • Termisk og kjemisk forbrenning av uspesifisert sted;
 • åpne sår av uspesifisert kroppsregion.

Sammensetningen påføres eksternt på hudens pus. Forandringsperioden for aktivstoffet i dressingen 2-3 ganger om dagen.

Som kontraindikasjon for bruk av - dette er overfølsomhet, noe som er en uønsket overdreven reaksjon av immunsystemet på effekten av Edas-202m.
Bivirkninger er ikke avslørt.

Som et symptomatisk middel er salven kompatibel med noen farmakologisk middel.

Hvilken salve trekker effektivt fra et lukket sår

Tilfylling av et lukket sår er en komplikasjon av enhver skade, ledsaget av betennelse, feber. I alvorlige tilfeller provoserer det utviklingen av sepsis, noe som kan være dødelig. For drenering av en infisert skade, brukes en salve som trekker pus fra et lukket sår.

Hvorfor vises pus i et lukket sår?

Pus er en gjørmete ekssudat som skyldes betennelse av skadet vev. Årsaken til utviklingen av den patologiske tilstanden er infeksjon av såroverflaten. Slike sår trenger salve.

Faktorer som provoserer starten på den inflammatoriske prosessen:

 • omfattende sår, brenne;
 • stakk, bitt, knust skade;
 • betydelig forurensning av det berørte området
 • brudd på regler for asepsis ved behandling av sår, rester av jorden, andre forurensninger i vevet;
 • lav immunitet;
 • beriberi;
 • høy luftfuktighet i miljøet;
 • sen forespørsel om medisinsk behandling;
 • Tilstedeværelsen av foci av kronisk infeksjon - intern infeksjon. Bakterier går inn i såret med blodstrøm.

Den purulente utladningen har en ubehagelig, i noen tilfeller fetid lukt. Exudate farge - fra hvit til gul-grønn, blåaktig, grønn. Ved begynnelsen av den inflammatoriske prosessen er massene flytende og deretter tykkere. De trenger å trekke salver.

I pus detekterer patogene mikroorganismer:

 • aureus;
 • gonokokker;
 • streptokokker;
 • meningokokker;
 • E. coli;
 • klostridier;
 • Proteus;
 • andre - brucella, candida, salmonella.

Lukkede sår er en ideell avlsmulighet for en rekke flora på grunn av stabil temperatur og fuktighet. Mangelen på tilstrekkelige antibakterielle effekter for å trekke dem bidrar til aktiveringen av patogene mikroorganismer i pus.

Tegn på betennelse

Tegn på purulent prosess er delt inn i lokal, generell. På skadestedet observeres:

 • rødme;
 • smerter er kjedelig, hevende. I nærvær av en solid skorpe - jerking;
 • dannelsen av ekssudat;
 • utvikling av ødem på stedet der du skal trekke pus;
 • lokal temperaturøkning;
 • dysfunksjon av organet, lemmer;
 • med langvarig suppuration. Huden rundt det lukkede såret blir lilla, blåaktig;
 • utslipp fra såret - det er en lukt, stank. Farge er gul, gulgrønn.

På bandasjen finnes biter av nekrotisk vev. Mengden ekssudat kan være forskjellig. Det er nødvendig å trekke salver.

Generelle tegn på en purulent prosess er forbundet med forgiftning av kroppen med resultatene av den vitale aktiviteten til bakterier. Pasienten har:

 • generell svakhet;
 • appetittforstyrrelser;
 • svette;
 • øke eller redusere temperaturen;
 • hodepine;
 • Blodnivåene av leukocytter økte. ESR akselerert, anemi utvikler seg;
 • i urinen oppdages protein, urea.

Eventuelle endringer i tilstanden til det lukkede såret krever legenes oppmerksomhet, ikke bruk salver, andre midler for å trekke seg selv. Det er bedre å besøke kirurgen igjen. Å behandle skader enn å komme inn i en purulent-septisk eller intensivavdeling.

Salve, trekker pus fra såret

Salver som trekker purulente masser fra et lukket sår, brukes til mindre inflammatoriske prosesser. I slike tilfeller utføres ikke kirurgisk testing av behandling av det berørte området. Den generelle tilstanden til pasienten er ikke forstyrret, risikoen for å utvikle sepsis er minimal.

Slike rusmidler kan brukes hjemme. Farmakologiske midler undertrykker patogener. De fjerner den inflammatoriske prosessen, forhindrer utviklingen av ødem. Sammensetningen av medisiner og salver inkluderer planteekstrakter, antibiotika, asepsis.

Den generelle regelen for bruk av slike preparater for å trekke er fraværet av tegn på beruselse av kroppen. Før salven påføres, behandles sårhulen med antiseptiske løsninger.

Vishnevsky

Vishnevsky salve eller liniment er et stoff av offisiell medisin. Dette er en tykk brun salve for pus med en bestemt lukt.

Hovedkomponentene - xeroform, ekstrakt av bjørktjære. Den har antiinflammatorisk, mild irritasjonsvirkning på vevsreceptorer. Fremskynder helbredelsen av sår, normaliserer trofismen i huden.

Legemidlet er indikert for alle typer purulente prosesser - fra abscess, sengetøy til frostbit, trofasår. Salven tolereres godt og trekker betennelsen. Den eneste kontraindikasjonen er personlig intoleranse.

Liniment brukes til det berørte området 2-3 ganger om dagen under dressingen. Lukket såroverflate må først rengjøres, behandles med hydrogenperoksid. Varigheten av behandlingen bestemmes av den private, kan være fra 6 til 20 dager.

Ikke bruk liniment sammen med andre stoffer. Mulig interaksjon er ikke studert.

Graviditet, amming er ikke en kontraindikasjon for bruk av salve. Behandlingen av en hvilken som helst purulent prosess i denne perioden skal foregå under tilsyn av en lege.

Bivirkninger mot bakgrunnen av å bruke Vishnevskijs liniment for prosessen med å trekke ut innholdet er utelukkende lokale i naturen. Denne rødheten, utslett, irritasjon. I så fall må du slutte å bruke salven.

ihtiolovaya

Ichthyol salve for å trekke pus fra et lukket sår er en tykk, viskøs sammensetning av svart farge. ATH kode D08AH. Den viktigste aktive ingrediensen er ichthammol.

Legemiddel med smertestillende, antiinflammatorisk, sårheling og regenerativ egenskaper.

Ichtammol er uforenlig med jodholdige midler. Tungmetallsalter, alkaloider. Jodnett og ichthyol salve brukes ikke samtidig til strekking.

Irritasjon av huden, rødhet av vev og utseendet av utslett etter å ha trukket ut stoffet er mulig. I dette tilfellet bør bruk av ichthyol avbrytes.

Graviditet og amming er ikke kontraindikasjon for bruk av salve. Legemidlet bør ikke komme på brystvorten i barnets munn.

levomekol

Levomekol er et kombinasjonsmedikament basert på antibiotikum levomycetin og helbredende komponent av metyluracil. Salven er luktfri, fargen er hvit. ATX kode D03AX.

Legemidlet er ikke brukt for å trekke pus fra en lukket betennelse. Salven brukes til rene sår, etter kirurgi, fjerning av inngrodd spiker.

Levomekol er forbudt å utnevne barn under 3 år. Salve impregnert med sterile dressinger, pålegges på et lukket sår. Kanskje innføringen av stoffet i kroppshulen med et dreneringsrør. Varigheten av behandlingen er 4 dager.

Bivirkninger for lukket betennelse i lokal natur. Rødhet, hudirritasjon. I dette tilfellet bør bruk av salve avbrytes.

tetracyklin

Tetracyklin salve er et antibakterielt middel for å trekke pus. Den aktive ingrediens er antibiotikumtetracyklin. Den har en bakteriedrepende effekt, i stedet for å trekke pus fra de lukkede betennelsene. Den brukes til behandling av purulente, trofiske sår, abscesser, follikulitt. Det aktive stoffet hemmer gram-positiv og gram-negativ flora.

Salve for å tegne 1-2 ganger om dagen. Det behandler også sunn hud. Over pålegg en steril dressing. Varigheten av behandlingen avhenger av pasientens respons. Gjør fra 2 til 3 uker.

 • barns alder (opptil 11 år);
 • individuell følsomhet;
 • soppsykdommer;
 • graviditet og amming.

Bivirkninger er lokale i naturen. Dette er utslett, allergier, økt lysfølsomhet. I dette tilfellet bør bruk av legemidlet avbrytes.

Hva skal du erstatte salven hjemme

Å trekke pus ut av et lukket sår hjemme er umulig når det oppstår systemiske komplikasjoner. Behandlingen utføres på et sykehus, ikke folksalver for strekking.

Med en liten mengde kjele - på finger, arm eller ben. Fjerner purulente masser av hypertonisk saltoppløsning. Klar hypertonisk løsning selges på apotek. For forberedelsen vil det trenge 1 natriumklorid i 10 volumer vann. Et bandasje dyppet i væske påføres det berørte området.

I oppskrifter av folkelegger er det anbefalinger for bruk av bakt løk, aloe-blader som en salve for å trekke pus.

Purulente sår på hælene forekommer ofte hos pasienter med diabetes. Det kan utvikle gangrene. Et sår hos personer med endokrine sykdommer bør undersøkes av en lege.

Behandlingsprognose og mulige komplikasjoner

Projeksjoner for purulente prosesser er i de fleste tilfeller gunstige, hvis det brukes riktig salver for å trekke stoffet ut av et lukket sår. Faktorer som påvirker pasientens utvinning:

 • lokalisering, volumet av den lukkede såroverflaten;
 • pasientens alder;
 • på hvilket stadium søkte han om medisinsk behandling;
 • behandlingsmetode - kirurgiske inngrep, konservativ terapi;
 • tilstedeværelsen av komplikasjoner;
 • samtidige kroniske sykdommer.

Komplikasjoner av den purulente prosessen er forskjellige - fra system-wide sepsis, gangrene, lemmer amputasjon til døden.

Ikke se etter et middel for å trekke ut pus fra et lukket sår på apotek eller på Internett. Spesielt i nærvær av kroniske sykdommer. Kontakt lege hvis den er åpen eller lukket. Det er farlig å eksperimentere med slike prosesser med forskjellige salver.

Hva er den beste salven som trekker pus fra et lukket sår hjemme

1 Farmasøytiske preparater

Pull pus masse vil hjelpe spesielle stoffer som er tilgjengelige i form av salver og geler. Ichthyol salve regnes som en av de vanligste alternativene. Den har en bakteriedrepende effekt, bidrar til å eliminere smerte, hevelse og kløe, desinfiserer såroverflaten og øker regenereringsprosessen. Navnet på stoffet er knyttet til dets viktigste aktive ingrediens - ichthiol. Dette stoffet gis under bearbeiding og destillasjon av skifer. Det begynte å bli brukt for første gang på slutten av 1800-tallet. Inntil nå er salven fortsatt en av de mest populære i behandlingen av eksem, kokker, brannsår, betennelser. Ichthyol salve for fjerning av pus skal brukes i form av applikasjoner. Vatu må være gjennomvåt med et middel, og deretter festet på det berørte området. Pergament legges på topp og fast gips. Søknadene må endres hver 10. time.

Et annet vanlig stoff er Vishnevsky salve. Verktøyet har antiseptiske egenskaper, men de er ganske svake. Derfor er salven ikke brukt til å undertrykke betennelse, men heller for å øke hastigheten. Legemidlet stimulerer blodsirkulasjonen på stedet der den brukes. På grunn av dette vil absessen modnes raskere og kan fjernes. Hvis såret har en åpen form, vil verktøyet ikke bare hjelpe til raskt å trekke pus til overflaten, men også akselerere prosessen med vevregenerering. Salven ble utviklet i krigstid. Den brukes til applikasjoner, komprimerer og kremer for behandling av purulente sår, kutt, brannsår, sår og koke. Det virkelige navnet på Vishnevsky salve er balsamisk liniment. Sammensetningen inneholder bjørktjære, xeroform og ricinusolje. Xeroform refererer til antiseptika som hjelper til med å eliminere bakterier av pyogen type. I tillegg tørker det også overflaten av såret. Birketårn forbedrer mikrosirkulasjonen i betennelsen, forbedrer stoffskiftet i vev. Castorolje forbedrer absorpsjonen av medisinske komponenter slik at de bedre passerer gjennom huden.

Syntomycin salve brukes også i slike tilfeller. Den inneholder syntomycin - et effektivt antibiotika. Det er kjent som kloramfenikol. I utgangspunktet brukes dette stoffet i tilfeller der sår ikke helbreder. I tillegg vil verktøyet bidra til å kurere sår, brenner og koiler. Salven brukes ofte på huden etter barbering for å forhindre utseende av sår og betennelser. Men bruk ofte stoffet er forbudt, fordi Det kan være vanedannende, som alle antibiotika. Det er lov til å bruke bare etter behov, og følger strengt med bruksreglene.

Streptocidal salve er også egnet til å kvitte seg med pus. Det viktigste aktive elementet er streptocid, som også kalles sulfanilamid. Den har antimikrobielle egenskaper. Salven brukes til å behandle små sår, slitasje og andre hudskader. Hvis pasienten har nyresvikt, bør den brukes svært nøye og kun etter legens tillatelse. Det samme gjelder for graviditet og nephrose - i slike tilfeller er det generelt bedre å nekte dette stoffet.

2 Behandling med levomekolem

Såret kan behandles med levomecol. Denne salven har en kombinert effekt. Dens sammensetning er preget av tilstedeværelsen av to aktive ingredienser - kloramfenikol og metyluracil. Den første av dem tilhører gruppen antibiotika, og den andre anses som et verktøy som bidrar til å stimulere immunforsvaret. Dette vil bidra til å eliminere betennelse og øke regenereringsprosessen. Salven brukes til purulente og inflammatoriske prosesser på huden - brenner, sår, koiler. Alle salver brukes best etter at det berørte området er behandlet med hydrogenperoksid.

Et billig stoff er Levosin salve. Den brukes kun til å trekke purulente masser. Den kan brukes hjemme selv uten ytterligere konsultasjon med en lege. Legemidlet tilhører den kombinerte gruppen. Det bekjemper ikke bare bakterielle infeksjoner, men reduserer også betennelse, har en nekrolittisk effekt. Salven skal påføres en ren klut eller bandasje, og deretter påføres det berørte området. Ligation med dette verktøyet bør gjøres daglig til symptomene forsvinner og såret heles helt.

I tillegg til disse legemidlene kan du bruke gentamicin, tetracyklin, metyluracilsalve, Levonorsin, Ilon, Solcoseryl eller Actovegin. Svovelsalve kan brukes til å tegne pus. Det brukes ofte mot akne og akne. Hun behandler selv hudproblemer i bart, skjegg og hår.

3 Midler av tradisjonell medisin

Mange mennesker er interessert i å fjerne pus fra et sår ved hjelp av tradisjonell medisin. Sørg for først å skade huden for å vaske og fjerne smuss og blod. For denne passformen lotion og bad. Broths for dem er utarbeidet på grunnlag av ulike medisinske planter. For eksempel brukes plantain, søt kløver, kamille, salvie, blader av lilla og blåbær, alder, burdock. Fra grønnsaker bruk løk, rødbeter, gulrøtter, reddiker. For å forberede buljongen trenger du en skje med hakkede råvarer. Det er nødvendig å helle kokende vann (ikke mer enn en liter), og koker det på dampbadet. Etter 15 minutter er verktøyet klart. Det må avkjøles og belastes. Ta badet og gjør lotioner trenger minst to ganger om dagen. Fra grønnsaker og blader av planter kan presse juice. Det er nødvendig å gratulere og klemme gjennom osteklæren.

Etter at såret er rengjort, er det nødvendig å utføre prosedyrer som trekker purulentmassene fra de skadede områdene.

I dette tilfellet vil følgende folkemidlene hjelpe. For eksempel kan du bruke en såpekompress med tilsetning av hvitløk. For å forberede et slikt verktøy, må du ta et hode hvitløk og bake det i ovnen. Deretter skal det være finhakket eller revet. Deretter må vaskevasken også gnides. Begge komponentene blandes grundig, og en kake dannes fra dem. Det skal påføres såret og sikres med et bandasje. Kompress er påført i 4 timer. Selv om du ikke legger hvitløk, og bare får med hakket bakte løk, vil effekten fortsatt være fantastisk.

Et annet effektivt middel er aloe. Bladene lar seg lett trekke pus på kort tid, selv fra et lukket sår. Men planten må velge en som ikke er mindre enn 2-3 år gammel. Platen vaskes og kuttes deretter forsiktig ut. En av halvdelene av den indre delen må være festet til sårpunktet. Fest på arket skal være en bandasje eller lapp, slik at den ikke beveger seg. Alt dette må gjøres før sengetid. Om morgenen vil effekten bli merkbar. Etter 2-3 dager vil all pus bli fjernet.

4 Komprimere fra saften av poteter

Komprimering basert på juice eller pulp av poteter er svært nyttig. Det anbefales å blande disse ingrediensene med rødbeter. Et slikt middel vil fungere mye bedre. Gruel påføres på gasbind, og deretter påføres sårpunktet. Lotionen bør skiftes hver 2-3 timer.

Til brystet riper raskere, og det kan åpnes hjemme med improviserte midler, kålblad brukes. Du må skylle det og lage kutt på den ene siden eller bare rynke et ark slik at saften begynner å skille seg ut. Denne siden skal brukes på sårpunktet. Til disse formål, og egnet kake basert på mel fra mais. Du kan øke hastigheten på prosessen med modning av abscess ved hjelp av horsetailbaserte kompresser. I tillegg begynner abscessen å myke. Å åpne en abscess, passe hibiscus og arnica.

Noen essensielle oljer brukes til antibakteriell behandling. De vil bidra til å redusere betennelse, hevelse og trenge inn i kjelen selv. Av oljene passer mest lavendel og kamille. Det tar bare noen få dråper å smøre den purulente sonen. Det anbefales å gjenta prosedyren flere ganger om dagen. Når sårene allerede har blitt renset, vil en salve basert på calendula ekstrakt være egnet for raskere helbredelse. Når absessen allerede er åpnet, må den behandles med antibakterielle midler.

Mange mennesker er interessert i å fjerne pus fra sår, akne, koke, slitasje. Behandling av putrefaktive soner må utføres. For det første skal sårene behandles med antiseptika, og hvis suppurasjonene fremdeles er dannet, er det på tide å bruke spesielle salver som vil bidra til å akselerere kjelens modning, og deretter trekke ut alle pusene. Du kan kjøpe dem på apotek eller forberede dem selv.

Salve for å trekke pus fra lukkede sår

Lukkede sår er den farligste type skader på huden. Når slike skader ofte oppstår: pus, som dannes når man bekjemper en infeksjon, akkumuleres under huden og forårsaker betennelse. For å bli kvitt utdanning bruker du farmasøytiske salver, trekker pus fra et lukket sår og tradisjonell medisin, som kan byttes ut.

For å trekke pus ut av såret, bruk spesielle salver.

Hvilken slags salve trekker pus fra et lukket sår?

For å bli kvitt pus og helbrede såret, bruk forskjellige typer lokale preparater:

 1. Ekstraksjonsmidler stimulerer utstrømningen av pus.
 2. Antibakterielle legemidler som lindrer betennelse.
 3. Helbredende midler som akselererer regenerering.
De fleste antifungale salver kombinerer flere egenskaper.

Vishnevsky salve

Berømt stoff med ricinusolje, xeroform og bjørktjære i sammensetningen. Den har en svak antiseptisk effekt, regenererer vev og stimulerer lokal blodsirkulasjon, og akselererer frigjøring av pus fra såret.

Verktøyet brukes til suppuration av ulike genese, så vel som for brann, frostbit, sengetøy og åreknuter.

Vishnevsky salve - et bredt spekter av applikasjoner

Metode for bruk:

 1. Påfør stoffet på en gasbind bandasje, gjelder for såret.
 2. Dekk med bomull eller myk klut og fest.
 3. Hold i 6-8 timer, etter å ha behandlet huden med alkohol og erstatt dressingen med en ny.

Pris: 30-45 rubler.

Ichthyol salve

Naturlig svovelbasert antiseptisk stoff som renser og helbreder det skadede området. Det trekker pus ut fra under huden for eventuelle sår og betennelser, lindrer betennelse og myker det øvre laget av epidermis.

Ichthyol salve brukes til purulente svulster og betennelser, fett, akne og inngrodd hår, behandler hemorroider og gynekologiske sykdommer.

Iktyolsalve hjelper med purulente betennelser

Metode for bruk:

 1. Påfør et tykt lag av salve til det berørte området, ikke gni.
 2. Dekk såret med sterilt gasbind eller vev.
 3. Fest bandasje med bandasje, erstatt etter 8-10 timer.

Kontraindikasjoner: intoleranse mot rusmidler

Pris: 100-105 rubler.

levomekol

Kombinert stoff med antibiotika og immunmodulator i sammensetningen. Den har antiinflammatoriske, antibakterielle og regenerative effekter, fremmer frigjøring av pus og akselerert sårheling. Drug review

Levomekol brukes til å trekke ut pus fra åpne og lukkede sår, koke, akne og andre betennelser. Den brukes også til trophic ulcers og burns av 2-3 grader.

Salve Levomekol - antimikrobielt middel

Metode for bruk:

 1. Påfør en liten mengde salve på serviett eller gasbind.
 2. Påfør agenten på såret, dekk med bomull og fiks.
 3. Bytt bandasjen hver 12. time til fullstendig kur.
Kontraindikasjoner: allergi mot stoffets komponenter.

Pris: 115-125 rubler.

Tetracyklin salve

Tetracyklin er et bredspektret antibiotika som brukes i betennelser av forskjellig opprinnelse. Det er to doser av stoffet: 1% salve brukes til å behandle øyesykdommer, 3% - for andre betennelsesprosesser.

Verktøyet brukes til behandling av purulente infeksjoner og akne, furunkulose, follikulitt, trofasår, smittsomme sykdommer i munn og øre-nese-hals.

Tetracyklin salve - antibiotika

Metode for bruk:

 1. Påfør et tykt lag av salve på såret, dekke med sterilt gassbind.
 2. Dekk med et lag bomullsull på toppen og fest med en bandasje.
 3. Bytt bandasje etter 12 timer.

Kontraindikasjoner: alder opptil 8 år, soppsykdommer, lever og nyresykdommer, graviditet, amming, allergi mot salve.

Pris: 40-75 rubler.

Sintomycin liniment

Effektiv antibiotisk salve med ricinusolje, absorberende pus og lindrer betennelse. Den har en mild effekt, eliminerer årsaken til absessen og dens konsekvenser. Også akselererer regenerering av skadede vev.

Den brukes til purulente sår og betennelser, for trofasår og forbrenninger.

Sintomycin liniment trekker effektivt pus

Metode for bruk:

 1. Behandle den skadede overflaten med et antiseptisk middel.
 2. Påfør salven på såret eller gasbind servietter, festet på den.
 3. Cover med et lag med bomullsull, fest bandasjen. Endre 1 gang per dag.

Pris: 45-200 rubler.

Hva skal du erstatte salven hjemme?

Hvis det ikke finnes noe apotek på hånden, kan salve for å trekke pus fra såret bli erstattet med folkemidlene. Det er flere populære og effektive oppskrifter som vil hjelpe til med koker, abscesser og abscesser.

Best av alt mot koker og magesår hjelper aloe. For behandling av purulente sår og betennelser, brukes blad og juice av denne planten.

Aloe wrap er laget slik:

 1. Aloe leaf kutt i halvparten, klem saften fra begge deler, suge den i gasbind og fest den til det skadede stedet.
 2. Hvis et ark er påført, kutt det halvt og trykk det på innsiden av såret.
 3. Fest bandasjen med et bandasje, helst med bomullsull.
 4. Hold på såret i 8-10 timer, og gjenta deretter.

Aloe - naturlig middel for behandling av purulente sår

Komprimeres i flere dager, til fullstendig kur. Vanligvis forsvinner abscessen etter 2-3 dager.

Kål komprimerer

Kålblad - en effektiv måte å kvitte seg med en abscess. Som aloe trekker kåljuice pus ut av koker eller sår, renser den og lindrer betennelse. Den brukes i form av juice eller helblad.

 1. Tørk kålbladet forsiktig. Klem saften ut av det med en juicer eller ikke rør den hvis arket påføres i sin helhet.
 2. Påfør et ark eller gasbind gjennomvåt i kåljuice til et sår.
 3. Fest kompressen, hold på såret i 12 timer. Etter å ha erstattet arket med en ny.

Kål - et effektivt middel for abscess

Saltløsning

Fjerning av pus fra såret i et tidlig stadium kan gjøres med saltvann. Hvis et lem er skadet, kan det skadede området dyppes inn i løsningen, ellers skal det oppstå en gasbind.

 1. Oppløs 10 g salt i 100 ml vann.
 2. Fuk gasbind i oppløsning og fest til sår.
 3. Å fikse og ikke fjerne 10-12 timer.

Denne dressingen fjerner bakterier og virus fra det skadede området, renser det fra pus og fremskynder gjenoppretting.

Salin fungerer godt i de tidlige stadiene av betennelse.

Kamilleavkok med honning

Honning og kamille er naturlige antiseptika som hjelper til med å håndtere purulente sår og betennelser. For å bli kvitt pus å forberede en avkok med disse komponentene, brukt som en lokal komprimering.

 1. 1 spiseskje kamilleblomster blandet med et glass kokt vann, kok i 5-10 minutter.
 2. Cool, belastning og legg til en teskje forvarmet honning.
 3. Bland godt og bruk på gasbind.
 4. Fest på sårpunktet, hold fast og hold i 6-8 timer.

Kamille - naturlig antiseptisk

For å bryte en abscess eller koke, må en komprimering med honning brukes 2-3 ganger om dagen. Betennelse vil redusere.

Hvitløkskake

Hvitløk er et naturlig desinfeksjonsmiddel. For behandling av purulente sår brukes den i kombinasjon med såpe. Utseendet på hvitløksåpekake du kan se på bildet.

En skinn av hvitløk og såpe for et purulent sår

Verktøyet er utarbeidet som følger:

 1. Bake det tidligere rengjorte hvitløkhodet i ovnen.
 2. Kok hvitløk og såpe, bland.
 3. For å danne en kake, legg til litt vann hvis ikke.
 4. Fest på såret, bandasje, hold i 4 timer.

En sorte hvitløk og såpe kan påføres såret 5-6 ganger om dagen, til pus oppløses.

Generelle anbefalinger for purulente sår

Legene bruker antibakterielle, antiseptiske og immunmodulerende legemidler for å kvitte seg med purulente betennelser og helbrede sår. Hvis forgiftning er påbegynt, blir hemodialyse, hemosorbasjon og tvungen diurese brukt på poliklinisk basis.

For å øke behandlingen og ikke forårsake komplikasjoner, følg disse reglene:

 1. Ikke glem å smøre det skadede området med antiseptika og bruk antibiotika. Dette vil bidra til å lindre betennelse raskere og unngå komplikasjoner.
 2. Ikke besøk badet, badstuen eller solariumet, og avstå fra stranden og badestampene.
 3. Ikke gå til bassenget og ikke bade, for ikke å bringe en ny infeksjon.
 4. Ikke prøv å presse deg selv!
 5. Ikke ignor kontraindikasjoner mot narkotika, for ikke å skade deg selv.
 6. Hvis tegn på purulent betennelse ikke går utover en uke, skynd deg å se lege. Spesialisten vil kunne åpne såret og fjerne pus uten konsekvenser for kroppen.

Mens du observerer symptomene på en lukket sårabsess, unnlater du ikke behandlingen og ignorerer ikke anbefalingene for å unngå alvorlige komplikasjoner og konsekvenser som kan oppstå fra pus inne i såret.

Vurder denne artikkelen
(7 karakterer, gjennomsnittlig 5,00 av 5)

Flere Artikler Om Typer Acne