Metrogyl er et spesielt stoff basert på den aktive syntetiske substansen Metronidazol. På apotekshyllene kan det ses i ulike former for utgivelse. For eksempel kan det være en gel for aktuell applikasjon, tabletter eller Metrogyl dropper.

Løsningen injiseres som en sprøyte, og med en dråper. Vurder prosedyren for bruk av stoffet intravenøst, prosedyren for selve prosedyren, dens effektivitet og mulige kontraindikasjoner.

Når det anbefales å administrere legemidlet intravenøst

Metrogyl til injeksjon er et antibakterielt middel med effektiv antibakteriell aktivitet som hjelper kroppen å overvinne:

 • encellet mikroorganisme av slekten Trichomonas;
 • bakterier av monotypisk slekt Gardnerell, fakultative anaerober;
 • flagellat protesterer fra ordens diplomadadid;
 • Gram-positive, obligatorisk anaerobe bakterier som er i stand til å produsere endosporer;
 • parasittiske protozoer;
 • gram-negative anaerobe stavformede bakterier av familien Bacteroidaceae;
 • bakterier som Fusobacteria og Fusobacteriia;
 • Gram-negativ anaerob, spore-båret coccoid bakterier;
 • Prevotella;
 • Gram positiv, strengt anaerob bakterier, etc.

Dette verktøyet hemmer ikke bare smittsomme prosesser, men under påvirkning blir svulster og bakterier så følsomme som mulig for stråling, differensierende prosesser i kroppen aktiveres.

Bruk av legemidlet intravenøst ​​anbefales i tilfelle av alvorlig infeksjon, uavhengig av sted. Også, er Metrogyl foreskrevet intravenøst ​​en lege dersom stoffet ikke kan tas oralt. Metrogyl intravenøs drypp foreskrevet med passende diagnoser:

 • intestinal eller ekstra intestinal amebisk dysenteri;
 • giardiaz;
 • invasiv sykdom i det humane urogenitale systemet;
 • Trichomonas uretritt, så vel som vaginitt;
 • Borovsky sykdom;
 • kroniske parasittiske hudlesjoner
 • giardiasis;
 • en sykdom som forårsaker sår i kolon som følge av balantidium coli;
 • infeksjoner som påvirker beinvev, samt ledd;
 • betennelse i membranene i hjernen og ryggmargen;
 • død av hjernevev;
 • bakteriell endokarditt;
 • betennelse og dø av lungeceller;
 • smittsomme prosesser i tarm og bekken organer;
 • antibiotika-assosiert diaré;
 • ødeleggelsen av kroppens celler på grunn av alkoholens skadelige virkninger;
 • ulcerøs kolitt og betennelse i mageslimhinnen, som er assosiert med en spiralgram-negativ bakterie som smitter forskjellige steder i magen (i kombinasjon med amoksicillin);
 • kirurgi på tarmmembranen, gynekologisk og andre sykdommer (for å forebygge komplikasjoner forårsaket av smittsomme prosesser).

Dropper med metrogyl med flegmonøs sår hals

Phlegmonous sår hals - er en akutt inflammatorisk sykdom som er lokalisert i aluminous vev. Oftest utvikler denne sykdommen som en komplikasjon av angina eller forverring av kronisk betennelse i mandlene, sjeldnere som følge av betennelse i det myke vevet.

Denne sykdommen løper parallelt med økningen i ødem og inflammatoriske prosesser, ledsaget av ubehagelige smertefulle opplevelser, hvor prosessen med å svelge blir nesten umulig. Å ta stoffene oralt blir umulig, og derfor finnes Metrogil-løsning for intravenøs administrering. Det er oftest foreskrevet for flegmonøs ondt i halsen.

Hvordan injisere stoffet intravenøst?

Den første dosen av legemidlet bør som regel være opptil ett gram, mens varigheten av legemiddeladministrasjonen er 30 minutter. Deretter administreres legemidlet åtte timer senere, et halvt gram med en hastighet på 5 ml / 60 sekunder. Behandlingsforløpet skal vare i 7 dager eller mer.

Når du setter opp en intravenøs dropper, er pasienten forpliktet til å sitte i en behagelig stilling som ligger på ryggen eller siden. Legemidlet injiseres i en vene gjennom en steril nål. I dette tilfellet bør infusjonshastigheten overvåkes av en sykepleier, ved hjelp av en glidebryter. Når agenten løper ut, fjernes dråperen og nålen.

Når drippere ikke anbefales

Legemidlet beskrevet i artikkelen er ikke anbefalt for bruk:

 • I sykdommer som påvirker arbeidet i sentralnervesystemet negativt;
 • Med blodtransfusjoner;
 • I løpet av de tre første månedene av svangerskapet;
 • Mens du ammer;
 • Ved nyresvikt.

Dosering for barn

Pasienter under 12 år er foreskrevet i unntakstilfeller. Skjematisk er rekkefølgen av påførelsen lik dosen av en voksen. Den nødvendige mengden av legemidlet er satt strengt på en personlig måte for hver liten pasient. Når den ikke kan overstige syv til åtte gram.

Skjema for bruk og destinasjon av stoffet avhenger av typen sykdom. Hvis Metrogyl ble foreskrevet intravenøst ​​for behandling av purulent sykdom, er det bare nødvendig å behandle en gang for å kunne gjenopprette. Før operasjonen er en doser med en dose på 1 g foreskrevet for voksne og unge pasienter. stoffet. På operasjonsdagen må du legge inn et og en halv gram av stoffet i henhold til ordningen på fem hundre milligram hver 5. time.

48 timer etter operasjonen er en vedlikeholdsdråper foreskrevet. Om ønskelig kan pasienten ta en pille eller suspensjon. Hvis en pasient har blitt diagnostisert med nyresykdom, reduseres dosen av legemidlet intravenøst ​​til en milligram to ganger om dagen.

Ved behandling av onkologiske sykdommer anbefales det at stoffet brukes i form av et radiosensibiliserende middel. Dråperen er plassert noen få timer før stråling starter. Det er viktig å observere dosen på 160 mg per kg vekt. Deretter må dråpen settes ned etter to uker, så vel som før hver kjemoterapi-prosedyre. Under administrering anbefales det ikke å overskride maksimal dose.

I tilfelle av livmorhalskreft anbefales ikke legemidlet. Det er nok å gå inn i stoffet intramuskulært før du tar kjemoterapi eller tar en pille.

Bivirkninger

Ved intravenøs administrering av stoffet forventer vi noen bivirkninger. Konvensjonelt kan de deles inn i de som ofte er funnet og ikke veldig.

Av de som oppstår i 80 prosent av tilfellene, avgir:

 • Tørking av slimhinnen;
 • Følelse av kvalme;
 • Apati til produkter;
 • Ubehagelige opplevelser i magen;
 • Metallisk bite i munnen.

Bivirkninger som forekommer i 25 prosent av tilfellene:

 1. På den delen av mage-tarmkanalen: utilstrekkelig avføring, sensasjon før oppkast, enkeltoppkast.
 2. Fra siden av sentralnervesystemet: dårlig koordinering, sirkel i hodet, hyperaktivitet, søvnforstyrrelse, alvorlig hodepine, generell svakhet i kroppen.
 3. Allergiske symptomer: Hudutslett, nesopharyngeal mucosa begynner å hovne, en økning i blodstrømmen til huden.
 4. På den delen av det genitourinære systemet: vilkårlig utskillelse av urin, blir urin skarlagen eller brunaktig tinn, betennelse i eggstokkene og urinveiene, trøst, økt protein i urinen.
 5. Inflammasjon av venøse vegger med dannelse av blodpropp i lumen av betent venen.

Interaksjon med andre legemidler

Når det administreres intravenøst, anbefales ikke legemidlet å bli kombinert med andre farmakologiske midler.

Effekten av en indirekte antikoagulant aktiveres, noe som fører til dannelsen av et komplekst protein, en av de viktigste indikatorene for et koagulogram. Disulfiramum forårsaker etanolintoleranse. Hvis stoffet brukes samtidig med det beskrevne middelet, kan forskjellige nevrologiske symptomer utvikles (intervallet mellom administrering er minst 14 dager).

H2-histaminreseptorblokkeren hemmer de aktive stoffene i Metrogil, noe som kan føre til økt konsentrasjon i blodserum og øke risikoen for bivirkninger.

Samtidig bruk av narkotika som stimulerer mikrosomal redoks enzymer kan påvirke leverens virkemåte negativt. Som et resultat av dette reduseres konsentrasjonen av Metrogil i blodet, stoffet blir ineffektivt og gir ikke den ønskede effekten.

Hvis samtidig bruk av stoffet med andre antiinflammatoriske legemidler, kan konsentrasjonen av sistnevnte øke. Dette har en positiv effekt på forgiftningen av kroppen med giftige stoffer.

De aktive stoffene i legemidlet bør ikke kombineres med legemidler som blokkerer reseptorene og membrankanaler uten å åpne dem uten å forårsake depolarisering. Sulfonamider arbeider for å forbedre den antimikrobielle effekten av Metrogil aktive stoffer.

Spesielle bruksanvisninger

Mens du tar stoffet og flere uker etter slutten av behandlingssyklusen, anbefales det ikke å bruke drikkevarer som inneholder koffein og alkohol. Ellers kan en disulfiram-lignende reaksjon utvikles: lokale smertefulle opplevelser av spastisk type, kvalme, oppkast, migrene, plutselig blodstrøm til ansiktet.

Dersom de aktive stoffene er kombinert med amoksicillin, anbefales ikke behandlingsforløpet for pasienter som ikke har oppnådd voksenlivet. I en lang behandlingstid er det nødvendig med ukentlige laboratorieblodprøver for å overvåke forekomsten av inflammatoriske prosesser.

Ved å redusere antall leukocytter i en enhet av blodvolum, kan behandlingen videreføres bare ved å utelukke muligheten for å utvikle smittsomme sykdommer fullt ut. Hvis en pasient har et brudd på koordineringen av bevegelser av ulike muskler, svimmelhet eller annen forverring av det nevrologiske systemet, er det nødvendig å stoppe behandlingen umiddelbart og rette den. Dette elementet er påkrevd.

Under påvirkning av aktive stoffer kan pasientens urin av og til endre sin naturlige nyanse, som anses som normal. Holdbarheten til legemidlet er 3 år, forutsatt at den er lagret på et mørkt sted, med temperaturindikatorer ikke høyere enn 30 grader.

Metrogil salve fra det som hjelper

Metrogyl gel: bruksanvisninger, hva som hjelper, sammensetning, analoger og vurderinger

Kroppens forsvarsmekanismer krever omfattende støtte, ellers vil immuniteten raskt bli utarmet, og sykdommer vil bli permanente "gjester" av personen.

Apotek har et bredt spekter av antibakterielle stoffer, men bare en liten del av dem fortjener oppmerksomhet. Dagens artikkel er viet til en av dem. Så, vi møter - metrogylgel - en kompleks medisin med uttalt antimikrobielle egenskaper.

Narkotikabeskrivelse

Metrogylgel er et legemiddel til ekstern bruk, hovedsakelig brukt for bakterielle lesjoner av epidermis. Sammensetningen motstår effektivt anaerob infeksjon, takler hudutslett dermatologisk natur. Som en del av salven finnes det en rekke antibakterielle elementer som undertrykker den vitale aktiviteten til patogen mikroflora.

På kort tid kan comedoner, soppinfeksjoner, akne, kroniske lidelser og akne elimineres. Populariteten til legemidler på grunn av overkommelig pris og høy effektivitet. Antibakterielle egenskaper av liniment gjør det mulig å behandle utprøvde dermatologiske patologier.

Legemidlet går ikke inn i systemisk sirkulasjon, den har en minimumsliste over kontraindikasjoner og bivirkninger.

Klinisk farmakologisk gruppe

Metrogylgel er en moderne representant for den farmakologiske gruppen av antiprotozoale legemidler. Anvendelsesområdet for den medisinske sammensetningen er den etiotropiske behandlingen av sykdommer av infeksjonell etiologi utløst av bakteriens aktivitet, den enkleste encellulære. Dette er et ikke-hormonelt legemiddel, og derfor er det ved langvarig behandling ikke vanedannende.

Metrogyl gel eliminerer leishmaniasis infeksjon

Den vurderte medisinen er rangert i flere farmakologiske grupper: legemidler til behandling av leishmaniasis, trichomoniasis, til behandling av protozoale patologier, antiparasitiske og antimikrobielle midler.

Farmakologisk aktivitet

Det viktigste aktive elementet i salven er metronidazol (en av imidazolderivatene). Et karakteristisk trekk ved dette stoffet er en utprøvd antiprotozoal og antimikrobiell virkning rettet mot anaerob type patogene bakterier. Salven håndterer raskt med patogenisk aktiv single-celled (Entamoeba histolytica, Trichomonas vag.).

Legemidlet er ikke blottet for nominell antioxidantaktivitet:

 • komponenter hemmer biokjemiske synteseprosesser i nøytrofiler;
 • aktive stoffer forstyrrer transport av hydroksylradikaler;
 • ved å redusere produksjonen av immunceller, forårsakes hydrogenperoksidmangel.

Ved lokal behandling er linimentet jevnt fordelt over overflaten av epitelet. Konsentrasjonen i systemisk sirkulasjon er minimal.

Frigi form og sammensetning

Farmasøytiske selskaper produserer gel i 30 g aluminiumrør. De er plassert i en sekundær pappemballasje, komplett med merknad med instruks for påføring, hvert rør i en separat pakke. For det meste er dette et stoff for lokal ekstern behandling. Det finnes andre typer stoffer - "Dent", "Vaginal Gel".

Konsentrasjonen av det aktive stoffet (metronidazol) overstiger ikke 10 mg basert på hver 1 g av preparatet. Gelen er bredt representert ekstra ingredienser:

 • propylenglykol;
 • Carbomed (940);
 • edetat dinatrium;
 • metylparahydroksybenzoat.

Ytterligere komponenter kan avvike noe for forskjellige former for utløsning, men virkningsmekanismen for stoffet endres ikke.

Vilkår for lagring

I samsvar med anbefalingene som er skissert i merknadene, foreskrives doseringsformer som skal lagres på et mørkt sted, fjernt fra fuktighetskilden, ved temperaturer fra 8 til 30 ° C. Butikk i kjøleskapet er forbudt, siden lave temperaturer påvirker de terapeutiske egenskapene til sammensetningen negativt.

I en forseglet rørlagring lagres opptil 36 måneder fra datoen som er angitt på pakken. Når du åpner pakken, rør eller brudd på integriteten - opp til 1 måned.

Instruksjoner for bruk

Instruksjonene for metrogelgel indikerer at det er et antibakterielt legemiddel, derfor brukes det i henhold til reseptet, og iagttar det mangfoldige bruksområdet. Sammensetningen gnides inn i den berørte huden ikke mer enn 2 ganger daglig (helst om morgenen og før sengetid). Et godt resultat vil ikke vare lenge med å komme, underlagt følgende instrukser:

 1. Utslett av huden på ryggen eller ansiktet forsiktig rengjort med et antiseptisk middel (uten alkohol, klorhexadin vil gjøre). Deretter tørkes problemområdene.
 2. Gelen påføres problemområdet med et tynt lag og jevnt fordelt over hele området av lesjonen.
 3. Sammensetningen blir forsiktig gnidd inn i epitelet med lett masserende bevegelser.
 4. Hvis hudkvise er bare en eller flere, blir de behandlet separat, uten å inkludere sunn dermis.

Dosen bestemmes av legen etter å ha undersøkt pasienten individuelt. Behandlingstiden overskrider ikke 3 uker.

Indikasjoner og kontraindikasjoner

Metrogil salve bidrar til å takle dermatologiske sykdommer i smittsom etiologi. Indikasjoner for bruk:

Metrogyl gel vil hjelpe i kampen mot seborrheisk dermatitt

 • sår, kutt på huden med progressiv helbredelse;
 • seborrheisk dermatitt, på grunn av frigjøring av en stor mengde sebum;
 • akne vulgar-type utslett;
 • trophic ulcers, lokalisert i nedre ekstremiteter, komplisert eller provosert av diabetes mellitus, vaskulære patologier, åreknuter;
 • pleide å behandle rosacea, akne (som foreskrevet av lege).

Før du bruker stoffet, er det viktig å undersøke kontraindikasjonene, ellers er det risiko for bivirkninger.

Det anbefales å avstå fra å bruke gelen når:

 1. Individuell intoleranse over komponentene i sammensetningen, overfølsomhet i huden.
 2. Alvorlig nyresvikt.
 3. Diagnostisert epilepsi eller leukopeni.

I hvert tilfelle er det nødvendig å koordinere bruken av stoffet med legen din, for å behandle huden under oppsyn av en hudlege.

Dosering og administrasjon

Metrogyl gel brukes kun eksternt. Sammensetningen påføres problemområdet med et tynt lag (fra 1 til 3 g av blandingen er tatt på et område på 5 x 5 cm). Deretter jevnt fordelt og gnidd massasje bevegelser.

Et to-måneders terapeutisk kurs er nok til å eliminere patogen mikroflora helt.

Bivirkninger og spesielle instruksjoner

Narkotika skiller seg fra lignende antibakterielle stoffer ved nesten fullstendig fravær av bivirkninger. Som et unntak er følgende allergiske manifestasjoner mulige:

 • betennelse, rødhet eller irritasjon;
 • intens tåre når det kommer i kontakt med slimhinnene i øynene;
 • kløe, tørrhet og peeling av epitelet i behandlingsområdet.

Minimale kontraindikasjoner skyldes det faktum at stoffet virker lokalt uten absorpsjon av blodkarene. Før du bruker sammensetningen, er det viktig å konsultere en hudlege.

Bruk under graviditet og amming

I metrogil er det ingen begrensninger på bruken i barneperioden, amming. Men på grunn av mangel på kliniske studier, under graviditeten, blir ikke gelen brukt i første trimester. Mulige behandling korte kurser bestilt av lege med 2-3 trimester. Når du ammer et barn, er bruk av medisin også utelukket.

Interaksjon med andre legemidler

Metrogilsalve er preget av minimal adsorpsjon i blodstrømmen. Men tilstedeværelsen av et stoff som metronidazol i sammensetningen av medisinen forårsaker dets uforenlighet med indirekte antikoagulantia. Legene anbefaler at man unngår samtidig inntak av flere medisiner.

Priser og helligdager fra apotek

Populariteten til metrogilgel skyldes i stor grad sin effektivitet og prisgunstighet. Hvis vi lager en sammenlignende parallell med andre farmakologiske legemidler, er kostnaden for medisinen lav - fra 100 til 220 rubler for 1 tube per 30 g. Legemidlet blir dispensert på apotek uten resept.

analoger

Legemidlet har analoger, men antibakterielle midler gjelder ikke for dem. Sammensetningen er ofte forskjellig, som er virkningsmekanismen på problemområder i kroppen.

Det anbefales å bruke metronidazolbaserte legemidler som erstatninger:

Det er tryggere hvis analogen er foreskrevet av den behandlende legen. Før bruk er det viktig å gjøre seg kjent med instruksjonene og kontraindikasjonene, siden de kan avvike fra de som er beskrevet ovenfor.

anmeldelser

Polina, 19 år gammel, Ulyanovsk

Jeg bruker Metrogil gel i omtrent et år. Advisert en hudlege for akne. Som et resultat, smurt jeg ansiktet mitt 2 ganger om dagen, som angitt i instruksjonene. Akne forsvinner ved slutten av 2. uke. Det var ingen bivirkninger, vanlig gel. Nå har jeg tenkt å bruke som et forebyggende tiltak. Hvem vet, om det kan brukes for å forhindre tilbakefall? Eller begrense behandlingen av akne som har dukket opp?

Margarita, 28 år gammel, Sotsji

Med hjelp av denne fantastiske og svært effektive gelen ble kvitt akne. Brukt 2 ganger. Brukes kun på de områder av huden hvor utslettene allerede var synlige, prøvde ikke å påvirke den sunne. Om morgenen behandles problemområder med salicyl-sink-sammensetning. For 2,5 uker med denne terapien har ansiktet blitt flere størrelsesordener friskere, vakrere. Jeg husker ikke engang akne!

metrogil

Legemidlet Metrogyl har en bakteriedrepende virkning på et relativt bredt spekter av anaerobe mikroorganismer, dessuten er det effektivt mot de enkleste og noen gram-positive bakterier. Den aktive substansen, metronidazol, tilhører gruppen nitroimidazolderivater. Etter reaksjonen av reduksjonen av 5-nitrogruppen, som oppstår når den interagerer med de intracellulære proteiner av bakterier, er legemidlet i stand til å hemme syntesen av bestemte nukleinsyrer, som er grunnlaget for bakterielt DNA. På grunn av denne effekten på DNA forekommer mikrobiell celledød. Metrogyl er effektiv til behandling av bakterielle infeksjoner forårsaket av anaerobe mikroorganismer Veillonela spp., Fusobacterium spp., Bacteroides spp., Clostridium spp., Eubacterium spp., Peptostreptococcus spp., Peptococcus spp. Stammer av Trichomonas vaginalis, Gardnerella vaginalis, Entamoeba histolytica, Giardia intestinalis er følsomme for virkningen av metronidazol. Metronidazol har en bakteriedrepende effekt mot Helicobacter pylori, men monoterapi med stoffet utvikler raskt resistens, derfor, når behandling av sykdommer forårsaket av Helicobacter pylori, brukes Metrogil i kombinasjon med amoksicillin, som undertrykker utviklingen av resistens.

I smittsomme sykdommer forårsaket av blandet aerob og anaerob flora, brukes Metrogil i kombinasjon med aktive aerob antibiotika, og det er en gjensidig synergisme mellom antibiotika og metronidazol. Metronidazol øker følsomheten til svulster for stråling. Den har en handling som ligner disulfiram. Stimulerer prosessene for reparasjon i kroppen.

Legemidlet er inntatt godt absorbert fra mage-tarmkanalen. Maksimal plasmakonsentrasjon etter oral administrering er nådd innen 2 timer. Metronidazol trenger godt inn i alle biologiske væsker og vev i kroppen. Høye konsentrasjoner av metronidazol finnes i organer som lungene, nyrene, leveren, hjernen og huden. En mengde metronidazol som er i stand til å utøve en terapeutisk effekt er isolert i spytt, cerebrospinalvæske, abscesshulrom, fostervann, vaginale sekresjoner, seminalvæske, brystmelk. Graden av binding til plasmaproteiner er lav og når maksimalt 18-20%.

Utskilt hovedsakelig av nyrene, men en liten mengde metronidazol utskilles i avføringen. Halveringstiden er 6-8 timer og øker med nedsatt leverfunksjon.

Med gjentatte administreringer av legemidlet hos pasienter med alvorlig nedsatt nyrefunksjon, kan metronidazol akkumuleres, dette bør vurderes ved forskrivning av legemidlet.

Hjelper Metrogil acne gel? Hvordan søke

Akne er ikke bare vakkert, men også veldig ubehagelig, fordi formasjonene er smertefulle, kan helbrede lenge, danner sår. For behandling i moderne dermakosmetologi brukes aktivt et slikt stoff som Metrogil. Om ham videre.

Hvilken effekt Metrogil gel har på akne

Metrogyl gel er en av de billigste og samtidig effektive legemidler for behandling av akne, eliminering av hudbetennelser.

Gel Metrogil inneholder metronidazol (den viktigste aktive ingrediensen i stoffet) og hjelpekomponenter som forbedrer virkningen. Indikasjoner for behandling:

Action Metrogil med subkutan akne

Gelpreparasjon har en direkte effekt på akne. Med undertrykkelse av talgproduksjon eller inhibering av aktiviteten til Demodex (subkutan tikk), er virkningen av medikamentet ikke relatert, men formelen har en positiv effekt på transporten av mikroorganismceller med proteiner. Det vil si at det trenger inn i DNA i sykdomscellene og begynner å ødelegge dem fra innsiden. Metrogyl lindrer også betennelse (hovedårsaken til akne), har en antioksidant effekt, reduserer produksjonen av aktive oksygenceller ved hjelp av nevrofiler, samt frie radikaler.

Gjør acne på paven og tilbake?

Ja, det hjelper, fordi det er rettet mot fokus av betennelse og eliminerer dem, har en kompleks beroligende effekt. Det vil si med utslett av annen etiologi på kroppen (presten og ryggen er de mest problematiske områdene) Metrogil gel kan brukes. Før behandling påbegynnes, anbefales det å konsultere lege. Hvis du ikke ser noen effekt etter langvarig bruk av stoffet, passer det deg ikke. Det gir ingen effekt Metrogil bare med urticaria, demodicose, rosacea, utvikler seg mot bakgrunnen av rosacea.

Du kan være interessert i: Hva forårsaker akne på ryggen og hvordan å behandle dem

Kan jeg bruke under graviditet

Det er lov å bruke Metrogil akne gel under graviditet, men dette bør gjøres nøye. For det første bør de potensielle fordelene av stoffet overstige fosterskader, og for det andre, under graviditeten, øker kroppens generelle følsomhet, og allergiske reaksjoner oppstår oftere. Så vær forsiktig.

Metrogil gel: for og imot

Så fordelene med stoffet:

 • Uttalt antimikrobiell, bakteriostatisk virkning.
 • Effektiv antiinflammatorisk effekt, økt cellulær immunitet.
 • Aktivitet mot anaerobe bakterier.
 • Det beste middelet for behandling av vulgært og rosacea.
 • Minimal absorpsjon av det aktive stoffet i blodet.

De første resultatene av behandlingen blir merkbare raskt, og den oppnådde effekten varer i lang tid. Gelen akselererer også helbredelsen av sår, forhindrer utseende av arr og glatter ut de gamle sporene av post-acne - alt sammen gjør det deg i stand til å bli kvitt ikke bare akne, men også deres effekter.

Og likevel har produktet ulemper - det forårsaker ofte desquamation og kløe av tørr hud, som følge av langvarig bruk, utvikler avhengighet.

Regler for anvendelse. Kursets varighet

Metrogyl påføres ren, tørr hud (det er mest praktisk å gjøre dette etter vask) med et tynt lag to ganger om dagen. Pass på at gelen helt dekker det berørte området, ellers vil du ikke oppnå de ønskede resultatene av behandlingen. I alvorlige former for akneutslett skal Metrogil påføres under bandasjen.

Under behandling med Metrogyl gel, begrenset sollys og sørg for å bruke produkter med høy beskyttelsesfaktor, ellers kan det forekomme brannskader.

Gelen er vannbasert, så den er ganske lett, enkel å påføre, absorberer den raskt og krever ikke skylling. Den kan brukes, inkludert under sminke, men du må tillate preparatet å bli absorbert i ca. 10 minutter før du bruker grunnlag, pulver. En viktig fordel ved Metrogil gel er at den ikke tørker huden, forårsaker ikke følelsen av tetthet og flak.

Gjennomsnittlig varighet på kurset er 3-9 måneder. De første positive resultatene blir merkbare etter 2-3 uker med konstant bruk av produktet.

Kontraindikasjoner og bivirkninger

Den eneste absolutte kontraindikasjonen for bruk av Metrogil er individuell følsomhet overfor de viktigste aktive ingrediensene i stoffet - metronidazol. Under graviditet og amming, er det mulig å bruke det, som vi allerede har skrevet ovenfor, men dette bør gjøres med forsiktighet. Bivirkninger under behandling er svært sjeldne, fordi stoffet absorberes av blodplasmaet i minimale mengder. Likevel, i noen tilfeller er allergiske reaksjoner, brennende og kløe, betennelse, tåre i øyemembranene mulig.

Metrogyl gel kan (og i noen tilfeller og bør) påføres med andre former for akne. Dårlig kompatibilitet med stoffet unntatt med warfarin.

Metrogyl gel kan brukes sammen med andre stoffer - det har nesten ingen effekt på dem eller har minimal effekt. Ofte er verktøyet foreskrevet i forbindelse med ål og svovelmasker. Du kan ikke bruke Metrogil med warfarin.

Effektiviteten av behandlingen: bilde "før" og "etter"

I mildere former for akne blir de første resultatene av terapeutisk hjemmebehandling merkbar etter noen uker - mengden utslett reduseres, huden ser frisk ut og velpleies. Hvis du ikke merker mye forbedring, er stoffet ikke egnet. Kombinert behandling kan være nødvendig (Metrogyl blir ofte kombinert med andre legemidler i gruppen, for eksempel Differin, Regesin, Curiosin, etc.). Under behandling, spesielt nøye overvåke personlig hygiene, byttes ofte sengetøy og håndklær.

Metrogil er demokratisk når det gjelder kostnad og samtidig et svært effektivt stoff som eliminerer ulike typer og former for akne. Resultatene av ekstern terapi er avhengige av årsakene til utslett, alvorlighetsgraden av manifestasjoner og regelmessigheten av bruken av verktøyet. For å evaluere effektiviteten av behandlingen, se på "før" og "etter" bildene, samt les et kort intervju med en hudlege om problemet her -

analoger

Den viktigste analogen med Metrogil gel er Rosemet krem, men kostnaden for kroatisk produksjon er dyrere. Også stoffet kan erstattes med salver Viocept, Oflokain, Streptonitol, Cream Tda, men i alle disse verktøyene er det ingen metronidazol (som er i Rosamet og Metrogil). Derfor vurderes i denne anmeldelsen, farmasøytisk gel er et unikt middel for acne lesjoner - effektivt, billig og med en minimal mengde bivirkninger.

Metrogyl gel - et universelt middel for akne subkutane, billig og effektiv. Den er designet for langvarig bruk (fra 3 måneder daglig) og forårsaker sjelden bivirkninger. Med demodikose og rosacea er stoffet ikke effektivt.

Gjennomsnittlig vurdering: 1 vurderinger

Begynte å bruke metrogel gel på resept. I en alder av 23 innså jeg at overgangsalderen var langt borte, og de ekkelige pimples forsvant ikke. En hudlege sa at årsaken til hormonelle sykdommer. Jeg foreskrev et spesielt diett, flere stoffer for intern bruk (jeg vil ikke spesifikt nevne deg slik at du ikke har fristelsen til selvmedisinering). Og faktisk, metrogil - for bruk utenfor. Umiddelbart gjøre en reservasjon, jeg er en disiplinert person, så jeg observerte alle aktivitetene. Derfor å påstå at effekten bare var fra gelen er urettferdig. Behandlingsforløpet var en måned med korte pauser. Prisen på gelen er liten (250 rubler). Huden tørker ikke (jeg har en kombinasjon). Selv om legen og anbefaler en kombinasjon av midler for fuktighetsgivende. Vær tålmodig: ikke klem noe, ikke velg det, og prøv å røre ansiktet mindre. Jeg merket personlig effekten på dag 10. Akne begynte å tørke ut og merkbart redusere størrelsen. Anbefaler jeg et middel? Definitivt ja. Bare, men banal det kan høres, må du først konsultere lege. Akne er bare toppen av isfjellet, og det behandler hele problemet i komplekset.

Gel Metrogil for akne: bruksanvisninger, tilbakemelding fra eksperter og forbrukere

Metrogil Gel er et populært middel i kampen mot akne og akne. Det lokale stoffet har en antimikrobiell effekt som effektivt lindrer betennelse. Populariteten er basert på lav pris og positiv tilbakemelding fra personer som har brukt det til å behandle hudfeil.

Sammensetningen og virkningen av gel Metrogyl

Den aktive ingrediens i gelens sammensetning er metronidazol, på grunn av egenskapene som stoffet kjemper effektivt mot en rekke patogene bakterier, som utvikler seg intensivt når talgkjertlene er blokkert i inflammatorisk foki på huden. Metronidazol, som interagerer med mikrobielle celler, trer inn i deres DNA, ødelegger strukturen fra innsiden.

Ekstra komponenter inkluderer:

 • natriumhydroksyd;
 • karbomer 940;
 • edetat dinatrium;
 • renset vann og andre.

Gel for ekstern bruk Metrogyl er effektiv i behandling av akne på grunn av den aktive aktive ingrediensen - metronidazol

De antibakterielle egenskapene til Metrogil gel stopper betennelse, og forhindrer spredning av infeksjon. Å være en antioksidant, forhindrer verktøyet aktivt skade på huden på de berørte områdene.

Lokal bruk av gel minimerer absorpsjonen av den aktive substansen i blodet, som virker på akneoverflaten. I dette tilfellet er stoffet kompatibelt med andre stoffer for hud og kosmetiske produkter.

Det skal bemerkes at Metrogil gel fra akne og Metrogyl Dent er to forskjellige stoffer. Den ene brukes til behandling av akne og akne, den andre - i inflammatoriske prosesser i munnhulen.

Kontraindikasjoner og mulige bivirkninger: er det mulig å bruke huden under svangerskapet

Den absolutte kontraindikasjonen for bruk av Metrogil gel er den individuelle intoleransen til den aktive aktive ingrediensen - metronidazol. Sannsynligheten for negative manifestasjoner med lokal behandling minimeres. Lav absorberbarhet av stoffet i blodet reduserer risikoen for bivirkninger, men utelukker dem ikke helt. Svært observert hudreaksjoner av allergisk art: peeling og tørrhet, kløe og brenning på applikasjonsstedet av gelen. Urtikaria og hudutslett er ekstremt sjeldne. Bruk av midler i øynene kan føre til rive.

Under graviditet og amming, er bruk av Metrogil gel ikke kontraindisert, men den skal brukes med forsiktighet.

Instruksjoner for bruk av gelen i behandling av akne

Ekstern behandling utføres i 2-4 måneder, gelen påføres to ganger om dagen (om morgenen og om natten). Før du behandler ansiktets hud, er det nødvendig å vaske av alt kosmetikk godt og påfør preparatet med et tynt lag med lette massasjebevegelser. Ved utilsiktet kontakt med slimhinner i øynene og munnen, skyll det med rennende vann.

Før du bruker gelen, er det nødvendig å rengjøre ansiktets hud, vask av alle kometer

Den lyse tekstur av vannbasert gel absorberes raskt, uten å stramme huden og gir ingen oljeaktig glans. Etter fullstendig tørking kan kosmetikk påføres ansiktet, men i løpet av behandlingsperioden anbefales det å redusere mengden til et minimum.

Den første effekten er merkbar etter en måned med vanlig bruk av gelen, mens den kombinerte terapien i kombinasjon med andre legemidler for akne vil øke effekten.

Det bør bemerkes at samtidig bruk av stoffet med metronidazol og warfarin kan forårsake uønskede manifestasjoner forbundet med de særegenheter ved dannelsen av blodpropper.

Rådgivning dermatologer om effektiviteten av Metrogil gel

Legene noterer seg den høye effekten av stoffet, basert på undertrykkelse av utvikling og vekst av anaerobe bakterier. Klinisk bevis indikerer gode resultater ved behandling av akne med Metrogil gel. Samtidig er avhengighet av det ikke observert og immunforsvaret i huden svekkes ikke.

Før og etter påføring av Metrogyl gel

Dermatologer anbefaler at du bruker gelen etter å ha konsultert en lege for å bestemme den sanne årsaken til hudutslett og foreskrive komplisert terapi som virker på akne på generell og lokal nivå.

Samtidig bemerker eksperter at behandlingen med Metrogyl er lang, og i spesielle tilfeller kan terapi være ineffektivt.

Forbrukeromtaler

Hvordan bli kvitt akne - video

Effektiv og rimelig gel Metrogil kan kjøpes på hvert apotek. Dette verktøyet har vist seg i behandling av akne og akne, men terapi bør begynne etter å ha konsultert en lege. Samtidig bør man ikke glemme de individuelle egenskapene i huden og allergiske reaksjoner i kroppen.

 • Forfatteren: Ulyana Panyugina
 • Skriv ut

Metrogyl dropper - fordeler og ulemper ved intravenøs behandling

Hvis legen anbefaler pasientens metrogyl-dropper, oppstår det spørsmål. Det er viktig å forstå hvordan det påvirker menneskekroppen. Metrogil er foreskrevet for inflammatoriske prosesser, giardias eller gynekologiske patologier. Tenk på hvordan du bruker metrogyl dropper og hvordan du setter det riktig, indikasjoner og bivirkninger.

Narkotikabeskrivelse

Hovedvirkningen av metrogil er antibakteriell. En gang i pasientens kropp dreper metrogil patogene bakterier.

Metrogil er tilgjengelig i tre farmakologiske former:

 • Løsning for intravenøs injeksjon. Finnes i en plastbeholder med et volum på 100 ml eller i form av 20 ml ampuller. En pakke inneholder 10 ampuller eller 1 boble.
 • Piller i en blisterpakke. Dosering 200 og 400 mg. Selges i pakker med 10, 50, 100 stk.
 • Suspensjon for oral administrasjon. Glassflaske i en boks med 60 og 100 ml.

Effektiviteten og valget av form for opptak avhenger av typen sykdom. Tildelt til en IV-drypp, tabletter og suspensjon bare av lege. Du kan bruke injeksjonsvæske, oppløsning når du skyller nasopharynx, som et desinfeksjonsmiddel.

Løsning for droppere har en lys gul farge. Løsningen bør være klar, fri for sediment og steril.

Utgitt injeksjonsvæske, oppløsning fra apoteksproduktene kun for resept.

Reseptbelagte legemidler

Metrogyl injeksjonsoppløsning har følgende indikasjoner:

 • Behandling og som profylaktisk mot luftbårne infeksjoner i preoperativ perioden. Hyppige indikasjoner før operasjoner på urinsystemet og organer i mage-tarmkanalen.
 • Indikasjoner for blandede infeksjoner av ulike etiologier.
 • Purulente serøse infeksjoner (intestinal amebiasis, sepsis, hjerne abscess eller bekkenorganer, peritonitt, hud eller bløtvev suppuration, bein og leddskader).
 • Indikasjoner intravenøst ​​i akutt form av sykdommer: giardiasis, trichomonas vaginitt, uretritt, amebiasis. Ved oppstart er suspensjonen påført.

Ved behandling av parasittinfeksjon brukes metrogiloppløsning intravenøst ​​i kombinasjon med apparatbehandling.

Det aktive stoffet går inn i det menneskelige blod gjennom droppen og settes inn i DNA i cellene i parasitten eller bakteriene. Dette fører til død av parasittiske mikroorganismer.

Etter dropper er konsentrasjonen av metrogyl i blodet lik 35,2 μg / ml. Faller gradvis og vises i uendret tilstand på 80%. Full blodrensing skjer den tredje dagen etter den siste dropper.

Infusjonsdose

Intravenøst ​​legemiddel er foreskrevet bare i den akutte sykdomsformen. I de innledende stadier foreskrives orale former - tabletter, suspensjon. Deres søknadssystem vil avhenge av sykdommens form og type.

Voksendose

Drops metrogyl voksenskjema kan også brukes til barn fra 12 år. Søknad instruksjon:

 • Den første dosen på 0,5-1 g med en droppvarighet på 30-40 minutter.
 • Videre er kurset foreskrevet hver 8. time med en dose på 500 mg. Administrasjonshastigheten av oppløsningen er 5 ml / min.

Hvis et barn eller en voksen er godt tolerert av infusjonen, blir de etter 3-4 droppere overført til en jetinjeksjon. Drepkursens varighet er 7-8 dager. Hvis infeksjonen går videre, blir kurset utvidet. På 24 timer er maksimumsmengden av metrogil for en voksen 4 g.

Etter dropper foreskrives metrogylum i form av tabletter eller suspensjoner ved 200 mg / 2 ganger daglig, som støttende terapi.

Barnas dosering

Barnløsning for administrasjon er tildelt i de mest ekstreme tilfeller. Søknadssystemet ligner en voksen. Dosen er valgt for hvert barn individuelt, men bør ikke overstige 7-8 mg / kg kroppsvekt per injeksjon.

På mange måter er ordningen for søknad og avtale avhengig av type sykdom. Hvis det ble foreskrevet metrogyl-droppere for purulente infeksjoner, er det ett tilførselsforløp som er tilstrekkelig for utvinning. I preoperativperioden foreskrives en voksen og et barn over 12 år 1 infusjon av 0,5-1 g 24 timer før kirurgi. På operasjonsdagen administreres 1,5 g metrogyl i henhold til 500 mg / administreringsskjemaet hver 8. time.

Etter operasjonen foreskrives en støttende behandling med piller eller suspensjon på den andre dagen. Hvis pasienten har nyresvikt, reduseres doseringsdosen til 1 mg / 2 administrasjoner per dag.

Ved behandling av kreft brukes metrogylon som et radiosensibiliserende middel. Drypperen plasseres 2-3 timer før bestrålingsprosedyren starter i en dosering på 160 mg per 1 kg pasientvekt. Videre gjentas prosedyren 2 uker før hver bestrålingsprosedyre. Maksimal dosering per administrering bør ikke overstige 10 g, kurset bør ikke overstige 60 g av legemidlet. På resten av strålebehandlingen brukes ikke stoffet.

Med onkologi av livmormetrogen blir ikke droppere satt. Før bestråling er det nok å gjøre en påføring av 3 g metrogil og dimetylsulfoksid 10%.

Hvilke bivirkninger du kan forvente og når du ikke bruker stoffet?

Ved behandling av metrogyl droppere bør bivirkninger forventes. Bivirkninger kan deles inn i hyppige og sjeldne.

Av de vanligste skiller seg ut:

 • Nasopharyngeal mucosa tørker.
 • Enkel kvalme.
 • Tap av appetitt
 • Kjedelig smerte i mage-tarmkanalen.
 • Smaken av metall i munnen.

Bivirkninger observeres mindre ofte:

 • På den delen av mage-tarmkanalen: forsinket avføring, kvalme, enkeltoppkast.
 • Fra siden av sentralnervesystemet: tap av koordinering, svimmelhet, hyperexcitability, søvnmangel, migrene, generell svekkelse av kroppen.
 • Allergiske manifestasjoner på kroppens side: utslett på huden, hevelse i nasopharyngeal mucosa, hyperemi i huden.
 • På urinveisens side: inkontinens blir urinen rød eller mørk brun, blærebetennelse, candidiasis, økt protein i urinen.
 • På fartøyets side, en økning i tromboflebitt.


I sjeldne tilfeller kan dropper Metrogil provosere hallusinasjoner, tap eller forvirring. Hos en av 100 pasienter forårsaker legemidlet pankreatitt, derfor må personer med nedsatt gastrointestinalt system behandle med forsiktighet.

Kontraindikasjoner for medisinering

Legemidlet er kontraindisert hos personer med følgende sykdommer:

 • I pasientens historie ble det observert intoleranse for metronedosol og dets derivater.
 • Patologi og sentralnervesystemet.
 • Høy dosering er kontraindisert hos personer med nedsatt leverfunksjon.
 • Noen blodsykdommer.
 • De tre første månedene av graviditeten og ammende perioden.

Metrogil kan ikke tas samtidig med andre legemidler. Det anbefales ikke å ta kosttilskudd og tilsetningsstoffer på samme tid. Det er spesielt farlig å bruke drippere sammen med preparater som inneholder etylalkohol. Alkohol er strengt forbudt for pasienten gjennom hele behandlingsforløpet og 2 uker etter avslutningen.

Metrogil droppere må ikke bli satt på egen hånd hjemme. Du kan utføre prosedyren bare under streng kontroll av den tilstede spesialisten, i et sterilt rom. Etter dryppet anbefales det å ligge stille i 2-3 timer og beskytte pasienten mot nervepatogener. Det er forbudt å kjøre bil og utføre arbeid der god reaksjon og koordinering er nødvendig.

Med riktig bruk av metrogyl vil dropper være trygg og hjelpe kroppen til å overvinne sykdommen.

metrogil

Bruksanvisning:

Priser i nettapoteker:

Metrogyl er et stoff med antiprotozoal, trichomonacid og antibakteriell virkning.

Frigi form og sammensetning

Metrogil er tilgjengelig i følgende doseringsformer:

 • Løsning for intravenøs administrering: klar, blek gul eller fargeløse (i 100 ml flasker av polyetylen, en flaske i en pappbunt, 20 ml i ampuller 5 hetteglass i en eske eller i kalde bokser, 1 varmebeholdere på et pappbunt) ;
 • Filmdrasjerte tabletter: bikonveks, rund, rosa (200 mg hver) eller oransje (400 mg hver) farge (10 stk i en blister, 2 eller 10 pakninger i en eske);
 • Vaginal gel: fargeløs til lysegul i farge, uniform (30 g i rør, 1 rør i eske komplett med applikator);
 • Gel for ekstern bruk: fra fargeløs til gul farge, homogen (30 g i aluminiumrør, 1 rør i eske);
 • Suspensjon til oral administrering (60 eller 100 ml i hetteglass, 1 flaske i pappkartong).

Sammensetningen av 1 ml injeksjonsoppløsning inkluderer:

 • Aktiv ingrediens: metronidazol - 5 mg;
 • Hjelpekomponenter: sitronsyremonohydrat, vannfritt natriumhydrogenfosfat, natriumklorid, vann til injeksjon.

Sammensetningen av 1 tablett inneholder:

 • Aktiv ingrediens: metronidazol - 200 eller 400 mg;
 • Hjelpekomponenter: magnesiumstearat, kolloidalt silisiumdioxid, maisstivelse, renset vann; i tillegg: 200 mg tabletter - ricinus hydrogenert olje og Opadry II rosa fargestoff 85G54815; 400 mg tabletter - povidon og Opadry II oransje fargestoff 85G53070.

Sammensetningen av 100 mg vaginal gel inkluderer:

 • Aktiv ingrediens: metronidazol - 1 mg;
 • Hjelpekomponenter: propylenglykol, propylhydroksybenzoat, natriumhydroksyd, dinatriumedetat, karbomer-940, renset vann.

Sammensetningen av 100 mg gel for aktuell bruk inkluderer:

 • Aktiv ingrediens: metronidazol - 1 mg;
 • Hjelpekomponenter: karbomer 940, edetat dinatrium, propylenglykol, propylparahydroksybenzoat, metylparahydroksybenzoat, natriumhydroksyd, renset vann.

Sammensetningen av 1 ml suspensjon for oral administrering inkluderer den aktive ingrediensen: metronidazol - 40 mg.

Indikasjoner for bruk

Løsning for intravenøs administrering:

 • Protozoale infeksjoner: Trichomonas vaginitt, giardiasis, ekstraintestinal og intestinal amebiasis (amebisk leverabsess, amebisk dysenteri), trichomoniasis, balantidiasis, trichomonas urethritis, kutan leishmaniasis;
 • Bakterier spp. Infeksjoner: infeksjoner i leddene, bein, sentralnervesystemet (inkludert meningitt), lungebetennelse, bakteriell endokarditt, hjerneabsess, lungeabsess, empyema;
 • Infeksjoner forårsaket av arter av Bacteroides spp, Inkludert gruppe B. fragilis, Clostridium spp, Peptococcus spp, Peptostreptococcus spp.:.. Abdominale infeksjoner (inklusive lever abscess, peritonitt), hudinfeksjon, mykt vev, bekkenorganer (inkludert endometritt, endomyometritis., abscess av eggleder og eggstokkene, infeksjon av vaginale fornix etter kirurgi);
 • Infeksjoner forårsaket av Bacteroides spp. Arter, inkludert gruppe B. fragilis, Clostridium spp.: Sepsis;
 • Pseudomembranøs kolitt, utviklet på grunn av bruk av antibiotika;
 • alkoholisme;
 • Gastritt eller duodenalt sår forbundet med Helicobacter pylori (Helicobacter pylori);
 • Komplikasjoner etter operasjoner, spesielt inngrep i nær-rektalområdet, på tykktarmen, gynekologisk operasjon, appendektomi (forebygging).

tabletter:

 • Protozoale infeksjoner, inkludert amebiasis, amoebisk dysenteri, trichomoniasis, balantidiasis, giardiasis, uretitt og trichomonas vaginitt;
 • Luftveisinfeksjoner, inkludert nekrotisk lungebetennelse, lungeabsess;
 • Anaerob infeksjoner forårsaket av Bac.fragilis og andre bakteroider, fusobacteria, clostridia, eubacteria, anaerobic cocci;
 • Gass gangrene;
 • septikemi;
 • stivkrampe;
 • osteomyelitt;
 • Hjernabscess, hjernehinnebetennelse;
 • Etter de kirurgiske prosedyrer på urinveier, og abdominale organer, inkludert bekken abscesser, peritonitis, intraperitoneale infeksjoner, blindtarmbetennelse, galleblærebetennelse, postoperative sårinfeksjoner, lever abscess, puerperal septikemi (forebyggelse og behandling av postoperative anaerobe infeksjoner).

Vaginal gel:

 • Urogenital trichomoniasis;
 • Bakteriell vaginose med forskjellige etiologier (etter bekreftelse ved mikrobiologiske og kliniske data).

Gel for ekstern bruk:

 • Rosacea, inkludert poststeroid;
 • Seborrheic dermatitt, fet seborrhea;
 • Akne vulgaris;
 • Bedsores, vanskelige helbredende sår;
 • Trophic ulcers av nedre ekstremiteter med åreknuter, diabetes mellitus;
 • Hemorroider, analfissurer.

Suspensjon for oral administrering:

 • amebiasis;
 • giardiasis;
 • Anaerob bakterielle infeksjoner;
 • Amebisk leverabscess.

Kontra

Løsning for intravenøs administrering:

 • Organiske skader i sentralnervesystemet, inkludert epilepsi;
 • Blodsykdommer, inkludert en historie om dem;
 • Nedsatt leverfunksjon (med utnevnelse av store doser);
 • Jeg trimester av graviditet og amming;
 • Overfølsomhet overfor stoffene i legemidlet, samt til andre derivater av nitroimidazol.

I II-III trimesterene av svangerskapet kan Metrogil kun foreskrives av helsehensyn.

Legemidlet skal brukes med forsiktighet ved nyresvikt.

tabletter:

 • Organiske skader i sentralnervesystemet, inkludert epilepsi;
 • Blodsykdommer, inkludert en historie om dem;
 • Nedsatt leverfunksjon (med utnevnelse av store doser);
 • Jeg trimester av graviditet;
 • Alder opp til 12 år;
 • Overfølsomhet overfor stoffene i legemidlet, samt til andre derivater av nitroimidazol.

I II-III trimesterene av svangerskapet kan Metrogil kun foreskrives av helsehensyn, og amming bør avbrytes under amming.

Legemidlet bør brukes med forsiktighet ved nyre-hepatisk svikt.

Vaginal gel:

 • Leukopeni, inkludert en historie om det;
 • Nedsatt motor koordinering;
 • Organiske skader i sentralnervesystemet, inkludert epilepsi;
 • Hepatisk svikt;
 • Jeg trimester av graviditet;
 • Overfølsomhet overfor stoffene i legemidlet, samt til andre derivater av nitroimidazol.

Når du bruker legemidlet i form av en vaginalgel under amming, bør amming avbrytes.

Gel for ekstern bruk:

Kontraindikasjoner for bruk av Metrogil er overfølsomhet overfor stoffene i legemidlet.

Gelen skal brukes med forsiktighet i første trimester av graviditet og ammende kvinner.

Suspensjon for oral administrering:

 • Organiske skader i sentralnervesystemet;
 • Blodsykdommer;
 • Jeg trimester av graviditet;
 • Overfølsomhet overfor stoffet.

I II-III trimesterene av svangerskapet er Metrogils resept kun mulig av helsehensyn. Når du tar stoffet under amming, bør amming avbrytes.

Dosering og administrasjon

Løsning for intravenøs administrering:
Intravenøs administrasjon av Metrogil indikeres ved alvorlig infeksjon og manglende evne til å ta legemidlet innvendig.

Voksne og barn fra 12 år Metrogyl foreskrives intravenøst ​​i innledende dose på 500-1000 mg (infusjonsvarigheten er 30-40 minutter), deretter hver 8. time administreres 500 mg med en hastighet på 5 ml per minutt. Etter de første 2-3 infusjonene med god portabilitet, fortsett jet-injeksjonen. Varigheten av behandlingen er 7 dager. Om nødvendig kan intravenøs administrering være lengre. Maksimal daglig dose er 4000 mg. I fremtiden overføres pasienten til vedlikeholdstrening, som foreskriver stoffet som skal tas oralt i en daglig dose på 1200 mg (400 mg 3 ganger daglig).

Barn under 12 år Metrogyl foreskrives på samme måte, ved bruk av en enkeltdose på 7,5 mg / kg.

Ved behandling av purulente septiske sykdommer utføres vanligvis 1 behandlingsforløp.

For profylaktiske formål, er voksne og barn 12 år og Metrogyl foreskrevet intravenøst, 500-1000 mg hver, på kvelden før operasjonen. På operasjonsdagen og neste dag blir legemidlet administrert hver 8. time i 500 mg. Etter 1-2 dager, bør du bytte til vedlikeholdsterapi inni.

Maksimal daglig dose for kronisk nyresvikt og kreatininclearance mindre enn 30 ml per minutt og / eller leversvikt bør ikke overstige 1000 mg (med en frekvens på 2 ganger daglig).

Tabletter, suspensjon for oral administrering:
Metrogil tabletter tas oralt, uten å tygge, fortrinnsvis under eller etter et måltid, presset melk.

Som regel er 200-400 mg foreskrevet 2-3 ganger daglig for voksne og barn fra 15 år.

Doseringsregimet bestemmes av indikasjonene:

 • Trichomoniasis: En enkelt dose - 200 mg, hyppigheten av administrasjon - 3 ganger om dagen, løpetidet - 7 dager; I tillegg bør kvinner bruke metronidazol i form av vaginale salver eller suppositorier. Ved behov er det mulig å gjennomføre et gjentatt behandlingsforløp (med en pause på 3-4 uker, der det er nødvendig å gjennomføre gjentatte kontrolllaboratorietester) eller øke dosen til 750-1000 mg per dag. Du kan også bruke et annet stoff av stoffet - en gang en dose på 2000 mg til pasienten og hans seksuelle partner;
 • Amebisk leverabscess: daglig daglig dose - 1200-2400 mg (3 ganger daglig, 400 eller 800 mg), terapi bør utføres samtidig med antibiotika (oftest - tetracyklin); Barns daglig dose - 30-35 mg / kg (i 3 doser); Kursets varighet - 5-10 dager;
 • Amebiasis: daglig daglig dose - 1200 mg (3 ganger daglig, 400 mg); Barns dagsdose - 30-40 mg / kg (i 3 doser); Kursets varighet - 7-10 dager;
 • Anaerob bakterielle infeksjoner: daglig daglig dose - 400-1200 mg (2-3 ganger daglig, 200-400 mg); barns daglige dose - 21 mg / kg (hver 8. time ved 7 mg / kg); Kursets varighet - 7-10 dager.

Før kirurgisk inngrep på tykktarmen og bekkenorganene for forebygging av anaerob infeksjon, er en enkeltdose Metrogil i en dose på 1000 mg indisert, og deretter 200 mg 3 ganger daglig.

Den daglige dosen av metronidazol i kombinasjon med amoxicillin (2250 mg per dag) er 1500 mg (i 3 doser). Med utprøvde funksjonsforstyrrelser i nyrer og lever, skal daglige doser reduseres: metronidazol - opptil 1000 mg, amoksicillin - opptil 1500 mg (i 2 doser).

Vaginal gel:
Metrogil brukes intravaginalt.

Den anbefalte enkeltdosen - 1 full applikator (5000 mg), hyppigheten av bruk - 2 ganger daglig (om morgenen og om kvelden).

Varigheten av behandlingen er 5 dager.

Gel for ekstern bruk:
Metrogyl bør påføres med et tynt lag 2 ganger om dagen (om morgenen og om kvelden) på tidligere renset, berørte hudområder.

Behandlingsvarigheten er 3-4 måneder, som regel skjer forbedring innen 3 uker fra starten av behandlingen.

Bivirkninger

Løsning for intravenøs administrering, tabletter:

 • Fordøyelsessystemet: pseudomembranøs kolitt, tørr munn, oppkast, kvalme, forstoppelse, diaré, tarmkolikk, mangel på appetitt, ubehagelig metallisk smak i munnen, økte leverenzymer, kolestatisk gulsott, hepatitt, stomatitt, glossitt, pankreatitt;
 • Hematopoietisk system: trombocytopeni, leukopeni;
 • Urogenitalt system: brennende følelse i urinrøret, dysuri, candidiasis (svampflora i skjeden), rødbrun farging av urin, polyuri, urininkontinens;
 • Nervesystemet: nedsatt koordinasjon av bevegelser, hodepine, hallusinasjoner, ataksi, svimmelhet, epilepsi-anfall, nedsatt bevissthet, irritabilitet, søvnforstyrrelser, depresjon, svakhet, perifer neuropati;
 • Allergiske reaksjoner: anafylaktisk sjokk, nesestopp, artralgi, hudrushing, hudutslett, kløe, feber, urtikaria;
 • Lokale reaksjoner (intravenøs): tromboflebitt (smerte, hevelse eller hyperemi på injeksjonsstedet);
 • Annet: flatering av T-bølgen på elektrokardiogrammet, nøytropeni.

Vaginal gel:

 • Systemiske reaksjoner: Svimmelhet, tørr munn, leukocytose eller leukopeni, hodepine, forandring i smak (inkludert en metallisk smak), appetittløp, kvalme, kramper i bukken, oppkast, diaré eller forstoppelse, farging av urinen i mørk farge;
 • Lokale reaksjoner: Brennende følelse eller hyppig vannlating, vulvitt; på seksuell partner - irritasjon eller brennende følelse av penis; hos kvinner, etter endt behandling - candidiasis av skjeden;
 • Allergiske reaksjoner: urtikaria, hudutslett.

Gel for ekstern bruk:

Risikoen for systemiske bivirkninger ved bruk av ekstern gel Metrogyl liten. I sjeldne tilfeller kan det under behandlingen være: allergiske reaksjoner (i form av urticaria, hudutslett), rive (når du bruker gelen i nærheten av øynene), peeling, hyperemi, svakt brennende og tørr hud.

Spesielle instruksjoner

Alkohol bør ikke konsumeres under bruk av Metrogil, da dette kan føre til utvikling av en disulfiram-lignende reaksjon, manifestert som magesmerter av spastisk natur, oppkast, kvalme, hodepine og plutselig flush av blod til ansikt.

Samtidig bruk av Metrogyl med amoksicillin anbefales ikke til pasienter under 18 år.

Muligheten for fortsatt behandling for leukopeni bestemmes av risikoen for en smittsom prosess.

Under langvarig terapi er det ønskelig å overvåke perifer blodtelling.

Hvis ataksi, svimmelhet og annen forverring av nevrologisk status oppstår, bør behandlingen avbrytes.

Bruk av Metrogil kan immobilisere treponemas og føre til en falsk positiv Nelson test.

Under behandling av Trichomonas vaginitt hos kvinner og Trichomonas urethrit hos menn, bør man avstå fra sex og gjennomføre samtidig behandling av seksuelle partnere. Under menstruasjonen bør behandlingen ikke avbrytes. På slutten av kurset må du utføre kontrolltester for de neste tre syklusene før og etter menstruasjon.

Etter avslutning av giardiasisbehandling, hvis symptomene vedvarer etter 3-4 uker, er det nødvendig å utføre 3 feces-analyser med pauser på flere dager (hos noen vellykkede pasienter kan invasjonsinducert laktoseintoleranse vedvare lenge, og hente symptomer på giardiasis).

Øyekontakt med vaginal og ekstern gel bør unngås. Ved utilsiktet kontakt skal de straks vaskes med rikelig med vann.

Drug interaksjon

Når Metrogil brukes sammen (muntlig, intravenøst) med enkelte legemidler, kan følgende effekter oppstå:

 • Indirekte antikoagulantia: økte sin virkning (fører til en økning i tiden for dannelse av protrombin);
 • Etanol: utviklingen av dens intoleranse;
 • Legemidler som stimulerer de mikrosomale oksidasjonsenzymer i leveren (fenobarbital, fenytoin): akselerert eliminering av metronidazol (kan føre til en reduksjon av konsentrasjonen i plasma);
 • Sulfonamider: økt antimikrobiell virkning av Metrogil;
 • Cimetidin: Inhibering av metabolisme av metronidazol (kan føre til økt konsentrasjon i serum og risiko for bivirkninger);
 • Lithium-stoffer (høye doser): En økning i litiumkonsentrasjonen i blodplasmaet med utvikling av tegn på beruselse.

Samtidig bruk av Metrogil med depolariserende muskelavslappende midler (vecuroniumbromid) anbefales ikke.

Ved lokal administrering av Metrogil (ekstern og vaginal gel) er interaksjon med andre legemidler ubetydelig, men forsiktighet bør utvises under behandlingen når den administreres samtidig med warfarin og andre indirekte antikoagulantia.

Metrogil injeksjonsoppløsning bør ikke blandes med andre legemidler.

analoger

Analoger av Metrogil er: Deflamon, Batsimeks, Klion, Metrovagin, Metrolaker, Metron, Metronidazol, Metronidazol Nikomed, Metroseptol, Orvagil, Trichobrol, Trichopol, Ciptrogil, Roex, Efloran.

Vilkår for lagring

Oppbevares på et mørkt sted, utilgjengelig for barn.

 • Injiseringsløsning, gel for ekstern bruk - 3 år ved en temperatur opp til 30 ° С;
 • Coated tabletter - 5 år ved temperaturer opptil 30 ° C;
 • Vaginal gel - 2 år ved temperaturer opptil 25 ° C;
 • Suspensjon ved oral administrering - 3 år ved romtemperatur.

Salgsbetingelser for apotek

Tablett og oppløsning er tilgjengelig på resept, gel frigjøres uten resept.

Flere Artikler Om Typer Acne