Eksterne (lokale) retinoider er mye brukt for akne, mild til moderat alvorlighetsgrad, siden systemisk retinoidbehandling (inntak av isotretinoin) har alvorlige bivirkninger. Akne behandling med eksterne retinoider er mye tryggere fordi det ikke er noen systemiske bivirkninger. Det er nok å si at det å ta roaccutane eller Aknekutana innover fører til en økning i blod isotretinoin til 2000 ng / ml, mens anvendelse av ytre former av isotretinoin skaper blodkonsentrasjon på ikke mer enn 60 ng / ml, det vil si det var 33 ganger mindre.

Klassifisering av eksterne retinoider

For ekstern behandling av akne ved bruk av både naturlige og syntetiske retinoider.

Naturlige retinoider inkluderer 2 isomerer av retinsyre:

 • isotretinoin (Retinoic salve, Retasol løsning, Isotrexin gel). Isotreksin gel inneholder ikke bare isotretinoin, men også antibiotikum erytromycin.
 • tretinoin: brukes mye i utlandet (Retin-A, Ayrol, Lokatsid), men i Russland brukes den ikke nå, fordi tretinoin irriterer huden mer enn isotretinoin.

Syntetiske retinoider inkluderer:

 • adapalen (Differin, Klenzit, Klenzit C),
 • tazaroten (tazaroten medisiner leveres ikke til Russland, derfor er de ikke beskrevet her).

Generelle egenskaper av eksterne retinoider

Effekter av eksterne retinoider:

 • redusere størrelsen på talgkjertlene,
 • normalisere sammensetningen og utskillelsen av talg,
 • redusere betennelse rundt sebaceous kjertler og hårsekkene,
 • Øk beskyttelsesegenskapene til huden og helbredelsen.
 • Forårsaker lokale (hud) bivirkninger, men det er ingen vanlige bivirkninger.
 • Brukes til ren hud 1-2 ganger om dagen, er behandlingsforløpet vanligvis fra 12 til 16 uker.
 • Det er bedre å rengjøre huden med kosmetiske skum, geler for vask, alkoholfri tonic.
 • På grunn av risikoen for tørrhet i huden, kan ikke faste såpe- og alkoholløsninger brukes.
 • Ved påføring på huden, bør du unngå slimhinner (rundt øynene, munnhjørner, nesekanter).
 • Ved 1-2 ukers behandling er en eksacerbasjonsreaksjon karakteristisk (hud kløe, rødhet, peeling), som går alene innen en uke og krever ikke opphør av legemidlet.
 • Etter å ha oppnådd effekten av legemidlet, brukes mindre ofte eller reduseres konsentrasjonen.

Forskjeller og bruksegenskaper

Retinoic salve og Retasol kan brukes til å behandle barn. Differin (Klenzit) kan brukes fra 7 år.

Med meget fet hud er forekomsten av komedoner og pustler (pustler) det å foretrekke å bruke Retasol.
Med moderat oljeaktig hud og overvekt av papules (knuter), er det bedre å bruke Retinoic salve.

I milde tilfeller kan akne kun begrenses til rent ekstern retinod (Retasol eller Retinoic salve), men for moderat akne kan den brukes i kombinasjon med følgende antibakterielle midler:

 • Dalatsin (clindamycin)
 • Zeneritt (sinkacetat + erytromycin),
 • Baziron AS (benzoylperoksid),
 • Isotreksin gel (isotretinoin + erytromycin).

Retinoisk salve

Retinoisk salve er produsert ved 0,05% og 0,1% ved 10 g. Prisen i Moskva per 1. desember 2013 er henholdsvis 180 og 220 rubler.

Den brukes til seborré (overdreven sekresjon av sebaceous kjertler i huden) og mild akne (comedones, papulo-pustulær akne). Monoterapi er mulig (dvs. behandling som eneste stoffet). Behandlingsforløpet er fra 4 til 16 uker.

Det antas at salven ikke har noen systemiske bivirkninger og påvirker ikke fosterets utvikling (men retinoisk salve er kontraindisert for gravide kvinner), og lokale bivirkninger blir sjelden observert. Forværringsreaksjonen skjer i 2. uke med søknad og går uavhengig. Etter at effekten er oppnådd, anbefales det at vedlikeholdsbehandling med lavere konsentrasjon eller salve brukes mindre ofte.

Påfør et tynt lag på huden om morgenen og om natten etter rensing med skum eller gel for vask, alkoholfri tonic, etc. I morgen, 1 time etter påføring, kan du fjerne overflødig med en tørk eller bomullspute, og gjør deretter sminke.

På grunn av nedsatt effektivitet av retinoisk salve er det uønsket å utnevne samtidig med glukokortikosteroider.

Retasol

Retasol er en klar alkohol-glykoloppløsning på 0,025% isotretinoin til ekstern bruk i mørke flasker på 50 ml. Prisen i Moskva 1. desember 2013 er 380 rubler.

Påfør med en bomullspinne eller -plate 2 ganger om dagen på ansikt, rygg og bryst, unngå slimhinner i øyne, nese og munn. Pasienter med sensitiv hud bør bruke det en gang om dagen (om kvelden). En typisk forverrelsesreaksjon forekommer tidligere (på den tredje behandlingsdagen) og forsvinner innen en uke. Etter å ha oppnådd en stabil effekt, blir Retasol påført huden mindre ofte.

Differin

Differin - et stoff som inneholder adapalen. Adapalen er naftosyre og er forskjellig i struktur fra naturlige retinoider, men i virkningen og virkningene er det lik dem. Differin er tilgjengelig i 30 g i form av en 0,1% gel og 0,1% krem. Prisen i Moskva for 1. desember 2013 for en gel er 580 rubler, for en krem ​​er 590 rubler.

Utnevnt en gang om dagen for en time før sengetid. Påfør huden uten aktivt gnidning, unngå slimhinner. Effekten observeres etter 1-2 måneders behandling, vedvarende forbedring etter 3 måneder.

Pasienter med tørr og sensitiv hud er bedre å bruke Differin i form av en krem, med fet hud i form av en gel. Tillatt barn fra 7 år.

Differin er godt kombinert med Zerin (sinkacetat + erytromycin) eller clindamycin gel, men kombinasjonen med Baziron AC (benzoylperoksid) viste seg å være den mest effektive.

Klenzit

Klenzit er produsert i form av en 0,1% gel med adapalen på 15 g hver. Prisen i Moskva per 1. desember 2013 er 335 rubler.

Ifølge beskrivelsen er Klenzit svært lik differen. I de første 3 ukene kan øke akne, noe som ikke krever opphør av legemidlet. Ved hudirritasjon anbefales det å stoppe behandlingen midlertidig.

Klenzit kan kombineres med de eksterne former av clindamycin og benzoylperoksid, men kombinasjonen med benzoyl kan irritere huden mer enn vanlig.

Klenzit C er en gel der adapalen er inneholdt sammen med clindamycin. Prisen i Moskva 1. desember 2013 er 520 rubler.

Var materialet nyttig? Del lenke:

Kommentar 3 til notatet "Eksterne (lokale) retinoider: retinoisk salve, retasol, differensial, klenzit"

28. mai, 2016 klokka 9:03

I lang tid lider jeg av akne. Jeg bruker Retasol allerede i et halvt år. Om vinteren begynte å søke som en lotion om morgenen og om kvelden. Etter et par dager begynte peeling og rødhet. En hudlege advarte om at forbedringen vil gå gjennom forverring av prosesser. Etter noen ukers bruk begynte huden å roe seg og det var ingen nye lesjoner.
Nå bruker jeg det bare pointwise, hvis det er nytt akne.

16. november 2016 klokka 20:29

Jeg er helt enig i om retasol - alt var både rødt og peeling - i begynnelsen var jeg redd og ønsket å slutte - men de lagret forumene - jeg leste dem og roet ned - dette er for mange. Og nå er jeg ikke fornøyd - akne var borte... - vel, nesten borte - krummer forble - men i forhold til hva det var - jeg gir ikke engang oppmerksomhet til det

27. mars 2017 klokka 8:17

Jeg bruker retasol til hjemmeskall i høst-vinterperioden. Det jeg spesielt liker er prisen sammenlignet med salongprosedyrer, og kvaliteten er den samme - "gammel hud ble revet av og den nye vokser". Alt pent gjort i henhold til instruksjonene og - "hans egen skjønnhetspleie"

Skriv din kommentar:

© Nøddoktorens blogg, 2007 - 2017. Personvernregler.
Drevet av WordPress. Design fra Cordobo (med endringer).

Retinoid Acne Behandling Liste

Syntetiske analoger av retinol (Vitmin A) er oppsummert under ett navn: retinoider. Narkotika basert på dem er ment, inkludert å bli kvitt akne. For terapi brukes både eksterne og orale former.

Det er kontraindikasjoner for bruk, det kan være alvorlige komplikasjoner. Bruk retinoider bør foreskrives av en lege, etter instruksjonene. Strukturelle isomorfer av vitamin A: Tretinoin, Isotretinoin, Tazaroten, Adapalen.

Forberedelser for intern bruk

For inntak med alvorlige former for akne i ansiktet, er retinoider tilgjengelige i form av kapsler eller tabletter.

  Vesanoid. Produksjonsland Tyskland. Kostnaden for 11999 til 38500 rubler. per 100 stk. Det brukes som angitt av legen på grunn av høy risiko for bivirkninger. Aktiv ingrediens Tretinoin.

Bruk inne i disse stoffene er kontraindisert:

 • under graviditet;
 • amming;
 • diabetes;
 • fedme;
 • alkoholisme;
 • depresjon.

Det er nødvendig å vurdere å ta slike legemidler som:

 • antibiotika;
 • ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler;
 • hormonelle prevensjonspiller.

For å unngå hypervitaminose A, er det ikke mulig å kombinere samtidig administrering av flere retinoider.

Eksponering for solen vil forårsake brenning på grunn av økt sensitivitet i huden til ultrafiolett stråling.

Forberedelser for ekstern bruk

Legemidler til ekstern bruk:

  Retin-A. Aktiv ingrediens Tretinoin (retinsyre).

Form - gel eller krem ​​på basis av vannolje med en konsentrasjon på 0,025%, 0,05%, 0,1%. Legemidlet er ikke sertifisert i Russland, kjøpt på bestilling via Internett. Kremet er laget i USA, prisen avhenger av dollaren. Et rør på 20 g i gjennomsnitt koster rundt $ 50.

 • A - RetGel eller tretinoingel 0,1, 0,025%, 0,05%.

Produsert i India. Metode for behandling: Påfør to ganger om dagen til renset hud. Prisen på gel er 0,1% 750 gnid. for 20 g

 • Ayrol lotion eller som en salve. Flaske 50 ml, rør 20 g. Konsentrasjonen av tretinoin 0,05%. Produksjonsland Italia. Pris 1900 rubler. Bruk som anvist av legen: To ganger om dagen må du bruke lotion på de berørte områdene med en bomullspinne eller tampong (for lettskinnet - en gang om dagen). Unngå hudkontakt.

Konsentrasjon 0,05%. Prisen på krem ​​- fra 670 rubler. Produsent PIERREFABRE (Frankrike). Påfør huden på 30 minutter. før du sover på tørr hud.

 • Retasol. Løsning for ekstern bruk.

Opprinnelsesland Russland. Prisen på en flaske er 50 ml (0,025% retinsyre) 438 rubler.

 • Izotreksin. Gel for ekstern bruk.

Fremstillingsland Irland. Pris fra 560 rubler. for røret.

Pris fra 298 rubler. Konsentrasjon på 0,05% og 0,1%. Opprinnelsesland Russland. Påføringsmetode: Salve brukes to ganger om dagen til problemområdene, og unngår kontakt med slimhinner i ansiktet.

 • TazretForte eller Tazaroten krem ​​0,1%.

Produksjonsland India. Pris fra 1000 gni. for 20 g

 • Differin. Formutslippskrem eller gel.

Konsentrasjonen av adapalen 0,1%. Legemidlet, som Enterosgel for akne, tolereres godt: en krem ​​anbefales for tørr hud, en gel for fet hud. Varigheten av behandlingen er 3 måneder. Krem eller gel kan påføres hele ansiktet eller til problemområdene. Kan ikke gnides. Som en monoterapi anbefales det for mild akne, for moderate og alvorlige former - i kombinasjon med antibakterielle legemidler. Produksjonsland India. Pris: 15 g - 400 gni., 30 g - 500 gni.

 • Klenzit-C gel.

Produksjonsland India. Prisrør fra 416 rubler. Aktiv ingrediens Adapalen.

Aktuelle preparater har generelle kontraindikasjoner:

 • allergisk reaksjon på retinoider;
 • graviditet og amming
 • barn under 12 år
 • opptil 18 år og 50 år med negativ eksponering for solstråling;
 • seborisk eksem;
 • pankreatitt;
 • eksem;
 • solbrenthet;
 • leversvikt;
 • kronisk forgiftning;
 • diabetes.

Ved bruk er det nødvendig å unngå kontakt med slimhinner i øyne, nese, lepper. Det er nødvendig å bruke solkrem og fuktighetskrem etter at produktet er påført ansiktet.

For ekstern bruk er det mulig:

 • rødhet, tørr hud;
 • konjunktivitt;
 • Cheilitis.

På videoen - En detaljert beskrivelse av legemidlet for akne Klenzit:

Generell søknad:

 • rens huden med et mildt rengjøringsmiddel;
 • tørt;
 • Påfør kremet på ansiktet (mengden er strengt dosert i henhold til instruksjonene);
 • prosedyren utføres 1 gang per dag, i de første dagene - 1 gang i 3 dager.

Eksterne rettsmidler er effektive for akne og kviser av moderat alvorlighetsgrad, kan brukes som monoterapi eller i komplisert terapi.

anmeldelser

 • Valentina: "Vi brukte Tretinoin gel med forsiktighet i ferien. En hudlege anbefalte gelen med den laveste konsentrasjon på 0,025% og solkrem. Det var fortsatt en komplikasjon: etter 2 uker økte akneutslett. Jeg måtte bruke mer tid i skyggene. Gradvis begynte huden å gå tilbake til normal, på grunn av at brunbrunet ble blek og huden ikke var så tørr. "
 • Anastasia: "Jeg kjøpte Tazaroten krem ​​0,1% fra svarte flekker og til å jevne ut den generelle hudtonen. Effekten kom etter 2 uker. Svart akne forsvant, huden på ansiktet strammet. "
 • Galina K.: "Jeg likte Differin gel. Før det pleide jeg å kjøpe Retinoic salve for akne med antibiotika. Det er billigere enn indisk nesten 2 ganger. Men effekten av gelen er mye mykere. Det var ingen tørrhet og flakking. Akne forsvant på en eller annen måte ubemerket, uten noen konsekvenser. "

Hovedegenskapen til retinol (vitamin A) er effekten på epitelceller. I doseringsformene benyttes 4 strukturelle analoger av vitamin A. Form av legemiddelfrigivelse: kapsler, geler, salver, løsninger. Oral administrasjon av retinoider er foreskrevet for alvorlige former for akne. Eksterne legemidler brukes med moderat alvorlighetsgrad av sykdommen. Medikamenter har kontraindikasjoner. Før bruk, kontakt en spesialist. Prøv også å lage ansiktsmasker med aspirin og honning.

Retinoider er lokale, systemiske, aktuelle, eksterne for ansiktet av akne, rynker, akne, psoriasis. Tablett, kremer, salver, kremer

Retinoider er kjemiske forbindelser av naturlig eller kunstig opprinnelse, tilsvarende i deres egenskaper (virkning) til vitamin A.

Hva er retinoider?

Retinoider kan tilskrives vitamin A-underarter. Disse er stoffer av naturlig eller syntetisk opprinnelse, som har antioksidantegenskaper og naturlig vitamin.

Forskere begynte å snakke om de gunstige egenskapene til retinoider i 60-tallet av forrige århundre. Studien viste at en av faktorene for utseendet av akne i ansiktet, akne, tidlig aldring av huden er mangel på vitamin A og dets derivater. Siden den tiden har kosmetikk utviklet medisiner og preparater for hud med retinoider.

Betydningen av vitamin A for kroppen

Vitamin A er nødvendig for en sunn funksjon av kroppen. Dens mangel fører til alvorlige patologier og risiko for død.

Effekten av vitamin A på individuelle kroppssystemer:

 1. Skinn. Stoffet beskytter, forynker og stimulerer cellene i epidermis.
 2. Immunitet. Retinol - den sterkeste antioksidanten. Det binder frie radikaler raskt og beskytter kroppen. Vitamin A stimulerer leukocytter til å absorbere og ødelegge bakterier samt døde celler. Stoffet er involvert i organisering av slimhinnens beskyttende funksjon.
 3. Vision. Vitamin A brukes til å behandle "nattblindhet". Så kalte folk mangelen på evnen til å se gjenstander i dårlig lys. Med en mangel på retinol i øyebollene, stopper syntesen av et lysfølsomt stoff. I alderdommen har vitaminet forebygging av blindhet og katarakt.

Effekten av retinol på huden

Retinol er forskjellig fra naturlig vitamin A i sin struktur, men de har lignende effekter på huden:

 1. Senker veksten av epitelceller i talgkjertlene. Stimulere den normale utløpet av sekreter.
 2. Fotoaldervarsling.

Retinoider - en rekke effektive midler som er gunstige for huden.

 • Styrkelse av matrisen av celler. Dette kan oppnås ved å stimulere nye kollagenforbindelser og hemme ødeleggelsen av gamle.
 • Effekten av peeling. Retinoider stimulerer fornyelsen av den cellulære sammensetningen av huden. Cellene vokser og utvikler seg raskere, og blir gamle og bryter ned sakte. Vitaminanaloger trer inn i cellen og er involvert i den biologiske syntesen av DNA og RNA.
 • Antioxidant effekt. Denne effekten kan oppnås ved å styrke celleveggene.
 • Typer retinoider

  Det finnes flere typer vitamin A-analoger:

  1. Den første generasjonen. Stoffer brukt i medisin og kosmetikkpleie. Linjen er representert av forskjellige retinolestere (tretinoin, alitretinoin). Brukes til å behandle akne og mot tegn på aldrende hud.
  2. Den andre generasjonen. Disse inkluderer etretinat og acitretin. Forbindelsene brukes som aktive stoffer for behandling av psoriasis, atopisk og kontaktdermatitt.
  3. Tredje generasjon Stoffer refererer til arotinoider. De har ingen opprinnelse lik den naturlige vitamin og dens struktur. Få dem fra naftoiske eller andre typer syrer. Behold egenskaper av naturlige retinoider. Brukes i medisiner laget for å bekjempe godartede svulster og kreft.
  4. Fjerde generasjon De "yngste" stoffene. Har en kunstig opprinnelse.

  Indikasjoner for bruk

  Vitamin A og dets retinoidanaloger brukes til å behandle og forbedre huden i følgende tilfeller:

  • noen typer acne;
  • fistel fett sebaceous kjertler;
  • aldersrelaterte hudendringer;
  • akne vulgaris;
  • rosa akne;
  • forbrenninger og pigmentering forårsaket av overdreven eksponering for solen;
  • Krenkering av keratisering;
  • psoriasis;
  • utseendet på ulike vorter, etc.

  Retinoider påvirker huden på samme måte som hormonelle midler. Men, i motsetning til sistnevnte, er de ikke vanedannende og har farlige bivirkninger.

  Kontra

  Det er strenge kontraindikasjoner for bruk av retinoider i form av vitaminer eller overfladisk:

  1. Graviditet. Resept av retinoider bør stoppes en måned før den planlagte unnfangelsen.
  2. Allergi mot vitamin A, røde grønnsaker og frukt.
  3. Amming (naturlige og syntetiserte analoger av vitamin A gjennom melken kommer inn i barnets kropp og kan forårsake hypervitaminose).
  4. Hypervitaminose.
  5. Alder under 12 år.

  Det er bare mulig å bruke retinoider etter å ha konsultert en lege:

  • med høyt triglyserider;
  • i kronisk alkoholisme;
  • i kroniske sykdommer i nyrene og leveren;
  • med høyt blodsukkernivå;
  • med pankreatitt.

  Hvordan bruke medisiner basert på retinoider for akne?

  Retinoider for akne kan brukes som primær eller sekundær agent. Brukes eksternt og til intern behandling.

  Effekter som kan oppnås ved bruk av retinoider mot akne:

  • Vevhelbredelse stimuleres på mobilnivå, på stedet for akne, til og med store, vises ikke arr og keratinert vev;
  • sår og fokser av betennelse strammes mye raskere, det gjør utslett å spre seg til sunne områder;
  • mengden av sebum og sekresjon av talgkjertlene er redusert;
  • kanalene i sebaceous kjertlene dilaterer, viskositeten av sekresjonen reduseres;
  • stratum corneum er avskallet.

  I mild til moderat akne er det tilstrekkelig å bruke retinoider eksternt, i form av kremer, salver, geler eller vitaminkrem. For alvorlige hudskader, utseendet på dyp akne, fistler, akne vulgaris, er det nødvendig å bruke doseringsformer av retinoider - tabletter og kapsler.

  Retinoider mot rynker

  Retinoider for rynker brukes bare eksternt. Et supplement kan være den naturlige formen for retinol i vitaminkomplekset.

  Kosmetologer anbefaler å bruke en krem ​​og en maske med retinoider selv før utseendet på store alder rynker.

  Regelmessig inntak av stoffer i epidermis bidrar til utseendet av mer sunne, store celler som er mindre utsatt for destruksjon. Egenskapene til antioksidanten beskytter den gamle huden, noe som er mer mottakelig for de negative effektene av det ytre miljøet, spesielt i urbane luftforhold.

  Retinoider for rynker påvirker huden som følger:

  • stimulere delingen av sterkere celler;
  • forbedre kommunikasjonen med hverandre;
  • nivået av stratum corneum reduseres;
  • strukturen av de dype lagene i huden styrkes (dette unngår dype rynker og forandringer i ansiktet);
  • Den cellulære sammensetningen av huden oppdateres oftere.

  Etter terapi ser huden ut mer sunn, tett, glatt. Eventuelle skader, inkludert solbrenthet, blir gjenopprettet raskere, uten arr og pigmentering.

  Retinoider for psoriasis

  I psoriasis forstyrres normal cellefornyelse av epidermis. Et stort antall "ekstra" celler danner skumle områder med rødhet og kløe. Det er helt umulig å kurere psoriasis, men moderne behandlingsmetoder kan oppnå langsiktige tilbakemeldinger.

  Kremer basert på retinolanaloger bidrar til å klare ikke kløe og rødhet (som hormonelle geler og salver gjør), men for å stoppe selve årsaken - overdreven cellevekst. Retinoider reduserer sin deling, rengjør huden fra skalaer. Pasienter som har valgt denne behandlingsmetoden må være forsiktige.

  Påføring av en stor mengde gel (krem) eller langvarig bruk av den, fører til tørrhet, kan provosere kløe og ny betennelse.

  Umiddelbart etter at plakkene forsvinner, blir behandlingen suspendert til eksacerbasjonen.

  Retinoider mot vorter

  Tabletter og kremer med vitamin A-analoger brukes til behandling av ulike typer vorter i tilfeller. Når kirurgisk fjerning er kontraindisert, produserer andre typer terapi ikke resultater. Syntetiske retinoider har en effekt som stopper overdreven vekst av epitelceller og vev.

  Noen ganger etter starten av narkotikabruken slutter vorten å vokse og senker deretter. Spesielt nyttig krem ​​med retinoider i kampen mot godartede svulster i ansikt og ben - flat vorte. Mange kosmetologer og dermatologer bruker anti-papillomedikamenter.

  Tazorak krem ​​anses å være det beste middelet for vorter. Det brukes på tørr, godt hydrert hud. Etter 15 minutter må rester av gelen skylles eller tørkes av med en lotion.

  Det anbefaler ikke bruk av andre stoffer. Spesielt basert på alkohol eller organiske syrer.

  Retinoider anti aldring

  Bruken av retinoider i kampen mot aldring er en god løsning for aldrende hud. Beauticians anbefaler bruk av kremer og andre sminke kosmetikk med en liten mengde av disse stoffene. Best av alt, det er et naturlig vitamin A eller en kjemisk forbindelse, så nært som mulig i sammensetning og handling til det.

  For å bekjempe aldersrelaterte endringer i huden, er det nødvendig å velge kosmetikk merket "for sensitiv hud".

  Ved å styrke keratotisering, styrker de skjelettet av vev, ansiktet og nakken ser glatt, tonet og friskt. Samtidig bør du ikke overdrive det og bruke produkter med høyt nivå av syntetiske retinoider. De hemmer veksten av hudepitelceller.

  Lokale retinoider: akne medisiner

  Ved behandling av mild til moderat akne brukes lokale retinoider for akne - legemidler som ikke forårsaker slike bivirkninger som systemiske. De krever lang og regelmessig bruk, men med hjelp av dem kan du oppnå et godt resultat.

  Prescribing lokale retinoider

  Lokale retinoide legemidler for akne har følgende terapeutisk effekt på huden:

  • normalisere talgproduksjonen;
  • bidrar til innsnevring av sebaceous kanaler;
  • redusere inflammatorisk prosess;
  • Øk lokale beskyttelsesfunksjoner.

  Den terapeutiske effekten av retinoider i akne skyldes hovedkomponenten, retinol.

  Lokale retinoider: narkotika navn

  Lokale retinoider narkotika er delt inn i naturlig og syntetisk. Isotretinoin tilhører den første gruppen, adapalen til den andre.

  Isotretinoin er basert på følgende eksterne midler for akne:

  • Retinoisk salve;
  • Retasol;
  • Izotreksin.

  Adapalen er en del av slike retinoide legemidler som Klenzit, Adapalen og Differin.

  Retinoisk salve

  Legemidlet brukes topisk i behandlingen av papulopustulær akne, seborrhea og rosa akne.

  Salven blir brukt to ganger om dagen på de betente områdene i ansiktets hud og andre deler av kroppen som er rammet av akne. Behandlingsforløpet varierer fra 1 til 1,5 måneder, avhengig av alvorlighetsgraden av akne.

  Blant bivirkningene er en allergisk reaksjon, økt tørrhet og irritasjon i huden.

  Under graviditet og amming er aktuell bruk kontraindisert.

  Den gjennomsnittlige kostnaden for narkotika retinoid akne er 250 rubler.

  Retasolbehandling

  Retinoider for lokal akne er ikke bare tilgjengelig i form av geler og salver, men også i form av en løsning. Disse legemidlene inkluderer Retasol. Det bidrar til å redusere inflammatorisk prosess, akselererer prosessen med celleregenerasjon og reduserer betydelig produksjon av talg.

  Løsningen påføres to ganger om dagen på ren og tørr hud. Brukstid er 4-6 uker.

  I nærvær av nyrer, lever og kroniske forgiftninger, bør bruk av løsningen være under oppsyn av en lege.

  I løpet av behandlingsperioden med Retasol og andre retinoider bør pasienten unngå eksponering for direkte sollys.

  Prisen på stoffet er innen 400 rubler.

  Egenskaper av isotreksin

  Gelen tilhører den kombinerte typen, fordi i tillegg til isotretinoin inneholder den antibiotikum erytromycin, som øker den terapeutiske effekten av det lokale legemidlet. Den andre aktive ingrediensen kan betydelig redusere populasjonen av patogene bakterier i dermis.

  For å oppnå en god terapeutisk effekt, brukes Isotrexin daglig to ganger om dagen. Det synlige terapeutiske resultatet er merkbart etter 1-1,5 måneder med vanlig bruk.

  Hvis det kommer en kløe, brennende, prikker, blir behandlingen avbrutt i flere dager, og deretter gjenopptas. Hvis bivirkninger oppstår igjen, anbefales det å bruke midler til å nekte.

  Kostnaden for gelen i dag er i gjennomsnitt 400 rubler.

  Hvordan søke Klenzit for akne

  De mest effektive lokale retinoider for akne er produsert på grunnlag av adapalen. Slike rusmidler inkluderer Klenzit.

  Et middel til ekstern applikasjon er tilstrekkelig til å søke en gang daglig for å oppnå en terapeutisk effekt. De første resultatene fra bruk er merkbare etter 1-2 måneders behandling. Hele rensing av huden skjer som regel etter tre måneders vanlig bruk.

  Kostnaden for Klenzit i apotek er i gjennomsnitt 450 rubler.

  Adapalen mot akne

  Fremstillingen av en gruppe av aktuelle retinoider har samme navn som hovedaktiv ingrediens. Den har samme handlingsprinsipp som det ovenfor beskrevne legemidlet. Tilgjengelig i gelform.

  Ved behandling av akne kan retinoider for adapal-basert akne kombineres med Clindamycin og peroxide benzoyl for å øke terapeutisk effekt. Det skal imidlertid bemerkes at de skal brukes på ulike tider av dagen. De berørte integrasene skal behandles med peroksid med benzoyl eller Clindamycin om morgenen og Adapalen om kvelden.

  Bruke Differin for Acne

  Verktøyet til lokal handling er tilgjengelig i to doseringsformer - i form av en krem ​​og en gel, som har den samme konsentrasjonen av den viktigste aktive ingrediens adapalen.

  Med kursbruk av Differin i huden normaliseres prosessen med keratinisering og epidermal differensiering på mobilnivå.

  Differin, som andre aktuelle retinoider, bør ikke kombineres med systemisk virkning av å ta retinoider for å unngå overdose.

  Under behandling med adapalen anbefales det ikke å bruke alkoholbaserte antiseptika for å unngå økt tørrhet og peeling av huden.

  Hvordan øke effektiviteten av retinoider

  I løpet av perioden med aknebehandling er det svært viktig å sørge for skikkelig og regelmessig pleie av huden. For å forbedre effektiviteten av eksterne retinoider brukte terapeutiske geler for vasking av akne.

  God rolle er spilt av akne. Fra kostholdet som lider av akne, anbefales det å eliminere eller minimere forbruket av fett, søt, stekt og røkt mat, det vil si de produktene som inneholder et stort antall kreftfremkallende stoffer. Mat av vegetabilsk opprinnelse må inkluderes i den daglige menyen. Alle typer ferske grønnsaker, frukt og bær er veldig gode for huden. Fisk, kjøtt, nøtter, helkorn og meieriprodukter er også avgjørende for sunn hud.

  Systemiske retinoider for akne

  I alvorlige former for akne, som inkluderer cystisk akne og conglobate acne, bruk av lokale retinoider for ansiktet er ineffektiv. I disse tilfellene er de foreskrevne legemidlene for systemisk tiltak, som inkluderer Roaccutane, Sortret, Aknekutan og Verokutan. Den viktigste aktive ingrediensen i disse legemidlene er isotretinoin.

  Dosen av systemiske retinoider er valgt ut fra individuelle egenskaper: alder, kroppsvekt, alvorlighetsgrad av akne.

  Preparater for oral administrasjon på grunnlag av isotretinoin har mange bivirkninger og kontraindikasjoner, derfor bør det kun utelukkes av en lege og brukes under hans tilsyn for å unngå utseende av komplikasjoner.

  Krem med retinoider

  Om retinol og dets derivater på Internett åpne områder skrive noe. Det er imidlertid åpenbart at disse stoffene i sammensetningen av kosmetikk fordeler både de som lider av akne og de som er bekymret for aldersrelaterte hudforandringer.

  • Hva er retinoider
  • Retinoid kremer: handling på huden
  • Er kosmetikk med retinoider farlig?
  • Kosmetikk gjennomgang

  Hva er retinoider

  Retinoider er derivater av retinol, det vil si vitamin A, som igjen tilhører gruppen av fettløselige stoffer. Syntetiske retinoider er medisinske stoffer som er forbudt å bruke i kosmetikk. Sammensetningen av skjønnhetsformler inneholder ofte noen forløperformer som er helt sikre.

  Retinolestere: retinolacetat, retinolpalmitat.

  Konsentrasjonen av retinol i hjemmelagde kremer for å forhindre aldring er vanligvis ikke mer enn 0,1%. I mer alvorlige medisinske preparater - fra 0,4% til 1%.

  Retinoider er godt bevist i anti-rynkeprodukter og for korreksjon av akne. © iStock

  Retinoid kremer: handling på huden

  Retinoider normaliserer prosessen med fornyelse av epidermis og senker arbeidet til talgkjertlene, og forhindrer P. acnes-bakterier, akne provokatører, fra å multiplisere. Kosmetiske produkter og rusmidler med retinoider anses å være blant de mest effektive mot akne, fordi de:

  stabilisere sebum sekresjon;

  akselerere eksfolieringsprosessen;

  lette spor av postacne.

  Retinoider har vist seg å være effektive som en anti-aging komponent. Stimulerende cellefornyelse, de reduserer området og antallet rynker, og utløser også syntesen av kollagen og elastin, hvor produksjonen avtar med alderen.

  Retinol kremer anbefales til over natten. © iStock

  Er kosmetikk med retinoider farlig?

  Velge en krem ​​med retinoider, vær oppmerksom på noen nyanser.

  Ubehagelige opplevelser

  Blant bivirkningene av retinoider er tørrhet, brenning, skalering. Ikke bekymre deg, dette er en normal hudreaksjon på akselerasjonen av fornyelsesprosessen. Lipidmantelen i huden er ødelagt og må gjenopprettes. Vil i dette tilfellet tette næringsrike kremer med oljer.

  Unntaket er fet hud, som anbefales fuktighetskrem med næringsstoffer som ikke forårsaker tilstoppede porer.

  Økt lysfølsomhet

  Hvis du bruker kosmetikk med retinoider, må du bruke solkrem før du går ut. Regelen gjelder ikke bare å vandre på stranden (om sommeren, forresten, det er bedre å ikke bruke slike midler), men også å komme seg rundt i byen. Og dens manglende overholdelse er fulle av utseendet på pigmentflettene.

  Retinoider har også kontraindikasjoner: Hudsensitivitet, graviditet og amming, skadet lipidbarriere eller åpne sår.

  Kosmetikk gjennomgang

  Nattintensiv løftepleie Revitalift, L'Oréal Paris

  Formelen med proretinol og fibroelastil stimulerer syntesen av elastinfibre, og øker hudens elastisitet. Vitamin A er ansvarlig for cellulær fornyelse, og dermed lettere pigmentering (både alder og post-akne) og glatter rynker.

  Konsentrert anti-aging omsorg med retinol Redermic R, La Roche-Posay

  Det er to former for retinol i sammensetningen samtidig, derfor virker agenten dobbelt så effektivt. Væske anbefales for eldre hud: det stimulerer syntesen av byggeproteiner, letter pigmenteringen, korrigerer både etterligning og alder dype rynker.

  anmeldelser

  Lina: "Jeg bestilte min mor, hun var veldig fornøyd, vi bestilte allerede et andre rør. Med tanke på at moren min er 65 år, er effekten svært merkbar - huden har blitt friskere, ser mer elastisk ut, små rynker blir faktisk mindre. "

  Anna Barkunova: "Dette er det beste jeg har prøvd! Denne krem ​​har en smeltende tekstur og absorberes umiddelbart. Under sminke er bra, holder ikke fast. Øyekrem fra denne serien er også god, absorbert helt. Score - 5 ".

  Ksenia: "Veldig fornøyd med kremet. Kjøpt for første gang, og angre ikke. Kremet er ganske mildt, forårsaker ikke irritasjon, hvis du bruker moderat og lytter til reaksjonen av huden. Selv om det antas at retinolholdige stoffer skal brukes i minst tre måneder, ser jeg resultatet etter en måned i bruk. Huden er jevn, etterligner rynker merkbart.

  Meget effektiv nattkrempleie med retinol Retinol 0.3, SkinCeuticals

  Inneholder den høyeste konsentrasjonen av retinol som presenteres i utvalget - 0,3%. I tillegg til den inneholder det ekstrakter av alfalfa og kamille, soyabønneolje. Verktøyet anbefales for behandling av betennelse, blødningstidspunkter og korrigering av tegn på aldring i forskjellige stadier. Påfør det bør være ved sengetid. I løpet av den første uken - 1 gang om 3 dager, så - hver annen dag.

  tilbakekalling

  Natalya: "Etter å ha gått gjennom en lang prosess for å behandle akne, fikk jeg arr, ujevn hudfarge, tørrhet og alle de samme hatet akne. Etter en uke med å bruke denne fløten innså jeg at alle de smertefulle betennelsene i ansiktet mitt hadde forsvunnet, bare mindre akne og gamle arr igjen. Alt er så enkelt. Det er synd at ideen om å bruke denne krem ​​ikke kom til meg tidligere. "

  Hva er retinoider: Virkemekanisme ved behandling av psoriasis, akne og andre hudsykdommer

  Retinoider er mye brukt i dermatologi og kosmetologi i behandling av akne, rynker og andre estetiske problemer i huden.

  I tillegg til det synlige resultatet, har de en utbredt bivirkning, så de bør brukes strengt i henhold til instruksjonene.

  I dermatologi

  Retinoider (retinoider) er strukturelle analoger av vitamin A, som kalles retinol i medisin.

  Hovedegenskapen til vitamin A er dens lipidoppløselighet. Du kan få det fra en bestemt kategori av mat. Mest av alt vitamin A finnes i leveren, så vel som i grønnsaker, spesielt i gulrøtter.

  Vitamin A og retionoider er mer nødvendige for:

  • differensiering av epitel og annet vev;
  • celle divisjon;
  • vevsvekst;
  • reproduksjon;
  • opprettholde visjonens funksjon.

  Hvordan fungerer de?

  Retinoider er mye brukt i medisin for behandling av psoriasis, akne og lignende hudsykdommer.

  Bruken av analoger av vitamin A refererer til metodene for tradisjonell medisin. I dermatologi brukes retinoider i kombinasjon med andre medisiner, avhengig av det kliniske bildet og alvorlighetsgraden av sykdommen.

  Vitamin A er avgjørende for epitelceller. Men bruken i ren form kan føre til den motsatte effekten, for eksempel irritasjon, peeling av huden.

  Det påvirker også kroppens indre tilstand: det er en ekstra belastning på leveren, det er hodepine, kvalme, utvikler osteoporose.

  Strukturformelen av vitamin A-molekylet var kunstig endret, det viste seg å forlate nyttige egenskaper uten skade på kroppen. Nå virker molekylet på enkelte elementer i huden og forårsaker ikke toksisitet.

  klassifisering

  Preparater som bruker retinoider er delt inn i tre grupper:

  Separat tildelt "Adapalen". Det er ikke lik de ovennevnte retinoider i sammensetning, men det har egenskapene til vitamin A.

  "Isotretinoin" og "Tretinoin" er naturlige stoffer, "Adapalen" og "Tazaroten" er syntetiske. "Tazaroten" er sjelden funnet på Russlands territorium, derfor er det lite informasjon om det.

  For de vanskeligste tilfellene av sykdommen, tretinoin krem ​​brukes. Isotretinoin og Etretinat er mer harmløse. Alle disse stoffene er ikke foreskrevet for gravide kvinner og barn.

  Fra akne

  Aktuelle retinoider i dermatologi er blant de mest effektive middelene for å bekjempe akne og akne. Retinsyre aktiverer sin virkning når den kommer i kontakt med hudreseptorer og har en helbredende effekt.

  Påføring av kapslene inni, eliminerer problemet med mutasjon av blodceller. En ekstra funksjon er reduksjonen av rynker. For mildere former er det ikke piller som brukes, men ytre kremer og lotioner. Et merkbart resultat kan ses på 2 måneder.

  Isotretinoin er den mest effektive. Det er også tatt innvendig og eksternt.

  Snakker om aknebehandling, skiller de også "Adapalen", selv om det er en avledet form av naftoisk, ikke retinsyre. Til tross for dette har "Adapalen" lignende egenskaper til vitamin A.

  Det brukes når andre retinoider var ineffektive, slik det fremgår av de positive vurderingene fra pasientene. I følge vitnesbyrd fra en lege kan du samtidig kombinere ulike retinoider. For større effektivitet er antibiotika foreskrevet.

  Virkningsmekanismen på huden

  I hver celle i huden er det reseptorer som er følsomme for retinsyre. Når de samhandler med hverandre, syntetiseres bestemte bestemte stoffer.

  Som et resultat blir huden forvandlet. Bivirkninger oppstår også som følge av syntesen av disse stoffene. Retinoider påvirker:

  • celle differensiering;
  • aktivering av hovedfunksjonene til celler;
  • aktivering av epitelceller.
  • overskudd av sebumproduksjon stopper;
  • lokal immunitet øker;
  • anti-inflammatoriske funksjoner øker.

  Følgende retinoider brukes til behandling av akne:

  "Isotretinoin" og "Tretinoin" kan påføres topisk, påføres huden i form av salver, og kan tas oralt.

  Hvordan søke eksternt

  Som et resultat av bruk av salver og kremer som inneholder retinoider, kan du få:

  • innsnevring av talgkjertlene;
  • reduksjon av betennelse rundt talgkjertlene;
  • normalisering av sammensetningen av den sebaceøse hemmeligheten;
  • økt lokal immunitet;
  • aktivering av regenereringsprosesser.

  Hvordan bruke eksterne retinoider:

  • stoffet påføres huden 1-2 ganger om dagen;
  • behandlingsforløpet varer 3-4 måneder;
  • huden renses før bruk;
  • i tillegg brukt fuktighetskrem;
  • unngå kontakt med øyne og slimhinner i nesen, munnen;
  • i de første dagene av bruk er bivirkninger mulig, som forsvinner alene, hvis symptomene etter en uke forverres - du må konsultere lege;
  • når kosmetisk effekt oppnås - stoffet blir kansellert eller redusert konsentrasjon.

  Bivirkninger

  Før du begynner å ta retinoider, må du gjøre deg kjent med bivirkningene. Minst negativ påvirkning på kroppen har "Differin" ("Adapalen").

  Det tilhører ikke en eneste generasjon retinoider, selv om den har lignende egenskaper av vitamin A. Det kan brukes til mindre hudproblemer. Hvis det er en overflod av et stoff på huden, kan det skrelle av og rødme.

  Populære behandlinger for akne og akne er "Isotrexin", som inneholder isotretinin og erytromycin. Når uttrykt følsomhet kan bli utsatt for retinsyre syndrom.

  Det uttrykkes ved nyre- og leverinsuffisiens, kortpustethet, pleural effusjon, feber, akutt respiratorisk nødsyndrom. På huden kan det være følgende manifestasjoner: utslett, xerodermi, kløe, tørrhet.

  På mage-tarmkanalen kan kvalme, tørr munn, diaré og forstoppelse oppstå. I sjeldne tilfeller påvirker stoffet sentralnervesystemet. Som et resultat oppstår svimmelhet, angst, depresjon, nedsatt bevissthet.

  Minimal effekt på luftveiene, kardiovaskulære og muskuloskeletale systemer. Hoste, hevelse i slimhinnene, arytmi, smerter i muskler og bein er mulig. Når det brukes eksternt, kan foci av betennelse, skorpetter oppstå, oftere kløe, rødhet og brennende.

  Hvordan velge en krem

  Følgende retinoider brukes i kosmetologi:

  De ovennevnte komponentene bekjemper effektivt akne, rynker, akne, hud aldring, alder flekker og andre problemer. Kjøp medisiner som inneholder retinoider kan bare være i apotek.

  Prisene for kremer er ganske høye. For eksempel:

  1. Stieva-A (som en del av tretinoin) - 850 rubler;
  2. Retasol (sammensatt av isotretionin) - 400 rubler;
  3. Differin (som en del av adapalen) - 550 rubler;
  4. Roaccutane (i sammensetningen av isotretionin) - 1,850 rubler;
  5. Vil slette (som en del av isotretinin) - 1900 rubler;
  6. Retin-A - 500 rubler;
  7. Retinoic salve - 300 rubler;
  8. Isotrexin - 2200 rubler.

  I sammensetningen av krem ​​"Toktin" er alitretinoin (9-cis-retinsyre). Dens kostnad er om lag tusen dollar. Det er tatt inne, det er strengt forbudt for gravide, da det fører til fosterabnormaliteter. Legemidlet kjemper effektivt eksem av enhver alvorlighetsgrad.

  Før du velger en krem ​​med innholdet av retinoider, må du bestemme hovedmålene for behandlingen, hva du bør fokusere på. Hvis hovedproblemet er akne, må du ta hensyn til retinol, retinylacetat, retinyllinolat, pro-retinol.

  Hvis hovedproblemet er pigmentspots og rynker, vil Tretinoin hjelpe. Det vil bidra til å kvitte seg med det kåte laget av hud, vevet vil komme seg raskere, porer begynner å puste. Denne retinoiden er veldig kraftig, så det kan forårsake ubehagelige bivirkninger.

  "Isotretinoin" og "Adapalen" vil hjelpe til med små utslett. Før bruk må du lese instruksjonene og følge den tydelig. Etter påføring kan du oppleve en prikkende og rødhet i huden.

  I mildere former av sykdommen kan du bruke krem ​​1 gang på tre dager. Begynn med små doser og øker gradvis for å forberede huden på aggressive effekter.

  Det er bedre å bruke kremet før sengetid. Om morgenen, bruk solkrem i stedet. Dette skyldes retinoids evne til å øke nivået av kollagen, henholdsvis, blir huden mer følsom.

  Når du velger en krem, bør du merke seg at emballasjen skal være ugjennomsiktig, siden når lyset kommer inn i lyset, forsvinner de fordelaktige egenskapene til vitamin A. Tabletter brukes til alvorlige hudsykdommer, i tillegg har de et større antall bivirkninger.

  Derfor må legen utføre en fullstendig diagnose av legemet før du velger terapeutisk form for legemidlet. Salver og kremer er effektive for mild til moderat alvorlig akne.

  Hva er retinoisk anti-rynke salve, se følgende video:

  MEGA-review! 85 midler med retinoider. Retinoider - Rating of Funds, Poll

  MEGA-review! 85 midler med retinoider. Retinoider - Rating of Funds, Poll

  Retinoider er ikke noen slags geler, salver, kremer, etc. Retinoider kalles spesielle aktive komponenter / stoffer i forskjellige preparater, for eksempel lokal eller ekstern virkning (lotioner, geler, kremer, etc.), så vel som systemisk, dvs. tatt oralt i tabletter / kapsler (roaccutane, roa, etc.). Denne anmeldelsen gjelder bare for lokale eller eksterne produkter (lotioner, geler, kremer, etc.)

  For eksempel inneholder det mest kjente utendørs / lokalt stoffet, eller, ganske enkelt, Retin-A-krem en aktiv ingrediens, en retinoid kalt tretinoin (tretinoin). I et annet kjent utendørs / lokalt stoff eller, ganske enkelt, inneholder Differine gel en aktiv ingrediens, en retinoid kalt Adapalen. Navnet på den aktive komponenten / stoffet i et bestemt middel er vanligvis (nesten alltid) angitt under navnet på selve preparatet - slik at du enkelt kan bestemme for deg selv.

  Retinoider er kanskje de mest mystiske og kraftige kjemiske forbindelser som på grunn av deres egenskaper, nemlig tilstedeværelsen av unike reseptorer, kan påvirke alle lag av huden på bredest mulig måte. De påvirker bare en måte - de hjelper huden vår til å leve, være sunn og takle daglige problemer, mens du fortsatt er vakker, avslappet, "munter" og estetisk attraktiv! For de som ikke vet, blir retinoider hentet fra vitamin A og på en mest syntetisk måte.

  Det er nødvendig å foreta en reservasjon i tillegg på søknaden - du må kunne bruke retinoider, og ikke misbruke dem! Først da blir det beste resultatet.

  Retinoider for meg, den mest elskede og betydningsfulle begivenheten - en viss periode i livet, som deler behandlingen i "før" og "etter"! Hvorfor periode? Fordi det "ikke når" umiddelbart - det tar litt tid for alle. Hvis vi snakker om øyeblikket, da vil det være Benzoylperoksid (Benzoylperoksid), fordi forståelse for effektiviteten tar ikke mye tid (bokstavelig talt dager eller til og med dager).

  Blant mer enn 5000 retinoider er bare noen få de mest effektive og trygge.

  Tidligere og samtidig, en av de mest effektive, er selvsagt retinoidene kalt tretinoin (tretinoin) og isotretinoin (isotretinoin) - de er nærmest i struktur for vitamin A.

  Hvorfor trenger vi retinoider?

  Sannsynligvis er det ingen indikatorer på at retinoider ikke påvirker på en positiv måte. Alt dette blir som et resultat uttrykt i en estetisk form - huden er sunnere og bedre utseende, dvs. vakker, estetisk tiltalende for øyet:

  • Acne - aktivt sliter med problem hud
  • Farge - forbedrer hudfarge
  • Tekstur og tetthet (flabbiness) - forbedrer og forbedrer den generelle tilstanden på hudoverflaten
  • Rynker - gjør latter i lange perioder med bruk - i minst seks måneder eller flere år, alt avhenger av situasjonen
  • "Tretthet" - reduseres med riktig og regelmessig bruk av retinoider og parallell peeling

  Retinoider er svært kraftige våpen, og derfor, med feil tilnærming, dessverre, kan huden reagere med bivirkninger og kan til og med bli skadet.

  Retinoider og bivirkninger

  Svært ofte, hvis en person har travelt eller ikke forstår hvordan man kan kombinere ulike midler og verktøy på riktig måte, vet han ikke hva som ligger bak det, dvs. forstyrrer "alt i en bunke" oppstår problemer. Vanlige problemer med dette:

  • irritabilitet
  • rødhet
  • tørrhet og tetthet
  • peeling
  • kløe og ømhet

  Akne behandling og retinoider.
  Betydningen av søknad og behandlingsregime

  Hele ordningen for behandling av problemhud, eller rettere riktig og effektivt (komplett) aknebehandlingsplan er basert på 2 poeng. Bare to spørsmål som må adresseres for å bli kvitt akne og problem hud generelt:

  1. betennelse, dvs. Å overvinne alle de inflammatoriske reaksjonene i huden, og enda bedre - på forhånd for å hindre / forhindre dem. Suksess i denne saken er det totale fraværet av pus, og resultatet av dette er at det ikke vil være et enkelt element på huden, med unntak av ikke-inflammatoriske små elementer som også kan elimineres (se punkt 2)
  2. hyperkeratose - overdreven fortykning av det øvre lag av huden eller unormal akkumulering av døde celler på hudoverflaten. Disse lagene er ikke synlige hvis du ser på huden, fordi disse er mikrolagere, dvs. mye mindre enn en millimeter tykk. Men disse haugene med døde celler spiller som en følge en nøkkelrolle i helsen til huden og dets estetiske utseende. Bruk av exfoliants (dvs. spesielle stoffer som aktivt rengjør overflaten av huden) vil bidra til å takle det andre problemet / problemet.

  Retinoider er svært kraftige exfoliants med en ekstra (!) Anti-inflammatorisk effekt.

  Enkelt sagt - hvis du blir kvitt flerkjoldet, overflødig heving av døde celler på overflaten av huden, så vil akne og problem hud generelt passere halvparten. Og den gjenværende, første halvdel er det første punktet, dvs. betennelse. Jeg gjentar at substansene som aktivt kan eksfoliere overflødigheten fra hudoverflaten, kalles eksfolierende stoffer, og prosessen med deres handling (peeling) - peeling eller peeling (peel-peeling).

  Så, hvis vi er den beste måten å kjempe med krav 1. betennelse og med p.2. hyperkeratose, så blir vi kvitt problemhud.

  Dette er den komplette sannheten og hele essensen av enhver behandling som eksisterer over hele verden. Det kan behandles fra innsiden, og det kan behandles fra utsiden - men samtidig er det best samtidig: ekstern behandling + intern behandling er den korteste og mest pålitelige måten som garanterer 100% resultater.

  Det gjenstår bare å forstå hva som er de beste måtene / verktøyene for å bekjempe betennelse og hyperkeratose! Nå vil jeg ikke liste alt og alt, men jeg vil bare velge retinoider.

  Retinoider er kjemisk aktive stoffer avledet fra vitamin A, med spesielle reseptorer, som de samtidig har begge kraftige egenskaper for peeling (peeling) og antiinflammatoriske egenskaper. Med andre ord kjemper retinoider samtidig med krav 1. betennelse og s. 2. hyperkeratose, og de er veldig kraftige og derfor effektive.

  Retinoider - hva er og hvordan du bruker dem?

  Retinoider er mer enn 5000 forskjellige arter. Jo mer retinoid er forskjellig fra vitamin A, desto større er generasjonen. De beste / mest effektive og vanlige retinodene for behandling av akne er 1. generasjons retinoider: Tretinoin (Tretinoin) og Isotretinoin (Isotretinoin). Adapalen (Adapalen) og Tazaroten (Tazaroten) er 4. generasjons retinoider som også brukes til å behandle akne.

  Enhver lokal (ekstern, dvs. påført huden) retinoid for behandling av akne brukes i små mengder og bare om kvelden. Alle forholdene og nyansene av bruken skyldes at retinoider er svært kraftige / aktive stoffer og derfor, som alle kraftige våpen, må de behandles svært nøye. Derfor, hvis vi søker om morgenen (for dagen), vil vår hud ikke motstå en slik eksponering på grunn av påvirkning av solens stråler gjennom hele dagen. Om natten er det "mørkt" og huden er ikke så tung og kan tåle, dvs. risikoen for bivirkninger er minimal.

  Det samme prinsippet gjelder mengden retinoid som påføres huden - jo mer vi søker om gangen, jo mer legger vi på huden vår. Derfor er det nødvendig å observere prinsippet: "Det er nødvendig og nok" til å "ikke overdrive det" - i praksis, i de fleste tilfeller - de mest minimale dosene om kvelden. Dette gjelder spesielt for nybegynnere, og som nybegynner vil du være innen 3-6 måneder med å bruke retinoider. Faktum er at huden blir vant til retinoider i svært lang tid, uansett hvordan den overfører dem - det tar omtrent 3-6 måneder til 1 år å bli fullt vanedannende.

  Avhengig av omstendighetene og bruksstedene er konsentrasjonen av retinoider i forskjellige preparater fra 0,01% til 0,1%. Den vanligste i effektiviteten - 0,05%.

  Du må også vite (siden retinoider er svært aktive) at retinoider er utsatt for dekomponering eller deaktivering, dvs. interagerer med ulike aktive ingredienser, mister de deres egenskaper. For eksempel er retinoidtretinoin (tretinoin) IKKE kompatibel med benzoylperoksid (benzoylperoksid) eller, for eksempel, retinoider er IKKE kompatible med AHA-BHA. I praksis betyr det at retinoider og AHA-BHA ikke kan påføres huden samtidig. Men det er mulig (og nødvendig for kraftig / effektiv behandling) å spre applikasjonen, for eksempel benzoylperoksid (benzoylperoksid) - om morgenen, retinoid / tretinoin - om kvelden, etc.

  Også, du må huske at brute force med en dose kan føre til bivirkninger. Så, for eksempel, er retinoid Adapalen (Adapalen) kompatibel med benzoylperoksidbenzoyl (benzoylperoksid) og kan brukes på toppen av hverandre (det er enda et spesielt stoff Effezel) - men du kan overdrive det med doser, og dette kan føre til bivirkninger.

  Så, for å oppsummere - prøv å søke svært lite, i alle soner og bare om kvelden før sengetid. Den beste retinoiden er Tretinoin (Tretinoin), Retin-A krem ​​0,05%. Den beste konsentrasjonen er i de fleste tilfeller 0,05% siden det er ikke mye og ikke nok. Ikke bruk retinoider samtidig med noe - fuktighet i de fleste tilfeller er IKKE nødvendig. Det er tilfeller der fuktingen påføres eller noe annet "før", men dette er en separat samtale. Det er bedre å ikke bruke lotion (tonic) foran retinoider siden det vil heller ødelegge (på grunn av den høye aktiviteten til retinoider å deaktivere) enn det vil være nyttig. Lotion (tonic) er IKKE en nødvendighet, det er bare et tillegg i noen tilfeller fordi For effektiv behandling er den helt valgfri. En annen konklusjon er at det på kvelden er bedre å bruke en enkel (uten aktive ingredienser), vanlig, myk og flytende vask, fordi Retinoider kan miste egenskapene sine (oftere), eller det vil være bivirkninger på ansiktet (mindre ofte) hvis vasken er vanskelig.

  Sammenlign retinoider og andre "ozukalki"?

  Jeg vil fortelle deg en ting som "på en minnelig måte" må du si til alle, og så påminn deg ganske ofte. Her ser du forskjellige salver, kremer, geler, etc. overalt. Det er mange av dem, noen preparater med retinoider på 100-200 forskjellige arter, forskjellige selskaper, konsentrasjoner, former etc. Det finnes andre forskjellige stoffer med andre aktive ingredienser, som er mange ganger mer. Tenk deg et slikt spesialisert apotek for en person med problemhud, der alle midler for oss ville bli solgt - i form av område ville det være som flere store stadioner - og i flere etasjer.

  - sendt inn?
  - Mange penger?
  - Ikke ordet, bare havet!

  Så blant en så stor mengde vil det alltid være de beste midlene som er mer effektive enn andre, og som virkelig gir resultater. Tross alt er det alltid bedre og verre. Så blant alle, betyr alt for å behandle problemhud - disse er de fleste, de fleste er rettsmidler med retinoider, og det beste preparatet med retinoider er Retin-A cream 0.05%. For de som av en eller annen grunn ikke kan bruke retinoider, er det AHA-BHA syrer. AHA-BHA kan kalles en retinoidanalog med et lignende virkningsfaktor - det er også de aller beste stoffene blant mange, mange andre.

  Poll! Prøv å ikke skynde deg - din mening er veldig viktig!

  Av tekniske årsaker - alle bilder blir fjernet herfra. Senere blir det åpnet en spesiell tjeneste, der det vil være mulig å sortere etter mange parametere, velg og sammenlign hundrevis av produkter for problemhud - allerede med anmeldelser og beskrivelser - alt på ett passende sted!

  Så, eksterne eller lokale preparater (emulsjoner, geler, kremer, etc.) med retinoider:

  1. Tretinoin (tretinoin)
  2. Isotretinoin (Isotretinoin)
  3. Adapalen (Adapalen)
  4. Tazarotene (Tazarotene)

  Midler med en retinoid kalt
  1. Tretinoin (tretinoin)

  Navn: Retin-A
  Narkotikautslippsform: Krem
  Aktiv ingrediens: Tretinoin (Tretinoin)

  Navn: Obagi
  Narkotikautslippsform: Krem
  Aktiv ingrediens: Tretinoin (Tretinoin)

  Navn: Renova
  Narkotikautslippsform: Krem
  Aktiv ingrediens: Tretinoin (Tretinoin)

  Navn: Retino-A
  Narkotikautslippsform: Krem
  Aktiv ingrediens: Tretinoin (Tretinoin)

  Navn: Stieva-A
  Narkotikautslippsform: Krem
  Aktiv ingrediens: Tretinoin (Tretinoin)

  Navn: Tretinoin kremer
  Narkotikautslippsform: Krem
  Aktiv ingrediens: Tretinoin (Tretinoin)

  Navn: Tretinoin gel, lotion
  Narkotikautslippsform: gel, lotion
  Aktiv ingrediens: Tretinoin (Tretinoin)

  Navn: Airol
  Narkotikautslippsform: Krem, lotion
  Aktiv ingrediens: Tretinoin (Tretinoin)

  Navn: Lokalt
  Narkotikautslippsform: Krem
  Aktiv ingrediens: Tretinoin (Tretinoin)

  Navn: Ziana
  Medikamentfrigivelsesform: gel
  Aktiv ingrediens: Tretinoin (Tretinoin) + Clindamycin (Clindamycin)

  Midler med en retinoid kalt
  2. Isotretinoin (Isotretinoin)

  Navn: Isotrex
  Medikamentfrigivelsesform: gel
  Aktiv ingrediens: Isotretinoin (isotretinoin)

  Navn: Isotreksin
  Medikamentfrigivelsesform: gel
  Aktiv ingrediens: Isotretinoin (isotretinoin)

  Navn: Isotreksin
  Narkotikautslippsform: Krem
  Aktiv ingrediens: Isotretinoin (isotretinoin)

  Navn: Retasol
  Narkotikautslippsform: lotion
  Aktiv ingrediens: Isotretinoin (isotretinoin)

  Navn: Retinoisk salve
  Narkotikafrigivelsesform: salve
  Aktiv ingrediens: Isotretinoin (isotretinoin)

  Midler med en retinoid kalt
  3. Adapalen (Adapalen)

  Navn: Adaklin, Adaclean
  Narkotikautslippsform: Krem
  Aktiv ingrediens: Adapalen (Adapalen)

  Navn: Adaclene
  Medikamentfrigivelsesform: gel
  Aktiv ingrediens: Adapalen (Adapalen)

  Navn: Adapaleno
  Narkotikautslippsform: Krem
  Aktiv ingrediens: Adapalen (Adapalen)

  Navn: Epiduo
  Medikamentfrigivelsesform: gel
  Aktiv ingrediens: Adapalen (Adapalen)

  Navn: Adolen
  Medikamentfrigivelsesform: gel
  Aktiv ingrediens: Adapalen (Adapalen)

  Navn: Bezugrey
  Medikamentfrigivelsesform: gel
  Aktiv ingrediens: Adapalen (Adapalen)

  Tittel: Deriva, Deriva-S
  Medikamentfrigivelsesform: gel
  Aktiv ingrediens: Adapalen (Adapalen) (+ Clindamycin (Clindamycin))

  Navn: Differin (Differin)
  Medikamentfrigivelsesform: gel
  Aktiv ingrediens: Adapalen (Adapalen)

  Navn: Klenzit, Klenzit-S
  Medikamentfrigivelsesform: gel
  Aktiv ingrediens: Adapalen (Adapalen) (+ Clindamycin (Clindamycin))

  Navn: Effezel
  Medikamentfrigivelsesform: gel
  Aktiv ingrediens: Adapalen (Adapalen) + Benzoylperoksid (Benzoylperoksid)

  Midler med en retinoid kalt
  4. Tazaroten

  Navn: Tazorac
  Medikamentfrigivelsesform: gel
  Aktiv ingrediens: Tazaroten (tazaroten)

  Navn: Zorac
  Medikamentfrigivelsesform: gel
  Aktiv ingrediens: Tazaroten (tazaroten)

  Flere Artikler Om Typer Acne