På bakgrunn av stressfulle situasjoner utvikler en sykdom som eksem ofte. Lesjoner kan oppstå på ulike deler av kroppen: ansikt, hender, ben.

For behandling og eliminering av symptomer på sykdommen av pasienter, brukes forskjellige kremer og salver. Å velge en salve for eksem på føttene er nødvendig avhengig av alvorlighetsgraden av hudsykdom og typen manifestasjon.

Eksternt tegn på sykdommen kan endres over tid, avhengig av behandlingen som gjennomføres eller den komplette mangel på terapeutiske tiltak.

 1. Rødhet, tørr hud på beina.
 2. Sprekk, grovhet av epidermis, utseende av skalaer.
 3. Utseendet til bobler med vannholdig innhold. Bursting bobler danner oozing foci.
 4. Pigmentering, hudbeskjæring.

Jo før de begynner å behandle eksem på bena med en krem ​​eller salve, desto raskere blir remisjonstiden. Når vi gråter av sykdommen, er det fornuftig å bruke kremer, de har en tørkeeffekt. Salver mer effektivt myke huden på føttene med tørt eksem.

Ikke-hormonelle legemidler

Med moderat betennelse i huden, når den første fasen av sykdommen utvikler, anbefaler dermatologer og allergikere å bruke ikke-hormonelle legemidler til behandling.

 • Indomethacin salve. Har anti-spa
  litelnye, bedøvelse, lindrer hevelse. Påfør området rundt lesjonene 2-3 ganger om dagen i ikke lenger enn 14 dager.
 • Berestin. Væske for påføring på huden. Grunnlaget for stoffet - bjørk tjære. Den har vasokonstriktor, keratoplastiske, bedøvelsesegenskaper. Betraktelig reduserer kløe, betennelse. Legemidlet påføres på de berørte områdene en gang om dagen i 15-20 minutter, deretter fjernet. Behandlingsforløpet er en måned.
 • Født-sink-naftalpasta. Meget effektiv antiseptisk. Tørker de fuktige områdene av eksem på bena, har en strikking, beroligende anti-inflammatorisk effekt. Huden blir behandlet med pasta i morgen og kveld, i et tynt lag, til det absorberes.
 • Lap fargebånd. Den inneholder sølvnitrat, har en bakteriedrepende, antiseptisk effekt. Bra for helbredelse av små sår og sår. Den brukes 1-2 ganger om dagen.
 • Sink salve. En medisin med sårheling, tørkeegenskaper. Salve myker huden, reduserer betennelse. Lesjoner behandles 2-3 ganger om dagen. Behandlingen kan fortsette i 1-2 måneder.

For å myke og nærme huden med eksem på føttene, brukes fuktighetskremer, som også bidrar til rask regenerering av huden.

 • Bepanten. Salven har regenererende egenskaper, bidrar til å beholde fuktighet i de øvre lagene av epidermis. Verktøyet kan brukes ubegrenset antall ganger.
 • Eplan. Det fremmer regenerering av huden, begrenser den døende av hudceller, lindrer hevelse. Medisinen bidrar til å takle effekten av eksem på beina, som sår og arr. Du kan bruke kremet lenge, flere ganger om dagen.

Ved tilsetning av mikrobielle infeksjoner og soppinfeksjoner, anbefales bruk av kremer med antimykotiske og antibakterielle komponenter.

Exoderil krem. Hjelper til å behandle foteksem ved utvikling av sopp. Legemidlet kan påføres fingrene, spikerområdet. I tillegg til antifungal og har fungicid effekt.

Kremet påføres ikke bare på de berørte områdene, men det er viktig å fange området av frisk hud rundt eksemematøse forandringer. Det er nødvendig å bruke stoffet etter symptomforsøk, 2-3 dager ekstra.

Huddeksel Det er praktisk å behandle eksem på føttene med en krem ​​som inneholder sinkpyrition aktivert.

Verktøyet har komplekse egenskaper: antimykotisk, antibakteriell, tørking, antiinflammatorisk. Legemidlet brukes i morgen og kveld, i løpet av måneden.

Noen ganger ikke-steroide legemidler er ikke nok, mer alvorlige former for hudsykdom i beina bør behandles med hormonelle salver og kremer.

Kortikosteroid kremer, salver, emulsjoner

Hormonale legemidler som brukes til å behandle foteksem. Det er 4 klasser av steroid medisiner, avhengig av intensiteten av deres innvirkning.

 • Lokoid. I sammensetningen av stoffet - hydrokortison. Den har en liten antiinflammatorisk effekt. Det brukes i begynnelsen av eksem.
 • Prednisolon 0,5%. Passer for en mild form for hudsykdom. Hjelper med å lindre kløe, betennelse. Påfør på de berørte områdene 1-3 ganger om dagen.
 • Tsinakort. Den har en utprøvd antipruritisk, anti-allergisk effekt. Påfør på små områder av beinets hud, før sengetid. Kontraindisert i sopp- og bakteriehudssår.
 • Afloderm krem. Effektivt avlaster kløe, betennelse, nedsmetting, eliminerer smerte. Medisinen bidrar til å kurere eksem på føttene. For å oppnå et positivt resultat er det nødvendig å påføre krem ​​3-5 ganger om dagen. Legemidlet kan ikke brukes til trophic ulcers.

Sinaflana. Salven brukes til kronisk løpet av foteksem.

Verktøyet har anti-inflammatorisk effekt, eliminerer økt vaskulær permeabilitet. Kanskje bruk av narkotika hos barn fra to år. Salven påføres på de berørte områdene 2-4 ganger daglig, løpet av behandlingen er 3-4 uker.

 • Lorinden S. Har en antimikrobiell, antiinflammatorisk effekt. Reduserer kløe, reduserer allergiske reaksjoner. Salven blir brukt 1-2 ganger om dagen for ikke mer enn to uker.
 • Dermoveyt. Tilgjengelig i form av salve, krem.

  Legemidlet reduserer permeabiliteten til blodkar og kapillærer, har anti-allergisk, antipruritisk, anti-inflammatorisk effekt. For fuktig eksem på føttene, brukes en krem, for tørre føtter, en salve som bidrar til å bevare fuktighet i huden. Legemidlet påføres i et tynt lag på den berørte huden om natten, og behandlingsforløpet varer ikke lenger enn en måned.

 • Triderm. Kompleks stoff som har antiinflammatorisk, antimykotisk og antibakteriell virkning. Påfør på de berørte områdene av beina om morgenen og kvelden i 2-3 uker.
 • Noen kortikosteroider kan ikke brukes til sopphudssår, slik at bekkenes eksem bare kan behandles etter spesielle laboratorietester.

  Alle hormoner brukes i en kort periode. Legemidlet og dets dose må bestemmes av legen.

  Hvilken eksem salve på beina er mest effektiv?

  Foteksem er en alvorlig inflammatorisk sykdom i det øvre lag av huden på underdelene, som ikke er smittsomt og manifesterer seg som et polymorf utslag, avhengig av sykdomsformen. Som regel kjøper det et kronisk relapsing kurs, men det kan være akutt. Eksem på bena er et stort fysisk og psykologisk problem for pasienten. Det er viktig, for å unngå komplikasjoner, så tidlig som mulig å være oppmerksom på tilstanden til helsen din. Derfor er det nødvendig å straks kontakte en erfaren spesialist som skal gjøre den riktige diagnosen og, med tanke på type og stadium av sykdommen, foreskrive effektiv behandling som bør være omfattende.

  Årsaker til eksem på beina

  Typer eksem på bena

  Stadier av eksem på bena

  1. Erythematous (med kløe og rødhet).
  2. Papulær (med dannelse av små knuter opp til 5 mm i diameter).
  3. Vesikulær (med utseendet i stedet for papules vesikler fylt med serøs væske).
  4. Pustulær (med utseende av pus i blærene og dannelsen av tom).
  5. Stage suge (med dannelsen av erosjoner rundt tomt).
  6. Korochkovaya (med tørkede eroderte overflater og dannelse av skorper).
  7. Scaly, ledsaget av avvisning av skorper og utseende av skalete skalaer i deres sted.

  Salve for behandling av eksem på føttene

  Behandlingen av denne sykdommen avhenger av scenen, eksemens type av bena, alvorlighetsgraden av den patologiske prosessen og tilstedeværelsen av en sekundær infeksjon.

  Noen ganger er det nødvendig å bruke parenteral eller oral hormonell, antihistamin, sedativer, utføre avgiftning, antimykotisk og antibakteriell behandling, behandle samtidig kronisk.

  Like viktig er en streng hypoallergen diett, avvisningen av dårlige vaner, en fullstendig opphør av kontakt med det tilsiktede allergenet.

  Et spesielt sted for behandling av eksem på bena er gitt til behandling med salver. Velg riktig behandling med salver, gitt indikasjoner, kontraindikasjoner og bivirkninger av disse midlene, samt type og alvorlighetsgrad av foteksem, kan oppleves av en hudlege. Alle salver som brukes til å behandle foteksem, kan deles inn i 3 grupper: hormonell, ikke-hormonell og kombinert. Som regel, i den akutte perioden og under eksacerbasjon av foteksem, er salver som inneholder glukokortikoider foreskrevet. De reduserer betennelse, ømhet, kløe og allergiske reaksjoner i huden. Kursbehandling varer i gjennomsnitt 7 til 14 dager. Maksimumsperioden er ikke mer enn 1 måned.
  Klasser av eksterne hormonelle stoffer:

  • Klasse 1 salve med svak, kortvarig effekt (hydrokortison, lokoid, dipersolon, 0,5% prednisonsalve)
  • Klasse 2 salver som har moderat antiinflammatorisk, antipruritisk og anti-allergisk effekt (avloderm, lokokorten, cinnacort, 1% prednisolon salve),
  • Klasse 3 salver som gir en rask og vel uttalt terapeutisk effekt (betametason, lorinden, soderm, elidel, celestoderm, polcortolon, elokom, advantan, fluorocinoid, sinaflan, sinalar, kutiveyt, apulein),
  • Klasse 4 salver som har en rask og kraftig anti-inflammatorisk effekt (dermoveit, chalciderm, galcinonid, diflucortolonavalerat).

  Vilkår for bruk av hormonelle salver

  For idiopatisk eksem

  Ved idiopatisk eksem vises aktuelle steroider, eller en kombinasjon av legemidler som Lorinden A, som inneholder flumetason og anestesin, eller Lorinden C, som inneholder flumetason og salicylsyre, Diprosalic, Triderm. I en kort periode er det tilrådelig å bruke Soderma.

  Når dishydrotic

  Ved dyshidrotisk undertype av ekte eksem, er det mulig å foreskrive det av den behandlende legen: Elokoma, Beloderma, Dermoveit, Sinalar, Celestoderm, Kutivate i en kort periode på opptil 5-7 dager.

  Ikke-hormonelle salver brukes til å behandle ukomplisert eksem for å redusere betennelse, lindre kløe, myke og regenerere huddeksler. Som regel brukes de på ren, tørr hud 3-4 ganger om dagen i lang tid. Disse inkluderer: boreftaftan, sink, sinkbornaphthalan, bontær, salicylsyre, salisylsyre, salve med sølvnitrat, fett basert på beneksem (Magnipsol).

  Når gråt

  Når bløtt eksem på føttene, sammen med aktuelle steroidmidler, foreskrives salver med anti-eksudativ virkning, som inneholder dimexid, bor, urea, sink, naftalan, tytiol, tjære, kreolin. Med tørt eksem i hender og føtter i begynnelsen av sykdommen, observeres en god effekt ved bruk av følgende salver: Aurobin, Eplan, Skin-cap. Gode ​​vurderinger av ikke-hormonelle salve Bepanten. Den aktive ingrediensen i den er dexpanthenol eller provitamin B5, som, når den metaboliseres i cellene i dermis, omdannes til pantotensyre eller vitamin B5.

  Salve for eksem på føttene har en moderat regenererende, anti-inflammatorisk, anti-eksudativ virkning. Det kan foreskrives ikke bare for voksne med de første symptomene på eksem på bena, hender og ansikter, men også for nyfødte, babyer med bleieutslag, gråt og også brukt i kompleks terapi av denne sykdommen. Dette verktøyet kan også brukes av gravide, siden bruken ikke utgjør noen trussel mot fosteret.

  Med mikrobiell

  For mikrobial eksem på føttene, brukes antibakterielle og antimykotiske salver. De foreskrives etter bakteriologisk og histologisk undersøkelse. Sammensetningen av disse salver fra eksem på bena kan omfatte antibiotika som: ofloxacin, gentamicin, tetracyklin, terramycin, kloramfenikol, lincomycin, heliomycin, erytromycin. Følgende salver for eksem på beina har en antibiotisk effekt: Baneocin, Fulevil, Levosin, Levomekol, Bactroban, Tyrosur, Fuziderm, Nitatsid, Oksizon, som legen kan anbefale for behandling av følsom mikrobial bakteriell eksem.

  Antiseptisk egenskap utviser også 5% Dioxidin salve, som er et derivat av quinoxalin og har et bredt spekter av virkning mot et stort antall mikroorganismer. Varigheten av behandlingen er 14-20 dager. Svampedrepende virkninger har: flukonazol, polymyxin, mikonazol, ketokonazol, natamycin, naftifin, terbinafin, som er en del av antifungal salver. Slike legemidler som: Mikoseptin, Exoderil, Terbizil, Mikoderm, Atifil, Lamisil er foreskrevet for komplekse terapi av mikrobiell mykotisk eksem. Behandlingsperioden er fra 7 til 14 dager. Bruk salve på eksem på beina 2 til 3 ganger om dagen.

  Multikomponent-salver som ikke bare er antiseptiske, men også antiinflammatoriske, sårheling og regenererende effekter, inkluderer følgende: Oksycyklool, Vishnevsky-balsamin-liniment, Levometoksin, Mafenit-acetat. Imidlertid mister ikke hensikten med Wilkinson salve mikrobial eksem, som inkluderer tjære, svovel, kalsiumkarbonat, grønn såpe og nafthalan salve, relevans, men den kan bare brukes uten eksemperasjon av eksem. I den akutte perioden og i løpet av suge er denne virkningen kontraindisert.

  Ved første fase av ekte eller sunt eksem er det tilrådelig å bruke Dermasan 2 ganger daglig i 10-14 dager.

  Med åreknuter

  Når benet åreknuter eksem, med unntak av den komplekse behandling av varicer i den akutte periode i alvorlige, foreskrevet følgende kombinerte salver inneholdende, som en regel, glukokortikoider og antibiotika: triderm, Oksikort, vipsogal, Aurobin. Økematiske områder smøres 2-3 ganger om dagen i 5-7 dager. I tillegg er antipruritiske, antieksudative preparater for ekstern bruk foreskrevet, for eksempel: Burovs væske, Lassarpasta, forskjellige blandinger som inneholder sink, sølvnitrat, dimexid, ichthyol.

  I subakutt periode av åreknuter eksem ben når det er nødvendig for å mykne og fukte de berørte områdene, for å fjerne skorper og holde keratolytiske terapi anvendes fuktighetskremer og salver som inneholder glyserin, lanolin, olivenolje, tindved, linfrøolje, mandelolje, aprikoskjerne, ferskenkjerneolje, vitaminene A og E, skurk, bjørn, gåsfett, ekstrakter av burdock rot, Kalanchoe, suksess, celandine, kamille, nesle, yarrow, centaury, lavendel, Sophora japansk. Det kombinerte stoffet i kompleks behandling av eksem på ben og hender er Losterin Cream, som brukes på ren, tørr hud 1-2 ganger daglig og brukes i lang tid. Den inneholder dexpatenol, urea, japansk Sophora-ekstrakt, salisylsyre og mandelolje.

  For å forbedre trofismen og akselerere vevregenerering under remisjon, bruk salve for varicoseeksem på beina - Actovegin. Dette er en deproteinisert hemoderivat fra kalvens blod, noe som bidrar til normalisering av metabolske prosesser i dermis, og øker energiomsetningen i vevet, noe som fører til en akselerasjon av helbredelsesprosessen. Varigheten av behandlingen er 10-12 dager. Verktøyet påføres huden to til fire ganger om dagen. For å forbedre vevtrofisme brukes salver basert på rutin og bioflavonider, som: Venoruton, Venous Gel, Venitan, Troxevasin, Troxerutin. I tillegg benyttes preparater basert på hestekastnøtt fruktekstrakter, ginkgo biloba-blad, løkekstrakt, allantoin og heparin. Disse inkluderer: Lioton, Heparinsalve, Hepatrombin, Hirudoven, Aescin Gel, Ginkor Gel.

  Med tilotisk eller kåt

  Når tiloticheskoy eller kåt eksem og tånegler er ofte foreskrevet Losterin 0,1% salve fra eksem på ben - Advantan, samt salver basert på vegetabilsk og animalsk fett, lanolin, flytende parafin, glyserol supplert med bjørk tjære, ihtiola, naphthalan retinol og tokoferol. For rensing av eksemmatiske lesjoner i huden, har et kombinasjonsmedikament som har en regenererende, antiinflammatorisk, smertestillende og antiseptisk effekt, Rescue Cream, blitt anbefalt.

  Når tørt eksem i første fase kan anbefales: Magnipsol, Skin-cap, Advantan, Losterin, Rescuer, Bepanten, Aurobin, Eplan.

  For seborrheisk eksem, i den akutte perioden, foreskrives hormonsalver av klasse 2 og 3 eller kombinasjonspreparater som inneholder en topisk steroid: Lorinden, Triderm. Etter hvert som inflammatorisk prosess reduseres, bytter de seg til Losterin, Elidel, Skin Kap, og når svampflora er tilsatt, tilsættes salver som inneholder ketokonazol.

  Når profesjonell

  Yrkeseksem i bena og hender i den akutte perioden behandles med glukokortikoid salver av klasse 2 eller 3 i 2-3 dager (smør de berørte områdene av hender og føtter 2-3 ganger om dagen). En forutsetning for vellykket behandling av denne sykdommen er mangel på kontakt med et irriterende middel. Noen ganger for fullstendig gjenoppretting er nødvendig for å endre yrket.

  Folkemidlene for behandling av foteksem.

  Med tylottisk eksem på føttene og hendene, hjelper følgende oppskrift godt: til 1 teskje bjørktjære tar 1 spiseskje med dugerolje, 3 dråper tea tree olje og 1 fersk eggeplomme. Alt blandes grundig til glatt. Det er nødvendig å smøre de eksem-berørte områdene i beinets hud med denne salven og eksponere til den spredte solen 2 ganger om dagen om morgenen og kvelden i 1 time. Prosedyrer utført i 21 dager.

  For tørt eksem på føttene og hendene, bruk følgende salve: Bland granolje og smeltet gans eller svinekjøtt i forholdet 1: 1. Når blandingen er avkjølt, smør forsiktig økosystemet.

  For mikrobial eksem, når det ikke er suge, kan du ta juice av celandine, kobbersulfatpulver og lage et legemiddel basert på vaselin i forholdet 1: 1: 1. Alle ingrediensene er grundig blandet og påfør øynene på eksem på beina eksternt på sårpunktet 2 ganger om dagen i 12-14 dager.

  Forsiktig holdning til kroppen din, skikkelig omsorg for føttens hud, bruk av komfortable sko, balansert kosthold, forebygging av stress, kontakt med allergener, traumatiske og smittsomme stoffer. Tidlig behandling til legen ved den minste mistanke om dermatose vil bidra til å forhindre foteksem.

  Salve for tørt eksem på føttene

  Hvilken eksem salve på beina er mest effektiv?

  Foteksem er en alvorlig inflammatorisk sykdom i det øvre lag av huden på underdelene, som ikke er smittsomt og manifesterer seg som et polymorf utslag, avhengig av sykdomsformen. Som regel kjøper det et kronisk relapsing kurs, men det kan være akutt. Eksem på bena er et stort fysisk og psykologisk problem for pasienten. Det er viktig, for å unngå komplikasjoner, så tidlig som mulig å være oppmerksom på tilstanden til helsen din. Derfor er det nødvendig å straks kontakte en erfaren spesialist som skal gjøre den riktige diagnosen og, med tanke på type og stadium av sykdommen, foreskrive effektiv behandling som bør være omfattende.

  Årsaker til eksem på beina

  Typer eksem på bena

  - Kåt eller tylotisk, som oftest er lokalisert på hælene (med hyperkeratose i huden, sprekker og kløe).

  Mikrobiell, med underart: - Nummulær, i form av myntlignende betennelse (med knuter, vesikler og skorper). - Intertriginous (med intens kløe, hyperemi, sprekker, gråt). - Varicose som oppstår av åreknuter.

  - Mykotisk, med nederlag av svampe i føttene og neglene (med kløe og gråt).

 • Seborrheic, lokalisert hovedsakelig i inguinalområdene (hvis vi snakker om eksem av nedre ekstremiteter), på steder med akkumulering av talgkjertlene (med oljeholdige skorper og plaques).
 • Profesjonell, som skyldes hyppig kontakt av føttens hud med ulike kjemikalier, som reagerer godt på behandlingen samtidig som det irriterende stoffet elimineres.
 • Stadier av eksem på bena

  1. Erythematous (med kløe og rødhet).
  2. Papulær (med dannelse av små knuter opp til 5 mm i diameter).
  3. Vesikulær (med utseendet i stedet for papules vesikler fylt med serøs væske).
  4. Pustulær (med utseende av pus i blærene og dannelsen av tom).
  5. Stage suge (med dannelsen av erosjoner rundt tomt).
  6. Korochkovaya (med tørkede eroderte overflater og dannelse av skorper).
  7. Scaly, ledsaget av avvisning av skorper og utseende av skalete skalaer i deres sted.

  Salve for behandling av eksem på føttene

  Behandlingen av denne sykdommen avhenger av scenen, eksemens type av bena, alvorlighetsgraden av den patologiske prosessen og tilstedeværelsen av en sekundær infeksjon.

  Noen ganger er det nødvendig å bruke parenteral eller oral hormonell, antihistamin, sedativer, utføre avgiftning, antimykotisk og antibakteriell behandling, behandle samtidig kronisk.

  Like viktig er en streng hypoallergen diett, avvisningen av dårlige vaner, en fullstendig opphør av kontakt med det tilsiktede allergenet.

  Et spesielt sted for behandling av eksem på bena er gitt til behandling med salver. Velg riktig behandling med salver, gitt indikasjoner, kontraindikasjoner og bivirkninger av disse midlene, samt type og alvorlighetsgrad av foteksem, kan oppleves av en hudlege. Alle salver som brukes til å behandle foteksem, kan deles inn i 3 grupper: hormonell, ikke-hormonell og kombinert. Som regel, i den akutte perioden og under eksacerbasjon av foteksem, er salver som inneholder glukokortikoider foreskrevet. De reduserer betennelse, ømhet, kløe og allergiske reaksjoner i huden. Kursbehandling varer i gjennomsnitt 7 til 14 dager. Maksimumsperioden er ikke mer enn 1 måned. Klasser av eksterne hormonelle stoffer:

  • Klasse 1 salve med svak, kortvarig effekt (hydrokortison, lokoid, dipersolon, 0,5% prednisonsalve)
  • Klasse 2 salver som har moderat antiinflammatorisk, antipruritisk og anti-allergisk effekt (avloderm, lokokorten, cinnacort, 1% prednisolon salve),
  • Klasse 3 salver som gir en rask og vel uttalt terapeutisk effekt (betametason, lorinden, soderm, elidel, celestoderm, polcortolon, elokom, advantan, fluorocinoid, sinaflan, sinalar, kutiveyt, apulein),
  • Klasse 4 salver som har en rask og kraftig anti-inflammatorisk effekt (dermoveit, chalciderm, galcinonid, diflucortolonavalerat).

  Vilkår for bruk av hormonelle salver

  For idiopatisk eksem

  Ved idiopatisk eksem vises aktuelle steroider, eller en kombinasjon av legemidler som Lorinden A, som inneholder flumetason og anestesin, eller Lorinden C, som inneholder flumetason og salicylsyre, Diprosalic, Triderm. I en kort periode er det tilrådelig å bruke Soderma.

  Når dishydrotic

  Ved dyshidrotisk undertype av ekte eksem, er det mulig å foreskrive det av den behandlende legen: Elokoma, Beloderma, Dermoveit, Sinalar, Celestoderm, Kutivate i en kort periode på opptil 5-7 dager.

  Ikke-hormonelle salver brukes til å behandle ukomplisert eksem for å redusere betennelse, lindre kløe, myke og regenerere huddeksler. Som regel brukes de på ren, tørr hud 3-4 ganger om dagen i lang tid. Disse inkluderer: boreftaftan, sink, sinkbornaphthalan, bontær, salicylsyre, salisylsyre, salve med sølvnitrat, fett basert på beneksem (Magnipsol).

  Når gråt

  Når bløtt eksem på føttene, sammen med aktuelle steroidmidler, foreskrives salver med anti-eksudativ virkning, som inneholder dimexid, bor, urea, sink, naftalan, tytiol, tjære, kreolin. Med tørt eksem i hender og føtter i begynnelsen av sykdommen, observeres en god effekt ved bruk av følgende salver: Aurobin, Eplan, Skin-cap. Gode ​​vurderinger av ikke-hormonelle salve Bepanten. Den aktive ingrediensen i den er dexpanthenol eller provitamin B5, som, når den metaboliseres i cellene i dermis, omdannes til pantotensyre eller vitamin B5.

  Salve for eksem på føttene har en moderat regenererende, anti-inflammatorisk, anti-eksudativ virkning. Det kan foreskrives ikke bare for voksne med de første symptomene på eksem på bena, hender og ansikter, men også for nyfødte, babyer med bleieutslag, gråt og også brukt i kompleks terapi av denne sykdommen. Dette verktøyet kan også brukes av gravide, siden bruken ikke utgjør noen trussel mot fosteret.

  Med mikrobiell

  For mikrobial eksem på føttene, brukes antibakterielle og antimykotiske salver. De foreskrives etter bakteriologisk og histologisk undersøkelse. Sammensetningen av disse salver fra eksem på bena kan omfatte antibiotika som: ofloxacin, gentamicin, tetracyklin, terramycin, kloramfenikol, lincomycin, heliomycin, erytromycin. Følgende salver for eksem på beina har en antibiotisk effekt: Baneocin, Fulevil, Levosin, Levomekol, Bactroban, Tyrosur, Fuziderm, Nitatsid, Oksizon, som legen kan anbefale for behandling av følsom mikrobial bakteriell eksem.

  Antiseptisk egenskap utviser også 5% Dioxidin salve, som er et derivat av quinoxalin og har et bredt spekter av virkning mot et stort antall mikroorganismer. Varigheten av behandlingen er 14-20 dager. Svampedrepende virkninger har: flukonazol, polymyxin, mikonazol, ketokonazol, natamycin, naftifin, terbinafin, som er en del av antifungal salver. Slike legemidler som: Mikoseptin, Exoderil, Terbizil, Mikoderm, Atifil, Lamisil er foreskrevet for komplekse terapi av mikrobiell mykotisk eksem. Behandlingsperioden er fra 7 til 14 dager. Bruk salve på eksem på beina 2 til 3 ganger om dagen.

  Multikomponent-salver som ikke bare er antiseptiske, men også antiinflammatoriske, sårheling og regenererende effekter, inkluderer følgende: Oksycyklool, Vishnevsky-balsamin-liniment, Levometoksin, Mafenit-acetat. Imidlertid mister ikke hensikten med Wilkinson salve mikrobial eksem, som inkluderer tjære, svovel, kalsiumkarbonat, grønn såpe og nafthalan salve, relevans, men den kan bare brukes uten eksemperasjon av eksem. I den akutte perioden og i løpet av suge er denne virkningen kontraindisert.

  Ved første fase av ekte eller sunt eksem er det tilrådelig å bruke Dermasan 2 ganger daglig i 10-14 dager.

  Med åreknuter

  Når benet åreknuter eksem, med unntak av den komplekse behandling av varicer i den akutte periode i alvorlige, foreskrevet følgende kombinerte salver inneholdende, som en regel, glukokortikoider og antibiotika: triderm, Oksikort, vipsogal, Aurobin. Økematiske områder smøres 2-3 ganger om dagen i 5-7 dager. I tillegg er antipruritiske, antieksudative preparater for ekstern bruk foreskrevet, for eksempel: Burovs væske, Lassarpasta, forskjellige blandinger som inneholder sink, sølvnitrat, dimexid, ichthyol.

  I subakutt periode av åreknuter eksem ben når det er nødvendig for å mykne og fukte de berørte områdene, for å fjerne skorper og holde keratolytiske terapi anvendes fuktighetskremer og salver som inneholder glyserin, lanolin, olivenolje, tindved, linfrøolje, mandelolje, aprikoskjerne, ferskenkjerneolje, vitaminene A og E, skurk, bjørn, gåsfett, ekstrakter av burdock rot, Kalanchoe, suksess, celandine, kamille, nesle, yarrow, centaury, lavendel, Sophora japansk. Det kombinerte stoffet i kompleks behandling av eksem på ben og hender er Losterin Cream, som brukes på ren, tørr hud 1-2 ganger daglig og brukes i lang tid. Den inneholder dexpatenol, urea, japansk Sophora-ekstrakt, salisylsyre og mandelolje.

  For å forbedre trofismen og akselerere vevregenerering under remisjon, bruk salve for varicoseeksem på beina - Actovegin. Dette er en deproteinisert hemoderivat fra kalvens blod, noe som bidrar til normalisering av metabolske prosesser i dermis, og øker energiomsetningen i vevet, noe som fører til en akselerasjon av helbredelsesprosessen. Varigheten av behandlingen er 10-12 dager. Verktøyet påføres huden to til fire ganger om dagen. For å forbedre vevtrofisme brukes salver basert på rutin og bioflavonider, som: Venoruton, Venous Gel, Venitan, Troxevasin, Troxerutin. I tillegg benyttes preparater basert på hestekastnøtt fruktekstrakter, ginkgo biloba-blad, løkekstrakt, allantoin og heparin. Disse inkluderer: Lioton, Heparinsalve, Hepatrombin, Hirudoven, Aescin Gel, Ginkor Gel.

  Med tilotisk eller kåt

  Når tiloticheskoy eller kåt eksem og tånegler er ofte foreskrevet Losterin 0,1% salve fra eksem på ben - Advantan, samt salver basert på vegetabilsk og animalsk fett, lanolin, flytende parafin, glyserol supplert med bjørk tjære, ihtiola, naphthalan retinol og tokoferol. For rensing av eksemmatiske lesjoner i huden, har et kombinasjonsmedikament som har en regenererende, antiinflammatorisk, smertestillende og antiseptisk effekt, Rescue Cream, blitt anbefalt. Når tørt eksem i første fase kan anbefales: Magnipsol, Skin-cap, Advantan, Losterin, Rescuer, Bepanten, Aurobin, Eplan.

  For seborrheisk eksem, i den akutte perioden, foreskrives hormonsalver av klasse 2 og 3 eller kombinasjonspreparater som inneholder en topisk steroid: Lorinden, Triderm. Etter hvert som inflammatorisk prosess reduseres, bytter de seg til Losterin, Elidel, Skin Kap, og når svampflora er tilsatt, tilsættes salver som inneholder ketokonazol.

  Når profesjonell

  Yrkeseksem i bena og hender i den akutte perioden behandles med glukokortikoid salver av klasse 2 eller 3 i 2-3 dager (smør de berørte områdene av hender og føtter 2-3 ganger om dagen). En forutsetning for vellykket behandling av denne sykdommen er mangel på kontakt med et irriterende middel. Noen ganger for fullstendig gjenoppretting er nødvendig for å endre yrket.

  Folkemidlene for behandling av foteksem.

  Med tylottisk eksem på føttene og hendene, hjelper følgende oppskrift godt: til 1 teskje bjørktjære tar 1 spiseskje med dugerolje, 3 dråper tea tree olje og 1 fersk eggeplomme. Alt blandes grundig til glatt. Det er nødvendig å smøre de eksem-berørte områdene i beinets hud med denne salven og eksponere til den spredte solen 2 ganger om dagen om morgenen og kvelden i 1 time. Prosedyrer utført i 21 dager.

  For tørt eksem på føttene og hendene, bruk følgende salve: Bland granolje og smeltet gans eller svinekjøtt i forholdet 1: 1. Når blandingen er avkjølt, smør forsiktig økosystemet.

  For mikrobial eksem, når det ikke er suge, kan du ta juice av celandine, kobbersulfatpulver og lage et legemiddel basert på vaselin i forholdet 1: 1: 1. Alle ingrediensene er grundig blandet og påfør øynene på eksem på beina eksternt på sårpunktet 2 ganger om dagen i 12-14 dager.

  Forsiktig holdning til kroppen din, skikkelig omsorg for føttens hud, bruk av komfortable sko, balansert kosthold, forebygging av stress, kontakt med allergener, traumatiske og smittsomme stoffer. Tidlig behandling til legen ved den minste mistanke om dermatose vil bidra til å forhindre foteksem.

  Salver for tørt eksem. Behandling av tørt eksem med hormonelle salver.

 • Narkotikabehandling av tørt eksem
 • Salver og kremer for tørt eksem
 • Pasientanmeldelser

  Salve for tørt eksem er det mest populære og aktive middel for denne sykdommen. Tørt eksem er en kronisk hudsykdom som er ledsaget av tørrhet, kløe og betennelse i huden. Huden gjør vondt, og sår på huden kan begynne å ose.

  Tørt eksem kan utvikles på hud dermatitt, og også på sunn hud. Eller når kroppen er svekket, er den ofte utsatt for kjemiske stimuli eller temperatur ekstremer. Avhengig av årsakene til eksem er:

 • Atopisk eksem
 • Profesjonell eksem;
 • Seborrheic eksem;
 • Mikrobial eksem;
 • Kåt eller tylotisk eksem;
 • Cycosiform eksem;
 • Dyshydrotisk eksem.

  Når tørt eksem forekommer utslett, rødhet, hudskall, hudblærer, kløe og brennende. Det er flere stadier av tørt eksem:

 • Fase av rødhet i huden.
 • Utbildningsstadiet av papules.
 • Forvandlingen av papler til bobler.
 • Fyller bobler med pus.
 • Hud erosjon rundt pustler.
 • Skorpenes dannelse.
 • Skalformasjonsstadiet.

  Narkotikabehandling av tørt eksem

  For å behandle behandling av tørt eksem, så vel som enhver annen hudsykdom, er et kompleks. Legene foreskriver medisiner, aktuelle preparater, dietter og fysioterapi. Legemidler som brukes i kampen mot tørt eksem kan deles inn i følgende grupper:

  1. Sedative preparater. Brukes til å berolige pasientens nervesystem, lindre spenning og irritabilitet.

 • Fenazipam. Et stoff som har en antikonvulsiv effekt. Det er en beroligende og hypnotisk. Det bidrar til å takle nervøsitet og angst.
 • Elenium. Tranquilizer med god beroligende effekt. Han stopper nevrotiske reaksjoner og hjelper med hysteriske forhold.
 • Nozepam. Dette er et anxiolytisk middel som har en beroligende, beroligende og beroligende effekt på pasientens kropp.

  2. Enterosorbents. De er foreskrevet til en pasient med tørt eksem for å unngå forgiftning av kroppen og fjerne giftstoffer.

 • Polyphepan. Sorbent, som er i stand til å absorbere bakterier og mikrober i mage-tarmkanalen.
 • Multi sorb. Legemidlet er laget av naturlig kostfiber (cellulose, lignin, pektiske stoffer). Det er motstandsdyktig mot mage enzymer og har absorberende kraft.
 • Enterosgel. Legemidlet fjerner giftstoffer fra leveren og mage-tarmkanalen. Methylsilicic acid hydrogel, som er i sammensetningen av enterosgel, samler toksiner og fjerner dem lett fra kroppen.
 • Polisorb. Høy kvalitet og helt sikker sorbent. Sammensetningen inkluderer kolloidalt silisiumdioxid, som fjerner bakterier, giftstoffer og til og med allergener fra kroppen.

  3. Vitaminer. Disse stoffene er egnet for behandling av alle typer tørt eksem. De er et utmerket supplement til en integrert tilnærming til å behandle en sykdom.

 • Vitamin E. Beskytter celler mot oksidativ skade. Det er en antioksidant og antihypoksant. Det forbedrer hudens generelle tilstand, og bidrar også til rask helbredelse av sår på huden.
 • Ascorbinsyre. Replenishes vitamin C i kroppen. Det er en antioksidant og fremmer redoks prosesser i kroppen. Øker immuniteten.
 • Vitaminer i gruppe B. Godta rollen i stoffskiftet i kroppens celler. Disse verktøyene forbedrer kroppens metabolske prosesser og hjelper til med syntese av hemoglobin. B-vitaminer er viktige for syn, hud og slimhinner.
 • Folsyre Fremmer dannelsen av røde blodlegemer. Deler i syntesen av aminosyrer, så vel som nukleinsyrer.

  4. Antihistaminer. Hjelper å takle allergiske reaksjoner i kroppen, som har oppstått på medisiner eller på andre allergener.

 • Tsetrin. Anti-inflammatorisk middel. Raskt lindrer symptomene på allergi og blokkerer ikke serotonin og kolinergreceptorene.
 • Aerius. Den siste generasjonen antihistamin medisiner. Sikker og lindrer allergi symptomer i lang tid. Ikke vanedannende og trøtt.

  5. Hormonale legemidler. Alvorlig tørt eksem behandles med orale hormoner. Det er verdt å merke seg at slike medisiner kun er foreskrevet for leger, og når du tar det, er det nødvendig å følge alle instruksjonene nøyaktig.

 • Progesteron. Hormonet i binyrebarken. Tar en aktiv rolle i utviklingen av kroppsvev. Derfor er det godt manifestert i helbredelsen av huden under tørt eksem.
 • Prednisolon. Deler i protein-, lipid- og karbohydratmetabolismen. Det har antiinflammatoriske og immunosuppressive effekter.

  6. Immunomodulatorer. Utnevnt av en lege og tatt med stor forsiktighet. Disse stoffene regulerer og forbedrer kroppens immunsystem. Derved gjør kroppen motstandsdyktig mot virus, infeksjoner og andre negative eksterne faktorer.

 • Timogen. Høykvalitets immunostimulant, som fremmer vevregenerering. Vel hjelper kroppen til å takle virus- eller bakterieinfeksjoner som undertrykker immunforsvaret.
 • Likopid. Øker aktiviteten til morderceller. Det angriper infiserte celler og ødelegger virus i dem. Forbedrer bakteriedrepende og cytotoksisk aktivitet av makrofager og nøytrofiler.

  En effektiv måte å behandle tørt eksem på er bruk av salver og kremer. Salve eller krem ​​lindrer betennelse, rødhet og fremmer helbredelse av huden. De er:

  Vurder de grunnleggende salver og kremer som bidrar til å kurere huden fra tørt eksem.

 • Bepanten. Fremmer rask helbredelse av sår, sprekker og riper. Hjelper huden til å gjenopprette og normalisere cellulær metabolisme.
 • Iricar. Verktøyet hjelper til med å lindre kløe og betennelse fra huden av skadet tørt eksem. Homeopatisk og helt trygt stoff.
 • Argosulfan. Antibakterielt og antimikrobielt legemiddel. Forhindrer infeksjon gjennom huden påvirket av tørt eksem.
 • Advantan. Effektivt middel i kampen mot tørt eksem. Løser hevelse, kløe og smerte fra skadet hud. Har anti-allergisk effekt.
 • Kloveyt. Glukokortikosteroidkrem som lindrer kløe, irritasjon og betennelse i huden under tørt eksem. Bruk det med forsiktighet. Kremen er kontraindisert hos gravide kvinner og barn opptil ett år.
 • Radevit. Kombinert middel for tørt eksem. Salven har en kosmetisk og fuktighetsgivende effekt, og også myker huden godt. Det lindrer og regenererer også den berørte huden. Det er nødvendig å smøre med et tynt lag to ganger om dagen.
 • Lokoid. Effektiv salve for tørt eksem. Det har anti-ødem og anti-inflammatorisk virkning. Legemidlet er kontraindisert i virale og bakterielle hudlesjoner.
 • Flutsinar. Anti-inflammatorisk middel for tørt eksem. Fjerner tørr hud og allergiske utslett. Forbedrer hudtilstanden og har en uttalt helbredende effekt.
 • Prednisolon. Hormonalt stoff for tørt eksem. Anti-inflammatorisk, antiallergisk og antiexudativ middel i kampen mot sykdommen. Etterpå er applikasjonen absorbert og går inn i blodet. Ekskresert i urin og avføring. Kontraindisert i svangerskap under amming, samt barn. Kun påføres i henhold til anbefaling fra legen.

  Jeg vil legge igjen en anmeldelse i håp om at det vil hjelpe mange til å takle tørt eksem. Tørt eksem kom etter mye stress. Jeg prøvde å takle hennes folkemetoder og ulike medisiner. Noen stoffer var fordelaktige, da eksem kom tilbake igjen. Cloveit krem ​​hjalp meg. Brukt det tydelig i henhold til instruksjonene og var i stand til å helbrede tørt eksem på huden. Jeg er ekstremt glad for at jeg har funnet denne mirakelhjelpen.

  Vasily (30 år).

  Tørre eksem på fingrene jeg hadde for noen år siden. Jeg prøvde å kurere henne i lang tid med ulike forberedelser, men ingenting ga resultater. Når jeg fikk en avtale med en kjent lege-dermatolog, og han foreskrev meg en kompleks behandling for tørt eksem. Jeg tok sorbent Polysorb, Vitamin E, og smurt også huden med Locoid krem. Jeg så det første resultatet på den tredje dagen. Huden stoppet kløe, hevelse og rødhet forsvant. Snart begynte huden å helbrede og gjenopprette seg helt. Jeg er veldig takknemlig for legen at jeg klarte å finne de riktige stoffene for meg og kurere huden min fra tørt eksem.

  Salve for tørt eksem på føttene

  Immunologer slår ALARM! Ifølge offisielle data, en tilsynelatende ufarlig ved første øyekast, tar allergi årlig millioner av liv. Årsaken til en slik forferdelig statistikk - PARASITER, infested inne i kroppen! Primært i fare er det mennesker som lider.

  Dette er en kompleks sykdom som ikke kan utløses av en enkelt faktor. For fremveksten og utviklingen av sykdommen må kombineres flere grunner i et kompleks. Eksterne forhold er foreløpige provokatorer av prosesser som allerede forekommer inne i pasientens kropp. Derfor er det i de fleste episoder en symptomatisk sykdom mot bakgrunnen av interne problemer. Eksterne utløsere er som følger:

  • tørr atmosfære - lav klimatisk fuktighet fremkaller en forverring av sykdommen (eksem er spesielt uttalt om vinteren);
  • konstant hudkontakt med irriterende stoffer - husholdnings kjemikalier, bygningsmengder, syntetiske materialer eller stoffer, dyrebare (semi-dyrebare) metaller;
  • matallergi.

  Interne årsaker til tørt eksem, som kan være kilden:

  • brudd på fordøyelseskanalen, leveren, bukspyttkjertelen;
  • arvelig faktor - predisponering til sykdommen er på andre plass i hyppigheten av diagnose;
  • mangel på vitaminer;
  • endokrine problemer;
  • sopp, bakterielle sykdommer;
  • infeksjon;
  • immunsvikt;
  • psykologisk faktor - økt stress kan stimulere manifestasjon av symptomer.

  Hva ser tørr eksem ut?

  I begynnelsen ligner sykdommen den vanlige tørre huden på grunn av arbeidet med absorbenter. Byggere som arbeider med byggblandinger er godt kjent med dette fenomenet. Tilstanden for tørrhet går helt neste dag, hvis du skikkelig bryr deg om huden din etter arbeid. Derfor, for å etablere utseendet av sykdommen er det nesten umulig i formuleringen av de fleste diagnostiske tilfeller. Hvis pasienten har en arvelig tendens til sykdommen eller arbeidets spesifikke egenskaper kan provosere en sykdom, bør du vite - tørt eksem ser slik ut:

  • overdreven tørrhet i huden med et uttalt hudmønster;
  • følelse av tetthet i huden;
  • hånd sår;
  • excoriations (sprekker), som, hvis ignorert, utdype og skade;
  • rødhet i de berørte områdene, vedvarende kløe av bølgelignende intensitet;
  • betennelse i huden;
  • dannelsen av eksemematøse papules;
  • i avansert stadium blir ekssudat (væske) utskilt, fuktige områder dannes og sykdommen blir et vått utvalg.

  Sykdommen utvikler seg fra et enkelt utbrudd. Hvis du ikke starter behandlingen i tide, så etter en viss periode påvirkes hele hånden eller benet / armen. Sykdommen kan kombineres med idiopatiske og dishydrotiske former. Det er verdt å merke seg at symptomene kan ligne dermatitt, psoriasis sykdommer og andre. Derfor må du kontakte en hudlege hvis symptomene er konstante og ikke fjernet av kosmetikk (det er et spesifikt problem, og ikke en engangs tørking av huden).

  behandling

  Før du behandler tørt eksem, er det nødvendig å bli undersøkt av en hudlege. Den varierte etiologien av sykdommen involverer forskjellige metoder for individuell behandling for hver enkelt pasient. Hvis bare eksterne manifestasjoner blir fjernet, vil de etter en stund komme igjen, noen ganger i forverret form. Avhengig av kilden til sykdommen, kan injeksjoner eller tabletter bli foreskrevet, og salver er foreskrevet for direkte behandling av huden. Hvordan behandle eksem kan bare bestemmes etter grundig undersøkelse.

  Det må huskes at selvmedisinering kan forverre sykdommen betydelig og føre til kirurgisk inngrep. Ukontrollert bruk av medisiner vil ikke fullt ut diagnostisere. Det vil være nødvendig å vente litt tid før du kan diagnostisere årsaken til dermatitt. De generelle prinsippene for behandling er som følger:

  • eliminering av hudkontakt med allergisk provokatør: husholdningskjemikalier, tørrblandinger, provoserende vev, etc.;
  • administrasjon av antihistaminer;
  • tar vitaminkomplekser, forsterkende stoffer;
  • justering av kosthold og kosthold;
  • antibiotika for å lindre betennelsessymptomer i kombinasjon med legemidler for å beskytte mage-tarmkanalen;
  • salver eller kremer med nærvær av kortikosteroider (om dem nedenfor).

  Valget av salver for tørt eksem på hendene på grunn av eksponeringsretningen:

  • hormonelle stoffer - Astroderm, Prednisolon, hydrokortison salve;
  • ikke-hormonell - Dermazin, Aurobin;
  • Panthenol-inneholdende - Panthenol-D, Bepanten (myker og fukter huden).

  diett

  Et bestemt behandlingsforløp for tørt eksem er foreskrevet av legen, basert på resultatene av undersøkelsen. Det er en liste over anbefalinger som ikke vil motsette virkningene av narkotika, men vil være nyttig for å støtte kroppen og forhindre symptomer. Ved å følge dem, er det mulig å gjøre behandlingen mer effektiv, og gjenopprettelsestiden vil bli betydelig redusert. Også i fremtiden, som følger med dietten, kan du forhindre at sykdommen gjenoppstår. Fra kostholdet på tidspunktet for forverring bør utelukkes:

  • matvarer høyt i vitamin C;
  • poteter,
  • tomater;
  • konditori produkter;
  • alkohol;
  • kaffe, te.

  Fisk, magert kjøtt, grønnsaker med B9, B1, PP, karoteninnhold anbefales. Narkotikabehandling er ikke forskjellig fra behandling av eksem på hendene. Det er viktig å huske at en fullstendig kur er mulig hvis den interne årsaken er eliminert, ellers vil sykdommen komme igjen permanent, og tilbake i mer og mer alvorlige former for hudskader.

  Behandling av tørre eksememuskler

  Ikke-tradisjonelle metoder er velegnet som adjuverende terapi for mange sykdommer. Behandling av tørt eksem med folkemidlene bidrar til å lindre symptomer og lindre pasientens generelle tilstand i forbindelse med eksponering av medisiner. Det viktigste er å huske den personlige intoleransen til visse produkter eller planter, for ikke å komplisere situasjonen. Her er noen oppskrifter som vil hjelpe til med eksemterapi:

  1. Bader eller kompresser basert på natron eller salt brukes til å lindre betennelse og kløe. På 0,5 liter varmt vann brukes 1 ss. l. stoffer. Noen ganger med sterk tørr hud legger du til litt vegetabilsk olje.
  2. Apotek havtorn olje kan gnides inn i fokusområder eller brukes i komprimerer.
  3. Tørr kamilleblomstrer (100 gram) blandet med 500 ml olivenolje. Insister 2 uker i mørket. Blandingen gnides inn i sprekker på huden flere ganger om dagen.
  4. En spiseskje tørket kamille er trukket på et glass kokende vann i ca. 30 minutter. I løpet av dagen, ta en avkok i flere sip som et antihistamin.

  Relapsforebygging og prognose

  Denne sykdommen har en høy tilbakevending, så etter gjenoppretting er det nødvendig å hele tiden overvåke huden på stedet for de tidligere lesjonene. Den beste forebyggingen er vanlig hud fuktighetsgivende, bruk av bløtgjøringsmidler, beskyttelse mot eksponering for allergener og aggressive kjemikalier. Det er ekstremt viktig for kvinner å nøye velge kosmetikk og, om mulig, redusere mengden. Det ville være nyttig å kjøpe et luftfukterhjem eller arbeidsplass.

  Forebygging av tilbakevending og prognosen for sykdomsfall er direkte avhengig av korrekt diagnose av årsakene. Etter vellykket behandling bør du følge anbefalt diett, begrense virkningen av ytre stimuli. Hvis du følger alle anbefalingene, er muligheten for tilbakefall minimal, men det er dessverre fortsatt mulig.

  Foto tørt eksem på hånden

  video

  anmeldelser

  Å kurere sykdommen er nesten umulig. For forebygging bruker jeg Akrustal + salve og laget applikasjoner av celandine og oregano. Fra kosttilskudd ingen hjelp, selv om jeg prøvde alle slags komposisjoner. I 15 år var bare 2 ganger det tilbakefall, så det viktigste er å følge hendene. Og først var problemet nervøst, jobbet mye.

  Eksem oppstod på bakgrunn av stress og umiddelbart i rask akutt form. Et par uker gikk med bandaged hender, fordi sprekkene allerede hadde begynt å bløde. Hjalp homøopati og en streng diett. Det viktigste å huske er å løpe til legen, fordi det er ubrukelig å glansere over dette såret. Du må lete etter årsaken og hold deg til den riktige rytmen i livet.

  Jeg har eksem i nesten 10 år siden videregående skole. Han brukte hele tiden Triderm salve, men etter å ha forsvunnet, kom problemet tilbake etter en stund. Til slutt dro jeg til legen. Etter en full undersøkelse viste det sig at eksem skyldtes kronisk gastritt (som det er forbundet, det kan ikke forstås). Nå - en stiv diett og hormonbehandling.

  Svetlana, 23 år gammel

  Eksem slår opp i armene etter fødsel. Det var en våt og tørr form. Herdet, så å si, riktig ernæring. Utelukket fra kostholdet fullstendig sukker og honning, som er veldig glad, hovedfokuset på friske grønnsaker og frukt. Sår på hender smurt med krem ​​Dermovet. I mer enn et år er det ikke engang et hint av eksem. Jeg anbefaler alle.

  vitnesbyrd

  Til tross for at eksemens manifestasjoner forekommer under påvirkning av ulike faktorer, er behandling vanligvis foreskrevet som standard. For å eliminere symptomene på sykdommen tømt salve.

  For å oppnå konkrete resultater må du finne et legemiddel som oppfyller følgende krav:

  • effektivt takler fornemmelsen av kløe og brenning, noe som forårsaker alvorlig ubehag hos en person;
  • blir en beskyttende barriere for penetrasjon av patogene mikroorganismer;
  • bidrar til å fukte huden
  • påvirker ikke menneskekroppen negativt.

  De fleste eksterne agenter som er foreskrevet for denne patologien har følgende indikasjoner:

  • utseende kløe;
  • hudutslett;
  • rødme;
  • tørr hud;
  • brennende følelse.

  Kontra

  Selvfølgelig er kontraindikasjoner for bruk av lokale stoffer for eksem direkte avhengig av stoffets sammensetning.

  I de fleste tilfeller er ikke aktuelle substanser foreskrevet i følgende tilfeller:

  • pyoderma av huden;
  • svampelesjoner;
  • åpen skade;
  • graviditet;
  • amming;
  • tuberkulose;
  • diabetes mellitus;
  • komplekse former for hypertensjon
  • akutt form for nyresvikt.

  Bivirkninger

  Ukontrollert bruk av medisiner for lokal behandling av eksem kan føre til uønskede konsekvenser. Hver salve har sine egne bivirkninger.

  De vanligste komplikasjonene inkluderer følgende:

  • Progresjon av sykdomssymptomer;
  • økt kløe;
  • en økning i intensiteten av hudflinging;
  • hud ømhet;
  • utseende av pigmentering innen eksem.

  Utvalgsregler

  Hvis eksem har uutviklede symptomer og er lokalisert på ansikt, nakke eller i brettene på huden, anbefales det å bruke salver som har en svak eller moderat effekt.

  For behandling av den tørre formen av sykdommen, er det bedre å velge lokale preparater som har en fettbasert basis.

  Hvis slike verktøy ikke tolereres godt, er det nødvendig å foretrekke salve med en lys base - det kan være stivelse eller glyserin.

  For å oppnå eliminering av fuktig form, må du vente på at huden tørker og bruk oljeløsninger av vitamin A og E.

  Hvis gråtende hud ikke tåler oljeholdige salver, kan du bruke produkter basert på glyserin, gelatin og stivelse.

  Ikke-hormonelle legemidler er egnet for langvarig bruk - slike legemidler har ikke uttakssyndrom. I vanskelige tilfeller er bruk av kortikosteroidhormoner angitt.

  Slike rusmidler har mange kontraindikasjoner, men har maksimal effektivitet.

  I alle tilfeller må valget av et bestemt legemiddel gjøres av legen, med tanke på pasientens helsetilstand, alvorlighetsgraden av sykdommen og mulige bivirkninger.

  Oversikt over ikke-hormonelle eksem salver

  Ikke-hormonalt eksem salve kan brukes uten avbrudd, da det har færre kontraindikasjoner og bivirkninger sammenlignet med kortikosteroider.

  Men disse stoffene trenger hyppigere bruk. En annen signifikant ulempe er mangelen på effekt i alvorlig eksem.

  Ikke-hormonelle virkemidler som hjelper med denne sykdommen inkluderer følgende:

  1. Dermasan. Dette er en svært effektiv salve som lar deg eliminere manifestasjoner av eksem med mild betennelse. I vanskelige tilfeller er det ikke sannsynlig at dermasan gir merkbare resultater. Verktøyet anbefales å brukes 3 ganger om dagen med et tynt lag med utseende av eksem på hender og føtter.

  Men for folk som har høy allergisk følsomhet, vil dette stoffet ikke fungere. Det er også nødvendig å avstå fra bruk til gravide og ammende kvinner.

  1. Huddeksel Det er en av de mest populære stoffene for lokal behandling av eksem. Salven har uttalt antiallergiske, antimikrobielle og antifungale egenskaper. Det anbefales å bruke det i tilfelle av tørt eksem, som er provosert av patogene mikroorganismer.

  Legemidlet bør brukes 3 ganger om dagen. Behandlingsforløpet skal være 2 uker. Dette stoffet har praktisk talt ingen kontraindikasjoner og bivirkninger, fordi det kan brukes på en trygg måte.

  1. Aurobin. Dette verktøyet gir den ønskede effekten bare i begynnelsen av sykdommen. Legemidlet fungerer godt i å gjenopprette skadet hud, det hjelper helbrede sprekker og sår.

  Det er viktig å forstå at aurobin ikke gir resultater i løpet av den første dagen - det krever en lengre bruk.

  Eksem krever en temmelig langvarig bruk av rusmidler. Samtidig avhenger effekten av terapi på riktigheten av det valgte stoffet og overholdelse av instruksjonene for bruk.

  Video: Nyansene av terapi

  Oversikt over hormonelle stoffer

  Slike midler fikk navnet sitt på grunn av tilstedeværelsen av hormoner i sammensetningen. Hormonalve for eksem håndterer enhver betennelse i huden.

  Samtidig grupperes kortikosteroider med følgende symptomer:

  1. Narkotika med svak virkning. Disse salver brukes til å eliminere symptomene på sykdommen hos små barn - opptil 3 år. I tillegg brukes de til hudlidelser i nakken og ansiktet. De er egnet for gravide og ammende kvinner. Disse verktøyene inkluderer prednisolon salve 0,5%.
  2. Medikamenter med moderate effekter. Lignende midler er indikert for ineffektiviteten til svake stoffer. De brukes til mer uttalt betennelse, utseendet av varicose eksem på beina. Denne kategorien inkluderer stoffer som avloderm og dexametason 0,05%.
  3. Narkotika sterk handling. Slike salver er angitt for alvorlig eksem. De er også brukt ved tiltredelse av en sekundær infeksjon. Denne kategorien inneholder verktøy som Advantan og Sinalar.
  4. Salve av den sterkeste handlingen. Slike rusmidler brukes bare hvis alle andre midler ikke har gitt den ønskede effekten. Dette gjelder spesielt for huden på fingrene, så vel som føttene. De mest potente legemidlene er dermovat og galcinonid.

  De mest populære hormonelle rettsmidler for behandling av en sykdom inkluderer følgende:

  1. Hydrokortison. Dette er et effektivt verktøy som håndterer symptomene på irritasjon og hevelse. De første resultatene kan ses bokstavelig fra den første søknadsdagen. Midler behandler huden 2-3 ganger om dagen, påfør den med et tynt lag på huden.

  Før du begynner denne behandlingen, må du konsultere lege. Hormonalt stoff er strengt forbudt å bruke alene.

  1. Prednisolon. Effektiviteten av dette verktøyet er forbundet med tilstedeværelsen i sammensetningen av prednison. Det er en syntetisk analog av hormonet i binyrene.

  Med dette verktøyet er det mulig å redusere manifestasjonene av allergi, arrestere den inflammatoriske prosessen, eliminere smerte og uttalt kløe, selv med varicoseeksem.

  Ved å redusere ekssudatutskillelsen er det mulig å fjerne giftstoffer og takle betennelse.

  Det er viktig å huske på at det medisinske stoffet er forbudt å bruke uten avbrudd. 2 uker etter begynnelsen av bruk av stoffet blir forandret til et annet.

  Hvis legemidlet brukes ukontrollert, er det risiko for menstruasjonsforstyrrelser, svekkelse av immunforsvaret og utvikling av akne.

  1. Soderm. Dette er et sterkt hormonelt middel som har høy kortikosteroid aktivitet og bidrar til å takle selv med varicose eksem. Ved hjelp av en slik salve er det mulig å raskt fjerne følelsen av kløe, ømhet i huden, estetiske defekter.

  Dette verktøyet anbefales å brukes annenhver dag, og påføres huden med et tynt lag. Ikke bruk stoffet for personer som har akne eller andre hudpatologier.

  Er eksem farlig på hender? Se her.

  Hva er eksem

  Type sykdom - en allergisk reaksjon. Huden på kroppen blir betent, mange utbrudd oppstår i form av bobler. De forårsaker kløe, brenning, tørrhet, sprekker og erosjon på overflaten av huden. Det er en kronisk sykdom, eksacerbasjoner er sesongmessige. Vanligvis er det høst eller vår. Den manifesterer seg individuelt, men hovedsakelig avhenger av alvorlighetsgraden og formen av selve sykdommen. Det påvirker armene på hendene (fingre, hånd) og ben (underben, føtter). Årsakene til sykdommen er ganske banale. En liste over dem er stor:

  • nervesystemet mislyktes, stress, nervøse sammenbrudd;
  • sykdommer i indre organer;
  • arvelighet;
  • allergier;
  • redusert immunsystem ytelse

  Det er sistnevnte årsak som er hyppigst for sykdommenes begynnelse. Etter alvorlige sykdommer og stress forbundet med dem, svikter kroppen og systemet. Gjenoppretting er en lang prosess, og hvis en person har hatt en allergi før, så er sannsynligheten for eksem 80% av hundre. Ofte forårsaker årstidens endring (høst, vår) et tilbakefall av alle kroniske sykdommer. Eksem er intet unntak. Noen ganger blir en alvorlig allergisk reaksjon en provokatør. Disse allergier inkluderer: rengjøringsmidler og vaskemidler, personlige hygieneprodukter, parfymer (dette inkluderer krem ​​og lotioner). Hvis en person jobber i et foretak med kjemiske syrer og alkalier, hører også lakk og maling her. Fra årsaker og patogener var det også en klassifisering av eksem:

  • allergisk eller ellers kalles det atopisk;
  • profesjonell;
  • seboreisk;
  • mikrobiell.

  Sistnevnte klasse inneholder andre faktorer for sykdomsutbruddet. Det er klart at behandlingen avhenger av eksemklassen, og doseringsformer velges. I tillegg til disse klassene kan sykdommen være fuktig eller tørr. Dette vil avhenge av type og generelle symptomer. Disse inkluderer kløe, hudutslett, sprekker, erosjon. Se på utslagets art, om det er peeling eller tørrhet. Med hensyn til behandling er denne prosessen ganske lang. Består av en rekke omfattende aktiviteter og prosedyrer. Grunnlaget er doseringsformer for terapi, krem, streng diett og diett. Oftest refererer vi fortsatt til doseringsformer for ekstern bruk. Hvis du begynner å liste alle mulige kremer, salver og geler, vil listen være på flere ark. Blant dem er det ganske vanskelig å velge et middel slik at behandlingen er effektiv, pålitelig og helst rask. Her må du nærme deg ansvarlig. Hvert område av huden kan komme opp forskjellige måter.

  Ved valg bør man ikke bare lede av materielle aspekter, men også ved en individuell tilnærming (mulige kontraindikasjoner, sykdomsform og klasse, en allergisk reaksjon på ingrediensene i sammensetningen, hudtype). Vi tilbyr deg den mest populære blant effektive medisiner for behandling av eksem.

  Midler for effektiv helbredelse

  Alle de foreslåtte rettsmidler for medisinsk behandling kan deles inn i to typer.

  • Salver, som inkluderer syntetisk steroidhormon. De kalles hormonelle. Hjelper å nøytralisere prosessen, lindre betennelse. Følgelig forsvinner sensasjonene av tørrhet, brenning, kløe eller irritasjon også. Men det er en minus - rask avhengighet. Som en konsekvens begynner effektiv terapeutisk behandling å forsvinne. Disse legemidlene bør behandles med forsiktighet, fordi det er en rekke kontraindikasjoner og ganske alvorlige. For å forbedre terapeutisk effekt er det tilrådelig å bruke medisiner med hormonelle kosttilskudd i korte kurs. Dermed unngår du avhengighet og bivirkninger. Det er en viss klassifisering.
  • Listen over ikke-hormonelle legemidler er heller ikke liten. I motsetning til hormonelle salver, kan de brukes lenge uten frykt. Bruk disse salver for å fukte og lindre irritasjon. Sammensetningen av narkotika er forskjellig. De kan inneholde både antiseptiske og antiinflammatoriske stoffer. Men, som alle medisiner, har kontraindikasjoner. For ikke å bli fanget, er det nødvendig å nøye studere brosjyren for stoffet, og det er bedre å konsultere legen din.

  Klassifisering av hormonelle legemidler

  Som tidligere nevnt er alle legemidler til utendørs bruk delt inn i klasser eller kategorier. For hvert hudområde, type stoff og individuell tilnærming.

  • Den første er salver av svak handling. De har lov til å bruke til eliminering og behandling av eksem hos barn, gravide eller ammende mødre. Denne salven er egnet for eksem på hender, nakke eller ansikt. Med andre ord, for bruk på små områder av huden. Hvis du bruker eksem salve i ansiktet, bør du sørge for at den ikke har bivirkning. Lekid og Prednisolon salve gjør en god jobb med dette. De stopper og nøytraliserer alle symptomene og karakteristiske fenomenene av sykdommen.
  • Den andre gruppen er midler som har en moderat effekt. Hvis den første klassen av salver ikke klarer sitt formål, anbefales det å bruke denne gruppen. Dette er Zinokort eller Afloderm. Slike eksemkrem i hendene på et barn vil være mer enn effektivt.
  • Sinoflan, Advantan og Sinalar - betyr en sterkere effekt på sykdommens inflammatoriske fokus. De lindrer raskt og nøyaktig ubehag (brennende, kløe). Mye brukt mot eksem og dets eksacerbasjoner.
  • Den siste klassen er den fjerde. De mest kraftige stoffene. Tilordne seg i spesielle tilfeller (hvis de andre klassene feilet og behandlingen begynte å avta). De anbefales å oppføre seg veldig nøye, da de har økt antall bivirkninger. Legemidler i denne klassen har en spesiell terapeutisk effekt. Dypt trenge i epidermisene. Utnevnt av en spesialist etter å ha bestått en rekke tester og feilberegninger av pasientens tilstand, mulige risikoer og kontraindikasjoner for en bestemt person. Muligheten til å søke er begrenset. For å avslutte behandlingen reduseres dosene gradvis.

  Du bør ikke velge deg selv et behandlingsregime, vurderer at en eller annen effektiv reklame salve vil være din frelse. Behandlingsforløpet og legemidlet bør kun foreskrives av den behandlende legen, som tar hensyn til alle faktorer og risikoområder for pasienten.

  Klassifisering av ikke-hormonelle legemidler

  Som sådan er det ingen klassifisering, men det skiller seg mellom doseringsformer. Faktum er at det er mange hudsykdommer, og mange produsenter produserer dem for bruk og behandling av flere sykdommer på samme tid. Det blir umiddelbart klart at bredspektret medisiner ikke kan hjelpe fullt ut i alle tilfeller.

  • For sykdommer av bakteriell opprinnelse: eksem, koker, herpes, samt fjerning av ødem, bruk Eplan. Hvis eksem på hendene, er salven ekstremt egnet. Det vil lindre irritasjon, betennelse og hevelse på fingrene på hånden.
  • Ofte brukt eksem salve på fingre og nakke - Bepanten. Men det er ideelt for forebygging, så vel som den første sykdomsformen hos barn i tidlig alder. Det er analoger - Panthenol og Pantoderm. Salve bredspektret, kan tilskrives de mest enkle og ufarlige legemidler for denne sykdommen.
  • Skin-Cap kan produseres i form av en aerosol, gel eller krem. Det brukes som en salve til eksem på bena, da det har tilleggsfunksjoner - et antisvampemiddel. Avlaster betennelse, dreper mikrober som provoserer sykdommen. Det brukes som et effektivt middel for slike typer eksem: atropisk og seborrheic. Det anbefales å bruke til behandling av barns hudsykdommer og er den sikreste av alle medisinske former for ikke-hormonell opprinnelse. Påfør også salve fra eksem på hendene.
  • Hvis salve er nødvendig, vil Radevit gjøre. Det hjelper med eksem av allergisk og atropisk opprinnelse. Det myker ikke bare, men bidrar også til å herde de skadede områdene i huden. Avlaster kløe og brennende følelse og har anti-inflammatorisk effekt.
  • Salve fra eksem av vegetabilsk opprinnelse er tryggere i alle henseender. Naturlige ingredienser er alltid høyt verdsatt. Dette legemidlet er Gistan. Det bør ikke forveksles med stoffet av hormonell opprinnelse Gistan-N, er mye brukt til allergisk eksem.
  • Sterk, men farlig ved langvarig bruk, er en salve for gråtende eksem, kalt Elider. Det inkluderer pimecrolimus, som kan påvirke pasientens immunsystem. Kan forårsake puffiness og hevelse på huden. Det brukes kun som foreskrevet av lege, og bare når resten av midlene ikke har hjulpet.
  • For anestesi av huden med eksem i hendene, anbefaler eksperter Fenistil.
  • Ofte brukt eksem salve er Losterin. I tillegg til urea, mandelolje, planteekstrakter, inneholder den D-panthenol og salisylsyre. Dette stoffet har ikke bare antiinflammatorisk effekt, men også nøytraliserer, lindrer kløe og peeling.
  • For behandling av kronisk eksem anbefales Tymogen salve. Det påføres som foreskrevet av lege. Bruk med forsiktighet hvis barnet er syk.
  • Ved behandling av tørt eksem, vil en effektiv behandling gi salve Naftaderm. Dette stoffet er avledet fra petroleumsprodukter. Det er et antiseptisk og anestetisk medisin. Mykner og løser, og reduserer også betennelse.
  • For regenerering av huden kan bruke video. Ingredienser: retinol, vitamin A, palmitat. Det har en helbredende effekt.

  Når eksem ikke er komplisert av den inflammatoriske prosessen, kan du bruke stoffer som inkluderer sink, tjære, naftaolje. Disse er sink, salisylsyre, boric naftalsalve. I tillegg til et stoff med sølvnitrat og Meschersky salve. De vil bidra til å redusere kløe og begynnelsen av prosessen med vevbetennelse, tørrhet. Vil hjelpe til med regenerering av huden og deres begrensning.

  Selv med deres langsiktige bruk vil ikke skade kroppen, da det ikke er noen spesifikke kontraindikasjoner for deres bruk. Det er nødvendig å smøre regelmessig flere ganger om dagen. Alle salver brukes på ren, tørr hud.

  Sink salve

  Spesiell oppmerksomhet bør gis til stoffet, som har blitt brukt i lang tid og gir en virkelig effektiv behandling. Zinksalve for eksem har astringent, antimikrobiell og antiseptisk effekt. Det brukes til å behandle alle typer eksem, spesielt egnet for pasienter som har våt eksem, hjelper salven i dette tilfellet å tørke gråtområder og forhindrer infeksjonen til å spre seg videre. Salven påføres på huden med de berørte områdene i et tynt lag. Det er ønskelig 3-4 ganger om dagen. Siden det ikke har kontraindikasjoner, kan du bruke under graviditet, barn fra barndom. Hvis det brukes med vått eksem, vil resultatet bli om en uke: huden vil tørke ut, kløe, brenning, rødhet og irritasjon forsvinner. Den eneste tiden da bruk av sinksalve ikke anbefales, er overfølsomhet overfor stoffet og purulent utslett.

  Fet salve

  Tre fettbaserte legemidler er foreskrevet og brukt i denne typen eksem som dishydrotisk. Det provoserer utseendet til denne typen vanligt vann. For effektiv oppmykning av skorpe på huden og bedre penetrasjon av medisinske stoffer foreskrevet Elokom, Beloderm og Triderm. Den første behandlingsfasen begynner med bruk av hormonholdige doseringsformer, siden de har en sterkere effekt enn ikke-hormonelle. I den andre delen av behandlingen brukes medisiner med færre eller ingen hormoner.

  Slike salver fremmer helbredelse og reduserer alle symptomer på sykdommen. Påfør ikke mer enn to ganger om dagen på den berørte huden for en, maksimalt to uker.

  Hva styres når du velger salve

  Sykdommen har mange forskjellige grunner for sin forekomst. Legen, guidet av alle dataene fra testene, foreskriver medisiner, men det er visse krav. Salven skal:

  • gi en omfattende effekt på alle manifestasjoner av sykdommen;
  • å bli en slags barriere, og ikke tillate fremdriften av patogene mikroelementer;
  • har en aktiv effekt på brenning, kløe og andre typer manifestasjoner av sykdommen;
  • i tilfelle av tørt eksem, fuktighet huden og når den er våt - tørr;
  • sammensetningen av salven skal ikke krenke integriteten til integumentet og gi en allergisk og negativ reaksjon: Hvis sterke stoffer foreskrives, bør den negative effekten være minimal.

  Av det foregående er den eneste konklusjonen som tyder på at det ikke er noen selvbehandling, bare legen må foreskrive narkotika etter en grundig undersøkelse av pasienten.

  Ikke-hormonelle legemidler

  Med moderat betennelse i huden, når den første fasen av sykdommen utvikler, anbefaler dermatologer og allergikere å bruke ikke-hormonelle legemidler til behandling.

  • Indomethacin salve. Den har anti-inflammatorisk, smertestillende effekt, lindrer puffiness. Påfør området rundt lesjonene 2-3 ganger om dagen i ikke lenger enn 14 dager.
  • Berestin. Væske for påføring på huden. Grunnlaget for stoffet - bjørk tjære. Den har vasokonstriktor, keratoplastiske, bedøvelsesegenskaper. Betraktelig reduserer kløe, betennelse. Legemidlet påføres på de berørte områdene en gang om dagen i 15-20 minutter, deretter fjernet. Behandlingsforløpet er en måned.
  • Født-sink-naftalpasta. Meget effektiv antiseptisk. Tørker de fuktige områdene av eksem på bena, har en strikking, beroligende anti-inflammatorisk effekt. Huden blir behandlet med pasta i morgen og kveld, i et tynt lag, til det absorberes.
  • Lap fargebånd. Den inneholder sølvnitrat, har en bakteriedrepende, antiseptisk effekt. Bra for helbredelse av små sår og sår. Den brukes 1-2 ganger om dagen.
  • Sink salve. En medisin med sårheling, tørkeegenskaper. Salve myker huden, reduserer betennelse. Lesjoner behandles 2-3 ganger om dagen. Behandlingen kan fortsette i 1-2 måneder.

  For å myke og nærme huden med eksem på føttene, brukes fuktighetskremer, som også bidrar til rask regenerering av huden.

  • Bepanten. Salven har regenererende egenskaper, bidrar til å beholde fuktighet i de øvre lagene av epidermis. Verktøyet kan brukes ubegrenset antall ganger.
  • Eplan. Det fremmer regenerering av huden, begrenser den døende av hudceller, lindrer hevelse. Medisinen bidrar til å takle effekten av eksem på beina, som sår og arr. Du kan bruke kremet lenge, flere ganger om dagen.

  Ved tilsetning av mikrobielle infeksjoner og soppinfeksjoner, anbefales bruk av kremer med antimykotiske og antibakterielle komponenter.

  Exoderil krem. Hjelper til å behandle foteksem ved utvikling av sopp. Legemidlet kan påføres fingrene, spikerområdet. I tillegg til antifungal og har fungicid effekt.

  Kremet påføres ikke bare på de berørte områdene, men det er viktig å fange området av frisk hud rundt eksemematøse forandringer. Det er nødvendig å bruke stoffet etter symptomforsøk, 2-3 dager ekstra.

  Huddeksel Det er praktisk å behandle eksem på føttene med en krem ​​som inneholder sinkpyrition aktivert.

  Verktøyet har komplekse egenskaper: antimykotisk, antibakteriell, tørking, antiinflammatorisk. Legemidlet brukes i morgen og kveld, i løpet av måneden.

  Noen ganger ikke-steroide legemidler er ikke nok, mer alvorlige former for hudsykdom i beina bør behandles med hormonelle salver og kremer.

  Kortikosteroid kremer, salver, emulsjoner

  Hormonale legemidler som brukes til å behandle foteksem. Det er 4 klasser av steroid medisiner, avhengig av intensiteten av deres innvirkning.

  • Lokoid. I sammensetningen av stoffet - hydrokortison. Den har en liten antiinflammatorisk effekt. Det brukes i begynnelsen av eksem.
  • Prednisolon 0,5%. Passer for en mild form for hudsykdom. Hjelper med å lindre kløe, betennelse. Påfør på de berørte områdene 1-3 ganger om dagen.
  • Tsinakort. Den har en utprøvd antipruritisk, anti-allergisk effekt. Påfør på små områder av beinets hud, før sengetid. Kontraindisert i sopp- og bakteriehudssår.
  • Afloderm krem. Effektivt avlaster kløe, betennelse, nedsmetting, eliminerer smerte. Medisinen bidrar til å kurere eksem på føttene. For å oppnå et positivt resultat er det nødvendig å påføre krem ​​3-5 ganger om dagen. Legemidlet kan ikke brukes til trophic ulcers.

  Sinaflana. Salven brukes til kronisk løpet av foteksem.

  Verktøyet har anti-inflammatorisk effekt, eliminerer økt vaskulær permeabilitet. Kanskje bruk av narkotika hos barn fra to år. Salven påføres på de berørte områdene 2-4 ganger daglig, løpet av behandlingen er 3-4 uker.

  Dermoveyt. Tilgjengelig i form av salve, krem.

  Legemidlet reduserer permeabiliteten til blodkar og kapillærer, har anti-allergisk, antipruritisk, anti-inflammatorisk effekt. For fuktig eksem på føttene, brukes en krem, for tørre føtter, en salve som bidrar til å bevare fuktighet i huden. Legemidlet påføres i et tynt lag på den berørte huden om natten, og behandlingsforløpet varer ikke lenger enn en måned.

 • Triderm. Kompleks stoff som har antiinflammatorisk, antimykotisk og antibakteriell virkning. Påfør på de berørte områdene av beina om morgenen og kvelden i 2-3 uker.
 • Noen kortikosteroider kan ikke brukes til sopphudssår, slik at bekkenes eksem bare kan behandles etter spesielle laboratorietester.

  Alle hormoner brukes i en kort periode. Legemidlet og dets dose må bestemmes av legen.

  Liste over hormonelle stoffer

  Hormonale salver for eksem er foreskrevet utelukkende etter å ha konsultert en spesialist. Hyppigst brukt til kronisk form av eksem, når mer delikate midler ikke kan takle sykdommen:

  1. Prednisolon er et hormonalt stoff av syntetisk opprinnelse, som har en antihistamin, antitoksisk, anti-sjokk effekt. Effektivt eliminerer betennelse. Varigheten av behandlingen bør ikke overstige to uker. Ved slutten av behandlingen med salve Prednisolon er det nødvendig med en pause. Om nødvendig, er et annet legemiddel foreskrevet. Salven har en rekke kontraindikasjoner, det kan ikke tas for hypertensjon, diabetes, osteoporose og under graviditet. Bivirkninger kan bli notert brudd på menstruasjon, nedsatt immunfunksjon, overvekt, utslett.
  2. Hydrocortison-salve er ganske populært. Det påføres kun i et tynt lag på sykdomsstedet 2-3 ganger om dagen. Lettet eksem på beina, hender og ansikt i løpet av kort tid. Legemidlet kan kjøpes på et apotek uten resept, men skal ikke brukes uten forutgående konsultasjon med en hudlege. Salven har alvorlige kontraindikasjoner, det er forbudt å bruke det til dermatologiske sykdommer av smittsom opprinnelse og sår på huden. Analoge preparater er Geocorton og Hyoxysone, som inkluderer hydrokortison og antibiotikumoxytetracyklin, Hydrocort og Corteid inneholder bare hydrokortison som aktiv substans.
  3. Advantan er et hormonelt middel hvis virkestoff er metylprednisolon. Finnes i forskjellige former - i form av en emulsjon, krem, salve. Perfekt eliminerer kløe, peeling, hvis du bruker stoffet regelmessig, forårsaker på de berørte områdene. Det brukes til å behandle eksem på bena og andre deler av kroppen hos voksne og barn over 4 år. Advantan brukes ikke til hudinfeksjoner, lupus, manifestasjoner av syfilis, rosacea på huden.

  Hormonale midler er svært effektive, men de må brukes i henhold til foreskrevet dose.

  Glukokortikosteroid salver

  Denne gruppen inkluderer:

  1. Tsinakort - glukokortikosteroid legemiddel, produsert i form av salve og krem. Den aktive bestanddelen av midlet er triamcinolon, som har anti-ekssudative og antihistaminegenskaper. Tsinakort selv takle alvorlig betennelse. Ikke egnet til behandling av virale og soppsykdommer, er kontraindisert under graviditet. Analoge preparater med triamcinolon som aktiv substans er Berlicort, Triacort, Triamcinolone, Kenalog, etc.
  2. Soderm - glukokortikosteroidsalve, aktiviteten av aktivstoffet er høyere med 30 ganger enn kortisol. Dette verktøyet er svært effektivt mot smerte og kløe, er foreskrevet for noen form for sykdommen. Men på grunn av mulige alvorlige bivirkninger (nedsatt nyrefunksjon, økt hårvekst), bør den ikke brukes mer enn 3-4 ganger i uka. Bruken av denne salven til eksem i kombinasjon med andre midler anbefales ikke - dette kan ikke bare redusere effektiviteten, men også forårsake komplikasjoner. Analoger er følgende legemidler: Beloderm, Betazon, Betamethason.

  Hormonalkrem

  Det er ikke-hormonelle virkemidler for behandling av eksem, som i noen tilfeller ikke er mindre effektive. Listen over dem er ganske imponerende, så du bør vurdere de mest populære:

  1. Dermasan - bekjemper effektivt sykdommen i begynnelsen av utviklingen. Legemidlet er basert på alkohol og glyserin. En slik sammensetning tillater herding av mindre skader, desinfisering av sår. Et positivt resultat kan oppnås hvis du bruker produktet 2-3 ganger om dagen på tørre, berørte områder.
  2. Huddeksel er et eksternt middel som har en antibakteriell og antifungal effekt på grunn av dets sammensatte pyrithion. Legemidlet eliminerer tørrhet og tetthet i huden, som oppstår med eksem. Tilgjengelig Skin-cap som en krem, aerosol, sjampo. Dens langsiktige bruk anbefales ikke, kurset varer 7-14 dager. Kontraindikasjoner, unntatt individuell intoleranse, nei. Ikke anbefalt for bruk med hormonelle legemidler.
  3. Mescherskys salve er et preparat laget på basis av borsyre og bjørktjære. Det er foreskrevet uten forverring av sykdommen, helbreder sprekker, har en bakteriedrepende og antiinflammatorisk effekt. Brukes til å behandle eksem på bena, hender, andre deler av kroppen, bortsett fra hodet på hodet. Egnet til langvarig bruk.
  4. Zinksalve er et kraftig antiseptisk og antimikrobielt middel med astringent virkning. Effektivt bekjempet med en gråtende eksem. Påfør et tynt lag på det våte området av hender og føtter (disse områdene lider ofte). Med vanlig bruk etter 7 dager tørker den berørte huden opp, hyperemi forsvinner, betennelsen minker. Zinkoksid inneholder også følgende produkter: Diaderm, Desitin, Tsindol, etc.
  5. Carophilic salve - den aktive komponenten av produktet er calflon, oppnådd fra calendula blossoms. Når eksem bidrar til å bli kvitt kløe, reduserer betennelse, har en regenererende effekt på sykt vev.
  6. Født-sink-naftalensalve er et effektivt middel mot eksem, som inkluderer tre aktive ingredienser. Borsyre er en sterk antiseptisk, sink har en astringent effekt og tørker godt vått vev, naftalan inneholder et bredt spekter av positive kvaliteter som gjør at du kan bli kvitt sykdommen, som fungerer som smertestillende.
  7. Salve som inneholder sølvnitrat (Mikulich), - har en sterk regenererende egenskap, forhindrer infeksjoner i å komme inn i sprekker, helses raskt. Ikke anbefalt for bruk under graviditet og amming.

  Det er mange lignende preparater, og hver av dem har en viss effekt, derfor er det bedre å ikke eksperimentere, men søk faglig råd.

  Hjemmelagde oppskrifter

  Denne sykdommen dukket opp i mennesker i lang tid, og tradisjonell medisin stod ikke til side, og ga en salve fra eksem, tilberedt hjemme. Populære oppskrifter er som følger:

  1. Tar tar krem ​​salve er et produkt laget av bjørk tjære, høyt fett krem ​​og eggeplommer. Det er ønskelig å ta fersk, upasteurisert krem ​​og tjære uten urenheter og tilsetningsstoffer. Den resulterende salven er en sterk antiseptisk og helbreder skade på kort tid. Den har lav allergenicitet.
  2. Salve med tjære. En veldig enkel oppskrift som bare inneholder to ingredienser - barnekrem (det er bedre å ta fett) og bjørktjære. Komponentene er blandet og produktet er klart til bruk.
  3. Eksem krem. Sammensetningen inneholder glycerol, lanolin på vannfri basis (i dette tilfellet fungerer som en emulgator), vegetabilsk olje (du kan ta noen, inkludert linfrø), bivoks. Kremet er tilberedt i et vannbad, og deretter filtrert. Kremet håndterer tørre hudområder, fuktighetsgivende og mykner dem, eliminerer følelsen av tetthet.
  4. Salve med celandine. Navnet på anlegget taler for seg selv, så i folkemedisin er det et av de første stedene i behandlingen av ulike plager. For eksem, er en salve basert på oljer (kremet eller havtorn) og bakken krydderurter forberedt. I tillegg fjerner verktøyet betennelse, det har også en bedøvelsesvirkning.
  5. Tar-sea buckthorn salve. Inneholder to effektive komponenter som kan takle selv de sterke manifestasjonene av sykdommen. Antiseptisk, sårheling, regenererende effekt av aktive stoffer vil tillate å kvitte seg med ubehagelige symptomer på kort tid.

  Og folkemidlene har visse bruksforhold som bør vurderes:

  1. Hjemmelaget salve gjelder ikke når du trekker eksem, du må først tørke huden.
  2. Bruken av slike midler, i motsetning til hormonelle stoffer, er langvarig. Det krever daglig bruk i 2-3 uker for å få en helbredende effekt.
  3. Slike produkter inneholder ikke konserveringsmidler, noe som betyr at de ikke er gjenstand for langtidslagring. Cooking salve er bedre i små porsjoner.
  4. Basen på produktet kan være fett, petroleumjell, indre fett av dyr.
  5. For å bevare en større mengde medisinske egenskaper anbefales det å fremstille salven ved langsom languor eller insistere uten varmebehandling (før klargjøring er nødvendig for å klargjøre dette punktet).

  Hvilken salve er bedre å bruke, bestemmer legen, basert på alvorlighetsgraden av patologien og pasientens individuelle egenskaper.

  Tør eksem på føttene: hva skal jeg gjøre og hvordan å behandle?

  Tørt eksem er en ganske vanlig type dermatitt, hvor huden blir veldig tørr, sprekker på den og som er preget av sesongbaserte langvarige sykdommer. Som regel oppstår tilbakefall i vintermånedene, når luften i leilighetene er ganske lav.

  Sykdommen påvirker ofte bena, men det kan likevel oppstå på andre deler av kroppen. De fleste andre i fare er pasienter som lider av åreknuter. Både kvinner og menn er syke, uansett alder.

  Sykdommen er ikke smittsom og overføres ikke ved kontakt med en syke. Det er svært vanskelig å kurere tørt eksem, det blir ofte kronisk. Svært ofte kan sporer av sopp eller andre infeksjoner påvirke de skadede områdene i huden. Derfor, så snart de første tegnene på sykdommen dukket opp, bør de nødvendige tiltakene trekkes for å unngå fremtidige tilbakefall og komplikasjoner.

  Hvorfor vises tørt eksem på føttene?

  Oftest er tørt eksem resultatet av å tørke ut huden. Følgende faktorer kan forårsake dermatose:

  • Fysiske effekter fra utsiden. Disse kan være: kjemikalier, løsemidler, husholdnings kjemikalier, støv, pulver, solstråling, planter, medisiner, ulike materialer, inkludert dyrebare og ikke-verdifulle materialer.
  • Kroppens indre patologier. Tør eksem kan være en konsekvens av sykdommer i det endokrine systemet, fordøyelseskanalen, metabolske sykdommer, leverpatologier.
  • Redusert immunitet. Noen ganger skjer tilbakevendende dermatose under respiratoriske sykdommer, så vel som når det er noen inflammatorisk fokus eller traumer.
  • Psykologisk stress. Provokatører av tørt eksem kan være stress, intense følelser og følelser, nervøse sammenbrudd eller langvarig søvnmangel.
  • Arvelighet og predisponering for allergiske reaksjoner. De lider av dermatose oftere enn andre, personer som har slektninger med allergiske sykdommer, samt de som allerede har allergiske sykdommer, som pollinose eller astma i bronkier.
  • Åreknuter forårsaket av venøs insuffisiens. Overdreven trykk i beinene på beina forårsaker deres puffiness, og væsken i blodkarene kommer inn i det myke vevet, noe som forårsaker betennelse i huden, og deretter eksem.
  • Orminfeksjon. Tørr hud kan være et symptom på helminthiasis. Etter en viss tid kan du gå til eksem.
  • Krenkelser av indre organer. Metabolske sykdommer, fordøyelsessykdommer, skjoldbruskkjertel, lever, diabetes mellitus kan forårsake tørt eksem.

  Noen ganger kan årsaken til sykdommen være akklimatisering, mangel på vitamin A og E i kostholdet, iført ulletøy, spesielt med hensyn til sokker.

  Denne typen dermatose er ikke avhengig av alder, alt kan bli syk, fra bare født til gamle mennesker. Men bare hos voksne, som regel er kjøpte lidelser årsaken til sykdommen, hos nyfødte barn er arvelig predisposisjon skyld i utviklingen av denne patologien.

  Ofte er årsaken til tørt eksem på beina eksponering for miljøet. Langsiktige observasjoner tyder på at forverringen av sykdommen oppstår i de kalde månedene. Ofte er det minste såret, et sår eller en forbrenning nok til at det ser ut som en eksemutøs utbrudd.

  Jeg vil gjerne være spesielt oppmerksom på slitasje av ull og syntetiske ting. Det er bedre å ikke bruke klær laget av slike materialer, men å gi preferanse til hypoallergen naturlige stoffer. Du bør også være oppmerksom på at feil valgt vaskemiddel kan også provosere en allergisk reaksjon på føttene.

  For gruvearbeidere eller byggherrer kan tørt eksem være et resultat av langvarige negative effekter av kullpartikler og sementstøv på huden på underekstremiteter.

  Symptomer på tørt eksem på beina

  Sykdommen kan være betydelig komplisert hvis pasientens kropp er påvirket av flere årsaker samtidig. Følgende symptomer vil bidra til å bestemme tørt eksem som er på føttene:

  • forverring av hudens elastisitet;
  • alvorlig tørrhet og konstant peeling av huden;
  • forekomsten av sprekker;
  • dannelsen av skorpe, gråt
  • kløe og brennende følelse;
  • hyperemi i det øvre laget av epidermis.

  I begynnelsen manifesterer sykdommen nesten ikke seg selv. Kroppstemperaturen øker sjelden. I de første stadier klager pasientene bare på for mye tørrhet av føttene, sålene og andre hudområder av føttene. Bli kvitt disse symptomene ved hjelp av enkle kosmetikk kan ikke.

  Den neste fasen av sykdommen er ledsaget av dannelsen (hovedsakelig på fingrene) av spesielle knuter, som er fylt med ugjennomsiktig ekssudat, og brister deretter etter noen dager. Det er en fuktighetsfase. Etter erosjonstørking dannes skorpen av grågul farge, noen ganger har de en grønn fargetone.

  Tørt eksem, symptomene som er lyse rød plaketter, gir pasientens smerte og mye uleilighet og ubehag når som helst på dagen. En person lider av en smertefull brennende følelse, han ønsker stadig å kjenne sine sår, han kan ikke sove godt. I dette tilfellet foreskriver legene som regel regelmessige beroligende midler og beroligende midler.

  I den siste fasen av sykdommen faller skorpeene bort og lyspunkter forblir i stedet for dem.

  komplikasjoner

  En komplikasjon av tørt eksem er utseendet på overfladiske sprekker på huden på underdelene. Når den inflammatoriske prosessen begynte å utvikle seg, er det første trinnet å utelukke tillegg av en sekundær infeksjon, noe som kan forverre pasientens tilstand betydelig.

  Hvis behandlingen ikke starter umiddelbart, vil plakkene vokse og et stort inflammert område dannes. Visuelt, det ligner overflaten av jorda i dagene med en lang tørke. Et slikt syn gjenspeiles i en sykes psykiske tilstand. Siden pasienten er konstant bekymret, har han en følelse av sin egen inferioritet, irritabilitet, og mot denne bakgrunnen kan han utvikle depresjon.

  Det er en type tørt eksem, som kalles tylottisk dermatose. Det går særlig vanskelig. Denne arten er preget av en lesjon av sålene, som kan nå et slikt stadium at det blir svært vanskelig å bevege seg. Pasienten lider av alvorlig kløe, smertefulle korn og vesikulære utbrudd.

  Behandling av tørt eksem på beina

  Det er opp til lege-dermatologen å sette riktig diagnose og foreskrive en kompleks behandling. Som regel, en slik sykdom som tør eksem, bestemmer spesialisten, undersøker pasienten uten å utføre ytterligere undersøkelser. Svært sjelden er en pasient foreskrevet en biopsi av det øvre laget av epidermis. Dette vil bidra til å identifisere årsaken til sykdommen.

  Når du begynner å behandle tørre eksem på underekstremiteter, er det først å fjerne tørr hud, som er gjort ved hjelp av kompetent omsorg for nidus. For å oppnå en grunnleggende hygienisk effekt er det nødvendig å bruke hypoallergen baby såpe. Ofte gjør pasienter en feil, og for å dampe tørr og peeling, ta varme bad. Slik gjøres strengt forbudt; kontakt med vann bør være minimal. Badet kan byttes ut med en rask dusj, hvorpå ikke-tørkende næringsstoffer skal påføres huden. Dette er gjort med sikte på full ekstern ernæring av celler og for å kompensere for den tapte fuktigheten.

  Behandling av tørt eksem på underdelene med medisinering

  Medisiner er grunnlaget for behandlingen av denne sykdommen. Men dessverre, med hjelp av narkotika, kan du bare oppnå langsiktig remisjon. Vanligvis gjør en hudlege som undersøker en pasient et behandlingsforløp som inkluderer følgende stoffer:

  De lindrer symptomer på tørt eksem, som rødhet, kløe, hevelse. I behandlingen av denne sykdommen er de mest effektive følgende antiallergiske legemidler: tsetrin, fenistil, loratadin, zodak, suprastin. Som regel blir de tatt til de smertefulle manifestasjonene forsvinner.

  • Desensibiliserende stoffer (natriumtiosulfat, kalsiumglukonat).

  Disse stoffene lindrer irritasjonen som forårsaker kløe. For raskt å oppnå den ønskede terapeutiske effekt administreres slike legemidler intravenøst.

  For å fjerne den inflammatoriske prosessen, bruk ofte stoffer med ekstern handling. For alvorlige tilstander og forverringer, foreskriver legen eksterne agenter, både hormonelle og ikke-hormonelle, i form av kremer og salver. Svovelbaserte og sinkbaserte produkter er svært populære blant ikke-hormonelle legemidler, og sinaflan, hydrokortison salve og advantan har vist seg å være ganske gode blant glukokortikosteroider.

  Biostimulanter basert på human interferon, som: immunomax, glutoksim, enterferon, introglobin, har vist seg å være gode.

  Det er umulig å gjøre uten bruk av antibakterielle stoffer, dersom patogen mikroflora knytter seg i et gråtende sår. Men doktoren foreskriver et potent stoff, bare ved å oppnå resultatet av laboratorieanalyse, som kan bestemme typen smittsom patogen og dens følsomhet over for rusmidler.

  Disse midlene er nødvendige for å opprettholde immunitet i kroppen og gjenopprette dermallaget fra utsiden.

  Riktig ernæring for tørt eksem

  Hvis du lider av tørt eksem, bør du overvåke dietten. Fra det er det nødvendig å utelukke halvfabrikata, syltet, røkt og saltet produkter, retter bestående av enkle karbohydrater, samt desserter. Hver dag, spis mat som inneholder fiber, vitaminer og mineraler, komplekse karbohydrater. Det skal også huskes at kroppen hver dag skal få tilstrekkelig mengde vann, ca 2, 5 liter per dag.

  Hygiene med tørt eksem på bena

  Uten å observere enkle hygieniske prosedyrer, vil det ikke være mulig å kurere tørt eksem. Mest av alt handler det om føttene.

  • Pass på å vaske føttene med varmt vann.
  • Etter vannet må du tørke huden grundig.
  • Ordne føttene dine "luftbad".
  • Hver dag, bytt sokker, de skal bare inneholde naturlige fibre (100% lin eller bomull).
  • Sko må være pustende.

  Eksem salve på bena

  Fuktighetskremer og næringsstoffer for denne sykdommen er bare nødvendig. Etter hver kontakt med vann med slike sammensetninger er det nødvendig å behandle henderens hud, og beinets hud behandles etter behov. Sammensetningen av slike midler bør bare omfatte naturlige ingredienser, glyserin og vitaminer. Forbudt å bruke kremer med fargestoffer og dufter, samt kremer som inneholder alkohol.

  Vitaminbehandling

  Hvis kroppen har mangel på vitaminer, kan deres mangel fylles ved å spise mer frisk frukt og grønnsaker, samt syntetiske multivitaminkomplekser.

  Forebygging av tørt eksem

  Før du går videre til behandling av tørt eksem, må du først finne årsaken til sykdommen, og prøv å eliminere den:

  • Bli kvitt parasitter hvis det er en orminfeksjon.
  • Eliminere de fysiske faktorene som bidrar til forekomsten av sykdommen.
  • Normaliser arbeidet med indre organer og nervesystemet.
  • Korrekt hormon ubalanse.
  • Bli kvitt foci av betennelse.
  • Bruk antihistaminer hvis allergiske reaksjoner er tilstede.

  Hver pasient bør behandles individuelt. Tross alt kan bruk av medisiner gi et stabilt resultat bare når årsaken til dermatose er eliminert. Hvis dette ikke er gjort, vil sykdommen hele tiden komme seg igjen.

  Flere Artikler Om Typer Acne