En slik plante, kjent for sin aromaterapi og helbredende egenskaper, som mynte, fra akne i ansiktet, kan hjelpe mye bedre enn spesialiserte kremer og lotioner fra apoteket. Peppermynteoljer, som har antiseptiske og antiinflammatoriske effekter, inngår i mange av de legemidler og skjønnhetsprodukter som produseres i dag. Nyere medisinske studier har vist at mynte brygget i te kan stabilisere hormonene hos kvinner, og dermed forhindre utseendet av akne. I dag er mynte mye brukt til å behandle hud- og hormonelle sykdommer, både som eksternt middel og som en del av ulike tinkturer og te. Spesielt populær er den essensielle oljen laget av dette legemidlet.

Peppermynteolje

Lotioner og lotioner laget av peppermynteolje, kålacneprodukter har gode antibakterielle og antivirale egenskaper, noe som gjør at de kan være effektive for å bekjempe aknefremkallende bakterier. Det sterkeste antiseptiske og utmerkede antiinflammatoriske midlet, mint hjelper ikke bare med å bli kvitt utbruddene selv, men også hellere helbrede huden som er berørt av dem. Peppermynte-akne hjelper spesielt effektivt hvis du legger til essensielle oljer laget på grunnlag av sammensetningen av en rekke tinkturer, lotioner og lotioner. Forbered de mirakuløse kosmetikkene fra denne duftende planten, du kan enkelt gjøre det selv, hjemme.

Mint Acne Lotion

Rubbing ansiktet ditt med denne forfriskende og utmerket tonic lotion, du ikke bare lykkes å bli kvitt akne, men også hjelpe huden å komme seg raskere. I alvorlige tilfeller er det tilrådelig å bruke metronidazol for akne. For å forberede dette verktøyet, ta et halvt glass mineralvann med gasser og et par dråper peppermynteolje. Legg de tilberedte ingrediensene i en beholder med et tettsittende lokket og rist godt. Lotion er klar! Påfør den på ren hud om morgenen og før sengetid.

Olje lotion for behandling av akne etter betennelse

Blander 1 ss. en skje med jojobaolje med noen dråper essensiell mineralolje, vil du få et utmerket antiinflammatorisk middel for å gjenopprette huden på aknefeltet. Du bruker det mottatte oljeholdige stoffet på de betente delene av ansiktet, og allerede snart vil betennelsen komme til intet.

Peppermynteolje fra akne

Er akne et alvorlig problem for deg? Du kan fortsatt ikke kvitte seg med det, til tross for bruk av narkotika? Så peppermynteolje er noe du definitivt må prøve på grunn av sine fantastiske egenskaper som olje inneholder.

Peppermynte er en av de eldste aromatiske urter, godt kjent for sine medisinske formål. Peppermynte er en type peppermynteplanter. Dette grønn-lilla fargede bladet bidrar til å kurere sykdommer som kolon spasmer og dyspepsi i tillegg til akne og akne. øke smaken Peppermynteolje er oppnådd fra mintplanten og har en blekgul farge. Den har en myntfarge som kjøler og oppdaterer. Den kan tas som kosttilskudd eller som salve for hud mot akne.

Fordeler med peppermynteolje fra akne

Å bli kvitt akne i 3 dager er mulig! Etter det vil de forsvinne for alltid! Les mer >>>

Peppermynteolje er fylt med næringsstoffer som gir ulike helse- og hudfordeler. Det er rik på antioksidanter og vitaminer. La oss ta en titt på noen av legemidlene for akne og fordelene med peppermynteolje:

 1. Blanding noen få dråper peppermynteolje med kokosnøttolje og mykt applikasjon mot utslett gir deg god lettelse fra aknebetennelse.
 2. Gjør en blanding med peppermynteolje, olivenolje og bordsalt. Legg det mykt på ansikt og nakke for å eliminere rødhet i huden. Denne prosessen fjerner døde celler fra hudens øvre overflate, og gjør huden lysere.
 3. Bland et par dråper essensiell olje med peppermynteolje. Dette verktøyet vil bli en utmerket massasjeolje. Den inneholder mentol, som har en avkjølende og forfriskende effekt og bidrar til å lindre muskelsmerter og stor rødhet fra akne.
 4. Peppermynteolje er et naturlig antiseptisk middel som kan forynge slitt hud og kontrollere produksjonen av subkutant fett.

Akne og Peppermynteolje

Acne - den vanligste hudsykdommen i dag Akne oppstår når hudporer blir tilstoppet på grunn av overdreven produksjon av talg. Døde hudceller blir fanget inne i porene, bakterier som er tilstede på hudoverflaten kommer inn og multipliserer, og dermed betjener porene og produserer akne.

Det finnes ulike metoder for å behandle akne, men peppermynteolje virker som et naturlig middel for dette hudproblemet. Det inneholder mentol, som er en astringent brukt i de fleste hudpleieprodukter.

Peppermynteolje virker som en naturlig hudrens. Sammen med dette har den antimikrobielle egenskaper, takket være den hindrer veksten av bakterier.

Tette porer og veksten av bakterier inne i porene er de to viktigste årsakene til akneutbrudd. Når det brukes på huden, virker peppermynteolje som et rengjøringsmiddel, åpner tett porene og renser huden forsiktig. Det renser ansiktet ditt naturlig. Akne Først må du konsultere legen din for å finne ut hvilken type akne du har før du bruker denne essensielle oljen.

Ved å bruke peppermynteolje en gang om dagen vil det i stor grad bidra til å redusere produksjonen av olje på ansiktet.

Hvordan bruke peppermynteolje for akne

Fortynnet mynte kan brukes direkte på det berørte området for å kvitte seg med akne.

Legge til peppermynteolje i ansiktet ditt, toner eller fuktighetskrem, eller bare legge til noen dråper av denne oljen til en bærer, for eksempel druefrøolje eller jojobaolje, er en fin måte å kvitte seg med akne.

Bivirkninger

Bruk av peppermynte i små mengder anses å være helt trygt og effektivt, men få mennesker kan ha allergiske reaksjoner på det. Mild hudirritasjon, som kløe eller rødhet, kan forekomme. Gå gjennom visse tester som er foreskrevet av lege for å se om du er følsom overfor denne eteren. før du bruker den.

Fordi det inneholder mentol, kan bruk av store mengder olje skade huden.

Ren peppermynteolje har en høy konsentrasjon, og derfor bør den blandes med bærerolje før den påføres huden.

Mint i kampen mot akne: metoder for bruk og oppskrifter av nyttige verktøy

Peppermynte ansiktsbehandling gir hudglatt og eliminerer alle typer utslett. Bruke det i hjemmet prosedyrer kan effektivt bli kvitt akne, rødhet og fettete skinner. Det er bare viktig å lære å ordne penger på riktig måte.

De gunstige egenskapene til mynteakne

Mintblader har uttalt bakteriedrepende og antiinflammatoriske egenskaper. Takket være dem, gjør urte rettsmidler beroligende betennelse og hjelp med ulike hudsykdommer. Mynten er utstyrt med kurativ effekt på grunn av dens sammensetning:

 • Mentol - et stoff har en antiseptisk, antiinflammatorisk, tonisk og smertestillende effekt.
 • Askorbinsyre - nærer, gjenoppretter metabolske prosesser i vev.
 • Eterisk olje - eliminerer fet skinn på huden, normaliserer talgkjertlene og lindrer betennelse.
 • Organiske syrer - lette flekker etter akne og pigmentering, fjern det keratinøse cellelaget, gjør huden myk.
 • Arginine - helbreder skaden på dermis.

Kosmetisk effekt av mynte

Bruk mynte for ansiktet anbefales hvis du har en problematisk, oljeaktig eller kombinert hudtype. Den terapeutiske effekten er basert på følgende:

 • beroliger, toner og renser urenheter, tette porene og døde celler;
 • gjenoppretter elastisiteten til dermis;
 • akselererer blodsirkulasjonen i vevet;
 • normaliserer sebaceous kjertlene, krymper porene og tørker acne;
 • eliminerer akne, akne og andre betennelser;
 • fjerner rødhet og er effektiv med post-acne.

Hjemmelagde produkter laget av mynte, takle ikke bare med akne, men også forynge og glatt hud.

Metoder for mynte mot akne

Påfør mynt for ansiktet, du kan bruke flere metoder. Alt avhenger av kosmetisk feil og ønsket effekt av bruk. Vurder de vanligste alternativene.

Peppermynteolje

Peppermynteolje har en tydelig beroligende, matt og tonisk effekt. For behandling av akne og andre ujevnheter i huden, brukes den som følger:

 • Det er lagt til ansikts hudpleie kosmetikk - oljen forbedrer hovedvirkningen av produktet og gir en delikat tonic aroma.
 • Forbered en tonic eller lotion basert på olje.
 • Lag oljeblandinger for ernæring, utvinning, fuktighet og hudbehandling.
 • Brukes i ren form. Dette alternativet gir kort tid for å kvitte seg med akne og redusere betennelse på huden.

Mint avkok

Mintbaserte dekoder gir deg mulighet til å forsiktig og forsiktig tone og rense ansiktets hud. Produktet forbedrer farge og reduserer betennelse.

Hell frisk eller tørt mynteblader i en dyp beholder og hell vann over det. Dekk med lokket og vent på kokende vann. Reduser varmen til lav og tilbered buljongen i 10 minutter under lokket. Etter at tiden er utløpt, fjern beholderen med forberedt avkok, la den brygge i 20 minutter og filtrer fra gresset.

Mint avkok kan brukes som en lotion eller tonic for enhver hudtype. Hvis ansiktet har forstørret porer, betennelse eller akne, kan avkoket brukes som varm komprimerer. De vil berolige irritasjon, smale porer og lindre smerter.

Mint ekstrakt fra akne

Hvis huden er utsatt for betennelse og irritasjon, vil en infusjon av mynte være et uunnværlig verktøy. Det, som virker på dermis, aktiverer fornyelsen på mobilnivå og forbedrer blodsirkulasjonen i vevet.

 • tørket løv av mynte - 20 g;
 • vann - 70 ml.

forberedelse:

Mynnet sovner i en dyp panne og helles varmt vann. Vi setter på brannen og varmer til koking. Så snart blandingen koke, fjern pannen fra varmen og la den stå under lokket i 3 timer for å infisere.

Det resulterende verktøyet filtreres fra bladene og helles i en beholder med mørkt glass. Oppbevar kjøttkraft i kjøleskapet i ikke mer enn 7 dager.

Kosmetisk tilsetningsstoff

Olje, avkok eller infusjon av mynte kan legges til noen hudpleieprodukter. Herb-supplementet aktiverer den regenerative effekten av midlet og metter den med nyttige stoffer. Som et resultat bekjemper en krem ​​eller lotion den kosmetiske ufullkommenheten til huden og gjenoppretter den.

Mint rette for akne flekker

Bli kvitt mørke flekker etter akne vil hjelpe lotion eller olje fra mynte. For å gjøre dette, tørk ansiktet regelmessig om morgenen og kvelden med et forfriskende middel. Med post-acne er en komprimering basert på en myntdekok aktivt klare. Det aktiverer prosessen med cellegenerering, beroliger og fornyer dermis.

Slik lager du peppermynteolje selv

Mynteolje, tilberedt hjemme, har en utbredt antiinflammatorisk effekt. Nedenfor vil vi fortelle deg hvordan du skal forberede verktøyet selv.

 • friske mynteblader;
 • vegetabilsk baseolje, jojoba, mandel.

forberedelse:

 • Forbered fersk peppermynteblader. Vi skyller dem under rennende vann og tørker.
 • Vi fjerner bladene i en plastpose, korker det godt, og frigjør all luft fra det på forhånd. Deretter slår du forsiktig av løvverket i posen med en trehammel.
 • Sett mynteblader i en glassskål og fyll med olje. Lukk lokket og la det bryte på et mørkt sted i 24 timer.
 • Etter at tiden er utløpt, fjern bladene og filtrer det oljeholdige stoffet inn i en mørk glassbeholder. Oppbevares på et kjølig sted.

Mint Acne Treatment Oppskrifter

For å bekjempe akne og andre kosmetiske ufullkommenheter i huden, kan du bruke en rekke myntbaserte produkter. Nedenfor tilbyr vi å bli kjent med nyttige oppskrifter.

For fet hud

For fet hud anbefaler vi at du bruker følgende maske:

 • friske mynteblader;
 • agurk;
 • egghvite;
 • sitronsaft;
 • potetmos.

forberedelse:

 • Mintblader blir malt og litt knust i en mørtel til juice kommer frem.
 • Grøt agurk på en fin rist og legg til mintmassen.
 • Pisk egggehvite og kombinere med potetmos, bring til en homogen masse.
 • Kombiner den resulterende blandingen og legg til sitronsaft. Alle blandes og påføres på renset hud.

Hold det resulterende verktøyet 17-21 minutter, fjern med en bomullspinne eller plate dyppet i urteavkok. Denne massen fjerner aktivt fet skinn fra ansiktet, regulerer talgkjertlene, reduserer porene, reduserer rødhet og andre betennelser. Synlig lyser akne flekker.

For tørr hud

Vi tilbyr en effektiv fuktighetskrem som bidrar til å håndtere problemhud aktivt.

 • Pund banan i potetmos og bland med eggeplommen.
 • I den resulterende massen drypper 3-4 dråper mynteolje og 1 teskje aloejuice.
 • Påfør blandingen på huden og la den stå i 15 minutter. Vask av med varmt vann.

Verktøyet fukter, tilnærmer og beroliger irritasjon. Aloe juice og mynteolje i sammensetningen eliminerer betennelse og rødhet.

Mot akne

Dette verktøyet brukes faktisk i nærvær av et stort antall betent akne.

 • leire (helst blå) - 2 ss. skjeer;
 • Mintdekok - 3 ss. skjeer;
 • sitronsaft - halv tbsp;
 • mandel olje - halv tbsp;

forberedelse:

 • Kosmetisk leire blandet med en avkok av mynte til konsistensen av rømme.
 • I blandingen legger du til sitronsaft og mandelolje. Vi bringer alle komponenter til en homogen masse.
 • Påfør den preparerte huden og la den tørke helt.
 • Rens huden med kaldt vann.

For akne

Uansett hudtype, eliminerer dette produktet raskt akne.

 • Tomat - 1 stk.
 • mynte avkok;
 • sitronsaft - 1/2 ts;
 • tørr gjær - 1 ts.

forberedelse:

 • Kok tomaten i 5 minutter i kokende vann. Cool, skrell og mos moset.
 • I tomatmassen tilsett tørr gjær, sitronsaft og myntdekok. Rør til glatt.
 • Påfør huden og hold i 10 minutter. Vask av med vann ved romtemperatur.

Masken kjemper effektivt akne og andre utslett. Smerter betennelser på huden, desinfiserer og tørker.

Mint skrubbe

Skrubbe rengjør huden aktivt fra døde celler, fjerner forurensning og svarte flekker.

 • 2 ss sukker blandet med jojobaolje.
 • Hell mynteoljen i den resulterende massen og bring til en jevn konsistens.
 • Før du bruker skrubben, damper du ut huden ved hjelp av bad eller en varm komprimering.
 • Mintmasse fordeles ved massasjebevegelser i 3 minutter. La det stå i 5 minutter på den behandlede huden.
 • Fjern bomullspute dyppet i myntebuljong.

Scrub aktiverer blodsirkulasjonen i vevet, forbedrer fargen på dermis, reduserer betennelse og post-akne.

Peppermynte lotion

Påfør produktet regelmessig, i form av å gni huden om morgenen og om kvelden.

 • Finhak bladene og skift dem i en glassburk.
 • Varm vodka og hell mintbladene med den.
 • Lukk lokket og stå i 2 dager på et mørkt sted.
 • Fjern bladene og fortynn lotionen med varmt vann.

Normaliserer talgkjertlene, tørker, fjerner fettplakk og beroliger huden. Det lindrer akne og mørke flekker etter akne.

Peppermynte Mynte

Bli kvitt akne og flekker etter dem, vil hjelpe spesielle myntkrem. De hjelper til å berolige betent hud, redusere akne og lindre smerter under indre akne.

For fremstilling av lotioner kan du bruke olje eller avkok av mynte, der vi fukter bomullsputer og gjelder for problemområdet. Hold lotionen ikke mer enn 10-15 minutter.

Mint Ice

Mint is til ansiktet er brukt til å ta vare på huden utsatt for dannelsen av forstørrede porer og akne. Det toner, beroliger og oppdaterer dermis, noe som gjør det mer godt preparert og rent.

For fremstilling av kosmetisk is er det bedre å bruke en lotion eller et avkok av mynte, da de inneholder aktive ingredienser i blandingen. Og effektiv i daglige hudpleie prosedyrer.

Dampbad

Mintbakker oppfrisker huden godt og har en gunstig effekt på tilstanden. Helbredende damp inneholder essensiell olje som trer inn i dermislaget, lindrer betennelse og beroliger irritasjoner.

Mint dampbad kan tilberedes ved bruk av gressdekk eller tilsetning av tørre mynteblader til vannet. I sistnevnte tilfelle oppvarmes vannet til en koker, og deretter helles en håndfull tørre blader inn i den og dekkes med et lokk. Det får lov å simre i 3-5 minutter, deretter fjernes fra varmen og avkjøles i 10 minutter. Deretter brukes til det tiltenkte formål.

Mint komprimering

Varm og kald mints kompresser kan effektivt bekjempe betennelse på huden. Denne typen ansiktsbehandling skader ikke det øvre laget av dermis, men samtidig virker det effektivt på det.

Mint kompress kan fremstilles som følger:

 • Vi fuktes en myk klut i en mykt avkok, forsiktig presse og påfør ansiktet, unngå områdene rundt øynene. Hold en slik komprimering til fullstendig avkjøling av stoffet. Gjenta deretter prosedyren.
 • For alvorlige purulente betennelser, anbefaler vi at du bruker en kald komprimering. For å gjøre dette fuktes kluten i kjølt kjøttkraft eller avkjøles det på forhånd og påføres det på huden. Hold en kald komprimering i minst 30 minutter. Det strammer porene, toner huden og lindrer betennelse i det øvre laget av epidermis.

Kontra

Peppermynte refererer til en medisinsk plante som kan forårsake bivirkninger på kroppen. Derfor bør det brukes med forsiktighet i følgende tilfeller:

 • hypertensjon;
 • graviditet og amming
 • tar stoffer som forårsaker døsighet
 • allergisk reaksjon på stoffer som utgjør mynten.

Bruken av mynte i ansiktet, kan effektivt håndtere kosmetiske hudfeil. Fondene basert på det effektivt eliminerer post-akne og gir huden et attraktivt og godt preparert utseende. På grunn av mangfoldet av oppskrifter finner du de mest egnede måtene for deg selv.

Hvordan bruke mynte for ansikt

Innholdet i artikkelen:

 1. Nyttige egenskaper
 2. Kontra
 3. Sammensetning og komponenter
 4. Bruk saker
  • Peppermynte lotion
  • Dampbad
  • masker
  • Oljen
  • komprimerer
  • Isbiter

Peppermynte er en av de 25 varianter av planten, som er en del av en rekke kosmetiske produkter. Den mest populære ingrediensen i opprettelsen av pleieprodukter er den essensielle oljen som finnes i store mengder i bladene og blomstene av urt. Det er takket være ham og mentol, en annen viktig komponent, fersk mynte, tørr og til og med frossen, oppdaterer og toner dermis og glatter rynker.

Nyttige egenskaper peppermynte

Den friske duften av denne grønne planten er kjent for alle, slik at mynte ofte brukes i matlaging, mange liker å brygge te fra den. Også, denne planten er brukt i legemidler: det er en del av tannkrem, lotioner for skylling av munnen, smertestillende midler og anti-kreft medisiner. I dag betraktes denne urt som en uunnværlig komponent for å skape forskjellige kosmetikk.

Peppermynte er mye brukt på grunn av sin overraskende omfattende liste over nyttige egenskaper:

  Renser dermis fra giftstoffer. Arbeidskomponentene til peppermynte trenger dypt inn i vev og skyver ut skadelige stoffer, og renser porene godt. På grunn av dette blir arbeidet til talgkjertlene normalisert, noe som gir en ekstra glans.

Den har en antiseptisk effekt. Peppermynte er ofte en del av omsorg for problematisk hud, da komponentene bekjemper akne, irritasjon og overfølsomhet. Planten lindrer det øvre laget av epidermis, eliminerer rødhet, fremmer rask helbredelse av sår, reduserer kløe for ulike hudsykdommer. Til dette formål, egnet lotion eller avkok, som må regelmessig tørke ansiktet.

Det toner. Hvis du bruker mynteprodukter hver morgen, vil resultatet bli merkbart om noen dager, ikke bare for deg, men også for de som omgir deg. Hudfarge vil forbedre, problemer med ødem vil være en ting fra fortiden. Arbeidskomponentene til planten utløser metabolske prosesser i cellene, og metter dem med oksygen og næringsstoffer.

Stimulerer blodsirkulasjonen. Gjennom cellene, når de kommer inn i blodet, forbedrer peppermynte arbeidet med blodkar, styrker sine vegger. Som et resultat skinner ansiktet fra innsiden ut og utstråler et sunt lys.

 • Trekker opp Den naturlige sammensetningen av mynte med riktig og regelmessig bruk bekjemper hudens aldring. Spesielt fyller de aktive stoffene plassen i vevet, forbedrer produksjonen av kollagen og fjerner de små og tynne brettene rundt øynene og nær munnen.

 • Kontraindikasjoner til bruk av mynte

  Som enhver medisinsk plante, kan peppermynte påvirke en persons tilstand negativt. Det anbefales ikke å bruke det i noen form hvis:

   En person har høyt blodtrykk. Dette urt stimulerer blodsirkulasjonen, etter bruk kan et sterkt hopp i blodtrykket observeres.

  En kvinne er i posisjon eller ammer en baby. Eteriske oljer og andre komponenter i mynte kan forårsake høyt blodtrykk, halsbrann, døsighet og redusert laktasjon.

  En person lider av åreknuter. Mynt kan redusere tonen i venøse kar, som er fulle av forverring av åreknuter.

  En allergisk reaksjon på denne planten.

 • En person tar stoffer som forårsaker døsighet. Denne planten forverrer denne tilstanden.

 • Hvis en person har en kronisk sykdom av noe slag, før du bruker dette legemidlet, er det bedre å finne ut av en spesialists oppfatning i din spesielle situasjon.

  Det antas at det er bedre å bruke det i kurs for ikke å forårsake overdose.

  Sammensetningen og komponentene av peppermynte

  På grunn av den unike naturlige sammensetningen av peppermynte for ansiktet - den mest verdifulle planten, er alle bestanddelene helt absorbert av huden, og sliter med ulempene.

  Vurder i detalj sammensetningen av denne aromatiske urten:

   Mentol. Dette er arbeidsstoffet nr. 1, som gir anestetisk, antiseptisk og antiinflammatorisk effekt.

  Ascorbinsyre. Dette er rent vitamin C, som gir ansiktet et jevnt og friskt utseende, dypt nærende dermis.

  Karoten. Vitamin, som er ansvarlig for elastisiteten til dermis og gir en tonisk effekt. På grunn av det har mynte en foryngende effekt.

  Flavonoider. Unike naturlige ingredienser som er ansvarlige for sunn hud. De jobber i flere retninger på en gang: de fremmer cellefornyelse, metter dermis med mikroelementer, fukter og forhindrer utseendet på dype rynker, og forbedrer tilstanden av naturlig kollagen.

  Tanniner. Bidra til rask opptak av arbeidsprosjektene som utgjør mynten. De sliter også med akne, akselererer helbredelsen av dermis.

 • Eteriske oljer av mynte. De er ikke bare ansvarlige for den karakteristiske behagelige lukten, men eliminerer også inflammatoriske prosesser, oljeaktig glans.

 • For å bruke planten til kosmetiske formål, er det best å samle mynteblader før blomstringen. I løpet av denne perioden konsentrerer de mer av det aktive stoffet menthol. Og blomstringene inneholder mer essensielle oljer. Oppbevar blader og blomster i kjøleskapet i opptil to uker.

  Alternativer for bruk av mynte for ansikt

  Denne nyttige planten hjelper kvinner raskt å takle ulike hudproblemer - fra akne og skalering til dype rynker. For hvert alternativ, bør du velge riktig oppskrift, bra, på grunnlag av mynte er det mange. Den største fordelen med noen av dem - tilgjengeligheten og enkel forberedelse betyr.

  Peppermynte ansikts lotion

  Du kan kjøpe tørket mynteblader på apoteket, og du kan enkelt forberede deg. For å gjøre dette, bare rive bladene og knopper, skyll med vann og tørk, helst i solen. Det viktigste er at under tørking bør de ikke miste mye farge, ellers vil de miste noen nyttige egenskaper. Gresset kan også fryses - så helbredende egenskaper forblir i sin opprinnelige form. Bruk kun spesielle vakuumposer til frysing.

  Det er mulig å lade derma celler med nyttige mikroelementer, mette det med vitaminer, gi en forfriskende effekt ved hjelp av en spesiell tonic lotion, som lett kan tilberedes hjemme. For å oppnå flere mål anbefales det å kombinere mynten med andre komponenter.

  Oppskrifter mint-baserte tonics:

   Med lavendel. Denne lotion er egnet for kvinner med fet og kombinert hud. Naturlige komponenter av mynte vil løse problemet med fet skinn, gjør huden matt. Ta en spiseskje tørket løv av mynte og lavendel og fyll med en liter kokende vann. La væsken stå i 30 minutter, send den deretter til brann og kok opp, avkjøl.

  Med en agurk. Passer til alle hudtyper. Denne lotionen renser, akselererer cellefornyelse og beskytter mot miljøets skadelige effekter, inkludert ultrafiolette stråler. I 50 ml kokende vann, plasser 5 ferske mynteblader, la væsken komme i 2 timer. Fjern blader av planten og tilsett juice av en agurk, tilberedt med en blender, i mintvannet.

 • Med kamille. Kombinasjonen av klassiske medisinske urter gir en kraftig effekt: huden er renset, mottar næringsstoffer, og de inflammatoriske prosessene går raskere. 7 friske mynteblader hogge og kombinere med 1 ss. l. kamilleblomster i tørr eller frisk form. Samling Hell 250 ml kokende vann og deksel med lokket.

 • For å holde tonicens gode egenskaper, må den oppbevares i kjøleskapet i opptil fem dager. Bruk verktøyet to ganger om dagen, tørk huden med en fleece eller svamp.

  Dampbad med mynte for ansikt

  Dampbad er en effektiv kosmetologisk prosedyre rettet mot dyp rensing av dermis. Dampen åpner porene og alt det oppsamlede smuss kommer ut, blodsirkulasjonen forbedrer, den oljeaktige glansen og peeling elimineres, hudtonen blir lettere.

  Ofte er slike prosedyrer foreskrevet for kvinner med fet hud. Imidlertid vil badet være nyttig for damer med en hvilken som helst type dermis en gang hver annen uke.

  For å lage et mintbasert dampbad, ta en spesiell glassskål og et rent håndkle som komfortabelt dekker hodet, bøyer over retter med dampende væske.

  For å forberede badet selv trenger du: 5-7 friske mynteblader, tre dråper av den essensielle oljen av denne planten og et glass kokende vann. For kvinner med tynn, tørr hud kan lindblomster legges til myntebladene, som vil få en ekstra beroligende effekt.

  Først av alt fyller du gressbladene med kokende vann, la det gå i fem minutter og tilsett olje. Sitt på badet i fem minutter. Under prosedyren åpnes porene, så etter at de trenger å være lukket slik at skitt ikke umiddelbart kommer dit. For å gjøre dette, etter badet, lage en maske eller bruk en tonic.

  Mint Basert Mask Oppskrifter

  For å gi huden et sunt utseende, samt kvitte seg med manglene og ha det gøy, lage en myntebasert maske en gang i uken. Duften av urt vil berolige og få deg til å slappe av under prosedyren. Forbered bedre middel for friske eller frosne blader av planten.

  Avhengig av de ekstra ingrediensene, hjelper slike masker til å takle de vanligste problemene. Vurder de populære oppskriftene:

   Fra kviser. Masken strammer porene, fjerner urenheter og tørker huden. Allerede akne etter denne prosedyren helbreder raskere. Ta noen stek med mynte og 2 ss. l. havremelflak. Legg ingrediensene i en blender og hakk, hell deretter 50 ml varmt vann.

  Mykgjørende. Ideell for tørr hud, fjerner irritasjon, forbedrer farge, styrker veggene i blodårene. Finhakk 15 g friske blader av gresset og bland med 15 ml naturlig yoghurt, og tilsett 15 g tørket melk for tetthet.

  Vitamin. Dette er en effektiv sommerprosedyre, som på kort tid gir effekten av dyp fuktighet, noe som gjør huden fløyelsaktig og glatt. Egnet for enhver type dermis. Finhakk 10 mynteblader og kombinere dem med massen av tre mykede bær å velge mellom - jordbær eller jordbær.

  Foryngende. Vel strammer det ovale ansiktet og kjemper med fine rynker. For å forberede massen trenger du myntolje for ansiktet, sitronsaft, hvitt eggprotein og majsstivelse. Slå 1 ts. sitronsaft med protein og tilsett 3 dråper peppermynteolje, og tilsett deretter langsomt en teskje stivelse.

 • Næringsrik. Penetrerer inn i huden, metter det med fett og naturlige sporstoffer. Fyll 10 blader av gress med 50 ml kokende vann, la det brygge i minst en time, tilsett 1 ss til kjølt myntevann. l. tung krem ​​og 1 ts. semulegryn. Verktøyet har også en liten skrubbeeffekt.

 • Kjøretiden for ovennevnte masker er 15-20 minutter. For å få huden til å tone, må du vaske med kaldt vann etter prosedyren.

  Mint masker er veldig populære på grunn av deres lyn effektivitet. Allerede etter første bruk vil kvinnen se at hennes hud har oppnådd en jevn, sunn farge, mindre problemer i form av utslett og irritasjon er redusert.

  Peppermynteolje for ansiktshud

  Peppermynteolje er en konsentrert substans, som er oppnådd som følge av gjæring av inflorescences og planteblad med vanndamp. Dette produktet har en uttalt menthol-aroma og et rikt utvalg av vitaminer og mineraler, så det brukes til å forberede kremer med tonic, mat eller beroligende effekt. Det er imidlertid andre metoder for søknaden.

  Måter å bruke peppermynteolje:

   Legg til hovedkremer daglig bruk. Olje øker den viktigste effekten av det kosmetiske produktet, samt gir en unik aroma.

  Tonics og lotions er laget på grunnlag. I 100 ml mineralvann, tilsett 8 dråper olje og en spiseskje med alkohol. Tørk ansiktet skal være om morgenen og kvelden. Midler renser og tørker dermis. Som et alternativ kan en slik tonic sprayes på ansiktet fra en spesiell flaske. Dette vil bidra til å oppdatere dermis når som helst på dagen.

  Lag oljeblandinger. Dypt nære og mette cellene i dermis med spesielle oljemasker. For eksempel gir et godt resultat en klassisk tilkobling - 1 ss. l. kaldpresset olivenolje og tre dråper mynte. Rør oljen og pensel med en spesiell børste. For å mikse "tjent" og ga alle de fordelaktige sporelementene, trenger du 30-40 minutter. Deretter rengjør du oljen med en tørr klut og vask med såpevann.

 • Brukes i ren form. Takket være tørking og antiseptisk effekt av oljen, er det mulig å bli kvitt akne om noen dager. For å gjøre dette må de smøre det betente tuberklet flere ganger om dagen. Ikke la oljen komme i kontakt med huden i nærheten av øynene - dette kan forårsake irritasjon.

 • Peppermynteolje gir deg mulighet til raskt å forberede et kosmetisk produkt, mens fordelene med slike midler ikke vil bli lavere enn sine kolleger med ferske mynteblader.

  Mint ansiktspakker

  For å øke den gunstige effekten av mynte, kan du bruke denne urt til å lage spesielle kompresser. For dette må du lage en avkok: 4 ss. l. tørk mynte, hell 200 ml vann og legg i brann, la det koke i fem minutter, la det brygge i en halv time. Slik bruker du det videre avhenger av målet for kvinnen.

  Mint komprimerer er av to typer:

   Hot. Det slapper av muskler, dilaterer blodårene, renser dermis, frigjør det fra døde celler og giftstoffer. Temperaturen på avkoket for en slik komprimering bør være 38-42 ° C. Varigheten av midlene - 3-5 minutter.

 • Det er kaldt. Toner, forbedrer hudfarge, fjerner rødhet og irritasjon, strammer porene. Det kan holdes opptil ti minutter, avkodens temperatur - 20-22 ° C.

 • For å lage en komprimering av noe slag, i et avkok av en passende temperatur, våt et serviett av naturlig tykt stoff og legg det på ansiktet ditt. Du kan oppnå ønsket resultat ved å gjøre kursene - en gang i uken, og alt du trenger er fem slike komprimerer.

  Mint isbiter

  Isbiter fra myntedekok oppfrisk og tone opp dermis, lading den med energi om morgenen og beroligende om kvelden. Forbereder mint is for et enkelt avkok av planten.

  For å forberede det trenger du 3 ss. l. tørr mynte eller en haug med friske urter, hell 200 ml kokende vann og la det stå under tett lukket lokk. Når væsken er avkjølt, må den helles i en spesiell form og plasseres i fryseren.

  Slike isbiter kan erstatte morgenvask eller kveldsrør. De vil bidra til å fjerne oljefilmen, krympe porene, rengjør dermis. Denne oppskriften er perfekt for alle hudtyper bortsett fra tørr.

  I sistnevnte tilfelle er det bedre å forberede et avkok for is basert på melk. I stedet for vann, som er fylt med mynte i en klassisk oppskrift, bruk kokt melk. Denne isen vil nærme tynn, tørr hud og samtidig gi tonisk effekt.

  Slik bruker du mynt for ansiktet - se videoen:

  Mynte mot akne

  Akne mynte brukes ganske ofte. Dette nyttige anlegget gir sjansen til å takle utslett og gi en integrert glatthet og mykhet. Peppermynte eliminerer også fet skinn og rødhet. Fra det kan være forberedt tinktur, skrubbe, masker og andre kosmetikk. Uavhengig av effektiviteten, har anlegget kontraindikasjoner for bruk, noe som er viktig å bli kjent med, før du begynner å eliminere akne.

  Hva er nyttig?

  Mynten inneholder askorbinsyre, eterisk olje, arginin, organiske syrer og mentol. Takket være disse komponentene har anlegget følgende fordelaktige egenskaper:

  • har anti-inflammatorisk, smertestillende og antiseptisk effekt;
  • renser og beroliger huden;
  • gjør huden elastisk;
  • forbedrer blodsirkulasjonen;
  • normaliserer produksjonen av subkutant fett;
  • lindrer akne og hudormer
  • fjerner rødhet;
  • bekjemper spor av utslett.
  Tilbake til innholdsfortegnelsen

  Hvordan søke?

  Peppermynteolje

  Dette verktøyet kan brukes ikke bare uavhengig, men også for å legge det til ulike kosmetikk. Fra det kan du lage lotioner, masker, scrubs. Hjemme, gjør det ganske enkelt:

  1. Ta peppermynteblader.
  2. Skyll og tørk.
  3. Grind.
  4. Send i en glassbeholder og hell med mandel eller vegetabilsk olje.
  5. Send insistere på et mørkt sted for en dag.
  6. Tørk oljen i en beholder med mørkt glass.
  7. Oppbevares i kjøleskapet.
  Tilbake til innholdsfortegnelsen

  Bruk av lotion

  For å forberede dette verktøyet må du observere følgende rekke handlinger:

  1. Ta et glass mineralsk karbonert vann.
  2. Tilsett 5 dråper peppermynteeter.
  3. Rør.
  4. Hell inn i en flaske med en spray.

  Spray betyr på ansiktet du trenger 2-3 ganger om dagen.

  Mint Ice

  Påfør med dilaterte porer og tendenser til akne. Is lindrer huden, normaliserer hudfarge og toner epidermis. For å forberede dette produktet må du legge til tilberedt mintkrem til isetankene og sende dem til fryseren. Is blir brukt daglig for å gni akne-berørt hud. Ikke utfør denne prosedyren for personer som lider av rosacea.

  Planteskrubb

  Ved hjelp av dette verktøyet er det mulig å fjerne de cornified områdene i huden, fjerne urenheter og rester av kosmetikk fra porene, samt fjerne svarte flekker. Forbereder skrubbe som følger:

  1. Ta 2 ss granulatsukker.
  2. Legg til noen dråper jojobaolje.
  3. Hell i peppermynteolje for å oppnå en jevn, tykk konsistens.

  Når skrubben er klar, bruk den på denne måten:

  1. Lag dampbad for ansiktet for å dampe ut huden.
  2. Påfør en skrubbe langs massasjelinjene og gni forsiktig et par minutter.
  3. La på ansiktet i 10 minutter.
  4. Vask av med rennende vann.
  Tilbake til innholdsfortegnelsen

  Lotioner og komprimerer

  Disse rettsmidler hjelper ikke bare akne, de er også effektive for å eliminere flekker fra utslett. Lotioner gir en mulighet til å berolige huden, lindre betennelse, redusere antall akne. I tillegg hjelper de å arrestere smerte syndromet, som ofte observeres i dannelsen av indre kviser. Fremgangsmåten utføres ved bruk av peppermynteolje. Det må fuktes bomullspinne og påføre dem på akne-berørte områder av huden. Lotionen er igjen på huden i 15 minutter, hvorpå epidermis kan smøres med myntekrem.

  Når det gjelder komprimering, vil prosedyren trenge å dyppe gasbind i en varm myntdekok. For å gjøre det, må du koke plantens blader i noen minutter og tømme væsken. Deretter må gasbindet være litt presset og påført akne på ansiktet. Det er viktig å unngå området rundt de visuelle organene. La en komprimering til gazeen er helt avkjølt. Da anbefales det å gjenta manipulasjonen. Når det er inflammet purulent akne, er det bedre å ty til bruk av en kald komprimering. I en slik situasjon dyppes stoffet ikke inn i en varm, men inn i en kald kjøttkraft. På huden av en slik kompress er igjen i en halv time.

  Masker fra planter

  For fete epidermier

  Mint masker for akne brukes ganske ofte. For å forberede må du observere følgende handlinger:

  1. Hakk bladene på planten til juice kommer fram.
  2. Rist gurka revet.
  3. Slå proteinet
  4. Kok potetmos.
  5. Bland ingrediensene og legg til ferskpresset sitronsaft.
  6. Påfør huden der akne er plassert.
  7. Hold i ca 15 minutter.
  8. Vask av under vann.
  Tilbake til innholdsfortegnelsen

  For tørr hudtype

  Denne masken gjør det mulig å eliminere akne og akne. Forberedelse utføres på denne måten:

  1. Banan er moset.
  2. Tilsett eggeplommen.
  3. Send til blandingen noen dråper mynteolje og 1 teskje aloe juice.
  4. Behandle huden.
  5. Vent 20 minutter.
  6. Vask av.
  Tilbake til innholdsfortegnelsen

  Dampbad

  Ved hjelp av denne teknikken er det mulig å forbedre ansiktsskyggen, stoppe betennelsesprosesser, lindre irritasjon. For å forberede badet må du legge til tørket mynteblader til varmt vann og sende væsken til å koke. Vent 10 minutter og hold ansiktet ditt over dampen. Dette gjør at huden kan dampe godt og forberede dem til påfølgende anvendelse av midler.

  Når er det forbudt å bruke mynte?

  Siden peppermynte er en medisinsk plante, kan den provosere ulike uønskede reaksjoner. I denne forbindelse, med forsiktig bruk av myntebaserte produkter, trenger pasienter som lider av hypertensjon. Forsiktighetsforanstaltninger gjelder både gravide og ammende pasienter. Planten har en beroligende effekt, så med forsiktighet skal brukes i tilfeller der en person bruker medisiner som fremkaller sløvhet. I tillegg bør du ikke bruke hjelpen av mintbasert kosmetikk til personer som har allergiske reaksjoner på komponentene som utgjør de forskjellige blandingene.

  Mynteolje fra akne

  Ifølge mytene om antikkens Hellas var det en viss nymfe Mint forvandlet til en busk gudinne Persefone for å forføre sin mann Hades. De gamle grekerne allerede på den tiden visste om de helbredende egenskapene til mynte og brukte det mye på ulike områder av livet. Leger og forskere i perioden - Avicenna, Hippokrates - i hans skrifter snakket om de fantastiske egenskapene til mynte. Det ble utbredt i Europa bare i det 18. århundre.

  Fordelene med peppermynte og essensiell olje

  Peppermynteolje

  Peppermynteolje er produsert fra anleggets antennedeler, hovedsakelig fra bladene. Olje av gul eller grønn nyanse, en flytende konsistens. Det produseres ved dampdestillasjon. Oljen har en uttalt mentol lukt. Mynten inneholder ca. 50%. Den består av limonene, tymol, terpinin - stoffer som har antifungale og antiseptiske egenskaper.

  Alle vet den duftende, fantastiske lukten av denne planten. En kopp vakker, aromatisk te med mynteblader bidrar til å våkne om morgenen og roe seg og slappe av om kvelden.

  Essensiell olje er kjent som et utmerket kosmetisk verktøy. Det er uunnværlig i omsorg for ansiktshud. Masker, forberedt fra det, bidrar til å lette og jevne ut hudfarge, for å fjerne aldersflater. Det virker på huden beroligende, lindrer alle slags irritasjoner. Olje bekjemper fine rynker og forhindrer utseendet til nye. Det beskytter mot soppsykdommer og herpes.

  Resultatet av aknekontroll med mynteolje er veldig effektiv og effektiv. Det er verdt å markere bruken av det med lavendelolje.

  Oljen er egnet for forskjellige hudtyper, nesten ikke forårsaker allergiske reaksjoner, tetter ikke porene.

  Peppermynteolje

  Den kan brukes av kvinner med forskjellige hudtyper: normal, tørr og fet. Siden det er en god antiseptisk og anti-inflammatorisk middel, er det vel fjerner irritasjon, rødhet og andre inflammatoriske prosesser, og dermed sliter med akne.

  Applikasjon av peppermynteolje for akne

  Det skal brukes med forsiktighet for ikke å motvirke den motsatte effekten i stedet for nytte. Derfor utføres en foreløpig følsomhetsprøve på denne måten: Fortynn litt olje (du kan ta 2 dråper) i en liten mengde vegetabilsk olje, påfør huden på håndleddet. Hvis det i noen timer ikke skjer noe, er det ingen irritasjon, brennende følelse, hvis huden ikke blir rød, så kan du trygt bruke essensiell olje til å behandle akne.

  Hvis akne er litt, blir de cauterized ved å bruke olje, uten å fortynne den, med en bomullspinne. Det er tryggest å gjøre dette for kvinner med fet hud. Hvis akne er mye, bør du ikke behandle dem med ren, essensiell olje. I dette tilfellet legges det til forskjellige produkter: lotioner, kremer, melk. Eller bare bland peppermynteolje med baseolje. Hvis du oppløses i vegetabilsk olje, kan du bruke det resulterende verktøyet som nattkrem. Men du må vurdere at du kan gjøre dette ikke mer enn en gang hver tredje dag.

  Hvordan bruke peppermynteolje for kvinner avhengig av hudtype

  Setter mynteolje

  Fet (kombinert) hudtype

  Akne og andre steder med betennelser i ansiktet blir brent med olje, og påfører det på de berørte områdene med en bomullspinne. Cauterization gjentas flere ganger. Videre utføres denne operasjonen 1 gang. Behandlingen varer en uke. Å legge til essensiell olje til en hvilken som helst krem ​​eller gel er en god løsning. Krem påføres ansiktet om natten. Det hjelper eliminere akne i en relativt rask tid. I tillegg vil hudtonen bli bedre, porene vil smale.

  Tørr hudtype

  Det anbefales ikke å bruke olje i ren form. Det er bedre å bruke det i kombinasjon med honning, du kan fortynne det i eggeplomme. Eller til dette formål, bruk saften av modne bær.

  Mint olje rettsmidler for akne

  Peppermynte Mint Oljemask

  Oppskriften er enkel å forberede og enkel å bruke. Masken bekjemper akne og andre utslett på ansiktet.

  1. Til kosmetisk leire (ta 3 ss) tilsett 3 dråper peppermynteolje, fortynn med 2 ts sitronsaft og 1 skje olivenolje.
  2. Fortynn med varmt vann for å lage en masse som ser ut som rømme.
  3. Legg til en avkok av kamille.
  4. Påfør masken på ansiktet, prøv å ikke komme på øynene dine. Soak på ansiktet i 15 minutter.
  5. Vask av.

  Før du bruker masken, er det ønskelig å dampe ansiktet. Da vil effekten av det øke.

  Peppermynte lotion

  Fortynn 5 dråper peppermynteolje i et glass karbonert mineralvann.

  Rør, rist godt. Det er tilrådelig å påføre ansiktet med en spray. Gjenta flere ganger i løpet av dagen.

  Mint krem

  Ta 2 dråper mineralolje med mynte, tilsett 4 dessertskjeer med jojobaolje. Påfør på ansiktet, prøv å ikke falle på huden rundt øynene. Å tørke en gang om dagen i 10 dager. Kremet er et godt beroligende og profylaktisk middel for akne.

  Kosmetisk is

  I et glass kjølig vann legg 1 teskje naturlig honning, og tilsett deretter noen dråper peppermynteolje. Fyll isformene med denne blandingen. Fryses. Deretter tørk ansiktet med en frosset sammensetning.

  Denne prosedyren toner og beroliger huden på ansiktet, så vel som effektivt bekjemper betennelse i form av akne.

  Acne Cleansing Mask

  Spiseskje med gul leire fortynne med vann. Den resulterende blandingen skal ligne tykk rømme. Til denne sammensetningen legges 2 dessertskjeer med mandel, samme mengde drueoljeolje, 2 dråper sitronolje og bland med tilsetning av 1 dråpe peppermynteolje. For å dampe ansiktet, tørk det med lotion, og bruk deretter masken i 15 minutter. Vask av med vann. Påfør deretter på ansiktet av noen fuktighetskrem.

  Denne masken vil hjelpe tørr akne. I tillegg forbedrer blodsirkulasjonen. Du kan bruke den på skuldrene og ryggen.

  Dampbad akne

  I 1 liter kokende vann fortynne 1 dråpe essensiell olje av peppermynte, timian og lavendel. Gjør et dampbad minst en gang i uken. Dette er en god forebygging av akne, i tillegg til normal funksjon av sebaceous kjertler og huden blir avfettet.

  Tørk huden

  Bland 2 dråper peppermynteolje med 2 dråper geraniumolje, samme mengde hasselolje. Legg til noen dråper tea tree olje.

  Dette verktøyet bør brukes på ansiktet to ganger om dagen. Om morgenen - en halv time før du bruker sminke om kvelden - en halv time før du går i seng. Først må du behandle huden med mineralvann uten gass, og deretter med den forberedte sammensetningen. La i 15 minutter. Tørk av overflødig olje med en tørr klut etter prosedyren.

  Det er mulig å tørke med denne forbindelsen både ansiktet og ryggen og skuldrene.

  Face peeling

  Forbereder en peeling maske som dette: tilsett en spiseskje drue frø olje til en spiseskje med havregryn eller ris mel og bland med 2 dråper mynte, timian, geranium og kanel olje.

  Tørk av huden med avkok av kamille. Påfør peeling masken i en sirkulær bevegelse. Hold 5 minutter. Etter at huden tørker, må du bruke masken en gang til. Dette vil hjelpe porene. Vask av etter 10 minutter. Etter peeling kan du se rødhet i ansiktet, så det er bedre å gjøre prosedyren for natten slik at huden kan hvile i flere timer.

  Peeling kan gjøres sjelden, men effekten av det vil ikke få det til å vente lenge: porene i ansiktet vil smale, betennelse og akne vil forsvinne.

  Kontra

  Selvfølgelig, som alle andre kosmetiske, kan ikke alle bruke peppermynteolje. Det er kontraindisert i slike tilfeller: graviditet og amming; for personer som lider av hypotensjon (lavt blodtrykk). Ikke la mynteolje stå i øynene dine. Det anbefales ikke for små barn.

  Det regnes som akseptabelt når det er en prikkende følelse, en følelse av kulde på applikasjonsstedet, eller hvis det oppstår en liten rødhet i huden etter prosedyrene med olje.

  Flere Artikler Om Typer Acne