Avhengig av de tekniske egenskapene til motoren og kravene til den av produsenten, viser bilens bruksanvisning den anbefalte typen motorolje.

I dag kan alle smøremidler for forbrenningsmotorer deles inn i tre hovedgrupper. Hovedkriteriet som er typen av oljebase. Bilde 1

 • mineral;
 • syntetisk;
 • semisyntetisk.

Hver gruppe oljer har sine egne egenskaper: sammensetning, anvendelse, egenskaper, ytelse. Vurder mineralolje.

Produksjonsteknologi

Etter separering av lysfraksjonene fra petroleumsprodukter brukes den gjenværende brennoljen til å produsere oljebaser som følge av flere trinnvise trinn.

  Separasjon av drivstoffolje til homogene baser. Den fysiske prosessen der det oppvarmede materialet kommer inn i vakuumkolonnen for destillasjon av brenselolje, hvor fraksjonell separasjon oppstår. Resultatet pumpes ut av pumpen.

Hva er forskjellen mellom mineralolje og syntetisk og semisyntetisk?

For å forstå hva mineralolje er og hvordan den skiller seg fra syntetiske og halvsyntetiske smøremidler, vurder prosessen med produksjon og egenskaper.

Mineral olje

Motta som et resultat av rensing av petroleumsprodukter og tilsetning av aktive tilsetningsstoffer som øker driftsytelsen. På grunn av lav vaskemiddel, smøring, kjøling, dispergeringsegenskaper av mineralbunnen, kan mengden tilsetninger nå opptil 15% av smøremidlets totale volum.

Hvordan er oljene i produksjon og hvordan varierer de i slutten av videoen

Høy viskositet gjør bruk av oljer av denne klassifikasjonen vanskelig og uønsket ved lave negative temperaturer.

Siden oljens aldring skjer hovedsakelig som et resultat av tap av dets egenskaper ved hjelp av additivene, blir ressursen redusert på grunn av det høye innholdet av tilsetningsstoffer inneholdt i mineraloljen. Det anbefalte utskiftningsintervallet for smøremidler er 6-8000 km.

På grunn av den økte viskositeten til basen, er mineral smøremidler gode for bruk i motorer med høye løp. Mulige farer for lekkasjer under selene reduseres, og et tykkere oljelag gir maksimal beskyttelse for deler med produksjon. Liten kostnad.

Syntetiske oljer

Oppnådd ved å endre basen på molekylært nivå. Prosessen tillater å oppnå en oljebase av tilstrekkelig høyt nivå.

Sammenlignet med mineralske smøremidler, vaskemiddel, smørende, anti-korrosjonsegenskaper er det mye høyere, noe som tillater bruk av mye mindre aktive tilsetningsstoffer. Verdien kan nå opptil 5% av totalen.

Det ubetydelige innholdet av aktive tilsetningsstoffer øker ressursen av syntetiske motoroljer i sammenligning med mineralske. Mer perfekt oljebasis gjør det mulig å nå høye priser i forhold til de økte belastningene.

God kvalitet ved lave temperaturforhold på grunn av lav viskositet av produktet.
Selv et lite oljelag mellom motorens gnidningselementer beskytter motoren på en forsvarlig måte. Du kan også bruke i forbrenningsmotorer med lave løp. Det anbefalte utskiftningsintervallet er 12-15 tusen km. Nok høye kostnader for produksjon.

semisynthetics

Den oppnås ved å blande mineralske og syntetiske baser med tilsetning av en pakke med aktive tilsetningsstoffer. Alternativ mellom ovennevnte oljer.

Mineralkomponenten kan nå 70% av totalen, syntetisk opptil 30%. Mengden tilsetningsstoffer er ikke mer enn 8%. På grunn av produktets moderate viskositet er applikasjonen mulig både i varme klima og ved lave negative temperaturer.

Passer til motorer med høy kjørelengde og motor med lav kjørelengde. Det anbefalte utskiftningsintervallet er 9-11 tusen km. Produksjonsprisen er høyere enn mineralolje, men mindre enn syntetisk.

konklusjon

Mineralmotorolje er forskjellig fra syntetiske og semisyntetiske smøremidler ved basen, antall tilsetningsstoffer, viskositet, ressurs, anvendelsesområde, driftstemperaturområde, utskiftningsintervall og kostnad.

Mineral olje testing

Smøremidler kontrolleres i henhold til følgende parametere.

Test mineralolje Lukoil 15w-40, video

 1. Kinematisk viskositet. Målinger utføres ved bruk av kapillære viskosimetre nedsenket i en termostat ved en temperatur på 40 ° C og 100 ° C. Etter at oljen har nådd ønsket temperatur måles det tidsintervall som er nødvendig for at oljen skal passere gjennom det angitte området. Viskositet beregnes med formelen.
 2. Sulfataske. Målt etter mengden av rester etter brennende fett. Jo større vekten av resten, desto større mengder tilsetningsstoffer. Indikatoren bør ikke være mer enn 1,3% av totalen for bensin og 1,8% for diesel forbrenningsmotorer. Økt askeinnhold fører til økt karbondannelse.
 3. Alkalisk nummer. Det er med andre ord en olje ressurs. Ved drift av et kjøretøy i motorolje dannes oksider som forårsaker korrosjon av motorkomponenter. Under produksjon blir aktive tilsetningsstoffer inneholdende alkali innført i oljens sammensetning. Jo høyere denne figuren desto større er oljens holdbarhet.
 4. Flammepunkt Temperaturen på et smøremiddel plassert i en spesiell enhet stiger ikke raskere enn to grader per minutt. Ved å nå en bestemt temperatur og i nærvær av brann, blinker oljen. Data er registrert.
 5. Hastepunkt Termometerindikator hvor smøremiddel taper fluiditet. Etter å ha satt prøven i en termostat, for å oppnå en viss temperatur, er kolben satt i en helling på 45 grader. Med ukjent olje skifter den. For å sikre pumpbarhet i ICE-systemet, bør smøremiddelets hellepunkt være 5% lavere enn den angitte.
 6. Forurensningsfaktor Mengden oppløste og suspenderte oksyder i smøremidlet.
 7. Viskositetsendringsindeks. En mindre prosentandel indikerer en mer stabil kvalitet på oljen til en temperaturendring.

I henhold til resultatene av laboratorietester og forbrukeromtaler kan vi skille mellom følgende mineralske produkter.

 • LIQUI MOLY MoS2 Leichtlauf 15W-40
 • Lukoil Standard 10W-40 SF / CC
 • MOBIL Delvac MX 15W-40

Er det mulig å blande syntetisk og mineralvann

Av det ovenstående kan vi konkludere med at mineral, syntetiske og semisyntetiske smøremidler har forskjellige oljebaser og forskjellige volumer, og sammensetningen av additivpakker. Utmerkede viskositetsegenskaper og temperaturområder.

Hva skjer når man legger til syntetisk olje til motoren, smøres med mineralfett og omvendt? Blanding av forskjellige baser med forskjellig molekylær struktur og forskjellig viskositet vil ikke tillate å oppnå homogenitet av smøremiddelet uten tap av beskyttende egenskaper.

Kanskje dannelsen av en viskøs blanding som er i stand til å blokkere oljekanaler, oljepumpe. Olje sult og kostbare reparasjoner som et resultat.

En annen grunn er ødeleggelsen av oljefilmen med tilsetningsstoffer av en eller annen olje. Smøringsfunksjonene reduseres, økt slitasje på motorkomponenter oppstår.

I tilfelle av akutt behov for å blande oljer av forskjellige baser er det mulig, men bare for å komme til erstatning for smøremiddelet.

Fordeler og ulemper med mineraloljer

Goodies

 1. Lavpris på grunn av billig produksjonsprosess.
 2. God oppførsel i høye temperaturer på grunn av produktets høye viskositet.
 3. Passer til motorer med høy slitasjeelementer.
 4. Stort utvalg av produsenter og viskositetsgrader.

cons

 1. Dårlig manifestasjon av kvaliteter under forhold med lave negative temperaturer.
 2. Ikke egnet for biler med høyteknologiske forbrenningsmotorer og lav kjørelengde.
 3. En liten ressurs. Det raske tapet av egenskaper på grunn av det høye innholdet av tilsetningsstoffer.

Ved valg av motorolje er det svært viktig å ta hensyn til produsentens anbefalinger, samt ta hensyn til tilstanden til motoren og driftsforholdene. Overholdelse av motorolje til alle toleranser og standarder vil gi maksimal motorbeskyttelse og forlenge levetiden.

Hva er mineralolje og hva er det for?

Mineraloljer er produkter av petroleum opprinnelse. De oppnås ved destillasjon av drivstoffolje. Derfor er de preget av ustabile priser og et høyt nivå av fordampning. De har grunnlag av mineralsk opprinnelse.

I tillegg kan industrielle avlinger brukes i prosessen med å lage mineraloljer. Gitt det faktum at prosessen med fremstilling av mineraloljer er ganske enkelt, er deres priser derfor mer akseptable enn andre typer syntetiske oljer.

Hva er mineralolje?

Det er ganske vanskelig å finne et omfang hvor mineraloljer brukes i ren form. For at den skal fungere mer effektivt, brukes den i sammensetningen med stabiliserende tilsetningsstoffer. De lar deg gjøre mineraloljer mer anti-slitasje og anti-korrosjon.

I tillegg kan stabiliserende tilsetningsstoffer forbedre rengjøringsegenskapene til mineraloljer betydelig. Faktum er at driftskarakteristikkene til oljene ikke tillater å motstå høye temperaturer. Ved lave og under-null-temperaturer tykes mineraloljer ganske raskt.

Hvis oljer blir brukt ved en temperatur på 80 grader, vil bilens motor øyeblikkelig bli tilstoppet med forbrenningsproduktene. Det er på grunn av ovenstående indikatorer, inneholder oljer av mineralsk opprinnelse 12 prosent av stabiliserende tilsetningsstoffer.

Gode ​​mineraloljer kommer fra høykvalitets petroleumsprodukter, og før de går i salg, gjennomgår de streng rensing.

Hva er en del av mineraloljen

Sammensetningen av mineralvann inneholder slike stoffer:

 • Parafiner (alkaliske og sykliske)
 • Alkan og umettede hydrokarboner (i minimumsbeløpet)
 • Cyclan (ca 80%)
 • Aromatisk (ca. 10%)
 • Aromatiske hydrokarboner (ca. 15%)

Oljen inneholder også hydrokarboner av oksygen og svovel opprinnelse, og noen formasjoner som er tjære asfalt i naturen. Med hensyn til smøreolje er disse skjemaene ikke inkludert i sammensetningen i store mengder. Faktum er at smøreoljer gjennomgår rengjøring på høy nivå.

Basen av oljer kan ha en annen viskositet, men uansett inneholder den en rekke tilsetningsstoffer som tjener til å forbedre ytelseskarakteristikken.

De er samtidig og minus smørevæske. Problemet er at under påvirkning av høytemperaturadditiv, som er en del av oljen, brennes på svært kort tid. Og så endrer mineralvann allerede sine viktigste egenskaper og egenskaper. Endringer blir svært merkbare på biler med betydelig kjørelengde.

Egenskaper av viskositeten til "mineralvann"

Viskositet er en svært viktig indikator for både mineral og syntetiske oljer. Når det gjelder motoroljer, kan viskositeten forandre seg under påvirkning av temperaturen. Jo lavere den er, jo større er viskositeten til væsken.

For at motoren skal kunne fungere mer enn normalt, må viskositeten til oljene være på det angitte nivået: ikke høyere enn det, ikke lavere enn det. Dette antyder at ved å starte en uoppvarmet motor i en frost, bør viskositeten til motoroljen ikke være veldig høy, og omvendt, når en varm motor starter i varmt vær, kan oljen ikke være tilstrekkelig væske.

Egenskaper av oljer av mineralsk opprinnelse

I tillegg til selve viskositetsegenskapen er en slik indikator som en viskositetsindeks av stor betydning. Det viser forholdet mellom viskositet og temperatur. Viskositetsindeks er en enorm verdi som ikke har noen måleenheter. Indeksen angir nivået av mineraloljefortynning.

Jo høyere indeksen, jo bedre. I dette tilfellet gir den den beste ytelsen til bilmotoren. Hvis sammensetningen av "mineralvannet" ikke inneholder noen stabiliserende additiver, er viskositetsindeksen i området 85-100. Hvis tilsetningsstoffer er til stede, kan indikatoren gå opp til 120.

Det er en meget lav viskositetsindeks som indikerer at motoren vil være problematisk å starte ved lave og lave temperaturer, og ved høye temperaturer vil motoren være dårlig beskyttet mot slitasje. Når du velger en motorolje, må du tydelig forstå at viskositeten endres i invers proporsjonal med temperaturen. Jo høyere temperaturen, desto lavere er viskositeten av mineraloljen og omvendt.

Denne avhengigheten skyldes flere indikatorer. Det er nødvendig å ta hensyn til råmaterialene som oljen ble laget av, og hvordan den ble laget. Tykkelsen av oljefilmen mellom de to kontaktflatene avhenger direkte av mineralvannets viskositet. Deretter har dette en direkte innvirkning på motorens ytelse.

For at motoren skal kunne tjene sin eier trofast i mange år, må du passe på at den ikke slites ut. Av denne grunn, i tillegg til tilsetningsstoffer som gir viskositet, tilsettes ekstreme trykkadditiver til oljer av mineralsk opprinnelse.

Dette er nødvendig for å lage en film med ønsket tykkelse, ellers vil det være umulig å hindre slitasje på motordeler. Avhengig av produsenten blir det tilsatt forskjellige tilsetningsstoffer til mineraloljer. Noen ganger i praksis kan det vise seg at de ikke er kompatible med hverandre.

Mineraloljer, i tillegg til de viktigste, har flere andre viktige egenskaper.

 1. For lavkokingfraksjoner er en indikator som flammepunkt viktig. Det indikerer hvor raskt oljen fordampes under kjøretøyets drift. Hvis dårlig olje brukes, har den en veldig rask figur for flammepunkt. Og dette antyder at oljen vil bli fortært raskere enn vanlig.
 2. En annen viktig indikator er pourpunktet. Det indikerer temperaturen der mineraloljen vil herdes ganske fort og miste fluiditeten.
 3. Den tredje indikatoren er basenummeret. Han peker på hvor mye oljen er i stand til å nøytralisere virkningen av skadelige syrer ved hjelp av tilgjengelige tilsetningsstoffer.
 4. Sistnevnte tall kalles syre nummer. Det indikerer tilstedeværelsen av produkter som dannes under oksidasjon av mineraloljer.

Mineraloljer har sine ulemper. De består i ustabilitet av noen av parametrene når de endrer temperaturer. På grunn av dette oksiderer oljer raskt og bryter ned, og dette fører igjen til en negativ effekt på driften av en bilmotor.

Den store fordelen med mineraloljer er selvsagt deres pris. Mineralolje brukes vanligvis som et mekanisk smøremiddel. Hver produsent som er interessert i å selge et kvalitetsprodukt, tilbyr detaljerte instruksjoner om bruken av mekanisk olje.

Oftest brukes olje av syntetisk opprinnelse, men prisen er mye høyere enn prisen på mineralolje. Oftest brukes mineralolje for drift av gamle motorer eller motorer som har betydelig kjørelengde og bare ved positive temperaturer.

Mineralmotoriske oljer: egenskaper og egenskaper

Hver ansvarlig sjåfør vet at motorolje spiller en hovedroll og har stor innflytelse på motoren. Strømaggregatet består av et stort antall deler som er utsatt for alvorlige belastninger, både mekanisk og termisk, under drift av motoren.

Valget av motorolje er ganske bredt, i dag finner du et stort antall forskjellige produkter. I dette tilfellet er oljene mineralske, halvsyntetiske og syntetiske. I noen tilfeller er også syntetiske materialer oppdelt i helt syntetiske PAO-oljer og hydrocracking.

La oss ta en nærmere titt på hva som er mineralolje for motoren, egenskaper og forskjeller i dette produktet fra andre analoger. Også i denne artikkelen vil vi snakke om hvilke fordeler og ulemper mineralvann har i sammenligning med semi-syntetiske eller syntetiske smørefluider.

Les i denne artikkelen.

Hvilken olje i motoren er bedre å helle

Først og fremst, legg oppmerksomheten på det faktum at den beste oljen til motoren vil være et smøremiddel som passer for en bestemt motor, med tanke på alle toleranser og anbefalinger fra bilprodusenten. Slike anbefalinger er stavet ut separat i bruksanvisningen.

Uansett hvilken base som ble brukt, må motoroljen først pumpes godt gjennom smøresystemet under kaldstart, og oljefilmen må forbli stabil under forhold med høye belastninger og temperaturer. Oljen skal også beskytte deler, ikke bare mot slitasje, men også fra korrosjon, ha muligheten til å "vaske" motoren fra innsiden og ikke miste de deklarerte egenskapene gjennom hele levetiden.

Fordeler og ulemper med mineralolje for motoren

Som for mineralolje er det særegne at dette produktet er naturlig. Med andre ord blir mineralbunnen oppnådd fra petroleum ved destillasjon og raffinering. Denne teknologien for produksjon av motorolje er den enkleste, med det resultat at mineralolje utmerker seg med den rimeligste prisen i forhold til halvsyntetiske, hydrokrakkende eller syntetiske smøremidler.

Mineraloljeoljer danner en stabil oljefilm, som preges av god stabilitet. Du bør også markere muligheten til forsiktig å rengjøre motorens deler fra ulike forekomster og forurensninger. Mineralolje, som alle andre, inneholder i sin sammensetning en pakke med aktive tilsetningsstoffer som forbedrer smøremidlets anti-slitasje og rengjøringsegenskaper, beskytter motoren mot korrosjon, nøytraliserer biprodukter fra drivstoffforbrenning, etc.

Som et resultat blir motoren vanskelig å starte, da starteren "hard" for å dreie veivaksen i fortykket smøremiddel. Etter at startet har det viskøse smøremiddelet ikke nå delene i sin helhet, noe som forårsaker oljesult og kraftig slitasje på kraften.

Etter at motoren har nådd driftstemperaturen, brenner additivene til mineralbasen raskt ut og aktiveres. Dette betyr at denne oljen alder raskere og mister egenskapene. Med andre ord, levetiden til mineraloljer er merkbart mindre enn syntetisk og halvsyntetisk, slik smøring må endres oftere.

Syntetikk og hydrocracking: hva du trenger å vite

La oss nå se på egenskapene til syntetiske oljer for å sammenligne dem med mineralske. Til å begynne med blir slike produkter produsert ved hjelp av en spesiell og ganske kompleks teknologi. Vi merker også at i tilfelle hydrocracking (HC) er oljer ofte posisjonert som syntetisk, men dette er ikke helt tilfelle.

Faktisk er hydrocracking olje også laget av olje, men gjennomgår kompleks behandling, som i utgangspunktet gir den naturlige basen så nær som mulig til den syntetiske en på molekylivå.

Den største ulempen er den ekstremt høye produksjonskostnaden. Som et resultat er et slikt grunnlag brukt i oppstillingen av premium motoroljer. Når det gjelder syntetiske egenskaper, er dette smøremiddelet ikke i stor grad avhengig av temperatur.

Med andre ord, i kulde, blir fluiditeten bevaret, når det oppvarmes, et slikt smøremiddel ikke falmer, antifrikjonsegenskaper blir også forbedret, en økt levetid og en lavere tendens til oksidasjon og aldring er notert.

Hvis det er enkelt, fortsetter egenskapene til syntetikk lenger, et smøremiddel av denne type er ikke redd for både lave temperaturer og høy oppvarming.

Tips og triks

Gitt ovenstående informasjon, kan det virke som det beste alternativet er en utelukkende syntetisk PAO-base. Vær oppmerksom på, i mange tilfeller, selv for moderne motorer, det er ikke nødvendig å helle all syntetisk motorolje. Dessuten er det for noen ICE slike smøremiddel ikke egnet i det hele tatt.

Faktum er at behovet for å bruke ren syntetisk kun oppstår når:

 • Olje med lav viskositet foreskriver produsenten av kraftenheten;
 • motoren drives under forhold med ekstremt lave temperaturer;
 • Motoren opplever hele tiden sterke belastninger, arbeider i høyhastighetsmodus, etc.

I andre tilfeller, hvis temperaturen ikke faller under -30 grader Celsius i vinterperioden, er det mulig å fylle ut hydrokrakking, med en nedgang i temperaturen ikke lavere enn -20, vil semi-syntetiske nærmer seg, opp til -15 kan du også bruke høyverdig mineralvann.

Først og fremst, hvis motoren er slitt, fører den økte fluiditeten av syntetisk olje ofte til at kjertlene og tetningene begynner å strømme. Lavviskositetsoljer danner også en stabil, men tynn oljefilm. En motor på denne oljen kan slites ut mer, jobbe høyt eller til og med banke.

Trykket i smøresystemet kan også være lavt, det er en oljesult og motorfeil. Av denne grunn foretrekkes mineralolje for motorer med kjørelengde eller halvsyntetikk. Vi legger også til at syntetikken gir en mer aggressiv rengjøring av motoren, vasking av innskudd fra deler. Som et resultat øker risikoen for tette opp oljekanaler. Mineraloljer "vasker" motoren sakte og gjør det i etapper, behold de vasket avsetningene i seg selv, som deretter fjernes fra motoren under en oljeskifte.

La oss oppsummere

Som det kan ses, er det for mange motorer semi-syntetisk eller mineralolje ganske egnet. Videre sier mange drivere at selv fra fabrikken, heller noen bilprodusenter ofte mineralvann inn i motoren, og ikke dyre syntetikk.

For eksempel observeres denne situasjonen med japanske biler, som også drives i Japan. Høyteknologiske og ganske tvunget japanske motorer virker ganske normalt på mineral- og semi-syntetisk olje, siden klimaet i dette landet (mangel på frostvintre) tillater bruken av slike smøremidler i forbrenningsmotoren samtidig som kraftverkets planlagte levetid opprettholdes.

Samtidig er det viktig å forstå at i lavt drivstoffbrensel ofte "dræper" noe olje mye tidligere enn den angitte perioden, med både mineral og høy kvalitet syntetikk. Dette betyr at det under våre forhold fortsatt er nødvendig å drenere det dyre syntetiske smøremiddelet etter maksimalt 13-15 tusen km. Det anbefales at man erstatter mineraloljen etter 5-6000, halvsyntetikk etter 7-8000 km, og hydrocracking når knapt 10 tusen.

Det viser seg at hvis motorprodusenten tillater bruk av mineralolje, kan det være det mest rasjonelle valget når det gjelder kvalitet og pris. Det viktigste er å endre slik smøring i tide. Til slutt merker vi på at når du kjøper smøremidler til motoren, overføringen og andre komponenter, bør du passe på forfalskninger.

Mineral olje i kosmetikk - hva du virkelig trenger å vite

Forbrukerne stiller ofte spørsmål om bruk av mineralolje i kosmetikk: hvor trygg er det for sunn hud, er det mulig å bruke slike kosmetikk, og det er ikke verdt å velge noe annet. Den viktigste årsaken til interessen for denne ingrediensen er at moderne medier, inkludert Internett, er vidt spredt ikke alltid bevist, vitenskapelig basert og å tolke informasjonen på usikkerhet og den negative virkningen av en rekke kosmetiske ingredienser på huden, som gir opphav til tvil om ryktene, argumenter og dyrke fordommer. Noen ganger er dette gjort ganske bevisst, for å fremme et bestemt produkt: dessverre er det mye lettere å si tvil enn å gi solid bevis, og å skremme en forbruker som ikke er likegyldig med helsen hans, er en effektiv måte å øke salget til.

Så la oss prøve å slippe følelser og sortere ut denne forvirrende saken sammen.

Hva er mineralolje?

Mineraloljer av noe slag er fargeløse, transparente, luktfrie og smakløse oljeholdige væsker, som er en blanding av mettede hydrokarboner isolert fra petroleum. Mineraloljer, beregnet til kosmetikk, i motsetning til tekniske, blir underkastet flertrinnsrensing for å fjerne polycykliske aromatiske hydrokarboner og andre uønskede urenheter som kan være tilstede i teknisk mineralolje. De er tillatt for bruk i kosmetikk over hele verden, og uten konsentrasjonsbegrensninger (se for eksempel Europakommisjonens nettsted for helse og forbrukerbeskyttelse http://ec.europa.eu/consumers/cosmetics/cosing/index.cfm ? fuseaction = search.detailsid = 35850).

De mest merkbare forskjellene mellom kosmetiske mineraloljer av forskjellige merker er viskositet. I våre produkter bruker vi lys, lavviskositet, høyrenset mineralolje av europeisk produksjon, som har bestått streng kvalitetskontroll hos produsenten av råvarene og i vårt laboratorium, som oppfyller farmakopé krav og er tillatt for bruk i kosmetiske produkter. Fraværet av farlige urenheter i det er garantert.

Hva er mineralolje brukt i kosmetikk?

Mineralolje har blitt brukt i kosmetikk i over hundre år. Den brukes til å myke huden, gjøre den myk og silkeaktig, forbedre glidene (dette er spesielt verdifullt når det gjelder massasje kremer og oljer), samt å løse opp noen ingredienser. Det er kjemisk stabilt og kombinerer godt med andre komponenter i kosmetiske formuleringer. Det er på grunn av god oppløsningsevne og inertitet at mineralolje ofte inngår i sammensetningen av rensing og sminkefjernere, inkludert øyelokk.

Mineral olje er ikke bare lett emulgert, men bidrar også til emulgeringen av vegetabilske oljer, og øker dermed kremets stabilitet og forbedrer utseendet sitt. På huden kan det forbedre fordelingen av de andre komponentene.

På grunn av at mineralolje ikke trenger inn i huden, er effekten hovedsakelig ekstern, "fysisk". Mineralolje danner den tynneste filmen på huden, mer eller mindre lys, avhengig av hvilken brøkdel av mineralolje som ble brukt i sammensetningen av kosmetikk. Denne filmen forstyrrer ikke normal gassutveksling (huden under den smelter ikke i det hele tatt, som noen tror), men bidrar til å holde fuktighet i huden (den såkalte okklusaleffekten). Lette mineraloljer er mindre okklusive enn tunge, og hudens fuktighetsgivende effekt er mye mer uttalt. Det er egenskapen til okklusivitet som skyldes at mineralolje ofte brukes i fuktighetsgivende midler. Forresten, tilbake i femtiårene av forrige århundre, har det blitt funnet at det er fuktighet påvirker elastisiteten i stratum corneum og ikke oljen i seg selv, og deres mykgjørende effekt på grunn av en nedgang i vann tap epidermis (Blank, IH Factorswhichinfluencethewatercontentofthestratumcorneum. J. Invest. Dermatol., 1952, 18, 433-440; Peck, SM og Glick, AW, J. Soc. Cosmet. Chem., 1956, 7 (6), 530-540). Senere ble denne observasjonen bekreftet gjentatte ganger. Det skal bemerkes at ikke bare mineralolje, men også andre oljer og lignende ingredienser har en lignende effekt, og virkningsgraden avhenger hovedsakelig av viskositet og kjemisk sammensetning. Ganske nysgjerrige fakta om dette finnes i en nylig publisert gjennomgang (A. V. Rawlings, K. J. Lombard. En gjennomgang av fordelene med mineralolje. InternationalJournalofCosmeticScience, 2012, 34, 511-518).

Er mineralolje trygt?

En kjent, uavhengig amerikansk kosmetikkekspert, Paul Begun, sier eksplisitt at å skape forvirring om sikkerheten til kosmetisk mineralolje ved hjelp av fakta knyttet til et teknisk produkt som inneholder en rekke forurensninger, er rett og slett en forbrytelsestaktikk som brukes av noen skruppelløse selskaper. Faktisk har det blitt gjentatte ganger bekreftet at mineralolje beregnet for bruk i kosmetikk har en utmerket toksikologisk profil, siden den praktisk talt ikke trenger inn i huden og ikke inneholder farlige urenheter. I dermatologisk praksis brukes mineralolje som en inert bærer ved utførelse av de såkalte patchtester i studier av virkningene på huden av andre stoffer, siden det er et bevisst inert materiale som ikke forårsaker allergiske reaksjoner. Det faktum at mineralolje er tillatt (og til og med anbefalt) til bruk i barnas kosmetikk, og i ganske høye konsentrasjoner, taler også i sin favør: lav giftighet bestemmer sikkerheten.

Skremmende rykter om at mineraloljen i sammensetningen av kosmetikk forårsaker hudkreft, dessverre mangler heller noen grunn. For det første, som nevnt tidligere, har kosmetisk mineralolje, i motsetning til teknisk, blitt grundig renset fra urenheter som potensielt kan ha en slik effekt (spesielt polyaromatiske hydrokarboner). For det andre er det ingen tegn på en slik effekt av kosmetisk eller farmakopulær mineralolje på mennesker (A. V. Rawlings, K. J. Lombard. Støtte for mineraloljen. International Journal of Cosmetic Science, 2012, 34, 511-518).

Som for intoleranse mineralolje hud, bør det bemerkes at i den medisinske litteratur beskriver ikke oppstår kontakt akneiformnogo dermatitt - en yrkesmessig sykdom som forekommer ved en konstant og langvarig kontakt med mineralolje, men vi understreke at det er en konstant og en tidsvarighet for kontakt med den tekniske mineral olje som ikke gjelder i kosmetikk.

Komedogen mineralolje

Imidlertid tror mange forbrukere at mineralolje er usikre for huden. Blant de viktigste problemene knyttet til mineralolje er det vanlig å kalle komedogenicitet. La oss dvele på dette i noe mer detaljert.

Begrepet "Acnecosmetica" dukket opp tidlig på syttitallet av forrige århundre for å beskrive manifestasjoner av akne forbundet med bruk av kosmetikk. På den tiden ble det antatt at noen fett og oljer, inkludert mineraler, forårsaker denne effekten ved å blokkere porene. I 1989 ble det publisert en studie av komedogeniciteten til en rekke ofte brukte kosmetiske ingredienser, hvor mineralolje ble funnet å være litt komedogen, men ingen annen studie fant komedogeniciteten av mineralolje. Begge studiene ble utført på dyr, og derfor foreslo American Academy of Dermatology et kriterium for ekstrapolering av slike data til mennesker, ifølge hvilket komedogeniteten av ren mineralolje ble funnet å være null. Senere, i 2005, ble en studie utført på mennesker i en rekke kosmetiske produkter som inneholder opp til 30% av mineralolje, og fant sin mangel på aktivitet-comedogenic (DiNardo, JC Er mineralolje comedogenic? J. Cosmet. Dermatol., 2005, 4, 2 -3). Selvfølgelig kan vi ikke garantere absolutt fravær av individuell respons til den ene eller de andre komponentene i kosmetikk, for eksempel, er det flere acne tilfeller som involverer bruk av hvit vaselin (dvs. tung mineralolje) i sin rene form som personlig pleie produkter for hud, men de samme problemene ble identifisert og vegetabilske oljer (CohenLM, SkopickiDK, HarristTJ, etal infeksiøs vesikulobulløst og vesiculo-kviseaktige sykdommer i:.. eider D, et al, eds Lever'sHistopathologyoftheSkin Lippincott-Raven:... Philadelphia, 1997: 209-252).

Hva er bedre for huden - mineral eller vegetabilsk olje?

Som vanlig kan dette spørsmålet ikke besvares entydig - alt avhenger av målet. Alle oljer, både mineral og grønnsaker, har større eller mindre evne til å myke huden (på grunn av sin okklusale virkning), oppløse noen komponenter, gi en emulsjonstekstur, etc. Hovedforskjellen mellom mineralolje og vegetabilske oljer er opprinnelsen og kjemisk natur: når det gjelder sammensetning inneholder vegetabilske oljer betydelig flere individuelle stoffer av mest variert natur. Følgelig brukes vegetabilske oljer i kosmetikk, som regel, i relativt små mengder og ofte for å oppnå et bestemt mål: anrikning med vitaminer, essensielle fettsyrer, å gi antiinflammatorisk virkning etc. Mekanismen for effekten av mineralolje er utelukkende fysisk, ikke biokjemisk, selv om den til slutt fører til en positiv biologisk reaksjon av huden.

På grunn av deres kjemiske sammensetning har vegetabilske oljer en tendens til å bli rancid, og antioksidanter som er spesielt utviklet for å beskytte mot skader forårsaket av oksidasjon, bør legges til produktene som inneholder dem. Mineralolje er ikke utsatt for oksydasjon under normale forhold, og derfor ikke krever tilsetning av antioksidanter, ikke harskt og danner ingen ugunstige hud oksydative nedbrytningsprodukter. På grunn av denne høye stabiliteten kombinerer utviklere ofte vegetabilske og mineraloljer for å gi den optimale kombinasjonen av egenskaper.

Ulempen av mineralolje skal gjenkjenne sine sensoriske egenskaper: det oppleves som mer fett enn noen moderne emollients (selv sammenlignes med de følelser med mange vegetabilske oljer), men i lette mineraloljer, er denne effekten mye mindre enn den tunge (f.eks petrolatum ). Dette gjelder spesielt for ren mineralolje, mens i sammensetningen av det ferdige kosmetiske følelse bestemmes av sammensetningen av det totale fettfase og den prosentandel av hver komponent, slik at med egnet valg av komponenter kan sikre at selv de med fet hud er ingen negative følelsene oppstår.

I tillegg, hvis du er en tredjeparts såkalt miljømessig bærekraftig livsstil, er mineralolje, som andre kosmetiske råvarer hentet fra ikke-fornybare naturlige kilder (olje og andre mineralressurser), uakseptabelt. I dette tilfellet, ditt valg - økologisk kosmetikk, men det skyldes sivil stilling, og ikke faren for ingrediens for helse.

Så er fakta oppgitt. Finner du dem overbevisende? Tenk, bestem deg. Valget er ditt.

Elena Krasney, Chief Technologist of JSC "Modum - vår kosmetikk" Parfyme og Kosmetisk Fabrikk

Mineral olje

Mineralmotorolje har en mineralbase, da den er et produkt av petroleums opprinnelse og produseres ved destillasjon av drivstoffolje. Den er preget av ustabilitet av egenskaper og høy grad av fordampning. Mineraloljer kan også produseres fra industrielle avlinger.

Siden teknologien for produksjon av "mineralvann" er relativt ikke vanskelig - prisen på slike oljer er mye lavere enn syntetiske oljer.

I deres rene form er mineraloljer praktisk talt ikke funnet, da de nødvendige smøreegenskapene kun kan oppnås ved "rom" -temperaturer uten store belastninger. Derfor brukes i forbrenningsmotorer bare med stabiliserende tilsetningsstoffer for å gjøre oljen mer effektiv.

Slike tilsetningsstoffer blir tilsatt til baseoljen, og bidrar til en økning i anti-korrosjon, anti-slitasje og vaskemiddelegenskaper av mineralmotoroljer. Tross alt, ytelsesegenskapene til oljer av mineralsk opprinnelse tillater ikke å motstå for høye temperaturer, det fortetter tykkelsen i kulde, og når det kokes, tettes motoren med forbrenningsprodukter. På grunn av disse egenskapene inneholder mineralolje for biler, i tillegg til selve basen, ca. 12% av tilsetningsstoffene. Kvalitet mineralolje bør produseres fra gode petroleumsprodukter og ha en høy grad av rensing.

Sammensetningen av mineralolje

"Mineral", som brukes som et smøremiddel, har følgende sammensetning:

 1. Alkaliske og cykliske paraffiner.
 2. Cyclan - 75-80%, aromatisk - 10-15% og cykloaromatiske hydrokarboner - 5-15 prosent.
 3. En mager mengde umettede og alkan-hydrokarboner.

Mineralmotoriske oljer inneholder også oksygen- og svovelderivat-hydrokarboner, samt tar-asfaltforbindelser. Men grunnlaget for smøreoljer for motorer, er alle disse forbindelsene ikke inkludert i mengdene som er beskrevet ovenfor, fordi de er dypt rengjort.

I tillegg til basen "mineralvann" med forskjellig viskositet inneholder oljen også et annet sett med tilsetningsstoffer som, i tillegg til å forbedre de grunnleggende ytelsesindikatorene, er en ulempe. Siden høye temperaturer påvirker dem, forbrenner additivene relativt raskt, slik at oljen forandrer egenskapene. Dette gjelder spesielt for motorer med høy kjørelengde.

Mineraloljeviskositet

Ikke bare i mineral, men også i andre oljer (syntetisk, semisyntetisk), er viskositeten den viktigste egenskapen. I motorolje, som i de fleste brensel og smøremidler, endres viskositeten med temperaturen (jo lavere er den, desto mer viskøs blir oljen og omvendt). For normal motordrift må den ikke være høyere eller lavere enn en bestemt verdi, det vil si når du starter en kald motor på minus temperatur, bør viskositeten til oljen ikke være høy. Og i den varme årstiden, når du starter en oppvarmet motor, bør oljen ikke være veldig flytende, for å gi en sterk film mellom friksjonsdelene og nødvendig trykk.

Motorolje har en spesifikk viskositetsindeks. Denne indikatoren karakteriserer avhengig av viskositet ved endring av temperatur.

Oljeviskositetsindeksen er en dimensjonsløs mengde (bare et tall), som ikke måles i noen enheter. Dette tallet indikerer "fortynningsgraden" av oljen, og jo høyere indeksen, jo bredere temperaturområdet vil motoren fungere normalt.

Graf av kinematisk viskositet av mineralolje på temperatur.

I mineraloljer, som har viskositet additiver varierer indeksverdien 85 til 100, og med tilsetningsstoffer kan være opp til 120. Små viskositetsindeks indikerer en dårlig motor oppstart ved lave omgivelsestemperaturer, og dårlig høy temperatur slitasjebeskyttelse.

I henhold til SAE-standarden kan hovedviskositetsindikatorene (typer) mineralbaserte oljer være som følger: 10W-30, 10W-40 og 15W-40. Disse 2 tallene, skilt med bokstaven W, angir temperaturområdet der denne oljen kan påføres. Dvs. dens viskositet, ved den nedre terskelen av temperatur og på øvre, skal sikre normal drift av motoren.

For eksempel, hvis den er 10W40, er dens temperaturområde for anvendelighet fra -20 til +35 ° C ved Celsius, og ved +100 ° C skal dets viskositet være 12,5-16,3 cSt. Når du velger smøremiddel for en motor, må du derfor forstå at i mineralmotoroljer endres viskositeten med temperaturen - jo høyere oljetemperaturen er, desto lavere er viskositeten og vice versa. Naturen av denne avhengigheten er forskjellig på grunnlag av hvilke råmaterialer og hvilken metode som ble brukt i produksjonen av olje.

Om viskos olje tilsetningsstoffer

Tykkelsen av oljefilmen mellom gnistflatene avhenger av viskositeten til oljen. Og dette påvirker igjen driften av motoren og dens ressurs. Som vi forstod over med temperaturavhengigheten av viskositet, er høy viskositet ledsaget av en stor oljefilmtykkelse, og med redusert oljeviskositet blir filmtykkelsen mindre. Derfor, for å forhindre slitasje av enkelte deler (cam av en kam - tilhenger), må tilsettes til "mineralvann" i tillegg til de mer viskøse tilsetningsstoffer og ekstreme trykk, fordi en slik anordning for å skape en oljefilm med ønsket tykkelse blir umulig.

Ytterligere egenskaper av mineralolje

I tillegg til de grunnleggende egenskapene til mineralolje er det flere andre.

 1. Flammepunkt er en indikator på kokende fraksjoner. Denne indikatoren bestemmer fordampningen av olje under drift. Lavkvalitetsoljer har lavt flammepunkt, noe som bidrar til høyt oljeforbruk.
 2. Alkalisk tall - bestemmer evnen til en olje til å nøytralisere skadelige syrer og motvirke forekomster med aktive tilsetningsstoffer.
 3. Hellingspunktet er en indikator som bestemmer temperaturen ved hvilken mineraloljen hardner og mister strømning på grunn av krystallisasjonen av paraffin.
 4. Syrenummer - indikerer tilstedeværelsen av oljeoksydasjonsprodukter.

Ulemper og fordeler med mineralmotorolje

De største ulempene med mineralmotorolje er ustabiliteten til parametere ved forskjellige temperaturer, samt rask oksidasjon og destruksjon (utbrenning av tilsetningsstoffer ved høye temperaturer), noe som påvirker motorens drift negativt. Og den eneste fordelen er prisen.

Mineraloljer for det meste, anvendt som en mekanisk smøremiddel, selv om hydrokrakket olje fremstilt ved destillasjon, og en dyp rengjøring med tilsetning av additiver, som brukes mer moderne kjøretøytegn (f.eks Subaru) som et smøremiddel for motoren. Slike mineraloljer er oppnådd nært i kvalitet til "syntetiske", men det går raskere og mister egenskapene. Derfor er det nødvendig å bytte olje to ganger så ofte.

Anbefalinger automaker om bruk av olje kan bli funnet i den tekniske dokumentasjonen. Selv om de ofte prøver å helle kun syntetisk olje, som overskrider mineralvann med en størrelsesorden, er prisen imidlertid også mye høyere. Vanlig mineralolje er beregnet på gamle motortyper, eller i motorer med høy kjørelengde og kun i den varme årstiden. Det spesifikke formål er bestemt av klassifiseringen av kvalitetsnivået.

Hva er mineralolje?

Mineralolje er et klart oljerivat som er fargeløst og luktfritt. Det er kjemisk lik petroleumsglass og kan ha varierende grad av viskositet. I henhold til typen av alkaner som brukes til produksjonen, er det tre hovedvarianter av det (paraffinisk, aromatisk og naftenisk), noe som avvike noe i deres kjemiske sammensetning og egenskaper. Billig og lett å produsere, brukes mineralolje i mange forskjellige produkter, inkludert kjølesystemer, smøremidler, kosmetikk og medisiner.

Mineral olje i

Mineral olje i kosmetikk

Mineral olje finnes i en rekke hudpleieprodukter, inkludert populære hudpleieprodukter som kaldkrem, samt medisinske salver for voksne, barn og babyer. I en renset, halvfast form, kalt vaselinolje, brukes den ofte som en base for salver, beskyttende dressinger og mykemidler. Det er allment antatt at dette er en av de mest effektive fuktighetskremene.

Mange uttrykker bekymring for funksjonen til denne oljen i kosmetikk, særlig på grunn av at den kan "blokkere" huden og forhindre utslipp av giftstoffer. Imidlertid tror de fleste forskere at en veldig liten mengde giftstoffer frigjøres fra kroppen gjennom huden. Samtidig, i motsetning til noen andre stoffer tilsatt hudpleieprodukter, stenger det rensede utvalget mineralolje som brukes i kosmetikk, som foreslått av forskningsresultater, ikke porene og anses generelt for alle hudtyper.

Folk som har naturlig oljeaktig hud, det er tilrådelig å unngå produkter som inneholder mineralolje, fordi det gjør huden enda mer fett.

Det er også bekymringer om sannsynligheten for skadelige urenheter i denne oljen. Imidlertid er den rensede typen olje som brukes i produkter til personlig bruk, forskjellig fra den som brukes til industrielle formål, og inneholder ikke noen urenheter som er tilstede i den. Det er også noen legitim bekymring for at petrolatum (et annet navn for mineralolje) og flytende paraffin kan gjøre huden mer følsom overfor solen, så folk som bruker produkter som inneholder den, bør være forsiktige med å kontrollere solens eksponering.

Mineral olje i medisin

Mineralolje har en lang historie som et middel mot forstoppelse, som vises på markedet i det 19. århundre under varemerket Nujol (medisinsk olje). Når det tas i små mengder, virker det som et smøremiddel og forhindrer opptak av vann i tykktarmen. Det forstyrrer også absorpsjonen av visse typer næringsstoffer, og hvis de blir misbrukt, kan de derfor forårsake et problem med mangelen deres.

Noen dråper varm - ikke varm olje kan også brukes til å myke ørevoks. Ved etterfølgende forsiktig vask med vann eller hydrogenperoksid, kan det behandles med olje for å fjerne overflødig ørevoks fra ørekanalen.
Effekt effekter

Selv om de fleste mennesker kan bruke mineralolje uten skadelige effekter, for noen forårsaker det allergiske reaksjoner, inkludert urtikaria, pustevansker, hevelse i ansiktet og en følelse av sammenblanding i brystet. Disse symptomene kan være farlige, så hvis noen av dem oppstår, bør du søke lege så snart som mulig. Selv om det er bekymringer for bruk av høyviskosoljer i mat, er de generelt trygge å bruke i moderasjon.

Eksponering for aerosoliserte former av mineralolje regnes som en yrkesfare for enkelte arbeidstakere. I form av en sprøyte er det irriterende for luftveiene, og personer med nedsatt lungefunksjon kan observere en forverring av tilstanden under påvirkning. På samme måte er de som har eksisterende hudsykdommer mer sannsynlig å utvikle betennelse hvis de kommer i kontakt med dette stoffet. Risikoen for eksponering for en høyt konsentrert spray er en regulert yrkesfare som krever kontroll av eksponering på arbeidsplassen i mange land.

Bruk av mineralolje i matlaging

På grunn av dens vannavstøtighet kan mineralolje også brukes til å behandle tre redskaper, kjøkkenredskaper og matlagingsverktøy, for eksempel skjærebrett.

Siden det er nesten luktfritt og smakløst, kan det godt rengjøres, matvarianter brukes til å beskytte treet mot sprekker og opphopning av bakterier, uten å overføre uønsket lukt eller smak til mat. Noen bruker også den til å smøre pannen før baking eller steking. Siden oljen som brukes i industrien kan inneholde giftige urenheter, bruker kokker bare oljen som er merket som trygg for bruk på kjøkkenet.

Søknad i industri og vitenskap

Mineralolje har to egenskaper som gjør den til et populært stoff for bruk med industrielle og elektriske komponenter. Den utfører ikke elektrisitet og er en dårlig leder av varme, og fortjener også luft og vann der den brukes, og kan derfor beskytte deler mot korrosjon. I denne forbindelse brukes noen typer mineralolje til å behandle verktøy, maskiner og jevne metalloverflater og komponenter av skip for å beskytte dem mot rust. Det er også motstandsdyktig mot kompresjon, så det brukes ofte til å gi motstand i hydrauliske aggregater.

I tillegg forhindrer mineralolje absorpsjon av fuktighet fra atmosfæren, så det tjener som et godt konserveringsmiddel for litium og andre alkalimetaller. Disse elementene reagerer på atmosfærens virkninger, raskt mørkere eller til og med antennes eller eksploderer, avhengig av metallet. Noen laboratorier bruker også mineralolje til å lage et beskyttende lag for kulturer i petriskål.

Mineral olje i kosmetikk: fordeler og skade

Utsikt over mineral sminke ble delt inn i to leire. I første omgang er det mennesker som er overbevist om at det er skadet å bruke produkter fra petroleum; i det andre avslår folk mytene om "tilstoppede porene, håravfall og allergier."

Folk lærte å bruke mineralske stoffer dypt i antikken. Hustruen til den egyptiske farao Nifertiti, en berømt skjønnhet, brukte pulverisert pulver som består av knust marmorstøv for å bleke ansiktet; piler på øynene hun la ned med kullpulver.

Aktivt å legge til mineralforbindelser til kosmetikk begynte i 1970 i Los Angeles. Ifølge resultater fra laboratorieundersøkelser konkluderte amerikanske forskere: "Mineralsk kosmetikk har allergifremkallende egenskaper, inneholder ikke aggressive stoffer."

I vårt århundre gir mediene, forumene på World Wide Web informasjon om farene ved mineralske komponenter som finnes i kosmetikk. Ryktene om de farlige effektene av komponenter på forbrukernes helse gjør at de sistnevnte tviler på kvaliteten på produktene, å forlate favorittkremet eller mascaraen.

På grunnlag av mineralolje er det laget massasje kremer, leppestifter, tonale baser, geler, tonere for å fjerne sminke. Mineral olje er tilsatt til kosmetikk for å forlenge holdbarheten, sikre glid, teksturviskositet. I motsetning til mange fordommer har mineralolje en rekke fordeler og fordeler.

Mineralolje karakteristisk

Mineral olje - en fargeløs substans, er et produkt av oljetraffinering i flere trinn. Ikke forveksle kosmetisk væske med industriell olje beregnet til tekniske formål.

Hvordan er smør laget? Olje er utsatt for katalysatorer, noe som resulterer i at en karbonblanding frigjøres. Derfra dannes teknisk olje. I prosessen med å rengjøre oljeaktig væske fjernes alle skadelige stoffer.

Hva er hensikten med å legge til mineralolje i kosmetikk?

Mineral olje er lagt til kosmetiske preparater, dekorative kosmetikk av flere grunner. På grunn av de kjemiske egenskapene til mineralmolekylene, påvirker de aktivt med komponentene i sammensetningen av et hvilket som helst stoff.

Mineral olje har en løsningsmiddel effekt. Av denne grunn kan det bli funnet i mange tonic for fjerning av dekorative kosmetikk. Når det kommer til huden, trengs mineralolje inn i det øvre laget av epidermis, døde skalaer oppløses. Overflaten blir jevn og skinnende. Effekten oppnås på grunn av dannelsen av mikrofilm på epidermis. Oljemembranen holder vannmolekylene, fuktgjør huden.

Hvilke mineraloljer er

Spekteret av mineraloljer er variert. De er flytende, fast form, mettet, konsentrert. Former for utgivelse:

Petrolatum. Vaselinolje er en flytende og fettete tekstur. Det brukes som et uavhengig kosmetisk produkt, og i tilsetningsstoffer i dekorative kosmetikk. Den har en mykende, eksfolierende handling. Mye brukt i medisin. Anbefales ikke for økt sekresjon av talgkirtler.

Parafin. Raffinert voks laget av petroleumsprodukter. Den har en solid form. Parafin er grunnlaget for å skape petroleumjell.

Isoparafin. Det brukes i såpeproduksjon. Det er en ekstra komponent i barberingskrem, hydrokosmetikk (for å beskytte mot UV-stråling). Den har en fuktighetsgivende egenskap.

Ceresin. Mineralvoks Det brukes til å lage leppestifter, kremer. Som en del av noen kosmetiske produkter øker deres varmebestandighet.

Petrolatum. Deltar i etableringen av vaselin. Den har fuktighetsgivende egenskaper.

Den mikrokrystallinske voks typen. Syntetisk voks er paraffinlignende. Den adskiller seg fra mineralvoks i en tynn krystallinsk struktur. Den brukes til fremstilling av mascara, kosmetiske blyanter, kremer for beskyttelse mot ultrafiolett stråling.

Mineraloljer varierer i sine egenskaper og egenskaper. Jo tykkere oljen er i konsistens, desto mindre fuktighet gir den av. Positiv kvalitet brukes i kosmetologi for å skape kosmetiske produkter for aldrende hud, svekket skadede krøller.

Løsning av dilemmaet: naturlige analoger av mineralolje

I begynnelsen av 1900-tallet begynte spesialister innen kosmetikk å bruke mineraloljeanaloger som en del av produkter for daglig hudpleie. Naturlig kosmetikk inneholder analoger av mineral prototypen, som danner en mikrofilm av samme type på overflaten av epidermis som kan delta i fuktighetsgivende og rensing av huden.

Mineraloljeanaloger:

Lanolinolje. Naturlig voks, ekstrahert av kokende sau ull i et alkalisk miljø.

Skvalen. Naturlig naturlig hydrokarbon. Harvested fra hai leverceller. Den kjemiske formelen av naturlig olje er identisk med komponentene i menneskelig hud.

Shea smør. Vegetabilsk fett hentet fra frøene til Shea-treet. Triglyserider i sammensetningen av vegetabilske oljer opprettholder hudens naturlige fuktighet, myk epidermis.

Bivoks. Fast organisk forbindelse. Mottatt fra avfallsprodukter av bier.

Minerale og naturlige oljer er like i kjemisk sammensetning. Forskjellen er at naturlige produkter, i tillegg til dannelsen av beskyttende mikrofilm, inneholder vitaminer, mikro- og makronæringsstoffer involvert i metabolske prosesser i dermis og bindevev. Mineralmolekyler trenger ikke inn i epidermisene dypere. I dag inneholder kosmetikk basert på mineraloljeprodukter tilsetningsstoffer av naturlige ekstrakter, vitaminkomplekser, som utligner evnen til begge typer oljer.

Hvilken olje er bedre: mineral eller grønnsak?

Når forholdet mellom egenskapene til begge typer oljer kan konkluderes: mineral- og vegetabilske oljer er like i deres fysiske egenskaper, har forskjeller i den biokjemiske prosessen etter påføring på huden. Oljer myke, fukte huden på grunn av okklusjon i epidermis. Noen typer urte ingredienser har anti-inflammatorisk effekt, inneholder vitaminer, aminosyrer.

Vegetabilsk olje forverres raskt. For å bevare sin opprinnelige utseende, blir biologiske egenskaper, i produksjonen av kosmetikk konserveringsmidler, tilsatt. Mineral olje er ikke gjenstand for rask oksidasjon. Av denne grunn blander skaperne av kosmetikk begge typer olje for å gi produktet en optimal kombinasjon av egenskaper.

I kosmetikk er vegetabilsk olje inneholdt i små mengder. På grunn av sine naturlige egenskaper, måter å behandle fra mineralbroren, varierer det i pris. Kosmetiske produkter er mye dyrere enn de med mineralolje.

Positive egenskaper av mineraloljer

Moisturizes huden, jevner foldene dannet i prosessen med å visne og dehydrere huden.
Forbedrer glidning (brukes i kremer for massasje).
Det påføres huden i et tynt lag, noe som ikke skaper effekten av å "veie" det kosmetiske preparatet; Ikke stram huden.
Kjemiske elementer i sammensetningen av mineralolje (ZnO, TiO2) gir effekten av beskyttelse mot ultrafiolett stråling.
Mineraloljen inneholder sinkoksid (ZnO). Det kjemiske elementet er involvert i dannelsen av en skorpe på de fuktige flater av pustulære utbrudd. Reduserer rødhet, hevelse, forbedrer den anti-inflammatoriske effekten i patologiske prosesser i det øvre laget av epidermis.
I dekorative kosmetikk øker den vanntette effekten. Når det påføres ansiktet, forhindrer overdreven sekresjon av sebaceøse sekresjoner.
I sammensetningen av kosmetiske produkter krever ikke tilsetning av antioksidanter, konserveringsmidler. Kosmetikk på vegetabilsk olje inneholder vannmolekyler, noe som fører til et raskt rancidprodukt og utvikling av patogene bakterier.
Det har en universell effekt under ugunstige værforhold (varme, sol, sterk vind, lave temperaturer).
Mineralolje kan gjøres hjemme fra improviserte midler: en krem ​​med fuktighetsgivende effekt og et pulverformet fundament. Hvordan å gjøre?

I en glassbeholder klemmer en liten mengde fuktighetsgivende masse.
Legg til pulver.
Rør til glatt.

Mineralsk kosmetikk har en tørkeeffekt. Det brukes i sammensetningen av barns kremer mot bleieutslett.
Det brukes i kosmetiske preparater for tørt og skadet hår. Mikrofilm beholder vannmolekyler, opprettholder vann- og elektrolyttbalanse. Krøller blir glatte, skinnende.
Innenfor sminke-deaktivere. Den nøytraliserende effekten av mineralolje skyldes sin evne til å forbedre virkningen av de katalytiske prosessene av andre bestanddeler.

Negative egenskaper av mineralolje

Glut hud fuktighet. Tekstur av flytende mineralolje krever en stor mengde påføring på huden. Dannet et tett lag gjennom hvilket fukt ikke kan fordampe. Overdreven fuktighet i epidermis strekker huden. Ved langvarig bruk er det en nedgang i metabolske prosesser på cellulær nivå av epidermis.
Mineralolje er ikke egnet for vanlige og oljeaktige ansiktsformer.
Ikke anbefalt for personer med økt svette forbundet med fysisk aktivitet, forhøyede temperaturer.
Når overdreven bruk av kosmetiske produkter med mineraloljer oppstår stikkende varme.
Mineraloljer er ikke effektive uten en kombinasjon av de aktive ingrediensene i sammensetningen av kosmetiske preparater.

Hvor å kjøpe og hvordan bruke mineral sminke

Det anbefales ikke å kjøpe kosmetikk i nettbutikker, "med hender", håndverkproduksjon. Kvalitetsprodukt selges i spesialiserte avdelinger, apotek. Når du kjøper, må du være oppmerksom på sammensetningen av stoffet, holdbarhet. Pulverformige pulverbeholdere må ha åpninger for økonomisk bruk. Mineraler i form av krem ​​/ emulsjon skal ha en målt kapasitet.

Myter og fornektelser om farene med mineralolje

Tilhengere av grønnsakskosmetikk spredte seg i World Wide Web runet innlegg om farene med mineralolje. Argumenter om den negative effekten oftest ikke begrunnet. Eksperter innen kjemi og biologi har utført mange eksperimenter og konkluderte med: mineralolje er ikke årsaken til forekomsten av negative reaksjoner i menneskekroppen, og påvirker ikke helsen til individet som helhet.

Seks legender om farene ved mineralolje

Mineralolje provoserer dannelsen av kreftvektorer

Mineral olje er et produkt av petroleum raffinering. For kosmetiske formål gjennomgår oljen flernivåbehandling, ryddes av urenheter og kreftfremkallende stoffer. Kvaliteten på mineraloljen etter rengjøring er kontrollert av amerikanske kjemikere / biologer. Det er en reguleringsinstans - CPC (Product Control Directorate), som ikke registrerte noen urenheter som er skadelige for menneskekroppen i oljen. I løpet av historien om forbruket av mineralproduktet var det ikke en enkelt hendelse som førte til kreft.

For tidlig hud aldring

Når mineralbunnen påføres huden, dannes en mikrobarriere som hindrer fordampning av vannmolekyler fra overflaten av epidermis. Tørr hud kan oppstå i ett tilfelle - irrasjonell bruk av et kosmetisk produkt, langvarig bruk. Etter bruk av dekorative kosmetikk basert på mineralolje, anbefales det å rengjøre ansiktets hud daglig.

Kosmetiske preparater basert på mineraloljer forstyrrer absorpsjonen av fordelaktige stoffer

Myten kom opp med folk som ikke kjenner de grunnleggende egenskapene til mineralolje. Hovedegenskapen til oljeløsningen er samspillet med kosmetikkens aktive komponenter. Mineralolje fjerner hudflak fra overflaten av epidermis, takket være hvilke vitaminer og fibrillære proteiner (kollagen) trenger raskere inn i de nedre lagene i huden.

Mineral olje forårsaker vitaminmangel

Mange grupper av vitaminer oppløses under påvirkning av fettsyrer. På forumene kan du lese sitater om dette: "Mineral olje dreper vitaminer." Forskere har bestritt dette faktum, etter å ha gjennomført mange eksperimenter.

Mineral olje forårsaker akne

Utseendet til akne er mulig ved feil bruk av mineralsk kosmetikk. Det anbefales ikke å bruke mineralolje for personer med fet hud, økt svette.

Gravide kvinner bør ikke bruke kosmetikk basert på mineralolje

I det 21. århundre viste forskere innen kjemi og biologi i løpet av mange eksperimenter og laboratorietester at mineralsk hydrokarboner trengte inn i morsmelk og subkutant fett. Måter å få mineralkomponenter er ikke fullt ut forstått.

Det er nødvendig å ta hensyn til: Renset kosmetisk olje basert på mineralske stoffer inneholder ikke kreftfremkallende stoffer, skadelige kjemiske forbindelser. Tvert imot inneholder grønnsakskosmetikk en stor mengde konserveringsmidler, fargestoffer, smaker som kan påvirke utviklingen av fosteret, helsen til det nyfødte barnet.

Flere Artikler Om Typer Acne