Selv med riktig, systematisk, omfattende omsorg er våre kjæledyr, katter, hunder, gnagere, fugler utsatt for virale, bakterielle, parasittiske sykdommer i ulike etiologier. Samtidig er dermatologiske (hud) sykdommer, som ofte diagnostiseres i veterinærpraksis, en fare ikke bare for dyrs helse, men også for mennesker. Derfor bør eiere av hunder, katter ikke bare forstå symptomene, men også vite hvordan du kan hjelpe kjæledyret ditt i en nødsituasjon, selvfølgelig etter samråd med en veterinær.

For behandling av hudsykdommer, dermatose, allergiske reaksjoner hos husdyr forårsaket av ulike typer patogen flora, er det i veterinærpraksis mange effektive metoder for generell ekstern bruk. For eksempel salve "Yam Bk".

Narkotikabeskrivelse

Yam-salve (Unguentum Yam) er et svært effektivt veterinærmedisin til ekstern bruk, som har en kompleks fungicid og baktericid effekt. De er mye brukt i tradisjonell veterinærmedisin for behandling av hudsykdommer (dermatologiske) av ulike etiologier hos hunder, katter og andre kjæledyr.

Salve "Yam Bk" i plast, glassglass på 50, 90, 150, 180, 500 g som inneholder 20 mg aktiv aktiv ingrediens, produseres. Legemidlet har en spesifikk, skarp lukt på grunn av creol, som er en del av sammensetningen, en homogen, tett masse av en viskøs konsistens av en mørk brun farge. Glassene angir sammensetningen, fremstillingsdato, utløpsdato, varemerket til produsenten, serienummeret.

Sammensetningen av stoffet inkluderer:

 • lanolin;
 • salicylsyre;
 • destillert vann;
 • terpentin;
 • tjære;
 • veterinær, medisinsk petrolatum;
 • fenolfri kreolin;
 • Lysol;
 • 10% svoveloksyd, sink;
 • ekstrakter av medisinske planter.

Petroleumjell, lanolin (naturlig voks) har en astringent, myk omsluttende effekt. Eliminer symptomene på peeling, irritasjon, betennelse i dermis øvre strukturer, myk huden.

Terpentin fungerer som en bedøvelse, lindrer irritasjon, har en sterk anti-inflammatorisk, antibakteriell effekt. Dette stoffet bekjemper fartøyene i områder av lesjon av dermis, forhindrer utseendet av bleieutslett.

Lysol desinfiserer huden, forhindrer skadelige effekter av bakteriell flora. Det har en negativ effekt på pyogene typer bakterier.

Svoveloksyd påvirker positivt cellens strukturer av dermis, ødelegger patogene sopp, hindrer aktiviteten. Svovel forbedrer tilstanden til ullen, forhindrer tapet, akselererer helbredelsen av sår, sår i stedet for nederlag.

Salven av NM av BM har antiinflammatorisk, anti-bakteriell, astringent, antiseptisk, keratolytisk, anti-sopp effekt. De aktive ingrediensene har en skadelig effekt på psoroptoid, sarkoptiske flått, patogener av soppinfeksjoner (soppdermatofytter), scabies, trichophytosis.

Veterinærmedisin, på grunn av den unike formuleringen, er lav giftig, absolutt trygg for dyr, uansett alder, avl tilknytning. Salve YAM BK akselererer hudregenerasjonsprosesser, fremmer helbredelse av sår, trofasår på huden på kjæledyr.

Salve NM i veterinærmedisin regnes som et av de mest effektive legemidlene som brukes til behandling av alle typer og former for lav.

Før du bruker stoffet, må du lese instruksjonene og observere den angitte doseringen. Salve Yam har ingen sensibiliserende lokal irritasjonsvirkning, fremkaller ikke manifestasjon av allergiske reaksjoner hos dyr.

Instruksjoner for bruk

Salven av BM er brukt i veterinærmedisin for behandling av dyredematitt, dermatose, trichophytia (ringorm i katter og hunder), mikrosporia, eksem. I følge instruksjonene er legemidlet foreskrevet for ekstern behandling av skadede områder av dermis. Salven påføres jevnt til hele lesjonen og omkringliggende vev to til tre ganger om dagen i 7-10 dager. Før bruk, bland innholdet i krukken, ettersom langvarig lagring kan føre til separasjon av komponentene som utgjør salven.

Oppbevar stoffet skal være på et tørt, mørkt, kjølig sted ved en temperatur på ca. 0 til 28 grader. Oppbevaringsperioden fra utgivelsestidspunktet gjør to år. Salve Yam lagres kun i lukket form.

Før du bruker stoffet for et mer effektivt resultat, anbefales det å utføre antiseptisk behandling av de berørte områdene, skjære ullen, fjerne skorpe, scabs, skalaer fra kjæledyrets hud.

For at dyret ikke skal slikke stoffet fra de behandlede områdene, anbefales det at hunder og katter bærer en beskyttende krage, påfør en gauzeforband eller en snus i 30-35 minutter.

Salven av kjernefysiske materialer brukes til fullstendig forsvunnelse av de kliniske manifestasjoner av dermatoser, dermatitt, soppinfeksjoner. Etter behandling, for å unngå tilbakefall, er det verdt å ta dyret tilbake til veterinærklinikken for diagnose, og ta hudskraping for mikroskopisk undersøkelse. Om nødvendig må behandlingen gjentas.

Bivirkninger og kontraindikasjoner

Bivirkninger etter bruk av stoffet er ikke kjent. Legemidlet er lavt giftig, trygt for dyr. Det er svært viktig å følge reglene for bruk, angitt i merknaden til stoffet. Ved publisering av artikkelen koster 20 gram emballasje 69 rubler i Petonline og Zoopassazh butikker.

Salven av kjernefysiske materialer brukes ikke bare hvis katter, spesielt de med høye raser, har overfølsomhet overfor de aktive stoffene i sammensetningen av legemidlet.

Hvis allergiske reaksjoner oppstår, bør du kontakte veterinæren din, hvem vil velge et annet effektivt middel for behandling av dermatoser.

Kontraindikasjoner og bivirkninger salve YM BK

For behandling av patologier hos mennesker og dyr, brukes ulike medisiner, hvorav en er en salve av nukleare materialer. Det er et effektivt stoff av kombinert handling, som er egnet for ekstern bruk. For den fungicide akaricidale salven Yam er en uttalt antifungal effekt karakteristisk, noe som bidrar til å takle patologien ganske raskt. Salven av kjernefysiske materialer er en ganske billig og ganske rimelig løsning som hjelper i kampen mot akne hos mennesker.

struktur

NM salve er et bakteriedrepende og soppdrepende stoff som ligner en masse ensartet konsistens av en gråbrun farge. Salven er preget av tilstedeværelsen av en ubehagelig lukt, og dens høye effektivitet skyldes den unike sammensetningen. Legemidlet inneholder:

 • creolin;
 • sink oksid;
 • svovel;
 • bjørk tjære;
 • terpentin tyggegummi.

Grunnlaget for legemidlet er lanolin og petrolatum, og takket være dem klarer de å oppnå en rask mykgjøring av det cornified laget av epidermis. Komponentene i produktet bidrar til å fjerne cellene smertefritt, øke regenereringsprosessene og redusere fettinnholdet i huden, noe som forbedrer deres utseende betydelig. Det er mulig å oppnå en antiseptisk effekt og lindre kløe på grunn av sinkoksid, som er en del av NM-salven.

Farmakologisk aktivitet

Salven av kjernefysiske materialer er et veterinærpreparat, som ofte brukes til å fjerne demodikose. Instruksjonene som følger med medikamentet indikerer at stoffet er en lavfare substans og derfor ikke har noen giftige effekter på kroppen. Det følger av dette at nukleare materialer kan brukes til å bekjempe demodikose hos mennesker.

Komponentene som er tilstede i stoffets sammensetning, gir den følgende egenskaper:

 1. har en sterk antiseptisk og anti-inflammatorisk effekt;
 2. har antifungal og kryssbåren effekt;
 3. har godt uttrykt insekticid og desinfiserende egenskaper;
 4. fremmer mykning og avvisning av keratinisert hud.

Salve NM fra Demodectic skabb hos mennesker har sammentrekkende og beroligende virkning, og bidrar til å oppnå hurtig smertelindring I tillegg, tørker det raskt epidermis, fremmer rask regenerering av huden, normalisere blodstrøm og helbredelse. NM av BC er et kraftig antiseptisk middel som raskt og effektivt virker på mange patogener og hudparasitter.

Legemidlet brukes til å behandle hudsykdommer hos mennesker. Dette skyldes lav toksisitet og lav sannsynlighet for alvorlige bivirkninger. Samtidig har YAM BK salve fortsatt en ulempe - det er en spesifikk ubehagelig lukt.

Patogene mikroorganismer og parasitter forplantes raskt i et miljø med høy luftfuktighet, så preparatet inneholder stoffer med tørkeeffekt. Med tanke på denne spesifikasjonen anbefaler spesialister at pasienter med tørr og sensitiv hud skal bruke YAM BK salve med ekstrem forsiktighet, og dermed unngå alvorlig flaking og dehydrering. Personer med kronisk migrene og følsomme for irriterende lukt anbefales å bruke stoffet på huden i en kort stund.

Indikasjoner for bruk

Instruksjonene knyttet til stoffet indikerer at salven av kjernefysisk materiale er indikert for fjerning av ulike patologier hos dyr og mennesker.

For folk

Salven av NM fra demodikose i behandlingen av en person bidrar til en ganske rask eliminering av sykdommen, siden dets bestanddeler raskt stopper den inflammatoriske prosessen og rødhet i huden. Mistenkt patologi som rosacea kan skyldes endring av hudfarge, som blir sterkt rød etter inntak av varme og krydrede matvarer. Med den videre utviklingen av sykdommen og fraværet av effektiv terapi, forekommer utslett i form av purulent akne, som gradvis sprer seg over hele kroppen.

Årsaken til utslett på ansikt og hode i form av knobby nodler er aktiveringen av vital aktivitet av flått, lokalisert i hårsekkene. Der legger de egg og dør, noe som forårsaker hudforgiftning ved nedbrytningsprodukter. Alt dette fører til alvorlig irritasjon av epidermis, og dens videre infeksjon oppstår på grunn av overføring av infeksjon ved flått fra overflaten av huden til de dypere lagene.

I medisinsk praksis er NM-salve fra lav og en slik patologi som eksem mye brukt. For en slik inflammatorisk sykdom er preget av utseende av utslett, alvorlig brenning og kløe. Legemidlet er svært effektivt i kampen mot trichofytose og rosa akne.

For dyr

Hovedindikasjonene for å foreskrive et slikt legemiddel til husdyr og landbruksdyr er patologier forårsaket av aktivering av sarkoptoid flått. I tilfelle av patologier hos dyr indikerer instruksjonen følgende indikasjoner for behandling av kjernekreft i BM:

 • eksem;
 • dermatitt;
 • skabb;
 • mikrosporiya;
 • trichofytose og andre.

Salve YAM BK kan foreskrives for behandling av katter og hunder, så vel som andre kjæledyr.

Kontraindikasjoner og bivirkninger

Til tross for den høye effekten av midlet i behandlingen av forskjellige hudpatologier, vil det i enkelte tilfeller bli forlatt. For en person er kontraindikasjoner for behandling med NM:

 1. Overfølsomhet overfor de enkelte komponentene i legemidlet;
 2. Tilstedeværelsen av patologi, som manifesteres i overdreven hårvekst;
 3. barns alder.

I tillegg er det ikke tillatt å bruke kjernefysiske materialer under graviditet og amming. Før du begynner å bruke salven, må du sørge for at personen ikke er overfølsom for sammensetningen. For å gjøre dette, bør en liten sum penger påføres håndleddet og følge reaksjonen. I tilfelle det er en brennende følelse, kløe og utslett, er det nødvendig å vaske salven under rennende vann og ta et antihistamin. Etter det bør du besøke en spesialist som vil justere den foreskrevne behandlingen.

Salve av nukleare materialer ved behandling av hudpatologier kan forårsake bivirkninger. Legemidlet kan forårsake allergiske reaksjoner, alvorlig hudirritasjon og utseendet av kjemiske forbrenninger. Hvis en person har individuell intoleranse mot et av stoffene, kan det oppstå alvorlig kløe, rødhet, brann, utslett og blærer. Det er av denne grunn at det er viktig at en sensitivitetstest utføres før bruk av kjernefysiske materialer.

I sjeldne tilfeller, når du bruker salven, kan bivirkninger forekomme i form av svakhet, hodepine og svimmelhet.

Instruksjoner for bruk

I så fall, hvis salven brukes til å eliminere tippen, er det nødvendig å kutte oksygen til det, som vil stoppe sin videre gjengivelse.

Når du bruker NM-salve for å frata en person, er det nødvendig å utføre prosedyren i henhold til følgende skjema:

 • salve skal påføres med et tynt lag til flekkene av akne, fange noen få centimeter av et sunt hudområde;
 • Inflammede områder av epidermis må oljeres med salve 2 ganger om dagen;
 • Legemidlet skal vaskes av etter 10-15 minutter ved bruk av serviett med alkoholholdig lotion.

Den medfølgende salver NM BC bruksanvisningen viser at å bli kvitt sopp på føttene midler skal brukes til de berørte spiker plate av lim. Anmeldelser av pasienter antyder at stoffet er effektivt i kampen mot sopp i tilfelle, hvis du bruker det i minst 1 måned.

Prisen på salve avhenger av salgsstedet, mengden av midler og produsenten. I Russland kan stoffet kjøpes på apotek til følgende priser:

 1. Yam BK 20 g - prisen er 110-160 rubler;
 2. NM BK 50 g koster 165 rubler.

Et slikt stoff hjelper på kort tid å takle demodikose, soppinfeksjoner og rosacea, så det er etterspurt blant befolkningen.

anmeldelser

Generelt er vurderinger av bruken av et slikt legemiddel som salve NM positivt. Pasienter legger merke til den høye effekten av stoffet i behandlingen av lav, dermatitt, scabies og microsporia. I tillegg lindrer et slikt stoff raskt og lenge dyr fra hudsykdommer uten å forårsake noen bivirkninger eller komplikasjoner.

Negative vurderinger av stoffet er begrenset til å nevne for fet konsistens av stoffet og tilstedeværelsen av en bestemt lukt. I tillegg, hvis du får penger på klær eller sengetøy, er det ganske problematisk å ta det ut.

Salve YAM BK er et effektivt verktøy som er mye brukt til å behandle hudpatologier hos mennesker og dyr. Bruk av stoffet kan forårsake uønskede reaksjoner, så før du bruker det, må du lese de vedlagte instruksjonene nøye.

Relaterte artikler

Ved bruk av lokalbedøvelse er en relativt sikker og enkel metode for smertelindring. I medisinsk praksis, mye brukt...

Legemidlet "Troxerutin" - et populært venotonisk middel, som adskiller seg fra andre lignende stoffer med høy effektivitet...

Hydrocortisone eye salve er et antiinflammatorisk og antiallergisk medisin foreskrevet for behandling av sykdommer i sykehusene,...

Salve Yam Bq

Beskrivelse fra og med 18. februar 2017

 • Latinsk navn: Unguentum Yam BK
 • Aktiv ingrediens: Svovel + sinkoksid
 • Produsent: AO Plant "Veterinary Preparations" (Russland)

struktur

Sammensetningen av denne salven som aktive ingredienser inneholdt svovel og sinkoksid.

Valgfritt: petrolatum, salisylsyre, kullfri bisfenolisk kreolin eller lysol, tjære, terpentin, lanolin, destillert vann.

Utgivelsesskjema

Denne løsningen er laget i form av en ekstern salve, pakket i polymerbokser med en kapasitet på 20 gram til 1 kilo.

Farmakologisk aktivitet

Baktericidal, tørking, astringent, fungicidal, antiinflammatorisk, antiseptisk, akaricidal, keratolytisk.

Farmakodynamikk og farmakokinetikk

For dyr

Det veterinære terapeutiske middelet Yam Bq i form av en ekstern salve, også kjent som Yam Ros-salve eller bare Yam-salve for dyr, er et kombinert høyt effektivt preparat for aktuell bruk, som brukes til å behandle ulike dermatologiske sykdommer som er knyttet til husdyr og landbruksdyr. Dette legemidlet viser aktivitet mot patologiske patogener av scabies og trichophytia, ganske effektivt med mange dermatitt, eksem og andre hudpatologier. Den synergistiske effekten av spesielt utvalgte ingredienser av legemidlet manifesteres av dens utprøvde fungicidale og akaricide aktivitet, så vel som keratolytiske, antacida, astringente og antiseptiske virkninger, som bidrar til prosessen med rask gjenoppretting. For varmblodige dyr er dette terapeutiske middel lavt giftig, dets bruk er ikke ledsaget av en sensibiliserende og irriterende effekt.

For folk

Høye akaricide og antiseptiske egenskaper av stoffet kan brukes til mennesker, nemlig som terapeutisk middel for demodikose og rosacea, utviklet som følge av aktiveringen av flått av slekten Demodex. Påfør dette middelet for akne, hyrder, komedoner, akne, papiller og andre elementer i hudutslettet anbefales ikke. For mennesker er Yam salve fra demodikose og rosacea også av lav giftighet, men på grunn av aggressiv virkning av dets ingredienser (svovel, tjære, terpentin) med hyppig og ukontrollert påføring på den delikate huden i ansiktet, kan det forårsake irritasjon og til og med brenne.

Indikasjoner for bruk

For dyr

Indikasjonene for bruk av dette middelet i husdyr og husdyr er hudsykdommer utløst av aktivering av psoroptoid og sarkoptoid ticks (dermatitt, eksem), samt mikrosporia, scabies, trichophytia etc. Også foreskrevet salve Yam Bk fra å frata for hunder og andre kjæledyr (med unntak av katter).

For folk

Noen dermatologer anbefaler sine pasienter å bruke dette stoffet for demodikose og rosacea, som utviklet seg som følge av aktiveringen av flått av slekten Demodex.

Kontra

For dyr

Bruk av stoffet er forbudt når den observerte overfølsomheten til dyret til ingrediensene i legemidlet.

For folk

Foreskrive ikke legemidlet til gravide og ammende kvinner, samt personer med personlig overfølsomhet overfor noen ingrediens i et terapeutisk middel, hypertrichose, mekanisk skadet hud (riper, sprekker, hematomer etc.).

Bivirkninger

For dyr

Det var ingen komplikasjoner eller bivirkninger ved bruk av stoffet for behandling av dyr.

I tilfelle av overfølsomhet av dyret til innholdsstoffene i legemidlet og identifisering av hudirritasjon, slutte å bruke den, fjern rester av salven med en vattpinne og skyll huden med vann.

For folk

Med personlig overfølsomhet, dannelse av allergiske hendelser.

Ved langvarig og hyppig bruk kan hudirritasjon eller brannskader bli observert.

Salve Yam Bk, bruksanvisning

For dyr

Dette middelet er beregnet utelukkende for lokal (ekstern) bruk.

Uten forskåret hår og fjerning av skorper, bør et tynt lag av grundig blandet salve påføres de berørte hudområdene av dyret, som påvirker 2-4 cm hud rundt dem, mens det blir litt å gni produktet inn i overflaten som skal behandles. Avhengig av lesjonens observerte alvorlighetsgrad behandles problemområder i huden i 7-10 dager 1-2 ganger i 24 timer.

Mikroskopiske kontrollstudier tatt skrapinger utført 10 dager etter siste bruk av legemidlet. Ved gjentatt gjenkjenning av patologiske patogener, gjenopptas behandlingen.

For å forhindre at legemidlet slicker, kan en bandasje dressing eller en spesiell livmorhalsbevegelse brukes til små dyr.

For folk

Instruksjoner for mennesker involverer bare bare ekstern bruk av stoffet.

Før du bruker stoffet, er det nødvendig å behandle ansiktshuden med et antiseptisk middel eller vaske ansiktet med tjære såpe, hvor bruk effektiviteten av behandlingen øker.

Etter grundig blanding av salven skal pasienten ta et tynt lag av det (eller bruk en prikket applikasjon) på de problematiske hudområdene og sunne hudområder rundt dem, mens det blir litt å gni stoffet inn i huden.

Prosedyrer for å påføre et terapeutisk middel utføres en eller to ganger om dagen. I de tre første dagene av behandlingen, bør tiden på huden ikke overstige 5 minutter. På den fjerde behandlingsdagen bør denne perioden økes til 10 minutter, og litt senere til 15 minutter. Hold salve på ansiktets hud i mer enn 15 minutter, anbefales ikke, fordi det kan forårsake hudirritasjon og til og med brenner.

Etter hver applikasjonsprosedyre er det nødvendig å nøye fjerne rester av et terapeutisk middel med en bomullspinne fuktet i vegetabilsk olje og vask med varmt vann.

En slik terapeutisk kurs tar vanligvis fra 1 til 2 måneder, selv om en synlig forbedring i tilstanden til huden (reduksjon av betennelse og peeling av skorper) kan observeres etter 7-10 dager.

Etter 14 dager anbefales pasienten å utføre mikroskopiske kontrollstudier av hudmateriale fra lesjonene, og hvis det oppdages smertefulle patogener, fortsett behandlingen.

overdose

For dyr

Negative symptomer på overdose med bruk av stoffet for behandling av dyr er ikke identifisert.

For folk

Hyppig og / eller langvarig bruk av dette terapeutiske middelet (mer enn 15 minutter om dagen) kan forårsake hudirritasjon og til og med brenner.

interaksjon

Ikke bruk stoffet parallelt med andre eksterne terapeutiske midler.

Salgsbetingelser

Uten å presentere en oppskriftsform.

Lagringsforhold

Temperaturindikatorer for lagring av legemidlet bør opprettholdes i området fra 0 ° C til 30 ° C. Salven må lagres i tett lukkede fabrikkbeholdere.

Holdbarhet

Med forbehold om anbefalingene om lagring - 2 år.

Spesielle instruksjoner

På grunn av høy følsomhet for tjære, anbefaler jeg ikke at du bruker dette stoffet til behandling av katter.

Det skal huskes at den spesielle lukten forårsaket av å inkludere terpentin og tjære i preparatet, forblir på den behandlede huden i lang tid, og salven selv er dårlig absorbert og kan på grunn av dens oljeholdige konsistens forurense klær og / eller sengetøy som senere er vanskelig å vaske av.

Når du bruker legemidlet, må du overholde alle eksisterende sikkerhetsforskrifter og personlig hygiene, foreskrevet for å arbeide med eksterne terapeutiske midler. Etter at prosedyren for håndføringen er ferdig, er det nødvendig å vaske det forsiktig med såpevann.

Ved utilsiktet kontakt av legemidlet med sunn hud eller okulære slimhinner, bør de vaskes med mye varmt vann (for huden kan du bruke en bomullspinne som er gjennomvåt i vegetabilsk olje).

Personer med personlig overfølsomhet over innholdsstoffene i legemidlet bør unngå direkte kontakt med dette legemidlet. Hvis allergiske manifestasjoner oppdages eller hvis salve utilsiktet svelges, bør du umiddelbart søke hjelp fra en medisinsk institusjon.

Tomme beholdere fra legemidlet kan ikke lenger brukes til husholdning (spesielt knyttet til lagring av mat), de må kastes sammen med husholdningsavfall.

For barn

Pålitelig og verifisert informasjon om bruk av stoffet til behandling av barn mangler.

Under graviditet (og laktasjon)

Omtaler om Yam Bq salve

Som regel er folk som bruker dette middelet for behandling av dyr, helt fornøyd med sin effektivitet og gir positiv tilbakemelding på demodekose, herpes, ulike dermatitt, microsporia, scabies, trichophytosis og andre hudsykdommer som hjemsøker sine kjæledyr. Dette veterinærmediet lindrer forholdsvis raskt, effektivt og permanent dyr fra deres dermatologiske problemer og fører ikke til noen signifikante bivirkninger eller komplikasjoner.

I sin tur er vurderinger om Yam Bc-salve for mennesker med hensyn til effektivitet i de fleste tilfeller positive. Ifølge deres vitnesbyrd fører bruken av dette stoffet til mennesker fra demodikose og rosacea, som utviklet seg som følge av aktiveringen av flått av slekten Demodex, til en ganske rask forsvinning av de kutane manifestasjonene av disse sykdommene og, underlagt doseringsregimet, forårsaker ingen negative reaksjoner. Det er til og med positive vurderinger av pasienter som bruker dette legemidlet for akne, dannet på grunn av andre grunner, som, med tanke på ingrediensene i legemidlet, er ganske akseptabelt.

Negative vurderinger om Yam Bq salve er begrenset til referanser til stoffets oljeaktige konsistens, noe som gjør det ganske vanskelig å fjerne det helt fra huden og vanskelig å vaske av klær og sengetøy, samt en skarp ubehagelig lukt som fortsatt håner pasienten.

Pris salve Yam Bk, hvor du kan kjøpe

Folk som ønsker å kjøpe denne løsningen i St. Petersburg (St. Petersburg), Moskva og andre russiske byer, står ofte overfor problemet med å søke etter det i vanlige apotek. Faktum er at dette stoffet opprinnelig var ment for behandling av dyr og derfor bør kjøpes i veterinærapotek. Du kan også bestille salven på spesialiserte Internett-ressurser som ligger i samme St. Petersburg eller i Moskva, hvor det blir enklere å kjøpe det, og kanskje billigere.

Gjennomsnittlig pris for Yam Bq salve i veterinærapotek i alle regioner i Russland er 70 rubler per 20 gram og 95 rubler per 50 gram.

Salve YAM BK for dyr: bruksanvisning

I tilfelle av hunder og katter sykdommer i huden, bør de være gjenstand for rettidig behandling, ellers kan det spres videre, så gjenopprettingsprosessen vil bli svært lang. De fleste hudsykdommer hos dyr overføres til mennesker. For tiden er det veterinærmedisiner som effektivt brukes mot hudsykdommer. En av dem er salven YM BK.

Denne salven lar deg eliminere symptomene på lav, dermatitt, eksem, som er forårsaket av nederlag av sopp eller flått. Som et resultat av agentens virkemåte oppstår en rask rensing av toksins kroppen, regenerering av hud og hår. Salve YAM BK har en sterk fungicid, acaricidal og antifungal effekter.

De viktigste fordelene og ulempene med stoffet

Fordelene med stoffet er:

 • Høy effektivitet. Det kan brukes til å behandle dyr og mennesker;
 • Den har ingen analoger;
 • Rimelig pris.
 • Etter påføring er det nødvendig å kontrollere dyret slik at det ikke slikker medisinen. Hvis salve kommer inn, kan alvorlig forgiftning utvikle seg;
 • Behandlingsforløpet tar ganske lang tid;
 • Ved påføring er det en svak brennende følelse.

Sammensetning og utgivelsesform

Sammensetningen av stoffet omfatter følgende komponenter: svovel, sinkoksyd, salisylsyre, terpentin, tjære, vaselin, renset vann, Lysol, besfenolny kull creolin, lanolin.

 • Salisylsyre har antibakteriell og antiseptisk virkning, raskt nøytraliserer patogene mikroorganismer, renser huden og håret.
 • Sinkoksid har antiinflammatoriske og tørkeegenskaper, forhindrer dannelse av talg.
 • Svovel har antiinflammatoriske og desinfiserende effekter på den berørte huden, fremmer vevregenerering.
 • Terpentin ødelegger hudmider og andre parasitter, har antiparasittiske og bakteriedrepende egenskaper.
 • Tar fjerner betennelse og tørker huden, rik på sporstoffer som er nødvendige for dyrets kropp.
 • Lysol er et antiseptisk middel som effektivt renser huden fra patogen flora.

Legemidlet frigis i form av en homogen, tykk, tett salve grå eller brun. Legemidlet har en ubehagelig merkelig lukt.

Salve og egenskaper av salven

Salven har sammenhengende keratolytiske egenskaper, noe som gjør det mulig å raskt og effektivt ødelegge sarkoptoid flått, som er årsaksmessige midler til scabies og triphytia.

Når stoffet påføres eksternt, blir soppene ødelagt, det vil si at midlet kan ha en soppdrepende effekt.

De viktigste egenskapene til stoffet er:

 • antiseptisk;
 • antibakterielle;
 • nøytraliserende parasitter;
 • antiparasittiske;
 • snerpende;
 • podsushivayuschee;
 • mykgjørende og eksfolierende døde partikler;
 • fjerner giftstoffer fra de øvre lagene i huden.

Indikasjoner for bruk

Legemidlet brukes som hovedagent for behandling av hudsykdommer:

 • lesjoner forårsaket av psoroptoidmider;
 • dermatitt;
 • eksem;
 • microsporia;
 • trihofitii;
 • skabb;
 • zoster.

Instruksjoner for dyr

Behandlingen bør begynne umiddelbart når du identifiserer de første tegn på sykdommen. Jo før stoffet blir brukt, jo mindre blir huden påvirket av infeksjonen.

Hårklipping og forbehandling med desinfeksjonsmiddelløsninger er ikke nødvendig før du bruker medisinen.

En syk katt eller hund skal isoleres slik at ingen andre dyr er smittet. Hvis det er registrert tegn på infeksjon, er det nødvendig å behandle alle kjæledyr.

Salven er beregnet for ekstern bruk. Det påføres med et tynt lag på den berørte overflaten, fanger sunn hud. Behandling utføres 1-2 ganger om dagen i 7-10 dager.

Etter opphør av bruk av stoffet i et dyr, blir hårvekst notert. Ved slutten av behandlingen etter 10 dager utføres en kontrollundersøkelse.

NM salve kan brukes sammen med andre stoffer.

Kontraindikasjoner og bivirkninger

Som praksis viser, er det ingen kontraindikasjoner for bruk av stoffet.

Med forsiktighet brukes agenten til å behandle katter, noe som kan vise økt følsomhet for tjære. Hvis det oppstår irritasjon, avbryter bruken av produktet, fjern eventuelle rester av preparatet og skyll applikasjonsstedet med varmt vann og vaskemiddel. Symptomer på irritasjon krever ikke behandling, og etter en stund overgir seg selv.

Analoger, prisen på stoffet, vurderinger

For tiden eksisterer ikke analogene av stoffet. Du kan kjøpe stoffet på et veterinær apotek eller klinikk. Gjennomsnittlig pris for emballasje av stoffet er 70 rubler.

NM salve ble brukt til å behandle lav i en kattunge når dyre rusmidler ikke hjalp. To uker senere hadde han en kløe, hans hudtilstand ble bedre, kappen hans begynte å vokse.

Salve YAM BK ble brukt i forbindelse med en terapeutisk sjampo. Resultatet ble merkbart etter 3 uker. Bakposev viste at katten hadde fullstendig gjenopprettet.

Hunden ble behandlet med salve i to uker. Drogen er super. Det er lett å bruke, det har en lav pris. Etter å ha brukt midler må du sørge for at hunden ikke slikker de behandlede stedene.

Olje "YAM BK" ® instruksjoner for bruk

Doseringsform

Frigivelsesform, sammensetning og emballasje

Salve for ekstern bruk fra grå til brun farge.

Hjelpestoffer: salicylsyre - 5 g, kreolinfenolskull eller lysol - 5 g, terpentin - 2 g, tjære - 5 g, lanolin - 18 g, vaselin - 40 g, destillert vann - opptil 100 g

Omkring 40, 50, 60, 70, 80, 90, 100, 120, 130, 140, 150, 160, 200, 250, 300, 350, 400, 450, 500, 550 g og 1 kg er pakket i polymerbokser korket med lokk med kontroll av den første åpningen eller i polymerrørene.

Farmakologiske (biologiske) egenskaper og effekter

Legemidlet for behandling av hudsykdommer.

Salve "Yam BK" ® har akaricid og fungicid aktivitet. Komponentene som er inkludert i salven har antiseptiske, keratolytiske, astringente egenskaper som bidrar til den raskeste utvinningen.

I henhold til grad av påvirkning på kroppen, er salve Yam BK ® i henhold til GOST 12.1.007-76 klassifisert som lavfare (fareklasse 4).

Indikasjoner for bruk av legemidlet MAZ "YM BK" ®

- eksem, dermatitt forårsaket av sarkoptoid og psoroptoid myter;

Søknadsprosedyre

Salve "Yam BK" ® påføres eksternt, påfør det med et tynt lag på det berørte hudområdet og 2-4 cm rundt det uten å først fjerne skorpeene og kutte ut håret; mens salven er litt gnidd inn i den behandlede overflaten. De berørte områdene behandles 1-2 ganger daglig i 7-10 dager, avhengig av alvorlighetsgraden av lesjonen.

Kontroll mikroskopisk undersøkelse av skraping utført 10 dager etter siste behandling.

Når patogener oppdages i et dyr, gjentas behandlingen.

For å hindre slikking av stoffet, bærer små dyr en cervical krage eller bandasje bandasje.

Egenskaper av stoffet ved første gangs bruk og med kansellering er ikke installert.

Hvis du ved et uhell øker intervallet mellom to behandlinger med stoffet, bør det brukes så raskt som mulig.

Bivirkninger

Bivirkninger og komplikasjoner ved bruk av salve "Yam BK" ® i samsvar med instruksjonene, som regel, blir ikke observert.

Symptomer på overdosering av stoffet hos dyr er ikke identifisert.

Kontraindikasjoner for bruk av legemidlet MAZ "Yam BK" ®

- katter, på grunn av økt arterfølsomhet for tjære

- med økt individuell følsomhet overfor stoffene i legemidlet.

Spesielle instruksjoner og tiltak for personlig forebygging

Med økt individuell følsomhet av dyret til stoffets komponenter og utseendet av tegn på hudirritasjon, stoppes behandlingen, salven fjernes med en vattpinne og vaskes med vann. Ingen ekstra behandling er nødvendig.

Salve "Yam BK" ® foreskrives ikke samtidig med andre legemidler til ekstern bruk.

Produkter av animalsk opprinnelse, hentet fra dyr behandlet med legemidlet i samsvar med instruksjonene, brukes uten restriksjoner.

Personlige forebyggende tiltak

Under arbeidet med et preparat er det nødvendig å følge de generelle regler for personlig hygiene og sikkerhetstiltak som er gitt under arbeidet med medisiner. På slutten av arbeidet skal hendene vaskes med varmt vann og såpe.

Ved tilfeldig kontakt med stoffet med hud eller slimhinner i øynene, bør de vaskes med rikelig med vann. Personer med overfølsomhet overfor stoffet bør unngå direkte kontakt med legemidlet. I tilfelle en allergisk reaksjon eller ved tilfeldig inntak av stoffet i kroppen, bør du umiddelbart kontakte en medisinsk institusjon (du bør ha instruksjonene for bruk av stoffet eller en etikett med deg).

Tomme bokser (rør) under legemidlet bør ikke brukes til husholdningsbruk, de skal kastes sammen med husholdningsavfall.

Oppbevaringsbetingelser "Yam Bq" ® Salve

Preparatet skal oppbevares i produsentens lukkede emballasje, i en tørr, beskyttet mot lys, utilgjengelig for barn, separat fra mat og mat, ved en temperatur fra 0 ° til 30 ° C.

Ubrukt rusmiddel avhendes i samsvar med lovens krav.

Flere Artikler Om Typer Acne