Den viktigste årsaken til rosacea anses å være høy følsomhet av blodårene i ansiktet til visse effekter, noe som utfordrer en lignende reaksjon. Til tross for at sykdommen er observert hos representanter for begge kjønn, forekommer det oftere hos kvinner i overgangsalderen eller en tid før forekomsten.

I tillegg er det antatt at personer med tynn hud (slik hud vanligvis er lys og rødhåret) er mer sannsynlig å lide av rosacea. Også risikofaktorer inkluderer sykdommer i mage-tarmkanalen og endokrine systemet.

Som nevnt ovenfor er eksterne irritanter vanligvis årsakene til rosacea. Disse inkluderer endring av omgivelsestemperaturen eller vind og utkast. Alkohol, krydret, varm eller krydret mat kan forårsake et slikt utslett. Rosacea kan også oppstå på grunn av langvarig soling som en reaksjon på solens stråler.

Les symptomene på rosacea her, og behandlingen vil bli diskutert videre.

Effektiv Rosacea Behandling

Lokal behandling

Forskjellige aktuelle geler, salver, kremer og lotioner brukes ofte til aktuell behandling. Slike terapier er rettet mot å eliminere de viktigste irriterende og hovedsymptomene. For øyeblikket er det et ganske stort antall rusmidler for lokal behandling av rosacea. Deres valg avhenger av utviklingsstadiet av sykdommen og på formålet med avtalen.

For eksempel, med svakt rosacea, kan agenter med enkel antiseptisk virkning foreskrives for å fjerne bakterier fra ansiktets hud og beskytte mot infeksjon. For eksempel, en løsning av borsyre fra 1% til 2%. Hvis sykdommen utvikler seg og akne oppstår, brukes medisiner for å eliminere akne og rødhet selv, de gjøres ofte på grunnlag av metronidazol (Rosex, Rosamet). Disse antibiotiske salver.

Noen ganger begynner rosacea å forekomme hos en pasient etter at de begynner å ta hormonelle legemidler. Dette illustrerer tilstedeværelsen av sykdomsavhengigheten på den menneskelige hormonelle bakgrunnen. Derfor er noen ganger hormonale salver foreskrevet av leger (Celestoderm, Akriderm, Dermoveit, etc.).

Men de må brukes forsiktig, fordi de kan provosere en steroid rosacea behandling som er ganske lang.

Det er mange medisiner for den aktuelle behandling av rosacea, men de er vanligvis laget med et av følgende aktive ingredienser:

 • ihtil
 • metronidazol
 • naftalen

Så anerkjente geler, som er laget på grunnlag av de ovennevnte stoffene, er Skinoren og Metrogil.

Du kan også være interessert i:

Behandling av rosacea på ansiktet med narkotika

Systemisk behandling av rosacea brukes når sykdommen er høyt utviklet, og lokal terapi gir ikke den ønskede effekten. Dette er en intensiv behandling for å eliminere årsakene til sykdommen og styrke kroppens immunitet mot det. De viktigste behandlingsmetodene for rosacea er antibiotika - erytromycin, minocyklin, oksacillin og lignende.

En viktig faktor i systemisk behandling av rosacea er også inntak av vitaminer i gruppe A, B og E. Hvis det er et alvorlig behov, kan retinoider også foreskrives. Men disse stoffene har mange kontraindikasjoner, så de må brukes forsiktig.

I alle fall, med alvorlige hudlidelser på grunn av denne sykdommen, må du konsultere en lege. Med selvmedisinering kan symptomene gå bort, men sannsynligheten for tilbakefall og komplikasjoner er høy. Også ikke ta de nevnte legemidlene uten å konsultere legen din.

Andre behandlinger for rosacea

Nylig behandles denne sykdommen ikke bare med medisiner, men også på annen måte. Videre gir bruken av slike midler et positivt resultat i kampen mot rosacea.

Følgende metoder brukes:

 • kryoterapi
 • elektroforese
 • laserbehandling

Kryoterapi er effekten av kulde på den berørte huden. Det er at nitrogen eller argon, hvis temperatur er svært lav, påføres den berørte huden. Kulden ødelegger vevet med rosacea, og etter hvert erstattes den berørte huden med en ny.

Elektroforese er administrasjon av et stoff (i vårt tilfelle det er ichtyl og lidaza) gjennom huden ved å bruke eksponering for elektriske fluer. Det brukes i tilfelle når hovedfokusene på betennelse allerede er slukket, men det er fortsatt restvirkninger. For å fjerne dem og bruke elektroforese.

Laser terapi er en av de mest effektive midler for øyeblikket. Behandling av rosacea med laser er at laseren fjerner blodkar som provoserte utseendet på rødhet og akne i ansiktet. Siden laseren er en ny og moderne teknologi, blir bivirkninger fra denne prosessen minimert og effektivitet - til maksimalt.

Behandling av rosacea på ansiktet av folkemessige rettsmidler hjemme

En god metode for behandling hjemme er behandling av tranebærjuice. Du trenger bare å suge gassbind i tranebærjuice og sette på ansiktet. Gjør det hver dag i 40 minutter til effekten er merkbar. Deretter kan du bruke denne metoden annenhver dag.

Den anerkjente måten er behandlingen med propolis. Det er bare nødvendig å smøre ansiktet for natten med en bomullspinne som tidligere er gjennomvåt i 5% propolis-tinktur. Om morgenen er det nødvendig å fjerne den dannede filmen med en bomullspinne med en alkoholoppløsning. Du må gjenta hver dag i en måned, hvorefter du bør gjenta med 10% propolis-tinktur med samme frekvens i en måned.

Rubbing kamille infusjon med terning er også en god metode. 100 gram kamille skal helles med to liter kokende vann og får lov til å infusjonere i to timer. Stamme, hell i form og legg i fryseren. Tør ansiktet ditt hver morgen, kuber med frossen infusjon i omtrent et minutt.

Før du begynner behandling, må du slutte å bruke kosmetikk. En ansiktsmaske skal brukes, som vil beskytte huden mot overdreven eksponering mot sollys, fordi mer enn 80% av pasientene har eksacerbasjoner på grunn av sollys.

Hvordan behandle rosacea i ansiktet hjemme?

Rosacea (rosacea) er en kronisk hudsykdom av ikke-smittsom natur, som er preget av sterk rødme i ansiktet, utseende av sår og vaskulære tuberkler. I sistnevnte stadier fører sykdommen til materielle endringer i pasientens utseende: huden på pannen, nesen, kinnbenet, haken, kinnene tykner. Symptomatologi oppfattes som en betydelig kosmetisk feil, noe som er ganske problematisk å forklare. Derfor bør behandlingen av sykdommen behandles så snart som mulig. I enkelte tilfeller opplever pasienter problemer med synet på grunn av rosacea, da sykdommen er ledsaget av øyeskader.

Årsaker til rosacea

Hos barn, denne diagnosen er praktisk talt ikke oppstått. Kvinner møter sykdommen oftere enn menn, men de har det vanskeligere og ofte ledsaget av alvorlige komplikasjoner. Rosacea vises hos mennesker med rett hud og, som regel, i voksen alder.

Den eksakte årsaken til utviklingen av sykdommen av det vitenskapelige samfunn har ennå ikke blitt etablert. Tidligere ble det antatt at mikroskopiske hypodermiske kvalster som lever i sebaceous kjertlene i hårsekkene er i stand til å provosere utviklingen av rosacea. Nå er det antatt at deres tilstedeværelse i pasienten er sekundær og ikke årsaken, men konsekvensen av endringer i huden på ansiktet. Dermed forblir den sanne etymologien av sykdommen ukjent, selv om det finnes en rekke teorier som peker på ulike faktorer for spredning av rosacea.

Hovedforutsetningen om forekomsten av kronisk diagnose er økt følsomhet av blodkar til ulike stimuli. Årsakene til rosacea kan være følgende:

 1. Infeksjon. Det antas at magesår oppstår på grunn av spredningen av en infeksiøs, selv om ingen purulent substrat bakterier som kan være det forårsakende middel for sykdom. Det antas at antibiotikabehandling vil bidra til å unngå gjenutslett.
 2. Forstyrrelser og feil i immunforsvaret. Redusert immunitet kan påvirke ansiktets hud, noe som fører til utseende av edderkoppårene og spredningen av rødhet, utslett.
 3. Genetikk. Som nevnt ovenfor, er folk med lyst hud mer utsatt for rosacea. Den genetiske faktoren påvirker også: i medisinsk litteratur er ofte tilfeller med lesjoner på ansiktet til flere familiemedlemmer beskrevet. Nesten halvparten av pasientene er relatert til en person som lider av et lignende problem.
 4. Forstyrrelser og funksjonsfeil i det endokrine systemet. Feil metabolisme, ovarieinsuffisiens, diabetes, overgangsalder og andre faktorer kan provosere inflammatoriske prosesser i huden.
 5. Psykiatri og psykosomatik. I eksepsjonelle tilfeller kan rosacea være mer alvorlig hos pasienter som lider av psykiatriske sykdommer. Dette bidrar til enda mer rødhet i ansiktet. Denne grunnen kan imidlertid ikke være den eneste, det kan bare forverre pasientens tilstand.
 6. Sykdommer i fordøyelseskanalen. Legene har etablert en sammenheng mellom utviklingen av en kronisk dermatologisk sykdom og sykdommer i fordøyelsessystemet. De fleste pasienter som henviser til en hudlege har symptomatiske abnormiteter i tynntarm, gastritt eller sår.
 7. Påvirkningen av mat, alkohol, krydder. Legene mener at irritasjon av mageslimhinnen kan påvirke pasientens hud negativt. Dette bidrar til refleksutvidelse av blodkar, noe som forårsaker rødhet og purulent utslett. Pasienter som lider av spredning av rosacea, anbefales det å gi opp alkohol, sitrusfrukter, kaffe, krydret eller for krydret mat.

Pasientens klima kan også påvirkes av klima, livsstil, medisiner, kosmetikkens kvalitet og tilstanden i nervesystemet.

Stadiale, symptomatiske og diagnostiske studier

De viktigste symptomene på rosacea inkluderer:

 • Vedvarende rødhet på ansiktet. Noen ganger vises det på nakke, rygg, ører og bryst.
 • Rhinophyma. Endrer vev, fortykkelse, grovdannelse av huden på nesen eller rundt nesen.
 • Utslett, sår på ansiktet. Først er det papiller, som til slutt blir til purulente pustler - små hvite kviser.
 • Utvidelse av fartøy. Et preget rødt nett av utvidede blodkar vises på huden.
 • Tapet av de visuelle organene. Inherent hos de fleste pasienter. Ledsaget av øyelokk, tørrhet, tåre.

Andre manifestasjoner er også mulige: Følelse av stram hud, kløe, peeling, smerte, brennende.

Symptomene varierer fra oppstart av sykdommen. Konvensjonelt kan de deles inn i tre typer:

 1. Erytematøst stadium. Huden blir tykkere, tykkere, begynner å rødme. På enkelte steder, et utslett. Manifestasjoner avhenger av hvilken type livsstil pasienten leder, hvordan han spiser, solter i solen, drikker alkohol, besøker bad, badstuer og lignende. Hvis de irriterende faktorene er små, er tilstanden til huden relativt vanlig - kosmetiske feil er tilstede, men dette uttrykkes ikke så sterkt som i andre trinn.
 2. Papulo-pustulært stadium. Huden begynner å hovne, det er et purulent utslett. På dette stadiet er huden svært følsom, spesielt for ultrafiolett stråling - sollys.
 3. Fimatoid stadium. Patologi utvikler seg: i ansiktet, ørene, halsen, huden strammer - visuelt blir det som en appelsinskall. Dermis overflate er tuberøs, rød, betent. På dette stadiet dannes rhinofyma, neseborene vokser i størrelse, øynene svømmer. Hos menn er symptomene mer uttalt enn hos kvinner - på grunn av østrogenes påvirkning.

En dermatolog er i stand til å gjøre en diagnose allerede visuelt - i pasientens utseende. Rosacea skiller seg ut mot andre kroniske dermatologiske sykdommer. Avhengig av alvorlighetsgraden av diagnosen kan trenge ytterligere tester: blodprøver for analyse, studiet av mikrofloraen i huden, utvidet undersøkelse av pasientens blodårer.

Narkotikabehandling

Det er viktig å konsultere en lege i tide for å stoppe utviklingen av denne sykdommen. Rosacea i vanskelige stadier er vanskelig å behandle, derfor er det nødvendig ved første tegn på en spesialist. Selvbehandling eller bruk av kosmetikk vil ikke gi resultater, og noen ganger vil det bidra til sykdommens fremgang. Bruk av alle legemidler må samordnes med legen din.

En påvist måte å behandle rosacea på er en helhetlig tilnærming til problemet. For å eliminere symptomene som brukes eksterne betyr - geler, kremer, salver. Og for å forhindre forekomsten - antibiotika. Begge er utnevnt av en spesialist, da ulike medisiner brukes på forskjellige stadier.

Kremer og salver inneholder vanligvis i deres sammensetning Ichtyol, metronidazolol, naftalen, planteekstrakter eller essensielle små. Og gelene er foreskrevet for å desinfisere huden og redusere betennelse.

De vanligste legemidlene for rosacea til ekstern bruk:

 • Ovante. Det har ingen kontraindikasjoner, har anti-edematøs og anti-inflammatorisk virkning, inneholder også ingredienser av vegetabilsk opprinnelse.
 • Bevist stoff Rosamet. Ødelegger patogene bakterier, forårsaker antall purulent akne på ansiktet.
 • Ruboril. Resultatet vil bli merkbart etter flere applikasjoner. Fordelene ved midlene inkluderer sikker sammensetning - kremen har ingen kontraindikasjoner.
 • Skinoren. Fjerner betennelse, forhindrer utseendet av nye sår.
 • Demotia. Det brukes til å behandle ulike dermatologiske sykdommer, inkludert kroniske. Det har anti-inflammatoriske og hud beroligende egenskaper.
 • Azelik. Det desinfiserer huden, fjerner puffiness og eliminerer purulent utslett.
 • Metrogil gel. Kan brukes av både barn og voksne. Hjelper med å overvinne spredningen av den inflammatoriske prosessen, reduserer hevelsen i huden.
 • Erytromycin. Sammensetningen av salven inneholder antibiotika som bidrar til å fjerne rødhet på kort tid. Ved vanlig bruk vil det eliminere rødhet og utslett.
 • Sink salve. Det kan berolige irritert hud, redusere betennelse og rødhet.

Behandlingsforløpet varierer fra flere uker til flere måneder. Noen ganger tar det mer tid - spesielt hvis personen blir behandlet med en løpende form for rosacea.

Av antibiotika er Suprastin, Claritin, Metronidazol, Tavegil, Oksytetracyklin, Tetracilinhydroklorid, Minolexin oftest foreskrevet. Avhengig av pasientens individuelle egenskaper, kan de også foreskrive bruk av beroligende midler eller antidepressiva, legemidler til fordøyelsessystemet, vitaminkomplekser, hormonelle piller.

I kompliserte, forsømte situasjoner, leger leger til slike prosedyrer som dermabrasjon, fotokoagulering, laserterapi, eksponering for svak ladning av elektrisk strøm, eksponering for flytende nitrogen. Noen ganger er en effektiv metode for behandling av rosacea på ansiktet grove peeling - men prosedyren er gjort ikke hjemme, men på hudkontoret.

Narkotikabehandling innebærer streng pasientovervåking av en spesialist. Selvmedikamenter eller andre medisiner bør avtales med legen. Det må huskes at rotsaze kan være smertefullt, blant annet på grunn av utilstrekkelig medisinering.

Behandling av folkemidlene

Bruken av folkemidlene er også koordinert med legen. Vanligvis brukes ulike kompressorer, masker eller oljer. Det er nødvendig å gjøre dette i et kompleks med medisinering.

Det er oppskrifter for å forberede tinkturer og avkok, som brukes inni - det antas at dette kan fjerne en sterk betennelse i ansiktet. Disse inkluderer urte teer av nese, arv og fioler, infusjoner av hule blomster, decoctions av valnøtt blader eller jordbær. Med daglig bruk av helbredende urter, vil huden se friskere ut.

Som ansiktsmasker for rosacea anbefales det:

 • Gurkemask. Massen av revet agurk blandes med 3-4 dråper burdock, deretter forsiktig spre seg over ansiktet og la det stå i 10-15 minutter.
 • Avokado maske. Mash avokado i potetmos, bland med kokosnøttolje, på ansiktet i 15-20 minutter.
 • Potetmaske. Rist en rå potet på en fin rist, legg til et par dråper oliven eller linolje, bland forsiktig blandingen. Påfør ansiktet i 15 minutter.
 • Maske med lavendelolje og havregryn. Flakes heller kokende vann, dekk og la det brygge. Etter tilsett 4-6 dråper lavendelolje. Påfør huden i avkjølt tilstand. Soak på ansiktet i 10-15 minutter.

For fremstilling av masker og andre hjemmelagde kosmetikk, kan du bruke følgende oljer:

 • lin;
 • hvete;
 • drue;
 • kamfer;
 • trinse;
 • kokos;
 • mandel;
 • rosa;
 • tea tree;
 • Jojoba.

Olje i behandling av rosacea kan være noen. Det viktigste er at produktet ikke inneholder noen ukjente ingredienser - fargestoffer, tilsetningsstoffer og andre ting. De eneste unntakene er vitamintilskudd. Det er også verdt å unngå produkter med tillegg av aggressive ingredienser. For eksempel, i burdock olje kan legge til en infusjon av rød pepper, noe som vil øke brennningen av huden.

Det anbefales å lage forskjellige urter av urter eller bruke dem i stedet for butikken tonic for vasking. Skal bruke:

 • kamille;
 • rosenbladene;
 • salvie;
 • kalkblomst;
 • tranebærjuice;
 • grønn te;
 • hunden steg;
 • aloe.

Planter søl varmt vann og la det brygge. Varm du kan ikke bruke dem, du må vente til væsken avkjøles til minst romtemperatur.

slanking

Kostholdet er avtalt med legen. For alvorlige former for rosacea, må du følge en streng diett - unngå å spise søt, salt, stekt, røkt. Du kan ikke drikke alkohol, kaffe og sterk te. Det anbefales ikke å bruke sitrusfrukter, sjokolade, kaker. Dyrefett i kostholdet til en pasient som lider av en kronisk dermatologisk sykdom, reduseres til et minimum.

Du kan spise stewed, kokt, bakt, samt grillet med et minimum tilsatt smør. Det anbefales å spise mer friske grønnsaker og frukt, nøtter, urter, frokostblandinger, belgfrukter. Tillatt å bruke meieriprodukter og magert kjøtt, fjærfe, sjømat. Det er nyttig å drikke en stor mengde mineralvann - opptil 2 liter per dag.

En person som lider av rosacea, som allerede nevnt, er foreskrevet et kurs av vitaminer. Også de nødvendige stoffene skal inntas fra allerede tilberedt mat - derfor er det mange produkter av vegetabilsk opprinnelse i kosten.

Herding av rosacea er alltid problematisk, da sykdommen er preget av tilbakefall. Men kosthold, ansiktspleie og bruk av medisiner kan bidra til å opprettholde en sunn hud.

Er det mulig å permanent helbrede rosacea på ansiktet?

Kvinner over 30 år er ofte bekymret for utbruddet av akne, fylt med pus og ledsaget av hyperemi. Det regnes som umulig å kurere rosacea i ansiktet, men behandling bidrar til å fjerne utslett og kontrollere avkastningen. Hvis tiden ikke omhandler denne patologien, vil den utvikle seg til en kronisk form. Den første fasen av sykdommen er herdbar.

I tillegg til kosmetisk terapi bør det tas hensyn til endokrine og fordøyelsessystemer, siden rosacea kan utløses av abnormiteter i deres arbeid.

Behandlingsmetoder

preparater

I den første fasen av utslett, er kremer eller geler med et antibiotika foreskrevet. Disse inkluderer:

 • Metronidazole. Det mest populære medisinske verktøyet som er en del av mange stoffer for behandling av rosacea. Behandle det berørte området 2 ganger om dagen.
 • "Azelik". Antiseptisk gel hjelper til med å bli kvitt akne, utslett, svarte flekker på ansiktet. Påfør daglig om morgenen og om kvelden. Før du bruker, bør du kontakte legen din, spesielt ved å kombinere med andre legemidler.
 • Erytromycin salve. Kan brukes til å behandle pustulære hudsykdommer. Påfør det nødvendige området 2-3 ganger om dagen.
 • "Zener". Ved hjelp av dette stoffet, vil en person bli kurert av akne, blandede typer akne. Den brukes 2 ganger om dagen. Behandlingsforløpet skal være 10-12 uker.
 • "Dalatsin C". Den har en antimikrobiell effekt, takket være at du kan kvitte deg med akne og hudormer i dermis dype lag.
Phenystyle vil lindre slike ubehagelige symptomer som betennelse og kløe på den berørte huden.

I den akutte form av rosacea brukes antihistaminer til å lindre ubehagelige symptomer (Fenistil, Suprastin, Zyrtec). De hjelper med denne handlingen: de fjerner hevelse og rødhet, reduserer kløen i huden, fjerner betennelse og reduserer temperaturen. For å oppnå den beste effekten, eller om aktuelle medisiner ikke kan takle problemet med rosacea, er også et antibiotikabehandling foreskrevet.

Hvilke antibiotika hjelper med patologi?

Pasienten vil bli kvitt problemet ved å anvende slike midler:

 • "Tetracycline". Stopper multiplikasjon av bakterier. Sykdommer i huden behandles med tabletter med en konsentrasjon av aktivstoffet på 3%.
 • "Minocycline." Effektiv mot akne. Når det brukes jevnlig, ødelegger det alle skadelige bakterier.
 • "Erytromycin". Blokkerer syntesen av proteinbakterier, systematisk uten å forstyrre denne prosessen i menneskekroppen.
 • "Klaritromycin". Et antibiotika med en utprøvd bakteriedrepende egenskap.
Tilbake til innholdsfortegnelsen

Laserbehandling

Den mest effektive metoden for å håndtere rosacea er laserterapi. I tillegg til å eliminere symptomene, forbedrer denne behandlingen blodkarens funksjon i ansiktet. Under høy temperatur tørker purulente utslett ut. Laseren bidrar til å nøyaktig fjerne grov hud og normalisere hudfargen. Kapillærene under huden blir usynlige.

prosedyrer

Den komplekse terapien må inkludere daglig hygiene. Det er verdt å vaske med micellar vann uten å bruke rennende vann. Du må forlate produkter som inneholder alkohol, mynte eller smaker. Det er nødvendig å overvåke kosmetikkens holdbarhetstid. Det anbefales ikke å holde seg lenge i solen uten bruk av UV-beskyttende kremer.

kosmetikk

Spesialisert kosmetikk er ikke i stand til å bidra til å kurere rosacea, men forbedre tilstanden til huden, dens utseende. Slike kosmetikk nærer og fukter huden, utvikler hudfarge, reduserer betennelse og beskytter mot den negative påvirkning av eksterne faktorer. Det anbefales å bruke produkter for sensitiv hud. Før du starter et nytt kosmetisk produkt under behandlingen av utslett, er det bedre å konsultere en hudlege.

Strømregler

Spesielt kosthold er ikke gitt. Det anbefales å begrense inntaket av matvarer som kan provosere allergiske reaksjoner: meieriprodukter, krydret mat, alkohol, tomater, sjømat, sitrusfrukter. Ikke anbefaler og for varme drikker. Skriv inn menyen til:

 • frukt og grønnsaker;
 • sunne fettstoffer (olivenolje, nøtter, linfrø);
 • protein;
 • ingefær;
 • grønn te.
Tilbake til innholdsfortegnelsen

Folkemedisin

Behandling med urtemidler innebærer bruk av lotioner, avkok og masker for ansiktet. Riktig valgte planter vil bidra til å redusere betennelse, rødhet og gunstige effekter på blodårene. Alle brukte buljonger må være avkjølt. For deres forberedelse kan du bruke: lind, kamille, calendula, salvie. Mask er bedre å lage agurk, aloe juice eller kål.

Tranebær har en god antibakteriell effekt. Hennes juice kan bli gjennomvåt med osteklær og ansiktsbehandling i 30 minutter.

Det er vanskelig å kurere rosacea, men du kan kontrollere forverringen og forhindre tilbakefall. For dette er det nødvendig å konsultere en lege i tide for å foreskrive riktig terapi. Etter de første tegn på forbedring er det viktig å ikke slutte å ta medisinene, men å observere hele kurset. Det anbefales å vurdere mat og hjemmepleieprodukter. Ingen av dette bør provosere en allergisk reaksjon. Huden skal ikke gnides og tøffe temperaturer. Sauna og ansiktsmassasje er kontraindisert.

Kan Rosacea bli herdet

Diagnose av rosacea

Erythematøs rosacea har et ganske karakteristisk klinisk bilde, så en lege kan noen ganger gjøre en diagnose basert på bare en pasients utseende (spesielt hvis sykdommen forsømmes, og rosacea på nesen dannes).

Samtidige sykdommer i fordøyelsessystemet og påvisning av Demodex-kvalster vil også være til fordel for sykdommen.

Rosacea Behandling

I kampen mot sykdommen kan man bruke ulike midler. Det viktigste - ikke glem å konsultere en lege. Tross alt, selv den vanlige daisy kan være det sterkeste allergenet og provosere utviklingen av rosacea.

Siden det er mange faktorer som provoserer og forverrer løpet av rosacea, er behandlingsmetodene også forskjellige. Bruk av noen stoffer er rettet mot å redusere rosacea i ansiktet, andre stoffer og metoder brukes til å behandle samtidige sykdommer i nervesystemet og fordøyelseskanaler.

1. Bruk av antibiotika.

Antibiotika fra gruppen er mest effektive i behandlingen av rosacea.

(oksytetracyklin, tetracyklinhydroklorid,

, minocycline). Også en av de mest effektive rettsmidler for rosacea har lenge vist seg å være et stoff som

I dermatologi utviklet komplekse behandlingsmetoder. Noen stoffer fjerner kosmetiske, eksterne manifestasjoner, andre er rettet mot å eliminere interne problemer, og resultatet er rosacea. Kompleks terapi inkluderer:

 • legemidler til husholdningsbruk;
 • fysioterapi;
 • betyr å eliminere eksterne manifestasjoner av sykdommen.

Hvis sykdommen ikke er så intens, og karakteriseres av svake utslett, stjerner, så kan bare i første omgang bare eksterne preparater fortyndes. Blant dem er geler, salver, kremer, forskjellige lotioner.

Noen aktuelle produkter inneholder antibiotika - metrogil, rozex, rosamet, andre med ichthyol, naftalanolje. I alvorlige tilfeller av razocea vil antibiotika bli brukt.

Dermatologer bruker i stor grad tetracyklin-antibiotika:

 • oxytetracycline;
 • tetracyklinhydroklorid;
 • minocycline.

Metronidazol har også etablert seg godt.

Ofte er sykdommen ledsaget av kløe. For å eliminere, velg antiallergiske stoffer - suprastin, tavegil, claritin og andre.

Spider vener fjernes med Ascorutin-vitaminkomplekset. Det bidrar til å styrke veggene i blodårene.

Midt i sykdommen er sedativer foreskrevet. I alvorlige tilfeller - antidepressiva.

For ikke å provosere forverring av rosacea bør unngå varmt og tett rom, eller vice versa hypotermi. Du kan ikke være lang i direkte sollys.

Behandlingen er lang, fra flere uker til flere måneder.

Laseren i kombinasjon med lysterapi brukes i økende grad i behandlingen av rosacea. Denne metoden for behandling bidrar til restaurering av bindevev, stimulerer den cellulære strukturen.

I kampen mot rosacea brukes en pulserende laser med en bølgelengde på fra 500 til 1200 nm. For det første gjenopprettes bindevev, og deretter utføres fototermolyse.

Prosedyren er ikke unik. For å oppnå synlige resultater gjentas flere ganger.

Laser eksponering forårsaker ofte ekstra irritasjon, men det er en merkbar forbedring i fremtiden. Gradvis blir huden mer nøyaktig, vaskulære manifestasjoner forsvinner.

Laserbehandling har mange kontraindikasjoner, og ikke alle som ønsker det. Sykepleie og gravid prosedyre utføres ikke.

Ved følgende forhold og sykdommer vil laserbehandling bli nektet:

Ved å bruke tradisjonelle metoder for behandling av rosacea, kan du ikke oppnå en dårlig kosmetisk effekt. Under sykdommen er det bedre å starte behandling med kremer. For å gjøre dem, kan du bruke juice av planter eller deres ekstrakt, så vel som avkok.

Det er viktig å huske! Hver løsning, under bruk, må avkjøles, ikke varm! Ved å bruke en varm løsning, vil situasjonen bare bli verre!

I behandlingen av rosacea kan bruke følgende urter og planter: calendula, kamille, tranebær. Etter å ha kjøpt inn et apotek calendula tinktur, fortynne det i et glass kjølig vann. Soak et håndkle eller gasbind, klem og legg på ansiktet i 3 timer. Å gjøre en slik lotion er en dag 1 gang.

Du kan også ta kamilleblomster og gjøre en infusjon på 1:15. Fukt også gassbind, vri ut og legg på ansiktet.

Hjemme kan du bli behandlet og tranebærjuice, presset fra frukten. Det er nødvendig å suge gassbind med tranebærjuice og sette på ansiktet.

Legg ulllaget opp. Forbindelsen er festet med bandasjer og forlatt i en time.

For første gang bruker tranebærjuice, fortynn den i vann 1: 3.

Behandling med lotion hjelper, men gir ikke opp med rusmiddelbehandling.

På grunn av det store antallet faktorer som forverrer sykdommen, er det nødvendig å anvende ulike behandlingsmetoder. Bruk av noen midler er rettet mot behandling av denne sykdommen.

Andre stoffer behandler samtidig sykdommer i nervesystemet, noe som utløste utviklingen av sykdommen. Legen vil foreskrive antibiotika for å behandle sykdommen.

I utgangspunktet vil det være et av stoffene i tetracyklin-gruppen. Et annet godt stoff er metronidazol.

Det er også effektivt i bekjempelse av denne sykdommen. En ferdig krem ​​eller salve vil bli foreskrevet for behandling, samt et legemiddel som er laget på resept på apotek.

Skinoren gel vil være en god behandling. Det bør påføres i et tynt lag på et forvasket ansikt.

Legemidlet bør brukes regelmessig, da er effekten merkbar.

Det er viktig å huske! Under behandlingen av denne sykdommen bør være velvalgt og balansert kosthold!

Ved å identifisere matvarer som fremkaller sykdommen, må du observere separat mat. Hvis sykdommen er i en alvorlig stadium eller fra kostholdet er ikke et resultat av en legens anbefaling, kan du lage en kropp en kort faste.

Hvis dietten tolereres gunstig, bør følgende inkluderes i dietten:

 1. Kjøtt, fisk og grønnsaker koke eller lage mat for et par.
 2. Friske grønnsaker og frukt som ikke forårsaker allergi.
 3. Fermenterte melkprodukter.
 4. Belgfrukter.

Det er nødvendig å holde seg til dietter strengt, da vil behandlingen bli effektiv.

Vaskulær sykdom er den viktigste årsaken til sykdommen. Det er ikke nødvendig å utsette hennes behandling, ellers går hun inn i kronisk stadium.

Håper at sykdommen er "selvhelbredende", er ikke verdt det. Det er nødvendig ved de første tegnene å konsultere en hudlege som, ved den karakteristiske typen forandringer på huden, vil diagnostisere og foreskrive behandling. I noen tilfeller (med allerede utviklede komplikasjoner), vil det bli nødvendig med ytterligere undersøkelse:

• Bakposev på patologisk mikroflora

• analyse av hudskraping;

• En generell undersøkelse for å identifisere patologien til andre organer og systemer som provoserte sykdommen.

I begynnelsen av rosacea på ansiktet, er behandlingen vellykket. I avanserte tilfeller av rosacea på ansiktet krever behandlingen lang tid, bruk av mange stoffer og ikke alltid vellykket.

Med utviklingen av rosacea i ansiktet inkluderer behandling ulike teknikker og bruk av rusmidler i flere grupper som påvirker fordøyelsessystemets patologi, nervøse og endokrine systemer.

Bredt brukt (brukes kun på legens resept):

1. Metronidazol og dets analoger - som et antimikrobielt stoff, spesielt med eksisterende patologi i magen, lokalt - Metrogil.

2. Tetracyklin-antibiotika (Doxycyklin, Monocyclin, etc.).

3. Lokalt - hormonelle og antiinflammatoriske kremer, geler, salver, påvirker den inflammatoriske prosessen, gjenoppretting og utjevning av huden (Rosex, Rosemet, Skinoren, etc.).

4. Med en utpreget vaskulær komponent - vitamin C, PP, som bidrar til styrking av vaskulærvegg (Ascorutin og andre).

5. Ved alvorlig kløe og allergisk komponent er desensibiliserende terapi foreskrevet (Tavegil, Loratadin, Cetrin, etc.).

Når du spør hvordan du behandler rosacea på huden, anbefaler leger at du bruker tradisjonelle kosmetiske metoder, eller prøver å bruke tradisjonelle metoder hjemme.

Før behandling er det bedre å rådføre seg med en spesialist som skal foreta inspeksjon og foreskrive metoder for å kvitte seg med rosacea i samsvar med de individuelle egenskapene.

Selvmedisinering kan ikke gi et stabilt resultat eller føre til bivirkninger.

Tradisjonell behandling av hudsykdommer

Diagnosen av rosacea i ansiktet må bekreftes av en lege for å kunne bruke stoffene riktig. De karakteristiske egenskapene til rosacea fra andre sykdommer er fraværet av komedoner på huden, og for å utelukke demodikose blir huden skrapt og sendt til mikroskopisk undersøkelse.

Den uavhengige bruken av salver fra demodikose er farlig, fordi den kan provosere utviklingen av sykdommen og ytterligere komprimering.

Bevist doping

Hvordan behandle rosacea ved hjelp av folkemidlene? Bruk lotion med urtedekk, tinkturer, selvfremstillede kremer, geler.

Det er godt å oppdatere ansiktet ditt med termisk vann flere ganger i løpet av dagen. Det fjerner rødhet, tørrhet, irritasjon og helbreder vev. Vann sprøytes bare på ansiktet og får tørke.

Skadet ansiktshud vil lindre og fukte gurkemasken. Lag en saftig gruel av fersk agurk, legg til aloe-te juice. skje og bland. Dekk ansiktet med blandingen, vent 30 minutter og skyll med kaldt vann.

Rødhet håndteres perfekt av kamille, duftende rosenblad, eller salviedekk. En spiseskje av råvarer er forberedt i 5 minutter i et vannbad, og plasser det i et glass varmt vann. Forberedt avkok i kald form brukes i form av lotioner.

Tranebær juice er et annet utmerket middel for rosa akne. Hold gasbind gjennomvåt i tranebærjuice i 40 minutter.

Gjør det hver dag. Når det blir en forbedring, gjør du det hver annen dag.

Damp en bomullspute i en 5% tinktur av propolis og tørk ansiktet ditt med forsiktige bevegelser før du legger deg til sengs. Om morgenen blir ansiktet gnidd med en alkoholløsning.

Bruk metoden daglig, måned. Påfør deretter en 10% propolis tinktur også måned.

Gjør et avkok av kamille, fryse den i en isbit og gni ansiktet i morgen. Tørk av i et minutt.

Aloe juice er fortynnet i halvparten av vann. Ta gasbind eller annet bomullstoff, fukt i denne løsningen, legg på ansiktet, inkuber i 20 minutter og skyll deretter.

Gjenta hver andre dag. Det anbefales å lage minst tjue masker.

En halv kopp kalkblomst er omrørt i to liter vann, kokt, avkjølt. I kjøttposen sankes ansiktet i fem sekunder, da er en pause også 5 sekunder.

Gjenta i fem minutter. Prosedyren er ferdig om morgenen og før sengetid.

Vi bruker krem ​​og salve

Når du velger en krem ​​eller salve til behandling av rosacea, er det nødvendig å stole på anbefalinger fra en spesialist. Oftest er Skinorel salve eller Metrogil gel foreskrevet.

For å bli kvitt rosacea raskt og effektivt, kan en hudlege bruke en krem ​​med 1% innhold av metronidazol. Den påføres i et tynt lag, to ganger om dagen.

Behandlingen er lang, ikke mindre enn en måned. Krem "Rosanet" inneholder metronidazol og kan kurere mange andre hudsykdommer, i tillegg til rosacea.

Krem heler ikke bare, men også mykner og fôrer huden perfekt. Bruk verktøyet i fravær av inflammatoriske prosesser på ansiktet. Hvis det oppstår ekstra irritasjon og kløe under behandling med en krem, anbefaler legen at den erstattes med en annen.

For å lindre bivirkninger fra andre legemidler, er det ofte foreskrevet krem ​​"Wedge Ak". Det lindrer huden godt, lindrer rødhet, irritasjon.

Påfør det to ganger om dagen. Krem inneholder jojobaolje og karitt.

Disse ingrediensene gjør rettsmiddelet trygt for rosacea og minimerer bivirkninger.

For rødhet og utslett foreskrive krem ​​"Antiruzher".

Spesielt følsom hud reagerer godt på Rosaliac. Det mangler smaker og det beholder fuktighet godt, fjerner rødhet.

Kremer og salver som inneholder azelainsyre vil bidra til å bli kvitt rosacea. Blant dem er Finacea, Azelik.

Midler til ekstern bruk er effektive som en del av kompleks terapi, når ikke bare eksterne årsaker, men også interne er fjernet. Bare en lege kan velge et individuelt behandlingsforløp.

Rosacea Forebygging

Behandling av sykdommen vi har diskutert i detalj ovenfor. Samtidig er hygienisk hudpleie veldig viktig.

Om vinteren er det nødvendig å beskytte ansiktet så mye som mulig fra kald, sterk vind, regn og snø. I varmen må du beskytte huden mot sollys.

For dette, bør man gi preferanse til en brede brimmede lue, mørke briller eller en paraply. Om sommeren anbefales det å bruke solkrem.

Forhindre så alvorlig sykdom som

rosacea, bør være basert på eliminering av faktorer som utløser utviklingen av sykdommen. Hvis du har lett hud som er utsatt for rødhet, må du ikke utsette den for sterk sol, kulde eller vind.

Unngå krydret mat, varm te og kaffe, samt alkoholholdige drikker. Prøv å bruke bare kosmetikk av høy kvalitet, og mottak av medisiner bør foreskrives av lege.

Den viktigste forebyggingsmetoden er å utrydde den faktoren som kan utløse sykdomsutbruddet. I nærvær av lys hud, som har en tendens til rødhet, er det ikke nødvendig å utsette det for sol, kaldt vær eller sterk vind.

Når du bruker noen legemidler, må du konsultere en lege. I kostholdet bør ikke være krydret mat, alkohol og drikke som ville være varmt.

For å kjøpe kosmetikk trenger du kvalitet.
.

For å forhindre utvikling av rosacea i ansiktet består profylakse primært i eliminering av langvarig soleksponering uten beskyttende kremer, overoppheting og overkjøling av huden.

For å holde huden frisk, bør du ikke forsømme riktig ernæring og unngå å drikke store mengder alkohol, krydret, fet, søt mat.

Det er nødvendig å bruke kosmetikk til ansiktet, med i sammensetningen hestekastnøtt ekstrakt og vitaminer C, PP, beskytte og styrke karveveggen.

Rosacea diett

Tidligere ble det notert hvor viktig det er å overholde dietten. Rosacea-pasienter bør spise regelmessig og gradvis.

Det bør maksimere inntaket av hermetikk, pølser, salt, pepper og forskjellige krydder, eddik, stekt mat, søtsaker, animalsk fett.

Det anbefales å nekte druer, appelsiner, pærer, mandariner. Glem alkohol, varm kaffe og sterk te.

For pasienter med rosacea er det ekstremt viktig å følge det riktige

. Det er bedre å spise mat gradvis og regelmessig. Det er nødvendig å begrense bruken av hermetikk, salt, pølser, eddik, pepper og andre krydder, noen stekte matvarer, animalsk fett, søtsaker, så mye som mulig. Det anbefales ikke å spise frukt som

appelsiner druer mandariner

og pærer. Du bør glemme alkoholholdige drikker, sterk varm kaffe og te.

Hva er mulig? Kostholdet ditt skal inneholde magert kjøtt - kokt, stewed eller dampet. Du kan spise fisk, kokt egg, smør og vegetabilsk olje, poteter.

Også tillatt er kål, gulrøtter, rødbeter og friske agurker, bær, epler og blommer, dill og persille, rabarber, bønner, noen meieriprodukter, frokostblandinger (bokhvete, ris, havregryn), usyret brød.

I alvorlige former av sykdommen kan medisinsk fasting foreskrives av legen i 5 dager: Dag 1: om morgenen drikker pasienten en 10% løsning av magnesiumsulfat i 30 minutter og drikker deretter mineralvann (Borjomi, Narzan og et al.

) med et totalt volum på 1000-1500 ml. 2. dag: Drikk opptil 2 liter mineralvann.

3. dag: kefir, ryazhenka, vegetabilsk olje, 200 g kokte poteter, 20-25 g smør, foreldet hvitt brød eller kjeks (200 g), usøtet te, cottage cheese, grønnsaksuppe, epler, friske agurker.

4. dag: i tillegg til produktene fra forrige dag kan du spise fisk eller kokt kjøtt (100 g), samt frokostblandinger. 5. dag: Du kan inkludere i grønnsaker og bær tillatt for rosacea i kostholdet ditt.

Det har lenge blitt observert at bruk av de riktige produktene, kan du unngå forverring av ansiktets hud med rosa akne. Det er viktig å spise jevnt i dagtid. Spis små mengder 5 eller til og med 6 ganger om dagen.

For å unngå at røde kviser i ansiktet dannes etter vellykket behandling, anbefales det å følge en bestemt diett. For å gjøre dette, bør du forlate krydret, krydret, salt mat, alkohol og kaffe.

Sitrusfrukter, druer, pærer er forbudt fra frukt. For å konsolidere effekten, kan legen foreskrive medisinsk fasting, der de første 2 dagene med å drikke mineralvann, og deretter begynner menyen å inkludere den vanlige maten.

rosacea

En av de vanligste hudinfeksjonssykdommene, som oftest påvirker ansiktets hud og er kronisk, er rosacea (rosacea, vanligvis i ansiktet eller nesen). Denne hudsykdommen forekommer hovedsakelig hos kvinner i alderen fra 30 til 50 år. Sykdommen har karakteristiske tegn, men uklare årsaker til forekomsten, noe som kompliserer behandlingen.

Men erfarne leger fra Energo medisinske senter vil kunne velge en individuell behandlingsplan og enten helt avlaste pasienten med symptomer og kosmetiske feil, eller forbedre livskvaliteten betydelig.

Rosacea: Hva er det og hva er farlig hvis det ikke behandles?

Dette er en sykdom som påvirker blodårene og er preget av rødhet i ansiktet eller dets individuelle seksjoner. Utseendet fører til en forverring av utseendet på grunn av kosmetiske feil som har oppstått, samt til de tilknyttede psykologiske problemer. I tillegg kan rosacea (rosacea) på ansiktet, hvis øynene påvirkes, utløse keratitt og sårdannelse av hornhinnen.

Også komplikasjoner inkluderer:

 • fortykkelse av haken av haken med oppkjøpet av huden blåaktig eller burgunderhue (ekstremt sjelden og forekommer hovedsakelig hos menn);
 • ørelokefortykkelse (også sjeldne og kan forårsake hørselstap);
 • fortykkelse av pannen på pannen, noe som fører til en sterk asymmetri i pannen, spesielt mot bakgrunnen av kronisk betennelse og stagnasjon av blod;
 • øyelokk hudtykkelse, hvor palpebralfissen smalner horisontalt og øvre øyelokk setter ned (forårsaker følelse av alvorlig ubehag);
 • skleritt (betennelse i øyets sclera), som er ledsaget av smerte, sløret syn, øyeirritasjon; Fullstendig synstap er mulig.

Sykdommen går videre i flere stadier, og det er mye lettere å behandle og stoppe tidlig form for utvikling, derfor ved første tegn er det nødvendig å umiddelbart kontakte en hudlege.

Hvordan behandle rosacea i ansiktet og er det mulig å kurere det for alltid?

Effektiv, kvalitet og langvarig behandling er kun mulig under tilsyn av en spesialist som skal bestemme årsaken og scenen av sykdommen og foreskrive et behandlingsforløp i henhold til pasientens individuelle egenskaper (kjønn, alder, klinisk bilde, etc.).

I svært sjeldne tilfeller kan sykdommen gå bort alene, men for det meste rosacea (rosacea) er en sykdom som er kronisk i naturen og kan utvikles med alderen. Dette skiller rosacea fra akne (akne), som ofte forsvinner i seg selv når det kommer ut av ungdomsårene. Behandling bør derfor være slik som å øke tiden for remisjon, og redusere hyppigheten av forekomst av tilbakefall og deres varighet. Behandling, samt forebygging, må være omfattende og, som allerede nevnt, utføres kun under veiledning av en lege.

Rosacea: symptomer og former

 • ansiktshud rødhet hovedsakelig i T-sonen (pannen, nesen, haken) og kinnene (vedvarende rødhet);
 • rødhet er mulig på ryggen og brystet;
 • Utseendet til rosa humper uten behandling blir til pustler, akne og kviser;
 • huden på de berørte områdene er komprimert;
 • rikelig tåre i sistnevnte stadier;
 • Rhinophyma (rødme og herding av huden i nesen, oftest hos menn);
 • rødhet, tørrhet, kløe og flaking rundt øynene.

Det er forskjellige definisjoner av stadier av rosacea, så vel som deres symptomer. I følge dette er bestemt og alvorlighetsgrad av sykdommen, og metoder og vilkår for behandling. For å bli kvitt symptomene, er det nødvendig med en rekke tiltak, som må velges individuelt.

Stadier av rosacea

Som regel går de første stadiene umerkelig for pasienten. Men du må kontakte en lege hvis du merker:

 • Utseendet på røde, langvarige flekker etter kontakt med varmt eller kaldt vann, samt etter varme drikker eller alkohol;
 • vedvarende utvidelse av kapillærene med en lokal temperaturøkning;
 • utseendet av støt og dannelsen av uregelmessigheter på huden med deres videre omdannelse til pustler;
 • utvidelse av det vaskulære nettverket, det vil si utseendet av rødhet og tuberkler uten provoserende faktorer;
 • dannelsen av brune-røde papler og knuter med fortykning av rødhet.

Som regel øker tegnene gradvis, men i noen tilfeller utvikler rosacea seg raskt, for eksempel under graviditet eller etter fødsel. Hvis du ikke starter behandling i tide, kan etterfølgende graviditeter bli komplisert av mer intense former for sykdommen og kreve lengre behandling.

Rosacea: årsaker

Sykdommen kan forekomme ganske enkelt, særlig blant dem som er til det. For eksempel, hvis hudrødhet forekommer ofte nok, må du tenke på tiltak for å forhindre sykdommen i fremtiden. For å gjøre dette kan du konsultere en spesialist og ta visse forebyggende tiltak.

Hovedårsakene til rosacea (rosacea):

 • vaskulær hypersensitivitet (tynn, skjøre og skjøre kar);
 • genetisk predisposisjon;
 • Tilstedeværelsen av en sykdom som gastritis;
 • Langvarig bruk av en rekke stoffer (kortikosteroid salve).

Risikofaktorer og mulige årsaker til rosacea:

 • drikker varme eller alkoholholdige drikker, krydret eller krydret mat;
 • påvirkning av værforhold (klimaet er for varmt eller for kaldt);
 • allergiske reaksjoner på kosmetikk;
 • endringer i hormonnivåer (for eksempel i overgangsalderen);
 • en viss type utseende (kvinner med lys eller rødt hår, så vel som med tynn sensitiv hud);
 • forstyrrelser i mage-tarmkanalen (reaksjon på visse typer produkter);
 • jobbstabilitet eller nedsatt immunforsvar;
 • vaskulær dystoni.

Bare legen etter at pasienten har undersøkt og / eller utfører diagnostiske prosedyrer, kan bestemme de nøyaktige årsakene.

Rosacea hos barn

Noen ganger er det nødvendig å diagnostisere denne sykdommen, ikke bare hos voksne, men også hos barn. De vanligste årsakene til sykdomsformen av sykdommen kan være slike faktorer som:

 • individuelle anatomiske og fysiologiske egenskaper av barnet;
 • hormonelle endringer, når perioder med aktiv vekst og hvile erstattes brat og ofte, noe som kan føre til funksjonsfeil i ett eller annet kroppssystem;
 • komplekse hormonforstyrrelser forårsaket av alvorlige sykdommer;
 • medfødt predisposisjon når det er en rekke arvelige sykdommer (ofte arvelighet fører til kronisk form av sykdommen, i hvilket tilfelle barnets rosacea påvirker nesen og kinnene);
 • manglende overholdelse av personlig hygiene kan også føre til fremveksten og utviklingen av sykdommen, særlig under hormonelle omarrangementer, når omsorg for barnets hud må være nøye utvalgt og balansert.

Diagnose, samt behandling av denne sykdommen hos barn, bør kun utføres av en spesialist, for ikke bare å foreskrive et kompetent kurs, men heller ikke å skade barnet, spesielt når det gjelder endringer i hormonnivå. Som i tilfelle av voksne, i tilfelle deteksjon av en sykdom hos et barn, under ingen omstendigheter kan en selvmedisinerende, kan dette medføre alvorlige komplikasjoner og skade hans helse.

I vår medisinske senter gjelder en omfattende diagnose og behandling av hudsykdommer. Til dette formål vil spesialisert ekspert klinisk og klinisk biokjemisk mikroskopi, kulturdiagnostikk og dermatoskopi bli brukt. Et individuelt behandlings- og rehabiliteringsprogram er valgt for hver klient, samt et helt program for forebyggende tiltak.

Primær mottak

Oftest krever diagnosen rosacea bare en undersøkelse av en lege ved hovedavtalen, men for å fastslå årsakene og velge nøyaktige metoder for å håndtere sykdommen, er det ofte nødvendig å bestå en serie tester.

diagnostikk

Som ytterligere diagnostiske studier (for å utelukke ulike sykdommer), kan følgende foreskrives:

 • bakteriologisk såing for å studere mikrofloraen i huden for å utelukke follikulitt;
 • hvis det er en sterk desquamation av foci av betennelse i rosacea sykdom i noen av stadiene, deretter en test er utført for å utelukke en soppinfeksjon;
 • kanskje utnevnelsen av en biopsi (sjelden nødvendig og bare for å utelukke lupus erythematosus).

Behandlingsplan

Behandlingsforløpet er alltid rettet mot å forbedre pasientens livskvalitet betydelig, det vil si eliminere symptomene og eliminere alle eksterne og interne årsaker til disse symptomene.

Hvis andre ser ut mot bakgrunnen eller parallelt med sykdommen, velger legen et mer komplekst sett med tiltak som vil kreve mer tid for både behandling og gjenoppretting av helse.

tilbaketaking

Basert på undersøkelsesresultatene foreskrives et behandlingsforløp, som kan omfatte:

 • hvis pasienten har pustler og rikelig utslett, for effektiv behandling foreskrive geler, salver, kremer og rosacea rettsmidler, som inkluderer antibiotika;
 • reseptbelagte antibiotika i form av tabletter for sterkere effekt hvis salven ikke hjelper;
 • det er også mulig å tildele lokale lotioner og komprimerer med visse rettsmidler eller infusjoner av medisinske urter;
 • Laserbehandling av rosacea er like god og varig.

Slike metoder som fotokoagulering eller lokal kryoterapi kan brukes for å kvitte seg med det vaskulære rutenettet. Siden det ikke er noen eksakte og spesifikke behandlingsregimer, blir hvert enkelt system valgt individuelt. Sykdommen kan provoseres av noe mat, noe som betyr at en behandling for rosacea er foreskrevet for behandling.

Legen for å kontrollere behandlingen er også en individuell plan for etterfølgende besøk. Hvis behandlingsforløpet krever det, vil det være nødvendig med gjentatt diagnostikk eller ytterligere undersøkelser for tilstedeværelse av andre sykdommer.

Kontroll mottak

Utnevnt etter pasienten gjennomgår en hel behandling av rosacea (rosacea) på ansiktet. Ved kontrollen mottas vanligvis 21-30 dager etter starten av behandlingen. I denne teknikken kan fysioterapi-komplekser tildeles for rask rehabilitering og utvinning etter å ha tatt antibiotika, samt for å konsolidere resultatet av behandling og styrke immunsystemet.

Sykdommen kan herdes, men graden og tidspunktet for behandlingen er strengt individuelt og diskuteres på legenes kontor.

forebygging

Etter alle anbefalingene fra legen for rosacea vil det i lang tid hjelpe til å glemme manifestasjonene av denne sykdommen. følger:

 • unngå hypotermi eller overoppheting av huden;
 • mindre sannsynlig å være i åpen sol eller å bruke god rosacea solkrem med en høy beskyttelsesfaktor;
 • juster kostholdet (unntatt krydret og veldig krydret mat, det anbefales ikke å bruke for varmt eller kaldt mat, drikke og alkohol, andre produkter som forårsaker blodgennemstrømning i ansiktet);
 • Bruk individuelt utvalgte stoffer, kremer og rosacea produkter;
 • eliminere eventuelle individuelle faktorer som forårsaker symptomer på sykdommen;
 • følg regler for personlig hygiene;
 • Ikke å presse pustler og akne for å unngå spredning av sykdommen og infeksjonen, noe som kan føre til enda mer alvorlige konsekvenser og langvarig behandling.
 • eliminere eventuelle individuelle faktorer som forårsaker symptomer på sykdommen.

Til tross for at sykdommen er ganske enkelt diagnostisert og årsakene kan bestemmes, er behandling ikke alltid lett. Som regel går pasienten til en lege sent når sykdommen allerede har kommet til et alvorlig stadium, og det er parallelle sykdommer. Derfor er en av anbefalingene som eksperter gir, ikke å forsinke et besøk til legen, selv om symptomene ikke gir deg mye ubehag og raskt passerer.

For å gjøre en avtale eller konsultere en hudlege i sentrum, kan du bruke elektronisk skjema på nettsiden eller ringe telefonnummeret oppført til høyre.

Flere Artikler Om Typer Acne