Demodecosis er en hudsykdom forårsaket av en subkutan myte. Folk som har hatt demodikose vet at behandlingen tar lang tid. Det er mulig å bringe flått ved hjelp av ulike medisiner, samt ved hjelp av tradisjonell medisin. I tillegg er behandling av demodikose hos mennesker alltid rettet mot å bli kvitt symptomene på sykdommen: betennelse, hevelse, akne.

Hva er fordelene med salve

Salver fra demodikose er medisiner for effektiv behandling av subkutane flått. Mite Demodex parasitterer på hodebunnen, hodet, øyelokkene. Sykdommen har en stor geografisk prevalens.

Kløe og peeling forårsaket av flått, samt purulent akne, forårsaker ofte psykiske lidelser hos pasienter med demodikose. Behandling av sykdommen krever oftest en lang periode, siden syklusen av modning av nye individer fra egg deponert i den berørte huden tar litt mindre enn en måned. Behandlingsforløpet med salver kan vare i et år eller mer, avhengig av pasientens tilstand. Legemidlet er foreskrevet for pasienter som har symptomer i øyelokkets ødem, hyperemi og andre manifestasjoner av sykdommen på øyelokkene. Fordelen med salve i kampen mot demodikose er at den har en mer effektiv behandling. Påfør produktet kan være på hudområder hvor det er utslett, eller på hele kroppen helt. I dette tilfellet anbefaler dermatologer å bruke salven på kvelden, og la den ligge på kroppen hele natten.

Under behandlingen må du følge noen regler:

 • Salven påføres jevnt på kroppen.
 • Daglig skifte av sengetøy samt klær er nødvendig.

Disse kravene må være oppfylt, fordi parasitter vil falle på klærne sammen med avskallet hud. Alt sengetøy, samt klær til pasienten, må håndteres nøye under vask.

Det finnes ulike typer salver fra subkutane kvaler. Med demodikose kan behandling med svovelsyre, tichthyol, sink salve, så vel som mange andre bli foreskrevet. Dermatologen foreskriver dem avhengig av pasientens individuelle egenskaper eller sykdomsformen.

svovelsyre

Svovelsalve anses å være en av de vanligste måtene for behandling av Demodex subkutan tikk. Sammensetningen av medikamentet innbefatter stoffer med anti-parasittiske egenskaper. Hovedkomponenten av midlet er svovel, i tillegg inneholder midlet petrolatum og T2 emulgeringsmiddel. Før du bruker svovelsalve, skal huden vaskes grundig. Den brukes to ganger om dagen. Varigheten av behandlingen avhenger av infeksjonsgraden og utnevnes av hudlege. Svovelsalve har kontraindikasjoner, slik at behandling med hjelp er mulig bare etter samråd med legen din. Ellers, spesielt i kombinasjon med andre stoffer, kan du ytterligere forverre hudproblemet.

Permetrinovaya

Permetrinsalve for demodikose anses å være et av hovedverktøyene for behandling av alle former for sykdommen. Legemidlet er svært effektivt i kampen mot hudparasitter.

Hovedkomponenten av produktet er den aktive aktive syntetiske substansen - permetrin. Virkningen av permetrin går direkte til den forårsakende agenten av demodikose, og de aktive stoffene trenger inn under mykskallet. Legemidlet bør påføres på renset hud med et tynt lag om kvelden, og det kan vaskes av etter 12 timer. Etter det er det nødvendig å nøye behandle alle klær og sengetøy på pasienten.

Permetrin salve har vanligvis en rask effekt og krever sjelden gjentatt bruk, spesielt under milde stadier av sykdommen. I sjeldne tilfeller er resept foreskrevet, men ikke tidligere enn 2 uker etter første bruk.

Dette stoffet har imidlertid egne bivirkninger og kontraindikasjoner. Det kan ikke brukes til barn under 3 år, så vel som kvinner under graviditet eller amming. Syntetisk hoveddose kan forårsake allergi, forårsake brenning eller kløe på behandlede områder av kroppen. I enkelte tilfeller kan hevelse, følelsesløp i huden eller erytem oppstå. Dermatologer anbefaler ikke å bruke stoffet i kombinasjon med andre medisiner.

Yam-salve

Dette er et stoff med bred applikasjon, det har høy kvalitet bakteriedrepende egenskaper, Yam-salve brukes ofte til demodikose. Også legemidlet er foreskrevet for personer som lider av andre hudsykdommer. De aktive ingrediensene i salven har en antiseptisk effekt. Dette verktøyet har imidlertid et lavt toksisitetsnivå. Brukt salve 2 ganger daglig i 7 til 14 dager. Påfør stoffet på ren hud med et tynt lag. I likhet med andre behandlingsmetoder krever denne metoden å overholde regelverket for personlig hygiene og forandring av sengetøy til pasienten.

ihtiolovaya

Iktyolsalve for demodikose er ikke lenger foreskrevet for å ødelegge parasitter på menneskelig hud, men for å lindre symptomene. Den har en høy antiseptisk effekt. Salven har en gunstig effekt på den berørte huden. Lindrer smerte, bekjemper betennelse og purulent akne. I medisin har dette verktøyet et bredt spekter av applikasjoner. Verktøyet er en av de beste naturlige medisinene for demodikose.

Det er foreskrevet for mennesker, ikke bare for demodikose, men også for behandling:

 • brannsår;
 • koker;
 • abscesser,
 • purulent utslett og dyp akne;
 • eksem.

Verktøyet kan ikke brukes av barn under 12 år, gravide og unge mødre under amming. Selv om salven ikke trenger inn i den systemiske sirkulasjonen, kan det forårsake en allergisk reaksjon. Formålet med behandlingen for demodikose er valgt avhengig av pasientens individuelle toleranse. Som regel anbefaler dermatologer å bruke produktet 3 ganger om dagen til områder av huden der det er en reaksjon på tippen. Varigheten av bruken av legemidlet avhenger av omfanget av sykdommen. I noen tilfeller kan du blande produktet med sink for å få zinkichtiol salve. Denne blandingen vil hjelpe rask suging av pus og rask healing av akne.

Benzylbenzoat

Benzylbenzoat - et verktøy rettet mot ødeleggelse av patogenmitt. Det lindrer ikke symptomer på sykdommen, for eksempel akne eller pusdannelse. Verktøyet påvirker Demodex aggressivt og ødelegger det effektivt. I dette tilfellet er bruken av dette verktøyet i strid med den normale strukturen i huden og dens immunforsvar. Derfor er bruken av dette legemidlet strengt kontrollert av den behandlende lege dermatologen. Vanligvis, i tillegg til benzylbenzoat, er andre legemidler foreskrevet for å redusere komplikasjonene forårsaket av behandlingen.

I tillegg til ovennevnte midler finnes det andre stoffer som brukes til behandling av demodikose i ansikt og hodebunn: Aversectin salve - et stoff mot parasitter. Brukes til subkutane injeksjoner; Retinoisk salve - et verktøy som bidrar til å takle mild sykdom.

Er det mulig å lage en salve for demodikose hjemme?

Ved å bruke folkemedisiner for demodikose og medisinske komponenter, er det ikke vanskelig å lage effektive salver hjemme for behandling av demodikose. For utarbeidelse av hjemmemedisiner kan alle nødvendige ingrediensene finnes på apoteket. Men en salve basert på dem vil ha mye lavere kostnader, og vanligvis større effektivitet i kampen mot subkutan kryss. Det er mange oppskrifter som er mye brukt av folk i tradisjonell medisin.

Noen av dem er mest effektive:

 • Trichopol-basert stoff. Trichopolum salve fra demodikose er utarbeidet veldig enkelt. To tabletter er malt og blandet i 1 ss. l. ricinusolje. Den resulterende blandingen påføres som en salve på kryss-rammet hud før sengetid. Spesielt effektiv trichopolum salve for øyelokk demodikose. Etter påføring er det nødvendig å gni produktet inn i huden med massasjebevegelser. Vask av preparatet tilberedt i husforhold, om morgenen, under vask.
 • Du kan lage en analog zeneritt hjemme. Til forberedelse er erytromycin salve brukt som en base. På 100 ml. alkohol 40% tilsette 0,25 mg. Erytromycin salve, 3 dråper bors-sinkoppløsning. Den resulterende blanding blandes grundig og infunderes i to dager i et kjølig rom. Ikke tillat direkte lys på stoffet. Produktet påføres huden med en bomullsstykke tre ganger om dagen. Intensiteten og varigheten av påføringen avhenger av hudens individuelle egenskaper og graden av demodikose.

Ikke glem å bruke en lett fuktighetskrem, da oftest etter bruk av medisiner for demodikose, tørker en persons ansiktshud ut.

Tick ​​salve for mennesker

Tick ​​Drugs

Ticks - edderkopplignende leddyr, som er bærere av farlige sykdommer: encefalitt, tannbåren lammelse, tyfus, Lyme sykdom. Ikke bare elskere av friluftsliv eller turister kan støte på en blodsugende parasitt, du kan til og med lide et skadedyr angrep selv når du går gjennom en park eller en offentlig hage. Gjemmer seg på grener av trær og i gresset, venter blodsukkere på et passende offer for å fange og bli lei av menneskelig blod. Derfor, før du går til naturen eller til en hvilken som helst skog-steppe-sone, er det nødvendig å ta vare på deres beskyttelse ved hjelp av et tannkjøttmiddel. Du kan beskytte deg mot blodsugende parasitter ved hjelp av ulike metoder, ved hjelp av kjemiske eller folkemessige rettsmidler.

kjemiske stoffer

Forberedelser mot leddyr er av flere typer: akaricidal, repellent og kombinert.

akaricid

Acaricidal - betyr at drepe flått. De har en lammende effekt på arachnids, som senere blir årsaken til deres død. Finnes i aerosoler eller fargestifter.

Siden de inneholder giftige stoffer i deres sammensetning, brukes de utelukkende til behandling av voksne klær, og unngår kontakt med kroppen. Den beskyttende effekten i gjennomsnitt varer i to uker.

Aerosol Tornado Anti-myte

En aerosol som dreper blodsugere og inneholder alfa-cypermetrin, et stoff som dreper flått. Behandling av klær fra ticks utføres i et godt ventilert område eller på gaten. Sammensetningen sprøytes med en armlengde på 25-30 cm fra stoffoverflaten. Behandlede klær er klare til bruk etter fullstendig tørking. Beskyttelsestiden varer opptil 15 dager. Ved våt eller vaske ting gjentas behandlingen.

Strukturen kan ikke brukes til behandling av barnas klær, og også ting av gravide og fôringskvinnene. Prisen på flasken (100 ml) ligger i området 90-100 rubler.

Aerosol Gardeks anticlite

Et annet effektivt verktøy som dreper flått, de aktive komponentene derav er alpha-capermetrin og permetrin. Smaken og hydrokarbon drivstoff brukes som hjelpestoffer. Sammensetningen er skadelig for parasitter når de kommer i kontakt med de behandlede klærne.

Behandlingen av ting utført på samme måte som beskrevet ovenfor. Virkningen av aktive stoffer varer i to uker. Etter vask eller ting under regnet, blir klærne impregnert.

Aerosol kan ikke håndtere huden, ting av barn og kvinner under graviditet og amming. Kostnaden for en sprøytekanne på 150 ml i området 200-240 rubler.

Aerosol Permanon

Det er også mulig å unnslippe flått ved hjelp av Permanon aerosol, den aktive substansen der permetrin virker. Kontakten av parasittene med sammensetningen fører til deres hurtige forgiftning (skadedyr begynner å dø etter 5 minutter), hvorpå blodsukkerne faller uavhengig av vedlegget på klærne.

Aerosol sprøytes på klær i en avstand på 25 cm fra stoffoverflaten. Den påførte sammensetning beholder sine beskyttende egenskaper i 10-14 dager.

Forlenge beskyttelsesperioden til ønsket øyeblikk, hvis du pakker klær i en forseglet pose. Ulempen er mangelen på vannmotstand.

Spray Fumitoks Anti-myt

Det er også mulig å unnslippe flått ved hjelp av Fumitox antimittpreparatet. Spray fra flått og mygg inneholder alfa-cipermetrin og N, N-dietyltoluamid, som har en dødelig effekt på parasitter.

Den beskyttende effekten av produktet varer opptil 15 dager. Hvis utgangen i allerede behandlede klær er utsatt, må den settes i en tett plastpose. Kostnaden for sprayen (100 ml) i området 80-90 rubler.

Kritt Pretix

Det er et akaricidmiddel basert på alfa-metrin og alfa-cypermetrin. Begge insektsmidler har en neuroparalytisk effekt på parasitter, noe som fører til et brudd på samordningen, og deretter til døden. For å forhindre at flåttene angriper, er det nødvendig å holde to forskjellige striper langs bena og skuldrene. En blodsukker som har falt på giftige partikler, vil dø innen 5 minutter og falle fra klær.

Ulempen med dette verktøyet er den raske avstøpningen av den nåværende sammensetningen, hvilket resulterer i behovet for reprosessering. Kostnaden for akaricidalkrit er omtrent 35 rubler.

Vi går ofte på tur, så for å beskytte oss mot slike problemer som flått, tar vi alltid med oss ​​Gardeks anti-tick. Veldig effektivt og brukervennlig verktøy. Vi sprayer alle ytre klær og utstyr med aerosol - og vi er ikke redd for parasitter.

frastøtende

Repellents er rusmidler for flått som har en avskrekkende effekt. De kan behandle klær og hud, med særlig oppmerksomhet til favorittområdene av blodsukkere (armhulene, indre knær, nakke).

Avstøtningsmidler kan ha en annen sammensetning. Den vanligste komponenten er dietyltoluamid, lukten derav er veldig redd, ikke bare for kvaler, men også for flygende insekter. De kan være i form av en spray, gel, lotion eller krem.

Spray OFF Extreme

Spray OFF Extreme er det beste verktøyet for flått. Garanterer langsiktig beskyttelse mot kryssbitt, mygg, mosquitoes, gadflies og andre skadedyr. Den aktive ingrediens er N, N-dietyltoluamid (30%). Legemidlet har en behagelig lukt, ikke etterlater fettete flekker på huden og tingene.

Ved påføring på huden sprayes sammensetningen på håndflaten i 3-5 sekunder, hvorpå kroppens åpne områder behandles med patting bevegelser (ikke mer enn 2 ganger om dagen). Ting behandles i en avstand på 15-20 cm til lys fuktighet er ikke mer enn 1 gang om 3 dager. Den beskyttende effekten mot ticks varer i 5 dager, mot mygg - innen en måned. Sammensetningen er ikke anbefalt for barn og personer med sensitiv hud. Spekterets prisområde varierer fra 100-120 rubler.

Cream Barrier

Barrierekrem vil bidra til å beskytte huden mot bærere av kryssbårne encefalittpatogener. Sammensetningen av produktet inkluderer bjørk tjære, slik at den har desinfiserende og insekticide egenskaper. Sammensetningen gir effektiv beskyttelse mot flått i 10 timer.

Kremet påføres på åpne områder av kroppen, og de blir også behandlet med ting: bukser i underbenet, ermer på håndleddet. Du kan bruke en kremaktig sammensetning i ansiktet, unngå kontakt med øyne og slimhinner. Utstyret behandles også med krem ​​(ryggsekker, sengetøy). Tuba 30 g koster rundt 100 rubler.

Krem Lesovik Makosh

Cream of ticks Lesovik har en repellent effekt på grunn av dets essensielle oljer av geranium, citronella, lavendel, malurt og mandel. Det har også en antibakteriell effekt. Ikke giftig sammensetning tillatt for bruk hos barn i alderen 2 år. Sammensetningen påføres håndledd og ben, i nakken og ørene. Det er en krukke med krem ​​(20 g) ca 300 rubler.

Ultra Thon Lotion

Et annet middel for ticks for folk på grunnlag av DETA, laget i form av lotion. Beskyttelse mot blodsugere gir en spesiell polymer som øker virkningsvarigheten til de beskyttende komponentene. Interaksjon med lukt og stoffer som utskilles av menneskelig hud og respirasjon, er stimulering av følsomme reseptorer av blodsugende skadedyr blokkert, noe som fører til at de ikke kjenner igjen et potensielt offer.

Når det brukes på huden, beholdes dets egenskaper i 12 timer under forhold med høy luftfuktighet og høye temperaturer. Verdt lotion 500-530 rubler.

Vi elsker å gå ut om sommeren med familien for piknik. Vi redder oss fra mygg og flått med en OFF spray Extreme, for barn tar vi av barna. Jeg behandler klærne på forhånd og i resten bekymrer jeg meg ikke for meg selv eller barna.

Kombinerte midler

Kombinerte antimittpreparater kombinerer både acaricidale og repellent virkninger, og dermed opprettes på grunnlag av to aktive stoffer (alfametrin og dietyltoluamid). Insektmiddelavstøtende midler er tilgjengelig i form av aerosol dispensere, som kun brukes på klær. Et eksempel på slike legemidler er aerosolen:

Med henvisning til gjennomganger av tikmedisiner, er slike legemidler mer effektive og pålitelige.

Slik at tidsfordrivet i naturen ikke overskygger myter, mygg og mygg, tar jeg med meg en aerosol Medilis Tsiper. Mordverktøyet beskytter mot parasitter i 14 dager. Det er nok for dem å behandle ting, utstyr og telt, og du kan trygt nyte et hyggelig opphold. Jeg anbefaler.

Insekt repellents

For behandling og forebygging av kryssbåren encefalitt bruk og legemiddel - tabletter for flått Yodantipirin. Kjemisk forberedelse på basis av jodantipirin har et bredt spekter av virkning, det har interferonogene antivirale og immunmodulerende egenskaper.

Ta medisin for flått, 3 tabletter per dag i henhold til ordningen angitt i instruksjonene. Kontraindikasjoner er uttalt hos lever og nyrer, barnalder, graviditet og amming. Pakking 50 stykker koster 470-500 rubler.

Folkemidlene

Ikke å kunne bruke kjemikalier, du kan bruke tradisjonelle beskyttelsesmidler mot flått, som er mer tilgjengelige og trygge.

 1. Eteriske oljer. Essensiell olje av mynte, nellik, rosmarin eller eukalyptus påføres dråpevis på steder hvor flått oftest blir angrepet. Du kan også blande noen få dråper av noen av de ovennevnte oljene med hudkrem. Den resulterende salven for flått for mennesker er et veldig enkelt, rimelig og viktigst effektivt og trygt middel for flått.
 2. Eddik. Apple cider eddik vil bidra til å forhindre angrep av blodsugere. Det er nok bare å behandle dem på nakne områder av kroppen, spesielt i de stedene hvor flåttene oftest blir angrepet. Du kan også bli kvitt blodsukker og bruke en blanding av eddik (100 ml), vann (400 ml), flytende såpe (20 ml), lavendelolje (3-4 dråper).
 3. Olivenolje Skremmer blodsukker effektivt og bruker en blanding av 4-5 Art. l. olivenolje, ekstrakter av lavendel og geranium, tatt i like mengder (20 til.). Den resulterende sammensetningen blir brukt til å behandle huden.

Jeg prøver å bruke mindre kjemi, gjøre med folkemessige rettsmidler. Og nå var hun overbevist om at essensielle oljer er effektive både fra flått og mygg. Billig og sint. Jeg anbefaler.

Denne metoden for repelling effektiv med en liten opphopning av skadedyr. Hvis du planlegger å bli på et potensielt farlig sted i lang tid, vil akaricidale eller kombinationsmidler være mer hensiktsmessig, siden de har en lengre varig beskyttelsesvirkning mot blodsugere.

Rettsmidler for flått for folk: en gjennomgang av de mest populære stoffene, anmeldelser, rangeringer, anbefalinger

En gang i barndommen gikk vi alle til skogen uten frykt for sopp og bær, til skoleturer, vi gikk på hvile på innsjøer og elver. De fryktet og forsvarte mer, selvfølgelig, fra mygg. Om ticks på en eller annen måte tenkte ikke. Og nå snakker bare om dem og om sykdommene de lider av. Er flått farlig og hvordan kan man beskytte seg mot angrep og infeksjon?

 • 1 Hva er farlig kryss
 • 2 Slik beskytter du mot flått
 • 3 vurderinger

Hva er farlig tick

Tick ​​(lat. Acari) er en av verdens eldste innbyggere. I motsetning til vanlig misforståelse er tippen ikke et insekt, det er et dyr som tilhører arachnid-klassen. Det er tusenvis av typer flått. Men i dag skal vi snakke om beskyttelse mot parasittskudd, blodsugende, som tilhører familien Ixodes.

En tippbit kan forårsake allergier eller betennelsesreaksjoner på huden. Men viktigst av alt, bærer de farlige sykdommer:

 • kryssbåren encefalitt;
 • Lyme sykdom;
 • tyfus og andre.

Disse infeksjonene er svært vanskelig, har lang gjenopprettingsperiode og kan føre til uførhet eller død med en ugunstig sykdomssykdom.

Hvordan beskytte mot kryss

For å unngå kryssangrep må du velge et godt middel, velge riktig klær, du kan også bruke tradisjonelle metoder.

Velge klær

Før du går inn i skogen, må du nøye velge klær. Hovedregler:

 • ting skal være lette, monofoniske, fra tett materiale, en jakke - med lange ermer;
 • en hodeplagg (hette, hette, syltetøy) er obligatorisk på hodet;
 • bedre hvis kragen og mansjettene passer godt til kroppen;
 • t-skjorten i bukser, bukser - i sokker med et tett elastisk bånd.
Riktig valgt klær og overholdelse av reglene for atferd i skogen, vil bidra til å unngå kryssangrep og videre konsekvenser.

Nå er det spesielle klær for fotturer i skogen. Den er utstyrt med feller for flått i form av lommer eller beskyttende bånd (krysset kryper opp hele tiden, kryper inn i båndet, det er ingen videre bevegelse). Slike beskyttende tape på buksene i knærne eller på ermene du kan sy.

Antiencephalitic suit er utstyrt med ekstra mansjetter på ermene, mekaniske og kjemiske feller, samt interne mansjetter på buksene, som er gjemt i støvler

Etter å ha besøkt skogen, ikke glem å undersøke deg selv for tilstedeværelse av et kryss, det er bedre å vaske klærne.

Typer narkotika for å beskytte

Når du besøker skoger og parker, er det nødvendig å bruke kryssavvisende produkter. Det finnes flere typer av dem i dag:

 1. Avstøtende (skremme av parasitter med en ubehagelig lukt for dem). Ved sin base er dietyl-toluamid (DEET) - universell komponent, som ofte oppstår ved strukturformelen insektfordrivende midler som anvendes og fra mygg og knott, og flått. Av minusene - refererer til giftige arter. Også inkludert i avstøtende middel er essensielle oljer - naturlige ingredienser som er effektive i kampen mot insekter.
 2. Acaricidal (paralysere og drepe flått). Akaricide midler er basert på permetrin og dets derivater. Disse verktøyene er mer giftige og involverer ikke påføring på kroppen. De behandler kun den fremre delen av klærne. Ved gift av gift på en tippelammelse kommer, og deretter død av en parasitt. Hvis du må overnatte i naturen, ikke glem å håndtere teltet og soveposer.
 3. Insektmiddelavvisende (kombinere begge handlinger). De kan brukes på klær og kropp, men det er en oppfatning at disse stoffene, på grunn av kombinasjonen av de to slagene, mister sin effektivitet.

Tiden og graden av beskyttelse vil avhenge av konsentrasjonen av den aktive substansen. Dette vil påvirke prisen på varene. Les omhyggelig dataene på pakkemidlene. Så, hvis konsentrasjonen er 30-40%, så er beskyttelse gitt i gjennomsnitt på fem timer. Med en konsentrasjon på ca 25%, kan du glemme parasitter i tre timer, med 10% - for to.

Hvis du bestemmer deg for å kjøpe et middel, er det best å gå til en stor butikk eller et apotek for å unngå forfalskninger som finnes i ubekreftede leverandører.

Før du bruker beskyttelsen mot flått, må du følge opp instruksjonene i detalj

Metode for bruk

Bruken av spray og aerosoler mot flått innebærer at noen regler overholdes:

 1. Påfør sprøyter og mitespray bare i frisk luft.
 2. Håndter klær fra fronten. La produktet tørke, og bruk deretter klærne.
 3. Når du sprayer stoffet på huden, må du først behandle et lite område.
 4. Ved bruk av produktet, vær forsiktig med ansiktsområdet rundt øynene, munnen og nesen.
 5. Kremer ikke gni dypt inn i huden.
 6. Ikke legg verktøyet i hendene på barnet, for han vil definitivt trekke dem inn i munnen.
 7. Etter å ha besøkt skogen, vask preparatet grundig med såpe og vann.
Populære merker av kryssmiddel

De mest populære avstøtende stoffene i dag er:

 • Off! Ekstremsport;
 • Reftamid Maksimum;
 • Gardex Extreme;
 • Biban.
 • Tornado-anti-midd;
 • Gardex anti-mite;
 • Reftamid taiga;
 • Picnic anti-myt.

Barns medisiner for flått:

 • Biban;
 • Gardex Baby mot flått og mygg;
 • Picnic Baby.
Tabell: De viktigste egenskapene til populære rettsmidler for flått
Fotogalleri: medisiner for flått
Video: gjennomgang og testing av tannkjøttmidler

Folkemetoder

For personer med allergi, eller de som av en eller annen grunn ikke ønsker å bruke "kjemi", finnes det tradisjonelle metoder for beskyttelse mot flått. Et klart pluss er fraværet av giftighet og lav pris, vel, minus - mangel på effektivitet: å gi god beskyttelse mot flått i naturen, for å sette midler, kokte sin egen hånd, har oftere enn kjemikalier, kjøpt i butikken.

Hvilke samme folkemidlene kan skremme flått?

 1. Bevist at kvalene ikke liker lukten av hvitløk. Hvis du og dine følgesvenner ikke er flau av denne smaken, spis et stykke før du drar. Men det vil være tryggere å bruke blandingen med tillegg til kroppen. Ikke gni hvitløkjuice ufortynnet, det kan forårsake brannskader. For å lage hvitløkstankur, ta 100 gram alkohol eller vodka, hell hakket hvitløk inn i den eller hakket hvitløk, og dryss blandingen på kroppen og klærne.
 2. Ticks liker ikke lukten av geranium, lavendel, marigold. Før du går ut i naturen, legg disse plantene i lommene dine.
 3. Tar har også en skremmende effekt på blodsukker, slik at du kan gni tjære såpe og sette den i lommene.
 4. Ticks tolererer ikke lukten av essensielle oljer. Tea tree olje, kryddernøtt, mynte eller eukalyptus må legges til saltvann (en halv teskje olje per 100 ml vann), den resulterende løsningen helles i en sprinkler. Før bruk, rist flasken grundig med innholdet og bruk på eksponerte områder av kroppen. Også, oljer (to dråper) kan legges til krem ​​(10 ml) og påføres på huden. Med essentielle oljer av te kan du lage en blanding for beskyttelse mot flått, som du må gni deg selv før du går til skogen
 5. For behandling av klær kan du forberede en avkok av løvblad. Kok fem til syv mellomstore blader i ti minutter i 200 ml vann. Spray kjøttkraft på klærne. Denne lukten liker ikke flått.

anmeldelser

Selvfølgelig er det ikke nødvendig å bli en psykisk ubalansert person som lider av en "tick-borne" fobi. Du bør ikke frata deg en fantastisk utendørs rekreasjon bare på grunn av frykten for at "som om noe hadde skjedd". Bruk våre tips for å beskytte deg selv og dine kjære. Ha en god hvile og vellykkede turer til skogen!

 • Forfatter: Olga Andreeva
 • Skriv ut

Tick ​​beskyttelse

Sommeren er den tradisjonelle tiden for ferier og friluftsliv. Derfor, på denne tiden av året, er folk mer sannsynlig å lide av kryssbiter, som finnes i tykt gress. Siden kontakt med disse blodsugende insekter kan forårsake alvorlig sykdomsinfeksjon, er det nødvendig å vurdere alle tilgjengelige beskyttelsesmidler mot dem.

Tick ​​avhjelp

Til dags dato har et stort antall verktøy blitt utviklet som ikke tillater å unngå tickbit. De er delt inn i flere grupper:

 1. En serie væsker og geler, kalt repellenter, er utformet for å skremme av insekter. Og ikke gi dem muligheten til å få fotfeste på klærne. Denne effekten oppnås på grunn av den spesifikke lukten. Sammensetningen av de fleste av disse midlene er trygt for mennesker. Derfor kan de håndtere og kropp og klær.
 2. Hensikten med akaricide stoffer er å ødelegge skadedyr. Og på grunn av det høye innholdet av giftige stoffer, bør de ikke få lov til å trenge inn i huden. Dette betyr at det kun er mulig å behandle klær.
 3. En rekke verktøy kombinerer evnen til å skremme og eliminere flått. Den kombinerte handlingen gir en person større beskyttelse.

Gardeks fra flått

Gardex regnes som en av de ledende produsentene av tick og andre insektmiddel. Produkter av dette selskapet er laget i samsvar med internasjonale sikkerhetsstandarder. Derfor er bruken i henhold til reglene trygge for menneskers helse. Innretningslinjen for beskyttelse mot insekter er presentert av følgende typer:

De to første produkttypene er utformet for personlig beskyttelse. Den tredje typen produkt brukes til å behandle dacha for å eliminere flått. En av de mest populære utviklingene i selskapet er Gardex Extreme-tæringsmiddelet i form av et akaricid eller en avstøtende middel. Det er designet for å behandle klær fra skadedyr. For å oppnå effekten må du bruke den strengt i henhold til instruksjonene.

Av kryssmiddel

Spray Off Extrim regnes som en av de beste repellenter. Det bidrar til å skremme flått og andre insekter som lever i skogene for folks helse. Effektiviteten av tiltaket oppnås på grunn av innholdet av 30% N-dietyltoluamid. Fordelen med sammensetningen anses å være en behagelig duft for en person, i tillegg til fravær av fettete flekker etter bruk.

Denne sprayen kan brukes på flere måter. For påføring på kroppen, må du spray en liten sum penger på håndflaten, og deretter behandle dem med huden. En slik handling bør gjøres ikke mer enn to ganger om dagen. Ellers er det høy risiko for allergi.

Avstøtningsmiddelet er også effektivt i behandlingen av klær. Denne prosedyren utføres fra en avstand på 15-20 cm fra stoffet. Og ikke mer enn tre ganger om dagen. I følge produsentens anvisninger fortsetter effekten i 5 dager etter påføring. Dette middelet anbefales ikke til barn. Og voksne før bruk, må du sjekke huden for følsomhet overfor det aktive stoffet.

Kryss avhjelp Hjelp

Å velge et pålitelig middel for flått for folk, mange stopper ved hjelp.

Denne tennsprayen brukes til klær. Prosessen utføres i henhold til samme regler som behandling av stoffer med andre sprayer.

Ifølge utviklerne varer virkningen av sammensetningen i 15 dager. Det er imidlertid mulig å påføre produktet igjen etter 10 dager. Eller etter at klærne har blitt vasket.

Dietyltoluamid fra flått

Dette stoffet er en del av flertallet av repellenter. Det lar deg skremme og desorienterende insekter, noe som ber dem om å holde seg unna ubehagelige lukt. Kjemikaliene i forbindelsen svekker effekten av antennene på antennene, som reagerer på aromaene av melkesyre og oktenol, som er så attraktive for blodsykdomsinsekter.

Oftest gir dette stoffet ingen irritasjon av huden. Men det er potensielt farlig for øynene og slimhinner. Derfor, etter at du har brukt preparatet som inneholder dietyltoluamid, må du vaske hendene godt og før du ikke berører ansiktet eller maten.

Tremor, hodepine, svimmelhet, tretthet, tremor i ekstremiteter, irritasjon av luftveiene betraktes som tegn på forgiftning med dietyltoluramid. Slike symptomer krever øyeblikkelig legehjelp.

Akaricide stoffer mot flått

Noen stoffer som brukes fra flått er designet for ikke bare å skremme skadedyret, men for å eliminere det helt. Ofte i deres sammensetning legger stoffet alfa-metrin, som har en nevroparalytisk effekt. Så snart et insekt kommer i kontakt med dette verktøyet, begynner de å påvirke lemmer i de første fem minuttene. Derfor kan tippen ikke fange på klær, så å finne en bar hud.

Blant de effektive midler for denne orienteringen er produkter fra gardex, reftamid, piknik-myt, fumitok og andre notert. Når du bruker et av disse stoffene, er det verdt å huske at deres aktive substans er potensielt farlig for mennesker. Derfor kan de bare håndtere klær som kan settes på 2 timer etter påføring.

Den vanligste formen for frigjøring av akaricider betraktes som en spray. Imidlertid tilbyr noen produsenter for bruk blyanter. Så rette for Pretix krever å tegne striper på klær, skremme og drepe insekter. For å opprettholde effektiviteten må du imidlertid regelmessig oppdatere verktøyet.

Blant de siste utviklingene i dette området er erstatning av alfa-tetrin med permetrin, som har en raskere virkning. På grunnlag ble verktøyet Permanon utviklet, noe som gjør det mulig å forsvare et bredt spekter av insekter, inkludert flått, mygg, edderkopper.

Alfacipermetrin fra flått

Alfa-cipermethrin-mytgjennelse tilhører gruppen av plantevernmidler som er mye brukt i individuel beskyttelse mot insekter, så vel som for landbruksformål. Det er et oppløselig krystallinsk pulver, bestandig mot lys og luft.

Kontakt av krysset med dette stoffet fører til forstyrrelser i nervesystemet og motorsystemet. Avdekket økt sekresjon av acetylkolin i hjernen, samt svikt i metabolske prosesser med deltakelse av kalsium. Som et resultat viser insektet tegn på sterk opphisselse kombinert med svekket koordinering av bevegelser. Alt dette fører til døden. Denne effekten er på flått, uavhengig av utviklingsstadiet.

Alfaperpermetrin anses å være skadelig for menneskers helse. Ved inntak kan det føre til forgiftning, som manifesterer seg i form av økt salivasjon, tremor, tåre, nedsatt koordinasjon, anfall. I dette tilfellet er det nødvendig å gi offeret ro og frisk luft. Han trenger å drikke mer vann, og om nødvendig ta en dose aktivert karbon. Hvis stoffet kommer på huden eller slimhinner, er det verdt å vaske det skadede området med rikelig med vann. Og uansett alvorlighetsgraden av tilstanden må du konsultere en lege.

Tick ​​Repellent for mennesker

Hovedformålet med repellent er å skremme flått, unntatt deres død. For dette formål er sammensetningene forskjellige i sammensetning og form for frigjøring. Den viktigste kjemiske komponenten som utfører denne funksjonen er Diethyl toluid. Men det kan erstattes av andre komponenter.

Viktig i effektiviteten av midlene er konsentrasjonen av det aktive stoffet. Jo høyere denne indikatoren er, jo mer effektiv er verktøyet. Når du besøker steder der det er stor sannsynlighet for kollisjon med blodsugende insekter, anbefaler eksperter å bruke avstøtende stoffer med en konsentrasjon på 30% eller mer av en aktiv substans. Identifisere det beste kryssavstøtende middel for mennesker, identifiserte forskerne produktene som følger:

 1. Deta-VOKKO, som kan brukes til behandling og klær og eksponert hud. Men det er nødvendig å eliminere sin kontakt med slimhinner helt.
 2. Legemidlet Biban-gel anbefales ofte for beskyttelse av barn, fordi det tilhører 3-4 toksikoklassen. Den eneste begrensningen å bruke kan være individuell intoleranse.
 3. Et annet sikkert bredspektrumverktøy er Raptamide Maximum. En av fordelene ved sammensetningen anses å være en behagelig lukt for en person, så vel som fravær av merker på klær etter tørking.
 4. Ultramon regnes som et av de kraftigste verktøyene i dette området. Opprinnelig opprettet for hærens behov, har dette stoffet en lengre effekt, ikke vasket av med vann og da. Derfor er det etterspurt blant geologer, fiskere, skogbrukere og representanter for andre yrker som tilbringer mye tid i skog og enger.

Ved valg av avstøtende er det nødvendig å vurdere flere forhold. Først av alt er det alder og helsefunksjoner. For barn, gravide og ammende kvinner, bør personer med sensitiv hud velge et verktøy på naturlige ingredienser, med minimal toksisk effekt. Det er også verdt å vurdere tiden som tilbys i naturen. Jo høyere risikoen for kvaler som faller på huden eller klærne, desto sterkere bør beskyttelsen være.

Tick ​​salve for mennesker

Salver fra flått brukes oftest til insekter av subkutane, kløe varianter av insekter, samt Demodex. De kan brukes som profylakse mot ixodic flått, men deres effektivitet i denne retningen regnes som lav. Årsaken til dette er at når en voksen person treffer huden, slutter situasjonen raskt med en bit. Og for å fjerne parasitten fra huden, helst ved kirurgi.

Blant de anbefalte rettsmidler for subkutane kvaler er Trichopol eller Ornidazole. Det er bedre å behandle øremerket med Aversektin salve eller Vishnevsky salve. For å eliminere øyemitt, har du utviklet medisiner Demalan og Zinc-Ichthyol. Sink eller svovel salve er det beste middelet for scabies mites.

En spesiell gruppe kremer er verktøyene som brukes til å gjenopprette huden etter bitt av parasitten. Denne kategorien inkluderer Bacitracin og Polymyxin. For å oppnå effekten er det nødvendig å bruke det valgte stoffet strengt i henhold til instruksjonene, samt ta hensyn til bruksbegrensninger.

Drops for folk fra flått

I tillegg til kjemikalier, hjelper folkemedisinene med å beskytte flåttene. Mennesker hvis helse ikke tillater bruk av populære blodsugende insekter, kan bruke dråper på grunnlag av essensielle oljer. I denne forbindelse, anerkjent som effektiv:

Disse oljene kan brukes på eksponerte områder av kroppen i ren form. Eller noen få dråper av det valgte stoffet blandet med hudkrem, og deretter brukt som et naturlig middel for flått.

Mite spray: hvilken er bedre

For behandling av klær og kropp fra flått brukes ofte i form av sprøyter. Av arbeidsprinsippet er de også delt inn i 3 grupper: avstøtende, akaricide og kombinerte aerosoler. Imidlertid kan bare de første av dem ikke skade i kontakt med huden.

De bestselgende sprayene inkluderer produkter fra Gardex, Breeze-Antiklesch og Medilis-Comfort. Den første av disse, med respekt for teknologien som brukes på klær, beholder sine egenskaper i opptil to uker. Bruk i så fall barn og gravide er forbudt.

Breeze-Antiklesch er en kryssprøyte for mennesker som ofte brukes av personer hvis faglige aktivitet er knyttet til et lengre opphold i naturen. Ifølge informasjon fra produsenten fortsetter verktøyet å virke i 10 dager etter påføring på klær. Imidlertid anbefales brukerne å reprosessere etter 5 dager.

Barns spray Medilis-Comfort er etterspurt blant familier som leder en aktiv livsstil. Det anses å være trygt for den unge kroppen. Denne egenskapen er kombinert med høy effektivitet, som varer opptil 20 dager etter behandling. Før du bruker verktøyet, anbefales det å konsultere barnelege, som i noen tilfeller har barn tegn på en allergisk reaksjon på aerosolen.

Effektiviteten og sikkerheten til den valgte sprayen er i stor grad avhengig av riktig bruk. Så, før du bruker sprayen, må du riste den. Det er tillatt å bruke dem i det åpne området, og bruker stoffet fra en avstand på 20 cm fra klærne. Arbeidet gjøres i vinden for å unngå kontakt med øynene og huden. Spesiell oppmerksomhet bør gis til de områdene hvor det er større risiko for kvaler, inkludert krage, sømmer, bretter, bukser, bukser. Ved slutten av behandlingen er det nødvendig å forlate klærne i solen i ytterligere 2 timer slik at produktet tørker. Deretter kan du bruke den.

Klær fra flått til mann

For at behandlingen av klær fra ticks skal være til nytte, er det nødvendig å velge riktig dress for å gå til skogen. Denne enkle handlingen gir ytterligere beskyttelse mot blodsugende insekter. Så, når du samler på naturen, må du følge følgende regler:

 1. Det er viktig å minimere åpne kroppsområder. Dette betyr at klærne skal være tilstrekkelig lange og lukkede, uten dype kutt. Velcro eller glidelås er mer foretrukket enn festemidler enn knapper. Skjorten eller T-skjorten skal være gjemt i buksene og buksene i støvlene.
 2. Det er nødvendig å velge en ganske løs drakt, fordi insektet er i stand til å bite gjennom stoffet tett til kroppen.
 3. Et obligatorisk utstyr for å gå til skogen betraktes som en hodeplagg. En myte kan lett bli innfestet i håret, og å fjerne det fra hodet er mye vanskeligere enn i andre deler av huden. Derfor, underveis, er det verdt å ta vare på en pen frisyre.
 4. Siden flått er mer sannsynlig å angripe underkroppen fra gress eller busker, er det nødvendig å beskytte bena opp til knærne. Dette vil kreve høye sokker i tykt stoff. Av skoene bør foretrekkes lukkede sneakers eller høye støvler.
 5. Alt utstyr må være laget av tykt stoff eller grov veving, som insektet ikke kan bite. Det er også nødvendig å gi preferanse til lyse klær, siden det er lettere å finne et kryss på det.

Selv om man tar alle forholdsregler, er det nødvendig å unngå et lengre opphold på steder der det ideelle tettstedet ligger. Dette inkluderer høyt gress eller tett tykkelse av busker. Og etter retur fra naturen er det verdt å undersøke klær og kropp for insekter. Og i tilfelle av en bit, bør du umiddelbart søke medisinsk hjelp.

La oss oppsummere

Tippbit er farlig på grunn av sykdommer som bæres av dette insektet. Du kan unngå farlige situasjoner ved å plukke opp og bruke tilgjengelige beskyttelsesmidler. Dette komplekset inkluderer klær for naturvandringer, samt et stoff som avviser eller eliminerer insekter.

Folk rettsmidler for flått

Folkemidler for flått for mennesker og dyr er tilgjengelige for matlaging hjemme. Rollen av den aktive ingrediensen i dem utfører et naturlig avstøtende middel.

Midler som brukes til å beskytte mot flått, er delt med eksponeringsmetoden:

 • repellents - skremme flått;
 • acaricides - nøytraliser insekter (lamme, ødelegge dem);
 • insektmiddelavstøtende - dobbeltvirkning.

Eteriske oljer har en skarp og acrid lukt, så de skremmer bort insekter, inkludert flått. Følgende lukter er effektive for å bekjempe flått:

 • Eucalyptus;
 • Geranium;
 • Palmarosa;
 • lavendel;
 • Bayevy olje;
 • Cedar olje;
 • mynte;
 • rosmarin;
 • timian;
 • Basil.

Beskyttelse av folkemidlene innebærer tilstedeværelse av en eller flere smaker fra listen som en grunnleggende komponent og hjelpestoffer. Alkohol, som fungerer som emulgeringsmiddel (bidrar til blanding av olje og vann) eller eddik tilsatt for å forbedre luktene, gjør slike hjemreparasjoner for flått egnet for voksne.

Alkoholbasert spray

 • essensiell olje av geranium (eller palmarose) - 2 ts;
 • medisinsk alkohol - 2 ts;
 • vann - 1 kopp.

Forberedelse og bruk:

 1. Bland ingrediensene i en beholder med et forseglingsbart lokk.
 2. Flasken kan lagres i opptil 6 måneder og brukes etter behov.
 3. Bruk med sprøyteflaske, sprinklingsklær og eksponert hud.

Eddik spray

 • peppermynte eller eukalyptus essensiell olje - 10-15 dråper;
 • Bordeddik - 4 ts;
 • vann - 2 ts.

Forberedelse og bruk:

 1. Bland ingrediensene i en beholder med et forseglingsbart lokk.
 2. Flasken kan lagres i opptil 6 måneder og brukes etter behov.
 3. Brukes med en sprøyteflaske, sprøyter utsatt hud og klær.

Valerian eau de cologne

 • valerian dråper - 10-15 dråper;
 • cologne - 1 ss. en skje.

Forberedelse og bruk:

 1. Bland ingrediensene i en beholder med et forseglingsbart lokk.
 2. Flasken kan lagres i opptil 6 måneder og brukes etter behov.
 3. Hvis du vil bruke, fukt en bomullspinne med en løsning og tørk utsatt hud.

Såpe "stjerne"

 • eple eddik - 50 ml;
 • flytende såpe -10 ml;
 • vann - 200 ml;
 • salveolje "Star" - på spissen av et kniv.

Forberedelse og bruk:

 1. I en flaske med et forseglingsbart lokk blandes alle ingrediensene. Rist til en homogen blanding.
 2. For beskyttelse mot insekter, mens du går, smør utsatte områder av kroppen.

Duftende gel med oljer

 • gel eller krem ​​med aloe vera - 150 ml;
 • lavendel essensiell olje - 20 dråper;
 • geranium essensiell olje - 20 dråper;
 • vegetabilsk olje - 300 ml.

Forberedelse og bruk:

 1. I en beholder med et forseglingsbart lokk blandes gelen (krem) med aloe vera og vegetabilsk olje. Rist for å få en homogen masse.
 2. Legg essensielle oljer til blandingen. Rør igjen.
 3. Det viser seg en stor del av midlene, den lagres i opptil 6 måneder og brukes etter behov.
 4. For å beskytte mot flått, bruk kremolje på utsatt hud: hender, føtter, nakke.

Folkemidler for å beskytte barn mot flått bør være sparsomme, ikke irriterende for huden, uten sterk lukt, så de bruker ikke alkohol, eddik eller colognes.

Hyggelig for mennesker, men skremmende for blodsugende insekter er følgende smaker, på grunnlag av hvilke barns midler er laget som avviser flått:

 • tea tree essensielle olje;
 • geranium essensielle olje;
 • søt mandel olje;
 • clove kulinarisk;
 • vanillin.

Før du utarbeider rettsmidler, sørg for at barnet ditt ikke har noen allergi eller individuell intoleranse overfor ingrediensene.

Tea Tree Spray

For produksjonen vil trenge:

 • Tea Tree Essential Oil - 10-15 dråper;
 • vann - 50 ml.

Forberedelse og bruk:

 • Bland ingrediensene i et hetteglass med en forseglingsbar hette.
 • Denne blandingen er eksfoliert. Rist godt før bruk.
 • Hvis du vil bruke, fukt en bomullspinne eller en håndflate med en løsning og tørk den eksponerte huden av barnets hår. Du kan også strø med en løsning av klær.

Tea Tree Soap

For produksjonen vil trenge:

 • tea tree essensielle olje - 10-15 dråper,
 • soyaolje - 5-10 ml;
 • dusjgel / flytende såpe - 30 ml.

Forberedelse og bruk:

 1. Bland såpeolje og vaskemiddel (gel eller flytende såpe) i en beholder.
 2. Legg til essensiell olje, bland godt sammen.
 3. Bruk som vaskemiddel når du tar en dusj før og etter en tur utendørs.

Mandel olje

For produksjon av behov:

 • Mandelolje - 2 ss. skjeer;
 • Geranium essensiell olje - 15-20 dråper.

Forberedelse og bruk:

 1. Almondolje og essensiell olje av geraniumblanding til glatt.
 2. Hell blandingen i en mørk beholder. I dette skjemaet lagres verktøyet i opptil 6 måneder og brukes etter behov.
 3. Tørk av åpen hud med noen dråper av blandingen.

Klute avkok

For produksjonen vil trenge:

 • Klute (kulinarisk) - 1 time. skje;
 • vann - 200 ml.

Forberedelse og bruk:

 1. Bland kluter med vann, legg på brannen og kok opp.
 2. La kjøttkraft stå i minst 8 timer.
 3. Dab en bomullspinne med avkok av nellik og behandle åpne områder av kroppen før du går ut i det åpne.

"Søt vann"

For produksjon nødvendig:

Forberedelse og bruk:

 1. Vanillin blandes med vann, legg på brannen og kok opp.
 2. La løsningen avkjøles.
 3. Broth fuktet en bomullspinne og bearbeider åpne områder av kroppen for å skremme bort insekter.

Tradisjonelle metoder for beskyttelse mot flått tåler ikke lenge, og krever derfor gjenbruk hver 1.5-2 time, og gir ikke 100% beskyttelse. Vær forsiktig når du går med barn.

Det er viktig å være på naturen i sesongen av ticksaktivitet, for å beskytte mot biter og familie, og kjæledyr: katter, hunder. Midler som skremmer flått fra hunder til mennesker, er ikke egnede på grunn av deres spesielle lukt for mennesker.

Disse "smaker", på grunnlag av hvilke folkemidlene er laget av ticks for hunder, inkluderer:

Rettelser mot flått for hunder, katter og andre dyr med egne hender, gjør det så enkelt som for mennesker.

Malurt "parfyme"

For fremstilling av "duftende" blanding trenger du:

 • tørket blader av malurt - 20 g. eller frisk malurt - 50 g.,
 • vann.

Forberedelse og bruk:

 1. Malurt finhakket, hell 2 glass vann.
 2. Slå på brannen og kom med koking.
 3. Kjøl den resulterende kjøttkraft, hell i en beholder med en sprøyte og dryss håret av dyret.

Hvitløk "parfyme"

For produksjon av behov:

Forberedelse og bruk:

 1. Peel hvitløk, hogge i en hvitløkskål eller revet.
 2. Hell 3 glass vann.
 3. Tilsett blandingen i minst 8 timer.
 4. Smør dyrets pels før du går ut på steder utilgjengelige for slikking!

Hvitløk er giftig for flått og for hunder, for å beskytte mot blodsugende insekter, smøre pelsen på ryggen og visdommen av dyret.

Tar "parfyme"

For produksjonen vil trenge:

 • vann - 1 kopp;
 • essensielle oljer, hver med 2 dråper (grapefrukt, timian, oregano, enebær, myrra);
 • tjære såpe.

Forberedelse og bruk:

 1. Tar tjære revet.
 2. Bland ingrediensene i en flaske til det er glatt.
 3. Bruk før du går inn i det åpne området: dryss dyrehåret med en løsning.

Vanilje tinktur

For produksjon vil kreve:

Forberedelse og bruk:

 1. Bland vanilje og vodka.
 2. Sett på et kjølig sted for å infisere i minst 7 dager.
 3. Før du går ut på det åpne rommet med en hund, beleg den oppnådde løsningen med magen, potene og visdommen til dyret.

Duftende krage

For å forberede trenger du 15-20 dråper essensiell olje (mot mider fra listen ovenfor).

 1. Essential olje spredt hund krage rundt omkretsen.
 2. Bruk bare en sterk luktende krage utendørs.
 3. Forsikre deg om at den valgte aromatiske oljen ikke er allergisk mot dyret og ikke forårsaker irritasjon.

Husk at å beskytte hundene mot flått er kort sikt. Midler forvitres utendørs, tørkes av dyr på planter og vaskes i vann. De bør brukes hver 2-3 timer.

I tillegg er det viktig for eiere av hunder å vite at ikke alle kryssmiddel er egnet for valper på grunn av en skarp ubehagelig lukt eller giftig sammensetning.

I tillegg til aktive metoder for beskyttelse mot flått, er det forebyggende metoder som bør følges.

Når du forlater skogen, bruk tykke klær med lange ermer og bruk bukser i stedet for shorts, høye sko og en lue.

Velg for rekreasjon ventilerte enger, vekk fra reservoaret og tykt høyt gress.

Vær oppmerksom og kontroller åpne områder av kroppen for insekter som har sittende fast hver 1.5-2 time.

Flere Artikler Om Typer Acne