I denne artikkelen vil vi i detalj svare på spørsmålet om hvordan demodekose overføres fra person til person. La oss se om en person kan bli smittet fra dyr (inkludert hunder og katter).

Dermatologiske sykdommer er nå gjenstand for aktiv diskusjon overalt. Mange mennesker er interessert i hvordan de utvikler seg, hvordan de ser ut og på hvilke områder av huden, hvorfor de ser ut og overføres fra andre mennesker. Demodecosis refererer nettopp til slike patologier.

Demodecosis er en hudsykdom som oppstår som følge av intensiveringen av den vitaliteten av Demodex-krysset. Oftest vises det på ansiktet og øyelokkene i form av akne. Mange lurer på om han er smittsom fra hvem han kan komme.

Demodecosis Infeksjonsfaktorer

Ifølge vitenskapelig statistikk ble det beregnet at nesten hele befolkningen av mennesker (over 90%) er potensielle bærere av patogenet som forårsaker demodikose. Også bærere av sykdommen er mennesker som allerede har vært utsatt for sykdommen. Sykdommen overføres hovedsakelig gjennom nær kontakt med transportøren. Disse kontaktene inkluderer:

Hvorfor er det når kroppslige kontakter øker risikoen for å fange et kryss og fange? Faktum er at med en slik menneskelig-menneskelig interaksjon, påvirker hårsekkene deres (de viktigste habitatene til Demodex-myten). Under klemmer og kyss er det mulig, umerkelig for mennesker, overgangen til et bestemt antall individer av en parasittisk organisme fra en person til en annen. I tillegg, under kroppslig kontakt, er det utveksling av talgkirtler på øyenbrynene, øyevipper, som igjen kan bli en faktor som fremkaller overføring av peddler fra en person til en annen.

Andre faktorer som kan bidra til infeksjon med demodikose fra en bærer inkluderer:

 • Bruk av vanlige personlig pleieprodukter;
 • Bruk samme klær;
 • Vanlige sengetøy sett;
 • Den samme pute.

Vi anbefaler at du leser artikkelen om ulike salver, samt øyedråper for demodikose. Full liste over midler!

Personlig pleieprodukter

Hvis folk bruker de samme hygieneprodukter, øker de risikoen for å få demodikose. Hvordan går det?

Ved bruk av slike midler fjernes ikke bare skitt, kosmetikk, men også partikler av talg, død epitel, samt mikroorganismer. Alle disse komponentene er ernæringsmessige komponenter for sykdommen (Demodex-myt). Det er, når de vasker, forblir de på hygienisk måte, på samme såpe. Tenk på hva som skjer hvis en annen person bruker denne såpen?

Det er viktig! I intet tilfelle kan ikke brukes med en forurenset kosmetikk, såpe, sjampo etc. Deretter får du personlig lov til å krysse for å bosette seg på huden din! Som et resultat kan demodex aktiveres og du vil få demodikose.

En person, for å beskytte seg mot infeksjon, må bruke utelukkende personlige hygieneprodukter.

Ett klær

I tilfelle når en person har det samme klær som pasienten, kan dette også være en faktor i starten av akne, karakteristisk for demodikose. Dette skyldes det faktum at når en person setter på eller fjerner klær, legger han på det biter av huden sammen med et kryss. Følgelig, hvis en annen person setter den på etter dette, vil det være nær kontakt mellom stoffet på klær og hud. Tick ​​rushes til huden for å finne næringsstoffer. Som et resultat vil den mikrobielle befolkningen overføres fra en person til en annen.

Derfor er det strengt forbudt å bære klær til en annen person. Hvis det er behov for dette, er det avgjørende at du overleverer alle ting til støvsugeren for desinfiseringsprosedyrer.

Felles sengetøy

Prinsippet er det samme som med klær. Tick, på sengetøy, kan enkelt flytte fra en person til en annen.

For å redusere risikoen for mulig forurensning, er det best å bruke separate sett med klesvask og vaske det ofte. Generelt anbefaler leger at de sover med en smittet person i forskjellige senger. Hvis dette ikke er mulig, må du hver dag ta en dusj med en spesiell såpe.

pute

Dette er en annen faktor som viser hvordan demodecosis kan overføres fra person til person. Demodex kan overføres gjennom en pute, ned, halm eller høy som de er fylt med. Dette skjer på grunn av at den er i kontakt med den smittede overflaten av puten, den er mettet med sine talgkjertler. På denne tiden overføres parasitten til den. I fremtiden, hvis en annen person ligger på den, kan flåttene flytte til den.

Derfor, for å eliminere denne faktoren, er det nødvendig å bruke bare dine egne puter, og også å desinfisere dem ofte, renseri.

Når risikoen for infeksjon er spesielt høy

Alle disse faktorene øker risikoen for infeksjon med demodikose alvorlig. Generelt bør det tas hensyn til disse grunnene når:

 • diabetes;
 • Forstyrrelser av organer i endokrine organer;
 • Krenkelse av hormonelle prosesser;
 • Overdreven bruk av alkoholholdige drikkevarer (alkoholisme);
 • Generell svekkelse av immunforsvaret;
 • Hyppige stressende situasjoner;
 • graviditet;
 • Kronisk tretthet;
 • Patologiske sykdommer i leveren;
 • Overdreven lidenskap for bad, badstuer, solarium, som ultrafiolette stråler forverrer tilstanden til huden;
 • Sykdommer i mage-tarmkanalen;
 • Langt opphold i solen;
 • Ubalansert ernæring;
 • Bruken av kosmetikk som inneholder hormonelle stoffer;
 • Søvnmangel og kronisk søvnløshet;
 • Ukontrollert inntak av legemidler som stimulerer produksjonen av hormoner.

Kan jeg få demodecose fra dyr?

Dette er et ganske vanlig spørsmål blant folk. Dens popularitet skyldes at husdyr, for eksempel katter eller hunder, også er utsatt for denne sykdommen. Den eneste forskjellen er at de har en annen type demodexmite som provokatør av sykdommen.

Når et menneske er infisert med denne arten, oppstår ikke sykdommen, da et slikt kryss ikke er i stand til parasitt i det menneskelige subkutane integument.

Men som et forsiktighetsmål er det bedre å ikke kontakte sjuke hunder. Hvis nødvendig, berør, bruk hansker.

Oppsummering, vi kan si at det er få faktorer som kan provosere overføring, og bak den manifestasjonen av demodikose selv. Men de påvirker også skadet på huden av denne sykdommen. Derfor må du følge reglene for personlig hygiene.

Samtidig er ticks absolutt ufarlig når en person er sunn. Derfor er det viktig å observere riktig daglige diett, holde en aktiv livsstil, spise godt, gi opp dårlige vaner og regelmessig besøke en lege.

Demodecosis hos katter: en sjanse for helbredelse

Demodecosis hos katter eller scabies er en hudforstyrrelse preget av blærende utslett på kroppen. Sykdommen skyldes infeksjon med Demodex-myter, som parasitterer i hårsekkene.

Infeksjon og følsomhet

Det anses at bærere av patogenet og kildene til invasjon er syke dyr.
Men det antas at flått (Demodex cati) kan ligge på kjæledyrets hud uten å forårsake en betennelsesprosess. Og bare under gunstige forhold begynner ektoparasittene å formere seg aktivt, og påvirker store områder av kroppen.

Hvilke slags gunstige forhold er:

 • usanitære forhold i kjæledyrets habitat,
 • sår og lesjoner på huden,
 • ubalansert kosthold
 • utmattelse
 • nedsatt immunitet mot bakgrunn av hyppige forkjølelser eller infeksjoner,
 • følsomhet overfor allergier etc.

Ofte registreres sykdommen hos unge dyr opptil to år og i gamle, emacierte kjæledyr med kroniske prosesser. Men dette betyr ikke at alle andre katter ikke kan bli syke - de er også i fare.

Det er nødvendig å vite! Kan jeg få demodecosis fra en katt til en person? Nei! Videre er det subkutane krysset et strengt spesifikt patogen for hvert dyr, det vil si katten vil aldri fange sykdommen fra hunden og omvendt.

Hvordan ser patogen ut?

Demodex er en veldig liten subkutan myte som ikke kan ses med det blotte øye. Lengden er bare en halv millimeter!

Under mikroskopet observeres en langstrakt gjennomsiktig kropp med dårlig definerte grenser mellom cephalothorax og abdomen. Det er korte ben med kroker på endene. Det orale apparatet er bevæpnet med en gnagertype-proboscis. Det er mites i hårsekkene og sebaceous kjertlene. De har en tendens til å migrere gjennom lymfesystemet til de indre organene, noe som forverrer den smertefulle prosessen ytterligere.

Hvor åpenbart

Det er tre typer flyt av demodikose i en katt:

 • skjellete,
 • pustulær,
 • mixed
 • generalisert,

Alvorlighetsgraden av sykdommen og utvendige tegn vil avhenge av hvilken type patologisk prosess.

Symptomer på demodikose hos katter er:

 • tap av hår rundt ørene, rundt øyenbrynene, rundt munnen og nesen, så vel som på potene;
 • som sykdommen utvikler seg, lesjoner vokser, dyret blir skallet bokstavelig talt foran øynene våre,
 • På steder for lokalisering av tippen selv kan man merke små høyder med et krater i midten, hvorfra den purulente massen av hvitaktig farge slippes ut;
 • huden i områder med betennelse er rød, herdet, dekket med scabs, noen ganger blødning og samling i tykke folder;
 • lymfeknuter i nærheten av angrep av kvalen er betent og forstørret.

Det er viktig! Som regel blir scabies ikke ledsaget av alvorlig kløe!

Etter hvert som symptomene på sykdommen øker, utvikler purulent dermatitt og hårsekker blir betent, noe som ledsages av små rødlige noduler, huden blir klebrig og en ubehagelig, rast lukt kommer fra kjæledyret.

diagnostikk

Siden symptomene på demodikose er lik andre sykdommer (lav, dermatitt, follikulitt), er differensial diagnose nødvendig. Den består i påvisning av patogenet i hudskraping. Det er best å ta skrap på grensen av sunt og sjukt vev direkte i laboratoriet eller veterinærklinikken - så sjansen til å finne et kryss er mye høyere.

Scarification er laget bare av en spesialist med en skalpell, fanger dype lag; Den resulterende prøven overføres til en glassglass, behandlet med en spesiell alkalisk løsning og undersøkt under et mikroskop.

Hvordan behandle

Behandling av demodikose hos katter er en lang og svært vanskelig prosess, men under alle forhold og anbefalinger fra veterinæren er det mulig å kurere dyret.

Den terapeutiske ordningen omfatter to områder:

 • kryss ødeleggelse
 • Restaurering av kjæledyrets vitalitet.

Det er viktig! Du kan ikke engasjere seg i behandling av demodikose hos katter hjemme, selvforeskrivende stoffer på råd fra "Internett". Alle legemidler, som har til hensikt å eliminere patogenet, er svært giftige, og feil dosering og hyppighet av administrasjon kan føre til dyrets død.

Av de antiparasittiske legemidlene anbefales vel: amytrasis, ivermektin, aversektin og deres derivater i form av tabletter eller injeksjoner. Fra eksterne midler brukes emulsjoner og salver basert på pyretroider (syntetiske insektmidler): butox, neostomin, etc.

Det er viktig! Tiltakene slutter ikke med bruk av bestemte stoffer, da det er nødvendig å behandle katter på en komplisert måte.

Hva er inkludert i dette komplekset?

 • Pass på å foreskrive hepatoprotektorer som vil beskytte leveren mot aggressive effekter av giftige stoffer;
 • hormoner og kortikosteroider kan ikke foreskrives samtidig,
 • dyret holdes i et rent rom: jo mer sterile forholdene, jo bedre;
 • Alle husdyrpleieprodukter rengjøres og desinfiseres, og det gamle kullet erstattes så ofte som mulig med en ny, brukt blir ødelagt av forbrenning.
 • huden behandles periodisk med antifungale og antibakterielle midler (sjampo, emulsjoner, løsninger, spray, etc.);
 • mykningen og næringen av epidermis vil ikke forstyrre ved å bruke spesielle salver basert på svovel, havtornolje og Pihtoin på de berørte overflater;
 • Immunostimulerende midler brukes til å stimulere immunresponsen, for eksempel immunoparasitans,
 • Det er like viktig å organisere riktig ernæring: jo lettere maten er, jo bedre; på tidspunktet for behandlingen er det mulig å bytte til en hypoallergen type fôring;
 • I tillegg er et vitamin mineralsk kompleks innført i dietten, noe som bidrar til restaureringen av den generelle kroppsresistansen.

Med komplikasjonen i løpet av den underliggende sykdommen i sekundær mikroflora, må antibiotikabehandling brukes. Valget av antibiotika vil avhenge av bestemmelsen av følsomhet i laboratoriet.

Kontroll av behandlingsprosessen

Under terapeutiske tiltak er kontroll av hele prosessen like viktig. Det er det som vil bidra til å oppnå gode resultater, og hjelpe kjæledyret til å komme seg fullt ut.

Det er viktig! Scabies - insidious sykdom og kan komme tilbake etter tilsynelatende fullstendig helbredelse

Følgende tiltak vil bidra til å unngå tilbakefall:

 • en gang i måneden gjør huden skrapende for mikroskopisk undersøkelse av tilstedeværelsen eller fraværet av patogenet;
 • ikke stopp behandlingen selv med synlige forbedringer,
 • medisinering stoppes etter å ha mottatt tre påfølgende negative resultater.

Forebyggende tiltak

Sykdomsforebygging kommer ned for å hindre kontakt av syke og sunne dyr. Mange veterinære eksperter anbefaler også bruk av immunoparasitiske injeksjoner til profylaktiske formål. I dette tilfellet er dyret beskyttet mot kryssangrep i minst to måneder til seks måneder.

Forfatteren av artikkelen: Marina Chuprina,
veterinær, parasitolog

Demodecosis hos katter: hjemmebehandling

Demodecosis hos katter er en alvorlig sykdom forårsaket av subkutane kvaler Demodex. Til tross for at sykdommen anses å være atypisk for katter, kan noen svekkede dyr med lav immunitet lide det, inkludert kattunger opp til ett år gammelt og eldre kjæledyr.

Det er vanskelig å behandle sykdommen, derfor er det bedre å diagnostisere demodikose i de tidlige stadiene, så vil behandlingen raskt bære frukt.

Hva er kattemodikose?

Demodecosis skyldes to typer flått - Demodex cati og Demodex gatoi. Parasitter har en liten størrelse og bebor de øvre lagene i huden, hårsekkene, sebaceous kjertler. For å oppdage tilstedeværelsen av demodekser på huden er det bare mulig med et mikroskop. Den viktigste dietten av flått er sebum.

Ikke alle eier forstår umiddelbart at han er smittet med demodikose, hva det er, siden symptomene er ekstremt uskarpe. Det er bedre å diskutere symptomene og behandlingen av demodikose hos katter med en veterinær for å finne ut hvor mye dyrene har lidd.

Den største faren for scabies er at infeksjon er mulig når som helst, og sykdommen kan forekomme mye senere når katten er svekket.

Årsaker og måter å smitte på

Arvelig predisposisjon er anerkjent som en av hovedårsakene til scabies infeksjon. Noen raser av katter, for eksempel siameser, lider ofte av denne sykdommen. Det er nødvendig å tildele grunnene til å stimulere utviklingen av demodikose:

 • parasittiske lesjoner - loppe, ormer (føre til svekkelse av immunsystemet, dermatitt, tørr hud);
 • mangel på vitaminer, feil diett
 • hyppige respiratoriske sykdommer;
 • feilaktig eller utilstrekkelig omsorg;
 • hudsykdommer, skadet hud;
 • svekket immunitet (postoperativ periode, kroniske sykdommer uten forsvarlig behandling).

Demodecosis blir overført fra en infisert katt til kattunger, i sjeldne tilfeller selv under graviditet. I tillegg kan flåttene bringes av eieren av dyret på klær eller fottøy. De viktigste infeksjonsfaktorene er imidlertid kontakt med syke dyr, feil omsorg, bruk av vanlige hygieneartikler (for eksempel en kam), ting, leker.

Selv en sunn katt kan være en bærer av sykdommen. Det er verdt å huske at antiparasittiske stoffer er svært giftige, og selv om du bare sparer kjæledyret ditt fra lopper uten kontroll av en veterinær, kan det skade henne alvorlig.

Former av sykdommen

Det er to hovedformer av scabies - lokalisert, (scaly) og generalisert. Skalaktig demodikose påvirker ikke kattens lemmer og vises på ett eller flere områder av huden.

Lokalisert demodikose manifesteres ofte på kattens ansikt, ører og nakke. Hudlesjoner er ofte små. Den lokaliserte typen av sykdommen krever ikke alltid behandling og kan innen 1-2 måneder passere alene.

Den generaliserte formen er preget av flere lesjoner. Huden er betydelig skadet, skrubber, sprekker, purulente sår dannes. I stedet for lokalisering av myten dannes tuberkler. Scabies av denne typen utvikler seg veldig raskt, disfiguring dyret og bringer ham lidelse.

Katter som er rammet av generalisert demodikose, mister sin appetitt og blir sløv. Ull blir kjedelig, faller sterkt på steder av den berørte huden.

Er det mulig å få demodikose fra en katt?

Hittil, i vitenskapelige kretser, er det en debatt om kattemodekose er smittsom for mennesker. De fleste spesialister er overbevist om at de ikke er, da ingen tilfeller av infeksjon er registrert. Derfor kan folk behandle og behandle sine kjæledyr.

Men for personer med svak immunitet, kombinert med en predisponering for dermatologiske sykdommer, er det bedre å bruke hansker og prøve å ha mindre kontakt med et sykt kjæledyr. Ofte manifesterer denne sykdomsform seg mot bakgrunnen av andre sykdommer som svekker immunforsvaret, slik som diabetes.

Symptomer og diagnose

Det er mulig å diagnostisere demodikose hos katter bare under laboratorieforhold. En veterinærspesialist tar analysen av hudens skala på en syk katt og undersøker stoffet under et mikroskop for å utelukke annen patologi, for eksempel dermatitt, sopp eller lav. Skraping tas fra både berørte og sunne hudområder.

Hyppige tegn på sykdom:

 • alvorlig kløe;
 • rødhet i huden, pustler;
 • flass, scabs;
 • apati, svakhet, mangel på appetitt;
 • Hårtap på de berørte områdene;
 • hudlidelser - sprekker, sår, hevelse;
 • hovne lymfeknuter.

Slike symptomer er karakteristiske for andre sykdommer, derfor kan kun en spesialist bestemme type og varighet av behandlingen.

Hvordan behandle demodecosis hos katter hjemme

Behandlingen av demodikose hos katter går samtidig i to retninger - svekkelse og ødeleggelse av demodekser og restaurering av kjæledyrimmunitet.

Først av alt er katten badet med sooshampoo, som inneholder antibakterielle komponenter. Renset hud og pels vil være mer utsatt for videre behandling. Du kan bruke folkemessige rettsmidler og kjøpe en katt i kjøttkraft av kamille eller tog. Imidlertid betyr hjemmebehandling ikke bare å bruke tradisjonell medisin.

Med en komplisert sykdomskurs vil det bli nødvendig å bruke injiserbare legemidler som injiseres subkutant eller i muskelen. Hvis purulente sår er til stede, foreskrives piller - bredspektret antibiotika. For effektiv behandling blir immunostimulerende legemidler også introdusert i komplekset av rusmidler. I tilfelle av et ukomplisert sykdomsforløp brukes dråper fra demodikose.

Det er verdt å huske at en katt ikke kan botes raskt. Behandlingen tar flere måneder eller til og med år. Hver 3. uke utføres en ny skrapanalyse, og behandlingen anses som fullført først etter tre negative tester.

I løpet av behandlingen er det nødvendig å nøye overvåke tilstanden til dyret.

Sykepleie

Under behandlingsperioden er det bedre å isolere en syk katt i et tørt og varmt rom. Husdyr må gis tilgang til lett mat og rent vann. Alle forsyninger må desinfiseres grundig, spesielt hvis uinfiserte katter lever i leiligheten.

forebygging

Forebygging av demodikose hos en katt er den eneste måten å beskytte et kjæledyr mot fra en ubehagelig sykdom. Sunn katter med sterk immunitet lider sjelden av scabies.

Det må utvises forsiktig opprettholdelse av kjæledyrimmunitet. For dette er det først og fremst nødvendig å gi den god næring. Når du velger kattemat, bør du nøye analysere sammensetningen og velge den beste kvaliteten.

Et annet effektivt forebyggende tiltak er riktig kattpleie. Det vil si behandling av parasitter, regelmessig kaming. Unngå kontakt med potensielt infiserte dyr.

Den beste forebyggingen vil være bruk av medisiner for demodikose: Immunoparasitan serum (en gang i seks måneder), antiparasitiske dråper (en gang i måneden).

For å holde katten frisk og aktiv gjennom hele livet, bør du regelmessig besøke en lege. Tidlig diagnose vil spare ikke bare fra scabies, men også fra mer alvorlige sykdommer.

Liker denne artikkelen? Vurder det og fortell vennene dine!

Måter å få demodecosis

Folk og dyr lider av demodikose: hunder, storfe, sauer, griser, katter. Alle som har møtt en ubehagelig diagnose til sin kollega, familiemedlem eller kjæledyr, lurer på om demodekose er smittsomt eller ikke? Skal du følge karantene eller ta andre tiltak for å beskytte deg mot infeksjon?

Tick ​​på huden: norm eller patologi?

To underarter av jernhus lever på en person:

 • demodex folliculorum - i hårsekkene;
 • demodex brevis - i talgkjertlene.

Legene har fremdeles ikke kommet til en felles mening om spørsmålet om tippen på huden er en anomali eller ikke. De fleste dermatologer er sikre på at Demodex og dets bærer er i epibiosis, det vil si at jernboksen ikke er en parasitt, men bare en svigerfamilie som ikke er skadelig.

Bare noen få forskere mener at når det oppdages et antall flått på en persons hud, er det nødvendig med medisinsk inngrep.

Personer med god helse, riktig arbeidsmiljø, nervøse og hormonelle systemer, er forsikret mot demodikose. Et kryss som lever på huden, vil ikke kunne multiplisere raskt og forårsake akne.

Når kan vi snakke om den normale størrelsen på parasitten? Hos mennesker gir ikke en person per kvadratcentimeter hud problemer. Hvis det ifølge resultatene av analysen viser seg at flått 3 - 6, vil dermatologen diagnostisere demodecosis.

Fare for overføring fra person til person

Faktisk er akne funnet i enhver person. Spor hvordan mikroorganismen slår på bærerenes hud er umulig.

Hvordan overføres demodikose? Studier har vist at det ikke er noen flått på kroppen av nyfødte. De begynner å dukke opp på den sjette eller syvende dagen i livet. Det antas at barn blir smittet fra sine mødre mens de ammer. Derfor kan demodeks bli smittet gjennom direkte kontakt.

Parasitten overføres ikke gjennom luften, gjennom spytt og andre sekreter. Infeksjon av en person fra en person er bare mulig med nær fysisk kontakt, kyss og klemmer. Det er også mulig å overføre flått gjennom sengetøy, plagg og hygieneprodukter.

Men dermatologer hevder at demodikose er begrenset smittsom. Zheleznitsy, sterkt multiplisert, kan hemme den naturlige immuniteten til huden. Dette betyr at når antall parasitter overstiger en bestemt terskel, vil de kunne formere seg selv selv i en sunn person.

Til tross for at tippen passerer fra person til person, utvikler sykdommen nesten ikke fra eksterne kilder, men fra sine egne parasitter etter at immuniteten er redusert. En person med diagnose "demodikose" kan holde seg i nær kontakt med familiemedlemmer i årevis, og hans familiemedlemmer vil ikke bli smittet dersom deres immunitet er i orden.

Personer hvis familier har en pasient med demodikose, er det nok å følge de grunnleggende reglene for personlig hygiene, spise riktig, ta en dusj daglig. Antidemodekoser bør inkluderes i kosmetikk for hudpleie, for eksempel Demodex Complex flytende såpe.

Faktorer som øker risikoen for infeksjon:

 • redusert immunitet;
 • forstyrrelser i hormonsystemet;
 • intens psykisk stress;
 • dårlige vaner;
 • junk food;
 • søvnløshet;
 • hormonelle stoffer og hormonell salvebehandling;
 • vanlig overoppheting i solen, i badekaret.

For personer som er i nær kontakt med en pasient med demodikose, er det viktig å behandle hudbetennelse og andre dermatologiske sykdommer så raskt som mulig. Når de første tegnene på sykdommen oppstår, bør du ikke engasjere seg i selvbehandling.

Du bør umiddelbart kontakte en hudlege fordi demodecosis er lettere å behandle på et tidlig stadium.

Demodecosis hos katter hjemme behandling: kan en person bli smittet

Hudsykdommer gir mye lidelse til kjæledyr, og krever tålmodighet og utholdenhet i behandlingen av et kjæledyr. Noen ganger er det helt umulig å fullstendig kvitte seg med sykdommen, og kattens eiers liv må holdes medisinsk. Disse hudskader inkluderer demodikose.

Hva er kattemodekose?

Demodecosis - skade på dyret med mider.

Hva er denne sykdommen?

Denne parasitære skaden på dyret på huden, forårsaket av kvalme Demodex cati og Demodex gatoi.

Absolutt alle katter og katter er i fare, uansett rase, alder eller tilstand. Flett av de nevnte artene anses som betinget patogene parasitter og er tilstede i alle katter, mens de er i dvalemodus.

Hovedårsaker

Utløseren kan være en rekke faktorer. Hovedårsaken til utseendet anses å være en genetisk predisposisjon.

Hvis moren en gang hadde demodecosis, vil kattunger med hundre prosent sannsynlighet også ha en tendens til denne sykdommen, og før eller senere vil hun vise seg.

Hvis katten ble syk med demodikose, er det en større sannsynlighet for at kattungen blir syk med denne sykdommen.

De viktigste faktorene ved infeksjon med demodikose

Det er nok å drikke en katt fra en pølse en gang, og ormen angrep vil bli gitt til det for vertsfamilien også. Og her og før komplikasjonene lukkes.

Til tross for den genetiske naturen og den symbiotiske tilstanden til parasittene, er de viktigste faktorene kryssinfeksjon:

 • utilstrekkelig forhold til katten;
 • feil mat, ubalansert kosthold;
 • utilstrekkelig mengde i diett av vitaminer i gruppene: A, B, E.
 • utilstrekkelig mengde fett i kostholdet;
 • alvorlige ormer med tørr hud eller dermatitt.

Som det fremgår av listen ovenfor, er de viktigste problemene i dårlig kjæledyrpleie, matkvalitet, forhold til frihetsberøvelse.

I tillegg kan vi ikke utelukke kontakttype av infeksjon, når dyr er i kontakt med syke individer. Det er tilfeller av intrauterin infeksjon, når kattunger er født allerede syk, etter å ha akseptert patologi fra moren.

Diagnose og symptomer

Sykdommen er definitivt diagnostisert i laboratoriet til nærmeste veterinærklinikk. En skraping fra huden på et dyr er tatt, det undersøkes for eliminering av slike patologier: ulike dermatitt, eksem.

For diagnosen av sykdommen er tatt skraping fra dyret på dyret.

I stedet for penetrasjon av krysset under huden, utseendet på flekker. På en veldig kort tid, hvor parasitten fôrer på kattens hud, oppnår de ødelagte produktene av insektets liv et patogent miljø i lokaliseringsstedene.

 1. Samtidig blir lymfeknuter som ligger i nærheten av det berørte området, betent og forstørret.
 2. Det er synlige skallete flekker på ansiktet.
 3. Gradvis vokser lesjonene, fusjonerer seg til en stygg maske på forsiden.
 4. Små seler manifesterer seg, fylt med viskøs hvitt ekssudat som inneholder insekt larver og nedbrytningsprodukter av deres vitale aktivitet.
 5. Ytterligere forverring av huden oppstår.
 6. Manifisert hudhyperemi, grovdannelse, senere manifesterte skalaer.
 7. Infiserte steder er smertefulle. Dyret lider av konstant kløe, kontinuerlig riper på infeksjonsområdet. Sår kan bløde og feste, huden er dekket med pigmenterte flekker.

På steder av mite penetrasjon under huden flekker vises og kløe begynner.

Er det mulig å få demodikose fra en katt?

Ved undersøkelse av et dyr er det nødvendig å følge sikkerhetsregler ved arbeid i hansker.

Det antas at denne typen parasitt ikke er farlig for mennesker. Når man kommer på den menneskelige huden, dør insekter, men i noen tilfeller, hvis personen har kroniske eller betennelsesprosesser i kroppen, kan dette være farlig.

To grader av demodikose

Det er to grader av sykdom: lokalisert og generalisert.

Rutinemessig undersøkelse av kattens ører.

I lokalisert form påvirkes bare ett eller noen få områder av huden, det faller ikke ned på resten av kattens kropp, det er ikke synlig på potene.

Den generelle infeksjonsgraden med demodikose er preget av tilstedeværelsen av lesjoner i hele kroppen, som påvirker kjæledyrets poter. Ofte er det en infeksjon i de indre organene, som manifesteres av mangel på kjæledyrsløshet, sløvhet, apati. Dette skjemaet er veldig vanskelig, og det er verdt det store arbeidet og tålmodigheten til eieren å kurere den. Etter overføring av denne form for patologi anbefales sterilisering av dyret for å unngå arvelighet.

Med en generell grad av infeksjon med demodikose spredte sykdommens foci seg gjennom kattens kropp.

Behandling av demodikose hos katter hjemme

Behandling av demodikose bør være omfattende. Det første skrittet vil være ødeleggelsen av parasitter.

 • For dette formål er bruk av antiparasittiske legemidler i form av injeksjoner vist: ivermektin, amirtrazin, baimek, novomek.
 • Sammen med pricks, er aktuelle preparater foreskrevet: stomazan løsning, butox løsning.
 • Øker antiparasittisk resistens gjennom immunoparasitans, som aktiverer kroppens indre motstandsevne når de blir smittet.
 • For lindring og behandling av inflammatoriske prosesser, anbefales bruk av antiinflammatoriske salver i form av pichthion, havtornolje, svovelpreparater. Utnevnelsen av disse midlene hjelper huden å gjenopprette, beskytte mot sekundær infeksjon.
 • For å forbedre immuniteten og øke kroppsresistensen, vises komplekse vitamin- og mineralterapier. Bruken av sjampo "Doctor" med tilsetning av benzoylperoksid, terapeutisk sjampo "Elite" som inneholder klorhexidin er akseptabelt.

Baimek - antiparasittisk legemiddel som brukes i form av injeksjoner.

Klorhexidin og cyatel

Anbefalt behandling med klorhexidinoppløsning, hydrogenperoksid, etterfulgt av tørking av huden.

Cytheal er tillatt. For å gjøre dette, fortynn det med vann og vask grundig de betente områdene, hvorpå du må tørke. Det er nødvendig å desinfisere kattens levested, retter og husholdningsapparater.

funn

Det bør bemerkes at tilstedeværelsen av en lokalisert form av sykdommen bør kontrolleres strengt, ettersom sykdommen er i stand til å slutte å utvikle seg en stund.

I intet tilfelle bør behandlingen avbrytes, siden det nye utbruddet medfører enda flere komplikasjoner enn det var før.

Forhindre utseende av demodikose er kun mulig ved forebyggende tiltak. Nok til å opprettholde et kjæledyrs immunitet, introdusere de nødvendige vitamintilskuddene i kostholdet, vaccinere i tide og gjennomgå en omfattende medisinsk undersøkelse. Hold rent habitat, tallerkener, hus, sengetøy.

Symptomer på demodikose hos katter og hva de skal gjøre

Husdyr er ofte mange medlemmer av familien. De er elsket, bortskjemt, beskyttet mot alle slags sykdommer. Men når de blir syke, tar ikke alle eierne straks kjæledyret til veterinærklinikken, og foretrekker å behandle katten hjemme.

Denne avgjørelsen er fundamentalt feil, fordi de fleste sykdommer kan bli beseiret bare med legemidler som foreskrives av en lege etter en undersøkelse. Spesiell oppmerksomhet bør gis til hudsykdommer, noe som gir dyret enorm ubehag. En av disse plager er demodikose hos katter.

Hva er demodikose

Under demodekoz forstås det vanligvis som en parasittisk lesjon av huden forårsaket av øremidlene Demodex cati eller Demodex gatoi. I utgangspunktet påvirker denne sykdommen hunder, men det forekommer hos katter, men ikke så ofte.

Det antas at representanter for noen raser, for eksempel burmesiske, siameser, er mer utsatt for demodikose, men dette betyr ikke at det ikke truer andre katter. Sykdommen kan begynne i hvert dyr, uavhengig av sin alder, fysiologiske tilstand.

Faktum er at flått som forårsaker demodikose er patogene og er tilstede i alle katter, mens de er i dvalemodus. For en sykdom å utvikle, er det en provokerende faktor.

Det er to typer demodikose - scaly og pustulær. Den tredje typen er svært sjelden observert - blandet, som forekommer i svært alvorlig form, ledsaget av alvorlige toksiske effekter, en allergisk reaksjon og alvorlig kløe.

Årsaker til utvikling

Hva fører til aktivering av flått? Hvilke faktorer bør vurderes å provosere?

Hovedårsaken til utviklingen av sykdommen regnes som en arvelig faktor. Hvis en renraset katt har hatt demodekose, anses alle dens etterkommere som kullet. Ingen erfaren oppdretter vil risikere å vite at kattunger er utsatt for sykdom, og før eller senere vil det bli følt. Av denne grunn anbefales det dyret som har lidd denne sykdommen å bli sterilisert.

Det er andre grunner som kan forårsake kattemododiose:

 • svekket immunforsvar;
 • ormen infestation;
 • overdreven tørrhet i huden, en tendens til dermatitt;
 • avansert alder;
 • dårlige dyrs tilstander;
 • feil mating;
 • mangel på vitaminer, spesielt A, gruppe B, E;
 • mangel på fett i mat.

Saker er også diagnostisert når sykdommen har utviklet seg hos friske personer ved kontakt med syke dyr.

Klinisk bilde

Demodekose hos katter har følgende symptomer. Først og fremst, på stedet der krysset penetrerte under huden, er det et synspunkt som dyrene kalder "bulletøyet", tydelig synlig. Insekter, fôring på kattens hud, formere raskt. På kort tid - 1-2 måneder - gi minst tre generasjoner av parasitter!

I seg selv er de ikke farlige, trusselen er nedbrytingen av avfallsprodukter, noe som skaper et patogent miljø i stedet for lokaliseringen. Dette fører til det faktum at beskyttelsesfunksjonen til dermis svekkes, på huden vises små seler med et hvitt viskøs ekssudat. Det er i abscessene og inneholder larver av parasitter med henfallsprodukter.

Det er to stadier av katododikose - lokalisert og generalisert. I den første formen påvirkes huden kun i ett område - på ansiktet.

Raskt ekspanderende og sammenslåing ligner ødeleggelsesområdene en stygg maske. En annen karakteristisk egenskap er en økning og betennelse i lymfeknuter nær den berørte huden.

Hvis eieren av dyret ikke gjør noe, utvikler en generalisert form. Hårbalsammer blir overført til kroppen, lemmer. Huden på de berørte områdene blir tørr, hyperemisk, skalaer kan vises på den. Dyret er plaget av alvorlig kløe.

Katten stiger konstant og kaster flekker til blodet. Endre oppførselen til katten. Han blir sløv, apatisk, nekter mat og mister vekt. Den generaliserte form er den farligste og vanskeligste å behandle.

Kan det bli sendt til folk

Når et kjæledyr er funnet i denne sykdommen, er mange eiere interessert i: er det mulig å få demodecose fra en katt, er det smittsom? Du trenger ikke å panikk, enn si sette et dyr i dvale og frykter at sykdommen vil slå alle familiemedlemmer. På menneskekroppen dør denne typen kryss, uten å forårsake patologiske forandringer.

Du kan oppstå på huden av mindre betennelser, som holdes på en uavhengig måte. Det menneskelige immunforsvaret selv vil takle parasitter.

Men noen veterinærer er av den oppfatning at hvis kroppen blir svekket etter lang sykdom, er risikoen fortsatt der, så når du undersøker en katt, må du følge visse sikkerhetsregler.

Hvordan kurere

Det er nødvendig å forstå at behandling av en slik farlig sykdom som demodikose vil kreve tålmodighet og utholdenhet fra verten. Den medisinske prosessen utføres hjemme, men under tilsyn av en spesialist.

Terapi utføres i komplekset, og det første trinnet bør være ødeleggelse av parasitter. Legen forskriver antiparasittiske legemidler som injiseres: Novomek, Baymek, Ivermectin, Amirtrazin. I tillegg er det nødvendig å bruke medisinske løsninger med et lignende virkningsområde: Butox, Stomazan, Neostomazan.

For å unngå reinfeksjon og mobilisere interne ressurser i kroppen, er det tilrådelig å gi katten Immunoparasitan. Også godt bevist Gamavit, Immudol, Maxidine.

Hvis reinfeksjon ikke kunne unngås, foreskrives pasienten et antibiotikaforløp: Ammoxicillin, Betamoks, Baytril.

Fjern den inflammatoriske prosessen, du kan bruke havtornolje, svovelsalve, geler "Amidel Ivermekt", salver "Safroderm", "Cytoat". De gjenoppretter huden og beskytter dermis fra en sekundær infeksjon. Søknad anbefales etter bading og rensing av huden fra skorper.

Obligatorisk vitamin- og mineralterapi. Vanligvis tilordnet komplekse "Vitam".

Bruk av terapeutiske sjampoer "Elite" som inneholder klorhexidin, "Doctor" med tilsetning av benzoylperoksid anbefales.

For å tørke huden, bruk hydrogenperoksid, klorhexidinoppløsning.

En gang i måneden vises bruken av legemidler "Advokat" eller "Stronghold".

Det er nødvendig å foreta tilpasninger til maten. Det må være komplett og inneholde den nødvendige mengden vitaminer, mineraler, proteiner og fett.

Hvis vi snakker om tradisjonelle behandlingsmetoder, er det tillatt å bade med avkjenning av malurt og celandine. Men de kan bare brukes i kombinasjon og vil på ingen måte erstatte en fullverdig behandling.

For å forbedre forholdene til dyret, vask og kok bunkar for mat og drikke, desinfiser infisert sengetøy, kam, brett. På overflaten av sofaer og lenestoler, for sikkerhets skyld, er det nødvendig å gå med et varmt strykejern med damp. Før behandlingens slutt er det bedre å fjerne alle tepper fra leiligheten.

Hvis katter har demodikose, og andre kjæledyr bor i huset, må de bli vist til lege og isolert fra syke dyr.

Behandlingen anses som fullstendig bare når resultatene av laboratorietester av skrapinger tatt to ganger viser et negativt resultat.

Det er kjent at enhver sykdom er lettere å hindre enn å kurere. For å forhindre utvikling av sykdommen, er det nødvendig å vaksinere dyret i tide, for å utføre antiparasitisk behandling. Et balansert kosthold, tar vitaminer og holder kattens habitat rent, er en garanti for stabil immunitet, noe som betyr god helse for kjæledyret ditt.

Demodecosis er smittsom eller ikke, overføres det fra dyr og mennesker

Menneskekroppen er hele tiden utsatt for eksterne faktorer. Spesielt kan flått ikke bare forårsake problemer med sine biter, men også bære mange smittsomme sykdommer. En av disse skadedyrene er Demodex (aknejern). I størrelse når den bare 0,3-0,4 mm, og derfor er det ikke visuelt umulig å vite om dets tilstedeværelse i kroppen, bare ved dens karakteristiske symptomer. Etter å ha lært at et slikt kryss ble funnet hos noen, har mange mennesker spørsmål: er demodecosis smittsom hos mennesker, og hvordan kan den overføres? For å forstå hvordan demodikose overføres, er det nødvendig å vite hva årsaken til denne hudsykdommen er, hvordan det manifesterer seg og hvordan demodikose kan overføres mellom mennesker og dyr.

Hva er demodikose

Demodecosis er en dermatologisk (hud) sykdom som utvikler seg som en reaksjon av kroppen til tilstedeværelsen av Demodex-myt i kroppen. Det har vært vitenskapelig bevist at Demodex-myt er til stede i kroppen til 90% av verdens innbyggere, men ikke alle har sykdommen. Denne sykdommen kan kalles sesongmessig, da den forverres av høsten undertrykkelse av immunitet. Også med alder øker tilbøyelighet til denne sykdommen. Barn er mindre utsatt for utvikling av demodikose - dette er forbundet med mindre sebumsekresjon. Tippen settes som regel i sebaceous kanaler i huden eller hårsekkene, og når kroppen er svekket, aktiveres den, som manifesterer seg som et utslett som ser ut som akne. Ofte påvirker parasitten huden på ansiktet - panne, nasolabial trekant, øyelokk, hake, ytre øreområde. Også, i noen tilfeller sprekker utslett til hode, rygg og bryst. Utsløpet er dannet på grunn av kroppens reaksjon på produktene av tippeliv.
De første symptomene som du kan gjenkjenne en hudsykdom på, er en betennelse i huden opp til akne. Sykdommen er også ledsaget av:

 • kløe;
 • kribling;
 • berørte hudflak;
 • porene forstørret.

Hvis skadedyret har sett seg ned i øyelokkene, dannes det en purulent separasjon i øynene, øyevipper blir tynnere og kan til og med falle ut. Samtidig er øyelokkene veid, rødhet vises, og skalaer kan vises nær bunnen av øyevippene. Med økt aktivitet av krysset i nærheten av lacrimal kanalen i øyet, kan tørrønsyndrom utvikles.
Seborrhea er dannet i hodebunnen av demodikose. Det manifesteres av økt sebaceous utskillelse (håret blir raskt fett) og hårtap. Tilstedeværelsen av et tippe bestemmes også ved å undersøke øyevipper og pannehår - skadedyret kan gjemme seg i follikel øyevipper, men på grunn av sin lille størrelse kan den kun ses med et mikroskop.
Siden tippen alene bor i de dypere lagene i huden, kan dyp rensing av huden provosere sykdommen, et besøk til badstuen og et bad (når damping, porene i huden er åpne og tippen går til de øvre lagene).

Infeksjonsmetoder

Hudmitt aktiverer sin aktivitet i kroppens svekkede tilstand. Og følgende faktorer kan svekke kroppens beskyttende funksjon:

 • alkoholmisbruk;
 • røyking,
 • stress,
 • genetisk predisposisjon;
 • redusert immunitet;
  allergiske reaksjoner;
 • søvnløshet;
 • endokrine forstyrrelser;
 • bruk av visse stoffer;
 • sykdoms diabetes mellitus;
 • kronisk tretthet.

Men det er ikke nødvendig å isolere pasienten helt, det er nok å introdusere som regel å vaske hendene oftere for å stryke sengetøyet. Det er mulig å tildele pasienten et individuelt sett med håndklær og begrense kroppskontakter.

Hvordan overføres subkutan mite

Demodecosis sykdom kan oppstå fra en pasient til en sunn person gjennom berøring. Parasitten kan også overføres via vanlige hygieneprodukter, fjærputer, sengetøy. Vanligvis er disse husholdningsartene vanlige blant familiemedlemmer, så hvis ett familiemedlem er syk, så er andre i fare. Personer med lav immunitet er spesielt utsatt for infeksjon.

Demodecosis blir overført fra både den syke personen og tipperen. En person selv kan ikke engang være klar over at han er en transportør, men det er ganske mulig å overføre det til en svekket organisme.

Er demodikose sykdom smittsom?

Mange som har opplevd et subkutant kryss, manifestert i en person eller et kjæledyr, er ofte interessert i å besøke en lege: "Er demodikose smittsom eller ikke? Kan et kryss gå fra person til person? Er subkutan kryss i katter overført til mennesker eller ikke? Demodecosis hos hunder er smittsom mot mennesker eller bærer ingen fare? Og er sykdommen vanligvis overført fra noen dyr til mennesker og vice versa? "La oss se på disse problemene.
Noen ganger kan kjæledyr få demodikose. Demodecosis hos katter og hunder som bor hjemme er mye mindre vanlig enn sine hjemløse slektninger. Denne hudsykdommen er svært smittsom, men bare for andre dyr, det vil si fra en katt eller fra en hund til en person, blir ikke overført. Dette skyldes at sykdommen hos mennesker og dyr skyldes ulike typer Demodex-myt - Demodex folliculorum og Demodex brevis er parasittiske på mennesker, og Demodex canis på kjæledyr. I tillegg til menneskelig demodikose er ikke smittsom for firebenede venner, blir ikke flåttpreget overført til mennesker. Likevel bør kontakt med et sykt dyr begrenses til fullstendig gjenoppretting.
En hjemlig smittsom katt eller hund må behandles for denne sykdommen. For det første ser kjæledyr ikke attraktive ut, siden Demodex canis får hår til å falle ut i hele områder og kjæledyr ser skallet ut. For det andre er tippen i stand til å provosere utviklingen av ulike komplikasjoner (steder med løs hud kan gå inn i sårstadiet), som senere vil bli vanskeligere å kurere og de sykdommene som kan vises i et kjæledyr, kan komplisere liv og eier selv.
Oppsummering er det lett å si at demodex er smittsom, men siden det er av en annen type, blir sykdommen ikke overført fra mennesker til dyr og omvendt.

forebygging

Det er ikke mulig å beskytte seg helt mot demodikoseinfeksjon, så vel som fra biter av et enkelt tikk i naturen. Men du kan redusere sannsynligheten for sykdommen med noen få enkle regler:

 • økt oppmerksomhet mot personlig hygiene: bruk kun personlige håndklær, kammer, husholdningsartikler, vaskehender etter å ha besøkt gaten, stryke klær etter vask;
 • Det er ønskelig å begrense bruken av alkohol og røyking.
 • tar et kompleks av vitaminer og mineraler for å opprettholde immunitet, spesielt i løpet av høsten og våren;
 • riktig ernæring vil sikre inntak av vitaminer i kroppen, som først og fremst er nødvendig for normal funksjon av immunsystemet: inkludere mer frukt og grønnsaker i dietten, erstatt søt brus med ferske juice og fruktdrikker;
 • Du må vaske ansiktet grundig om natten for å vaske av kosmetikk og gassstøv;
 • forebyggende besøk hos en hudlege for å gjenkjenne noen sykdom i de tidlige stadier.

Å overholde de enkle regler for forebygging, å vite symptomene på demodeks og hvordan sykdommen overføres, kan du beskytte deg mot en så ubehagelig sykdom som demodikose av huden.

Demodecosis hos katter: hvordan å behandle, blir overført til en person

Dyr så vel som mennesker er gjenstand for fremveksten av ulike sykdommer. Demodekose hos katter er en vanlig dermatologisk sykdom forårsaket av et parasittfelt.

Ofte er patologien diagnostisert hos små kattunger og eldre dyr. Hvis du søker tidlig veterinærpleie, er problemet løst.

predisposisjon

Sykdommen er forårsaket av det parasittiske insektet Demodex cati. Det er en mikroskopisk orm med gjennomsiktig kropp.

Varigheten av livssyklusen er fra 19 til 24 dager. Allokere faktorer som fremkaller reproduksjon av parasitter.

Provoking faktorer

 • feil vedlikehold av en katt, dårlig omsorg;
 • ubalansert kosthold;
 • dyr som tidligere ble behandlet med hormonelle, antibakterielle stoffer er utsatt for sykdommen;
 • tidligere kirurgisk behandling;
 • mangel på vitaminer i kroppen;
 • Tilstedeværelse av helminthic invasjoner, lopper;
 • mangel på fett i kostholdet;
 • svake kroppsforsvar.

Bevegelsesmetoder

Det er flere måter å infisere:

 1. I kontakt med andre gate dyr. Dyr som kan bli infisert, er ikke nødvendigvis syke, de kan være bærere av patogenet.
 2. Overført fra moren - hennes unger katter.
 3. Det overføres gjennom en krage, bånd, børste til ull, som tidligere ble brukt til smittede individer.
 4. Fra en gravid katt til hennes unger.

Å komme inn i dyret på huden, begynner flåttene raskt, og forårsaker skade på huden. De spiser på hudceller. Ofte sirkulerer patogenet i kroppen uten å forårsake sykdom. Symptomer på patologiske endringer vises i øyeblikket når kattens kropp er mest svekket.

I veterinærmedisin er det vanlig å skille mellom typer og former av sykdommen.

Primær demodikose

Utvikler på et tidspunkt da kattens kropp er den svakeste. I stedet for lokalisering av patogen markert kegleformet svulst. Hun er smertefull. Når du klikker på formasjonen merket utgivelsen av en hvitaktig væske. Væsken inneholder et stort antall egg og spor av parasittiske flått.

sekundær

Utvikler på bakgrunn av traumatisk, smittsom skade på huden.

Former av sykdommen

lokaliserte

Denne sykdomsformen er typisk hovedsakelig for unge katter under 24 måneder. I de tidlige stadiene er det nesten asymptomatisk, vanskelig å gjenkjenne.

Gradvis, katter gå ned i vekt, deres appetitt forsvinner. Ull mister glans, tarnishes. Synlige rødlige lesjoner vises på huden. Rygg og lemmer er generelt ikke påvirket. Området som er berørt av kryssbårne parasitter er hovent, dekket av keratinisert hud.

ADVARSEL! Sykdommen i dette stadiet kan herdes på egenhånd, uten medisinsk inngrep.

generalisert

Karakterisert av de mest uttalt symptomene som raskt øker. Områder som påvirkes før andre - området rundt øynene, ansiktet, nakken. Inflammet, hovent hud, det er sår, brudd på integriteten til huden. Lesjonsområdene samles sammen for å danne store områder, ved å trykke på hvilken en hvitt-gulaktig væske slippes ut. Dyr lukter dårlig.

Gradvis sprer sykdommen seg til delen av lemmerne, tilbake. På steder med massereproduksjon av parasitter, mister huden sin pels. Lymfeknuter forstørres. Syke dyr er bekymret for kløe. De kammer huden og danner blødende sår.

Fare for mennesker

Folk som har kjæledyr med lignende manifestasjoner, forstår ikke hva det er. For å bekrefte diagnosen, eller for å motbevise den, må du kontakte veterinæren.

ADVARSEL! Sykdommen overføres ikke til personen. Syk individer utgjør en trussel bare for andre dyr. På menneskelig hud er den parasitske kvalen ikke egnet.

diagnostikk

Generelt har sykdommen meget lignende symptomer med mange sykdommer: eksem, lav, streptokokker. For å kurere et kjæledyr er det nødvendig å diagnostisere og velge en rasjonell behandling.

Veterinær spesialister bruker hudskraping som et diagnostisk verktøy. Med denne metoden er forekomsten av kryssbårne parasitter oppdaget. Hvis det i forskningsprosessen bare finnes modne representanter, kan man dømme carrier state.

behandling

Hjemme

Det er nødvendig å bruke antibakterielle klorhexidinbaserte vaskemidler. Eksperter anbefaler bruk av sjampo "Elite", "Doctor". Bruken av disse verktøyene gjør det mulig å rengjøre huden av overflødige fettceller, skrape av skalaene.

Etter bading med vaskemidler, tørk dyret med milde, lette bevegelser. I tillegg kan du behandle de skadede områdene med klorhexidinoppløsning.

Folkemidlene

 1. Tinktur av calendula på alkohol - behandle den berørte huden en gang hver tredje til tre dager.
 2. Bruk barktørbasert vaskemiddel til vasking av katter.
 3. Kerosene løsning - en gang behandler huden i lesjonene.

medisin

Eiere av sykehus skal bare bruke medisiner etter å ha konsultert med en spesialist. En forutsetning - søknaden er strengt i samsvar med instruksjonene.

Alvorlige sykdomsformer, som er preget av brudd på hudens integritet, tilstedeværelsen av blødende sår, krever bruk av narkotika på oljebasis - amit, ektoder, demodeks.

For effektiv healing, lindrende kløe, anbefales det å bruke antihistaminer, noe som reduserer effektiviteten. Kompleks terapi av sykdommen inkluderer injiserbare legemidler:

Legemidlene administreres ved intramuskulær injeksjon. Oppgaven til eieren er å transportere det syke dyret til veterinærklinikken for injeksjon. Uavhengig utføre dem hjemme er strengt forbudt.

Hvis det på bakgrunn av demodikose er dannet samtidig smittsomme sykdommer, er det nødvendig å bruke antibakterielle stoffer - amoksin, betamoks. Det anbefales også å bruke vitaminbehandling for å opprettholde kroppens beskyttelsesbarriere og ta immunostimulerende midler.

Hvis kjæledyret ditt blir syk med demodikose, og det er andre dyr i huset, pass på å holde kontaktene dine til et minimum. Parasitter vil raskt utløse sykdomsutbrudd hos andre dyr.

VIKTIG! Pass på å desinfisere de stedene hvor den store katten sover og oftest ligger.

forebygging

For å unngå utvikling av parasittiske sykdommer må du overholde forebyggende tiltak:

 • Gi riktig dyrepleie. Hold sengene rene.
 • Bathe katter, kam ut ull.
 • Se på kostholdet ditt.
 • Tilbring straks alle vaksinasjoner. Immunoparasitin vaksinering skal gjennomføres hvert kvartal.
 • Bruk regelmessig vitaminbehandling.

Dyreiere må holde øye med helsen til kjæledyret sitt. De minste manifestasjoner av demodikose bør tjene som grunnen til besøket på veterinærklinikken. Sykdommen utvikler seg raskt, gir dyret mange ubehagelige opplevelser, forårsaker kløe, ubehag. I alvorlige tilfeller kan det føre til dyrets død.

Flere Artikler Om Typer Acne