Utseendet til akne i ansiktet gir mye ulempe og stress til folk, så det er viktig å bestemme grunnårsaken til utseendet deres. Allerede fastslått at utslett forårsaker for mye vitaminer i kroppen, samt mangel på dem. For å fikse dette problemet må du finne ut hva slags vitamin provoserer et utslett og retter dietten.

Årsaker og mekanisme for utvikling

En av grunnene til at det kan forekomme utslett kan være kosttilskudd som alltid er tilstede i alle vitamintablettene. Tilstedeværelsen av smaker, fargestoffer, konserveringsmidler, forårsaker allergier hos noen mennesker, som kroppen reagerer med, og deretter kan akne oppstå på ryggen, brystet, ansiktet. For å eliminere dem må du konsultere en allergiker.

En annen årsak til akne og akne er et overskudd av vitamin B. Propionibakterier i menneskekroppen produserer en viss mengde B12, som er involvert i dannelsen av røde blodlegemer i blodet og bidrar til nervesystemet og stoffskiftet. Men forskere har funnet ut at når en stor mengde vitamin B leveres (1, 2, 3... 12), reduseres bakterienes produksjon av bakteriene. Dette øker syntese av stoffer som forårsaker betennelse i porene på huden, dette er en faktor i det faktum at en kvise vises på pannen, haken og kinnene.

Overflødige vitaminer kan forstyrre organets arbeid, noe som vil medføre utslett på huden, som vist i tabellen:

Fra vitaminer akne - hvordan å unngå?

Det er tilfeller som vises fra akne vitaminer. Faktisk kan et overskudd av visse vitamingrupper eller uavhengig inntak av vitaminkompleks forårsake ubalanse i kroppen, noe som resulterer i overdreven akne. Akneutslett kan være på ansiktet og på andre områder av huden, og ikke bare akne i en alder av 19, men også i senere perioder av livet.

For å hindre vitaminer fra akne

Når du tar vitaminer, er det nødvendig å huske at tabletten inneholder flere stoffer - bindemidler, fargestoffer, smaker og andre komponenter - som blant annet kan være allergener og forårsake utseendet av en allergisk reaksjon i form av akne.

For å unngå å gå ut av akne, må vitaminer tas strengt etter avtale av en spesialist. Denne tilnærmingen vil spare deg for mange mulige helseproblemer i fremtiden. Tross alt kan hudproblemer være tegn på beruselse på grunn av overdreven overdosering av vitaminer. Og denne tilstanden av kroppen kalles hypervitaminose. Akneutslett fra vitaminer, hovent akne, kløeutslett - hovedtegnene på et feilaktig tildelt vitaminkompleks.

Akne - akne fra upassende inntak av vitaminer

Akne startet, som dukket opp fra vitaminer, blir til en form for medisinsk akne. Det er flere varianter av denne dermatologiske sykdommen, men vi anser bare akne forårsaket av upassende inntak av vitaminer, som kalles doping.

Dopingakne skyldes hovedsakelig en overdose av vitamin B i gruppe B. Det er derfor nødvendig å ta en helhetlig tilnærming til kostholdet og ta vitamintilskudd for ikke å overstige forbruksraten for vitamin B i gruppen. Den raske opphopningen av vitaminer i denne gruppen i kroppen skyldes at alle B1, B2, B3... B12 samhandler og eksisterer som et enkelt system. Dermed oppstår akkumuleringen i kroppen ti ganger raskere enn andre vitaminer.

Hvis det er mistanke om at akne har oppstått nettopp fra å ta noen vitaminkompleks eller kosttilskudd, må du straks kontakte en ekspert for å fastslå nøyaktig årsak og videre behandling.

Akne fra vitaminer

Relaterte og anbefalte spørsmål

1 svar

Søkeside

Hva om jeg har et lignende, men annet spørsmål?

Hvis du ikke fant den nødvendige informasjonen blant svarene på dette spørsmålet, eller hvis problemet ditt er litt annerledes enn det som presenteres, prøv å spørre det ekstra spørsmålet på samme side hvis det er hovedspørsmålet. Du kan også stille et nytt spørsmål, og etter en stund vil våre leger svare på det. Det er gratis. Du kan også søke etter nødvendig informasjon i lignende spørsmål på denne siden eller gjennom sidesøkingssiden. Vi vil være veldig takknemlige hvis du anbefaler oss til vennene dine på sosiale nettverk.

Medportal 03online.com utfører medisinsk konsultasjon i modus for korrespondanse med leger på nettstedet. Her får du svar fra ekte utøvere på ditt felt. Foreløpig kan området få konsultasjon på 45 områder: allergolog, veneriske, gastroenterologi, hematologi og genetikk, gynekolog, homeopat, hudlege barne gynekolog, barn nevrolog pediatrisk kirurgi, barne endokrinologen, ernæringsfysiolog, immunologi, infeksjonssykdommer, kardiologi, kosmetikk, talespesialist, Laura, mammolog, medisinsk advokat, narkolog, nevropatolog, nevrokirurg, nephrologist, onkolog, onkolog, ortopedkirurg, øyelege, barnelege, plastikkirurg, prokolog, psykiater, psykolog, pulmonolog, reumatolog, sexolog og androlog, tannlege, urolog, apotek, phytotherapist, phlebologist, kirurg, endokrinolog.

Vi svarer på 95,24% av spørsmålene.

Akne fra vitaminer

Akk, hver medalje har sin bakside.

I et forsøk på å finne et svar på spørsmålet om hvordan å bli kvitt akne, finner en nysgjerrig leser mange artikler og tips om valg av bare enkelte vitaminer for akne, samt hele vitaminkomplekser for akne, svarte flekker og problem hud selv. Umiddelbart går anbefalinger fra ulike legemiddelprodusenter til saken, og ofte blir helt like (innenlandske) vitaminer og seriøse "oversjøiske" multivitaminkomplekser anbefalt for like hensyn i diskusjonen for samme alvorlige pris.

Et eller annet sted sammen med elskere kaste inn en håndfull eller to av piller for akne er tilstede, og tilhengere av naturlig ernæring. Videre vil disse kameratene som regel lett oppgi det optimale kostholdet for kostholdet av akne på produkter som inneholder den maksimale mengden vitaminer som er nødvendig av akne-utsatt hud.

Bare ikke glem at det er et tilstrekkelig antall mennesker som prøver å kompetent kombinere og ta vitaminer fra akne, og et balansert kosthold.

Det virker - her er det, utvide. Velg din metode og nyt de positive effektene i behandlingen av akne. Men ikke alt er så enkelt - "Veien til helvete er asfaltert med gode intensjoner."

En overflod av råd fører ofte til motsatt effekt - folk begynner å selvstendig regne ut doseringer av vitaminer og deres kombinasjoner, ta tabletter fra forskjellige komplekser om gangen. På bakgrunn av vitamintilskudd, vurderer få personer deres kosthold, for å unngå å overskride den anbefalte dosen.

Som et resultat, forverrer de bare akne, og risikerer å provosere flere bivirkninger fra megadoser av vitaminer for akne, som for det meste er negative, og tro meg, listen over dem er ganske imponerende.

Ikke glem om andre stoffer som finnes i andre tabletter enn vitaminer - konserveringsmidler, fargestoffer, smaksstoffer, etc. - Alt dette i seg selv kan forårsake ulike allergiske reaksjoner, inkludert akne.

For den dybeste gangen krever netugrei.com deg å beskytte helsen din og sørg for å konsultere legen din om noen stoffer, tilsetningsstoffer, urter som du skal bruke i en kamp med hatet akne.

Og siden i dag har vi hevet emnet for utseendet av akne fra vitaminer, vil vi gjennomføre et lite pedagogisk program for de som vil spise og spise en nyttig pille og kurere akne.

I denne artikkelen vil vi gå gjennom vitamin B.

Så husk den første termen: hypervitaminose er en tilstand av kroppen der rusmidler (forgiftning) oppstår med en ultrahøy dosering av en eller flere vitaminer. Det spiller ingen rolle hva en del av denne megadosen er tatt fra vitaminkomplekset, og hvilken av matvarene - resultatet blir det ene.

De fleste av de negative symptomene (ja og fet hud, og akne og akne også) vil begynne å vises selv før utviklingen av en fullverdig hypervitaminose, så å si, fortsatt på vei. Og bare de farligste og skarpe vil komme etter å øke en alvorlig dose vitaminer.

Tilbake til akne og gruppe B.

Dette er et kollektivt navn fordi I naturen eksisterer denne gruppen av vitaminer faktisk alltid sammen. Igjen, de utfører sin hovedoppgave i kroppen - dette er deltakelse i produksjon av energi og i vevets respirasjon.

B1 (tiamin), B2 (riboflavin), B3 (Nikotinsyre), B4 (Kolin), B5 (Pantotensyre), B6 ​​(Pyridoksin), B7 (Biotin), B8 (Inositol), B9 (Folsyre), B10 Para-aminobenzoesyre), B11 (levokarnitin), B12 (cyanokobalamin).

Denne kampgruppen kan gjøre mye, dette er ikke en komplett liste over forhold og sykdommer for hvilke B-vitaminer er foreskrevet:

 • depresjon
 • angst
 • søvnløshet
 • Stimulering av immunitet
 • Influensa og akutte virussykdommer
 • alkoholisme
 • anemi
 • fedme
 • Aphthous stomatitt
 • Bedre syn
 • Nyrestein
 • Kardiomyopati og kongestiv hjertesvikt
 • Akutt faryngitt
 • Kronisk tretthetssyndrom
 • Styrkelse av nervesystemet
 • Oppmerksomhetsforstyrrelser og / eller hyperaktivitet
 • migrene
 • Spenning hodepine
 • Multiple sklerose
 • Styrker kardiovaskulærsystemet
 • diabetes mellitus
 • hypoglykemi
 • hypotyreose
 • Bronkitt og lungebetennelse
 • bihulebetennelse
 • ørebetennelse
 • hepatitt
 • osteoporose
 • Forbedre hudens helse
 • rosacea
 • Seborrheisk dermatitt
 • impotens

Med alvorlig psykisk og fysisk stress, smittsomme sykdommer, stressende forhold - vitaminer fra denne gruppen kommer til redning. Det er ganske naturlig at de er inkludert i noe anstendig vitaminkompleks, og selges også av enkelte ingredienser på apoteket.

Lever, kjøtt, meieriprodukter, egg, fisk, brød, erter, nøtter, bryggergær, belgfrukter, ris, ost. Som du kan se, ikke engang en komplett liste over produkter med relativt høyt innhold av B-vitaminer, er stor nok og er inkludert i dietten til hver av oss.

Og her kommer vi til et nytt begrep - medisinsk akne (akne medisamentosa).

I denne artikkelen er vi interessert i bare én type doping (kroppsbygging) akne, som oppstår ved bruk av anabole midler og B-vitaminer.

På denne tiden, kjære lesere av bloggen netugrei.com, burde du allerede ha forstått hvor denne artikkelen handler om utseendet av akne fra vitaminer.

Det er på grunn av forekomsten av dopingakne på bakgrunn av megadoser av vitaminer fra gruppe B, anbefaler moderne dermatologer sterkt å unngå rusmidler og dietter for akne som inneholder høye doser vitamin B-grupper. For ikke å forverre den vanskelige situasjonen med pasientens problemhud.

Og hvis du nøye studerer instruksjonene for for eksempel vitamin B12, kan du lett finne det bivirkninger av akne, akne, akne og en økning i fet hud som en forutsetning for fremtidige problemer.

Vi oppsummerer.

For å oppnå helse, for å oppnå effekten av daglig stress, høy mental eller fysisk stress, forbedre tilstanden og veksten i negler og hår, øk din atletiske ytelse, mengde og kvalitet av muskelmasse - unngå ukontrollert bruk av vitaminer fordi i de fleste tilfeller kan dette føre til overdreven dosering. Og allerede megadoser, over en lang tid med mottak og personlige egenskaper ved metabolisme, vil gi negative bivirkninger.

Når det gjelder behandling av akne og akne - damer og herrer, har du en annen grunn til å nøye undersøke etiketten på glasset med vitaminer og samtidig hyllene til kjøleskapet, fordi det er sannsynlig at en viss prosentandel lesere av bloggen vår, uten å vite det, forverrer akne. doser av vitaminer i gruppe B.

Anbefalt daglig inntak, mg.:

B1 (1,1-1,5), B2 (1,3-1,7), B3 (15-19), B4 (500), B5 (5-10), B6 ​​(1,6-2,0 ), B7 (0,03-0,1), B8 (500), B9 (0,18-0,2), B10 (100), B11 (300), B12 (0,006).

Vær oppmerksom på at doseringene kan variere vesentlig avhengig av diagnosen. Ikke glem å først konsultere legen din.

Hvilke vitaminer hjelper til med akne?

Ansikts- og akne vitaminer er en viktig del av hudpleie. Derfor er det viktig å vite nøyaktig hvilke stoffer som skal brukes på en eller annen måte, hvordan du bruker dem riktig, deres fordelaktige egenskaper, indikasjoner og kontraindikasjoner. For å gjøre dette må du demontere hvert vitamin som er nyttig for huden.

Vitaminer for ansiktshud

Totalt er det 13 vitaminer som har en viss effekt på ansiktets og kroppens hud. Hvis en person kjenner alle sine egenskaper, vil han være i stand til selvstendig å identifisere behovet for sin egen hud og bruke vitaminer til fordel for sin skjønnhet. Så, 13 vitaminer for huden:

 • Retinol, også kjent som vitamin A, eliminerer aktivt pigmentering, regenererer epidermis, fremmer utviklingen av naturlig kollagen. Fuktighet, fjerner oljeaktig glans og akne.
 • Tiamin (vitamin B1) - forhindrer aldring.
 • Riboflavin, det vil si vitamin B2, forandrer hudfarge, akselererer hudens metabolisme.
 • Pantotensyre, også kjent som vitamin B5, nøytraliserer rynker.
 • Pyridoksin (vitamin B6) brukes til behandling av hudpatologier.
 • Folsyre (vitamin B9), brukes til akne.
 • Cyanokobalamin (vitamin B12) - fornyer cellene i dermis.
 • Askorbinsyre, det vil si C-vitamin, produserer kollagen og elastin, styrker veggene i blodårene.
 • D-vitamin forbedrer funksjonaliteten til ansiktsmuskler.
 • Tocopherol, også kjent som vitamin E, fornyer cellene i epidermis, beskytter mot de negative effektene av ultrafiolett stråling.
 • K-vitamin fjerner aldersflater og fregner.
 • Niacin (vitamin PP) - beholder sin elastisitet og forbedrer farge.
 • Biotin, det vil si vitamin H, gjenoppretter skadede vev og celler.

Fra den presenterte videoen kan du lære mer om de ovenfor beskrevne vitaminer, samt om deres gunstige effekter på huden.

Hvordan bruke vitaminer

Før du bruker vitamin premix, må du bestemme formålet med terapi - eliminering av et bestemt problem eller generell forebygging.

I et ord er det nødvendig å avdekke hvilke stoffer som mest av alt mangler i huden din. Hvis du ønsker å bruke vitaminkomplekser for profylakse, må du bruke dem inni. Hvis du trenger å eliminere akne, rynker, etc., bruk vitaminer eksternt. Men først må du finne ut hvilken form de er utgitt:

 • Flytende oppløsninger, pakket i ampuller. Slike vitaminer kan injiseres i kroppen eller gni inn i huden, lage komprimerer, masker.
 • Vitamin tabletter er inntatt eller malt til et pulver og tilsatt kosmetikk.
 • Capsule vitaminer brukes på samme måte som tabletter.

Kan akne fra vitaminer vises og hvorfor?

Utvilsomt vises akne noen ganger etter bruk av vitaminer. Hvorfor skjer dette? Det er en grunn - en overdose.

Utslett kan være akne og allergisk. De manifesterer seg ikke bare i ansiktsområdet, men i hele kroppen. I tillegg til overdose kan akne dannes på grunn av tilstedeværelsen i preparatene av hjelpestoffer - smaker, fargestoffer, astringenter og andre komponenter. De kan ha en negativ effekt på huden.

Derfor må du alltid følge målen når du bruker vitaminkomplekser. Enda bedre, bruk naturlige vitaminer i form av grønnsaker, frukt og bær.

Kontraindikasjoner for bruk av vitaminer for huden

Hvilke vitaminer hjelper akne og akne i ansikt og kropp?

Absolutt alle vitaminer er nyttige og anbefales for huden, men bare noen er egnet for å eliminere akne og hudormer:

 • Vitamin C eliminerer betennelse og rødhet, som er ledsaget av dannelsen av akne. Det er best akne-virkende vitamin, som ikke underkastes varmebehandling, det vil si frisk frukt og bær. Du kan bruke masker av currant, jordbær, wild rose, etc.
 • Vitamin A klare med svarte flekker og akne, da det regenererer skadede celler og får dem til å dele seg. Det anbefales å bruke dette vitaminet sammen med fett. For eksempel, hvis du lager en maske med piller, kombiner deretter pulveret med en oljebase, for eksempel med te-treolje. Når du spiser naturlige vitaminer i form av salat, må du tilsett vegetabilsk olje. Dette vil tillate vitaminet å fordøye raskere og gi det mest positive resultatet.
 • B-vitaminer nøytraliserer bakteriene som forårsaker akne. På kort tid eliminere akne og skape et ugunstig miljø for utvikling av skadelige mikroorganismer.
 • Vitamin D helbreder ikke bare epidermis, men også bedre enn andre vitaminer nøytraliserer akne.
 • E-vitamin kalles et skjønnhetsvitamin i kosmetikk, da det jevner ut akneflater og forynger fullstendig.

Vitaminer for en bestemt hudtype

Vitamin A, B, D og C brukes best til den oljeaktige typen hud. Det er disse vitaminene som eliminerer glans, strammer porene og tørr akne. Men for den tørre typen av epidermis, velg valget av vitamin PP og E.

Med vanlig hudtype kan du bruke absolutt enhver premix. I tilfelle av fet og tørr hud er imidlertid bruk av alle vitaminer tillatt, men underlagt visse regler og krav.

Vitamin A for akne

Retinol (vitamin A) er et næringsstoff som har mange gunstige egenskaper for å eliminere akne, fordi det:

 • har antioksidant egenskaper;
 • bidrar til å styrke lokal immunitet
 • fjerner frie radikaler;
 • stabiliserer metabolismen av proteiner, noe som er viktig for å nøytralisere akne
 • gjenoppretter aktivt kollagen;
 • helbreder sår.

Vitamin A finnes i de største mengdene i slike matvarer:

 • kylling og biff leveren;
 • gulrøtter og persille.

Retinol inneholdt i gulrøtter og persille, har en funksjon - det faller ikke sammen under varmebehandling, slik at disse produktene er ideelle for masker.

Hvis du foretrekker å bruke retinol i form av syntetiserte stoffer (preparater), må du følge doseringen og konsultere legen, da overdose fører til katastrofale konsekvenser for epidermis.

Vitamin E for akne

Tocopherol (vitamin E) virker perfekt sammen med vitamin A, så det er ønskelig å bruke begge stoffene i komplekset. Dette forsterker effekten av to vitaminer. Tocopherol regenererer raskt skadet vev, fibre og celler, helbreder arr etter akne, har en antioksidant effekt og styrker cellemembraner. Og gjenoppretter også kollagen og får kroppen til å produsere den i riktig mengde. Det er bedre å eliminere akne med tokoferol ved å bruke masker av mandler, tørkede aprikoser, havtornolje og fiskeolje.

Vitamin D for akne

Vitamin D er et av de mest effektive stoffene i kampen mot akne og kviser. Som du vet, får folk dette vitaminet i store mengder når du soler. Med begynnelsen av sommeren begynner mange å forsvinne akne, som om de er i magi.

Faktisk er huden mettet med D-vitamin, så ikke overse sollyset, bare solbat uten fanatisme. Husk at ultrafiolett har en negativ effekt på huden. Derfor, før du går til stranden, smør ansiktet ditt med et beskyttelsesmiddel og få vitamin D til din fornøyelse. I andre sesonger av året, spis mer kyllingulger og fisk. Ansiktsmasker kan påføres fra de samme produktene (fisk er erstattet av fiskeolje).

Vitamin C for akne

Askorbinsyre spiller en viktig rolle i kampen mot akne, fordi den har slike helbredende egenskaper for huden:

 • forbedring av bloddannelse;
 • interferonsyntese;
 • nøytralisering av virus og andre skadelige mikroorganismer;
 • epidermis regenerering;
 • Produksjon av elastin og kollagen;
 • Antioksidant.

Mest av alt vitamin C finnes i vill rose, jordbær, sitrusfrukter, kiwi, havtorn, currants og paprika. Askorbinsyre absorberes bedre av kroppen når den tas inn (tabletter, piller, injeksjoner).

Vitamin B for akne

En gruppe vitaminer B brukes alltid til å bekjempe akne og danner grunnlaget for mange relevante farmakologiske og kosmetiske preparater. Dette gjelder spesielt for nikotinsyre (B3). Vitaminer ikke bare nøytralisere bakterier og akne, men eliminerer også deres effekter - blemmer, arr, arr. Du kan hjemme gjøre masker av banan, frokostblandinger, etc. Du må spise biff lever, kylling, sopp. Best av alt, grupp B absorberes av epidermis når det påføres eksternt.

Vitaminer med sink for akne

En av de viktigste stoffene for huden er sink. Det anbefales å bruke sammen med vitaminer. Dette gir de raskeste og bestående resultatene. Sink fungerer direkte på talgkjertlene, på grunn av hvilke akne og akne er oftest dannet.

Fond basert på sink fjerner svarte flekker, tørr akne, lindrer betennelse og rødhet, til og med ut fargen når den er farget. Hvis du tar sink inne, kan du styrke immunforsvaret, fjerne skadelige stoffer og nøytralisere bakterier. Derfor er det ønskelig å bruke sink eksternt og samtidig bruke innsiden.

Vitaminer bidrar til å eliminere akne og hudormer, forynge huden, stramme og eliminere rynker. Men det kan også forårsake skade. Derfor, sørg for å konsultere en lege, følg nøye regleringsregler og dosering. Og selvfølgelig, følg hygieneglene. Så huden din vil være strålende, frisk og ren.

Betyr vitamin mangel på akne

Fordelene med vitaminer for riktig kroppsfunksjon, ingen i tvil.

Men når de blir mottatt, bør det være en klar linje mellom normen og overskudd eller mangel, fordi vibrasjoner i en retning eller den andre er like skadelige.

Hvordan kan deres mangel på påvirkning på tilstanden til huden og hvilke vitaminer som er nødvendige for huden fra akne.

 • All informasjon på dette nettstedet er kun til informasjonsformål og er IKKE en manual for handling!
 • Bare doktoren kan levere den eksakte DIAGNOSEN!
 • Vi oppfordrer deg til ikke å gjøre selvhelbredende, men å registrere deg hos en spesialist!
 • Helse til deg og din familie!

Hvorfor vises

På ansiktet er store sebaceous kjertler, så acne er veldig ofte lokalisert her.

Utseendet til betent og noen ganger purulente tuberkler fører til blokkering av kanalene deres.

Dette kan skje hvis:

 • talg er produsert i overskudd;
 • det blir tykkere enn det skal være normalt;
 • celler i det øvre laget av epidermis har ikke tid til å forlate huden og akkumulere på overflaten;
 • huden er forurenset eller ikke grundig rengjort.

Men akne er ofte bare den ytre manifestasjonen av kroppens interne problemer.

Til deres utseende kan føre:

 • hormonelle lidelser - for eksempel et overskudd av androgenhormoner i den kvinnelige kroppen eller en voldsom hormonell endring i ungdomsårene;
 • feil ernæring - det handler ikke bare om fastfood, noen produkter kan forårsake aktivitet i sebaceous kjertlene;
 • sykdommer eller funksjonsfeil i fordøyelseskanaler;
 • stress - selv daglig hushjelpsopplevelser fører til frigjøring av hormoner i blodet, som påvirker funksjonen til talgkjertlene;
 • svekkelse av immunforsvaret - når kroppen er svekket, kan bakterier begynne å utvikle seg aktivt i sekret av talgkjertlene;
 • kosmetikk av lav kvalitet - kan tette huden porene;
 • dårlige vaner.

Risikofaktorer

Det er visse faktorer hvis effekter på akne kan forventes.

Foto: dårlige vaner stimulerer sebumdannelse

De provoserer endringer i sekretorisk funksjon av talgkjertlene.

Disse inkluderer:

 • de siste dagene i menstruasjonssyklusen - det er i denne fasen at nivået av mannlige kjønnshormoner i kvinnens kropp øker;
 • overflødig i kosten av fett, krydret og søtt - slike retter aktiverer sekretjonen av talg;
 • et fuktig varmt klima - ikke bare tropiske breddegrader, men også varme, regnfulle somre kan forverre acne på grunn av de gunstigste forholdene for bakterier som forårsaker akne;
 • feil hudpleie - hvis du velger alle pleieprodukter tilfeldig, uten ordninger, kan huden reagere på slike eksperimenter med akne, samt å overdryse det på ulike måter;
 • røyking og alkohol - hvis de skadelige stoffene fra disse vantene stadig kommer inn i kroppen, har kroppen rett og slett ikke tid til å takle dem.

Andre faktorer kan spille en rolle, så årsakene til akne er individuelle, som er måtene å behandle dem.

Hvilke matvarer kan forårsake utslett?

Det viser seg at noen matvarer kan bidra til utslett.

 • Og dette er ikke nødvendigvis bare junk food.
 • Bare litt mat forbedrer aktiviteten til talgkjertlene, og overflødig talg bidrar til rask tilstoppede porene.

Foto: Akneproduserende produkter

Det er nødvendig å kjenne disse produktene for å utelukke dem fra kostholdet i tilfelle av akne og ikke for å øke symptomene.

 • Kaffe. Uansett hvilken type denne drikken (oppløselig eller tilberedt uavhengig), har den en tendens til å øke nivået av hormonet kortisol i blodet, en bivirkning som er stimuleringen av talgkjertlene.
 • Søt og mel. Disse er karbohydratprodukter som bidrar til umiddelbar produksjon av store mengder insulin. En bivirkning er igjen overflødig sebum.
 • Stekt, fett og krydret mat. Disse produktene er svært vanskelig for fordøyelsessystemet å behandle. Det er alltid partikler som begynner å produsere giftige stoffer. Huden bidrar til å resirkulere dem, men det lider av det.
 • Meieriprodukter. Vanligvis er det sunn mat. Men hvis du ofte bruker hestekjøtt, rømme, høyt fettkrem, samt søte retter basert på meieriprodukter (ostemasse, is), er utslett på ansiktet mulig.
 • Nøtter. Fett og høyt kaloriprodukt, kan aktivere talgkjertlene. Derfor spis dem litt etter litt (en spiseskje med peeled nukleoli av noen nøtter er mer enn nok).

Har idrettsnæring

Sport ernæring blir stadig mer populært i det siste.

Men svært ofte, blir effekten av å ta spesielle matvarer blitt akne.

Det handler om steroider som kommer inn i kroppen sammen med denne typen mat. De forårsaker økt sebumsekresjon og som et resultat av akne.

Foto: Sportnæring kan forårsake akne.

Det vil si at utslett i dette tilfellet har en hormonell årsak.

Bli kvitt dem er veldig vanskelig. Bare slutte å ta stoffene kan ikke være en negativ innvirkning på helsen. Det er også uakseptabelt å redusere doseringen selv.

I dette tilfellet er nært samarbeid med legen og symptomatisk behandling nødvendig.

Video: "3 Acne Superfoods"

Vitaminer og produkter som sparer akne

Med mangel på visse essensielle vitaminer i kroppen, kan huden lider sterkt. Dette manifesteres i tørrhet, peeling, utseende av utslett.

Noen ganger bare etterfyller en vitaminmangel i kroppen bidrar til å fullstendig bli kvitt akne.

Men også ukontrollert inntak av narkotika kan spille en grusom vits med kroppen, akne fra vitaminer kan vises med samme sannsynlighet som mer alvorlige negative helseeffekter.

Vurder hvilke vitaminer som brukes til å forbedre huden og hvordan de skal påføres riktig.

Gruppe B

Alle B-vitaminer er nødvendige for at kroppen fungerer riktig.

De er spesielt viktige for de nervøse og kardiovaskulære systemene.

Vår hud trenger dem også.

Foto: pyridoksin fremmer hudfornyelse.

Med deltakelse av disse vitaminene:

 • inflammatoriske prosesser elimineres raskere;
 • pigmentering avtar;
 • forbedrede metabolske prosesser og blodmikrocirkulasjon;
 • normal funksjon av sebaceous kjertler;
 • hudceller fornyes.

Mester blant produktene på innholdet av vitaminer i denne gruppen inkluderer:

 • biff leveren;
 • nøtter;
 • sopp;
 • bønner;
 • eggeplomme;
 • fullkornsprodukter.

Men overskudd av dette vitaminet kan forårsake akne, så mengden av brukte vitaminer i gruppe B må balanseres.

Ascorbinsyre

Foto: askorbinsyre lindrer betennelse og irritasjon av huden.

Velkjent C-vitamin er ikke bare nødvendig for å opprettholde immunsystemet i en aktiv tilstand, men også for huden.

Effekten oppstår når den tas i kombinasjon med vitamin A og E, og når den brukes alene.

I sin makt:

 • beskytte cellemembraner mot skade;
 • binde giftige stoffer og nøytralisere dem;
 • forbedre strukturen i huden (deltar i syntese av kollagen);
 • fjern rødhet og irritasjon.

Rik på vitamin C:

 • rose hofter og drinker basert på det;
 • Bulgarsk pepper (uavhengig av farge);
 • svart currant;
 • kiwi;
 • sitrusfrukter

C-vitamin utskilles daglig fra kroppen, så det er usannsynlig at det er overflod.

I røykere bryter vitamin C i kroppen raskere ned, så det er vanligvis mangel på det.

tokoferol

Foto: tokoferol har høy antioxidantaktivitet

Tocopherol (eller vitamin E) er kjent for sine sterke antioksidantegenskaper.

 • Det beskytter cellemembraner mot skadelige effekter, fjerner selv tungmetaller og radioaktive stoffer fra kroppen.
 • Med et tilstrekkelig nivå av dette vitaminet, ser huden frisk ut, smidig, den er preget av senere aldring og færre problemer i form av akne.
 • Tocopherol stimulerer celleregenerasjonsprosesser, noe som forkorter perioden etter hudgjenoppretting etter akne.

Men med doseringen av dette vitaminet bør være mer enn forsiktig, er overflødig farlig for kroppen og kan skade helsen.

E-vitamin er inneholdt i slike produkter:

 • nøtter;
 • havtorn;
 • tørkede aprikoser;
 • fettfisk;
 • vegetabilske oljer.

Hva skal jeg gjøre hvis små kviser oppstod på et barns ben? Finn ut her.

Tocopherol absorberes bedre i nærvær av vitamin A, derfor er det ønskelig å kombinere dem både med mat og i vitaminkomplekser.

Men med vitamin D er de antagonister.

Ved høye konsentrasjoner av vitamin D absorberes E ikke, og vice versa.

retinol

Retinol er kjemisk navn på vitamin A.

Det er veldig effektivt for problematisk hud, på grunnlag av hvilke produkter som brukes, som brukes til akne eksternt.

Foto: i alvorlige tilfeller kan retinol administreres oralt.

Anbefal i alvorlige tilfeller og inntak.

Retinol påvirker huden som et vitamin som normaliserer metabolske prosesser, styrker immunsystemet, aktiverer produksjonen av kollagen og fremmer hudregenerering.

Men selvresept og ta dette vitaminet kan være like farlig som noe annet.

Derfor tar det bare i form av medisin på resept.

Men inntaket av vitamin med mat er mer sannsynlig å dra nytte av, fordi disse dosene er langt fra terapeutisk:

Retinol absorberes i kroppen med bare sink.

Vitamin PP refererer til gruppe B. Dette er den såkalte niacin, eller vitamin B3.

Foto: Nikotinsyre bidrar til riktig flyt av metabolske prosesser i huden

Dens rolle for huden er vanskelig å overvurdere:

 • antiinflammatorisk effekt, hemmer spredningen av akne;
 • akselerasjon av eksfoliering av døde epidermale celler, som forhindrer tilstoppede porene;
 • Inhibering av talgkjertelaktivitet ved ekstern bruk.

I tillegg til vitaminkomplekser kan du få det fra følgende matvarer:

 • biff leveren;
 • melk og meieriprodukter;
 • helkornsprodukter;
 • ris;
 • tomater.

Metoder for bruk og dosering

Hva å drikke vitaminer for akne?

Først av alt må du finne ut hva som egentlig mangler i kroppen din.

 • Noen ganger kan dette tyde på andre symptomer som ikke er forbundet med hud manifestasjoner.
 • Konsentrasjonen av visse vitaminer i kroppen kan bli funnet gjennom medisinsk forskning.

Selvfølgelig, hvis du drikker et kurs av multivitaminer, er det lite sannsynlig å merke en negativ effekt på kroppen, men handlingen mot akne kan være minimal.

Legemidler bør foreskrives av en lege.

Det bestemmer doseringen som kreves i ditt tilfelle og varigheten av behandlingen.

Hvilke forberedelser inneholder

Det er veldig praktisk å ta de nødvendige vitaminene i piller.

Det er bare en betydelig ulempe - nesten alle legemidler inneholder terapeutiske doser vitaminer, noe som betyr at det er farlig å ta dem bare for å forebygge.

Dette er stoffene som inneholder vitaminer for akne.

Foto: Aevit kan legges til kosmetikk

 • Aevit - inneholder vitaminer A og E i kapsler. Dosen er beregnet på behandling av mangel på disse stoffene i kroppen, så Aevit skal bare brukes som foreskrevet av en lege. Innholdet i kapslene kan brukes eksternt, gjelder direkte på akne eller legger masker til kremer.

Foto: Zinkpreparat for behandling av problemhud.

 • Zincteral - et stoff med sink, designet for å fylle sin mangel. Det brukes til å behandle problemhud, egnet for ungdom til å bekjempe akne, men kan også foreskrives for eldre mennesker med lignende hudproblemer.
 • Askorbinsyre er den mest kjente form for drageer. Du kan ta det uten spesiell lege, men ikke overskride doseringene som er angitt i instruksjonene. Med all den åpenbare harmløsheten har askorbinsyre kontraindikasjoner, blant annet sykdommer i mage-tarmkanalen.

Foto: Produktet inneholder en kombinasjon av fem vitaminer for å bekjempe akne.

 • Pentovit - stoffet inneholder en kombinasjon av fem B-vitaminer (B1, B3, B6; B9; B12). De forbedrer ernæring av huden, metabolske prosesser i den, bidrar til rask helbredelse og restaurering av huden. Har gode anmeldelser på behandling av akne i kompleks terapi.

Hvordan påvirker sinkmangel dannelsen av akne

Medisinsk forskning har vist at akne kan oppstå på grunn av mangel på sink i kroppen.

Sink normaliserer forholdet mellom hormoner i kroppen, og reduserer også aktiviteten til talgkjertlene.

Både den ene og den andre faktoren er svært viktig for å forhindre akne.

Foto: Akne kan skyldes mangel på sink i kroppen.

Med mangel på sink, graden av akne desto hardere, jo lavere er innholdet i kroppen.

Dette sporelementet er spesielt viktig i ungdomsårene når dets mangel kan forverre akne.

Bytte av mangel på sink fører ikke bare til gradvis rensing av ansiktet, men fremmer også helbredelsen av huden uten noen merker på den.

Ekspert tips

Legene anbefaler sterkt å være oppmerksom på at vitaminer bør tas nøye, ellers kan du provosere en enda mer akne.

Her er deres tips:

 • det er umulig å berike dietten med matvarer som inneholder de samme vitaminene, denne kombinasjonen kan føre til overdosering;
 • hvis du stadig klemmer på akne eller feilaktig omsorg for ansiktet ditt, bør du ikke vente på at vitaminer løser problemer med utslett;
 • Jo mindre vitaminer stoffet inneholder, jo mer retningsbestemt det har, og derfor kan det ikke tas uten legeens resept.

anmeldelser

Er det bare mulig med hjelp av vitaminer for å løse problemet med akne?

Dette er hva de som har prøvd denne behandlingen sier om dette.

Foto: En gjennomgang av behandlingen av ølgjær

Bilder: behandlingsanmeldelse

Hjelper salicylic lotion for acne? Finn ut her.

Hvorfor vises kviser på armer fra skulder til albue? Les videre.

Vitaminer er nødvendige for organismen som helhet, de hjelper til med å løse spesifikke hudproblemer.

Men den fanatiske bruken av slike stoffer kan ikke bare forverre manifestasjonene av akne, men også gi betydelig helsehelse.

Forskere har funnet ut hvorfor det å ta vitamin B12 bidrar til akne.

Vitamin B12 er produsert av bakterier som bor i menneskekroppen, og kommer også fra mat. Det er kjent at å ta kosttilskudd med dette vitaminet bidrar til utseendet av akne, men hvorfor dette skjer er fremdeles ikke kjent.

"Vår studie viste at å ta vitamin B12 endrer aktiviteten til genene av mikroorganismer som lever på huden og fører til utvikling av akne hos enkelte grupper av mennesker. Vårt arbeid forklarer ikke bare den kjente observasjonen av sammenhengen mellom forhøyede nivåer av vitamin B12 og utviklingen av akne, men foreslår også den molekylære mekanismen for utvikling av sykdommen, "skriver de inn

Huiying Li fra University of California, Los Angeles (USA) og hennes kolleger.

I ungdommen, akne eller akne, påvirker 80% av menneskene. Akne oppstår på grunn av betennelse i cellene i hårsekkene, hvor håret røtter og sebaceous kjertler er plassert. Mekanismen for utviklingen av sykdommen er fortsatt ukjent, men det antas at bakterier spiller en viktig rolle i den.

Disse bakteriene i store mengder er på huden av både mennesker som lider av akne og sunn. For å finne ut hva som er forskjellen mellom dem, tok Lee og hennes kollegaer innholdet av folliklene fra fire pasienter og fem friske frivillige og analyserte aktiviteten av gener fra bakterier funnet i dette materialet

. Hos friske og syke fag viste det seg seg å være annerledes.

Deretter ga forskerne oppmerksomhet til de genene som hadde en annen aktivitet. Det viste seg at bakteriene hentet fra mennesker som lider av akne, reduserte aktivitetsnivået av gener involvert i biosynteseprosessen av vitamin B12. Dette resultatet ble bekreftet av forskere på en ekstra prøve på ni pasienter med akne og 15 friske frivillige.

Det er kjent at nivået av vitamin B12 påvirker dets biosyntese i kroppen. For å sjekke hvordan forhøyede vitaminnivåer påvirker livet

, forskere injiserte intramuskulært 10 av 15 friske frivillige 1 ml hydroksokobalamin er en form for vitamin B12 der den brukes i vitaminpreparater. En slik injeksjon øker nivået av vitamin B12 i serum flere ganger, og effekten varer minst to uker.

To uker senere fant forskerne det genaktiviteten

, assosiert med syntesen av vitamin falt, og nivået var sammenlignbart med det som ble observert hos pasienter med aknepasienter. I tillegg hadde et av individene akne. Forskere fant også at en reduksjon i produksjonen av vitamin B12 av bakterier fører til overproduksjon av porfyriner, noe som forårsaker betennelse i folliklene.

Akne fra vitaminer

Relaterte og anbefalte spørsmål

1 svar

Søkeside

Hva om jeg har et lignende, men annet spørsmål?

Hvis du ikke fant den nødvendige informasjonen blant svarene på dette spørsmålet, eller hvis problemet ditt er litt annerledes enn det som presenteres, prøv å spørre det ekstra spørsmålet på samme side hvis det er hovedspørsmålet. Du kan også stille et nytt spørsmål, og etter en stund vil våre leger svare på det. Det er gratis. Du kan også søke etter nødvendig informasjon i lignende spørsmål på denne siden eller gjennom sidesøkingssiden. Vi vil være veldig takknemlige hvis du anbefaler oss til vennene dine på sosiale nettverk.

Medportal 03online.com utfører medisinsk konsultasjon i modus for korrespondanse med leger på nettstedet. Her får du svar fra ekte utøvere på ditt felt. Foreløpig kan området få konsultasjon på 45 områder: allergolog, veneriske, gastroenterologi, hematologi og genetikk, gynekolog, homeopat, hudlege barne gynekolog, barn nevrolog pediatrisk kirurgi, barne endokrinologen, ernæringsfysiolog, immunologi, infeksjonssykdommer, kardiologi, kosmetikk, talespesialist, Laura, mammolog, medisinsk advokat, narkolog, nevropatolog, nevrokirurg, nephrologist, onkolog, onkolog, ortopedkirurg, øyelege, barnelege, plastikkirurg, prokolog, psykiater, psykolog, pulmonolog, reumatolog, sexolog og androlog, tannlege, urolog, apotek, phytotherapist, phlebologist, kirurg, endokrinolog.

Vi svarer på 95,24% av spørsmålene.

Megadoser av vitamin C hjelper deg med å bli kvitt akne

Er vitamin C i stand til å fjerne aknehud? I dag diskuterer vi et kraftig aknebehandlingstilskudd, et helt ikke-hemmelig våpen, veldig billig og rimelig, som har sett på ansiktene våre i mange tiår. Vi skal diskutere vitamin C - en av de 32 vitaminer og mineraler som mennesker trenger å overleve. Kanskje du sier at vitamin C fra akne er ubrukelig, vel, vi sier at du tok feil.

Dette vitaminet kan betraktes som den sikreste og beste ernæringen i verden. Mest av alt er det kjent for sine gunstige effekter på immunsystemet, da det bidrar til å kurere forkjølelse og influensa, og akselererer også sårheling.

Men det er også et sterkt undervurdert næringsstoff i mange områder av helse.

Tilbake i 2009, under et utbrudd av svineinfluensa, brukte en familie megadoser av vitamin C for å redde sin døende far, Allan Smith. Legene enstemmig enige om at han var håpløs. Smith nektet motvillig å støtte livet, derfor ble han på injeksjon av familien injisert med megadoser av C 25 g, til tross for at den daglige grensen var 0,06 gram to ganger om dagen. Den virkelige planen fra legene var å bevise at behandlingen var ubrukelig.

I løpet av dagen gjenvunnet Smiths lungene sin evne til å behandle oksygen. Legene nektet det åpenbare, sa at dette var en enkel tilfeldighet, og han var heldig. Men når behandlingen ble stoppet, ble Smiths tilstand forverret igjen. Flere trusler mot forsøket bidro til å gjenoppta behandlingen, og snart ble Smith utløst fra sykehuset.

Nå fortsetter mange leger blindt å nekte rollen som vitamin C, men dens megazoder viser en fantastisk effekt av å forhindre mange sykdommer, kanskje til og med kreft.

Hva er vitamin C?

Askorbinsyre er et viktig næringsstoff. Dette vannløselige vitaminet er nødvendig for folk av flere grunner, spesielt på grunn av dets antioksidantegenskaper. Det virker som en kofaktor for viktige enzymer og er involvert i syntese av kollagen.

Den aktive formen er L-ascorbat (ascorbat er en funksjonell ascorbinsyre enhet). L-ascorbat er en svak syre som strukturelt ligner på enkle sukkerarter, som glukose.

Vitamin C kan fås både fra planter og fra dyr.

I mennesker er det ikke syntetisert, men dyrene i denne forbindelse er mer heldige. Det er derfor dyr lever er en veldig rik kilde til dette stoffet. Det er også til stede i østers, roast torsk roe og animalsk melk.

Dessverre går det meste av vitaminet i planter og dyr kilder under forberedelsen, og det dekomponerer i matvarer etter langvarig lagring. Det er ødelagt av oppvarming og enzymatiske effekter, og siden det er et vannløselig vitamin, vaskes det i vannet.

Anbefalt daglig inntak er 60 mg til 2 g per dag.

Fra denne artikkelen vil du lære:

C-vitamin renser huden av akne

Det har aldri vært et populært tillegg blant aknepasienter. Men se på dataene fra en studie.

Forskere samlet 60 kvinner i alderen 16-22 år og delt dem i 4 grupper:

1) fedme med akne,

2) fedme uten akne,

3) normal vekt med akne,

4) normal vekt med normal hud.

Blodnivåene av beta-karoten, vitamin E, A og C ble målt. Resultatene er svært interessante: pasienter med akne har gjennomsnittlig 40% mindre vitamin C i blodet enn pasienter med ren hud.

Dette er en indikasjon på at aknepasienter klart mangler askorbinsyre. Selv overvektige mennesker som spiser mye, får ikke alle nødvendige næringsstoffer fra mat.

For eksempel, i Amerika er 31% av befolkningen mangelfull i vitamin C, og pasienter med akne har en enda større risiko, ifølge den ovennevnte studien.

Den beryktede årsaken til akne er frie radikaler.

Åpenbart er vitamin C fra akne veldig viktig, men hvorfor? Det er nummer én vannoppløselig antioksidant i det menneskelige kostholdet.

Antioksidanter er avgjørende for å stoppe akne. De trenger sebumet i ansiktet og forhindrer oksidasjon av komponenten squalen, fordi det er squalenperoksid som effektivt blokkerer porene.

Det er derfor askorbinsyre effektivt kan behandle akne. Det er den viktigste elektrondonoren mot frie radikaler, den viktigste metoden der antioksidanter deaktiverer frie radikaler.

Det øker også den totale fluxen av elektronutvinning til frie radikaler og beskytter mange forskjellige oksyderte vev, som proteiner, så vel som noen lipider, til tross for at de ikke engang er fettløselige.

Askorbinsyre beskytter ikke sebum mot oksidasjon, fordi dette arbeidet er forbundet med fettløselige antioksidanter, for eksempel vitamin E. Det kan imidlertid forhindre akne på en annen måte.

Jo mer vitamin C i blodet, jo mindre frie radikaler bryter ned antioksidanter som beskytter kroppen mot blokkerte porer, nemlig vitaminer E og A.

I tillegg forhindrer det indirekte blokkerte porer og hudormer, ettersom det trenger inn i epidermisvævet. Store mengder vitamin C kutte kjeder av frie radikaler før de sprer seg gjennom vevet og når sebum.

Det er noen bevis på at megadoser av vitamin C i huden direkte kontrollerer frigjørelsen av proinflammatoriske kjemikalier som er ansvarlige for akne, for eksempel interleukin-6 og interkin-1beta.

Megadose av vitamin C i epidermis beskytter også mot aknebetennelse når det blir utsatt for ultrafiolette stråler i solen. Dette vitaminet er ikke en ekte solkrem, fordi i motsetning til vitamin A beskytter den ikke direkte celler fra ultrafiolett lys.

Men han er i stand til effektivt å bekjempe akne, og absorberer et stort antall frie radikaler.

Så, la oss gi noen åpenbare fakta, bevist av forskningsresultater.

For det første reduserer den aktuelle anvendelsen av askorbinsyre (hovedkomponenten av vitamin C og den mest brukte formen) signifikant skade fra ultrafiolette stråler.

For det andre reduserer tilsetningen av askorbinsyre til dietten betydelig dannelsen av svulster og hudvekst forårsaket av UV-lys.

For det tredje er det velkjent at proteinnivået til vitamin C-transportøren øker i huden når den blir utsatt for sollys, noe som indikerer at det er et automatisk svar på betennelse i ultrafiolett lys. Men hvis du har mangel på vitamin C, virker denne automatiske beskyttelsen ikke.

Antioxidant og akne link

Kanskje den mest interessante antioksidantkraften til askorbinsyre er å øke mengden av andre kostholdige antioksidanter som kan kurere akne.

Det er en kraftig gruppe av antioksidanter kalt katekiner. De finnes i mange matvarer og den mest berømte grønn teen.

Katekiner ødelegger mange frie radikaler, men de er også svært ustabile i tykktarmen. Bare 20% av katechiner fra te forblir etter fordøyelsen.

Men blander grønn te med sitronsaft, som er rik på vitamin C, øker biotilgjengeligheten av katekiner til 80%.

Den mest kjente antioxidanten for akne er epicatechin-3-gallat, som er 25 ganger og 100 ganger mer effektiv enn henholdsvis vitamin C og vitamin E.

Vitamin C reduserer stresshormoner

Den overdrevne opphopningen av stresshormoner i blodet forårsaker utbrudd av akne. Og den billigste og mest effektive måten å motvirke akne, forårsaket av stress, kan betraktes som vitamin C og magnesium.

Gamle legender som stress forårsaker akne er helt sanne. Enhver mental angst signalerer at binyrene trenger å frigjøre kortisol (kroppens hovedhormon som er ansvarlig for fysiologiske effekter av stress, for eksempel rask hjerterytme, høypuls og svette palmer).

Kortisol er helt trygt i moderasjon, men et mareritt i ansiktet oppstår når det stiger kraftig. I tillegg til akne er fordøyelsesproblemer og langsom sårheling mulig.

Ethvert næringsstoff som hemmer kortisol er gunstig for pasienter med akne. Vitamin C motvirker helt unormalt høye nivåer av kortisol i blodet.

Tyske forskere utsatte 120 deltakere for klassisk stress: oppgaven kombinerte intervjuet og løsningen av matematiske problemer. Halvparten av deltakerne ble foreskrevet en stor dose vitamin C - 1000 mg sammenlignet med den andre - bare 60 mg.

Personer som tok vitamin C megadose, opplevde færre symptomer på stressrespons, inkludert høyt blodtrykk og forhøyede kortisolnivåer.

En lignende studie ble utført på idrettsutøvere: 45 menn fikk 1500 mg vitamin C daglig og analyserte en bølge av kortisol. De tok det i syv dager før løpet, på løpedagen og to dager senere. Andre idrettsutøvere mottok enten 500 mg vitamin C eller placebo.

Ifølge forskere var kortisolnivåene signifikant lavere i vitamin C 1500 gruppen enn i placebogruppen.

Mange studier har blitt utført på dyr, og noen av dem har vist at vitamin C nesten helt avbryter stressreaksjonene som er ansvarlige for utseendet av akne.

Her er et annet eksempel: med økt følelsesmessig stress i en geit syntetiseres opptil 100 000 mg vitamin C daglig.

Med tanke på at i menneskekroppen ikke er produsert av seg selv, er den anbefalte dosen på 60 mg for liten, og det er nesten umulig å få hypervitaminose med en liten økning i denne dosen.

Så nå vet du at vitamin C er det vanlige våpenet i kroppen din for å håndtere stress, men i motsetning til dyr, er det ikke i vårt folk det som ikke er syntetisert. Vi mistet denne evnen på grunn av en mislykket genetisk mutasjon.

Vitamin C øker kollagenproduksjonen

Vitamin C i seg selv for akne er ikke en panacea, fordi den påvirker rensing av huden indirekte, og øker sin generelle tilstand ved å øke nivået av kollagen.

Kollagen - det viktigste strukturelle proteinet i huden, det gir strukturen til alle viktige proteiner og vev.

30% av det totale proteinet i menneskekroppen er kollagen. Det forhindrer dannelsen av rynker, forbedrer hudhydrering og virkelig påvirker hudtonen og utstrålingen mirakuløst.

I dag er kollagen veldig raskt utarmet. Sigarettrøyk, luftforurensning og kjemikalier i kosmetikk, som også kan være den skjulte årsaken til akne, ødelegger kollagen enkelt og gjør det ubrukelig.

Sollys virker på huden på samme måte, spesielt hvis du mangler naturlige solkrem vitaminer for akne, som vitamin A og E.

Kollagen er dannet i kroppen med aminosyrene glycin og prolin til prosollagen - forløperen av kollagen. Da er kollagenet selv skapt. Den består av triader av aminosyrer, hvorav glycin, prolin og lysin er nødvendigvis tilstede.

Uten C-vitamin kan disse aminosyrene ikke fungere. Dens mangel fører til dannelsen av defekt kollagen, som følge av at huden blir svakere og akne oppstår.

Zinga i hundrevis av år forfulgte sjømennene i det britiske imperiet. Når det viste seg at dette er en enkel vitamin C-mangel, tok alle kapteinene på langdistanse-reise med seg en boks med sitrusfrukter.

Scurvy begynner med svakhet, deretter bløder tannkjøtt og stygge flekker på hendene vises. Tsinga uten riktig behandling slutter i døden på grunn av svakhet og ømhet i blodårene.

Hva har disse symptomene til felles? Alle er forårsaket av svekkelsen av strukturelle vev på grunn av forringelsen av kollagenproduksjon på grunn av mangel på vitamin C.

Selvfølgelig har akneeffekten ikke blitt kansellert. Huden sprer seg ikke i stykker, men det blir svakere foran mange trusler og som regel mindre attraktiv.

Dannelsen av en normal kollagenmatrise i epidermis er det første trinnet i sårheling, derfor bidrar kollagen også til helbredelse av spor av gammelt akne.

Kostholdskilder til vitamin C

Nå er den viktigste aknebehandlingen å følge et riktig kosthold. Selv med kronisk stress er en økning i vitamin C inntak en viktig behandlingsprioritet.

Det er nødvendig å spise et bredt utvalg av urteprodukter. I naturen er vitamin C nesten alltid funnet i frukt og grønnsaker, med unntak av noen sjømat som krabber, østers og laks.

Bær, epler, bananer og sitrusfrukter er gode kilder. Bær er mer tilgjengelige: jordbær, bringebær, brombær, blåbær, blåbær, tranebær.

Husk at organiske bær vanligvis inneholder betydelig flere vitaminer og antioksidanter.

I tillegg er bærene praktisk talt ikke infisert med plantevernmidler, hvorav mange har sterke inflammatoriske og hormonelle destruktive effekter som forårsaker akne.

Cruciferous grønnsaker, som brokkoli, er en enda bedre kilde til C-vitamin enn jordbær, og også spinat, blomkål, brusselspirer og løvkål.

Du må imidlertid huske at innholdet av vitaminer i grønnsaker kan reduseres når feil forberedt. Det er kjent at koking ødelegger vitamin C og alle næringsstoffer går inn i vannet, som vi drenerer.

Den beste måten å lage grønnsaker med bevaring av alle vitaminer er å dampe.

Poteter inneholder en anstendig dose av vitamin C. For eksempel inneholder en typisk servering på 400 gram sjetonger 128% av det daglige inntaket av vitaminer. 100 g oransje inneholder 88%, 100 g clementin - 81% og 100 g mandariner - ca 50%.

C-vitamin for akne med antibiotikabehandling

Askorbinsyre har en støttende rolle i behandlingen av akne, spesielt ved hjelp av tetracyklin antibiotika.

Tetracyklin og dets analoger, for eksempel minocyklin og doxycyklin, brukes ofte til å behandle akne, fordi de er effektive mot akne-forårsaker bakterier som P. acnes og Staphylococcus epidermis.

Imidlertid har disse tetracyklin-antibiotika en felles bivirkning: de gjør huden lysfølsom. Dette betyr at sannsynligheten for hyperpigmentering øker.

Tetracyklin antibiotika forårsaker også flekker av det myke vevet i huden, tennene, beinene, og selv skjoldbruskkjertelen kan forandre fargen.

Fordi hyperpigmentering skyldes en oksidasjonsreaksjon, forhindrer antioksidanter som vitamin C denne bivirkningen.

Denne teorien ble bekreftet av en studie publisert i tidsskriftet Estetisk og rekonstruktivt tannlege i 2007, hvor det ble oppdaget at tilsetningen av askorbinsyre kan forhindre hyperpigmentering forårsaket av minocyklin.

Hvordan får du den riktige dosen vitamin?

Sunn mat inneholder selvsagt alle nødvendige stoffer for menneskekroppen. Men det er to problemer.

For det første er vitamin C-innholdet for lavt for å få maksimal fordel for aknebehandling. Geiter syntetiserer 100.000 mg per dag under stress. Det er anslått at forhistoriske mennesker spiste opp til 1000 mg per dag med et tropisk diett rik på frukt.

For det andre har vitamin C-nivåene i frukt og grønnsaker gått ned siden midten av det 20. århundre. En analyse fra Kushi-instituttet viste at i 12 forskjellige grønnsaker ble gjennomsnittlig nivå av vitamin C redusert med 30% mellom 1975 og 1997.

Det ble funnet at blomkål inneholder 40% mindre vitamin C sammenlignet med 1975. Løk mistet 36%, kål 31,9% og vannkress 45,6%.

Hvordan kan en normal person få nok til å kurere akne?

Nå selger de en mengde kosttilskudd, for eksempel camu-camu. En teskje eller ca 5 gram inneholder mer enn 600 mg (mer enn 1000% av den anbefalte daglige dosen).

I tillegg er det et naturlig vitamin C, som beholder alle enzymer som er nødvendige for absorpsjon i fordøyelsessystemet. Cama-Camu pulver inneholder også andre næringsstoffer: aminosyrer valin, serin og leucin, og antioksidanter gallisk og ellaginsyre.

Eller den samme askorbinsyren vil komme til din redning, selv om du ikke bør bli for bortført med den.

Rent ascorbinsyrepulver (C-vitamin) er en utmerket strategi for å forhindre akne og forbedre den generelle hudtonen.

Store doser på 1000 mg kan betraktes som trygge, siden overskudd av vitamin C utskilles gjennom urinen. Allan Smith ble injisert med 50.000 mg per dag, og han gjenvunnet fra svineinfluensa.

Men husk at i studier som viser bivirkninger, som hodepine, kvalme og oppkast, brukte et syntetisk additiv av askorbinsyre, og ikke naturlig vitamin C.

Før du utfører noen eksperimenter med kroppen din, bør du konsultere legen din.

Flere Artikler Om Typer Acne