Eksem henviser til en gruppe av hudsykdommer. Det manifesterer seg i form av lesjoner på huden, som har utseende av papiller med serøs væske og hevelse. På de berørte stedene er det en følelse av kløe. Sykdommen kan manifestere seg i en våt og tørr form. Årsakene til sykdommen kan være forskjellige faktorer. Etter å ha diagnostisert og identifisert årsaken til eksem, er en kompleks terapi sammensatt, som består av ulike midler. Svært ofte brukt ikke-hormonell salve til eksem. Med deres hjelp kan du eliminere symptomer og lette sykdomsforløpet.

Boric salve er et billig og effektivt middel for eksem

Sykdomskarakteristikk

Sykdommen er kronisk i naturen, noe som forårsaker periodiske tilbakefall. Eksem kan være av forskjellige typer, men årsakene til forekomsten er forårsaket av noen faktorer. Deres liste inneholder:

 • forstyrrelser i fordøyelsessystemet, nyreproblemer;
 • sykdommer i nervesystemet, lidelser i det endokrine systemet;
 • effekten på huden av allergener i form av kjemiske, sure, alkoholiske og andre stoffer;
 • eksponering for ultrafiolette stråler, hyppig hypotermi og overoppheting av kroppen;
 • følsomhet for hudskader, allergier mot narkotika;
 • fettsyre mangel;
 • avitaminose, parasitære invasjoner;
 • problemer med bukspyttkjertelen, sykdommer i galleblæren;
 • immunforstyrrelser.

Som alle sykdommer har eksem sine egne karakteristiske symptomer. Symptomene er konsekvente. Hvis ingen behandling blir gitt ved første tegn på eksem, vil det gå videre. Sykdommen manifesterer sig i form av slike problemer:

 • hudrødhet;
 • dannelsen av knuter med rød-rosa farge;
 • fylling noduler med væske;
 • turbiditet av væske og akkumulering av pus;
 • utseendet av erosjon;
 • Hårtap i steder av nederlag;
 • dannelsen av tørre skorper og deres peeling.

For at behandlingen skal være effektiv, utføres en grundig diagnose, som bidrar til å identifisere årsakene. Allerede på grunnlag av undersøkelsens resultater, er det mulig å lage et kompleks av terapi, som består av ulike stoffer og stoffer.

Nervesystemet kan mislykkes ved å utløse eksem.

Diagnose og behandling av sykdommen

Eksem krever en forsiktig tilnærming til behandling, da det kan skyldes ulike faktorer. Begynnelsen av behandlingen starter som regel med eliminering av symptomer. Dette tillater deg å forbedre pasientens psykologiske og fysiske helse og fortsette å identifisere årsaken til sykdommen.

For å eliminere kløe foreskriver legen antiallergiske stoffer. Borsyre brukes til å bremse utviklingen av sykdommen og eliminere lesjoner. Å ta vitaminer fra gruppe B forbedrer prosessen med hudregenerering, noe som akselererer healing.

Hvis sykdommen har nådd en avansert grad og pasienten opplever alvorlig smerte, brukes kortikosteroider.

I begynnelsen kan eksem behandles med forskjellige kremer, geler og salver, som kan være både ikke-hormonelle og hormonelle.

Riktig valgt salve lar deg kvitte seg med de negative effektene på huden. Mange tror at de siste stadiene av eksem bør behandles bare med hormonelle midler. Ikke-hormonelle salver kan også være effektive.

Det er ikke lett å kvitte seg med eksem på hendene på konvensjonelle måter. Behandlingen må være omfattende og inkluderer visse stoffer, både ekstern og intern bruk.

Hormonalve for eksem har visse kontraindikasjoner og bivirkninger, derfor, hvis det er mulig, gjelder ikke. Hormonale legemidler brukes i tilfeller der det er sterke symptomer og avansert eksem.

Bruk av salve er bare en del av behandlingen av eksem.

Utvendige produkter

Legemidler som ikke inneholder hormoner, hjelper ikke verre enn kortikosteroider. Ikke-hormonelle salver, i motsetning til hormonal, brukes i lang tid. De har færre kontraindikasjoner og bivirkninger. Deres eneste ulempe er at behandlingsperioden vil være lengre. Hvis eksem har en neglisjert natur, er det bedre å bruke kortikosteroider.

De ikke-hormonelle produktene som anbefales av eksperter, inneholder kun listen som allerede er testet og produsert de nødvendige resultatene.

 1. Sink salve. Sammensetningen inkluderer sinkoksid, som har en antiseptisk og antimikrobiell effekt. Salven har lav pris og god effekt, derfor er det i stor etterspørsel.
 2. Dermasan. Brukes i begynnelsen av eksem. Vel eliminerer inflammatorisk prosess.
 3. Huddeksel En svært vanlig salve som har antifungal virkning. Ved bruk av observert antimikrobiell og antiallergisk effekt. Det er ganske effektivt i tørt eksem, som er forårsaket av patogene mikroorganismer.
 4. Aurobin. Effektiv i de tidlige stadiene av sykdommen. Gjenoppretter skadede hudceller, akselererer prosessen med sårheling.
 5. Eplan. Den har antiinflammatorisk og bakteriedrepende virkning, fjerner smerte og myker huden.
 6. Boris salve. Effektiv i å eliminere bakterier, sopp og bakterier. Relevant i tilfeller der infeksjoner er forbundet med sykdommen.

Når sykdomsgraden forsømmes, bruker de hormonalkrem, da den er mer effektiv og gir resultater raskere.

EPLAN mykner og bløder huden raskt

Sink salve

Sammensetningen av sink salve inkluderer to komponenter, inkludert bensinatum og sinkoksid. Det forårsaker svært sjeldne allergiske reaksjoner, så det brukes av mange pasienter. Sink har en tørkeeffekt, men på grunn av vaselin, tørker huden ikke ut. I produksjonen av legemidlet brukes renset petrolatum, som har en positiv effekt på huden.

De viktigste fordelene ved salven inkluderer følgende positive effekter:

 • antibakteriell og antiseptisk effekt;
 • eliminering av betennelse og irritasjon;
 • akselerasjon av regenereringsprosessen;
 • forbedre den generelle tilstanden til huden;
 • tørking effekt;
 • adsorberende og astringende virkning.

Salven er så trygg som mulig, derfor brukes den til og med under graviditeten. Kun individuell intoleranse mot sink kan være en kontraindikasjon for bruk.

Verktøyet er tilgjengelig i form av liniment, salve og pasta. Før du bruker verktøyet, må du behandle de berørte områdene. Den kan brukes opptil seks ganger per latskap. Behandlingsforløpet bestemmes av en hudlege, avhengig av forsømmelsen av eksem. Mengden salve som skal brukes, avhenger av hvor omfattende huden er. Ved bruk av en salve reduseres manifestasjonen av ekssudasjon, den inflammatoriske prosessen blir eliminert og hudens beskyttende barriere er gitt, som forhindrer eksponering for ytre stimuli.

Dette er en ganske god salve for eksem på hendene, men bare i de tilfellene når sykdommen ikke er veldig avansert. Bivirkninger kan oppstå som kløe, utslett og hyperemi. Verktøyet er godt kombinert med forskjellige stoffer, derfor inkludert i den komplekse terapien.

Zinksalve er trygt for gravide kvinner.

Huddeksel som livslinje til en drukne mann

Cream Skin-cap er en av de beste rettsmidler for eksem på hender, ansikt og andre deler av kroppen. Det er inkludert i behandling og forebygging av eksem. Legemidlet tilhører gruppen av ikke-hormonelle legemidler, har en stor liste over egenskaper og viser gode resultater av behandlingen. Verktøyet er også tilgjengelig i form av salve, sjampo, lotion og aerosol. For eksem på hendene på en krem ​​eller salve brukes. Hvis sykdommen er lokalisert i hodebunnen, bruk sjampo eller spray.

Huddeksel gir følgende resultater:

 • rask og forsiktig fjerning av kløe;
 • antibakterielle og antifungal effekter;
 • antiproliferativ og antiinflammatorisk effekt;
 • reduksjon i intracellulære nivåer av ATB;
 • fremmer død av bakterier og sopp.

Kremet påføres 2 ganger om dagen. Den er jevnt fordelt på overflaten av de berørte områdene. Varigheten av kurset avhenger av scenen av sykdommen, men når 2-3 uker.

Verktøyet kan lindre symptomer, eliminere smerte og brenning. Det brukes også i tilfeller der infeksjon har sluttet seg til sykdommen.

Bivirkninger ved bruk av stoffet blir ikke observert, siden det består av naturlige ingredienser. Den aktive substansen som har hovedvirkningen er sinkpyretionat. Det er i stand til å redusere nivået av adenosintrifosfat i strukturen av celler som danner epitelvæv, noe som bidrar til bakteriedød.

Før du bruker verktøyet, må du rengjøre huden med hudpleieprodukter til eksem. Legemidlet kan brukes under graviditet.

Skin cap - en linje med svært effektive rettsmidler for eksem

Dermasan er et godt alternativ

Salver for eksem på hendene blir brukt svært ofte. Det er mange av dem, så når man velger et middel, er det nødvendig å basere seg på pasientens individuelle egenskaper, i tillegg til graden av sykdommen og dens kurs.

Ofte i behandling av eksem brukes dermasan. Legemidlet er en løsning som har følgende egenskaper:

 • mykningseffekt;
 • antiseptisk effekt;
 • eliminering av betennelse
 • øke hudens elastisitet.

Før du bruker dermasan, er det nødvendig å rengjøre overflaten av de berørte områdene, og deretter påføre en liten mengde på dem. Det er nødvendig å bruke opptil tre ganger om dagen. Varigheten av behandlingen bestemmes av en hudlege. Individuell intoleranse kan være kontraindisert. Det anbefales ikke å bruke stoffet til de stedene der det er erosjoner og purulente sår.

Dermasan vil hjelpe i begynnelsen av sykdommen

Aurobin - et godt valg

Ikke-hormonell salve aurobin er et kombinasjonsmedikament med et bredt spekter av tiltak. Den består av: dexpanthenol, prednison og lidocoin. Sammen kan disse komponentene gi følgende resultater:

 • eliminere følelsen av kløe;
 • anti-inflammatorisk effekt;
 • lokalbedøvelse;
 • reparativ effekt;
 • akselerere sårheling;
 • reduksjon av eksudativ manifestasjon;
 • stimulering av regenereringsprosessen.

Salve skal brukes på problemområder, etter å ha fjernet dem. Doseringen og doseringen bestemmes av legen. Som regel brukes stoffet opptil 4 ganger om dagen. Verktøyet er ganske trygt, derfor brukes det under graviditet og i behandling av barn. Kontraindikasjoner kan være individuell intoleranse mot komponentene og første trimester av graviditet.

Som en del av stoffet "Eplan" er aktive stoffer som kan ha mange positive effekter ved behandling av eksem. Listen over hovedeffekter er:

 • eliminering av kløe og lindring av smerte;
 • forbedring av den regenerative funksjonen;
 • forebygge død av berørt vev
 • dannelsen av en tørr skorpe på utslett;
 • beskyttelse av huden mot virkningen av kjemiske elementer;
 • anti-inflammatorisk effekt;
 • akselerere sårheling;
 • hindring av utseendet av pus i steder av nederlag.

Før bruk, er det nødvendig å rengjøre overflaten av de berørte områdene godt, og påfør deretter krem ​​på dem i store mengder. Påfør etter behov. Varigheten av kurset avhenger av pasientens tilstand og symptomer.

Aurobin helbreder raskt sår

Boris salve

Ved behandling av eksem brukes borisalve veldig ofte. Dette er et billig verktøy som graver i en god helbredende effekt. Hovedegenskapene til verktøyet inkluderer:

 • antiseptisk og desinfiserende virkning;
 • antibakteriell og antifungal effekt;
 • antiparasitisk virkning.

Den aktive substansen av stoffet bidrar til koagulering av proteiner av mikrobielle celler og brudd på permeabiliteten av membranene. Verktøyet klarer seg godt med bakterier, sopp og parasitter. Graviditet, individuell intoleranse, alder på opptil ett år, nyresvikt, hudbetennelse i remisjon kan være kontraindisert for bruk.

Behandling av eksem bør være omfattende. Det er ikke nok å bruke salver alene. Som en del av terapien bør det være medisiner og legemidler som gir den raskeste og mest effektive behandlingen.

Det er nødvendig å eliminere ikke bare symptomene, men også årsaken til sykdommen. Utvilsomt hjelper ikke-hormonale salver med å eliminere hudens lesjoner, men dette er ikke nok, siden sykdommen kommer tilbake til hovedproblemet er løst. Det kan være en sykdom i indre organer og systemer som er ansvarlige for at hele organismen fungerer.

Hvis eksem har nådd de siste stadier av utvikling, vil ikke-hormonal salve få en mindre effekt, som ikke vil være nok til effektiv behandling. Noen ganger er hormonell medisin bare nødvendig.

Liste over populære ikke-hormonelle salver til behandling av dermatitt og eksem

Ved behandling av inflammatoriske hudsykdommer som dermatitt og eksem, er lokale rettsmidler mye brukt i form av salver, kremer, geler. De påføres på skadet hud i henhold til ordningen foreskrevet av legen. Dermatitt er en hudforstyrrelse som kan skyldes ulike årsaker. Avhengig av opprinnelsen, kan det være enkelt, kontakt, atopisk, medisinsk. Eksem manifesterer seg i form av hudutslett, ledsaget av kløe, rødhet og sårdannelse. Det er tørr og våt form av sykdommen. Ikke-hormonelle salver for eksem og dermatitt er foreskrevet etter å ha klargjort den nøyaktige diagnosen.

Typer av lokale stoffer for eksem og dermatitt

Alle midler for ekstern bruk er konvensjonelt delt inn i to grupper: hormonelle og ikke-hormonelle legemidler.

Hver av dem har sine fordeler og ulemper:

 • Ved mild og moderat utvikling av sykdommen, brukes ikke-hormonelle salver for eksem og dermatitt. Deres utvilsomt fordel er en god toleranse, sikkerhet og et lite antall bivirkninger. Valget av medisinering er helt avhengig av årsaken til sykdommen, så det er viktig å etablere diagnosen riktig.
 • I tilfelle av alvorlig sykdom, er sterkt utprøvde manifestasjoner av betennelse, så vel som med regelmessige tilbakefall, hormonpreparater oftere brukt. De har en rask, pålitelig anti-inflammatorisk effekt, men har mange restriksjoner og kontraindikasjoner, og har også bivirkninger. For bruk av hormonelle legemidler trenger alvorlig begrunnelse, og deres formål og bruk utføres under konstant tilsyn av en spesialist. I dette tilfellet kan ikke-hormonelle legemidler samtidig inkluderes i behandlingsregimet som adjuvanser.

Behandling med ikke-hormonelle produkter er sikrere for helse og bærer færre farer. Etter å ha bestemt diagnosen, velger legen medisiner som er egnet for å løse et bestemt problem. I vanskelige tilfeller er disse legemidlene foreskrevet i kombinasjonsbehandling med andre legemidler.

Regenererende salve

Doseringsformer for ekstern bruk med regenererende effekt bidrar aktivt til helbredelse av den skadede overflaten av kroppen i områder med dermatitt eller utslett. De aktiverer cellulær metabolisme og brukes ofte i komplisert terapi, samtidig med andre doseringsformer eller i sluttstadiet.

Bepanten

Den viktigste aktive ingrediensen i denne krem ​​er dexpanthenol, vitamin B5. Lett, ikke-fett sammensetning gjør at du kan bruke denne krem ​​som behandling for tørr hud, og til daglig pleie. Det lindrer mindre betennelser, behandler dermatitt, regenererer huden etter solbrenthet, helbreder sprekker, slitasje, beskytter huden mot ytre irritasjonsmidler.

Protopic

Hovedagenten er takrolimus i form av monohydrat. Salven er utviklet for å gjenopprette hudens funksjon, raskt helbrede små skader og skade. Også dette effektive middelet lindrer kløe og reduserer flaking. Protopic forårsaker ikke hudatrofi og kan foreskrives for barn i behandlingen av atopisk dermatitt.

solkoseril

Transparent vannbasert gel er utviklet for å helbrede sår, sår og andre hudskader. Et effektivt middel brukes til å behandle både dermatitt og eksem, samt en rekke andre sykdommer. Den er fremstilt av et stoff som finnes i kalvens blod. Funksjonen i Solcoseryl er at den ikke kan brukes til å behandle betennelse før såroverflaten er fullstendig dekontaminert. Ellers er det en risiko for å holde patogener inne i epidermis under tvungen helbredelse av overflaten.

Fuktighetsgivende og nærende salve

Midler for mykgjøring av huden er spesielt relevante i tilfelle av tørt eksem, samt ved gjenvinning etter behandling med andre legemidler. Regenerering av vev er vanligvis ledsaget av tørking av lesjonene og for å gjenopprette hudens funksjoner, det er nødvendig å fukte og mette det med nyttige stoffer. Salver og kremer med effekten av ernæring bidrar til å gjenopprette hudens funksjon og forbedre sitt videre arbeid.

Zorka

Krem med floralisin klarer å klare hudproblemer, uttrykt i mild og moderat form. Dette verktøyet, i tillegg til hovedaktiv ingrediens, inneholder et kompleks av naturlige biologisk aktive stoffer. Billig stoff som selges i et veterinær apotek, effektivt for å kvitte seg med de fleste hudsykdommer. Det stimulerer sårheling og metabolisme i vev, nærer og myker huden, fuktar det godt. Analogen av denne krem ​​kalt styrken av skogen selges i et vanlig apotek og er mye dyrere.

Losterin

Naftalan-baserte salver har en utpreget beroligende, sårhelende og fuktighetsgivende effekt. Det brukes til behandling av seborrheic og atopisk dermatitt. Legene anbefaler dette middelet som et terapeutisk og profylaktisk stoff for økt tørrhet i huden på hender og føtter, samt for behandling av ukompliserte bakterielle infeksjoner.

Tørre salver

Disse salver og kremer lar deg overvinne effekten av oppløsning av sår på huden, noe som forstyrrer regenereringsprosessen. I mange tilfeller, på grunn av riper på sårene som skyldes kløe, blir det nødvendig å fjerne betennelse og samtidig tørke overflaten. I tillegg er bruken av slike forbindelser viktig ved behandling av gråtende eksem.

Sink salve

Et tradisjonelt middel som hjelper med alle typer hudlidelser. Hovedkomponenten er sinkoksid. Denne salven mot eksem på hendene er oftest foreskrevet. Billig middel, egnet for alle typer dermatologiske problemer, ikke forbundet med overdreven tørking av huden.

Salisylsalve

Ikke mindre kjent apotek verktøy med en uttalt tørking effekt har flere nyttige egenskaper samtidig. Salisylsalve er en antiseptisk, har antiinflammatorisk effekt, fremmer celleregenerering. Det er foreskrevet i begynnelsen av sykdommen i ukompliserte dermatologiske forhold. Det aktive stoffet kan trenge inn i dermis dype lag, så bruk av salve har begrensninger og krever forsiktighet. Kontraindikasjoner er graviditet og nyresykdom.

Immunmodulerende midler

Preparatene fra denne gruppen gjenoppretter hudens naturlige beskyttelsesbarriere og styrker den lokale immuniteten. De forhindrer tiltredelse av sekundære infeksjoner under behandling av dermatologiske sykdommer.

viferon

Populært immunforsvar i form av salve er mye brukt for behandling og forebygging av SARS, influensa. Det er også effektivt for å gjenopprette motstanden av betent hud mot virus- og bakterieinfeksjoner. Dette middelet er kontraindisert bare til de som har økt følsomhet overfor interferoner.

Timogen

Immunomodulerende krem ​​som raskt kan lindre rødhet og kløe når allergiske reaksjoner eller tilbakefall av kronisk eksem. Det har en innvirkning på gjenvinningsprosessen av beskyttelsesfilmen, bidrar til å styrke antimikrobiell barriere på hudoverflaten. Slike legemidler har en sterk effekt og skal bare brukes som foreskrevet av en lege.

Pantalfamarin

Vannbasert gel er laget av stoffer ekstrahert av gevir (hjorthorn). Gelen forsterker mikrosirkulasjonen av blod i epidermis, forbedrer tilstanden til vev og stimulerer beskyttende funksjoner. Det har også en beskyttende effekt mot solstråling, forhøyede temperaturer og overdreven lufttørhet, noe som kan være aktuelt for tørt eksem og mange typer dermatitt.

Antibakteriell salve

Bakteriedrepende stoffer påvirker direkte årsaken til sykdommen, og dræper den patogene mikrofloraen. I noen tilfeller oppstår infeksjonen i form av en komplikasjon av betennelse av hormonell eller allergisk karakter, da er antibakterielle kremer foreskrevet som en del av komplisert terapi.

Eplan

Den viktigste aktive komponenten i denne sammensetningen er glykofan. Den har en rekke nyttige egenskaper: bakteriedrepende, sårheling, bedøvelse. Denne rimelige krem ​​brukes til å behandle et bredt spekter av hudsykdommer, inkludert eksem og dermatitt av forskjellig natur. Ikke brukt til soppinfeksjoner.

levomekol

Det kombinerte antibiotikumet av kompleks handling for ekstern tegning. Dens komponent, kloramfenikol, har et bredt spekter av virkning mot bakterier. Et annet stoff, metyluracil, øker nivået av lokal immunitet, stimulerer prosessene med sårheling og celleregenerering. Levomekol er ikke foreskrevet samtidig med annen ekstern handling.

Antifungale midler

Den fungicidale virkningen av kremer og salver av denne gruppen lar deg lindre betennelse og irritasjon forårsaket av soppinfeksjoner. I noen tilfeller hjelper disse stoffene med inflammatoriske prosesser av uforklarlig natur.

ekzoderil

Tilgjengelig i form av salve og oppløsning, den aktive ingrediensen - naftifin. Salve er et pålitelig bredspektret soppdrepende middel. Dens bruk er indikert i tilfeller av inflammatorisk dermatomykose, candidiasis, pityriasis versicolor. Løsningsformen er mer egnet for de tilfellene når det ikke anbefales å bruke fettstoffer på den berørte overflaten.

liniment

Flytende salver beregnet til påføring på den skadede overflaten kalles liniment. Ofte blir de gnidd inn i et sårt sted, men noen ganger blir de satt under et bandasje på grunn av væskestrukturen og særegenheter av handlingen.

Liniment balsamisk Vishnevsky

Den mest kjente virkemåten til denne gruppen er ikke så populær blant folket i vårt land. Linment ifølge Vishnevsky takler en stor liste over alvorlige dermatologiske problemer. I sammensetningen er det bjørktjære som gir salven en bestemt lukt, samt xeroformer og hjelpestoffer. Dette verktøyet bør brukes forsiktig, ta vare på slimhinner i øynene og munnen. Liniment er irriterende for dem.

homeopati

Homeopatiske medisiner bidrar til å gjenopprette en sunn balanse mellom kroppssystemer og bringe dem til balanse. Effektiviteten av homøopatiske metoder generelt blir utspurt av mange leger og medisinske fagfolk, men slike legemidler har ingen bivirkninger. Denne gruppen inkluderer: Kalium, Antimonium, Berberis, Oleander og andre.

Metoder for bruk og behandlingsregimer

Salve mot hudsykdommer foreskrevet av en hudlege. Han bestemmer også behandlingsregime, foreskriver noen ganger et kompleks av stoffer for intern og ekstern bruk. Avhengig av diagnosen og alvorlighetsgraden av sykdommens manifestasjoner, blir problemområdene smurt med ikke-hormonelle salver 2-3 ganger om dagen. Vanligvis brukes lokale produkter på ren, tørr hud av eksem eller dermatitt berørte områder.

 • Verktøyet forsyner forsiktig et tynt lag over hele overflaten av sårpunktet, og deretter forlates i friluft til det er helt absorbert.
 • Noen ganger påføres en steril gaze dressing over det behandlede området som anbefalt av legen.
 • Behandlingsforløpet er i gjennomsnitt 7-14 dager, i noen tilfeller må prosedyren gjentas opp til 3 uker eller til fullstendig gjenoppretting.
 • I fravær av et synlig resultat eller identifikasjon av negative effekter, bør legemidlet erstattes.

For behandling av vanlige hudsykdommer, for eksempel ukomplisert dermatitt og eksem i begynnelsen, er ikke-hormonelle salver egnet. Utvalget av medisiner er stort nok, og kostnaden i apotekskjeden er ganske rimelig. Fordelen med denne metoden for behandling er at effekten er et punkt på de berørte områdene i kroppen og har ingen systemisk effekt. Hvis stoffet er valgt riktig, kan du takle sykdommen uten bruk av komplekse legemidler som har alvorlige bivirkninger.

Liste over effektive salver på eksem på hender, priser på hormonelle og ikke-hormonelle salver

Med en rekke hudsykdommer anses eksem som en av de vanligste. Det er mange faktorer som utløser utviklingen av patologi. Metoden for behandling av eksem på hendene er valgt ut fra årsaken som forårsaket sykdommen.

Terapi utføres ved bruk av ulike legemidler, folkemessige oppskrifter. Høye terapeutiske resultater observeres ved bruk av salver. I denne artikkelen vil vi se på hvordan du velger riktig salve for eksem på hendene.

Listen over effektive salver for eksem på hendene

Blant de effektive salver fra eksem på hendene, som er preget av høy effektivitet i behandlingen av patologi, kan identifiseres:

Kostnaden for narkotika i hvert apotek vil være annerledes. Deres terapeutiske effekt avhenger av sykdomsstadiet, kroppens individuelle tilstand.

Den beste hormonelle salven

Hormonale salver er mye brukt i behandlingen av dermatologiske sykdommer. Valget av behandling bør utføres av en hudlege, diagnostisere, og motta resultatene av de nødvendige testene.

Ikke-hormonell salve for eksem på hendene

Ikke-hormonelle hender på eksem er egnet for behandling av dermatitt i de tidlige stadiene, som ikke ledsages av alvorlige komplikasjoner. Aktuelt er salver, som inkluderer sink, tjære, naftaolje.

Disse kremer greier lett å kløe, tørrhet og betennelse, akselerere regenerering av skadede vev. Bruk av salver skal skje i henhold til instruksjonene eller instruksjonene fra den behandlende legen.

Å ignorere anbefalingene fører til utvikling av uønskede symptomer, noe som i stor grad kompliserer behandlingsprosessen med utvinning.

Også effektiv vil være en krem ​​basert på bjørk og enebær tjære, voks, fett. De har uttalt antiseptiske, antiinflammatoriske egenskaper.

Blant disse salver kan identifiseres:

For behandling av eksem av sopp er mikrobiell opprinnelse egnet:

Hvis sykdommen blir alvorlig, foreskrives pasienten:

Billig og billig eksem salve og krem ​​på hender

Behandling av eksem krever konstant bruk av salver, kremer. Dette kan være et betydelig slag for budsjettet. Blant de foreslåtte legemidlene kan du velge billige medisiner som er effektive for å bekjempe sykdommen.

Sink salve: beskrivelse og bruk

Zinksalve for eksem på hender er et effektivt og trygt middel. hun:

 • tørker exsudat sekresjoner;
 • desinfiserer det berørte området
 • adsorberer farlige forbindelser, mikrober.

Legemidlet er best manifestert i behandlingen av gråtende eksem. Før du begynner behandling, bør du alltid konsultere en hudlege. Dette vil tillate riktig og effektiv bruk av stoffet.

Fordelene ved verktøyet er at det ikke er hormonelt, ikke forårsaker avhengighet og negative effekter på kroppen. Risikoen for bivirkninger minimeres. Sammensetningen inneholder sinkoksid. Det øker sårhelingsprosessen, desinfiserer huden.

For å oppnå en terapeutisk effekt, må du bruke kremet riktig:

 • Midler er fordelt på ren, tørr hud;
 • For tørt eksem behandler du det berørte området 2-3 ganger om dagen. Under eksacerbasjonsperioden bør behandlingen utføres 6 ganger
 • før neste påføring av huden skal vaskes godt med tjære såpe fjerne rester av den gamle salven.

Ikke alle produkter har samme effekt, negative reaksjoner fra kroppen kan ikke utelukkes. For å unngå negative effekter, bør legen velge stoffet. Det er umulig å endre salver, å nekte bruk - dette vil forverre sykdomsforløpet, føre til hyppige tilbakefall.

Ikke-hormonell salve for eksem

Eksem er en hud sykdom med alvorlig kløe og gråtende utbrudd, karakterisert ved et kronisk kurs. Lokale legemidler med glukokortikosteroider blir aktivt brukt til behandling. Men de kan brukes i svært kort tid for å unngå uønskede konsekvenser, mens denne patologien krever langvarig behandling. I slike tilfeller kommer ikke-hormonell eksem salve til redning. De er effektive og kan brukes i lang tid, da de ikke forårsaker vanning og ulike bivirkninger.

Eksem kort

Eksem oppstår ikke umiddelbart fullt ut, det kliniske bildet utvikles gradvis.

I begynnelsen vises et hyperemisk oppsvulmet sted av en hvilken som helst størrelse på en sunn hud som klør, men ikke lett. Etter et par dager på dette stedet er det bobler med gjennomsiktig innhold. De brister, væsken strømmer ut og danner våte overflater med sprekker. Økt kløe og brennende kan føre til ytterligere hudtrauma på grunn av riper.

Over tid tørker lesjonene opp, skorpene danner seg på dem. Samtidig helles nye elementer i utslett i, som går gjennom de samme utviklingsstadiene. Men etter peeling ser huden frisk ut, det samme som før sykdommen. Permanente endringer i huden kan oppstå bare etter mange års sykdom med hyppige tilbakefall.

Avhengig av de etiologiske faktorene kan eksem være:

 • true;
 • profesjonell;
 • mikrobiell;
 • sopp;
 • åreknuter
 • seboreisk.

Eksem tar ofte et kronisk kurs, spesielt hvis behandlingen ikke ble startet i tide ved manifestasjonen. Derfor er det viktig å kunne bestemme tegnene og ikke forsinke et besøk til legen når det kommer utslag.

Aktuell eksembehandling

Som nevnt ovenfor kan du raskt fjerne symptomene på sykdommen ved hjelp av hormonale salver. Men de kan ikke brukes i lang tid på grunn av abstinenssymptomer, bivirkninger og mange kontraindikasjoner.

Heldigvis finnes det mange andre rettsmidler for aktuell behandling.

Hvilke egenskaper skal ha ikke-hormonell salve til eksem:

 • lindre kløe og brennende følelse;
 • desinfiser overflaten for å hindre sekundære infeksjoner;
 • myk og fukt huden
 • Fremme regenerering og rask helbredelse.

Noen stoffer kan ha effekter i bare én retning, andre har en komplisert effekt.

Avhengig av hvilke egenskaper stoffet er mer uttalt, er ikke-hormonelle virkemidler for eksem delt inn i:

 • antiseptisk;
 • antibakterielle;
 • antifungal;
 • podsushivayuschee;
 • emollients.

De blir brukt samtidig eller separat på forskjellige stadier av sykdommen, avhengig av den kliniske situasjonen.

Antiseptiske preparater

Antiseptiske legemidler finnes praktisk talt ikke i form av salver. Oftest produseres de i form av løsninger - Octenisept, Betadin, Miramistin, Furatsilin, etc. Men mange kremer og salver fra eksem fra andre grupper har antiseptiske egenskaper:

 • Bepanten;
 • Vishnevsky salve;
 • Boris salve;
 • Balsam Rescuer;
 • krem bor plus og andre

Disse stoffene brukes fra de første dagene av sykdommen for å forhindre infeksjon i de berørte områdene med ulike infeksjoner.

Antibakteriell salve

Midler med antibiotika brukes bare ved mikrobial eksem eller ved vedlegg av en sekundær infeksjon. For behandling av disse kliniske former blir preferanse gitt til bredspektret medisiner. Disse inkluderer:

 • Oksikort;
 • Betadine;
 • levomekol;
 • Erytromycin salve;
 • Sintomitsin og andre.

Om nødvendig blir aktuell antibiotisk behandling supplert med systemisk terapi.

Antifungal salve

For soppeksem eller for sekundær infeksjon med sopp, brukes antimykotiske salver:

 • klotrimazol;
 • ekzoderil;
 • Terbizil;
 • Mikosist;
 • Loceryl og andre

Legen bør ordinere slik behandling etter å ha undersøkt skrapingen fra det berørte området for tilstedeværelsen av sopp i den.

Tørkemidler

Preparater med tørkeeffekt er mye brukt i dermatologi, da de ikke bare bidrar til rask oppløsning av utslett, men også effektivt reduserer kløe. Disse inkluderer:

 • Båren tjære salve (Meschersky salve);
 • sink salve;
 • svovel salve;
 • salisylsalve;
 • indomethacin salve;
 • Skin cap;
 • boric naphthalan salve, etc.

De blir brukt på renset hud flere ganger om dagen.

Fordelen med disse stoffene er at de ikke bare effektivt takler de viktigste symptomene på eksem, men har også nesten ingen bivirkninger. De kan brukes så lenge som ønsket. Den eneste anbefalingen for langsiktig behandling er å bruke fuktighetskrem parallelt for ikke å overdrive huden.

Emollients og regeneratorer

Under peelingperioden har huden behov for hydrering og mykning, noe som bidrar til rask regenerering og helbredelse. For å gjøre dette, utnevne:

Disse preparatene inneholder i deres sammensetning vitamin A og E, umettede fettsyrer, glyserin, vegetabilske oljer og andre hudpleie ingredienser. Derfor bidrar deres bruk til regenerering av epitelet, fjerning av tørrhet og kløe, tidlig helbredelse av sprekker, reduserer flaking.

Liste over de mest populære ikke-hormonelle rettsmidler for eksem

Apoteket har et stort utvalg av ikke-hormonelle eksemsalver. Listen nedenfor gir en oversikt over de mest populære.

Huddeksel

Huddeksel er en serie preparater basert på sinkpyrition, som ikke bare brukes til eksem, men også for andre hudsykdommer. Avhengig av patologi, er dette verktøyet foreskrevet i form av krem, aerosol, dusjgel eller sjampo.

Huddekselet har antiinflammatoriske, antipruritiske, antibakterielle og antifungal effekter. For eksem, bruk krem ​​to ganger om dagen på renset hud.

Fenistil gel

Fenistil er et antiallergisk legemiddel, produsert i form av krem, gel, salve til lokal behandling, samt dråper og kapsler til intern bruk. For eksem brukes eksterne former av fenystyl som lindrer kløe, betennelse, hevelse og utslett godt. Om nødvendig, i tillegg administreres i kapsler eller dråper inni.

Videstim

Dette er en retinol sår helbredende salve. Det brukes ikke bare til å behandle eksem, men også for å gjenopprette huden etter lokal hormonbehandling.

Videstim er kontraindisert ved overfølsomhet overfor retinol eller dets intoleranse, under graviditet og i nærvær av åpne inflammatoriske prosesser på huden.

Stellanin

Stellanin er et antimikrobielt og antiinflammatorisk legemiddel basert på Dimexid, Povidon og Polyetylenoksid. Har også en regenererende effekt.

Det brukes hyppigere i smittsomme prosesser på huden, men det kan også foreskrives for å forhindre sekundære infeksjoner.

Radevit

Radevit er en effektiv sårhelingsalve med retinol (vitamin A), tokoferol (vitamin E) og ergokalsiferol (vitamin D).

Radevit reduserer tydelig kløe, forbedrer beskyttelsesfunksjonene i huden, normaliserer keratiniseringsprosesser, fukt og mykner huden. Når hyperkeratose etter eksem, kan denne salven brukes som håndkrem, men ikke konstant, men i kurs.

Krem F99 mottok dette navnet på grunn av dets hovedkomponent - vitamin F. På grunn av egenskapene og tilleggsstoffene (omega-fettsyrer, lipider, vegetabilske oljer), det myker og fuktiger huden, helbreder og sår, eliminerer tørrhet og peeling, øker lokale beskyttende egenskaper.

Tilgjengelig i to former - fet og fet. Det første alternativet er brukt på scenen av gråtende eksem, den andre - etter at prosessen tørker og skorpen form.

Eplan

Hoveddelen av Eplan er glykol. Tilgjengelig i form av salve og løsning. Det er et effektivt stoff med bakteriedrepende, regenererende, sårheling og bedøvelsesegenskaper. Dens bruk i eksem gjør at du kan desinfisere huden, ødelegge de fleste patogener, fukte og myke den. I tillegg til å redusere kløe og smerte.

Praktisk sett har ingen kontraindikasjoner (kun intoleranse for komponenter) og kan brukes til enhver type eksem.

Elidel

Elidel er et pimecrolimus anti-inflammatorisk stoff populært i dermatologi. Effektivt eliminerer kløe og reduserer hudutslett.

Elidel kan ikke brukes til bakterielle prosesser på huden og for mistanke om ondartede svulster. Det anbefales heller ikke å sette på mull, noe som begrenser bruken av det.

Dette stoffet har en rekke bivirkninger, derfor å ty til behandling med hjelp er bare nødvendig av en lege.

Dette er ikke hele listen over ikke-hormonelle eksemsalver som presenteres i apoteket. Hvilke legemidler vil være mest effektive i denne situasjonen, vil legen fortelle deg, ta hensyn til det kliniske bildet og de individuelle egenskapene til pasienten. Med riktig tilnærming er det hver sjanse ikke bare å helbrede eksem, men også for å forhindre overgangen til kronisk form og hyppige tilbakefall.

Hva slags salve gjelder for eksem

Eksem er en inflammatorisk hudsykdom. Det manifesterer seg veldig smertefullt og kløende utslett og hyppige tilbakefall. Det mest effektive ved å lindre disse symptomene er ekstern medisin. Og hvis du bruker eksem salve ved de første tegn på sykdommen, er det mulig å stoppe sykdomsforverring umiddelbart, uten utvikling av uhyggelige symptomer.

Hvordan er salver mot eksem?

Alle eksterne remedier for eksem er delt inn i to store grupper:

Hormonale salver inneholder glukokortikosteroider. Disse stoffene er svært effektive, de stopper raskt alle symptomer, inkludert smerte og kløe, men har en betydelig ulempe. Alle hormonelle midler er vanedannende. Det er over tid, kan effekten minke, men den mest ubehagelige - etter at de er kansellert, kan en ny forverring av sykdommen begynne.

Ikke-hormonell salve til eksem inneholder antiinflammatoriske og tørrende stoffer. De har ikke en så uttalt effekt som den første gruppen medikamenter, men forårsaker ikke avhengighet og uttakssyndrom. Disse utendørsagene kan også inneholde antibakterielle og antifungale elementer. Slike salver brukes til mikrobial og soppeksem. Og preparater med fuktighetsgivende og mykgjørende komponenter kan også brukes som et daglig pleiealternativ, noe som har en positiv effekt på problemet med å forhindre forverring.

Hormonale eksterne legemidler

Av de hormonelle preparatene, er lokale kortikosteroider mest brukt til behandling av inflammatoriske sykdommer i huden.

I henhold til den europeiske klassifiseringen, er alle glukokortikosteroide stoffer delt inn i 4 grupper avhengig av effektens styrke:
1. En gruppe svært sterke stoffer:

 • Diflucortolonvalerat;
 • Clobetasol propionat;
 • fluocinolon;
 • Galtsinonid.

2. Gruppe sterke stoffer:

 • Betamethason valerat og benzoat;
 • Flutsinonid;
 • Ftoradrenalon;
 • Galtsinonid;
 • metylprednisolon;
 • beklometason;
 • betametason;
 • fluocinolon;
 • Deoksvmetason;
 • Hydrokortison-butyrat;
 • Triamzenolon og andre.

3. Gruppe av moderat sterke stoffer:

 • Betametasonvalerat, dipropionat og benzoat;
 • beklometason;
 • Deoksvmetason;
 • Hydrocortisonacceponad, butyrad og valerat;
 • Triamcinolonacetonid;
 • Clobetasonbutyrat;
 • Ftoradrenolone og andre.

4. Gruppen av svake stoffer:

 • deksametason;
 • Hydrokortisonacetat;
 • metylprednisolon;
 • Fluorcinolon og andre.

Som det fremgår av denne klassifiseringen, kan det i de nærliggende gruppene være de samme aktive ingrediensene. Forskjellen i aktiviteten skyldes konsentrasjon og kjemisk form.

For behandling av ulike typer eksem brukt rusmidler med sterke og moderat sterke glukokortikoider.

Det er også hormonelle salver med tilsetning av antibiotika, antifungale og antiinflammatoriske stoffer.

Den beste hormonelle salven for behandling av eksem

Apotek har et veldig stort utvalg av hormonelle salver med forskjellige navn og aktive ingredienser. Vår anmeldelse er dedikert til de mest populære.

Hydrokortison salve

Denne salven brukes ofte til behandling av forskjellige ikke-mikrobielle dermatoser, da den har en aktiv antiinflammatorisk effekt, lindrer hevelse og reduserer kløe. Påfør et tynt lag 2-3 ganger om dagen i 7-14 dager. I sjeldne tilfeller blir behandlingen forlenget til 20 dager.

Hydrokortison, en syntetisk analog av hormonet produsert av binyrene, virker som den aktive ingrediens. Tilgjengelig i to versjoner - øyesalve med en konsentrasjon på 0,5% og 1% for bruk på huden.

Prednisolon salve

Det brukes også til behandling av ikke-mikrobiell dermatose, oftest av atopisk og allergisk natur. Hovedbestanddelen av stoffet - prednison - syntetiske hormoner i binyrene. Denne hormonsalven for eksem har en utbredt antiinflammatorisk og antipruritisk effekt. Med dype sprekker og sår, beskytter den mot patologisk arrdannelse på grunn av sin effekt på bindevev.

Legemidlet blir brukt til renset hud 1-3 ganger om dagen i en uke. I samråd med legen kan kurset videreføres om nødvendig.

Lorinden

Lorinden har ikke bare antipruritiske og antiinflammatoriske effekter, men også antimikrobielle. Denne effekten er realisert på grunn av tilsetning av klioquinon, aktiv mot gjærsvepp, dermatofytter og gram-positive bakterier. Den hormonelle aktive ingrediensen i denne salven er flumetason. Det har antiinflammatorisk, anti-allergisk, antipruritisk, anti-ødem og vasokonstrictor-effekter.

Lorinden brukes til ulike typer eksem, inkludert mikrobiell og sopp.

sinaflana

Den aktive ingrediensen i Sinaflan er fluocinolonacetonid, som effektivt bekjemper alle typer kløe og brenning, og eliminerer raskt alle ubehagelige symptomer på eksem. Takket være velvalgte hjelpekomponenter, absorberes denne salven godt og etterlater ingen fettete rester på huden eller på klærne.

triderm

Triderm er tilgjengelig i form av salve og krem. Den inneholder tre typer aktive stoffer - glukokortikoide, antibakterielle og antifungale komponenter. Nemlig, Betamethasondipropionat, Clotrimazol og Gentamicin. På grunn av dette er Triderm effektiv ikke bare for atopiske og allergiske sykdommer, men også for smittsomme lesjoner av mikrobiell og bakteriell opprinnelse.

Når eksem er bedre å velge en salve, ikke en krem. Unntak er tilfeller når stoffet må påføres under klær (krem absorberes bedre og etterlater ingen spor), og gråtende trinn i prosessen (krem tørker bedre).

Advantan

Advantan er en salve for eksem på hendene på grunnlag av metylprednisolon-aceponat. Når den påføres eksternt, undertrykker den inflammatoriske og allergiske hudreaksjoner, noe som fører til reduksjon i objektive symptomer på betennelse (erytem, ​​ødem, gråt etc.) og subjektive følelser (kløe, irritasjon, smerte etc.). Det kan brukes ikke bare hos voksne, men også hos barn eldre enn 4 måneder.

Afloderm

Afloderm er en kroatisk medisinsk alklometason. Den har antipruritisk, anti-edematøs, anti-inflammatorisk virkning, så vel som antiproliferativ (forhindrer dannelsen av patologiske arr). Tilgjengelig i form av krem ​​og salve. Det brukes til voksne, inkludert gravide, og barn eldre enn 6 måneder.

Dermoveyt

Den aktive ingrediensen i denne salven er glukokortikoid clobetasol. Vel hjelper til å kvitte seg med brenning, peeling og kløe, og forhindrer også dannelsen av nye skorper på grunn av anti-ekssudativ effekt. Tilgjengelig i form av krem ​​og salve.

ftorokort

Fluorkort - et triamcinolonhormon salve til ekstern bruk, beregnet til behandling av ikke-smittsomme hudsykdommer. Dette legemidlet har anti-ødem (reduserer vaskulær permeabilitet), antihistamin (antiallergisk), antipruritisk og antiinflammatorisk. Når den påføres lokalt, fordeles den jevnt, penetrerer dypt inn i huden. Ved behandling av eksem brukes 2-3 ganger om dagen i en uke, om nødvendig - lenger.

Lokoid

Locoid kommer i form av salve, krem, lotion og emulsjon. Alle former for dette stoffet eliminerer raskt hevelse, brennende, kløe, lindre betennelse. Brukes i behandling av dermatoser av forskjellige slag. Bruk kun på huden uten riper og annen synlig skade.

Et positivt kjennetegn ved Lokoid er fraværet av tilbaketrekning og avhengighetssyndrom. Dette ble oppnådd ved å modifisere den kjemiske formelen av hormonet (basert på stoffet - hydrokortisonbutyrat). Men fortsatt bør du ikke bruke dette stoffet ukontrollert. Det bør kun foreskrives av en lege som angir frekvensen og varigheten av behandlingen, da Lokoid kan absorberes i små mengder inn i blodet. Når den brukes i de riktige dosene, bærer den ingen fare. Men når mishandlet, kan Lokoid også ha systemiske effekter som er sammenlignbare med bivirkninger ved behandling med hormonelle piller.

Bivirkninger av hormonale salver

Bivirkninger av steroider er hovedsakelig forbundet med deres effekt på elektrolyttvannbalansen, samt med effekten på ulike aspekter ved metabolisme, vevsreparasjon og undertrykkelse av syntesen av adrenokortikotropisk hormon i adenohypofyse.

De fleste lokale kortikosteroider absorberes gjennom huden i tilstrekkelige mengder for forekomst av systemiske bivirkninger med overdreven hormonbehandling. Aktuell anvendelse av steroidsalver kan forårsake kollagenfall, hudatrofi og hyperpigmentering. Hudatrofi forekommer oftere hos barn og eldre pasienter.

Glukokortikosteroider fortsetter å være de mest kraftige antiinflammatoriske legemidlene. Deres syntese og bruk førte til en revolusjon i behandlingen av hudsykdommer. Men på grunn av de alvorlige bivirkningene og uttakssyndromet, bør hormonsalver ikke misbrukes ved behandling av eksem. De bør bare brukes som foreskrevet av en lege, og om mulig bytte til ikke-hormonell behandling.

Ikke-hormonelle legemidler for eksem

Ikke-hormonelle salver brukes i tilfelle av ukomplisert lungeeksem. Spesielt populært sinkbaserte preparater, tjære, naphthalan, salisylsyre og lignende. Disse midler kan anvendes uten avbrytelse, fordi de ikke har et slikt antall bivirkninger, slik som hormoner og hindrer uttrekking.

Liste over effektive ikke-hormonelle salver:

 • Elidel;
 • Eplan;
 • Sink salve;
 • Emolium;
 • Losterin;
 • Radevit og andre.

Sink salve

Kanskje det mest populære ikke-hormonale stoffet for eksem er sinksalve. I tillegg er det en av de billigste midlene. Dens sammensetning inneholder sinkoksid 10%, som har en astringent, antimikrobiell og antiseptisk virkning. Zinksalve for eksem tørker godt, forhindrer tilkomst av en sekundær infeksjon, lindrer betennelse og reduserer kløe. Påfør et tynt lag 2-3 ganger om dagen. Praktisk ingen kontraindikasjoner og kan brukes til barn og gravide.

Elidel

Elidel er et effektivt ikke-hormonalt middel mot eksem på hender og andre lokaliseringer. Kjernen er pimecrolimus, et stoff med antiinflammatorisk og antihistamin-virkning. Perfekt lindrer kløe, rødhet og flaking. Den kommer i form av en krem, slik at den absorberes perfekt og ikke flekker klær.

Eplan

Eplan er tilgjengelig i form av salve og krem. Den inneholder stoffer som gir sårheling, antiinflammatoriske, bakteriedrepende, anestetiske og antibakterielle effekter i komplekset. Vel fukter og myker huden. Eplan kan også brukes som beskyttelsesmiddel for eksem før kontakt med irriterende stoffer (for eksempel før vasking).

Påfør på renset hud flere ganger om dagen.

Emolium

Emolium i form av en krem ​​eller emulsjon, strengt tatt, er ikke et terapeutisk legemiddel. Men det myker huden perfekt, hjelper til med å fjerne skorpe og redusere kløe under eksacerbasjoner. Og under remisjon er det utmerket som et pleieprodukt, da det gjenoppretter hudens beskyttende hydro-lipidfilm, og gir dermed en forebyggende effekt.

Losterin

Losterin (krem, sjampo og dusjgel) er en spesialisert serie av naftalanbaserte hudpleieprodukter som er utsatt for å utvikle eksem. Disse rettsmidler avlaster kløe, eliminerer flak, forhindrer tørrhet og irritasjon i huden, og har også en antifungal effekt. På grunn av sin form er det praktisk å søke på skader i hodebunnen og omfattende foci på hele kroppens hud.

Radevit

Radevit er en salve basert på vitaminer. Den inneholder retinol (vitamin A), tokoferol (vitamin E), ergokalsiferol (vitamin D2), som har en regenerativ og antiinflammatorisk effekt. Det vil si at de bidrar til fjerning av de viktigste symptomene på eksem og raskere helbredelse av huden. I tillegg er Radevit en utmerket profylaktisk mot allergiske reaksjoner og betennelser etter bruk av lokale kortikosteroider.

I tillegg til disse medikamenter ved behandling av eksem salver er mye brukt basert på salisylsyre naphthalan tjære ihtiola, med tilsetningen av sølvnitrat, som fremstilles ved resept fra apotek.

Bivirkninger av ikke-hormonelle salver for eksem

Denne gruppen medikamenter har praktisk talt ingen kontraindikasjoner og bivirkninger. Unntaket er intoleransen til de enkelte komponentene som inngår i oppskriften.

Regler for utnevnelse av lokal behandling for eksem

De fleste lokale medisiner kommer i form av salver og kremer. Hvilken form er bedre å gi preferanse i forskjellige stadier av eksemematøs prosess?

Salven brukes til hudsykdommer som er ledsaget av tørrhet, fortykkelse av huden og hyperkeratose, siden salvebunnen gjør det mulig å beholde fuktighet i huden.

Kremet er å foretrekke i omvendte situasjoner der betennelse ledsages av suge.

Midler til behandling av eksem, det er mange. Selvfølgelig bør legen velge og foreskrive en bestemt behandlingsmetode. Bare ved å oppfylle de nøyaktige anbefalinger fra legen din, vil det være mulig ikke bare å helbrede eksem, men også for å forhindre forverring.

Flere Artikler Om Typer Acne