Salve for eksem på hendene kan være hormonell eller ikke-hormonell. Salven av salven er rettet mot å fjerne rødhet i huden. I tillegg til kampen mot alvorlig kløe og brenning, som forekommer under påvirkning av psykosomatiske faktorer og allergifremkallende stimuli.

Effektiv eksem salve på hender

Den høyeste effekten for behandling av eksem viste salve. For øyeblikket er det et stort utvalg av rusmidler på markedet.

I henhold til deres type er de delt inn i:

Hormonale midler inneholder steroidhormoner. Takket være deres handling skjer en rask lindring av den inflammatoriske prosessen.

Den største ulempen ved slike salver er vanedannende. Med sykdomsfallet må ofte sykdommen endres.

Alle hormonelle salver er delt inn i 4 klasser:

 1. 1 klasse. Salve svak handling. De er tillatt for bruk hos små barn (opptil 2 år), gravide og ammende mødre. Slike salver kan brukes på små områder av huden på hender, nakke og ansikt. Den mest effektive krem ​​Lokoid og Prednisolon salve 0,5%.
 2. 2 klasse. Midler i denne klassen brukes til å behandle sykdommer i moderat prosess. De brukes til alvorlig betennelse. De anbefales ikke for små barn. De mest effektive stoffene Afloderm, Tsinakort.
 3. 3 klasse. Legemidlene er ment for behandling av akutt tilstand av eksem med uttalt symptomer. Deres bruk lar deg raskt fjerne brennende følelse, tann, betennelse. Største effektivitet viste salve Advantan, Sinaflan, Sinalar.
 4. 4. klasse Disse stoffene brukes i tilfelle feil på andre måter. De er vist med en dyp penetrasjon av den smittsomme prosessen i epidermisene. Forberedelser av denne klassen er kun foreskrevet av den behandlende legen.

Ikke-hormonelle salver har vist størst effekt i begynnelsen av sykdommen og svake symptomer. De fleste medisiner inneholder sink, tjære, naftalenolje. De mest populære er Born-Napthalan salve, Meschersky salve, Zink og salicylic salve.

Se på videoen

Ikke-hormonelle legemidler

Ved ikke-akutt sykdomssykdom eller milde symptomer ordner den behandlende legen ikke-hormonell behandling:

 1. Sink salve. Den viktigste aktive ingrediens er sinkoksid. Også i salven er det bensinatum og andre hjelpestoffer. De viktigste indikasjonene på bruk er bløredemetitt, bleputslett, sår, akne, hudlidelser.
 2. Salisylsalve. Det fikk navnet sitt fra hovedkomponenten - salicylsyre. I tillegg inneholder salven petrolatum. Indikasjoner for bruk: betennelse i huden, brannskader, psoriasis, eksem, akne, seborrhea, natoptysh, korn. Salven har en antiseptisk og antiinflammatorisk effekt.
 3. Huddeksel Produktet er tilgjengelig i form av krem, sjampo eller aerosol. Den viktigste aktive ingrediens er sinkpyrition aktivert. I tillegg inneholder sammensetningen nipagin, glyserol, butylhydroxytoluen, Tegosoft LSE 65K (kokosacetose) og andre stoffer. De viktigste indikasjonene på bruk: tørr hud, dermatitt, psoriasis, eksem.

Navnet på hormonelle legemidler

Hormonale salver og kremer er egnet til å behandle eksem på forskjellige stadier. Legemidlet, metoden for bruk og dosering foreskrevet kun av den behandlende legen.

Navn på eksem salve på hendene som inneholder hormoner:

 1. Prednisolon. Den aktive ingrediensen er samme navn - prednison. Hjelpekomponentene er: petrolatum, stearinsyre og andre. Denne salven er indikert for psoriasis, dermatitt, lupus erythematosus og en rekke andre sykdommer. Hovedkontraindikasjonen er individuell intoleranse, graviditetsperioden og amming, diabetes, osteoporose.
 2. Soderm. Kremet er designet for å lindre kløe, smerte og irritasjon. Den aktive ingrediensen er betametason. Hovedindikasjonen for bruk - inflammatoriske og allergiske sykdommer i huden, ledsaget av kløe. Blant kontraindikasjoner merker kopper, syfilis, barns alder, svangerskapstid. Det kan føre til komplikasjoner i det endokrine systemet.
 3. Triderm. Som aktive komponenter inneholder betametason, clotrimazol, gentamicin. Skifter antifungal virkning. Det er anti-inflammatorisk, antipruritisk, antibakteriell. Salve er kontraindisert i vannkopper, kopper, syfilis, barn under 2 år, individuell intoleranse mot komponentene.
 4. Advantan. Advantan salve og krem ​​er indikert for hudsykdommer ledsaget av alvorlig kløe og brenning. Ulike i rask fjerning av symptomer, praktisk talt absorberes det ikke i blod. Aktiv ingrediens: metylprednisolon. Advantan er kontraindisert i virussykdommer i huden, i barndommen, under graviditet og amming.

Det finnes andre hormonbaserte stoffer. Valget avhenger av egenskapene til hvert tilfelle og indikasjonene på bruken.

Egenskaper ved bruk av hormonelle salver

Hormonbaserte salver kan føre til bivirkninger fra andre organer.

Derfor anbefales det at de kun brukes under veiledning fra en lege i henhold til ordningen:

 1. Krem eller salve Triderm. Brukt 2 ganger om dagen. En krem ​​ikke større enn en ert er påført på den berørte huden. Varigheten av behandlingen er ikke mer enn 3-4 uker.
 2. Advantan. Påfør et tynt lag på syk hud 1 gang daglig. Hvis formen er i form av en emulsjon, kan den påføres to ganger om dagen. Varigheten av behandlingen er ikke mer enn 4 uker hos barn, opptil 12 uker hos voksne. Hvis legemidlet er foreskrevet i form av en emulsjon, blir den brukt i ikke mer enn 2 uker.
 3. Prednisolon. Salve brukes eksternt. Påfør på den berørte huden med et tynt lag fra 1 til 3 ganger om dagen. Behandlingsforløpet er foreskrevet individuelt, men det går ikke over 2 uker. Bruken av salven avsluttes med en gradvis nedgang i bruksområdet.
 4. Soderm. Avhengig av alvorlighetsgraden av lesjonen blir krem ​​påført 1 til 3 ganger per dag. I gjennomsnitt er 1-2 programmer nok. Brukstid hos voksne ikke mer enn 4 uker, hos barn - 2 uker.

For hvert spesifikt legemiddel bestemmer legen hvor ofte bruken og bruksvarigheten er uavhengig, basert på alvorlighetsgraden av sykdommen.

Nyttig video om emnet

Hvorfor vises eksem på fingrene

Eksperter sier at eksem tilhører kategorien allergiske sykdommer.

Følgelig kan utseendet utløses av eksogene allergener og forskjellige psykosomatiske faktorer:

 1. Husholdnings kjemikalier. Det er nødvendig å nøye studere sammensetningen av husholdnings kjemikalier, kosmetiske produkter. Kanskje, i deres sammensetning er et allergen som provoserer sykdommen.
 2. Klær og smykker. Syntetiske stoffer med lyse farger, bijouterie kan forårsake eksem.
 3. Bruk av medisiner, vaksinasjon. I noen tilfeller vises eksem som en reaksjon av kroppen til vaksinering eller medisinering, spesielt fra gruppen av smertestillende midler.
 4. Matvarer med høy grad av allergenicitet. Mat allergener forårsaker ofte utslett. Det er verdt å vurdere i dietten tilgjengeligheten av slike produkter som honning, sjokolade, sukker, egg, sitrusfrukter, røkt og saltet produkter.
 5. Eksterne allergener. En sterk reaksjon av kroppen under blomstring er forårsaket av pollen av planter, poppelluft. Også denne kategorien inkluderer dyrehår, mugg.
 6. Brudd på fordøyelsessystemet, endokrine forstyrrelser.

Hvordan diagnostisere et problem

Eksem er en sykdom som har karakteristiske tegn på manifestasjon. I begynnelsen vises en liten rødhet på hendens hud. Etter hvert som sykdommen vokser, vil kløe øke.

På scenen av blærende kløe er den sterkeste, brennende følelsen også karakteristisk, huden blir varm. Den neste fasen kjennetegnes av rubbing av bobler, dannelse av fuktige områder og utseende av sprekker.

Eksem på hendene har flere varianter. Avhengig av type symptomer vil variere.

 1. Ekte eksem. Det er preget av en akutt utbrudd av sykdommen. Rødhetsstadiet er praktisk talt fraværende. Fra de første dagene er det vesikler med væske. Etter deres brudd gjenstår gråtete områder. På alle stadier av sykdommen er det ledsaget av alvorlig kløe og brenning. Med feil behandling kan det bli kronisk.
 2. Mikrobielt eksem. En særegen egenskap er infeksjonen av de betente områdene i huden rundt vesiklene. Visuelt preget av utseendet på hudområder med en klar oversikt over blå eller rosa med skalaer.
 3. Profesjonelt eksem. Denne sykdommen er preget av hyppig kontakt med husholdnings allergener. En særegen egenskap er den enkle behandlingen med unntak av allergenet.

Det er mulig å diagnostisere eksem i sine tidlige stadier. Ved første rødhet på hendens hud og utseende av brennende opplevelser og kløe, bør du konsultere en hudlege eller allergiker. Den viktigste typen diagnose er en sykdomshistorie.

I noen situasjoner kan det være nødvendig med laboratorietester. Den mest foreskrevne mikroskopiske undersøkelsen for soppsykdommer, generell og biokjemisk analyse av blod.

Behandling med tradisjonell medisin

Tradisjonell medisin har vist høy effekt ved behandling av eksem på hendene. De mest brukte badene og salver laget av urter og andre naturlige ingredienser.

Bekjempe tørt eksem på huden

Den mest effektive for å eliminere symptomene på tørt eksem var sammensetninger basert på salt, lakris, coltsfoot, agurk saltlake:

 1. Bad med havsalt. I en beholder med varmt vann, tilsett havsalt. Hvis den ikke er tilgjengelig, vil den vanlige gjøre det. Mengden salt tilsettes visuelt. Blandingen må blandes og legges der hender. Fremgangsmåten utføres til vannet har avkjølt helt. Etter badet er det nødvendig å plette huden og smøre de berørte områdene med babykrem.
 2. Komprimer av salt med lakris. I like store mengder er det nødvendig å blande lakrisgresset og sjøsaltet. Den resulterende blanding påføres som kompresjon til eksem og lukkes med en dressing i 1-2 timer. Etter prosedyren vaskes de skadede områdene. Prosedyren utføres i 3 dager. Deretter følger en tre-dagers pause og en repetisjon av kurset.
 3. Salve som inneholder melkoppløsning med coltsfoot. Du bør ta de grønne plantene av coltsfoot, passere dem gjennom en kjøttkvern. Bland den resulterende vasselen med fersk melk. Påfør denne eksem salven på fingrene til den berørte huden, og dekk dem med en film og en klutbandasje. Prosedyren utføres til fullstendig gjenoppretting.

Midler, effektive når det er våtform

I tilfelle av våt eksem, oppskrifter basert på Kalanchoe, vitriol, viste vitamin A seg å være mer effektiv:

 1. Vi kan kurere fuktig eksem ved å øke innholdet av vitamin A eller retinol i kosten. Dette kan være havtorn, persille, gulrøtter eller flytende vitamin.
 2. Komprimerer fra Kalanchoe. For å lage en komprimering bør du ta et ark med sunne, voksne planter. Juice er presset ut av det. Den resulterende væsken fuktes med ren gasbind og påføres eksem. Sykdommen går veldig fort.
 3. Broth tibetansk samling. For å forberede kjøttkraften, hell 4 ss kokende vann over koppen. Blandingen er infundert i en termos i 1 time. Etter det må det filtreres og tas før måltider to ganger om dagen.

Vanlige oppskrifter for tradisjonelle healere

Det finnes generelle oppskrifter som er egnet for behandling av både tørt og gråtende eksem:

 1. Morwort decoction. Tørrgress må brygges i henhold til instruksjonene og ta en dessertskje tre ganger om dagen.
 2. Decoction elecampane. Et glass vann er tatt 1 ss urter. Kjøttkraft må tas 4 ganger om dagen for en spiseskje.
 3. Lotioner fra kålbladene. Rene blader skal kokes i melk i 40 minutter. Søket ark påføres det syke hudområdet og dekkes med et håndkle. Lotioner er laget 2 ganger om dagen.
 4. En blanding av gulrotjuice, poteter, hvitløk og kål. Saften av disse produktene er blandet i like deler. Den resulterende blanding behandles de berørte områder.

Funksjoner av et medisinsk kosthold

Høyverdig diett med eksem kan betydelig øke utvinningen. Det må være balansert og komplett.

Først og fremst må matvarer med høy protein, vitaminer og aminosyrer være tilstede.

På pasientens meny skal være fraværende:

 • konfekt, sukker, sjokolade;
 • konserveringsprodukter;
 • krydret retter, røkt kjøtt, høyt innhold av krydder;
 • sitrus og røde frukter;
 • alkoholholdige drikkevarer;
 • helmelk og meieriprodukter;
 • eggene.

Det anbefales også å ekskludere produkter som pasientene har en individuell respons på.

Pass på at det i dietten skal inneholde grønn te, meieriprodukter, fiskeolje. Maten anbefales å dampe eller koke. Kjøtt brukes lunt. Perfekt kaninfilé, kalkun, oksekjøttfilet. Fra porridge, havremel, bokhvete og hirse har det vist seg sitt beste.

Hageost, meieriprodukter, yoghurt uten fargestoffer og tilsetningsstoffer er tillatt i alle mengder. Veldig nyttig for eksem bønner.

Hver dag i kostholdet skal være friske greener og gulrøtter. De lar deg gjenopprette mangelen på vitaminer A, B1, PP, B9 i kroppen.

Sykdomsforebyggende metoder

Eksem er en sykdom som kan komme seg igjen. Hvis det vises en gang, så kan eksem komme tilbake hvis du kommer i kontakt med allergener eller andre irriterende stoffer.

For å unngå dette er det nødvendig å ta forebyggende tiltak:

 1. Det er viktig å identifisere og eliminere kontakt med alle typer allergener. Dette kan være dyrehår, husholdnings kjemikalier, plante pollen.
 2. Ved kontakt med vann eller ved bruk av kjemikalier til husholdningsbruk, er det nødvendig å ta ytterligere tiltak for håndvern. De består i bruk av gummihansker og hudbehandling med hypoallergen kremer.
 3. Bør følge næringsnæringen. Minimumsperioden etter fullstendig gjenoppretting er seks måneder. Optimaliser alltid alltid en diett med hensyn til risikofaktorer.
 4. Det er viktig å ta tiltak for å styrke immunforsvaret. De består i aktiv sport, en sunn livsstil, et stort antall turer i frisk luft.
 5. Det bør raskt og korrekt behandle alle typer sykdommer, spesielt oppmerksom på allergiske reaksjoner, infeksjoner, virus, problemer med mage-tarmkanalen.

Eksem salve på hånden: navn og søknad

✓ Artikkel verifisert av lege

Eksem er en vanlig dermatologisk ikke-overførbar sykdom som kan ha ulike årsaker: arvelighet, kontakt med irritasjoner, allergier, følelsesmessig uro, etc. Et annet navn på sykdommen er gråtende lav. Det finnes flere former, men det vanligste er idiopatisk.

Eksem behandling på hender

Eksem er preget av intens kløe og utslett med samtidig forekomst av ulike elementer (rødhet, blister, skorper).

Eksem på hender - et bilde

Utslettene påvirker ofte hendene, på grunn av strukturen i huden i dette området og hyppig kontakt av hendene med miljøet og ulike irriterende stoffer. Ofte er det fra hendene at den inflammatoriske prosessen begynner.

Behandling bør være umiddelbar og tar sikte på å eliminere betennelse og oppnå langsiktig remisjon. En viktig del av behandlingen er opptatt av lokale preparater, hovedsakelig i form av terapeutiske salver.

Eksem behandling med salver

Generell beskrivelse av eksem-salver

Lokale rusmidler mot eksem er rettet mot å eliminere inflammatorisk reaksjon, akselerere helbredelse. Ofte viktig og antiseptisk effekt. Aktivstoffer kan være forskjellige. Men alle eksem-salver kan deles inn i 3 store grupper.

 1. Ikke-steroide hormoner kan brukes til litt utprente inflammatoriske prosesser, eller de er foreskrevet som et tillegg for mer intensiv behandling. Denne gruppen inkluderer stoffer basert på forbindelser av sink, metyluracil, et derivat av pantothensyre, ichthyol, tjære, naftalan. En spesiell gruppe består av lokale rusmidler med et antihistamin.
 2. Salve med glukokortikosteroider - et tradisjonelt middel for behandling av eksem. Med riktig valg, er de ganske effektive, men kan ha bivirkninger, så de søker om begrenset tid.
 3. Ikke-steroide immunosuppressive lokale legemidler kan også brukes i begrenset tid på grunn av risikoen for komplikasjoner. De er vanligvis foreskrevet på slutten av steroid eksponering, når det er umulig eller ineffektiv.

Den mest effektive måten bestemmes av legen.

Det er viktig! Typen av salvebehandling bør bestemme legen. Selvbehandling er uakseptabel, spesielt hormonelle stoffer.

La oss holde oss nærmere på beskrivelsen av hver gruppe.

Ikke-hormonell salve

Effekten av ikke-hormonelle salver kan være forskjellig: antiinflammatorisk, antipruritisk, regenererende, antiseptisk. Alt avhenger av den aktive ingrediensen i dem. Nedenfor er en tabell med en mer detaljert beskrivelse av hovedkomponentene i ikke-hormonelle salvepreparater og deres retninger.

Sinkforbindelser (sink salve, "Zinocap", "Skin-cap")

Dexpanthenol ("Bepanten", "Depantenol")

Metyluracil (metyluracilsalve 10%)

Ichthyol (ichthyol salve), bjørk tjære (Vishnevsky salve, svovel tjære olje, Yam salve), naftalan (naphthalan salve)

En blanding av fettløselige vitaminer A, E, D ("Radevit")

Fenistil gel for kløe, eksem

Valget selv om disse ufarlige preparatene bør utføres med legen. Noen av de beskrevne stoffene kan kun virke i begynnelsen av den inflammatoriske prosessen, de brukes videre som en adjuvansbehandling eller for korrekt og forsiktig fullføring av behandling med kraftigere stoffer.

Salve som inneholder glukokortikosteroider

Klassifisering av aktuell kortikosteroidaktivitet

Aktuelle kortikosteroider - dette er det mest effektive verktøyet i kampen mot eksemperasjon av eksem. De lindrer raskt av kløe, hevelse, rødhet. Deres tiltak er å undertrykke enzymet involvert i dannelsen av inflammatoriske aktive stoffer, for eksempel prostaglandiner. Steroider blokkerer migrasjon av immunceller til stedet for betennelse, reduserer permeabiliteten til små blodkar, stimulerer stabilisering av cellemembraner og dets organoider (mitokondrier).

GCS kan imidlertid kun brukes i en kort periode.

Det er viktig! Ved langvarig og feil bruk av steroidsalver kan ikke bare lokale reaksjoner utvikles, for eksempel i form av atrofiske hudfenomener, men også systemiske effekter. Dette gjelder spesielt sterke preparater som inneholder halogener (fluor eller klor).

Salve midler kan inkludere ulike glukokortikosteroider. Derfor varierer de i eksponeringsintensitet. I samsvar med den allment aksepterte klassifikasjonen, kan hormonelle salver deles inn i 4 kategorier.

  Svake stoffer inkluderer produkter basert på prednison, hydrokortisonacetat. De er tilgjengelige under slike handelsnavn som Prednisolon Salve, Hydrocortison Salve. "Pimafukort" inneholder, i tillegg til hydrokortison, antibakterielle og antifungale komponenter. "Aurobin" - en kompleks salve, som inkluderer prednison, samt antiseptisk, dexpanthenol, lidokain, eliminerer brenning.

Gjennomgang av de beste kremer og salver for eksem på hendene

Forekomsten av en hudfeil som oppstår som et resultat av en reaksjon på irritasjon eller infeksjon kan redusere det normale løpet av en persons liv. Behandling av eksem krever overholdelse av en integrert tilnærming og konsultasjon med en medisinsk faglig.

Eksem kan manifestere seg i alle aldre og i hvert tilfelle kan ha sine egne egenskaper.

eksem

Manifestasjonen av hudutslett som er allergisk opprinnelse kalles eksem. Denne typen sykdom kan oppstå av ulike årsaker, og manifesterer seg i varierende intensitet, avhengig av kroppens egenskaper. Eksem kan være akutt og kronisk.

Når denne sykdommen er dannet, vises liten akne på pasientens hud, som inneholder vannholdig innhold. Et utslett på huden er ledsaget av ubehagelige symptomer, og en betennelsesprosess blir observert i feilfeltet. Ofte skjer utslett på armer og ben.

Typer og symptomer

Avhengig av type sykdom, kan symptomene på utslett være forskjellig. Også av stor betydning er plasseringen av kilden til dannelsen av den inflammatoriske prosessen.

Eksem er sant

Sykdommen kan være akutt og kronisk. Manifisert av den inflammatoriske prosessen, som raskt går inn i den andre fasen, utseendet av lesjoner på huden.

symptomer:

 • kløe;
 • rødhet;
 • utseende av vannaktig akne:
 • skilleformasjon;
 • peeling av huden.

Manifisert i hender og føtter.

Mykotisk eksem

Ofte oppstår denne typen sykdom som følge av infeksjon med patogene sopp.

For å eliminere sykdommen er det nødvendig å behandle disse eliminering av patogene mikroorganismer og en huddefekt i to trinn.

Den har følgende funksjoner:

 • utseendet på runde flekker;
 • peeling av huden.

Formet på nedre ekstremiteter, kan imidlertid forekomme i andre deler av kroppen.

Mikrobielt eksem

Manifisert som følge av infeksjon i hudskader.

Oftest er denne typen eksem akutt og manifesterer seg med følgende symptomer:

 • runde flekker med klare grenser;
 • Utseendet på skorpe på flekkene.

Manifisert på innsiden av hender, ben og i hodet. Sykdommen ledsages av kløe og hevelse i huden.

Coin

Denne typen eksem manifesterer seg i store flekker, som ofte er fjernt fra hverandre og har klare grenser.

symptomer:

 • mørke røde flekker;
 • kløe;
 • utseendet på sprekker og vekter.

Lokaliseringen av denne typen sykdom er oftest foldene i albuene og knærne.

Paratravmaticheskaya

Årsakene til denne typen sykdom er skade på epidermis.

symptomer:

 • Utseendet på røde papiller på huden nær det skadede vevet;
 • formasjoner kan ha et vannaktig innhold med forurensninger i blodet;
 • huden er betent;
 • papler kan fusjonere og utgjøre et sted med utprøvde knuter.

Varicose eksem

Brudd på funksjonene av venene fører ofte til utseendet av en slik sykdom som varicose eksem.

Denne typen brudd oppstår på grunn av utilstrekkelig oksygenforsyning til blodårene.

symptomer:

 • åreknuter
 • kløe og følelse av tyngde
 • lilla flekker;
 • purulente papules med skorpe;
 • mesh under huden.

Denne typen sykdom manifesterer seg i nedre lemmer, spesielt i kvinnekøen.

seboreisk

Sykdommen oppstår som følge av nedsatt funksjon av sebaceous kjertlene, eksem symptomer oppstår også når det er en forstyrrelse i funksjonen av fordøyelseskanaler.

symptomer:

 • flekker av gul og lys rosa farge;
 • følelse av intens kløe;
 • peeling av huden;
 • frigjøring av klart væske.

Eksem kan lokaliseres i området hårvekst, på brystet, på øyelokkene, på nasolabiale folder, i armhulene.

Disgidroticheskaya

Denne typen sykdom manifesterer seg oftest på ekstremitetene, og utseendet av små blister som inneholder en klar væske og spesifikke skorper fremstår etter skade, noe som kan føre til kløe og brenning.

Oftest lokalisert på håndflatene og sålene, i sjeldne tilfeller, blir symptomer observert på huden mellom fingrene.

Tiloticheskaya

Sykdommen oppstår som følge av langvarig kontakt med kjemikalier eller regelmessig eksponering av huden mot fremmedlegemer, noe som resulterer i en fortykkelse av det ytre lag av huden og dannelsen av skade.

symptomer:

 • dannelse av hudtetninger i form av calluses;
 • Utseendet til et stort utslag med en tett struktur;
 • dannelsen av sprekker og sår på steder for konsolidering av epidermis;
 • smerte og kløe.

Denne typen sykdom fører til nedsatt mobilitet i huden og manifesterer seg oftest i palmer og føtter.

Profesjonelt eksem

Denne typen sykdom oppstår som følge av langvarig kontakt med irriterende stoffer som tjære, husholdnings kjemikalier, fargestoffer, nikkel, etc.

symptomer:

 • dannelsen av papler som utskiller væske;
 • kløe.

En feil kan oppstå i hender, nakke, underarm, underben.

sycosiform

Se til sykdommens mikrobielle type. Det forekommer oftest hos personer som lider av sycosis. Manifisert innen hårvekst og plassering, hårsekk.

symptomer:

 • follikelbetennelse;
 • dannelsen av røde flekker i stedet for hårvekst;
 • berørte områder øker raskt i størrelse;
 • følelse av kløe og brenning;
 • herding av stratum corneum.

Sykdommen manifesterer seg oftest på ansiktet, armhulen, lyskeområdet.

Eksem brystvorter og en pigment krus hos kvinner

Ofte er denne typen sykdom manifestert hos kvinner under amming. Årsaker er feil mat og vanlig skade på huden i brystvorten.

symptomer:

 • betennelse i området av pigment sirkelen;
 • feber,
 • dannelsen av tetninger av stratum corneum av epidermis;
 • kløe;
 • røde papiller i brystvorten området;
 • sprekkdannelse;
 • Utseendet på skalene er brunt.

Barns eksem

Denne typen sykdom manifesteres oftest i en tidlig alder med kunstig fôring, siden immunitet ikke er i stand til å takle ulike virusinfeksjoner alene.

Eksem er først manifestert av milde symptomer som gradvis øker og inkluderer tegn på seborrheisk, mikrobiell og sant eksem.

symptomer:

 • rosa små formasjoner som raskt blir skadet og danner en skorpe;
 • forhøyet temperatur;
 • huden rundt formasjonen svulmer og blir rød.

Eksempreparater

Hormonale legemidler

Hormonale stoffer - opptre i de dype lagene i epidermis og redusere prosessen med betennelse på kort tid.

Fordelene med hormonelle stoffer:

 • oppnå et raskt terapeutisk resultat
 • ha den generelle medisinske eiendommen
 • gjelder for alle typer eksem
 • la deg oppnå resultater når vanlig krem ​​ikke virker.

ulemper:

 • verktøyet er ikke egnet for alle pasienter;
 • Kremer er ikke egnet for langvarig behandling;
 • midler bør utnevnes av en spesialist.

Ved hjelp av hormonelle stoffer behandles følgende typer eksem ofte:

 • true;
 • seboreisk;
 • profesjonell;
 • seboreisk;
 • okoloranevaya;
 • mikrobiell;
 • disgidroticheskaya.

I tilfelle komplikasjoner av eksem av forskjellige typer, anbefales bruk av hormonelle midler.

Hemorragiske stoffer

Ikke-hormonelle legemidler er utformet for å blokkere sykdommen. Ofte er disse midlene tildelt sykdommen, som har redusert intensiteten og ikke utvikler seg.

fordeler:

 • søke lenge.
 • gjenopprett skadet hud.
 • fuktighet huden

ulemper:

 • ineffektiv i vanskelige tilfeller av sykdommen;
 • Legenes avtale er nødvendig.

YouTube-IDen til videoadressen eller -identifikasjonen her er ugyldig.

Trøtt av dermatitt?

Peeling av huden, utslett, kløe, sår og blemmer, sprekker er alle ubehagelige symptomer på dermatitt.

Uten behandling, sykdommen utvikler seg, blir hudområdet påvirket av utslett økende.

Våre lesere anbefaler at du bruker den nyeste løsningen - HELSE-kremvoks med biegift.

Den har følgende egenskaper:

 • Eliminerer kløe etter første bruk.
 • Gjenoppretter, myker og fukter huden.
 • Eliminerer hudutslett og peeling etter 3-5 dager
 • Etter 19-21 dager eliminerer helt plakk og spor av dem
 • Forhindrer utseendet på nye plaketter og en økning i deres område

Gjennomgang av hormonelle stoffer for å eliminere eksem

Midlene er rettet mot å raskt eliminere problemet og aktivere beskyttelsesegenskapene til huden.

Hydrokortison salve

Det er mye brukt for ulike typer hudlidelser. Bruken av verktøyet gjør at du raskt kan fjerne røde plakk og puffiness.

For behandling av eksem, er det nødvendig å bruke legemidlet daglig, varigheten av behandlingen er opptil 10-14 dager. Det brukes til å behandle sannheten om eksem, seborrheic, mikrobiell.

I nærvær av åpne sår, er legemidlet kontraindisert for bruk, barn utnevnes fra 12 år.

Kostnaden for 90 rubler.

Prednisolon salve

Penetrerer inn i det skadede området, eliminerer prosessen med betennelse og reduserer utviklingen av sykdommen. Det brukes til å eliminere sannheten, tiloticheskoy, profesjonell, mykotisk og mikrobial eksem.

Påfør salven tre ganger om dagen i en uke. Tildelt til bruk med 12 år.

Kontraindisert i diabetes og osteoporose. Det er påført i armer og ben.

Kostnaden for 130 rubler.

Lorinden

Midler eliminerer betennelse og reduserer dannelsen av skadelige mikroorganismer.

Det anbefales å søke direkte på betennelsessentralen to ganger om dagen, og behandlingens varighet er opptil 14 dager.

Den brukes til alle typer eksem, bortsett fra åreknuter. Det er forbudt å søke i lyskeområdet.

Det er kontraindisert å søke opptil 12 år.

Kostnaden for 440 rubler.

sinaflana

Verktøyet brukes til å behandle alle typer eksem unntatt seborrheic.

For å oppnå resultatet, anbefales det å bruke salven en gang om dagen i 10 dager.

Ikke anbefalt til 10 år.

Å bruke med forsiktighet i nærvær av purulente formasjoner. Det er forbudt å søke i ansiktet.

Prisen er 120 rubler.

triderm

Salve er mye brukt til å fjerne alle typer eksem, unntatt barnehage. Effekten av stoffet er å eliminere skadelige mikroorganismer som forårsaker den inflammatoriske prosessen.

Riktig bruk har en antiseptisk og antipruritisk effekt. Det påføres to ganger om dagen, varigheten av behandlingen er individuell.

Anbefales for bruk i armene og underekstremiteter. Kontraindisert for pasienter under 12 år, i første trimester av svangerskapet og med høyt hudfølsomhet.

Du kan kjøpe produktet for 300 rubler.

Advantan

Krem lindrer symptomene på kløe og brenning. Det brukes til å behandle sannhet og mikrobial eksem.

En gang om dagen påføres, er behandlingsvarigheten opp til 14 dager.

Kontraindisert for graviditetens første trimester, virussykdommer (vannkopper, versicolor).

Pris 380 rubler.

Afloderm

Krem for å fjerne sannheten og mykotisk eksem. Raskt reduserer ubehagelige symptomer og forhindrer flak av huden.

Det anbefales å søke to ganger om dagen i opptil 10 dager. Den brukes fra 6 måneder.

Kontraindisert i individuell følsomhet overfor komponentene. Bruk med forsiktighet i ansikt og slimhinner.

Pris 218 rubler.

Dermoveyt

Krem for eliminering av alle typer eksem bortsett fra nærkant mikrobiell. Det anbefales kun å bruke for akutte symptomer på sykdommen.

Påfør en gang om dagen til et punkt av betennelse. Varigheten av behandlingen bestemmes individuelt.

Utnevnt fra en alder av 5 år. Søknad i lysken og ansiktet er kontraindisert. Med langvarig behandling kan det forårsake komplikasjoner av sykdommen og føre til atrofi av epidermis.

Pris 280 rubler.

ftorokort

Salven er foreskrevet for å eliminere alle typer eksem av varierende intensitet, bortsett fra sykdommer med tilstedeværelse av sår. Eliminerer faktorene som påvirker utviklingen av sykdommen.

Det anbefales å søke to ganger om dagen i 14 dager. Det brukes i øvre og nedre ekstremiteter.

Utnevnt fra 3 års alder på anbefaling av lege.

Det er forbudt å sette i ansiktet og brystet i kvinner. For barn bør behandlingsvarigheten ikke være mer enn 5 dager.

Pris 220 rubler.

Lokoid

Salven brukes til å eliminere alle typer eksem, bortsett fra sykdommer med tilstedeværelse av sår.

Tildelt to ganger om dagen kurs opp til 14 dager. Utnevnt fra 6 måneders alder med akutt behov.

Kontraindisert i nærvær av virussykdommer, tuberkulose, tilstedeværelse av godartede og ondartede svulster.

Prisen er 300 rubler.

Soderm

Påfør krem ​​for å behandle alle typer eksem, dersom andre legemidler ikke har hatt det ønskede resultatet. Det blokkerer den inflammatoriske prosessen og reduserer ubehagelige symptomer.

Metoden for behandling og varighet er foreskrevet individuelt.

Forbudt for 14 år, forekomsten av virussykdommer.

Kostnaden for 290 rubler.

deksametason

Salven har egenskapen for å eliminere puffiness og betennelse. Utnevnt salve til behandling av sannhet og seborrheisk eksem. Verktøyet anbefales å bruke punkt på sykdomsstedet. Behandlingstid opptil 10 dager.

Applicert på hendene på huden, også med betennelse i øyelokkene og slimhinner.

Kontraindisert for aldre yngre enn 6 år og under graviditet, diabetes.

Når det brukes i øyelokkområdet, kan det midlertidig redusere syn.

Pris 90 rubler.

Elokim

Kremet har anti-inflammatoriske og anti-allergiske egenskaper. Penetrerer inn i lagene av epidermis, reduserer krem ​​effekten av skadelige mikroorganismer og forhindrer fremveksten av nye formasjoner.

Den brukes til alle typer eksem.

Påfør en gang om dagen i opptil 10 dager. Det er forbudt å bruke i en alder av mindre enn 2 år, graviditet, virus og bakterie sykdommer.

Brukes på hendene, underarmene og ansiktet.

Kostnaden for 80 rubler.

Beloderm

Utnevnt krem ​​for å behandle sannheten om akutt eksem, samt andre typer hudsykdommer i begynnelsen.

Penetrerer inn i lagene av epidermis, aktiverer i hudcellene egenskapene til regenerering, og derved øker nivået på de beskyttende egenskapene til epidermis.

Påfør to ganger daglig, varigheten av behandlingen opptil 10 dager.

Det er brukt fra en alder av 12 år, kan utnevnes under graviditet i 2. trimester. Det påføres alle deler av kroppen direkte i fokus på betennelse.

Pris 140 rubler.

Ikke-hormonelle legemidler

Bruk av en ikke-hormonell gruppe medikamenter reduserer ubehagelige symptomer og bidrar til å blokkere den videre utviklingen av sykdommen.

Elidel

Krem for å fjerne kløe og brenning. Det anbefales av eksperter for alle typer eksem.

Påfør to ganger daglig, behandling i 3 uker.

Hjelper med å eliminere sykdommen i hendene. Brukes med 5 år, er kontraindisert ved følsomhet overfor stoffets komponenter.

Du kan kjøpe krem ​​450 rubler.

Eplan

Bakteriedrepende krem ​​for behandling av alle typer eksem.

Varigheten og metoden for påføring av krem ​​bestemmes av legen etter diagnosen.

Bruksalder fra 2 år, brukt på epidermis av hender og underarmer.

Pris 80 rubler.

Sink salve

Gjenoppretter effektivt epidermal celler, og reduserer betennelse.

Brukes til å behandle sannheten av eksem med milde tegn på sykdom.

Det brukes to ganger om dagen, med et kurs på opptil 15 dager, det anbefales til terapeutisk terapi fra 1 år.

Kostnaden for 70 rubler.

Født-Naftalan salve

Lindrer smertesymptomer og gjenoppretter skadet hud.

Påfør om morgenen og kvelden, i 2 uker. Brukes for alle typer eksem.

Utnevnt fra 3 års alder, kan brukes på alle hudområder i små mengder.

Det er forbudt med individuell hudfølsomhet.

Pris 70 rubler.

Meshersky salve

Et naturlig middel som raskt reduseres av kløe og smerte. Utnevnt for å eliminere tegn på eksem av alle slag.

Det påføres om morgenen med varigheten til forsvinden av ubehagelige symptomer. Alder på avtale fra 1 år. Det er forbudt å søke innen hårvekst.

Kostnaden for 60 rubler.

Salve med sølvnitrat

Bruken av sølvnitrater gjør det mulig å eliminere skadelige mikroorganismer og fremskynde prosessen med metabolisme i cellene i epidermis. En av produktene med sølvnitrat er Mikulich salve, som skal påføres direkte på det skadede området om morgenen.

Anbefales til bruk i hendene og underlekkene. Forbudt for pasienter yngre enn 5 år og med individuell følsomhet overfor stoffene i legemidlet.

Kostnaden for 180 rubler.

Emolium

Kremet har en fettete tekstur som gjør at du raskt kan fjerne de ubehagelige symptomene på kløe.

Kremet er utnevnt av spesialister for behandling av begynnelsen av alle typer eksem, bortsett fra nærkanten, seborrheic, kåt og brystvortexem hos kvinner.

Påfør krem ​​2-3 ganger om dagen med et tynt lag. Anvendt fra 3 år. Kan bli foreskrevet for gravide kvinner.

Det anbefales å søke i ekstremiteter, et koffert.

Prisen er 300 rubler.

Losterin

En hel rekke stoffer produseres, som er mye brukt mot ulike hudproblemer. Utnevnt til alle typer eksem.

Påfør 2 ganger om dagen i opptil 20 dager. Kan bli utnevnt fra 3 måneders alder. Forbudt med individuell følsomhet overfor komponenter. Brukes på alle områder av kroppen, bortsett fra epidermis i slimhinner.

Pris fra 500 rubler.

Radevit

Legemidlet inneholder vitaminer som øker regenerering av hudceller og reduserer manifestasjonen av ubehagelige opplevelser. Det anbefales å søke etter behandling av akutt eksem symptomer.

Salven anbefales å brukes en gang daglig, for komplekse former kan den brukes som bandasje.

Påfør på alle områder av epidermis unntatt området rundt slimhinnene. Forbudt for alder under 16 år. Etter påføring anbefales det ikke å gå i direkte sollys i flere timer.

Kostnaden for 300 rubler.

Aurobin

Salve fjerner de første tegn på sykdommen. Eliminerer alle typer eksem, unntatt seborrheic, mikrobiell og nærkant eksem.

Det påføres en gang om dagen, avhengig av nivået av sykdomsprogresjon.

Utnevnt fra 5 år på anbefaling av behandlende lege. Ikke på ansiktet og lysken.

Prisen er 260 rubler.

Biopin

Eksperter foreskriver en salve til behandling av mikrobiell, sanning, seborrheic, tylottisk, profesjonelt eksem.

Den har antibakteriell og egenskap for å redusere puffiness på epidermis.

Brukes to ganger om dagen som dressings. Anbefales å gjelde i ekstremitetene.

Utnevnt fra 5 år under tilsyn av en lege.

Pris 100 rubler.

Dermaref

Salve for fjerning av sannhet og seborisk eksem. Anti-inflammatorisk salve er foreskrevet tre ganger daglig, varigheten av behandlingen er opptil 15 dager.

Brukes med 18 år, med langvarig bruk er vanedannende.

Du kan kjøpe salven til 150 rubler.

Magnipsor

Salven har en solid base, så når du bruker den, kan det gå spor. Det brukes til å behandle alle typer eksem, og brukes i regionen av ekstremiteter og torso.

Det brukes 2-3 ganger daglig, varigheten av behandlingen er individuell

Anbefalt fra 14 år, er kontraindisert ved individuell følsomhet. Ved langvarig behandling påføres flere fuktighetsmidler.

Kostnaden for 240 rubler.

Bepanten

Krem aktiverer de naturlige beskyttelsesegenskapene til epidermis.

Den brukes til behandling av sannhet, barn og profesjonelt eksem.

Det anbefales å bruke 2-3 ganger om dagen til symptomene forsvinner.

Utnevnt fra 3 måneder. Praktisk ingen kontraindikasjoner, kan brukes til lang tid.

Kremet kan kjøpes for 400 rubler.

Huddeksel

Krem eliminerer årsaken til inflammatorisk prosess. Det er foreskrevet for alle typer eksem. Varigheten av behandlingen bestemmes av legen individuelt. Anvendt fra 3 år. Det er forbudt med åpne sår.

Kremet kan kjøpes for 430 rubler.

Gistan

Krem til behandling av sannhet og seborrheisk eksem. Den har en antiseptisk effekt. Reduserer det økte tørrnivået i cellene i epidermis og fjerner de skadede partiklene.

Brukes før sengetid, i 20 dager.

Utnevnt fra 3 år. Ikke anvendelig i ansiktet og for store hudområder.

Pris 190 rubler.

Naftaderm

Krem reduserer multiplikasjonen av skadelige mikroorganismer i cellene i den skadede epidermis. Det brukes til å behandle alle typer eksem.

Påfør 2 ganger om dagen kurs opptil 3 uker. Det er forbudt for pasienter med hud som har høy følsomhet og nedsatt funksjon av nyrene.

Det anbefales å bruke fra en alder av 10 år, i tørrdannelsen brukes en ekstra fuktighetskrem.

Prisen er 500 rubler.

Videstim

Salven blokkerer den videre spredning av sykdommen, akselererer den naturlige prosessen med regenerering i cellene.

Det er foreskrevet for behandling av alle typer unntatt eksem i nær jord.

Det brukes 2 ganger om dagen, til ubehag er eliminert.

Når du behandler brystet hos kvinner, er det nødvendig å fjerne rester før tilførselen. Utnevnt fra 2 års alder.

Pris 340 rubler.

Desitin

Et middel for behandling av eksem og andre betennelser i epidermis hos barn.

Det har en antimikrobiell effekt på epidermis.

Det brukes en gang om dagen til de ubehagelige symptomene reduseres, den brukes fra 1 måned. Ikke foreskrevet for behandling av mangler i slimhinnene.

Pris 220 rubler.

Aysida

En serie produkter som brukes til tørr og skadet hud. Utnevnt med alle typer sykdommer i begynnelsen.

Det brukes 2-3 ganger om dagen til symptomene forsvinner.

Kan brukes fra 2 måneders alder. Påfør alle deler av kroppen, unntatt huden i nærheten av slimhinnene.

Pris fra 120 rubler.

Zorka

Krem til behandling av tørr hud og betennelse. I utgangspunktet mye brukt i veterinærmedisin.

Brukes til å behandle alle typer eksem unntatt barn.

Påfør 2 ganger om dagen i løpet av symptomene. Anbefales til bruk i hendene og underlekkene.

Utnevnt fra 14 år.

Pris 60 rubler.

Boro pluss

Legemidlet eliminerer bakterier og nærer huden.

Den brukes til behandling av mikrobiell, sannhet, maisformet, monoformet og brystvikteksem hos kvinner.

Påfør på det skadede området med et tykt lag 2 ganger om dagen. Den kan brukes på alle deler av kroppen.

Utnevnt fra en alder av 5 år, er kontraindisert ved individuell følsomhet overfor plantekomponenter.

Prisen er 120 rubler.

Childs gård

Babykrem har eiendommen, og eliminerer inflammatorisk prosess og kløe symptomer. Egnet til behandling av barndomseksem.

Påfør 2-3 ganger om dagen til symptomene forsvinner. Den er brukt fra 3 måneders alder. Kontraindikert for pasienter med individuell følsomhet overfor komponenter.

Prisen er 240 rubler.

Ichthyol salve

Midler i form av salve med antiseptiske og antiinflammatoriske egenskaper.

Den brukes til alle typer sykdommer, unntatt seborrheic, pediatrisk og brystvortexem hos kvinner.

Påfør to ganger daglig under bandasjen, varigheten av behandlingen bestemmes individuelt.

Det er brukt fra 12 år, det anbefales ikke å bruke ved individuell følsomhet. Ikke påført ansikt og brystvorter under amming.

Pris 60 rubler.

Vishnevsky salve

Påfør salven til behandling av alle typer eksem, unntatt barn og i brystet hos kvinner. Salven eliminerer symptomene på kløe og smerte, reduserer hevelse av epidermis på skadestedet.

Brukes i form av dressinger med fokus på betennelse ved sengetid. Brukt med 6 år.

Kostnaden for 50 rubler.

Salisylsalve

Lagen for behandling av alle typer eksem i begynnelsen. Reduserer den inflammatoriske prosessen og akselererer restaureringen av beskyttelsesegenskapene til huden.

Påfør 2 ganger om dagen for å redusere ubehag i det berørte området.

Utnevnt fra 10 år, med forsiktighet påført nær sår og i slimhinner.

I tilfeller der bruk av salve forårsaket en brennende følelse, bør behandlingen stoppes.

Du kan kjøpe salve for 60 rubler.

ekzoderil

Antifungal krem ​​reduserer desquamation og kløe. Anbefales for behandling av sykosiform eksem.

Søknad er tildelt avhengig av sykdomsforløpet.

Brukes på epidermis av ekstremiteter, utnevnt krem ​​med 12 år.

Pris 70 rubler.

mikoseptin

Antifungal krem, har en tendens til å eliminere betennelse i cellene i epidermis. Anbefales for terapi for mikrobial eksem.

Det anbefales å søke om morgenen og kvelden, varigheten av behandlingen er individuell for hver person.

Den brukes i armer og ben, for å eliminere formasjonene av liten størrelse.

Det påføres fra 6 år i henhold til anbefaling fra behandlende lege. Det er forbudt å bruke i ansiktet.

Kostnaden for 300 rubler.

tselestoderm

Salven er foreskrevet av medisinske spesialister for behandling av pediatrisk, myntlignende, ekte eksem. Det har evnen til å forhindre forekomst av ødemer og prosessen med betennelse.

Påføringsmetoden bestemmes avhengig av sykdomsforløpet, men ikke lenger enn 2 uker.

Anbefalt behandling fra 6 måneder, er forbudt under amming.

Salve kan kjøpes for 300 rubler.

Oksikort

Spray for å eliminere mikrobiell, ekte eksem. Reduserer symptomer på kløe og brenning.

Den brukes før sengetid, i 2 uker. Utnevnt fra 6 år.

Forbudt i nærvær av purulente formasjoner.

Brukes i armene og underarmene. Unngå kontakt med slimhinner.

Pris 90 rubler.

Kinesisk salve

Produkter av kinesisk opprinnelse inneholder medisinske urter som reduserer symptomene.

Zikun Baksian krem ​​er mye foreskrevet, stoffet brukes til å eliminere alle typer eksem.

Det påføres om morgenen og om kvelden, til tegn på ubehag reduseres.

Det er utnevnt fra 12 år, kontraindisert i nærvær av åpne sår og purulente formasjoner. Applicert på huden i hendene.

Pris salve 600 rubler.

Regler for utnevnelse av lokal behandling

 • Når symptomene har lav intensitet, anbefales det å bruke ikke-hormonell krem;
 • for eksem, som er ledsaget av et høyt nivå av tørr hud, er det nødvendig å bruke oljeholdige salver;
 • etter bruk av hormonelle midler i siste fase av utvinning, er en krem ​​med en lett tekstur foreskrevet;
 • Med en skarp komplikasjon av sykdommen, kan kompleks behandling i form av salver og hormonpreparater foreskrives.

Forekomsten av eksem krever utnevnelse av riktig terapi, ellers komplikasjoner kan utvikle seg, som gradvis vil bli kronisk. For å oppnå synlige resultater, anbefales det å observere regelmessigheten av behandlingen og skikkelig pleie for skadet hud.

Flere Artikler Om Typer Acne