Ingenting ødelegger utseendet, som en hud strødd med akne. Selv den vakreste personen mister mye attraktivitet på grunn av foreldet, betent hud. Men ikke alltid for behandling av akne og flekkutbrudd må du bruke veldig dyre kosmetikk eller ta kontakt med en kosmetolog. Hvis situasjonen ikke har nått den kliniske formen, vil enkle og rimelige farmasøytiske salver for akne bidra til å takle huddefekter. De vil raskt sette huden i orden, sørget for riktig og regelmessig bruk og følg råd fra en lege.

De viktigste komponentene i akne salve

For å få en god aknekrem mot akne for å være effektiv, må den utføre følgende funksjoner:

 • Desinfiser huden.
 • Tørr betennelse.
 • Har antiinflammatoriske egenskaper.
 • Har en bakteriedrepende og bakteriostatisk virkning.
 • Fremskynde sårheling og vevregenerering.
 • Ikke forårsake allergi.
 • Godt tolerert av kroppen.
 • Ikke giftig.

En god salve har et bredt spekter av slike fordelaktige egenskaper. Salven består av en base som er laget på en slik måte at den ikke blir fullstendig absorbert av huden, men at den forblir på overflaten i lang tid. Derfor brukes ikke medisinske salver aldri på ansiktet og kroppen i et kontinuerlig lag, som en krem. Grunnlaget blandes med hovedaktiv ingrediens og tilleggskomponenter.

For behandling av akne, brukes stoffer med antibakterielle egenskaper basert på antiinflammatoriske stoffer, antibiotika og sulfonamider.

Gjennomgang av populære salver

De beste akne salver passer perfekt til problemet, har ikke bivirkninger når de brukes riktig, har et minimum antall kontraindikasjoner og er godt oppfattet av huden uten å forårsake allergi eller tilstopping av porer. Det er ønskelig at slike salver også har en overkommelig pris. Uansett hvor rart det er, nå er det mange enkle og billige akneprodukter på salg, som har utmerket effektivitet og samtidig koster en krone. Så det er ikke nødvendig å bruke sprø penger, fordi Akne kontroll bør alltid utføres omfattende, inkludert fra innsiden, så bruk av eksterne agenter er bare nødvendig for å eliminere effekten av interne årsaker.

1 sink og salisylsyre salve

Dette er den mest berømte billige salven for røde flekker fra akne. Den aktive ingrediensen er sinkoksid, som virker som et desinfiserende og godt tørr purulent pimples. Under hans innflytelse, oppløser akne markerer mye raskere, og pustler - tørker ut og etterlater ingen arr.

Stikket, kan provosere allergi. Det er forbudt å bruke for lang tid og på store områder av huden, da det kan provosere en stygg unaturlig cyanose.

Brukes ofte med salisylsyre i blandingen. Dette verktøyet bidrar til forbedret peeling av huden, noe som nesten eliminerer dannelsen av grove arr.

Verktøyet er kontraindisert ved allergisk reaksjon på det.

Selges på alle apotek uten resept og koster kun 30 - 40 rubler.

2 Sintomycin emulsjon

Denne salven inneholder antibiotikumsynomycin og er et antibakterielt middel for ekstern bruk. På grunn av sin handling virker det godt med festering, betent akne, spesielt hvis de er på et stort område og provoserer en akutt hudreaksjon. Syntomycin emulsjon trenger raskt inn i huden og eliminerer vel selv gamle infeksjonsfokus.

Imidlertid blir kroppen vant til bruk av midler, og bakteriene gir immunitet mot det, slik at de ikke bør bli misbrukt.

Verktøyet er forbudt å bruke i følgende tilfeller:

 • Allergi mot sammensetning.
 • For nyfødte.
 • Med problemer med blod.
 • Med akutt porfyri.

For gravid og lakterende bruk av salven er mulig med doktors tillatelse.

Kostnaden for stoffet opptil 50 rubler, avhengig av mengden emballasje.

3 Vishnevsky salve

Denne effektive og rimelige salven fra akne i apoteket er ikke for ingenting at det kalles balsamisk liniment. Dens naturlige sammensetning har en uttalt effekt mot purulent akne og koiler. Det øker modningen av en allerede sår, "moden" pimple og hjelper til med å oppløse bare de som danner.

Grunnlaget for midlene er naturlige stoffer:

 • Birk tjære - et kjent antiseptisk og absorberbart tetningsmedikament.
 • Xeroform - har en antiseptisk effekt.

Castorolje spiller rollen som en dirigent og myker huden, hjelper den å helbrede raskere og jevnere.

Kontraindikasjon er individuell intoleranse. Til tross for stoffets popularitet, er det uønsket å bruke det på ansiktet uten kontroll og tillatelse fra legen, da det kan forverre situasjonen.

Legemidlet koster ca 40 rubler.

4 Ichthyol salve

Dette er et annet gammelt og bevist verktøy basert på den naturlige komponenten - ichthammol. Legemidlet har en spesifikk gjenkjennelig lukt, nesten svart farge og en viskøs, tykk konsistens.

Det brukes til å akselerere modningen av abscesser med keratoplastisk effekt. Iktyol påvirker også streptokokker og stafylokokker, har en bakteriedrepende og antiinflammatorisk effekt.

Påfør stoffet i et tynt lag lokalt, opptil 2 ganger per dag.

Det er verdt et middel på 20-50 rubler, avhengig av beholderens volum.

5 erytromycin salve

Dette er et gammelt bevist antibiotikumsalve for akne. Den viktigste aktive ingrediensen er erytromycin - et antibiotikum fra gruppen av makrolider. Dette er et godt bevist middel mot akne, som har en utbredt anti-inflammatorisk og antibakteriell effekt.

Legemidlet krever lokal påføring av det tynneste laget bare hvis det er kjent at pasienten ikke er allergisk mot denne typen antibiotika. Vanligvis brukes verktøyet opptil 3 ganger om dagen, behandlingen er lang, opptil 2 måneder.

Legemidlet kan forårsake bivirkninger, hovedsakelig manifestert av tørrhet, peeling og rødhet av huden på applikasjonsstedet. Med en allergisk reaksjon kan det være kløe og utslett på typen urticaria.

Prisen på medisinen - fra 20 rubler.

6 Liniment streptotsida

Et annet godt kjent antibakterielt stoff med god effekt mot akut akne og akne. På store abscesser påføres punktvis, med store ødeleggelsesområder - et tynt, pent lag.

Legemidlet kan ha flere kontraindikasjoner:

 • Overfølsomhet for sammensetningen av midlene.
 • Graviditet.
 • Amming.
 • Porfyri.
 • Anemi.
 • Azotemi.
 • Nyresvikt og leversvikt.

Ved for lang bruk og overskrider anbefalt dose kan følgende bivirkninger oppstå:

 • Allergisk utslett.
 • Hodepine.
 • Kvalme.
 • Oppkast.
 • Leukopeni.

Prisen på medisin i form av liniment er ca 60-70 rubler.

7 Sledocid

Det er ikke akkurat en salve for akne merker, men heller et middel med helbredende salve egenskaper. Den inneholder hyaluronsyre, heksehasel, arnica og grønn teekstrakt, samt gjærpolysakkarid. Dens viktigste handling er eliminering av akne merker på huden, blemishes og arr, kalt post acne.

Under sin handling forsvinner hyperpigmentering, komprimering oppløses, og gjenværende effekter forsvinner etter akne.

Påfør produktet som en krem ​​på de berørte områdene to til tre ganger om dagen, i et tynt lag til det er helt absorbert av huden.

Absolutt kontraindikasjon er bare en allergisk reaksjon på stoffet.

Pris - 100 rubler.

8 Regecin

Dette legemidlet har i utgangspunktet sink hyaluronat, har en desinfiserende, tørking og anti-inflammatorisk effekt.

Anvendt på akne opptil 4 ganger om dagen til de forsvinner, er den spesielt utviklet for behandling av akne hos ungdom. Dens fordel er den enkle sammensetningen uten antibiotika og hormonelle komponenter.

Den eneste kontraindikasjonen er allergi. Det har ingen bivirkninger og tolereres veldig godt av huden - akne forsvinner uten dannelse av arr og blemmer.

Prisen på stoffet - 150 rubler.

9 Dimexid gel

Dette effektive legemidlet brukes hvis andre anti-akne medisiner ikke kunne takle dem. Oftest brukt som en "bærer" for antibiotika, og hjelper det å trenge inn i hudlagene dypt. Det har smertestillende, antimikrobielle og sårhelingseffekter.

Overlagd på de berørte stedene i form av applikasjoner, bør løsningen være i en konsentrasjon ikke høyere enn 30%, gelen påføres i et tynt lag. Behandlingsvarigheten er omtrent to uker.

Bruk forsiktighet i ansiktet, unngå kontakt med slimhinner i lepper og øyne. Ved kontakt, skyll de berørte områdene grundig med rennende vann. I tilfelle ubehagelige opplevelser i øynene, kontakt en optiker.

 • Allergi.
 • Alvorlig lever- og nyresykdom.
 • Kardiovaskulær patologi.

Hvis det oppstår en brennende følelse, kløe og rødhet under påføringen, skal legemidlet straks vaskes av og et antihistamin bør tas.

Gel verdt 130 - 150 rubler.

Søknadsanmeldelser

På mange måter kan effektiviteten av de brukte stoffene dømmes av lesernes meninger:

For meg var det mest effektive middel for akne den vanlige penny synthomycin emulsjonen. Det hjelper meg selv fra smertefulle hypodermiske abscesser på haken. Man må bare smøre det ømme punktet flere ganger, ettersom pimple bare løser. Like godt påvirker stoffet og betent akne, trenger bare å smøre oftere.

Da jeg hadde min første akne, viste min farmor, en farmasøytisk meg, hvordan jeg brukte sinkpasta. Med hjelpen tok jeg veldig raskt ut alle ålene. Bare hvis du vasker dårlig og renser huden etter salven, vil det bli enda mer akne - vil porene bli tilstoppet. Det er godt å kombinere sink salve med gniddende alkoholoppløsning av salisylsyre. Du trenger ikke å gni hele ansiktet, nok til å behandle kviser med en bomullspinne, punktvis. Denne metoden gjør det mulig å tørke og sanitere akne, og huden rundt kan ikke omdannes til pergament.

Den vanlige erytromycin salve hjelper meg alltid, hvis en pimple plutselig popper ut. I løpet av dagen bruker jeg salve flere ganger på den, og vanligvis på den andre dagen går alt. Og hvis pimpleet allerede festes, er det best å legge et tykt lag tannkrem på det og smøre det med erytromycin salve om natten. Deretter går det flere ganger raskere, noen ganger om morgenen forblir bare en rød flekk.

Det er alltid streptocid i mitt arsenal av akne rettsmidler. I pulveret gni jeg det i akne som har åpnet, og jeg bruker salve til den betente akne. Effekten er fantastisk, alt går uten spor. Jeg bruker både på ansiktet og på kroppen (jeg har noen ganger utslett på ryggen, spesielt etter treningsstudier i treningsstudioet).

For meg er det ikke noe bedre med akne enn å vaske med tjære såpe og bruke salicylic sink salve. Dette verktøyet tørker betennelse helt og tåler ikke post-akne i det hele tatt. Det er alt veldig billig!

Enkle og rimelige salver fra et apotek kan tjene som et utmerket effektivt middel for akne, forutsatt at de brukes riktig og fornuftig. Ideelt sett bør du konsultere lege, hudlege eller i det minste med en god kosmetolog før du bruker medisiner. Hvis salven forårsaker ubehag, tørker huden eller tømmer porene, må du avbryte den og prøve et annet stoff fra et rikt utvalg av stoffer.

Beste Akne Behandlinger

For å bli kvitt akne, akne og akne, og gi oss enorm ubehag, må du velge riktig vare. Det må tilfredsstille hudens behov og eliminere det spesifikke problemet. Imidlertid er det ingen universelle rettsmidler for akne kontroll, alle bør finne sitt eget middel - disse kan være salver, kremer, geler og masker. Vurder det beste.

De viktigste årsakene til akne

For akne behandling for å gi maksimale resultater, må du eliminere årsaken til utdanningen. For utslett på huden:

 • følelsesmessige sjokk, stress, nervøs overbelastning, erfaringer;
 • hyppig kontakt med hender eller telefon, på overflaten som det er mikrober
 • hormonell ubalanse, skjoldbrusk sykdom;
 • arvelighet;
 • bruk av kortikosteroider, p-piller;
 • sykdommer i mage-tarmkanalen, spesielt tarmen;
 • feilaktig ernæring - innholdet i dietten av fastfood, fett og stekt mat, samt søtsaker og bakervarer;
 • allergisk reaksjon;
 • dårlige vaner - nikotin og alkohol provoserer metabolske forstyrrelser;
 • Feil valg av kosmetikk, bruk av for fet kosmetikk.

Å opprette den sanne årsaken til utslett vil hjelpe legen. For å gjøre dette, kontakt din gastroenterolog, endokrinolog, allergiker, smittsomme sykdommer spesialist, hudlege, hematolog. En ernæringsfysiolog og en kosmetolog vil også hjelpe. Etter å ha bestemt årsaken til utslett og eliminere det, kan du stole på at anti-akneprodukter vil være effektive.

Populære akne behandlinger

Som en del av kosmetikk for akne inneholder anti-inflammatoriske, antibakterielle komponenter som hjelper til med å bli kvitt akne. Vår anmeldelse vil hjelpe deg med å velge passende omsorgsmedisiner for ansikt og kropp.

Topp behandlinger for akne og akne toppen salver. Disse er hovedsakelig legemidler. Vurder den mest effektive:

 1. "Zenerit" er en salve som inneholder erytromycin antibiotika, som ødelegger propionibakterier og streptokokker, så vel som sink, som tørker huden og reduserer intensiteten av sekresjon av talgkjertlene. Verktøyet renser hudoverflaten, eliminerer hvit akne, svarte flekker, selv om utslippsområdet er veldig stort. Denne salven skal brukes nøye for personer med tørr og sensitiv hud. Behandlingsforløpet er 10-12 uker.
  → Anmeldelser av krem ​​"Zener" 1, 2
 2. Salisylsalve er et legemiddel som inneholder salicylsyre. Konsentrasjonen kan nå 2%, 5%, 10% og 60%. Det har en utpreget antiseptisk og antiinflammatorisk effekt. Cleanser for purulent akne. Det hjelper også å lette huden etter akne. Maksimal varighet av kontinuerlig bruk er opptil 3 uker.
  → Omtaler Salisylsalve 1
 3. "Levomikol" - en medisin beregnet på behandling av sår, utslett, fremmer rask healing av huden. Egnet for ungdom som ofte utvikler smertefull akne på pannen og andre deler av ansiktet. De aktive komponentene i salven er metyluracil og kloramfenikol. De har en kraftig anti-inflammatorisk, så vel som antimikrobielle effekter. Det er nødvendig å bruke betyr 2-4 uker.
 4. Erytromycin salve - brukes i kombinasjon med andre terapeutiske midler. Den aktive ingrediensen i Erythromycin ED bekrefter effektivt purulent akne. Påfør salve kontinuerlig i maksimalt en måned.
 5. Svovelsalve - inneholder utfelt svovel i blandingen, som har en tørke- og antimikrobiell effekt. Som følge av bruken er det mulig å raskt bli kvitt akne og utslett, fordi verktøyet reduserer intensiteten av subkutan fettproduksjon. Løsningen er effektiv mot subkutan akne. Sulfider som utgjør salven, fremmer helbredelse av sår, noe som bidrar til å jevne huden. Påfør produktet i 2-3 uker.
 6. Ichthyol salve er et sterkt middel for akne og inneholder Ichthyol. Dens bruk gir en omfattende behandling, fordi salven raskt fjerner inflammatoriske prosesser, minimerer de smertefulle opplevelsene som oppstår når utseendet på intern akne. Dette er et punktmiddel som er pent påført på overflaten av en kvise for å akselerere dens modning. Brukes en gang om dagen til problemet er løst.
 7. Sintomycin salve er et rensemiddel som raskt lindrer betennelse. Effektiv mot sår, akne, utslett, små flekker. Inneholder et antibiotikum som dreper mikrober som forårsaker akne. Behandlingsperioden med denne salven er maksimalt 5 dager. Dette er et billig verktøy.

Alle anti-acne salver brukes 1-2 ganger om dagen på renset hud. Ofte bør de ikke brukes, fordi apotekets sammensetning inneholder aktive ingredienser. Når du bruker dem, er det mulige bivirkninger som en allergisk reaksjon, rødhet, hevelse, men de oppstår sjelden. Akne salver er et billig produkt.

Akne geler har en lys tekstur og absorberes raskt. Det finnes kosmetikk og narkotika som selges i apoteket. Vurder de mest effektive acne gelene:

 1. Effezel er en effektiv gel som hjelper kurere akne og akne selv på det mest avanserte stadium. Inneholder basiron og differenerin, som raskt fjerner utslett, akne, fremmer helbredelse og utjevning av huden. Den har antibakteriell og anti-inflammatorisk effekt, renser huden overflaten godt.
 2. "Dalatsin" - apoteket gel mot akne, som inneholder et sterkt antibiotikum clindamycin. Det er et allsidig stoff som omhandler akne, akne, akne, rødhet og andre estetiske feil. Effekten av søknaden vises etter 2-4 uker. Varigheten av behandlingen bestemmes av legen, men den bør ikke overstige 5 uker, fordi kroppen blir vant til virkningen av dette legemidlet.
 3. "Metrogil" er en gel for rød akne, utslett, som har anti-inflammatoriske og anti-bakterielle effekter. Metronidazol brukes som en aktiv ingrediens. Denne gelen i kombinasjon med andre legemidler kan brukes til å behandle huddefekter, samt for å forhindre deres forekomst. Midler 3-6 uker blir brukt.
  → Anmeldelser av "Metrogil" 1
 4. Oksigel er en gel som er egnet for behandling av akne og akne av lett eller moderat alvorlighetsgrad. Den aktive ingrediensen i dette legemidlet er benzoylperoksid. Verktøyet bør brukes forsiktig til eiere av følsom hud, fordi den faller på overflaten, kan gelen forårsake brann og irritasjon. Varigheten av bruksområdet - maksimalt 2 uker.
 5. Skinoren Gel - dets aktive ingrediens azelainsyre gir en bakteriedrepende og tørkende effekt. Dette verktøyet normaliserer funksjonen av talgkjertlene, hjelper med å bli kvitt akne, akne, hudormer. Gelen klarar effektivt selv den mest avanserte stadien av utslett, men du kan bruke den i maks 14 dager, fordi den tørker huden for mye.
  → Anmeldelser av "Skinoren Gel" 1, 2, 3

Gelen påføres på renset hud flere ganger om dagen.

kremer

Kremer er svært populære i kampen mot akne. Vurder listen over de mest effektive:

 1. "Differin" er et godt ansikt og kroppskrem som inneholder adapalen, som bekjemper akne og komedoner. Det brukes til behandling og forebygging av akne og poreforurensning.
 2. Baziron er den beste aknebehandlingen for tørr hud. Det gir ikke bare en antibakteriell effekt, men regulerer også prosessen med sebumsekresjon, fuktiggjør huden epidermis. Kremet er mer effektivt mot akne, utslett. Bruksperioden er 3-3,5 måneder.
  → Anmeldelser av "Baziron" 1, 2
 3. "Ren hud" fra Garnier - et kosmetisk produkt til daglig bruk, som bekjemper svarte prikker, røde flekker. Egnet for eiere av fet hud, fordi den tørker det sterkt. Tørr hud etter flere dager med å bruke dette produktet kan begynne å skrelle av.
  → Anmeldelser "Ren hud" av Garnier 1
 4. "Boro Plus" - består av plantekomponenter: sandeltre, gurkemeie, aloe og andre komponenter. Den har en god antibakteriell og antiseptisk effekt. Brukes når utseendet på abscesser, utslett, egnet for ungdom og voksne. Kremet må påføres tre ganger om dagen til den estetiske defekten forsvinner.

Det er mange akne kremer på markedet for daglig hudpleie. Kontinuerlig kan de påføres i 1,5-2 måneder etter at det er nødvendig å ta en pause, og begynner å bruke en annen kosmetikk. Dette vil bidra til å unngå avhengighet. Derfor er det tilrådelig å se på flere alternativer samtidig, slik at du kan skifte dem - en oversikt over akne kremer for forskjellige hudtyper finnes her.

Andre Acne Behandlinger

 1. Masker "Keraknil" Ducray - har en trippel effekt: absorberer overflødig talg, renser porene og forhindrer forurensning. Den består av leire, polyhydroksyre, mikropartikler av voks. Masken påføres to ganger i uken i 5 minutter. Den vanlige bruken eliminerer akne, sår.
 2. Payot rensepasta - designet for behandling av subkutan akne. Inneholder lanolin. Verktøyet påføres på renset hud før sengetid. Fra oven er det nødvendig å feste en gips, og om morgenen fjern den og vask. 3-5 applikasjoner er nok til å forsvinne subkutan pimple. Produktet kan forårsake flaking av huden.
  → Anmeldelser av Payot Cleansing Paste 1
 3. StopProblem Therapeutic Masking Corrector er et antibakterielt middel som inneholder salicylsyre som tørker acne. En hudfargekorrigator påføres over kvise for å maskere utslett. Samtidig bidrar de aktive komponentene av legemidlet til resorpsjonen av abscess og pore-rensing. Etter 2-4 dager med vanlig søk forsvinner pimpleen.

Hvis du gjør opp haken av de mest effektive rettsmidler for akne, Differin, salicylsalve, Skinoren Gel, Baziron, Keraknil Ducray, Ichtiol Salve, Zinerit, Boro Plus, StopProblem, "Oksigel".

Hvordan velge riktig verktøy for deg

For å velge et godt eksternt verktøy for å rense huden mot utslett, må du ta hensyn til en rekke parametere. De viktigste er:

 1. Hvorfor vises akne? Hvis formasjonen er provosert av overdreven ekspansjon av porene, trenger vi midler som begrenser dem. Når årsaken til tilstedeværelsen på huden av visse bakterier, hjelper antibakterielle kremer og salver.
 2. Hudtype - det er viktig at kosmetikken passer til hudtype. Tørkemidler er egnet for fet hud, men for tørr vil de være for aggressive. Bruken av omsorgsfulle kosmetikk som ikke passer for en bestemt hudtype, kan forverre estetiske problemer. Spesielt forsiktig bør velges rettsmidler for sensitiv hudtype. De burde sikkert ha en mild effekt.
 3. Hvis du har allergier, er det bedre å gi preferanse til hypoallergen midler.
 4. I sammensetningen av gode kremer inneholder ikke raffinerte produkter, så vel som syntetiske tilsetningsstoffer, kunstige smaker. Deres tilstedeværelse kan ytterligere irritere huden, og fremkalle utseende av nye lesjoner.

Det er svært viktig at anti-akne-produkter ikke tetter porene, ellers vil huden få en utilstrekkelig mengde oksygen, og dette forverrer sin tilstand, utseende, bidrar til spredning av lesjoner.

En effektiv løsning hjelper mot akne, fordi det virker i et kompleks. Det gir en god rensing, reduserer betennelse, har en antibakteriell og tørkende effekt. Også, reduserer narkotika sebumproduksjon, smale porer, som et resultat av hvilket det er mulig å fjerne akne. Huden blir sunn og godt preparert. Det viktigste er å velge et verktøy som passer til hudtype og bytte til et balansert kosthold.

Ved hjelp av lokale rettsmidler for akne gir bare 50-60% av resultatet. Ellers bestemmes effektiviteten av behandlingen av helse og livsstil.

Hvordan helbrede sår fra presset akne

Det er mange årsaker til akne.

Disse hormonelle forstyrrelsene og fordøyelsene i fordøyelsessystemet, og dårlige vaner eller corny feil hudpleie.

Uansett hvilken type provoserende faktor, forekommer akne av overdreven sekresjon av talgkjertlene og blokkering av porene med fett, partikler av uhellet epidermis og støv.

 • All informasjon på dette nettstedet er kun til informasjonsformål og er IKKE en manual for handling!
 • Bare doktoren kan levere den eksakte DIAGNOSEN!
 • Vi oppfordrer deg til ikke å gjøre selvhelbredende, men å registrere deg hos en spesialist!
 • Helse til deg og din familie!

Etter at bakteriene er infisert med vevet rundt pluggen, dannes et hulrom med purulent innhold.

En slik abscess forfaller gradvis og ser lite attraktivt ut, så de prøver ofte å presse den ut, hvoretter et dypt sår forblir.

Hvis mikrober klarer å komme inn i det, fortsetter den inflammatoriske prosessen.

Derfor er det viktig å fremskynde vevregenerering og lære å helbrede et sår fra akne riktig.

Selvfølgelig er det tilrådelig å spørre råd fra en spesialist for personlig høring.

Men når dette ikke er mulig, kan du selv gjøre behandlingen.

Årsaker til post-akne

Hovedårsakene til sår, så vel som postacne, er feil og uheldig klemme, kamme og rive med negler, voldelig tåre av skorper.

For store lesjoner blir det skadede bindevevet erstattet av arr. Og forhindre normal hudregenerasjonsinfeksjon og betennelse.

Det er flere typer arr:

Foto: Varianter av arr etter akne

 • atrofisk - myk konkav i epithelvæksten av en lys nyanse;
 • hypertrofisk - myke eller harde formasjoner som stiger over overflaten;
 • keloider - store konvekse elementer med lys mørk rød farge;
 • Normotrophic - riktig helbrede områder, som er på samme nivå med deksler, avviker i en litt lysere nyanse.

behandling

Før du begynner behandling, må du finne ut hvordan du smører åpne sår og riper.

 • For eksempel, cauterizing dem med alkohol eller løsninger som inneholder den er ikke anbefalt. Selv om det tørker huden raskt, går det etter merkbare fargete flekker, som ikke er lett å kvitte seg med.

Foto: Dimexid kan forårsake brannskader hvis det brukes feil.

 • Bruk heller ikke Dimexide, som anbefales i mange fora, som med feil fortynning, kan det forårsake alvorlige vevsforbrenninger.

Det er svært viktig å ikke ta med en ekstra infeksjon, så før du begynner med medisinske prosedyrer, bør du vaske hendene grundig med såpe og vann.

Legemidler akselererer regenereringsprosessen

Farmakologisk vitenskap er stadig utvikling, så hver dag er det flere og flere stoffer som kan kurere akne og gjenopprette skadet epitel.

De mest populære og beviste er som følger:

 • Olazol. Spray inneholder havtornolje, smertestillende, lett å bruke og egnet i tilfeller hvor det skadede området ikke heler i lang tid;

Foto: En salve vil fjerne betennelse og ødelegge bakterier.

 • Levomekol. Salve ødelegger bakterier, bekjemper betennelser og sår helt sår fra akne. Det anbefales å bruke det med et tynt lag, topp med bandasje og lim med gips. Komprimering anbefales å endres hver 6. time;
 • Algofin. Salven består utelukkende av naturlige komponenter, skadelig effekt på mikroorganismens vitale aktivitet, reduserer betennelse og renser sår. Midler påføres både lokalt og under bandasjen;

Foto: Zinksalve tørr utslett

 • Zinksalve tørker godt fuktig, ikke-helbredende steder og rød akne, hvis den påføres med et tykt lag og går i flere timer;

Foto: Bepanten akselererer healing

 • D-panthenol (Bepanten). Krem bør være smurt sår 2-3 ganger om dagen. Det stimulerer syntesen av kollagenfibre, som er det viktigste strukturelle elementet i epitelvevet.

Hjemme

Ofte på Internett kan du finne tips om bruk av tannkrem eller barberskum for å helbrede utslag og sår.

Foto: Som en nødsituasjon kan du bruke tannkrem med urter.

Det antas at det å bidra til å takle problemet er en del av slike midler antiseptisk. Men du bør ikke regelmessig bli involvert i slike metoder, fordi de er ment for mer akuttorg enn for fullverdig behandling.

Tørk flere mikrodammer og hindre infeksjonen fra å spre en spesiell maske for å helbrede huden, hvis du gjør det hver dag.

Foto: Aspirin og sitronsaft kan gjøres til en helbredende maske.

 • Det er nødvendig å knuse flere aspirintabletter i en mørtel og fortynne med vann med tilsetning av sitronsaft. Det bør lage en blanding som ligner tettheten av rømme. Sett det på alle ansikt i 15 minutter. Hvis du justerer litt, må du være tålmodig.
 • Når det bare er ett sår på ansiktet, er den beste måten å takle infeksjonen på å dekke det berørte området med pulverisert streptocid.

Folkemidlene

Raskt helbrede sår, ved hjelp av hemmelighetene til tradisjonell medisin.

Ulike dekoksjoner av medisinske urter, plantejuice har en gunstig effekt på betingelse av integritet, er helt trygge og har ingen bivirkninger.

De mest effektive oppskrifter er:

Foto: Dekoksjoner av urter kan brukes til å tørke øm hud og vask.

 • bland i like store mengder salvie, kamille og calendula, hell 1 ss. losjer. Samle 200 ml kokende vann og kok i et vannbad i 15 minutter. Etter at midlet er infundert i 45 minutter, blir det filtrert og brukt til tørking og vasking;
 • Påfør et stykke naturlig propolis til det skadede området og fikse det med et klebende gips, og etter 6 timer vil det ikke være noe spor av såret.

Foto: Aloe juice vil ha en helbredende effekt

 • hopp over aloe-bladene gjennom en kjøttkvern og press juice, som du trenger å smøre huden 3-4 ganger om dagen. For å øke effektiviteten kan flere dråper 3% hydrogenperoksid tilsettes juice, men da bør antall behandlinger ikke overstige to ganger per dag;
 • bland olivenolje og essensielt te-tre i forholdet 10: 5, suge en bomullspute og søke på problemområder i 10-15 minutter;
 • Fest et stykke eple mykt i varmt vann til sår i 15 minutter;
 • flere ganger i løpet av dagen drypp på riper med Kalanchoe juice;
 • Stopp blødningen, hvis den knuses i gruelkarmen og legger på det skadede området.
 • Plasser løvetann blomster i en glassfat og hell oliven eller solsikkeolje, varme i 40 minutter i et vannbad og la det stå i 24 timer. Den resulterende oljen behandles med mikrotrauma for å akselerere helbredelse;
 • Ikke dårlig gjenoppretter epitelet av ferskpresset betesaft.

Video: "Bli kvitt kvise på en dag"

Spørsmål og svar

Det er mange helbredende stoffer, men ikke alle er like effektive.

Noen takler betennelse, andre er laget for å trekke ut pus, og andre reparerer skadede celler.

Hva forårsaker akne på pannen? Finn ut her.

Hvordan handle i hver situasjon, raskt svar på de vanligste spørsmålene nedenfor.

Hvordan helbrede en kvise sår

 • Hvis purulent betennelse er fraværende, og såret fortsatt ikke er forsinket i flere dager, kan du prøve kollagenhydrogel for Emalan ansikt. Det vil helbrede raskt og vil ikke legge merke til. Og etter vask er det ønskelig å behandle integrasjoner med et antiseptisk middel (Chlorhexidine, Miramistin) for å forhindre infeksjon.

Foto: Solcoseryl vil advare forekomsten av et arr i stedet for absessen

 • Et annet alternativ er å bruke Solcoseryl gel på såret for å tørke det. Og etter dannelsen av en skorpe, smør med samme agent, men i form av en salve. Da kan du unngå utseende av arr. Behandlingsforløpet er minst 7-10 dager.

Skrapt en abscess, hva skal jeg gjøre nå

Etter at du har åpnet absessen, må du sørge for at alt innholdet i abscessen er ute.

Når presset, skal blod slippes ut uten urenheter. Men hvis en klump føltes dypt inne, er det nødvendig å trekke ut pus og lindre betennelse.

Foto: Vishnevsky salve vil fjerne hevelse og trekke ut rester av pus.

Vishnevskys salve, som perfekt helbreder infiserte sår, er mest egnet for dette.

 • På grunn av den ganske ubehagelige aromaen, er det bedre å bruke det om natten som en komprimering.
 • Neste morgen må du fjerne rester av det patologiske innholdet med en bomullspute fuktet i hydrogenperoksid, og deretter smøre den med sinksalve eller et annet tørkemiddel.

Hvordan fjerne betennelse

 • Når betennelsen har spredt seg til et bredt område av huden, er antibiotika uunnværlig. Den enkleste måten å tørke lesjonene med en løsning av Zenerit med erytromycin og sink.

Foto: Med omfattende betennelser, kan antibiotika preparater brukes.

 • Men hvis mer enn 20-30 papiller brenner på ansiktet samtidig, må du søke hjelp fra en lege. Han vil velge et effektivt antibiotika for oral administrasjon og foreskrive hjelpestoffer.
 • Når en enkelt kvise har plutselig blitt betent, kan den behandles med vasokonstrictor-dråper for nese eller øyne. Denne metoden bidrar til å bli kvitt rødhet og redusere papirstørrelsen på bare noen få minutter.

Hva å gjøre hvis etter klemme ømhet forblir

Fra konstant gråtende sår sparer Feniran.

Profesjonelt middel lindrer betennelse og stimulerer veksten av nye hudceller, og fremskynder helingsprosessen med 40%.

Hvis et sår har dannet seg på stedet av ekstrudert akne, skal det umiddelbart smøres med et tykt lag av gel og dekkes med et serviett.

Allerede om 6-12 timer, vil problemområdet bli forsinket uten å danne en skorpe, selv om jenta rev opp det ganske sterkt. Behandlingsprosedyren anbefales å gjenta 2-3 ganger om dagen.

Slik fjerner du akne

Hvis pimple hoppet opp, bør du umiddelbart begynne behandlingen.

Foto: For å tørke utslettet, bruk kalendeltinktur

 • Først må du vaske ansiktet grundig, skyll deretter med urtedekok og klapp huden tørr med et rent håndkle. Så brent rødhet med calendula alkohol tinktur, da vil de ikke lenger vokse i størrelse.
 • For å unngå utseendet av sår, hvis det brukes på utslett av bomullsull dyppet i salicylsyre.
 • Du kan bare knuse modnet pimple, så pitsene raskt strammet, og gir ingen spor. Det er viktig å utføre manipulasjoner på dekslene nøye rengjort og dampet over urteavkok, desinfiserer fingrene. Det hvite hodet kommer lett ut hvis du trykker forsiktig på begge sider av ålbunnen. Det er viktig å ikke klare det omkringliggende epitelet med neglene.

Foto: Du kan klemme bare modne elementer

 • Når huden er skadet, må du desinfisere fokuset med en løsning av fucorcin, som strammer sårene i løpet av få timer. Eller prosess punkt-vanlig strålende grønn, som virker litt lenger.

Hvordan bli kvitt arr

Effektene av upassende aknebehandling er mye vanskeligere å håndtere enn utslett.

Noen ganger kan dype karakterer kun fjernes ved hjelp av aggressive kosmetiske prosedyrer.

 • For eksempel fjerner median eller dyp kjemisk peeling, laser resurfacing eller microdermabrasion arr og gamle arr.

Foto: Laser resurfacing bidrar til å bli kvitt akne merker.

 • Og epitelet er gjenopprettet injeksjoner av hyaluronsyre og aktiv mezokokteyley.
 • I avanserte tilfeller er Z-plasty vist - kirurgisk fjerning av patologisk vev.

Problem hudpleie regler

For at huden skal være ren og ikke være dekket av hatet akne, er det viktig å sikre at den har riktig forsiktighet:

 1. balansert kosthold, spise mat som er rik på vitamin B, C, E, folinsyre, sink og drikke i minst 2 liter per dag av renset vann;
 2. få nok søvn og så ofte som mulig i frisk luft, øk fysisk aktivitet, gi opp dårlige vaner;
 3. regelmessig rengjør integrasene av forurensning, en gang i uken for å kvitte seg med den døde stratum corneum av epidermis ved å peeling med fruktsyrer, regelmessig lage nærende masker;
 4. Pass på å bruke fuktighetskrem som passer til hudtype.

Sikkerhets forholdsregler

Hvis det er åpne sår, er det strengt forbudt:

Foto: i ansiktet av ansiktsssår er bruk av dampbad kontraindisert

 • damp ansiktet eller bade i varmt vann, gå til badet eller badstuen;
 • riper, kamme eller peeling;
 • knusende betennelse utslett;
 • berør med skitne hender;
 • bruk maskering kosmetikk;
 • cauterize med jod (kun kanter kan behandles med en løsning).

For å forhindre at akne blir sår, ikke klem dem ut før de er helt modne.

Elementernes beredskap er indikert ved fravær av smerte under palpasjon, samt rødhet.

Først da er det lov å forsiktig fjerne det hvite hodet uten å skade det sunne epitelet. Ellers kan pus ikke flyte ut, men dypt inn i dermis, forårsaker infeksjon av det omkringliggende vev og arrdannelse.

Hva om akne ikke helbreder i ansiktet? Finn ut her.

Hvordan bli kvitt liten akne på pannen? Les videre.

Og så på ansiktet etter ekstrudering ikke har infeksjoner og arr, er det viktig å umiddelbart starte behandling av sår regenererende og desinfeksjonsmidler.

Acne Salve

Ansikts utslett gir ubehag og reduserer tilliten. Akne salve i ansiktet vil bidra til å bli kvitt akne eller utslett. Hva å velge mellom mange salver - salicylic, retinoic, sink, tradisjonell ichthyol salve og Vishnevsky. Hvilken er den mest effektive? Anmeldelser og komplette opplysninger om sammensetningen og hjelpe deg med å velge stoffet riktig.

Hvilken akne salve er bedre?

Apotek og skjønnhetssalonger tilbyr et utvalg av salver, kremer, akne geler. De varierer i sammensetning, pris og effektivitet. Det er ofte vanskelig å velge hva som virkelig er nødvendig. Hva slags anti-acne salve å ta - retinoic eller salicylic? Hvor effektiv vil den valgte salven for stor akne? Og hvor lenge kan hormonelle stoffer brukes?

La oss prøve å håndtere dette problemet. Tenk på hva som tilbyr moderne legemidler, og hvilke salver hjelper av akne i ansiktet, og hvilke - nei.

For å gjøre dette analyserer vi sammensetningen av hver salve, spesielt dens handlinger og anbefalinger for bruk - når den er veldig effektiv, og når den kan dispenseres. La oss starte med to velkjente salver, som i sovjetiske tider ble brukt til å behandle noen koker og koiler - Vishnevsky og Ithtiolki.

Ichthyol akne salve

Ichthyol salve inneholder ichthyol eller ingammol - et ekstrakt fra harpiks av skifer steiner. Den største fordelen med denne salven er at den trekker ut under huden. Dot påføring av ichthyol lar deg danne en abscess, trekke purulent innhold på overflaten, deretter fjerne det og behandle det med en antiseptisk.

Påfør ichthyol er nødvendig hvis absessen i svært lang tid strekker seg og gjør vondt. Typisk er en slik kvise ganske stor og ser smertefull, komprimert. Uten ichthyol salve kan den vokse i opptil 2 uker, og også "bryte gjennom" i lang tid, og først etter det - for å helbrede.

I tillegg er Ichthyolum brukt som en alternativ metode for ansiktsrensing. Det løser komedoner (blackheads, black spots), som oksyderes fett i porene i huden. Og stimulere spontan utstrømning av sebaceous sekreter, rengjør porene fra de svarte punktene.

Merk: tross alt er rengjøring (klemming) akne fra en skjønnhetspleie mer effektiv. Derfor er det verdt å huske at ichthyol - er en salve for akne, ikke akne.

Vishnevsky salve for akne

Sammensetningen av Vishnevsky har de samme indikasjonene som ichthyol salve. Det brukes også til å trekke sår. I Vishnevsky salven finnes det naturlige ingredienser (bjørktjære, ricinusolje) og antibiotika xeroform. Hva er forskjellen mellom de to salveformuleringene?

Iktyol - akselererer modningen av absessen. Det trekker pus fra de overfladiske subkutane lagene. Vishnevsky salve - gjør absessen mer omfattende, for å trekke pus ut av de dypere lagene av vev. Dermed fjerner Vishnevsky salve helt pus. Følgelig følgende anbefalinger: første gang bruke ticholsalve for akne i ansiktet, og etter å ha brutt absessen - sammensetningen av Vishnevsky.

Til notatet: før oppdagelsen av antibiotika var de viktigste rettsmidler for behandling av hudbetennelse to salver - på grunnlag av ichthyol (Ichthyol) og salve med xeroform (Vishnevsky). I dag er disse de to billigste acne salver.

Salicylic Acne Salve

Salisylsalve - inneholder et kraftig keratolytisk middel (salisylsyre). Virkningen av syren er så aggressiv at den brukes til å myke døde hudforseglinger (korn). Når det brukes på huden i salven, har salicyl en peeling effekt. Det fjerner de gamle døde cellene, og dette er hvordan ansiktet skreller.

I tillegg til peeling brukes salicylsalve til behandling av hudinfeksjoner - akne og utslett. Det tørker, derfor godt egnet for fet, skinnende hud. Og ikke egnet for tørr flaky epidermis (øker tørtfølelsen).

Anbefalinger: Salisylsalve inneholder en aggressiv komponent (i mengden 1%, 2%, 3% eller 5%). Derfor bør den brukes til åpenbar rødhet og betennelse på fet hud.

Merk: På grunn av peeling effekten av gamle celler, salicylic salve brukes som en salve for akne arr. Det forårsaker en brennende følelse og øker hastigheten på lokal blodstrøm, og dette sikrer regenerering (fornyelse) av hudens epidermis celler.

Acne Syntomycin Salve

Sintomitsinovaya salve - er en antibakteriell sammensetning. Inneholder et av de "utdaterte" antibiotika (syntomycin) og en naturlig base (ricinusolje). Før oppfinnelsen av det vanlige antibiotikumet kloramfenikol var syntomycin hovedbehandlingen for bronkitt, gonoré og syfilis. Etter - ble avstått fra behandling av indre sykdommer, men forblev i sammensetningen av ytre salver.

Syntomycin salve er effektiv hvis utslett og akne er forårsaket av bakteriell infeksjon (stafylokokker, streptokokker). Det er imidlertid langt fra ufarlig. Antibakteriell komponent krenker hudens mikroflora. Derfor anbefales det ikke å bruke sammensetningen for profylakse daglig.

Anbefalinger: Salven har bevist seg i ungdomsutbrudd. Det smaker også bikiniområdet etter barbering (for å forhindre irritasjon og utseende av små kviser). Og en annen ting: Hvis det ikke er merkbar forbedring i løpet av uken med å bruke salven, er hovedårsaken til akne ikke smittsom. Vi må se etter en annen effektiv måte.

Baneocin akne salve

Vi fortsetter å bli kjent med antibakterielle salver. Listen over salveformuleringer presenteres her i stigende rekkefølge. Så syntomycin er et av de svakeste antibiotika. Baneocin er et mer kraftig stoff. Videre vil det bli enda sterkere antibakterielle salveformuleringer.

Baneocin salve inneholder to antibiotika som gjensidig forsterker hverandres effekter. Bacitracin - til behandling av streptokokker og stafylokokker. Og neomycin - for behandling av Klebsiella, Shigella, forårsaket av kolera og tuberkuloseinfeksjoner.

Merk: Disse antibiotika blir vanligvis ikke gitt oralt (på grunn av deres toksisitet). Bruk i sammensetningen av den eksterne antiseptiske salven.

Den kombinerte bruken av to antibiotika utvider spekteret av stoffet. Salven er beregnet på ekstern behandling av hudbetennelse. Det brukes på purulente sår, omfattende brannskader, kokker, så vel som på små pustulære utslett, kviser på ansiktet.

Til notatet: Noen ganger betraktes Baneocin som en analog av Levomekol. Med den forskjellen at sistnevnte er produsert av en russisk produsent og er 2 ganger billigere enn Baneotsin, et produkt fra et sveitsisk farmasøytisk selskap.

Erytromycin Acne Salve

Erytromycin salve er et annet alternativ for antibakteriell behandling av ansiktets hud, en salve for healing av akne. Inneholder antibiotisk erytromycin, som aktivt brukes i farmasøytisk industri. I form av tabletter er erytromycin foreskrevet for bronkitt, pleurisy, otitis, gonoré og syfilis. I form av salve - for behandling av øyets infeksjoner (konjunktivitt), hud og mykt subkutant vev (brannskader og andre sår).

I kosmetologi brukes erytromycin salve til å behandle liten pustulær utslett. Den antibiotiske erytromycin er sterkere enn syntomycin, derfor er erytromycin salve brukt når syntomycin av en eller annen grunn ikke hjelper.

Viktig: noen antibakterielle formuleringer anbefales ikke i lang tid.

Tetracyklin akne salve

Tetracyklin salve er en annen representant for antibakterielle eksterne midler for behandling. Inneholder et av de "sent" og potente antibiotika - tetracyklin.

Tetracyklin salve er ment for behandling av omfattende hudbetennelser (brenne overflater, dype sår, purulente sår). Men også brukt i kosmetikk - som et middel for alvorlig akne, pustulær utslett.

Som regel øker utnevnelsen av antibakterielle midler. Først - bruk et svakt antibiotika. Hvis det ikke hjelper - gå til et sterkere antibakterielt middel. Tetracyklin salve er en av de mest potente. Du kan bruke den til ansiktet med svært sterke og omfattende utslett, da andre antibiotiske salver var svake.

Merk: instruksjoner for bruk av akne salve med antibiotikum tetracyklin understreker at ukontrollert bruk av antibiotika kan forårsake komplisert betennelse i huden.

Tetracyklinblandingen kan kalles den beste salven for akne i ansiktet, om ikke for sidereaksjonene fra bruken av den antibakterielle komponenten. Etter hyppig bruk av antibiotika kan såkalt "superinfeksjon" utvikle seg.

Retinoic acne salve

Retinoic salve er en "ny" kosmetisk, en av de mest effektive ansikts acne salver. Handlingen er basert på evnen til å forbedre blodsirkulasjonen og regenerering av hudceller. Produsenten av salven regulerer effektiviteten mot akne og for forebygging av rynker, samt en salve for flekker etter akne i ansiktet.

Salven av salven er tvetydig. Det irriterer huden og forårsaker en liten rødhet, noen ganger - brennende. Det er tilfeller der huden etter en retinoisk salve fikk en "kjemisk" brenning. Dette er imidlertid ikke ofte tilfelle.

På grunnlag av de såkalte retinoider er salveformuleringer tilgjengelige for behandling av komplekse utslett, akne og akne. Retinoider brukes når mange stoffer har blitt prøvd, og det er ingen merkbar forbedring. De er også foreskrevet for behandling av rosacea og nodulær cystisk akne.

De mest aggressive formuleringene med retinoider er Roaccutane og Aknekutan. En hudlege foreskriver dem for sterk akne som er vanskelig å behandle.

Til notatet: Hvis utslett på ansiktet er vedvarende og vedvarende ikke egnet til behandling, betyr dette at det er en indre årsak (sykdommer i indre organer).

Konklusjoner: Effekten av retinoisk salve mot rynker er ikke alltid merkbar. Men effektiviteten mot den vanlige pustulære utslett er høy. I tillegg forhindrer retinoic komponenten noen arr, er en salve for spor etter akne.

Det er viktig å vite at retinoider forårsaker deformiteter i fosteret. Derfor anbefales det ikke å bruke salve under graviditet og under planlegging (når det ikke er graviditet, men det er allerede forventet unnfangelse). Etter bruk av Roaccutane bør graviditet ikke forekomme tidligere enn i en måned.

Acryderm salve for akne - hormonbehandling

Salve Akriderm inneholder hormon - betametason. Den hormonelle komponenten hemmer utviklingen av betennelse. I tillegg har salven en anti-allergisk effekt. Det reduserer atypiske inflammatoriske reaksjoner, og dette reduserer hevelse, rødhet. Derfor brukes den til betennelser av allergisk art (dermatitt, eksem, psoriasis). Og også fra vorter, corns, slumps.

Acryderm salve brukes ikke til behandling av akne, svarte flekker, akne, comedoner (forskjellige navn for samme fenomen er listet - akne).

Hormonalve for akne kan påberopes dersom en alvorlig irritasjon har oppstått, har bakgrunnen for allergisk rødhet oppstått en bakteriell infeksjon. I dette tilfellet, foruten den viktigste behandlingen (antibiotisk salve), vil et antiallergisk legemiddel være nødvendig.

Akne Calendula Salve

Calendula er en antiseptisk plante. Calendula salve kan gjøres på egen hånd (bland voks og calendula olje) eller kjøp på apotek. Dette verktøyet anbefales til bruk med vaskulære problemer - utbuktning av venene, venetisk maske på ansiktet, dilaterte kapillærer. Og også som en antiseptisk behandling av betent hud.

Virkningen av calendula vil ikke være så merkbar som virkningen av syntetiske antibiotika (syntomycin, erytromycin eller tetracyklin). Blant planteantiseptika er kalendula middels i virkeligheten. Sterkere enn calendula fungerer tea tree olje og aloe juice.

Calendula salve brukes som nattkrem for oljeaktig porøs hud. På grunn av for aktiv utskillelse av sebum i porene, blir utstrømningen ofte forstyrret, og stagnasjon dannes. Derfor er oljeaktig hud ofte betent.

For behandling av akne er calendula ekstrakt salve mindre effektiv og derfor knapt brukt. Bare for forebygging.

Svovelsyre og sink salve

Svovel- og sinksalver har en lignende effekt. De tørker huden, reduserer betennelse, men motvirker ikke patogene bakterier. Derfor brukes sink og svovelsalve for ikke-infeksiøse hudbetennelser (dermatitt, sårhud, hudfare av allergi).

Svovelsalve er kjent som et middel for behandling av subkutane kvaler (scabies). Derfor kalles det antiparasittisk. I tillegg til scabies-myten, kan en såkalt akne sette seg på en persons hud. Vanligvis velger hun ansiktets hud (panne, hake, nasolabial trekant, og noen ganger auriklene). Hennes nærvær følger med stor rosa akne.

I tillegg til antiparasittiske egenskaper bidrar svovelforbindelser til vevregenerering. Så, akselerere helbredelsen av sår. Men mot akne i ansiktet er svovelsalve ikke veldig effektiv. Det reduserer bare mengden av akne (på grunn av normalisering av sebumsekretjoner).

Anmeldelser av sink salve for akne bekrefter også sin lave effektivitet mot akne og pustler. Sink er en antiseptisk middelvirkning. I salven gir det en tørkeeffekt. Det normaliserer også sebumsekretjoner, skaper betingelser for epithelialisering (helbredelse).

Merk: for behandling av akne er det bedre å bruke salicylo-sink salve. Det har salicyl, som er i stand til å motvirke pustulært utslett. Listen over akne salver er langt fra fullført. Her er bare en liste over de mest populære apotekene.

Hvilken salve er best for akne?

For å forstå hvilken salve til behandling av akne er mer effektiv og bedre, la oss vurdere hvilke problemer som oftest vises på ansiktets hud, og hva som trengs for å eliminere dem. Tradisjonelt er kvinner bekymret for to problemer - fett i porene i huden (de såkalte svarte flekkene, acne, comedones) og pustler av forskjellige størrelser (kviser, utslett, koke). Akne og akne har en annen opprinnelses natur, og krever derfor en annen tilnærming til behandling.

Akne eller akne

Fettakkumulasjoner (akne eller akne) dannes når sebum er nedsatt i fet hud. Frigjøringen av fett skjer gjennom hudporene. Hvis huden er fet, blir fettet utskilt for mye. Som et resultat er utstrømningen forstyrret, fett stagnerer, oksiderer og blir svart.

Slike porer ser ut som svarte prikker. De er ofte dannet på nesens vinger, og kan også vises på kinnene, pannen og haken.

For å behandle akne trenger du følgende:

 • Normaliser sebum sekresjon, reduser huden fet hud.
 • Forhindre akkumulering av sebaceous sekresjoner i porene, vask ofte ansiktet og to ganger om dagen for å behandle huden med en sammensetning med avfettingsegenskaper.
 • Oppløs eksisterende komedoner (oksidert fettakkumulering).

Akne eller pustulær utslett

Hvis akkumulasjoner av fett og stagnasjon av sebum forekommer konstant, dannes hudbetennelse. Derfor har fet hud ofte et betent utseende og en rød fargetone.

Stagnerende fett er et gunstig grunnlag for utviklingen av patogene bakterier. Derfor blir inflammet hud ofte smittet med en bakteriell infeksjon. Samtidig er resultatet av bakterier pus, som akkumuleres i kviser som ser ut.

For å behandle pustulær utslett eller akne, må du:

 • Fjern eksisterende hudinfeksjon (vanligvis stafylokokker, streptokokker - de er vanligste og ofte forårsaker betennelser).
 • Å skape på overflaten på huden, slik at de fettete sekresjonen ikke akkumuleres i porene, og patogener reproduserer ikke.

Derfor konklusjonen: Den beste salven til behandling av akne og pustulær utslett bør være et antiseptisk middel. Det vil si at sammensetningen av en effektiv salve for akne må nødvendigvis inneholde et vegetabilsk eller syntetisk antibiotikum. Blant disse midlene er tetracyklinsalve med et antibiotikum for akne i ansiktet det mest potente og mest effektive.

Og for at akne ikke skal forbli små depressioner, blir ansiktets hud smurt med et middel med regenererende egenskaper (Retium er den beste salven for arr etter akne).

anmeldelser

I lang tid valgte jeg en salve for akne på ansiktet mitt. Jeg prøvde først syntomycin og baneocin, deretter retinoic. Og ingenting hjalp. Så, litt bedre, og etterpå en ny. Det eneste som hjalp meg var Tsinnovit og Effezel. Jeg bruker dem samtidig, etter noen timer blir store kviser små kviser.

Ichthyol akne salve er vanligvis et gammelt middel. Jeg kan ikke si at det hjelper mye. Dermed reduseres antall pustler, men etter noen dager dannes nye.

Og for dette må vi ta syntomycin salve. Det hjelper mye bedre akne. Og hvis sterk akne-tetracyklin, som generelt ikke er kosmetisk. Dette er et stoff for behandling av sår og brannsår med en antiseptisk effekt. Men akne fungerer.

All informasjon er kun gitt til informasjonsformål. Og er ikke en instruksjon for selvbehandling. Hvis du føler deg ubehag, kontakt legen din.

Flere Artikler Om Typer Acne