Den positive effekten av behandling mot pigmentering kan oppnås først etter riktig diagnose, gjennomføring av salongprosedyrer og riktig daglig pleie. Men som statistikk viser, er predisposisjonen til utseendet på mørke flekker på ansiktet for alltid.

Behandlingsoppgaver

Melasisk hyperpigmentering kan være forbigående eller kronisk. Dens viktigste symptom er dannelsen av brune flekker, overdreven akkumulering av melanin i cellene.

Hyperpigmentering på ansiktet i dermatologi er konvensjonelt delt inn i melasma og chloasma. De har lignende, samme type tegn og metoder for eliminering, som brukes i medisin, er like.

I begynnelsen, for å lykkes med å bli kvitt pigmentering, er det nødvendig å fastslå den eksakte årsaken til forekomsten. Dette kan være en hormonell bølge, langvarig bruk av orale prevensiver, eksponering for sollys. Også i noen tilfeller, den arvelige faktorens rolle.

For en vellykket fjerning av ansiktsfeil er en komplett, omfattende behandling nødvendig: eliminering av interne og eksterne årsaker, kosmetiske prosedyrer, bruk av spesiell bleking og solkrem, inntak av vitaminer E og C.

Ifølge statistikken er 30% av tilfellene etter komplisert behandling et langsiktig resultat. I de resterende 70% chloasma i ansiktet gir et tilbakefall fra eksponering for ultrafiolette stråler eller fluktuasjoner i hormonnivå.

Behandlingsprogram

Ingen metode vil være effektiv hvis du ikke bruker solkrem. Melasma på ansiktet krever et kvalitetsprodukt basert på sink og med en UV-beskyttelsesfaktor på minst 30 SPF.

Kosmetisk defekt eliminering er mulig ved hjelp av salong maskinvare prosedyrer.

Mikrodermbraziya

Hovedmålet med metoden er å akselerere cellefornyelse og fjerne overflødig pigment. Dens essens ligger i den mekaniske mikroslipningen av overflaten av huden med de minste slipemiddelene ved hjelp av et spesielt apparat. Mikroskopiske partikler trenger enkelt inn i epidermale celler og ødelegger det øvre, keratiniserte og pigmenterte laget.

Etter peeling i huden starter prosessen med dannelse av nye fibre, blodsirkulasjonen forbedres og arbeidet med alle strukturelle elementer blir normalisert.

Avhengig av slipemiddelet, kan mikrodermabrasjon være av to typer:

 • krystallinsk (med aluminiumoksyd);
 • diamant (med karbonstøv).

Apparatet for prosedyren er utstyrt med et vakuum som trekker inn den kornede epidermis og forhindrer dens nedbøyning.

 1. Rensing med en antiseptisk løsning eller en spesiell lotion. Midler desinfiserer hudoverflaten, myker stratum corneum.
 2. Valg av graden av slipemiddel og sliping ved hjelp av spesielle roterende dyser.
 3. Påføringen av næringsblandingen.

Microdermabrasion-prosedyren er helt trygg og smertefri, bare en liten prikkling er mulig. Sesjonen varer fra 20 til 25 minutter.

skreller

For prosedyrer brukes sparsomme syrer: glykolsyre, salisylsyre, trikloreddiksyre eller beta-hydroksysyre.

De påføres i fortynning med svak konsentrasjon på tidligere renset hud og inkuberes i flere minutter. Etter at det er igjen, blir overflaten nøytralisert.

Krever høy kvalifikasjon og erfaring fra eksperten. Fra inntrengning av syrer på feilare områder kan en boble dannes, irritasjon, mørke flekker, arr.

Laser terapi

Metoden for lag-for-lag ødeleggelse av pigment er en av de nyeste i behandlingen av melasma på ansiktet.

Effekten av erbium (kald) laseren utføres ved hjelp av høyteknologisk utstyr og gir best ytelse uansett størrelsen på flekkene, deres opprinnelse og lokalisering.

Laseren trenger inn i de dypere lagene i huden og fjerner pigmentcellene. Den kalde strålen oppvarmer ikke det omkringliggende vevet og stimulerer ikke produksjonen av melanin.

Behandlingsforløpet: 3-4 prosedyrer for 4-5 måneder.

lysbehandling

For å fjerne flekker, bruk en smertefri og sikker metode for behandling med lysstråler.

Kjernen i prosedyren: virkningen på alle strukturer av hudimpulsen med en viss lengde.

Fra oppvarming i melanocytter blir pigmentet ødelagt, proteiner koagulerer i det patologiske området uten å skade omgivende vev.

Etter prosedyren blir cellene avskallet, og flekken forsvinner helt.

Varigheten av behandlingsforløpet med lysstråler avhenger av hudtype, størrelse og intensitet av pigmentering. Vanligvis vil det ta ca 8-10 prosedyrer med et intervall på 20 dager.

Fototerapi er effektiv mot dilaterte kar som ofte følger med melasma.

blekemiddel

Til tross for den enorme mengden lightening agenter, er de mest effektive legemidlene basert på hydrokinon.

Dette stoffet har en kraftig hemmende egenskap: hemmer syntesen av melanin - den skyldige pigmentering. Hydrokinon er en potent, potensielt farlig og giftig komponent, så den brukes kun i salongbehandling eller medikamenter basert på at den er utgitt på resept.

For hjemmebruk dermatologi anbefaler midler med arbutin - et ikke-aggressivt og giftfritt stoff av vegetabilsk opprinnelse.

Liste over de mest populære og effektive:

 1. Whitening krem ​​fra Holy Land (Israel).
 2. Serum Idealia Pro fra Vichy (Frankrike).
 3. Cream Melascreen Anti-taches brunes SPF15 fra Ducray (Frankrike).
 4. Olivenolje Brightening krem ​​fra Aphrodite (Hellas).
 5. Arbutin Dermo Active Cream fra BeautyMed (Frankrike).

Melasma er ekstremt stabil og vanskelig å behandle. En positiv effekt etter en rutine av prosedyrer forekommer ikke umiddelbart, og ifølge statistikken har bare en tredjedel av pasientene stabil remisjon. Fra hormonforstyrrelser eller solaktivitet, kommer den tilbake igjen.

melasma

Melasma er en kjøpt godartet lesjon av hudpigmentering, lokalt begrenset, hovedsakelig ved utvikling i ansikt og nakke. Melasma fremstår ujevnt i form av flekker på huden fra lysebrunt til mørkt, svart. Plasser med melasma har klare konturer, hovedsakelig plassert på åpne hudområder. Melasma påvirker ikke slimhinnene. Pigmentplater med melasma skiller ikke av, strukturen på den berørte huden endres ikke. Melasma har en tendens til å lyse i høst-vinterperioden. På vår og sommer får aktiv solmelasma en lysere nyanse. Oftere er kvinner utsatt for melasma. Hos menn er denne typen hyperpigmentering ekstremt sjelden, på grunn av hormonell etiologi av denne sykdommen. Melasma kan manifestere seg som singlefoci av hudlesjoner, samt med mange flekker i hele den eksponerte hudoverflaten (ansikt, hals, decollete, hender).

Typer melasma

Det er tre klassifiseringer av melasma, basert på kliniske, histologiske tegn og arten av sykdommen.

Således, i henhold til kliniske tegn (i henhold til lokalisering av manifestasjoner av pigmentflettene), er melasma delt inn i tre hovedtyper:

 • Maling - de viktigste lesjonene i huden ligger i kinnene og nesen;
 • Sentrale ansikts- (centrofaciale) pigmentflettene er lokalisert i pannen, nesen, overleppen, haken;
 • Mandibulære melasma flekker påvirker buen på underkjeven.

Av naturen av sykdomsforløpet er melasma delt inn i:

 • Passerer - stedene er midlertidige og forsvinner helt etter at eksponeringen er sluttet til en faktor som stimulerer produksjonen av melanin og utviklingen av pigmentplettene (hormoner, sollys);
 • Vedvarende - melasma, som går fra en tyngre til en lettere form, men ikke helt forbi.

Ifølge histologiske egenskaper skiller:

 • Epidermal melasma - en økning i mengden melanin i lagene av epidermis. Den lysebrune fargen på melasma flekkene blir lysere under Woods lampe;
 • Dermal melasma - en økning i mengden melanin i overflaten og dyp lag av dermis. Denne patologien er preget av flekker av askegrå eller blågrønn fargetone. Pigmentering blir ikke lysere under Woods lampe;
 • Blandet melasma - denne patologien er preget av skade på både overfladiske epidermale lag og dermis dype lag. Plassene av melasma av slik opprinnelse er vanligvis mørkbrun i farge, og endres ikke under tre-lampen.

Årsaker til Melasma

De viktigste faktorene som bestemmer fremveksten og utviklingen av melasma er:

 • Ultraviolett stråling - UV-stråler stimulerer produksjonen av melanin (melanogenese), samt veksten av melanocytter (hudceller ansvarlig for produksjon av melaninpigment);
 • Genetisk predisposisjon;
 • Seksuell identitet;
 • Forstyrrelse av hormonell bakgrunn (tar hormonelle prevensjonsmidler, graviditet, ovarie dysfunksjon);
 • Brudd på leveren, skjoldbruskkjertelen;
 • Sykdommer i mage-tarmkanalen;
 • Terapi med fotosensibiliserende stoffer (stimulerer hud overfølsomhet for effekten av ultrafiolette stråler);
 • Brudd på metabolske prosesser i kroppen, fremkalt av et overskudd eller mangel på mineraler og vitaminer;
 • Bruk av noen kosmetikk.

Diagnose av melasma

Melasma manifesteres kun av et klinisk symptom - en gruppe av klart definerte flekker på et bestemt (ofte åpent) hudområde. Ved diagnostisering av en patologisk forandring, for å velge riktig taktikk for behandling av melasma, er det nødvendig å skille med slike lidelser som har lignende symptomer og eksterne manifestasjoner, for eksempel:

 • Sekundær hyperpigmentering;
 • Pigment xeroderma;
 • Poikilodermisk hudlymfom;
 • Rile melanose;
 • Nevi.

Hovedmetoden for å diagnostisere melasma er Woods lampe, som gjør at melasma kan klassifiseres.

Melasma: behandling, grunnleggende metoder

Melasma er preget av motstand mot ulike behandlingsmetoder. Det må huskes at melasma er en slags kroppsreaksjon på en irriterende faktor (overdreven eksponering, hormonbehandling). Med melasma behandling vil det være ineffektivt uten å eliminere den provokerende faktoren. Med den forbigående formen av melasma foreskrives symptomatisk behandling, med sikte på å redusere manifestasjoner av pigmentflettene.

De viktigste metodene for behandling av melasma er:

 • Narkotika terapi - bruk av aktuelle legemidler hvis effekt er rettet mot inhibering og inhibering av tyrosinase (et enzym som katalyserer syntesen av melanin fra tyrosin). De viktigste bivirkningene av aktuelle preparater for behandling av melasma er sekundær hyperpigmentering, dermatitt, erytem, ​​brennende. Denne teknikken er mest effektiv for behandling av epidermal melasma;
 • Injiseringsmetoder - intradermal administrering av tyrosinaseinhibitorer;
 • Apparatbehandling - bruk av lysmetoder (lasere, intenst pulserende installasjoner). Denne metoden for behandling av melasma gjør det mulig å selektivt påvirke melanin inneholdt i pigmenterte celler uten å påvirke de omkringliggende friske celler. Laserkorreksjon av pigmentflekker innebærer ødeleggelse av mikroparametre i huden, i stedet hvor sunne celler med normal pigmentering utvikler seg. Den største ulempen ved teknikken er en økt risiko for posttraumatisk pigmentering av behandlet hud. I epidermale og dermale former for melasma er behandling med maskinvare teknikker den mest effektive;
 • Kjemisk peeling - fjerning av det øvre laget av epidermis for å gjenopprette prosessen med hudregenerering og inhibering av melanogenese. For å korrigere pigmentplettene, brukes overflate- og mellomstål. Bruken av dyp aggressive peeling teknikker for behandling av melasma er ikke berettiget, siden effektiviteten av teknikken er lav sammenlignet med risikoen for å utvikle sekundær hyperpigmentering.

Melasma: Skinorenbehandling

I diagnosen melasma er behandling med Skinorenom en av de mest effektive metodene som brukes. Skinoren er et dermato-beskyttende middel til ekstern bruk, som har en depigmentering, antibakteriell, keratolytisk og antiinflammatorisk effekt. Den viktigste aktive ingrediensen i preparatet av stoffet er azelainsyre, som påvirker hyperaktive melanocytter på grunn av inhibering av tyrosinase. Når melasma Skinorenom behandling er mest effektiv i de tidlige stadiene av sykdommen. Skinoren er tilgjengelig i form av en krem ​​og gel med forskjellige konsentrasjoner av den aktive substansen. I tilfelle melasma, omfatter Skinorenom behandling i løpet av 3 måneder. De viktigste bivirkningene av Skinoren er hyperemi, brennende, kløe. Skinoren er effektiv i epidermal melasma. Dermal melasma kan ikke behandles med dette legemidlet.

Vises melasma på ansiktet - en indikator på pigmentering

Lys solrike dager øker antall kvinner som søker hjelp fra en hudlege. I nesten alle pasienter er diagnosen en-ansikt melasma. Overdreven pigmentering av huden, som passerer uten ondartede svulster, står for en fjerdedel av alle besøk til legen. Resten faller til andelen flekker knyttet til utvikling av kvinnelige sykdommer, senile og tenåringsfregner.

Hyperpigmentering har tiltrukket oppmerksomheten til leger og kosmetologer nylig av noen grunner. Aktivering av pigmentceller som syntetiserer melaniner, som er en forløper for kreftvulster og utseendet på godartede melasma flekker, som medfører en kosmetisk defekt, psykiske lidelser. Sistnevnte er ofte vanskelig å korrigere, introduserer uønsket angst.

Lysebrune, svarte flekker er et brudd på pigmentering, lokalisert hovedsakelig i livmorhalsområdet, på ansiktet. De har klare grenser, som ligner pigmentmol, bare av en større sirkel. Ved oppstart av kaldt vær, lyser de, blir mindre synlige, men endrer ikke strukturen, viser ikke tegn på desquamation.

Hvis hyperpigmentering observeres i hele kroppen, kalles det chloasma. Lignende farger hos menn er mye mindre vanlig enn hos kvinner, på grunn av de funksjonelle egenskapene til sistnevnte kropp.

etiologi

Dannelsen av melasma er forbundet med noen faktorer som provoserer det, for eksempel:

 • Overdreven UV-eksponering regnes som en viktig faktor.
 • Akutte inflammatoriske prosesser, vedvarende, hormonelle dysfunksjoner som ikke er relatert til graviditet, bruk av hormonelle prevensjonsmidler som ikke er relatert til overgangsalder;
 • graviditet

De to første tilfellene av hormonelle lidelser skyldes en endring i antall kvinnelige kjønn, steroid kjønnshormoner i kroppen. Mindre viktige forhold er metabolsk forstyrrelse forstyrrelse av leverfunksjonen, eksokrine og endokrine, vitaminmangel, mikroorganismer, ved bruk av dårlig kvalitet kosmetikk, svekket kosmetiske prosedyrer.

Så hva er det - melasma? Produksjonen av fargepigmentet forekommer i epidermisepitelceller.

Det er minst tre former for pigment, som i en enkelt sak eller kombinasjon bestemmer fargen på huden, håret:

 • eumelanin forårsaker en mørk brun, svart farge;
 • pheomelanin - gul, rød;
 • Leukelean er fargeløs.

Selvfølgelig er det tilsynelatende melasmaet eller dets essensielle form - chloasma for det meste mørke i farge, men deres farge og elementer er ofte avhengige av bestanddelene av en eller annen type pigment. Videre er produksjonsforløpet, ordningen av virkningen av melanocytter, fortsatt ikke gjenstand for vitenskap. Det antas at grunnlaget for pigmenteringsforstyrrelser er arvelig følsomhet, som oppstår i nærvær av visse spesielle forhold.

Under deres handling øker antall kinetisk uavhengige partikler, noe som akselererer fettoksidasjon. Dette fører til DNA-dysfunksjon av epitelceller, som aktiverer omfordeling av pigment i cellene i overflatelaget av huden.

arter

Melasma og dens essensielle form har flere typer mikroskopisk struktur av stoffet som i bildet ovenfor:

 1. Skin. Dette skjemaet ser ut som en uklar gulgråaktig nyanse, og vedtaket av solprosedyrer påvirker ikke fargen sin. Hudmelasma terapi er dårligere med stor vanskelighet.
 2. Epidermal. Patologi av det øvre lag av huden bestemmes av klart definerte grenser, melami brun-svarte nyanser. Med riktig behandling blir den lett fjernet uten å forårsake mye problemer.
 3. Non-uniform. Chloasma-lignende, melasma fremstår som lys, blandet med mørke pigmentflater, og over hele overflaten av huden. Terapi av dette skjemaet er annerledes, avhengig av tilstedeværelsen av farge, arten av flekkene.

En blandet type sykdom kan også lokaliseres over hele overflaten av kroppen.

symptomer

Melanopati er ledsaget av forbedret formasjon, økt deponering i epidermis av brun forskjellig lysstyrke, svarte flekker. De ser ut som enkelt- eller flerepopulasjoner av forskjellige størrelser, har en tendens til å fusjonere i umiddelbar nærhet.

Hyppige områder av hyperpigmentering er plassert på ansiktets hud - panne, nese, overleppe, rundt stikkontaktene.

Mye sjeldnere - på øyelokkene, underkjeven. Hudskader er preget av tre kliniske typer:

 • Sentral ansiktsbehandling på pannen, nesen, overleppen, underkjeven;
 • kinn og hud i regionen av molarer er utsatt for molar konsentrasjon; nesespiss;
 • mandibulær mandibulær bue.

Pigmenterte områder vises noen ganger på nakke, brystvorter, indre lår, mage og brystkjertler. Slike småbiter er ikke utsatt for flaking, inflammatoriske prosesser, har ingen følelse av kløe, smerte. Den største ulempen er kosmetisk, ledsaget av psykologisk ubehag.

Differensiell systemisk diagnose slutter ofte med en feil diagnose, siden de mindre er funnet i symptomene på andre hudsykdommer som truer med å bli til ondartede svulster. Selv et elektronisk dermatoskop har feilen i nevnte patologi, slik at doktoren avhenger mer av Woods lampe.

Den svarte lysdiagnostiske enheten avgir de lange bølgelengder av ultrafiolettområdet, noe som resulterer i mer nøyaktige undersøkelsesresultater. Her kan du identifisere årsakene og foreskrive riktig behandling.

Hudlesjoner i ultrafiolett lys blir mer synlige, kontrasterende, på grunn av det høye nivået av tilstedeværelse av fargestoffer i epidermis. Behandlingen av dette skjemaet synes å være den enkleste og mest fordelaktige.

Epidermiske områder er forårsaket av fravær av lyse kontrasterende former mot den generelle bakgrunnen for sunne områder av kroppen. Den tilsynelatende mangelen på uttalt nevuspigmentering indikerer passering av blodepitelceller dypt inn i overflatebelegget. Terapi av dette skjemaet garanterer ikke lindring fra sykdommen.

Inhomogen form skyldes forskjellen i kontrast av pigmentflettene i lysstyrke, farge. Noen er plassert på overflaten av epidermis, andre - tykkere enn dermis. Samtidig er både delvis og fullstendig gjenoppretting mulig.

Det kliniske kurset av patologi er preget av to former. Passering forsvinner alene, uten medisinsk intervensjon, kronisk - krever behandling, men det er en sannsynlighet for repetisjon, gjentakelse.

behandling

Tilstrekkelig behandling av nevnte sykdom utføres på to hovedveier, for eksempel:

 • Bruk av medisinsk eller kosmetisk linimenta for å forhindre ytterligere overdreven produksjon av fargestoffer.
 • Terapi av orale doseringsformer, bruk av ulike kosmetiske enheter.

Det andre behandlingsregimet er mer effektivt fordi det er forårsaket av en lengre behandlingstid, selv om det samtidig krever en høyere kvalifikasjon hos en dermatologispesialist eller en kosmetolog. Besøkssalonger av tvilsomt rykte truer med å forbli for livet med ansiktet til kimæren til Notre-Dame de Paris.

Allsidig behandling utføres med salver, kremer og andre stoffer. Sammen er de designet for å hemme produksjonen av melanin.

 • topiske kortikosteroider - prednison, hydrokortison, lokoid, kortid, avloderm, andre salver, kremer;
 • hudoren-liniment, gel inneholdende azelainsyre, i tillegg til den antibakterielle virkningen reduserer produksjonen av fargepigment i den første fasen av patologien;
 • bleking kremer, serum Biotherm Hvit Detox, Clinique Even Better Clinical mørke flekken Corrector, Yves Rocher ADN, L'Oreal Age Re-Perfect Pro-Calcium hovedbetjeningselementer er hydrokinon, glykolsyre, retinol, arbutin å fjerne dårlig definert former melasma.

Før du begynner på selvbehandling, er det nødvendig å konsultere en spesialist. For eksempel er bruken av hydrokinon under graviditet forbudt, komponenten forårsaker hudirritasjon.

Et besøk hos en endokrinolog er nødvendigvis det samme. Aktuelle kortikosteroider kan provosere veksten av substandard svulster.

Kosmetisk korreksjon

Den nevnte forskriften utføres med kosmetikk som har følgende tendens:

 1. For å forverre produksjonen, transport av fargestoffet i epidermisepitelceller. Blekemidler som inneholder glykolsyre, askorbinsyre, kojic, azelainsyre brukes. Ytterligere komponenter er ekstrakter fra planter, svoveloksider, hydroksybenzen, fenolkarboksylsyrer. Ikke utelukkelse av bruk av laser fraxel.
 2. Laser, kjemiske peeling med glykolsyre, heptandikarboksylsyrer er foreskrevet for ikke-aggressiv fjerning av stratum corneum for å redusere pigmenteringselementene i sistnevnte.
 3. Den mest smertefri måten er å bruke solkrem.

Kosmetisk terapi ser mykere ut enn medisinsk, men krever lengre varighet.

Folkemedisin

Populær behandling av folkemessige rettsmidler bærer også sin frukt. Fortynnet eddiksyre, malinsyre eller druesyre forbedrer hudfargen betydelig når den gnides regelmessig.

Ikke mindre signifikant er ferskpresset sitronsaft. Syren exfoliates overflaten av skadet hud, bevarer sin hvithet.

konklusjon

Det er mye lettere å unngå videre spredning av mørke flekker på huden enn å håndtere dem i medisinske og kosmetiske kontorer. Du bør unngå hurtigmat, mat med fargestoffer, smakforsterkere, parfymer av lav kvalitet, unngå å tørke ut huden.

Legene advarer! En sjokkende statisk er etablert, som er mer enn 74% av hudens sykdommer - en parasitt av parasitter (Acacid, Lyamblia, Toccapa). Hydroxider gir sikkerhetsproblemer mot systemet, og den første slår fast vårt immunsystem, som skal beskytte systemet mot ulike sykdommer. Hodet til Institutt for parasittologi delte en hemmelighet, hvordan å bli kvitt dem raskt og rense dem med huden deres, det er nok. Les videre.

Sammen med friske grønnsaker, frukt, en sunn livsstil, kan du håpe å bli kvitt sykdommen.

Chloasma, melasma - hva er det, årsaker og metoder for behandling?

Ifølge observasjoner fra økende dermatologer innen 1 måned, viser om lag ti pasienter seg til et gjennomsnitt av pigmentlesjoner på huden. Overdreven pigmentering (hyperpigmentering) av en ikke-tumor-natur utgjør 22,3% av alle pigmentformasjoner. Blant dem er 15,3% chloasma, resten skyldes posttraumatisk pigmentering og lentigo.

I de senere år har oppmerksomheten til hudlege og kosmetologer til lidelser i dannelsen av pigment (melanose) økt betydelig på grunn av to grunner:

 • melanocytter som produserer pigmentmelaninet er forfedrene til melanom, den mest ondartede svulsten;
 • Til tross for fravær av effekten av godartet hyperpigmentering på helsetilstanden, er de en kosmetisk defekt som er vanskelig å korrigere og ofte forårsaker alvorlige psykiske lidelser.

Chloasma - hva er det

Det er ingen nøyaktig definisjon av dette bruddet. Chloasma kalles en av de gunstige typene av kjøpt melanose, som preges av overdreven pigmentering i begrensede områder av huden, som følge av økt produksjon av melanin. Oftere er kvinner syke, men menn utgjør fra 5 til 10% av alle pasientene med chloasma, og sykdommen oppstår hovedsakelig i alderen 20-50 år. Gruppen med maksimal risiko inkluderer personer med mørk hud, egnet til rask brunfarge.

Melasma og chloasma - hva er forskjellen

Det er ingen konsensus blant forskere i det medisinske samfunnet om de er synonymt med en enkelt patologisk tilstand. Meningsforskjellen er basert på årsakene til denne typen hyperpigmentering. Derfor endres definisjonene selv, som kan kombineres i to hovedgrupper:

 • melasma - generisk navn, uansett årsakene; chloasma er en enklere manifestasjon av den første og er en patologisk hyperpigmentering, årsaken til hvilken det er graviditet; denne tolkningen av patologien hersker blant dermatologer fra europeiske land;
 • kloasme er en konsekvens av forstyrrelser melanindannelse prosesser i organismen som en helhet, hormonsystemet dysfunksjon, sykdommer i genitalia, lever og mage-tarmkanalen.

Noen eksperter baserer også forskjellene på kroppsområder og arten av lokalisering av flekker. Imidlertid, i praktisk medisin, gitt enhetligheten av symptomer, vanlige metoder for behandling og forebygging, er et likestilt sett mellom disse betingelsene.

Kliniske manifestasjoner og klassifisering

Melanose av denne typen manifesteres av flekker med uregelmessige klare konturer som ikke stiger over den omgivende hudoverflaten. De har en brunaktig farge av forskjellige nyanser, kan være flere eller enkle i forskjellige størrelser, med en nær avstand fra hverandre er tilbøyelige til å fusjonere.

Den vanligste lokaliseringen av hyperpigmentering er ansiktets hud, hvor flekkene kan være mindre enn 1 cm i diameter eller oppta hele områder. Melasma på ansiktet ligger i pannen, kinnene, nesen, på overleppen og rundt øynene. Svært sjelden, det er lokalisert på øyelokkene og haken. Avhengig av de berørte områdene i ansiktet, er det tre av sine kliniske former:

 1. Sentral ansiktsbehandling - Den sentrale sone i pannen, nesenes bak, overleppen, haken.
 2. Den molare regionen av kinnene, huden i området av fremspringet av molarene (typen tyggetenner), resten av nesen.
 3. Mandibular, eller mandibular - regionen av hjørnet av mandibelen.

Mindre vanlige er områder med økt pigmentering plassert på nakke, brystvorter og hud på brystkjertlene, på lårets indre overflate og den fremre bukveggen langs bukets midterlinje.

Spottene er ikke ledsaget av desquamation og betennelse, ikke forårsake kløe, brennende eller ømhet. Subjektive følelser forbundet med dem er begrenset til kosmetisk og psykologisk ubehag.

Differensialdiagnose kan noen ganger føre til vanskeligheter på grunn hyperpigmentering av type melasma / kloasme oppstår med andre hudsykdommer eller lidelser - lentigo, som er forbundet med risiko for melanom og ikke-melanom hudkreft, en nevus Becker, psevdoleykoderma med pityriasis versicolor, melanosis Riehl, kutant lymfom, medikament melasma, pellagra, pigmentering som skyldes kjemisk eller fysisk skade, etc.

Ved differensial diagnostikk brukes et digitalt dermatoskop, men inspeksjon ved bruk av et trefilter (lampe), en diagnostisk enhet som sender ut ultraviolette stråler i langbølgespektret, er spesielt viktig. Basert på det oppnådde resultatet, er tre histologiske typer melasma skilt, slik at man kan bestemme prognosen og behandlingstaktikken:

 1. Epidermal, hvor lesjonene under lysende lys blir lysere og får utpreget kontrast. Dette skyldes høyere innhold av pigment i lagene av epidermis. Når det gjelder behandling, er denne typen den mest gunstige.
 2. Dermal melasma, preget av fravær av kontrasterende pigmentlesjoner på bakgrunn av sunn hud. Dette indikerer fangst av pigment av makrofager (spesialiserte blodceller) og deres migrasjon dypt inn i dermis. Behandlingsprognosen i dette tilfellet er ugunstig.
 3. Blandet - noen berørte områder av stedet ikke kontrast, andre, tvert imot, skaffer lysstyrke og kontrast, noe som betyr at overflødig pigment ligger både epidermalt og dypt i dermis. Tilstrekkelig terapi kan bidra til delvis regresjon av patologien.

Av karakteren av det kliniske kurset av Chloasma utmerker seg som:

 • passerer, som løses uavhengig selv uten behandling, men etter eliminering av provokerende eller predisponerende faktorer;
 • vedvarende, hvor alvorlighetsgraden avtar med tiden eller under påvirkning av behandlingen, men flekken forsvinner ikke helt.

Bilder av melasma på ansiktet

Årsaker og predisponerende faktorer for melanose

Syntese av melanin utføres i melanocytter (epidermale celler). Jeg skiller tre typer pigmenter, hvor kombinasjonen av eller overhodet av en av dem er avgjørende i fargen på hår og hud:

 • eumelanin, har en brun og svart farge;
 • pheomelanin - rød farge;
 • Leukelean er fargeløs.

Selv om melasma / chloasma hovedsakelig er mørk i fargen, er fargen og nyansene avhengig av kombinasjonen av visse typer melanin.

Prosessene for pigmentsyntese og regulering av funksjonen av melanocytter er ikke helt forstått. Imidlertid antas det at grunnlaget for bruddene er en genetisk predisposisjon, som manifesteres i nærvær av visse faktorer. Det har blitt fastslått at den genetiske faktoren utløses indirekte av ultrafiolett stråling, noe som bidrar til en økning i dannelsen av frie radikaler. Sistnevnte øker oksidasjonen av fett, noe som kan føre til skade på DNA fra melanocytter og akselerere omfordeling av pigmentet langs deres prosesser i cellene i epidermis. I tillegg kan UV-strålene selv skade også DNA fra celler.

De viktigste predisponerende faktorene inkluderer:

 1. Overdreven UV-stråling - 50-60%.
 2. Akutte eller kroniske inflammatoriske og hormonelle forstyrrelser som ikke er forbundet med graviditet, inkludert hormonproduserende tumorer og hormonelle prevensjonsmidler (med unntak av deres bruk som et erstatningsterapi i overgangsalderen) -25-30%.
 3. Graviditet - 18-25%.

I andre og tredje tilfeller er hormonelle dysfunksjoner på en eller annen måte forbundet med endringer i innholdet av østrogen og progesteron i kroppen. Mindre signifikante faktorer er nedsatte metabolske prosesser i kroppen, leverproblemer og bukspyttkjertel, mage og tarm, utilstrekkelig inntak av vitaminer og mineraler, feil bruk av kosmetiske preparater og prosedyrer.

Chloasma / melasma behandling

Den direkte behandlingen av chloasma utføres av en skjønnhetspleie. Men det må utføres bare etter konsultasjon og undersøkelse av pasienten ved hjelp av en gynekolog, endokrinolog og dermatolog for diagnose og utelukkelse malignitet melanosis, tilstedeværelse av svulster, hormonproduserende og behandling av sykdommer som kan fremkalle og opprettholde patologisk hyperpigmentering.

Prinsippene for kosmetisk korreksjon består i effekten på huden på følgende områder:

 1. Suppression av syntesen og transport av melanin i celler. For dette mesotherapeutic prosedyre eller langvarig bruk av eksterne kosmetiske preparater inkludere komponenter som blekeeffekt som glykolsyre, askorbinsyre, kojic og azelainsyre rutsinol (et derivat av resorcinol), arbutin (hydrokinon-derivater), ekstrakter av planter inneholdende sulfider, fenoler og derivater phenolcarboxylic syrer - lakris, mulberry og olivenrøtter, lilje blomster, jordbærblad, kumminfrø. Prioritet er gitt til komplekse cocktailer med tilsetning av oljer som inneholder omega-3-umettede fettsyrer. Sistnevnte forbedrer blekningseffekten av komponentene i cocktailen. Laserstråling og selektiv fototermolyse brukes også til å ødelegge pigmentet.
 2. Ikke-aggressiv fjerning av lag av det kåtepitelet for å redusere innholdet og produksjonen av pigment. Dette utføres ved å utføre en laserskal, kjemiske peeling med tertinin, hydrokinonderivater, retinoider, glykolsyre og azelainsyrer.
 3. Beskyttelse mot eksponering for UV-stråling ved å redusere tiden brukt i solen og bruk av kosmetikk, inkludert UV-filtre.

Ved behandling av kloasme / melasma Kosmetiske kan oppnå visse resultater bare når de kombineres og langvarig bruk av forskjellige metoder og verktøy basert på anbefalingene fra en dermatolog.

Resultat av laserterapi for melanose

Melasma og chloasma på ansiktet: Hvordan fjerne uønsket pigmentering

Selv små pigmentflekker forårsaker psykisk ubehag, reduserer selvtillit, forårsaker komplekser og kan forårsake alvorlig langvarig depresjon. Fra artikkelen lærer du om de vanligste typer pigmentering på ansiktet (melasma og chloasma), årsakene til forekomsten og effektive behandlingsmetoder.

Hvilken informasjon lærer du:

Konsept av chloasma

Hvert år øker antall pasienter med melasma og chloasma

Hvert år øker antallet pasienter som søker hjelp fra kosmetologer og dermatologer om utseendet av pigmentering på ansiktet.

Eksperter legger særlig vekt på denne feilen av følgende grunner:

 • Hudceller kalt melanocytter som produserer melaninpigmentet kan degenerere til en skadelig malign tumor;
 • Godartet hyperpigmentering påvirker ikke helsetilstanden, men de tjener som en sterk irritasjon som kan føre til alvorlige psykiske lidelser i personligheten.

Det nettopp formulerte konseptet om hva chloasma ikke eksisterer. Det er en type melanose som er oppnådd i livet, karakterisert ved overdreven pigmentering av begrensede områder av huden på grunn av overdreven produksjon av melanin av pigmentcellene.

Antall kvinner som lider av denne patologien er mye høyere enn menn. Aldersgruppe av pasienter 20 - 50 år.

I fare er det mennesker som har en naturlig mørk hud som er lett egnet til solbrenthet.

Forskjellen mellom melasma og chloasma

Forskere i alle land kan ikke avgjøre om disse to feilene er synonymt med den samme patologiske prosessen. Deres meninger er delt og er basert på årsakene til utseendet på hver av disse typer hud hyperpigmentering. Det er på denne bakgrunn at de er delt inn i to grupper:

 • Chloasma anses å være et brudd på prosessen med dannelse av melanin i kroppen på grunn av endringer i hormonbalanse, leversykdom, mage-tarmkanal, kjønnsorganer;
 • Melasma er det generiske navnet på pigmentformasjonene som oftest forekommer i ansiktet under aldersrelaterte endringer, så vel som under graviditet.

Med tanke på ensartetheten av symptomene på huden patologier, så vel som tilsvarende fremgangsmåter for deres behandling, leger stiller disse sykdommene i overhuden og blir ofte referert til en tilstand av en enkelt sikt - melasma.

Kliniske manifestasjoner og former for patologi

Melanose eller med andre ord, hyperpigmented hud kjennetegnes ved forekomsten av brune flekker uregelmessig formet, er i flukt med hudoverflaten og kan flette sammen. De kan påvirke både ansikt og kropp. På ansiktet er slike steder ofte lokalisert i pannen, kinnene, øynene, rundt leppene, på nesebroen.

Disse formasjonene er ikke smertefulle, ikke avskall, ikke klø, ikke forårsake en brennende følelse og er ikke forbundet med forekomsten av inflammatoriske reaksjoner.

Det er 2 former for sykdommen melasma:

 • sol, som skyldes sollys;
 • lever, forbundet med funksjonelle forstyrrelser i leveren.

I følge lokaliseringen av pigmentplater er det følgende klassifisering:

 • centrofacial, forbundet med utseende av flekker i midten av pannen området, på nesen, i nærheten av overleppen, i haken området;
 • molar, som er preget av dannelsen av pigmentering på kinnene, nesenes vinger;
 • mandibular (andre navn mandibular), med flekker plassert i hjørnet av mandibelen (noen ganger kan de forekomme i nakken, brystet).

Med hensyn til prevalens klassifiseres de som:

 • epidermal, som har utseende av overfladiske formasjoner av en mørk brun farge med klare grenser. De reagerer godt på behandlingen;
 • dermal - flekker av en lysebrun nyanse med uberørte grenser, som regel vanskelig å fjerne;
 • blandet (epidermal-dermal), som representerer inhomogen pigmentering med mer eller mindre fargede områder. I tilfelle hvor pigmentet befinner seg i epidermis, vil behandlingen være enkel dersom det er vanskelig i det dermale laget;
 • asymptomatisk (forekommer i mørkehudede løp og oppdages bare ved hjelp av en spesiell medisinsk lampe).

I følge det kliniske kurset er de delt inn i:

 • passerer (uavhengig forsvinner uten medisinsk behandling);
 • vedvarende (flekker avtar under behandlingen, men sykdommen forblir, avtar i progresjon).

Kun en erfaren og kvalifisert lege er i stand til å bestemme type pigmentering nøyaktig og å identifisere den sanne årsaken til dens dannelse!

Typer av pigment flekker

Funksjoner av terapeutisk behandling av chloasma / melasma

Terapeutisk behandling av patologi bør utføres av en hudlege. I utgangspunktet er det nødvendig å gjennomføre en ultralyddiagnose av kjønnsorganene, for å bestå test for hormonell bakgrunn, for å få konklusjonen av gynekologen.

Etter det må dermatologen utføre tester for tumormarkører for å utelukke patologisk malignitet.

Terapeutisk behandling er rettet mot eliminering av grunnårsaken - den enkelte faktor, som har ført til utseendet av pigmentering.

Standardkorreksjonsordningen gir:

 1. fullstendig avskaffelse av hormonelle prevensjonsmidler (forutsatt at de ble tatt av pasienten);
 2. et forbud mot bruk av narkotika, mat og bruk av kosmetikk med fotosensibiliserende effekt;
 3. obligatorisk hele året bruk av solkrem formuleringer;
 4. utelukkelse av uavhengig bruk (uten utnevnelse av spesialist) av agenter basert på retinoider, alfa- og beta-hydroksysyrer;
 5. bruk av myke sammensetninger for rensing av huden med et nøytralt ph-nivå;
 6. tar aktuelle kortikosteroider, som viser positive resultater i behandlingen av pigmentering, direkte relatert til de inflammatoriske prosessene i huden. De kan ikke brukes under graviditet;
 7. oralt inntak av spesielle tilsetningsmidler, som er tilstede i blandingen av vitamin C, umettede fettsyrer som omega 3, oligomere proantocyanidiner, kondenserte tanniner, leucoanthocyanins som har antioksyderende virkning.

Feilfjerning ved bruk av kosmetiske prosedyrer

Kosmetologi og estetisk medisin gir forskjellige metoder og prosedyrer som effektivt eliminerer enhver form for godartet pigmentering som oppstår på huden.

Noen av dem er i stand til å hemme syntesen av melanin.

Kosmetiske preparater basert på slike aktive komponenter som arbutin, kojic, ascorbic og azelainsyrer, hydrokinon, rocinol og andre kan nevnes som et eksempel.

For dette formål utføres mesoterapeutiske prosedyrer, så vel som kjemiske peeling av huden (fytin, retinoic, pyruvic, azelainsyre, glykolsyre, etc.).

Blant de populære maskinvareteknikkene som er rettet mot å bli kvitt hudpigmentering, tildeles prosedyren for microdermabrasion, laser resurfacing eller laser peeling.

Den mest effektive i kampen mot epidermal hyperpigmentering er en erbium laser.

Når dermal melasma anbefales å velge en brøkdel av eksponeringsmetode på huden, som har en foryngende effekt.

En av de beste metodene i kampen mot ulike typer pigmentering, som ikke bryter med integriteten til huden, er IPL eller BBL-fornyelsesprosedyrer.

Mange lesere er interessert i spørsmålet om effektiviteten til den utbredte Skinoren krem ​​som inneholder azelainsyre. Det vil bare virke når overflaten - epidermal melasma. Hvis pigmentet er konsentrert i de dype subkutane lagene, vil dette verktøyet ikke gi noen positive endringer.

Valget av en bestemt korreksjonsmetode avhenger av dybden av pigmentet i hudlaget, den nøyaktige grad av effektivitet av behandlingen avhenger av den nøyaktige definisjonen av den!

Det ser ut som chloasma på ansiktet

Patologisk forebygging

Hovedforanstaltningen for forebygging av hud hyperpigmentering er begrensningen av tiden brukt i direkte sollys og forbudet mot å besøke en solarium.

En forutsetning for å forhindre fremveksten av nye pigmentpletter er daglig bruk på ansiktet av kosmetikk som inneholder solkremfiltre, og eliminerer den negative effekten av ultrafiolett stråling.

Husk at en rettidig appell til en hudlege ved første begynnelsen av pigmenteringssymptomer garanterer en rask og vellykket behandling!

Slik gjenkjenner du melasma på huden og eliminerer det med moderne midler

Hvis mørke flekker kalt melasma vises på huden, kan det være mange grunner til denne tilstanden. Kun en kompetent spesialist er i stand til å gjenkjenne sykdommen, etablere provoserende faktorer, samt velge effektive behandlingsmetoder.

Innholdet

Ofte, når mørke flekker vises på huden, tror mange mennesker at behandling ikke er nødvendig, men situasjonen blir bare verre over tid fordi en sykdom utvikler som krever oppmerksomhet fra en lege. Disse problemene inkluderer melasma, hva det er - la oss vurdere videre.

Melasma på ansiktet

Denne sykdommen tilhører oppkjøpte patologier av godartet natur og er preget av et brudd på pigmenteringsprosessene i huden. Ofte kan slike flekker bli funnet på ansikt og nakke.

Utseendet til brune flekker kan signalere tilstedeværelsen av patologi som må behandles.

Fargene på formasjonene kan variere fra lysebrunt til mørkt, i noen tilfeller til og med svart. Det avhenger av mengden melanin som produseres: jo større er det, desto mørkere er flekken. Mange mennesker vet ikke hvilken hud melasma er, så de tar ikke hensyn til utseendet på slike flekker. Men hvis overdreven pigmentering påvirker det meste av ansikt og nakke, må du besøke en lege for å finne ut årsaken til denne patologien og finne midler for å kvitte seg med det.

Trenger å vite. Ofte vises flekker av melasma på kvinners ansikt. Dette skyldes i stor grad den hormonelle karakteren av sykdommen.

Varianter av Melasma

Det er flere tilnærminger til klassifiseringen av denne sykdommen. Hvis vi vurderer huden melasma i henhold til formasjonens beliggenhet, kan følgende typer skiller seg ut:

 1. Paint House. Mørke flekker er lokalisert på kinn og nese.

Spott på kinn og nese er ikke alltid fregner, så en dermatolog bør bli besøkt for å eliminere disse symptomene.

 1. Den sentrale ansiktsformen påvirker ansiktets midtpunkt, det vil si pannen, haken, overleppen og nesen.

Plasseringen av mørke flekker på det meste av ansiktet gir psykisk ubehag til pasientene

 1. Mandibulære flekker vises på underkjeven.

Det er mulig å kvitte seg med overdreven pigmentering bare ved hjelp av moderne behandlingsmetoder, som spesialisten vil gi råd om.

Arten av sykdommen varierer også:

 1. Passerer melasma. Spots vises en stund, og forsvinner da hvis effekten av den provokerende faktoren stopper.
 2. Vedvarende melasma er et skjema som ikke helt forsvinner, men beveger seg fra et hardt stadium til en lettere.

Histologiske egenskaper fordeler melasma i følgende former:

 1. Epidermal. Mengden pigment øker i epidermis. Spots har en lys skygge.
 2. Dermal melasma fører til økning i pigment i dermis dype og overflate lag. Fargene på flekkene er askete eller blågrønne.
 3. Blandet form påvirker alle lag av huden. Slike formasjoner er oftest farget brune.

Hvis melasma er funnet i ansiktet, vil behandlingen bli foreskrevet bare etter å ha etablert sykdomsformen og graden av manifestasjon.

Hva utløser utviklingen av melasma

Mange har hørt om melasma at denne patologien er nært knyttet til perioden med å bære en baby. Mange gravide kvinner har så mørke flekker på ansiktet deres. Men etter fødselen av barnet normaliseres hormonbakgrunnen, og patologien forsvinner uten noen terapi.

Dermatologer kan identifisere noen flere faktorer som utløser utviklingen av sykdommen:

 • Beskyttelse mot uønsket graviditet med hormonelle stoffer.

Langvarig bruk av hormonelle stoffer er fulle av ikke bare problemer i kardiovaskulærsystemet, men også utseendet av overdreven pigmentering på ansiktet

 • Langvarig eksponering for åpen solskinn uten å bruke solkrem.
 • Overdreven følsomhet overfor ultrafiolett stråling.
 • Forstyrrelse av hormonbalansen.
 • Sykdommer i mage-tarmkanalen, leveren.
 • Arvelig disposisjon for å produsere en stor mengde melanin.
 • Forstyrrelse av metabolisme, utløst av mangel på vitaminer og mineraler.
 • Behandling med fotosensibilisatorer.
 • Bruk av kosmetikk.

Vi mistenker noen ganger ikke at hudpleieprodukter kan provosere mange hudpatologier.

 • Økende celler som er ansvarlige for produksjon av melanin.

Er viktig. Kvinner med rett hud er mer utsatt for utviklingen av melasma, så de må bruke solkrem når de går utendørs.

Slik gjenkjenner du sykdommen

Melasma symptomer har følgende:

 • Plasseringen av flekkene på ansikt og nakke.
 • Farge på utdanning er brun med en annen nyanse.

Melasma skiller seg fra fødselsmerke ved sine klare konturer.

 • Skarpe skisser.
 • Det meste av den økte pigmenteringen finnes på ubeskyttede områder av kroppen.
 • Aldri opptrer utdanning på slimhinnene.
 • De resulterende mørke flekkene bryr seg ikke med kløe, peeling.
 • Om sommeren, når solen er mest aktiv, blir flekkene lysere.

Trenger å vite. Før du velger en behandlingsmetode, må melasma differensieres fra patologier med lignende symptomer.

Melasma kan likne:

 1. Pigment xeroderma.
 2. Rile melanose.
 3. Nevi.
 4. Lymfom hud.

Woods lampe vil bidra til å klargjøre diagnosen, det vil gjøre det mulig for legen å gjenkjenne melasma riktig.

Patologisk behandling

Denne sykdommen er ganske motstandsdyktig mot ulike terapier. Valg av behandling vil avhenge av form av melasma. Hvis det går forbi, blir det vanligvis foreskrevet med medisiner for å lette flekkene, men for en mer kompleks form må du ty til flere behandlingsmetoder:

 1. Narkotika terapi.
 2. Maskinvarebehandling.
 3. Bruk av tradisjonelle medisin oppskrifter.

Trenger å vite. Enhver behandling vil ikke gi det ønskede resultatet, hvis du ikke eliminerer den faktoren som provoserte utviklingen av patologi.

Bli kvitt melasma med medisinering

Medisinering er rettet mot å redusere pigmentering og redusere melaninproduksjon. Du kan ringe til følgende metoder:

 • Tar medikamenter som reduserer melatoninproduksjonen. Disse inkluderer: azelainsyre, hydrokinon (det kan ikke brukes under graviditet).
 • Bleking kremer fra melasma av urte ingredienser. De brukes hvis pigmenteringen ikke er for uttalt og fanger små områder. De aktive komponenter av slike midler er: kojinsyre, arbutin, tymol.

Hvis sykdommen er mild, vil bruken av blekemidler bidra til å eliminere denne kosmetiske feilen.

 • Apoteks resept kan kjøpes blekemidler med hydrokinon.
 • Terapi "Skinoren". Produktets sammensetning (krem eller gel) inneholder azelainsyre, det effektivt eliminerer overdreven hudpigmentering. Egnet for behandling av den første sykdomsformen. Ved bruk kan det være bivirkninger i form av brenning, rødhet.

Maskinvarebehandling

Moderne kosmetiske prosedyrer kan effektivt håndtere mange hudproblemer. Hvis pigmenteringsprosessen er forstyrret, kan du bare ikke klare seg uten dem. Klinikken kan tilby følgende metoder for å bli kvitt melasma:

 1. Enkel peeling. Fjerner døde celler, renser porene.

Moderne kosmetologi har stort potensiale, dets metoder tillater ikke bare å rense huden, men også å kvitte seg med mørke flekker

Trenger å vite. For å utføre prosedyrene, er det svært viktig å finne en kvalifisert fagperson, slik at du senere ikke trenger å fjerne arr og arr.

 1. Microdermabrasion lar deg sand overflaten av huden ved hjelp av mikrokrystaller. Varigheten av kurset vil avhenge av intensiteten av farging.
 2. Laserskjæring er dyrt, men resultatet er verdt det.
 3. Kjemisk peeling utføres ved bruk av trikloreddiksyre, derfor oppnås gode resultater selv med en kompleks form av patologi.
 4. Photorejuvenation har ikke en traumatisk effekt på epidermis, men ved hjelp av denne metoden er det umulig å fjerne formasjonene som ligger dypt.

Den nyeste metoden er photorejuvenation, det vil bidra til å eliminere manifestasjoner av melasma på ansiktets hud.

Alle disse metodene for maskinvarebehandling lar deg få den ønskede effekten, spesielt hvis du kombinerer dem med medisinsk terapi.

Eliminere melasma folkemidlene

Hvis en dermatolog har diagnostisert melasma, kan behandling suppleres med folkemessige rettsmidler. Hjemme kan vi anbefale følgende oppskrifter:

 1. Klem juice fra løk, bland det med eplecidereddike og bruk blandingen til å tørke pigmentflettene. Du kan sette løkstykker i problem eddik etter å ha bløt i eddik.
 2. Bruke sitronsaft hjelper også til å markere mørke flekker, eksfolierer døde hudceller og fornyer huden.

Folkemidlene og i dette problemet er klare til å komme til vår hjelp. Bare bruk dem forsiktig og etter samråd med legen.

 1. Hvis eple eddik fortynnet i en liten mengde vann og regelmessig tørker mørke flekker, så etter en stund kan du legge merke til deres betydelige avklaring.

Er viktig. Hvis det forekommer utslett og brenning på huden, bør bruken av dem stoppes og en hudlege skal besøkes.

Hvordan hindre utviklingen av melasma

Fullstendig forsikre deg selv mot denne patologien er umulig, men du kan ta skritt for å redusere risikoen for forekomsten:

 1. Eliminering av stressende situasjoner.
 2. Sunn livsstil.
 3. Riktig og sunn mat.
 4. Tidlig behandling av alle kroniske patologier.
 5. Beskytt huden mot direkte sollys.
 6. Behandling av alle hormonelle lidelser i kroppen.

Moderne medisin har mange verktøy som kan takle ulike hudproblemer. Det er bare nødvendig å besøke en spesialist så tidlig som mulig, slik at sykdommen ikke går for langt i utviklingen.

Flere Artikler Om Typer Acne