Å hjelpe tid til å takle negative symptomer er i stand til å salve med helvetesild. Fullstendig utrydde viruset vil ikke lykkes, fordi patogenet, en gang i kroppen, lever i nervegangliaen og med en reduksjon i immuniteten, oppstår forverring i form av utslett. Men selvbehandling av herpes på kroppen anbefales ikke, da sykdommen kan forverres. En rettidig oppfordring til hjelp fra en lege vil gi raskere utvinning.

Hva er effektiviteten av lokal behandling?

For behandling av herpes zoster, er salve egnet hvis symptomene må fjernes. Lokal behandling lar deg stoppe utviklingen av viruset direkte i et bestemt område. Herpes salve på kroppen stopper utslippet av utslett til andre områder av huden og forhindrer overføring av viruset med luftbårne dråper. I stedet for utslett, dannes sår som kan bli smittet med bakterier. For å unngå at dette skjer, anbefales det å behandle skadet hud med antiseptika, for eksempel med en løsning av "Brilliant green", sink salve, "Fucorcin" og flytende "Castellani". Hvis purulente separasjoner fremkommer fra såret, er det mulig å bruke midler som inneholder antibakterielle preparater, for eksempel Levomekol, Baneocin salve. Når såret er dekket med en skorpe, anbefales en salcoserylsalve for rask gjenoppretting og gjenoppretting av skadet hud.

Når herpes på kroppen blir forsømt eller pasientens tilstand forverres, blir sykdommen mer alvorlig og det er nødvendig med behandling med inpatient.

Hvilken salve brukes til helvetesild?

Følgende salver brukes til å behandle å frata en person:

"Acyclovir"

Bruk av stoffet reduserer smerte. Den har antiviral effekt. Du kan smøre hud eller slimhinner. Det forhindrer spredning av sykdommen til sunne hudområder. Salve absorberer raskt. Påfør et tynt lag på de berørte områdene hver dag. Tiden mellom bruk av stoffet skal være minst 4 timer. Behandlingsforløpet avhenger av sykdomsstadiet - fra 5 til 10 dager. Kontraindisert hos pasienter med individuell intoleranse mot den aktive ingrediensen. Acyklovir er det aktive stoffet i mange legemidler som kan være analoger: "Acyc-ophthal", "Gerpevir", "Xorovir", "Atsigerpine", "Acyclovir", "Hexal", "Cycloviran", "Virolex".

"Solkoseril"

Kremen har en helbredende, regenererende, cytoprotektiv, antihypoksisk, membranstabiliserende effekt. Såret må desinfiseres med et antiseptisk preparat ("Klorhexidin", "Miramistin" i oppløsning), la det tørke. Påfør gelen i et tynt lag 3 ganger om dagen, til den endelige utvinningen. Kontraindikert hos pasienter som har en allergisk reaksjon eller overfølsomhet overfor stoffene i legemidlet. Salve "Solcoseryl" brukes kun til sår som er dekket med skorpe, og når såret er vått - bruk kun gel.

Salve "Zovirax"

Legemidlet brukes til herpes type 1, 2 akselererer helbredelsen av sår med helvetesild. Påfør på berørte områder opptil 6 ganger om dagen, hver 3. time. Behandlingsforløpet er 7 dager. For å beskytte deg selv og andre om infeksjon, legg gummihansker på hendene før du bruker dem. Kontraindisert hos pasienter med overfølsomhet og individuell intoleranse overfor stoffene i legemidlet. Hvis det er problemer i nyrene, med nevrologiske sykdommer.

"Hiporamin"

Urtemedisin har antiviral effekt. Når sykdommen er alvorlig, er behandlingsvarigheten 14-21 dager, og hvis lyset er fra 3 til 10 dager. Om nødvendig kan kurset gjentas. Det er lov å bruke salve til babyer fra 2 måneder. Det kan være allergier mot medisiner, det er en økning i blodproppene hos mange pasienter. Kontraindikert bruk hos pasienter med individuell intoleranse over komponentene i legemidlet.

"Materen Plus"

Det er et antiinflammatorisk, smertestillende, lokal irritasjonsmiddel. Gelen påføres med en lett masserende bevegelse, til den er helt fordelt på den berørte overflaten. For den beste effekten av krem, anbefales det å sette en tørrvarmeforbinding på toppen av medisinen. Legemidlet er kontraindisert ved individuell intoleranse til pasienten, kvinner under graviditet og amming.

Andre Shingles Kremer

Hvis du begynner å bruke "Fimvir" i 2-3 dager etter symptomstart, eliminerer utviklingen av postherpetic neuralgi.

Kort konklusjon

Ved påføring av en krem, salve, gel, kan det være en allergisk reaksjon. Det manifesteres av utslett, peeling, rødhet, irritasjon, alle disse symptomene krever at du slutter å bruke det lokale stoffet. Og be om hjelp fra en spesialist som vil velge et middel som kan takle sykdommen raskere og mer effektivt.

Helvetesalve

Facet med helvedesild, er det nødvendig å begynne rettidig behandling. Men før du gjør dette, bør du forstå hva denne sykdommen er og hvordan den manifesterer seg.

Helvedesild er en sporadisk sykdom forårsaket av herpesviruset. Det ser ut som:

 • Malaise, mangel på appetitt, hodepine, ubehag på steder for fremtidig utslett.
 • Utseendet på røde flekker på huden med karakteristiske små bobler. Inne i boblene er en klar væske, som til slutt blir uklar. Når boblene tørker opp, vises en skorpe på dem. Etter 2-3 uker forsvinner den, mens huden forblir lett flekker.

Avhengig av det kliniske bildet, kan tilstedeværelsen av helvedesild hos en person bli behandlet med salver. De er ment for lokal behandling. Hvordan smøre helvedesild?

Antivirale legemidler

For å avgjøre hvilken type salve som er effektiv for helvetesild, må du søke hjelp fra en spesialist. Faktum er at denne sykdommen er veldig farlig. Det påvirker nervesystemet, og hvis det blir ubehandlet, kan det være dødelig.

En av gruppene av salver som brukes til behandling av helvetesild hos mennesker er antiviral. Blant de vanligste effektive legemidlene kan identifiseres:

 • Acyclovir - forhindrer utviklingen av viruset, har en stimulerende effekt på det menneskelige immunsystemet. Dermed er det mulig å blokkere utviklingen av sykdommen. Acyclovir i form av en salve påføres den berørte huden med et tynt lag opptil 5 ganger om dagen. Varigheten av behandlingen bestemmes av legen. Hvis sykdomsformen ikke løper, går den ikke over 7 dager. I løpet av barne- og ammingsperioden bør bruk av Acyclovir avtales med en spesialist.
 • Valacyklovir, Valtrex - bruk av stoffet innebærer omdannelse av det aktive stoffet valacyklovir til acyklovir. Dette skjer på grunn av leverenzymer. Valacyklovir og Valtrex bidrar til å eliminere smerte forårsaket av eksem på huden. De blokkerer også det videre spredningen av berøvelse, minimerer utviklingen av komplikasjoner. Disse midlene kan brukes under graviditet og under amming, men bare etter forutgående konsultasjon med en spesialist.
 • Vectavir, Penciclovir, Fenistil Penzivir - 1% krem, som blokkerer utviklingen av viruset. Det påføres på den berørte huden, unntatt slimhinner, hver 2. time.
 • Hyporaminsalve (5%) er et legemiddel basert på ekstraktet av havtornet buckthorn. Denne komponenten blokkerer viruset og forhindrer det i å utvikle seg. Varigheten av behandlingen avhenger av sykdommens form. Med en lett form er det nok å bruke salven 6 ganger daglig i 3-10 dager, med komplisert form, kan behandlingen ta opptil 3 uker. I dette tilfellet kan en person møte slike bivirkninger som dårlig blodpropp.
 • Epigen - en salve basert på glykyrrhizinsyre. Epigener lindrer betennelse, kløe, hindrer spredning av viruset og er et immunmodulerende middel.

Det er viktig! Hvis sykdommen har flommet i en kompleks form, kan bruk av salver kanskje ikke ha et positivt resultat. I dette tilfellet er intravenøs eller intramuskulær bruk av legemidler foreskrevet.

Antiseptisk, smertestillende midler

Facet med en slik sykdom som helvetesild, smeder vi det berørte området av huden og for å behandle, og for å eliminere ubehag, har det oppstått smerte.

Antiseptiske og smertestillende salver vil ikke kunne overvinne sykdommen, men de kan normalisere den generelle tilstanden til en person. For dette formål kan slike legemiddelgrupper foreskrives av en lege:

 • Smertepiller som ikke er relatert til narkotiske eller ikke-steroide legemidler. Vi snakker om Aspirin, Ibuprofen, Naproxen, Ketoprofen.
 • Analgetikk narkotisk.
 • Novocain blokkere.
 • Midler med capsaicin.

De mest effektive legemidlene som er foreskrevet for helvedesild for formålet med smertelindring, inkluderer:

 • Lidokain eller andre legemidler basert på lidokain.
 • Matar Plus - et stoff basert på infusjon av frukten av chili peppers. Det har en oppvarmende effekt, lindrer puffiness, øker blodsirkulasjonen. Dette er et universelt middel som har smertestillende, anti-inflammatorisk, anti-bakteriell virkning. Det påføres den berørte huden minst tre ganger om dagen. Klare anbefalinger om bruk av salve og varigheten av behandlingen vil gi den behandlende legen.

Det er viktig! Helvedesild skader huden, og dette er gunstige forhold for utvikling av infeksjon (bakteriell, mykotisk). For å forhindre dette vil antiseptiske antibiotika salver hjelpe. Disse kan omfatte stoffer som Erythromycin eller Tetracycline salve.

Når det gjelder sykdommens gangrenøse form, kan en sykdomsinfeksjon ha penetrert gjennom den berørte huden. Cycloferon eller Genferon kan foreskrives. Disse stoffene er immunmodulatorer. Vitaminterapi og fysioterapi er også gitt.

Hva er forbudt i behandlingen av helvetesild

Når man står overfor helvedesild, er det viktig å vite ikke bare hvilke salver som brukes til å blokkere viruset, bedøve eller forhindre utvikling av infeksjon, men også hvilke verktøy som skal kastes.

Det er ikke nødvendig å behandle den berørte huden med alkoholpreparater. Deres sammensetning bidrar til cauterization av sår. Og dette gjør endringer i den naturlige prosessen med skorpedannelse på dem. Derfor kan helingsprosessen bli forsinket i en lengre periode.

Under ingen omstendigheter kan det ikke skje av skorpen på sårene. De skulle falle bort alene. Ellers kan du provosere utseende av arr, så vel som dannelsen av en sekundær infeksjon.

Hygiene under sykdommen ingen vil avbryte. Men det er verdt å huske at det er bedre å ta et bad uten bruk av havsalt og kosmetikk med en aggressiv sammensetning. Etter vannprosedyrer skal huden forsiktig fjernes med et håndkle. Dette vil forhindre skade på boblene, som burde briste på egenhånd.

Forsiktig å være i valg av klær. Det bør være gratis, la huden puste. Så den berørte huden vil tørke ut og helbrede raskere.

Hvordan smøre helvedesild? Forebygging og behandling

Herpes zoster, selv om det forekommer ofte, er en ganske spesifikk patologi. Det ser ut som et resultat av menneskelig infeksjon med et virus, der det oppstår vasskopper. Kyllingkopper og helvedesild er forskjellige stadier av samme sykdom. Imidlertid oppstår vannkopper under den første infeksjonen, og herpes er allerede en gjentagelse av virusceller hos en person. Av denne grunn, helvetesalve salve vil bidra til å avlaste vannkopper symptomer.

Som mange andre patologier forårsaket av herpesinfeksjon, forblir viruscellene i kroppen smittet for livet. Hvis en person har vannkopper, produserer kroppen antistoffer mot dem, men i tilfelle av et svekket immunforsvar kan patologien igjen oppstå.

For å forstå hvordan man smmer helvetesild, må du lære mer om årsakssaken til denne sykdommen.

Forårsakende middel

Viktig å vite! En særegen egenskap av vannkopper er et høyt nivå av virulens. Med nesten hvilken som helst kontakt av infeksjonen med kroppen, vil den bli smittet. Det eneste unntaket er mennesker med spesifikk immunitet.

Nesten alltid invaderer kokosnevirusceller menneskekroppen i førskolealderen. I løpet av denne perioden blir personen syk med vannkopper, som i en tidlig alder tolereres ganske enkelt, til tross for alle symptomene. Immunstyrken i kroppen produserer nødvendige antistoffer for å bekjempe viruset i 10 dager.

Dermed forblir de infiserte cellene i kroppen ikke, men bærerne av virusgenene lagres i menneskets vitale systemer. I tilfelle når en persons immunitet svekkes, kan det hende at vevkopper forekommer. Deretter må du bruke en spesiell salve for helvetesild på mennesker.

Hvis du sammenligner herpes zoster eller, med andre ord, helvedesild, har sykdommen ikke en høy grad av overlevelse i miljøet. Når ultrafiolett stråling utløses, døper patologisk celler nesten umiddelbart. Medisinske eksperter antyder at den vanlige herpes- og chickenpox-viruset hadde en forfader, dette forklarer likheten i strukturen og sykdomsforløpet.

Hvorfor eskalerer viruset?

Dette skjer i følgende situasjoner:

 1. Immunitet kan svekkes med mangel på vitaminer. Derfor er noen dietter farlige for mennesker.
 2. Kronisk søvnmangel og tung fysisk anstrengelse kan også utløse en svekkelse av immunsystemet.
 3. Konstant stressende situasjoner.
 4. Ved transplantasjon av noen organer er immunosuppresjon nødvendig.
 5. Behandling med strålebehandling.
 6. Tilstedeværelsen av noen patologier som svekker immunforsvaret, som HIV.

Hyppigheten av forverring av infeksjon øker med aldring. Hos mennesker over 70 år forekommer relapses oftere enn hos unge mennesker. 10% av alle eldre mennesker lider av noen manifestasjoner av herpes zoster.

symptomatologi

  Under forverring av infeksjonen beveger virjonene seg fra cellene i nervesystemet til huden. Selv før forekomsten av eksterne indikatorer på sykdommen, kan pasienten føle de første manifestasjoner av patologien. Disse inkluderer:

 • smerte i hodet;
 • gastrointestinale sykdommer;
 • økt kroppstemperatur;
 • generell svakhet

I tilfelle av fremtidige utbrudd i noen tilfeller, huden klør, er det smertefull prikkende karakter. Disse symptomene vedrører prodromale fasen av helvetesild.

Etter noen dager oppstår liten hevelse. Etter ytterligere 2 dager dannes bobler, som er ledsaget av alvorlig smerte. Lymfeknuter i hele kroppen øker i volum. Etter 7 dager er alle eksterne manifestasjoner av sykdommen redusert, utslettet blir tørrere. En skorpe vises. Imidlertid forblir smerten i noen tilfeller den samme. Innen noen få dager etter dette skiller skorpene av, på huden kan du se et nytt sunt vev.

Viktig å vite! Smerter kan forbli selv etter at alle de andre symptomene på sykdommen har gått. Smertefulle opplevelser kan plage en pasient i flere uker.

Sykdommens periode fra begynnelsen av de første symptomene til full gjenoppretting av huden er fra 20 til 30 dager. I noen tilfeller kan herpes zoster forsvinne helt etter 2 uker. En infeksjon er preget av utslett på den ene siden av kroppen eller kroppen. Nesten alltid er alle utslettene plassert i bekkenbenet, magen eller brystet. Mindre vanlig, kan helvedesild bli funnet rundt lemmer.

Mulige komplikasjoner

 1. Postherpetic neuralgi. Den presenteres i form av smertefulle opplevelser som fortsatt plager pasienten i lang tid etter herding av helvetesild. Smerter kan oppstå ikke bare i området av tidligere utslett, men også i områder av huden med høy sensitivitet.
 2. Kanskje utviklingen av transversell myelitt, i dette tilfellet lider personen av fullstendig eller delvis lammelse.
 3. Hjernehinnebetennelse.
 4. Hepatitt og andre.

Nesten alltid årsaken til komplikasjonene er immundefekt. En annen gruppe med økt risiko er eldre pasienter.

Diagnose av sykdommen

Når de første symptomene på infeksjonen oppstår, antas ofte narkolek eller et akutt angrep av blindtarmbetennelse. Av disse grunnene er det nødvendig med spesielle diagnostiske tiltak for ikke å mislykkes ved å bestemme sykdommen. For å gjøre dette, bruk følgende metoder:

 1. Identifikasjon av immunglobuliner som er karakteristiske for denne typen infeksjon.
 2. Et lysmikroskop gjør det mulig å skille mellom manifestasjoner av herpes zoster.
 3. Viruset forsøks å bli dyrket ved hjelp av næringsmedium ved å så sin prøve.

Imidlertid brukes de ovennevnte diagnostiske prosedyrene ganske sjelden. Nemlig, i slike situasjoner når det er uttalt symptomatologi, men det er tvil i formuleringen av diagnosen.

Behandling av sykdommen

Det er verdt å vurdere at sammenlignet med de vanlige former for herpes, er symptomene på helvetesild nesten ikke påvirket av antivirale legemidler. For behandling av helvetesild salver er flott hvis du trenger å fjerne symptomene.

Hvis du starter behandlingsforløpet i tide, kan du redusere smerten med 10 prosent.


En av de mest effektive måtene er Famvir. Legemidlet ble opprettet på grunnlag av Acyclovir, som er dets forgjenger. Dette stoffet er tilrådelig å bruke når Acyclovir ikke kunne påvirke sykdommen. Noen pasienter er interessert i om det er mulig å smøre helvedesild med Zielonka til behandling av symptomer? Denne prosedyren anbefales å gjøre når bobler modnes for å tørke huden og redusere patologien.

Famvir må imidlertid påføres en halv liter 3 ganger daglig i 7 dager så snart de første symptomene oppstår. Når de gjennomsiktige boblene allerede har åpnet, blir doseringen halvert.

Hvis pasienten har dårlig immunitet, er det nødvendig å bruke Famvir i dobbeltdosering, og perioden for å ta stoffet økes også i opptil 10 dager.

Det vanligste middelet er acyklovir. Årsaken til dette er den lave kontantverdien og en god grad av effektivitet. Det er tilgjengelig uten resept i form av tabletter eller salve.

Forebygging av utviklingen av sykdommen

1. Du må overvåke dietten din. Det bør være alle nødvendige vitaminer for kroppen som støtter menneskets immunforsvar. Det er verdt å spise mer bær, frukt, grønnsaker. Hvis det ikke er mulig å øke innholdet i dietten, bør du ta multivitaminpreparater.

2. Det er tilrådelig å følge en sunn livsstil. Slutte å drikke og røyke. Forsøk å unngå hypotermi eller overoppheting i kroppen, for mye fysisk anstrengelse kan også undergrave immunforsvaret.

Hvis du nøye overvåker helsen din, kan du redusere risikoen for forverring av denne infeksjonen.

Hvilken salve smør helvedesild

Helvedesild er en sykdom forårsaket av virkningen av herpes, så det må behandles med antivirale legemidler. Hvordan smøre helvedesild for raskt og effektivt å bli kvitt problemet, vil legen fortelle etter at diagnosen er bekreftet.

Årsaker til sykdom

Herpesviruset er stadig i kroppen av enhver person som har hatt vannkopper. Vanligvis med sterkt immunitet og fravær av helseproblemer, gjør viruset ikke seg selv, men det kan aktiveres under påvirkning av noen negative faktorer. Som et resultat vises et hudutslett - helvedesild.

Årsakene til sykdommen kan være følgende tilstander:

 • alvorlig sykdom;
 • redusert immunitet;
 • nervøs utmattelse;
 • hypotermi;
 • forgiftning av kroppen.

Ofte utvikler herpes zoster på bakgrunn av strålebehandling eller etter forverring av en rekke kroniske sykdommer.

Symptomer på sykdommen

Helvedesild er preget av smerte i den berørte nerveområdet og dannelsen av et karakteristisk utslett i form av blister fylt med en klar væske. Over tid er det tørking av bobler og dannelse av en skorpe på skadestedet.

Til tross for de karakteristiske hudfeltene, når herpesviruset er aktivert, lider det menneskelige nervesystemet. På grunn av det faktum at viruset påvirker nerven, klager pasientene på alvorlig smerte i det berørte området.

Sykdommen er ledsaget av følgende symptomer:

 • tegn på beruselse;
 • generell svakhet;
 • svimmelhet;
 • redusert appetitt;
 • søvnforstyrrelser.

Alt dette indikerer en inflammatorisk prosess på grunn av aktiveringen av viruset.

Ofte, herpes zoster flyter uten hud manifestasjoner, og pasienten klager bare over smerte. Denne sykdomsformen er farlig, fordi pasienter ofte forsømmer konsultasjon av en lege og ikke påbegynner behandling på grunn av fravær av synlige symptomer.

Behandlingsprinsipp

For å raskt og effektivt kurere laven, må du konsultere legen din. Fra diagnosen avhenger effekten av behandlingen. Unsystematiske piller og bruk av salver kan føre til utvikling av en rekke nevrologiske problemer på grunn av at viruset påvirker nervesystemet.

I tilfelle av herpes zoster inkluderer behandlingen narkotika av følgende grupper:

 • antivirale tabletter;
 • salve med antiviral komponent i sammensetningen;
 • immunomodulators.

Kampen mot viruset må være komplisert, derfor brukes begge tabletter og salver samtidig for lokal anvendelse til det berørte området.

Oftest er Acyclovir foreskrevet for helvedesild eller herpes hos barn og voksne. Doseringen av stoffet velges individuelt for hver pasient.

Acyclovir er et aktivt stoff, tabletter for helvetesild i en person kan ha et annet navn, men i sammensetningen vil det i utgangspunktet være denne komponenten.

Salver for herpes zoster eller herpes zoster har også en sammensetning som virker direkte på herpesviruset.

Det skal huskes at dosen av tabletter og dosen av salve for helvetesild i en person er valgt av legen avhengig av graden av skade og sykdomsstadiet. Selvbehandling kan føre til utvikling av alvorlige komplikasjoner, da antivirale midler er en alvorlig test for kroppen.

Behandling av helvetesild med Acyclovir og andre medisiner må suppleres med medisiner for å forbedre immuniteten.

Hvis pasienten lider av alvorlig smerte, blir terapien supplert med bruk av smertestillende midler. Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler er ofte brukt.

Salve for behandling

Hvis helvedesild diagnostiseres, er behandling med piller ikke nok, så salve anbefales til pasienter til behandling. Som regel foreskriver legene salve med acyklovir i sammensetningen.

Hvordan ta Acyclovir med helvedesild, i piller eller som en salve - dette bestemmes kun av den behandlende legen, avhengig av sykdommens egenskaper hos pasienten. Doseringen for voksne og barn varierer, så ikke selvmedikere. En salve med en anti-herpes-komponent i sammensetningen bidrar til rask avlastning av symptomer. Acyclovir stopper spredning av viruset og bidrar til å unngå komplikasjoner som kan oppstå etter herpes zoster.

 • akselerere helbredelse;
 • fjerning av ubehag
 • redusere hevelse i huden;
 • hindre spredning av viruset.

Pasienter noterer seg at kombinert bruk av tabletter og salve bidrar til rask dannelse av skorper på stedet for bobleutslett.

Tradisjonelle behandlingsmetoder

Folkemidlene for helvetesild hos mennesker vil ikke bidra til å kvitte seg med viruset, men kan lindre smerte og ubehag i det berørte området. Det anbefales å bruke tradisjonell medisin sammen med antivirale legemidler og salver, og bare etter å ha konsultert en lege.

Ikke behand løk hos barn med urtemedisin, da dette kan føre til utvikling av en uønsket allergisk reaksjon.

Tradisjonell medisin antyder bruk av urtekompresser for å redusere symptomene på sykdommen. Et effektivt middel er immortelle avkok. Til forberedelse helles en liten skje av hakkede urter med et glass kokende vann og kokes i 10 minutter. Etter avkjøling skal det resulterende verktøyet fuktes med en bomullspinne og festes til det berørte hudområdet.

Fjern hevelse og redusere ubehag vil bidra til avkok av peppermynte. Til forberedelsen helles en stor skje med blader med et glass kokende vann og infunderes i flere timer. Deretter skal avkok filtreres og påføres som komprimering to ganger om dagen.

For å forbedre immuniteten vil det hjelpe alkoholholdige tinkturer av Echinacea, som lett kan kjøpes på apoteket. Dette legemidlet må tas 10 dråper daglig i to uker.

Hva skal huskes?

En vanlig feil hos mange pasienter er selvmedisinering. Ofte, folk som oppdager et blærende utslett, prøver å behandle det med sårheling og antiseptiske salver, ellers slår de helt gjennom boblene og skreller av skorpeene.

Hele røret kan ikke smøres med alkoholholdige salver og løsninger. Dette fører til tynning av huden, og kan forårsake erosjon i det berørte området. Som et resultat vil ubehaget bare intensivere, og sykdommen vil fortsette å utvikle seg.

Også, du kan ikke selv skille skorpene. Dette fører til spredning av viruset, og i tillegg er det stor risiko for infeksjon og utvikling av sekundær betennelse på skadestedet.

På tidspunktet for behandlingen bør du ta en forsiktig dusj og ikke bruk aggressiv såpe og skrubbe for huden. I intet tilfelle skal skorpe og bobler avleses, derfor må du vaske grundig.

Effektiv Helvetesalve

Når du velger en salve for helvetesild, bør du vurdere naturen til sykdommen forbundet med aktivering av herpesviruset i kroppen. Først av alt bør effekten av stoffet være rettet mot å redusere aktiviteten til viruset og eliminere symptomer som er forbundet med denne infeksjonen.

Symptomer og årsaker til sykdommen

Herpes zoster kjennetegnes av gjennomsiktige vesikler i intercostalområdet, ledsaget av nevrologisk smerte, hvis forekomst forklares ved død av nerveceller som følge av aktiveringen av viruset.

Plager påvirkes hovedsakelig av voksne over 25 år, hvor toppene faller i lavsesongen. Når et barn er smittet med et virus, kan kokepokker utvikle seg, hvilke barn er spesielt utsatt for de første 5 årene av livet.

Ved kompleks behandling av herpes zoster brukes antiinflammatoriske og smertestillende midler, for eksempel Movalis.

Forekomsten av helvetesild hos mennesker oppstår som følge av aktivering av herpesvirus, årsakene til hvilke er:

 • Svakhet i det humane immunforsvaret (som følge av hypotermi, alvorlig sykdom, langvarig bruk av antibiotika, etc.), som forårsaker "oppvåkning" av herpesviruset som lever i kroppen.
 • Inntrenging av viruset fra utsiden ved kontakt eller luftbårne dråper fra en person som lider av vannkopper.

Symptomene på sykdommen er følgende symptomer:

 • gjennomsiktig vesikulært utslett på huden, lokalisert på den ene siden av brystet, i sjeldne tilfeller på ansiktet;
 • rødhet, ømhet, kløe, brenning på steder av opphopning av utslett;
 • skarp, skyting smerte, forvandle til en smerte, karakter som ligner smerte i intercostal neuralgia;
 • forverring av generell trivsel (feber, feber, hodepine, symptomer på tretthet).

Helvedesild kan ta forskjellige former, avhengig av graden av skade: Enkeltvannstråler, klynger av blærer med blodholdig innhold, purulent form og generalisert (med tuberkulose, aids, svulster, etter kjemoterapi og stråling).

Diagnose og behandling

Diagnose av helvetesild utføres ved å lage et klinisk bilde av sykdommen, utvikle seg på grunnlag av klager fra pasienten og ekstern visuell inspeksjon av utslett. Den behandlende legen er nødvendigvis interessert i mulige kontakter hos pasienten med vannkoppepasienter hjemme eller i arbeidsteamet. For å fastslå hvilken type virus, tas en PCR-analyse av overflatematerialet ved å skrape skadet hud. Bestemmelsen av virusets årsaksmiddel og en blodprøve for antistoffer som karakteriserer stadium av sykdommen.

Når du velger en salve for helvetesild, bør du vurdere naturen til sykdommen forbundet med aktivering av herpesviruset i kroppen.

Behandlingen av personer diagnostisert med herpes zoster utføres på ambulant basis ved hjelp av følgende grupper av legemidler:

 • Antivirale tabletter, injeksjoner, salver, geler og kremer (Acyclovir, Zovirax, Famciclovir, Famvir, Valtrex).
 • Immunmodulatorer i form av tabletter og salver (Kipferon, Cycloferon, Viferon, Amixin).
 • Antihistamin tabletter, dråper, salver og geler (Fenistil, Zodak, Cetirizine).
 • Anestesi, antiinflammatoriske legemidler (Nurofen, Movalis, Paracetamol).
 • Ganglioblockers (Pyrilen, Gabapentin, Oxycodone).
 • Bredspektrum antibiotika.

Behandling av pasienter i ung alder utføres ved bruk av antivirale og smertestillende medisiner. Den omtrentlige tiden i løpet av prosedyrene er omtrent 2 uker. For behandling av herpes hos gravide kvinner og pasienter over 50 år, hvis immunitet er redusert, kreves en mer seriøs tilnærming ved bruk av immunmodulerende legemidler og vitaminkomplekser.

Salve for behandling av helvetesild

Spørsmålet om hvordan man smmer helvetesild, skjer vanligvis hos personer som først opplevde manifestasjonene av denne sykdommen. Det bør tas i betraktning at i tilfelle av alvorlig skade på kroppen, er noen lokale rettsmidler ikke nok, kompleks behandling er nødvendig for å undertrykke aktiviteten til viruset fra innsiden.

Den mest effektive salven for herpes zoster:

 • Acyclovir. Bruken av denne salven reduserer intensiteten av hudutslett, noe som bidrar til dannelsen av skorpe og den videre forsvinden av lesjoner. Det har også smertestillende og immunmodulerende effekter, og reduserer risikoen for mulige komplikasjoner. Formfrigivelse - rør fra 2 til 20 g. Salven absorberes raskt, og beskytter den omkringliggende sunne huden mot ytterligere spredning av infeksjon. Påfør legemidlet bør være et tynt lag av en bomullspinne eller vattpinne på den berørte huden, og ta det omkringliggende området i en avstand på 5-7 mm. Prosedyren utføres daglig opp til 4-5 ganger, med en pause på 4 timer. Varigheten av behandlingen avhenger av sykdomsstadiet og varer i gjennomsnitt ca 10 dager. For personer med individuell intoleranse mot salvekomponentene, anbefales det ikke å bruke det, da slike bivirkninger som peeling og irritasjon i bruksområder av stoffet er mulige.
 • Penciclovir. Utslett av herpes zoster kan elimineres med penciklovir-baserte kremer, som undertrykker syntesen av virus-DNA. Retensjonen av det aktive stoffet i infiserte celler er ca. 12 timer, noe som gjør at du helt kan blokkere prosessen med viral DNA-replikasjon uten skade på sunt vev. De berørte områdene må behandles hver 2. time i 5 dager. Barn, gravide og overfølsomme personer bør bruke legemidlet med forsiktighet.
 • Hiporamin. Antiviralt legemiddel av planteopprinnelse, hvis bruk er tillatt opptil 6 ganger om dagen. I den milde formen av sykdommen er behandlingsforløpet ca 10 dager, i alvorlige tilfeller, 2-3 uker. Forsiktig bør brukes av personer som lider av allergiske sykdommer.
 • Panavir. Gel med antivirale og immunomoduliruyuschim handlinger.
 • Solkoseril. Tilgjengelig i form av salve og gel, og har sårheling og regenererende effekter. Det skal påføres den berørte overflaten 3 ganger om dagen med et tynt lag. Før bruk, er det nødvendig å behandle lesjonen med noen antiseptisk.
 • Matar Plus. For å oppnå smertestillende effekt må du påføre det berørte området 3 ganger om dagen. For å øke effektiviteten av stoffet, bruk en tørrvarmebånd som påføres over det påførte middel.

Salve Solcoseryl med herpes zoster påføres den berørte huden, forrenses og behandles med antiseptisk.

Mange er interessert i spørsmålet om det er mulig å smøre de berørte hudområdene med helvedesild med strålende grønn. Det er ikke en eneste mening fra leger om dette. Men folk som har behandlet utslett med en løsning av strålende grønt, tror at i dette tilfellet forsvinner virkningen av sykdommen raskere, særlig hos barn.

Det er viktig å huske at bruk av adjuvanser som jod, briljantgrønne, forskjellige dekokser av medisinplanter (eikbark, celandine, suksess) bare utfyller hovedbehandlingen og ikke kan tjene som erstatning for komplisert terapi med antivirale og immunmodulerende legemidler.

Regler for bruk av salver i helvetesild og en liste over de beste stoffene

Helvedesild manifesteres av smerte langs den berørte nerve og vesikler. Utseendet til slike symptomer antyder at herpesviruset har blitt aktiv i kroppen, som gikk inn i kroppen i barndommen og lever inni nervecellene. Å takle herpes er nesten umulig. Behandling er eliminering av ytre symptomer. Derfor, sammen med tabletter, er salver for helvedesild mye brukt.

Hvorfor bruke salver for helvetesild?

Helvedesild begynner med kyllingpokke hos barn. Etter utvinning forlater viruset aldri kroppen. Med svekkelsen av immunitet våkner han seg, manifesterer seg i form av helvedesild, oftest hos eldre.

Behandling av herpes zoster på kroppen utføres samtidig i flere retninger og er reseptbelagte:

 • tabletter som inneholder antivirale stoffer;
 • salver for aktuell behandling som inneholder antivirale ingredienser;
 • immunmodulerende legemidler.

Salver med helvedesild har en komplisert effekt. Helvedesild blir ofte ledsaget av uutholdelig brennende smerte langs den berørte nerven, så terapi innebærer bruk av smertestillende midler, inkludert produkter med kjøling, smertestillende midler.

Med helvedesild blir huden sterkt påvirket, noe som tjener som et gunstig miljø for bakterielle eller soppinfeksjoner. For å eliminere slike manifestasjoner, for å forhindre utvikling av infeksjoner under behandling hos voksne, er det nødvendig med antibiotiske salver.

Helvedesild behandling

Typer av salver brukt

Helvedesalver i mennesker inneholder antivirale komponenter som målretter mot viruscellene. Legen plukker opp verktøyet etter å finne ut hvilken fase pasienten har, hvordan påvirket hud er.

Kremer som inneholder antivirale stoffer, akselererer eliminering av helvetesymptomer. Komponenter i sammensetningen av slike midler:

 • redusere den videre utviklingen av berøvelse;
 • hindre mulige komplikasjoner;
 • redusere puffiness;
 • redusere antall utslett;
 • redusere intensiteten av smerte og ubehag.

I tillegg er legemidler foreskrevet for å lindre tilstanden i helvetesild:

 • med smertestillende effekter;
 • med lokale immunmodulerende effekter.

Det er ikke nødvendig å velge rettsmidler for å frata deg etter eget valg. Antivirale legemidler har en ganske sterk effekt, de skader ikke bare herpesviruscellene, men også friske celler. Samtidig behandling med piller og aktuelle midler øker helbredelsen, minimerer risikoen for komplikasjoner, og huden heler raskere uten dannelse av arr.

Salver uten piller hjelper effektivt bare i begynnelsen. Hvis sykdommen er startet, er bruken av kremer alene ineffektiv og bremser kuret.

Hvordan smøre helvedesild - en liste over stoffer

For lokal behandling, foreskriver legen salve og krem. Påfør dem med bomullsknopper eller tamponger, og snakk litt over grensene til hudområdet med utslett. Dette gjøres 4-5 ganger om dagen i ca 10 dager.

Antiviral salve for herpes zoster

Ofte foreskriver legene "Acyclovir" eller midler med innholdet. Vanligvis er det rør av 2-20 mg. Salven bidrar til å raskt stoppe symptomene, senker spredningen av berøvelse, lindrer komplikasjoner. I tillegg:

 • akselererer helbredelse;
 • smerte, ubehag er fjernet;
 • stimulerer immunforsvaret;
 • reduserer hevelse.

Etter flere dagers bruk begynner sårene å tørke ut og bli dekket av skorpe. "Acyclovir" er verdsatt på grunn av lav pris og god effekt. Påfør stoffet 2-5 ganger om dagen, et kurs på 7 dager, hvis versicoloren ikke kjører.

Acyclovir: valget av form og toleranse for stoffet, konsekvensene

I tillegg til acyklovir brukes andre antivirale salver til helvetesild:

 1. "Gerpevir". Salve på basis av aktiv substans acyklovir. Hans ansettelse anbefales hvis "Acyclovir" ikke klarte å frata. Påfør det 3 ganger om dagen i minst 7 dager, umiddelbart ettersom de første symptomene på berøvelse vises. Etter å ha åpnet boblene, bør doseringen reduseres. Med sterkt svekket immunitet fordobles dosering og varighet av behandlingen.
 2. "Zovirax". Importert stoff "Acyclovir". Senker syntesen av viruset, reduserer aktivitet, reduserer betennelse, reduserer antall hudutslett, aktiverer lokal immunitet
 3. "Vektavir". Penciklovir-basert produkt. Undertrykker virus på nivået av DNA-celler. Oppbevares inne i cellen i opptil 12 timer, dette fører til en fullstendig blokkering av spredning og utvikling av viruset, uten å påvirke friske celler. Du må behandles i 5 dager hver 2. time. Det er umulig i barndommen, under graviditet og allergi.
 4. Fenistil Pentsivir. Salve (1%). Senker aktiviteten til viruset. Stimulerer dannelsen av interferon. Påfør et tynt lag med et intervall på 2 timer på de berørte områdene, med unntak av slimhinner.
 5. "Alpizarin". Inneholder urte ingredienser, har antivirale, immunmodulerende effekter. Antibakterielt legemiddel.
 6. "Epigenes". Spray inneholder glykyrrhizinsyre. Eliminerer kløe, hemmer utviklingen av viruset, stimulerer lokal immunitet i helvetesild.
 7. "Panavir". Antiviral gel, immunostimulerende.

Hyporamin (5%) anses også som et effektivt legemiddel for herpes zoster. Krem med inkludering av havtornet. Senker spredningen av berøvelse. Ved mild form av lav brukes på opptil 6 ganger i løpet av 4 til 10 dager. Vanskelige tilfeller behandles i ca 3 uker. Noen ganger er allergiske reaksjoner mulig.

Salver for å hindre bakterielle og soppinfeksjoner.

Hvis sykdommen blir forsømt eller en person som ikke klarer å motstå alvorlig kløe, begynner å kløe utbruddene, rive av skorpeene med hendene, så kan det oppstå bakteriell infeksjon. Du må tilordne:

 1. Tetracyklin salve. Antibiotikum med bredt spekter av virkning, med antimikrobielle effekter.
 2. Erytromycin salve. Antibakteriell effekt.
 3. "Solkoseril". Salve eller gel. Helbreder sår, regenererer overflaten av huden og slimhinner. Påfør 3 ganger om dagen, forhåndsbehandle lesionsstedene og rengjør dem med antiseptika.

Tetracyklin Salve og Solkoseryl

Etter at hudområdene med utslett påvirkes av en bakteriell infeksjon, kan en gangrenøs fratatt form utvikle seg.

På dette stadiet foreskrive "Cycloferon" eller "Genferon", stoffer med komplekse antiinflammatoriske, antivirale, analgetiske, antipruritiske effekter. Disse stoffene tjener samtidig til å stimulere immunforsvaret.

Immunmodulerende salver

Den viktigste måten å motvirke herpesviruset er å styrke immunforsvaret, siden nedgangen i beskyttende krefter blir årsaken til gjentatte manifestasjoner av berøvelse. For behandling av herpesforeskrevne legemidler med en immunostimulerende effekt på kroppen. Deres viktigste handling er produksjonen av interferon i kroppen.

Det er mulig å bruke for herpes zosterpreparater som påvirker immuniteten på lokalt nivå:

 1. "Gerpferon". Salve med antiviral, antiinflammatorisk, immunmodulerende, smertestillende effekt.
 2. "Viferon". Antivirale, immunmodulerende effekter.
 3. "Amiksin". Reduserer aktiviteten til viruset, styrker immunforsvaret.

Antihistamin topiske preparater for helvetesild

Det er mulig å bruke til behandling av antihistaminsalver, hvis pasienten føler seg sterk, uutholdelig kløe:

 1. "Fenistil". Antipruritic agent, akselererer helbredelsen av huden.
 2. "Tsetizirin". Fjerner puffiness, kløe.

Smerte lindring salve

Helvedesild blir alltid ledsaget av uutholdelig brennende smerte. Derfor er utnevnelsen av smertestillende medisiner nødvendig, inkludert lokalt.

Gel med lidokain "Gerpferon" senker replikasjonen av viruset, har smertestillende effekter, forhindrer utseendet på nye utslett, mulige komplikasjoner av helvetesild. Bruk 5 ganger minst 7 dager.

Det anbefales ikke å smøre herpes zosterpreparater med alkoholinnhold. Slike rettsmidler tørker opp ikke bare sår, men også sunn hud, som bryter og forsinker den riktige løpet av berøvelse.

Helvedesild terapi

Bruk salve med helvedesild anbefales etter samråd med legen din. Effektiviteten av et middel og hele behandlingen utføres avhenger av riktig diagnose og valg av medisiner. Ukontrollert bruk av noen stoffer kan føre behandling i feil retning og resultere i nevrologiske komplikasjoner.

Behandling av helvetesild med salver

Helvedesild er en vanlig sykdom forårsaket av herpesvirus. Dens viktigste manifestasjoner er utslett på huden, med karakteristisk kløe, smerte, prikking og generell svakhet i kroppen.

Den mest populære behandlingen for helvetesild er ulike salver. Legene godkjenner også dem på grunn av den raske utbruddet og minst bivirkninger.

Men i den seirende kapitalismens alder er det lett å løbe inn i en ubrukelig tom og til en høy pris. For ikke å bli offer for arrogante forretningsmenn, anbefales det å studere artikkelen nøye og bevæpnet med kunnskap, og deretter gå til apoteket.

Acyclovir salve til behandling av herpesinfeksjoner

Herpes zoster eller helvetesild (som er det samme) forårsaker et virus i en person, så salven må først og fremst være rettet mot å ødelegge patogenet.

Andre foreslåtte salver kan eliminere bare konsekvensene av viruset, men ikke selv. Ved å fjerne manifestasjonen av sykdommen, vil den ikke bli kurert. Derfor er det viktig å ha antiviruskomponenter. De er delt inn i vegetabilsk og syntetisk.

Det er ingen spesiell forskjell mellom effektens styrke og effekten på kroppen mellom dem, men i tilfelle pasientens alvorlige tilstand, forekomsten av hudsykdommer, anbefales det å velge en salve med naturlige stoffer. Artikkelen vil skissere ulike stoffer slik at du kan velge den mest egnede. Vil åpne en liste over acyclovir.

Et slikt aktivt stoff som acyklovir har en kraftig antiviral effekt. Stoffet bryter med syntese av DNA fra virus, som bryter med reproduksjonen. Med gjenværende manifestasjoner av helvetesild, kan kroppen håndtere seg selv. Acyclovir er tilgjengelig i mange former, inkludert tabletter og injeksjonsvæsker. Påfør salve til behandling av helvetesild.

Det er mange handelsnavn på narkotika med acyklovir: Gervirax, Tsiklovir, Vivoraks, etc. Fortell apoteket at du trenger en salve med denne aktive ingrediensen, be om den billigste. Overpaying for en vakker pakke gir ingen mening.

Vanligvis er verktøyet tilgjengelig i to former: 3% og 5%. Den første brukes til slimhinner, den andre - for huden. Gjennomsnittlig pris er 20 rubler. Behandlingsperioden er fra 7 til 10 dager, salven påføres fra 3 til 7 ganger om dagen på det berørte området (avhengig av graden av skade). Det er viktig å ikke stoppe behandlingen etter at symptomene på helvetesild er forsvunnet, men å behandle hele kurset for å unngå tilbakefall.
Salve med acyclovir kan behandles med vanlige herpes (etter en forkjølelse, på leppene, kjønnsorganene etc.)

Zovirax: salve til herpes zoster

For flere herpetic lesjoner på kroppen, er Zovirax brukt. Dens funksjon er inkorporeringen av glukokortikoidhormonhydrokortison.

Dette stoffet er inneholdt i små doser og absorberes praktisk talt ikke i de indre organene, så vær ikke redd for å bruke den. Hydrokortison lindrer betennelse fra herpes, eliminerer kløe, rødhet.

Anbefales ikke for barn under 12 år, med akne, sopp, dermatitt og andre hudlidelser, allergier mot aktive stoffer.

Påfør 5 dager, forårsaker problemområdet i kroppen 5 ganger om dagen. Hvis du holder herpes zoster på kroppen, bør du avbryte salven og erstatte den med en annen, i samråd med dermatovenerologen. Gjennomsnittlig pris for Zovirax er 300 rubler.

Lidokainsalve

Lidokain er en smertestillende middel (lokalbedøvelse). Bruken av en slik salve for helvetesild er anvendelig for ubehagelige opplevelser på utslettstedet: gåsebud, ømhet, alvorlig kløe.

Lidokain "fryser" huden og fjerner alle ubehagelige opplevelser. For behandling i sammensetningen innbefatter vanligvis en slags antiviralt medikament.

Herpferon består av acyklovir (ødelegger viruset), lidokain (som anestesi og mot kløe og smerte) og interferon (et immunostimulerende middel, bidrar til å bekjempe viruset). Det har ingen kontraindikasjoner, bivirkninger utvikles sjelden. Legemidlet virker raskt og forsiktig, forsvinner helvetesild om noen dager.

Herpferon brukes på utslett 5 ganger i uken, varigheten av behandlingen er 5-10 dager. Gjennomsnittlig pris på apotek er 300 rubler.

Penciclovir Salve

For spesielt vedvarende tilfeller av herpes zoster brukes salve med penciklovir. I henhold til virkemekanismen, er dette stoffet lik acyklovir, men mer aktivt. Det anbefales ikke å bruke på slimhinner, så vel som i øyet.

På grunn av den sterke effekten på viruset, behøves det ikke mer enn fire dager. Påfør hver 2 timer i løpet av dagen. Hvis du raskt skal bli kvitt herpes zoster, er penciclovir det mest optimale valget. Gjennomsnittlig pris er 300 rubler.

Følgende punkter inneholder stoffet penciklovir:

 • Fenistil Pentsivir;
 • Vektavir;
 • Penciclovir-Fitovit og andre.

Forsiktighet bør brukes til behandling av helvedesild hos barn, gravide og ammende mødre.

Hyporamin salve i kampen mot herpes

Planter er også i stand til å beseire viruset. Hyporamin er syntetisert på grunnlag av havtornet. I tillegg til den direkte effekten på DNA fra herpes zoster-viruset, aktiverer stoffet kroppens egne immunforsvar - interferoner.

Sikkerheten til det aktive stoffet tillater bruk av salver med hyporamin selv hos spedbarn, så vel som hos gravide og ammende kvinner. Imidlertid er allergiske reaksjoner mulig, så kontroll er nødvendig etter påføring.

Legemidlet påføres 5 ganger om dagen med et tynt lag. Om nødvendig kan du utvide behandlingsperioden til tre uker. Salver med hyporemi brukes til behandling av helvetesild i svekkede mennesker, barn, eldre. Kostnaden er 200 rubler.

Alpizarin basert på urte ingredienser

Alpirazine narkotika bredt. Det hemmer vital aktivitet av herpesvirus, bakterier, sopp. Stimulerer human cellulær og humoristisk immunitet. Dette fører til syntese av T- og B-lymfocytter som kommer fra blod og lymf til den syke delen av kroppen.
Den er laget av vegetabilske komponenter: Kopekichnik og Mango. Kontra:

 • alder opptil tre år;
 • svangerskapstid
 • følsomhet overfor komponenter.

Det er vanligvis foreskrevet som et ekstra middel til andre salver, engangsbruk er begrunnet i milde tilfeller. For behandling av helvetesild, brukes alpirazin salve fra 5 dager til tre uker. Pris - fra 80 rubler.

Helvedesild er en ganske alvorlig tilstand. Bakterier kan komme inn i kammen på utbruddssiden og forårsake tillegg av en sekundær infeksjon. Hyppig forekomst snakker om feil i immunitet.

Dette skjer med mange interne sykdommer, så det anbefales å gjennomgå en full undersøkelse.
Behandling av helvetesild er bedre å starte med salver, kremer, geler og andre myke former. Viktige fordeler:

 • brukervennlighet;
 • svake effekter på kroppen som helhet;
 • lav risiko for bivirkninger;
 • i samme salve kan det være flere medisinske stoffer som gir en variert terapeutisk effekt;
 • evnen til å sikre langsiktige effekter på huden.

Før bruk, anbefales det å lese instruksjonene. Hvis sykdommen ikke går bort, bør du konsultere en lege. Velsigne deg!

Flere Artikler Om Typer Acne