Antibiotisk metrogid (metronidazol) tilhører kategorien sterke antibakterielle stoffer med et bredt spekter av aktivitet. Metrogyl er et antiprotozoal middel som inneholder den aktive substansen nitromidazol. Denne komponenten har evnen til å gjenopprette intracellulære transportproteiner skadet av anaerobe mikroorganismer og ødelegger den patogene bakterielle floraen. Den terapeutiske effekten av stoffet ligger i det faktum at dets hovedkomponent aktivt samhandler med DNA fra patogeninfeksjonen og ikke tillater at mikroorganismen produserer divisjon. Som et resultat dør de gamle bakteriene, og den nye delen av det smittsomme patogenet forekommer ikke.

Former for utgivelse og kostnad for metronidazol

Legemidlet er tilgjengelig i flere farmakologiske former for mer effektiv bruk ved diagnostisering av en pasient med bakteriell infeksjon med de enkleste mikroorganismer. I detaljhandelens apotekskjeder presenteres Metronidazol i følgende doseringsformer:

 • 0,5% løsning for intravenøs administrering, pakket i kartongpakninger med 5 ampuller på 20 ml hver (brukt til enkeltinjeksjonsprosedyrer);
 • 0,5% løsning for intravenøs administrering, produsert i 100 ml glassflasker (beregnet til bruk som del av dryppsystemer);
 • tabletter belagt med et beskyttende belegg for deres beste absorpsjon i tarmen (en tablett inneholder 200 mg aktiv substans, og det er 10 tabletter i en kassett);
 • Gel Metrogyl Dent, som brukes i tannbehandling for rehabilitering av pasientens munn fra overdreven akkumulering av anaerobe mikroorganismer (har en gjennomsiktig farge, uten smak og karakteristisk lukt, påføres på overflaten av pasientens tannkjøtt).

Kostnadene ved intravenøs administrering av Metronidazol er grensene for 65-75 rubler for 1 ampulle. Prisen på Metrogyl Dent gel for bekjempelse av infeksjon i munnhulen er 170-180 rubler for ett rør med medisinering. Tablett Metronidazol er den rimeligste, da 1 plate av stoffet koster kun 30-45 rubler.

Kontra narkotika

Legemidlet tolereres godt av pasientens kropp, som behandles med Metronidazol. Det antibakterielle middel har praktisk talt ingen medisiner, derfor beholder den sin ledende stilling når det gjelder inkludering av medisin fra leger i den komplekse terapien som er rettet mot å bekjempe de enkleste mikroorganismer som parasitterer inne i den cellulære strukturen av vevet. Et lite antall medisinske kontraindikasjoner er følgende begrensninger:

 1. Allergi. Pasienter med individuell intoleranse overfor metronidazol bør nekte å ta den i noen farmakologisk form. Ved å ignorere denne anbefalingen, utviklingen av en akutt allergisk reaksjon i form av hudutslett, lidelser i fordøyelseskanalens organer, dannelse av inflammatorisk foki på huden med hevelse i slimhinnene. Den farligste manifestasjonen av individuell intoleranse mot Metrogil er laryngeal ødem, hvor tilstedeværelsen utelukker muligheten for riktig pust og kan føre til død på grunn av kvælning.
 2. Graviditet. En kvinne som bærer et barn i første trimester av svangerskapet, bør helt forlate bruken av dette antibakterielle stoffet. I andre og tredje trimester av graviditet er Metronidazol kun tillatt dersom den potensielle fordelen av antibiotikumet er en størrelsesorden høyere enn skaden forårsaket av infeksjonen til helsen til mor og barn. Dosen velges individuelt av den behandlende legen, og selve legemidlet utføres under streng tilsyn av en gynekolog. Sporet babyens livsstabilitet.
 3. Amming. Samtidig inntak av metronidazol og amming et barn er uakseptabelt. Forbudet er begrunnet av det faktum at de aktive komponentene i legemidlet overvinter immunbarrieren og, sammen med morsmelk, går inn i den fortsatt svake organismen til det nyfødte. Antistoffet påvirker barnets fordøyelsessystem negativt, forverrer immuniteten, skaper en farlig belastning på leveren og nyrene, som er tvunget til å dele det kjemiske antibiotikumet i komponenter med ytterligere utskillelse utenfor kroppen. Derfor stoppet Metrogylom amming for behandlingstiden. I løpet av behandlingen skal kvinnen uttrykke melk, og ved avslutning av behandlingen kan laktasjon fortsette.

Ikke kast bort faktoren av individualitet av organismen til hver pasient individuelt. Ifølge undersøkelsens resultater kan den behandlende legen oppdage andre omstendigheter eller helseproblemer hos pasienten som gjør det umulig å ta dette antibakterielle legemidlet.

Hvordan og med hvilke sykdommer brukes Metrogil antibiotika?

Denne typen antibiotika brukes kun til å bekjempe de enkleste mikroorganismer, som ikke parasitterer på slimhinnen i det infiserte organet, men trenger inn i cellen.

Slike bakterier lever direkte i den cellulære strukturen av vevet og er uskadelige for de fleste andre antibakterielle midler, så vel som til pasientens immunsystem selv. Metrogyl brukes til behandling av følgende typer sykdommer:

subkutant

Vanligvis brukt til:

 1. Gynekologi. Denne behandlingsmetoden innebærer intravenøs injeksjon av metronidazol for å kvitte seg med bakteriell vaginose og betennelsesprosesser i organene i reproduksjonssystemet av kvinner med nederlaget av deres vev med de enkleste mikroorganismer. Metrogyl er en del av de fleste terapeutiske kurs i behandling av gynekologiske sykdommer av inflammatorisk natur hos kvinner. For å oppnå den maksimale terapeutiske effekten, brukes intravenøse droppere for å intensivt mette kroppens celler med de aktive komponentene i Metronidazol.
 2. Amoebiasis. Dette er en av de farligste smittsomme patologiene i leveren, utviklingen av denne er provosert av de enkleste unicellulære mikroorganismer amoeba. De trenger inn i leverenes vev og lager deres flere kolonier. Etter hvert som den kvantitative sammensetningen av amoebas øker, dør cellene i et gitt fordøyelsesorgan i forhold. Til slutt fører dette til amoebisk abscess i leveren, som truer det totale tapet av et organ og til og med døden. Intravenøs bruk av droppere og injeksjoner av metronidazol gjør det mulig å undertrykke amoebaaktiviteten og eliminere de fleste patogene mikroorganismer etter første behandlingsforløp. Det er mulig at det vil ta minst to behandlingsstadier.

Utendørs bruk

Brukes til å behandle kontaktdermatitt av smittsom opprinnelsesstatus, hvis forekomst er direkte relatert til infeksjon i huden med de enkleste mikroorganismer. Det årsaksmessige med infeksjon kan være den mest varierte, slik at stoffet velges individuelt, avhengig av hvilken type bakterier som ble bestemt under en laboratorieundersøkelse av utstrykninger tatt fra overflaten av den berørte huden.

En gel påføres på den syke huden, eller den gnides med en terapeutisk oppløsning, som fremstilles ved å oppløse 2 tabletter Metronidazol i et glass varmt vann.

Intern bruk i form av tabletter

Det brukes til følgende sykdommer:

 1. Trichomoniasis. Metronidazol er indisert for bruk i behandling av vaginal trichomonas, som ble funnet i kjønnsorganet, både menn og kvinner. Behandlingsforløpet varer minst 10 dager. I dette tilfellet skal terapien motta begge seksuelle partnere.
 2. Giardiasis. Metrogil-tabletter har bevist sin effektivitet i kampen mot de enkleste mikroorganismer av denne arten som smitter galleblæren og dens kanaler.
 3. Lungebetennelse. Legemidlet brukes kun dersom lungebetennelse forårsaket av anaerobe bakterier. For å identifisere det smittsomme patogenet frigjøres bakteriell kultur av slim fra respiratoriske organer under hosting.
 4. Postoperative komplikasjoner. I tilfelle infeksjon av en kirurgisk sutur med en infeksjon som Metronidazol er effektiv, administreres medisinen internt i form av tabletter. Dosen velges individuelt av behandlende lege på grunnlag av indikatorer for analyser og det generelle kliniske bildet av sykdomsforløpet.
 5. Infeksjoner av bein. Utviklingen av osteomyelitt, uansett hvor den ligger, elimineres ved kompleks bruk av flere antibakterielle stoffer samtidig, som er effektive mot bakteriene som forårsaket betennelse i beinvevet. Metronidazol er inkludert i løpet av behandlingen fordi det er alltid anaerobe mikroorganismer på benflaten med osteomyelitt.
 6. Hjernehinnebetennelse. Noen protozoer bakterier kan påvirke hjernebarken, forårsaker meningitt med dannelsen av flere abscesser. I dette tilfellet utfører Metronidazol tabletter en støttende rolle i det generelle forløpet av sterke antiinflammatoriske og antibakterielle legemidler.

Metrogyl i form av tabletter, injeksjoner for intravenøs administrering og gel, brukes med forsiktighet i kombinasjon med et antibiotikum som Amoxicillin. Forsiktig er begrunnet ved at de aktive komponentene i disse to antibakterielle stoffene inngår i en kjemisk kjemisk reaksjon med nøytralisering av de fleste stoffer som har farmakologiske egenskaper. Til slutt får pasienten ikke den forventede effekten til tross for at han regelmessig tar medisinen foreskrevet av legen.

Infeksjoner lever ikke hvis du bruker løsningsdråperen med metrogyl

Metrogyl er et spesielt stoff basert på den aktive syntetiske substansen Metronidazol. På apotekshyllene kan det ses i ulike former for utgivelse. For eksempel kan det være en gel for aktuell applikasjon, tabletter eller Metrogyl dropper.

Løsningen injiseres som en sprøyte, og med en dråper. Vurder prosedyren for bruk av stoffet intravenøst, prosedyren for selve prosedyren, dens effektivitet og mulige kontraindikasjoner.

Når det anbefales å administrere legemidlet intravenøst

Metrogyl til injeksjon er et antibakterielt middel med effektiv antibakteriell aktivitet som hjelper kroppen å overvinne:

 • encellet mikroorganisme av slekten Trichomonas;
 • bakterier av monotypisk slekt Gardnerell, fakultative anaerober;
 • flagellat protesterer fra ordens diplomadadid;
 • Gram-positive, obligatorisk anaerobe bakterier som er i stand til å produsere endosporer;
 • parasittiske protozoer;
 • gram-negative anaerobe stavformede bakterier av familien Bacteroidaceae;
 • bakterier som Fusobacteria og Fusobacteriia;
 • Gram-negativ anaerob, spore-båret coccoid bakterier;
 • Prevotella;
 • Gram positiv, strengt anaerob bakterier, etc.

Dette verktøyet hemmer ikke bare smittsomme prosesser, men under påvirkning blir svulster og bakterier så følsomme som mulig for stråling, differensierende prosesser i kroppen aktiveres.

Bruk av legemidlet intravenøst ​​anbefales i tilfelle av alvorlig infeksjon, uavhengig av sted. Også, er Metrogyl foreskrevet intravenøst ​​en lege dersom stoffet ikke kan tas oralt. Metrogyl intravenøs drypp foreskrevet med passende diagnoser:

 • intestinal eller ekstra intestinal amebisk dysenteri;
 • giardiaz;
 • invasiv sykdom i det humane urogenitale systemet;
 • Trichomonas uretritt, så vel som vaginitt;
 • Borovsky sykdom;
 • kroniske parasittiske hudlesjoner
 • giardiasis;
 • en sykdom som forårsaker sår i kolon som følge av balantidium coli;
 • infeksjoner som påvirker beinvev, samt ledd;
 • betennelse i membranene i hjernen og ryggmargen;
 • død av hjernevev;
 • bakteriell endokarditt;
 • betennelse og dø av lungeceller;
 • smittsomme prosesser i tarm og bekken organer;
 • antibiotika-assosiert diaré;
 • ødeleggelsen av kroppens celler på grunn av alkoholens skadelige virkninger;
 • ulcerøs kolitt og betennelse i mageslimhinnen, som er assosiert med en spiralgram-negativ bakterie som smitter forskjellige steder i magen (i kombinasjon med amoksicillin);
 • kirurgi på tarmmembranen, gynekologisk og andre sykdommer (for å forebygge komplikasjoner forårsaket av smittsomme prosesser).

Dropper med metrogyl med flegmonøs sår hals

Phlegmonous sår hals - er en akutt inflammatorisk sykdom som er lokalisert i aluminous vev. Oftest utvikler denne sykdommen som en komplikasjon av angina eller forverring av kronisk betennelse i mandlene, sjeldnere som følge av betennelse i det myke vevet.

Denne sykdommen løper parallelt med økningen i ødem og inflammatoriske prosesser, ledsaget av ubehagelige smertefulle opplevelser, hvor prosessen med å svelge blir nesten umulig. Å ta stoffene oralt blir umulig, og derfor finnes Metrogil-løsning for intravenøs administrering. Det er oftest foreskrevet for flegmonøs ondt i halsen.

Hvordan injisere stoffet intravenøst?

Den første dosen av legemidlet bør som regel være opptil ett gram, mens varigheten av legemiddeladministrasjonen er 30 minutter. Deretter administreres legemidlet åtte timer senere, et halvt gram med en hastighet på 5 ml / 60 sekunder. Behandlingsforløpet skal vare i 7 dager eller mer.

Når du setter opp en intravenøs dropper, er pasienten forpliktet til å sitte i en behagelig stilling som ligger på ryggen eller siden. Legemidlet injiseres i en vene gjennom en steril nål. I dette tilfellet bør infusjonshastigheten overvåkes av en sykepleier, ved hjelp av en glidebryter. Når agenten løper ut, fjernes dråperen og nålen.

Når drippere ikke anbefales

Legemidlet beskrevet i artikkelen er ikke anbefalt for bruk:

 • I sykdommer som påvirker arbeidet i sentralnervesystemet negativt;
 • Med blodtransfusjoner;
 • I løpet av de tre første månedene av svangerskapet;
 • Mens du ammer;
 • Ved nyresvikt.

Dosering for barn

Pasienter under 12 år er foreskrevet i unntakstilfeller. Skjematisk er rekkefølgen av påførelsen lik dosen av en voksen. Den nødvendige mengden av legemidlet er satt strengt på en personlig måte for hver liten pasient. Når den ikke kan overstige syv til åtte gram.

Skjema for bruk og destinasjon av stoffet avhenger av typen sykdom. Hvis Metrogyl ble foreskrevet intravenøst ​​for behandling av purulent sykdom, er det bare nødvendig å behandle en gang for å kunne gjenopprette. Før operasjonen er en doser med en dose på 1 g foreskrevet for voksne og unge pasienter. stoffet. På operasjonsdagen må du legge inn et og en halv gram av stoffet i henhold til ordningen på fem hundre milligram hver 5. time.

48 timer etter operasjonen er en vedlikeholdsdråper foreskrevet. Om ønskelig kan pasienten ta en pille eller suspensjon. Hvis en pasient har blitt diagnostisert med nyresykdom, reduseres dosen av legemidlet intravenøst ​​til en milligram to ganger om dagen.

Ved behandling av onkologiske sykdommer anbefales det at stoffet brukes i form av et radiosensibiliserende middel. Dråperen er plassert noen få timer før stråling starter. Det er viktig å observere dosen på 160 mg per kg vekt. Deretter må dråpen settes ned etter to uker, så vel som før hver kjemoterapi-prosedyre. Under administrering anbefales det ikke å overskride maksimal dose.

I tilfelle av livmorhalskreft anbefales ikke legemidlet. Det er nok å gå inn i stoffet intramuskulært før du tar kjemoterapi eller tar en pille.

Bivirkninger

Ved intravenøs administrering av stoffet forventer vi noen bivirkninger. Konvensjonelt kan de deles inn i de som ofte er funnet og ikke veldig.

Av de som oppstår i 80 prosent av tilfellene, avgir:

 • Tørking av slimhinnen;
 • Følelse av kvalme;
 • Apati til produkter;
 • Ubehagelige opplevelser i magen;
 • Metallisk bite i munnen.

Bivirkninger som forekommer i 25 prosent av tilfellene:

 1. På den delen av mage-tarmkanalen: utilstrekkelig avføring, sensasjon før oppkast, enkeltoppkast.
 2. Fra siden av sentralnervesystemet: dårlig koordinering, sirkel i hodet, hyperaktivitet, søvnforstyrrelse, alvorlig hodepine, generell svakhet i kroppen.
 3. Allergiske symptomer: Hudutslett, nesopharyngeal mucosa begynner å hovne, en økning i blodstrømmen til huden.
 4. På den delen av det genitourinære systemet: vilkårlig utskillelse av urin, blir urin skarlagen eller brunaktig tinn, betennelse i eggstokkene og urinveiene, trøst, økt protein i urinen.
 5. Inflammasjon av venøse vegger med dannelse av blodpropp i lumen av betent venen.

Interaksjon med andre legemidler

Når det administreres intravenøst, anbefales ikke legemidlet å bli kombinert med andre farmakologiske midler.

Effekten av en indirekte antikoagulant aktiveres, noe som fører til dannelsen av et komplekst protein, en av de viktigste indikatorene for et koagulogram. Disulfiramum forårsaker etanolintoleranse. Hvis stoffet brukes samtidig med det beskrevne middelet, kan forskjellige nevrologiske symptomer utvikles (intervallet mellom administrering er minst 14 dager).

H2-histaminreseptorblokkeren hemmer de aktive stoffene i Metrogil, noe som kan føre til økt konsentrasjon i blodserum og øke risikoen for bivirkninger.

Samtidig bruk av narkotika som stimulerer mikrosomal redoks enzymer kan påvirke leverens virkemåte negativt. Som et resultat av dette reduseres konsentrasjonen av Metrogil i blodet, stoffet blir ineffektivt og gir ikke den ønskede effekten.

Hvis samtidig bruk av stoffet med andre antiinflammatoriske legemidler, kan konsentrasjonen av sistnevnte øke. Dette har en positiv effekt på forgiftningen av kroppen med giftige stoffer.

De aktive stoffene i legemidlet bør ikke kombineres med legemidler som blokkerer reseptorene og membrankanaler uten å åpne dem uten å forårsake depolarisering. Sulfonamider arbeider for å forbedre den antimikrobielle effekten av Metrogil aktive stoffer.

Spesielle bruksanvisninger

Mens du tar stoffet og flere uker etter slutten av behandlingssyklusen, anbefales det ikke å bruke drikkevarer som inneholder koffein og alkohol. Ellers kan en disulfiram-lignende reaksjon utvikles: lokale smertefulle opplevelser av spastisk type, kvalme, oppkast, migrene, plutselig blodstrøm til ansiktet.

Dersom de aktive stoffene er kombinert med amoksicillin, anbefales ikke behandlingsforløpet for pasienter som ikke har oppnådd voksenlivet. I en lang behandlingstid er det nødvendig med ukentlige laboratorieblodprøver for å overvåke forekomsten av inflammatoriske prosesser.

Ved å redusere antall leukocytter i en enhet av blodvolum, kan behandlingen videreføres bare ved å utelukke muligheten for å utvikle smittsomme sykdommer fullt ut. Hvis en pasient har et brudd på koordineringen av bevegelser av ulike muskler, svimmelhet eller annen forverring av det nevrologiske systemet, er det nødvendig å stoppe behandlingen umiddelbart og rette den. Dette elementet er påkrevd.

Under påvirkning av aktive stoffer kan pasientens urin av og til endre sin naturlige nyanse, som anses som normal. Holdbarheten til legemidlet er 3 år, forutsatt at den er lagret på et mørkt sted, med temperaturindikatorer ikke høyere enn 30 grader.

metrogil

Bruksanvisning:

Priser i nettapoteker:

Metrogyl er et stoff med antiprotozoal, trichomonacid og antibakteriell virkning.

Frigi form og sammensetning

Metrogil er tilgjengelig i følgende doseringsformer:

 • Løsning for intravenøs administrering: klar, blek gul eller fargeløse (i 100 ml flasker av polyetylen, en flaske i en pappbunt, 20 ml i ampuller 5 hetteglass i en eske eller i kalde bokser, 1 varmebeholdere på et pappbunt) ;
 • Filmdrasjerte tabletter: bikonveks, rund, rosa (200 mg hver) eller oransje (400 mg hver) farge (10 stk i en blister, 2 eller 10 pakninger i en eske);
 • Vaginal gel: fargeløs til lysegul i farge, uniform (30 g i rør, 1 rør i eske komplett med applikator);
 • Gel for ekstern bruk: fra fargeløs til gul farge, homogen (30 g i aluminiumrør, 1 rør i eske);
 • Suspensjon til oral administrering (60 eller 100 ml i hetteglass, 1 flaske i pappkartong).

Sammensetningen av 1 ml injeksjonsoppløsning inkluderer:

 • Aktiv ingrediens: metronidazol - 5 mg;
 • Hjelpekomponenter: sitronsyremonohydrat, vannfritt natriumhydrogenfosfat, natriumklorid, vann til injeksjon.

Sammensetningen av 1 tablett inneholder:

 • Aktiv ingrediens: metronidazol - 200 eller 400 mg;
 • Hjelpekomponenter: magnesiumstearat, kolloidalt silisiumdioxid, maisstivelse, renset vann; i tillegg: 200 mg tabletter - ricinus hydrogenert olje og Opadry II rosa fargestoff 85G54815; 400 mg tabletter - povidon og Opadry II oransje fargestoff 85G53070.

Sammensetningen av 100 mg vaginal gel inkluderer:

 • Aktiv ingrediens: metronidazol - 1 mg;
 • Hjelpekomponenter: propylenglykol, propylhydroksybenzoat, natriumhydroksyd, dinatriumedetat, karbomer-940, renset vann.

Sammensetningen av 100 mg gel for aktuell bruk inkluderer:

 • Aktiv ingrediens: metronidazol - 1 mg;
 • Hjelpekomponenter: karbomer 940, edetat dinatrium, propylenglykol, propylparahydroksybenzoat, metylparahydroksybenzoat, natriumhydroksyd, renset vann.

Sammensetningen av 1 ml suspensjon for oral administrering inkluderer den aktive ingrediensen: metronidazol - 40 mg.

Indikasjoner for bruk

Løsning for intravenøs administrering:

 • Protozoale infeksjoner: Trichomonas vaginitt, giardiasis, ekstraintestinal og intestinal amebiasis (amebisk leverabsess, amebisk dysenteri), trichomoniasis, balantidiasis, trichomonas urethritis, kutan leishmaniasis;
 • Bakterier spp. Infeksjoner: infeksjoner i leddene, bein, sentralnervesystemet (inkludert meningitt), lungebetennelse, bakteriell endokarditt, hjerneabsess, lungeabsess, empyema;
 • Infeksjoner forårsaket av arter av Bacteroides spp, Inkludert gruppe B. fragilis, Clostridium spp, Peptococcus spp, Peptostreptococcus spp.:.. Abdominale infeksjoner (inklusive lever abscess, peritonitt), hudinfeksjon, mykt vev, bekkenorganer (inkludert endometritt, endomyometritis., abscess av eggleder og eggstokkene, infeksjon av vaginale fornix etter kirurgi);
 • Infeksjoner forårsaket av Bacteroides spp. Arter, inkludert gruppe B. fragilis, Clostridium spp.: Sepsis;
 • Pseudomembranøs kolitt, utviklet på grunn av bruk av antibiotika;
 • alkoholisme;
 • Gastritt eller duodenalt sår forbundet med Helicobacter pylori (Helicobacter pylori);
 • Komplikasjoner etter operasjoner, spesielt inngrep i nær-rektalområdet, på tykktarmen, gynekologisk operasjon, appendektomi (forebygging).

tabletter:

 • Protozoale infeksjoner, inkludert amebiasis, amoebisk dysenteri, trichomoniasis, balantidiasis, giardiasis, uretitt og trichomonas vaginitt;
 • Luftveisinfeksjoner, inkludert nekrotisk lungebetennelse, lungeabsess;
 • Anaerob infeksjoner forårsaket av Bac.fragilis og andre bakteroider, fusobacteria, clostridia, eubacteria, anaerobic cocci;
 • Gass gangrene;
 • septikemi;
 • stivkrampe;
 • osteomyelitt;
 • Hjernabscess, hjernehinnebetennelse;
 • Etter de kirurgiske prosedyrer på urinveier, og abdominale organer, inkludert bekken abscesser, peritonitis, intraperitoneale infeksjoner, blindtarmbetennelse, galleblærebetennelse, postoperative sårinfeksjoner, lever abscess, puerperal septikemi (forebyggelse og behandling av postoperative anaerobe infeksjoner).

Vaginal gel:

 • Urogenital trichomoniasis;
 • Bakteriell vaginose med forskjellige etiologier (etter bekreftelse ved mikrobiologiske og kliniske data).

Gel for ekstern bruk:

 • Rosacea, inkludert poststeroid;
 • Seborrheic dermatitt, fet seborrhea;
 • Akne vulgaris;
 • Bedsores, vanskelige helbredende sår;
 • Trophic ulcers av nedre ekstremiteter med åreknuter, diabetes mellitus;
 • Hemorroider, analfissurer.

Suspensjon for oral administrering:

 • amebiasis;
 • giardiasis;
 • Anaerob bakterielle infeksjoner;
 • Amebisk leverabscess.

Kontra

Løsning for intravenøs administrering:

 • Organiske skader i sentralnervesystemet, inkludert epilepsi;
 • Blodsykdommer, inkludert en historie om dem;
 • Nedsatt leverfunksjon (med utnevnelse av store doser);
 • Jeg trimester av graviditet og amming;
 • Overfølsomhet overfor stoffene i legemidlet, samt til andre derivater av nitroimidazol.

I II-III trimesterene av svangerskapet kan Metrogil kun foreskrives av helsehensyn.

Legemidlet skal brukes med forsiktighet ved nyresvikt.

tabletter:

 • Organiske skader i sentralnervesystemet, inkludert epilepsi;
 • Blodsykdommer, inkludert en historie om dem;
 • Nedsatt leverfunksjon (med utnevnelse av store doser);
 • Jeg trimester av graviditet;
 • Alder opp til 12 år;
 • Overfølsomhet overfor stoffene i legemidlet, samt til andre derivater av nitroimidazol.

I II-III trimesterene av svangerskapet kan Metrogil kun foreskrives av helsehensyn, og amming bør avbrytes under amming.

Legemidlet bør brukes med forsiktighet ved nyre-hepatisk svikt.

Vaginal gel:

 • Leukopeni, inkludert en historie om det;
 • Nedsatt motor koordinering;
 • Organiske skader i sentralnervesystemet, inkludert epilepsi;
 • Hepatisk svikt;
 • Jeg trimester av graviditet;
 • Overfølsomhet overfor stoffene i legemidlet, samt til andre derivater av nitroimidazol.

Når du bruker legemidlet i form av en vaginalgel under amming, bør amming avbrytes.

Gel for ekstern bruk:

Kontraindikasjoner for bruk av Metrogil er overfølsomhet overfor stoffene i legemidlet.

Gelen skal brukes med forsiktighet i første trimester av graviditet og ammende kvinner.

Suspensjon for oral administrering:

 • Organiske skader i sentralnervesystemet;
 • Blodsykdommer;
 • Jeg trimester av graviditet;
 • Overfølsomhet overfor stoffet.

I II-III trimesterene av svangerskapet er Metrogils resept kun mulig av helsehensyn. Når du tar stoffet under amming, bør amming avbrytes.

Dosering og administrasjon

Løsning for intravenøs administrering:
Intravenøs administrasjon av Metrogil indikeres ved alvorlig infeksjon og manglende evne til å ta legemidlet innvendig.

Voksne og barn fra 12 år Metrogyl foreskrives intravenøst ​​i innledende dose på 500-1000 mg (infusjonsvarigheten er 30-40 minutter), deretter hver 8. time administreres 500 mg med en hastighet på 5 ml per minutt. Etter de første 2-3 infusjonene med god portabilitet, fortsett jet-injeksjonen. Varigheten av behandlingen er 7 dager. Om nødvendig kan intravenøs administrering være lengre. Maksimal daglig dose er 4000 mg. I fremtiden overføres pasienten til vedlikeholdstrening, som foreskriver stoffet som skal tas oralt i en daglig dose på 1200 mg (400 mg 3 ganger daglig).

Barn under 12 år Metrogyl foreskrives på samme måte, ved bruk av en enkeltdose på 7,5 mg / kg.

Ved behandling av purulente septiske sykdommer utføres vanligvis 1 behandlingsforløp.

For profylaktiske formål, er voksne og barn 12 år og Metrogyl foreskrevet intravenøst, 500-1000 mg hver, på kvelden før operasjonen. På operasjonsdagen og neste dag blir legemidlet administrert hver 8. time i 500 mg. Etter 1-2 dager, bør du bytte til vedlikeholdsterapi inni.

Maksimal daglig dose for kronisk nyresvikt og kreatininclearance mindre enn 30 ml per minutt og / eller leversvikt bør ikke overstige 1000 mg (med en frekvens på 2 ganger daglig).

Tabletter, suspensjon for oral administrering:
Metrogil tabletter tas oralt, uten å tygge, fortrinnsvis under eller etter et måltid, presset melk.

Som regel er 200-400 mg foreskrevet 2-3 ganger daglig for voksne og barn fra 15 år.

Doseringsregimet bestemmes av indikasjonene:

 • Trichomoniasis: En enkelt dose - 200 mg, hyppigheten av administrasjon - 3 ganger om dagen, løpetidet - 7 dager; I tillegg bør kvinner bruke metronidazol i form av vaginale salver eller suppositorier. Ved behov er det mulig å gjennomføre et gjentatt behandlingsforløp (med en pause på 3-4 uker, der det er nødvendig å gjennomføre gjentatte kontrolllaboratorietester) eller øke dosen til 750-1000 mg per dag. Du kan også bruke et annet stoff av stoffet - en gang en dose på 2000 mg til pasienten og hans seksuelle partner;
 • Amebisk leverabscess: daglig daglig dose - 1200-2400 mg (3 ganger daglig, 400 eller 800 mg), terapi bør utføres samtidig med antibiotika (oftest - tetracyklin); Barns daglig dose - 30-35 mg / kg (i 3 doser); Kursets varighet - 5-10 dager;
 • Amebiasis: daglig daglig dose - 1200 mg (3 ganger daglig, 400 mg); Barns dagsdose - 30-40 mg / kg (i 3 doser); Kursets varighet - 7-10 dager;
 • Anaerob bakterielle infeksjoner: daglig daglig dose - 400-1200 mg (2-3 ganger daglig, 200-400 mg); barns daglige dose - 21 mg / kg (hver 8. time ved 7 mg / kg); Kursets varighet - 7-10 dager.

Før kirurgisk inngrep på tykktarmen og bekkenorganene for forebygging av anaerob infeksjon, er en enkeltdose Metrogil i en dose på 1000 mg indisert, og deretter 200 mg 3 ganger daglig.

Den daglige dosen av metronidazol i kombinasjon med amoxicillin (2250 mg per dag) er 1500 mg (i 3 doser). Med utprøvde funksjonsforstyrrelser i nyrer og lever, skal daglige doser reduseres: metronidazol - opptil 1000 mg, amoksicillin - opptil 1500 mg (i 2 doser).

Vaginal gel:
Metrogil brukes intravaginalt.

Den anbefalte enkeltdosen - 1 full applikator (5000 mg), hyppigheten av bruk - 2 ganger daglig (om morgenen og om kvelden).

Varigheten av behandlingen er 5 dager.

Gel for ekstern bruk:
Metrogyl bør påføres med et tynt lag 2 ganger om dagen (om morgenen og om kvelden) på tidligere renset, berørte hudområder.

Behandlingsvarigheten er 3-4 måneder, som regel skjer forbedring innen 3 uker fra starten av behandlingen.

Bivirkninger

Løsning for intravenøs administrering, tabletter:

 • Fordøyelsessystemet: pseudomembranøs kolitt, tørr munn, oppkast, kvalme, forstoppelse, diaré, tarmkolikk, mangel på appetitt, ubehagelig metallisk smak i munnen, økte leverenzymer, kolestatisk gulsott, hepatitt, stomatitt, glossitt, pankreatitt;
 • Hematopoietisk system: trombocytopeni, leukopeni;
 • Urogenitalt system: brennende følelse i urinrøret, dysuri, candidiasis (svampflora i skjeden), rødbrun farging av urin, polyuri, urininkontinens;
 • Nervesystemet: nedsatt koordinasjon av bevegelser, hodepine, hallusinasjoner, ataksi, svimmelhet, epilepsi-anfall, nedsatt bevissthet, irritabilitet, søvnforstyrrelser, depresjon, svakhet, perifer neuropati;
 • Allergiske reaksjoner: anafylaktisk sjokk, nesestopp, artralgi, hudrushing, hudutslett, kløe, feber, urtikaria;
 • Lokale reaksjoner (intravenøs): tromboflebitt (smerte, hevelse eller hyperemi på injeksjonsstedet);
 • Annet: flatering av T-bølgen på elektrokardiogrammet, nøytropeni.

Vaginal gel:

 • Systemiske reaksjoner: Svimmelhet, tørr munn, leukocytose eller leukopeni, hodepine, forandring i smak (inkludert en metallisk smak), appetittløp, kvalme, kramper i bukken, oppkast, diaré eller forstoppelse, farging av urinen i mørk farge;
 • Lokale reaksjoner: Brennende følelse eller hyppig vannlating, vulvitt; på seksuell partner - irritasjon eller brennende følelse av penis; hos kvinner, etter endt behandling - candidiasis av skjeden;
 • Allergiske reaksjoner: urtikaria, hudutslett.

Gel for ekstern bruk:

Risikoen for systemiske bivirkninger ved bruk av ekstern gel Metrogyl liten. I sjeldne tilfeller kan det under behandlingen være: allergiske reaksjoner (i form av urticaria, hudutslett), rive (når du bruker gelen i nærheten av øynene), peeling, hyperemi, svakt brennende og tørr hud.

Spesielle instruksjoner

Alkohol bør ikke konsumeres under bruk av Metrogil, da dette kan føre til utvikling av en disulfiram-lignende reaksjon, manifestert som magesmerter av spastisk natur, oppkast, kvalme, hodepine og plutselig flush av blod til ansikt.

Samtidig bruk av Metrogyl med amoksicillin anbefales ikke til pasienter under 18 år.

Muligheten for fortsatt behandling for leukopeni bestemmes av risikoen for en smittsom prosess.

Under langvarig terapi er det ønskelig å overvåke perifer blodtelling.

Hvis ataksi, svimmelhet og annen forverring av nevrologisk status oppstår, bør behandlingen avbrytes.

Bruk av Metrogil kan immobilisere treponemas og føre til en falsk positiv Nelson test.

Under behandling av Trichomonas vaginitt hos kvinner og Trichomonas urethrit hos menn, bør man avstå fra sex og gjennomføre samtidig behandling av seksuelle partnere. Under menstruasjonen bør behandlingen ikke avbrytes. På slutten av kurset må du utføre kontrolltester for de neste tre syklusene før og etter menstruasjon.

Etter avslutning av giardiasisbehandling, hvis symptomene vedvarer etter 3-4 uker, er det nødvendig å utføre 3 feces-analyser med pauser på flere dager (hos noen vellykkede pasienter kan invasjonsinducert laktoseintoleranse vedvare lenge, og hente symptomer på giardiasis).

Øyekontakt med vaginal og ekstern gel bør unngås. Ved utilsiktet kontakt skal de straks vaskes med rikelig med vann.

Drug interaksjon

Når Metrogil brukes sammen (muntlig, intravenøst) med enkelte legemidler, kan følgende effekter oppstå:

 • Indirekte antikoagulantia: økte sin virkning (fører til en økning i tiden for dannelse av protrombin);
 • Etanol: utviklingen av dens intoleranse;
 • Legemidler som stimulerer de mikrosomale oksidasjonsenzymer i leveren (fenobarbital, fenytoin): akselerert eliminering av metronidazol (kan føre til en reduksjon av konsentrasjonen i plasma);
 • Sulfonamider: økt antimikrobiell virkning av Metrogil;
 • Cimetidin: Inhibering av metabolisme av metronidazol (kan føre til økt konsentrasjon i serum og risiko for bivirkninger);
 • Lithium-stoffer (høye doser): En økning i litiumkonsentrasjonen i blodplasmaet med utvikling av tegn på beruselse.

Samtidig bruk av Metrogil med depolariserende muskelavslappende midler (vecuroniumbromid) anbefales ikke.

Ved lokal administrering av Metrogil (ekstern og vaginal gel) er interaksjon med andre legemidler ubetydelig, men forsiktighet bør utvises under behandlingen når den administreres samtidig med warfarin og andre indirekte antikoagulantia.

Metrogil injeksjonsoppløsning bør ikke blandes med andre legemidler.

analoger

Analoger av Metrogil er: Deflamon, Batsimeks, Klion, Metrovagin, Metrolaker, Metron, Metronidazol, Metronidazol Nikomed, Metroseptol, Orvagil, Trichobrol, Trichopol, Ciptrogil, Roex, Efloran.

Vilkår for lagring

Oppbevares på et mørkt sted, utilgjengelig for barn.

 • Injiseringsløsning, gel for ekstern bruk - 3 år ved en temperatur opp til 30 ° С;
 • Coated tabletter - 5 år ved temperaturer opptil 30 ° C;
 • Vaginal gel - 2 år ved temperaturer opptil 25 ° C;
 • Suspensjon ved oral administrering - 3 år ved romtemperatur.

Salgsbetingelser for apotek

Tablett og oppløsning er tilgjengelig på resept, gel frigjøres uten resept.

Metrogyl dropper - fordeler og ulemper ved intravenøs behandling

Hvis legen anbefaler pasientens metrogyl-dropper, oppstår det spørsmål. Det er viktig å forstå hvordan det påvirker menneskekroppen. Metrogil er foreskrevet for inflammatoriske prosesser, giardias eller gynekologiske patologier. Tenk på hvordan du bruker metrogyl dropper og hvordan du setter det riktig, indikasjoner og bivirkninger.

Narkotikabeskrivelse

Hovedvirkningen av metrogil er antibakteriell. En gang i pasientens kropp dreper metrogil patogene bakterier.

Metrogil er tilgjengelig i tre farmakologiske former:

 • Løsning for intravenøs injeksjon. Finnes i en plastbeholder med et volum på 100 ml eller i form av 20 ml ampuller. En pakke inneholder 10 ampuller eller 1 boble.
 • Piller i en blisterpakke. Dosering 200 og 400 mg. Selges i pakker med 10, 50, 100 stk.
 • Suspensjon for oral administrasjon. Glassflaske i en boks med 60 og 100 ml.

Effektiviteten og valget av form for opptak avhenger av typen sykdom. Tildelt til en IV-drypp, tabletter og suspensjon bare av lege. Du kan bruke injeksjonsvæske, oppløsning når du skyller nasopharynx, som et desinfeksjonsmiddel.

Løsning for droppere har en lys gul farge. Løsningen bør være klar, fri for sediment og steril.

Utgitt injeksjonsvæske, oppløsning fra apoteksproduktene kun for resept.

Reseptbelagte legemidler

Metrogyl injeksjonsoppløsning har følgende indikasjoner:

 • Behandling og som profylaktisk mot luftbårne infeksjoner i preoperativ perioden. Hyppige indikasjoner før operasjoner på urinsystemet og organer i mage-tarmkanalen.
 • Indikasjoner for blandede infeksjoner av ulike etiologier.
 • Purulente serøse infeksjoner (intestinal amebiasis, sepsis, hjerne abscess eller bekkenorganer, peritonitt, hud eller bløtvev suppuration, bein og leddskader).
 • Indikasjoner intravenøst ​​i akutt form av sykdommer: giardiasis, trichomonas vaginitt, uretritt, amebiasis. Ved oppstart er suspensjonen påført.

Ved behandling av parasittinfeksjon brukes metrogiloppløsning intravenøst ​​i kombinasjon med apparatbehandling.

Det aktive stoffet går inn i det menneskelige blod gjennom droppen og settes inn i DNA i cellene i parasitten eller bakteriene. Dette fører til død av parasittiske mikroorganismer.

Etter dropper er konsentrasjonen av metrogyl i blodet lik 35,2 μg / ml. Faller gradvis og vises i uendret tilstand på 80%. Full blodrensing skjer den tredje dagen etter den siste dropper.

Infusjonsdose

Intravenøst ​​legemiddel er foreskrevet bare i den akutte sykdomsformen. I de innledende stadier foreskrives orale former - tabletter, suspensjon. Deres søknadssystem vil avhenge av sykdommens form og type.

Voksendose

Drops metrogyl voksenskjema kan også brukes til barn fra 12 år. Søknad instruksjon:

 • Den første dosen på 0,5-1 g med en droppvarighet på 30-40 minutter.
 • Videre er kurset foreskrevet hver 8. time med en dose på 500 mg. Administrasjonshastigheten av oppløsningen er 5 ml / min.

Hvis et barn eller en voksen er godt tolerert av infusjonen, blir de etter 3-4 droppere overført til en jetinjeksjon. Drepkursens varighet er 7-8 dager. Hvis infeksjonen går videre, blir kurset utvidet. På 24 timer er maksimumsmengden av metrogil for en voksen 4 g.

Etter dropper foreskrives metrogylum i form av tabletter eller suspensjoner ved 200 mg / 2 ganger daglig, som støttende terapi.

Barnas dosering

Barnløsning for administrasjon er tildelt i de mest ekstreme tilfeller. Søknadssystemet ligner en voksen. Dosen er valgt for hvert barn individuelt, men bør ikke overstige 7-8 mg / kg kroppsvekt per injeksjon.

På mange måter er ordningen for søknad og avtale avhengig av type sykdom. Hvis det ble foreskrevet metrogyl-droppere for purulente infeksjoner, er det ett tilførselsforløp som er tilstrekkelig for utvinning. I preoperativperioden foreskrives en voksen og et barn over 12 år 1 infusjon av 0,5-1 g 24 timer før kirurgi. På operasjonsdagen administreres 1,5 g metrogyl i henhold til 500 mg / administreringsskjemaet hver 8. time.

Etter operasjonen foreskrives en støttende behandling med piller eller suspensjon på den andre dagen. Hvis pasienten har nyresvikt, reduseres doseringsdosen til 1 mg / 2 administrasjoner per dag.

Ved behandling av kreft brukes metrogylon som et radiosensibiliserende middel. Drypperen plasseres 2-3 timer før bestrålingsprosedyren starter i en dosering på 160 mg per 1 kg pasientvekt. Videre gjentas prosedyren 2 uker før hver bestrålingsprosedyre. Maksimal dosering per administrering bør ikke overstige 10 g, kurset bør ikke overstige 60 g av legemidlet. På resten av strålebehandlingen brukes ikke stoffet.

Med onkologi av livmormetrogen blir ikke droppere satt. Før bestråling er det nok å gjøre en påføring av 3 g metrogil og dimetylsulfoksid 10%.

Hvilke bivirkninger du kan forvente og når du ikke bruker stoffet?

Ved behandling av metrogyl droppere bør bivirkninger forventes. Bivirkninger kan deles inn i hyppige og sjeldne.

Av de vanligste skiller seg ut:

 • Nasopharyngeal mucosa tørker.
 • Enkel kvalme.
 • Tap av appetitt
 • Kjedelig smerte i mage-tarmkanalen.
 • Smaken av metall i munnen.

Bivirkninger observeres mindre ofte:

 • På den delen av mage-tarmkanalen: forsinket avføring, kvalme, enkeltoppkast.
 • Fra siden av sentralnervesystemet: tap av koordinering, svimmelhet, hyperexcitability, søvnmangel, migrene, generell svekkelse av kroppen.
 • Allergiske manifestasjoner på kroppens side: utslett på huden, hevelse i nasopharyngeal mucosa, hyperemi i huden.
 • På urinveisens side: inkontinens blir urinen rød eller mørk brun, blærebetennelse, candidiasis, økt protein i urinen.
 • På fartøyets side, en økning i tromboflebitt.


I sjeldne tilfeller kan dropper Metrogil provosere hallusinasjoner, tap eller forvirring. Hos en av 100 pasienter forårsaker legemidlet pankreatitt, derfor må personer med nedsatt gastrointestinalt system behandle med forsiktighet.

Kontraindikasjoner for medisinering

Legemidlet er kontraindisert hos personer med følgende sykdommer:

 • I pasientens historie ble det observert intoleranse for metronedosol og dets derivater.
 • Patologi og sentralnervesystemet.
 • Høy dosering er kontraindisert hos personer med nedsatt leverfunksjon.
 • Noen blodsykdommer.
 • De tre første månedene av graviditeten og ammende perioden.

Metrogil kan ikke tas samtidig med andre legemidler. Det anbefales ikke å ta kosttilskudd og tilsetningsstoffer på samme tid. Det er spesielt farlig å bruke drippere sammen med preparater som inneholder etylalkohol. Alkohol er strengt forbudt for pasienten gjennom hele behandlingsforløpet og 2 uker etter avslutningen.

Metrogil droppere må ikke bli satt på egen hånd hjemme. Du kan utføre prosedyren bare under streng kontroll av den tilstede spesialisten, i et sterilt rom. Etter dryppet anbefales det å ligge stille i 2-3 timer og beskytte pasienten mot nervepatogener. Det er forbudt å kjøre bil og utføre arbeid der god reaksjon og koordinering er nødvendig.

Med riktig bruk av metrogyl vil dropper være trygg og hjelpe kroppen til å overvinne sykdommen.

Metrogil Dent antibiotika eller ikke

Metrogil Denta Gel - instruksjoner for bruk, sammensetning, indikasjoner, analoger og vurderinger

Takket være prestasjonene av medisin i dag, er det mulig å utvikle effektive rettsmidler for behandling av sykdommer i munnhulen. Ett av stoffene er Metrogyl Denta Gel med en antibakteriell effekt, som også brukes i behandlingsprosessen som et forebyggende tiltak.

Sammensetning og utgivelsesform

Opaliserende tanngel, myk, hvit eller nesten hvit.

 • overflateaktive stoffer metronidazol benzoat 16 mg, noe som tilsvarer et innhold av 10 mg metronidazol, klorheksidindiglukonat 20% oppløsning var 2. 5 mg, noe som tilsvarer innholdet av klorheksidin bigluconate 500 mcg
 • Hjelpestoffer: propylenglykol, karbomer-940, dinatriumedetat, natriumsakkarinat, levomentol, natriumhydroksyd, vann.

Farmakologisk aktivitet

Denne gel er et kombinasjonsmiddel med en utprøvd antibakteriell egenskap. De aktive komponentene forårsaker virkningsmekanismen av stoffet:

Metronidazol i sammensetningen av gelen er et stoff med antibakteriell og anthelmintisk effekt. Det ødelegger alle varianter av bakterier og protister som kan forårsake parodontitt.

Imidlertid er stoffet ineffektivt med hensyn til aerobes. Ved interaksjon med transportproteinforbindelser fører metronidazol til forstyrrelse av prosessen med syntetisering av nukleinsyrer.

Dette er årsaken til at mikroorganismen dør.

Klorhexidin, som en del av Metrogil Denta Gel, er et antiseptisk middel med et bredt spekter av effekter. Det er preget av aktivitet mot bakterier og virus. Bruk av narkotika kan også ødelegge gjær og dermatomykemer. Effektiv betyr bare ved høye temperaturer.

Stoffet kombinerer med de negative ladningsmembranioner og forandrer trykket som produseres av mikroorganismenes celler. Ved lave konsentrasjoner frigjøres fosfor fra cellestrukturen sammen med positivt ladede kalsiumioner. Som et resultat kan cellen ikke lenger multiplisere.

Ved høye konsentrasjoner av klorhexidin i cytoplasma, som blir grunnen til ødeleggelsen av mikroorganismen.

Indikasjoner for bruk Metrogyl Denta gel

 • Inflammasjon av tannkjøttet i akutt form.
 • Akutt gingivitt.
 • Kronisk betennelse i tannkjøttet.
 • Periodontitt i kronisk form.
 • Periodontitt kombinert med gingivitt.
 • Den inflammatoriske prosessen i munnslimhinnen forårsaket av proteser.
 • Tannverk hvis det er forårsaket av en infeksjon.
 • Alveolitt.

Kontra

Ved lokal administrering av Metrogyl Denta Gel observeres ingen systemiske bivirkninger. De kan oppstå når du bruker feil utstyr eller tar det til tross for følgende kontraindikasjoner:

 • Overfølsomhet overfor ett av de aktive ingrediensene som utgjør produktet er metronidazol eller klorhexidin.
 • Overfølsomhet eller individuell intoleranse for ytterligere komponenter.
 • Pasientalder opp til seks år.

Bivirkninger

Hvis Metrogil Denta Gel brukes riktig, avhengig av instruksjonene og instruksjonene fra legen, er sannsynligheten for bivirkninger minimal. Men i noen tilfeller kan disse uønskede symptomene oppstå:

 • Hodepine, mindre svimmelhet;
 • Allergiske reaksjoner (kløe og utslett);
 • Nettle feber.

Instruksjoner for bruk

Metode og Dosering

I følge instruksjonene blir stoffet bare brukt lokalt. Det er kun beregnet på behandling av sykdommer i munnhulen. Voksne pasienter, samt barn som har fylt seks år, med gingvitt, oppstår tannkjøttbehandling i løpet av dagen to ganger. Det er ikke nødvendig å vaske Metrogil Denta Gel. Etter at du har tatt medisinen, kan du ikke spise i en halv time!

For sykdommer som periodontitt krever gelen behandling av parodontale lommer. Alt dette gjøres først etter fjerning av tartar.

Etter det er det påkrevd å påføre en applikator som er for-mettet med gel på tannkjøttet (programmets varighet er ikke mindre enn tretti minutter og ikke mer enn førti-fem minutter).

Antall prosedyrer vil avhenge av alvorlighetsgraden av patologien. Gelapplikasjoner kan brukes uten medisinsk hjelp.

Metrogyl Denta Gel for forebygging

Hvis stomatitt ledsages av aftah, så etter instruksjonene krever gelen å behandle det berørte området av munnslimhinnen to ganger om dagen i ti dager. Som nevnt ovenfor kan Metrogyl Denta Gel tas som et forebyggende tiltak. For dette, ved bruk av medisinen, er det nødvendig å behandle tannkjøttet to ganger om dagen.

Etter fjerning av tannen, kan tannhullet bli betent. Årsaken til dette er skaden. For å forhindre utvikling av alveolitis, etter at tann er fjernet, behandles brønnen med gel. Deretter utføres forebyggende prosedyrer - tre ganger om dagen i syv dager.

Metrogil Denta Gel med gingivitt

Dette stoffet har blitt mye brukt i behandlingen av tannkjøttsykdom, ikke bare hos voksne pasienter, men også hos barn. Det er spesielt ofte brukt til behandling av gingivitt hos barn i alderen ti til femten år. Ikke så lenge siden ble kliniske studier av stoffet utført.

Over hundre og femten deltakere i barns alder deltok i dem. Det ble funnet at hos barn med kronisk gingivitt (på teststidspunktet er det i remisjon), ble tartar og plakk eliminert. Legemidlet brukes på tannkjøttet i de områdene hvor de forbinder med tennene.

I 7% av barn med kronisk gingivitt ble tartaren ikke fjernet, ettersom en slik prosedyre skader tannkjøttet. Det første trinnet er å fjerne den akutte inflammatoriske prosessen, for dette, og dette legemidlet er foreskrevet.

Når de ble undersøkt etter fem dager, hadde 96% av barna fra dette nummeret inflammatoriske prosesser som var så redusert at de kunne foreskrives en plakkfjerningsprosedyre. Når tannkjøttbehandlingen er fullført, vil spytt begynne å strømme. Den kan ikke lagres - du må spytte som den er valgt. På kvelden anbefales det å gjenta Metrogil Denta gelbehandling.

Før dette må du børste tennene, spesielt oppmerksomhet, ikke betale den sentrale overflaten, men hullene. Vel, hvis pasienten bruker en antiseptisk skylling før du bruker gelen.

I henhold til instruksjonene for å ta gel, er det bare tillatt for aphthous stomatitt. I viral form av sykdommen, er det best å nekte Metrogil Denta.

Metrogil Denta gel for barn

Legemidlet kan kun tas av barn fra seks år. Årsaken er at før denne alderen blir munnhulen dannet i større grad, blir tennene sterkere. Barnet vil ikke svelge gelen fordi han forstår det - det er farlig.

Under graviditet og amming

Instruksjonen bemerker at Metrogil Denta Gel ikke er foreskrevet for gravide i første trimester av termen.

Under amming, om det er behov for forskrivning av medisiner, diskuteres spørsmålet om å avslutte amming. Dette er nødvendig for å beskytte babyen.

Gelen inneholder metronidazol i lav konsentrasjon. Basert på FDAs anbefalinger, kan det søke etter første trimester av svangerskapet.

Når du bruker gelen, er det nødvendig å ta hensyn til en rekke spesifikke instruksjoner angående bruken av den:

 • Erstatter ikke tannbørsting;
 • I løpet av behandlingen bør ikke konsumere alkoholholdige drikkevarer;
 • Sørg for at Metrogil ikke faller inn i øynene.

Det terapeutiske kurset hvor det er nødvendig å ta Metrogil Denta gel er fra sju til ti dager. Om nødvendig og hensiktsmessige indikasjoner, kan legen foreskrive et annet behandlingsforløp. Dette vil imidlertid kreve en konsultasjon med tannlegen.

Hvis gelen brukes som profylaktisk, vil kurset også være omtrent ti dager. Deretter må du ta en pause, hvis varighet vil være fra fire til seks måneder, og deretter gjenta det profylaktiske kurset.

Interaksjon med andre legemidler

Med aktuell bruk av Metrogyl Dent i riktig dose med de andre medisinene, er bivirkningene ubetydelige. Men dette kan ikke garanteres med absolutt sikkerhet. Det er derfor denne gelen ikke anbefales å bruke med en rekke stoffer. Vurder dem separat:

 • Med kumarin antikoagulantia (for å motta, Varfirin). En av de aktive komponentene i gelen er metronidazol, noe som øker varigheten av blodproppene og også forsterker virkningen av antikoagulantia.
 • Med dosulfiram. Hvis denne Metrogil Denta-gelen blir tatt sammen med Metrogil Denta, øker de giftige effektene av begge midlene. Dette påvirker negativt staten i sentralnervesystemet, samt det perifere nervesystemet.
 • Fenobarbital og fenytoin. Når disse stoffene blir tatt sammen med gelen, observeres en reduksjon i den antibakterielle effekten.
 • Med cimetidin. Hvis det tas samtidig med Metrogyl, vil oppløsningen av gelen i leveren bremse eller stoppe helt. Dette kan føre til blodkonsentrasjon, noe som vil føre til overdosering.

Innenlandske og utenlandske analoger

Angilex er en analog av Metrogil Dent

Dette er en av de svært gode og effektive analogene av stoffet, som har vist gode resultater i behandlingen av sykdommer i svelget og munnhulen. Angilex anbefales også til bruk under tannkjøtt hos barn, men bare for de som er 2,5 år. Legemiddelet anbefales også til bruk av pasienter som trenger oral behandling etter operasjonen.

Analog Metrogil Denta Gel - Fytodent

Dette stoffet anbefales å ta behandling av stomatitt, periodontitt og gingivitt. Legemidlet håndterer infeksjoner og betennelser i munnhulen, slik at det kan erstatte Metrogil Dent.

Analog Metrogil Denta Gel - Metrobioks gel

Dette stoffet kan helt erstatte Metrogyl Dent, hvis det plutselig er kontraindikasjoner for bruken. Det er også svært effektivt i å håndtere mange smittsomme og inflammatoriske sykdommer i munnhulen og brukes også.

I tillegg til narkotikaanaloger beskrevet ovenfor er det også slik:

Sjekk ut prisen på Metrogyl Denta Gel i 2018 og billige analoger >>> Kostnaden for Metrogyl Denta Gel kan variere betydelig i forskjellige apotek. Dette skyldes bruken av billigere komponenter i forberedelsen og prispolitikken i apotekskjeden. Men det er viktig at prisforskjellen mellom utenlandske og russiske kolleger forblir nesten uendret.

Dentamet er en lite kjent "kopi" av den populære Metrogil Dent-gelen.

Mange godt annonserte og dyre medisiner kan erstattes av tilgjengelige "kopier" - generikk. Samtidig vil effekten av behandlingen ikke lider i det hele tatt, og noen ganger overgår analogene til og med de opprinnelige preparatene i noen egenskaper.

Så den populære gel Metrogyl Denta har en lite kjent "twin" i sammensetningen - Dentamegel. La oss finne ut hva slags stoff det er, når det brukes, hva slags vurderinger har Dentamet, og om det er verdt å betale for å kjøpe en dyrere motpart.

Hva slags stoff Dentamet?

Dentamet er en tanngel. Instruksjoner til stoffet indikerer at den er beregnet utelukkende for tannbruk. Produksjon Dentameta organisert på anlegget til den russiske vitaminfabrikken Altaivitaminy, som er blant de største farmasøytiske selskapene i landet.

Tilgjengelig gel i aluminiumsrør på 25 gram. Gelen selv er viskøs, fargeløs, litt uklar. Den har en mint smaken.

Gel stomatologisk Dentamet.

Virkningen av gel Dentamet gir en kombinasjon av to stoffer - metronidazol og klorhexidin. Metronidazol er en antibakteriell og antimikrobiell komponent.

Klorhexidin har en kraftig antiseptisk effekt, den er aktiv mot anaerober, aerober, gram-positive og gram-negative bakterier, gjær.

Begge stoffene er inkludert i listen over viktige legemidler godkjent av Verdens helseorganisasjon.

Når brukes Dentamet?

De aktive komponentene i gel Dentamet når den kommer i kontakt med munnslimhinnen, har en skadelig effekt på den patogene floraen, noe som fremkaller utviklingen av tannhelsesykdommer. Gelen brukes til å behandle smittsomme og inflammatoriske sykdommer i munnhulen og deres forebygging. Dentamet kan være nyttig i behandling av:

 • gingivitt (både akutt og kronisk) - en inflammatorisk sykdom i tannkjøttet, manifestert av blødning, dårlig pust, ødem og smerte i tanntandens vev;
 • periodontitt - periodontal betennelse, ledsaget av tannkjøttets ødeleggelse og tannkreft;
 • periodontal sykdom - periodontale lesjoner av ikke-smittsom opprinnelse, der detudering av tenner og tenner løsner opp;
 • stomatitt (ulcerativ og aphthous) - inflammatoriske sykdommer der smertefulle sår dannes på munnslimhinnen;
 • cheilitis - skade på leppens hud;
 • gangrenøs pulpitis - betennelse i tannnerven, hvor nekrose av vevet oppstår;
 • alveolitis - betennelse i tannhullet, som oppsto etter utvinning av tannen;
 • periodontitt - en sykdom hvor en infeksjon faller utenfor tannens grenser - i tannbunnsområdet
 • tannpine forårsaket av tilsetning av infeksjon.

Komponentene av stoffets sammensetning.

I de fleste tilfeller bør gelen brukes som en del av kompleks terapi. Alene for å kurere sykdommer som periodontitt, periodontal sykdom, alveolit ​​eller periodontitt, er tanngelen ikke i stand, siden den ikke inneholder antiinflammatoriske komponenter.

Bruk av Dentagel som monoterapi gir kun mening for milde former for gingivitt og stomatitt. Videre, før behandling påbegynnes, er det nødvendig å eliminere den faktoren som fremkaller utviklingen av sykdommen.

For eksempel, hvis gingivitt er forårsaket av feil oral pleie og overbelastning av bakteriell plakk og tartar i området med gingivalmarginen, vil smelting av tannkjøttet med en gel bli avfall.

Først av alt, for å eliminere betennelse i tannkjøttet, må pasienten konsultere en tannlege for profesjonell tannrengjøring og fjerning av tannskudd. Og etter det kan du holde på bruk av tanngel.

Før du bruker gelen til behandling av gingivitt, må du rengjøre tannplakkene.

Når du løper former for gingivitt og etter fjerning av tannplakk, kan det hende at bruk av gel ikke er nok. Tannlegen kan foreskrive en kompleks behandling, som inkluderer lokal behandling av munnhulen med antiseptika og inntak av antibakterielle legemidler.

Ved behandling av stomatitt kan Dentagel kun virke i tilfelle av ulcerative og aphthous sykdomsformer. Det finnes ingen antivirale komponenter i sammensetningen av stoffet, så det er meningsløst å bruke det til behandling av herpetic stomatitt.

Viktig: De fleste sykdommene som er oppført i indikasjonene for bruk av gelen, med feil behandling, kan bli kronisk. Ikke medisinske. En effektiv behandling kan foreskrives av en lege.

Hvordan påføre gelen?

Gelen er beregnet for lokal bruk.

Ifølge instruksjonene påføres Dentamet på de berørte områdene av tannkjøttet og munnslimhinnen to ganger om dagen. Etter bruk av stoffet, anbefales det ikke å spise eller drikke minst 25-30 minutter, siden bruk av mat og drikke vil svelge gelen, noe som vil negere effektiviteten. Av samme grunn bør du prøve å ikke svelge spytt i noen tid.

Med nederlaget til munnslimhinnen kan gelen påføres den med en ren finger eller å behandle smertefulle områder med en bomullspinne. Gelen kan også påføres tannkjøttet med en finger, for enkelhets skyld kan du bruke en tannbørste.

Tips: Effektiviteten av behandlingen blir høyere hvis du børster tennene grundig, skyll munnen og tørk slimhinnen fra spytten med en bomullspinne før du påfører gelen.

Varigheten av behandlingen avhenger av type sykdom og alvorlighetsgrad. I gjennomsnitt er varigheten av behandlingen 7-10 dager. I mildere former for gingivitt og stomatitt merker pasientene en synlig forbedring allerede ved 3-4 dager.

Tips: For å forbedre effektiviteten av gelen, er en av bruksområdene av verktøyet best gjort etter en kveld børsting tennene før sengetid. Så gelen forblir på den slimete lengre og kan ha en mer varig effekt.

Gelen kan brukes som et forebyggende tiltak. For å gjøre dette legges en liten mengde av produktet til tannkremet mens du børster tennene, eller gelen påføres direkte på slimhinnen etter en hygienisk prosedyre. Forebyggende kurs utføres ikke mer enn 2 ganger i året. Kursets varighet kan være fra 2 uker til en måned.

Vi anbefaler å vite hvorfor en ubehagelig lukt kan dukke opp under kronen og hvordan du kan eliminere den.

Les: Hva du trenger å gjøre for å øke hastigheten på helingen etter hullet etter tannutvinning.

Som vi har sagt, er Dentamet en analog av det velkjente stoffet MetroGil Dent gel. Dette betyr at de aktive ingrediensene, indikasjonene på bruk og form for frigivelse av legemidler er identiske.

Begge produktene er egnet for behandling av voksne og barn over 6 år. På emballasjen og Dentameta og Metrogil Dent er det et tegn på at stoffene er godkjent av Tannforbundet i Russland.

Dette indikerer høy kvalitet på medisiner.

Metrogil Denta har en mer viskøs og tykk konsistens.

Men forskjellene mellom dem er fortsatt der. En av de viktigste - prisen. Dentamet Gel koster ca 130 rubler, i enkelte apotek kan prisen på stoffet nå 180-190 rubler per rør. Metrogil Dent er dyrere med om lag 40%. Minimumskostnaden for Metrogil Dent-gel er 180 rubler, du kan møte prislappen på 240 rubler og mer.

Til notatet: Foruten gel Metrogil Denta Dentamet har andre analoger, med en enda rimeligere pris, som Metrodent og Metrohex. Men i apoteksnettet for å finne dem vanskeligere.

Prisforskjellen er ikke den eneste forskjellen mellom stoffene. Effektiviteten av behandling med Dentamet gel for noen pasienter var høyere enn Metrogyl Dent. Kundevurderinger peker på andre forskjeller i geler:

 • Metrogyl Denta har en mer viskøs og tett konsistens, Dentamet er mer flytende og verre beholder seg på slimhinnen.
 • smaken av Metrogil Denta gel er mer behagelig; Denamet har en bitter smak;
 • Metrogils plasttuba er lettere å betjene enn Dentamet aluminiumsemballasje;
 • Volumet av røret Dentamet mer med 5 gram, men på grunn av konsistensen og forbruket av det større;
 • Metrogil Denta kan kjøpes på nesten alle apotek, Dentamet er mindre vanlig i salget.

Dentamet vil være et godt alternativ til den populære Metrogil Dent-gelen for de som vil spare på behandlingen, spesielt siden anmeldelser sier at det generiske stoffet er svært effektivt.

Lær hvordan du børster børster med en børste.

Vi anbefaler å lese om dyp fluoridering av tennene med stoffet Gluftored.

Les: Hvordan bruke Hexasprey med ondt i halsen.

Dentamet Gel er en brukervennlig og effektiv behandling for mange tannssykdommer.

Den har nesten ingen kontraindikasjoner (ikke egnet for individuell intoleranse mot gelens komponenter) og forårsaker sjelden bivirkninger i form av allergiske reaksjoner.

Legemidlet selges uten resept av en lege, men det er verdt å forstå at i sjeldne tilfeller vil det være nok å bruke en gel for å bekjempe sykdommen. Oftest er komplisert behandling nødvendig, noe som bør foreskrives av legen etter å ha undersøkt munnhulen. Ikke bli syk!

Metrogyl Denta® (Metrogyl denta®)

Produksjonsfirma: UNIQUE PHARMACEUTICAL Laboratories (India)

Стомат Tanngel: rør 20 g Reg. №: П N015982 / 01

Klinisk farmakologisk gruppe:

Antimikrobielt stoff for lokal bruk i tannlegen

Frigivelsesform, sammensetning og emballasje

◊ Dental opaliserende gel, myk, hvit eller nesten hvit.

Flere Artikler Om Typer Acne