Ofte nær tennene på tannkjøttet dannes uforståelig naturtetning - en bump.

Hvis denne klumpen på tannkjøttet gjør vondt når det trykkes, må du kontakte en medisinsk institusjon for kvalifisert hjelp, da det er usannsynlig å passere seg selv.

Slike tilfeller krever ikke bare bruken av konservative terapi metoder, men også obligatorisk kirurgisk inngrep. Hvorfor oppstår dette "sår" og hvordan man behandler det?

årsaker til

Det er flere grunner for utseende av tumorer på tannkjøttet - kegler, som forårsaker smerte når du trykker på.

Den vanligste blant dem er feil hygienisk omsorg for munnhulen. Som et resultat av slike tiltak kan sår dannes hvor patogene mikroorganismer reproduseres fritt.

For å forhindre utvikling av slike patologier i munnhulen, anbefales det derfor å ta en nærmere og mer ansvarlig holdning til munnhygiene.

I dag, avhengig av hvordan støtene ser ut på tannkjøttet, gir leger dem riktig klassifisering.

Vurder de vanligste sakene.

 1. Ubehandlet pulpitis eller karies fører til utseende av en klump på tannkjøttbrystene. Denne formasjonen har en ganske signifikant størrelse, og dens diameter når til og med ti millimeter. Til berøring er denne neoplasmen ganske tett og er årsaken til utseendet av en ubehagelig lukt fra munnhulen.
 2. Alvorlig kaldt kan forårsake betennelse i det periostale vevet, som til slutt fører til utseende av en klump. Typisk forekommer slike formasjoner nær tennene og manifesterer en slags smerte når de presses. Ofte kan fluss vises på stedet for denne bumpen, som signalerer utviklingen av den inflammatoriske prosessen. I de første stadiene av forekomsten har flommen en solid struktur som vokser med tiden og blir myk. Inne i fluxen er alltid pus, som er farlig å bryte inn i munnhulen eller erosjonen av det nærliggende myke vevet.
 3. Med utviklingen av den inflammatoriske prosessen som påvirker vevet mellom kjeveprosessen og dentalrøttene, hopper en klump også ut. Det er et tegn på progressiv periodontitt i kroppen. Mange tilfeller er beskrevet når en fistel oppstår på bakgrunn av denne sykdommen.
 4. Når du begynner å behandle karies, kan det oppstå en klump på tannkjøttet - en fistel, innenfor hvilken det er pus.

I tillegg til denne grunnen kan en fistel utvikle seg på grunn av:

 • lang tennings visdom;
 • tannrot perforering;
 • dårlig kvalitet på forseglingen.

I de fleste tilfeller påvirker fistelen overkjeven, samtidig som det gir mye ubehag.

I de første stadiene av fistelen begynner tannkjøttets rødhet, da oppstår en liten støt med en hvit prikk på overflaten. Etter en tid begynner denne neoplasma å vokse, og pus blir løslatt fra punktet.

Vi vurderte de vanligste tilfellene av utseendet av kjegler på tannkjøttet. Alle av dem fører til utseendet av spesielle kjegler på tannkjøttet, som er farlig for helsen.

Smerter når du trykker på

I de fleste tilfeller, støt som vises på tannkjøttet gir smertefulle opplevelser når presset.

Et slikt tegn på en neoplasma kan forårsake følgende patologier:

Gingivitt er preget av blødning av myke vev som er inne i tannkjøttet. Samtidig vises en klump av rød farge av liten størrelse på tannkjøttet selv. Gingivitt er tilskrevet den første fasen av utbruddet av periodontitt.

Periodontitt på tannkjøttet ser ut som en hvit svulst, som forårsaker løsning av tannkjøttvev. På bakgrunn av alt dette begynner tanntap ofte etter deres lette løsning. Hvis denne patologien ikke blir behandlet, blir den over tid til den tilsvarende akkumuleringen av hvite baller fylt med pus.

Utviklingen av periostitt (flux) begynner på bakgrunn av den inflammatoriske prosessen i beinvev. Ofte fører denne patologien til:

 • hovne lymfeknuter;
 • hevelse av munnhinnene i munnen;
 • hypertermi.

Utseendet på en tetning på tannkjøttet indikerer tilstedeværelsen av patologi i munnhulen. En støt på tannkjøttet over tannen kan forårsake alvorlig smerte, og kan ikke skade noe, men du bør likevel gå til legen.

Les mer om hva gingival hyperplasi er og hvordan å behandle det.

Kegler på tannkjøttet anbefales ikke å behandles uavhengig, da de kan inneholde pus. På behandlingsmetodene, les mer i denne tråden.

En støt på tannkjøttet gjør vondt når du trykker på - behandling

Ved behandling av smertefulle støt på tannkjøttet må pasientene foreskrive terapeutiske prosedyrer som tilsvarer følgende parametere:

 • vekstegenskaper av kjegler;
 • natur av forekomst;
 • lokaliseringsområde.

I tilfelle av fistler, blir munnen behandlet med brusløsninger som hindrer dannelsen av pus.

Denne behandlingen fortsetter til fistelen forsvinner fra overflaten av tannkjøttet. Legene anbefaler for rask fjerning av fistelen å skyll munnen med brusoppløsning så ofte som mulig.

Behandling av periodontitt begynner med åpningen av den forseglede kanalen med den etterfølgende sanitering av såret med spesielle antiseptiske midler. Deretter legges i stedet for den forrige fyllingen en midlertidig, og foreskrevet antibiotika er foreskrevet til pasienten. Så snart det sårede såret helbreder, vil hulet bli lukket ved hjelp av en permanent fylling.

Å fjerne kroppen av gingivitt bruker spesielle løsninger for skylling, så vel som effektive tannregeler. Den beste forebyggingen av gingivitt er en god sanering av munnen.

Behandling uten pasient, som inkluderer:

 • antibiotika;
 • vask med terapeutiske løsninger.

Disse aktivitetene vil bidra til å redusere betennelse i tannlommene og forbedre pasientens helse.

Slik behandling er et kurs karakter, så alle prosedyrer bør fullføres.

Når du fjerner epuliene, hjelper riktig skraping. I tilfelle irreversibilitet av denne patologien er det nødvendig å fjerne den syke tann som førte til veksten av patologiske vev.

Ofte er kirurgisk inngrep komplementert av gjensidig terapeutisk manipulasjon.

Folk oppskrifter

I tillegg til behandling av kegler på tannkjøttet på tradisjonelle måter, kan du søke oppskrifter av tradisjonell medisin.

La oss bli kjent med noen av dem.

 1. Medisinsk løsning på alkohol. Urteoppløsninger infundert med alkohol bidrar til å bekjempe ubehagelige neoplasmer på tannkjøttet. Algoritmen for utarbeidelse av en slik løsning ligner forberedelsen av urteinfusjon, bare en liten vodka blir lagt til tinkturen. Etter en halv times infusjon kan dette verktøyet brukes til å skyll munnen trygt.
 2. Urteinfusjon. Riktig utvalgte medisinske urter i infusjonen bidrar ikke bare til resorpsjon av svulster på tannkjøttet, men har også en antibakteriell effekt. For forberedelse av denne infusjonen bør være liter kokende vann hell minst fire ss tørket løv av calendula. Løsningen bør fjernes i en halv time i et bortgjemt sted hvor det vil infisere og være mettet med planteesterne. Deretter skal den filtreres og kan brukes trygt for å skylle munnen. Infusjon av calendula eliminerer forsiktig infeksjonskilden og beroliger irritert tannkjøttvev.
 3. Saltløsning For å forberede en slik løsning er det nødvendig å ta en liter kokt, men tidligere kjølt vann og oppløs minst fire spiseskjeer salt i den. Egnet ikke bare bordsalt, men også ijod eller sjø. Vel, rør alt til det er oppløst og la det gå i en halv time for å infisere. Det anbefales å varme opp løsningen litt før ombygging.

Før du bruker noen populære metoder for behandling av kegler på tannkjøttet, bør du konsultere legen din.

En støt på tannkjøttet kan ikke bare være myk, men også vanskelig. En hard klump på tyggegummi kan være et tegn på kreft, så når det oppdages, må du se en lege.

Hovedårsakene til dannelsen av kegler på tannkjøttet hos et barn vil bli diskutert i denne artikkelen.

Pimple på tannkjøttet: årsakene til utseendet enn farlig behandling, foto

Oral slimhinne er svært følsom overfor betennelse og infeksjon. Derfor er selv en liten kvise på tannkjøttet en grunn til å være spesielt oppmerksom på helse. Du bør ikke få panikk, fordi det manifesteres normal wen eller allergi. Men utseendet på en abscess i nærheten av tannen indikerer noen ganger dannelsen av en cyste, en farlig fistel eller smertefull skade på roten. Hver av sykdommene krever behandling og valg av medisiner, så det er best å stole på tannlegen.

De viktigste typene av akne på tannkjøttet

Pimple på tyggegummi foto

Hvis det oppstår en støt eller tetning i munnen, bør kun en spesialist etablere årsaken. Han tar hensyn til den generelle tilstanden til munnhulen, utseendet til slim og emalje. Når du diagnostiserer en lege, kan du identifisere følgende problemer:

 • Fett lipom: Det er et hvitt eller gult tuberkel som prosjekterer på tannkjøttet på tannbunnen. Det gjør ikke vondt når det berøres, nesten svarer ikke på temperaturendringer. I de fleste tilfeller er fett en godartet formasjon, men den kan vokse, legge press på tennene og forstyrre veksten.
 • En abscess: En vanlig medisinsk årsak til dannelsen av et kvise på tannkjøttet. Dette er ofte en akutt og smertefull prosess, som frarøver pasienten muligheten til å tyggge mat, snakke og gå ut i den frostige luften. Terapi utføres under strengt tilsyn av tannlegen ved bruk av antibiotika og antiseptika.
 • Herpes utslett: En alvorlig sykdom med mulige komplikasjoner av indre organer og systemer. Utseendet til akne er et sikkert tegn på en nedgang i immunitet og en sterk svekkelse av kroppens forsvar. Viruset ledsages av ubehagelig kløe, brenner i munnen og feber.
 • Stomatitt: Vanligvis er sykdommen provosert av soppen av slekten Candida. De sprer seg aktivt gjennom slim og tunge, noe som fører til rødhet og hevelse i tannkjøttet. En kvise gjør vondt og klør, og en person føler seg utmattet, svak i muskler og kroppssmerter. Et karakteristisk symptom er en hvitaktig plakk som ligner en fet film.

Eventuell sykdom må behandles og elimineres for å forhindre komplikasjoner. Derfor er det bedre å nøye undersøke hver eneste sak og forstå hvordan du fjerner den ubehagelige svulsten i munnen.

Fistel som kvise på tyggegummi

Mange er så redd for et besøk til tannlegen at de forsett forsinker med tannbehandling, begynner karies og periodontal sykdom. Kroner blir gradvis ødelagt og åpner hulrommet for bakterier. Forskjellige mikrober farlig for helsen trer lett inn i, akkumulerer og mates på røttene, gjenstår i massen. Noen ganger er en enkel ORZ nok til at immunsystemet skal mislykkes. En person begynner å ha betennelse dypt i parodontallaget.

For å forstå at en kvise på tannkjøttet er en fistel, er det mulig med følgende funksjoner:

 • bumpen har en avrundet form, taler nær tannen;
 • tåken i slimhinnen er rød og betent;
 • i midten akkumuleres hvit eller gul pus;
 • personen er plaget av bankende smerter, tannkjøttet tråkker og reagerer sterkt på varm drikking.

En kvise i form av en fistel blir ofte en konsekvens av en neglisjert infeksjon og gingivitt, det ser ut når en visdomstårn er tannhård, og det er en abscess av røtter. Forverring skjer med forkjølelse og ARVI, etter influensa, sykdommer i øvre luftveier. Et sår oppstår hos personer som blir behandlet med antibiotika, et behandlingsforløp eller lider av kroniske patologier i det endokrine systemet. Røykerne, hvis slimhinner er tungt tørket ut på grunn av den høye temperaturen av nikotinrøyk, møter den oftere.

Selv om kvise på tannkjøttet ikke gjør vondt, bør behandlingen påbegynnes umiddelbart. Dette er et reelt fokus på infeksjon, som krever obligatorisk fjerning. Ellers kan pus trenge inn i kroppen, skade de indre organene og forstyrre deres funksjon. Terapeuter advarer om at ekssudat med forfallsprodukter lett trenger inn i blodet, noe som fører til komplikasjoner i hjertet, nyrene og lungene.

Hvordan fjerne kvise på tannkjøttet

Hvis problemet skyldes en forverring av herpesinfeksjon, utføres behandling med spesielle preparater i form av tabletter. Innen noen få uker tar pasienten Isoprinosin, Acyclovir eller Anaferon. De blokkerer viruset fra innsiden, undertrykker dets reproduksjon på mobilnivå. Parallelt anbefales det å styrke immunforsvaret med vitaminkomplekser, kosttilskudd med echinacea-ekstrakt. Vel, hjelper til med å bli kvitt hjerteinfarkt, immunforsvar.

En kvise på tannkjøttet behandles forsiktig med antiviral salve Acyclovir, som påføres flere ganger om dagen med en bomullspinne. Det kan være cauterized med propolis tinktur eller Panavir. Hvis det inflammatoriske ekssudatet er ute, er det bedre å smøre slemhinnen Zovirax, skyll med hydrogenperoksid. Det vil ødelegge alle bakterier, desinfisere utslett og bidra til å unngå komplikasjoner.

Med stomatitt er hovedbehandlingen å motta antifungale legemidler. Nesten alltid, vises akne og pustler når gjærkandidatpatogener multipliserer. Derfor anbefaler legen at du tar et kurs av Levorin eller Pimafucin tabletter. Tannkjøttet og hele munnhulen behandles grundig med en antimykotisk Candide-løsning, mikonazolgel eller ketokonazol.

Behandle en pimple på tannkjøttet, som inneholder pus, bør være en tannlege. Under lokalbedøvelse åpner han forsiktig klumpen og fjerner stangen. Hvis væske har akkumulert innvendig, forlater legen i flere dager en myk drenering, slik at den lett går ut. Samtidig blir såret vasket med Furacilin-oppløsning, irrigert med klorhexidin og Malavit.

Et viktig stadium i terapi for fistel og sår - antibiotika. De forhindrer alvorlige komplikasjoner og reduserer alvorlighetsgraden av sykdommen i noen periode. Du kan velge et av de foreslåtte legemidlene: Tarivid, Norfloxacin, Metronidozol. Kurset overskrider vanligvis ikke 5-7 dager. Et antimikrobielt middel, som for eksempel lincomycin, brukes best til skylling. For å gjøre dette, blir tabletten knust og fortynnet med vann, forsiktig å vaske den fistulous passasjen fra en sprøyte eller pipette.

Folkemidlene og forebygging

Hvis en kvise på tannkjøttet dukket opp om kvelden, og det er ingen mulighet til å besøke tannlegen, kan du prøve å fjerne smerten og ubehag med en av de enkle improviserte oppskriftene. Hjemme er det lett å forberede sammensetningen av vann og sjøsalt, som flere ganger om dagen skyll munnen. Den samme effekten gir brusoppløsning. Det lindrer forsiktig betennelse, ødelegger bakterier og tørker klumpen.

For at absessen skal modnes og forlate stangen raskere, kan komprimering av følgende komponenter påføres:

 • vanlig vegetabilsk olje og fint salt;
 • varm tinktur av gran ekstrakt;
 • myknet kalanchoe blad;
 • bomullspinne fuktet i avkok av løvblad.

Forebygging av et slikt smertefullt problem vil hjelpe daglig omsorg og forebygging av betennelse i munnen. Det er bedre å bruke spesielle medisinske pastaer som inneholder urteekstrakter, solbrennoljer og antiseptiske ingredienser. Hver rengjøring bør ende med et skyllemiddel basert på kamille, salvie eller furu nåler. Oppretthold immunsystemet du trenger et balansert kosthold, ernæring med masse mineraler, kalsium og magnesium.

Hvorfor dannet en klump på tannkjøttet og hvordan å bli kvitt veksten

En støt på tannkjøttet kan oppstå av ulike årsaker. Avhengig av dem, vil riktig behandling bli foreskrevet. Å ignorere utseendet av en slik formasjon på tannkjøttet er ikke verdt det. En slik manifestasjon kan noen ganger indikere en alvorlig sykdom.

Oppbyggingen kan være liten og forårsaker ikke ubehag og smerte. Det er støt med en hvit prikk i midten, noe som gjør vondt og en ubehagelig lukt kommer fra dem. I form kan de likne erter eller bønnkorn.

Baller kan være elastisk eller myk. Hvis en klump dukket opp på tannkjøttet med pus, så kalles slike vekster en abscess.

Hvorfor vokser humper der de ikke er typiske?

Utseendet på en bump på tannkjøttet kan være assosiert med dårlig oral hygiene eller med noen sykdom:

 1. Den vanligste årsaken til dette symptomet er plakk, som vanligvis ikke bare forårsaker tannråte, men sprer også smitte i tannkjøttet. Infeksjonsprosessen fører til betennelse i tannkjøttet.
 2. Feil behandling av karies kan gi komplikasjon, noe som resulterer i en inflammatorisk prosess på tannkjøttet.
 3. Kronisk parodontitt fører til periodisk eksacerbasjon, noe som forårsaker veksten på tannkjøttet.
 4. Falske tenner eller proteser kan gi følgende symptom etter kort tid etter installasjonen. Den inflammatoriske prosessen i tannkjøttet oppstår på grunn av dårlige antiseptiske behandlingsverktøy eller munnhulen under behandlingsprosessen.
 5. Begynnelsesflommen manifesteres ved utseendet av en liten klump på tannkjøttet nær tannen, som vokser veldig raskt og blir betent.
 6. En cyst på tyggegummi manifesteres av dette symptomet.
 7. Fistel er en vanlig årsak til vekst. Purulent dannelse i tannkjøttet ser etter en vei ut og en klump dannes. I det dannes en fistel i midten, hvorved pus kommer ut.
 8. Konsekvensen av skade. Dette symptomet forsvinner uavhengig av tiden.
 9. Kreft fører til metastaser i kjeve og utseendet på konvekse formasjoner.
 10. Fibropapilloma (godartet svulst).

Funksjoner av det kliniske bildet

Utseendet til baller på tyggegummi kan være ledsaget av et visst symptom eller kan ikke gi ubehag i det hele tatt. Selv om veksten på tyggegummi ikke bryr seg, må den definitivt behandles.

Oftere får en hard klump på tyggegummi seg selv og forårsaker smerter av varierende intensitet. Det kan forårsake dårlig ånde.

Også slik dannelse på tannkjøttet kan forstyrre matinntaket. Ved sterk suppuration gir klumpen høy temperatur og en generell forstyrrelse i den menneskelige tilstanden.

Hvis det oppstår en fistel på tannkjøttet, vil hovedsymptomet være utladning av pus, noe som bare er umulig å ikke legge merke til. Cysten gir prikker i stedet for dannelsen og til og med en ikke veldig sterk hodepine.

De første manifestasjoner og harbingers av formasjoner på tannkjøttet kan være rødhet i tannkjøttet og deres blødning. Losing av tennene kan også begynne på vekstpunktet.

Alle disse symptomene signaliserer at det er nødvendig å konsultere en tannlege på kort tid for å unngå komplikasjoner.

Behandlingsmetode

Behandling av kegler på tannkjøttet vil avhenge av årsaken til utseendet deres.

Skade som en faktor provokatør

Med traumatiske hematomer er det ikke nødvendig med spesiell behandling dersom selve tannen ikke er skadet. Ofte passerer slik utdanning gradvis uavhengig.

Tilstedeværelse av fistel

På bildet er den eksterne fistelen en støt på tannkjøttet.

For å diagnostisere en fistel, kan du bruke røntgen.

Legen vil kunne vurdere situasjonen og bestemme om bevaring eller fjerning av tannen.

Sammen med behandling av karies, er det nødvendig å søke tiltak for å redusere fistel. Behandlingen består av flere obligatoriske tiltak:

 • hyppig skylling med varmt nok saltvann er hovedinnretningen for å redusere betennelse i tannkjøttet og aktivt fjerner pus til utsiden;
 • tannlegen må rengjøre kanalene grundig og behandle hulrommet med et spesielt verktøy som ødelegger bakterier og forhindrer betennelse i å utvikle seg;
 • antibiotikabehandling er noen ganger foreskrevet for å unngå ytterligere infeksjon;
 • Etter fullstendig behandling og rensing av kanalene er de forseglet, og etter noen dager blir en permanent fylling satt.

Etter alle medisinske prosedyrer, blir fistelen rask nok. Hvis et slikt symptom oppstår nær den allerede forseglede tannen, må tannlegen åpne den og gjøre alle nødvendige tiltak. Deretter justeres den nye fyllingen.

Behandling av cyster

Hvis legen ikke har mulighet til å konsultere umiddelbart etter utseendet av en cyste på tannkjøttet, kan kirurgisk inngrep unngås og medisinsk behandling eller overfladisk kirurgi kan brukes.

For å gjøre dette, blir en cyste kuttet under lokalbedøvelse og all pus er fjernet derfra. Hvis behovet oppstår, justeres sømmen.

Med sykdomsløpssystemet er det nødvendig med mer alvorlig behandling - kirurgi:

 1. Cystektomi utføres for å fjerne en cyste helt og samtidig blir en del av toppet av den syke tann utskåret.
 2. Hemiseksjon innebærer fjerning ikke bare av cysten og toppens tann, men også av en del av den skadede tann selv. Etter en slik inngrep er det nødvendig å utføre restaureringen av tannen ved hjelp av en krone.

Legen kan avgjøre metoden for behandling av cyste etter røntgen og ytterligere tester. For å lindre tilstanden ved de første tegn på en cyste, kan du bruke flere tradisjonelle metoder for behandling:

 • Hold en liten mengde sesamolje i munnen i 5-10 minutter;
 • påføre en tørke av gasbind gjennomvåt i noen dråper sesamolje;
 • skylløsning med tilsetning av propolis.

Terapi av kronisk og akutt periodontitt

Enhver form for periodontitt bør bare behandles av en tannlege. Hjemme kan du bare lindre akutt smerte eller, mens du behandles av en lege, samtidig som du er hjemme, skyll munnen med decoctions av urter.

Først av alt må du rense kanalene. Dessuten skjer denne prosessen i etapper. Hver gang du trenger å utvide kanalene, rengjør dem og legg antiseptisk.

For kvalitativ behandling av periodontitt blir antibiotika-baserte legemidler satt i åpne kanaler. Det er nødvendig å bytte dette legemidlet i kanalen en gang i løpet av få dager.

Flux - ekstremt ubehagelig

Når det oppstår flux, bør det være første gang du kontakter tannlegen.

Hvis det er nødvendig å vente på morgenen eller arbeidsdagen, da med alvorlig smerte, kan du ta en bedøvelse og skyll munnhulen med saltvann så ofte som mulig.

Førstehjelp hjemme

Hvis utseendet på en bump på tannkjøttet hadde på en fridag eller om kvelden, så for å fjerne smerten og litt redusere betennelse, kan du bruke flere metoder:

 1. Ta bedøvelse. Under bruk er det nødvendig å nøye observere tidsintervallene i henhold til instruksjonene mellom doser for å unngå overdosering.
 2. Skylling med brusoppløsning med tilsetning av jod vil synlig berolige smerten og betennelsen på tannkjøttet. Også, denne løsningen vil bidra til å trekke pus ut av fistelen.
 3. Skylling med propolis-tinktur er nyttig for alle typer kjegler på tannkjøttet og forbedrer signifikant tanntandens tilstand.
 4. Tranebærjuice kan bidra til å midlertidig lindre situasjonen - redusere smerte og lindre alvorlig betennelse.
 5. Bruk av tannfall er tillatt i ekstreme tilfeller. Svært ofte kan de ikke brukes, ellers kan du brenne munnens slimhinne.

Du kan prøve å bruke en komprimering fra isbiter, hvis forkjølingen ikke forårsaker alvorlig smerte og pulsering av tannen.

Forebygging og komplikasjon av sykdommen

Hvis du ikke går til tannlegen i tide, kan du få alvorlige komplikasjoner. Purulente humper er veldig farlige.

Hvis ikke behandlet i tide, kan pus begynne å ødelegge kjevebenet. Også, hvis pus kommer inn i blodet, kan infeksjon oppstå.

Hvis du ikke behandler periodontitt, vil den utvikle seg til en kronisk form. Alle fremvoksende vekst med feil behandling eller fravær, fører til tanntap.

For å forebygge disse komplikasjonene og utviklingen av alvorlige sykdommer, bør flere regler følges nøye:

 1. Det viktigste er å observere hygiene i munnhulen: børste tennene 2 ganger om dagen, med tråder for tenner og skyllende væsker.
 2. En tannbørste må endres minst en gang hvert halvår, og det er ønskelig å bruke en elektrisk børste. Dens bruk reduserer risikoen for utvikling av formasjoner på tannkjøttet.
 3. Periodisk skylling av munnen med decoctions av urter vil kunne gjenopprette normal bakteriell balanse. Bruk av propolis til profylaktiske formål kan bidra til å forhindre forekomst av inflammatoriske prosesser i tannkjøttet.
 4. Et besøk til tannlegen skal være vanlig, minst en gang hvert halvår. Det bør være en regel å gå til legen, selv om ingenting plager. Et slikt mål for forebygging vil bidra til å identifisere ulike problemer i munnhulen i de tidlige stadier. Da vil behandlingen bli mindre smertefull og med minst økonomiske og nervøse kostnader.

Enhver utdannelse på tannkjøttet krever nøye behandling og rettidig behandling. Hjemme kan du bare ta noen tiltak som gjør det mulig å lindre tilstanden før du besøker tannlegen.

Hva å gjøre hvis en klump dukket opp på tannkjøttet over tannen: foto og behandling av purulente og harde tetninger

Utseendet på støt på tannkjøttet blir ikke alltid lagt merke til umiddelbart. Noen ganger oppstår en ubehagelig oppdagelse under tannbørsten, eller de berører voksenveksten når de tygger mat. Til tross for at klumpen ikke kan skade, viser utseendet ofte utviklingen av den inflammatoriske prosessen. Det er viktig å fastslå årsaken til problemet i tide og begynne behandling uten å vente på komplikasjoner. Tenk på hva som forårsaker klumper i munnen og når du trenger å se en lege.

Hvorfor viste en klump på tannkjøttet?

Årsakene til forseglingen eller støt på tannkjøttet er mye. Angst kan være harmløs eller signalere et alvorlig problem. En hard klump på tyggegummi er smittsom og ikke-smittsom. Den første typen inkluderer:

 • fistel;
 • periodontitt;
 • flux eller periostitt;
 • abscess;
 • phlegmon.

Ikke-smittsomme forhold, som er preget av utseende av kjegler:

 • traumatisk skade på tannkjøttet som et resultat av bruk av proteser eller under tannutvinning;
 • unormal teething;
 • eksostose (beinvekst);
 • ulike typer epulier.

Symptomer som er viktige å ta hensyn til

Eventuell atypisk dannelse i munnhulen krever ekspertrådgivning. Du kan imidlertid fremheve symptomene som er årsaken til øyeblikkelig behandling til legen:

 • en klump gjør vondt og forårsaker ubehag mens du spiser (vi anbefaler å lese: hva skal du gjøre hvis du har tannverk under den molar tannen?);
 • skarp smerte, karakterisert som "lumbago" eller "tull";
 • pus, blod eller uklar væske periodisk oser fra veksten;
 • fra siden der bumpen kom ut og rødhet dukket opp, var kinnet, halsen hovent, smerten brer seg til øret, skulderen, armen;
 • ballen pouted i 1-3 dager i nærheten av tannplassen.

Gjør det vondt eller ikke?

Smerte i veksten er et karakteristisk tegn på en akutt prosess. Hvis det bare oppstår smerte når du trykker på bumpen eller mens du spiser, er prosessen trolig på et tidlig stadium. Hvis smerten er konstant og får seg til å føle seg selv under hvile - bør du reagere umiddelbart. Smertefri vekst er også et symptom på en alvorlig patologi, for eksempel en godartet eller ondartet tumor.

Er det pus inni?

Purulent betennelse antyder at prosessen er smittsom og allerede kjører. Hvis det er et hull i siden av tannkjøttet som ekssudater utløper, blir en fistel diagnostisert (vi anbefaler å lese: hvordan og hjemme kan fistelen bli behandlet på tannkjøttet?). Hvis ødemet sprer seg til nærliggende vev og oppblåser kinnet, snakker de om flux eller periostitt (vi anbefaler å lese: hvordan og hvordan skal flussen fjernes på kinnet?). Strømmen ser ut som en bump med en hvit prikk i midten, det bør behandles så raskt som mulig for å bli kvitt pus. Periostitt kan føre til tanntap eller være begynnelsen på forferdelige komplikasjoner - abscess og cellulitt. I sistnevnte tilfelle er det nødvendig å redde ikke bare tannen, men også livet.

Rød eller hvit?

Fargevekst vil fortell mye til legen. En rød nyanse av vev eller blodinnhold indikerer vanligvis en inflammatorisk prosess. Hyperemi av slimhinnen iblant ledsaget av flux og epulis. Den hvite fargen på bumpen indikerer tilstedeværelsen av purulent ekssudat inne eller benvekst (eksostose). Skalingen, hvis farge sammenfaller med tannkjøttet, har ulike årsaker - fra begynnelsen av fluxen eller fibrene epuliene til den ondartede neoplasmen.

Diagnostisk tetning på tannkjøttet

For å få en korrekt diagnose, er visuell inspeksjon ikke alltid nok. Tannlegen anbefaler en røntgen for å se de interne strukturer, vurdere dybden og lokaliseringen av prosessen. For å fullføre bildet, kan det hende at en biopsi med histologisk undersøkelse av materialet er nødvendig. Ofte er legen begrenset til palpasjon av det berørte området av tannkjøttet og evaluerer resultatene av radiografi.

fibropapilloma

En godartet slimdannelse, ofte på tannkjøttet, som har en soppform og myk tekstur, kalles fibropapilloma. Denne veksten er vanligvis mørkere enn skyggen av tannkjøttet, dens base er bindevevsfibre. Forskere til denne dagen har ikke enstemmig mening som forklarer utdannelsen hennes. Fibroma diagnose utføres som følger:

 • undersøkelse og palpasjon;
 • dermoscopy;
 • histologisk undersøkelse av en vevprøve tatt.

Stort hematom

Hematom, akkumulert av væske i området av slimhinnen, oppstår som følge av skade. Ofte vises en formasjon med en blåaktig tinge på stedet der tannen ble fjernet. Noen ganger følger hematomer barnet under tennene. En erfaren doktor bestemmer et stort hematom ved undersøkelse - en konveks formasjon er elastisk når den presses og forårsaker smertefulle opplevelser. Noen ganger er det nødvendig med radiografi for å identifisere dybden av hematom og graden av fylling med blod.

Cyst eller fistel

I smittsomme lesjoner av bløtvev dannes et hulrom rundt roten av tannen, hvor pus samler seg. Hillock kan hoppe ikke bare over tannen, men også på et uklart sted - mellom kinnet og øvre eller nedre kjeve. Slike symptomer indikerer varigheten av den inflammatoriske prosessen forårsaket av bakterier. Hvis pus fra en cyste (den såkalte hule fylt med væske) finner en vei ut, så snakk om forekomsten av en fistel. Ved diagnostisering av en cyste eller fistel etter en undersøkelse vil legen definitivt foreskrive en røntgenundersøkelse.

tann utbrudd

Problemet oppstår oftest hos voksne under utbrudd av "eights" (vi anbefaler å lese: hva skal man gjøre med flux hos voksne hjemme). Dette skyldes det faktum at visdomstanden ofte ikke er nok plass til en full utgang, eller den er plassert feil og rotene til naboen forstyrrer bevegelsen. Denne situasjonen krever en foreløpig diagnose, som også utføres ved hjelp av røntgenstråler.

Andre årsaker til ballen

De oppførte årsakene til dannelse av støt på tannkjøttet er bare en del av listen over mulige patologier. Det er ønskelig at diagnosen utføres av en spesialist som vil eliminere mulige sykdommer i tennene og tannkjøttet og korrekt foreskrive behandling. Tenk på andre forhold som forårsaker at ballen kommer opp over tannen:

 • karies ikke kurert i tid;
 • inflammatoriske sykdommer i tannkjøttet - gingivitt, periodontitt;
 • dårlig rotkanalbehandling;
 • svekket immunitet;
 • stomatitt, herpes.

Måter å behandle opplæring på tannkjøttet hos en voksen

Metoder for å behandle støt på tannkjøttet varierer avhengig av årsaken til sykdommen og prosessen (vi anbefaler å lese: hva skal jeg gjøre hvis det er en støt på tannkjøttet etter tannutvinning?). Som regel brukes konservative terapier, men kirurgi er like ofte indikert. Folk oppskrifter brukes kun som hjelpemiddel og bør ikke brukes som hovedtype behandling. Også, i enkelte tilfeller, kremer og skyll hjelper midlertidig å fjerne hevelse og holde ut til et besøk til legen.

Hvordan behandler tannlegen?

Hvis årsaken til ballen som har sulket på tannkjøttet er pus, vil legen gjøre et snitt og rense innholdet i posen med ekssudat. Deretter setter tannlegen avløp (et spesialrør eller flap av latexmateriale) slik at væsken er helt ut av kjelen. Legen kan også foreskrive antibiotika for å takle en bakteriell infeksjon.

Noen ganger blir pulpitis eller periodontitt årsaken til støtene. Så åpner legen rottkanaler og fjerner massen. I tilfelle betennelse i bløtvev, utføres ikke konstant kanalpåfylling - først legger tannlegemidlet medisin i rotthulen og bare etter noen dager lukker den med permanent fylling. I noen tilfeller må du fjerne en tann.

Hvis epilis, fibropapilloma eller eksostose er diagnostisert (beinet som spire seg på tannstedet ble fjernet), fjernes slike svulster kirurgisk. Hvis ballen på tannkjøttet oppsto på grunn av en infeksjon i munnhulen (stomatitt, herpes), er behandlingen omfattende. Antivirale eller antifungale stoffer, skyll, geler og salver av lokal virkning er foreskrevet.

Behandling av folkemetoder hjemme

Folk oppskrifter vil bidra til å takle problemet. Men i alvorlige tilfeller kan konservative metoder være farlige og bare forverre situasjonen. I denne forbindelse er hjemmebehandling best kombinert med terapi foreskrevet av legen, eller brukt etter kirurgi for effektiv helbredelse av såret. Tidstestet og trygt er følgende metoder:

 • Soda-løsning er en universell og rimelig metode for alle, fjerner hevelse og betennelse og desinfisering av munnhulen. På et glass varmt kokt vann må du ta 1 ts. natron. Et par dråper jod kan legges til løsningen. Skyll munnen hver time, og prøv å holde medisinen på det berørte området lenger.
 • Medisinske urter er en annen flott måte å håndtere et problem på. Ved behandling av tenner og tannkjøtt hjelper du med kamilleblomster, morgenfruer, salvie, yarrow, silverweed, søt flagg, melissa. For å forberede infusjonen må du ta 2 ss. l. tørk gress, hell 200 ml kokende vann og la i 40 minutter under et lokk i et vannbad.
 • Planten, som er hjemme hos nesten alle - aloe, fjerner betennelse. Hans ark skal påføres tannkjøttet i 10-15 minutter med kuttsiden av. Slike applikasjoner anbefales å gjøres minst to ganger om dagen.
 • Honning blandet med salt i forholdet 2: 1 brukes til å smøre klumpen. Salt trekker pus, og honning reduserer betennelse. Denne oppskriften er ikke egnet for personer med allergi mot bieprodukter.
 • Løk gruel. For forberedelsen må du ta løk (1 stykke) og rist eller slip med en blender. Påfør klump 1-2 ganger om dagen.

Forebygging av betennelse i munnen

For forebyggende tiltak inkluderer nøye oral hygiene og avvisning av dårlige vaner som fremkaller dannelsen av tartar. Disse inkluderer røyking, ukontrollert bruk av kaffe og sterk te. I tillegg er det ekstremt viktig å observere følgende regler:

 • besøk regelmessig tannlegen og bli kvitt karies i tide;
 • forsøk å sikre at fast mat er til stede i kosten - rå grønnsaker, frukt med hard hud;
 • Ved den minste mistanke om en betennelsesprosess i munnhulen, gå straks til legen uten å starte problemet.

Det er en bump på tyggegummi og gjør ikke vondt - at det kan være

Ofte vender pasientene til tannleger med et spørsmål, det var en klump på tyggegummi, det gjør ikke vondt, hva er det? Eventuell neoplasma i munnhulen anses å være en patologi. Sunt tannkjøtt har til og med blek rosa farge, klar og jevn lettelse, uten støt og svulster. I intet tilfelle kan du ikke la være uten oppmerksomhet til tannkjøttets vekst, selv om det ikke bryr seg. Slike svulster er som regel konsekvenser av ulike patologier som utvikler seg i munnhulen. En hard klump på tannkjøttet kan til slutt degenerere til en ondartet svulst og føre til svært alvorlige konsekvenser.

Hvilke sykdommer forårsaker en støt på tannkjøttet?

Hva er en konveks komprimering av tannkjøttet? Hvis støt på tannkjøttet ikke gjør vondt, så er det sannsynlig at det kan være en manifestasjon av følgende patologier:

 • fistel - ser ut som en hvit støt på tannkjøttet og har et uttak;
 • epilis - på røntgenbildet ser det ut som en sopplignende formasjon med en lue på tannkjøttet og et ben til roten eller halsen av tannen;
 • eksostose - patologiske beinutviklinger;
 • periodontitt - manifestert av dannelsen av harde humper på tannkjøttet;

Noen ganger, etter at en molartand er fjernet, vises et hematom i tannkjøttet som en hard rødaktig bump. Det er nødvendig å skille hver av de ovennevnte patologiene.

Hva er en fistel

Fistel oppstår oftest når periodontitt formene kjører. Denne sykdommen utvikler seg oftest på grunn av manglende overholdelse av oral hygiene. I dette tilfellet vokser tannkjøttet unormalt (hyperplasi) og blir løs. Patogene mikroorganismer som forårsaker betennelse lett bosette seg i slike vev. Først vises en liten hvitaktig bulge. Hvis den akkumulerende pus ikke finner en vei ut, er det på grunn av trykk i hulrommet en sterk vondt i smerte. Dette er en akutt form for fistel. Det behandles kirurgisk og skylles deretter. Under lokalbedøvelse er det lavt innsnitt på tannkjøttet og skylling med antiseptiske midler (for eksempel furatsilinom).

I fravær av behandling brister klumpen i seg selv, og pus kommer inn i munnen. Med den frie utløpet av pus, forsvinner smertesyndromet, men i dette tilfellet blir fistelen kronisk og helbreder ikke på egen hånd. Behandling av kronisk fistel er en mye lengre prosess. I dette tilfellet blir det også fjernet ved kirurgiske metoder eller brent med kjemiske reagenser. Etter operasjonen må pasienten foreskrive bredspektret antibiotika og munnspyling med furacilin eller en løsning av iodisert salt. Det er nødvendig å behandle fistel, ellers kan utviklingen av den inflammatoriske prosessen føre til tap av selv sunne tenner.

Hva er epulis

Epulis er en hvit tumorformasjon. Det kan se ut som en bump på tannkjøttet over tannen. Hvis en epulis har dannet seg på underkjeven, så ser det ut som en hvit støt på tannkjøttet under tannen. Denne patologien kan forekomme hos både voksne og barn. Hos spedbarn observeres epilisdannelse ofte under tennene. Kvinner lider av denne sykdommen tre ganger oftere enn menn. Epulis forekommer hovedsakelig over snitt og premolarer. Hovedårsaken til utseendet til kjegler av denne typen er langvarig tannkjøtsskade, ubehagelig fylling, skarpe kanter av ødelagt tann, store tannstein eller en feilaktig prostes. Faktorer som bidrar til forekomsten av epulis er feilaktig bitt, ujevnt fordelte tenner og ulike hormonelle lidelser.

Avhengig av de kliniske symptomene, er fibromatøs, angiomatøs og gigantisk celleepulis skilt. Fibromatøs og angiomatøs epulis utvikler seg som en patologisk proliferasjon av tyggegummivev som respons på kronisk betennelse. Giant celleepulis kan utvikles fra både tyggegummivevet og benet i den alveolære prosessen.

 1. Fibromatøs epulis er vanligvis fargen på en sunn tannkjøtt, kan være rund eller uregelmessig i form, og har et ben som er festet til tennene. Dette er en smertefri og ikke-blødende formasjon.
 2. Angiomatøs epulis er preget av rask vekst, lys rød farge og blødning, som oppstår selv med mindre traumer. Keglen i dette tilfellet er dannet i tannens hals og har en relativt myk tekstur.
 3. Giant cell epulis - denne formasjonen er også smertefri, med en lilla farge og elastisitet. Den vokser sakte, lett skadet og bløder. Overflaten er humpete på grunn av helbredte erosjoner og sår.

For det første eliminerer behandlingen av epulis den traumatiske faktoren. Formasjonen selv fjernes kun ved kirurgi under lokalbedøvelse. Etter fjerning såres såret med et laser eller kjemisk middel for å hindre tilbakefall, deretter behandles med et antiseptisk middel. Sykdommen kan unngås hvis du hindrer tannkjøtskader.

Symptomer og behandling av eksostose

Eksostoser er patologiske beinprosesser som kan danne seg på ganen, den indre overflaten av underkjeven, de alveolære prosessene. I mange tilfeller er disse formasjonene nesten usynlige. Noen ganger kan de føles av tungen som tette, jevne knott på tannkjøttet. Eksostoser er helt smertefri, men har en tendens til å øke over tid. I sjeldne tilfeller får disse svulstene en ondartet karakter. De nøyaktige årsakene til denne patologien er ennå ikke blitt avklart. Av de faktorene som bidrar til utviklingen av denne sykdommen, er en genetisk predisponering, en unormal kjevestruktur, skader (brudd, blåmerker) i kjeve, komplikasjoner etter feil fjerning av tenner og andre kirurgiske dentaloperasjoner notert.

Hvis eksostose ikke forårsaker ubehag, anbefaler tannleger vanligvis ikke å ta noen tiltak angående disse formasjonene. Imidlertid må installasjonen av proteseeksostoser om nødvendig fjernes, da noen proteser vil traumatisere det myke vevet i området med den patologiske beinprosessen. I tillegg bør det tas i betraktning at disse formasjonene kan øke i størrelse. Operasjonen utføres under lokalbedøvelse. Bony utvoksninger er kuttet med en bore eller med en laser skalpell. Da er overflaten av kjevebenet polert for å gi den en normal form.

Smittsomme sykdommer som forårsaker dannelse av kjegler på tannkjøttet

Periodontitt forekommer i de fleste tilfeller med massiv ødeleggelse av tann og ufylte tannkanaler. Å komme til roten av en tann, patogener forårsaker betennelse i det myke vevet i dette området, noe som fører til dannelsen av en granulom eller cyste, som ser ut som en tett støt på tannkjøttet. Ved akutt smittsom prosess kan det oppstå alvorlig vondt smerte, men over tid går smerten bort eller reduseres betydelig. Hvis behandlingen starter i begynnelsen av sykdommen, er det vanligvis nok å rengjøre kanalene og fjerne tannets kariesvev. Så kanalene forsegles forsiktig og setter seg på kronen.

Ved en kronisk prosess blir rotkanaler utvidet og behandlet med et antiseptisk middel. Legg deretter en midlertidig fylling med medisinsk materiale og forskyv antibiotika. Omtrent en uke senere kan den midlertidige fyllingen erstattes med en permanent med forutgående fylling av rotkanaler. I noen tilfeller, hvis tannen er under kronen, kirurger ty til kirurgisk behandling av periodontitt. I dette tilfellet, under lokalbedøvelse, gjøres et snitt på tannkjøttet i regionen av den berørte tann. Deretter kuttes tuppen av tannrotten av en cyste av en bore og jord. For å forhindre utvikling av inflammatoriske prosesser, foreskrives et antibiotikaforløp, og starter fra den tredje dagen etter operasjonen - skyll munnhulen med desinfeksjonsmidler. For disse formål kan fortynnet alkoholoppløsning av Chlorophilipt, Furacilin-løsning eller urteekstrakter med antiseptiske egenskaper (salvie, kamille, kalendula) brukes.

I tilfelle av forsømt parodontitt, kan pus ikke briste ut gjennom tannkjøttets myke vev, men kan akkumulere rundt kjevebenet og forårsake betennelse i periosteumet. I dette tilfellet dannes en massiv tumordannelse på tannkjøttet, kjent som flux. I tannlegen kalles denne sykdommen periostitt. I fravær av behandling kan denne patologien ledsages av økning i kroppstemperatur, økning i lokale lymfeknuter, og i noen tilfeller akutt smerte.

Med utilstrekkelig omsorg for munnhulen og tennene utvikler en sykdom som gingivitt ofte. I tillegg til hevelse og rødme av tannkjøttet, er symptomene på denne sykdommen ofte dannet av små røde støt på tannkjøttet, som lett er skadet selv med tannbørste og ofte bløder kraftig. En bump kan danne seg på tannkjøttet i gapet mellom tennene eller over tannen, det gjør ikke vondt. Behandlingen av gingivitt består i rehabilitering av munnhulen av en tannlege og den påfølgende, gjennomført grundig hygien i munnhulen.

Behandling av periostitt tar flere måneder. Først av alt, fjern kronen (hvis noen), den gamle fyllingen, rengjør og utvider rotkanaler, og opprett en åpning for frigjøring av pus. De foreskriver skylling av munnhulen med antiseptiske løsninger og et antibiotikaforløp. Når strømmen passerer, plasseres et midlertidig medisinsk fyllmateriale i 2-3 måneder. Så vaskes kanalene igjen og setter en permanent forsegling. Dessverre gir denne sykdommen svært ofte tilbakefall. Med hyppige gjentakelser, skal en tann med en cyste i roten fjernes.

En smertefri støt på tannkjøttet kan oppstå hvis subgingivalkalkul er dannet. I dette tilfellet kan støtene ha en uregelmessig langstrakt form, en hvitaktig farge eller fargen på en sunn tannkjøtt (avhengig av stentens plassering). Slike støt er oftest funnet på tarmens indre overflate under snittene i underkjeven eller på ytre siden av tannkjøttet over molarene i overkjeven. Årsaken til dannelsen av tartar er utilstrekkelig eller feil rengjøring av tennene. Mangelen på behandling av denne patologien over tid fører til utvikling av en så alvorlig sykdom som periodontitt, der selv sunne tenner blir løs og sannsynligvis går tapt. Behandlingen består i å fjerne tartar mekanisk, som nylig har blitt brukt til mindre eller mindre, eller ved hjelp av en ultralydsmaskin. Sistnevnte metode er helt smertefri, ødelegger ikke tannemaljen og desinfiserer det behandlede området av tannkjøttet.

Forebyggende tiltak

Siden de fleste problemer i munnhulen, inkludert dannelse av smertefrie støt på tannkjøttet, oppstår på grunn av utilstrekkelig oral hygiene, må følgende regler følges fra barndommen:

 1. Pensle tennene daglig to ganger om dagen. Første gang etter frokost, andre gang før sengetid.
 2. Prosedyren for rensing av tenner og munn bør ta minst 3-5 minutter. Tennene må rengjøres fra alle sider.
 3. I tillegg til tennene, bør tannkjøttet, slimhinnen i den indre overflaten av kinnene og tungen rengjøres med en tannbørste.
 4. Penselen skal være ren, med høyre børster. Det er nødvendig å bytte en tannbørste en gang hver tredje måned, siden det også samler ulike bakterier.
 5. For å rense mellomrommet mellom tennene, er det nødvendig å bruke tanntråd (tanntråd). Denne fremgangsmåten utføres fortrinnsvis etter hvert måltid.
 6. Etter snacks om dagen, må du bruke sukkerfri tyggegummi. Du kan tygge det ikke mer enn 15 minutter.
 7. Begrens bruken av søtsaker. Det er det søte miljøet som fremmer den akselererte reproduksjonen av alle patogener i munnhulen. Derfor fører hyppig forbruk av konfektindustriens produkter uunngåelig til ulike sykdommer i tann og myke vev i munnhulen.

Selv i fravær av vanskelige problemer, er det nødvendig å gjennomgå en rutinemessig undersøkelse hos tannlegen minst en gang hvert halvår. Ofte er det ikke mulig å selvstendig registrere en utviklingssykdom. Dette kan bare gjøres av en profesjonell med en grundig undersøkelse. Tidlig behandling vil bidra til å opprettholde sunne tenner og unngå ulike alvorlige komplikasjoner.

En hvit støt dukket opp på tyggegummi: etiologi, foto og behandling

Ofte er tannproblemer ikke manifestert av sårhet eller tannråte, men ved vekst av en hvit støt på tannkjøttet. Det kan ledsages av ulike symptomer på betennelse, eller bare virke som en estetisk feil.

Alternativer for å løse dette problemet vil avhenge av årsaken til patologien.

Innholdet i artikkelen:

Mulige årsaker

En støt på tannkjøttet kan være en konsekvens av både akutte og kroniske manifestasjoner av tannssykdommer, samt oppstår på grunn av påvirkning av ulike eksterne faktorer. Ifølge parametrene er mulige årsaker delt inn i to grupper: smittsomme og ikke-smittsomme.

smittsomme

For smittsomme årsaker inkluderer sykdommer der reproduksjon oppstår, akkumulering og spredning av patogene mikroorganismer i området for betennelse og utover.

Hovedårsaken er betennelse i sirkulasjonsvev, noe som resulterer i at den purulente prosessen utvikler seg. Utseendet til støt forårsaket av smittsomme årsaker, ledsaget av smerte og symptomer på generell forgiftning av kroppen, provosert av akkumulering av purulent masse.

smittsomme

Den ikke-smittsomme gruppen inkluderer faktorer som ikke fører til utvikling av purulent betennelse. Som regel er mekanisk skade på kjevevev, termiske eller kjemiske forbrenninger, medisiner årsakene.

Klinisk bilde

Funksjoner av manifestasjonen av det kliniske bildet vil avhenge av den underliggende årsaken til patologien og pasientens alder.

I voksen

Hos voksne er årsaken til vekst av humper, oftest smittsomme sykdommer, som preges av følgende former for manifestasjon:

Formet som følge av betennelse i dental- eller periodontalt vev. En fistel er en formasjon som stiger over nivået av en sunn tannkjøtt, med en diameter på 3 til 5 mm.

I midten av høyden er det et hvitt punkt som definerer kanalen for frigjøring av pus fra betennelsen. Tannkjøttet i høyden er hyperemisk og smertefullt.

Som regel signaliserer dannelsen av en fistel veksten av den smittsomme prosessen. For å sikre ekssudatutstrømningen, er det nødvendig å besøke en tannlege som vil åpne en klump og legge drenering inn i hulrommet.

Etter utløpet av hele innholdet, utføres behandlingen med lindring av betennelse og infeksjonskilden. Selv med vanlig utløsning av pus uten samtidig behandling, elimineres ikke inflammatorisk prosess og kan ta en kronisk form.

Mer om fistelen i følgende video:

Vi vil diskutere her applikasjonsbedøvelse i tannlegen.

periodontitt

Den er preget av utseendet av en tett volum klump ca 1 cm i diameter. Dannelsen har en liten ømhet som oppstår under palpasjon av tannkjøttet. Periodontitt er forårsaket av tenner berørt av karies med betente kanaler og pulpitis, noe som bidrar til opphopning av bakterier ved foten av roten toppet.

Gradvis dannes et granulom på oppsamlingsstedet, og uten videre behandling gjenfødes det i en cyste. Behandlingsmuligheter for patologi vil avhenge av graden av forsømmelse av prosessen.

Med en liten betennelse utføres fjerning av kjernevev, kanalene renses og et legemiddel settes inn i tannhulen, som er dekket med en midlertidig fylling. Etter å ha fjernet betennelsen, blir tannen igjen ryddet av patologisk vev og fylt, fullstendig gjenopprette koronaldelen.

periostitis

Det er en komplikasjon av periodontitt, der infeksjonen påvirker kjevebenet. Periostitt manifesteres av veksten av en klump på tannkjøttet, hevelse og periodontal rødhet. I betennelsesområdet er det konstant akutt smerte, økende med vekst i utdanningen.

Samtidig har en person en økning i lymfeknuter og kroppstemperatur. Forverringen av den generelle tilstanden kan vurderes på alvorlighetsgraden av patologien.

Behandling av patologi begynner med rengjøring av kanalene der legemidlet er plassert. Etter å ha fjernet betennelsen, fjernes legemidlet, og på stedet plasseres et nytt preparat og dekkes med midlertidig fylling.

Behandlingen varer ca 2 måneder. Først etter eliminering av infeksjonsfokuset og virkningene av betennelse, er tannen forseglet med en permanent sammensatt.

Etter tannutvinning

Årsaken til utviklingen av støtene i dette tilfellet kan være et hematom eller betennelse. Hematom er dannet på grunn av skade på blodårene, noe som ikke er uvanlig i forbindelse med tannutvinning.

Under normal løpet av prosessen, forårsaker hematom ikke ubehag, og etter en stund løser det. Dens ømhet og endring i fargetone kan signalere utbruddet av betennelse.

Også betennelse kan også oppstå uten hematom, som følge av at blodpropp bryter av og bakterier kommer inn i brønnen. Morbiditet, forverret hver dag etter tannutvinning, er en indikator på utvikling av betennelse.

Hvis smerten blir ledsaget av tannkjøttet, alvorlig hevelse og blødning, bør du raskt kontakte en tannlege som skal utføre de nødvendige terapeutiske prosedyrene.

cyste

Årsaken til utviklingen er forsømt periostitt. Samtidig ser tannkjøttet ut masse bump med en diameter på 1 cm, som har en tett struktur. Keglen kan dekke både de berørte områdene og tilstøtende tann.

Sårhet og hyperemi observeres ikke, men det er en konstant skånsom lukt fra munnen. Når en cyste er funnet i en multirootustand, utføres en delvis reseksjon av roten med bevaring av andre røtter og nevrovaskulære bunter.

Ved diagnostisering av en cyste i en enkelt rotetand, vil det eneste behandlingsalternativet være fjerning.

fibropapilloma

Det er en liten, sakte voksende formasjon på tannkjøttet, av godartet natur. Oppstår på grunn av spredning av celler i periodontalt vev.

Svulsten er smertefri på palpasjon og virker bare som en estetisk defekt. For å løse dette problemet, ta til kirurgisk inngrep.

Hva er denne dental fysioterapi her beskrivelse

Ha et barn

Hvite støt på tannkjøttet i barndommen, kan dukke opp når tannkjøtt midlertidig eller permanent tenner, samt fungere som komplikasjoner av tannhelsesykdommer. I hvert tilfelle har de forskjellige grunner og et spesifikt klinisk bilde:

Solid bump

Det oppstår under utbrudd av enheter på stedet for fremtidig tann. Samtidig er det en liten hevelse i tannkjøttet, smerte som forhindrer barnet i å tygge mat normalt.

Som regel skjer utbrudd innen få dager, og de medfølgende symptomene forsvinner. I sjeldne tilfeller, i stedet for støtene, kan et hematom også dannes.

For å redusere smerte, lindre betennelse i tannkjøttet, anbefales det å behandle dem med spesielle geler eller salver til barn. For eksempel, Dentinox eller Calgel.

Hvis klumpen dannes ved siden av melkeenheten, indikerer dette veksten av en permanent tann. Med en sterk økning i støt og langvarig, ikke-tilfeldighet av tannen, bør du kontakte tannlegen din.

Purulent klump

Utseendet til en klump av denne art krever en snarlig appell til tannlegen, da det indikerer utviklingen av en alvorlig inflammatorisk prosess som ikke bare påvirker vevet i munnhulen og kjeften, men kan spre seg til andre organer. Veksten av en neoplasm rundt en baby tann vil føre til fjerning.

En abscess på en permanent tann behandles ved å forberede tann og kanaler fra vev påvirket av karies. Legemidlet er plassert i det rensede hulrommet og dekket med et midlertidig kompositt. Etter eliminering av betennelse, gjenopprettes tannen med et permanent fyllmateriale.

Bruk av folkemidlene

Folkemidlene for støt på tannkjøttet bør ikke fungere som en selvstendig behandling. De vil bidra til å redusere intensiteten av manifestasjonen av noen symptomer på betennelse, men er ikke i stand til å eliminere årsaken som provosert suppuration.

Hjemmelagede behandlingsmetoder anbefales når det ikke er anledning til å besøke en lege eller som en terapi som kompletterer den viktigste behandlingen.

Den rimeligste effektive metoden er en løsning utarbeidet fra like deler av brus og salt, som skyll munnen din. Soda desinfiserer munnen av munnen, og salt trekker godt inn purulent innhold.

I tillegg til dette verktøyet, bruk andre, like effektive alternativer:

 • alkohol tinktur basert på pepperrot og vodka. For peeling, pepperrot må være revet, strømmet med vodka og insisterte på 3 dager i et skyggefullt sted. Tinkturen brukes fortynnet med vann i forholdet 1: 1, for å skylle munnen opptil 4 ganger om dagen;
 • tinktur av 500 ml vodka og 4 mellomstore hodeplanter. Insister blandingen i minst 5 dager, hvorpå den brukes til skylling, hver fjerde time.

Verktøyet anbefales ikke å brukes i ren form, så vel som i mer enn 3 dager, da det kan påvirke den orale mikrofloraen negativt. Kalanchoe juice. Denne planten reduserer betennelse, fremmer helbredelse av slimhinner og styrker emaljen. Juice brukes til å behandle munnvevet i munnhulen.

For å gjøre dette knuses arket og klemmes gjennom et bandasje. Behandling av juice kan erstattes av å tygge et ark av Kalanchoe, med den foreløpige fjerningen av filmen; skyll buljonger forberedt på grunnlag av medisinske planter. Bra for denne passende samlingen, som inkluderte kamille, calendula, salvie. For kjøttkraft, ta en skje av hver plante og hell 1 liter kokende vann.

Etter infusjon i 30 minutter, avkoket brukes til skylling eller munnbad. Ved skylling er det nødvendig å sørge for at væsken er litt lunken, da forkokt avkok vil fremkalle enda mer suppuration.

Veksten av en bump på tannkjøttet, i de fleste tilfeller signalerer utviklingen av alvorlig betennelse, som krever kvalifisert undersøkelse og spesiell behandling. Selv en liten forsinkelse kan føre til utvikling av komplikasjoner som er farlige for den generelle helsen til en person.

Flere Artikler Om Typer Acne