Skrevet av: admin in Health 08.05.2018 0 48 Visninger

Molluskum contagiosum på ansiktet - årsaker, behandlingsmetoder og nyttige tips

Ikke-farlig, men svært ubehagelig hudsykdom kan oppstå i alle aldre. Når en smittsom mollusk blir diagnostisert på ansiktet, blir det en dom for de neste seks månedene. Tross alt, dette viruset lever vanligvis på overflaten av epidermis.

Alvorlige konsekvenser og uforutsette komplikasjoner kan ikke forventes, men fra estetikk og interne komplekses synspunkt lider alle kvinner av denne patologien. Er det noen måte å skjule denne kosmetiske feilen?

Molluscum contagiosum - en virusinfeksjon. Årsakene til disse sfæriske papulene på ansiktet er vanlige:

 • direkte kontakt med en allerede smittet person;
 • skitne hender;
 • sex med en bærer av viruset;
 • vann i bad, badstuer, bassenger;
 • svak immunitet
 • husholdningsforstyrrelser;
 • urenhet;
 • manglende overholdelse av personlig hygiene
 • dårlige miljøforhold.

Vanligvis er molluskum contagiosum på ansiktet sjeldent hos voksne. Men hvis det skjedde, må du kunne skille sykdommen fra andre lignende utbrudd i tid, noe som vil kreve en helt annen tilnærming. For å gjøre dette, trenger du minst litt å presentere et klinisk bilde av patologi.

Opprinnelsen til navnet. Et slikt interessant navn på sykdommen skyldes det faktum at vorter, som dannes i prosessen, er fylt med ostemasse. Så forskere har skjønt i mikroobjektene, som ligner på bløtdyr. Og smittsom - fordi den overføres hovedsakelig gjennom kontakt med peddler av viruset.

Neoplasmer kan vises på hvilken som helst del av ansiktet. Den mest berettigede smittsomme mollusk på øyelokk eller hake. De ser slik ut:

 • disse er knuder litt hevet over overflaten av epidermis;
 • avviker i en klar halvkuleform;
 • fargen er nesten den samme som den viktigste hudtonen, ofte litt rosa;
 • i midten av halvkulen, kan du se en liten depresjon, inntrykk;
 • Verdien kan være forskjellig: fra små (1 mm) til store (1 cm);
 • Når det trykkes, frigjøres en ostevann fra knutepunktet.

Særtrekkene av smittsom mollusk på ansiktet inkluderer følgende:

 • inkubasjonsperioden er fra 3 uker til 1,5 måneder;
 • mengden utslett er vanligvis fra 1 til 10;
 • smerte og ubehag leverer ikke;
 • bare når papulene er fylt med væske, kan det oppstå en liten brennende følelse og kløe;
 • effekter og komplikasjoner er fraværende;
 • i de fleste tilfeller forsvinner spontant etter seks måneder;
 • etter det må du regelmessig utføre forebygging, ellers kan viruset returnere.

På den ene siden er det godt at den smittsomme mollusk på huden ikke krever spesiell terapi, siden den forsvinner uten spor av seg selv. På den annen side, for å vente så lenge som seks måneder, til ansiktet er ryddet av disse ubehagelige, men smertefrie, vorter, er det svært lang tid. Derfor kan jeg ikke vente på å lære å behandle denne hudpatologien, hvis slike metoder allerede er kjent for moderne medisin.

Om diagnosen. Etter en visuell undersøkelse tar dermatologen vanligvis en biopsi av ansiktets hud for å forsikre seg om diagnosen og for å bestemme hvilken type (malign eller godartet) neoplasmaene har.

For ikke å vente på den spontane forsvinden av smittsom mollusk i ansiktet seks måneder senere, kan du registrere deg hos en hudlege for behandling av denne sykdommen. Det innebærer bruk av følgende teknikker.

 1. En rekke cauterization: kjemisk (hydrogenperoksid, jod, syrer, celandine), termisk (diatermokoagulering, laser, kryoterapi).
 2. Spray lidokain brukes som en bedøvelse.
 3. Fukortsin stopper videre spredning av smittsom mollusk i ansiktet.
 4. Legemidler som støtter immunitet, forbedrer kroppens motstand mot viruset - Viferon.
 5. Antivirale tabletter og salver.
 6. Klem innholdet med ytterligere skraping med Volkmanns skje.

På grunn av nøyaktighet, sterilitet og grundighet, er behandlingen av molluscum contagiosum på ansiktet best utført på sykehuset. Spesialisten vil gjøre alt som det skal. Det er bare at hjemme, ikke alle har nok ferdigheter til riktig å sette en plakett på huden for å lette den raskere fjerningen. Noen få nyttige tips om denne sykdommen vil tillate deg å bli kvitt det mye tidligere enn de deklarerte seks månedene.

Tilleggsinformasjon. Antibiotika for molluscum contagiosum er sjelden foreskrevet i ansiktet, men dette er mulig med tillegg av en sekundær infeksjon. Tetracykliner er oftest brukt.

Facet med smittsom mollusk i ansiktet ditt, må du finne en spesiell tilnærming til det slik at det ikke ødelegger ditt utseende for lenge. Tro meg: Med riktig behandling og skikkelig omsorg vil ingen virus ha en sjanse til å overleve. Og du trenger bare å følge noen regler og kjenne egenskapene i løpet av denne sykdommen.

 1. Molluskum contagiosum er en viral infeksjon, derfor er det immun mot antiseptika, inkludert grønne ting. Så prøv ikke å brenne den på en slik gammel måte.
 2. Formasjon i ansiktet tørker ikke og må ikke skade.
 3. Når du berører en smittsom bløtdyr, er det nødvendig så snart som mulig å utsette alle kontaktflatene for desinfeksjon, vask med såpe og vann.
 4. Noen ganger kan det virke som den smittsomme mollusk har forsvunnet helt, men hvis du ser nærmere, kan du se små plaketter på ansiktet. Så stopp aldri behandlingen halvveis.
 5. Ikke misbruk kosmetikk under sykdom. Ikke prøv å skjule papules med fundament, noe som kan provosere betennelse, en gang inne i plaketten.
 6. Badstuer, bad og solarium må overgis en stund.

Smittsom mollusk på ansiktet er langt fra uvanlig blant hudpatologier. I fravær av ubehag, forårsaker sykdommen fortsatt mye trøbbel. Først kompleksene på grunn av utseende. For det andre, en lang behandlingstid. Alt dette må godta og vente på forsvunnelse av virale neoplasmer med et så vakkert navn.

Molluscum contagiosum: årsaker, symptomer, behandling

Epiteliom er smittsom, epitalial bløtdyr, vass bløtdyr, som er akkurat det en smittsom bløtdyr kan kalles i medisin, som tilhører kategorien virussykdommer og er godartet. Symptomene på denne sykdommen er vanligvis uttalt, diagnosen er ikke vanskelig for en spesialist, og behandling kan utføres ved hjelp av offisiell medisin og folkemidlene.

Infeksjonsmetoder

DNA-inneholdende virus, som tilhører gruppen som inneholder koppeviruset, er årsaken til utviklingen av bløtdyrkontakt. Forskere legger til grunn at bare mannen er den naturlige bæreren av dette viruset, men det er sikkert at infeksjonsruten med molluskumkontagiosum er kontakt.

Det bør huskes at trusselen ikke bare er en allerede smittet person, men også husholdningsartikler, håndklær, sengetøy, klær, leker. Videre påvirker det DNA-holdige viruset av molluskum contagiosum mennesker i forskjellige aldersgrupper. Den mest omfattende spredningen av sykdommen under vurdering er registrert i barndommen, dersom barnet går på utdanningsinstitusjoner - barnehager, skoler og eventuelle barnegrupper, der det også kan forekomme et utbrudd av smittsom mollusk.

Hvis lokaliseringen av lesjoner i denne sykdommen hos voksne er i kjønnsområdet, er den seksuelle infeksjonsveien ganske reell.

Molluscum contagiosum - symptomer

Inkubasjonstiden for sykdommen som vurderes er variabel og kan vare fra 2 uker til 6 måneder. I denne perioden merker en allerede smittet person ikke noen endringer i helsen sin.

Etter inkuberingsperioden vises karakteristiske hudutslett - dette vil være det første og kanskje det eneste utprøvde symptomet på molluskum contagiosum. Karakteristiske trekk ved slike utslett:

 • har utseendet på halvkuleformede noder;
 • størrelsen på hver papule er relatert til størrelsen på pannhodet;
 • Papirets overflate er skinnende og glatt;
 • konsistensen av utslett er tett, fargen er gulaktig-rosa eller solid.

Etter hvert som sykdommen under utvikling utvikler seg, endrer utslett utseendet:

 • Papules øker i størrelse og kan nå størrelsen på en ert;
 • en depresjon dannes i midten av papulen;
 • Når man trykker på papirer, frigjøres en hvitt masse av halvflytende konsistens fra innrykkene.

Ekstremt sjeldne utslett i molluskum contagiosumfusjon, noe som resulterer i dannelse av flekker med en diameter på 2-3 cm.

Vennligst merk: ingen forverring av helsen i form av feber, kløe og brennende hud, svakhet eller hodepine, selv med store utbrudd blir ikke observert.

Utslett lokalisert til bløtdyrs contagiosum, oftest i pannen, nakken og øyelokkene, kan forekomme på baksiden av hendene, kjønnsorganene, lårets indre overflate. Det er ekstremt sjeldent for leger å fikse utslag på føttene (såler) og på håndflatene.

Diagnose av molluskum contagiosum

Svært ofte tar det utslag på kroppen for vannkopper eller vorter - legen må skille mellom disse patologiene, hvoretter det vil være mulig å starte behandling av smittsom mollusk.

Det er mulig å diagnostisere sykdommen i spørsmålet og uavhengig, i hvert fall i barndommen, kan foreldrene se for seg at det ikke er noen vannkopper. For å gjøre dette må du klikke på kantene på papulen og inspisere utløpet fra innrykket - med bløtdyrkonsummi, de har alltid en tett hvit farge og en halvflytende konsistens.

Det er bemerkelsesverdig at de smittsomme bløtdyrene oftest utvikler seg ved nedsatt immunitet - spesialisten vil definitivt foreskrive en fullstendig undersøkelse av pasienten for å identifisere hovedårsaken til en slik forstyrrelse i immunsystemet.

Behandling av molluscum contagiosum

I de fleste tilfeller forsvinner utslettet uavhengig innen 3-8 måneder. Derfor foreskriver legene ofte ikke noen medisiner hvis pasientens generelle helsetilstand tillater det. Kirurgisk fjerning av papiller utføres ofte:

 • flere punkteringer er laget på overflaten av papulen;
 • hele innholdet i papulen er skrapt med en skarp curette;
 • papul er behandlet med jod;
 • I 2-3 uker skal området av den fjernede papullen rengjøres daglig med kamferalkohol.

Vennligst merk: Selv om det var kirurgisk fjerning av papiller i flertallet, fortsetter ingen arr etter helbredelse.

Forresten, tillater legene selv fjerning av papiller av pasientene selv hjemme. Den eneste tilstanden - overholdelse av absolutt sterilitet. I intet tilfelle bør infeksjonen komme inn i åpnet papulat - forverring av tilstanden og utvikling av den purulente inflammatoriske prosessen kan ikke unngås.

Laser terapi og kryolyse

I tillegg til å skrape hver papule, kan legene tilby pasienten å gjennomgå en mer moderne behandling - laserterapi. Fordelene ved denne behandlingen er som følger:

 • prosedyrer er helt smertefri;
 • Laseren brenner ut papula helt uten å påvirke sunn hud;
 • praktisk talt ingen kontraindikasjoner;
 • Etter behandling forblir ingen arr.

Lasebehandling utføres på poliklinisk basis, krever ikke sykehusinnleggelse, og krever et behandlingsløp for å fjerne alle knuter.

Når det gjelder kryostoppdrift, er det verdt å nevne følgende egenskaper i prosedyren:

 • det er påvirket av flytende nitrogen direkte på patogenet av bløtdyrkontamiosum;
 • papules og alle spredte områder er frosset - spredning av utslett er forhindret;
 • ingen skade på huden under prosedyren er ikke forårsaket;
 • etter behandling blir arr og arr ikke dannet på papulesiden.

Kryodestruksjon innebærer ikke registrering av pasienten i en medisinsk institusjon - prosedyrene utføres på poliklinisk basis. I tillegg vil det ikke være noen endringer i den vanlige rytmen til pasientens liv.

Vennligst merk: Kirurgisk fjerning av papules i molluskum contagiosum er ikke for smertefullt, men sensasjonene er helt ubehagelige. Kryodestruksjon og laserterapi kan derfor være en utmerket metode for behandling av den aktuelle sykdommen i barndommen.

Generell terapi

Som en del av behandlingen av molluscum contagiosum, kan en spesialist også foreskrive ulike medisiner. Valget av spesifikke medisiner er avhengig av flere faktorer: hvor lenge sykdommen tar, hvilken tilstand er generelt helse, pasientens alder og mer.

Som regel foreskrives alle pasienter som er diagnostisert med infeksjon av bløtdyr, foreskrevet et kurs med immunforsterkende legemidler, kan antivirale midler velges.

Vennligst merk: i intet tilfelle kan ikke selvstendig foreta valg av medisiner - dette bør gjøre legen etter undersøkelse av pasienten.

Behandling av molluscum contagiosum ved folkemessige rettsmidler

Det er flere populære oppskrifter som vil bidra til å bli kvitt utslett i denne sykdommen. Men deres bruk må avtales med den behandlende legen - og diagnosen må gjøres riktig, og undersøkelser utføres.

Det mest effektive middel for behandling av sykdommen under vurdering fra kategorien "tradisjonell medisin":

 1. Grind et par hvitløksklær (i en blender eller på en fin rist), tilsett 30-50 gram smør (myk) til dem og bland alt grundig til en pastablanding er oppnådd. Påfør produktet til den berørte huden 2 ganger daglig. Tenk på at hvitløk kan forårsake brennende og jevn irritasjon i sunne områder av huden, så prøv å bruke dette verktøyet med stor forsiktighet.
 2. Gresset på et tog knuses og avkokes - til 100 g råmateriale 300 ml vann, kok i 3 minutter. Så bør buljongen infunderes i 60-90 minutter. Bare etter det kan du spenne det gjennom en sil eller flere lag av gasbind. Bruk avkok av toget som lotioner og for å gni papiller. Det er ingen begrensninger på antall prosedyrer per dag.
 3. Forbered en konsentrert løsning av kaliumpermanganat - det skal være en mørk lilla farge. Det fuktet med en bomullspinne og påført (cauterized) til papulen. Tenk på at etter at du har brukt kaliumpermanganat, kan det oppstå forbrenninger på huden - vær ekstremt forsiktig, behandle spesielt papulat, og skape det punktvis.

Du kan bruke noen planter som vil hjelpe på kort tid for å kvitte seg med papiller. For eksempel klipper juicen fra bladene på fuglkirsebæren godt med denne oppgaven (den klemmes og lagres på et kjølig mørkt sted) - en bomullspute er fuktet i den og huden behandles etter at knastene er fjernet. Videre kan dette middelet brukes i lang tid, opp til fullstendig helbredelse av alle sår.

Det anbefales ofte å bruke celandine juice til behandling av molluscum contagiosum - det brenner virkelig papules veldig bra, og bidrar til rask avlastning fra karakteristiske utslett. Men du trenger å vite at juice fra celandine refererer til giftige stoffer - hvis det blir misbrukt, vil behandlingen gi ytterligere lidelse til pasienten. For å unngå dette, husk følgende tre regler:

 • du må først sørge for at pasienten ikke er allergisk;
 • Påfør stiplet celandine juice til en bestemt papule;
 • utfør prosedyren med hansker.

Celandine juice kan tilberedes uavhengig, og du kan kjøpe alkohol tinktur fra denne fabrikken på apoteket - dette vil være en mulig løsning.

Det anses å være ganske effektivt og samle medisinplanter - det inkluderer gressgress, calendula blomster, enebær bær, bjørkeknopper, eucalyptusblad og furu knopper. For å forberede samlingen må du ta 3 ss hver komponent, bland alt grundig. Nå må du ta en spiseskje av blandingen, hell 300 ml kokende vann og la det stå i 20-30 minutter. Bruk en avkok av gresskolleksjon for å gnide lesjoner og inntak av 100 ml om morgenen og om kvelden.

Egenskaper ved behandling av molluskum contagiosum på kjønnsorganene

Hvis det karakteristiske utslettet dukker opp i regionen av de ytre kjønnsorganene, er det nødvendig å gjennomgå en spesifikk behandling. Først må legen finne ut om det er noen kjønnsinfeksjon. For det andre kan det ikke være spørsmål om noen kirurgisk inngrep. For det tredje er det mest hensiktsmessig å velge laserterapi eller kryoforstyring for behandling av en smittsom mollusk med lokalisering på de ytre kjønnsorganene.

Når det gjelder tradisjonell medisin i dette tilfellet, kan du bare gi en anbefaling - utfør hygieneprosedyrer (vaske bort) ved avkok av tog eller urtete, oppskriftene som er oppført ovenfor.

For mer informasjon om molluscum contagiosum hos barn, vil du motta en kort video gjennomgang av Dr. Komarovsky:

Forebygging av molluscum contagiosum

For å forhindre infeksjon eller spredning av sykdommen under behandling, bør man følge de følgende anbefalingene:

 1. Etter å ha besøkt badet, badstuen, svømmebassenget, treningsstudioet, følg nøye på tilstanden til huden, og hvis noen papiller vises, kontakt legehjelp umiddelbart.
 2. Unngå kontakt med personer som allerede har blitt diagnostisert med molluscum contagiosum. Hvis dette skjer i familien, skal pasienten tildeles et eget håndkle for å gi ham personlig hygiene, retter, sengetøy.
 3. Unngå promiskuøs samleie.
 4. Overvåk ditt eget immunsystem og, om nødvendig, ta et kurs med vitaminterapi.

Smittsomme mollusker - sykdommen er ganske farlig og krever nøye oppmerksomhet fra medisinske fagfolk. Du bør ikke prøve å finne oppskriftene selv, rådføre deg med dine bestemødre og venner - behandlingen av en smittsom mollusk er lang, derfor jo raskere diagnosen blir gjort og den profesjonelle behandlingen foreskrives, jo raskere blir pasienten helt frisk.

Tsygankova Yana Alexandrovna, medisinsk kommentator, terapeut av høyeste kvalifikasjonskategori

40,070 totalt antall visninger, 6 visninger i dag

Smittsom mollusk. Årsaker, symptomer, diagnose og behandling av patologi

Ofte stilte spørsmål

Nettstedet gir bakgrunnsinformasjon. Tilstrekkelig diagnose og behandling av sykdommen er mulig under tilsyn av en samvittighetsfull lege.

Molluskum contagiosum er en viral hudsykdom som bare påvirker de øvre lagene i huden. Dens forekomst i befolkningen er ganske stor på grunn av at viruset overføres ved hjelp av husholdningenes midler. Store konsentrasjoner av patogenet finnes i barnas sandkasser, og derfor utgjør barn av førskole- og grunnskolealder størstedelen av pasientene med dette viruset. Voksne i alle aldre er også berørt, og overføringsbanen deres blir blandet - kontakt-innenlandsk og seksuell. Inkubasjonsperioden for sykdommen ligger i området fra 15 dager til 3 måneder. Det er tilfeller av sykdommen etter 6 måneder fra infeksjonstidspunktet.

Diagnose av sykdommen i de fleste tilfeller ikke forårsaker vanskeligheter og er bare basert på utseende av hudlidelser. Hos pasienter med en god tilstand av immunitet er det kliniske løpet av en smittsom mollusk vanligvis en lunge med en uavhengig forsvinner av elementer etter 4-6 måneder. Det langvarige og kroniske løpet av sykdommen blir observert når hudlærene er infiserte eller sår igjen etter åpningen. Eldre pasienter er også utsatt for kronisk kurs på grunn av en reduksjon i levedyktigheten av deres immunitet.

Behandling av molluscum contagiosum er medisinering og kirurgi. Kombinasjonen av disse metodene fører til det beste resultatet. Anvendt og tradisjonell medisin, og ofte deres effektivitet er ikke dårligere enn tradisjonelle medisiner.

Forebygging av denne sykdommen er primær og sekundær. Primær forebygging er rettet mot å forebygge infeksjon, og sekundær - for å forhindre kroniskheten av den inflammatoriske prosessen.

Hudanatomi

Kunnskap om hudens anatomi er nødvendig for å forstå infeksjonsmekanismen for molluskum contagiosumviruset og dets videre utvikling.

Huden er det største organet i menneskekroppen. Den består av tre hovedlag - epidermis (overfladisk), dermis (mellomliggende) og subkutant fettvev (dyplag).

Den epidermis, i sin tur, består også av flere lag. Hoveddelen består av fire lag - basal, stikkende, granulær og overfladisk kåt. På håndflatene og føttene fortykker huden på grunn av det strålende laget, som ligger mellom det granulære og kåte laget. I øyelokkene er den tynneste huden, bestående av kun tre lag (det er ikke kornet og skinnende lag). I tillegg til cellene i de ovennevnte lagene er det mange pigmentceller i huden, makrofager (immunceller som gir ikke-spesifikk beskyttelse av kroppen) og nerveender. Det er ingen blodårer i epidermis, slik at cellene drives av transport av aminosyrer, glukose og fettsyrer fra det ekstracellulære væsken gjennom celleveggen.

Dermis består av to lag - papillær (overfladisk) og retikulær (dyp). Papillærlaget består av løs, løs bindevev som rager inn i epitelet i form av papiller, og øker kontaktområdet mellom lagene. Denne funksjonen lar deg forhindre intradermale brudd når den er sterkt strukket, og også for å forbedre leveringen av næringsstoffer til epidermis. Hver papilla inneholder sin egen arteriole, som grener rikelig inn i flere kapillærer. Ved siden av arteriole er ett eller to venules som samler blod rik på nedbrytningsprodukter og karbondioksid. På bunnen av papillærlaget er tette arterielle og venøse nettverk, som ved hjelp av større fartøy kommuniserer med resten av blodbanen.

Maskelaget av dermis er dypere papillært og er dets mekaniske støtte, siden det består av tett, uformet bindevev. Plassen mellom bindevevsfibrene er fylt med en amorf substans som gir styrke til hele strukturen.

Subkutant fettvev eller hypodermis består hovedsakelig av fettvev, organisert i lobuler. Den inneholder et lite antall blodkar og er ganske mobil. Hovedfunksjonene er termoregulering, forebygging av mekaniske skader på indre organer og et energikort.

Forårsakende middel for molluskum contagiosum

En slik sykdom som en smittsom bløtdyr er forårsaket av et virus av smittsom mollusk fra poxvirusfamilien. Det er 4 typer av dette viruset - MCV-1, MCV-2, MCV-3, MCV-4. Den vanligste stammen av MS-1. For stamme MSV-2 er seksuell overføring mer karakteristisk, samt overføring gjennom vannreservoarer under bading. Dette patogen er bare farlig for mennesker, det vil si, dyr kan ikke bli syk av dem, men de kan være bærere.

Inntrengningen av viruset i huden skjer med direkte kontakt med den, og denne prosessen tar litt tid. Tidlig behandling med antiseptiske midler eller bare å vaske det forhindrer ofte infeksjon. Men hvis viruset har kommet inn i epidermis, multipliserer det i epitelceller av dets basale og granulære lag. Når det reproduserer, fyller det det indre rommet av vertscellen, bruker energi- og plastressursene på egen gjengivelse. Når disse ressursene går tomt eller hele ledig plass i vertscellen er fylt, ødelegger viruset det fra innsiden, går inn i det ekstracellulære rommet og infiserer de omkringliggende friske celler.

Dermed, etter hvert som antall virale legemer øker, vokser sykdomsfokuset. De ødelagte cellene samler seg inne i ilden i form av en ostemasse eller hvit vokslignende masse. Hvis dette fokuset ikke er skadet, går ikke viruset utover det. Etter noen uker fra infeksjonstidspunktet utvikles spesifikke immuniteter mot viruset av bløtdyrkontamiosum, som gradvis ødelegger ilden (e), noe som fører til fullstendig gjenoppretting. Dessverre er immunitet mot dette patogen ustabil, så tilfellene med re-infeksjon noen gang etter behandlingen er ganske vanlige.

Hvis viruset går utover fokuset og sprer seg til det omkringliggende friske vevet, vil det etter en stund føre til at det oppstår nye lesjoner på nærliggende hudområder.

Også, hvis viruset ikke møter anstendig motstand fra immunforsvaret, øker reproduksjonshastigheten betydelig. Samtidig øker størrelsen på utbruddene. Jo større utbruddsstørrelsen er, desto tynnere blir veggen, og dermed, jo høyere er risikoen for brudd og spontan spredning av viruset til omgivende vev og gjenstander.

Symptomer på molluskum contagiosum

Symptomer på bløtdyrkontamiosum er ganske gjenkjennelige. Fokuset på infeksjon er i utgangspunktet små papules (2-4 mm), av en halvkuleform, kjøttfarget, litt tøff over hudflaten. De kan skinne litt eller være mer rosa i farge enn omgivende vev. Noen ganger vokser de et tynt bein. Når de vokser, når de størrelser opp til 1 cm i diameter og får en karakteristisk funksjon - en liten depresjon i midten. Gjennom dette hullet med trykk frigjøres hvitaktig osteemasse. I noen tilfeller foci fusjonen, danner konglomerater opp til 2 - 3 cm i diameter. Vanligvis er det fra 1 til 2 til 10 hudskader på kroppen.

Fra utseende til modning av fokus av smittsomme bløtdyr, går et gjennomsnitt på 2 til 4 uker. I løpet av denne tiden føler pasienten ikke helt noe annet enn en kosmetisk defekt. Ved å binde en bakteriell infeksjon til molluskskallet får man en mer uttalt inflammatorisk prosess, noe som kan forårsake mild eller moderat kløe. Sårhet er vanligvis fraværende.

Ovennevnte beskrivelse av foci av en smittsom mollusk er klassisk. Imidlertid er det også atypiske varianter av sykdomsforløpet.

Hva ser en smittsom skalldyr ut i forskjellige deler av huden?

Skader på øyelokkene med molluscum contagiosum

Øyeblikkets nederlag av smittsom bløtdyr observeres hovedsakelig hos barn og hos voksne i 20-25 år. Formen av sykdommen i dette tilfellet er oftere miliær, på grunn av den lille tykkelsen av epidermis. Mekanismen for infeksjon kontakt-husholdning - gjennom skitne hender.

På øvre og nedre øyelokk er det mange foci som ikke er større enn 2 til 3 mm i størrelse med en karakteristisk depresjon i midten. Svært sjelden ligger disse lesjonene på beinet.

Skader på huden av en smittsom mollusk

Skader på decollete og aksillære områder med bløtdyrkontakt

Skader på magesekken, perineum og kjønnsorganer med smittsomme skalldyr

Skader på smittsomme bløtdyr i huden på hender og føtter

Infeksjonen av føtter, hender og fingre i hender og føtter med smittsom mollusk forekommer først og fremst ved infeksjon i hjemmet eller i infeksjon av smitte fra kjønnsområdet, hvor viruset har hatt samleie. I rettferdighet skal det bemerkes at den omvendte sekvensen også oppstår, hvor forekomsten av infeksjonsfokus i lysken oppstår etter at smittsomt bløtdyrvirus er satt inn der fra hendene på hendene.

Formen på hudelementene av bløtdyrkontamiosum i disse lokaliseringene er som regel typisk. Noen ganger er det foci, formet som vorter med merket hyperkeratose.

Diagnose av molluskum contagiosum

Diagnose av smittsom bløtdyr vanligvis ikke forårsaker vanskeligheter, på grunn av det ganske karakteristiske utseendet av kutane elementer. Imidlertid er enkelte former for bløtdyrkonsummi vanskelig å skille fra flate vorter eller akne. Giant foci av molluscum contagiosum kan eksternt forveksles med keratoacanthoma (godartet epithelial tumor). Små foci er noen ganger vanskelig å skille fra miliums (hvit akne, prosyanka, miliære cyster).

For å klargjøre diagnosen, blir den forventede formasjonen komprimert fra sidene. Hvis en ostemasse blir utsendt fra toppen, så er det i 99% av tilfellene en fordel for en smittsom mollusk. Hvis utslipp ikke oppstår, bør toppen av lesjonen åpnes forsiktig med en steril skalpell eller nålespiss. For en mer nøyaktig diagnose bør den utgitte massen undersøkes under et mikroskop. Hvis degenerative epitelceller med store inneslutninger (Lipschutz corpuscles) i deres cytoplasma (den flytende delen av cellen som omgir kjernen) finnes i smeten, favoriserer dette mønsteret molluscum contagiosum. Hvis smøret inneholder overveiende immunceller eller annet innhold, er diagnosen sannsynligvis en annen sykdom (akne vulgaris, spesifikke granulomer, vorter, etc.).

En annen metode for diagnosering av bløtdyrs-contagiosum er PCR (polymerasekjedereaksjon) med markører som svarer til dette patogenet. Det undersøkte stoffet i dette tilfellet er innholdet i kjelen. Denne metoden er ekstremt nøyaktig og lar deg endelig bestemme årsaken til sykdommen, men den brukes ganske sjelden, bare i kontroversielle tilfeller på grunn av den relativt høye prisen.

Hvis diagnosen bløtdyrkontamiosum er utelukket, bør du se etter en annen grunn for utseende av kutan dannelse. For å oppnå dette målet er den mest pålitelige metoden histologisk undersøkelse, i hvilken del eller hele formasjonen umiddelbart fjernes, hvorpå den fryses, behandles med spesielle reagenser og finskåret. Deretter farger hver seksjon med forskjellige farger for en klarere identifisering av visse vev. Deretter etablerer patologen den endelige diagnosen i henhold til strukturen av vevene og formen av de kutane cellene.

Hvor er lesjonene smittsom mollusk?

Manifestasjoner av molluscum contagiosum på kontaktens husholdningsvei

Ved kontakt innenlands infeksjonsrute er smittsom bløtdyr hovedsakelig plassert på armer, ansikt og øvre halvdel av kroppen. Antallet av elementer kan nå 10, men vanligvis er de ikke mer enn 4 til 5. Noen ganger vises foci på slimhinnene i øyelokkene, nesen og munnen, og også på øyelokkens hud. Sykdommen kommer inn i slimhinnene ved manglende overholdelse av regler om personlig hygiene.

Manifestasjoner av molluscum contagiosum under seksuell overføring

Når seksuell smitteutbrudd ligger hovedsakelig på kjønnsorganene og tilstøtende vev. Således, med ubeskyttet seksuell kontakt hos menn, kan utslett være på kroppen og pennens hode, på testikler, på pubens hud, i femorale folder, i perineum og til og med i gluteal-foldene. I noen tilfeller strekker utslaget til den nedre delen av kroppen hovedsakelig på frontflaten. Hvis en kondom ble brukt under samleie, er sannsynligheten for kontakt med molluskumkontagiosum på penis lav, men de omkringliggende vevene påvirkes i samme grad.

Ved seksuell infeksjon av kvinner med smittsomme skalldyr er mønsteret av utseendet av utslett det samme som menns. Når ubeskyttet samleie påvirker slimhinnen i skjeden, livmorhalsen, epitelet av den lille og store labia, perineum, pubis, lårben og gluteale folder. Ved ukonvensjonelle seksuelle kontakter kan foki av en smittsom mollusk forekomme på slimhinnet i rektum og perianal regionen, så vel som i munnhulen. Følgelig reduserer bruken av kondom betydelig risikoen for slimhinnets lesjoner.

Blandet lokalisering av utslett av bløtdyrsutslett

I praksis er det ofte tilfeller av fragmentert lokalisering av lesjoner, når de opptrer jevnt i hele kroppen. Dette skyldes oftest spontan åpning av lesjonene eller forsettlig åpning av dem uten å følge asepsisreglene. Faktum er at innholdet i hudelementene av bløtdyrkontamiosum er ekstremt smittsomt. Det er nok for ham å komme seg til de nærliggende sunne områdene i huden, selv i ubetydelige konsentrasjoner, og etter en tid vil nye foci vises på dem.

Det er også verdt å merke seg at i en sunn organisme forsvinner utslett av en smittsom mollusk, hvis den ikke forstyrres, alene etter 4-6 måneder. Etter forsvinningen oppstår midlertidig immunitet i flere år. Etter denne perioden, eller når immuniteten svekkes, øker sannsynligheten for tilbakevendende sykdom igjen. Men hvis immuniteten i utgangspunktet reduseres, for eksempel i tilfelle HIV, kronisk stress eller etter langvarig systemisk bruk av glukokortikosteroider, kan sykdommen være mer aggressiv. Antall utslett øker fra 4 - 5 til 10 - 20 og mer. I stedet for foci av normal størrelse oppstår fuserende gigantiske foci, som ofte blir smittet og forårsaker ømhet med kløe. Nye foci vises raskt, mens gamle foci praktisk talt ikke er kurert på grunn av at immunitet mot patogenet ikke er utviklet eller ikke er tilstrekkelig.

Blir en bløtdyrpus smittsom behandlet med medisin?

Smittsom mollusk behandles med medisiner. Det skal imidlertid bemerkes at slik behandling er ufullstendig. Den riktige tilnærmingen til behandlingen av denne sykdommen er den kirurgiske åpningen av lesjonen med den etterfølgende sanitære med antiseptiske midler. Det anbefales ikke å utføre slik behandling alene, på grunn av risikoen for utilsiktet spredning av smitte til sunt vev. For å unngå en slik komplikasjon, for behandling av molluscum contagiosum, bør du kontakte en spesialist, det vil si en hudlege.

Men hvis det av en eller annen grunn ikke er mulig å søke kvalifisert hjelp, kan behandlingen kun utføres ved bruk av medisiner. Behandling av molluskum contagiosum utføres bare av lokale doseringsformer, det vil si salver, kremer, løsninger og infusjoner. Systemisk bruk av medisiner for ukompliserte former av sykdommen er ikke berettiget, fordi viruset bare er i epitelet og er fraværende i blodet.

Antivirale legemidler, samt desinfeksjonsmidler og antiseptika, er blant de vanligste gruppene medikamenter for behandling av manifestasjoner av en smittsom mollusk. I tillegg til de nevnte stoffene, brukes også stoffer fra andre grupper, men deres effektivitet er vanligvis ikke høy, og de er foreskrevet utelukkende i forbindelse med hovedgruppene.

Behandling av molluscum contagiosum med antivirale legemidler

Behandling av smittsomme bløtdyr manifestasjoner følger visse prinsipper. Deres bruk bør utelukkende være lokal. Systemisk bruk gir kun mening til pasienter med alvorlig svekket immunitet. Forberedelser velges, konsentrasjonen av aktive stoffer der maksimalt, for å trenge inn i de dypere lagene av huden, hvis lesjonene ligger på huden på stammen, lemmer og ansikt. For behandling av lesjoner som vises på slimhinnene, velg den vanlige konsentrasjonen av den aktive substansen.

Følgende antivirale medikamenter brukes til å behandle manifestasjoner av bløtdyrkontamiosum på huden på stammen, lemmer og ansikt:

 • krem / salve acyclovir 5%;
 • tebrofen salve 5%;
 • oksolinsalve 3%;
 • Viferon salve 40000 IE / g, etc.
Følgende antivirale legemidler brukes til å behandle manifestasjoner av molluskum contagiosum på hud og slimhinner i øyelokkene, munnhulen og kjønnsorganene:
 • acyclovir øyesalve 3%;
 • Tebrofen salve 0,5% (øye) og 2% (for andre slimhinner).
For å oppnå en terapeutisk effekt, er det nødvendig å anvende ovennevnte salver eller kremer på de berørte flater med et tynt lag fra 2 til 4 ganger om dagen i minst 2 til 3 uker. Det er forbudt å gni narkotika for å unngå å ødelegge lesjonens integritet og spredning av infeksjon til sunn hud.

Det bør også bemerkes at parallell behandling med antivirale legemidler, lokale desinfeksjonsmidler og antiseptika er tillatt. For det første påføres desinfeksjonsmidler og antiseptika, og etter at de er tørket, blir antivirale midler påført.

Behandling av molluscum contagiosum med desinfeksjonsmidler og antiseptika

Desinfeksjonsmidler og antiseptiske midler brukes også aktivt i behandlingen av molluskum contagiosum. Deres effekt er overveiende overfladisk, og derfor er behandlingen rettet mot ikke å ødelegge fokuset, men for å forhindre komplikasjoner og spre infeksjonen til friske vev, mens immunitet vil ødelegge det på egen hånd. Preparatene av denne gruppen brukes hovedsakelig på huden, men ikke på slimhinner.

Følgende desinfeksjonsmidler og antiseptika brukes til å behandle manifestasjoner av molluskum contagiosum:

 • Betadin salve 10%;
 • alkoholoppløsning av jod 2%, 5%;
 • alkoholløsning av briljantgrønne 1%, 2% (briljantgrønn);
 • metylenblå 1% vandig løsning (blå);
 • fukortsin;
 • alkoholoppløsning av borsyre 3%;
 • lapis blyant med sølvnitrat, etc.

Disse legemidlene brukes utelukkende lokalt 3-4 ganger om dagen for hele tiden, til fullstendig helbredelse av fokuset på bløtdyrkonsumet forekommer. Dermed kan behandling med desinfeksjonsmidler og antiseptika uten å forsøke åpne hudelementene vare i flere måneder.

Fordelen er gitt til tykke legemidler (salver og kremer) på grunn av en lengre effekt, men hvis de ikke er tilgjengelige, brukes også løsninger (vann og alkohol) med hell. For barn velger vandige løsninger på grunn av lavere smerte når de påføres huden. Etylalkohol har ingen effekt på viruset av en smittsom mollusk, men tørker huden over infeksjonskilden.

Nesten alle preparater fra denne gruppen blir lett kombinert og erstattet med hverandre med unntak av en lyapisny blyant som inneholder sølvnitrat. I kontakt med andre desinfeksjonsmidler og antiseptiske midler, dekomponerer de hverandre, og den terapeutiske effekten forsvinner.

Andre legemidler til behandling av molluskum contagiosum

Andre legemidler til behandling av molluskum contagiosum inkluderer antibakterielle stoffer, immunomodulatorer, dermatotrope stoffer og, om nødvendig, midler til symptomatisk behandling (antipruritiske midler).

Antall medikamenter fra forskjellige grupper for behandling av bløtdyrkontamiosum inkluderer:

 • levomekol;
 • sinaflana;
 • izoprinozin;
 • allomedin;
 • zinerite og andre
levomekol
Levomekol er et kombinasjonsmedikament som inneholder et antibiotikum, kloramfenikol (levomycetin) og et antimikrobielt middel, metyluracil. Etter påføring på såroverflaten har legemidlet en bakteriedrepende og antiinflammatorisk effekt, samt fremmer vevshelingsprosesser. Følgelig er legemidlet foreskrevet hovedsakelig for behandling av en bakteriell infeksjon som har slått seg sammen i en smittsom mollusk. Ved infeksjon av lesjonene i konjunktivalderen er tetracyklinsalve foreskrevet.

sinaflana
Dette stoffet tilhører gruppen av lokale glukokortikosteroider, i forbindelse med hvilken effekten består i en utprøvd antiinflammatorisk og antiallergisk virkning. Men ved tiltredelse av en bakteriell infeksjon bør dette legemidlet ikke foreskrives på grunn av høy risiko for å spre infeksjonen. I fravær av sinaflana kan den erstattes med analoger av effekten produsert (prednisolon salve, diprosalisk, etc.).

izoprinozin
Isoprinosin er en representant for immunostimulerende midler - legemidler som forbedrer kroppens uspesifikke motstand mot fremmede infeksjonsmidler. Dermed eliminerer dette stoffet den viktigste tilstanden som bidrar til forekomsten av smittsomme mollusk manifestasjoner - svak immunitet.

Allomedin
Allomedin er et stoff som tilhører gruppen dermatotropiske legemidler som har en bred antiviral og antiinflammatorisk effekt. Det kan brukes både til intakte lesjoner og til bunnen av såret, gjenstår etter kirurgisk fjerning av lesjoner.

Zinerit
Zenerit er et kombinasjonsmedikament bestående av et antibiotikum, erytromycin og sinkacetat. Dette legemidlet er plassert som et effektivt anti-akne-middel, men det er også vellykket brukt for manifestasjoner av molluskum contagiosum av mild til moderat alvorlighetsgrad.

Hvordan fjernes smittsomme mollusker?

Den tradisjonelle metoden for å fjerne manifestasjoner av molluskum contagiosum

Med den tradisjonelle metoden for å fjerne manifestasjoner av en smittsom mollusk, først og fremst blir fokus og området rundt huden behandlet med antiseptiske midler. Vanligvis brukes 96% alkohol og betadin eller 5% alkoholoppløsning av jod til dette formålet. Ved hjelp av anatomiske pinsetter (med rette og parallelle grener) senteres forsiktig forsiden fra sidene til en massemasse frigjøres fra navlestrengningen på overflaten. Hvis det ikke forekommer utvelgelse av disse massene med moderat kompresjon, så krysses spissen av ilden forsiktig med en steril skalpell eller spissen av en injeksjonsnål. Anestesi i dette tilfellet utføres ikke, fordi prosedyren er praktisk talt smertefri. Etter denne manipulasjonen vil utgivelsen av hvit masse fra fokuset oppstå med det minste trykket på det.

Det neste trinnet er den fullstendige rengjøringen av kjelen fra ostens utslipp. For det første frigjøres den maksimale mengden tykk sekresjon ved å trykke på herden fra sidene. Når utslippet stopper, blir rester av de nekrotiske massene ekstrahert fra bunnen av det resulterende øm med en liten curette. Det skraver også en liten mengde sunt vev fra bunnen av ilden for å fjerne parietale celler som er berørt av viruset.

Den siste fasen er introduksjonen av antiseptiske løsninger i såret, etter at lesjonen har blitt åpnet. Den mest brukte alkoholen eller vandig løsning av jod, men ikke mindre effektivt, kan du bruke Zelenka, metylenblå eller fukortsin. Det er nødvendig å behandle sårene med disse løsningene to ganger om dagen i de første 5-7 dagene, og deretter en gang daglig til sårene er helt helbredet.

Denne metoden er definitivt mer effektiv enn å behandle manifestasjoner av en smittsom bløtdyr bare med medisiner, siden det fører til en kur meget raskere. Ved bruk etter 2-3 uker forsvinner alle spor av sykdommen, mens behandlingen med en strengt medisinsk tilnærming forsinkes i flere måneder. Men ikke uten feil. Den mest signifikante av disse er den relativt høye sannsynligheten for arrdannelse på stedet for de tidligere lesjonene. Jo større lesjonens størrelse er, desto større er sannsynligheten for arrdannelse og dens størrelse. Dessuten øker størrelsen på arret ved inngrep av en bakteriell infeksjon under behandlingen.

Moderne metoder for å fjerne manifestasjoner av molluskum contagiosum

Hovedforskjellen mellom moderne metoder for smittsom bløtdyr fjerning fra den tradisjonelle metoden er den mindre grad av vevskader og som et resultat den lavere sannsynligheten for arrdannelse. Med andre ord forfølger vitenskapen i dette tilfellet kosmetiske formål.

Moderne metoder for fjerning av manifestasjoner av molluskum contagiosum inkluderer:

 • laser terapi;
 • electrocoagulation;
 • kryoterapi;
 • ultralyd terapi.

Laser terapi (laserfjerning)

Fjernelsen av manifestasjoner av en smittsom mollusk av en laser utføres ved å dirigere virkningen av en fotonstråle med en viss bølgelengde på infeksjonsstedet. Bredden på strålen kan nå tiendedeler av en millimeter, noe som definitivt har en positiv effekt på det kosmetiske aspektet av operasjonen. I tillegg, når du kontakter en laser, brenner fokusvevet øyeblikkelig, og derfor reduseres risikoen for blødning. Under påvirkning av høye temperaturer blir de fleste virioner (den strukturelle delen av molluskum contagiosumvirus) ødelagt, og sannsynligheten for en utilsiktet spredning av infeksjonen til omkringliggende friske vev reduseres.

En annen fordel med denne metoden for å fjerne molluskum contagiosum er nesten fullstendig smertefrihet, så denne metoden anbefales for barn. Siden metoden ikke er i kontakt, er risikoen for infeksjon med saminfeksjoner (hepatittvirus, HIV, etc.) på grunn av utilstrekkelige behandlingsverktøy nesten null.

elektrokauterisering

kryoterapi

Med kryoterapi menes fjerning av smittsomme bløtdyr manifestasjoner med flytende nitrogen. Prosedyren i seg selv er smertefri og varer som regel ikke mer enn 10-15 minutter. Men noen timer etter det utvikler aseptisk betennelse på arenaen, noe som er mer uttalt, desto bredere og dypere blir kulden påvirket. Smerte er sterkere, jo mer uttalt den inflammatoriske prosessen. I forbindelse med de ovennevnte funksjonene, er denne metoden for å fjerne foci av en smittsom bløtdyr ikke anbefalt til bruk på barn.

Fordelen med denne metoden er at den ikke er i kontakt, og dermed de lave sjansene for infeksjon med hepatitt B- og C-virus, HIV, etc.

Ultralyd terapi

Ultralydterapi, mer presist bruk av en ultralydkniv for å fjerne manifestasjonene av en smittsom mollusk, er en av de mest moderne metodene i dermatologi og kirurgi generelt. Ved hjelp av apparatet "Surgitron" er det mulig å generere konsentrert ultralydsstråling, som gjør det mulig å skjære vevet svært nøye. Bredden på snittet til dette verktøyet når flere mikron (en tusen millimeter), slik at ultralydkniven først og fremst brukes til å oppnå en god kosmetisk effekt av operasjoner. Jo tynnere snittet blir, desto raskere blir helingen, og det mindre arrvævet dannes.

Forebygging av molluscum contagiosum manifestasjoner

Primær forebygging av molluskum contagiosum manifestasjoner

Den første regelen for å forebygge smittsom molluskvirusinfeksjon er personlig hygiene. På den innenlandske infeksjonsruten er det nødvendig å vaske hender med såpe etter kontakt med bakken og særlig sand fra barnas sandkasser, siden det er i sandkasser for massebruk at høye konsentrasjoner av dette patogenet er notert. For å forebygge sykdom hos barn anbefales det å la dem spille egne, selvfremstillede sandkasser, som bare friske barn spiller. Hvis dette ikke er mulig, anbefales det at barnet kalles for seg selv så ofte som mulig, og å tørke hendene grundig med kluter som inneholder antiseptiske midler. Du må også spenne barnet for å berøre deg med skitne hender, spesielt ansikt, nakke og overkropp. Du bør også svømme i bevist reservoarer, og bedre i bassengene. Havvann, dessverre, forårsaker heller ingen skade på viruset av bløtdyrkonsum.

Forebygging av seksuell infeksjonsvei er vanskeligere. Den ligger i den nøyaktige selektiviteten til den seksuelle partneren, fordi selv ved bruk av barriere metoder for prevensjon (kondomer), er det fortsatt høy risiko for å spre smittsom mollusk fra en syke til en sunn.

Sekundær forebygging av manifestasjoner av molluskum contagiosum

Med hensyn til sekundær profylakse, anbefales det å kontakte dermatologen så snart som mulig dersom det er mistanke om et smittsomt bløtdyrsvirus. Jo raskere sykdommen er diagnostisert, desto raskere behandling kan foreskrives. Behandling av flere små lesjoner er mye lettere og i siste instans mer effektiv enn å behandle kompliserte former av infeksjonen i lang tid og med varierende suksess. Jo raskere en person fjerner manifestasjoner av bløtdyrkontamiosum, jo ​​mindre sannsynlig spredningen av patogenet til de omkringliggende vev og husholdningsartikler. Dermed forhindrer tidlig diagnose og kur av sykdommen sin spredning til sunt vev og dannelsen av et epidemiologisk fokus der andre mennesker kan bli smittet.

Hvordan behandle molluscum contagiosum hos barn?

Behandling av molluscum contagiosum hos barn er generelt lik den hos voksne, men det har noen særegenheter.

Først av alt må du huske at barn er av forskjellige aldre. Vanligvis lærer de å bevisst tåle smerten, fra begynnelsen av å gå inn i skolen, så omtrentlig fra 6 til 7 år gamle barn kan bli behandlet som voksne. I de fleste tilfeller er fjerningen av smittsom mollusk praktisk talt smertefri. Barnet må imidlertid være forberedt på det faktum at det kan være litt smertefullt, men etter det vil han fullt ut gjenopprette. Vanligvis er slik trening nok til at barnet frivillig er enig i behandlingen.

Det anbefales sterkt at du ikke behandler barn alene hjemme. Det er best å konsultere en hudlege. Det er flere grunner til dette. Den viktigste er den høye risikoen for feilaktig fjerning av fokuset, med det resultat at patogenet kan forbli på bunnen og deretter spre seg til sunne hudområder dersom de aseptiske og antiseptiske regler ikke følges.

I tillegg bør barn ikke bare behandles med salver og kremer. I forbindelse med hyperaktivitet skader barn ofte ubevisst lommene på smittsom mollusk, noe som forårsaker spontan åpning, suppuration og spredning av infeksjon. Derfor, når en lesjon oppstår, bør den fjernes så snart som mulig fra en kvalifisert spesialist.

For å fjerne hudelementer i molluscum contagiosum hos barn, brukes både den tradisjonelle metoden og de moderne metodene.

Den tradisjonelle metoden innebærer å åpne toppen av ilden og deretter klemme innholdet på bomullsull med pinsett. Bunnen av de resulterende sårene skrapes forsiktig. Før prosedyren og etterpå behandles senteret og huden rundt det med antiseptiske legemidler.

Moderne metoder for fjerning av molluskum contagiosum blir også aktivt praktisert på barn. Fjerning av foci ved laser og ultralyd regnes som den mest smertefri. Elektrokoagulasjon og kryoterapi (frysing med flytende nitrogen) hos barn i førskole og yngre alder praktiseres ikke på grunn av smerte i perioden etter prosedyren.

Hvordan behandle molluskum contagiosum hos gravide kvinner?

Behandling av molluscum contagiosum hos gravide følger de samme prinsippene som behandling av denne sykdommen hos andre pasientgrupper. Det er imidlertid noen spesielle aspekter ved behandling som må nevnes.

Under graviditeten gir den fremtidige morens kropp fosteret en betydelig del av sine egne ressurser, på grunn av at tilstanden til den gravide kvinnens helse ofte forverres. En av manifestasjonene av forverrende helse er en nedgang i immunitetens styrke. Som et resultat kan smittsom bløtdyrsinfeksjon føre til flere problemer enn andre pasientgrupper.
Oftere er det atypiske former av sykdommen med rask spredning av lesjoner på hele kroppen. Naturlig helbredelse av foci hos gravide tar også vanligvis lengre tid.

Hos gravide forekommer bakteriell infeksjon ofte på manifestasjoner av en smittsom mollusk. Gitt forekomsten av manifestasjoner, er det noen ganger nødvendig å systematisk foreskrive antibiotika og antihistaminer, som under graviditet ikke er veldig velkommen.

Spesiell oppmerksomhet bør tas på forekomsten av foci av bløtdyr som er smittsom i skjeden, på livmorhalsen og på de ytre kjønnsorganene. De må helbredes før fødselen, for å unngå infeksjon av nyfødte når de går gjennom fødselskanalen.

Med tanke på alle de ovennevnte egenskapene i løpet av en smittsom mollusk hos gravide kvinner, bør følgende konklusjoner gjøres:

 • En gravid kvinne bør daglig undersøke huden for å oppdage manifestasjoner av bløtdyrkonsum, spesielt hvis det er bærere av denne sykdommen i huset og det umiddelbare miljøet.
 • Hvis du finner den første foci, bør du umiddelbart konsultere en hudlege og fjerne dem så snart som mulig, forstyrre smitteutbredelsen.
 • Selvbehandling av denne sykdommen for gravide hjemme er ikke anbefalt, på grunn av høy risiko for å spre infeksjonen.
 • Behandling utelukkende med medisiner uten mekanisk oppløsning av fokus er ikke anbefalt, siden det er mye mindre effektivt og lengre på grunn av redusert immunitet.
 • Det er ekstremt viktig å besøke gynekologen i tid i prenatalperioden for tidlig påvisning av manifestasjoner av bløtdyrkontakt i fødselskanalen og dens rettidige behandling.

Hva er metodene for behandling av molluskum contagiosum hjemme (tradisjonelle behandlingsmetoder)?

Behandling av molluscum contagiosum hjemme anbefales ikke på grunn av risikoen for å spre infeksjonen til sunn hud og husholdningsartikler. Imidlertid, hvis det ikke er mulig å søke kvalifisert medisinsk hjelp, fjern så huden manifestasjoner av en smittsom mollusk så snart som mulig uten å vente på utvikling av komplikasjoner.

To relativt sikre metoder kan brukes til å fjerne smittsom mollusk. Den første metoden er å bruke celandine eller super clean. Den andre metoden er klassisk og involverer åpningen av infeksjonskilden og dens behandling med antiseptiske midler.

Fjerning av smittsomme bløtdyr manifestasjoner med et konsentrat av celandine eller superpurelle
Celandine tincture er et giftig stoff som bokstavelig talt brenner ut huden og noe annet mykt vev som det faller på. Superclean er et konsentrat av celandine, og har enda større aggressivitet mot vev.

For å fjerne fokus fra smittsomme bløtdyr, er bare en liten dråpe celandine ekstrakt tilstrekkelig. Vask en dråpe er ikke verdt det, du må vente til den tørker. Så et par dager senere krymper krympet og tørker. For små skader på 2-3 mm i størrelse er en dråpe tilstrekkelig. Hvis fokuset er større enn 2-3 mm, kan det være nødvendig med 2-3 dråper. Dråpene skal imidlertid ikke påføres umiddelbart, men med en pause på flere dager. Ved bruk av denne metoden, bør vi forvente utviklingen av den inflammatoriske prosessen i stedet for bruk av celandine. Med riktig dosering av stoffet, kan smerten være minimal eller fraværende helt. Vanligvis, pasienter som strever for å oppnå et raskt resultat, plasserer mer substans på huden, på grunn av hvilke smertefulle opplevelser er ganske merkbare.

Fjerning av smittsomme bløtdyr manifestasjoner ved den klassiske metoden
I den klassiske metoden for å fjerne manifestasjonen av en smittsom mollusk, bør man først og fremst behandle overflaten av ilden og det omkringliggende vevet med antiseptiske løsninger. Oftest bruker de for første gang en 5% alkoholoppløsning av jod og deretter 96% alkohol.

Etter behandling blir niduset forsiktig presset fra sidene med grenene til de anatomiske pinsettene før starten av ekstraksjonen fra navlestrengningen i midten av ostemassen. Hvis dette ikke skjer, bør du ikke presse hardt. I stedet tar du en kanyle fra en hvilken som helst steril engangs sprøyte og forsiktig avskåret spissen av molluscum contagiosa nidus, og gjenta deretter ekstruderingsprosedyren til de første bloddråpene vises. Mørk masse bør tas på bomull og i intet tilfelle for å hindre at det kommer kontakt med huden. Etter det, så langt som mulig, bør en antiseptisk løsning innføres rikelig i midten av hulrommet dannet (5% alkoholisk oppløsning av jod, betadin, fukortsin, zelenka, etc.). I løpet av de neste 5-7 dagene etter å ha åpnet ilden, bør den smøres med antiseptiske løsninger 2 ganger daglig, så for samme antall dager en gang daglig. Vanligvis er disse manipulasjonene nok til å kvitte seg med smittsom mollusk.

Hvordan behandle manifestasjoner av molluskum contagiosum på penis?

Teoretisk er ikke behandlingen av manifestasjonene av molluskum contagiosum på penis forskjellig fra det på noe annet sted. Men gitt de anatomiske egenskapene til dette organet, kan du velge noen mer foretrukne behandlingsmetoder.

På tidspunktet for behandlingen og inntil forsvinden av spor av fokus bør avstå fra samleie. Mer foretrukket er hurtige behandlinger, som involverer mekanisk eller kirurgisk fjerning av lesjonen.
Salver blir brukt sjeldnere, på grunn av den lange utvinningsperioden, hvor lesjonene ofte blir skadet og betent. Spesielt bruker vi den tradisjonelle metoden for å fjerne manifestasjoner av en smittsom mollusk ved å åpne den og deretter behandle sårene med antiseptiske midler.

Fra moderne metoder for å fjerne manifestasjoner av molluskum contagiosa på penis, brukes laser terapi, elektrokoagulasjon og ultralyd terapi (ultralyd kniv). Disse metodene fører til en fullstendig gjenoppretting i en periode på opptil to uker, og er smertefri og har nesten ingen postoperativ arrdannelse. Kryoterapi er vanligvis ikke praktisert fordi det forårsaker palpabel smerte.

Er oksifer salve og viferon salve effektiv i behandlingen av molluscum contagiosum?

Oksolinsalve og Viferon salve er definitivt effektive i behandlingen av molluskum contagiosum, men til tross for effektiviteten, blir disse stoffene sjelden brukt i praksis på grunn av den lange behandlingen.

Oksolinisk salve og viferon salve brukes hovedsakelig til å behandle neseslimhinnen under utbrudd av virussykdommer. Imidlertid har disse legemidlene tilstrekkelig antiviral effekt for å bekjempe molluskum contagiosumviruset. For en større effekt brukes doseringsformer med maksimal konsentrasjon av det aktive stoffet (3% oksolinsalve og Viferon salve 40 tusen IE / g).

Fordelen med denne metoden for behandling er ikke-invasiv, det vil si at det ikke er nødvendig å åpne lesjonen. Denne samme egenskapen er imidlertid også en ulempe, siden behandlingsvarigheten bare med lokale antivirale midler er fra 2 til 6 måneder, hvor fokuset kan øke eller spontant åpne, noe som fører til infeksjonsspredning og utseende av nye lesjoner.

Avslutningsvis skal det bemerkes at denne behandlingsmetoden kan brukes hos voksne hvis sykdomsfokus ligger i et område som ikke er utsatt for hyppig skade. Men hvis pasienten er et barn eller lesjonen er lokalisert i et traumatisk område (bra sone, armhulen, håndflatene, føttene, lysken), er det bedre å velge raskere metoder for behandling av smittsomme mollusk manifestasjoner.

Gjør cauterization av bløtdyr molluscum foci praksis?

Cauterization av molluscum smittsomme foci praktiseres. Videre utmerker seg kjemisk, mekanisk og fysisk (laser) moxibustion.

Kjemisk cauterization utføres med et ekstrakt av celandine, samt med en alkoholisk løsning av jod eller briljantgrønn. Disse stoffene fører til tørking av lesjonene i flere dager (i tilfelle av celandine) og i flere uker (i tilfelle en alkoholoppløsning av jod eller briljantgrønn).

Prosedyren med mekanisk cautery av manifestasjoner av en smittsom mollusk kalles elektrokoagulasjon. Med denne typen terapi, spiser instrumentets spiss (skalpel, sløyfe eller ball) opp til flere hundre grader ved hjelp av en elektrisk strøm i et delt sekund.
Deretter blir brannen utbrent, og i sitt sted forblir det et lite hulrom, som også behandles med antiseptiske stoffer og straks strammet med arrvev. Denne metoden er preget av høy effektivitet og liten smerte.

Fysisk cauterization av fokus av smittsomme mollusk innebærer ødeleggelse av en laser. Denne metoden, i motsetning til det ovennevnte, er kontaktløs og innebærer derfor reduserte risikoer for infeksjon med hepatittvirus, etc. på grunn av utilstrekkelig velbehandlede kirurgiske instrumenter. Smerter når du fjerner smittsom mollusk er minimal, så metoden er vellykket brukt selv i intime områder av kroppen.

Flere Artikler Om Typer Acne