Metrogyl er en antiprotozoan og antibakteriell gel som, når den påføres eksternt, har en anti-akne effekt.

Det finnes to typer Metrogil gel:

 • Vaginal gel: fargeløs til lysegul i farge, uniform (30 g i rør, 1 rør i eske komplett med applikator);
 • Gel for ekstern bruk: fra fargeløs til gul farge, homogen (30 g i aluminiumrør, 1 rør i eske).

Den aktive substansen, metronidazol, tilhører gruppen nitroimidazolderivater. Etter reaksjonen av reduksjonen av 5-nitrogruppen, som oppstår når den interagerer med de intracellulære proteiner av bakterier, er legemidlet i stand til å hemme syntesen av bestemte nukleinsyrer, som er grunnlaget for bakterielt DNA.

På grunn av denne effekten på DNA forekommer mikrobiell celledød. Metrogyl er effektiv til behandling av bakterielle infeksjoner forårsaket av anaerobe mikroorganismer Veillonela spp., Fusobacterium spp., Bacteroides spp., Clostridium spp., Eubacterium spp., Peptostreptococcus spp., Peptococcus spp. Stammer av Trichomonas vaginalis, Gardnerella vaginalis, Entamoeba histolytica, Giardia intestinalis er følsomme for virkningen av metronidazol.

Aerobic mikroorganismer og fakultative anaerober er ufølsomme for Metrogyl gel, men i nærvær av blandet flora (aerob og anaerob) virker metronidazol synergistisk med antibiotika som er effektive mot vanlige aerober.

Det øker følsomheten til svulster til stråling, forårsaker disulfiram-lignende reaksjoner, stimulerer reparative prosesser.

Indikasjoner for bruk

Hva hjelper Metrogil fra? Ifølge instruksjonene er gel for ekstern bruk foreskrevet i følgende tilfeller:

 • rosacea (inkludert poststeroid), akne vulgaris;
 • smittsomme hudsykdommer, trykksår;
 • brannsår;
 • eksem, seborisk eksem, fet seboré, seborrheisk dermatitt;
 • trophic ulcers av nedre ekstremiteter (mot bakgrunn av åreknuter, diabetes mellitus), svekkende helbredende sår;
 • hemorroider, analfissurer.

Vaginal gel brukes til å behandle bakteriell vaginitt, trichomoniasis.

Instruksjoner for bruk gel Metrogyl, dosering

Gel for ekstern bruk skal påføres med et tynt lag til de tidligere rengjorte berørte hudområdene 2 ganger om dagen (morgen / kveld).

Varighet av bruk - opp til 4 måneder, som regel, forbedring skjer innen 3 uker etter starten av behandlingen.

Unngå kontakt med åpne slimhinner og øyne. Hvis gelen kommer inn i øynene, må de vaskes med en betydelig mengde rennende vann.

Metrogils Vaginal Gel

Gelen påføres intravaginalt, det vil si introdusert i vagina. Standard dosering, i henhold til bruksanvisningen - 5 g Metrogil gel 2 ganger daglig (morgen og kveld).

Skru applikatoren på røret og klem gelen inn i applikatoren (flytt stempelet opp). Det er nødvendig at gelen fyller hele applikatoren.

Koble applikatoren fra røret og legg det forsiktig inn i vagina, trykk sakte på stemplet og klem hele gelen innvendig.

Fjern applikatoren og tørk med alkohol. Behandlingsforløpet er 5 dager. Unngå seksuell kontakt under behandlingen.

Bivirkninger

Instruksjonen advarer om muligheten for utvikling av følgende bivirkninger når man foreskriver Metrogil gel:

 • allergiske reaksjoner (urticaria, hudutslett);
 • hyperemi, peeling og brenning av huden, vannfulle øyne.
 • Systemiske reaksjoner: Svimmelhet, tørr munn, leukocytose eller leukopeni, hodepine, forandring i smak (inkludert en metallisk smak), appetittløp, kvalme, kramper i bukken, oppkast, diaré eller forstoppelse, farging av urinen i mørk farge;
 • Lokale reaksjoner: Brennende følelse eller hyppig vannlating, vulvitt; på seksuell partner - irritasjon eller brennende følelse av penis; hos kvinner, etter endt behandling - candidiasis av skjeden;
 • Allergiske reaksjoner: urtikaria, hudutslett.

Kontra

Det er kontraindisert å utpeke Metrogil gel for ekstern bruk i følgende tilfeller:

 • overfølsomhet overfor stoffet.

Gelen skal brukes med forsiktighet i første trimester av graviditet og ammende kvinner.

Kontraindikasjoner for vaginal gel:

 • leukopeni, inkludert en historie om det;
 • mangel på koordinering av bevegelser;
 • organiske lesjoner av sentralnervesystemet, inkludert epilepsi;
 • leversvikt;
 • 1 trimester av graviditet;
 • overfølsomhet overfor stoffene i legemidlet, samt andre derivater av nitroimidazol.

overdose

Tilfeller av overdosering av gel ved ekstern administrering er ikke rapportert. Når det gjelder å ta stoffet inne, blir magen og tarmene vasket, sorbenter tas (aktivert trekull), og symptomatisk behandling tas.

Analoger Metrogil, pris på apotek

Om nødvendig kan Metrogil erstattes av en analog for det aktive stoffet - disse er legemidler:

Ved å velge analoger er det viktig å forstå at Metrogils instruksjoner for bruk, pris og omtaler ikke gjelder for geler med lignende tiltak. Det er viktig å konsultere en lege og ikke å gjøre en uavhengig erstatning av legemidlet.

Pris på russiske apotek: Metrogil 1% vaginal gel med en applikator på 30g - fra 155 rubler, kostnaden av gel for ekstern bruk av et rør på 30g - fra 166 rubler, ifølge 583 apotek.

Holdbarheten til gelen - 3 år fra fremstillingsdatoen. Oppbevares i en mørk, tørr, utilgjengelig for barn ved en temperatur ikke høyere enn + 30 ° C. Ikke tillat frysing.

Salg på apotek - gelen selges uten resept. Andre former for reseptbelagte legemidler.

Salve Metrogil

Når akne oppstår, bruker leger en omfattende behandling, der ulike typer agenter brukes samtidig. Vanligvis er disse eksterne legemidler og legemidler til intern bruk. I instruksjonene for bruk Metrogyl salve er et av vitnesbyrdene bare slike dermatologiske problemer som akne. Dette verktøyet er trygt og har nesten ingen bivirkninger. I tillegg kombinerer den høy effektivitet og rimelig pris.

Funksjoner av stoffet

Metrogyl er et farmakologisk middel med antiseptiske og antibakterielle egenskaper. Det er designet for å eliminere ulike hudutslett som skyldes eksponering for bakteriell infeksjon eller patogen mikroflora. Den bakteriedrepende egenskapen til stoffet renser huden og akselererer regenereringen.

Ifølge de fleste leger er Metrogil et av de mest effektive og trygge midler med lignende egenskaper. Han har et bredt spekter av handlinger som skiller ham fra de fleste andre stoffer. I utgangspunktet ble det produsert i form av gelé, som inkluderte klorhexidin, men da ble det oppdaget at dette stoffet har signifikante kontraindikasjoner. For tiden er den viktigste aktive ingrediensen i stoffet metronidazol. Salven er tilgjengelig i et 30 gram rør. Prisen er i gjennomsnitt 90-180 rubler.

Det er også et stoff Metrogyl-Dent, beregnet for behandling av munnhulen og tennene. Når du kjøper midler, bør du være forsiktig så du ikke forveksler dem. Menthol er tilstede i tanngelen, som når den påføres på ansiktet, kan tørke ut huden og til og med føre til en brenning.

Omfanget av stoffet

Før du bruker salven, anbefales det å konsultere en hudlege for å fastslå den eksakte årsaken til utslett. Takket være rettidig konsultasjon sikres effektiviteten av behandlingen og den hurtige lindringen av det eksisterende problemet.

Blant indikasjonene på bruken av dette stoffet er mange patologier i huden:

 • dermatitt - utslett på huden som følge av eksponering for ytre stimuli;
 • akne på ansiktet, ryggen og brystet;
 • rosacea - rosa utslag av liten størrelse, plassert på ansiktet;
 • akne vulgaris;
 • seboré - en patologisk sykdom som oppstår på grunn av frigjøring av en stor mengde sebum;
 • eksem;
 • seborisk eksem;
 • trophic ulcers;
 • seng sår;
 • brannsår;
 • smittsomme hudsykdommer;
 • analfissurer og hemorroider.

Salvens mekanisme for salven

Hovedvirkningen av Metrogil-salve for akne er å bekjempe bakterier, men stoffet tilhører ikke antibiotika. Mange kosmetologer og dermatologer foreskriver det ved forekomst av hudpatologier. Den viktigste aktive ingrediensen i stoffet (metronidazol) virker på mikrober, og bringer dem utenfor.

For å forbedre egenskapene til salven anbefales å bruke kompleks behandling. For eksempel å bli kvitt akne, i tillegg til Metrogil, bør du også søke:

 1. Legemidler som ikke er analoger av dette verktøyet.
 2. Andre salver, lotioner og talere med salisylsyre.
 3. Kosmetikk for ansiktsbehandling og aknebehandling.

Vær oppmerksom på! Det er ikke nødvendig å selvstendig velge det mest hensiktsmessige behandlingsforløpet, gjennom ulike måter, da dette kan føre til utseendet av andre alvorlige patologier.

Metrogyl er ikke et universelt stoff for å behandle noen hudproblemer. Det er en rekke sykdommer hvis behandling med denne salven ikke vil være effektiv. Demodikose er også blant dem, siden stoffet ikke er i stand til å påvirke Demodex-myten som utvikler seg under huden.

Metode for bruk

Varigheten av salvebehandlingen er avhengig av sykdommens type. Vanligvis viser behandlende lege bruksvarigheten, men i de fleste tilfeller går kurset ikke over 4 måneder. Et positivt resultat av behandlingen kan kun forventes ved konstant bruk av salve med en klar overholdelse av anbefalingene fra legen. Hvis stoffet brukes intermittent, vil det ikke bli noe resultat. Ved bruk av flere eksterne midler på en gang, kan legen kun anbefale bruk av Metrogil bare en gang daglig.

Behandlingsforløpet kan være lang, men det første resultatet vises allerede 3 uker etter starten av salven. I fravær av forbedringer i denne perioden, bør du igjen konsultere en lege for å finne en annen behandling.

Metrogil bør brukes to ganger om dagen. Legemidlet påføres huden med et tynt lag. Dens gelignende struktur bidrar til jevn fordeling av midlet over overflaten. Dette danner en usynlig beskyttende film. Enkel bruk av salven er at det ikke er nødvendig å vente på at salven tørker. Umiddelbart etter søknaden kan du gå uten å oppleve ubehag.

Faktorer som forbyr bruk av salve

Metrogil salve har en rekke kontraindikasjoner:

 • sykdommer i sirkulasjonssystemet;
 • graviditet;
 • amming periode;
 • intoleranse mot en av komponentene.

Det er viktig! Sammensetningen av stoffet inkluderer stoffer som kan deponeres i leveren, derfor, i nærvær av en sykdom i dette organet, anbefales det å konsultere lege først.

Hvis du er allergisk mot en av ingrediensene i salven, kan du oppleve en brennende følelse, kløe, små utslett på huden og rødhet. Hvis det er minst ett av disse tegnene, bør du slutte å bruke verktøyet.

Hva kan erstatte

Blant de viktigste analogene til Metrogil kan man skille to rettsmidler som er ment for behandling av rosacea, nemlig Rosex og Rosamex. Også til rusmidler med lignende egenskaper er Trihopol, Flagil, Baneotsin, Levomekol og Tetracyclin. Det er også billigere, men ikke mindre effektive analoger av Metrogil - salve Viocept og Oflokain-Darnitsa.

Oppsummering

Metrogil salve anses som et effektivt antibakterielt middel som brukes i tilfelle akne, akne og andre hudsykdommer. Dens bruk gjør at du raskt kan helbrede de skadede områdene i epidermis, gjenopprette strukturen.

Metrogyl gel: detaljerte instruksjoner for bruk, sammensetning, indikasjoner, gjennomgang av analoger og vurderinger

Apotek har et bredt spekter av antibakterielle stoffer, men bare en liten del av dem fortjener oppmerksomhet. Dagens artikkel er viet til en av dem. Så, vi møter - metrogylgel - en kompleks medisin med uttalt antimikrobielle egenskaper.

Narkotikabeskrivelse

Metrogylgel er et legemiddel til ekstern bruk, hovedsakelig brukt for bakterielle lesjoner av epidermis. Sammensetningen motstår effektivt anaerob infeksjon, takler hudutslett dermatologisk natur. Som en del av salven finnes det en rekke antibakterielle elementer som undertrykker den vitale aktiviteten til patogen mikroflora.

På kort tid kan comedoner, soppinfeksjoner, akne, kroniske lidelser og akne elimineres. Populariteten til legemidler på grunn av overkommelig pris og høy effektivitet. Antibakterielle egenskaper av liniment gjør det mulig å behandle utprøvde dermatologiske patologier.

Legemidlet går ikke inn i systemisk sirkulasjon, den har en minimumsliste over kontraindikasjoner og bivirkninger.

Klinisk farmakologisk gruppe

Metrogylgel er en moderne representant for den farmakologiske gruppen av antiprotozoale legemidler. Anvendelsesområdet for den medisinske sammensetningen er den etiotropiske behandlingen av sykdommer av infeksjonell etiologi utløst av bakteriens aktivitet, den enkleste encellulære. Dette er et ikke-hormonelt legemiddel, og derfor er det ved langvarig behandling ikke vanedannende.

Metrogyl gel eliminerer leishmaniasis infeksjon

Den vurderte medisinen er rangert i flere farmakologiske grupper: legemidler til behandling av leishmaniasis, trichomoniasis, til behandling av protozoale patologier, antiparasitiske og antimikrobielle midler.

Farmakologisk aktivitet

Det viktigste aktive elementet i salven er metronidazol (en av imidazolderivatene). Et karakteristisk trekk ved dette stoffet er en utprøvd antiprotozoal og antimikrobiell virkning rettet mot anaerob type patogene bakterier. Salven håndterer raskt med patogenisk aktiv single-celled (Entamoeba histolytica, Trichomonas vag.).

Legemidlet er ikke blottet for nominell antioxidantaktivitet:

 • komponenter hemmer biokjemiske synteseprosesser i nøytrofiler;
 • aktive stoffer forstyrrer transport av hydroksylradikaler;
 • ved å redusere produksjonen av immunceller, forårsakes hydrogenperoksidmangel.

Ved lokal behandling er linimentet jevnt fordelt over overflaten av epitelet. Konsentrasjonen i systemisk sirkulasjon er minimal.

Frigi form og sammensetning

Farmasøytiske selskaper produserer gel i 30 g aluminiumrør. De er plassert i en sekundær pappemballasje, komplett med merknad med instruks for påføring, hvert rør i en separat pakke. For det meste er dette et stoff for lokal ekstern behandling. Det finnes andre typer stoffer - "Dent", "Vaginal Gel".

Konsentrasjonen av det aktive stoffet (metronidazol) overstiger ikke 10 mg basert på hver 1 g av preparatet. Gelen er bredt representert ekstra ingredienser:

 • propylenglykol;
 • Carbomed (940);
 • edetat dinatrium;
 • metylparahydroksybenzoat.

Ytterligere komponenter kan avvike noe for forskjellige former for utløsning, men virkningsmekanismen for stoffet endres ikke.

Vilkår for lagring

I samsvar med anbefalingene som er skissert i merknadene, foreskrives doseringsformer som skal lagres på et mørkt sted, fjernt fra fuktighetskilden, ved temperaturer fra 8 til 30 ° C. Butikk i kjøleskapet er forbudt, siden lave temperaturer påvirker de terapeutiske egenskapene til sammensetningen negativt.

I en forseglet rørlagring lagres opptil 36 måneder fra datoen som er angitt på pakken. Når du åpner pakken, rør eller brudd på integriteten - opp til 1 måned.

Instruksjoner for bruk

Instruksjonene for metrogelgel indikerer at det er et antibakterielt legemiddel, derfor brukes det i henhold til reseptet, og iagttar det mangfoldige bruksområdet. Sammensetningen gnides inn i den berørte huden ikke mer enn 2 ganger daglig (helst om morgenen og før sengetid). Et godt resultat vil ikke vare lenge med å komme, underlagt følgende instrukser:

 1. Utslett av huden på ryggen eller ansiktet forsiktig rengjort med et antiseptisk middel (uten alkohol, klorhexadin vil gjøre). Deretter tørkes problemområdene.
 2. Gelen påføres problemområdet med et tynt lag og jevnt fordelt over hele området av lesjonen.
 3. Sammensetningen blir forsiktig gnidd inn i epitelet med lett masserende bevegelser.
 4. Hvis hudkvise er bare en eller flere, blir de behandlet separat, uten å inkludere sunn dermis.

Dosen bestemmes av legen etter å ha undersøkt pasienten individuelt. Behandlingstiden overskrider ikke 3 uker.

Indikasjoner og kontraindikasjoner

Metrogil salve bidrar til å takle dermatologiske sykdommer i smittsom etiologi. Indikasjoner for bruk:

Metrogyl gel vil hjelpe i kampen mot seborrheisk dermatitt

 • sår, kutt på huden med progressiv helbredelse;
 • seborrheisk dermatitt, på grunn av frigjøring av en stor mengde sebum;
 • akne vulgar-type utslett;
 • trophic ulcers, lokalisert i nedre ekstremiteter, komplisert eller provosert av diabetes mellitus, vaskulære patologier, åreknuter;
 • pleide å behandle rosacea, akne (som foreskrevet av lege).

Før du bruker stoffet, er det viktig å undersøke kontraindikasjonene, ellers er det risiko for bivirkninger.

Det anbefales å avstå fra å bruke gelen når:

 1. Individuell intoleranse over komponentene i sammensetningen, overfølsomhet i huden.
 2. Alvorlig nyresvikt.
 3. Diagnostisert epilepsi eller leukopeni.

I hvert tilfelle er det nødvendig å koordinere bruken av stoffet med legen din, for å behandle huden under oppsyn av en hudlege.

Dosering og administrasjon

Metrogyl gel brukes kun eksternt. Sammensetningen påføres problemområdet med et tynt lag (fra 1 til 3 g av blandingen er tatt på et område på 5 x 5 cm). Deretter jevnt fordelt og gnidd massasje bevegelser.

Et to-måneders terapeutisk kurs er nok til å eliminere patogen mikroflora helt.

Bivirkninger og spesielle instruksjoner

Narkotika skiller seg fra lignende antibakterielle stoffer ved nesten fullstendig fravær av bivirkninger. Som et unntak er følgende allergiske manifestasjoner mulige:

 • betennelse, rødhet eller irritasjon;
 • intens tåre når det kommer i kontakt med slimhinnene i øynene;
 • kløe, tørrhet og peeling av epitelet i behandlingsområdet.

Minimale kontraindikasjoner skyldes det faktum at stoffet virker lokalt uten absorpsjon av blodkarene. Før du bruker sammensetningen, er det viktig å konsultere en hudlege.

Bruk under graviditet og amming

I metrogil er det ingen begrensninger på bruken i barneperioden, amming. Men på grunn av mangel på kliniske studier, under graviditeten, blir ikke gelen brukt i første trimester. Mulige behandling korte kurser bestilt av lege med 2-3 trimester. Når du ammer et barn, er bruk av medisin også utelukket.

Interaksjon med andre legemidler

Metrogilsalve er preget av minimal adsorpsjon i blodstrømmen. Men tilstedeværelsen av et stoff som metronidazol i sammensetningen av medisinen forårsaker dets uforenlighet med indirekte antikoagulantia. Legene anbefaler at man unngår samtidig inntak av flere medisiner.

Priser og helligdager fra apotek

Populariteten til metrogilgel skyldes i stor grad sin effektivitet og prisgunstighet. Hvis vi lager en sammenlignende parallell med andre farmakologiske legemidler, er kostnaden for medisinen lav - fra 100 til 220 rubler for 1 tube per 30 g. Legemidlet blir dispensert på apotek uten resept.

analoger

Legemidlet har analoger, men antibakterielle midler gjelder ikke for dem. Sammensetningen er ofte forskjellig, som er virkningsmekanismen på problemområder i kroppen.

Det anbefales å bruke metronidazolbaserte legemidler som erstatninger:

Det er tryggere hvis analogen er foreskrevet av den behandlende legen. Før bruk er det viktig å gjøre seg kjent med instruksjonene og kontraindikasjonene, siden de kan avvike fra de som er beskrevet ovenfor.

anmeldelser

Jeg bruker Metrogil gel i omtrent et år. Advisert en hudlege for akne. Som et resultat, smurt jeg ansiktet mitt 2 ganger om dagen, som angitt i instruksjonene. Akne forsvinner ved slutten av 2. uke. Det var ingen bivirkninger, vanlig gel. Nå har jeg tenkt å bruke som et forebyggende tiltak. Hvem vet, om det kan brukes for å forhindre tilbakefall? Eller begrense behandlingen av akne som har dukket opp?

Med hjelp av denne fantastiske og svært effektive gelen ble kvitt akne. Brukt 2 ganger. Brukes kun på de områder av huden hvor utslettene allerede var synlige, prøvde ikke å påvirke den sunne. Om morgenen behandles problemområder med salicyl-sink-sammensetning. For 2,5 uker med denne terapien har ansiktet blitt flere størrelsesordener friskere, vakrere. Jeg husker ikke engang akne!

Metrogyl gel: bruksanvisninger

Menneskekroppen er i stand til å motstå ulike patogener - bakterier, virus, sopp, parasitter, og det avhenger av en rekke faktorer - ernæring, emosjonell tilstand, alder, tilknyttede sykdommer. Men i alle fall begynner immunforsvaret å lide.

For tiden, på apotek kan du kjøpe et stort antall forskjellige antibakterielle midler, blant annet Metrogil gel er uthevet. Bruksanvisningene angir at dette stoffet tilhører den farmakologiske gruppen av antimikrobielle og antiprotozoale midler som effektivt bekjemper ulike infeksjoner.

Spektrum av handling

Den aktive komponenten av Metrogyl gel er metronidazol, som har en skadelig effekt på anaerobe bakterier som multipliserer uten oksygen. Metronidazol er i stand til å infisere følgende typer anaerober:

 • Clostridium;
 • Mobiluncus;
 • peptostreptokokkus;
 • eubakterium;
 • bakteroider og andre.

I tillegg er de enkleste ikke i stand til å motstå metronidazol:

 • gardnerella vaginalis;
 • giardia instininalis;
 • Trichomonas vaginalis og andre.

Når det gjelder patogene mikroorganismer, viser Metrogyl aktivitet mot dem på mobilnivå, og bidrar til undertrykkelse av nukleinsyresyntese i bakterielle molekyler. På grunn av denne virkningsmekanismen kjemper stoffet aktivt mot smittsomme sykdommer. Denne gel er et utmerket middel for ekstern bruk. For å bli kvitt urogenitale sykdommer, har en vaginal gel blitt utviklet, og Metrogil Dent løser tannproblemer godt.

Indikasjoner for bruk

Hovedformålet med Metrogil brukt til ekstern bruk er behandling av slike smittsomme hudlidelser som eksem, seboré, acne, trofasår og vanskelige helbredende sår. Høy effektivitet av legemidlet oppnås ved behandling av sprekker i anus, sårhinne, hemorroider. Ofte bruker dermatologene denne gelen til å kvitte seg med en subkutan tikk i en tilstand som demodikose.

Metrogil vaginal gel lykkes med å kurere bakteriell vaginose og urogenitalt trichomoniasis, og Metrogil Dent er effektiv til behandling av infeksjoner i munnhulen og tannkjøttet: periodontal sykdom, stomatitt, alveolitis, periodontitt, akutt, kronisk og nekrotiserende gingivitt. Tanngel kan ikke løse andre problemer.

Metode for bruk

Ifølge instruksjonene avhenger metrogylmetoden av stoffet av frigjøringsformen. Gel Metrogil, brukt eksternt, skal påføres det tidligere rengjorte området to ganger om dagen, og behandlingsforløpet kan være 9 uker. Varigheten av behandlingen bestemmes av legen eller kosmetologen. Resultatet oppnås bare hvis det påføres daglig og etter tre uker er forbedringer allerede merkbare.

Gelen er preget av en lett tekstur. Etter tegning legger den seg i et jevnt lag, og skaper en merkelig film. Dens bruk gir ikke noe ubehag og tørker ikke huden (unntatt i tilfeller av allergi). Metrogyl er spesielt effektiv for fet hud. Legemidlet viser et godt resultat når det brukes sammen med visse ikke-analoge stoffer med spesialisert kosmetikk.

Metrogil, brukt eksternt, er effektiv i behandling av akne. Det eliminerer fra:

 • acne;
 • eksem;
 • seborrhea;
 • hudlesjoner av smittsom etymologi forårsaket av diabetes mellitus eller åreknuter;
 • trophic ulcers.

I noen tilfeller kan gelen forårsake rødhet og hevelse, brenning, tørrhet og svak peeling.

Metrogil Dent, brukt i tannlegen, anbefaler leger til voksne og barn over seks år. Frigjør det i form av en myk hvit gel. Det brukes til å behandle sykdommer i munnhulen og som et forebyggende tiltak. Som angitt i instruksjonene, bør gelen påføres den berørte slimhinnen i munnen, tannkjøttet eller periodontale lommer to ganger om dagen i en uke.

Vaginal gel brukes til å kvitte seg med bakteriell vaginose og urogenitalt trichomoniasis. Det påføres interagent to ganger om dagen i 10 dager. Fra seksuelt liv i denne perioden bør avstå.

Kontra

Som angitt i instruksjonene, har Metrogil kontraindikasjoner. Dette terapeutiske legemidlet bør ikke tas hvis en person lider av leukopeni, epilepsi, leversvikt, og i tilfelle overfølsomhet overfor komponentene i denne løsningen. Forbudt en slik gel under graviditet, spesielt i første trimester, så vel som når en kvinne ammer et barn. Metrogil bør ikke tas av barn som ennå ikke er 12 år, og dental gel anbefales ikke til barn under seks år. Ved behandling av noen varianter av gelen er det forbudt å bruke alkohol.

Bivirkninger

Metrogylgel tolereres vanligvis godt og bivirkninger er ganske sjeldne. Når du bruker legemidlet til ekstern bruk, er konsentrasjonen av metronidazol (hovedelementet) i blodet svært lite.

Sammensetningen av dette stoffet inneholder ingredienser som kan forårsake hudirritasjon. For eksempel, etter påføring av gelen, opptrer rødhet og svak hevelse, og i sjeldne tilfeller utvikles urtikaria eller kløe. I tillegg kan det være en følelse av tetthet i huden og peeling.

I tilfelle at det er bivirkninger, bør du umiddelbart slutte å ta stoffet. Dette gjelder spesielt for gravide kvinner.

Således, ifølge instruksene for bruk, er Metrogyl gel et ganske effektivt middel for smittsomme sykdommer. Men før du begynner behandling, bør du nøye undersøke dermatologen, endokrinologen, gynekologen og tannlegen. Og for å beskytte mot infeksjoner, er det nødvendig å styrke immunforsvaret.

Flere Artikler Om Typer Acne