Hårsekken og omkringliggende vev som er betent med nærvær av pus er furuncle (chiry, boil). Kokene vises ikke som andre hudbetennelser, på steder der det ikke er noen vekst i håret. De hyppigste stedene på kroppen, der det er koker: ben, hender, bakder, lyskeområde, nedre rygg, nakke, nakke (bak), ansikt.

Avhengig av type bakterier, skjer en furuncle: streptokokk; stafylokokker (sycosis, karbunkul, follikulitt, hydradenitt) og blandet.

Årsaker til koker og symptomer

Det er en furuncle på grunn av utseendet av bakterier, oftest stafylokokker. Årsakene kan være forskjellige, for eksempel: kamme og få bakterier i såret eller hudtrauma.

Personer med svakt immunsystem har større risiko for å koke.

Også kjelen kan utløses av følgende faktorer:

 • kjemisk irritasjon;
 • permanent hudkontaminering;
 • langvarig fysisk tretthet;
 • vitamin mangel;
 • økt aktivitet av svette og sebaceous kjertler;
 • overoppheting eller alvorlig hypotermi
 • svikt i nervesystemet, mangel på riktig hvile.

Hovedkildene til en koke er:

 • manifestasjon av pus i midten og utslipp av hvit farge med blod;
 • gul flekk i midten av kjelen;
 • forhøyet temperatur;
 • smerte øker gradvis, men faller når pus kommer ut og kjernen skiller seg.

Typer av salver til behandling av kokinger

Når du behandler en koking, må du kontakte en spesialist som vil hjelpe deg med å velge riktig lokal behandling og fortelle hvilken salve som er bedre å behandle eller om nødvendig å utføre en kirurgisk prosedyre. I de fleste tilfeller koster behandlingen bare salve.

For behandling av koke i ulike deler av kroppen (ansikt, under arm, lyske, etc.) påfør mange salver. Avhengig av scenen hvor kjelen er plassert, velges det nødvendige middelet. I de tidlige stadier av utvikling av en koke, anbefales det å hente antiseptiske salver og pus trekke fra en pod.

Antibiotiske salver vil være mest effektive når en spontan åpning av absessen har skjedd, og også hvis det er risiko for infeksjon av bakterier. Etter den viktigste behandlingsprosessen anbefales det å bruke helbredende salver for å gjenopprette huden.

Antibiotisk salve

Mot kokker blir antibakterielle salver oftest prøvd på. De brukes når kjelen befinner seg i øret, nesen eller ansiktet, når det er et sted å være tilbakevendende furunkulose og når en person har svak immunitet. Etter at overflaten av abscessen er behandlet med en løsning med en antiseptisk effekt, bør en antibiotisk salve påføres.

De mest populære stoffene: Levomekol, Oflokain, Dioksizol, Tetracyclin salve og andre.

Levomekol - dreper mikrober og rydder fokuset på pus som har akkumulert. Det er praktisk å bruke til hjemmebehandling. Salven har ikke bare anti-inflammatoriske egenskaper, men også antibakteriell og har en helbredende effekt. Legemidlet virker på grunnlag av ødeleggelsen av proteinsyntesen til bakteriene selv, som til slutt dør.

Salve fremmer rask vevsreparasjon på grunn av stimulering av intracellulære metabolske prosesser. Steril gaze dressing gjennomvåt med salve og påføre såret. Bytt dressinger daglig.

Trekker salve

Salver med trekkende effekt brukes i utgangspunktet, siden de bidrar til dannelsen av pustler - hodet på en furuncle. Når hodet er dannet, åpner furuncle oftest seg selv og pus flyter fra det. I intet tilfelle kan ikke klemme absessen, som en stor sannsynlighet for å spre infeksjonen.

Ichthyol salve - brukes på et tidlig stadium av behandling, når kjelen ikke er moden. Men det vil være effektivt i enhver fase av modning av absessen.

Det er derfor salven er allment kjent for sin effektivitet og lave kostnader. Den har en antiseptisk og desinfiserende effekt.

Brukes i form av komprimerer med ichthyol salve, de trenger hyppige endringer og bør påvirke minst 2-3 timer.

Heparin salve er et antiseptisk, antiinflammatorisk og antimikrobielt legemiddel. Når du bruker salve til det berørte området, utvides karene, og komponentene i preparatet absorberes veldig godt. En av hovedkomponentene i dette legemidlet er bedøvelse. Salve er ikke anbefalt for gravide.

Sintomitsinovaya salve - er en del av ricinusolje, på grunn av hvilken salven anses å være øm, ikke tette såret, men trekker det veldig godt, parallelt tørker og helbreder den skadede overflaten. Hvis situasjonen forverres (med furunkulose), brukes stoffet under dressingen. Påfør syntomycin salve til forsvunnelse av tegn på infeksjon. Brukes til å koke og forandre dressinger daglig.

Helbredende salver

Når hovedbehandlingen kommer til en slutt, anbefales det å bruke midler spesielt opprettet for helbredelse i helbredelsesområdene. De mest populære er: Vishnevsky salve og sink salve.

Vishnevsky salve - det er mye brukt i behandlingen av kokos, har anti-inflammatoriske egenskaper og er praktisk å bruke hjemme. Det har også en antibakteriell egenskap og optimaliserer prosessen med reparasjon av vev.

Vishnevsky salve har en god helbredende effekt. Påfør i form av lotioner, tamponger, komprimerer. Påfør et tykt lag på infeksjonsstedet og reparer.

Denne prosedyren er gjort 3-4 ganger om dagen, hver gang desinfisering av såret. Ikke bruk salven under brudd eller modning av kjelen, da det myker abscessens vegger og bidrar til trusselen om subkutan abscess - abscess.

Zinksalve - et legemiddel til ekstern bruk, som består av bare to komponenter: petrolatum og sinkoksid i forholdet 10: 1. Det er sinkoksid i dette preparatet som har en anti-inflammatorisk effekt.

Dette er en av salver, som ikke har noen bivirkninger. Dette er den viktigste fordelen som lar deg bruke verktøyet selv under graviditet og amming.

I tillegg har sinksalve en hygroskopisk egenskap, på grunn av at stedet for betennelse tørker mye raskere og huden blir raskere gjenopprettet.

Til slutt foreslår vi at du gjør deg kjent med hvordan du bruker salven til behandling av koke. Dette vil fortelle Valery Mitish Afanasyevich - leder av avdelingen for sår og sårinfeksjoner hos Institutt for Kirurgi dem. AV Vishnevsky:

Hvordan smelte en koking, kok: en gjennomgang av trekk salver

Mange, minst en gang i livet, møtte en ubehagelig og smertefull hudpatologi, kalt populært koking. Noen i det hele tatt lider av flere sår - i dette tilfellet diagnosen "furunculosis".

I hovedårsaken til purulent betennelse i hårfollikk, sebaceous kjertel og omgivende vev er Staphylococcus aureus (mye mindre ofte - andre bakterier).

Chirya hopper opp i ansiktet, i armhulene, i lysken, på nakken, på ryggen - på alle steder der det er hår.

Bidra også til utseendet av sår:

 • kroniske sykdommer;
 • utilstrekkelig kroppshygiene
 • intensivt arbeid med sebaceous og svettekjertler;
 • beriberi;
 • stress.

Furuncle begynner med utseendet av en rødlilla segl, som deretter fylles med pus, og i midten av klumpen dannes en nekrotisk stang.

Pasienten er bekymret for pulsering, brennende, kramper, smerte i skadeområdet.

Den mest effektive salven til behandling av koiler

Det er mange salver som er effektive i behandlingen av furunkulose.

Men det er vanskelig å finne ut hvilke verktøy som skal brukes. Det er bedre hvis legen foreskriver passende stoffer.

På forskjellige stadier av kokeformasjon bør salver med forskjellige effekter brukes:

 • i begynnelsen av dannelsen av en purulent abscess - betyr å lindre betennelse og stimulere modning;
 • da er det nødvendig med narkotika som trekker ut pus, hjelper kokene å bryte raskere;
 • Etter at en abscess har bristet (eller en kirurg har åpnet den), vil det bli behov for helbredende medisiner.

Antiseptiske og pus salve trekker

Ithyol, heparin, Sintomycin salve, Ilon salve brukes oftest til modning av koker og trekking av dets purulent-nekrotiske innhold.

Oftest i dannelsen av koker bruker:

 • furatsilin;
 • jod;
 • salicylalkohol;
 • hydrogenperoksid;
 • fukortsin;
 • Betadine;
 • Zelenka;
 • klorheksidin;
 • alkoholoppløsning av Evcalimine;
 • Dimexide.

Fra antiseptiske salver brukes oftest Betadin, Miramistin, Boric salve, Resorcin. Målet med behandling på dette stadium av kokerformasjonen er å trekke pus fra neoplasma.

Når innholdet i kjelen når det ønskede utviklingsstadiet, vil absessen briste og utløpet av purulente masser vil begynne.

Til abscess burst, bruk spesiell salve:

  Ichthyol - unntatt hovedformålet (trekke pus), lindrer verktøyet betennelse, desinfiserer, anesteserer. Ulempene med ichthyol inkluderer en skarp ubehagelig lukt på grunn av tilstedeværelsen av svovel i blandingen.

Iktyolsalve påføres såret, lukket med en steril gazeforbinding, prosedyren utføres i gjennomsnitt opptil 3 ganger per dag. Barn under 6 år bør ikke bruke salve med ichthyolum. Det er verdt stoffet fra 90 til 130 rubler. Heparin - salve har en allsidig effekt: hindrer dannelsen av blodpropp, reduserer betennelse, lindrer smerte.

Heparin salve, når den påføres på et ømt sted, utvider blodårene, på grunn av hvilke bestanddelene av medisinen absorberes raskere.

Verktøyet brukes ikke i nærvær av ulcerative prosesser, lav blodpropp, for gravide kvinner. Prisen på stoffet er ganske rimelig - fra 50 til 150 rubler. for en 25 gram rør. Vishnevsky salve - hele navnet høres ut som Liniment balsamid ifølge Vishnevsky, et legemiddel med to viktigste aktive ingredienser - bjørk tjære og xeroform.

Dette er et bevist verktøy med en effektiv handling som må brukes på et sårt sted, dekket av et bandasje. Optimal bruk to ganger om dagen.

Kontraindikasjoner til bruken kan være økt sensitivitet for komponentene. Salve er rimelig - i gjennomsnitt fra 30 til 60 rubler, avhengig av doseringen. Ilon - salve er effektiv på grunn av den utprøvde antiinflammatoriske effekten, evnen til å akselerere prosessen med modning og åpning av chirya. Sammensetningen inneholder naturlige ingredienser - terpentinolje, lerkantpentin og andre urtepreparater.

Dette verktøyet brukes i alle stadier av purulent betennelse i huden. Påfør legemidlet på det berørte området i 10-12 timer, lukk med steril bandasje. Det finnes en salve i forskjellige apotek fra 350 til 600 rubler.

hormonelle

Hormonale legemidler kan kun foreskrives av en lege - ta hensyn til alvorlighetsgraden av purulent prosessen og pasientens individuelle egenskaper.

Inneholder glukokortikosteroider (hva er det lest her) medisiner har mange kontraindikasjoner å bruke:

  Hyoksyson - den kombinerte effekten av legemidlet er gitt av hormonhydrokortison og tetracyklin antibiotikumoxytetracyklin, som er en del av salven.

Salven skal påføres kogepunktet opptil 3 ganger om dagen, i et tynt lag. Varigheten av behandlingen er individuell.

Legemidlet kan ikke brukes under graviditet og amming, så vel som barn under 12 år. Du kan kjøpe salven til en pris på 70 til 85 rubler for et 10 gram rør. Celestoderm - salve med hormonet betametason. Den har en utbredt anti-inflammatorisk effekt.

For å oppnå en terapeutisk effekt er det nok å påføre salve to ganger daglig.

Gravide og ammende kvinner bør ikke foreskrive dette stoffet, og de bruker heller ikke det til behandling av barn opp til 6 måneder. Prisen på medisiner i forskjellige doser varierer fra 180 til 500 rubler. Triderm - stoffet er tilgjengelig i form av en salve eller krem. Anti-inflammatorisk og antibakteriell effekt er gitt av legemidlet betametason, clotrimazol og antibiotisk gentamicin.

Triderm skal behandle det berørte området, verktøyet påføres to ganger om dagen. Gravide kvinner bør bruke legemidlet strengt under tilsyn av en lege, ikke foreskrive stoffet til barn under 2 år.

En salve på 15 gram koster fra 500 til 600 rubler, en krem ​​i samme dosering - fra 450 rubler.

Denne artikkelen presenterer en liste over kortikosteroider. Lær mer!

Du vet ikke hvordan du skal behandle kyllingpokken i barnets munn? Dette vil fortelle publikasjonen vår.

antibiotika

Antibiotiske salver brukes ofte til å behandle koke. De bidrar til å ødelegge de patogene bakteriene som forårsaket utseendet av purulente abscesser.

I gjennomsnitt bør behandling av hudpatologi med antibakterielle salver ikke være lenger enn 5-7 dager.

Før det påføres et eksternt middel, behandles det berørte området med et antiseptisk middel.

Populære antibakterielle salver er:

  "Levomekol" - et stoff med komplisert handling som bekjemper betennelse, ødelegger patogen mikroflora, fremmer bedre sårheling (på grunn av innholdet av metyluracil i sammensetningen).

Salve skal fuktes med en steril klut og festes til koking, og deretter festes. Bandasjer endres 3-4 ganger om dagen.

Kontraindikasjoner narkotika har nesten ikke. Det er et 40 grams smørsløk fra 120 til 140 rubler. Tetracyklin salve er en rimelig og samtidig svært effektiv middel. Den antibiotiske tetracyklin, som er en komponent, kjemper aktivt mot patogene bakterier.

Verktøyet påføres den allerede åpnede furuncle, når hulrommet ryddes av purulent-nekrotiske masser. Bytt bandasjen hver 12. time, til fullstendig helbredelse av såret. Prisen er ganske demokratisk - fra 25 til 45 rubler. Oflokain - stoff med effekten av "tre i ett": bekjemper bakterier, fjerner hevelse, anestesi (på grunn av innholdet av lidokain). Salven kan påføres på såret eller på en steril dressing som påføres det berørte området. Det skal være salve fra 80 til 130 rubler for et rør 15,

For å behandle koker, brukes Oflomelide, som også inneholder ofloxacin og lidokain pluss en annen komponent, metyluracil.

Han foreskrives når en chiryak gir sterk smerte. Bytt dressingen gjennomvåt i salve opptil 3 ganger per dag. Legemidlet er billig - ca 80 rubler for et 40-grams rør. Syntomycin Salve - har et bredt spekter av handling. Det er nok å bruke stoffet under bandasjen en gang om dagen og hold i 12-14 timer.

Legemidlet tolereres godt, men har mange kontraindikasjoner - med unntak av graviditet og amming, er dette også opp til 2 måneder, nyre- og leversykdom, og individuell intoleranse. Pris varierer fra 40 til 70 rubler. Baneocin - salve basert på to antibiotika som utfyller hverandres effekter. Aktivt sliter med pustulær infeksjon. Bivirkninger har nesten ingen.

Det er uønsket å bruke til gravide og ammende mødre. Instruksjonene for stoffet anbefales å bruke medisinen til det berørte området tre ganger om dagen. Det skal være salve fra 300 til 450 rubler. Baktroban - et moderne stoff, ganske trygt, tillatt for bruk i ulike aldersgrupper.

Salve på basis av antibiotikumet mupirocin skal behandles, koker 3 ganger om dagen. Prisen på stoffet i gjennomsnitt er fra 150 til 250 rubler. Fucidin - et antibiotika basert på fusidinsyre. Det brukes i form av salve og krem. Kok er behandlet med middel 2 - 3 ganger om dagen.

Kan brukes til å behandle barn. Det er nesten ingen bivirkninger. Legemidlet er ikke billig - det koster fra 450 til 600 rubler.

Vi snakket mer om antibiotika for koker i denne publikasjonen.

homøopatisk

Homøopatiske midler brukes også til å behandle koker hjemme:

  Traumel C er et komplekst middel basert på plante- og mineralkomponenter.

Salven har antiinflammatorisk, analgetisk effekt, bidrar til korrigering av immune og metabolske prosesser.

Når graviditet brukes etter en obligatorisk konsultasjon med legen din. 50 g av legemiddelkostnaden fra 500 til 600 rubler. Hepar svovel - homøopatisk salve hjelper koket til å modne og åpne raskere. Sår og desinfiserer sår.

Påfør to ganger om dagen i minst en uke. Individuell intoleranse av stoffet. Prisen er ca 200 rubler.

healing

Etter at furuncle ble åpnet naturlig eller som følge av kirurgisk inngrep, bør den behandles med spesielle salver for helbredelse:

  Zinksalve er et rimelig og effektivt middel. I sammensetningen av legemidlet er det bare 2 komponenter - sinkoksid, som har antiinflammatorisk effekt, og petrolatum.

Salven fungerer også som et tørkemiddel. Godkjent for bruk under graviditet og amming.

Budsjettpris - fra 25 til 50 rubler. Salicyl-sinkpasta brukes også til å helbrede kokene. Solkoseryl - betyr på grunnlag av hydrolysat fra kalvets blod. Salve fremmer produksjonen av kollagen, vevregenerering, sårheling.

Legemidlet påføres den forhåndsbehandlede antiseptiske kjelen, den danner en beskyttende film på overflaten som forhindrer infeksjon. Det koster et gjennomsnitt på rundt 300 rubler.

På helbredelsesstadiet kan du bruke kremet på grunnlag av naturlige ingredienser "Frelser", samt Bepanten, Pantoderm, Actovegin.

Er det mulig å smøre og cauterize koke med jod og strålende grønn?

Behandling av koker med jod og strålende grønn er bare tillatt i de tidlige stadier. Disse antiseptiske legemidlene kan stoppe utviklingen av koke og hjelpe dem å oppløse seg.

Hvordan cauterize selene dannet på huden? Flere ganger om dagen (fra 3 til 4), bør den voksende kjelen behandles med en bomullspinne - ikke lenger enn 30 sekunder, for ikke å brenne huden.

Ofte, etter slike prosedyrer, er det mulig å gjøre uten å åpne kjelen - det absorberes av virkningen av jod og strålende grønn, uten å danne en purulent masse.

Når kjelen er åpnet, er jodbehandling ikke lenger relevant. Dette er full av hudirritasjon og ubehagelig smerte.

Men området rundt abscessen kan smøres med strålende grønt for desinfeksjon.

Årsakene til utviklingsstadiet, metoder for behandling og forebygging, samt bilder av herpes på ansiktet, finnes i dette materialet.

Hvis du er interessert i hva som er impetigo og hvordan å behandle det, les publikasjonen vår.

Folk oppskrifter salver fra å koke

Noen oppskrifter for tradisjonell medisin er svært effektive for behandling av koke.

Hjemme kan du lage spesielle salver fra naturlige ingredienser som bidrar til modning og helbredelse av koke:

 1. Løk salve - 2 store løk må bake i ovnen til en myk tilstand. Kakk deretter løkene til en grøtaktig tilstand. Ta en halv såpe såpe, rist på en fin rist. Bland begge komponentene og påkjøl, bandasje og hold i 12 timer, og erstatt deretter kompresjonen fra salven. Etter en og en halv time, bør absessen gå gjennom.
 2. Salve av flere ingredienser - rist en fjerdedel av en vaskevask, legg 1 spiseskje olivenolje, naturlig honning, rugmel. Hell over et glass kokende vann og kok i 2 - 3 minutter. Sett 25 g voks inn i blandingen og rør den for å smelte. Salven brukes til det berørte området to ganger om dagen, dekker med en steril dressing. Legemidlet bidrar til modningen av absessen.
 3. Salve på grunnlag av voks - for en start er det nødvendig å koke et kyllingegg, det trenger bare eggeplommen. Korn, hørfrø eller olivenolje (3 ss) er litt oppvarmet på brannen, tilsett hakkede eggeplomme, 50 g fint revet bivoks. Etter koking er salven klar til bruk.

For mer informasjon om hvordan du raskt kan koker hjemme, les her.

Hver salve er effektiv på et visst stadium i utviklingen av kjelen. I tillegg er det kontraindikasjoner og bivirkninger ved bruk av narkotika. Ta hensyn til alle nyanser kan kun være en kvalifisert spesialist.

Artikkel forfatter: Margarita Dementieva, dermatovenerolog

Hvordan velge koker salve og hva er best for behandling?

En koke er en betennelse i hårfollikel og omgivende vev. Hyppigst forekommer på bena, armer, rumpe, bakre del, i lysken og på ansiktet. I områder der det ikke er noen hårvekst, blir det ikke oppstått. De er store pimples med purulent innhold, preget av spesiell smerte.

Det er vanskelig å kvitte seg med dem, så en riktig valgt koksalve spiller en viktig rolle i behandlingen.

Årsaker til koker

Hovedårsaken til kokos er stafylokokkinfeksjon. Patogene bakterier trer gjennom huden gjennom et lite sår og forårsaker betennelse.

Følgende faktorer øker risikoen for infeksjon:

 • Redusert immunitet.
 • Påvirkning på huden av kjemiske elementer.
 • Forurensning av huden.
 • Fysisk utmattelse.
 • Kroniske infeksiøse og inflammatoriske sykdommer.
 • Unsystematisk medisinering.
 • Mangel på vitaminer.
 • Økt svette.
 • Alvorlig hypotermi.
 • Feil i nervesystemet.

Oftere, kokes opp i områder som stadig er i kontakt med klær og er gjenstand for friksjon (lyske, armhuler, bakder). Økt svette og mangel på hygien øker risikoen for å utvikle betennelse, samt tilstedeværelse av infeksjoner og virus i kroppen.

Symptomer på chiria

Utviklingen av chiria forekommer i 3 faser:

 1. Infiltrasjon. Cellulære elementer med blod og lymf urenheter akkumuleres i vev.
 2. Pussdannelse. Den purulente kjerne blir dannet og avvist.
 3. Arrdannelse. Heling av huden.

Manifestasjoner av furunkulose avhenger av scenen av prosessen. Under infiltrasjonen opptrer en ubetydelig men smertefull knute. Rundt det kan du merke rødhet i huden og svak hevelse. Etter 1-2 dager dannes en liten abscess, vanligvis gul.

Behandlingsprosessen er ledsaget av en utvidelse av rødhet og en økning i mengden av pus. Infiltrere "stiger" over overflaten av huden og har ingen klare grenser. I midten kan du se gule eller grågrønne, purulente masser. På dette stadiet står personen overfor alvorlig smerte, feber og generell svakhet.

Under avvisning av infiltrering blir pus utladet, og deretter stangen selv. Resultatet er et dypt sår hvor blod slippes ut. Den er fylt med bindevev og etter 3 dager gjenstår en retraktilær fra den.

Hvilken salve hjelper med å kurere

Den inflammatoriske prosessen, en spennende hårfollikkel, tilstøtende vev og svettekjertel, kalles en koke. Kokens hovedlokalitet er hele overflaten av huden hvor håret er til stede. Hyppigheten av forvridning, markerte soner av hender, føtter, nakke, ansikt, midje, nakke, rumpe og lyskeområde.

Salve for koker med antibiotika (mot kokinger)

I kampen mot furunkulose, bruk antibiotisk salve. Etter rensing av overflaten av kjelen med et antiseptisk middel, påføres et medikament på toppen av kjelen. De vanligste er:

 1. Levomekol - designet for å rense akkumulert purulent ekssudat og ødelegge patogen mikroflora. Egenskapene til legemidlet inkluderer anti-inflammatoriske, antibakterielle og helbredende effekter. Å ødelegge syntesen av fremmed protein, "Levomekol", skadelig effekt på bakterier. Stimulerer funksjonaliteten til intracellulær metabolisme, verktøyet akselererer regenerering av skadede vev. Salve er praktisk for bruk i hjemmet. Ved bruk av legemidlet påføres en bomullsgassbandasje, brukstidspunktet - opptil 24 timer, hvorpå den blir forandret til frisk.
 2. Tetracyklin salve (fra koker) er populær i hverdagen fordi det er ledig og lav pris. Anbefalt brukstid - etter frigjøring av det akkumulerte, purulente innholdet i såroverflaten. Påfør legemidlet i form av et bandasje, med en bytte til frisk 1-2 ganger i løpet av dagen. En antiseptisk (salisylsyre, hydrogenperoksid, etc.) påføres såret. Det er tillatt å bruke tetracyklin salve direkte på selve lesjonen.

For modning av koker - trekke pus

Hva skal man bruke til å koke modnes raskere? Salver brukes i de primære stadiene av sykdommen for å fremskynde dannelsen av et abscesshodet. Etter dannelsen skjer i de fleste tilfeller en uavhengig åpning av kjelen, hvoretter pus begynner å slippe ut av såroverflaten. Midler trekker purulent ekssudat akkumulert i såret.

 1. Heparinsalve (med furunkulose) - refererer til vasodilatatorer, med sterke antimikrobielle, antiinflammatoriske og antiseptiske egenskaper. På grunn av utvidelsen av blodkar oppstår en rask absorpsjon i hudoverflaten til det farmakologiske middelet, i tillegg har legemidlet en smertestillende effekt. Heparin salve må ikke brukes under graviditet.
 2. Ichthyol salve - er oppført som effektiv på et hvilket som helst segment av dannelsen av koker, ofte brukt i begynnelsen av aldring. Svovelsalven som inngår i grunnblandingen har en skarp lukt, noe som er ubehagelig for den syke personen. Billig pris, høye effektivitet forårsaket en bred fordeling av stoffet blant befolkningen. Hovedegenskapene inkluderer antiseptiske og desinfiserende egenskaper. Salven på koker, på grunnlag av ichthyolum, brukes som kompress, som krever oppdatering hver tredje time.
 3. Sintomitsinovaya salve - inneholder i hovedsak av ricinusolje, tar lett pus innhold, parallelt med å tørke såret og helbrede overflaten. Anvendes på hudoverflaten eller i form av en bomullsgassbandasje. Legemidlet brukes til fullstendig forsvunnelse av eksterne tegn på subarasaner. Bruk tid - til klokken 24, etter utløpet av dager må bandasjen byttes ut med frisk.

Sår Healing Ovn - Hvordan behandle

Helbredende salver anbefales som tilleggsmedisiner på tidspunktet for selvstengning av skadede vev.

 1. Vishnevsky Salve - kjent for sine antiinflammatoriske, antibakterielle og helbredende egenskaper. Bruken av Vishnevsky salve akselererer prosessen med å gjenopprette skadede overflater, brukes i form av dressinger, lotioner, kompresser. Når du bruker legemidlet, påføres det i et tykt lag, og rengjør såroverflaten. Dressing endring - opp til fire ganger per dag. Legemidlet er ikke brukt ved åpning av modenkoking - for å unngå dannelse av subkutan suppurering (abscesser). Mykningsegenskaper er en kontraindikasjon mot modning - kanskje den utilsiktede smeltingen av den nekrotiske staven og får purulent innhold i vevet.
 2. Levocin er en helbredende salve som brukes etter en ødelagt kjele. Hovedhandlingen er antimikrobiell, desinfiserende og anestetisk.
 3. Sink salve - har anti-inflammatorisk effekt, det regnes som et stoff (basert på sink) uten åpenbare bivirkninger. Denne egenskapen tillater bruk av salve i perioder med fôring og svangerskap. Hygroskopiske egenskaper av stoffet akselererer tørking av sår og bidrar til raskere helbredelse av skadede vev.

Vanlige spørsmål

1. Ichtiol salve eller Vishnevsky salve?

Utnevnelsen av et egnet stoff behandler den behandlende legen.

2. Er det mulig å bruke Vishnevsky salve sammen med Ichthyol?

Hvert verktøy er designet på sitt stadium av modning av abscess. Enkel bruk er ikke mulig.

3. Behandling av kjele med Vishnevsky salve - hvor mye skal brukes?

Verktøyet påføres med et tykt lag direkte på et helbredende sår eller på en bomullsgassbandasje.

4. Er en Vishnevsky salve trygg for å behandle koker?

Ja, hvis du følger bruksanvisningen. For å kontrollere kjelen er ukontrollert forbudt.

5. Er det mulig å koka med en Vishnevsky salve på kroppen og bruke en Vishnevsky salve fra kokos i ansiktet?

Det er mulig, men med godkjenning av behandlende lege.

6. Hva er salven å salve mest fra furuncle i øret?

Det er bedre å konsultere en lege - å bryte gjennom, en abscess kan forårsake betennelse i mellomøret. Utnevnelsen av antibakterielle salver mot purulent akne i ørene (nærvær av furunkulose) skal utføres av den tilstede spesialisten.

7. Den beste koker salve?

Hvis furunkul salven av en kirsebær vishnev brast. Hvis du har furunkulose (mange chiriyas), må du vente til en abscess åpner og påfør balsam. Å trekke pus med et umodent papuleliniment vil ikke kunne - for dette brukes andre midler.

8. Er det mulig å behandle akne med Vishnevsky liniment?

Nei, for hver sykdom har sine egne medisiner. Dette stoffet er et effektivt middel for chirya.

Vishnevsky salve til koke - et av de mest brukte terapeutiske legemidlene, fungerer etter oppkokning etter åpning, brukt til behandling hjemme.

9. Er det mulig å bruke nystatin til furunkulose?

Nystatin er et antifungal stoff. Dens bruk er tillatt i nærvær av soppinfeksjon og kun under tilsyn av en spesialist.

10. Foreskrevet Fuzimed, hvorfor? Hva er Ilon for?

Fuzimed er et regenereringsmiddel som brukes til å helbrede sårflater.

Ilon - brukes som antiinflammatorisk, antiseptisk, desinfiserende middel.

11. Jeg smmer kremer etter en furuncle, og huden forblir tett?

Antall hjelpemidler som eliminerer virkningen av furunkulose er enorm, men det er nødvendig å bruke farmasøytiske preparater som løser arr. Vanlige kosmetiske kremer er ikke egnet for disse formålene.

Viktig å vite!

Baba Nina om Russland: "Thunder vil briste i oktober 2018 og penger vil falle fra himmelen.

Velge den beste koker salve

Furunkulose er ofte en konsekvens av lukkede komedoner. Fremveksten av en dermatologisk sykdom er forårsaket av en nedgang i kroppens immunstatus, som ikke klarer å klare reproduksjonen av bakterieflora på huden. Patologi krever en integrert tilnærming til behandling, der det også er svært viktig å bruke aktuelle preparater. En antibiotisk salve bidrar til å redusere populasjonen av patogener, og bidrar også til å redusere betennelse.

Provoking faktorer

Fremveksten av koker på kroppen på grunn av følgende provokerende faktorer:

 • overdreven svette
 • utilstrekkelig hudpleie;
 • brudd på integriteten til epidermis.

I fravær av sterk immunstatus mot bakgrunnen av de ovennevnte faktorene begynner furunkulose å utvikle seg, noe som skyldes den patogene multiplikasjonen av stafylokokker-bakterier.

De mest effektive stoffene

Hvordan smøre en kjele, fortell nedenstående liste over svært effektive stoffer:

 • "Oflokain";
 • "Ichthyol salve";
 • "Levomekol";
 • "Iruksol";
 • "Sintomycin salve";
 • "Erytromycin salve";
 • "Vishnevsky salve."

Alle disse verktøyene har en god antibakteriell effekt og forhindrer videre utvikling av infeksjonen.

"Oflokain"

Dette stoffet skyldes de viktigste aktive stoffene i sammensetningen, bidrar til den antimikrobielle effekten. Kokt for koker inkluderer ofloxacin, som har en antibakteriell effekt. I tillegg til den viktigste aktive ingrediensen inkluderer salve fra chiria lidokain, som er en bedøvelse. På grunn av dette har stoffet også en smertestillende effekt.

Behandling med salve utføres til fullstendig eliminering av symptomene på en dermatologisk sykdom. Det anbefales å sette betyr to ganger i banker, om morgenen og om kvelden. Påfør det utelukkende på rene og tørre komponenter.

Bruk av stoffet anbefales ikke for kvinner i stilling og amming. Dessuten bør bruken av denne brukes til personer med en allergisk reaksjon på bestanddelene.

"Ichthyol salve"

Dette verktøyet har gode antiseptiske egenskaper på grunn av den viktigste aktive ingrediensen ichthyol. Medikamentet mot koker gjør at du kan eliminere den inflammatoriske prosessen og bringe øyeblikket av utvinning nærmere.

I tillegg kan salven lindre smerte, brenning og kløe, noe som kan forårsake en betennelsesprosess i vevet. Det fremmer raskere healing.

Behandlingsmidler utføres til fullstendig gjenoppretting. For å gjøre dette, bruk salven på en bomullspinne og bruk på sårpunktet. Det er mulig å fikse midler ved hjelp av en gips. Bytt bandasjer med medisinering bør være to ganger om dagen. De første merkbare forbedringene i tilstanden kommer på den andre dagen.

Legemidlet tolereres vanligvis godt, uten å forårsake allergiske reaksjoner. Det er tillatt å søke fra en alder av seks. Men gravid og amming er bedre å avstå fra bruk av midler.

"Levomekol"

Dette er en av de mest effektive og populære stoffene som brukes til furunkulose. Salve som drar pus fra en koke har anti-stafylokokk og anti-inflammatorisk virkning. I tillegg bidrar det til en raskere helbredelse av arr.

Umiddelbart etter påføringen trengs salvets komponenter dypt inn i selve senteret av betennelse og begynner sin antibakterielle virkning. Som et resultat forsvinner kløende følelsen snart, og smerten avtar.

Behandling med middelet utføres til såret igjen etter at suppurasjonen forsvinner helt. Det anbefales å bytte bandasjer med legemidlet to ganger om dagen.

Vanligvis har medisinen ingen bivirkninger, derfor tolereres det godt og kan brukes til terapi, selv hos barn, som angitt av lege.

"Iruksol"

Dette er en av de mest effektive importerte stoffene, som består av antibakterielle komponenter. Koksalven med et antibiotikum brukes også til behandling av purulente sår. Den har en hurtigvirkende effekt på grunn av sin kraftige antiseptiske effekt og god regenererende egenskap.

Behandling av furunkulose med dette legemidlet er meget effektivt, da det har absorberbare egenskaper. Allerede etter første tiltak av behandlingen, er det en merkbar forbedring i tilstanden til huden etter flere timer.

En enkeltdose per dag er nok til å starte en aktiv helingsprosess. Salve er ofte foreskrevet for pasienter som lider av diabetes, da det perfekt helbreder sår.

Verktøyet er en forholdsvis alvorlig lokal narkotikahandling, så bruken er bare tillatt når den er utpekt av legen.

Når det brukes, unngå sunt vev, da medisinen kan forårsake alvorlig irritasjon. Hvis det oppstår en allergisk reaksjon, skal salven kasseres.

"Sintomycin salve"

Sintomitsinovaya salve, som har en god bakteriedrepende egenskap, er et tilgjengelig middel for behandling av chirya Det fører til ødeleggelse av den patogene aktiviteten til stafylokokker og bidrar til fjerning av betennelse. Den viktigste aktive substansen er et potente antibiotikumkloramfenikol. Som en ekstra komponent brukes ricinusolje, noe som forbedrer den terapeutiske effekten av medikamentet.

Salven kan i betydelig grad lindre pasientens tilstand allerede den første dagen, da den også har smertestillende effekt.

En enkeltdose per dag av medisinen er nok til å legge merke til forbedringer i tilstanden til huden. Behandlingen utføres til fullstendig gjenoppretting.

Under graviditet og amming anbefales ikke bruk av rusmidler. Hvis en allergisk reaksjon oppstår, skyll straks av.

"Erytromycin salve"

Dette legemidlet, beregnet på ekstern bruk, er ofte foreskrevet for furunkulose. Det virker som et kraftig antiseptisk middel, som står for dets bruk i dermatologi for sykdommer forårsaket av stafylokokker.

Verktøyet har en rask effekt, undertrykker aktiviteten til patogene bakterier. Dette fører til det faktum at snart betennelsen minker, og kløen og brenner bort.

Hyppigheten av bruk i det daglige intervallet avhenger av alvorlighetsgraden av sykdommen. Det anbefales vanligvis å bytte bandasjen med legemidlet to ganger om dagen. I mangel av forbedring på den tredje behandlingsdagen, er det mer hensiktsmessig å erstatte stoffet med en annen.

Salve er forbudt å bruke i terapi hos gravide og ammende kvinner. I nærvær av kroniske patologier forbundet med lever og nyrer, bør du konsultere en lege før bruk.

"Vishnevsky salve"

Med dette verktøyet kan du trekke pus ut av kjelen raskt og effektivt. I tillegg har den en kraftig antibakteriell effekt, med det resultat at regelmessig bruk reduserer den inflammatoriske prosessen.

Dressing anbefales å bytte stoffet opptil to ganger om dagen. Fremgangsmåten bør utføres til det øyeblikket kjelen går i stykker.

Hos pasienter som lider av kroniske patologier assosiert med nyrene, er bruk av stoffet kontraindisert.

På grunn av den spesielle lukten av salven, prøver de å bruke den i ekstremt sjeldne tilfeller.

Hva betyr å velge?

Terapi med salver i perioden med alvorlig flyt av furunkulose er ekstremt nødvendig. Av alle de forskjellige stoffene for kokende er det noen ganger vanskelig å velge de mest effektive måtene. For å avgjøre valget bør det være en lege, da uautorisert bruk av legemidlet kun kan føre til forverring.

Koker salve

Apotekskiosker tilbyr et omfattende utvalg av kokesalver. Men hvilken er bedre? Hvordan lage det riktige valget? Før du begynner behandling for koker, må du finne ut hvordan sykdommen utvikler seg og bestemme årsakene.

Hvorfor koker det?

Koker, eller koiler, dannes som et resultat av betennelse i hårfollikel og omgivende vev. Derfor kan de bare oppdages på de områder der det er hår: på ansikt, armer og ben, på rygg og underliv, på baken, i lysken og armhulen. Koker har utseendet til stor smertefull akne, fylt med pus.

Den vanligste årsaken til inflammatoriske prosesser er patogene bakterier (vanligvis stafylokokker), gjennomtrengende hudceller gjennom små sår.

Av grunner som øker risikoen for å koke, tilhører:

 • forurensning av huden;
 • dårlig hygiene;
 • kjemiske effekter på huden;
 • kroniske betennelses- eller smittsomme sykdommer;
 • funksjonsfeil i nervesystemet
 • svekkelse av immunforsvaret;
 • ukontrollert medisinering, spesielt antibiotika;
 • konstant rubbing av huden mot klær;
 • hyppig skade;
 • vitamin mangel;
 • stressende tilstand;
 • fysisk og psyko-emosjonelt overarbeid;
 • mangel på riktig hvile;
 • overdreven svette
 • alvorlig hypotermi eller overoppheting;
 • skarpe temperaturfall.

Faser av kokker

Kjelen i utviklingen går gjennom flere faser:

 • infiltrering - det er en opphopning av cellulære elementer som inneholder urenheter av lymf og blod;
 • suppuration - en purulent kjerne dannes, som etter en tid blir avvist;
 • arrdannelse - pimple forsvinner og huden helbreder.

Symptomer på patologi

Symptomene på sykdommen er avhengig av scenen.

Ved infiltrering blir en liten knute synlig og forårsaker alvorlig smerte. Den tilstøtende huden rødmer og sveller. Etter et par dager vises en koke.

Når festering rødhet strekker seg videre, øker mengden pus. En person opplever alvorlig smerte og generell svakhet, sin temperatur stiger.

Ved arrdannelse fyller bindevevet såret. Etter 3 dager forblir bare et arr i stedet for furuncle.

Hvordan behandle furunkulose?

For at behandlingen skal lykkes, er det nødvendig ikke bare å kvitte seg med kjelen, men også for å eliminere årsaken. Derfor må du konsultere en lege. Han vil etablere en nøyaktig diagnose og velge en omfattende behandling, inkludert bruk av tabletter, injeksjoner og salver. Om nødvendig vil legen anbefale kirurgi for å åpne en abscess.

Typer av salver

Ved behandling av kokinger er salver effektive, som er delt inn i flere grupper.

Trekke pus

Ved begynnelsen, når kjelen er stengt, er det nødvendig å smøre det med salver, noe som øker åpningen og frigjøringen av pus, og dermed unngår kirurgisk behandling. Salver bidrar til dannelsen av kuldehode (pustler) og lekkasje av pus. Du kan ikke klemme pimple. I slike tilfeller er det stor risiko for å spre infeksjonen.

Aktivt å trekke pus fra kjelen:

 • Ichthyol salve
  Inneholder ichthyol, petrolatum og svovel, har antiinflammatoriske, desinfiserende og antiseptiske egenskaper, lindrer kløe, brennende og ømhet. Ichthyol salve trekker effektivt pus på et hvilket som helst stadium av inflammatorisk prosess, noe som er spesielt viktig ved behandling av abscesser, og gir en betydelig økning i helbredelsen. På problemområdet plasseres en komprimering av ichthyol salve, som endres hver annen time. Vesentlige forbedringer vil vises på en dag. Bruk kun før gjennombrudd av kjelen. Den eneste ulempen med ichthyol salve er en spesiell lukt.
  Ichthyol salve kan brukes til barn over 6 år. Under graviditet og amming, er det bedre å erstatte ichthyol salve med et annet middel.
 • Liniment balsamisk Vishnevsky, eller Vishnevsky salve
  Inneholder ricinusolje, tjære, xeroform og grønnsakskomponenter. Vishnevsky salve lindrer betennelse, effektivt trekker pus, tørker og helbreder vev. Kompresser, tamponger eller lotioner fra Vishnevsky salve blir påført en abscess tre ganger om dagen i flere timer.
  Som ichthyol salve gir en merkelig lukt. Vishnevsky salve er kontraindisert i narkotika.
 • Sintomycin salve
  Sammensetningen inneholder antibiotikumet kloramfenikol, som nøytraliserer visse bakterier, stopper spredning av infeksjon og betennelse, samt ricinusolje, noe som øker den terapeutiske effekten. Ved behandling av kokos akselererer åpningen, fjerner pus, tørker og heler. Bruk daglig, gjør bandasjer. Effekten er merkbar etter en dag.
  Sintomycin salve er luktfri og har lav pris. Anbefales ikke for gravide og ammende kvinner.
 • Heparin salve
  Inneholder heparin, som forhindrer dannelsen av blodpropp og lindrer betennelse, og bensokain, noe som reduserer smerte. Utvider blodkar, som sikrer rask absorpsjon av komponenter.
  Heparin salve brukes til å akselerere modningen av kjelen. Etter å ha åpnet en abscess, er bruk av salve kontraindisert.
 • Baneotsin
  Salve ikke bare trekker pus, men har også antibakterielle og sårheling egenskaper. Kok smurt 3-4 ganger om dagen.
  Etter fjerning av trekksalver, må kjelen behandles med alkohol. Hvis en skorpe dukker opp ved bruk av salver, kan den ikke klemmes ut. Ellers vil infeksjon forekomme i andre områder, noe som vil forverre situasjonen betydelig.

Antibiotisk salve

Etter at furuncle åpner, er det nødvendig å stoppe betennelsen og den videre dannelsen av pus, og også for å forhindre spredning av infeksjon.

Til dette formål, bruk av salver, som inkluderer antibiotika:

 • levomekol
  Karakterisert av en kombinert sammensetning. Inneholder kloramfenikol (antibiotika) og metyluracil (et stoff som forbedrer lokal immunitet). Derfor har Levomekol en kompleks effekt: lindrer betennelse, kløe og smerte, ødelegger infeksjonen, renser kjelen fra pus, akselererer vevregenerering. Det er en av de beste salver for behandling av kokter, helbredende aknemer og arr. Levomekol hemmer syntesen av bakterieprotein, noe som fører til at bakteriene dør.
  Kok 1-2 ganger om dagen smurt med levomekolom og lukkes med steril dressing. Salven trenger inn i midten av senteret av betennelse, stimulerer intracellulære metabolske prosesser og fremmer rask reparasjon av vev.
  Levomekol har ingen kontraindikasjoner. Som foreskrevet av legen kan brukes til å behandle koker hos barn.
 • Levosin
  Salvens sammensetning ligner levomekolu, men inneholder også en smertestillende middel. Derfor anbefales Levocin i tilfeller der kjelen gir alvorlig smerte.
 • Bactroban
  Tilhører bredspektret antibiotika. Smør furuncle flere ganger om dagen for alvorlige inflammatoriske prosesser.
 • Oflokain
  Salven inneholder et antibiotikum ofloxacin, som har antimikrobielle egenskaper og lidokain, et antiseptisk middel som eliminerer selv svært sterke smerter. Salven lindrer også betennelse og hevelse. Ofloxacin blokkerer spredning av bakterier, som forårsaker deres død. Smør furuncle 2 ganger om dagen.
  Oflokain skal ikke brukes hos gravide og ammende kvinner.
 • Iruksol
  Kjent som et av de mest effektive antibakterielle stoffene. I tillegg er det en antiseptisk og har regenererende egenskaper, så det anbefales ikke bare for koker, men også for behandling av purulente sår og trofasår. Iruxol er preget av kraftig og rask handling. Effekten er merkbar etter første bruk av salven. Vask kjelen en gang daglig, unngå kontakt med sunn hud, noe som fremkaller irritasjon. Bruk kun på resept.
 • Sintomycin salve
  Den brukes både til å åpne abscesser og trekke pus, og for å stoppe infeksjonen, da den effektivt ødelegger stafylokokker og lindrer betennelse. Påfør salven til fullstendig helbredelse av kjelen.
 • Erytromycin Salve
  Den er preget av kraftige antiseptiske egenskaper, ødelegger effektivt infeksjon av infeksjoner, lindrer betennelse, brennende og kløe. Forbindelser påføres problemområdet 2 ganger om dagen. Erytromycin salve er kontraindisert under graviditet og amming.
 • Tetracyklin salve
  Inneholder tetracyklin - et antibiotikum med et bredt spekter av virkning og ødelegger effektivt stafylokokker. Smør koka to ganger om dagen og påfør et bandasje. Tetracyklin salve har den laveste prisen.

Før du smører kjelen med antibiotika, må huden behandles med en desinfiserende løsning.

Helbredende salver

I det siste stadiet, etter at absessen er åpnet og frigjøring av pus, er det nødvendig å tørke sårene, sikre helbredelsen og gjenopprette huden.

Følgende salver bidrar til å øke regenereringsprosessen:

 • sink
  Inneholder sinkoksid og petrolatum. Effektive kamper koker: lindrer betennelse og irritasjon, tørker (på grunn av hygroskopiske egenskaper) og fremmer helbredelse. Zinksalve har ingen kontraindikasjoner og har ingen bivirkninger.
 • Vishnevsky
  På grunn av den komplekse virkningen, kan Vishnevsky salve brukes både på suppurasjonsstadiet og på scarringstadiet.
 • aktovegin
  Forbedrer metabolismen, aktiverer dannelsen av nye celler på overflaten av huden, noe som gir rask healing av koke. Kjør daglig.
 • solkoseril
  Salven inneholder en spesiell substans som er hentet fra kalvens blod, på grunn av hvilken den er effektiv selv med vanskelige helbredelser når andre salver er impotente. Solkoseryl aktiverer kollagenproduksjon, stimulerer metabolisme og cellefordelingsprosesser, fremmer vevregenerering og sårheling.
  Smør koker 2-3 ganger om dagen. Salven danner en beskyttende film, unntatt reinfeksjon.
  Solkoseryl er helt trygt og har ingen kontraindikasjoner.
 • Pantoderm
  Reduserer betennelse og aktiverer regenereringsprosessene. Etter påføring på huden frigjør salven pantotensyre, som er en del av koenzym A, en acetyleringskatalysator, som deltar i metabolske prosesser.
  Pantoderm smurt på betente områder 1-2 ganger om dagen. Resultatet er merkbart etter flere trinn. Salve har ingen kontraindikasjoner.
 • D-panthenol
  Inneholder dexpanthenol, som faller på huden, splitter, danner pantotensyre. D-panthenol virker på samme måte som pantoderm.
 • livredder
  Salven inneholder urte ingredienser som har en kraftig helbredende effekt:

 • Havtorn og olivenolje - myk huden og stimulere regenerering;
 • Calendula ekstrakt - eliminerer betennelse og ødelegger patogene bakterier;
 • bivoks - danner en beskyttende film, som ikke mangler en sekundær infeksjon;
 • Naftalan olje - desinfiserer, anesteserer, lindrer kløe;
 • terpentin - har antiseptiske og smertestillende egenskaper;
 • Vitaminer A (retinol) og E (tokoferol) - kjent som kraftige naturlige antioksidanter, gir fornyelse og reparasjon av vev.

Redningsmannen anbefales for andre dermatologiske problemer, effektivt bekjemper akne, fjerner spor av akne.

Problemområdet behandles med salve og lukkes med pustende dressing.

Hvis du begynner å behandle koker i tide, vil du snart kunne løse problemet effektivt og uten komplikasjoner. Feil behandling for koker kan forårsake alvorlige komplikasjoner og til og med sepsis.

Flere Artikler Om Typer Acne