Ikke lenge, kjære var glad. Akne dukket opp igjen. Aktivert Demodex. Og i et halvt år har jeg allerede glemt hva som betyr at de blir kvitt denne ulykken.

Hun husket at hun hadde kjøpt metrogilløsning tilbake i tider med eksacerbasjon. Men da kunne de ikke bruke det, men nå kom det til nytte.

Dette er faktisk en løsning for intravenøs administrering, men kan også brukes eksternt. Jeg gni ansiktet mitt med denne løsningen.

Siden legemidlet er ment for intravenøs administrering, blir hetteglasset forsiktig pakket i cellofan.

På bunnen er det en ringlet, som det henger på dryppet.

Du kan komme til løsningen ved å fjerne den hvite hetten og piercing flasken med en nål.

Væsken er fargeløs, luktfri. De som bruker den til å skylle munnen med tannproblemer, sier at det er veldig bittert.

Den aktive ingrediensen er metronidazol. Det er et antibiotika og samtidig antiprotozoal legemiddel. Antiprotozoal betyr fra alle parasitter. Det er, behandler sykdommer forårsaket av de enkleste - amoebas, Giardias, Trichomonas, Plasmodia, etc. I "andre." inkluderer demodex.

Hvor mye jeg drakk i mitt liv denne metronidazol! Dermatologer liker å foreskrive det inni i pilleform. Tok og trichopolum, og metrogil, og klion, og flakil og tiberal. Sistnevnte har en annen aktiv ingrediens - ornidazol, men indikasjonene er de samme: sykdommer forårsaket av protozoer og parasitter.
Effekten var, men kortvarig.
Forresten var resultatet fra vanlige antibiotika. Behandlet lungebetennelse på sykehuset - ansikt ryddet.

Kanskje disse pillene og ødela hans mage.
Så nå er jeg redd for å ta dem inne og utover - hvorfor ikke?

Instruksjonen er stor, skrifttypen er liten, men noe kan demonteres.

Det er ingen tegn på demodikose, men de behandler det aktivt med dette stoffet.

Jeg bruker dette verktøyet eksternt, så for meg er informasjon om kontraindikasjoner og bivirkninger irrelevant.
Jeg bruker det som en lotion - jeg gni ansiktet mitt. Min hudtilstand er bedre - selvfølgelig dør myter fra metrogil.

Metrogil gel fra akne: vurderinger, sammensetning og instruksjoner

Metrogylgel (det internasjonale navnet på stoffet er metronidazol) for ansiktet er et eksternt middel for behandling av bakterielle hudlidelser. Det brukes til behandling av dermatologiske sykdommer, akne i ungdommen, samt en anaerob infeksjon (forårsaket av skade på bindevev eller muskelvev).

Metrogyl gel tilhører antimikrobielle og antiprotozoale farmakologiske grupper.

Antimikrobielle egenskaper av legemidlet skyldes innholdet av elementene i nitrogruppen, som hemmer dannelsen av virus på DNA-nivået.

Virkemekanismen for gelen på sykdommer forårsaket av protozoale infeksjoner (utløst av parasittiske mikroorganismer) og akne er ikke fullt ut forstått. Men effektiviteten av stoffet i behandling av akne og demodikose har blitt bevist i praksis.

Legemidlet inneholder aktive antibakterielle stoffer som nøytraliserer ugunstig mikroflora. Det gir kort tid å kvitte seg med soppinfeksjoner, akne, akne, demodekoz og andre sykdommer med akutt og kronisk form av kurset.

Når det påføres eksternt, absorberes ikke metrogylgel i blodet. På grunn av dette har stoffet praktisk talt ingen kontraindikasjoner og bivirkninger.

Sammensetningen og egenskapene til legemidlet

Metrogylgel er en fargeløs eller jevn gul gel.

Den viktigste aktive ingrediensen i stoffet er metronidazol. Hjelpestoffer i stoffets sammensetning:

 • propylparahydroksybenzoat (konserveringsmiddel);
 • metylparahydroksybenzoat (antiseptisk og konserveringsmiddel);
 • karbomer (endring);
 • natriumhydroksyd (kaustisk soda, har evne til å korrodere organiske forbindelser);
 • edetat dinatrium (har antioksidant egenskaper);
 • propylenglykol (luftfukter og emulgator).

I stoffets sammensetning trer disse stoffene inn i det patologiske miljøet, nøytraliserer mikroorganismer, bidrar til behandling av demodikose, akne, ungdomsproblemer og andre dermatologiske sykdommer.

De antibakterielle egenskapene til Metrogil er relevante i tilfelle infeksjoner i huden, purulent betennelse eller demodikose.

Med antioksidantegenskaper, beskytter stoffet huden mot skadelige effekter av eksterne faktorer.

Ifølge instruksjonene kan Metrogil gel kombineres med andre legemidler beregnet for aktuell bruk. Den kan brukes i kompleks behandling av hudsykdommer sammen med analoger eller tradisjonell medisin.

Indikasjoner for bruk

Medisinske indikasjoner for ekstern bruk Metrogil er tilstedeværelsen av slike sykdommer:

 • seborrheic dermatitt - betennelse i huden i områder med intensiv arbeid i sebaceous kjertler;
 • demodicosis - nederlag mikroskopichesky tick;
 • akne - en sykdom som utvikles som et resultat av intensiv arbeid i talgkjertlene og blokkering av kanalene deres;
 • trofasår - en langvarig dermatologisk defekt som ble dannet på grunn av sirkulasjonsproblemer i hudområdet;
 • rosacea - en kronisk sykdom i hårsekkene og sebaceous kirtler i ansiktet;
 • lange helbredende sår og bedsores;
 • andre inflammatoriske eller smittsomme sykdommer i ansiktets hud.

Legemidlet kan foreskrives av en lege som et selvstendig verktøy eller som en del av kompleks terapi.

Når anbefales det å bruke Metrogyl gel?

I tillegg til direkte indikasjoner på bruken av legemidlet som er angitt i instruksjonene, anbefales det å bruke det når du vever ansiktets hud (for å unngå alvorlig skade), samt å forhindre infeksjon av åpne sår.

Gelen kjemper effektivt hudproblemer forårsaket av hormonelle forandringer i kroppen. Derfor anbefales det å bruke ungdom og gravide (etter å ha konsultert en lege).

Legemidlet er aktivt mot anaerobe bakterier, det brukes aktivt til å behandle betennelser av ulike typer.

Til forskjell fra analoger kan Metrogyl brukes på områder med sensitiv hud.

Dosering og administrasjon

Metrogyl gel er kun beregnet på ekstern bruk. Påfør den på den berørte huden med et jevnt, tynt lag to ganger om dagen (om morgenen og før sengetid). Før huden påføres, rengjøres det med varmt vann, tørkes. Om nødvendig, etter gelbehandling, påføres en okklusiv (lufttett) dressing på huden.

Ved påføring bør man unngå kontakt med stoffet på slimete overflater. Ved kontakt, bør slimhinnene vaskes med vann.

Behandlingsforløpet er individuelt, avhengig av organismens egenskaper og kompleksiteten av sykdommen. I gjennomsnitt varer det 3-4 måneder. I løpet av denne tiden finner du fullstendig ødeleggelse av ugunstig mikroflora og vevsreparasjon.

Men de første resultatene av behandlingen blir merkbare etter 3-4 ukers bruk.

Metrogil Dent

Metrogil Denta er en gel beregnet for bruk i tannlegen. På grunn av kombinasjonen av antiseptisk og antibiotika i sammensetningen har den en god antimikrobiell effekt. Til tross for at det er et tannprodukt, kan du eliminere akne.

Før du bruker produktet, bør huden behandles med et antiseptisk middel. Du kan bruke Miramistin eller Chlorhexidine for dette. Påfør stoffet på de områdene som er rammet av akne i morgen og kveld.

Fortsett behandlingen i tre uker. Ved løpende formbehandling kan det vare opptil tre måneder.

Bruk av stoffet under graviditet

Aktuell administrasjon av Metrogil forårsaker en liten konsentrasjon av det aktive stoffet - metronidazol i blodet. Ved riktig bruk av gelen, etter instruksjonene, er risikoen for bivirkninger minimal. Derfor har stoffet praktisk talt ingen kontraindikasjoner.

Men med forsiktighet, og bare etter å ha konsultert en lege, kan du påføre gelen til kvinner i første trimester av svangerskap og amming. Om nødvendig vil legen velge sikre analoger.

Hvis du har blitt torturert med akne, prøv å starte behandlingen ved å ta akne bifiform kapsler.

Hvordan bruke darsonvalum fra akne, vil du lære av denne artikkelen.

Kontra

Metrogyl gel er et stoff som praktisk talt ikke har kontraindikasjoner. I tillegg til individuell intoleranse av de enkelte komponentene som utgjør det.

Bruk av stoffet i septiske lesjoner i huden kan forårsake smerte og irritasjon. Men disse symptomene går bort alene og uten konsekvenser.

I noen tilfeller, med samtidig bruk av Metrogil og indirekte antikoagulantia (legemidler som indirekte påvirker blodproppene), kan prototomert tid øke (en indikator på blodplasmaproppens hastighet).

Påføring av en stor mengde gel til uforberedt, ubehandlet hud kan forårsake rødhet, hypertermi, en svak brennende følelse, en økning i mengden utslett. Derfor er det svært viktig å bruke verktøyet i henhold til vedlagte instruksjoner.

Under første bruk kan pasienten oppleve følelse av tetthet og liten desquamation.

Analoger av stoffet

Hvis pasienten på grunn av visse omstendigheter ikke kan bruke Metrogshil gel, vil legen hjelpe deg med å velge en ikke mindre effektiv motpart. De vanligste legemidlene for ekstern bruk i hudsykdommer er:

 1. Rozamet. Antimikrobielt legemiddel beregnet for lokal bruk. Tilgjengelig i form av en krem. Den har samme virkestoff som Metrogil gel. Effektivt brukt til behandling av akne og rosacea.
 2. Viosept. Legemiddel med antipruritiske, kapillærbeskyttende, antibakterielle og antifungal effekter. Tilgjengelig i form av salve.
 3. Oflokain-Darnitsa. Kombinert legemiddel for lokal bruk. Det har antimikrobielle, smertestillende og anti-edematøse egenskaper. Tilgjengelig i form av salve.

Alle rusmidler er tilgjengelige uten resept og er rimelige.

anmeldelser

Svetlana

To dager før promen, hoppet tre store røde pimples ut av datterens rygg. Kjole som vi forberedt på ballen er veldig åpen, hele ryggen er synlig. Du kan forestille deg hva som skjedde. Datteren min er i panikk, til det punktet at hun ikke ville gå til prom. Vi har ikke tid til å kjøpe en ny kjole, og aknefundamentet gjemmer det ikke. Situasjonen ble reddet av en nabo som tok Metrogil gel. Smurt acne hver time. For dagen kom resultatet. Rødhet har gått ned og en kvise er redusert betydelig. I løpet av den andre dagen var det umulig å smette ofte. For den andre dagen smedde de bare fem ganger. Om morgenen, på dagen for oppgradering, ble det bare to små flekker på ryggen, og en kvise forsvant helt. Det som er igjen, har vi trygt maskert grunnlaget. Gelen ble påført først, og da den ble absorbert av fundamentet litt.

Etter denne hendelsen fylte vi opp vårt hjemmekit med Metrogil. Nå anbefaler jeg dette stoffet til de som trenger å raskt fikse problemene på huden.

Speedwell

Før utbruddet av menses, vises små utslett alltid på pannen, noe som irriterer meg mye og ødelegger livet mitt. For å bli kvitt dem prøvde jeg to kosmetiske kremer av forskjellige merker (jeg vil ikke angi hvilke). En krem ​​ga ikke noe resultat, og den andre fjernet bare svært små utbrudd. Selv om jeg brukte det lenge, men alt kom tilbake neste måned. Da rådde søsteren meg Metrogil Dent. Jeg lo og sa at sist gang jeg hadde blitt smurt med tannkrem i min sommerleir. Men søsteren min kunne overbevise meg, hun studerer for en kjemiker og fortalte meg i detalj hele kremets sammensetning og egenskapene til komponentene. Vi kan si at hun prøvde stoffet for latterens skyld.

Jeg søkte bare om morgenen og om kvelden på pannen. Først vasket hun ansiktet, så behandlet klorhexedinens panne, og smurt det deretter med Metrogil. Etter 15-20 minutter, vaskes med varmt vann. Etter noen dager ble huden renere og jevnere. Nå bruker jeg kremet noen dager før menstruasjon og de første dagene av menstruasjonen. Resultatet er fornøyd. Jeg anbefaler at du bruker Metrogil Dent, ikke bare for tenner.

marina

For omtrent et år siden begynte hun å bruke Metrogil. Tidligere, med jevne mellomrom møtt med et lite utslett på ansiktet. Da hun dro til legen, foreskrev han behandling med flere stoffer, blant annet Metrogil. I utgangspunktet imponerte han ikke på meg. Området av utslett gikk ikke ned, men økte heller ikke. Jeg bestemte meg for å gå gjennom hele kurset som legen foreskrev, og etter 10-12 dager la jeg merke til at kviser begynte å tørke ut og gå. Og etter en stund etter behandlingens slutt kom utslett tilbake, jeg måtte gjenta behandlingen. Hun brukte også Metrogil til å behandle datteren hennes. Hun ble tungt ripet av en katt.

Legemidlet ble påført sårene som angitt i instruksjonene. Hennes riper virkelig helbredet raskt og det var ingen arr igjen. Hun bruker også denne gelen i sine tenåringsproblemer. Hun er fullt egnet for henne, hun er fornøyd med resultatet. Så effekten av Metrogils søknad er forskjellig for alle, og avhenger, etter min mening, om sykdommens kompleksitet og den generelle tilstanden for menneskers helse.

Hold alltid Metrogil gel i min kosmetiske pose. Jeg bruker den ved første tegn på akne. Det hjelper alltid, har aldri sviktet. Jeg vet ikke hvor effektivt det er å behandle alvorlige hudsykdommer, men det eliminerer lett utslett.

Gelen er enkel å bruke og tilgjengelig for alle. Selges i alle apotek, det er ikke dyrt. Ett rør er nok i lang tid. Det viktigste er ikke å bryte med lagringsregler, som er angitt i instruksjonene.

"Metrogil" fra akne og hudormer - handling, nyanser av søknad og omtaler

Ren fløyel hud er ikke hver persons drøm. Og når akne eller akne oppstår på det, oppstår ubehag og selvtillit. Metrogil brukes ofte til å løse dette problemet.

Sammensetningen og nyttige egenskaper av "Metrogil"

Før du finner ut hvordan salven på hudutslett, må du forstå mekanismen for akneformasjon.

Akne er en bakteriell betennelse i sebaceous kjertel og omkringliggende vev. Hver sebaceous kjertel fyller hårfollikelen med sin hemmelighet. Når utløpet av sebum fra tråden i hårsekken er vanskelig, har hårkanalen tilstoppet. Som et resultat begynner bakteriene Propionibacterium acnes [propionibaktrium Aumnus] å kolonisere tilstoppede kanaler. Denne mikroorganismen er i stand til å vokse og formere seg anaerobt (uten oksygen), noe som fører til skade på hårsekkets vegger og innholdet i det omkringliggende vevet. Som et resultat oppstår betennelse.

Hvis du utfører laboratorietester av innholdet i akne (spesielt purulent), kan de fortsatt oppdage stafylokokker aureus og / eller epidermal.

Disse mikroorganismer er mest vanlige i akne. Derfor, for å eliminere akne, må du bruke verktøy som kan nøytralisere patogener, for eksempel Metrogil.

I dette legemidlet er den viktigste aktive ingrediensen metronidazol. Denne komponenten har følgende handlinger:

Metrogil har et bredt spekter av aktivitet og evnen til å eliminere mange mikroorganismer. Det brukes ikke bare for å eliminere akne, men også for å behandle mange infeksjoner i gynekologi, myke vev, bein og ledd, og stoffet brukes ofte i den postoperative perioden.

En viktig fordel ved gelen "Metrogil" er den rimelige prisen.

Legemidlet har forskjellige former for frigjøring: tabletter, injeksjon, vaginal gel "Metrogil Plus", tanngel "Metrogil Denta" og gel for ekstern bruk.

Hvordan brukes stoffet

Acne Gel

For å bekjempe akne og akne er det mest praktiske og effektive bruk av en fargeløs ytre gel med en nøytral lukt. Ett gram medikament inneholder 1 mg aktiv ingrediens. Gel "Metrogil" er tilgjengelig i aluminiumrør på 30 g.

Legemidlet er i stand til å takle slike problemer som:

 • akne forårsaket av ungdomsårene. I dette tilfellet kan gelen påføres ikke bare på ansiktet;
 • rosacea, inkludert de som er forårsaket av hormoner;
 • demodicosis. Sykdommen er forårsaket av et kryss med et spesielt skall. Metrogil er i stand til å ødelegge denne konvolutten og stoppe spredningen av sykdommen;
 • Seborrhea, hvor munnene i talgkjertlene utvides, reduserer hudens elastisitet, og dette fører til dannelsen av akne lesjoner og komedoner.

For behandling av disse betennelsene, bør Metrogil gel påføres daglig om morgenen og kvelden til det rensede, berørte området. Om nødvendig kan et bandasje påføres den behandlede overflaten. Produktet forsynes forsiktig over huden med fingertuppene. Hendene skal vaskes før og etter bruk av gelen.

Den omtrentlige løpet av stoffet er 2 uker. Vanligvis, etter en slik tid, er den terapeutiske effekten av å bruke Metrogil gel allerede merkbar. Imidlertid bør bare en hudlege ordinere stoffet og bestemme varigheten av behandlingen.

Det er verdt å merke seg at Metrogil Denta ikke er anbefalt for behandling av akne, fordi det inneholder mentol, og når det brukes til det betente området, vil det bli merkbart ubehag: huden vil være ganske sterk.

Video "Metrogil - akne vant"

Pill applikasjon

I noen vanskelige tilfeller kan pasienten, i tillegg til gelen, bli foreskrevet oral Metrogil-tabletter. Tablettform av stoffet er tilgjengelig i en dose på 200 mg (rosa skall) og 400 mg (oransje skall).

Normalt, for å eliminere anaerobe infeksjoner, foreskrives det 200-400 mg 2-3 ganger om dagen i 7-10 dager. Legemidlet bør tas med eller etter et måltid, drikker rikelig med vann. Hvis det ikke er mulighet for et fullt måltid, kan du drikke pillene med melk.

Det er viktig! Kun en kvalifisert lege kan bestemme doseringen av Metrogil, dens behandling og varigheten av kurset! Selvmedisinering er uakseptabelt!

injeksjoner

Noen ganger er det mulig å ta Metrogil-tabletter av en eller annen grunn. I dette tilfellet kan du bruke løsningen av legemidlet til injeksjon.

"Metrogil" i ampuller administreres utelukkende intravenøst ​​ved bruk av en dråper. En enkeltdose er 500 mg, drypphastigheten er 5 ml per minutt. Intervallet mellom injeksjoner skal være 8 timer. Varigheten av kurset bestemmes individuelt av den behandlende legen.

Kontraindikasjoner og bivirkninger

Ved bruk av gel "Metrogil" i behandling av akne er det en enkelt kontraindikasjon - det er individuell intoleranse og overfølsomhet overfor stoffene i legemidlet.

Blant bivirkningene i sjeldne tilfeller er følgende notert:

 • kløe;
 • elveblest;
 • irritasjon;
 • rødhet;
 • hevelse;
 • brennende følelse;
 • tørr og tett hud;
 • peeling.

Når du bruker "Metrogil" i form av tabletter og injeksjoner, er kontraindikasjoner mye mer:

 • sykdommer i sentralnervesystemet;
 • blodsykdommer;
 • leversykdom;
 • tidlig graviditet;
 • barn (opptil 12 år);
 • overfølsomhet overfor metronidazol eller komponenter som utgjør stoffet,
 • nyresykdom.

Bivirkningene ved oral og intravenøs bruk av Metrogil er som følger:

 • gastrointestinale sykdommer: kvalme, oppkast, forstoppelse, diaré, tarmkolikk;
 • stomatitt;
 • hodepine, svimmelhet;
 • depresjon;
 • søvnforstyrrelser;
 • svakhet;
 • ubehag ved urinering
 • allergiske reaksjoner: nesestop, hudutslett, kløe, urtikaria.

Forbrukeromtaler

En av de vanligste og rimelige kremer som inneholder metronidazol er Metrogil. Det koster fra billig, ca 100 rubler, påført prikket 2 ganger om dagen, effekten begynner å utvikle seg i løpet av den første dagen. Akne er raskt redusert i størrelse, oppløses og gir ingen ubehagelige minner. Men uansett, uansett hva du bruker, trenger du en meget lett fuktighetskrem for å hindre at huden får en sjanse til å kompensere for fjernet talg ved å øke sine produkter. Generelt anbefaler jeg Metrogil som et budsjett og effektivt verktøy som vil bidra til å takle akne raskt og uten konsekvenser.

Danielle

http://otzovik.com/review_224114.html

Jeg ble tildelt å bruke Metrogil gel med et tynt lag 2-3 ganger om dagen på tidligere renset hud. Forbedringer begynte å vises på 3-5 dager. Selvfølgelig var disse forbedringene svært sakte, fordi demodecosis ikke behandles raskt, og i min forsømte sak - enda mer. Jeg begynte bare å legge merke til at i stedet for å føle en kløende gjennomsøking under huden, virket det noe slikt når en sutur (trekking) eller noen kraftige antiseptiske stoffer, som Itiolka eller Vishnevsky salve, blir forsinket av pus. Metrogil påføres i lang tid - ca to måneder. Nå kommer han ofte til meg på apoteket for forebygging, fordi demodikose regelmessig angriper meg igjen og igjen. Selv om med tiden mindre og mindre.

Nindsya

http://otzovik.com/review_1049735.html

Gelen er tykk, men distribueres veldig enkelt. Hvis du overdriver det, danner det en film. Ved påføring av flekkbrann eller annen ubehag forårsaket Metrogil gel ikke meg. Hvis du dekker et stort område (prøvd på ryggen) - de første sekundene er det ubehag. Metrogil er bedre å bruke punktvis. Hvis legen bestemmer deg for å behandle store områder, forårsaker et tynt lag, så sørg for å også fukte! Metrogil gel for akne, jeg absolutt anbefale. I mitt arsenal tok han på seg.

Palmero

http://irecommend.ru/content/metrogil-ot-pryshchei-kak-primenenie-gelya-dalo-sdvigi-s-borbe-s-pryshchami-otkazyvayushchim

Metrogil er ganske vellykket brukt i behandling av akne og akne. Den mest praktiske, effektive og trygge, i form av bivirkninger, er legemiddelets form en gel. Imidlertid er det mulig å øke effekten ved å ta en ekstra pille eller ved intravenøs administrering. Men det må huskes at behandling skal foreskrives av en kvalifisert lege.

Alt om Metrogil gel for ansiktet i behandling av akne og akne

Metrogyl er et antiinflammatorisk legemiddel rettet mot behandling av utslett i ansiktet, akne, hudormer, svarte flekker og andre "sjarm" av sykdommer som akne. Legemidlet er produsert av det indiske selskapet UNIQUE PHARMACEUTICAL Laboratories. Det er tilgjengelig i form av geler, tabletter med forskjellige mengder av det aktive stoffet. Det er også en løsning for administrering intravenøst. Metrogil er rettet mot å ødelegge mikroorganismer som forårsaker alle de ovennevnte effektene, og ikke bare maskerer sykdommen. Takket være dette, etter riktig behandling, vil akne og akne ikke lenger bli forstyrret. Gel har oppnådd stor popularitet blant brukerne. Han gir et effektivt resultat for svært lite penger. Det er verdt bare 100-150 rubler.

Frigivelsesform, sammensetning

Som nevnt ovenfor er Metrogil en gel, oppløsning eller tabletter. Bruken av gelen er tydelig - dette er en lokal kamp mot sykdommer i huden. Tabletter kan være 200 mg og 400 mg. De er foreskrevet av en lege for behandling av patologier. Løsningen brukes til behandling av tarminfeksjonssykdommer i forbindelse med antibiotika. Hjelpestoffer brukes slik:

 1. Spesielt salt for å myke konsistensen.
 2. Parabener og estere gir beskyttelse mot infeksjoner.
 3. Fortykningsmiddel.
 4. Konservative.

Alle disse ingrediensene utfyller hverandre og gir hudrensing sammen med helbredelse.

På grunn av tilstedeværelsen av konserveringsmidler og parabener, kan stoffet forårsake allergiske reaksjoner. Før du bruker, bør du konsultere en lege eller i det minste bare prøve ut i små mengder.

Hva akne er effektivt mot

Det er ingen spesifikk separasjon mellom manifestasjonene av hudsykdommer og gelen er effektiv, og mot hvilken den ikke gjør det. Som regel hjelper det mot alle typer akne, hudormer, svarte flekker, utslett, betennelser og så videre. Et unntak kan være de enkelte tilfellene og reaksjonene fra ulike mennesker til de ingrediensene som inngår. Men dette skjer sjelden, så det er ikke noe å bekymre seg for at løsningen er ubrukelig mot noen manifestasjoner.

Indikasjoner for bruk

Metrogil virker i et ganske stort antall situasjoner. Å beskrive dem alle i en setning ville være feil, så det er verdt å vurdere separat.

Med demodikose

Denne sykdommen manifesteres i øyesøylen og øyelokkene. Tretthet, kløe, rødhet i lang tid kan signalere utseendet av denne sykdommen hos en person. Til tross for at de offisielle instruksjonene til Metrogil ikke sa noe om å bruke til slike formål, hadde han et godt rykte i kampen mot demodikose. Det er ingen nøyaktige garantier for ødeleggelsen av parasitten. Det avhenger av hvor mye kroppen vil motstå sykdommen. Imidlertid vil antiseptiske og antiinflammatoriske egenskaper bidra til å redusere sykdommen og gi deg et sunnere utseende.

Noen eksperter er overbevist om at krysset som forårsaker denne sykdommen ikke overføres fra person til person, men lever alltid i kroppen. Den aktiveres bare når de gunstigste driftsbetingelsene vises. For eksempel, en alvorlig sykdom som svekker immunforsvaret.

når dermatitt

Denne sykdommen forårsaker utslett i munnen, nesen og noen ganger øyet. Det er derfor fluorholdige produkter og tannkrem er kontraindisert under behandlingen. De mest sårbare for sykdommen er voksne og kvinner. Hos barn og menn er immuniteten i denne henseende høyere. Men det er unntak. Metrogil kan hjelpe i dette tilfellet, men bare med mild form av sykdommen. Det er tilfeller når behandlingen er forsinket i flere år. Over denne perioden blir effekten av gelen usynlig for bakterier. Det er nødvendig å ta antibiotika, og i særlig alvorlige tilfeller, hormonelle midler. Men det er bedre å starte med en enkel anti-inflammatorisk antibakteriell krem.

Sykdommer er utsatt for de fleste voksne, som lenge har vært i tilstander som er ugunstige for huden, i henhold til typen kjemisk produksjon, har kosmetikk på usunn, tørr hud og så videre. Men ikke en liten rolle er spilt av immunitet, på grunn av hvilke det er tilfeller av hatefulle utslett hos barn.

Kontra

På grunn av tilstedeværelsen av ganske potente stoffer har Metrogil krem-gel et bestemt sett av forhold der bruken kan påvirke kroppen negativt. Disse inkluderer:

 1. Graviditet og amming.
 2. Nyresvikt.
 3. Leversykdom.
 4. Pathologier assosiert med sirkulasjonssystemet.
 5. Allergi.

Instruksjoner for bruk

Påfør krem ​​på forskjellige måter. Avhengig av type sykdom varierer behandlingsmetoden også, hver av dem krever en individuell tilnærming.

Søknadsmetoder

Fra hvilket sted som er berørt av sykdommen, er det 3 måter å bruke stoffet på:

 1. Dot. Tegner ikke mer enn 1 gram balsam på en liten sone. Prosedyren utføres ved hjelp av smarte pinner, hvis sonen er for liten til fingrene. Denne metoden kan være nødvendig i tilfeller der et lite område er berørt, og søknad på hele ansiktet er ikke nødvendig.
 2. For tradisjonell behandling er det tilstrekkelig å spre agentet i de ønskede områdene i et tynt lag. Ett gjennomsnittlig kinn trenger omtrent 2-3 gram.
 3. I nærvær av patologier er behandling med Metrogil også mulig. Komprimeres på de smertefulle områdene, som hver krever ca. 4 gram gel.

Regler for anvendelse

For å få full effekt av å bruke dette legemidlet, må du følge følgende regler:

 1. Overflaten som skal behandles, skal om mulig rengjøres grundig med sminke og hår.
 2. Vask ansiktet, og det er bedre å behandle med en antiseptisk løsning.
 3. Det er nødvendig å utføre prosessen med tegning om morgenen og om kvelden.
 4. Varighet av bruk: ikke mer enn 4 måneder.
 5. Det er forbudt å bruke kosmetikk under behandling.

Noen av disse punktene kan virke overflødige til noen, men ikke overse dem når det gjelder helse.

Det er ingen spesielle regler for barn. Men søknad er kun mulig fra 12 år.

I behandlingsperioden er det uønsket å være i direkte sollys. Det er bedre å ikke gå utenfor, og å ordne turer bare i overskyet vær.

overdose

Bivirkninger fra overdreven bruk av gelen er mulige. Overdreven bruk kan forårsake rødhet, som forbrenninger, irritasjon, kløe i huden. For lang behandling eller individuell intoleranse kan forårsake kvalme, oppkast og svimmelhet. I tilfelle slike alvorlige symptomer, bør du umiddelbart ringe en ambulanse eller ta pasienten til sykehuset selv. Kontakt med slimhinner eller i munnhulen er kontraindisert. Hvis dette skjer, bør du umiddelbart konsultere en lege.

Spesielle instruksjoner

Ingrediensene som brukes i produksjon av Metrogil krever at noen spesielle regler overholdes. De kan ikke kombineres med visse matvarer eller andre stoffer. Dette er ikke vanlige regler eller kontraindikasjoner, slike tilfeller er tilskrevet unntak.

 1. Hvis det er tegn på forgiftning, regelmessig svimmelhet, bør behandlingen avbrytes.
 2. Under 18 år anbefales det ikke å bruke amoksicillin under behandlingen.
 3. Når leukopeni bruk av midler kan føre til utvikling av smittsomme sykdommer.
 4. Under behandlingen anbefales det sterkt ikke å drikke alkohol. En slik tandem kan forårsake alle de alvorligste symptomene på overdose og intoleranse mot stoffet, og også legge til noen unike.

Akne Behandlingsfunksjoner

Til tross for fraværet av slike indikasjoner i instruksjonene, behandler kremet godt med akne. Maksimal behandlingsmåte for slik behandling reduseres til 2 måneder. Ofte er dette nok for fullstendig ødeleggelse av alle skadelige bakterier og retur av epidermis til skjemaet.

analoger

Hvis Metrogil ikke passer, kan du prøve å bruke analogene nærmest den. Som regel, når det gjelder effektivitet, er de ikke dårligere enn artikkelenes hovedkarakter. Men egenskapene til hver organisme kan gi større effekt fra den ene enn den andre. Vurder konkurrentene mer detaljert:

 1. Rozeks. Denne løsningen fra det franske selskapet kommer også i form av en gel. Den aktive ingrediensen her er den samme som Metrogil. Metode for påføring, term, dosering - alt er lik. Men kostnaden her er nesten 5 ganger høyere. Gjennomsnittlig pris på Rosex er 500 rubler.
 2. Metroseptol. Dette er budsjettalternativet for behandling av akne, fordi det koster bare rundt 25 rubler for et rør på 5 gram. Den er tilgjengelig i to formater: gel og krem. Valget av volum fra 5 til 30 gram vil tillate deg å velge akkurat så mye du trenger. Alle andre egenskaper av stoffene er like.
 3. Rozamet. Denne balsam er produsert av det kroatiske selskapet Jadran. Alle de grunnleggende egenskapene her er lik de forrige alternativene. Kostnaden for stoffet: ca. 200 rubler per 25 gram.

For å finne ut hva som er best, må du prøve hver krem-gel.

video

I denne videoen vil du lære mer om Metrogil gel.

Anvendelse av Metrogyl gel for akne: vurderinger, nyanser, instruksjoner, generelle anbefalinger

Om kampen mot akne og svarte flekker kan du snakke i timevis. Det viktigste er å finne svaret på spørsmålet: "Hvilket legemiddel vil bidra til å kvitte seg med de hatede finnene for alltid?" Hvis et slikt produkt ble solgt, ville en stor linje umiddelbart følge.

For nå er det nødvendig å håpe ikke på et mirakel, men for tilgjengelige midler. Selvfølgelig, på et øyeblikk vil de ikke sette huden i orden, men vanlig bruk vil rense ansiktet og kroppen av utslett. Blant de populære stoffene - Metrogyl gel for akne.

Generell informasjon og handling på huden

Et effektivt verktøy i lang tid og vellykket brukt til å behandle akne av varierende alvorlighetsgrad. Legemidlet selges uten resept, men du bør ikke foreskrive det selv. Det er ingen antibiotika eller hormoner i gelen, men ukontrollert inntak forstyrrer vann- og fettbalansen i epidermis.

 • frigjøringsform - en gjennomsiktig, luktfri gel i aluminiumrør på 30 g;
 • aktiv ingrediens - metronidazol;
 • 1 g Metrogil inneholder 10 mg aktiv ingrediens;
 • anslått pris - 90-130 rubler.

Det er viktig! Feil bruk forårsaker ofte overdreven tørrhet i epidermis.

Handling på huden:

 • tørker;
 • desinfiserer;
 • forhindrer multiplikasjon av propionobakterier;
 • reduserer betennelse.

Indikasjoner og kontraindikasjoner

 • akne hos ungdom og unge under 25 år;
 • infisert utslett;
 • rosacea eller rosacea, årsaken til hvilke er hormonelle piller;
 • seborrhea;
 • trophic ulcers;
 • åreknuter
 • dårlig helbredende sår;
 • seborrheisk dermatitt;
 • seng sår;
 • Hudfeil hos diabetes.

Lær alt om årsakene og metodene for behandling av tett og veldig tørr hud i ansikt og kropp.

Hvordan behandle molluscum contagiosum hos barn? Effektive folkemusik og moderne måter er beskrevet på denne siden.

Kontra:

 • alder opptil 12 år (tanngel kan påføres fra seks år);
 • leversvikt;
 • nervesystemet lidelser;
 • mangel på koordinering av bevegelser;
 • leukopeni;
 • Individuell følsomhet overfor komponenter;
 • graviditet, amming

Fordeler og bivirkninger

 • lang mottakelse forårsaker ikke avhengighet. Sjekk med dermatologen for det beste løpet av behandlingen for sykdommen din, hold deg til de anbefalte vilkårene. Bruksanvisning bestemmer maksimal varighet på kurset - 9 uker;
 • stoffet virker effektivt på flere typer av de mest aktive bakteriene som forårsaker dermatologiske sykdommer;
 • meget aktivt middel forblir på overflaten i lang tid, er det praktisk talt ikke absorbert i blodet, skader ikke kroppen;
 • klar gel med metronidazol er egnet for behandling av rikelig utslett i akne og plutselige enkeltkviser;
 • Mange kalte Metrogil "førstehjelp" for akne. Faktisk forsvinner enkelte betente tuberkler ganske fort etter påføring av en effektiv sammensetning. Akne krever langvarig bruk av stoffet;
 • Metrogil gel, i motsetning til enkelte stoffer, får lov til å brukes i kombinasjon med andre populære akne behandlinger. Hvis du har foreskrevet denne medisinen samtidig som Zinerit eller Skinoren, må du behandle problemområdene i henhold til instruksjonene.
 • Det aktive stoffet metronidazol dræper ikke alle typer bakterier. Kombinasjonen av de aktive komponentene i ulike medisiner for akne vil øke effekten, bli kvitt de fleste skadelige mikroorganismer på huden;
 • bivirkninger, inkludert allergiske reaksjoner, er sjelden fastsatt. Angi listen over kontraindikasjoner, observer hyppigheten av søknaden - og resultatet vil sikkert behage deg;
 • Tilgang til stoffet er et annet argument til fordel for en gel som inneholder metronidazol. Kostnaden varierer fra 90 til 130 rubler. Gitt det lange behandlingsarbeidet, vil en rimelig pris varme sjelen.

Bivirkninger

Med forbehold om anbefalingene om bruk av stoffet med metronidazol ble det ikke registrert noen negative effekter på kroppen. Av og til er reaksjoner fra hudporer diagnostisert:

Det er viktig! Det er forbudt å bruke Metrogil gel samtidig med Warfarin. Kompleks bruk, langsiktig kombinasjon med metronidazol øker risikoen for blødning på grunn av økt antikoagulant virkning av warfarin.

Svært sjelden forekommer:

Instruksjoner for bruk fra akne

For enkeltkviser og akne, følg nøye anbefalingene som er angitt i merknaden til stoffet. Ikke selvmedisinere!

 • vask med tjære såpe eller fjern støv, smuss, akkumulert fett med kosmetisk melk, vask deretter med kaldt vann. Tørk ansiktet eller ryggen med et håndkle;
 • Påfør et tynt lag gel for å rense, tørr hud. Et bandasje kan påføres over legemidlet;
 • Gni forsiktig stoffet i hver kvise eller behandle det berørte området med rikelig utslett;
 • vask hendene før og etter påføring;
 • behandle problemområder eller inflammerte støt to ganger om dagen;
 • Pass på at den aktive gelen med metronidazol ikke kommer inn i øynene dine. Hvis dette skjer, skyll straks stoffet med rikelig med kaldt vann.

Legg merke til:

 • Ikke bruk aktiv gel med metronidazol for akne før du konsulterer en hudlege.
 • Det er forbudt uten anbefaling av en spesialist å kombinere stoffet med andre rettsmidler for akne;
 • under behandlingen bør ikke klemme pimples. Ofte, etter fjerning av sår, utvikler betennelse, oppstår nye utslett, øker lesjonens område;
 • følg kursets varighet. Etter behandling med Metrogyl, sørg for å ta en pause hvis utslett fortsatt er. Angi anbefalt "hvile" for huden hos den behandlende legen.
 • en merkbar effekt i milde former for akne opptrer ganske raskt. Ikke avbryt behandlingen ved første tegn på forbedring. Behandle pustler daglig.

Noen flere nyttige tips:

 • lokal behandling vil være ineffektiv uten å endre dietten, gi opp dårlige vaner (røyking, alkohol, overdreven forbruk av kaffe);
 • obligatorisk daglig hygiene, forsiktig hudpleie. Bruk tjære såpe, urtete, myk rensemelk. Bruk høykvalitets såpe for akne for å redusere det økte fettet av epidermis;
 • Bruk dekorative kosmetikk med en lett tekstur. Bytt ut "tungt" fundament med høyverdig mineralpulver.

Lær alt om egenskapene og bruk av svart cumin olje for ansiktets og kroppens hud.

Hvordan fjerner du raskt hevelse under øynene? Svaret er på denne adressen.

Gå til http://vseokozhe.com/lishaj/lechenie/vo-rtu.html og les en interessant artikkel om symptomene på lichen planus i munnhulen.

Du kan også finne ut om andre effektive rettsmidler for akne på vår nettside. For eksempel er om polysorb for akne skrevet her; om hudorene her; om Laktofiltrum i denne artikkelen; om Roaccutane på denne siden; Om husholdnings såpe les på denne siden. Pro agurk lotion for akne er skrevet her; om hydrogenperoksid - i denne artikkelen.

Anmeldelser brukt

Metrogil er et effektivt middel med en akseptabel kostnad. Hvordan påvirker stoffet akne? Er det sant at ensomme kviser forsvinner raskt når produktet påføres?

Her er noen meninger om hvorvidt Metrogil acne gel er veldig effektiv. Tilbakemeldingen er for det meste positiv:

 • Kristina, 17 år gammel. Jeg anbefaler dette stoffet til alle som ønsker å bli kvitt sår i ansiktet eller ryggen. Jeg har allerede brukt Metrogil i 4 uker. Resultatet er vel merkbart. Glitter har forsvunnet, rødhet har gått, ål er mye mindre. Dermatologen sa at etter to måneder vil effekten bli enda sterkere. Plusser: Ikke etterlater en klebrig film, forårsaker ikke irritasjon, tørker pimples godt, er billig;
 • Annie, 19 år gammel. Hun led av akne fra 16 år, og lite hjalp. Nylig kom en ny dermatolog til nettstedet. Legen foreskrev en gel med metronidazol, anbefales å bruke verktøyet sammen med Retinoic salve, Zinerit eller Klenzit. Legen snakket også om Differin, men det kan ikke brukes om sommeren. Av disse produktene likte jeg kombinasjonen av Klenzite plus Metrogil gel for ansiktet. Pimples tørker ut raskt, betennelse går bort, det er få nye lesjoner. Og prisen er rimelig, også viktig;
 • Olya, 17 år gammel. Metrogil bidro til å helbrede akne på ryggen. Mamma hjalp meg Først jeg rydde ryggen min med tjære såpe, tørket det godt, min mor søkte en gjennomsiktig gel. Verktøyet tørker huden godt, etter en halv time, må du smøre de behandlede områdene med fuktighetskrem. Jeg la merke til en forbedring etter et par uker. To måneder senere ryddet huden. Under behandlingen spiste jeg ikke røkt, stekt, saltet, glemte boller, kaker, nektet kaffe. Nå spiser jeg også rett og ikke klager på akne;
 • Miroslava, 25 år gammel. Jeg holder alltid Metrogilrøret nært. Jeg bruker den hver gang en forrædersk pimple kommer opp i ansiktet mitt. Dette skjer sjelden, en gjennomsiktig gel med metronidazol kommer alltid til nytte. Jeg bruker produktet om kvelden, om morgenen er det nesten ingen rødhet, kløe, hevelse. Søster lider av akne, bruker også Metrogil. Men hun så resultatet ikke en dag eller to, men en måned senere. Men akne etter behandling ser nesten ikke ut.

Du er desperat og vet ikke hva du skal gjøre med forferdelig acne? Vær oppmerksom på Metrogil gel! Høyt effektiv, rimelig stoffet kjemper aktivt selv med alvorlige former for akne.

I den følgende videoen vil en dermatocosmetologist fortelle mer detaljer om stoffet Metrogil:

Løsning for intravenøs administrering av Yunik Pharmaceutical Metrogil - et svar

Billige erstatning store lotions for ansikt

Til tross for at pakken sier "intravenøs løsning", bruker jeg den til andre formål) Dette verktøyet ble anbefalt av en hudlege, så jeg tenkte ikke på noe selv.

Hva er tildelt

Metrogyl er foreskrevet for inflammatoriske prosesser, protozoale og bakterielle infeksjoner. Derfor behandler det effektivt inflammatoriske hudutslett.

Den antiprotozoale egenskapen er rettet mot ulike parasitter. Jeg vet sikkert at dette middelet ble foreskrevet for mange mennesker, også i form av å tørke ansiktet, med demodikose. Demodecosis utvikler seg på grunn av parasittene til en mikroskopisk myte - aknejern. Mite forårsaker akne, kløe, rødhet i huden.

Jeg er slags Jeg lider ikke av denne tippens forferdelige innflytelse, det er enkelte utbrudd på huden, men igjen, takket være den antiinflammatoriske effekten, overholder metrogil dem perfekt.

Sammensetning og beskrivelse

Sammensetningen av 1 ml oppløsning:

Aktivt stoff:
metronidazol - 5,0 mg
Hjelpestoffer: natriumklorid 7,9 mg, sitronsyremonohydrat 0,299 mg, natriumhydrogenfosfat 0,467 mg, vann til injeksjon - sc. kreves, opptil 1 ml.

Beskrivelse: Klar løsning fra fargeløs til lys gul farge, luktfri.

Hvordan søke

Jeg fukter en bomullspute med agenten og behandler huden 2 ganger om dagen, morgen og kveld. Det renser huden, så det er ikke nødvendig å kjøpe dyre ansiktslotioner.

En flaske er nok i omtrent en måned.

Hvor å kjøpe

Du kan kjøpe løsningen på et apotek.

konklusjon

Jeg anbefaler deg å prøve dette verktøyet, kanskje det vil hjelpe deg også. Vel, hvis ikke, da koster det rundt 25-30 rubler, så det vil ikke være veldig støtende)

Metrogil gel. Instruksjoner for bruk, pris, vurderinger. Søknad i kosmetologi for ansiktet, i gynekologi

Metrogylgelet med en rimelig pris og positiv tilbakemelding, i henhold til bruksanvisningen, er designet for å ødelegge de enkleste patogene mikroorganismer av den anaerobe torn typen, samt bakterier ved å undertrykke produksjonen av nukleinsyrer.

struktur

Sammensetningen av 1 g av legemidlet innbefatter:

 • 10 mg av det aktive stoffet metronidazol
 • klotrimazol;
 • dinatriumedetat;
 • metylparahydroksybenzoat;
 • propylenglykol;
 • karbomer 940;
 • natriumhydroksyd;
 • propylparahydroksybenzoat;
 • renset vann.

Utgivelsesskjema

Legemidlet er en gel for ekstern bruk, dispensert i 30 og 50 g hver i plastlaminat eller aluminiumrør med en skruehett. Legemidlet er tilgjengelig i form av en homogen substans som har en gelkonsistens og farge i området fra en gjennomsiktig, hvit til gulaktig nyanse.

Omtaler rapporterer en praktisk pakke Metrogyl gel, komplett med 1 tube av stoffet og instruksjoner for terapeutisk bruk. Prisen på et produkt som veier 50 g og leveres med applikatorer i en mengde fra 1 til 10 stykker, varierer fra 219 til 240 rubler.

Farmakologisk aktivitet

Legemidlet er et antiprotozoal middel med antibakterielle og bakteriostatiske egenskaper, som brukes til ekstern bruk.

farmakokinetikk

 • Studier har vist minimal absorpsjon av stoffet. Etter ekstern bruk i serum, finner du bakgrunnsmengden av stoffet. Metronidazol i kroppen er i stand til å trenge inn i blod-hjernebarrieren og placenta, komme inn i ulike celler og brystmelk, mens maksimal konsentrasjon av stoffet i blodet når det påføres 1 g av legemidlet, er opp til 66 ng / ml.
 • Ved intravaginal bruk av stoffet observeres absorpsjonen av metronidazol i blodet i et nivå på 56%. Tiden for å nå maksimal konsentrasjon av det aktive stoffet (237 ng / ml) ligger i området 6 til 12 timer. Stabile bindinger med plasmaproteiner er mindre enn 20%. Forskning og praktisk anvendelse har bekreftet en mer effektiv effekt av Metrogil i form av en gel sammenlignet med medisinen, produsert i form av tabletter. Metronidazol metabolisme forekommer i leveren, etterfulgt av eliminering fra kroppen under urinering.
 • Absorption av clotrimazol med intravaginal bruk varierer fra 3 til 10%, mens de høye standardene for stoffet forblir i vaginal smøring i 48 til 72 timer.

farmakodynamikk

Metrogyl gel (bruksanvisning, pris, vurderinger for ekstern bruk bekrefter effektiviteten av den kombinerte handlingen) demonstrerer aktivitet mot slike anaerobe bakterier som:

 1. Peptostreptococcus spp;
 2. Prevotella spp;
 3. Peptococcus spp;
 4. Mobiluncus spp;
 5. Fusobacterium spp;
 6. Clostridium difficile;
 7. Eubacterium spp;
 8. Bacteroides fragilis;
 9. Gardnerella vaginalis;
 10. Bacteroides spp.

I tillegg har den aktive komponenten av stoffet en innvirkning på slike typer protozoer som:

 • Trichomonas vaginalis;
 • Entamoeba histolytica;
 • Giardia intestinalis;
 • Entamoeba histolytica;
 • Giardia Lamblia;
 • Lamblia intestinalis.

Metrogylgel: Bruksanvisning (pris, omtaler samsvarer med oppgitt effekt) rapporterer at i tillegg til metronidazol inneholder produktet clotrimazol, som er preget av en soppdrepende og bakteriedrepende effekt. Ved interaksjon med mikroorganismer, reduserer clotrimazol produksjonen av ergosterol, noe som påvirker permeabiliteten til cellemembranene i mikroorganismer.

Samtidig gir lave doser av stoffet en fungistatisk effekt. Samspillet mellom clotrimazol og peroksidaser og mitokondrieenzymer fører til en økning i prosentandelen hydrogenperoksid til kritiske verdier, noe som forårsaker døden av formasjoner med mykotisk natur.

Indikasjoner for bruk i gynekologi

Metrogyl gel: instrukser for bruk (pris, anmeldelser bekrefter effektiviteten) antifungal og antimikrobielt legemiddel, indikerer hvordan du bruker den i form av en vaginal gel.

Legemidlet er tilgjengelig på resept av en helsepersonell og er foreskrevet for behandling av slike urogenitale sykdommer som:

 1. candidal vulvitt;
 2. urogenitale trichomonaser;
 3. candidal vulvovaginitt;
 4. bekreftet vaginose, har en bakteriell natur.

Ansiktsindikasjoner

Metrogil gel brukes til lokal ekstern bruk, fjerning av puffiness, forbedring av tilstanden og helbredelse av fortynnede kar.

Det viser høy effekt ved behandling av:

 • acne;
 • infeksiøse dermatologiske lesjoner forårsaket av åreknuter eller diabetes mellitus;
 • eksem;
 • vanskelige helbredende områder av huden;
 • bekjempe en hypodermisk kryss ved demodikose;
 • seborrhea;
Metrogylgel brukes til behandling av seborrhea.
 • rosa akne, som vises på ansiktet på grunn av bruk av hormonelle midler;
 • akne, manifestert i ansiktet under puberteten modning hos ungdom.

Kontra

Metrogyl gel (instrukser for bruk, pris, vurderinger er inkludert i ulike fora og diskusjoner) anbefales å begrense i nærvær av økt sensitivitet til pasienten til nitroimidazolderivatet og andre komponenter i legemidlet.

Men det er en rekke spesielle tilfeller som stiller vilkårene for å ta stoffet for visse pasientgrupper, blant annet er det nødvendig å utelukke:

 1. Tilstedeværelsen av pasientens leversvikt, epilepsi, leukopeni, en tendens til utseende av anfall.
 2. Forbudet mot utnevnelse og bruk av stoffet til behandling av barn under 12 år.
 3. Forsiktig bruk av stoffet av pasienter med sykdommer i sentralnervesystemet, siden forekomsten av tilfeller av perifer neuropati, særlig parestesi og følelsesløp i ekstremiteter, ble observert under systematisk terapi ved bruk av metronidazol. Hvis noen tegn på nevrologi oppstår, bør du umiddelbart rapportere endringene til legen din, som skal gjennomgå en vurdering av terapi som involverer bruk av Metrogil gel.
 4. Sykdommer i hematopoietisk system og leverdysfunksjoner.
 5. Bruk i små doser til pasienter med tegn på bloddyscrasia i symptomatiske manifestasjoner av sykdommen.
 6. Unngå inntak av stoffet i området av slimete overflater av øynene når du utfører antibakteriell behandling av ansiktet, noe som kan føre til overdreven rive. Hvis produktet kommer i kontakt med øynene, bør en grundig skylling utføres med mye vann.
 7. Forsiktig bruk i første trimester av graviditet og amming.

Bivirkninger

Ved bruk av produktet eksternt, i henhold til anbefalte doser, forekommer vanligvis ikke bivirkninger av metronidazol, som er en av hovedkomponentene.

I sjeldne tilfeller, som følge av en individuell reaksjon av kroppen til et legemiddel, kan følgende effekter oppstå:

 • kløe;
 • irritasjon;
 • øvre luftveisinfeksjoner, manifestert i patologier som nasopharyngitis, nasal congestion, bronkitt, bihulebetennelse;
 • brennende følelse;
 • metallisk smak på lepper;
 • elveblest;
 • migrene;
 • utseende av prikker eller følelsesløp i lemmer;
 • hevelse og hyperemi i huden, manifestert i stedet for bruk av stoffet;
 • utseendet av infeksjon i regionen av urinsystemet;
 • kvalme;
 • Utseendet på tegn på kontakt og allergisk dermatitt;
 • hypertensjon;
 • Følelse av tetthet i huden og tørr hud.

Hvis det er tegn på dermatitt, er det nødvendig å umiddelbart søke råd fra legen din, og deretter, i henhold til instruksjonene, må du enten redusere bruksfrekvensen eller slutte å bruke den.

I sjeldnere tilfeller registreres slike bivirkninger som:

 1. svulst;
 2. utseendet av smerte i ryggen;
 3. hevelse i ansiktet;
 4. basalcellekarsinom;
 5. utseendet av soppinfeksjoner i skjeden.

Instruksjoner for bruk, pris og omtaler indikerer høy kvalitet og effektivitet av Metrogyl gel. Men når du bruker det, kan det oppstå noen bivirkninger. For å unngå dette, er det nødvendig å gjennomgå en grundig undersøkelse av en endokrinolog, dermatolog, tannlege og gynekolog før behandling utføres.

Kontra

Medisinsk praksis markerer ikke kjente tilfeller av overdosering av stoffet, men det er situasjoner som anbefales å unngås ved behandling med Metrogil gel:

 • Ved bruk av medisiner basert på metronidazol (normal og vaginal), er bruk av alkoholholdige drikker kontraindisert på grunn av redusert effektivitet av stoffet og samtidig økning i risikoen for allergiske reaksjoner.
 • Unngå å besøke badstuen, varme bad, eksponering for direkte ultrafiolett stråling, bruk av røkt kjøtt og krydret mat.
 • Begrens og om mulig eliminere slitasje på undertøy basert på syntetikk, siden i dette tilfellet øker risikoen for tilbakefall av vaginitt betydelig. Under behandling og etter utvinning anbefales det å foretrekke naturlig sengetøy basert på bomull.

Spesielle instruksjoner for graviditet og amming

Forskningsdata om bruk av Metrogyl gel for antibiotikabehandling hos gravide kvinner er ikke tilgjengelige. Instruksjoner for bruk av stoffet anbefaler kun bruk under graviditet dersom de aktuelle anbefalingene fra den aktuelle spesialisten er tilgjengelige.

Etter bruk av gelen er det en liten (på nivået av konsentrasjonen av stoffet i blodplasmaet) økning i konsentrasjonen av metronidazol i morsmelk. Beslutningen om å slutte å amme eller ta stoffet skal gjøres av den tilstede spesialisten basert på en vurdering av den positive effekten på moren og risikoen for barnets helse.

Søknad til barn

På grunn av mangel på laboratorieundersøkelse om effekt og sikkerhet ved bruk av gel til behandling av barn, anbefales det å avstå fra forskrivning og bruk av legemiddel av pasienter i den yngre aldersgruppen og barn under 12 år.

Metrogyl gel for ansiktet, bruksanvisning

Når det brukes topisk for å eliminere patogen mikroflora i ansiktet, anbefales det å utføre 1-2 ganger påføringen av gelen på et tidligere preparert hudområde. Dobbeltbehandling av de berørte områdene utføres i nærvær av akne, berørte områder og hudormer, mens behandling av lesionsstedene utføres om morgenen og om kvelden.

Verktøyet er preget av en lett tekstur, praktisk å bruke. Etter påføring på hudoverflaten, plasseres den på et jevnt lag, og danner en tynn film.

Behandlingsforløpet kan nå 9 uker. Det bemerkes at med daglig bruk av produktet observeres merkbare resultater allerede etter noen uker fra starten av prosedyren.

Bruken av gelen til å utføre terapi i ansiktet omfatter sekvensiell implementering av en rekke prosedyrer, inkludert:

 1. Grundig håndvask før og etter behandling.
 2. Rengjør huden med mild såpe, skum, melk eller gel.
 3. Tørk behandlet overflate med en alkoholfri lotion.
 4. Utfør punktapplikasjon av stoffet med gnidning med palmer eller fingertupper før et jevnt tynt lag dannes på hudoverflaten. I spesielle tilfeller kan gelen påføres i samsvar med anbefalingene fra den behandlende legen under bandasjen.

Beauticians legger vekt på den høye effekten av stoffet for behandling av fet hud.

Metrogil vaginal gel, bruksanvisning

Metrogyl gel brukes to ganger om dagen (om morgenen og om kvelden), mens den anbefalte dosen for interaginal bruk er 1 full applikator (5g). Varigheten av behandlingen avhenger av anbefalinger fra en spesialist og kan være fra 5 til 10 dager.

Om nødvendig, for fullstendig eliminering av patogener av patogen mikroflora, er det mulig å gjenta behandlingsforløpet som utføres etter 14 dager. På tidspunktet for behandlingen anbefaler gynekologer å avstå fra samleie.

Algoritmen for bruk av Metrogil gel inneholder sekvensiell utførelse av en rekke operasjoner:

 • Fjern applikatoren fra emballasjen, fjern dekselet fra røret.
 • Plasser applikatoren på halsdelen av røret og plasser den i rommet slik at applikatoren peker oppover.
 • Trykk på overflaten av røret for å fylle hele volumet av dysen.
 • Fjern applikatoren fra overflaten av røret og hold dens tetningsdeksel.
 • Forsiktig innføring av dysen i skjeden med gradvis trykk på stempelet for å sikre at gelen helt lekker innvendig.
 • Fjern applikatoren og dens behandling med medisinsk alkohol for senere oppbevaring i ren form til neste bruk.

Drug interaksjon

Gynekologer tar hensyn til samspillet mellom stoffet og andre legemidler, siden noen av dem kan ha en negativ innvirkning på behandlingsforløpet, noe som forårsaker bivirkninger og komplikasjoner.

Det anbefales ikke å ta gelen sammen med slike legemidler som:

 1. amfotericin B, nystatin, natamycin, fordi disse stoffene reduserer effektiviteten av clotrimazol;
 2. litiumbaserte medisinske legemidler, som bruker øker prosentandelen av dette elementet i blodplasmaet;
 3. ikke-polariserende muskelavslappende midler;
 4. fenobarbital, som akselererer metabolismen av det aktive stoffet;
 5. indirekte antikoagulantia, interaksjonen av stoffet som fører til en økning i effekten av dem;
 6. cimetidin, som reduserer metabolismen av det aktive stoffet, noe som resulterer i økning i serum, noe som igjen øker risikoen for komplikasjoner

For å eliminere bakterielle og smittsomme patologier på ansiktet og i reproduksjonssystemet hos kvinner, samt å forebygge forekomsten, anbefales det å ta tiltak for å behandle og styrke immunforsvaret med Metrogil gel.

Detaljert bruksanvisning for verktøyet. Rimelig pris og mange vurderinger indikerer den høye effekten av stoffet.

Video om Metrogil gel, regler for bruk og effektivitet

Metrogyl gel for behandling av bakteriell vaginose, ekspertråd:

Effektiviteten av Metrogyl gel i kampen mot akne:

Flere Artikler Om Typer Acne