Gel Metrogyl Denta er et kombinert antimikrobielt stoff for behandling og forebygging av smittsomme og inflammatoriske sykdommer i munnhulen. De aktive ingrediensene er metronidazol og klorhexidin.

Effektiviteten av gelen for tannkjøtt på grunn av tilstedeværelsen i sammensetningen av to aktive ingredienser - Metronidazol og klorhexidin.

Metronidazol er aktive mot anaerobe bakterier som forårsaker periodontal sykdom: Porphyromonas gingivalis, Prevotella intermedia, Fusobacterium fusiformis, Wolinella Recta, Eikenella corrodens, Borrelia Vincenti, Bacteroides melaninogenicus, Selenomonas spp.

Klorheksidin - antiseptisk og antibakterielt middel som er aktivt mot gram-positive og gram-negative aerobe og anaerobe bakterier: Treponema spp, Neisseria gonorrhoeae, Trichomonas spp, Chlamydia spp, Ureaplasma spp, Bacteroides fragilis..... Noen stammer av Pseudomonas spp., Proteus spp., I tillegg til syrefaste bakterieformer er bakteriesporer resistente mot chlohexidin. Krenker ikke funksjonell aktivitet av laktobaciller.

Med lokal administrering av Metrogil Denta er konsentrasjonen av metronidazol i tannkjøttvævene mye høyere enn når det tas oralt, hvilket minimerer risikoen for systemiske bivirkninger.

Indikasjoner for bruk

Hva hjelper Metrogil Dent? I følge instruksjonene foreskrives gel for tannkjøtt i følgende tilfeller:

 • periodontal sykdom komplisert av gingivitt;
 • aphthous stomatitt;
 • cheilitis;
 • betennelse i munnslimhinnen ved bruk av proteser
 • postextraksjon alveolitis (betennelse i hullet etter tannutvinning);
 • periodontitt, periodontal abscess (som en del av en kombinationsbehandling);
 • akutt og kronisk gingivitt;
 • akutt nekrotiserende gingivitt Vincent;
 • akutt og kronisk periodontitt;
 • ungdommelig parodontitt.

Det brukes til tannpine forårsaket av infeksjons-inflammatoriske prosesser i munnhulen.

Instruksjoner for bruk av gel Metrogyl Dent, dosering

Gelen er kun beregnet for bruk i tannpleie.

Lokalt, etter grundig rengjøring av tennene, skyll munnen med brusoppløsning og tørk tannkjøttet med en tørr bomullsboll. Klem ut en liten mengde Metrogil Dent-gel på en tannbørste og legg den på tannkjøttet og interdentalrommene med en tannbørste. Etter påføring av gel i 30 minutter kan du ikke skylle munnen og spise.

For å forebygge sykdommen, legges en liten mengde tannkjøttgel (størrelsen på en ert) til tannkremet. Forebyggende behandlingskurs utføres i 2-4 uker 1-2 ganger i året.

Instruksjoner for bruk av gelen Metrogyl Denta anbefaler følgende vilkår og doser, avhengig av sykdommen (voksne og barn over 6 år):

 • Når gingivitt gel påføres tannkjøttområdet 2 ganger om dagen, er det ikke anbefalt å vaske gelen. Varigheten av behandlingen er i gjennomsnitt 7-10 dager.
 • Ved periodontal etter fjerning av tanninnsetninger behandles periodontale lommer med preparatet, og påføringen av gelen til tannkjøttområdet utføres. Eksponeringstid - 30 minutter. Antall prosedyrer avhenger av alvorlighetsgraden av sykdommen. I fremtiden kan applikasjonen av Metrogyl Denta-pasienten utføres uavhengig: i henhold til instruksjonene, bør gelen påføres tannkjøttområdet 2 ganger daglig i 7-10 dager.
 • Ved aphthous stomatitt påføres gelen på det berørte området av munnslimhinnen 2 ganger daglig i 7-10 dager.
 • For å forhindre forverring av kronisk gingivitt og periodontitt blir gelen påført tannkjøttområdet 2 ganger daglig i 7-10 dager. Forebyggende kurs holdes 2-3 ganger i året.
 • For forebygging av postextraksjon alveolitis behandles preparatet med en brønn etter tannutvinning, så gelen brukes på ambulant basis 2-3 ganger daglig i 7-10 dager.

Spesielle instruksjoner

Bruken av Metrogil gel erstatter ikke den hygieniske rengjøringen av tennene, derfor bør tannrengjøringen fortsette i løpet av behandlingen.

Unngå kontakt med øynene.

Bivirkninger

Instruksjonen advarer om muligheten for utvikling av følgende bivirkninger ved forskrift av Metrogil Dent-gummi gel:

 • "Metallisk" smak i munnen,
 • hodepine,
 • allergiske reaksjoner (hudutslett, kløe, urtikaria).

Kontra

Det er kontraindisert å utpeke Metrogil Dent i følgende tilfeller:

 • barn opptil 6 år;
 • individuell intoleranse overfor metronidazol, klorhexidin, samt derivater av nitroimidazol og andre komponenter i legemidlet.

Det anbefales ikke å foreskrive stoffet til gravide i første trimester av svangerskapet.

I laktasjonsperioden, om nødvendig, utnevnelsen av stoffet, bør avgjøre oppsigelsen av amming.

overdose

Utilsiktet eller tilsiktet inntak av en stor mengde gel kan forårsake amplifisering av bivirkninger som skyldes hovedsakelig med metronidazol (klorheksidin praktisk talt ikke absorbert fra mage-tarmkanalen).

Følgende symptomer på overdose kan oppstå: kvalme, oppkast, svimmelhet og i alvorligere tilfeller, parestesier og kramper.

Anbefalt mageutslipp, om nødvendig - symptomatisk terapi.

Analoger gel Metrogyl Dent, prisen på apotek

Om nødvendig, kan Metrogil Denta bli erstattet av en analog for det aktive stoffet - disse er legemidler:

Lignende i handling:

Ved å velge analoger er det viktig å forstå at instruksjonene for bruk av Metrogil Dent, prisen og omtalen av geler for tannkjøtt med lignende tiltak, ikke gjelder. Det er viktig å konsultere en lege og ikke å gjøre en uavhengig erstatning av legemidlet.

Pris på russiske apotek: Metrogil Denta gel for gums 20g - fra 215 til 267 rubler, ifølge 582 apotek.

Oppbevares på et sted som er beskyttet mot lys og fuktighet ved en temperatur opp til 25 ° C. Oppbevares utilgjengelig for barn. Holdbarhet - 3 år.

Metrogil Dent antibiotika eller ikke

Metrogil Denta Gel - instruksjoner for bruk, sammensetning, indikasjoner, analoger og vurderinger

Takket være prestasjonene av medisin i dag, er det mulig å utvikle effektive rettsmidler for behandling av sykdommer i munnhulen. Ett av stoffene er Metrogyl Denta Gel med en antibakteriell effekt, som også brukes i behandlingsprosessen som et forebyggende tiltak.

Sammensetning og utgivelsesform

Opaliserende tanngel, myk, hvit eller nesten hvit.

 • overflateaktive stoffer metronidazol benzoat 16 mg, noe som tilsvarer et innhold av 10 mg metronidazol, klorheksidindiglukonat 20% oppløsning var 2. 5 mg, noe som tilsvarer innholdet av klorheksidin bigluconate 500 mcg
 • Hjelpestoffer: propylenglykol, karbomer-940, dinatriumedetat, natriumsakkarinat, levomentol, natriumhydroksyd, vann.

Farmakologisk aktivitet

Denne gel er et kombinasjonsmiddel med en utprøvd antibakteriell egenskap. De aktive komponentene forårsaker virkningsmekanismen av stoffet:

Metronidazol i sammensetningen av gelen er et stoff med antibakteriell og anthelmintisk effekt. Det ødelegger alle varianter av bakterier og protister som kan forårsake parodontitt.

Imidlertid er stoffet ineffektivt med hensyn til aerobes. Ved interaksjon med transportproteinforbindelser fører metronidazol til forstyrrelse av prosessen med syntetisering av nukleinsyrer.

Dette er årsaken til at mikroorganismen dør.

Klorhexidin, som en del av Metrogil Denta Gel, er et antiseptisk middel med et bredt spekter av effekter. Det er preget av aktivitet mot bakterier og virus. Bruk av narkotika kan også ødelegge gjær og dermatomykemer. Effektiv betyr bare ved høye temperaturer.

Stoffet kombinerer med de negative ladningsmembranioner og forandrer trykket som produseres av mikroorganismenes celler. Ved lave konsentrasjoner frigjøres fosfor fra cellestrukturen sammen med positivt ladede kalsiumioner. Som et resultat kan cellen ikke lenger multiplisere.

Ved høye konsentrasjoner av klorhexidin i cytoplasma, som blir grunnen til ødeleggelsen av mikroorganismen.

Indikasjoner for bruk Metrogyl Denta gel

 • Inflammasjon av tannkjøttet i akutt form.
 • Akutt gingivitt.
 • Kronisk betennelse i tannkjøttet.
 • Periodontitt i kronisk form.
 • Periodontitt kombinert med gingivitt.
 • Den inflammatoriske prosessen i munnslimhinnen forårsaket av proteser.
 • Tannverk hvis det er forårsaket av en infeksjon.
 • Alveolitt.

Kontra

Ved lokal administrering av Metrogyl Denta Gel observeres ingen systemiske bivirkninger. De kan oppstå når du bruker feil utstyr eller tar det til tross for følgende kontraindikasjoner:

 • Overfølsomhet overfor ett av de aktive ingrediensene som utgjør produktet er metronidazol eller klorhexidin.
 • Overfølsomhet eller individuell intoleranse for ytterligere komponenter.
 • Pasientalder opp til seks år.

Bivirkninger

Hvis Metrogil Denta Gel brukes riktig, avhengig av instruksjonene og instruksjonene fra legen, er sannsynligheten for bivirkninger minimal. Men i noen tilfeller kan disse uønskede symptomene oppstå:

 • Hodepine, mindre svimmelhet;
 • Allergiske reaksjoner (kløe og utslett);
 • Nettle feber.

Instruksjoner for bruk

Metode og Dosering

I følge instruksjonene blir stoffet bare brukt lokalt. Det er kun beregnet på behandling av sykdommer i munnhulen. Voksne pasienter, samt barn som har fylt seks år, med gingvitt, oppstår tannkjøttbehandling i løpet av dagen to ganger. Det er ikke nødvendig å vaske Metrogil Denta Gel. Etter at du har tatt medisinen, kan du ikke spise i en halv time!

For sykdommer som periodontitt krever gelen behandling av parodontale lommer. Alt dette gjøres først etter fjerning av tartar.

Etter det er det påkrevd å påføre en applikator som er for-mettet med gel på tannkjøttet (programmets varighet er ikke mindre enn tretti minutter og ikke mer enn førti-fem minutter).

Antall prosedyrer vil avhenge av alvorlighetsgraden av patologien. Gelapplikasjoner kan brukes uten medisinsk hjelp.

Metrogyl Denta Gel for forebygging

Hvis stomatitt ledsages av aftah, så etter instruksjonene krever gelen å behandle det berørte området av munnslimhinnen to ganger om dagen i ti dager. Som nevnt ovenfor kan Metrogyl Denta Gel tas som et forebyggende tiltak. For dette, ved bruk av medisinen, er det nødvendig å behandle tannkjøttet to ganger om dagen.

Etter fjerning av tannen, kan tannhullet bli betent. Årsaken til dette er skaden. For å forhindre utvikling av alveolitis, etter at tann er fjernet, behandles brønnen med gel. Deretter utføres forebyggende prosedyrer - tre ganger om dagen i syv dager.

Metrogil Denta Gel med gingivitt

Dette stoffet har blitt mye brukt i behandlingen av tannkjøttsykdom, ikke bare hos voksne pasienter, men også hos barn. Det er spesielt ofte brukt til behandling av gingivitt hos barn i alderen ti til femten år. Ikke så lenge siden ble kliniske studier av stoffet utført.

Over hundre og femten deltakere i barns alder deltok i dem. Det ble funnet at hos barn med kronisk gingivitt (på teststidspunktet er det i remisjon), ble tartar og plakk eliminert. Legemidlet brukes på tannkjøttet i de områdene hvor de forbinder med tennene.

I 7% av barn med kronisk gingivitt ble tartaren ikke fjernet, ettersom en slik prosedyre skader tannkjøttet. Det første trinnet er å fjerne den akutte inflammatoriske prosessen, for dette, og dette legemidlet er foreskrevet.

Når de ble undersøkt etter fem dager, hadde 96% av barna fra dette nummeret inflammatoriske prosesser som var så redusert at de kunne foreskrives en plakkfjerningsprosedyre. Når tannkjøttbehandlingen er fullført, vil spytt begynne å strømme. Den kan ikke lagres - du må spytte som den er valgt. På kvelden anbefales det å gjenta Metrogil Denta gelbehandling.

Før dette må du børste tennene, spesielt oppmerksomhet, ikke betale den sentrale overflaten, men hullene. Vel, hvis pasienten bruker en antiseptisk skylling før du bruker gelen.

I henhold til instruksjonene for å ta gel, er det bare tillatt for aphthous stomatitt. I viral form av sykdommen, er det best å nekte Metrogil Denta.

Metrogil Denta gel for barn

Legemidlet kan kun tas av barn fra seks år. Årsaken er at før denne alderen blir munnhulen dannet i større grad, blir tennene sterkere. Barnet vil ikke svelge gelen fordi han forstår det - det er farlig.

Under graviditet og amming

Instruksjonen bemerker at Metrogil Denta Gel ikke er foreskrevet for gravide i første trimester av termen.

Under amming, om det er behov for forskrivning av medisiner, diskuteres spørsmålet om å avslutte amming. Dette er nødvendig for å beskytte babyen.

Gelen inneholder metronidazol i lav konsentrasjon. Basert på FDAs anbefalinger, kan det søke etter første trimester av svangerskapet.

Når du bruker gelen, er det nødvendig å ta hensyn til en rekke spesifikke instruksjoner angående bruken av den:

 • Erstatter ikke tannbørsting;
 • I løpet av behandlingen bør ikke konsumere alkoholholdige drikkevarer;
 • Sørg for at Metrogil ikke faller inn i øynene.

Det terapeutiske kurset hvor det er nødvendig å ta Metrogil Denta gel er fra sju til ti dager. Om nødvendig og hensiktsmessige indikasjoner, kan legen foreskrive et annet behandlingsforløp. Dette vil imidlertid kreve en konsultasjon med tannlegen.

Hvis gelen brukes som profylaktisk, vil kurset også være omtrent ti dager. Deretter må du ta en pause, hvis varighet vil være fra fire til seks måneder, og deretter gjenta det profylaktiske kurset.

Interaksjon med andre legemidler

Med aktuell bruk av Metrogyl Dent i riktig dose med de andre medisinene, er bivirkningene ubetydelige. Men dette kan ikke garanteres med absolutt sikkerhet. Det er derfor denne gelen ikke anbefales å bruke med en rekke stoffer. Vurder dem separat:

 • Med kumarin antikoagulantia (for å motta, Varfirin). En av de aktive komponentene i gelen er metronidazol, noe som øker varigheten av blodproppene og også forsterker virkningen av antikoagulantia.
 • Med dosulfiram. Hvis denne Metrogil Denta-gelen blir tatt sammen med Metrogil Denta, øker de giftige effektene av begge midlene. Dette påvirker negativt staten i sentralnervesystemet, samt det perifere nervesystemet.
 • Fenobarbital og fenytoin. Når disse stoffene blir tatt sammen med gelen, observeres en reduksjon i den antibakterielle effekten.
 • Med cimetidin. Hvis det tas samtidig med Metrogyl, vil oppløsningen av gelen i leveren bremse eller stoppe helt. Dette kan føre til blodkonsentrasjon, noe som vil føre til overdosering.

Innenlandske og utenlandske analoger

Angilex er en analog av Metrogil Dent

Dette er en av de svært gode og effektive analogene av stoffet, som har vist gode resultater i behandlingen av sykdommer i svelget og munnhulen. Angilex anbefales også til bruk under tannkjøtt hos barn, men bare for de som er 2,5 år. Legemiddelet anbefales også til bruk av pasienter som trenger oral behandling etter operasjonen.

Analog Metrogil Denta Gel - Fytodent

Dette stoffet anbefales å ta behandling av stomatitt, periodontitt og gingivitt. Legemidlet håndterer infeksjoner og betennelser i munnhulen, slik at det kan erstatte Metrogil Dent.

Analog Metrogil Denta Gel - Metrobioks gel

Dette stoffet kan helt erstatte Metrogyl Dent, hvis det plutselig er kontraindikasjoner for bruken. Det er også svært effektivt i å håndtere mange smittsomme og inflammatoriske sykdommer i munnhulen og brukes også.

I tillegg til narkotikaanaloger beskrevet ovenfor er det også slik:

Sjekk ut prisen på Metrogyl Denta Gel i 2018 og billige analoger >>> Kostnaden for Metrogyl Denta Gel kan variere betydelig i forskjellige apotek. Dette skyldes bruken av billigere komponenter i forberedelsen og prispolitikken i apotekskjeden. Men det er viktig at prisforskjellen mellom utenlandske og russiske kolleger forblir nesten uendret.

Dentamet er en lite kjent "kopi" av den populære Metrogil Dent-gelen.

Mange godt annonserte og dyre medisiner kan erstattes av tilgjengelige "kopier" - generikk. Samtidig vil effekten av behandlingen ikke lider i det hele tatt, og noen ganger overgår analogene til og med de opprinnelige preparatene i noen egenskaper.

Så den populære gel Metrogyl Denta har en lite kjent "twin" i sammensetningen - Dentamegel. La oss finne ut hva slags stoff det er, når det brukes, hva slags vurderinger har Dentamet, og om det er verdt å betale for å kjøpe en dyrere motpart.

Hva slags stoff Dentamet?

Dentamet er en tanngel. Instruksjoner til stoffet indikerer at den er beregnet utelukkende for tannbruk. Produksjon Dentameta organisert på anlegget til den russiske vitaminfabrikken Altaivitaminy, som er blant de største farmasøytiske selskapene i landet.

Tilgjengelig gel i aluminiumsrør på 25 gram. Gelen selv er viskøs, fargeløs, litt uklar. Den har en mint smaken.

Gel stomatologisk Dentamet.

Virkningen av gel Dentamet gir en kombinasjon av to stoffer - metronidazol og klorhexidin. Metronidazol er en antibakteriell og antimikrobiell komponent.

Klorhexidin har en kraftig antiseptisk effekt, den er aktiv mot anaerober, aerober, gram-positive og gram-negative bakterier, gjær.

Begge stoffene er inkludert i listen over viktige legemidler godkjent av Verdens helseorganisasjon.

Når brukes Dentamet?

De aktive komponentene i gel Dentamet når den kommer i kontakt med munnslimhinnen, har en skadelig effekt på den patogene floraen, noe som fremkaller utviklingen av tannhelsesykdommer. Gelen brukes til å behandle smittsomme og inflammatoriske sykdommer i munnhulen og deres forebygging. Dentamet kan være nyttig i behandling av:

 • gingivitt (både akutt og kronisk) - en inflammatorisk sykdom i tannkjøttet, manifestert av blødning, dårlig pust, ødem og smerte i tanntandens vev;
 • periodontitt - periodontal betennelse, ledsaget av tannkjøttets ødeleggelse og tannkreft;
 • periodontal sykdom - periodontale lesjoner av ikke-smittsom opprinnelse, der detudering av tenner og tenner løsner opp;
 • stomatitt (ulcerativ og aphthous) - inflammatoriske sykdommer der smertefulle sår dannes på munnslimhinnen;
 • cheilitis - skade på leppens hud;
 • gangrenøs pulpitis - betennelse i tannnerven, hvor nekrose av vevet oppstår;
 • alveolitis - betennelse i tannhullet, som oppsto etter utvinning av tannen;
 • periodontitt - en sykdom hvor en infeksjon faller utenfor tannens grenser - i tannbunnsområdet
 • tannpine forårsaket av tilsetning av infeksjon.

Komponentene av stoffets sammensetning.

I de fleste tilfeller bør gelen brukes som en del av kompleks terapi. Alene for å kurere sykdommer som periodontitt, periodontal sykdom, alveolit ​​eller periodontitt, er tanngelen ikke i stand, siden den ikke inneholder antiinflammatoriske komponenter.

Bruk av Dentagel som monoterapi gir kun mening for milde former for gingivitt og stomatitt. Videre, før behandling påbegynnes, er det nødvendig å eliminere den faktoren som fremkaller utviklingen av sykdommen.

For eksempel, hvis gingivitt er forårsaket av feil oral pleie og overbelastning av bakteriell plakk og tartar i området med gingivalmarginen, vil smelting av tannkjøttet med en gel bli avfall.

Først av alt, for å eliminere betennelse i tannkjøttet, må pasienten konsultere en tannlege for profesjonell tannrengjøring og fjerning av tannskudd. Og etter det kan du holde på bruk av tanngel.

Før du bruker gelen til behandling av gingivitt, må du rengjøre tannplakkene.

Når du løper former for gingivitt og etter fjerning av tannplakk, kan det hende at bruk av gel ikke er nok. Tannlegen kan foreskrive en kompleks behandling, som inkluderer lokal behandling av munnhulen med antiseptika og inntak av antibakterielle legemidler.

Ved behandling av stomatitt kan Dentagel kun virke i tilfelle av ulcerative og aphthous sykdomsformer. Det finnes ingen antivirale komponenter i sammensetningen av stoffet, så det er meningsløst å bruke det til behandling av herpetic stomatitt.

Viktig: De fleste sykdommene som er oppført i indikasjonene for bruk av gelen, med feil behandling, kan bli kronisk. Ikke medisinske. En effektiv behandling kan foreskrives av en lege.

Hvordan påføre gelen?

Gelen er beregnet for lokal bruk.

Ifølge instruksjonene påføres Dentamet på de berørte områdene av tannkjøttet og munnslimhinnen to ganger om dagen. Etter bruk av stoffet, anbefales det ikke å spise eller drikke minst 25-30 minutter, siden bruk av mat og drikke vil svelge gelen, noe som vil negere effektiviteten. Av samme grunn bør du prøve å ikke svelge spytt i noen tid.

Med nederlaget til munnslimhinnen kan gelen påføres den med en ren finger eller å behandle smertefulle områder med en bomullspinne. Gelen kan også påføres tannkjøttet med en finger, for enkelhets skyld kan du bruke en tannbørste.

Tips: Effektiviteten av behandlingen blir høyere hvis du børster tennene grundig, skyll munnen og tørk slimhinnen fra spytten med en bomullspinne før du påfører gelen.

Varigheten av behandlingen avhenger av type sykdom og alvorlighetsgrad. I gjennomsnitt er varigheten av behandlingen 7-10 dager. I mildere former for gingivitt og stomatitt merker pasientene en synlig forbedring allerede ved 3-4 dager.

Tips: For å forbedre effektiviteten av gelen, er en av bruksområdene av verktøyet best gjort etter en kveld børsting tennene før sengetid. Så gelen forblir på den slimete lengre og kan ha en mer varig effekt.

Gelen kan brukes som et forebyggende tiltak. For å gjøre dette legges en liten mengde av produktet til tannkremet mens du børster tennene, eller gelen påføres direkte på slimhinnen etter en hygienisk prosedyre. Forebyggende kurs utføres ikke mer enn 2 ganger i året. Kursets varighet kan være fra 2 uker til en måned.

Vi anbefaler å vite hvorfor en ubehagelig lukt kan dukke opp under kronen og hvordan du kan eliminere den.

Les: Hva du trenger å gjøre for å øke hastigheten på helingen etter hullet etter tannutvinning.

Som vi har sagt, er Dentamet en analog av det velkjente stoffet MetroGil Dent gel. Dette betyr at de aktive ingrediensene, indikasjonene på bruk og form for frigivelse av legemidler er identiske.

Begge produktene er egnet for behandling av voksne og barn over 6 år. På emballasjen og Dentameta og Metrogil Dent er det et tegn på at stoffene er godkjent av Tannforbundet i Russland.

Dette indikerer høy kvalitet på medisiner.

Metrogil Denta har en mer viskøs og tykk konsistens.

Men forskjellene mellom dem er fortsatt der. En av de viktigste - prisen. Dentamet Gel koster ca 130 rubler, i enkelte apotek kan prisen på stoffet nå 180-190 rubler per rør. Metrogil Dent er dyrere med om lag 40%. Minimumskostnaden for Metrogil Dent-gel er 180 rubler, du kan møte prislappen på 240 rubler og mer.

Til notatet: Foruten gel Metrogil Denta Dentamet har andre analoger, med en enda rimeligere pris, som Metrodent og Metrohex. Men i apoteksnettet for å finne dem vanskeligere.

Prisforskjellen er ikke den eneste forskjellen mellom stoffene. Effektiviteten av behandling med Dentamet gel for noen pasienter var høyere enn Metrogyl Dent. Kundevurderinger peker på andre forskjeller i geler:

 • Metrogyl Denta har en mer viskøs og tett konsistens, Dentamet er mer flytende og verre beholder seg på slimhinnen.
 • smaken av Metrogil Denta gel er mer behagelig; Denamet har en bitter smak;
 • Metrogils plasttuba er lettere å betjene enn Dentamet aluminiumsemballasje;
 • Volumet av røret Dentamet mer med 5 gram, men på grunn av konsistensen og forbruket av det større;
 • Metrogil Denta kan kjøpes på nesten alle apotek, Dentamet er mindre vanlig i salget.

Dentamet vil være et godt alternativ til den populære Metrogil Dent-gelen for de som vil spare på behandlingen, spesielt siden anmeldelser sier at det generiske stoffet er svært effektivt.

Lær hvordan du børster børster med en børste.

Vi anbefaler å lese om dyp fluoridering av tennene med stoffet Gluftored.

Les: Hvordan bruke Hexasprey med ondt i halsen.

Dentamet Gel er en brukervennlig og effektiv behandling for mange tannssykdommer.

Den har nesten ingen kontraindikasjoner (ikke egnet for individuell intoleranse mot gelens komponenter) og forårsaker sjelden bivirkninger i form av allergiske reaksjoner.

Legemidlet selges uten resept av en lege, men det er verdt å forstå at i sjeldne tilfeller vil det være nok å bruke en gel for å bekjempe sykdommen. Oftest er komplisert behandling nødvendig, noe som bør foreskrives av legen etter å ha undersøkt munnhulen. Ikke bli syk!

Metrogyl Denta® (Metrogyl denta®)

Produksjonsfirma: UNIQUE PHARMACEUTICAL Laboratories (India)

Стомат Tanngel: rør 20 g Reg. №: П N015982 / 01

Klinisk farmakologisk gruppe:

Antimikrobielt stoff for lokal bruk i tannlegen

Frigivelsesform, sammensetning og emballasje

◊ Dental opaliserende gel, myk, hvit eller nesten hvit.

Metrogil Denta indikasjoner for bruk

Gel Metrogil Dent: bruksanvisning, analoger og anmeldelser

Gel Metrogyl Denta er et kombinert antimikrobielt stoff for behandling og forebygging av smittsomme og inflammatoriske sykdommer i munnhulen. De aktive ingrediensene er metronidazol og klorhexidin.

Effektiviteten av gelen for tannkjøtt på grunn av tilstedeværelsen i sammensetningen av to aktive ingredienser - Metronidazol og klorhexidin.

Metronidazol er aktive mot anaerobe bakterier som forårsaker periodontal sykdom: Porphyromonas gingivalis, Prevotella intermedia, Fusobacterium fusiformis, Wolinella Recta, Eikenella corrodens, Borrelia Vincenti, Bacteroides melaninogenicus, Selenomonas spp.

Klorheksidin - antiseptisk og antibakterielt middel som er aktivt mot gram-positive og gram-negative aerobe og anaerobe bakterier: Treponema spp, Neisseria gonorrhoeae, Trichomonas spp, Chlamydia spp, Ureaplasma spp, Bacteroides fragilis..... Noen stammer av Pseudomonas spp., Proteus spp., I tillegg til syrefaste bakterieformer er bakteriesporer resistente mot chlohexidin. Krenker ikke funksjonell aktivitet av laktobaciller.

Med lokal administrering av Metrogil Denta er konsentrasjonen av metronidazol i tannkjøttvævene mye høyere enn når det tas oralt, hvilket minimerer risikoen for systemiske bivirkninger.

Indikasjoner for bruk

Hva hjelper Metrogil Dent? I følge instruksjonene foreskrives gel for tannkjøtt i følgende tilfeller:

 • periodontal sykdom komplisert av gingivitt;
 • aphthous stomatitt;
 • cheilitis;
 • betennelse i munnslimhinnen ved bruk av proteser
 • postextraksjon alveolitis (betennelse i hullet etter tannutvinning);
 • periodontitt, periodontal abscess (som en del av en kombinationsbehandling);
 • akutt og kronisk gingivitt;
 • akutt nekrotiserende gingivitt Vincent;
 • akutt og kronisk periodontitt;
 • ungdommelig parodontitt.

Det brukes til tannpine forårsaket av infeksjons-inflammatoriske prosesser i munnhulen.

Instruksjoner for bruk av gel Metrogyl Dent, dosering

Gelen er kun beregnet for bruk i tannpleie.

Lokalt, etter grundig rengjøring av tennene, skyll munnen med brusoppløsning og tørk tannkjøttet med en tørr bomullsboll. Klem ut en liten mengde Metrogil Dent-gel på en tannbørste og legg den på tannkjøttet og interdentalrommene med en tannbørste. Etter påføring av gel i 30 minutter kan du ikke skylle munnen og spise.

For å forebygge sykdommen, legges en liten mengde tannkjøttgel (størrelsen på en ert) til tannkremet. Forebyggende behandlingskurs utføres innen 2-4 uker 1-2 ganger i året.

Instruksjoner for bruk av gelen Metrogyl Denta anbefaler følgende vilkår og doser, avhengig av sykdommen (voksne og barn over 6 år):

 • Når gingivitt gel påføres tannkjøttområdet 2 ganger om dagen, er det ikke anbefalt å vaske gelen. Varigheten av behandlingen er i gjennomsnitt 7-10 dager.
 • Ved periodontal etter fjerning av tanninnsetninger behandles periodontale lommer med preparatet, og påføringen av gelen til tannkjøttområdet utføres. Eksponeringstid - 30 minutter. Antall prosedyrer avhenger av alvorlighetsgraden av sykdommen. I fremtiden kan applikasjonen av Metrogyl Denta-pasienten utføres uavhengig: i henhold til instruksjonene, bør gelen påføres tannkjøttområdet 2 ganger daglig i 7-10 dager.
 • Ved aphthous stomatitt påføres gelen på det berørte området av munnslimhinnen 2 ganger daglig i 7-10 dager.
 • For å forhindre forverring av kronisk gingivitt og periodontitt blir gelen påført tannkjøttområdet 2 ganger daglig i 7-10 dager. Forebyggende kurs holdes 2-3 ganger i året.
 • For forebygging av postextraksjon alveolitis behandles preparatet med en brønn etter tannutvinning, så gelen brukes på ambulant basis 2-3 ganger daglig i 7-10 dager.

Spesielle instruksjoner

Bruken av Metrogil gel erstatter ikke den hygieniske rengjøringen av tennene, derfor bør tannrengjøringen fortsette i løpet av behandlingen.

Unngå kontakt med øynene.

Bivirkninger

Instruksjonen advarer om muligheten for utvikling av følgende bivirkninger ved forskrift av Metrogil Dent-gummi gel:

 • "Metallisk" smak i munnen,
 • hodepine,
 • allergiske reaksjoner (hudutslett, kløe, urtikaria).

Kontra

Det er kontraindisert å utpeke Metrogil Dent i følgende tilfeller:

 • barn opptil 6 år;
 • individuell intoleranse overfor metronidazol, klorhexidin, samt derivater av nitroimidazol og andre komponenter i legemidlet.

Det anbefales ikke å foreskrive stoffet til gravide i første trimester av svangerskapet.

I laktasjonsperioden, om nødvendig, utnevnelsen av stoffet, bør avgjøre oppsigelsen av amming.

overdose

Utilsiktet eller tilsiktet inntak av en stor mengde gel kan forårsake amplifisering av bivirkninger som skyldes hovedsakelig med metronidazol (klorheksidin praktisk talt ikke absorbert fra mage-tarmkanalen).

Følgende symptomer på overdose kan oppstå: kvalme, oppkast, svimmelhet og i alvorligere tilfeller, parestesier og kramper.

Anbefalt mageutslipp, om nødvendig - symptomatisk terapi.

Analoger gel Metrogyl Dent, prisen på apotek

Om nødvendig, kan Metrogil Denta bli erstattet av en analog for det aktive stoffet - disse er legemidler:

Lignende i handling:

Ved å velge analoger er det viktig å forstå at instruksjonene for bruk av Metrogil Dent, prisen og omtalen av geler for tannkjøtt med lignende tiltak, ikke gjelder. Det er viktig å konsultere en lege og ikke å gjøre en uavhengig erstatning av legemidlet.

Pris på russiske apotek: Metrogil Denta gel for gums 20g - fra 215 til 267 rubler, ifølge 582 apotek.

Oppbevares på et sted som er beskyttet mot lys og fuktighet ved en temperatur opp til 25 ° C. Oppbevares utilgjengelig for barn. Holdbarhet - 3 år.

Metrogil Denta Gel: instruksjoner for bruk

1 g gel inneholder:

Metronidazolbenzoat X 16,0 mg

(ekvivalent med metronidazol X 10,0 mg)

Klorhexidindiglukonat 20% løsning. 2,5 mg

(ekvivalent med klorhexidindiglukonat 0,5 mg)

og hjelpestoffer: propylenglykol, karbomer-940, dinatriumedetat, natriumsakkarinat, levomentol, natriumhydroksyd, vann-sc.treb.

Farmakologisk aktivitet

Effektiviteten av stoffet på grunn av tilstedeværelsen i sammensetningen av to antibakterielle komponenter:

a) metronidazol har antibakteriell aktivitet mot anaerobe bakterier som forårsaker periodontal sykdom: Porphyromonas gingivalis, Prevotella intermedia, Fusobacterium fusiformis, Wolinella Recta, Eikenella corrodens, Borrelia Vincenti, Bacteroides melaninogenicus, Selenomonas spp.

Når det brukes topisk, absorberes METROGIL DENTA gel praktisk talt ikke.

Indikasjoner for bruk

Infeksiøse-inflammatoriske sykdommer i periodontal og munnslimhinne: - akutt og kronisk (edematøs, hyperplastisk, atrofisk) gingivitt; akutt nekrotiserende gingivitt (Vincent's gingivitt); akutt og kronisk periodontitt; periodontitt, periodontal abscess (som en del av en kombinationsbehandling).

Kontra

Overfølsomhet overfor metronidazol, klorhexidin, samt et derivat av nitroimidazol og eventuelle komponenter som utgjør stoffet. Barns alder opptil 6 år.

Graviditet og amming

Det anbefales ikke å foreskrive stoffet til gravide i første trimester av svangerskapet. I laktasjonsperioden, om nødvendig, utnevnelsen av stoffet, bør avgjøre oppsigelsen av amming.

Dosering og administrasjon

Kun for tannbruk.

For voksne og barn over 6 år med betennelse i tannkjøttet (gingivitt), påføres METROGIL DENTA® på tannkjøttområdet med et tynt lag med en finger eller med en bomullspinne 2 ganger om dagen. Etter påføring må gelen avstå fra å drikke og spise i 30 minutter. Flush gel anbefales ikke. Varigheten av behandlingen er i gjennomsnitt 7-10 dager.

Bivirkninger

Ved lokal bruk av METROGIL DENTA® gel kan allergiske reaksjoner (hudutslett, kløe, urtikaria) samt hodepine observeres.

Ved bruk på periodontallommen ble følgende bivirkninger observert: På immunsystemets side:

Metrogyl Dent: antibakteriell gel for oral helse

For behandling av sykdommer i tannkjøttet og munnslimhinner, foreskriver tannleger ofte aktuelle antibakterielle stoffer til pasientene. En av de mest populære stoffene er en tanngel, kalt Metrogil Dent, som ødelegger patogener og har sterke antiseptiske egenskaper. For å oppnå en terapeutisk effekt, bør dette legemidlet brukes strenge i henhold til instruksjonene. Når det brukes, er det nødvendig å ta hensyn til mulige kontraindikasjoner og ikke overskride den anbefalte doseringen.

Hva er i komposisjonen?

Metrogyl Denta Gel er et antibiotikummedikament utviklet for å eliminere tannssykdommer. Den består av to hoved aktive komponenter, hvorav en er metronidazol benzoat. Dette stoffet påvirker ikke bare anaerobe bakterier, hindrer deres vitale aktivitet, men beskytter også munnhulen fra den etterfølgende penetrering av patogene mikroorganismer.

En annen viktig ingrediens i medisin er klorhexidin. Dette stoffet regnes som et utmerket antiseptisk middel med antimikrobiell virkning. Klorhexidin gir en god effekt i kampen mot herpesviruset og mange typer patogene bakterier. Antiseptisk beholder alle sine terapeutiske egenskaper selv med utseendet av purulente sekresjoner.

Gel Metrogyl Denta inneholder også hjelpestoffer: natriumhydroksid, levomentol, natriumsakkarinat, vann, etc. I et kompleks hjelper alle disse komponentene til å takle en rekke sykdommer lokalisert i munnhulen. Dette stoffet har en hvit farge og en myk tekstur. For brukers bekvemmelighet pakkes terapeutisk gel i plast- og metallrør på 5, 10 og 20 gram (du kan se hvordan røret ser på bildet).

Indikasjoner for bruk

Metrogyl (metronidazol) Denta er i stand til å undertrykke aktiviteten til mange patogene mikroorganismer uten å påvirke de gunstige melkesyrebakteriene negativt. På grunn av dens desinfiserende egenskaper desinfiserer dette stoffet munnhulen perfekt. Tanngelen har forskjellige indikasjoner på bruk, inkludert sykdommer og symptomer som:

 • blødende tannkjøtt;
 • inflammatoriske prosesser lokalisert i munnhulen
 • stomatitt (inkludert candidiasis);
 • gingivitt;
 • periodontal sykdom;
 • periodontal sykdom;
 • periodontitt;
 • periostitis;
 • alveolitt;
 • cheilitis og andre

En tannlege kan foreskrive Metrogil Denta gel for betennelse i munnhulen som opptrer etter tannutvinning, når den bærer bånd og proteser, etter nylig gjennomgått kjemoterapi. Dette stoffet har ingen direkte smertestillende effekt, men eliminerer årsakene til kramper og smerte.

Regler for anvendelse

Bruksanvisningene og en detaljert beskrivelse av gelens terapeutiske egenskaper er alltid festet til det antibakterielle stoffet Metrogil Dent. Bruk dette legemidlet i henhold til følgende regler:

 • Før du bruker gelen, må du pusse tennene med tannkrem og feste en ren, tørr tampong til tannkjøttet for å fjerne overflødig fuktighet (dette gjøres for å holde agenten på slimhinnen bedre).
 • bruke salve for tannkjøtt på de berørte områdene av slimhinnene bør være et tynt lag en eller to ganger om dagen;
 • Etter ekstraksjon av tenner, anbefales det å behandle de dannede hullene 3 ganger om dagen.
 • etter påføring kan gelen ikke slikke, svelge eller vaske av;
 • innen en halv time etter behandling av den berørte slimhinnet, anbefales det ikke å spise mat og drikke;
 • ved hjelp av et antibakterielt middel kan du lage en medisinsk søknad, for dette må du legge en liten mengde medikament på en ren bomullspinne, feste den på tannkjøttet eller legge den i parodontalommen og la den stå i en halv time;
 • behandlingsforløpet med dette middelet bør vare minst to uker;
 • Bruk av stoffet til profylaktiske formål er tillatt ikke mer enn to eller tre ganger i året.

Mer informasjon om stoffet Metrogil Dent og hvordan du bruker det, vil fortelle den behandlende legen. Til tross for at gelen selges uten resept, er det uakseptabelt å bruke det ukontrollert.

Kontra

Til tross for sine mange fordelaktige egenskaper har Metrogil dental gel sine egne kontraindikasjoner. Merknad til stoffet inneholder informasjon om at dette verktøyet ikke er anbefalt for de som har en individuell intoleranse mot komponentene som utgjør gelen. Også Metrogil kan ikke behandles for barn under 6 år, siden et lite barn kan lett svelge medisinen (det kan være både en forsettlig og en utilsiktet handling), noe som er svært uønsket for et barns kropp.

Pasienter spør ofte tannleger som har foreskrevet Metrogil Dent hvis de kan bruke dette antibakterielle stoffet for gravide kvinner. Vanligvis forbyr legene ikke behandling med Metrogil Denta Gel under graviditet, men anbefaler ikke å bruke det i de tidlige stadiene. Den optimale tiden til å starte behandlingen med dette middelet er 2. trimester, i løpet av denne perioden vil det godkjente legemidlet ikke føre til fare for kvinnen selv eller det utviklende fosteret.

Du kan ikke bruke gel Metrogyl under amming. Unge mødre bør alltid fortelle legen at de ammer. Tannlegen kan råde å midlertidig avbryte amming for å behandle dette legemidlet, eller foreslå noe alternativt behandlingsalternativ.

Ta Metrogyl Dent med stomatitt og andre orale sykdommer kan ikke overstige anbefalt dose. Ellers kan det være bivirkninger i form av kvalme, svimmelhet, fordøyelsesbesvær, kløe etc. Hvis du opplever disse symptomene, må du slutte å bruke produktet og konsultere en lege.

anmeldelser

Hvordan Metrogil Dent fungerer, vil bli delt av vurderinger av personer som brukte dette stoffet for flux, stomatitt og andre muntlige sykdommer:

"Tannlegen min anbefalte meg å kjøpe Metrogil Dent og smøre tannkjøttet mitt på stomatitt. Jeg likte dette verktøyet fordi når den påføres, gir den en behagelig kjøleeffekt og eliminerer raskt problemet. Etter 3 dager sluttet sårene som oppstod i munnhulen, å torturere meg, jeg begynte å spise normalt uten å føle alvorlig smerte. Den andre gangen måtte jeg bruke dette stoffet når tannkjøttet begynte å bløde dårlig. Metrogil hjalp meg igjen om noen få dager for å bli kvitt et ubehagelig symptom, som jeg var utrolig glad for. Jeg tror at dette er et godt verktøy som bare skal være i førstehjelpsutstyret eller stå på en hylle på badet for hver person. En slik nyttig og i prinsippet er billig gel egnet selv for barn fra 6 år. " Tatiana, Tver.

Kostnad for

De som planlegger å bruke stoffet Metrogil Dent er vanligvis interessert i prisen. Kostnaden for dette stoffet er i gjennomsnitt 170-200 rubler for ett 20-grams rør. Prisforskjellen avhenger av kjøpsstedet for legemidlet.

analoger

Folk som ofte bruker Metrogyl Dent-krem, bør vite hvilke analoger det er i dette legemidlet. En lignende terapeutisk effekt er gitt av slike lokale stoffer som Metrodent, Asepta, Dentamet, Metrohex. Hvor mye er denne eller den analoge, du kan alltid finne ut på apoteket.

Som konklusjon

Metrogil Denta er en antibakteriell gel for tannkjøttet, noe som gjør at du kan ødelegge patogene mikroorganismer i munnhulen. Bruk av dette verktøyet som en bedøvelsesmedisinering vil være ineffektiv, fordi Hovedfunksjonen i dette legemidlet er å opptre på de patogene bakteriene, og ikke å stoppe smerten og spasmer. Men for behandling av sykdommer i tannkjøttet og slimete, vil denne gelen være veldig nyttig.

Gel Metrogyl Dent: Alt om stoffet og egenskapene ved bruk

Betennelse og ømhet i munnen blir vanligvis ignorert eller behandlet alene. Men enda mindre ubehag kan tyde på utvikling av en alvorlig patologi. Dette kan være stomatitt, periodontitt, gingivitt, mekanisk eller termisk skade på slimhinnen. Alle disse forholdene krever behandling hos tannlegen og bruk av antiinflammatoriske legemidler. En av de mest rimelige og effektive måtene er Metrogyl Dent gel. Han er rost av leger og pasienter reagerer positivt.

Farmakologiske egenskaper av gelen

Metrogil Denta er et kraftig antimikrobielt middel som har en antibakteriell, anti-inflammatorisk, antiseptisk effekt. Det brukes utelukkende til behandling av tannkjøtt og munnslimhinner. Det er tilfeller av bruk av stoffet i behandlingen av hudsykdommer (akne, seboré, eksem), trofasår, hemorroider, trykksår, ikke-helbredende sår, vaginose, trichomoniasis. Men dens effektivitet i forhold til slike patologier og hensiktsmessig bruk er ikke bevist.

Gelen inneholder to hovedkemiske komponenter - metronidazol og klorhexidin. De aktive stoffene er metronidazolbenzoat i en mengde på 16 mg, klorhexidindiglukonat 20% - 2,5 mg. Metronidazol har en antibakteriell effekt mot anaerobe bakterier som forårsaker periodontal betennelse. Klorhexidin har en antiseptisk effekt på gram-positive og gram-negative anaerobe og aerobe bakterier. Laktobaciller og syrefaste bakterier er ikke utsatt for det.

Metrogyl Denta inneholder også hjelpekomponenter: propylenglykol, natriumsakkarinat, karbomer, levomentol, dinatriumedetat, hydroksyd, vann. De forbedrer hovedvirkningen av stoffet og gir det en behagelig lukt og smak.

Metrogyl-gel er et iriserende hvitt stoff av myk konsistens, som ligner på tannkrem. Den har en lett og behagelig lukt av menthol, som oppdaterer munnhulen. Finnes i aluminium eller plastrør med en aluminiumsmembran. Emballasjen er papp, inneholder instruksjoner for bruk av medisinsk produkt. Volumet av røret, du kan velge forskjellig - 5, 10 eller 20 g.

Til tross for innholdet i antibiotika (metronidazol) er tanngel ikke et reseptbelagte legemiddel, så det er tilgjengelig uten resept. Den skal lagres i pakken, på et mørkt sted (utenfor barns rekkevidde) ved en temperatur ikke høyere enn 25 ° C. Egnet i 3 år, etter utløpet av denne perioden, anbefales ikke.

Metrogil Dent er produsert av et anerkjent indisk laboratorium, som har bevist seg i det farmasøytiske markedet.

Indikasjoner for bruk av gel Metrogyl Dent

Metrogyl Denta - tanngel for ekstern bruk. Det er indisert for behandling av infeksiøse og inflammatoriske patologier i munnhulen, nemlig:

 • akutt parodontitt;
 • kronisk parodontitt;
 • akutt gingivitt;
 • kronisk gingivitt;
 • ulcerativ gingivitt Vincent;
 • periodontal sykdom;
 • Cheilitis;
 • stomatitt;
 • alveolitt;
 • mukositt;
 • periodontal abscess;
 • slimhinneirritasjon av bruk av proteser.

Den terapeutiske effekten av gelen oppstår i kompleks behandling av tannssykdommer. Bruk av Metrogil utelukkende er svært effektiv i forebyggende formål, samt i behandling av lysskader og irritasjoner på vev og munnslimhinner. I nærvær av karies og kystformasjoner i kjeften er han maktløs. Slike alvorlige problemer må tas opp på tannlegenes avtale eller på en operativ måte.

Metrogil Denta har vist seg å være et veldig effektivt og effektivt legemiddel i kampen mot skadelige mikroorganismer på munnslimhinnen. Men samtidig inneholder den en liten mengde medisinske stoffer, derfor er det helt ufarlig. Det er viktig å forstå at denne gelen behandler periodontium, men ikke bedøv den. For en omfattende effekt er det bedre å bruke det i kombinasjon med mer aktive antibakterielle og antiinflammatoriske midler.

Mulige bivirkninger og kontraindikasjoner for behandling av gel

På grunn av det lave innholdet i antibiotika og antiseptisk Metrogil Denta er trygt selv ved langvarig bruk.

 • Lokal bruk hindrer penetrasjon av legemidler gjennom vev og inn i blodet, slik at det ikke kan forårsake uønskede reaksjoner fra indre organer. I sjeldne tilfeller kan dysbakterier i munnslimhinnen forekomme hvis bruk av stoffet er konstant i flere måneder.
 • På bakgrunn av overfølsomhet overfor stoffet kan det forekomme hudutslett, kløe, urtikaria. Ved overdosering eller svelging av gel i store mengder, er det hodepine, kvalme, svimmelhet, oppkast, ubehagelig smak i munnen. Avbestilling Metrogil fjerner automatisk alle uønskede manifestasjoner. Hvis forgiftningen er alvorlig, er magesvikt og symptomatisk behandling indikert. Men slike tilfeller ble ikke registrert.
 • Individuell intoleranse av hovedkomponentene - metronidazol, klorhexidin - er en direkte kontraindikasjon for utnevnelsen av gelen. Allergiske reaksjoner på kjemiske stoffer i historien krever en foreløpig test. Du må legge en liten mengde gel på hånden og vente på en stund. Hvis det ikke har skjedd noen endringer på applikasjonsstedet, kan det på en sikker måte brukes.
 • En spesiell kategori i farmakologi er barn. De er mest utsatt for narkotikaallergier. Derfor, for å unngå uønskede effekter, anbefales ikke gelen til bruk ved behandling av tannssykdommer hos barn under 6 år. Etter 6 års alder, er muligheten for å bruke Metrogil Denta enighet med tannlegen.
 • Under graviditet og amming er det også visse funksjoner. I løpet av denne perioden er bruk av gelen ikke kontraindisert, men den er utnevnt med forsiktighet. Den første trimesteren av graviditeten er spesielt farlig når noen medisiner, inkludert tanngel, tilskrives kun av spesielle grunner, når fordelene for kvinnen oppveier den potensielle risikoen for barnet. I noen tilfeller anbefales behandling av tannkjøtt Metrogil-gel midlertidig opphør av laktasjon.
 • Med forsiktighet foreskrives legemidlet samtidig med andre legemidler. Metronidazol øker virkningen av antikoagulantia (heparin, warfarin). Fenobarbital reduserer den antimikrobielle effektiviteten til gelen. Anti-legemiddelet Zimetidin reduserer metabolisme av metronidazol, noe som fører til økt konsentrasjon i blodet. Ved behandling av alkoholisme øker disulfiram toksisiteten til begge legemidlene. Dette kan forårsake nevrologisk skade. På det felles inntaket av Metrogyl Dent og andre legemidler bør alltid konsultere legen din.

Detaljert bruksanvisning Metrogil Dent

Dental gel Metrogyl Denta brukes kun til lokal behandling av sykdommer i munnhulen, inntak og inntak er kontraindisert. Doseringen og varigheten av administrasjonen avhenger av patologiens kompleksitet og pasientens alder, valgt av legen i henhold til individuelle indikasjoner.

Opptil 6 år, er gelen ikke anbefalt. Barn etter 6 år og voksne med gingivitt (betennelse i tannkjøttet) er vist å bruke det to ganger om morgenen og om kvelden. Bruksmetoden er enkel: En liten mengde gel er presset på en bomullspinne eller bare på en finger og forsiktig smurt med et tynt lag over hele overflaten av tannkjøttet. Påfør verktøyet i en halv time, der du ikke kan spise og drikke. Spyling er ikke nødvendig. Behandling bør vare i opptil 10 dager.

For å behandle periodontitt behandler Metrogil Dent alle tannlommer og påfører det med et tynt lag på tannkjøttet. Den første prosedyren er best gjort hos tannlegen. På gjenopprettingsstadiet kan applikasjoner utføres uavhengig. Metoden for påføring og behandlingens varighet er lik den som er beskrevet ovenfor for gingivitt.

Tanngel er også indikert for behandling av stomatitt hos barn og voksne. Den påvist effekten gjelder kun bakteriens natur av sykdommen. I viral stomatitt, som oppstår på bakgrunn av en smittsom patologi i halsen, er den inaktiv, fordi den ikke har antiviral funksjon. Men bruken av Metrogil kan være nyttig for helbredelse av sår på slimhinnen.

For å helbrede baksiden, påføres gelen på de berørte områdene av munnslimhinnen og blir igjen i 30 minutter. Antall prosedyrer per dag bør ikke overstige 2 ganger. Full gjenoppretting skjer innen 7 dager, i enkelte tilfeller forlenges behandlingsforløpet opptil 10 dager.

Ved behandling av kroniske patologier i munnhulen (periodontitt, gingivitt), påføres gelen i løpet av 10 dager 3 ganger i året. Selv om det ikke er tilbakefall, er dets profylaktiske bruk indikert.

Etter fjerning av tennene, er Metrogyl-gel foreskrevet for å forhindre forekomst av alveolit ​​på bakgrunn av tannutvinning. En tom brønn behandles med midler 3 ganger daglig for hele helbredelsesperioden.

I fravær av spesifikke individuelle indikasjoner, anbefales ikke gelen å brukes i mer enn 3-4 uker for å unngå forekomst av dysbakterier (candidiasis) i munnhulen og andre uønskede reaksjoner.

Sykdommer i munnhulen skal behandles grundig, så bruken av gelen er vanligvis inkludert i hele behandlingsregimet. Effekten av stoffet vil være mye høyere hvis det, før bruk, å rense tennene fra plakett, for å behandle karies, for å fjerne tartar. I tillegg foreskrevet antiseptisk terapi i form av skyll, og i alvorlige tilfeller - antibakterielle midler.

Etter avslutning av behandlingen kan Metrogil Denta brukes flere ganger i året som et forebyggende tiltak. Et 5-dagers kurs er nok til å hindre sykdomsavbrudd, samt å forhindre dannelse av stein og plakk på tennene. Tross alt er det mye lettere og mer økonomisk å pusse tennene med en behagelig gel enn å gå til maskinvareprosedyrer til tannlegen.

Regler for behandling av tannkjøtt med Metrogyl Dent

Under behandling med Metrogyl Dent, for å forbedre effektiviteten, bør noen regler følges:

 • Før du påfører gelen til tannkjøttet, må munnen rengjøres av matrester, slim og plakk; dette kan gjøres ved å skylle med vanlig vann eller børste tennene med tannkrem;
 • umiddelbart før påføringen av tannkjøttet er litt tørr med et papirserviett, slik at gelen holdes bedre på slimhinnen;
 • Den optimale frekvensen av prosedyren er to ganger daglig etter frokost og middag, og gjennomsnittlig varighet av behandlingen er 10 dager;
 • Det er bedre å utføre prosedyren foran speilet slik at det kan sees om det er gel på hele gingivaloverflaten
 • Spesielt forsiktig påført medisin på utsiden av tennene, men ikke glem det indre, som også er utsatt for betennelse.
 • du må avstå fra å drikke og spise minst en halv time, helst minst en time;
 • det er bedre å spytte spytt som samler i munnen og ikke holde det i munnen eller, spesielt, ikke å svelge;
 • Metrogil Denta erstatter ikke daglig tannbørsting, derfor er det umulig å avbryte normal morgen og kveld muntlig hygiene;
 • under behandling anbefales det å slutte å drikke og røyke fordi de reduserer gelens effektivitet og reduserer helbredelsesprosessen;
 • behagelig lukt og smak av stoffet lar deg bruke den uten å bli distrahert fra hverdagens husarbeid og ikke tildele ekstra tid for prosedyren; Barn aksepterer gjerne slike søknader fordi de ikke føler seg ubehag.

Overholde alle regler og funksjoner ved bruk av Metrogil Dent dental gel er ikke i det hele tatt vanskelig. Og viktigst av alt, kan slike enkle manipulasjoner raskt bli kvitt betennelse i munnen og glemme ubehag for alltid.

Metrogil Denta - pris og omtaler

Metrogyl Dent Dental Gel kan kjøpes på nesten alle apotek uten resept. Det er i mellomprisområdet, derfor er det tilgjengelig for et bredt spekter av forbrukere. Og i alle fall vil kjøpet av gelen bli mye billigere enn å gå til tannlegen.

Kostnaden for stoffet avhenger av salgsområdet og volumet av røret. Således varierer gjennomsnittsprisen for en gel i et 20-grams aluminiumsrør i Moskva mellom 200-230 rubler. Dette er en lav pris for høy kvalitet og effektivt middel for behandling av tannkjøttsykdommer. Tallrike positive vurderinger på Internett er direkte bevis på dette.

 • "Maria: Før, veldig ofte, noen ganger veldig dårlig, tannkjøtt vondt. Da jeg lærte om metrogil, begynte jeg å bruke den - og alt gikk bort. Nå bruker jeg det i hvert tilfelle. Bra ting.
 • Irina: Min arvelige stomatitt har plaget i mange år. Jeg bruker denne limen, for å være ærlig, ble det bedre ikke umiddelbart, men nå har alt avrundet, det er ingen brennende følelse og tennene blir ikke løsnet.
 • Dmitry: Jeg bruker metrogil regelmessig i flere år nå for å hindre tannkjøttsykdom. Jeg har et problem med hyppig dannelse av steiner på tennene, jeg måtte regelmessig gå på ultralydrengjøring. Denne prosedyren er svært ubehagelig. Derfor, for å unngå det, begynte jeg å smøre tannkjøttet med dette verktøyet. Det hjelper alltid problemfri, har lenge vært på rengjøring. Selv i gelen liker jeg virkelig den hyggelige bitten av menthol, som oppdaterer pusten godt.
 • Anatoly: Mange bekjente klager til meg at Metrogil Dent er dyrt. Men jeg er uenig med dem. Summen av to hundre rubler er ikke penger. Videre er det med rasjonell bruk svært økonomisk. Jeg behandler med denne gelen hele tiden min blødende tannkjøtt. Hvis det plutselig er et sår eller brenne i munnen fra et varmt måltid, smør jeg også med gel. Jeg liker veldig mye at alle skader heler raskt, og du betaler ikke engang oppmerksomhet til dem.
 • Catherine: Som medisinsk profesjonell bruker jeg Metrogyl selv, bruker den til barnet mitt og anbefaler det til alle som har problemer med tannkjøtt.
 • Zhanna: Takket være dette fantastiske verktøyet! Takket være ham reddet jeg tennene mine! Tannkjøttet var veldig sår og blødning. Tannlegen anbefales å kjøpe Metrogil Dent. Jeg brukte den i henhold til instruksjonene, og den andre dagen ble jeg lettet. Noen ganger smurt enda mer enn 2 ganger. Takket være produsentene og min tannlege! "

Metrogyl Denta er et moderne og svært effektivt legemiddel for tannbehandling, både for behandling av sykdommer i tannkjøttet og munnhulen, og for forebygging av mulige problemer.

Flere Artikler Om Typer Acne