Svarte prikker på nesen - fatale blokkeringer, som, når de oksyderes av luft, blir svarte og blir synlige på huden. Ofte er utseendet på svarte flekker forbundet med fet hud eller aldersrelaterte endringer i ungdomsårene. Men overflødig fett kan skyldes mangel på fuktighet. Det er viktig å regelmessig overvåke tilstanden til huden, for å utføre hensiktsmessige prosedyrer for ikke å utløse poreforurensning.

Årsaker til

For å effektivt håndtere svarte prikker i ansikt og nese, er det nødvendig å forstå årsakene til forekomsten deres. Den viktigste faktoren som bidrar til utseendet deres er forurensningen av hudporene (sebaceous ducts). Takket være dem puster huden og når de blir tette, blir prosessen mer komplisert.

Den mest fremtredende sebum er på nesen, pannen, haken. Disse stedene er forurenset raskere enn andre.

Årsaker til svarte flekker på nesen:

 • Dårlig eller uregelmessig hudpleie. I fravær av hudrensing om kvelden fra smuss og om morgenen før du bruker kosmetikk, tetter sebaceous kanaler seg.
 • Ubalansert ernæring og mattørr. Fett og søtt mat, kaffe og alkohol bidrar til dannelsen av blokkeringer i porene.
 • Problemer i fordøyelseskanalen fører til forstyrrelse av metabolske prosesser, og som et resultat - utseendet av hudbetennelse.
 • Kosmetikk av upassende kvalitet som forstyrrer den naturlige balansen av epidermis.
 • Hormonale forandringer i kroppen som påvirker tilstanden til huden.

Sykdomsbehandlingsmetoder

Svarte prikker er ikke en setning, med riktig tilnærming kan du effektivt takle dem. Først og fremst skal årsaken til utseendet utelukkes.

Hvis du følger sekvensen i handlingene, kan du oppnå resultatet:

 • balanse diett;
 • rengjør huden regelmessig med kvalitetsprodukter;
 • overvåke helse, gå til en spesialist ved de første alarmerende symptomene;
 • gi opp sigaretter og alkohol.

Les instruksjonene for bruk av akne cindol på vår nettside.

På denne adressen lærer du interessant informasjon om hvordan du fjerner rødhet fra akne.

medisiner

I de fleste tilfeller anbefales det å bruke produkter som inneholder salicylsyre i kampen mot svarte flekker.

 • Klerasil - det ble oppfunnet i USA for over 50 år siden. Ved vanlig bruk vil resultatet bli merkbart etter 4-5 dager. Legemidlet renser de øvre lagene i huden, fornyer det og dreper den patogene mikrofloraen. Fremmer helbredelse av sår.
 • Scrub Garnier - et delikat verktøy som reduserer aktiviteten til talgkjertlene, beskytter huden mot utseende av komedoner. Tonic fra denne serien brukes også mot svarte prikker. I tillegg til salisylsyre inneholder den sink. Med regelmessig bruk av middelregulert sebumproduksjon, smal porene.

Andre effektive rettsmidler for svarte flekker:

 • Skinoren - aktiv bestanddel azelainsyre. Legemidlet bremser prosessen med celledeling, hemmer bakterier som forårsaker utslett.
 • Zener - består av antibiotisk erytromycin og sink. Virkes effektivt mot betennelser, mikrober, komedoner.
 • Baziron er det aktive stoffet benzoylperoksid, som på huden omdannes til benzosyre. Legemidlet inaktiverer bakterier, løser døde hudceller.
 • Differin med syntetisk vitamin A (adapalen). Det regulerer dannelsen av sorte prikker, forhindrer at de kommer igjen.

Strimler og flekker

I dag er spesielle striper og flekker svært vanlige for å fjerne hindringer på nesen. De sitter fast på problemområdet, og deretter slått av. Effektiviteten av disse midlene på grunn av tilstedeværelsen av absorbenter - kull og leire. I tillegg inneholder de astringerende, antibakterielle, matte komponenter. For å lette frigjøring av sebum fra blokkeringer, kan ansiktet for-dampes.

Berømte strip produsenter:

I kombinasjon med de oppførte produktene kan du bruke kosmetikk som inneholder frukt eller AHA-syrer. De løser komedoner, renser porene. (Vi har en egen artikkel om komedoner).

Bruken av syrer er mer foretrukket før skrubber og peeling med slipemidler. I nærvær av akne bør svarte prikker fjernes mer forsiktig. Scrubs kan skade huden og forårsake ekstra betennelse. (Les mer om akne i denne artikkelen).

Hva forårsaker strekkmerker på kroppen og hvordan du fjerner dem? Vi har svarene!

På behandling av gåsebud på menneskekroppen, finn ut på denne siden.

Under lenken http://vseokozhe.com/bolezni/natoptyshi/na-nogah.html er det skrevet en interessant artikkel om behandling av natopier hjemme.

Folk rettsmidler og oppskrifter

Hvis kosmetiske preparater ikke er egnet for huden, er alternativer produkter tilberedt hjemmefra fra naturlige ingredienser. Effektive oppskriftsverktøy og masker for å kvitte seg med svarte flekker i hjemmet:

 • Bake-soda renser huden fra døde celler. Bland soda (3 deler) med vann (1 del). 3 minutter med denne pastaen for å vaske ansiktet. La igjen 1 minutt på overflaten av huden, vask deretter med kaldt vann.
 • Grind havregryn, fortynn dem med melk ved romtemperatur. En blanding av smøre nesen, sett i 10-15 minutter. Vask av med vann.
  Fortynn sitronsaft med vann (1: 1). Spred områdene der de svarte punktene vises. Etter 15 minutter skylles. Du kan legge til honning hvis du ikke er allergisk. I stedet for sitronsaft, kan du ta eple cider eddik. Dette verktøyet har også en bleking effekt.
 • 4 dråper lavendel essensiell olje tilsett 0,5 kopper sitronsaft, 100 g havregryn, 1 ts smør, 1 ts salt. Mask fra svarte prikker på hele ansiktet. Når den tørker, kan du skylle.
 • Slå 3 ekorn, legg til 5-6 dråper sitronsaft. Spred over ansiktet i 15 minutter, skyll deretter.
 • En rensende effekt har en blanding av sandeltrepulver, glycerin, rosenvann, sitronsaft. Påfør på nesen, etter tørking, vask.
 • Bland 1 teskje gurkemeie med saft av korianderblader. Påfør på svarte flekker før sengetid. Om morgenen rens huden med varmt vann.

Moderne kosmetikk

Den mest effektive og populære måten å bekjempe akne i skjønnhetssalonger er, er mekanisk ansiktsrensing. Dette klemmer av svarte punkter av skjønnhetseksperten i samsvar med alle nødvendige tiltak. Samtidig er infeksjonsrisikoen minimal. Prosedyren er ganske smertefull. Regelmessigheten til en slik rengjøring 1 gang i 6-8 uker. (For akne, les denne adressen).

Andre måter å rengjøre sorte prikker på:

 • Vakuum - sorte prikker blir fjernet med en spesiell enhet. Et rør påføres komedien der, når det er utsatt for lavt trykk, trekkes blokkeringen inn, og fjerner den fettete kanalen.
 • Kjemisk - en maske med fruktsyrer brukes på problemområder. Det fremmer utvidelsen av porene, og løser innholdet av komedoner.
 • Ultralyd - ødeleggelsen av svarte prikker skjer under påvirkning av ultralyd.

Nyttige anbefalinger

Hvis det er en tendens til dannelsen av sorte prikker, må du følge visse regler:

 • Mat bør være sunt, sørg for å inkludere i kostholdet av grønnsaker, frisk frukt. Å ekskludere fett, tung mat.
 • For å balansere nivået av hormoner, er det nødvendig å trene minst en gang i uken i 20-30 minutter.
 • Ikke vask ansiktet med såpe ofte (nok 2 ganger om dagen). Den beste rensingen - kokt og mineralvann.
 • Du kan ikke selvstendig presse ut comedones, huden kan rødme, akne, arr vil vises.
 • Unngå kontakt med hår, spesielt i varmt vær. De samler støv og smuss, som overføres til ansiktet.
 • For ikke å forstyrre vannbalansen bør hudflaten behandles med milde kosmetiske produkter.
 • Minst 2 liter vann skal være full i døgnet.
 • Ikke overbelast kroppen. Konstant stress og mangel på søvn kan forårsake hudutslett og de svarte punktene som følger med dem.
 • Hver dag, før du legger deg til sengs, rengjør huden med et passende kosmetisk produkt, uten å gi sminke eller smuss på ansiktet.

Fra følgende video kan du finne ut om et billig, men effektivt middel for svarte prikker på nesen:

Liker denne artikkelen? Abonner på oppdateringer på nettstedet via RSS, eller hold deg innstilt på Vkontakte, Odnoklassniki, Facebook, Google Plus eller Twitter.

Abonner på oppdateringer via e-post:

Fortell vennene dine!

Hvordan og hvordan å fjerne svarte prikker på nesen: effektive midler, folkemetoder: 2 kommentarer

Jeg ble rådet til å bruke differensial og metrogil, sannsynligvis den første normaliserer talgkjertlene, og den andre - syrebalansen i huden. så langt ser jeg bare at akne har gått ned, og de sorte prikkene sitter på steder...

Jeg har også hørt at metrogil løser dette problemet, men tydeligvis bør det brukes i lang tid. Og jeg vil bli kvitt disse punktene raskt.

Hvordan bli kvitt svarte prikker på nesen

Svarte prikker på nesen - et vanlig problem som står overfor representanter for svakere kjønn. Klemming hjelper ikke alltid med å bli kvitt tumorer, og noen ganger forårsaker et mer alvorlig problem - den inflammatoriske prosessen.

Effektiv vil være en rekke masker, tilberedt med egne hender eller apotek. Du kan bli kvitt poengene på en kosmetologs kontor. Unntaket er neoplasmer hos et barn som ikke krever terapi og overlater seg selv.

Hva kan gjøres hjemme

Før du blir kvitt sorte prikker i hjemmet, anbefales det å besøke en skjønnhetspleie.

Legen vil finne ut hvilken type hud som er tilgjengelig, og velg den sikreste sammensetningen for fjerning av svulster.

masker

Hvis voksen eller tenåringen har en nese i svarte flekker, vil ulike masker bidra til å kvitte seg med problemet. Dette kan være en vanlig maske, maskefilm eller maskeskrubb.

Blant de mest effektive masker er følgende, laget av ingrediensene ved hånden:

 • gelatin og brus (et utmerket middel for en fetttype epidermis, men ikke egnet for hud med betennelsesområder): 1 pakke gelatin blandes med en hvilken som helst krem ​​i et volum på 1 ss, igjen å svulme i 30 minutter, deretter tilsett 1 ts. brus og igjen blandet, påført problemområdet, holdes for å størkne;
 • kyllingegg (det ferdige produktet bidrar til å eliminere ikke bare de svarte flekkene på nesen, men også akne, tørre epidermier): 1 egg er pisket inn i skummet, tilsett den essensielle oljen av ylang-ylang, blandet og gradvis helles sukker i mengden 1 ts, sett på nese, bløt i 20 minutter.

Hva å gjøre med et tungt utslett

Du kan forberede en maskefilm, noe som bidrar til å eliminere de dype, svarte prikkene på nesen:

 • parafin og sporpapir: Parafin oppvarmes på et vannbad, umiddelbart til det er herdet, legg på nesen, fest det på papiret, stå i en halv time etter at den er fjernet som en film med sporpapir (prosedyren er forbudt dersom personen har overbelastning av sebum );
 • hvit hvit og tørr klut (ikke bare brukt mot svarte flekker, men forstørrer også de forstørrede porene, tørker de betente områdene): Legg protein på problemområdet med en bomullsstykke, fest den med en tørr klut på toppen, deretter påfør et annet lag protein etter tørking, fjern det film;
 • leire (i komplekset har en blekende effekt, smalner porene, setter opp cellene med nyttige sporstoffer): leiret fortynnes med vann til en pasty-tilstand oppnås, påført på nesen til den er helt tørr, etter at den er blitt avvasket med varmt vann.

Ansiktsskrubb

Hvordan fjerne de svarte prikkene på nesen med en skrubbemaske? Slike verktøy sliter med neoplasmer og fjerner det cornified lag av huden.

Følgende komponenter vil være involvert:

 • havremel, salt og kefir (produktet bidrar til å eliminere irritasjon, fjerne smuss og nedbrytningsprodukter fra porene): 1 ss. flak blandes med spiselig salt i et volum på 1 ts, kefir blir tilsatt til en tykk krem ​​er oppnådd, påført med massebevegelser på nesen, og holder i 15 minutter;
 • salt og brus (egnet for personer med fet type dermis): ingredienser i mengden 1 ts. bland med gel for vasking, sett med massebevegelsene på en nese, hold i 15 minutter;
 • havregryn, leire, appelsinskall: 50 g leire blandes med samme mengde knuste appelsinskall og havremel i et volum på 30 g, sammensetningen påføres, gnidd på problemområder, holdt i 10-15 minutter.

Utmerket tannkrem bekjemper neoplasmer. Før du rengjør huden, bør du konsultere en skjønnhetspleie, fordi denne terapien har noen begrensninger:

 • betyr uten merket "bleking";
 • i sammensetningen er det ingen farger, fluor;
 • alkohol er utelukket.

Et hvilket som helst stoff vil bare være effektivt når det brukes regelmessig, det vil si 2-3 ganger i uken. En enkelt bruk vil ikke være til nytte.

patch

Spørsmålet er hvordan du skal klemme de svarte punktene på nesen smertefritt og uten konsekvenser, det er bedre å prøve spesielle flekker for nesen. Materialet som brukes til å lage dem, er vanlig papir eller ikke-vevet materiale, på den ene siden av hvilken lim påføres.

Nesebåndet er for-fuktet i vann, tross alt, med fuktighet, vil det holde fast i epidermis. Tør av gipset plutselig etter 10-15 minutter. På grunn av den skarpe bevegelsen på stripen er det fortsatt skitt på huden og i utskillelseskanalene.

Som preparat anbefales det å dampe huden, noe som sikrer åpning av porene. Prosedyren utføres før sengetid. Allerede om morgenen er det et merkbart resultat som vil tilfredsstille enhver kvinne: dermis er ren, porene strammes, rødmen har forsvunnet.

Selvfølgelig vil du ikke være i stand til å bli kvitt problemet for alltid, men du kan fortsatt rydde huden før en viktig begivenhet. Sammensetningen av strimlene inneholdt antibakterielle stoffer. Derfor anbefales det ofte ikke å bruke dem. Den optimale frekvensen er 2 ganger i uken.

Ferdige produkter

På apotekets boder presenteres mange ferdige produkter som har en rensende effekt. Dette er praktisk når det ikke er tid til å forberede verktøyene selv.

For eksempel vil spesielle geler for daglig vasking være effektive:

 • LETT CLEAN, SKINCEUTICALS med aloe juice, oransje olje, naturlige ekstrakter som omfatter: bidrar til å fjerne smuss fra porene, normaliserer produksjon av talg;
 • NORMADERM, VICHY med syrer og termisk vann i sammensetningen: rensende virkning, bidrar til å kvitte seg med den oljeaktige glansen;
 • "Ren hud, aktiv" mot akne og svarte flekker, GARNIER med vegetabilsk trekull, salisylsyre i blandingen: eliminerer overskudd av talg.

Blant de klare scrubs og lotionene er det verdt å markere:

 • EFFACLAR, LA ROCHE-POSAY med lipohydrosyre i blandingen: hjelper til å rense og smale porer, mattes huden og jevner overflaten;
 • "Ren hud", GARNIER med vegetabilsk trekull i sammensetningen: hjelper til med å fjerne smuss fra porene, eliminerer overflødig fett;
 • NORMADERM, VICHY med syrer, termisk vann, denaturert alkohol i sammensetningen: bidrar til å redusere fettskinn.

Ikke mindre effektive masker:

 • "Magi av leire", L'ORÉAL PARIS med kaolin i sammensetningen: hjelper til med å rense det døde laget av dermis, gir regulering av talgproduksjon, rensing;
 • "Ren hud", GARNIER med sink i komposisjon: Bidrar til innsnevring av porene og fjerning av smuss fra dem;
 • RARE JORDDØP PORE CLEANSING MASQUE, KIEHL'S med hvit leire, aloe vera består av: strammer porene, renser epidermis.

Selvfølgelig, for å bli kvitt sorte prikker på nesen i hjemmet for en dag, vil slike midler ikke hjelpe. Kosmetiske prosedyrer vil være mer effektive.

Behandling av en kosmetolog

Hvordan raskt og nøyaktig bli kvitt problemet, avhenger av typen epidermis og mange andre individuelle funksjoner.

En kosmetolog kan foreslå prosedyrer for å eliminere ufullkommenhet i ansiktet.

Mekanisk rengjøring

Den eneste ulempen ved prosedyren er dekselskade, som fører til porene strekker seg. Men med problematisk hud - dette er en av de riktige avgjørelsene for å kvitte seg med mangler.

Fasene er som følger:

 • overflate rengjøringsprosedyre;
 • damping av epidermis med et spesielt verktøy;
 • rensing med stav og hender.

Med andre ord er det en ekstrudering, men av en mester som kjenner alle nyanser av hendelsen. Etter det blir dermis behandlet med antiinflammatoriske og sedativer, da - med innsnevring av porene.

lysbehandling

Hvis akne er tilstede, vil fototerapi hjelpe. Behandling - et kurs på 10 behandlinger.

 • ødeleggelse av patogene mikroorganismer;
 • innsnevring og rensing av porene;
 • reduksjon av pigmentering og rosacea;
 • smertefri.

Etter øktene anbefales det ikke å besøke steder med åpen sollys eller bruk en krem ​​med høy grad av beskyttelse mot UV-stråler.

Kjemisk peeling

Bruk fruktsyrer i løpet av prosedyren. Det vil være effektivt for personer med fett og problem hudtype.

Peeling utføres i løpet av 10 prosedyrer og eliminerer det kåt lag av dermis, forny huden, reguler arbeidet til talgkjertlene, rengjør og smal porene.

Biodermabraziya

Det regnes som en komplisert peeling, fordi det innebærer eksponering for kjemikalier og mekaniske enheter (pinner og hender).

 • overfladisk rensing av dermis;
 • Enkel peeling prosedyre, noe som øker følsomheten av huden til ytterligere brukte stoffer;
 • bruk av stoffet som forbedrer blodstrømmen;
 • å bruke krem, damp hud;
 • mekanisk peeling ved å bruke spesiell pasta;
 • bruke en beroligende maske og krem.

Biodermabrasion bidrar til å normalisere arbeidet i talgkjertlene, krympe og rense porene, fjerne sorte prikker.

konklusjon

I alle fall, hvordan du fjerner sorte prikker, vil legen fortelle. Noen brukte stoffer og folkemidlene er skadelige for helsen til dermis, forårsaker betennelse, akne.

Midler velges under hensyntagen til egenskapene til epidermis, og bare en hudlege eller kosmetolog kan gjøre dette.

Svarte prikker på nesen, hvordan bli kvitt dem. Hva å unngå. Midler, oppskrifter og vurderinger

Etter akne, vil bare akne trolig være den siste tingen du vil finne på ansiktet ditt. En av grunnene til dannelsen av akne, kan man til og med si, det første tegn på at akne er nær, er utseendet på svarte flekker på nesen eller på ansiktet.

Du kan ikke la disse svarte prikkene i nesen din hvis du virkelig vil se bedre ut.

Disse svarte prikkene gjør huden din fet og urent. Og hver av oss har allerede nok bekymringer forbundet med konstant hudpleie, sminke og hår. Jeg vil ikke ha flere problemer med svarte prikker på nesen, ikke sant?

Svarte prikker er et svært vanlig problem for alle hudtyper, spesielt hos ungdom, men mange voksne står også overfor dette problemet.

Heldigvis er det lett nok å bli kvitt dem. Jeg må si, min favoritt metode er med bruk av hvit hvit, men denne metoden er langt fra å være den eneste, derfor er alt i orden. La oss komme i gang.

Først, la meg forklare hvorfor akne så plutselig vises på huden.

HVA ER DE SVARTE PUNKTER OG HVORFOR ER DE GÅR?

Fra det medisinske synspunktet kalles sorte prikker selv "åpne komedoner".

Dette er akkumulasjoner av overskudd av sebum, smuss og akne-forårsaker bakterier som dannes i den øvre, forstørrede delen av porene. Alt dette oxiderer gradvis og jo lengre det er på huden, desto mørkere blir det.

I motsetning til WHITE GREEN eller LUNCH, danner disse svarte prikkene over porene dine, ikke under dem. Som gjør dem mer synlige, og de er også mye lettere å fjerne (du er heldig # x1f601).

Så årsakene til svarte prikker:

Overflødig fett på huden

Den viktigste skyldige i utseendet på svarte flekker på huden er et overskudd av talg.

Sebaceous kjertlene i epidermis er ansvarlig for produksjon av talg, en blanding av lipider som beskytter og fukter huden din. Det er dette, så vel som svette og døde celler, som lager en tynn syre mantel som støtter HUDHELSE.

Hvis sebaceous kjertlene, uansett grunn, begynner å jobbe hardere, kan huden bli skinnende, fet og begynner å tette med smuss.

Det er mange grunner til at huden i ansiktet kan bli fetere, inkludert genetikk, hormonelle ubalanser, pubertet, kraftige fuktighetskremer og bruk av aggressive rengjøringsprodukter som gjør at sebaceous kjertlene fungerer mer intensivt.

T-sonen er en av de fetteste delene av ansiktet ditt, så svarte flekker (og hvis du ikke blir kvitt dem, da er akne) som regel i nesen oftere enn i andre områder.

Forstørrede porer er både en årsak og en konsekvens av akne.

Personer med naturlige store porer, oftere utsatt for utseendet på svarte flekker på huden, fordi sebum lett samler seg på slik hud.

I tillegg forårsaker enhver forekomst av akne ekspansjonen av porene, fordi akne, når det er betent, forårsaker strekking av porene.

Studier viser at hos unge kvinner, for eksempel, er store porer ofte forårsaket av overdreven sebumproduksjon.

Og hos eldre kvinner er dannelsen av forstørrede porer forbundet med aldersrelatert tap av kollagen og elastin, som bidrar til innsnevring av porene.

Dårlige hygienevaner

Svarte prikker på nesen - En blanding av olje og smuss, fast i porene. Hvis du ikke rengjør ansiktet jevnlig, vil oljeprodukter og bakterier i ansiktet forverre situasjonen og føre til akne.

For ofte vask eller bruk av aggressive vaskemidler kan også forårsake sorte flekker. Overdreven vask fjerner de naturlige beskyttelsesoljene fra overflaten av huden, noe som igjen tvinger sebaceous kjertlene til å produsere mer fett for å kompensere for tapet.

Den ideelle balansen er å vaske ansiktet to ganger om dagen, mens du bruker milde vaskemidler som inneholder naturlige ingredienser, slik som honning.

Comedogenic kosmetikk

Commodogene ingredienser blokkerer porene dine. Ved å bruke kosmetikk med disse ingrediensene øker sannsynligheten for svarte flekker på nesen.

Kraftig sminke er en vanlig komedogens kilde. Hyppig bruk av tung sminkebunn og grunnlag tillater ikke porene å puste, og over tid vil det føre til hudproblemer.

Dette kan føre til en ond sirkel - bruk sminke for å skjule akne og fortsett å bli akne på grunn av denne sminke.

Noen av de mest komedogene ingrediensene inkluderer: laureth-4, kokosnøttolje, laurinsyre, soyabønneolje og hajleverolje. Acne.org har en nesten fullstendig liste over de mest komedogene ingrediensene i produktene du kjøper.

Det første som kan skje når du ser svarte prikker på nesen din, kan være et ønske om å raskt klemme ut de svarte punktene. Jeg er enig, dette er veldig fristende, MEN. kan irritere huden og la arr. Du trenger ikke det.

Heldigvis for deg vil jeg vise deg 9 måter å kvitte seg med de sorte prikkene på nesen raskt og enkelt.

Neste gang du vil ekstrudere disse svarte punktene, kan du prøve følgende i stedet:

Scrubs å bli kvitt sorte prikker

Scrubs er utrolig effektive for å fjerne svarte flekker og andre forurensninger fra huden på nesen og kinnene. De trekker ut oljer, støvpartikler og døde celler som har akkumulert i porene dine.

Du kan følge enkle scrub oppskrifter for å gjøre dem hjemme, som vil frigjøre nesen din fra disse svarte prikkene.

Baking soda

Soda, som vi bruker til matlaging, har rensende egenskaper som kan fjerne alt rusk fra dypene av porene dine. Dens sandige tekstur exfolierer døde celler og fjerner de oljeproppene på neseskinnet.

-- KOSMETISKE OLIER FOR FACE AND HAIR -

Egenskaper og bruk av naturlige kosmetiske oljer for hud og hårpleie. nbsp "Vær vakker"

Hva du trenger:

 • Bland noen dråper vann med natron til du kommer til en sandaktig konsistens. Pass på at overflødig vann løsner opp natron, og for lite av det vil gjøre det vanskelig å røre. Du trenger en kornete tekstur som du fritt kan bruke på overflaten av huden.
 • Skru med denne blandingen, i en sirkulær bevegelse, huden på nesen i 30 - 60 sekunder.
 • La blandingen stå på huden i 5 minutter. Hvis du begynner å oppleve en brennende følelse, vask den straks av. Soda kan ha en slitende effekt på sensitiv hud.
 • Vask nesen grundig. Svarte prikker skal forsvinne eller redusere i størrelse.
 • Påfør fuktighetskrem.

Sukker honning skrubbe

Honning er et utmerket vaskemiddel og antibakterielt middel. Klistren i en slik skrubbe vil bidra til å trekke ål og smuss fra porene.

For best resultat, bruk manuka honning (tea tree honning). Hvis du ikke finner Manuk, kan du bruke noen honning med mørk farge (bokhvete for eksempel).

Hva du trenger:

 • 1 teskje manuka eller annen mørk farget honning
 • 1 teskje brunt eller hvitt sukker

 • Bland honning og sukker i en liten beholder.
 • Påfør blandingen på nesen og skrubbe huden i en sirkelbevegelse i 1 minutt.
 • La blandingen stå i 5 minutter, slik at honningen kan dype porene dypt.
 • Vask nesen grundig. Svarte prikker skal falle i størrelse eller forsvinne.
 • Påfør fuktighetskrem.

Tea tree olje og jojoba olje, bruk for skrubbe

Tea Tree Oil har gode antibakterielle egenskaper som bidrar til å bekjempe akne og drepe bakterier på den mest naturlige måten.

Jojoba olje har en konsistens som er veldig lik din egen sebum, denne oljen kan bidra til å balansere sammensetningen av det naturlige fettet på huden. Det er heller ikke comedogenic, så det renser porene veldig bra.

Tea Tree Oil kan ikke (!) Påføres direkte på huden, fordi det er en ESSENTIAL OLJE, derfor jojoba brukes som bærer.

Hva du trenger:

 • 1 ss hvit eller brunt sukker
 • 1 ss jojobaolje
 • 1 dråpe tea tree olje.

 • Bland sukker og smør i en liten beholder. En dråpe tea tree olje er nok for volumet som vi bruker.
 • Påfør blandingen på nesen og skrubbe i en sirkelbevegelse i 1 minutt.
 • La blandingen stå i 5 minutter; Dette vil hjelpe tea tree oljen til å drepe skadelige bakterier mer effektivt.
 • Vask nesen grundig. Svarte prikker skal falle i størrelse eller forsvinne.
 • Påfør fuktighetskrem.

-- VITAMINER, SOM ER NØDVENDIGE FOR HUD -

Hvilke vitaminer er nødvendig for huden. Hva vitamin mangel er farligst nbsp "Vær vakker"

Tannbørste metode

Bruke en tannbørste er en svært rimelig og effektiv måte å forsiktig vaske nesen og fjerne smuss fra porene og svarte flekker.

Du må velge en bestemt tannbørste utelukkende for behandling av nesen. Viktig (!): Ikke oppbevar den i nærheten av børstene du bruker til å rense tennene dine. Bruk bare (!) Myke børster, børster med middels hardhet eller harde børster kan skade nesens hud. Det er bedre at det var en baby tannbørste.

Hva du trenger:

 • ½ ts av jojobaolje eller olivenolje
 • 1 myk tannbørste

 • Sopp børstene på tannbørsten med olje.
 • Bør nesen forsiktig i en sirkulær bevegelse i 1 minutt.
 • Vask huden grundig med varmt vann.

Etter hver bruk, må du rengjøre tannbørsten med såpe og skyll den med hydrogenperoksid for å drepe resterende bakterier.

FACE MASKER Å FJERNE SVARTE PUNKTER

Ansiktsmasker hjelper ikke bare med å fjerne svarte prikker fra huden på nesen og ansiktet. De vil fjerne overflødig fett fra huden din, bidra til å redusere porene i huden, rengjør og forsiktig peeling huden av hele ansiktet.

Først vil jeg snakke om de mest populære og en av de mest effektive metodene for å kvitte seg med svarte prikker på nesen.

Nesemask: Egg Hvit og Serviett

Egghvittene strammer porene og strekker de svarte punktene, uten å tørke ut huden. I tillegg har egghvite nok næringsstoffer til å mate dine hudceller.

Hva du trenger:

 • Pisk egggehodet i en bolle til det er skumt.
 • Påfør det første laget av hvithvit til nesområdet.
 • Lim en stripe av kjøkken serviett der, mens den hvite egg er fortsatt flytende.
 • Legg til et annet lag av hvithvit på toppen av serviet for å sikre det til nesen.
 • La egghviten tørke ut.
 • Når det er tørt, fjern forsiktig serviet sammen med egghvite. Du vil se at alle de svarte punktene er på serviet.
 • Vask huden grundig med varmt vann.

Du kan gjøre dette en gang om dagen i en uke, til nesen din blir klar.

-- Grunner til Skruer -

Vi bestemmer hva som forårsaker rynker og hvordan de skal håndtere dem hjemme. nbsp "Vær vakker"

Leirmasker

Leirmasker i dag er blant de beste naturlige rengjøringsmidler som du kan finne. De renser porene dine, absorberer olje og exfolierer.

De mest populære typer leire i dag:

Kaolin-leire - har nøytrale rengjøringsegenskaper, fungerer godt med hvilken som helst hudtype.

Bentonitt leire, er laget av vulkansk aske, og bidrar til å stramme ansiktets hud.

Marokkansk leire Rassoul, dyp rensing og antibakteriell.

Fransk grønn leire er også antibakteriell og forbedrer blodsirkulasjonen i huden.

Hva du trenger:

 • 1 spiseskje av enhver type leire av ditt valg
 • 1 ss vann eller rosevann.

 • Bland leiret med vann til du får en jevn konsistens uten klumper.
 • Spred blandingen over nesens hud.
 • La på huden i minst 20 minutter.
 • Vask av med varmt vann.

Gjør dette maske to ganger i uken for å få de beste resultatene.

Havregrynsmaske

Havregryn beroliger, fukt og eksfolierer. Det vil forsiktig rengjøre oljeproppene i porene i huden, og absorbere overflødig olje.

 • 1 ss havregryn
 • 3 ss vann

 • Lag en pasta, bland havremel og vann, til du får en jevn konsistens.
 • Påfør limen på området med svarte prikker.
 • La på huden i minst 20 minutter.
 • Skyll huden grundig med varmt vann.

Siden havregrynsmasken er veldig øm, kan du lage denne masken daglig i en uke til nesen er fri for svarte flekker.

Steamflasker å fjerne fra svarte punkter

Steam skuffer for ansiktet - en fin måte å oppløse de svarte prikkene og dype rent porene dine.

De myker godt, så du kan enkelt fjerne dem med noen av de ovennevnte skrubber.

Dampbad med timian og rosmarin

Timme har gode antibakterielle egenskaper. Studier viser at det er mer effektivt i dampbad enn i kommersielle kremer.

Rosemary har anti-inflammatoriske og anti-bakterielle egenskaper som også bidrar til å bekjempe akne-forårsaker bakterier som har bosatt seg i porene dine.

Hva du trenger:

 • 4 glass vann
 • 5 dråper timian essensiell olje eller en håndfull fersk timian.
 • 5 dråper rosmarin eterisk olje eller en håndfull frisk rosmarin.

 • Hell vann i pannen og kom med koking over middels varme.
 • Så snart det kokes, hell det i en glassskål.
 • Legg essensielle oljer (eller friske urter) til bollen.
 • Bøy hodet over bollen slik at dampen når huden i ansiktet ditt, dekke hodet med et håndkle på toppen.
 • Så snart vannet slutter å utvikle damp, fjern bollen og tørk den tørr.
 • Etter det kan du skrelle av ansiktet med din favorittskrubbe.

Gjør denne prosedyren maksimalt 3 ganger i uka.

Dampbad med citrongras

Citrongress eller sitrongress har gode antimikrobielle og antiinflammatoriske egenskaper som kan ødelegge bakterier i porene i huden.

Det toner huden godt og strammer den, noe som også bidrar til å holde porene små og mindre utsatt for utseendet på svarte flekker.

Hva du trenger:

 • 4 glass vann
 • 10 dråper Lemongrass essensiell olje eller 3 teposer med sitrongress.

 • Hell vann i pannen og kom med koking over middels varme.
 • Så snart det kokes, hell det i en glassskål.
 • Tilsett essensielle oljer (eller gressposer) i en bolle.
 • Bøy hodet over bollen slik at dampen når huden i ansiktet ditt, dekke hodet med et håndkle på toppen.
 • Så snart vannet slutter å utvikle damp, fjern bollen og tørk den tørr.
 • Etter det kan du skrelle av ansiktet med din favorittskrubbe.

Gjør disse dampbadene ikke mer enn 3 ganger i uka.

Svarte prikker på nesen er et ubehagelig problem, men du kan enkelt bli kvitt dem hjemme ved hjelp av naturlige rettsmidler.

Oppskrifter av skrubber, ansiktsmasker og dampbad som er oppført i denne artikkelen, er gode måter å raskt fjerne svarte prikker på nesen din uten å skape unødvendige arr på huden din og uten risiko for betennelse.

Å bruke naturlige rettsmidler er en fin måte å holde ansiktet ditt sunt. Siden naturlige rettsmidler, har ofte ikke bivirkninger, i motsetning til farmasøytiske preparater for ansiktet. Det er best å kontakte dem bare når alle disse naturlige prosedyrene ikke gir det ønskede resultatet.

Før du går til apoteket, prøv noen av de ovennevnte prosedyrene, og du vil like nesen din uten svarte prikker.

Svarte prikker på nesen - de mest effektive måtene å rense huden på

Svarte prikker på nesen (comedones) - en kosmetisk defekt som ofte signalerer helseproblemer. Forurensning av hudporer ved sekretjon av talgkjertlene oppstår som følge av metabolske forstyrrelser eller arbeidet i mage-tarmkanalen. De naturlige årsakene til dannelsen av komedoner inkluderer et ubalansert kosthold og overdreven entusiasme for dekorative kosmetikk. For å bli kvitt svarte flekker vil det hjelpe regelmessig bruk av skrubber og hjemmelagde masker og (eller) kosmetiske prosedyrer. Og med deres ineffektivitet, bør du besøke en hudlege med det formål å foreskrive farmakologiske preparater som regulerer arbeidet til talgkjertlene som ligger i nesområdet.

Årsaker til komedoner

Hovedårsaken til utseendet på svarte flekker på nesen anses å være feil hudpleie, og noen ganger er det helt fravær. Uregelmessig vask eller enkel skylling av ansiktet uten bruk av skum eller mousse fører til dannelsen av komedoner. Hvis en kvinne før sengetid ikke vasker bort sminke, så kan vi med høy sannsynlighet forutsi rask dannelse av svarte flekker, ikke bare på nesen, men også på haken, pannen, templene.

Dette er interessant: Dannelsen av komoneser provoserer ikke bare forsømmelse av regler for personlig hygiene, men også overdreven hudpleie. Hyppig bruk av såpe, gel eller mousse som inneholder aggressive kjemiske forbindelser, provoserer brudd på produksjonen av sebum sekresjonskjertler.


Mange kvinner merker utseendet av utslett på ansiktet i premenstrualperioden. Årsaken til forverringen av utseendet er endringen i nivået av hormoner i systemisk sirkulasjon, fordi disse biologisk aktive stoffene regulerer funksjonen av talgkjertlene. Dette prinsippet er ofte grunnlaget for dannelsen av komedoner hos mennesker med endokrine lidelser. Men hvis menstruasjon er en naturlig tilstand av en kvinne, kan en forstyrrelse av endokrine kjertler indikere utvikling av diabetes eller tyrotoksikose. Følgende faktorer er i stand til å provosere utseendet på svarte flekker på vingene i nesen og nesebroen:

 • Tilstedeværelse av oljeaktig eller kombinasjonshud. Personer med en slik epidermis produserer stadig en overdreven mengde sebaceøs sekresjon som akkumuleres i porene og utvider dem. Den blander med keratiniserte vekter, støv, dekorative kosmetikk. Etter oksidasjon av det øvre lag av poreinnholdet oppstår den karakteristiske svarte fargen til komedien;
 • genetisk predisposisjon. Hvis en av foreldrene har porer på nesen, forstørret, så vil denne strukturen i huden med stor grad bli overført til barnet. I dette tilfellet, for å unngå utseendet på svarte flekker, vil det hjelpe høyverdig grunnleggende ansiktspleie og regelmessige besøk til skjønnhetssalonger eller medisinske sentre for renseprosedyrer;
 • ubalansert ernæring og patologi i mage-tarmkanalen. Utbredelsen i den daglige menyen med mat med høyt innhold av fett og enkle karbohydrater fører til slagg av kroppen og dannelsen av komedoner. Denne tilstanden er provosert og sykdommer i fordøyelsessystemet forbundet med nedsatt spaltning og absorpsjon av lipider, polysakkarider, proteiner.

Hyppige årsaker til svarte flekker på ansiktet - røyking og alkoholmisbruk. I disse tilfellene fremkaller komedones utseende ikke så mye slagg av vev som et brudd på blodsirkulasjonen under negativ effekt av nikotin og etylalkohol. Det er verdt å merke seg den negative effekten på hudtilstanden i stressende situasjoner. Svarte prikker er spesielt ofte dannet hos mennesker som er akut opplever selv vanlig husstandskonflikt, eller de som er deprimerte i lang tid. Legene forklarer dette ved å redusere den funksjonelle aktiviteten til sentrale og perifere nervesystemene som regulerer talgkjertlene.

En integrert tilnærming til eliminering av komedoner

Uansett hvor effektive masker og skrubber fra de svarte prikkene på nesen er, er det umulig å kvitte seg med huddefekten uten å gjøre visse tilpasninger til den vanlige livsstilen. For å gjenopprette optimal ytelse av talgkjertlene, er det nødvendig å fullstendig eliminere eller i det minste begrense søte og bløte bakverk, røkt kjøtt, sterk te og kaffe, det vil si alle produkter som fremkaller prosesser med forfall og gjæring i mage og tarm. Daglig bruk av 2,5 liter rent ikke-karbonert vann, kamille te, rosehip infusjon, tranebærjuice vil øke hastigheten på rensing av huden fra giftstoffer og toksiner. Følgende anbefalinger fra kosmetologer vil også bidra til å kvitte seg med ufullkommenhetene i nesens hud:

 • vaske 2-3 ganger om dagen (og alltid før sengetid), ved hjelp av hygieneprodukter uten fargestoffer, smaker og antibakterielle tilsetningsstoffer;
 • ukentlig bruk av skrubbe med små slipende partikler for å fjerne stratum corneum av epidermis;
 • bruk av kosmetiske kremer som er valgt i henhold til hudtype;
 • Berør bare nesens hud med rene hender.

Noen unge jenter prøver å maskere de svarte flekkene med et rikt lag av fundament og hud, noe som fører til fullstendig blokkering av talgkjertlene og utviklingen av inflammatorisk prosess. Etter en tid må du ikke tenke på ufullkommenhetene i huden, men om rettidig å ta antibakterielle stoffer.

Viktig: Noen ganger kommer comedoner på nesen på grunn av feil bruk av sjampo, mousses og hårbalsam. Hyppig bruk av et forsiktighetsmiddel og (eller) dårlig skylling forstyrrer sebaceous kjertlene.

Et besøk hos en hudlege vil hjelpe ikke bare å eliminere komedoner på nesen, men også for å løse helseproblemet, da tilstanden i ansiktets hud vil fortelle mye til en erfaren lege. For eksempel gjør tilstedeværelsen av mange små rødder og utslett det mulig å mistenke at patogen i mage-tarmkanalen utvikler seg i kroppen. En tørr, hovent og blek hud indikerer ofte et brudd på stoffskiftet.

De viktigste metodene for å kvitte seg med sorte prikker

Det er nesten umulig å eliminere dype, svarte flekker på nesen hjemme, som følge av ekstrudering er det risiko for penetrasjon av de patogene bakteriene i porene og utviklingen av den inflammatoriske prosessen. Det er bedre å kontakte en spesialisert kosmetikklinje for maskinvare- eller kjemisk rensing. Og små komedoner er enkle å fjerne med masker og skrubber laget hjemme. De kan kombineres med salver, geler, balsam foreskrevet av en hudlege. En slik integrert tilnærming vil løse problemet så snart som mulig.

ekstrudering

Noen ganger er det svært vanskelig å motstå og ikke klemme ut en svart prikk på nesen, til tross for alle advarsler fra hud- og kosmetologer om farene ved å utføre en slik prosedyre hjemme. Det er umulig å kvitte seg med comedone på denne måten, hvis hudpore er betent, og berøring med det bringer ubehagelige opplevelser. Du kan klemme en svart prikk først etter at den er modnet med ytterste forsiktighet:

 • vask hendene og ansiktet med hygieneprodukter før prosedyren;
 • sørg for å dampe området med en komedo over en beholder med et ekstrakt av kamille, calendula eller salvie;
 • gni nesen med en alkoholbasert tonic;
 • pakk fingrene med et bandasje, helst sterilt;
 • klemme en komedie.

Etter renseprosedyren skal huden behandles med samme alkoholholdige tonic eller lotion, og helst med 2% salisylsyre. Hvis det er vanskeligheter med å klemme komedien, bør du ikke trykke hardt på huden. Vi må vente til den svarte prikken er full moden.

Hjemme og medisinske masker

Svarte prikker er veldig praktiske å rengjøre ved hjelp av masker-filmer som er en del av linjen til mange innenlandske og utenlandske kosmetikk. De påføres umiddelbart alle komedoner dannet på nesen. Under virkningen av kroppstemperatur oppstår en gradvis fordamping av enkelte ingredienser, og de resterende herdes, og danner en tett elastisk film. Etter 20-30 minutter fjernes det, og med det fjernes innholdet i hudporene. Vel eliminere komedoner og hjemmelagde masker:

 • rist proteinet til et tykt skum, tilsett salt på toppen av kniven, legg på nesen og la den tørke helt;
 • skrelt en liten fersk agurk å rist, legg til en spiseskje med tykk honning, gjelder for området med svarte prikker i 25-30 minutter;
 • bland svart, hvit eller grønn leire med vann ved romtemperatur til en tykk slurry dannes, bruk den på komediene og la den gå i en halv time.

Regelmessig smøring av svarte flekker med meieriprodukter (naturlig yoghurt, kefir, rømme) bidrar til misfarging av svarte flekker og gradvis oppløsning av innholdet i hudporene.

Advarsel: Mange hjemmemedisiner inneholder ingredienser som kan utløse en allergisk reaksjon. Hvis det er ubehag under prosedyren, må masken vaskes av med vann og fukte huden med en krem.

Hjemmelaget scrubs

Komedoner er vanligvis dannet hos personer med kombinert eller fet hudtype, så kosmetologer anbefaler å bruke skrubbe 1-2 ganger i uken for deres eliminering og profylaktiske formål. Det er bedre å kjøpe slike kosmetikkprodukter der naturlige produkter brukes som slipemidler, for eksempel drue- eller aprikossten. Og du kan gjøre en skrubbe hjemme, hvor rengjøringseffektiviteten ikke er dårligere enn butikkproduktet. Fjern de sorte prikkene på nesen som følger:

 • Legg gradvis varmt vann til natroner til en tykk elastisk masse dannes, massasje i 15 minutter, skyll med vann;
 • knuste krydret korn av havre til en tilstand av små korn, legg til fettfattig kefir eller yoghurt, rengjør huden på nesen i 10-15 minutter;
 • aktivert trekull (10 tabletter) letthakket, kokt vann tilsettes dråpevis til en homogen blanding dannes, masser området med komedoner i 10 minutter.


Under renseprosedyren kan du ikke klemme huden for mye. I hjemmeskorpen er det faste partikler som kan forårsake mikrotraumas.

Farmakologiske midler

Alle farmasøytiske salver, geler, kremer og balsam eliminerer ikke bare de svarte prikkene fra nesen, men forbedrer også tilstanden til huden. Terapeutisk effekt av lokale applikasjonsmidler manifesteres kun etter 3-4 ukers vanlig bruk. Doseringsregimer foreskrives av en hudlege ved å ta hensyn til pasientens hudtype og laboratorieresultater.

Under behandling bør direkte sollys unngås for å forhindre misfarging av huden på applikasjonsområdet. Ved behandling av komedoner har slike salver og geler vist seg godt:

Det skal bemerkes at i tillegg til tørkebestanddelene (sinkoksid, talkum, stivelse), kan antibakterielle preparater, for eksempel erytromycin, bli inkludert i preparatet for lokal anvendelse. Hvis aknebehandling utføres samtidig, vil et overskudd av dets varighet føre til resistens av patogener.

Tips: Hvis du får kjøpet for komedoner uavhengig, bør du gjøre oppmerksom på annotasjonen og ikke overstige anbefalt mengde eksternt stoff i den.

Svarte prikker på nesen

Tilstedeværelsen av svarte flekker på nesen kan undergrave selvtillit og selvtillit. I denne artikkelen vil vi gjennomføre en detaljert analyse av årsakene til deres utseende og behandlingsmetoder.

Svarte prikker på nesen

årsaker

Blackheads er en enkel type akne, vanligvis i form av mørke flekker, som er mer vanlige i ansiktet, men kan også danne på baksiden, skuldre, armer eller bryst. Hovedårsaken til utseendet er blokkering av hårsekkene av døde hudceller.

Hårsekkelen blir tilstoppet hvis åpningen er tilstoppet. Hver hårsekk inneholder et hår og talgkjertel, noe som gir talg - det fett som er nødvendig for fuktighet. Døde hudceller blandes ofte med dette fettet og samles i håret i hårsekkene, noe som fører til dannelsen av komedoner.

I noen tilfeller forblir comedo under huden. Deretter danner et kvise. Noen ganger sprer huden over komedonen og avslører innholdet. Kontakt med luft fører til oksidasjon, og korken er malt svart - så gjør de svarte prikkene.

Fet hud

Økt sekresjon av talg øker risikoen for svarte flekker. Derfor lider de fleste av dette problemet med fet hud.

I tillegg til dette kan akneproblemer provoseres ved opphopning av bakterier på huden; hormonelle endringer, for eksempel under menstruasjon; hormonelle legemidler.

Noen eksperter tror at det finnes en rekke produkter som kan provosere akne. Hittil er medisinske forskningsdata utilstrekkelige for å bekrefte eller motbevise denne teorien.

Hvis huden din har et høyt fettinnhold, prøv å unngå bruk av fettholdige stoffer, da de kan forverre tilstanden. Dette gjelder kosmetiske produkter, så vel som solkrem og lotioner.

Hvordan klemme seg rett og enkelt?

Til å begynne med, klemmer akne med bare hender er en dårlig ide, slik at bakterier kan bli introdusert, noe som vil føre til betennelse i follikel. Her er en rask guide til riktig og smertefri ekstrudering:

Hvis det er mange svarte prikker på nesen

Særlig alvorlige tilfeller av akne krever legehjelp. Hvis antall svarte prikker er for store, eller de ikke er egnet til hjemmebehandling, bør du ta legehjelp.

Aktuelle preparater med vitamin A, som for eksempel adapalen, tazaroten og tretinoin, forhindrer dannelsen av overbelastning i porene, noe som bidrar til å fjerne døde hudceller raskere.

Preparater som inneholder benzoyl og antibiotika kan også foreskrives, spesielt hvis du, i tillegg til hudormer, lider av cyster eller stor akne fra akne.

Andre mulige behandlingsmuligheter for mange former for akne er dermabrasjon, kjemiske peeling og laserterapi. Alt dette diskuteres mer detaljert nedenfor i behandlingsseksjonen.

behandling

Tilstedeværelsen av svarte flekker gir ikke fysisk ubehag, så problemet er fortsatt mer estetisk enn medisinsk. Dette betyr imidlertid ikke at det ikke krever behandling.

Her er noen tips for å bli kvitt akneproblemet:

Kosmetiske produkter

I et apotek og kosmetisk avdeling av supermarkeder kan du se et bredt spekter av produkter for å håndtere svarte flekker.

Sammensetningen av medisiner inkluderer ofte resorcinol, salisylsyre og benzoylperoksid. Disse komponentene kjemper mot overdreven sebumsekresjon, bakterier og bidrar til kvaliteten på peeling av døde hudceller. Slike rusmidler blir brukt lokalt, direkte til det berørte området.

Manuell utvinning

En hudlege kan bruke et spesielt instrument kalt en kosmetologi-løkke for å rengjøre porene. Med det blir det dannet trykk rundt tilstoppede porene, og om nødvendig blir en liten nål punktert på instrumentets bakside (tilgjengelig på enkelte arter).

Acne fjerning og pore rengjøring verktøy

Strimler for fjerning

I dag ser vi et ganske bredt utvalg av striper for å fjerne svarte prikker. På overflaten er det et spesielt klebende lag som trekker innholdet i porene.

Alt du trenger å gjøre er å holde en stripe på huden, og deretter fjerne etter en viss tidsperiode. Bruk dette verktøyet, nøyaktig følge instruksjonene, og du vil bli positivt overrasket over resultatet.

Noen eksperter er imidlertid skeptiske til denne metoden, da det gir en kortsiktig effekt. Som et alternativ kan du bruke enzymmasker eller dampe huden i ansiktet, etterfulgt av å klemme komedonene.

Generelt er nesebåndene et godt, rimelig alternativ. Og til tross for den kortsiktige effekten kan du føle deg tryggere.

Skjønnhetsbehandlinger

microdermabrasion

Microdermabrasion er polering, det vil si, rensing ansiktet av "døde" celler ved hjelp av en peeling enhet. Slike polering utføres av en dyse, på hvilken diamantkorn av forskjellige gris påføres.

Kjemisk peeling

Pilin er den kjemiske fjerningen av et imponerende lag av ytre hud med syrer av varierende konsentrasjoner. Det bidrar til å åpne ung hud, skille mellom de øvre ordene. Det kan også fjerne plugger fra hårsekkene, som fremmer helbredelsen av akne på nesen.

Laserbehandling

I dag er vi i stand til å behandle akne med en laserstråle.

Andre populære verktøy

I tillegg til de allerede annonserte alternativene for behandling og forebygging av akneproblemer, kan du også se på følgende produkter:

 • leire masker med kaolin;
 • te trebaserte krem;
 • fullt kurs av dermatologisk behandling;
 • strammende og regenererende sera;
 • flytende løft for huden.

forebygging

Ved å følge noen få enkle regler, kan du betydelig hindre svarte flekker. Her er noen av dem:

 • Vask to ganger om dagen med milde rensemidler. Å gjøre dette oftere er ikke tilrådelig, da tørking ut av huden kun kan forverre situasjonen.
 • Bruk kosmetikk på oljefri basis.
 • Fjern døde hudceller i tide ved hjelp av eksfolierende skrubber og masker.

Flere Artikler Om Typer Acne