Metrogyl er et spesielt stoff basert på den aktive syntetiske substansen Metronidazol. På apotekshyllene kan det ses i ulike former for utgivelse. For eksempel kan det være en gel for aktuell applikasjon, tabletter eller Metrogyl dropper.

Løsningen injiseres som en sprøyte, og med en dråper. Vurder prosedyren for bruk av stoffet intravenøst, prosedyren for selve prosedyren, dens effektivitet og mulige kontraindikasjoner.

Når det anbefales å administrere legemidlet intravenøst

Metrogyl til injeksjon er et antibakterielt middel med effektiv antibakteriell aktivitet som hjelper kroppen å overvinne:

 • encellet mikroorganisme av slekten Trichomonas;
 • bakterier av monotypisk slekt Gardnerell, fakultative anaerober;
 • flagellat protesterer fra ordens diplomadadid;
 • Gram-positive, obligatorisk anaerobe bakterier som er i stand til å produsere endosporer;
 • parasittiske protozoer;
 • gram-negative anaerobe stavformede bakterier av familien Bacteroidaceae;
 • bakterier som Fusobacteria og Fusobacteriia;
 • Gram-negativ anaerob, spore-båret coccoid bakterier;
 • Prevotella;
 • Gram positiv, strengt anaerob bakterier, etc.

Dette verktøyet hemmer ikke bare smittsomme prosesser, men under påvirkning blir svulster og bakterier så følsomme som mulig for stråling, differensierende prosesser i kroppen aktiveres.

Bruk av legemidlet intravenøst ​​anbefales i tilfelle av alvorlig infeksjon, uavhengig av sted. Også, er Metrogyl foreskrevet intravenøst ​​en lege dersom stoffet ikke kan tas oralt. Metrogyl intravenøs drypp foreskrevet med passende diagnoser:

 • intestinal eller ekstra intestinal amebisk dysenteri;
 • giardiaz;
 • invasiv sykdom i det humane urogenitale systemet;
 • Trichomonas uretritt, så vel som vaginitt;
 • Borovsky sykdom;
 • kroniske parasittiske hudlesjoner
 • giardiasis;
 • en sykdom som forårsaker sår i kolon som følge av balantidium coli;
 • infeksjoner som påvirker beinvev, samt ledd;
 • betennelse i membranene i hjernen og ryggmargen;
 • død av hjernevev;
 • bakteriell endokarditt;
 • betennelse og dø av lungeceller;
 • smittsomme prosesser i tarm og bekken organer;
 • antibiotika-assosiert diaré;
 • ødeleggelsen av kroppens celler på grunn av alkoholens skadelige virkninger;
 • ulcerøs kolitt og betennelse i mageslimhinnen, som er assosiert med en spiralgram-negativ bakterie som smitter forskjellige steder i magen (i kombinasjon med amoksicillin);
 • kirurgi på tarmmembranen, gynekologisk og andre sykdommer (for å forebygge komplikasjoner forårsaket av smittsomme prosesser).

Dropper med metrogyl med flegmonøs sår hals

Phlegmonous sår hals - er en akutt inflammatorisk sykdom som er lokalisert i aluminous vev. Oftest utvikler denne sykdommen som en komplikasjon av angina eller forverring av kronisk betennelse i mandlene, sjeldnere som følge av betennelse i det myke vevet.

Denne sykdommen løper parallelt med økningen i ødem og inflammatoriske prosesser, ledsaget av ubehagelige smertefulle opplevelser, hvor prosessen med å svelge blir nesten umulig. Å ta stoffene oralt blir umulig, og derfor finnes Metrogil-løsning for intravenøs administrering. Det er oftest foreskrevet for flegmonøs ondt i halsen.

Hvordan injisere stoffet intravenøst?

Den første dosen av legemidlet bør som regel være opptil ett gram, mens varigheten av legemiddeladministrasjonen er 30 minutter. Deretter administreres legemidlet åtte timer senere, et halvt gram med en hastighet på 5 ml / 60 sekunder. Behandlingsforløpet skal vare i 7 dager eller mer.

Når du setter opp en intravenøs dropper, er pasienten forpliktet til å sitte i en behagelig stilling som ligger på ryggen eller siden. Legemidlet injiseres i en vene gjennom en steril nål. I dette tilfellet bør infusjonshastigheten overvåkes av en sykepleier, ved hjelp av en glidebryter. Når agenten løper ut, fjernes dråperen og nålen.

Når drippere ikke anbefales

Legemidlet beskrevet i artikkelen er ikke anbefalt for bruk:

 • I sykdommer som påvirker arbeidet i sentralnervesystemet negativt;
 • Med blodtransfusjoner;
 • I løpet av de tre første månedene av svangerskapet;
 • Mens du ammer;
 • Ved nyresvikt.

Dosering for barn

Pasienter under 12 år er foreskrevet i unntakstilfeller. Skjematisk er rekkefølgen av påførelsen lik dosen av en voksen. Den nødvendige mengden av legemidlet er satt strengt på en personlig måte for hver liten pasient. Når den ikke kan overstige syv til åtte gram.

Skjema for bruk og destinasjon av stoffet avhenger av typen sykdom. Hvis Metrogyl ble foreskrevet intravenøst ​​for behandling av purulent sykdom, er det bare nødvendig å behandle en gang for å kunne gjenopprette. Før operasjonen er en doser med en dose på 1 g foreskrevet for voksne og unge pasienter. stoffet. På operasjonsdagen må du legge inn et og en halv gram av stoffet i henhold til ordningen på fem hundre milligram hver 5. time.

48 timer etter operasjonen er en vedlikeholdsdråper foreskrevet. Om ønskelig kan pasienten ta en pille eller suspensjon. Hvis en pasient har blitt diagnostisert med nyresykdom, reduseres dosen av legemidlet intravenøst ​​til en milligram to ganger om dagen.

Ved behandling av onkologiske sykdommer anbefales det at stoffet brukes i form av et radiosensibiliserende middel. Dråperen er plassert noen få timer før stråling starter. Det er viktig å observere dosen på 160 mg per kg vekt. Deretter må dråpen settes ned etter to uker, så vel som før hver kjemoterapi-prosedyre. Under administrering anbefales det ikke å overskride maksimal dose.

I tilfelle av livmorhalskreft anbefales ikke legemidlet. Det er nok å gå inn i stoffet intramuskulært før du tar kjemoterapi eller tar en pille.

Bivirkninger

Ved intravenøs administrering av stoffet forventer vi noen bivirkninger. Konvensjonelt kan de deles inn i de som ofte er funnet og ikke veldig.

Av de som oppstår i 80 prosent av tilfellene, avgir:

 • Tørking av slimhinnen;
 • Følelse av kvalme;
 • Apati til produkter;
 • Ubehagelige opplevelser i magen;
 • Metallisk bite i munnen.

Bivirkninger som forekommer i 25 prosent av tilfellene:

 1. På den delen av mage-tarmkanalen: utilstrekkelig avføring, sensasjon før oppkast, enkeltoppkast.
 2. Fra siden av sentralnervesystemet: dårlig koordinering, sirkel i hodet, hyperaktivitet, søvnforstyrrelse, alvorlig hodepine, generell svakhet i kroppen.
 3. Allergiske symptomer: Hudutslett, nesopharyngeal mucosa begynner å hovne, en økning i blodstrømmen til huden.
 4. På den delen av det genitourinære systemet: vilkårlig utskillelse av urin, blir urin skarlagen eller brunaktig tinn, betennelse i eggstokkene og urinveiene, trøst, økt protein i urinen.
 5. Inflammasjon av venøse vegger med dannelse av blodpropp i lumen av betent venen.

Interaksjon med andre legemidler

Når det administreres intravenøst, anbefales ikke legemidlet å bli kombinert med andre farmakologiske midler.

Effekten av en indirekte antikoagulant aktiveres, noe som fører til dannelsen av et komplekst protein, en av de viktigste indikatorene for et koagulogram. Disulfiramum forårsaker etanolintoleranse. Hvis stoffet brukes samtidig med det beskrevne middelet, kan forskjellige nevrologiske symptomer utvikles (intervallet mellom administrering er minst 14 dager).

H2-histaminreseptorblokkeren hemmer de aktive stoffene i Metrogil, noe som kan føre til økt konsentrasjon i blodserum og øke risikoen for bivirkninger.

Samtidig bruk av narkotika som stimulerer mikrosomal redoks enzymer kan påvirke leverens virkemåte negativt. Som et resultat av dette reduseres konsentrasjonen av Metrogil i blodet, stoffet blir ineffektivt og gir ikke den ønskede effekten.

Hvis samtidig bruk av stoffet med andre antiinflammatoriske legemidler, kan konsentrasjonen av sistnevnte øke. Dette har en positiv effekt på forgiftningen av kroppen med giftige stoffer.

De aktive stoffene i legemidlet bør ikke kombineres med legemidler som blokkerer reseptorene og membrankanaler uten å åpne dem uten å forårsake depolarisering. Sulfonamider arbeider for å forbedre den antimikrobielle effekten av Metrogil aktive stoffer.

Spesielle bruksanvisninger

Mens du tar stoffet og flere uker etter slutten av behandlingssyklusen, anbefales det ikke å bruke drikkevarer som inneholder koffein og alkohol. Ellers kan en disulfiram-lignende reaksjon utvikles: lokale smertefulle opplevelser av spastisk type, kvalme, oppkast, migrene, plutselig blodstrøm til ansiktet.

Dersom de aktive stoffene er kombinert med amoksicillin, anbefales ikke behandlingsforløpet for pasienter som ikke har oppnådd voksenlivet. I en lang behandlingstid er det nødvendig med ukentlige laboratorieblodprøver for å overvåke forekomsten av inflammatoriske prosesser.

Ved å redusere antall leukocytter i en enhet av blodvolum, kan behandlingen videreføres bare ved å utelukke muligheten for å utvikle smittsomme sykdommer fullt ut. Hvis en pasient har et brudd på koordineringen av bevegelser av ulike muskler, svimmelhet eller annen forverring av det nevrologiske systemet, er det nødvendig å stoppe behandlingen umiddelbart og rette den. Dette elementet er påkrevd.

Under påvirkning av aktive stoffer kan pasientens urin av og til endre sin naturlige nyanse, som anses som normal. Holdbarheten til legemidlet er 3 år, forutsatt at den er lagret på et mørkt sted, med temperaturindikatorer ikke høyere enn 30 grader.

metrogil

Produktnavn:

Metrogil (Metrogyl)

struktur

1 tablett, belagt, Metrogyl 200 mg inneholder:
Metronidazol - 200 mg;
Hjelpestoffer.

1 tablett, belagt, Metrogyl 400 mg inneholder:
Metronidazol - 400 mg;
Hjelpestoffer.

1 ml oppløsning til intravenøs administrering Metrogyl inneholder:
Metronidazol - 5 mg;
Hjelpestoffer.

Farmakologisk aktivitet

Legemidlet Metrogyl har en bakteriedrepende virkning på et relativt bredt spekter av anaerobe mikroorganismer, dessuten er det effektivt mot de enkleste og noen gram-positive bakterier. Den aktive substansen, metronidazol, tilhører gruppen nitroimidazolderivater. Etter reaksjonen av reduksjonen av 5-nitrogruppen, som oppstår når den interagerer med de intracellulære proteiner av bakterier, er legemidlet i stand til å hemme syntesen av bestemte nukleinsyrer, som er grunnlaget for bakterielt DNA. På grunn av denne effekten på DNA forekommer mikrobiell celledød. Metrogyl er effektiv til behandling av bakterielle infeksjoner forårsaket av anaerobe mikroorganismer Veillonela spp., Fusobacterium spp., Bacteroides spp., Clostridium spp., Eubacterium spp., Peptostreptococcus spp., Peptococcus spp. Stammer av Trichomonas vaginalis, Gardnerella vaginalis, Entamoeba histolytica, Giardia intestinalis er følsomme for virkningen av metronidazol. Metronidazol har en bakteriedrepende effekt mot Helicobacter pylori, men monoterapi med stoffet utvikler raskt resistens, derfor, når behandling av sykdommer forårsaket av Helicobacter pylori, brukes Metrogil i kombinasjon med amoksicillin, som undertrykker utviklingen av resistens.

I smittsomme sykdommer forårsaket av blandet aerob og anaerob flora, brukes Metrogil i kombinasjon med aktive aerob antibiotika, og det er en gjensidig synergisme mellom antibiotika og metronidazol.
Metronidazol øker følsomheten til svulster for stråling. Den har en handling som ligner disulfiram. Stimulerer prosessene for reparasjon i kroppen.

Legemidlet er inntatt godt absorbert fra mage-tarmkanalen. Maksimal plasmakonsentrasjon etter oral administrering er nådd innen 2 timer. Metronidazol trenger godt inn i alle biologiske væsker og vev i kroppen. Høye konsentrasjoner av metronidazol finnes i organer som lungene, nyrene, leveren, hjernen og huden. En mengde metronidazol som er i stand til å utøve en terapeutisk effekt er isolert i spytt, cerebrospinalvæske, abscesshulrom, fostervann, vaginale sekresjoner, seminalvæske, brystmelk.
Graden av binding til plasmaproteiner er lav og når maksimalt 18-20%.

Utskilt hovedsakelig av nyrene, men en liten mengde metronidazol utskilles i avføringen. Halveringstiden er 6-8 timer og øker med nedsatt leverfunksjon.

Med gjentatte administreringer av legemidlet hos pasienter med alvorlig nedsatt nyrefunksjon, kan metronidazol akkumuleres, dette bør vurderes ved forskrivning av legemidlet.

Indikasjoner for bruk

Legemidlet brukes til å behandle infeksjoner forårsaket av mikroorganismer som er mottagelige for metronidazol, inkludert:
- Protozoale infeksjoner: Amebiasis av ulike lokaliseringer, inkludert amebisk leverabsess, Amoebisk dysenteri, Trichomoniasis, Trichomonas-nivå uraginitt, Giardiasis, Balantidiasis, Hudinfeksjoner forårsaket av protozoer;
- infeksjoner forårsaket av mikroorganismer av slekten Bacteroides: sepsis, meningitt, lungebetennelse, endokarditt, sykdommer i bein og ledd, lunge abscess;
- infeksjoner forårsaket av andre anaerobe mikroorganismer: peritonitt, leverabsess, endometritis, infeksjoner av eggstokkene, vagina og eggleder, andre smittsomme og inflammatoriske sykdommer forårsaket av stammer av mikroorganismer som er følsomme for metronidazol;
- i den komplekse behandlingen av mage og duodenale sår forårsaket av bakterier av slekten Helicobacter pylori;
- pseudomembranøs kolitt assosiert med antibiotikabehandling;
- Legemidlet brukes også til å forhindre utvikling av anaerobe infeksjoner etter kirurgiske inngrep, inkludert etter operasjoner på bukorganene, nær-rektalområdet, gynekologiske operasjoner.

Metode for bruk

Belagte tabletter:
Legemidlet er tatt under eller etter et måltid, i fravær av muligheten for å ta stoffet og behovet for å ta stoffet, vaskes tabletten med melk. Pillen anbefales å svelge hele, uten å tygge, med tilstrekkelig mengde væske. Dosen av legemidlet og varigheten av behandlingsforløpet bestemmes av den behandlende legen avhengig av pasientens individuelle egenskaper og typen av sykdommen.

Vanligvis foreskrevet:
Med trichomonas-infeksjoner: hos kvinner som brukes i kombinasjon med lokal terapi, mens metronidazol-tabletter foreskrev 200 mg (1 tablett Metrogil 200 mg) 3 ganger daglig. Menn er foreskrevet 200-400 mg 3 ganger om dagen. Behandlingsforløpet er vanligvis 7 dager. Om nødvendig, etter 3-4 uker tilbringe et andre kurs. For alvorlige trichomonas-infeksjoner, kan dosen av medikamentet økes av den behandlende legen. Et alternativ til denne metoden er utnevnelsen av begge parter for 2 g metronidazol en gang.
Med trichomonas infeksjoner er det nødvendig å behandle begge seksuelle partnere.
Barn under 10 år er foreskrevet 200-400 mg per dag, avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen og alderen. Barn eldre enn 10 år er foreskrevet 400-500 mg per dag. Den daglige dosen er vanligvis delt inn i 2 doser.
For amoebiske infeksjoner: voksne er vanligvis foreskrevet 400 mg 3 ganger daglig. Barn er foreskrevet ved 30-40 mg / kg kroppsvekt, den resulterende dosen er delt inn i tre doser. Behandlingsforløpet er vanligvis ca 7-10 dager. For alvorlige amebiske infeksjoner, som amebisk leverabscess, kan voksne doble dosen, og pasienten tar 800 mg metronidazol 3 ganger daglig.
For infeksjoner forårsaket av anaerobe mikroorganismer som er følsomme for metronidazol, foreskrives vanligvis 200-400 mg 2-3 ganger daglig. Barn foreskrives vanligvis 7 mg / kg kroppsvekt 3 ganger daglig med et intervall på 8 timer mellom doser. Varigheten av behandlingen er vanligvis 7-10 dager.
For å forebygge utvikling av postoperative infeksjoner forårsaket av mikroorganismer som er følsomme for metronidazol, foreskrives det en gang i en dose på 1000 mg, hvoretter de bytter til å ta 200 mg 3 ganger daglig.
Barn tar stoffet under oppsyn av foreldrene og strengt som foreskrevet av behandlende lege.
Ved nedsatt nyrefunksjon reduseres dosen med 2 ganger.

Løsning for intravenøs administrering:
For voksne og barn over 12 år er startdosen 0,5-1 g, hvoretter 500 mg administreres hver 8. time. Administrasjonshastigheten ved første infusjon bør ikke overstige 5 ml per minutt. Hvis stoffet er godt tolerert av pasienten, så etter 2-3 infusjoner kan frekvensen økes opp til stråleinjeksjonen av legemidlet. Vanligvis er behandlingsvarigheten 6-7 dager, men om nødvendig kan du forlenge infusjonen av legemidlet. Om nødvendig, etter behandling, kan du fortsette behandlingen med peroral piller.
Maksimal daglig dose - 4 g.
For barn under 12 år beregnes en enkeltdose ved bruk av formelen på 7,5 mg / kg kroppsvekt.
Vanligvis er det ikke nødvendig med andre behandlingsmåter i smittsomme og inflammatoriske sykdommer.
For å forebygge infeksjoner etter kirurgiske inngrep som er foreskrevet for barn over 12 år og voksne, drar 0,5-1 g intravenøst ​​en dag før kirurgi. Deretter foreskrives legemidlet i henhold til ordningen: på operasjonsdagen og neste dag foreskrevet 1,5 g per dag, dividere dosen i 3 doser med et intervall på 8 timer. Deretter bytter de til støttende terapi med stoffet i form av tabletter.
Pasienter med alvorlig nedsatt nyrefunksjon er ikke foreskrevet mer enn 1 g per dag.

Bivirkninger

Når du tar stoffet hos pasienter, kan det oppstå slike bivirkninger:
På den delen av nervesystemet: hodepine, svimmelhet, desorientering av orientering i rommet, inkoordinering, forvirring, søvnforstyrrelser og våkenhet. Irritabilitet, irritabilitet, svakhet, kramper, hallusinasjoner. Perifer nefropati er sjelden mulig.
På mage-tarmkanalen: unormal avføring (diaré, forstoppelse), anoreksi, kvalme, oppkast, tørrhet og en metallisk smak i munnen, inflammatoriske sykdommer i munnhulen og svelget (stomatitt, glossitt). Forstyrrelser i bukspyttkjertelen (pankreatitt).
På den delen av det urogenitale systemet: kløe, brenning, rødhet i perineum, mørkere urin, utvikling av vaginal candidiasis, dysuri, polyuri.
Fra hematopoietisk system: trombocytopeni, leukopeni.
Andre bivirkninger: hudrødhet, kløe, urtikaria, feber, anafylaktisk sjokk, allergisk rhinitt. Neutropeni, endringer i elektrokardiogrammet.

Kontra

Tilstedeværelse hos pasienter av overfølsomhet overfor stoffene i legemidlet og andre derivater av nitroimidazol.
Barn eldre opptil 2 år.
Første trimester av graviditet og amming.
Organiske skader i sentralnervesystemet, inkludert epilepsi, en tendens til kramper.
Legemidlet er ikke brukt hos pasienter med blodsykdommer, inkludert i historien.
I kombinasjon med amoksicillin er stoffet kontraindisert til bruk hos barn under 18 år.
Med forsiktighet foreskrevet til pasienter med alvorlige brudd på lever og nyrer, i andre og tredje trimester av svangerskapet.

graviditet

Legemidlet er kontraindisert for bruk i første trimester av svangerskapet. I andre og tredje trimester kan legemidlet foreskrives av behandlende lege, men det er verdt å vurdere mulige farer for fosteret.
Når det brukes under amming, er det nødvendig å vurdere å stoppe amming.

Drug interaksjon

Når det tas samtidig med indirekte antikoagulantia, øker protrombintiden.
Legemidlet gir intoleranse mot etylalkohol.
Utnevnelse av metronidazol bør ikke være tidligere enn 2 uker etter avslutningen av disulfiraminntaket, da samtidig mottakelse øker risikoen for utvikling av nevrologiske komplikasjoner.
Løsningen for intravenøs administrering er ikke blandet med andre legemidler.
Samtidig inntak med cimetidin reduserer metabolismen av metronidazol i leveren, noe som øker konsentrasjonen i blodplasmaet og øker risikoen for bivirkninger.
Legemidler som stimulerer mikrosomal oksidasjonsenzymer i leveren, akselererer metabolismen og elimineringen av metronidazol fra kroppen.
Metronidazol øker nivået av litium i blodet mens du tar Metrogil og litiumpreparater.
Sulfanilamid-stoffer og andre legemidler med antimikrobiell aktivitet forbedrer virkningen av metronidazol.

overdose

Ved overdosering opplever pasienter kvalme, oppkast, ataksi, svimmelhet og hodepine. Ved alvorlig akutt overdose av metronidazol kan perifer nevropati og epileptiske anfall utvikles.
Det er ingen spesifikk motgift. Vist gastrisk skylning og mottak av enterosorbenter. Symptomatisk behandling.

Utgivelsesskjema

Løsning for intravenøs administrering av 0,5% i 20 ml ampuller, 5 ampuller i en kartong.
Løsning for intravenøs administrering av 0,5% 100 ml i en plastflaske, 1 flaske i en kartong.
Tabletter, belagt 200 mg eller 400 mg av det aktive stoffet, 10 tabletter i en blister, 2 eller 10 blister i en kartong.

Lagringsforhold

Legemidlet anbefales å lagres på et tørt sted beskyttet mot lys ved en temperatur ikke høyere enn 30 grader Celsius.
Holdbarheten til løsningen for intravenøs administrering er 2 år.
Holdbarhet på belagte tabletter - 5 år.

synonymer

Metronidazol, Trichopol, Klion, Flagyl.
Se også listen over analoger av stoffet Metrogil.

metrogil

Beskrivelse fra og med 17. mai 2016

 • Latinsk navn: Metrogyl
 • ATX-kode: D06BX01
 • Aktiv ingrediens: Metronidazol (Metronidazol)
 • Produsent: Unique Pharmaceutical Laboratories (India)

struktur

Oppløsningens sammensetning Metrogyl inneholder den aktive komponenten metronidazol, samt: natriumklorid, natriumhydrogenfosfat (vannfritt), sitronsyre, vann.

Metrogil-tabletter inneholder den aktive ingrediensen metronidazol, så vel som: maisstivelse, magnesiumstearat, kolloidalt silisiumdioxid, hydrogenert ricinusolje, Opadry II-fargestoff og vann.

Metrogylgel inneholder metronidazol og tilleggskomponenter: propylparhydroksybenzoat, metylparhydroksybenzoat, dinatriumedetat, karbomer 940, natriumhydroksyd, propylenglykol, vann.

Utgivelsesskjema

Foreløpig produseres Metrogil-løsning for intravenøs administrering, samt tabletter, vaginalgel og gel for ekstern bruk.

 • Løsningen for intravenøs administrering kan være fargeløs eller blekgul, gjennomsiktig, pakket i transparente ampuller med 20 ml hver (100 mg oppløsning) og i 100 ml polyetylenflasker (oppløsning på 500 mg). Kapasiteter settes i pakker fra papp.
 • Tabletter av 200 mg - rosa, bikonveks, filmdrasjert, rund, pakket i blisterpakninger på 10 stk., I papppakker med 2 blister.
 • 400 mg tabletter er oransje, bikonvekse, filmdrasjerte, runde, pakket i blisterpakninger på 10 stk., I kartongpakninger med 2 blister.
 • Metrogil vaginal gel er jevn, fargeløs eller har en gul fargetone, finnes i rør på 30 g.

Farmakologisk aktivitet

Bredspektret stoffet inneholder metronidazol, et derivat av 5-nitroimidazol.

Legemidlet har antimikrobielle og antiprotozoaleffekter. Virkningsmekanismen er basert på gjenoppretting av 5-nitrogruppen av metronidazol ved de intracellulære transportproteiner av anaerobe mikroorganismer og protozoer. 5-nitrogruppen av metronidazol interagerer med mikrobielt DNA fra celler, som hemmer syntesen av deres nukleinsyrer. Som et resultat, død av bakterier.

Metrogyl viser aktivitet til Gardnerella vaginalis, Trichomonas vaginalis, Giardia nestinalis, Entamoeba histolytica, Lamblia spp. Også stoffet er aktivt mot forpliktende anaerober og en rekke gram-positive mikroorganismer.

Hvis metronidazol kombineres med Amoxicillin, manifesteres aktivitet mot Helicobacter pylori.

Ikke oppviser følsomhet overfor metronidazol fakultative anaerobe og aerobe mikroorganismer, men i nærvær av blandet flora observert synergistiske virkning av metronidazol med antibiotika som er effektive mot aerobe.

Det provoserer disulfiram-lignende reaksjoner, under påvirkning øker følsomheten til svulster til stråling, stimulerer reparative prosesser.

Ved påføring av eksternt merket anti-akne-effekt, hvis mekanisme ikke er fullt kjent. Metrogilsalve utviser sannsynligvis antioxidantaktivitet. Under virkningen av denne agent reduseres nøytrofilproduksjon av aktivt oksygen, hydrogenperoksid, hydroksylradikaler, det vil si potensielle oksidanter, som bidrar til vevskader på stedet der den inflammatoriske prosessen utvikler seg.

Den eksterne formen av stoffet er aktiv mot telangiektasi for rosa akne.

Farmakokinetikk og farmakodynamikk

Etter at Metrogyl er administrert til pasienten intravenøst, metaboliseres omtrent 30-60% av stoffet ved hydroksylering, oksidasjon og glukuronidering. Som et resultat dannes metabolitten 2-hydroksymetronidazol, som også produserer en antiprotozoal og antimikrobiell effekt. Halveringstiden er 8 timer (med normal leverfunksjon), opp til 18 timer (hvis leveren er skadet av alkohol).

Ca 60-80% av den administrerte dosen utskilles gjennom nyrene, en annen 6-15% frigjøres gjennom tarmen. Både metronidazol og dets metabolitter er avledet fra blod ved hemodialyse.

Hvis antibiotika ble tatt oralt, absorberes det raskt, og dets maksimale konsentrasjon i blodet observeres etter 2 timer. Agentenes evne til å trenge inn i vev og kroppsvæsker er høy. 10-20% bundet til plasmaproteiner. Omtrent 60-80% utskilles gjennom nyrene, mens omtrent 20% utskilles uendret. Halveringstiden er 8 timer.

Når produktet brukes eksternt, absorberes minimumsbeløpet, og det er derfor kun spor av den aktive ingrediensen notert i blodet. Det skal bemerkes at det absorberte aktive stoffet passerer blod-hjerne og placenta barrierer.

Indikasjoner for bruk

Instruksjonene bestemmer følgende indikasjoner for bruk av Metrogil intravenøst:

 • protozoale infeksjoner: (trichomoniasis, ekstraintestinal og intestinal amebiasis, balantidiasis, giardiasis, kutan leishmaniasis, giardiasis, vaginitt og uretritiske trihomonas);
 • smittsomme sykdommer fremkalt av Bacteroides spp.: infeksjoner i bukhulen, bekkenorganene, huden, myke vev;
 • Bacteroides spp. Infeksjoner: infeksjoner i nervesystemet, leddene, beinene, inkludert hjerneabsess, hjernehinnebetennelse, endokarditt, empyema, lungeabsess, lungebetennelse;
 • smittsomme sykdommer forårsaket av Bacteroides spp., inkludert Clostridium spp., B. Fragilis: sepsis;
 • pseudomembranøs kolitt, som et resultat av behandling med antibiotika;
 • alkoholisme;
 • gastritili ulcer, som følge av virkningen av Helicobacter pylori;
 • forebygging av komplikasjoner etter operasjon.

Tabletter bør foreskrives i slike tilfeller:

 • for å forebygge utvikling av postoperative komplikasjoner (spesielt gynekologisk);
 • med protozoale infeksjoner (giardiasis, trichomoniasis, amoebisk dysenteri, amebiasis, etc.);
 • anaerobe infeksjoner (de som ble provosert av Bac.fragilis, så vel som clostridia, fusobakterier, anaerobic cocci, eubacteria);
 • periode etter operasjoner;
 • smittsomme sykdommer i luftveiene;
 • gass ​​gangrene;
 • septikemi;
 • osteomyelitt;
 • hjernehinnebetennelse, hjernebryst
 • stivkrampe.

Metrogyl krem ​​er foreskrevet for slike sykdommer og tilstander:

Gel Metrogyl vaginal er indisert for behandling av vaginitt, som skyldes metronidazol-følsom mikroflora, samt for behandling av urogenitalt trichomoniasis.

Kontra

Metrogil inn / i kontraindisert for bruk under slike forhold og sykdommer:

 • organiske lesjoner av nervesystemet (epilepsi og andre);
 • blodforstyrrelser;
 • leversvikt (du kan ikke ta store doser);
 • blodforstyrrelser;
 • amming og graviditet (første trimester);
 • uttalt følsomhet overfor metronidazol, til derivater av nitroimidazol.

Intravenøs injeksjon administreres forsiktig til personer som lider av nyresvikt.

Metrogil tabletter kan ikke tas i følgende tilfeller:

 • med organiske lesjoner i nervesystemet, spesielt epilepsi;
 • for blodsykdommer;
 • med leversvikt (store doser av tabletter);
 • under 12 år
 • under graviditet (første trimester);
 • høy følsomhet overfor det aktive stoffet, til andre nitroimidazolderivater.

Forsiktighet er foreskrevet for personer med lever- og nyresykdom.

Vaginal gel er ikke foreskrevet for slike sykdommer og tilstander:

 • mangel på koordinering av bevegelser;
 • leukopeni (også i historien);
 • skade på nervesystemet av organisk karakter, inkludert epilepsi;
 • graviditet (første trimester);
 • leversvikt;
 • høy følsomhet, også følsomhet overfor nitroimidazolderivater.

Bivirkninger

Ved bruk av legemidlet intravenøst ​​og oralt, kan følgende bivirkninger oppstå:

 • Mage-tarmkanalen: Tap av appetitt, diaré, kvalme, tarmkolikk, oppkast, forstoppelse, tørr eller metallisk smak i munnen, glossitt, pankreatitt, stomatitt;
 • nervesystem: nedsatt koordinasjon, svimmelhet, nedsatt bevissthet, ataksi, alvorlig irritabilitet, irritabilitet, søvnløshet, svakhet, hodepine, hallusinasjoner, kramper;
 • allergi: utslett, hyperemi, urticaria, feber, nasal congestion, artralgi;
 • urinsystemet: blærebetennelse, dysuri, urininkontinens, polyuri, candidiasis, misfarging av urin til rødbrun;
 • lokale manifestasjoner: tromboflebitt, utvikling av hevelse smerte, rødhet på injeksjonsstedet;
 • Andre manifestasjoner: leukopeni, nøytropeni.

Når man bruker Metrogyl gel til lokal bruk, absorberes en ubetydelig mengde av den aktive ingrediens i blodet, slik at systemiske bivirkninger er usannsynlige. Sjelden mulig utvikling av allergiske manifestasjoner, tåre, tørrhet og forbrenning av huden.

Instruksjoner for bruk Metrogil (metode og dosering)

Metrogil løsning, bruksanvisning

Metrogils dropper er indikert ved alvorlig infeksjonssykdom, så vel som i tilfelle at pasienten ikke klarer å ta medisinen i munnen.

Ungdommer eldre enn 12 år og barn får intravenøst ​​legemiddel (injeksjonsvarigheten er ca. 40 minutter), initialdosen er 0,5-1 g. Deretter skal hver injeksjon på 500 mg injiseres (hastighet 5 ml / min.) Hver 8. time. Hvis en person normalt tolererer introduksjonen, så etter 2-3 infusjoner, er det mulig å injisere stoffet i en strøm. Injiseringer må ta 7 dager.

Hvis det er behov, bruk deretter lengre legemiddeladministrasjon. Den tillatte dosen per dag er 4 g. Hvis det foreligger bevis, er det mulig å bruke vedlikeholdsdoser - tre ganger daglig, 400 mg.

Et lignende regime praktiseres for barn opp til 12 år, en enkeltdose på 7,5 mg / kg.

For behandling av purulent septiske sykdommer er det nok å gjennomføre ett behandlingsforløp.

For profylakse til ungdom over 12 år og voksne, administreres 0,5-1 g medisin ved intravenøs drypp før kirurgi, en dag etter operasjon 1,5 g per dag, det vil si 500 mg hver 8. time. Etter 1-2 dager kan du overføre pasienten til en støttende oral medisinering.

Ved unormal lever og nyrefunksjon bør ikke mer enn 1 g medisinering tas per dag, dosen skal deles inn i 2 doser.

Metrogil tabletter, bruksanvisninger

Du kan ta pillene som under måltidet, og etterpå trenger de ikke å tygge.

Dosen for voksne og ungdom fra 15 år - 200-400 mg to til tre p. om dager

Både dosering og varighet av kurset avhenger av infeksjonen.

For trichomoniasis, i 7 dager, bør 200 mg bli drukket 3 ganger, mens kvinner tar ekstra vaginale produkter med metronidazol. Du kan øke dosen eller gjenta behandlingsforløpet hvis nødvendig.

Når amebiasis får voksne 400 mg 3 p. per dag, barn - ved 30-40 mg per 1 kg / dag. Dosen er delt inn i tre doser. Metrogil må ta opptil 10 dager.

Med amoebisk leverabscess, får voksne 400 mg eller 800 mg tre ganger daglig, og stoffet kombineres med tetracykliner. Barn - 30-35 mg per 1 kg / dag. Dosen er delt inn i tre doser. Terapi varer opptil 10 dager.

Med anaerobe bakterielle infeksjoner får voksne 200-400 mg 2-3 p. per dag bør barn få 7 mg per 1 kg kroppsvekt hver 8. time. Terapi varer opptil 10 dager.

For forebygging er det nødvendig å ta 1000 mg en gang daglig før operasjonen, deretter 200 mg tre ganger daglig.

Hvis Metrogyl kombineres med amoksicillin, bør dosen av metronidazol per dag være 1,5 g, den er delt inn i tre doser.

Metrogil vaginal gel, bruksanvisning

Salven påføres intravenøst, en gang i en dose på 2 g eller 500 mg to ganger daglig, 10 dager. På dette tidspunktet er sex ikke tillatt.

Metrogil gel fra trøst er foreskrevet av en lege.

Eksternt påføres gelen på den rengjorte huden to ganger om dagen, behandlingen varer fra 3 til 9 uker, og du kan bruke verktøyet i lengre tid - opptil 4 måneder. Du kan bruke en okklusiv dressing hvis nødvendig.

Metrogil for akne

Ofte, de som bruker Metrogil gel for ansiktet, forlater positive anmeldelser fra akne. Til tross for at de offisielle instruksjonene ikke informerer detaljer om bruk av dette legemidlet for ansiktet, brukes Metrogil gel for akne imidlertid ofte, da metronidazol har en bakteriedrepende og bakteriostatisk effekt. Følgelig hjelper det å bli kvitt dermatologiske problemer. Hvis en pasient har single acne, er det nok å bruke salven flere ganger.

Ved akne kan behandlingen være lengre. Imidlertid reduseres alvorlighetsgraden av negative symptomer etter første bruk. Verktøyet Metrogil brukes som hovedagent for behandling av akne, og i kombinasjon med andre legemidler. Påfør gelen to ganger om dagen til de steder som påvirkes av akne.

Metrogil og Differin

Verktøyet Differin, som er et syntetisk retinoid, inneholder i komposisjonen den aktive komponentadapalen. Dette stoffet har en gunstig effekt på huden, og når den brukes med Metrogyl, merker brukerne en mer uttalt effekt.

overdose

Når du tar store doser av piller, kan det utvikle kvalme, oppkast, ataksi, med alvorlig forgiftning, perifer neuropati utvikler seg, og epileptiske anfall er mulig. Det finnes ingen spesifikke motgift, symptomatisk behandling utføres.

Ved bruk av gel Metrogyl tilfeller av overdose er ikke løst.

interaksjon

Dropperen med Metrogyl bør ikke inneholde andre stoffer - det anbefales ikke å blande stoffet med andre legemidler.

Metronidazol aktiverer effekten av indirekte antikoagulantia, noe som resulterer i at tiden for dannelse av protrombin øker.

Forårsaker intoleranse mot etanol. Når det brukes samtidig med Disulfiram, kan det oppstå en rekke neurologiske symptomer. Det er viktig å holde seg til intervallet mellom å ta disse legemidlene i minst 2 uker.

Under bruk av zimetidin undertrykkes metabolismen av metronidazol, slik at konsentrasjonen av sistnevnte kan øke, noe som fører til utvikling av bivirkninger.

Ved samtidig bruk av fenobarbital, er fenytoin, det vil si stoffer som stimulerer mikrosomal oksidasjon i leveren, det er mulig å akselerere eliminering av metronidazol. Som en konsekvens avtar dens plasmakonsentrasjon.

Hvis metronidazol tas samtidig med litiumpreparater, kan konsentrasjonen av sistnevnte i plasma øke. I dette tilfellet kan tegn på forgiftning av kroppen oppstå.

Ikke kombiner Metrogil med ikke-depolariserende muskelavslappende midler.

Antimikrobiell effekt av metronidazol øker sulfonamider.

Ved lokal applikasjon av gelen er det ingen signifikant interaksjon med andre legemidler, men den bør brukes forsiktig med warfarin og andre indirekte antikoagulantia, da en økning i protrombintiden er mulig.

Salgsbetingelser

Lagringsforhold

Refererer til liste B. Metrogil lagringstemperatur - ikke over 30 ° C. Holdes vekk fra lys, fra tilgang til barn.

Holdbarhet

Løsningen og tabletter kan lagres i 3 år, Metrogil gel - 2 år.

Spesielle instruksjoner

Det anbefales ikke å kombinere metrogyl med amoksicillin hos pasienter som ikke har blitt 18 år gamle.

Langtidsbehandling krever konstant overvåkning av blodbildet.

Hvis en pasient utvikler leukopeni, avhenger behandlingen av behandlingen av om det er risiko for infeksjon.

Det er nødvendig å stoppe behandlingen hvis pasienten utvikler svimmelhet, ataksi og andre symptomer som indikerer en forverring av nevrologisk status.

Under påvirkning av stoffet kan være immobilisering av treponema, noe som fører til en falsk positiv test av Nelson.

I løpet av behandlingen blir urinen mørk.

I løpet av behandlingsperioden for Trichomonas skal vaginitt og uretritis avstå fra samleie. Det er viktig at begge seksuelle partnere får behandling samtidig. I perioden med månedlig behandling stoppes ikke.

Ikke la gelen komme inn i øynene. Hvis dette skjer, vask øyene med varmt vann.

Dropper Metrogil i gynekologi brukes kun som instruert av behandlende lege.

I kosmetologi brukes Metrogil gel for ansikt til å behandle akne og andre lesjoner i huden. Det kan kun brukes til ansiktet på anbefaling av en spesialist.

analoger

Foreløpig produsert mange analoger av gel, tabletter og Metrogil løsning. Disse er Deflamon, Batsimex, Klion, Metrovagin, Metrolaker, Metron, Orvagil, Trichobrol, Trihopol, Syptrogil, Roex og andre legemidler. Suppositorier med aktiv substans Metronidazol selges også.

For barn

Bruk av løsningen, om nødvendig, utføres i samsvar med instruksjonene. Tabletter er ikke foreskrevet for barn under 12 år.

Med alkohol

Alkohol er kontraindisert i behandlingsperioden med alle former for stoffet Metrogil, da disulfiram-lignende reaksjoner kan oppstå.

Metrogil under graviditet og amming

Bruken av dette verktøyet under graviditet er kontraindisert, det kan bare brukes av helsemessige årsaker. Amning i behandling av Metrogylum må stoppes.

Anmeldelser Metrogil

I de fleste anmeldelser av stoffet skriver brukerne at alle former for stoffet er ganske effektive. Kvinner som brukte vaginalgel Metrogil, lar at stoffet er praktisk å bruke, samtidig som det bidrar til å håndtere behandling av smittsomme sykdommer raskt og effektivt. Mange kvinner skriver at vaginal gel bidro til å kurere trussel.

Det er også ofte funnet at Metrogil salve er en utmerket behandling for akne. Leser vurderinger av Metrogil for akne, kan vi konkludere med at dette legemidlet etter brukets bruk forbedrer situasjonen betydelig. Det negative punktet hos pasientene er den alvorlige tørrheten i huden når kremet påføres. Imidlertid brukes det ofte til å bekjempe akne, de eksterne midlene Metrogil, under tilsyn av en lege, bruker kvinner også under graviditet.

Pris Metrogil, hvor du kan kjøpe

Prisen på Metrogil i tabletter er ca 80 rubler for et enhetlig foretak. Lys med metronidazol kan kjøpes for så lite som 100 rubler.

Gel for ansiktet Metrogil kan kjøpes for 160 - 180 rubler.

Prisen på ampuller avhenger av volumet, løsningen i / i ampullene på 5 ml koster 30 rubler. for 1 ampul. Kostnaden for 100 ml ampuller (for drippere) er ca. 80 rubler.

Vaginal gel Metrogil, pris

Du kan kjøpe vaginal gel i gjennomsnitt for 170 rubler (salve 30 g). Prisen på gelen i Ukraina (Kharkov, Kiev, etc.) - 80 - 90 hryvnia. Hvor mye er gelen, du kan spesifisere i et bestemt apotek.

metrogil

Bruksanvisning:

Priser i nettapoteker:

Metrogyl er et stoff med antiprotozoal, trichomonacid og antibakteriell virkning.

Frigi form og sammensetning

Metrogil er tilgjengelig i følgende doseringsformer:

 • Løsning for intravenøs administrering: klar, blek gul eller fargeløse (i 100 ml flasker av polyetylen, en flaske i en pappbunt, 20 ml i ampuller 5 hetteglass i en eske eller i kalde bokser, 1 varmebeholdere på et pappbunt) ;
 • Filmdrasjerte tabletter: bikonveks, rund, rosa (200 mg hver) eller oransje (400 mg hver) farge (10 stk i en blister, 2 eller 10 pakninger i en eske);
 • Vaginal gel: fargeløs til lysegul i farge, uniform (30 g i rør, 1 rør i eske komplett med applikator);
 • Gel for ekstern bruk: fra fargeløs til gul farge, homogen (30 g i aluminiumrør, 1 rør i eske);
 • Suspensjon til oral administrering (60 eller 100 ml i hetteglass, 1 flaske i pappkartong).

Sammensetningen av 1 ml injeksjonsoppløsning inkluderer:

 • Aktiv ingrediens: metronidazol - 5 mg;
 • Hjelpekomponenter: sitronsyremonohydrat, vannfritt natriumhydrogenfosfat, natriumklorid, vann til injeksjon.

Sammensetningen av 1 tablett inneholder:

 • Aktiv ingrediens: metronidazol - 200 eller 400 mg;
 • Hjelpekomponenter: magnesiumstearat, kolloidalt silisiumdioxid, maisstivelse, renset vann; i tillegg: 200 mg tabletter - ricinus hydrogenert olje og Opadry II rosa fargestoff 85G54815; 400 mg tabletter - povidon og Opadry II oransje fargestoff 85G53070.

Sammensetningen av 100 mg vaginal gel inkluderer:

 • Aktiv ingrediens: metronidazol - 1 mg;
 • Hjelpekomponenter: propylenglykol, propylhydroksybenzoat, natriumhydroksyd, dinatriumedetat, karbomer-940, renset vann.

Sammensetningen av 100 mg gel for aktuell bruk inkluderer:

 • Aktiv ingrediens: metronidazol - 1 mg;
 • Hjelpekomponenter: karbomer 940, edetat dinatrium, propylenglykol, propylparahydroksybenzoat, metylparahydroksybenzoat, natriumhydroksyd, renset vann.

Sammensetningen av 1 ml suspensjon for oral administrering inkluderer den aktive ingrediensen: metronidazol - 40 mg.

Indikasjoner for bruk

Løsning for intravenøs administrering:

 • Protozoale infeksjoner: Trichomonas vaginitt, giardiasis, ekstraintestinal og intestinal amebiasis (amebisk leverabsess, amebisk dysenteri), trichomoniasis, balantidiasis, trichomonas urethritis, kutan leishmaniasis;
 • Bakterier spp. Infeksjoner: infeksjoner i leddene, bein, sentralnervesystemet (inkludert meningitt), lungebetennelse, bakteriell endokarditt, hjerneabsess, lungeabsess, empyema;
 • Infeksjoner forårsaket av arter av Bacteroides spp, Inkludert gruppe B. fragilis, Clostridium spp, Peptococcus spp, Peptostreptococcus spp.:.. Abdominale infeksjoner (inklusive lever abscess, peritonitt), hudinfeksjon, mykt vev, bekkenorganer (inkludert endometritt, endomyometritis., abscess av eggleder og eggstokkene, infeksjon av vaginale fornix etter kirurgi);
 • Infeksjoner forårsaket av Bacteroides spp. Arter, inkludert gruppe B. fragilis, Clostridium spp.: Sepsis;
 • Pseudomembranøs kolitt, utviklet på grunn av bruk av antibiotika;
 • alkoholisme;
 • Gastritt eller duodenalt sår forbundet med Helicobacter pylori (Helicobacter pylori);
 • Komplikasjoner etter operasjoner, spesielt inngrep i nær-rektalområdet, på tykktarmen, gynekologisk operasjon, appendektomi (forebygging).

tabletter:

 • Protozoale infeksjoner, inkludert amebiasis, amoebisk dysenteri, trichomoniasis, balantidiasis, giardiasis, uretitt og trichomonas vaginitt;
 • Luftveisinfeksjoner, inkludert nekrotisk lungebetennelse, lungeabsess;
 • Anaerob infeksjoner forårsaket av Bac.fragilis og andre bakteroider, fusobacteria, clostridia, eubacteria, anaerobic cocci;
 • Gass gangrene;
 • septikemi;
 • stivkrampe;
 • osteomyelitt;
 • Hjernabscess, hjernehinnebetennelse;
 • Etter de kirurgiske prosedyrer på urinveier, og abdominale organer, inkludert bekken abscesser, peritonitis, intraperitoneale infeksjoner, blindtarmbetennelse, galleblærebetennelse, postoperative sårinfeksjoner, lever abscess, puerperal septikemi (forebyggelse og behandling av postoperative anaerobe infeksjoner).

Vaginal gel:

 • Urogenital trichomoniasis;
 • Bakteriell vaginose med forskjellige etiologier (etter bekreftelse ved mikrobiologiske og kliniske data).

Gel for ekstern bruk:

 • Rosacea, inkludert poststeroid;
 • Seborrheic dermatitt, fet seborrhea;
 • Akne vulgaris;
 • Bedsores, vanskelige helbredende sår;
 • Trophic ulcers av nedre ekstremiteter med åreknuter, diabetes mellitus;
 • Hemorroider, analfissurer.

Suspensjon for oral administrering:

 • amebiasis;
 • giardiasis;
 • Anaerob bakterielle infeksjoner;
 • Amebisk leverabscess.

Kontra

Løsning for intravenøs administrering:

 • Organiske skader i sentralnervesystemet, inkludert epilepsi;
 • Blodsykdommer, inkludert en historie om dem;
 • Nedsatt leverfunksjon (med utnevnelse av store doser);
 • Jeg trimester av graviditet og amming;
 • Overfølsomhet overfor stoffene i legemidlet, samt til andre derivater av nitroimidazol.

I II-III trimesterene av svangerskapet kan Metrogil kun foreskrives av helsehensyn.

Legemidlet skal brukes med forsiktighet ved nyresvikt.

tabletter:

 • Organiske skader i sentralnervesystemet, inkludert epilepsi;
 • Blodsykdommer, inkludert en historie om dem;
 • Nedsatt leverfunksjon (med utnevnelse av store doser);
 • Jeg trimester av graviditet;
 • Alder opp til 12 år;
 • Overfølsomhet overfor stoffene i legemidlet, samt til andre derivater av nitroimidazol.

I II-III trimesterene av svangerskapet kan Metrogil kun foreskrives av helsehensyn, og amming bør avbrytes under amming.

Legemidlet bør brukes med forsiktighet ved nyre-hepatisk svikt.

Vaginal gel:

 • Leukopeni, inkludert en historie om det;
 • Nedsatt motor koordinering;
 • Organiske skader i sentralnervesystemet, inkludert epilepsi;
 • Hepatisk svikt;
 • Jeg trimester av graviditet;
 • Overfølsomhet overfor stoffene i legemidlet, samt til andre derivater av nitroimidazol.

Når du bruker legemidlet i form av en vaginalgel under amming, bør amming avbrytes.

Gel for ekstern bruk:

Kontraindikasjoner for bruk av Metrogil er overfølsomhet overfor stoffene i legemidlet.

Gelen skal brukes med forsiktighet i første trimester av graviditet og ammende kvinner.

Suspensjon for oral administrering:

 • Organiske skader i sentralnervesystemet;
 • Blodsykdommer;
 • Jeg trimester av graviditet;
 • Overfølsomhet overfor stoffet.

I II-III trimesterene av svangerskapet er Metrogils resept kun mulig av helsehensyn. Når du tar stoffet under amming, bør amming avbrytes.

Dosering og administrasjon

Løsning for intravenøs administrering:
Intravenøs administrasjon av Metrogil indikeres ved alvorlig infeksjon og manglende evne til å ta legemidlet innvendig.

Voksne og barn fra 12 år Metrogyl foreskrives intravenøst ​​i innledende dose på 500-1000 mg (infusjonsvarigheten er 30-40 minutter), deretter hver 8. time administreres 500 mg med en hastighet på 5 ml per minutt. Etter de første 2-3 infusjonene med god portabilitet, fortsett jet-injeksjonen. Varigheten av behandlingen er 7 dager. Om nødvendig kan intravenøs administrering være lengre. Maksimal daglig dose er 4000 mg. I fremtiden overføres pasienten til vedlikeholdstrening, som foreskriver stoffet som skal tas oralt i en daglig dose på 1200 mg (400 mg 3 ganger daglig).

Barn under 12 år Metrogyl foreskrives på samme måte, ved bruk av en enkeltdose på 7,5 mg / kg.

Ved behandling av purulente septiske sykdommer utføres vanligvis 1 behandlingsforløp.

For profylaktiske formål, er voksne og barn 12 år og Metrogyl foreskrevet intravenøst, 500-1000 mg hver, på kvelden før operasjonen. På operasjonsdagen og neste dag blir legemidlet administrert hver 8. time i 500 mg. Etter 1-2 dager, bør du bytte til vedlikeholdsterapi inni.

Maksimal daglig dose for kronisk nyresvikt og kreatininclearance mindre enn 30 ml per minutt og / eller leversvikt bør ikke overstige 1000 mg (med en frekvens på 2 ganger daglig).

Tabletter, suspensjon for oral administrering:
Metrogil tabletter tas oralt, uten å tygge, fortrinnsvis under eller etter et måltid, presset melk.

Som regel er 200-400 mg foreskrevet 2-3 ganger daglig for voksne og barn fra 15 år.

Doseringsregimet bestemmes av indikasjonene:

 • Trichomoniasis: En enkelt dose - 200 mg, hyppigheten av administrasjon - 3 ganger om dagen, løpetidet - 7 dager; I tillegg bør kvinner bruke metronidazol i form av vaginale salver eller suppositorier. Ved behov er det mulig å gjennomføre et gjentatt behandlingsforløp (med en pause på 3-4 uker, der det er nødvendig å gjennomføre gjentatte kontrolllaboratorietester) eller øke dosen til 750-1000 mg per dag. Du kan også bruke et annet stoff av stoffet - en gang en dose på 2000 mg til pasienten og hans seksuelle partner;
 • Amebisk leverabscess: daglig daglig dose - 1200-2400 mg (3 ganger daglig, 400 eller 800 mg), terapi bør utføres samtidig med antibiotika (oftest - tetracyklin); Barns daglig dose - 30-35 mg / kg (i 3 doser); Kursets varighet - 5-10 dager;
 • Amebiasis: daglig daglig dose - 1200 mg (3 ganger daglig, 400 mg); Barns dagsdose - 30-40 mg / kg (i 3 doser); Kursets varighet - 7-10 dager;
 • Anaerob bakterielle infeksjoner: daglig daglig dose - 400-1200 mg (2-3 ganger daglig, 200-400 mg); barns daglige dose - 21 mg / kg (hver 8. time ved 7 mg / kg); Kursets varighet - 7-10 dager.

Før kirurgisk inngrep på tykktarmen og bekkenorganene for forebygging av anaerob infeksjon, er en enkeltdose Metrogil i en dose på 1000 mg indisert, og deretter 200 mg 3 ganger daglig.

Den daglige dosen av metronidazol i kombinasjon med amoxicillin (2250 mg per dag) er 1500 mg (i 3 doser). Med utprøvde funksjonsforstyrrelser i nyrer og lever, skal daglige doser reduseres: metronidazol - opptil 1000 mg, amoksicillin - opptil 1500 mg (i 2 doser).

Vaginal gel:
Metrogil brukes intravaginalt.

Den anbefalte enkeltdosen - 1 full applikator (5000 mg), hyppigheten av bruk - 2 ganger daglig (om morgenen og om kvelden).

Varigheten av behandlingen er 5 dager.

Gel for ekstern bruk:
Metrogyl bør påføres med et tynt lag 2 ganger om dagen (om morgenen og om kvelden) på tidligere renset, berørte hudområder.

Behandlingsvarigheten er 3-4 måneder, som regel skjer forbedring innen 3 uker fra starten av behandlingen.

Bivirkninger

Løsning for intravenøs administrering, tabletter:

 • Fordøyelsessystemet: pseudomembranøs kolitt, tørr munn, oppkast, kvalme, forstoppelse, diaré, tarmkolikk, mangel på appetitt, ubehagelig metallisk smak i munnen, økte leverenzymer, kolestatisk gulsott, hepatitt, stomatitt, glossitt, pankreatitt;
 • Hematopoietisk system: trombocytopeni, leukopeni;
 • Urogenitalt system: brennende følelse i urinrøret, dysuri, candidiasis (svampflora i skjeden), rødbrun farging av urin, polyuri, urininkontinens;
 • Nervesystemet: nedsatt koordinasjon av bevegelser, hodepine, hallusinasjoner, ataksi, svimmelhet, epilepsi-anfall, nedsatt bevissthet, irritabilitet, søvnforstyrrelser, depresjon, svakhet, perifer neuropati;
 • Allergiske reaksjoner: anafylaktisk sjokk, nesestopp, artralgi, hudrushing, hudutslett, kløe, feber, urtikaria;
 • Lokale reaksjoner (intravenøs): tromboflebitt (smerte, hevelse eller hyperemi på injeksjonsstedet);
 • Annet: flatering av T-bølgen på elektrokardiogrammet, nøytropeni.

Vaginal gel:

 • Systemiske reaksjoner: Svimmelhet, tørr munn, leukocytose eller leukopeni, hodepine, forandring i smak (inkludert en metallisk smak), appetittløp, kvalme, kramper i bukken, oppkast, diaré eller forstoppelse, farging av urinen i mørk farge;
 • Lokale reaksjoner: Brennende følelse eller hyppig vannlating, vulvitt; på seksuell partner - irritasjon eller brennende følelse av penis; hos kvinner, etter endt behandling - candidiasis av skjeden;
 • Allergiske reaksjoner: urtikaria, hudutslett.

Gel for ekstern bruk:

Risikoen for systemiske bivirkninger ved bruk av ekstern gel Metrogyl liten. I sjeldne tilfeller kan det under behandlingen være: allergiske reaksjoner (i form av urticaria, hudutslett), rive (når du bruker gelen i nærheten av øynene), peeling, hyperemi, svakt brennende og tørr hud.

Spesielle instruksjoner

Alkohol bør ikke konsumeres under bruk av Metrogil, da dette kan føre til utvikling av en disulfiram-lignende reaksjon, manifestert som magesmerter av spastisk natur, oppkast, kvalme, hodepine og plutselig flush av blod til ansikt.

Samtidig bruk av Metrogyl med amoksicillin anbefales ikke til pasienter under 18 år.

Muligheten for fortsatt behandling for leukopeni bestemmes av risikoen for en smittsom prosess.

Under langvarig terapi er det ønskelig å overvåke perifer blodtelling.

Hvis ataksi, svimmelhet og annen forverring av nevrologisk status oppstår, bør behandlingen avbrytes.

Bruk av Metrogil kan immobilisere treponemas og føre til en falsk positiv Nelson test.

Under behandling av Trichomonas vaginitt hos kvinner og Trichomonas urethrit hos menn, bør man avstå fra sex og gjennomføre samtidig behandling av seksuelle partnere. Under menstruasjonen bør behandlingen ikke avbrytes. På slutten av kurset må du utføre kontrolltester for de neste tre syklusene før og etter menstruasjon.

Etter avslutning av giardiasisbehandling, hvis symptomene vedvarer etter 3-4 uker, er det nødvendig å utføre 3 feces-analyser med pauser på flere dager (hos noen vellykkede pasienter kan invasjonsinducert laktoseintoleranse vedvare lenge, og hente symptomer på giardiasis).

Øyekontakt med vaginal og ekstern gel bør unngås. Ved utilsiktet kontakt skal de straks vaskes med rikelig med vann.

Drug interaksjon

Når Metrogil brukes sammen (muntlig, intravenøst) med enkelte legemidler, kan følgende effekter oppstå:

 • Indirekte antikoagulantia: økte sin virkning (fører til en økning i tiden for dannelse av protrombin);
 • Etanol: utviklingen av dens intoleranse;
 • Legemidler som stimulerer de mikrosomale oksidasjonsenzymer i leveren (fenobarbital, fenytoin): akselerert eliminering av metronidazol (kan føre til en reduksjon av konsentrasjonen i plasma);
 • Sulfonamider: økt antimikrobiell virkning av Metrogil;
 • Cimetidin: Inhibering av metabolisme av metronidazol (kan føre til økt konsentrasjon i serum og risiko for bivirkninger);
 • Lithium-stoffer (høye doser): En økning i litiumkonsentrasjonen i blodplasmaet med utvikling av tegn på beruselse.

Samtidig bruk av Metrogil med depolariserende muskelavslappende midler (vecuroniumbromid) anbefales ikke.

Ved lokal administrering av Metrogil (ekstern og vaginal gel) er interaksjon med andre legemidler ubetydelig, men forsiktighet bør utvises under behandlingen når den administreres samtidig med warfarin og andre indirekte antikoagulantia.

Metrogil injeksjonsoppløsning bør ikke blandes med andre legemidler.

analoger

Analoger av Metrogil er: Deflamon, Batsimeks, Klion, Metrovagin, Metrolaker, Metron, Metronidazol, Metronidazol Nikomed, Metroseptol, Orvagil, Trichobrol, Trichopol, Ciptrogil, Roex, Efloran.

Vilkår for lagring

Oppbevares på et mørkt sted, utilgjengelig for barn.

 • Injiseringsløsning, gel for ekstern bruk - 3 år ved en temperatur opp til 30 ° С;
 • Coated tabletter - 5 år ved temperaturer opptil 30 ° C;
 • Vaginal gel - 2 år ved temperaturer opptil 25 ° C;
 • Suspensjon ved oral administrering - 3 år ved romtemperatur.

Salgsbetingelser for apotek

Tablett og oppløsning er tilgjengelig på resept, gel frigjøres uten resept.

Flere Artikler Om Typer Acne