Antiseptisk dermatologisk legemiddel. Søknad: psoriasis, hemorroider, eksem, trøst. Pris fra 188 rubler.

Analoger: Celestoderm, Boro Plus. Mer informasjon om analoger, priser, og om de er erstatninger, kan du finne ut på slutten av denne artikkelen.

I dag snakker vi om krem ​​Eplan. Hva et middel, hvordan påvirker det kroppen? Hva er indikasjonene og kontraindikasjonene? Hvordan og i hvilke doser brukes? Hva kan bli erstattet?

Hva slags krem ​​og hva hjelper

Antiseptisk dermatologisk middel til ekstern bruk. Det er en syntetisk medisin og har et stort antall positive effekter: bakteriedrepende, smertestillende, sårheling, regenerering, beskyttende.

Bruk som første nødhjelp for solbrenthet, innsnevrede sår og slitasje. Legemidlet bidrar til å akselerere regenerering av skadede vev og reduserer risikoen for mulig infeksjon av såret.

Han passerte mange studier: på All-Union Burn Center oppkalt etter Vishnevsky, i Obninsks radiologiske senter, ved Kiev Institute of Pharmacology and Toxicology.

Legemidlet er ikke et hormonelt middel og gjelder ikke for antibiotika.

Aktiv ingrediens og sammensetning

Den aktive ingrediensen i legemidlet er glykol.

I krigsårene ble glykolan brukt blant militærpersonell til å beskytte mot kjemiske angrep. For tiden finnes glykol i kosmetikk og medisiner.

 • destillert vann;
 • polyetylenglykol;
 • glycerol;
 • etylkarbitol;
 • trietylenglykol.

Hjelpestoffer forbedrer terapeutisk effekt.

Farmakologisk aktivitet

farmakodynamikk

Den aktive ingrediensen i Eplan krem ​​- glykol har antiinflammatorisk effekt på hudnivået. Også den lokale antipruritiske og analgetiske effekten er aktiv mot mikrobielle infeksjoner, forhindrer veksten av mykoser.

Ved påføring på huden danner kremet en beskyttende barriere, de såkalte "biologiske hanskene".

Denne funksjonen av verktøyet lar deg akselerere de mitotiske prosessene av celler, erstatte skadet hud. Verktøyet beskytter huden mot syrer, lakk, alkalier, petroleumsprodukter.

Når aseptisk behandling av huden ødelegger alle former for mikroorganismer, inkludert vegetative seg, forhindrer utviklingen av hverdagshudsykdommer.

farmakokinetikk

Oljete tekstur gjør at kremet kan absorberes helt i huden i en stund.

Biokjemiske prosesser skjer under laget av Eplan-krem: stoffene som utgjør sammensetningen, forsterker dannelsen av nye celler, har en regenererende og antiinflammatorisk effekt.

Det har ingen kreftfremkallende og mutagene virkninger.

vitnesbyrd

Tilordne seg med sykdommer av viral og bakteriell etiologi:

Kroniske hudsykdommer:

Den er preget av et stort utvalg av applikasjoner og er egnet for bruk under følgende forhold:

 1. insektbitt, så vel som kløe og brennende i området av bitt;
 2. med sol, termisk og strålingsforbrenning;
 3. innenlandske og idrettsskader;
 4. advarselsskudd;
 5. slitasje, kutt, skader, akselerere helbredelsen av skadet vev;
 6. Beskytter sår mot infeksjon.
 7. Regenererer huden under frostbit.

Brukes til behandling av kosmetiske defekter i huden i form av akne, kviser og koker.

Det har anti-ødem og bakteriedrepende virkning i området med betennelse.

Det forhindrer tilstopping av porene, reduserer dannelsen av talg. En del av glycerin forhindrer utviklingen av spor av akne.

I gynekologi

Effektiviteten av behandlingen med Eplan i gynekologi er bekreftet av leger og fornøyde pasienter. Verktøyet bidrar til å bekjempe bakterielle og soppinfeksjoner.

Reduserer risikoen for å spre seksuelt overførte infeksjoner, nemlig trichomoniasis.

Eplan for spedbarn - et uunnværlig stoff:

 • Fjerner betennelsesprosessen.
 • Smertestillende.
 • Struggles med bleputslett og rødhet av prester, underarm og ørerom.
 • Fremskynder regenerative hudprosesser.
 • Passer fra den første dagen i et barns liv.
 • fjerner puffiness;
 • eliminerer kløe;
 • helbreder sår raskt;
 • danner ikke tørre skorper;
 • hindrer dannelsen av purulente sår.

Eplan krem ​​for brannskader:

 • bidrar til å redusere behandlingstiden
 • øker effektiviteten av behandlingen;
 • fyller fuktighet;
 • reduserer smerte;
 • fremmer generative cellulære prosesser.

Kontra

Kontraindikasjoner inkluderer individuell intoleranse mot glykolan eller en annen komponent i formuleringen.

Dosering og administrasjon

Egnet til utendørs bruk. Du kan ta krem ​​inni kun med gynekologisk patologi og kun på anbefaling av lege. Selvbehandling bør ikke være.

Påfør på den skadede huden og forsiktig gni fingrene inn i den skadede epidermis. Kremlaget skal være jevnt. I akne kan agenten påføres punktvis.

dosering

Kremlaget er mindre enn 1 mm. Varigheten av behandlingen varierer fra 3 til 4 uker, men det synlige resultatet, spesielt hos barn, oppstår etter 1-2 dager.

Uten å feile, før du bruker krem, må den skadede epidermis behandles med et antiseptisk, fjern partikler av smuss, støv, døde vev.

På dagen kan du bruke salven et ubegrenset antall ganger - overdose eller bivirkninger når det påføres krem ​​ikke påvises.

I barndommen, under graviditet og HB

Lang erfaring med bruk og forskning har bekreftet sikkerheten ved bruk av midler blant borgere i en spesiell befolkningsgruppe: gravide, ammende barn og eldre.

Påfør Eplan i form av en krem ​​i barn kan være fra første bursdag.

Bivirkninger

Bivirkninger ved bruk av krem ​​er ikke identifisert.

analoger

Prisen på Eplan krem ​​varierer fra 150 rubler til 30 g.

Av det dyre stoffet erstatter ikke-hormonell salve "Celestoderm."

Med budsjettet betyr det at man skal inkludere fløte "Boro Plus".

Aktivitetsspekteret og sammensetningen av medisiner er ikke identiske, men veldig like. Kremet er ikke et hormonelt middel.

Spesielle instruksjoner

 • Egnet til behandling, både hudsykdommer og som førstehjelp ved skade på huden.
 • Verktøyet passer for alle aldersgrupper, det holder seg ikke og tørker ikke på dressingen påføres såret.
 • Bruken av krem ​​hos spedbarn gjør det mulig å eliminere bleieutslett og utslett.
 • I ungdomsår er en uunnværlig måte å bekjempe akne og akne på.

overdose

Tilfeller av overdose ved bruk av krem ​​har ikke blitt oppdaget.

Væske Eplan: bruksanvisning

Helbredelsen for alle sykdommer er den virkelige drømmen til mange mennesker. Takket være et stoff som Eplan, kan vi si at denne drømmen ble oppfylt. Dette farmasøytiske produktet er hjerneskolen av militære medisiner. Legemidlet er produsert i flere doseringsformer med et bredt spekter av terapeutiske effekter og en svært rimelig pris. Når du lærer hva Eplan salve hjelper deg med å sette pris på dette legemidlet, og vil ha det i førstehjelpsutstyret.

Eplan anses som et svært effektivt legemiddel med dermatotropisk virkning.

Kjennetegn ved stoffet

I utgangspunktet ble dette militære farmasøytiske preparatet brukt i astronautikk. Men i dag kan dette verktøyet kjøpes hos nærmeste apotek. Sammensetningen av stoffet har en virkelig unik effekt. Ved bruk av Eplan er det mulig å akselerere helbredelse av sår, lindre smertesymptomer, redusere alvorlighetsgraden av inflammatoriske prosesser, forhindre infeksjon og fukte hudoverflaten.

Dette stoffet er vesentlig forskjellig fra andre stoffer basert på hormoner, analgetika og antibiotika. Denne funksjonen tillater bruk av medisiner for behandling av ulike sykdommer hos spedbarn, og i eldre aldersgruppen.

Bruk av stoffet kan eliminere kløe og hevelse, redusere styrken av inflammatoriske prosesser, og også akselerere de regenerative prosessene i det berørte vevet. Etter å ha brukt sammensetningen av medisinen, opprettes en tynn film på det behandlede området av huden, som beskytter det skadede vevet mot aggressive effekter av ytre stimuli.

Utgivelsesskjema

For enkel bruk, frigir produsenten sitt legemiddel i fem doseringsformer. Salve Eplan, solgt i aluminiumsrør av forskjellige størrelser. Denne form for frigivelse brukes til behandling av pustulært utslett, forbrenning av ulike etiologier, inflammatoriske prosesser og psoriasis.

Liniment i glassflasker skal brukes til å behandle dypt inntrengende sår når insektet biter. Legemidlet, som har form av en krem, tillater behandling av akne og beskytter også delikat hud mot de negative virkningene av ulike stimuli. Eplan er også laget i form av en væske for spotpåføring på det berørte vevet.

En av nøkkelfunksjonene til Eplan fra andre legemidler er frigjøring av sterile kluter, som er mettet med løsning. Disse klutene bør brukes som dressings for dype sår, brannskader og andre nødsituasjoner.

Eplan, produsert i form av salve

La oss finne ut hva Elans salve brukes til, instruksjonene for bruk inneholder detaljerte opplysninger om preparatet. Ifølge merknadene til denne typen legemiddel, brukes salve til å redusere smerte symptomer, eliminere kløe og inflammatoriske prosesser.

Sammensetningen av legemidlet er direkte involvert i regenereringsprosessene, noe som bidrar til rask helbredelse av forskjellige sår, korn og sengetøy. Bruk av salven lar deg forhindre sekundær infeksjon og dannelse av pustulært utslett.

Eplan's fuktighetsgivende effekt forhindrer dannelsen av en skorpe og lar deg mette det skadede vevet med oksygen.

Eplan er en ekstern agent med en utprøvd bakteriedrepende, regenererende og sårhelende effekt.

Siden produktet har en fett konsistens, anbefales det å bruke spesielle dressinger for å øke stoffets penetrerende evne. I følge instruksjonene observeres effekten av de aktive komponentene i salven i åtte timer etter påføring av sammensetningen på de berørte områdene av kroppen. Gjennomsnittlig varighet på behandling av hudsykdommer er ca. 30 dager.

Eksperter anbefaler bruk av salve til behandling av sykdommer som trofasår, eksem og psoriasis, furunkulose og pustulære lesjoner. Bruken av Eplan gjør det mulig å akselerere utvinning fra frostskader, brannskader og streptokokkinfeksjon.

Eplan, produsert i form av krem

Å bruke en krem ​​hjelper til med å skape en ugjennomtrengelig film på overflaten av huden. En slik film har evnen til ikke bare å akselerere regenereringsprosessene, men også for å eliminere aktiviteten til soppen og mange bakterier. Bruk krem ​​skal være som et middel til førstehjelp for blåmerker og annen mekanisk skade på myke vev. Bruk av krem ​​på det skadede området bidrar til å eliminere smerte og forhindrer utviklingen av hematom. Eplan krem ​​skal brukes til:

 • behandling av slitasje og riper;
 • eliminere allergiske symptomer uttrykt på huden;
 • med insektbitt;
 • for behandling av akne;
 • i strid med integriteten til slimhinnene;
 • som en del av kompleks behandling av smittsomme sykdommer.

Bruken av Eplan i form av krem ​​til behandling av hender, lar deg lage en slags hansker som beskytter mot virkningen av ulike stimuli. I tillegg til desinfiseringseffekten, er den behandlede overflaten beskyttet i åtte timer fra påvirkning av slike irriterende stoffer som høyt giftige kjemiske produkter, oljeprodukter, samt sterke syrer og giftige stoffer.

Eplan, produsert i form av væske

La oss se på væsken Eplan, instruksjonene for bruk som inneholder nøkkelfunksjonene i denne doseringsformen. Bruk væsken skal være til soaking servietter som brukes på dype sår eller brennskader på huden. Bruken av slik impregnering unngår at "bindingen" av bandasjen til det skadede vevet.

På gynekologiområdet er flytende Eplan brukt til å suge tamponger. Også denne doseringsformen anses som den mest effektive i behandlingen av hemorroider. Punktapplikasjon av stoffet gjør det mulig å akselerere helbredelsen av insektbitt, slitasje og riper, samt frostbit. Bruk av stoffet i behandling av eksem, akne, utslett av allergisk natur og herpes er tillatt.

Den aktive komponenten i Eplan har sårheling, antiinflammatorisk, bakteriedrepende, regenererende og smertestillende effekter.

Eplan, produsert i form av liniment

Denne form for frigjøring har større likhet med gelen, men har en mer flytende konsistens. Det anbefales å bruke liniment to ganger om dagen for hudbehandling. Denne doseringsformen har en beroligende, sårheling, smertestillende, antiparasittisk, antifungal og beskyttende effekt. Bruk av liniment akselererer helbredelsen av skadede vev og forhindrer sekundær infeksjon.

Hva brukes Eplan til?

Bruken av dette farmasøytiske middel tillater å eliminere forskjellige symptomer som er karakteristiske for dermatologiske sykdommer. Abstrakt til Eplan sier at stoffet flere ganger reduserer den tid det kreves for huden å komme seg fra skade. Det er mulig å bruke Eplan som beskyttelsesmiddel for å forebygge sopp- og bakteriologiske sykdommer.

Bruk av sammensetningen til huden kan redusere hevelse, eliminere smerte symptomer, kløe, rødhet, og redusere alvorlighetsgraden av inflammatoriske prosesser. Sammensetningen av stoffet kan brukes til å eliminere lukten av svette med økt svette.

Eplan brukes i ulike grener av medisin, blant annet gynekologi, proktologi, dermatologi og kirurgi skal skilles. Eksperter anbefaler bruk av et verktøy for behandling av sykdommer av sopp, bakteriologisk eller viral natur. I følge bruksanvisningen er dette stoffet mest effektive i behandlingen av:

 • stafylokokker infeksjoner og papillomavirus;
 • pustulære utbrudd og furunkulose;
 • trophic ulcers and microbial eczema;
 • akne og andre typer utslett.

I tillegg anbefaler eksperter bruk av Eplan i behandling av sykdommer som candidiasis, hemorroider, psoriasis, condyloma, diatese, herpes, vaginose og otitis. I tillegg til universaliteten til dette stoffet, oppdager eksperter fraværet av en negativ effekt av stoffet på pasientens kropp.

Bruk av Eplan anbefales for behandling av ulike skader som bryter med hudens integritet, inkludert brannsår, slitasje, sprekker og sår. Dette farmasøytiske produktet kan brukes som et uavhengig stoff for frostbit, inflammatoriske prosesser på slimhinnene og til og med strålingsskader.

Legemidlet Eplan gir omfattende beskyttelse av huden og bidrar til å gjenopprette det i tilfelle skade.

Bruk av stoffet for å eliminere akne

I kampen mot akne, viser dette stoffet dets effektivitet, på grunn av antiseptisk, antiinflammatorisk, antiparasittisk og tørkende effekt. I følge instruksjonene er det nødvendig å bruke stoffet to ganger om dagen for å håndtere de mest problematiske områdene. For mer nøyaktig bruk anbefales det å bruke en flytende form av stoffet.

Ved å bruke løsningen kan du fjerne porene i akkumulert overflødig subkutant fett, arrestere de inflammatoriske prosessene og lindre irritert hud. I tillegg til alle de ovennevnte, reduserer løsningen risikoen for arrdannelse og forhindrer tilbakefall av utslett.

Bruke Eplan for babyer

Utseendet på utslett på babyens hud er ganske vanlig, noe som anses å være normen. I noen tilfeller kan utseendet på utslett imidlertid snakke om alvorlige patologiske prosesser som forekommer i kroppen. Eplan kan brukes til å behandle utslett.

Bruk av stoffet lar deg lage en impermeabel film for ulike infeksjoner på hudoverflaten. I tillegg bidrar anvendelsen av sammensetningen av stoffet til å redusere alvorlighetsgraden av symptomer som følger med dannelsen av utslett. Eplan gjør at du kan øke hastigheten på den perioden som er nødvendig for fullstendig helbredelse, på grunn av at de aktive komponentene i sammensetningen er direkte involvert i regenerering av vev.

Brentterapi

Brennskader - En av typer skader, preget av brudd på integriteten til hudoverflaten. Ofte er alvorlige grader av brennskader ledsaget av nekrose. I rollen som faktorer som fører til utseende av skader er ulike typer ekstern aggressiv innflytelse (høye temperaturer, kjemikalier, elektrisitet). Bruk av legemidlet Eplan gjør at du kan redusere tiden som kreves for vevsreparasjon, og dermed øke effektiviteten av behandlingen.

Eksperter anbefaler å bruke krem ​​og mørtel for å behandle skader. Bruken av disse doseringsformene av stoffet lar deg fjerne sår fra infeksjon, redusere sværhetsgraden av smerte symptomer, og også suspendere nekrotiske prosesser. Tidlig bruk av sammensetningen gjør det mulig å forhindre forekomst av suppuration.

Søknad i gynekologi

På grunn av sin høye effektivitet mottok Eplan fortjent anerkjennelse på mange områder av medisin, inkludert gynekologisk felt. På grunn av fraværet av en uttalt negativ påvirkning på kroppen, kan legemidlet tillate bruk selv under graviditeten. I dette tilfellet anbefales det å bruke væskeformen til medisinen for å skape vattpinner som er gjennomvåt i medisin. Eplan i gynekologi brukes til behandling av:

 • forskjellige typer vaginose og candidiasis;
 • cervikal erosjon;
 • papillomer og vulvitt.
Sammensetningen av Eplan inkluderer ikke antibiotika, samt hormonelle og smertestillende midler.

Bivirkninger og kontraindikasjoner

Til dags dato har dette stoffet ingen direkte analoger. Sammensetningen av medisinen har ingen ingredienser som påvirker kroppen negativt. Bruk stoffet kan være både under graviditet og amming.

I følge bruksanvisningen har dette stoffet ingen kontraindikasjoner og bivirkninger. Imidlertid, i nærvær av individuell intoleranse eller overfølsomhet overfor stoffets sammensetning, bør legemidlet brukes med økt forsiktighet.

Analoger og kostnader

Du kan kjøpe dette stoffet på et hvilket som helst apotek i Russland. Gjennomsnittlig pris på denne medisinen varierer fra førti til to hundre og femti rubler, avhengig av form for utgivelse.

Siden dette legemidlet ikke har noen analoge analoger, er det mulig å velge bare de medikamenter som har lignende terapeutiske effekter. Med tanke på analoger som er billigere enn Eplan, er det nødvendig å tildele narkotika som Rozex, Aldara, Oflokain. Imidlertid har hver av disse midlene sine egne individuelle egenskaper, inkludert anvendelsesområdet, kontraindikasjoner og bivirkninger.

Eplan krem ​​- et universelt dermatologisk middel


Den farmasøytiske industrien utvikler seg raskt, og i denne forbindelse kan kunder hvert år se på hyllene til apotekskjeder flere og nye stoffer. Det er verdt å merke seg at noen stoffer har helt unike egenskaper. Eplan Ointment er et av disse stoffene. Den mottok utbredt bruk under fiendtligheter, da den har evnen til å forbedre kroppens regenererende egenskaper. Prisen varierer fra 80 til 125 rubler, avhengig av apotekskjeden.

struktur

Salven inneholder svært aktive stoffer som glykolan, trietylenglykol, glyserin, etylkarbitol, vann, etc.

Legemidlet er produsert i form av liniment eller krem.

farmakokinetikk

Eplan anses som et svært effektivt legemiddel med en dermatotropisk effekt på menneskekroppen. En av de mest populære egenskapene til denne krem ​​er sårheling, antiinflammatorisk, bakteriedrepende, smertestillende og antibakteriell. På samme måte er dette bekreftet av kundeanmeldelser, salven kan fukte, beskytte og myke huden. Ødeleggelsen av patogene mikroorganismer indikerer tilstedeværelsen av antibakterielle egenskaper. Evnen til å hindre penetrasjon av talgkirtler av patogene mikroorganismer, fører til at antallet pustulære sykdommer reduseres.

I tillegg har krem ​​eplan noen svært nyttige egenskaper:

 • Det forhindrer kløe og lindrer graden av smerte;
 • Øker kroppens regenerative funksjon
 • Begrenser døden av berørt vev og forhindrer dannelsen av en tørr skorpe (scab) på sårets overflate;
 • Beskytter huden når den utsettes for kjemiske reagenser;
 • Eliminerer muligheten for sårinfeksjon, øker hastigheten på regenerative prosesser, reduserer helbredelsesperioden betydelig, og forhindrer også dannelsen av en purulent prosess og som en følge av utviklingen av pustulære hudlesjoner.
 • Medikamentet minimerer virkningen av giftige eller kjemiske stoffer, kontakthandlinger, gjennomtrengende gjennom huden;
 • Serviet Eplan lar deg forhindre effekten av aerosoler på luftveiene.

vitnesbyrd

Bruken av eplan gjør det mulig å redusere pasientens tilstand betydelig i nærvær av et visst antall sykdommer:

 • Pustulære lesjoner av huden;
 • Brannsår av ulike etiologier;
 • Staphylococcal og streptokokskader (pyoderma);
 • Trofiske etiologiske sår;
 • seng sår;
 • Eksememikrobiell etiologi;
 • psoriasis;
 • skrubbsår;
 • Forebyggende tiltak for å hindre lukt av svette;
 • Insekt biter;
 • Hud kløe.

Også denne salven brukes til behandling av hender med henblikk på desinfeksjon, og i tillegg til hygienisk behandling av ansiktets hud.

På grunn av det brede utvalget av effekter på kroppen, kan eplan brukes i nesten alle tilfeller av hudlidelser, på en eller annen måte forbundet med skade eller infeksjon.

søknad

En forutsetning for bruken av dette verktøyet er bruken bare lokalt. Effekten av eplan, spesielt beskyttende, kommer umiddelbart etter påføring på problemområdet av huden. Den terapeutiske effekten varer i seks til åtte timer. Full regenerering og normalisering av alle prosesser som forekommer i det berørte området, oppnås i fire til åtte uker. Som regel avhenger det av de individuelle egenskapene og graden av hudskader.

Avhengig av lesjonens etiologi og omfang utføres behandlingen av problemssonen i en bestemt rekkefølge:

 • Det er nødvendig å rengjøre sårflaten grundig, fjern sårutsatt.
 • Påfør friheten krem ​​på den skadede overflaten. Når du behandler en sol eller annen brenning, lukk skadestedet med en steril serviett. Når du behandler scabs av psoriasis eller andre sår som er dekket med en scab, er det nødvendig å bruke rikelig med salve og i fremtiden å kontrollere at laget ikke tørker ut og for å opprettholde det nødvendige fuktighetsnivået.
 • Bruken av krem ​​eller liniment for behandling og forebygging av akne innebærer at eplan skal rengjøres og tørkes huden en gang i kveld. Prosedyren gjentas til prosessen med separering av talgkjertlene er fullstendig normalisert, så vel som opphør av inflammatoriske prosesser og dannelse av akne og komedoner.
 • Beskyttelsesegenskapene til eplan mot kjemiske reagenser eller frostbit aktiveres som følger: Femten til tjue minutter før de går ut i kulde, eller før kontakt med giftige kjemikalier, bør de berørte områdene i huden behandles.
 • Bruk som et desinfeksjonsmiddel eller antiseptisk middel sørger for behandling av hender flere ganger i løpet av dagen. Dette er spesielt effektivt i perioden med forverring av den sanitære epidemiologiske situasjonen.

Kontra

Hovedårsakene til allergiske reaksjoner er individuell intoleranse mot visse komponenter i legemidlet.

Spesielle instruksjoner

Den utbredte bruken av eplan skyldes unike egenskaper, samt noen funksjoner som i stor grad letter bruken av den:

 • Det er ingen tørking og tørking av dressingen til såret;
 • Bruk av stoffet, ifølge instruksjonene, er det mulig for alle aldersgrupper;
 • Etter bruk etterlater ikke fettete flekker;
 • Det er ingen kontraindikasjoner for bruk i lang tid eller for gjentatt bruk.

Eplan

Beskrivelse fra og med 16. september 2016

 • Latinsk navn: Aplun
 • ATX kode: D06
 • Aktiv ingrediens: Glykolan (Glikolan)
 • Produsent: Oberon (Russland)

struktur

100 g krem ​​inneholder 7,2 g glykol og hjelpestoffer: trietylenglykol (TEG), etylkarbitol, polyetylenglykol, glyserin og vann.

Sammensetningen av 100 g av en flytende løsning (liniment) Eplan inkluderer 8,5 g glykol, samt etylkarbitol, trietylenglykol, glyserin og vann.

Utgivelsesskjema

Eplan Salve selges i rør på 30 g hver og væskeoppløsningen i hetteglass med 20 ml.

Farmakologisk aktivitet

Bakteriedrepende, regenererende, sårheling og bedøvelse.

Farmakodynamikk og farmakokinetikk

Eplan er et svært effektivt dermatotropisk middel beregnet for ekstern bruk og beskyttelse av huden. Bakteriedrepende, antiinflammatorisk, sårheling, regenerering og smertestillende effekt er gitt av de aktive ingrediensene i legemidlet:

 • Etylkarbitol virker som en bakteriostatisk;
 • TEG fungerer som et desinfiseringsmiddel;
 • Glykoler forbedrer signifikant regenerative funksjoner;
 • glycerol virker mykgjørende, nærer epidermis og danner en beskyttende film.

Legemidlet virker på alle lag av huden, fukter og myker, ødelegger flertallet av bakterier og bakterier, hindrer penetrering og utvikling av pustulære lesjoner. Smerter og kløe, helbredelse av sår og andre skader på huden skjer raskere, uten at vevene dør og dannelsen av en tørr scab.

Eplan-løsning eller salve er en omfattende beskyttelse av huden, dens gjenoppretting, både etter eksponering for organiske og uorganiske toksiner, og for eventuelle typer forbrenninger (termisk, kjemisk, stråling og sol) i alle faser av sårprosessen.

Indikasjoner for bruk

 • forbrenninger av ulike typer: sol, kjemisk, termisk;
 • frostskader;
 • forskjellige hudskader, inkludert blåmerker, kutt, sår, sprekker og slitasje;
 • strålingsskader av huden;
 • bedsores og trophic ulcers;
 • psoriasis;
 • streptokokker eller stafylokokker-pyoderma;
 • dyshidrose (pomfolics, som kan være komplisert ved sekundær infeksjon) eller mikrobial eksem;
 • akne vulgaris;
 • human papillomavirusinfeksjon, tilstedeværelse av vorter, herpes eller vorter;
 • otitis, otomycosis;
 • furuncle nese;
 • sycosis;
 • hevelse og kløe av insektbitt som mygg, bier, hveps osv.
 • profylaktisk hudvern når du arbeider med kjemikalier og aggressive medier, inkludert vaskemidler, gjødsel, løsningsmidler, etc.

Eplan krem ​​brukes også i veterinærmedisin for lignende sykdommer hos husdyr.

Kontra

Overfølsomhetsreaksjoner på Eplan-komponentene.

Bivirkninger

Salve og dråper forårsaker ikke uønskede reaksjoner.

Instruksjoner for bruk av Eplan (metode og dosering)

Bruk eksternt: Påfør på det berørte området, gjenta prosedyren til fullstendig helbredelse og gjenoppretting av huden. Dermatoprotective egenskaper opprettholdes i 8 timer.

Søknadsmetoder

Eplan Ointment-instruksjoner for bruk anbefaler bruk av signifikante lesjoner i huden: purulente sår, brannskader, sår, sengetøy; Den skadede overflaten av huden må behandles hver dag, og en steril gauzeforbinding gjennomvåt med preparatet kan påføres, en væskeløsning kan brukes, og serviet skal festes med en lett bandasje.

Eplan krem ​​instruksjoner for bruk anbefaler bruk av profylaktisk når du arbeider med kjemikalier: fordel krem ​​jevnt over hele overflaten av huden fra et forbruk på ca 0,2 g per kvadratdimeter. For å oppnå optimal effekt anbefales det å bruke agenset 2 ganger daglig, behandle huden før arbeidet starter og etter kontakt med økotoksiske stoffer.

Liniment er mer flytende enn salve, og det er mer praktisk å bruke stiplet, ta det med deg på veien eller til jobb. For å behandle, forhindre akne og hudormer, bør du fortynne det med rent vann og tørke ansiktet og problemområdene i huden med bomullspinne hver kveld. For normalisering av hudtilstanden er det i gjennomsnitt nødvendig med 1-4 uker.

overdose

Tidligere ikke identifisert.

interaksjon

I løpet av undersøkelsen ble det ikke funnet noen reaksjonsreaksjoner, men i kombinasjon med andre lokale dermatologiske og kosmetiske legemidler bør forsiktighet utvises og konsultere lege.

Salgsbetingelser

Vanligvis selges uten resept.

Lagringsforhold

Lagre i standardbetingelser.

Holdbarhet

Kan lagres opptil 5 år.

Spesielle instruksjoner

Ikke etterlater fettete flekker på klærne.

Under graviditet og amming

Legemidlet er absolutt giftfritt og har ingen kontraindikasjoner for gjentatt og langvarig bruk.

analoger

Eplan er et dermatoprotektivt legemiddel med en unik sammensetning med det aktive stoffet glykolan (lantanforbindelse), dets analoger er bare lik farmakologiske virkninger.

Eplan Anmeldelser

Anmeldelser av eplan krem ​​er mange, alle roser stoffet og sier at det er veldig effektivt. Han rådes av både leger og farmasøyter, og noterer seg de gode sårheling og bakteriedrepende egenskaper.

Også mange mennesker liker flytende Eplan, som kan vaskes (fortynnet med vann) for å forhindre problemhud. Det hjelper ikke bare mot akne, men danner også en pålitelig skjold i 8 timer.

Blant annet positive kommentarer igjen på forumet, er det:

"... Salve sparer fra alt: fra brann, sår, slitasje og koke."
"... Løsningen er utmerket - riktig for alle anledninger."
"... trenger ikke reklame, utvikling av militærmedics av ​​sovjettiden."

Pris Eplán, hvor du kan kjøpe

Gjennomsnittlig pris på Eplan krem ​​(30 g) - 230 rubler. Prisen på Eplans salve er høyere enn kostnaden av liniment, det koster ca 135 rubler, men det er bare 20 ml i drop-flasken.

 • Nettapoteker i Russland Russland

WER.RU

Europharm * 4% rabatt på kampanjekode medside11

Apotek Dialog * rabatt 100 gni. på medside promo kode (for bestillinger fra 1000 gnid.)

Pharmacy IFC

Utdanning: Hun ble uteksaminert fra Nikolaev National University. V. A. Sukhomlinsky mottok et diplom med æresbevisning i spesialiteten "Embryolog, cytologist, histologist". Hun har også uteksaminert seg fra magistracy i spesialiteten "Human and Animal Physiology, Lecturer in Biology". Utdannet med høgskurs i fagområdet "Farmakologi".

Erfaring: Hun jobbet som senior laboratorieassistent ved Institutt for fysiologi og biokjemi ved Nikolaev National University. V.A. Sukhomlinsky i 2010 - 2011

Salven er fantastisk, jeg skader ofte fingrene mine (kutt, slitasje). Påfør øyeblikkelig denne salven, sårene såres umiddelbart. Jeg bruker mer enn ett år på anbefaling av en lege. Jeg følte ikke noen bivirkninger, bare nytte.

Jeg hadde ikke tid til å sette fem fiver. For oss er stoffet utmerket.

I vår familie bruker vi hele tiden. I utgangspunktet krem ​​salve. Vår mor behandlet trophic ulcers forårsaket av diabetes, sårene var godt helbredet uten sterk pigmentering. Vi bruker for sår, kutt med oss ​​og våre barn. Et stort pluss er at sår stopper kløe, smerte syndrom går raskt bort. Om vinteren på mine hæler belegger jeg sprekker, det hjelper i 2-3 endringer.

Umiddelbart etter at applikasjonen begynte å brenne. Jeg tok mer og smurt et stort område rundt sårene. Og hun endte med en massiv brenning. Alt ble rødt. Huden er slakk og våt. Nå, i tillegg, å behandle det. Vær forsiktig!

Stor krem! Den postoperative suturen helbredte ikke i nesten 2 måneder. Begynte å smøre hjulpet, resultatet er synlig i 3-4 dager. Prisen er ca 200 rubler. Prøv å ikke bli verre. Det hjelper virkelig.

For omtrent 10 år siden skrev jeg allerede en anmeldelse om dette stoffet. I 1999 Jeg håper selvfølgelig på det beste, laget meg flere injeksjoner av en trombovar for ødeleggelse av venøs edderkoppår på bena mine for kosmetiske formål. Selvfølgelig, i et medisinsk senter, ikke alene. Og fikk alvorlige kjemiske forbrenninger. Hvorvidt konsentrasjonen ble overskredet, eller om det var min individuelle reaksjon. Brentene helbredet svært sakte (senere, når arrene allerede hadde dannet, måtte jeg selv ta ut de største stygge arrene, og nå er det arr fra disse suturene i deres sted). Legen anbefalte å bruke Eplun. På et tidspunkt under denne behandlingen hadde jeg en kløe på brennstoffstedet. Umiddelbart forbød jeg ikke det med bruk av Eplan. Jeg fortsatte behandlingen. Og en dag følte jeg en kløe over hele kroppen min. Jeg stoppet behandlingen, tok anti-allergiske stoffer. Så igjen gjenopptatt bruk av Eplan. Og her ble det funnet at dette er den sterkeste allergien fra Eplun! Sjekket flere ganger! Selvfølgelig stoppet jeg med å bruke Eplan, men dessverre ble en viss mekanisme lansert: gråtende kløende voksende områder begynte å danne på huden min. Nå har jeg blitt behandlet for denne allergien i mange år. Snarere ble hun tvunget til å bruke hormonelle kremer, salver. Bare en appell til ayurvedisk medisin tillot meg å bli kvitt effekten av behandling med Eplan ved langvarig behandling. Vær forsiktig!

Denne krem ​​må selges, og du har allerede kjøpt den. det ser ut til å fungere

Hvorfor min abstrakt er forskjellig, hmm, samme krem, selskapet er det samme, og instruksjonene indikerer ikke at det er bakteriedrepende, og halvparten av indikasjonene for bruk inneholder ikke det som er skrevet her.

Eplan - instruksjoner for bruk

Legemidlet Eplan brukes i henhold til bruksanvisningen for desinfeksjon, beskyttelse og akselerasjon av regenerering av huden. Kremaktig og flytende form av stoffet basert på glykolan ble utviklet i 2000-årene på et russisk forsknings- og produksjonsvirksomhet.

Eplan - bruksanvisning - pris

Under dette navnet er det en gruppe topiske preparater:

 • krem i et rør på 30 gram til en pris på 150-180 rubler;
 • 25% ureagel i et 30 ml hetteglass med en dispenserhett, koster 180-210 rubler;
 • 160 mm med 140 mm anti-inflammatoriske kluter "fra hundre sår" og "førstehjelp"; 145 rubler i en individuell pakke;
 • flytende oppløsning i et hetteglass med 20 ml med pipette, for 100-120 rubler;
 • 5 ml blyant for 85-100 rubler.

Legemidlene er laget på grunnlag av en kompleks blanding av lantannitratglykol. Bruk for:

 • bekjempe betennelse;
 • eliminere smerte og kløe;
 • hud helbredelse;
 • fjerning av giftige stoffer fra huden.

I tillegg til glykolan inneholder preparatet antiseptisk trietylenglykol og etylkarbitol-, glyserin- og polyetylenglykol-fuktemidler og destillert vann.

Eplan - instruksjoner for bruk for barn

Verktøyet er tillatt for ungdom og barn fra fødselen. Instruksjoner for bruk av stoffet Eplan for barn klassifiserer det som et middel som bare brukes til ekstern bruk i terapi:

 • hudbetennelser - koker, kviser. På en ren, tørr hud, bruk en krem ​​/ blyant prikket på steder med betennelse 2-4 ganger om dagen. Fortsett behandlingen i en uke;
 • skader - slitasje, riper, blåmerker, kutt. Det er praktisk å behandle mindre hudfeil hos barn med blyant. Servietter tar med seg som et middel til førstehjelp i kampanjen, i landet, på en sykkeltur;
 • brenner fra varmt vann, sol, kjemikalier. Det er viktig å påføre kremet så tidlig som mulig på huden som tidligere er vasket med kaldt vann;
 • atopisk dermatitt, påfør krem ​​2-3 ganger om dagen på ren, tørket hud i 10 dager;
 • vannkopper, herpes. For symptomatisk eliminering av smerte, bruk en krem ​​/ løsning / blyant på stedet for betennelse.

Agenten påføres ikke på et nytt sår på grunn av blødningsrisikoen. Den brukes etter 3-4 timer, når en skorpe dannes.

Advarsel! Det er strengt forbudt å begrave Eplan i nese, munn eller ører.

Eplan krem ​​- bruksanvisning - pris, omtaler

Kremet påføres eksternt, og unngår kontakt med slimhinner, i alle aldersgrupper, inkludert nyfødte, så vel som hos gravide og ammende kvinner. Indikasjoner for bruk av krem ​​er:

 • brannsår - termisk, stråling, kjemisk, sol. For å distribuere krem ​​på en hud vasket med kaldt vann i et tynt lag. Deksel med steril bandasje på toppen. Forløpet av dressings - 6 dager, 3 ganger om dagen;
 • Trophic ulcers i diabetes og åreknuter blir behandlet ved dobbel behandling av feilen per dag;
 • På ren hud i stedet for bedsores gni krem ​​2-3 ganger om dagen med lette bevegelser av fingertuppene;
 • I løpet av eksem, psoriasis, dermatitt blir det lettere å behandle krem ​​tre ganger om dagen.
 • anale fissurer, hemorroider etter perineal hygiene smøres med en krem ​​for å redusere smerte og kløe, akselerere helbredelse;
 • sprekker i hælens hud vil helbrede raskere hvis du bruker Eplan krem ​​i henhold til bruksanvisningen.

Vær oppmerksom på! Det er isolerte tilfeller av allergi mot krem. Før bruk, test for følsomhet - legg en dråpe produkt på innsiden av håndleddet og vent 30 minutter.

Prisen på Eplan krem ​​varierer fra 150-180 rubler per 30 gram. Forskere fra Institutt for kirurgi. AV Vishnevsky krem ​​ble behandlet hudfeil. Leger Leonid Alexandrovich: "Eplan krem ​​viste høye resultater i lokal behandling av smittsomme lesjoner av hud og bløtvev. Jeg anbefaler til kollegaene stoffet å bli mye brukt i medisinsk praksis "

Eplan krem ​​- instruksjoner for bruk for barn

Legemidlet er indikert for bruk av barn fra fødselen med blåmerker, kutt, slitasje. Vil hjelpe med termiske og sollysskader i huden. Atopisk dermatitt og varicella-dekket vannkopper behandles. Teenager krem ​​vil hjelpe fra kviser med purulent hode. Påfør legemidlet til den tidligere renset og tørkede huden 2-3 ganger daglig. Behandlingsforløpet varer fra 5 til 10 dager. Mulige individuelle allergier for stoffets sammensetning.

Eplan salve - bruksanvisning

Påfør salve (krem) hos barn fra fødsel, kvinner under graviditet og amming. Legemidlet anbefales til bruk sammen med:

 • brudd på integriteten til huden for å forhindre sårinfeksjon i fasen av dannelsen av skorpen;
 • trophic ulcers, bedsores;
 • dermatitt, eksem, psoriasis;
 • symptomatisk behandling av herpetic skin lesjoner;
 • kløe og smerte i betennelse og prolaps av rektale årer;
 • anal sprekker, hæl sprekker;
 • pustulære hudlesjoner;
 • brannsår av ulike etiologier.

Salven har en lys tekstur, holder seg godt på huden, trenger raskt til fokuset på betennelse. Det lindrer smerte, reduserer hevelse, gir raskere helbredelse. Ikke bruk på friske blødninger og slimhinner.

Eplan Ovn - instruksjoner for bruk for barn

 • hvis huden er skadet av solen, kokende vann, etter å vaske brenn med kaldt vann og tørke med serviett;
 • med kompleks behandling av atopisk dermatitt for å eliminere kløe, hevelse, betennelse;
 • med crusty papules av kokepokker for å hindre smitte og riper;
 • for behandling av akne i puberteten;
 • i den komplekse behandlingen av sår, forutsatt at de er forlenget av en skorpe og ikke bløder.

Salven brukes 2-3 ganger om dagen, og sprer et tynt lag på huden. Varigheten av behandlingen er 5-10 dager.

Eplan Ointment - bruksanvisning - pris

Kostnaden for Eplan salve med detaljerte instruksjoner for bruk i forskjellige apotek varierer fra 150 til 180 rubler for et aluminiumrør på 30 gram. Dyrere salve er i Moskva apotek kjeder - 180 rubler. I Samara apotek finner du et verktøy for 150 rubler.

Salve Eplan - bruksanvisninger - vurderinger

Prisen på Eplan salve med bruksanvisning, ifølge forbrukerne, står i forhold til stoffets kvalitet og terapeutiske egenskaper.

Milena, 28 år gammel: "Arbeid i rengjøringen er knyttet til nær kontakt med vaskemidler. På huden på hendene ble det funnet røde, skjellete kløende områder. Hjemme var det Eplan salve, som min tante behandlet såret på beinet hennes. Salve brukt over natten i en uke. Huden ryddet, ubehaget gikk forbi. Kjøpt for 163 rubler i apotek nær huset på Veterans Avenue i St. Petersburg. Prisen på et effektivt stoff for hele familien er mer enn akseptabelt. "

Eplan væske - bruksanvisning

Produsert i form av en fargeløs oppløsning på 8,5% i hetteglass med 20 ml med en piperør. Skru av sikkerhetsdekselet før bruk med en flaske. Bruk deretter den innebygde dryppen til å irrigere den berørte huden. Behandling av huden med en bomullspinne fuktet i en løsning er tillatt. Væskeform er praktisk for terapi:

 • brannsår;
 • store sår;
 • trophic ulcers av ekstremiteter.

Swabs med en løsning påført hemorroider, kløende noder og analfissurer. Fremmer helbredelse av sprekker, slitasje, riper, kutt.

Væskeformen er effektiv i behandling av smittsomme sår. Reduserer brennende følelse, hevelse og reduserer separasjon av inflammatorisk ekssudat. Du kan irrigere overflaten av huden med en dråper for punktbetennelse - kviser, kyllingepapuler.

I tilfelle av omfattende lesjoner, drypp en væske på et gasbind serviet, fest det til det inflammatoriske fokuset og fikse det med et bandasjeforband.

Væske Eplan - bruksanvisning - pris

En flaske på 20 ml koster fra 100 til 120 rubler, avhengig av apotekets prispolitikk. Ifølge vurderinger av leger har flytende Eplan med instruksjoner for bruk til denne prisen flere fordeler enn andre lokale midler.

Alekseev Alexander Ivanovich, kirurg: "Løsningen av Eplanol 8,5% ble brukt av meg til behandling av postoperative, purulente sår og brannsår. Verktøyet reduserte sårens helbredende tid, hadde en økonomisk utgift. Pasienter som fikk ligering med Eplun, raskere utladet fra sykehuset. Forbrenning helbredet 3-4 dager tidligere enn i kontrollgruppen. Jeg anser Eplan som et stoff med høyt terapeutisk potensial på et økonomisk lønnsomt behandlingsforløp. "

Eplan løsning - bruksanvisning

Løsningen selges i mørke flasker på 20 ml. Behandle løsningen med eventuelle brudd på integriteten til huden for å hindre sårinfeksjon og aktivere helbredelse:

 1. Skyll området med vann og tørk med et vev eller på en naturlig måte før behandling.
 2. Påfør oppløsningen direkte på det berørte området ved hjelp av en innebygd pipette eller suge en tampong i løsningen og behandle defekten med den.

Advarsel! Det er forbudt å bruke løsningen på blødende sår. Kan ikke påføres slimhinner og brukes innvendig.

Eplan olje - bruksanvisning

Olje er den flytende formen av stoffet, helles i mørke glassbobler med pipette. Hvert hetteglass inneholder 20 ml olje (oppløsning). Oljen brukes i henhold til instruksjonene for behandling av skadet hud i:

 • spedbarn;
 • gravide kvinner;
 • sykepleiere og andre alders- og kjønnskategorier av befolkningen.

Behandling rengjort fra mekanisk kontaminering av dermis utføres 2-3 ganger om dagen. Behandlingsforløpet varer fra 5 dager til en uke.

Eplan drops - instruksjoner for bruk

Dråper er pakket i en mørk glassflaske med et volum på 20 ml med en praktisk pipettdispenser. Bruk dråper til behandling av skadet hud med purulente papiller, rødhet, rikelig ekssudat, kløe, peeling to ganger om dagen i løpet av uken.

Vær oppmerksom på! Begrav dråper i nesen, øynene, ører kan ikke være, verktøyet påføres utelukkende på huden. Kontraindikasjoner gjelder mennesker som er følsomme overfor stoffets sammensetning.

Eplan dråper - bruksanvisning - pris

Kostnaden for Eplan i et hetteglass med 20 ml med en praktisk droppedispenser og bruksanvisning er 99-158 rubler i Moskva apotek. Legemidlet er billig og dispensert fra apotek uten resept. I tillegg kan du bestille stoffet i et nettapotek med hjemmelevering.

Eplan gel - instruksjoner for bruk

Den tradisjonelle løsningsformuleringen er supplert med urea, som er tilstede i en andel på 25%. Urea har egenskapen til å tiltrekke vann. Penetrerer inn i hudtetningene - korn, korn, helsprick, urea samler og holder vannmolekyler i disse vevene. På grunn av dette løsnes tette lag. I tillegg eliminerer gelen med urea bakterier og stimulerer veksten av epitelceller. Hastighet av sprekker skjer ved at huden slippes ut fra den døde hornhinnen.

Påfør gelen i henhold til instruksjonene på de keratiniserte områdene av føttene, albuene, håndflatene, forvask og tørk behandlingsområdet. Inflicting gel, du må gni den til helt absorbert innen 3 minutter. En annen måte er å suge en bomullspute i gelen med urea og feste den til problemområdet i kroppen, fikse det med en gips i 30 minutter. Gelprosedyrer utføres 1-2 ganger per dag. Varighet av bruk - 1-2 uker.

Eplan - analoger - instruksjoner for bruk, pris, anmeldelser

I tillegg til gelen, krem ​​og oppløsning produseres en blyant og anti-inflammatorisk klut av lignende sammensetning. Eplan Lekker blyant er solgt til en pris på 85-100 rubler. Pennen har en porøs spiss og et 5 ml reservoar for den medisinske løsningen. Før bruk rives blyanten, lokket åpnes, og på pressen på reservoarets vegger blir medisinen påført huden med en porøs spiss. Det er praktisk å håndtere slitasje, kutt, riper, kviser, papiller.

Servietter "fra hundre sår" og "førstehjelp" for 145 rubler er i individuell emballasje. De er mettede med en løsning. Servietter er uunnværlige i et hjem og et førstehjelpsutstyr som et middel for sol- og termiske brannskader, sår, kutt, slitasje. Servietet er fjernet fra posen og påført på sårpunktet, toppen kan festes med et bandasje eller gips.

Kundeanmeldelser på Eplan bekrefter kvaliteten på stoffet for en budsjettpris sammenlignet med jevnaldrende. Erstatt stoffet kan være lik i virkemidler:

 • D-Panthenol salve, 400 rubler per 50 gram;
 • salve Solcoseryl for 300 rubler per 20 gram;
 • salve Levomekol 90-120 rubler per 40 gram.

Maksim Glushkov, 23 år gammel: "Jeg leder en aktiv livsstil, går på tur, sykler, fisker. Overalt er det fare for brenning, kutting, slitasje. Han tok med seg aerosoler som panthenol, geler og salver i rør, til han fant på internett informasjon om kluter "fra hundre sår" og en Eplan blyant. For vandreforhold servietter og blyant - du kan ikke forestille deg. Et godt raskt hjelpemiddel til behandling og behandling av hudlidelser. "

Flere Artikler Om Typer Acne