Hårsekken og omkringliggende vev som er betent med nærvær av pus er furuncle (chiry, boil). Kokene vises ikke som andre hudbetennelser, på steder der det ikke er noen vekst i håret. De hyppigste stedene på kroppen, der det er koker: ben, hender, bakder, lyskeområde, nedre rygg, nakke, nakke (bak), ansikt.

Avhengig av type bakterier, skjer en furuncle: streptokokk; stafylokokker (sycosis, karbunkul, follikulitt, hydradenitt) og blandet.

Årsaker til koker og symptomer

Det er en furuncle på grunn av utseendet av bakterier, oftest stafylokokker. Årsakene kan være forskjellige, for eksempel: kamme og få bakterier i såret eller hudtrauma.

Personer med svakt immunsystem har større risiko for å koke.

Også kjelen kan utløses av følgende faktorer:

 • kjemisk irritasjon;
 • permanent hudkontaminering;
 • langvarig fysisk tretthet;
 • vitamin mangel;
 • økt aktivitet av svette og sebaceous kjertler;
 • overoppheting eller alvorlig hypotermi
 • svikt i nervesystemet, mangel på riktig hvile.

Hovedkildene til en koke er:

 • manifestasjon av pus i midten og utslipp av hvit farge med blod;
 • gul flekk i midten av kjelen;
 • forhøyet temperatur;
 • smerte øker gradvis, men faller når pus kommer ut og kjernen skiller seg.

Typer av salver til behandling av kokinger

Når du behandler en koking, må du kontakte en spesialist som vil hjelpe deg med å velge riktig lokal behandling og fortelle hvilken salve som er bedre å behandle eller om nødvendig å utføre en kirurgisk prosedyre. I de fleste tilfeller koster behandlingen bare salve.

For behandling av koke i ulike deler av kroppen (ansikt, under arm, lyske, etc.) påfør mange salver. Avhengig av scenen hvor kjelen er plassert, velges det nødvendige middelet. I de tidlige stadier av utvikling av en koke, anbefales det å hente antiseptiske salver og pus trekke fra en pod.

Antibiotiske salver vil være mest effektive når en spontan åpning av absessen har skjedd, og også hvis det er risiko for infeksjon av bakterier. Etter den viktigste behandlingsprosessen anbefales det å bruke helbredende salver for å gjenopprette huden.

Antibiotisk salve

Mot kokker blir antibakterielle salver oftest prøvd på. De brukes når kjelen befinner seg i øret, nesen eller ansiktet, når det er et sted å være tilbakevendende furunkulose og når en person har svak immunitet. Etter at overflaten av abscessen er behandlet med en løsning med en antiseptisk effekt, bør en antibiotisk salve påføres.

De mest populære stoffene: Levomekol, Oflokain, Dioksizol, Tetracyclin salve og andre.

Levomekol - dreper mikrober og rydder fokuset på pus som har akkumulert. Det er praktisk å bruke til hjemmebehandling. Salven har ikke bare anti-inflammatoriske egenskaper, men også antibakteriell og har en helbredende effekt. Legemidlet virker på grunnlag av ødeleggelsen av proteinsyntesen til bakteriene selv, som til slutt dør.

Salve fremmer rask vevsreparasjon på grunn av stimulering av intracellulære metabolske prosesser. Steril gaze dressing gjennomvåt med salve og påføre såret. Bytt dressinger daglig.

Trekker salve

Salver med trekkende effekt brukes i utgangspunktet, siden de bidrar til dannelsen av pustler - hodet på en furuncle. Når hodet er dannet, åpner furuncle oftest seg selv og pus flyter fra det. I intet tilfelle kan ikke klemme absessen, som en stor sannsynlighet for å spre infeksjonen.

Ichthyol salve - brukes på et tidlig stadium av behandling, når kjelen ikke er moden. Men det vil være effektivt i enhver fase av modning av absessen.

Det er derfor salven er allment kjent for sin effektivitet og lave kostnader. Den har en antiseptisk og desinfiserende effekt.

Brukes i form av komprimerer med ichthyol salve, de trenger hyppige endringer og bør påvirke minst 2-3 timer.

Heparin salve er et antiseptisk, antiinflammatorisk og antimikrobielt legemiddel. Når du bruker salve til det berørte området, utvides karene, og komponentene i preparatet absorberes veldig godt. En av hovedkomponentene i dette legemidlet er bedøvelse. Salve er ikke anbefalt for gravide.

Sintomitsinovaya salve - er en del av ricinusolje, på grunn av hvilken salven anses å være øm, ikke tette såret, men trekker det veldig godt, parallelt tørker og helbreder den skadede overflaten. Hvis situasjonen forverres (med furunkulose), brukes stoffet under dressingen. Påfør syntomycin salve til forsvunnelse av tegn på infeksjon. Brukes til å koke og forandre dressinger daglig.

Helbredende salver

Når hovedbehandlingen kommer til en slutt, anbefales det å bruke midler spesielt opprettet for helbredelse i helbredelsesområdene. De mest populære er: Vishnevsky salve og sink salve.

Vishnevsky salve - det er mye brukt i behandlingen av kokos, har anti-inflammatoriske egenskaper og er praktisk å bruke hjemme. Det har også en antibakteriell egenskap og optimaliserer prosessen med reparasjon av vev.

Vishnevsky salve har en god helbredende effekt. Påfør i form av lotioner, tamponger, komprimerer. Påfør et tykt lag på infeksjonsstedet og reparer.

Denne prosedyren er gjort 3-4 ganger om dagen, hver gang desinfisering av såret. Ikke bruk salven under brudd eller modning av kjelen, da det myker abscessens vegger og bidrar til trusselen om subkutan abscess - abscess.

Zinksalve - et legemiddel til ekstern bruk, som består av bare to komponenter: petrolatum og sinkoksid i forholdet 10: 1. Det er sinkoksid i dette preparatet som har en anti-inflammatorisk effekt.

Dette er en av salver, som ikke har noen bivirkninger. Dette er den viktigste fordelen som lar deg bruke verktøyet selv under graviditet og amming.

I tillegg har sinksalve en hygroskopisk egenskap, på grunn av at stedet for betennelse tørker mye raskere og huden blir raskere gjenopprettet.

Til slutt foreslår vi at du gjør deg kjent med hvordan du bruker salven til behandling av koke. Dette vil fortelle Valery Mitish Afanasyevich - leder av avdelingen for sår og sårinfeksjoner hos Institutt for Kirurgi dem. AV Vishnevsky:

Hvordan smelte en koking, kok: en gjennomgang av trekk salver

Mange, minst en gang i livet, møtte en ubehagelig og smertefull hudpatologi, kalt populært koking. Noen i det hele tatt lider av flere sår - i dette tilfellet diagnosen "furunculosis".

I hovedårsaken til purulent betennelse i hårfollikk, sebaceous kjertel og omgivende vev er Staphylococcus aureus (mye mindre ofte - andre bakterier).

Chirya hopper opp i ansiktet, i armhulene, i lysken, på nakken, på ryggen - på alle steder der det er hår.

Bidra også til utseendet av sår:

 • kroniske sykdommer;
 • utilstrekkelig kroppshygiene
 • intensivt arbeid med sebaceous og svettekjertler;
 • beriberi;
 • stress.

Furuncle begynner med utseendet av en rødlilla segl, som deretter fylles med pus, og i midten av klumpen dannes en nekrotisk stang.

Pasienten er bekymret for pulsering, brennende, kramper, smerte i skadeområdet.

Den mest effektive salven til behandling av koiler

Det er mange salver som er effektive i behandlingen av furunkulose.

Men det er vanskelig å finne ut hvilke verktøy som skal brukes. Det er bedre hvis legen foreskriver passende stoffer.

På forskjellige stadier av kokeformasjon bør salver med forskjellige effekter brukes:

 • i begynnelsen av dannelsen av en purulent abscess - betyr å lindre betennelse og stimulere modning;
 • da er det nødvendig med narkotika som trekker ut pus, hjelper kokene å bryte raskere;
 • Etter at en abscess har bristet (eller en kirurg har åpnet den), vil det bli behov for helbredende medisiner.

Antiseptiske og pus salve trekker

Ithyol, heparin, Sintomycin salve, Ilon salve brukes oftest til modning av koker og trekking av dets purulent-nekrotiske innhold.

Oftest i dannelsen av koker bruker:

 • furatsilin;
 • jod;
 • salicylalkohol;
 • hydrogenperoksid;
 • fukortsin;
 • Betadine;
 • Zelenka;
 • klorheksidin;
 • alkoholoppløsning av Evcalimine;
 • Dimexide.

Fra antiseptiske salver brukes oftest Betadin, Miramistin, Boric salve, Resorcin. Målet med behandling på dette stadium av kokerformasjonen er å trekke pus fra neoplasma.

Når innholdet i kjelen når det ønskede utviklingsstadiet, vil absessen briste og utløpet av purulente masser vil begynne.

Til abscess burst, bruk spesiell salve:

  Ichthyol - unntatt hovedformålet (trekke pus), lindrer verktøyet betennelse, desinfiserer, anesteserer. Ulempene med ichthyol inkluderer en skarp ubehagelig lukt på grunn av tilstedeværelsen av svovel i blandingen.

Iktyolsalve påføres såret, lukket med en steril gazeforbinding, prosedyren utføres i gjennomsnitt opptil 3 ganger per dag. Barn under 6 år bør ikke bruke salve med ichthyolum. Det er verdt stoffet fra 90 til 130 rubler. Heparin - salve har en allsidig effekt: hindrer dannelsen av blodpropp, reduserer betennelse, lindrer smerte.

Heparin salve, når den påføres på et ømt sted, utvider blodårene, på grunn av hvilke bestanddelene av medisinen absorberes raskere.

Verktøyet brukes ikke i nærvær av ulcerative prosesser, lav blodpropp, for gravide kvinner. Prisen på stoffet er ganske rimelig - fra 50 til 150 rubler. for en 25 gram rør. Vishnevsky salve - hele navnet høres ut som Liniment balsamid ifølge Vishnevsky, et legemiddel med to viktigste aktive ingredienser - bjørk tjære og xeroform.

Dette er et bevist verktøy med en effektiv handling som må brukes på et sårt sted, dekket av et bandasje. Optimal bruk to ganger om dagen.

Kontraindikasjoner til bruken kan være økt sensitivitet for komponentene. Salve er rimelig - i gjennomsnitt fra 30 til 60 rubler, avhengig av doseringen. Ilon - salve er effektiv på grunn av den utprøvde antiinflammatoriske effekten, evnen til å akselerere prosessen med modning og åpning av chirya. Sammensetningen inneholder naturlige ingredienser - terpentinolje, lerkantpentin og andre urtepreparater.

Dette verktøyet brukes i alle stadier av purulent betennelse i huden. Påfør legemidlet på det berørte området i 10-12 timer, lukk med steril bandasje. Det finnes en salve i forskjellige apotek fra 350 til 600 rubler.

hormonelle

Hormonale legemidler kan kun foreskrives av en lege - ta hensyn til alvorlighetsgraden av purulent prosessen og pasientens individuelle egenskaper.

Inneholder glukokortikosteroider (hva er det lest her) medisiner har mange kontraindikasjoner å bruke:

  Hyoksyson - den kombinerte effekten av legemidlet er gitt av hormonhydrokortison og tetracyklin antibiotikumoxytetracyklin, som er en del av salven.

Salven skal påføres kogepunktet opptil 3 ganger om dagen, i et tynt lag. Varigheten av behandlingen er individuell.

Legemidlet kan ikke brukes under graviditet og amming, så vel som barn under 12 år. Du kan kjøpe salven til en pris på 70 til 85 rubler for et 10 gram rør. Celestoderm - salve med hormonet betametason. Den har en utbredt anti-inflammatorisk effekt.

For å oppnå en terapeutisk effekt er det nok å påføre salve to ganger daglig.

Gravide og ammende kvinner bør ikke foreskrive dette stoffet, og de bruker heller ikke det til behandling av barn opp til 6 måneder. Prisen på medisiner i forskjellige doser varierer fra 180 til 500 rubler. Triderm - stoffet er tilgjengelig i form av en salve eller krem. Anti-inflammatorisk og antibakteriell effekt er gitt av legemidlet betametason, clotrimazol og antibiotisk gentamicin.

Triderm skal behandle det berørte området, verktøyet påføres to ganger om dagen. Gravide kvinner bør bruke legemidlet strengt under tilsyn av en lege, ikke foreskrive stoffet til barn under 2 år.

En salve på 15 gram koster fra 500 til 600 rubler, en krem ​​i samme dosering - fra 450 rubler.

Denne artikkelen presenterer en liste over kortikosteroider. Lær mer!

Du vet ikke hvordan du skal behandle kyllingpokken i barnets munn? Dette vil fortelle publikasjonen vår.

antibiotika

Antibiotiske salver brukes ofte til å behandle koke. De bidrar til å ødelegge de patogene bakteriene som forårsaket utseendet av purulente abscesser.

I gjennomsnitt bør behandling av hudpatologi med antibakterielle salver ikke være lenger enn 5-7 dager.

Før det påføres et eksternt middel, behandles det berørte området med et antiseptisk middel.

Populære antibakterielle salver er:

  "Levomekol" - et stoff med komplisert handling som bekjemper betennelse, ødelegger patogen mikroflora, fremmer bedre sårheling (på grunn av innholdet av metyluracil i sammensetningen).

Salve skal fuktes med en steril klut og festes til koking, og deretter festes. Bandasjer endres 3-4 ganger om dagen.

Kontraindikasjoner narkotika har nesten ikke. Det er et 40 grams smørsløk fra 120 til 140 rubler. Tetracyklin salve er en rimelig og samtidig svært effektiv middel. Den antibiotiske tetracyklin, som er en komponent, kjemper aktivt mot patogene bakterier.

Verktøyet påføres den allerede åpnede furuncle, når hulrommet ryddes av purulent-nekrotiske masser. Bytt bandasjen hver 12. time, til fullstendig helbredelse av såret. Prisen er ganske demokratisk - fra 25 til 45 rubler. Oflokain - stoff med effekten av "tre i ett": bekjemper bakterier, fjerner hevelse, anestesi (på grunn av innholdet av lidokain). Salven kan påføres på såret eller på en steril dressing som påføres det berørte området. Det skal være salve fra 80 til 130 rubler for et rør 15,

For å behandle koker, brukes Oflomelide, som også inneholder ofloxacin og lidokain pluss en annen komponent, metyluracil.

Han foreskrives når en chiryak gir sterk smerte. Bytt dressingen gjennomvåt i salve opptil 3 ganger per dag. Legemidlet er billig - ca 80 rubler for et 40-grams rør. Syntomycin Salve - har et bredt spekter av handling. Det er nok å bruke stoffet under bandasjen en gang om dagen og hold i 12-14 timer.

Legemidlet tolereres godt, men har mange kontraindikasjoner - med unntak av graviditet og amming, er dette også opp til 2 måneder, nyre- og leversykdom, og individuell intoleranse. Pris varierer fra 40 til 70 rubler. Baneocin - salve basert på to antibiotika som utfyller hverandres effekter. Aktivt sliter med pustulær infeksjon. Bivirkninger har nesten ingen.

Det er uønsket å bruke til gravide og ammende mødre. Instruksjonene for stoffet anbefales å bruke medisinen til det berørte området tre ganger om dagen. Det skal være salve fra 300 til 450 rubler. Baktroban - et moderne stoff, ganske trygt, tillatt for bruk i ulike aldersgrupper.

Salve på basis av antibiotikumet mupirocin skal behandles, koker 3 ganger om dagen. Prisen på stoffet i gjennomsnitt er fra 150 til 250 rubler. Fucidin - et antibiotika basert på fusidinsyre. Det brukes i form av salve og krem. Kok er behandlet med middel 2 - 3 ganger om dagen.

Kan brukes til å behandle barn. Det er nesten ingen bivirkninger. Legemidlet er ikke billig - det koster fra 450 til 600 rubler.

Vi snakket mer om antibiotika for koker i denne publikasjonen.

homøopatisk

Homøopatiske midler brukes også til å behandle koker hjemme:

  Traumel C er et komplekst middel basert på plante- og mineralkomponenter.

Salven har antiinflammatorisk, analgetisk effekt, bidrar til korrigering av immune og metabolske prosesser.

Når graviditet brukes etter en obligatorisk konsultasjon med legen din. 50 g av legemiddelkostnaden fra 500 til 600 rubler. Hepar svovel - homøopatisk salve hjelper koket til å modne og åpne raskere. Sår og desinfiserer sår.

Påfør to ganger om dagen i minst en uke. Individuell intoleranse av stoffet. Prisen er ca 200 rubler.

healing

Etter at furuncle ble åpnet naturlig eller som følge av kirurgisk inngrep, bør den behandles med spesielle salver for helbredelse:

  Zinksalve er et rimelig og effektivt middel. I sammensetningen av legemidlet er det bare 2 komponenter - sinkoksid, som har antiinflammatorisk effekt, og petrolatum.

Salven fungerer også som et tørkemiddel. Godkjent for bruk under graviditet og amming.

Budsjettpris - fra 25 til 50 rubler. Salicyl-sinkpasta brukes også til å helbrede kokene. Solkoseryl - betyr på grunnlag av hydrolysat fra kalvets blod. Salve fremmer produksjonen av kollagen, vevregenerering, sårheling.

Legemidlet påføres den forhåndsbehandlede antiseptiske kjelen, den danner en beskyttende film på overflaten som forhindrer infeksjon. Det koster et gjennomsnitt på rundt 300 rubler.

På helbredelsesstadiet kan du bruke kremet på grunnlag av naturlige ingredienser "Frelser", samt Bepanten, Pantoderm, Actovegin.

Er det mulig å smøre og cauterize koke med jod og strålende grønn?

Behandling av koker med jod og strålende grønn er bare tillatt i de tidlige stadier. Disse antiseptiske legemidlene kan stoppe utviklingen av koke og hjelpe dem å oppløse seg.

Hvordan cauterize selene dannet på huden? Flere ganger om dagen (fra 3 til 4), bør den voksende kjelen behandles med en bomullspinne - ikke lenger enn 30 sekunder, for ikke å brenne huden.

Ofte, etter slike prosedyrer, er det mulig å gjøre uten å åpne kjelen - det absorberes av virkningen av jod og strålende grønn, uten å danne en purulent masse.

Når kjelen er åpnet, er jodbehandling ikke lenger relevant. Dette er full av hudirritasjon og ubehagelig smerte.

Men området rundt abscessen kan smøres med strålende grønt for desinfeksjon.

Årsakene til utviklingsstadiet, metoder for behandling og forebygging, samt bilder av herpes på ansiktet, finnes i dette materialet.

Hvis du er interessert i hva som er impetigo og hvordan å behandle det, les publikasjonen vår.

Folk oppskrifter salver fra å koke

Noen oppskrifter for tradisjonell medisin er svært effektive for behandling av koke.

Hjemme kan du lage spesielle salver fra naturlige ingredienser som bidrar til modning og helbredelse av koke:

 1. Løk salve - 2 store løk må bake i ovnen til en myk tilstand. Kakk deretter løkene til en grøtaktig tilstand. Ta en halv såpe såpe, rist på en fin rist. Bland begge komponentene og påkjøl, bandasje og hold i 12 timer, og erstatt deretter kompresjonen fra salven. Etter en og en halv time, bør absessen gå gjennom.
 2. Salve av flere ingredienser - rist en fjerdedel av en vaskevask, legg 1 spiseskje olivenolje, naturlig honning, rugmel. Hell over et glass kokende vann og kok i 2 - 3 minutter. Sett 25 g voks inn i blandingen og rør den for å smelte. Salven brukes til det berørte området to ganger om dagen, dekker med en steril dressing. Legemidlet bidrar til modningen av absessen.
 3. Salve på grunnlag av voks - for en start er det nødvendig å koke et kyllingegg, det trenger bare eggeplommen. Korn, hørfrø eller olivenolje (3 ss) er litt oppvarmet på brannen, tilsett hakkede eggeplomme, 50 g fint revet bivoks. Etter koking er salven klar til bruk.

For mer informasjon om hvordan du raskt kan koker hjemme, les her.

Hver salve er effektiv på et visst stadium i utviklingen av kjelen. I tillegg er det kontraindikasjoner og bivirkninger ved bruk av narkotika. Ta hensyn til alle nyanser kan kun være en kvalifisert spesialist.

Artikkel forfatter: Margarita Dementieva, dermatovenerolog

Koksalve: Typer og behandlingsregler

Det ledende stedet i kampen mot koker okkuperer salveformer. Koksalven brukes på hvert stadium av sykdommen. I moderne farmakologi er det et bredt utvalg av forskjellige salvepreparater. Men å bruke dem uten å ordinere en hudlege er farlig, siden hver salve fra kokos har sine egne egenskaper. Nyttige egenskaper på et stadium av sykdommen kan være skadelig i en annen fase av sykdommen. Midlene som brukes i det tradisjonelle behandlingsregimet velges av legen i henhold til sykdomsstadiet og alvorlighetsgraden av symptomene.

Furuncle eller abscess av huden. For eksempel er Vishnevsky salve et utmerket middel for å redusere helbredelsesperioden. Etter å ha åpnet kjelen, fremmer påføring av dressinger med Vishnevskys salve den raskeste vevsgenerering, og forhindrer dannelsen av perverse arr.

Samtidig øker bruken av Vishnevsky salve ved infiltrasjonstrinnet risikoen for spredning av den patologiske prosessen, og kan provosere dannelsen av cellulitt.

Det opprinnelige utseendet av kjelen fortsetter vanligvis i henhold til standard ukomplisert skjema. I løpet av dagen, sjelden to infiltrere former, omgitt av et hyperemisk hudområde. Deretter er en stang tydelig merket i midten, omgitt av pus, som består av døde celler av follikel- og stafylokokavfallet. Det tar ikke mer enn 3 dager. Deretter åpner abscessen på egenhånd, og den resulterende hulrommet begynner å helbrede.

Etter den første konsultasjonen med en hudlege eller kirurg, kan en kokt oppkjøling for første gang behandles hjemme, da alle tiltak som er nødvendige for behandling ikke krever spesielle ferdigheter. Lokalisering av infiltrasjon på bein, bunn, hender eller kropp krever sjelden innlegging av sykehus. Unntakene koker i nesen, området av nasolabial triangelen og andre områder av ansiktet, på grunn av deres nærhet.

Det er nok å følge legenes resept og følge reglene for behandling av koke.

Regler for vellykket behandling av koke

Du kan bruke strålende grønt med furunkulose. Når de første tegnene på dannelse av koker vises, bør du kontakte din lokale lege, hudlege eller kirurg. Uansett plasseringen av patologien, dannelsen av pus i nesen eller på presten, trenger du ikke å bestemme selv hva du skal smøre på kjele, og prøve å behandle sykdommen selv.

Dannelsen av infiltrering foregår av utseendet på en tetning i de dype lagene i huden. I denne perioden anbefales det å bruke antiseptiske løsninger, for eksempel som:

 • Etylalkohol 70%
 • Calendula tinktur,
 • Salisylalkohol,
 • Furatsilina løsning.

Du kan også tørke det berørte området med jod eller strålende grønt, men du kan bare bruke disse verktøyene etter å ha besøkt en spesialist.

Før du besøker legen, er det umulig å bruke antiseptiske farger. Behandling med jod, fukartsinom eller strålende grønt kan smøre symptomer og kliniske manifestasjoner. Dette kan forhindre spesialisten i å etablere eksakte dimensjoner i forseglingen, og forhindre rettidig diagnose. Og derfor øker risikoen for å miste tid og tillater komplikasjoner å utvikle seg.

Også, ikke behandle koke folkemedisiner, uten å konsultere en lege. Den eksisterende oppfatning at bruk av medisinske planter og oppskrifter av tradisjonell medisin mot noen sykdom ikke kan være skadelig, er fundamentalt feil.

Behandling med folkemidlene har også mange kontraindikasjoner og bivirkninger. Bruk av urtepreparater er bare mulig hvis du kjenner effekten nøyaktig og tar hensyn til utviklingsstadiet av sykdommen. Så, en forbindelse hjelper i helbredelsesstadiet, men kan være skadelig i fasen av pus modning. Faktum som bidrar til utvinning av pus, kan forhindre vevregenerering etter fjerning.

Vellykket behandling av koker hjemme er mulig med streng overholdelse av regelen om tre "IKKE", det er:

 1. IKKE klemme modning infiltrere! Selv om det ser ut til at overflaten av huden har blitt veldig tynn, og pusken som har akkumulert under den, er klar til å gå ut, klemme eller åpne den selv med en skarp gjenstand. Under ekstrudering, som med en punktering, kan membranen som omgir pus, brytes, og dette truer den umiddelbare spredningen av bakterier i kroppen.
 2. IKKE put komprimerer, og ikke suge det berørte området av huden til såret etter furuncle varer.
 3. IKKE bruk salver eller systemiske legemidler uten legens resept.

Husk at kjelen er veldig farlig for komplikasjoner, og til tross for den enkle behandlingen, kan feil handlinger føre til funksjonshemning eller føre til død.

Eventuelle kokte salver, antibakterielle stoffer, folkemessige oppskrifter, foreskrives av legen i strengt samsvar med sykdomsfasen, idet man tar hensyn til alvorlighetsgraden av symptomer, lokalisering av infiltrasjonen og pasientens individuelle egenskaper.

Typer av salver til behandling av kokinger

Vishnevsky salve hjelper godt med furunkulose. Lokale rettsmidler får et ledende sted i behandlingen av hudpatologier, og koker salve opptar en spesiell posisjon. Dette skjemaet er mest praktisk å bruke, og brukes som den mest effektive substansen mot patogener.

Moderne farmakologi tilbyr det bredeste utvalget av salvepreparater mot kokos, som hver effektivt virker på en bestemt fase av sykdommen. Forberedelser velges og avhenger av lokaliseringsstedet. Så opphopning av pus i nesen på overflaten av slimhinner anbefales ikke å brenne med alkohol, jod eller briljantgrønn. Det er bedre å bruke en mykere antiseptisk, for eksempel heparin eller syntomycin salve fra koker stimulere prosessen med modning, samt forsiktig trekke pus, slik at det ikke kan spre seg gjennom det omkringliggende vevet.

Ved lokalisering av pus på kroppen, nemlig på ryggen, skuldre, bein eller på paven, som er effektive i de første dagene av dannelsen, koder jod, fukartsin, strålende grønn og alkohol. I alle fall bør utvelgelsen utføres av en lege under hensyntagen til sykdomsstadiet.

Trekker medikamenter

I første fase av utviklingen av kjelen er hovedoppgaven å forhindre spredning av bakterier i vev og for å akselerere prosessen med modning av infiltraten. Hva ville pus raskt lokalisert til overflaten av huden, utnevne salve trekke handling. Dette er slike stoffer som:

Heparin salve.

Dette legemidlet er den mest foreskrevne i dannelsen av pølser på paven og nedre lemmer. I tillegg til koking heparin salve har det antimikrobielle, antiseptiske og antiinflammatoriske effekter, det reduserer risikoen for blodpropper, noe som er svært viktig for beinårene.

Den utbredte bruken av heparinsalve skyldes også sin sterke smertestillende effekt, etter hvert som smertesyndromet øker med modning av infiltraten, og forårsaker mye problemer.

Men det er ikke anbefalt å bruke dette verktøyet ved lokalisering av infiltraten i nesen, da hyppig bruk kan provosere neseblod.

Syntomycin salve.

Har den mykeste effekten. Den trekker forsiktig, uten å irritere huden eller slimhinner, samtidig som du tørker overflaten. Syntomycin salve er mye brukt til å behandle koker i nesen, leppene eller andre områder av ansiktet. Det er like lett å behandle som et middel for syntomycin salve, så vel som folkemessige oppskrifter. Den har nesten ingen bivirkninger, og hvis det ikke er riktig anvendt, forårsaker det ikke en negativ reaksjon.

Ichthyol salve.

For behandling på modningsstadiet har ichthyol salve med kokos maksimal effektivitet. Dette er et utmerket antiseptisk og desinfeksjonsmiddel. Men på grunn av den skarpe og heller ubehagelige lukten, så vel som en ganske aggressiv handling, foreskrives den kun av spesielle indikasjoner.

Antibakterielle legemidler

Antibakteriell terapi er den viktigste metoden i kampen mot patogenet. En obligatorisk indikasjon for utnevnelse av systemiske antibiotika er dårlig blodtelling, noe som indikerer nedsatt immunfunksjon og generell svakhet. I tillegg til lokalisering av koker på ansikt eller hode.

I andre tilfeller, med et ukomplisert kurs, foreskrives den antibakterielle salven fra koker etter åpning av absessen ved dreining av nekrotiseringsstadiet og helbredelse.

Hvis antibakterielle salver påføres det uformerte furuncle, har de en mykningseffekt som kan forårsake rask spredning av den patologiske prosessen til det omkringliggende vevet. De mest brukte antibiotiske salver er Levomekol, Tetracyklin og Oflocain.

I tilfelle av et komplisert kurs eller en høy risiko for sekundær infeksjon, anbefales en salve fra en kompleks sammensetning, som Baniocin. Eller en sterkvirkende salve, som mange stammer av Staphylococcus, Clotrimazole, er følsomme over for den aktive substansen.

Levomekol.

Salve fra kokos Levomekol har en høy grad av anti-inflammatorisk, antibakteriell og regenererende effekt. Levomekol samt Baniocin består av to typer antibiotika og hjelpekomponenter som legger til bedøvelseskvaliteten. Levomekol ødelegger enkelt de fleste typer patogene bakterier, fremmer hurtig rensing av hulrommet fra pus og stimulerer helingsprosessen.

Baniotsin.

I sammensetningen av salven Baniocin to antibiotika neomycin og bacitracin. På grunn av dette har stoffet, som ligner på salve Levomekol, aktivitet mot mange bakterier og deres stammer. Baniocin tillater ikke bakterier å produsere immunitet, og viktigst av alt har Baniocin svært få bivirkninger, noe som gjør det mulig å foreskrive det selv til barn.

Clotrimazole.

Furuncle Salve Clotrimazole har både en svært effektiv antibakteriell egenskap og et lavt antall kontraindikasjoner. Clotrimazol fungerer godt med mange antiseptika, uten å miste dets egenskaper.

En lignende effekt har et tidsbestemt middel for tetracyklinsalve. Til tross for sin alder er dette stoffet fortsatt et av de mest effektive i kampen mot purulente sykdommer.

Helbredende preparater

Denne gruppen av verktøy er uunnværlig på helbredelsesstadiet. Etter å ha åpnet kjelen og helhetlig frigjøring av hulrommet fra pus, gjenstår et åpent sår, som kan nå en betydelig størrelse. Zinksalve eller balsamisk liniment ifølge Vishnevsky fremmer vevregenerering, beskytter hulrommet fra penetrering av patogene bakterier og forhindrer dannelse av arr og arr.

Sink salve.

Legemidlet, opprettet på grunnlag av sinkoksid, og derfor kalt zinksalve har praktisk talt ingen kontraindikasjoner. Zinksalve er godkjent for bruk av kvinner under graviditet og små barn. Denne kvaliteten reduserer ikke effektiviteten av handlingen. Behandlingen med legemiddelzinksalven fortløper vellykket, og uten komplikasjoner.

Men det ledende stoffet, hvis regenerative egenskaper ennå ikke har overgått et middel, er selvsagt Vishnevsky-salve. Liniment ifølge Vishnevsky helbreder perfekt sår av enhver størrelse og dybde, har en sterk analgetisk og antibakteriell effekt.

Riktig bruk av hver salve i forbindelse med overholdelse av alle regler for behandlingskoker gir en garanti mot utvikling av komplikasjoner og forkorter perioden med fullstendig lindring fra patologien.

Koker salve

Apotekskiosker tilbyr et omfattende utvalg av kokesalver. Men hvilken er bedre? Hvordan lage det riktige valget? Før du begynner behandling for koker, må du finne ut hvordan sykdommen utvikler seg og bestemme årsakene.

Hvorfor koker det?

Koker, eller koiler, dannes som et resultat av betennelse i hårfollikel og omgivende vev. Derfor kan de bare oppdages på de områder der det er hår: på ansikt, armer og ben, på rygg og underliv, på baken, i lysken og armhulen. Koker har utseendet til stor smertefull akne, fylt med pus.

Den vanligste årsaken til inflammatoriske prosesser er patogene bakterier (vanligvis stafylokokker), gjennomtrengende hudceller gjennom små sår.

Av grunner som øker risikoen for å koke, tilhører:

 • forurensning av huden;
 • dårlig hygiene;
 • kjemiske effekter på huden;
 • kroniske betennelses- eller smittsomme sykdommer;
 • funksjonsfeil i nervesystemet
 • svekkelse av immunforsvaret;
 • ukontrollert medisinering, spesielt antibiotika;
 • konstant rubbing av huden mot klær;
 • hyppig skade;
 • vitamin mangel;
 • stressende tilstand;
 • fysisk og psyko-emosjonelt overarbeid;
 • mangel på riktig hvile;
 • overdreven svette
 • alvorlig hypotermi eller overoppheting;
 • skarpe temperaturfall.

Faser av kokker

Kjelen i utviklingen går gjennom flere faser:

 • infiltrering - det er en opphopning av cellulære elementer som inneholder urenheter av lymf og blod;
 • suppuration - en purulent kjerne dannes, som etter en tid blir avvist;
 • arrdannelse - pimple forsvinner og huden helbreder.

Symptomer på patologi

Symptomene på sykdommen er avhengig av scenen.

Ved infiltrering blir en liten knute synlig og forårsaker alvorlig smerte. Den tilstøtende huden rødmer og sveller. Etter et par dager vises en koke.

Når festering rødhet strekker seg videre, øker mengden pus. En person opplever alvorlig smerte og generell svakhet, sin temperatur stiger.

Ved arrdannelse fyller bindevevet såret. Etter 3 dager forblir bare et arr i stedet for furuncle.

Hvordan behandle furunkulose?

For at behandlingen skal lykkes, er det nødvendig ikke bare å kvitte seg med kjelen, men også for å eliminere årsaken. Derfor må du konsultere en lege. Han vil etablere en nøyaktig diagnose og velge en omfattende behandling, inkludert bruk av tabletter, injeksjoner og salver. Om nødvendig vil legen anbefale kirurgi for å åpne en abscess.

Typer av salver

Ved behandling av kokinger er salver effektive, som er delt inn i flere grupper.

Trekke pus

Ved begynnelsen, når kjelen er stengt, er det nødvendig å smøre det med salver, noe som øker åpningen og frigjøringen av pus, og dermed unngår kirurgisk behandling. Salver bidrar til dannelsen av kuldehode (pustler) og lekkasje av pus. Du kan ikke klemme pimple. I slike tilfeller er det stor risiko for å spre infeksjonen.

Aktivt å trekke pus fra kjelen:

 • Ichthyol salve
  Inneholder ichthyol, petrolatum og svovel, har antiinflammatoriske, desinfiserende og antiseptiske egenskaper, lindrer kløe, brennende og ømhet. Ichthyol salve trekker effektivt pus på et hvilket som helst stadium av inflammatorisk prosess, noe som er spesielt viktig ved behandling av abscesser, og gir en betydelig økning i helbredelsen. På problemområdet plasseres en komprimering av ichthyol salve, som endres hver annen time. Vesentlige forbedringer vil vises på en dag. Bruk kun før gjennombrudd av kjelen. Den eneste ulempen med ichthyol salve er en spesiell lukt.
  Ichthyol salve kan brukes til barn over 6 år. Under graviditet og amming, er det bedre å erstatte ichthyol salve med et annet middel.
 • Liniment balsamisk Vishnevsky, eller Vishnevsky salve
  Inneholder ricinusolje, tjære, xeroform og grønnsakskomponenter. Vishnevsky salve lindrer betennelse, effektivt trekker pus, tørker og helbreder vev. Kompresser, tamponger eller lotioner fra Vishnevsky salve blir påført en abscess tre ganger om dagen i flere timer.
  Som ichthyol salve gir en merkelig lukt. Vishnevsky salve er kontraindisert i narkotika.
 • Sintomycin salve
  Sammensetningen inneholder antibiotikumet kloramfenikol, som nøytraliserer visse bakterier, stopper spredning av infeksjon og betennelse, samt ricinusolje, noe som øker den terapeutiske effekten. Ved behandling av kokos akselererer åpningen, fjerner pus, tørker og heler. Bruk daglig, gjør bandasjer. Effekten er merkbar etter en dag.
  Sintomycin salve er luktfri og har lav pris. Anbefales ikke for gravide og ammende kvinner.
 • Heparin salve
  Inneholder heparin, som forhindrer dannelsen av blodpropp og lindrer betennelse, og bensokain, noe som reduserer smerte. Utvider blodkar, som sikrer rask absorpsjon av komponenter.
  Heparin salve brukes til å akselerere modningen av kjelen. Etter å ha åpnet en abscess, er bruk av salve kontraindisert.
 • Baneotsin
  Salve ikke bare trekker pus, men har også antibakterielle og sårheling egenskaper. Kok smurt 3-4 ganger om dagen.
  Etter fjerning av trekksalver, må kjelen behandles med alkohol. Hvis en skorpe dukker opp ved bruk av salver, kan den ikke klemmes ut. Ellers vil infeksjon forekomme i andre områder, noe som vil forverre situasjonen betydelig.

Antibiotisk salve

Etter at furuncle åpner, er det nødvendig å stoppe betennelsen og den videre dannelsen av pus, og også for å forhindre spredning av infeksjon.

Til dette formål, bruk av salver, som inkluderer antibiotika:

 • levomekol
  Karakterisert av en kombinert sammensetning. Inneholder kloramfenikol (antibiotika) og metyluracil (et stoff som forbedrer lokal immunitet). Derfor har Levomekol en kompleks effekt: lindrer betennelse, kløe og smerte, ødelegger infeksjonen, renser kjelen fra pus, akselererer vevregenerering. Det er en av de beste salver for behandling av kokter, helbredende aknemer og arr. Levomekol hemmer syntesen av bakterieprotein, noe som fører til at bakteriene dør.
  Kok 1-2 ganger om dagen smurt med levomekolom og lukkes med steril dressing. Salven trenger inn i midten av senteret av betennelse, stimulerer intracellulære metabolske prosesser og fremmer rask reparasjon av vev.
  Levomekol har ingen kontraindikasjoner. Som foreskrevet av legen kan brukes til å behandle koker hos barn.
 • Levosin
  Salvens sammensetning ligner levomekolu, men inneholder også en smertestillende middel. Derfor anbefales Levocin i tilfeller der kjelen gir alvorlig smerte.
 • Bactroban
  Tilhører bredspektret antibiotika. Smør furuncle flere ganger om dagen for alvorlige inflammatoriske prosesser.
 • Oflokain
  Salven inneholder et antibiotikum ofloxacin, som har antimikrobielle egenskaper og lidokain, et antiseptisk middel som eliminerer selv svært sterke smerter. Salven lindrer også betennelse og hevelse. Ofloxacin blokkerer spredning av bakterier, som forårsaker deres død. Smør furuncle 2 ganger om dagen.
  Oflokain skal ikke brukes hos gravide og ammende kvinner.
 • Iruksol
  Kjent som et av de mest effektive antibakterielle stoffene. I tillegg er det en antiseptisk og har regenererende egenskaper, så det anbefales ikke bare for koker, men også for behandling av purulente sår og trofasår. Iruxol er preget av kraftig og rask handling. Effekten er merkbar etter første bruk av salven. Vask kjelen en gang daglig, unngå kontakt med sunn hud, noe som fremkaller irritasjon. Bruk kun på resept.
 • Sintomycin salve
  Den brukes både til å åpne abscesser og trekke pus, og for å stoppe infeksjonen, da den effektivt ødelegger stafylokokker og lindrer betennelse. Påfør salven til fullstendig helbredelse av kjelen.
 • Erytromycin Salve
  Den er preget av kraftige antiseptiske egenskaper, ødelegger effektivt infeksjon av infeksjoner, lindrer betennelse, brennende og kløe. Forbindelser påføres problemområdet 2 ganger om dagen. Erytromycin salve er kontraindisert under graviditet og amming.
 • Tetracyklin salve
  Inneholder tetracyklin - et antibiotikum med et bredt spekter av virkning og ødelegger effektivt stafylokokker. Smør koka to ganger om dagen og påfør et bandasje. Tetracyklin salve har den laveste prisen.

Før du smører kjelen med antibiotika, må huden behandles med en desinfiserende løsning.

Helbredende salver

I det siste stadiet, etter at absessen er åpnet og frigjøring av pus, er det nødvendig å tørke sårene, sikre helbredelsen og gjenopprette huden.

Følgende salver bidrar til å øke regenereringsprosessen:

 • sink
  Inneholder sinkoksid og petrolatum. Effektive kamper koker: lindrer betennelse og irritasjon, tørker (på grunn av hygroskopiske egenskaper) og fremmer helbredelse. Zinksalve har ingen kontraindikasjoner og har ingen bivirkninger.
 • Vishnevsky
  På grunn av den komplekse virkningen, kan Vishnevsky salve brukes både på suppurasjonsstadiet og på scarringstadiet.
 • aktovegin
  Forbedrer metabolismen, aktiverer dannelsen av nye celler på overflaten av huden, noe som gir rask healing av koke. Kjør daglig.
 • solkoseril
  Salven inneholder en spesiell substans som er hentet fra kalvens blod, på grunn av hvilken den er effektiv selv med vanskelige helbredelser når andre salver er impotente. Solkoseryl aktiverer kollagenproduksjon, stimulerer metabolisme og cellefordelingsprosesser, fremmer vevregenerering og sårheling.
  Smør koker 2-3 ganger om dagen. Salven danner en beskyttende film, unntatt reinfeksjon.
  Solkoseryl er helt trygt og har ingen kontraindikasjoner.
 • Pantoderm
  Reduserer betennelse og aktiverer regenereringsprosessene. Etter påføring på huden frigjør salven pantotensyre, som er en del av koenzym A, en acetyleringskatalysator, som deltar i metabolske prosesser.
  Pantoderm smurt på betente områder 1-2 ganger om dagen. Resultatet er merkbart etter flere trinn. Salve har ingen kontraindikasjoner.
 • D-panthenol
  Inneholder dexpanthenol, som faller på huden, splitter, danner pantotensyre. D-panthenol virker på samme måte som pantoderm.
 • livredder
  Salven inneholder urte ingredienser som har en kraftig helbredende effekt:

 • Havtorn og olivenolje - myk huden og stimulere regenerering;
 • Calendula ekstrakt - eliminerer betennelse og ødelegger patogene bakterier;
 • bivoks - danner en beskyttende film, som ikke mangler en sekundær infeksjon;
 • Naftalan olje - desinfiserer, anesteserer, lindrer kløe;
 • terpentin - har antiseptiske og smertestillende egenskaper;
 • Vitaminer A (retinol) og E (tokoferol) - kjent som kraftige naturlige antioksidanter, gir fornyelse og reparasjon av vev.

Redningsmannen anbefales for andre dermatologiske problemer, effektivt bekjemper akne, fjerner spor av akne.

Problemområdet behandles med salve og lukkes med pustende dressing.

Hvis du begynner å behandle koker i tide, vil du snart kunne løse problemet effektivt og uten komplikasjoner. Feil behandling for koker kan forårsake alvorlige komplikasjoner og til og med sepsis.

Oversikt over eksisterende kokesalver: hvordan du velger og bruker

Koket er et ubehagelig fenomen som krever rettidig og riktig behandling. For å fjerne purulent betennelse er det ikke nødvendig å utføre operasjonsprosedyrer. En universell behandlingsmetode anses å være en salve fra kokos. For å finne en effektiv medisin, må du håndtere sine funksjoner.

Effektiviteten av salver

Salver er en effektiv metode for konservativ behandling for furunkulose. De brukes i alle stadier av utviklingen av sår. Noen er relevante for å akselerere modning, andre stopper det, andre inkluderer antibakterielle komponenter, og fjerde dem akselererer helingsprosessen. Bruken av konservativ behandling har flere fordeler:

 • behandling utføres hjemme;
 • smertefri terapi;
 • eliminere smerte, hevelse, kløe;
 • sliter med patogenet;
 • provosere produksjonen av lokal immunitet
 • akselerere vevregenerering.

Ved hjelp av salver foreskrevet av en lege, kan en person effektivt takle den inflammatoriske prosessen og forhindre sannsynligheten for komplikasjoner.

Typer av stoffer

Utvelgelse av et stoff for lokal behandling av abscess bør behandles av den behandlende legen. En erfaren spesialist vil velge et effektivt middel for fjerning av formasjoner, idet man tar hensyn til pasientens egenskaper. I de fleste tilfeller er narkotika for voksne og barn forskjellige. Rollen spilles av skalaen av lesjonen, antall lesjoner og tilstedeværelsen av flere symptomer. I alvorlige tilfeller kan antibiotikabehandling eller kirurgi være nødvendig. Før du kjøper et middel for å koke i et apotek, bør du få en lege anbefaling.

Stopp motningen

 1. Sterokort - kortikosteroid. Når det påføres det berørte området av huden, lindrer det betennelse, eliminerer sårhet og hevelse, og løser seglet. Det anbefales ikke å bruke lang sikt. Kontraindisert i svangerskap og amming. Det er tillatt å søke på et barn eldre enn 4 måneder.
 2. Solid olje - et middel for å eliminere symptomene på forestående chiria. Søknad i begynnelsen av sykdommen bidrar til å fjerne smerten. Komprimering under huden blir mindre uttalt. Forbedrer tilstanden til dermis, forhindrer peeling. For behandling av chyryak brukes spesialisert medisinsk fett.
 3. Svovelsalve brukes som et middel for å stoppe veksten av kokos og akne. Ikke mindre effektiv på scenen av helbredelse. Desinfiserer overflaten, lindrer betennelse. Salisylsalve har en lignende helbredende effekt.
 4. Baneocin er et effektivt middel for å eliminere fokus på purulent betennelse. Antibiotika, Bacitracin og Neomycin, som er en del av, påvirker de fleste typer bakterier, hemmer dem og forhindrer reproduksjon. Hjelper med å oppløse den subkutane forseglingen.

Antibiotisk salve

Tetracyklin salve er den mest tilgjengelige for denne gruppen. Antistoffet som inngår i formelen bidrar til å desinfisere såroverflaten og kjemper mot det smittsomme stoffet. Tetracyklin påføres med et tynt lag på det berørte området, påfør et gazebånd.

Levomekol er effektiv for skader på huden. Steriliserer sårhulen når pus frigjøres. Legemidlet bidrar til rask helbredelse av såroverflaten etter aldring av chirya. Passer til behandling av nesen, haken, pannen.

Triderm er et tre-komponent komplekst preparat for behandling av furunkulose. Midlet inneholder antibiotika Gentamicin, kortikosteroidet Betamethason og antifungalsykdommen Clotrimazole. På grunn av den samtidige effekten av komponentene, er anti-inflammatorisk, antibakteriell, smertestillende virkning tilveiebrakt.

Fucidin - et legemiddel til ekstern bruk med furunkulose, har en effektiv antimikrobiell effekt på grunn av effekten av fusidinsyre. Viser en positiv effekt selv i tilfeller der patogenet har utviklet resistens mot antibiotika.

Pimafukort bekjemper effektivt bakterielle infeksjoner på huden. Normaliserer sårtilstanden, renser og desinfiserer. Det er tillatt å søke på barn eldre enn 1 år under graviditet.

Fucidin - et middel hvis virkestoff er fusidinsyre. Legemidlet påvirker patogencellene, forstyrrer proteinsyntesen, hemmer vitaliteten av mikroorganismer. Relevant hvis kjelen begynte å festes. Sett på chiri 3-4 r / d.

Oflomelid kombinert antimikrobielt stoff. Samtidig har antiinflammatorisk, smertestillende, antibakteriell, antiseptisk og regenererende effekt.

Erytromycin brukes til å behandle purulent betennelse og andre hudsykdommer. Effektivt bekjemper patogenet, fjerner de medfølgende symptomene, bidrar til å gjenopprette integriteten til huden.

Trekker salve

 1. Ichthyol salve er et populært middel for å bekjempe koker. På grunn av egenskapene til stoffet trekker du raskt pus fra kjelen. Den brukes i den første fasen av utviklingen av chirya. Problemområdet smøres rikelig med ichthyol, og deretter bandasjeres. Komprimer byttet hver 2. time til frigjøring av purulent stang.
 2. Ilon gel passer perfekt med suppurasjoner av enhver størrelse og alvorlighetsgrad. Fremskynder prosessen med modning, og trekker pus. Har en høy vurdering blant lignende midler, kan trekke ut pus fra dype abscesser.
 3. Heparin salve brukes til å utvise purulente masser fra å bryte opp koke. Legemidlet har antiinflammatorisk effekt, forhindrer utseende av ekssudat. Nyttig når såret begynner å klø. Påfør 1 til 3 r / d, unngå kontakt med åpne sårområder og slimhinner i øynene.
 4. Sintomitsinovaya salve for kokter å trekke pus med antibiotika. Eliminerer resterende dødt vev, forhindrer ytterligere arr og arrdannelse. Kok smør ut en gang om dagen før kjelen åpnes. Det er tillatt å håndtere beina, armene, ryggen. Påfør om en abscess er dannet på mage, hodebunn og nakke. Ikke aktuelt for behandling av formasjoner i ansiktet og i lyskeområdet.

healing

Vishnevsky salve eller balsamisk liniment, regnes som et effektivt middel under gjenopprettingsperioden, det hjelper kokene å modnes. Stoffet har en karakteristisk bestemt lukt. Påfør såroverflaten under bandasjen.

Zink salve er foreskrevet som et stoff for å helbrede problemområder i huden. Påfør for å smøre prester i babyer. Som en del av - petrolatum, som bryr seg om sår og fukter huden, sinkoksid. Gir antiinflammatorisk virkning. Stoffet er tillatt å bruke bare etter at kjelen går i stykker. Behandlingsforløpet er valgt av legen.

Salve Rescuer har et bredt spekter av applikasjoner. Medisinens naturlige sammensetning bidrar til å forsiktig ta vare på sår i rehabiliteringsperioden. Redningsmannen fjerner rødhet, kløe, akselererer vevregenerering, suger restene av pus. Tillat å smøre under graviditet.

Advantan er effektiv i behandlingen av furunkulose. Penetrerer inn i vevet, forårsaker legemidlet en umiddelbar innsnevring av blodkarene, eliminerer hevelse, smerte, kløe og rødhet.

Streptocid er et effektivt antimikrobielt middel. Egnet til behandling av sår i helbredelsesperioden, bidrar til å gjenopprette integriteten til vev.

Branolind er et stoff produsert i form av spesialiserte dressinger, impregnert med et medikament stoff. For bruk av Branolind er bandasjen festet på skadestedet.

Levocin er et antimikrobielt antiinflammatorisk middel som eliminerer sårhet, har en dehydreringseffekt. Forstyrrer bosetting i et sår av patogen mikroflora.

Instruksjoner for bruk

Uavhengig av stoffets fokus, er det en instruksjon for bruk av salver:

 • Chiria salve påføres på en ren, tørr overflate;
 • Under applikasjon, unngå kontakt med slimhinner i kroppen;
 • Det anbefales å bruke produktet med en bomullspinne;
 • ved behandling under armhulen for å nekte deodoranter og barbering;
 • Rådfør deg med legen din før bruk;
 • å studere instruksjonsinnsatsen for et bestemt stoff
 • hvis det er følsomhet, velg et annet stoff;
 • bruk bare medisiner i samsvar med avtalene;
 • Ikke overgå det tillatte behandlingsforløpet.

Før bruk må du forstå handlingsprinsippet. Det er uakseptabelt å smøre brennkoker med å trekke salver. Healing medisiner vil være ubrukelig på helbredelsesstadiet. Du må være forsiktig når du behandler neoplasmer i det intime området. For ikke å skade din egen helse, bør du konsultere lege før hjemmebehandling.

Kontraindikasjoner til lokal behandling

I enkelte tilfeller utføres ikke lokal behandling for furunkulose.

Det anbefales ikke å behandle kokter med salver i tilfeller av individuell intoleranse overfor de enkelte stoffdelene. Hvis en person har en tendens til allergiske reaksjoner, velges en annen behandlingsmetode.

Aktuell behandling er kontraindisert dersom det er en trussel om indre åpning av kjelen. En kapsel av pus kan spre seg subkutant, og innholdet kommer inn i blodet, noe som fører til betennelse i indre organer.

Det er kontraindisert å bli behandlet med salvepreparater med karbunkler, flegmon, sår på huden.

Behandling med kremer, salver, geler eller andre former for legemidler (inkludert populære) er forbudt i tilfelle smittefarlige sykdommer i huden av usikker opprinnelse.

Slike terapi krever en foreløpig diagnostisk undersøkelse. Før du kjøper medisiner i apoteket og hjemmebehandling, bør du konsultere lege.

Flere Artikler Om Typer Acne