Hydrogenperoksid brukes aktivt i ulike felt. Denne sterke oksidasjonsmidlet brukes i kjemi- og energiindustrien, i medisin, husholdning og kosmetologi. Bare ett "ekstra" oksygenatom gir peroksydmolekylet dramatiske forskjeller fra vannmolekylet, som uttrykkes i utseendet av spesielle egenskaper. På grunn av dette oksygenatom blir stoffet i stand til å gå inn i oksidative reaksjoner med andre forbindelser, dekomponerer dem i dets bestanddeler med frigjøring av fri oksygen.

Når kan jeg få en brenning med hydrogenperoksid?

Til hjemmebruk blir hydrogenperoksid solgt i apoteker som er ledig tilgjengelig, i form av en 3% løsning, hellet i glass eller plastflasker av forskjellige volumer. Væsken beholder sine egenskaper hvis den er inneholdt ved en temperatur ikke høyere enn 26 grader og ikke mer enn 2 år. Hvis du bruker det riktig, vil det ikke være uønskede konsekvenser. Imidlertid er det situasjoner der etter bruk av hydrogenperoksid forekommer hud og slimhinner.

Slike tilfeller er mulige dersom instruksjonene brytes, i henhold til hvilket dette oksidasjonsmiddel skal påføres. For eksempel når du overskrider konsentrasjonen eller et enkelt volum som påvirker det nødvendige overflatearealet. I tillegg kan brudd på lagringsforholdene også påvirke egenskapene til peroksid. Det bør bemerkes at hos mennesker med overfølsomhet i huden, dens allergiske humør eller tilstedeværelsen av hudsykdommer, selv i remisjonstrinnet, bør hydrogenperoksid til medisinske og kosmetiske formål brukes svært nøye. Det er bedre å erstatte det med alternative stoffer.

Denne oksidasjonsmidlet er mye brukt i hverdagen og bare eksternt:

 • for kosmetiske formål å lette håret;
 • for fjerning av flekker av organisk opprinnelse fra tekstilmaterialer;
 • for behandling av sårflater for å stoppe blødning og desinfisering;
 • å stoppe blødning fra nesen;
 • til behandling av festering sår, betennelse i munnslimhinnen (stomatitt) og tannkjøtt (gingivitt).

Ved å bruke hydrogenperoksid på riktig måte, er det mulig å gi utmerket desinfeksjon av eventuelle sår, siden midlet har en bakteriedrepende effekt, og også brenner skadede kapillærer, på grunn av hvilken liten blødning stopper. Fjernelse av elementer av pus, bakterier og nedbrytningsprodukter med fri oksygen (under peroxide-skummingen) hjelper den skadede huden eller slimhinnen til å regenerere raskere.

Graden av brannsår fra hydrogenperoksid

De fleste tilfeller av kjemiske forbrenninger forbundet med analfabeter bruk av peroksid er ikke for betydelig og ikke farlig for pasientens helse. Men i klinisk praksis er sjeldne tilfeller også beskrevet når brennstoffene nådde dype lag av huden og til og med muskelmasse. Slike statistikker tillater oss å dele brann i 4 grader:

 • Rødhet i huden eller slimhinner, smertefølelse ved berøring.
 • Hyperemi er ledsaget av hevelse, blister med klart innhold, følelsen av smerte blir permanent.
 • Brenningen påvirker de nedre lagene av dermis, huden dør nesten umiddelbart etter bruk av produktet; en grov skorpe dukker opp under hvor arrvevet dannes.
 • Brenningen når musklene, på grunn av det massive vevssammenbrudd, dannes en stor mengde toksiner som negativt påvirker pasientens hele kropp; i alvorlige tilfeller er døden mulig.

Hvis brenningen er i første grad, deretter med rettidig medisinsk behandling, blir huden eller slimhinnen gjenopprettet helt. Fra andre grad kan prosessen med arr begynner, på grunn av hvilken, avhengig av sted, dannes en signifikant kosmetisk defekt.

Hva skal man gjøre når man brenner hydrogenperoksid

Hvordan forstår at hud eller slimhinne i munnen (for eksempel med stomatitt) reagerer unormalt på hydrogenperoksid? Hvis pasienten begynner å føle en brennende følelse eller smerte, sammen med utseendet på den obligatoriske hissing og oppskumming av legemidlet, bør du umiddelbart begynne å gi medisinsk hjelp. Hydrogenperoksid fører til kjemiske forbrenninger, som har egenskapen til å utdype over tid, ettersom væsken trenger inn i de dypere lagene av vev. Derfor bør du ikke tolerere smerte, ellers vil konsekvensene bli mer alvorlige.

Alle tiltak for å hjelpe med brannsår er dannet i tre faser:

 • Vask av hydrogenperoksid med rikelig med kjølig eller lunkent vann, helst rennende vann. Den eneste måten å fjerne produktet fra huden helt. Du kan ikke vaske det med et håndkle eller en bomull, da dette vil sikkert gni peroksidet inn i huden og forverre brennsymptomene. Hvis munnslemmen brenner, må munnen straks skylles i 20-30 minutter.
 • Selv med tett rensing av hud og slimhinner fra hydrogenperoksid, kan en liten del av tiden fortsatt trenge inn i de dypere lagene. Derfor er det svært ønskelig å videre anvende midler som nøytraliserer peroksidet. Disse inkluderer sitronsyre, fortynnet med vann og fersk sitronsaft. Disse væskene bør påføres på bomullspinner eller -skiver og behandler lett skadet hud.
 • Hvis brennoverflaten er liten, er det ingen blærer og alvorlig smerte, så er det nok å påføre et lag av salve eller krem ​​Bepanten (eller andre produkter fra samme gruppe) på huden, og om noen få dager vil dermis helt gjenopprette. Hvis brenningen er betydelig og har et stort område, bør du sette en tørr steril dressing og umiddelbart ta kontakt med sykehuset.

Det kan være tilfeller av hodebunnsforbrenninger under hårbelysning med hydrogenperoksid. I slike situasjoner er det nødvendig å skylle hele hodet under varmt rennende vann i 30 minutter. Behandl deretter huden med Bepantenom, noe som vil akselerere utvinningen av dermis og hårsekkene.

Hvis hydrogenperoksid tilfeldigvis kommer inn i øynene, så er det en sterk brennende følelse og smerte. Det er nødvendig å skyll øynene raskt med varmt vann til ubehaget forsvinner og kontakt en øyespesialist, da en brenning kan påvirke synet.

I sjeldne tilfeller oppdages også hydrogenperoksid i spiserøret, som samtidig får forbrenning i varierende grad. For å unngå katastrofale konsekvenser er det nødvendig å ringe en ambulanse, og før hun kommer til å drikke fortynnet potetstivelse eller varm melk.

Hydrogenperoksid, med stor etterspørsel i hverdagen og medisin, kan være ganske farlig stoff. Derfor bør du bruke den for å unngå brannskader, ved å følge instruksjonene som følger med.

Hva å gjøre med en brenning med hydrogenperoksid

Hydrogenperoksid er et oksidasjonsmiddel som brukes i medisin og ulike næringer. I hverdagen brukes en 3% peroksidoppløsning, som godt desinfiserer sår og stopper mindre blødning. Hvis du bryter med sikkerhetsforskrifter, spesielt når du bruker løsninger med høy konsentrasjon, er det fare for å bli brent med hydrogenperoksid. Behandling og prognose avhenger av plasseringen av skaden.

årsaker

Ifølge statistikken er opptil 5% av alle kjemiske forbrenninger forårsaket av peroksydslesjoner. Oftest forekommer de når peroksydoppløsningen svelges eller huden blir utsatt for væsker med en reagenskonsentrasjon på over 10%.

Den farligste er perhydrol - en væske som inneholder opptil 35% hydrogenperoksid.

Et brenning av hydrogenperoksid kan ha følgende årsaker:

 • arbeid med konsentrerte løsninger uten verneutstyr (hansker, briller) under forholdene for kjemiske, tekstil- og andre næringer;
 • lagring av peroksyd desinfeksjonsmiddelløsningen på uegnede steder, for eksempel i direkte tilgang til et barn;
 • kontakt med kjemikaliet når man splitter opp lagringstanken;
 • lang eksponering av 6-9% oppløsning av produktet i hodebunnen under hårfarging;
 • utilsiktet inntak ved skylling av munn og tannkjøtt;
 • allergisk mot stoffet.

symptomer

Symptomene varierer avhengig av graden og plasseringen av brenningen. Graden av skade bestemmes av konsentrasjonen og volumet av stoffet som har falt på huden eller slimhinnen.

En hudbrennstoff med hydrogenperoksid er ledsaget av rødme (hyperemi) eller misfarging av brente områder, ødem og smertsyndrom av varierende intensitet. Med høy konsentrasjon av stoffet, opptrer blister på huden, og noen områder av lesjonen gjennomgår nekrose. Under helbredelsen av alvorlige skader dannes arr på huden.

Oral hulrom

En brenning i munn og hals manifesteres av følgende symptomer:

 • hevelse i det berørte området;
 • blanchering av brenningsonen, som tydelig skiller den mot bakgrunnen av friske vev;
 • alvorlig smerte (når konsentrasjonen av reagenset er over 6% for munnhulen og mer enn 10% for svelget).

I alvorlige tilfeller forekommer områder med våt nekrose i munnen. Under virkningen av peroksid blir slimhinnen sprød, noe som bidrar til dypere penetrering av reagenset og ytterligere utvidelse av det berørte området. Arter etter å helbrede munnhulen mer massiv enn med nederlaget av huden.

Inntaket av hydrogenperoksid forårsaker brannskader i spiserøret og magen, noe som provoserer hevelse, stenose i det øvre GI-systemet og alvorlig smerte. Forbrenninger av indre organer er som regel kombinert med hudlidelser rundt leppene, slimhinnene i munnen og svelgen.

øyne

Både konsentrert hydrogenperoksid og en harmløs apoteksløsning kan brenne hornhinnen i øyet.

Når det inntas med 3% peroksid, oppstår øyeslimhinneirritasjon, fotofobi og overdreven tåre. Samtidig føles pasienten en brennende følelse i hornhinnen, og hans syn forverres midlertidig.

Med mer alvorlige forbrenninger blir hornhinnen skyfri, og brenning blir til et fullverdig smertesyndrom. Intensiteten av smerten øker om noen timer. Det berørte øyet sveller og rødmer i konjunktivområdet. Når de blir utsatt for tekniske løsninger for perhydrol og peroksid, blir sår og perforeringssteder dannet på øyets strukturer.

Specificiteten av virkningen på slemhinn hydrogenperoksid er lik alkalier. Disse stoffene trenger dypt inn i vevet og forårsaker alvorlig skade. Når hornhinnen brenner, forverres prognosen over flere dager etter skaden sammenlignet med den primære.

Førstehjelp for nederlag

Kompetent og tidsriktig tilveiebrakt førstehjelp forbedrer prognosen betydelig og forkorter helbredelsesperioden for skader på hud og slimhinner. Det er spesielt viktig å raskt fjerne reagenset fra det berørte området med brann i øynene og indre organer.

Ved hudforbrenning er følgende tiltak effektive:

 1. Vask det berørte området med rikelig med vann. Utføres senest en halv time etter skade.
 2. Bruk av nøytraliserende midler (svake syreoppløsninger) til vask etter fjerning av reagenset fra hudoverflaten.
 3. Påføring av en steril tørr dressing på skadeområdet.

Hydrogenperoksid er ikke alkalisk, men i et nøytralt og alkalisk medium reduseres det til alkaliske forbindelser som kan forverre forbrenningen. Syrer brukes derfor til å nøytralisere det. For å forberede løsningen er det nødvendig å blande vann og noen få dråper sitronsaft.

Det skal bemerkes at fjerning av peroksid fra huden er mulig bare ved hjelp av vann. Bomull ull, servietter, svamper enda mer gni reagenset i den skadede epidermis.

Munnhule og indre organer

Ved brann i munnen og halsen, vask det berørte området med rikelig med vann og kontakt lege.

Hvis det er umulig å skaffe rettidig medisinsk behandling etter vask med sterkt smertesyndrom, brukes anestetiske løsninger og applikasjoner. Bruk tradisjonelle metoder uten å konsultere en lege, er forbudt.

Hvis peroksid kommer inn i mage-tarmkanalen, bør du umiddelbart ringe til en ambulanse og ty til mageutslipp. Før medisinsk teamet kommer, bør du drikke 300-350 ml 1% natriumtiosulfat og provosere oppkast med trykk på roten av tungen.

Sorbenter, stivelsesløsning, varm te, ikke-karbonisert vann og melk vil bidra til å nøytralisere virkningen av reagenset.

Ved ankomst av ambulanspersonalet er det nødvendig å informere legen om konsentrasjonen av peroksidet, den estimerte mengden av reagenset full og listen over tiltak som er tatt.

øyne

Ved hornhinneforbrenning anbefales det ikke å behandle skaden med en nøytraliserende løsning. Hvis øynene dine er berørt, gjør følgende:

 1. Skyll hornhinnen grundig med vann uten bruk av servietter, svamp og andre enheter. Under prosedyren er det svært viktig å holde det skadede øyet åpent.
 2. Etter vask må du lukke øynene med en tørr, steril klut og ta kontakt med beredskapsrommet eller akuttmottaket på det oftalmologiske sykehuset.

Hvis det er umulig å gi rask medisinsk behandling, kan du dryppe dråper med antibakterielle og smertestillende effekter. Som regel er de aktive ingrediensene av medisiner kloramfenikol og lidokain.

behandling

Terapi for brennstoff med hydrogenperoksid innebærer flere trinn:

 1. Nøytralisering og fjerning av kjemisk reagens fra det berørte området.
 2. Avgiftning og gjenoppretting av normal vann-saltbalanse i kroppen (med interne forbrenninger).
 3. Symptomatisk behandling.
 4. Rehabiliteringsaktiviteter som fremmer helbredelse og reparasjon av skadede vev.

tradisjonelle

Medikamentterapi for brannskader med hydrogenperoksid kan inneholde følgende stoffer:

 • med hudskader - Panthenol, Levomekol, Metrolavin, lidokainsalve og sprøyter;
 • øyeforbrenninger - Inocainum, Alkaine, Levomitsetin;
 • med brannsår i halsen - aerosolformer av novokain med ephedrin eller adrenalin, Prednisolon;
 • i tilfelle av interne forbrenninger - dråper med natriumbikarbonat (i tilfelle acidose), cordiamin og koffein (i tilfelle av kardiovaskulær svikt forårsaket av traumer), atropin, papaverin, platifillin (ved brennstød), hormonelle antiinflammatoriske stoffer (prednisolon).

Som en støttende behandling brukes injeksjoner av B-vitaminer og antioksidanter, samt fysioterapi (elektrisk stimulering, magnetisk terapi, franklinering, fonophorese, enzymelektroforese).

For alvorlige lesjoner er vevplast eller fjerning av en del av et organ nødvendig.

folk

Det anbefales kun å bruke metoder for tradisjonell medisin på rehabiliteringsstadiet. For å gjenopprette hud og slimhinner etter brennstoff med peroksid, er følgende verktøy nyttige:

 • komprimerer med havtornolje og en oljeoppløsning av vitamin E (1-2 dråper per 2 ss basolje);
 • applikasjoner med sterk svart te, tinktur av en coltsfoot eller eikbark (2 ss vegetabilske råvarer per 1 kopp kokende vann);
 • vaske infusjon av blader og knopper av bjørk (1 spiseskje med 1,5-2 kopper kokende vann);
 • komprimerer på øyelokkene med infusjon av kløverblomster (1 spiseskje tørr råstoff per 200 ml kokende vann);
 • Skyll avkok av eikebark (1-2 spiseskjeer pr. 200 ml kokende vann) eller kamille (1 spiseskje per kopp varmt vann).

forebygging

For å unngå brannskader, må du følge sikkerhetsregler ved håndtering av hydrogenperoksid:

 • Det er forbudt å hente farmasøytiske og konsentrerte peroksidløsninger i beholdere fra drikkevarer og produkter, samt til umerkede flasker som indikerer stoffet og dets konsentrasjon.
 • Lagre verktøyet må være på steder utilgjengelige for psykisk syke og unge familiemedlemmer;
 • perhydroler og andre mettede løsninger av stoffet bør ikke holdes nær steder for forberedelse og lagring av produkter;
 • Ved kontakt med peroksid med en konsentrasjon på over 6%, skal vernehansker brukes, og når du arbeider med reagens - og briller;
 • umiddelbart etter bruk må du forsiktig tette beholderen med stoffet;
 • Det anbefales ikke å bruke tradisjonelle behandlingsmetoder, noe som sørger for inntak av et antiseptisk selv i minimal konsentrasjon.

Svelging, langvarig kontakt med stoffet og uforsiktig håndtering av konsentrerte reagensløsninger er de vanligste årsakene til brannskader. Ved overholdelse av sikkerhetsforskriften er sannsynligheten for skade redusert, og bare allergikere og personer med økt hudfølsomhet (for eksempel atopisk dermatitt) forblir i fare.

Hydrogenperoksid brenner på ansiktet hva som skal gjøres

Hydrogenperoksidforgiftning - hva skal jeg gjøre med en brenning

Hydrogen- og oksygenforbindelser kan ha flere strukturelle formler. Den enkleste av dem er vanlig vann, hvor molekylet består av to hydrogenatomer og ett oksygen.

Hydrogenperoksid (perhydrol) har en molekylær formel på to hydrogenatomer og to oksygen. Imidlertid er den kjemiske bindingen mellom oksygenatomene skjøre og bryter ofte ned, spesielt under påvirkning av temperatur, lys og åpen luft.

Som et resultat av denne reaksjon dannes et vanlig vannmolekyl (h3O) og et fritt oksygenatom. Det er han som bestemmer de karakteristiske egenskapene til peroksid og indikasjonene for bruk til medisinske formål.

Typer og grader av brenning med hydrogenperoksid

I hverdagen når du bruker 3% hydrogenperoksid, kan ikke hudforbrenninger oppnås. Det er mulig å brenne med en konsentrert løsning av peroksid på 6-10% eller høyere.

Konsentratet kalles perhydrol og brukes i produksjon - det står for ca 5% av kjemiske skader. Alle medisinske forbrenninger er klassifisert i henhold til graden av vevskader.

 1. Den første graden er preget av et lite lesjonområde, en liten rødhet av huden.
 2. Den andre graden er indikert av blister i det brente området med lett innhold i dem, rødhet og hevelse.
 3. I den tredje graden av kjemisk forbrenning er de dype dermisskadene skadet, skorpene dannes på såret, under hvilket arrvev dannes over tid.
 4. Den fjerde graden er tildelt skade med dyp skade på huden, subkutan fett, muskler. Det forkullede vevet dør av, sårets farge blir svart.

Hvis det oppstår en første eller en annen grad av brann i huden, og størrelsen ikke overstiger palmen, helbringer denne skaden innen 1-2 uker med riktig pleie uten medisinsk inngrep.

Brannsår 3 og 4 grader er underlagt behandling bare på sykehus under oppsyn av leger. Hus kan ikke behandles.

Typer av brannsår etter hudtype:

 • termisk (under påvirkning av høye temperaturer, for eksempel varm damp, kokende vann, solen);
 • kjemisk (vev er skadet av virkningen av konsentrert syre, alkaliske og andre midler);
 • elektrisk (vevnekrose forekommer på grunn av strømmen).

Brann kommer i varierende grad, og ikke alle av dem kan behandles med peroksid. Vurder situasjonen for å se om h3O2 kan brukes spesielt i ditt tilfelle.

Brenner 1., 2. grad

Kan jeg brenne en brenning med hydrogenperoksid? Ja, men dette stoffet brukes hovedsakelig til behandling av lungeskader som ikke krever legemiddelintervensjon. Disse er brannsår av vev i 1. og 2. grad med en liten sone av skade.

Fremgangsmåten for behandling av et sår med hydrogenperoksid er som følger:

 1. Skyll skadet område;
 2. Forbered et serviett eller bomullspinne fuktet i en oppløsning (1%);
 3. Fest et serviett til såret, i 5-7 minutter;
 4. For å oppnå maksimal effekt må applikasjonen gjentas flere ganger.

For behandlet bløtvev kan anti-inflammatorisk salve brukes, for eksempel Levomekol. Dette bør kun gjøres etter fullstendig tørking av hydrogenoppløsningen.

Bruk av dette legemidlet gjør det mulig å normalisere blodsirkulasjonen i såret. Å komme til overflaten av skaden, ødelegger løsningen proteiner på epidermislaget, noe som bidrar til blodpropp. Det stopper blødning.

Det er viktig! For å bruke peroksid i tilfelle av forbrenning, bør man nøye observere dosen for ikke å forverre tilstanden.

Hvis brenningen ikke er sterk, er det ikke noe blod og bare hudoverflaten påvirkes. Du kan bruke denne enkle forberedelsen hvis det ikke er noe annet for hånden.

Hydrogenperoksid kan brukes til mindre forbrenninger fra jod, sol, varme retter og olje. Det anbefales å bruke 1% peroksydoppløsning. Hvis hjemme er det bare et standard 3% stoff, bør det fortynnes litt med kokt vann for å redusere konsentrasjonen.

I en løsning, fukt en gauze bandasje, brettet i fire og forsiktig pakke skadestedet. Det er bedre hvis løsningen er kult - dette vil ikke bare bidra til å redusere betennelse, men også for å redusere temperaturen i hudvevet.

Hold bandasjen i 10 minutter, fjern deretter og la huden tørke i seg selv, uten å tørke eller bløtgjøre. Deretter påføres et stykke bandasje med Levomekol salve på det berørte området og festes med en gips.

Etter 5-6 timer fjernes bandasjen, og hvis lettelse ikke kommer, må du på nytt bruke gaze med peroksid i noen minutter, og deretter salve.

Det er fire alvorlighetsgrader av brannskader. Avhenger av alvorlighetsgraden av det berørte området, dybden.

I en første grad brenner, huden rødmer på den berørte personen, brenner stedet sveller opp, og en skarp smerte vises. Etter et par dager, disse symptomene vanligvis

pass, og så dør det skadede hudlaget av.

En annen graders brenning har også rødhet og hevelse, det er vondt, men denne varianten medfører også blærer som går ut i løpet av et par dager. I tilfeller av komplikasjoner på stedet for slike bobler

Den tredje brenningsgraden er preget av nekrosen i hudlaget, en skare kommer frem, og prosessen med sårheling vil først begynne etter

som hun faller bort. Arr vil forbli i stedet for brenningen.

Den tyngste er den fjerde. Hennes hud er helt forkullet, selv påvirket

Behandling av brennskader med hydrogenperoksid

Med en enkel brenning av hydrogenperoksid kan det utføres lokal behandling rettet mot lindring av symptomer og smerte. Et bandasje kan påføres såret for å forhindre mekanisk skade på den brente overflaten.

Ved 2 graders brannsår bør du ikke åpne blister på egen hånd for ikke å smitte under huden og forhindre utseende av arr. Alvorlige brannskader på 3, 4 grader behandles av leger.

Eventuell skade på mykt vev krever umiddelbar behandling:

 1. Plasser skadet hud under kaldt vann, bruk is.
 2. Bruk et desinfiserende og anti-inflammatorisk middel, for eksempel hydrogenperoksid.

Fordelene ved denne medisinske enheten skal tilskrives smertefri bruk. Dette stoffet har nesten ingen kontraindikasjoner, de kan behandles brennested hos barn, gravide og eldre.

Ved brenning, bør behandlingen påbegynnes umiddelbart. Det første er ikke veldig alvorlig forbrenning bør erstatte under kaldt vann, og deretter helst

bruk et apotekverktøy (for eksempel panthenol).

Alternative behandlinger for brannsår

Legene anbefaler å bruke en 1% løsning av hydrogenperoksid bare i de tilfellene når det ikke er noe mer til stede. Det vil bidra til å drepe bakterier og redusere betennelse. Men andre midler er mer effektive. Vurder den mest populære.

Panthenol. Solgt i form av salve og aerosol. Rasker mykner og gjenoppretter skadet vev, akselererer celleregenerering. Det anbefales å bruke det umiddelbart, så snart det er brent - spray det på overflaten av huden og la det være uten å tørke.

Levomekol. Antibakteriell og helbredende salve, når den påføres, øker lokal immunitet av huden, stimulerer produksjonen av interferon i celler.

Dette er et universelt middel som gjelder for brenner, sår, kviser, kutt. En dressing med levomekolom påføres den berørte overflaten hver 10-12 timer.

Salven brukes til brann 1, 2 og til og med 3 grader.

Aktovegin. Tilgjengelig i tre former: salve, krem, gel. Passer perfekt med brannskader med kokende vann, damp, varme gjenstander og sol. Det forbedrer stoffskiftet i vevscellene, forbedrer hudregenerering, akselererer helbredelse. For slimhinneforbrenninger, brukes Actovegin i form av en øyesalve.

Olazol. Legemidlet er en lokal handling, er tilgjengelig i form av en spray. Den har en helbredende og antibakteriell effekt, inneholder et antibiotikum i sammensetningen, derfor er det effektivt selv i de tilfellene når smuss har kommet seg inn i såret fra en brenning og suppurasjon har begynt. Kontraindisert i svangerskapet

Havtorn olje. Behandler brannskader 1 og 2 grader, myker huden og forhindrer dannelse av arr. Inneholder bioaktive komponenter som forbedrer lokal hudimmunitet og stimulerer celleregenerering.

Førstehjelp

Hver person trenger å vite hva de skal gjøre i tilfelle av brannsår, fordi noen kan hælde kokende vann eller få en annen annen skade. Kampen er nødvendig:

 1. Kyll huden under rennende vann i en halv time;
 2. Påfør en steril dressing;
 3. Fest kaldt;
 4. Ring en ambulanse.

Du kan ikke gjennomsyre blærer, rive av strandet klær og håndtere en frisk brenning med oljer eller fettbaserte salver.

Mulige komplikasjoner og forholdsregler

Eventuelle skader kan legge merke til på kroppen. Et sterkt peroksid brenner når det tas i store mengder, forårsaker acidose, nedsatt nyrefunksjon og metabolisme. Med langvarig bruk av peroksid for å skylle munnen, brystvorter av tungehypertrofi. Faren for øyeforbrenninger er forverring eller tap av syn. Dype skader på huden forårsaker dannelse av overflødig bindevev og arr, noe som vil minne deg om en ulykke for resten av livet. For å unngå ubehagelige konsekvenser, bør du følge enkle regler:

 • Hold produktet utilgjengelig for barn;
 • kjøpe et stoff for hjemmebruk, med en konsentrasjon på ikke mer enn 3%
 • Ikke hell væsken i flasker fra andre måter;
 • Påfør med forsiktighet på ansiktet og rundt øynene.
 • Ved produksjon ved arbeid med farlige stoffer, bruk kjemiske beskyttelsesmidler;
 • Ikke å ta stoffet inne, til tross for at noen tilhenger av tradisjonell medisin anbefaler denne metoden for behandling av sykdommer.

forebygging

For å unngå slike situasjoner må du nøye overvåke barnet og overholde reglene for bruk og lagring av stoffet slik at barn eller voksne ikke bruker det ved en feil:

 • Du kan ikke lagre en løsning med høy konsentrasjon på tilgjengelige steder (akseptabel løsning for husholdningsbehov - ikke mer enn 3%);
 • husholdnings kjemikalier, medisiner, gjødsel bør holdes utilgjengelig for barn;
 • Beholderen for lagring av stoffet må være med et klistremerke der informasjon om innholdet er angitt;
 • Ikke overløp en potensielt farlig væske i en beholder med en annen påskrift;
 • lagring i et mørkt og kaldt sted forlenger holdbarheten til peroksidet;
 • Det er umulig å selvstendig fortynne H2O2 med høy konsentrasjon uten kjennskap til stoffet.

Bruken av hydrogenperoksid til terapeutisk behandling utføres på tom mage (konsentrasjon på 3%). Før inntak skal alltid konsultere lege.

Kategori: Førstehjelp

Relaterte artikler:

Kan hydrogenperoksid påføres forbrenning?

Brennstoffet brenner

Førstehjelp og behandling av brennstoff fra hydrogenperoksid

Kan en brenning bli behandlet med hydrogenperoksid

Effektiviteten av bruken av hydrogenperoksid fra korn på bena

Hydrogenperoksidforbrenning - Hudhelse

Hydrogenperoksid er generelt kjent, som regel 3% legemiddel som brukes til ekstern desinfeksjon. I hverdagen er det vant til å fjerne flekker fra klær, i kjemisk industri, som en av de sterkeste oksidasjonsmidlene. I kosmetikk er det introdusert i hårfarger for bleking.

Hydrogenperoksid er det første middel for behandling av skinnede knær, slitasje og kutt hos barn. I skolens medisinske kontor brukes det flere ganger om dagen. Og alt fordi når det behandles sår, forårsaker det ingen smerte. På sykehuset blir hun behandlet med navlestrengsår hos nyfødte.

Typer peroksid og brennskader

Peroksydskader okkuperer 5% av alle brannskader med kjemiske midler. Hvis du drikker perhydrol ca 50 ml, er det et dødelig utfall.

Brannskader oppstår av følgende grunner:

 • Svelging ved en feiltakelse eller per tilfeldig perhydrol;
 • Brudd på sikkerhetsregler ved arbeid med konsentrert stoff. Slike lesjoner er karakteristiske for luftfart, medisin og rensepersonell;
 • Overtredelse av regler for behandling av peroksid på kjemikaliet. bedrifter;
 • Lagring av farlige stoffer på steder der barn kan fritt få;
 • Forbrenning ved uhell når beholderen med stoffet er ødelagt eller sølt;
 • Brudd på hårfarge, bruk av 9% løsning i stedet for 3% av legemidler. Du bør alltid nøye studere instruksjonene og sammensetningen av stoffet.

  Hydrogenperoksid, som rammer cellemuren, går inn i redoks-prosesser, noe som resulterer i frigjøring av atom oksygen. Områdene i huden hvor stoffet er funnet, er lettere. Det resulterende oksygen dreper bakterier. Brannskader hos mennesker er forårsaket av konsentrerte peroksidløsninger. Perhydrol fører til alvorlig skade på epidermis og slimhinner i munnen, spiserøret, magen under intern administrasjon. Perhydrol er det mest aggressive oksidasjonsmiddelet. Å komme på slimhinnen, det oppløses, oksygen slippes ut. Epitelet av slimhinner og hud er destrukturert. Den resulterende skaden ligner skaden forårsaket av kjemiske forbrenninger med alkalier. Med mucosale lesjoner er kapillærer og større arterioler og venules skadet. De frigjorte oksygenboblene trer inn i blodet og forårsaker gassemboli. Dette fører til skade på hjertet, hjernen.

  Kliniske manifestasjoner av brannskader er avhengige av det berørte organet. Derfor har deres typer forskjellige eksterne symptomer og manifestasjoner.

  Peroksidhudbrannskader inkluderer en triade av symptomer:

 • Endring i farge på det berørte området - bleking eller rødhet;
 • hevelse;
 • Blemmer.

  Det øverste lag av huden blir blek, pasienten har smerte. Smertsyndrom av varierende alvorlighetsgrad. Epitelceller er døde.

  Orale lesjoner

  Pasienten begynner umiddelbart å oppleve alvorlig smerte. Det berørte området er hvitt, klart skilt fra sunn slimhinne. Våt nekrose oppstår, vevet sveller, løsner. Grove arr blir dannet under helbredelse.

  Brenn øyeskader

  Hvis 3% peroksid kommer på øynene, har pasienten en brennende følelse, fotofobi, tåre og en følelse av tåke i øynene. Det er en skarp smerte, som så gradvis går bort. Øyen blir rødt, noen ganger vises bobler.

  10% peroksid forårsaker ulcerativ og erosiv skade på øynene. Forårsaker perforering av hornhinnen.

  3% peroksid gir ikke halsskader. 10% peroksid påvirker slimhinnene og fører til smerte, rødhet eller bleking av slimhinner. Mer konsentrert peroksid forårsaker nekrose.

  Brennstoffperoksid brenner, hva skal jeg gjøre?

  God tid på dagen! Jeg heter Khalisat Suleymanova - jeg er en fytoterapeut. Da jeg var 28 år, helbredet jeg meg med livmorhalskreft med urter (mer om min erfaring med utvinning og hvorfor jeg ble en fytoterapeut her: Min historie). Før du kan behandles i henhold til de nasjonale metodene som er beskrevet på Internett, vennligst kontakt en spesialist og legen din! Det vil spare deg for tid og penger, fordi sykdommene er forskjellige, urter og behandlingsmetoder er forskjellige, og det er fortsatt comorbiditeter, kontraindikasjoner, komplikasjoner og så videre. Så langt er det ingenting å legge til, men hvis du trenger hjelp til å velge urter og behandlingsmetoder, kan du finne meg her ved kontakter:

  Brenn når bruken av hydrogenperoksid kan skje med alle som bruker den og har i førstehjelpsutstyret. Dette skjer som følge av feilaktig bruk av produktet til husholdnings- og kosmetiske formål, samt med sterk konsentrasjon av stoffet. Tenk på om det er en brenning fra hydrogenperoksid hva du skal gjøre hjemme.

  Eksternt peroksid brenner

  Skader forårsaket etter bruk av stoffet, har 4 grader:

  1. Smerte og rødhet i stoffet. Etter noen dager vil huden selv herdes og helbrede.
  2. Mild hevelse, mulig blæring og smerte i sårområdet. Etter helbredelse kan små arr forbli.
  3. Huden blir død og grov, hvorpå et nytt skinndekke begynner å vokse.
  4. Den store dybden påvirkes, huden blir svart og forkullet. Med et stort lesjonområde er døden mulig.

  Når det brukes topisk, kan du få en brenning hvis du overskrider konsentrasjonen eller den anbefalte dosen av legemidlet. Faren er at dybden av såret øker, mens peroksidet interagerer med huden.

  Hvis et ansiktsforbrenning forekommer med hydrogenperoksid, hva skal man gjøre:

 • Etter lesjonen skylle området med rikelig med rent vann og rennende vann i 15 minutter.
 • For å fjerne overflødig stoff kan ikke bruke serviett eller bomullspinne.
 • For å fjerne effekten av peroksid, bør du bruke sitronsaft. Du kan lage en svak løsning av sitronsyre og feste den til det berørte området.
 • Sett et sterilt gassbind på det berørte området.

  I tillegg til peroksid kan du skade ansiktet ditt med ulike kjemiske midler. I slike tilfeller behandles en ansiktsbrenning med hydrogenperoksid. Men dette kan bare gjøres ved de første to stadiene av brenningen, og også om graden av skade er liten. Ved brannskader 3 og 4, behandles kun sårets kanter med peroksid.

  Ofte, under hårfargingsprosedyren, kan hårbunnen og håret i seg selv bli skadet. Uavhengig kan du bare vaske det berørte området med varmt rennende vann, og deretter må du konsultere en spesialist. I tilfelle av alvorlig skade, vil pærene gjenopprette i ganske lang tid, og noen ganger slutter å vokse i det hele tatt.

  Interne brannsår etter bruk av peroksid

  Hvis dette stoffet på en eller annen måte kommer inn i menneskelig fordøyelsessystem i store mengder, kan det føre til smerte og brannskader. Denne situasjonen er ekstremt farlig for livet, så du må ta de nødvendige tiltakene så raskt som mulig. Avlastningsordningen for brann i mage og spiserør er som følger:

 • Ring en ambulanse eller deg selv så snart som mulig for å levere pasienten til et medisinsk anlegg.
 • Gi offeret en drink med 1% natriumtiosulfatløsning (200-300 ml).
 • Skyll det berørte området med sorbenter. Du kan bruke fortynnet stivelse i melk eller vann.
 • Når en slemhinneforbrenning oppstår med hydrogenperoksid, er det første trinnet å skylle det berørte organet grundig med vann. Ofte skjer dette med øynene og medfører det faren for fullstendig å miste synet. Etter at legemidlet er helt fjernet fra øyet, er det nødvendig å dryppe beroligende dråper i den, samt å bruke en ren bandasje. Vaskeprosedyren er ganske ubehagelig, da det innebærer bruk av store mengder vann med åpne øyne.

  Peroksid brukes til å behandle ulike sykdommer i øret. Hvis det brukes feil, øker øret med peroksid. På samme måte som i andre tilfeller er det først å skule ørekanalen godt, og så snart som mulig gå til en medisinsk spesialist.

  Før du bruker hydrogenperoksid til forskjellige formål, bør du være godt kjent med instruksjonene, undersøke alle doser og konsultere eksperter. Dette vil bidra til å forhindre uønskede forbrenninger og sår av varierende alvorlighetsgrad. Men hvis problemet fortsatt har skjedd, må du følge anbefalingene for eliminering, og etter 7 dager blir det ikke noe spor av det berørte området fra effekten av stoffet.

  Kan hydrogenperoksid påføres forbrenning?

  En brenning er en alvorlig skade på myke vev, på grunn av eksponering for høy temperatur, elektrisitet, kjemikalier. Når slike skader oppstår, oppstår spørsmålet ofte: "Kan jeg brenne en brenning med hydrogenperoksid?"

  Hydrogenperoksid består av to molekyler av hydrogen og oksygen. Denne tilkoblingen er ganske skjøre og kan ødelegges ved eksponering for lys, luft.

  Utbrenningsperoksid har følgende egenskaper:

 • Restaurering av blodstrømmen;
 • Redusert puffiness;
 • Desinfeksjonsegenskaper.

  Skum og hissende effekt som fremkommer ved bruk av løsningen på grunn av reaksjonen av oksygenfri radikaler med biologiske substrat.

  Ved skade kan hydrogenperoksid påføres med det formål:

  • Skyll det skadede området, desinfiser;
  • Gi antiinflammatoriske effekter, avkjøl såret;
  • Rengjør skadet vev fra pus, døde epidermale celler og blodpropper.

  Eventuell skade på mykt vev krever umiddelbar behandling:

 • Plasser skadet hud under kaldt vann, bruk is.
 • Bruk et desinfiserende og anti-inflammatorisk middel, for eksempel hydrogenperoksid.

  Fordelene ved denne medisinske enheten skal tilskrives smertefri bruk. Dette stoffet har nesten ingen kontraindikasjoner, de kan behandles brennested hos barn, gravide og eldre.

  Kan jeg brenne en brenning med hydrogenperoksid? Ja, men dette stoffet brukes hovedsakelig til behandling av lungeskader som ikke krever legemiddelintervensjon. Disse er brannsår av vev i 1. og 2. grad med en liten sone av skade.

  Fremgangsmåten for behandling av et sår med hydrogenperoksid er som følger:

 • Skyll skadet område;
 • Forbered et serviett eller bomullspinne fuktet i en oppløsning (1%);
 • Fest et serviett til såret, i 5-7 minutter;
 • For å oppnå maksimal effekt må applikasjonen gjentas flere ganger.

  For behandlet bløtvev kan anti-inflammatorisk salve brukes, for eksempel Levomekol. Dette bør kun gjøres etter fullstendig tørking av hydrogenoppløsningen.

  Bruk av dette legemidlet gjør det mulig å normalisere blodsirkulasjonen i såret. Å komme til overflaten av skaden, ødelegger løsningen proteiner på epidermislaget, noe som bidrar til blodpropp. Det stopper blødning.

  Det er viktig! For å bruke peroksid i tilfelle av forbrenning, bør man nøye observere dosen for ikke å forverre tilstanden.

  Peroksydoppløsningskonsentrasjon

  Velger hydrogenperoksid for brannskader, du må stoppe valget ved 1% konsentrasjon. En svak løsning vil effektivt vaske det berørte området, anestesi, desinfisering.

  I intet tilfelle bør konsentrasjonen av oppløsningen overskrides, kan det forårsake brenning av bløtvev. En slik innvirkning fører til ødeleggelsen av membranene på mobilnivå.

  Kontra

  Basert på individets vitnesbyrd om den berørte kroppen, kan det oppstå en allergisk reaksjon på bruk av et antiseptisk middel. Allergier manifesterer seg som rødhet, utslett og kløe, med komplikasjoner mulig:

 • Kortpustethet;
 • svimmelhet;
 • Bevisstap;
 • Brennende følelse i øynene.

  Innånding av høyt konsentrerte damper kan forårsake laryngealt ødem, brenner til luftveiene og forstyrre sentralnervesystemet.

  Det er viktig! Det er nødvendig å være redd for å treffe et antiseptisk stoff i øynens slimhinne!

  Det anbefales ikke å bruke hydrogenperoksid i tilfelle brannskader for å behandle området av ung hud under sprengningsbobler. Dette vil også føre til nye skader.

  På fysiske egenskaper har denne løsningen stor volatilitet, og krever derfor spesielle forhold for lagring og bruk. Etter påføring er det nødvendig å vri hetteglasset grundig, lagre ved temperaturer ikke over 250 ° C, unngå direkte sollys.

  Det er verdt å merke seg at hydrogenperoksid med riktig bruk og nøyaktig dosering kan gi betydelig lettelse og fremskynde helbredelsesprosessen.

  Er det trygt å behandle en brenning med hydrogenperoksid og når det er aktuelt

  Hydrogenperoksid har gunstige, mye brukte medisinegenskaper. Det er mye brukt til behandling av ulike skader og for behandling av hud. Er det mulig å håndtere en brenning med hydrogenperoksid, og hvor trygt er det?

  Hydrogenperoksidegenskaper

  Peroksidforbrenning er ikke den eneste måten å ordentlig påføre stoffet på. På grunn av dets oksiderende, reduserende egenskaper, er det mulig å bruke det som et bakteriedrepende middel, et antiseptisk middel. Lavpris i kombinasjon med nyttige egenskaper gjør stoffet som brukes til behandling av mange sykdommer. Dette er ikke hele listen, når H2O2 kan være nyttig:

 • desinfisering av skadede flater;
 • behandling av åpne sår, riper;
 • behandling av sykdommer i ENT organer;
 • stoppe neseblødning;
 • stoppe kapillær blødning;
 • hindrer blodtap fra riper og slitasje.

  Er det mulig å vaske brennstoffet med peroksid

  Før du begynner å gi hjelp, er det nødvendig å bestemme hvilken type lesjon og grad som er:

 • Den første graden er den enkleste: huden kan rødme, svulme. Alle symptomer passerer raskt.
 • For det andre blir blærer lagt til førstegradssymptomene. På den andre eller tredje dagen boblene brister, begynner huden å komme seg. Det er umulig å briste slike "brenner" blister, for ikke å smitte såret. Håndter de resulterende brennstoffene med hydrogenperoksid til andre grad er tillatt.
 • Tredje: alvorlig skade med blærer, mulig frigjøring av vev. I en slik grad bør du ikke engasjere seg i selvbehandling, du må kontakte brenningssenteret av en forbrenningsmotor - en lege som spesialiserer seg på brannsår.
 • Fjerde: Den farligste graden, er død av vev. Etter skade blir huden svart og flager av. Krevende sykehusinnredning er nødvendig. Vask brenningen med hydrogenperoksid på dette stadiet bare vondt.

  For behandling av brannskader I og II grad ved bruk av en prosent peroksydoppløsning. Apoteket har vanligvis en 3% løsning, det kan fortynnes litt med vann for å redusere konsentrasjonen. Soak en bandasje i peroxide, fold flere ganger, søk forsiktig, dekker overflaten av skaden. La denne bandasjen stå i 10 minutter, fjern deretter, bruk en helbredende salve på toppen og hold i flere timer. Prosedyren bør utføres i flere dager. I mangel av forbedring bør du konsultere lege. Hvis du behandler brenningen med hydrogenperoksid eller klorhexidin, vil det akselerere regenerering av skadet vev, fjerne hevelse og stoppe smerten.

  Er det mulig å bli brent av hydrogenperoksid

  Ifølge leger, blir mange brent med peroksid. Omtrent 5% av alle kjemiske skader er resultatet av hans arbeid. Vi bruker jevnlig en 3% H2O2 løsning, det er ganske vanskelig å bli brent med den. Det er mulig å få et brennsår fra peroksid hvis perhydrol med høy konsentrasjon kommer på kroppen - 28-31%.

  Det er mulig å brenne deg selv med peroksid:

 • arbeider med høye konsentrasjonsløsninger (kjemiske laboratorier);
 • brudd på sikkerhetsregler: mangel på arbeidstøy, hansker, briller;
 • etter å ha fått stoffet i munnen, på slimhinnen;
 • forstyrre teknologien for å jobbe med kosmetologiværktøy (belysning, hårfarging).

  Hovedtegnene for skade på huden av konsentrert H2O2 inkluderer:

 • endring av farge på scenen (rødhet eller bleking);
 • uttalt hevelse;
 • blemmer.

  I tilfelle øyeforbrenninger med peroksidkonsentrat, er det stor sannsynlighet for fullstendig tap av syn.

  Støtte for peroxide burns

  Brennskade kan forårsake uopprettelige konsekvenser. Hva skal en voksen gjøre etter å ha mottatt skade:

 • kontakt med peroksid på øyens slimhinne: Det er nødvendig å skyll åpne øyne med vann, dråp Levomycetin eller andre dråper som inneholder antiseptisk. Dekk det skadede området med sterilt materiale, kontakt straks en øyelege.
 • Skalleskader: Vask det berørte området med varmt vann. Hvis det er et brudd på hodebunnen og et langt smertefullt symptom, er det nødvendig å konsultere en lege.
 • Effekter på organene i fordøyelsessystemet: Før du kommer til legen, må du drikke noe innhyllende - kissel, melk.

  Peroksid - et verktøy i kampen mot mange sykdommer. Det er viktig å huske at fordelene eller skadene til et stoff direkte er avhengig av doseringen. Ved 3% fortynning vil det hjelpe deg med å håndtere en brenning, og 30% konsentrasjon vil drepe deg.

  Hva skal man gjøre når man brenner hydrogenperoksid

  Folk etter en forbrenning, ofte forvirret, kan brenne bli behandlet med hydrogenperoksid. Hvis en persons hud brennes, er det nødvendig å gi ham førstehjelp så snart som mulig, men å behandle huden eller slimhinnen med noe annet enn det som er nødvendig, kan du forverre tilstanden betydelig.

  Forbrenninger i ansiktet eller andre deler av kroppen kan oppstå på grunn av termiske skader, virkningen av kjemikalier eller elektriske effekter. Alle kan få en brenning, uansett alder eller kjønn. Symptomer på skade oppstår øyeblikkelig, så du må opptre øyeblikkelig, spesielt hvis det er brann i øynene eller luftveiene.

  Når en brenning oppstår, har pasienten følgende kliniske bilde:

 • lokal hyperemi (rødhet i huden rundt skadestedet);
 • hevelse av omkringliggende vev;
 • muskelpulsering;
 • brennende og ømhet;
 • brenne blærer;
 • åpne sår når det blåses;
 • utseende av scabs.

  Symptomer avhenger av alvorlighetsgraden av skaden, totalt fire.

  Hver person trenger å vite hva de skal gjøre i tilfelle av brannsår, fordi noen kan hælde kokende vann eller få en annen annen skade. Kampen er nødvendig:

 • Kyll huden under rennende vann i en halv time;
 • Påfør en steril dressing;
 • Fest kaldt;
 • Ring en ambulanse.

  Du kan ikke gjennomsyre blærer, rive av strandet klær og håndtere en frisk brenning med oljer eller fettbaserte salver.

  Peroksid for brennebehandling

  Med en brenning, spesielt av høy grad av alvorlighetsgrad, dannes et sår. Hydrogenperoksid behandler ulike hudlesjoner, så de fleste har et helt logisk spørsmål: "Kan en brenne bli behandlet med denne antiseptiske?". Et utvetydig svar som vil passe under noen brannskade, kan ikke gis. Alt avhenger av alvorlighetsgraden av skaden.

 • Hvis en person har fått en liten lesjon av første eller andre grad, er det ganske mulig å bruke peroksid til å desinfisere huden. Hvis vi behandler førstegradskadden med peroksid, legger du på et bandasje som er fuktet i huden i noen minutter, vil ødemet avta hurtigere og vevsreparasjon vil finne sted. Denne prosedyren bør gjentas flere ganger i løpet av den første dagen. Peroksidet etterfølges av spredning med en helbredende salve og bandasje av den behandlede huden med en steril bandasje.
 • Hvis offeret er diagnostisert med en tredje eller fjerde grad av skade, kan bare sårkanter behandles med hydrogenperoksid i brannskader. Hvis antiseptisk kommer inn i såroverflaten, fører det ofte til en økning i skadeområdet og utviklingen av komplikasjoner.

  Det er bedre å ta et prosentperoksyd i tilfelle av brannskader, siden den vanlige tre prosent perhydrol kan forårsake enda flere skader på huden.

  Mulig negativ effekt

  I noen tilfeller kan en person reagere veldig sterkt på en antiseptisk løsning i såret. Noen ganger utvikler hydrogenperoksid en ganske sterk allergi i form av urticaria, rødhet og kløe. Med en sterk intoleranse, kan en antiseptisk begynner å brenne øyne, pusten er vanskelig og svimning utvikler seg.

  Hvis en person som gir seg førstehjelp, innhalerer peroksid med høy konsentrasjon (hvilke brannskader ikke kan behandles i det hele tatt), vil slimhinnen i luftrøret og strupehodet svulme bort fra ham, og destabilisering av hjernen vil oppstå. Også ved bruk av sterk konsentrasjon av peroksid, blir hudens og vevets evne til å regenerere svekket.

  Bruk av hydrogenperoksid på ung hud

  Når brenneblærer brister, vises svært sensitive og sårbare områder under dem. Ung hud kan tørke ut og knekke, fordi noen mennesker og ukvalifiserte leger anbefaler å lage våte dressinger med peroksid. Det maksimale som er tillatt når veksten av en ny hud begynner, er å fukte den gamle dressingen med peroksid for å myke tørket blod og ichor for en smertefri forandring av dressinger. Hvis peroksid helles i en frisk såroverflate, spesielt ved høy konsentrasjon (over en prosent), blir en peroksidforbrenning tilsatt til hovedlesjonen.

  Symptomer på peroksidforbrenninger av forskjellige deler av kroppen

  Tegn på en lesjon avhenger av den delen av legemet som stoffet var i kontakt med:

 • Når huden brenner, blir skadeområdet svakt, intense smertefulle opplevelser oppstår. Brennblåsere kan observeres, celler dør av med alvorlig brenning. Etter en tredje graders skade forblir arr på brennstedet.
 • Hvis du bruker inne i en ti prosent peroksydoppløsning, så er det et sterkt smertesyndrom i munn og strupe. Fargen på slimhinnet endres, vevet svulmer og blir løs, deres nekrose kan utvikle seg.
 • Hvis en 10% løsning kommer i øynene, kan det føre til tap av syn. Øynene begynner å vanne, personen er redd for lys, hans øyne blir røde, det er en brennende følelse. Passerende smerte indikerer nekrose av nerveenden. Hornhinnen blir overskyet, blærer vises på øyelokkene.
 • Brenn halsen kan være hvis du bruker for å skylle en løsning på mer enn tre prosent. Vev svulmer og blir blek, smerte og kitt vises. I alvorlige tilfeller dør vevet av. Hvis et antiseptisk svelges, blir esophagus og mage brent.

  Graden av symptomer avhenger av alvorlighetsgraden av vevskader.

  Peroxide Burn Action

  Hvis en person har blitt brent med hydrogenperoksid, skal overskuddet fjernes fra huden:

 • Skyll det berørte området under kaldt, rennende vann i tjue minutter;
 • Etter vask må du tørke skadestedet med våtservietter, men med en mild fuktighetsbevegelse, må det under ingen omstendigheter gnides.
 • Hvis allergiske reaksjoner oppstår, ta et antihistamin fra førstehjelpsutstyret.

  Etter avkjøling er det umulig å bruke oljen eller havtornet olje, fett eller fettete kremer og salver til brennstedet, siden de lager en tynn film på huden som forstyrrer luftcirkulasjonen.

  I prosessen med brudd på metabolske prosesser, hindres hudregenerering. For behandling av brannskader, er det nødvendig å bruke kun anti-brennende legemidler foreskrevet av lege. Sammensetningen av disse stoffene inkluderer komponenter som gjenoppretter hudens cellulære struktur.

  Når det brukes riktig, hjelper hydrogenperoksid å stoppe blødning og desinfisere overflaten av huden rundt såret, men i såret, spesielt i høye konsentrasjoner, fører peroksid til enda flere brannsår. Basert på det foregående, kan det forstås at bruken av perhydrol til behandling av brannsår bare er mulig med overfladiske hudlesjoner i første eller andre grad.

  Hydrogenperoksid er et stoff som er kjent for mange: En klar væske som ikke har noen farge og er nesten luktfri, finnes i nesten alle husholdningsmedisinbryst. Som regel er dette en 3% løsning, som brukes til ekstern behandling av sår og kutt. En slik løsning gir ikke betydelige overflateforbrenninger, og de kan dessuten behandle noen termiske brennsår. Hvis du tar dette legemidlet inne, kan du få en intern forbrenning med hydrogenperoksid, siden slimhinnen i fordøyelseskanalen er mye mer følsom overfor virkningen av kjemikalier.

  Eksterne hudforbrenninger kan oppnås ved å spyle en konsentrert løsning på kroppen - perhydrol, som er en 27,5-31% væske. Det er også en teknisk løsning som har om lag 40% konsentrasjon.

  Hydrogenperoksid brenner i henhold til noen data utgjør ca. 5% av alle brennvesker med kjemikalier.

  Den dødelige mengden perhydrol full (30%) kan være fra 50 til 100 ml.

  Årsaker til at hydrogenperoksidet brenner

  Brennstoff er ofte funnet med intern bruk av hydrogenperoksid, samt ved uforsiktig håndtering av løsningen, som brukes til lette vev, i utskrift, i luftfart, i medisin.

  Risikofaktorer kan være som følger:

 • arbeid relatert til bruk av konsentrert perhydrol;
 • manglende overholdelse av sikkerhetsregler ved kjemiske anlegg
 • lagring av medisiner på steder som er tilgjengelige for barn;
 • utilsiktet inntak av løsningen, splittelse av flasken etc.

  Også en brenning kan oppnås med en feilaktig tilnærming til hårfarging, fordi peroksydoppløsning med en konsentrasjon på 6% eller til og med 9% er festet til noen blekk, som er 2-3 ganger høyere enn konsentrasjonen av en vanlig apoteksløsning.

  Hydrogenperoksid har evnen til å gå inn i oksidative og reduserende reaksjoner med frigjøring av atom oksygen. Visuelt kan denne prosessen bli observert som avklaring av pigmenterte eller malte områder. Fordelt oksygen kan ødelegge bakterier. For menneskekroppen er hovedfaren konsentrert - for eksempel perhydrol, som kan forårsake brannskader på huden og slimhinnene.

  Hovedbrennstoffet med hydrogenperoksid er forårsaket av inntak av væsker. Ved å kontakte slemhinnet, dekomponerer løsningen, frigjør oksygen, da peroksid er et sterkt oksidasjonsmiddel. Perhydrol regnes som det mest aggressive oksidasjonsmiddelet.

  Med nederlaget av hydrogenperoksid er det en utbredt ødeleggelse av slimhinner og hud, som kan sammenlignes med en brenning fra alkalier.

  Dype indre forbrenninger i slim og submukosal vev kan skade blodkar, noe som skaper faren for at gassformig oksygen kommer inn i det generelle blodet, etterfulgt av en gassemboli i hjernens eller hjernens vaskulære senger.

  Symptomer på en brenning med hydrogenperoksid

  Vanligvis identifiserer leger tre hoved tegn på brenning med hydrogenperoksidkonsentrat:

  Den mest komplette beskrivelsen av det kliniske bildet kan oppnås ved å evaluere forskjellige typer peroksidforbrenninger separat.

 • Brenningen med hydrogenperoksid i huden følger med blanchering av det øvre laget, smerte av varierende intensitet (avhengig av graden av vevskader). I mer alvorlige tilfeller vises blærer, ytre dekselet blir dødt. Når såroverflaten healer, blir arr.
 • En brenning med hydrogenperoksid i munnhulen viser seg umiddelbart å være en sterk smerte. Dette skjer ved bruk av peroksid med en konsentrasjon på mer enn 6-10%. Ved undersøkelse er skadeområdet tydelig synlig. Fargen på det berørte området er hvitt. I fremtiden dannes våt nekrose, vevene løsner, noe som ytterligere bidrar til at kjemikalien trer inn i dypet. Arter etter helbredelse er vanligvis mer massive og dype.
 • Øyebrennstoff med høy konsentrasjon av hydrogenperoksid kan føre til fullstendig synstab i det berørte organet. Når du treffer den vanlige apoteksløsningen, oppstår det umiddelbart en brennende følelse, irritasjon, "tåke" i øynene, fotofobi og lakrimasjon. Den conjunctiva reddens, smerten øker i utgangspunktet, så passerer gradvis (over flere timer). Hvis hornhinneskiktet brenner, blir sistnevnte overskyet, og bobler kan dukke opp i stroma.

  Ved eksponering for en oppløsning med høyere konsentrasjon (over 10%) forekommer sår og perforering av hornhinnen.

  En halsbrenning med hydrogenperoksid oppstår når du ved et uhell bruker mer konsentrerte løsninger enn behandling gir. Som regel, når gurgling med 3% brennvæske ikke forekommer.

  Hvis man brukte en løsning på mer enn 10%, ble det observert smerte, lyn eller rødhet i slimhinnene, ødem i halsen. I alvorlige tilfeller gjennomgår vev nekrose.

  Hvis perhydrol inntas ved et uhell, er det mulig å brenne esophagus og mage, noe som senere ofte fører til stenose og manglende evne til å svelge mat.

  Brennstoff med konsentrert hydrogenperoksid kan deles inn i flere kliniske grupper eller stadier:

 • Fase I er preget av en liten rødhet, hevelse av vev. I dette tilfellet er det berørte området tydelig avgrenset. De første tegnene på stadium I trekker smerte og brenner;
 • Trinn II er ledsaget av betydelig rødhet, ødeleggelse av hudepitelet og overflatelagene av vev, utseendet av bobler. Et karakteristisk symptom på stadium II er alvorlig smerte;
 • Trinn III er nekrose av overfladisk vev, en drastisk endring i fargen, ubærbar smerte, hevelse og hyperemi i det omkringliggende området;
 • Stage IV er preget av hudens død, komplett nekrose av det underliggende fettlaget, muskelfibrene.

  Komplikasjoner og konsekvenser

  Dype brannskader med konsentrert hydrogenperoksid kan føre til uønskede systemiske og lokale effekter:

 • sjokk, toxemi;
 • hvis inntatt - skade på slimhinnen i spiserøret og fordøyelseskanalen;
 • dysfunksjon av urinsystemet;
 • brudd på vann-saltbalanse;
 • koma;
 • vevnekrose;
 • i tilfelle skader på øynene - hornhindeforstyrrelser, forringelse eller tap av syn.

  Blant de langsiktige effektene er grov arr deformitet av lesjon området, leddkontrakturer, trofiske lidelser. Disse problemene krever ofte inngrep av en kirurg eller ortopedist.

  Diagnose av hydrogenperoksid brenner

  Laboratoriediagnostisering omfatter følgende tester:

 • bestemmelse av blodets pH, biokjemi, konsentrasjonen av elektrolytter i serumet;
 • urinalysis.

  Ved inntak av hydrogenperoksid, kan metabolisk acidose utvikles. I tillegg bør det utelukkes brudd på nyrene og stoffskiftet.

  Instrumentdiagnostikk kan bestå av en rekke studier:

 • Røntgenundersøkelse av bryst og bukhule for å utelukke perforering av fordøyelseskanalen;
 • Beregnet tomografi og ultralyd;
 • røntgenundersøkelse ved bruk av kontrastmiddel (for diagnostisering av innsnevring av fordøyelseskanalen);
 • endoskopisk undersøkelse (relevant i løpet av de første dagene etter intern bruk av hydrogenperoksid).

  Hva bør undersøkes?

  Differensial diagnostikk

  Differensialdiagnostikk utføres med andre typer forbrenninger: alkalisk, sur, termisk, etc. Som regel, hvis pasienten er bevisst, kan han selvstendig si stoffet som forårsaket brenningen.

  Hydrogenperoksidbrennebehandling

  Førstehjelp for brenning med hydrogenperoksidkonsentrat består av tre trinn:

 • intensiv avgiftning aktiviteter;
 • avhending av kjemikaliet;
 • symptomatisk behandling.
  1. Det første trinnet inkluderer rikelig vask av huden eller magen (øynene, munnen), avhengig av hvor nøyaktig brannen oppstod. Ved vasking av fordøyelseskanalen blir sonden smurt med vegetabilsk olje.

  Også relevante tvungne diuresis alkaliserende løsninger. Bruk varm te, kompositter, melk, ikke-karbonert mineralvann. For interne brannskader, anbefales det å innta små biter av frosset vann.

 • I andre fase, når metabolisk acidose oppdages, injiseres 4% natriumbikarbonat i en pasient i en drypp, opp til 1,5 l.
 • Symptomatisk terapi er observasjon av de skadde og reseptbelagte medisiner som svarer til symptomene som har oppstått.

  Ved fenomenene brennstopp foreskrevet dråpe Rheopoliglyukina (opptil 800 ml), 5% glukoseoppløsning (opptil 300 ml). I tillegg introduserer de:

  • Atropin 0,1% 1 ml sc; opptil 8 ganger om dagen;
  • Papaverin 2% 2 ml sc;
  • Platyfillin 0,2% 1 ml p / k.

  Ved mangel på kardiovaskulær system, brukes følgende legemidler:

  Hvordan skape førstehjelp og behandle en brenning for hydrogenperoksid

  Hydrogenperoksid er et nødmedisin for kutt, slitasje og mindre blødning. Det frigjøres uten lege resept i glass eller plastbeholdere med en konsentrasjon på 3%. Hvis det brukes feil, er det fare for forbrenning fra hydrogenperoksid.

  Egenskaper og effekter av peroksid

  Takket være ett ekstra hydrogenatom har peroxide (hydrogenperoksid) muligheten til å desinfisere sår, drepe sykdomsfremkallende bakterier og tette opp blodkarene, noe som bidrar til å stoppe blødningen. I løpet av en kjemisk reaksjon dannes oksygen - et hvitt hissende skum vises på overflaten. Det renser såret fra rusk, døde celler, pus, mikrober. Anvendelsene av hydrogenperoksid er omfattende:

 • desinfeksjon av sår og slitasje;
 • sanitet for purulente lesjoner av nasopharynx;
 • stoppe kapillær blødning, inkludert fra nesen;
 • gni huden for å fjerne pigment flekker;
 • vaske munnen med stomatitt, periodontal sykdom og andre sykdommer i munn og strupe;
 • deodoriseringsmiddel;
 • macerasjon av svovelpropper i ørene;
 • tannbleking;
 • gynekologisk douching.

  Blant kontraindikasjoner av stoffet er overfølsomhet overfor bestanddelene. Det er forbudt å komme inn i dype sår.

  Typer og grader av brenning med hydrogenperoksid

  I hverdagen når du bruker 3% hydrogenperoksid, kan ikke hudforbrenninger oppnås. Det er mulig å brenne med en konsentrert løsning av peroksid på 6-10% eller høyere. Konsentratet kalles perhydrol og brukes i produksjon - det står for ca 5% av kjemiske skader. Alle medisinske forbrenninger er klassifisert i henhold til graden av vevskader.

 • Den første graden er preget av et lite lesjonområde, en liten rødhet av huden.
 • Den andre graden er indikert av blister i det brente området med lett innhold i dem, rødhet og hevelse.
 • I den tredje graden av kjemisk forbrenning er de dype dermisskadene skadet, skorpene dannes på såret, under hvilket arrvev dannes over tid.
 • Den fjerde graden er tildelt skade med dyp skade på huden, subkutan fett, muskler. Det forkullede vevet dør av, sårets farge blir svart.

  Hvis det oppstår en første eller en annen grad av brann i huden, og størrelsen ikke overstiger palmen, helbringer denne skaden innen 1-2 uker med riktig pleie uten medisinsk inngrep.

  Førstehjelp for brannskader er å fjerne og nøytralisere skadekilden. Hvis skaden er ekstern, er det nødvendig å vaske såret med rennende vann ved romtemperatur i minst 20 til 25 minutter. Brenn 1 og 2 grader etter skylning bør smøres med panthenol eller levomekol. Du kan bruke andre stoffer eller komprimere havtornolje. Etter slike skader forblir ardann som regel ikke.

  Ved ekstern kjemisk forbrenning på 3 eller 4 grader, bør førstehjelp bestå av å vaske det skadede området med rennende vann ved romtemperatur. Det er bedre å øke varigheten av vasking, og oksideringsmidlet har en tendens til å trenge inn i dypet i vevet. Parallelt er det nødvendig å ringe en ambulanse og transportere offeret til sykehuset. De vil vurdere pasientens tilstand og utføre de nødvendige terapeutiske prosedyrene. Før legen kommer, kan du dekke såret med en ren, lofri klut dyppet i kjølig vann, ta Ibuprofen eller Paracetamol smertestillende midler. Det er umulig å smøre eller behandle såret selv.

  For indre brannskader i munn, strupehode og mage, vil førstehjelp bestå av en sårmagespray og en ambulansbrigadeanrop. Ved inntak, må stoffet fjernes for å minimere effektene. Drikk offeret med vann ved romtemperatur og forsøk å indusere oppkast. Etter å ha gitt en drink, nøytraliserende væsker: melk, fortynnet sitronsaft, sitronsyreoppløsning eller potetstivelse med vann. Ring en ambulanse eller besøk en helsesektoren på egen hånd - nødvendigvis hvis oksidanten kommer inn.

  Øyebrenning med hydrogenperoksid kan føre til alvorlige konsekvenser, inkludert tap av syn. Førstehjelp ved kontakt med øyens slimhinne - Skyll lang tid med rennende vann og kontakt lege ved hjelp av lege. Dropp Levomycetin eller Lidocaine i øynene før han kommer.

  Med en enkel brenning av hydrogenperoksid kan det utføres lokal behandling rettet mot lindring av symptomer og smerte. Et bandasje kan påføres såret for å forhindre mekanisk skade på den brente overflaten. Ved 2 graders brannsår bør du ikke åpne blister på egen hånd for ikke å smitte under huden og forhindre utseende av arr. Alvorlige brannskader på 3, 4 grader behandles av leger. Amatør er ikke tillatt.

  Mulige komplikasjoner og forholdsregler

  Eventuelle skader kan legge merke til på kroppen. Et sterkt peroksid brenner når det tas i store mengder, forårsaker acidose, nedsatt nyrefunksjon og metabolisme. Med langvarig bruk av peroksid for å skylle munnen, brystvorter av tungehypertrofi. Faren for øyeforbrenninger er forverring eller tap av syn. Dype skader på huden forårsaker dannelse av overflødig bindevev og arr, noe som vil minne deg om en ulykke for resten av livet. For å unngå ubehagelige konsekvenser, bør du følge enkle regler:

 • Hold produktet utilgjengelig for barn;
 • kjøpe et stoff for hjemmebruk, med en konsentrasjon på ikke mer enn 3%
 • Ikke hell væsken i flasker fra andre måter;
 • Påfør med forsiktighet på ansiktet og rundt øynene.
 • Ved produksjon ved arbeid med farlige stoffer, bruk kjemiske beskyttelsesmidler;
 • Ikke å ta stoffet inne, til tross for at noen tilhenger av tradisjonell medisin anbefaler denne metoden for behandling av sykdommer.

  Hvis du begynte å klø, når du brukte stoffet, ble rødhet oppstått, bør behandlingen av såret stoppes. I noen tilfeller kan overflaten fra bruk av antiseptisk stoff bli hvit, noe som også indikerer at opptaket av stoffet ikke kan tas opp. Hastigheten ved hvilken pasienten er kurert avhenger av omfanget av skaden, det er viktig å gi offeret kompetent førstehjelp og forhindre alvorlige konsekvenser.

  Hvordan behandle en brenning med hydrogenperoksid

  En brenning av hydrogenperoksid kan oppnås i forskjellige situasjoner, for eksempel ved behandling av sår eller blekende hår. Dette skjer i strid med bruksreglene for dette verktøyet, og slutter ofte med en traumatisk høy brenning, noe som kompliserer etterfølgende behandling. Hva er hydrogenperoksid og hvordan brukes det? Hva skal jeg gjøre når jeg får brann? Disse problemene vil bli diskutert nedenfor.

  Bruken av hydrogenperoksid i forskjellige områder

  Dette produktet brukes i kosmetikk, i hverdagen og i medisin. I det første tilfellet brukes den til bleking av hår. Sterke oksidasjonsegenskaper lar deg bruke dette verktøyet i hverdagen for ulike behov, for eksempel når du fjerner flekker på stoff.

  I medisin brukes hydrogenperoksid som et middel for ekstern og lokal bruk.

  Den viktigste aktive komponenten av dette stoffet er det såkalte hydrogenperoksidet. Den tilhører klassen desinfeksjonsmidler, da den har sterke oksidasjonsegenskaper, brukes den med stor effektivitet i energisektoren, i kjemisk industri og i medisin.

  Leger bruker en svak 3% løsning av dette stoffet, som selges fritt i alle apotek. Hydrogenperoksid til medisinske formål er tilgjengelig i form av plast eller glass hetteglass, som har et annet volum. Påfør løsningen og lagre den (for dette høyre mørke stedet) anbefales ved en temperatur på ikke over 24-25 grader Celsius. Vanligvis holdes holdbarheten på produktet ca. to år og er angitt på etiketten på flasken.

  Hydrogenperoksid har en desinfiserende effekt. Dette skyldes muligheten til komponentene i preparatet for oppløsning i kontakt med det skadede området av menneskelig hud eller slimhinner. Under denne prosessen slippes et stort antall oksygenmolekyler i disse områdene.

  Samtidig kan hydrogenperoksid godt stoppe med å bløde og desinfisere sår, ettersom det under påvirkning er blodpropper forbedret, og mikrober som har penetrert det skadede området dør. Dette stoffet anbefales til bruk i følgende tilfeller:

  1. Til behandling av ulike betennelsesprosesser på menneskets slimhinne.
  2. Hydrogenperoksid brukes til å behandle skader på hudområder.
  3. Det brukes til behandling av dype sår med suppuration.
  4. Det brukes til å stoppe blødninger fra nesen uten å ta hensyn til faktorene som førte til blodstrøm.
  5. For desinfeksjon av slimhinnen i svelget og oral åpning, med ulike inflammatoriske prosesser forårsaket av sykdommer som gingivitt, ondt i halsen eller stomatitt.

  Legemidlet brukes effektivt av barneleger i tilfeller der det er nødvendig å behandle et sår, slitasje eller skade på et barn. Denne prosessen gir ikke noe ubehag hos barn, men kan noen ganger forårsake en allergisk reaksjon hos en liten pasient. Ved bruk av hydrogenperoksid er det nødvendig å observere sikkerhetsmålingene som er angitt på hetteglasset, som om produktet brukes feil, kan du bli brent. Derfor bør sårene desinfiseres med største forsiktighet, og prosedyrene på pasientens slimhinner skal utføres meget nøye.

  Typer av brannsår med feil bruk av peroksid

  Skader er delt inn i fire typer:

  1. Første grad - brent hud rødmer og gjør vondt brennestedet. Hvis du ikke foretar tiltak, dør den skadede huden av innen noen dager.
  2. Den andre graden - smerte, hevelse, kan forårsake blæring på huden. Med komplikasjoner vises arr.
  3. Den tredje graden - huden er død, det er en skorpe. Deretter begynner dannelsen av et nytt deksel, arrene forblir.
  4. Huden er forkullet, dybden av lesjonen er stor. Hvis et stort område påvirkes, kan en person dø dersom det ikke behandles raskt.

  Hvordan gi førstehjelp til brennstoff med hydrogenperoksid

  Som nevnt ovenfor er dette middel et kjemisk stoff, og derfor er brannskader som oppnås ved feil behandling av hud eller slimhinner farlig, siden skadefeltet i løpet av en periode på sju til ti dager kan øke betydelig. For å unngå slike hendelser må du utføre følgende trinn:

  1. Ved å bruke mye vann (det skal være varmt og løpende), er det nødvendig å vaske av hydrogenperoksid fra det berørte området så snart som mulig. For fullstendig fjerning av stoffet utføres denne prosedyren i ½ time. Det anbefales ikke å bruke ulike typer våtservietter eller bomullspinne, siden de fører til for mye rubbing av hydrogenperoksid i huden, noe som vil komplisere helbredelsesprosessen.
  2. Hvis det er mulig, kan du bruke forskjellige stoffer som nøytraliserer hydrogenperoksid. For eksempel kan du behandle et brent område med sitronsaft.
  3. Så på dette tidspunktet er det nødvendig å styrke den sterile dressingen (tørr).

  Hvis alt er gjort som beskrevet ovenfor, vil brennene passere innen få dager. På samme tid på overflaten av huden vil ikke forbli noe spor.

  Hvis dette middelet ved et uhell kommer inn i tarmkanalen i pasienten, kan det forårsake en svært smertefull og ubehagelig forbrenning av både magen og spiserøret. Dette er en alvorlig fare for offerets helse, siden utilstrekkelig eller tidlig behandling slike skader kan være fatale.

  Hvis dette skjer, og en mengde hydrogenperoksid er forsettlig eller ved et uhell falt i en persons spiserør, er det presserende å ta ham til sykehuset eller ringe en ambulanse. Før ankomsten av leger anbefales det å gi offeret en 1% løsning av natriumtiosulfat. Dosen av dette verktøyet bør være omtrent 0,2-0,3 liter. Det anbefales å vaske magen med nøytraliserende stoffer eller sorbenter. I deres kvalitet kan du bruke melk eller stivelse fortynnet i vann (mel pasta).

  Hva å gjøre hvis hydrogenperoksid kommer i øynene dine i løpet av uforsiktig handling

  Brannøye av denne typen er en stor fare for mennesker, da det kan føre til et komplett synskort i ett eller begge øyne. Derfor, når peroksid går inn i bane, er det nødvendig å vaske slimhinnene i synlighetene med vann. Denne prosedyren er svært ubehagelig for offeret. Begge øynene skal være åpne under skylling. Etter at stoffet er helt fjernet, anbefales det å bruke dråper, som bør ha antimikrobielle og bedøvende egenskaper. Til disse formål, egnede legemidler som kloramfenikol eller lidokain.

  Deretter påføres en tørr, steril dressing, pasienten blir straks transportert til sykehuset for undersøkelse av øyeleger.

  Oftest brukes ulike medisiner uegnet til små barn eller eldre.

  Derfor må et slikt terapeutisk middel som hydrogenperoksid lagres på et sted hvor dette kontingentet er vanskelig å nå.

  Noen ganger kan kvinner, hvis de ønsker å endre fargen på håret, bruke hydrogenperoksid for å fjerne den gamle maling fra hodebunnen. For å male på nytt må de først bli misfarget. Under denne prosessen kan brenndannelse i hodebunnen i hodebunnen eller håret selv bli brent. Dette skjer når uforsiktig håndtering av stoffet eller i strid med bruksreglene.

  Hvis dette skjer, skal hodet skylles straks med varmt vann (rennende vann). Hvis det er smerte, er det bedre å umiddelbart konsultere en lege.

  Når håret blir brent, vil pæren ikke bli påvirket, de vil vokse tilbake. Men hvis brenningen er dyp og et stort område er skadet, kreves langvarig behandling i klinisk setting. Noen ganger skjer det at håret ikke lenger vokser, og kvinnen er tvunget til å ha på seg en parykk.

  Vanligvis brenner brannen bort etter en uke, men i vanskelige tilfeller kan pasienten helbrede i tre eller flere måneder.

  I alle fall, før du tar opp bruk av hydrogenperoksid, er det nødvendig å studere instruksjonene for bruken av dette verktøyet, og bare da kan du fortsette til ønsket prosedyre.

  2 stemmer, gjennomsnitt: 5.00 av 5 Last ned.

  Peroksidforbrenning kan oppnås ved uforsiktig håndtering.

  Hydrogenperoksid er et stoff for lokal og ekstern bruk, den viktigste aktive ingrediensen er hydrogenperoksid. Dette stoffet tilhører kategorien desinfeksjonsmidler og er det sterkeste oksidasjonsmiddelet, så det er vellykket brukt i kjemisk industri og energi, så vel som i medisinsk industri.

  Omfang av bruk av hydrogenperoksid i medisin

  Brukes til medisinske formål, er hydrogenperoksid en svak 3% løsning av hydrogenperoksid, solgt gjennom apotekskjeder. Formen for frigjøring av medisinske glass eller plastflasker av forskjellig kapasitet, som lagres ved en temperatur ikke høyere enn 25 grader Celsius, hovedsakelig i mørke rom. Utløpsdatoen fastsatt av produsenten er 2 år.

  Desinfiseringseffekten av hydrogenperoksid skyldes evnen til det aktive stoffet som er inneholdt i det, å disintegrere i direkte kontakt med skader på hud og slimhinner hos mennesker, oksidere de berørte områder og frigjøre store mengder oksygen. I tillegg til antiseptisk har peroksid også en signifikant hemostatisk og deodoriserende effekt, fordi den øker blodproppene og forhindrer forekomsten av patogener. Som regel er dette stoffet angitt for bruk i følgende tilfeller:

  • behandling av inflammatoriske sykdommer i slimhinnene;
  • Primær behandling av hudskader;
  • dyp rensing av purulente sår;
  • stoppe neseblødning, uansett årsak til forekomsten deres;
  • desinfeksjon av slimhinner i munn og hals med de sterkeste inflammatoriske sykdommene som angina, stomatitt og gingivitt.

  Hydrogenperoksid er vellykket brukt av barnelærere over hele verden, fordi behandling av ulike typer sår, slitasje og dype blåmerker ikke gir barn det minste ubehag, og i svært sjeldne tilfeller forårsaker allergiske reaksjoner.

  Når du arbeider med stoffet, er det svært viktig å observere de nødvendige forholdsregler, fordi det er sannsynlig å bli brent.

  Førstehjelp for brennstoff hydrogenperoksid

  En brenning som skyldes feilaktig bruk av hydrogenperoksid, refererer til kjemiske forbrenninger og er farlig ved at dybden av vevslesjoner innen 7-10 dager kan øke betydelig. For å forhindre utbruddet av bivirkninger fra en brann, er det nødvendig:

  1. Vask av hydrogenperoksid fra det skadede området av huden med rikelig med varmt rennende vann. Varigheten av denne prosedyren bør være minst en halv time. I intet tilfelle kan det ikke brukes til å fjerne overflødig stoffullsull og våtservietter, på grunn av den aktive gnidningen i huden, kan det bare forverre situasjonen.
  2. Om mulig betyr bruk at nøytraliser stoffet (for eksempel sitronsaft).
  3. Påfør en tørr steril dressing på den skadede overflaten.

  Hvis du følger alle disse reglene, vil brenningen finne sted i løpet av få dager, uten å gi spor på overflaten av den skadede huden.

  Brenn spiserøret og indre organer, som skyldes feil bruk av hydrogenperoksid

  Når hydrogenperoksid kommer inn i den menneskelige fordøyelseskanalen, oppstår en svært ubehagelig og smertefull forbrenning av slimhinnen i spiserøret og magen. Denne typen brenning er en alvorlig trussel for menneskers helse, og i fravær av tilstrekkelig terapeutisk handling kan være dødelig.

  Hvis en person utilsiktet eller bevisst drakk hydrogenperoksid, bør du umiddelbart ringe til legehjelp, og før du kommer, ta en 1% natriumtiosulfatoppløsning (ca. 250-300 ml) innvendig og vask eventuelt magen. Det anbefales å ta sorbing eller nøytraliserende produkter, slik som fortynnet stivelse i mel eller melpasta, samt melk.

  Øyeforbrenninger som følge av uforsiktig håndtering av hydrogenperoksid

  Siden øyekontakt forårsaket av uforsiktig håndtering av hydrogenperoksid er meget farlig og kan føre til delvis eller fullstendig synskort, hvis stoffet kommer på slimhinnen, er det nødvendig å vaske øynene så snart som mulig med vann.

  I dette tilfellet bør det tas hensyn til det faktum at øynene skal være åpne under denne meget ubehagelige prosedyren.

  Etter at hydrogenperoksid er helt fjernet fra overflaten av øyet, er det nødvendig å bruke spesielle dråper med anestetiske og antibakterielle egenskaper (for eksempel Ledocaine og Levomycetin), påfør en tørr steril dressing og kontakt øyeblikkelig din nærmeste klinikk for råd fra en øyelege.

  Det må huskes at de oftest medisinene brukes til upassende formål av små barn og eldre, derfor er det nødvendig å lagre hydrogenperoksid på et sted som er vanskelig for dem å få tilgang til.

 • Flere Artikler Om Typer Acne