Slimhinner er svært følsomme for miljøfaktorer. Hvis en person blant annet reduserer immuniteten, blir det sykdommer som blir kronisk, overflatene blir enda mer sårbare. Når mange mennesker ser at en pimple har dukket opp på tannkjøttet, knytter de ikke engang denne lille ulempen med alvorlige problemer som ikke kan løses uten en tannlege.

Årsaker til problemet

Det første du må huske, er ikke å få panikk. Å kjøre etter salver og medisiner er bare nødvendig etter å finne ut av grunnårsaken, fordi en kvise under tyggegummi er oftest en av manifestasjonene av sykdommen som påvirker munnhulen eller indre organer. For eksempel gjør lav immunitet ofte slimhinner overfølsomt og mottakelig for infeksjoner. Et lite sår kan bli en beholder for bakterier som multipliserer og forårsaker smertefulle foci.

Forsinkelse av medisinsk undersøkelse fører til utvikling av sykdommer i kronisk form. For eksempel vises en hvit kvise på tannkjøttet med stomatitt forårsaket av soppen. Slike formasjoner i munnen er dekket av blomst, som ligner en oljefilm, kløe, sår. Det er vanskelig for en person å spise, snakke, sove om natten. Den generelle svakheten er følt, og i avanserte stadier stiger temperaturen til og med. På samme måte kan gingivitt forekomme.

Mekaniske skader, misbruk av fast mat - er også vanlige grunner for hvilken purulent pimple vises på tannkjøttet. Røyking og entusiasme for tannpirker bidrar også til dette, fordi med en uforsiktig bevegelse er det en mikroskrape, hvor urenheter og matrester trengs, akkumulerer og skaper et suppurativt fokus. I tillegg neglisjerte sykdommer i mage, lever, tarmene påvirker tilstanden til munnhulen, forårsaker utslett.

Typer formasjoner

Hvis det er en kvise på tannkjøttet, og det har en hard overflate, sannsynligvis er det en wen. Denne formasjonen øker sakte i størrelse på grunn av at innsiden oppsamler væske med høyt innhold av fettvev. Utdannelse kan ikke endres gjennom årene, men under påvirkning av en viss stimulus, vil den begynne å vokse dramatisk. Vanligvis, hvis det ikke plager, berører de ikke det. I alle fall, hvis en pimple dukket opp på pasientens tannkjøtt, hva skal jeg gjøre, bestemmer legen etter en undersøkelse. Det er veldig farlig å fjerne en wen på egen hånd på grunn av risiko for sepsis.

En cyste er en purulent vekst som ødelegger tann og beinvev. Det er helt nødvendig å kvitte seg med det, hvis du ikke vil miste kutteren. Cysten inneholder i seg selv patogener, forårsaker dannelsen av pus. Hvis en pimple med pus kommer opp på tannkjøttet, bør kun en spesialist fjerne den for å desinfisere såret og sørge for at infeksjonen ikke forblir der.

Hvis stomatitt ikke behandles i tide, oppstår det herpesform, hvor en kvise dannes over tannkjøttet, og noen ganger oppstår hele klynger av slike sår på en gang, noe som brister og forårsaker ulempe for personen. Det er vanskelig for ham å snakke, å spise, og selv i en rolig tilstand føler han seg sterkt ubehag. Ved kjøring av skjemaer kan det også øke temperaturen.

Overdreven tørrhet i tannkjøttet er også en av årsakene til at akne vises på tannkjøttet ofte i en voksen. En mangel på fuktighet i integumentet oppstår etter bruk av visse stoffer, samt på grunn av røyking. Derfor har røykere så ofte problemer med tennene sine. Hvis du ikke kvitte seg med sigaretter, er det tilrådelig å bruke spesielle midler for å fukte slimhinnen. Og gjør det regelmessig, og ikke bare når pimple hoppet opp plutselig på tannkjøttet.

Hos barn er munnhulen ganske følsom, noe som ofte fører til utseende av ulike formasjoner. Dette kan skje som følge av uregelmessig hygiene, når mikrober forblir i munnen og begynner å proliferere aktivt. Så en liten børste kutt eller skade under spillet - og infeksjonen trenger allerede inn i såret. En kvise vises på tannkjøttet ofte i et barn som raskt børster tennene raskt eller for intensivt. Det er viktig å vise barnet til legen for å utelukke muligheten for sterk infeksjon.

Pasienter tror ofte at selene på mykt vev er lik de vanlige komedonene i ansiktet - de vil passere seg selv. Men for å fjerne alle typer formasjoner er det svært viktig fordi de kan gå dypt inn i vevet, ødelegge dem eller vokse, trykk på tennene og forårsake skade. Få mennesker vet at hvis en kvise har oppstått på tannkjøttet over tannen, kan det føre til påfølgende fjerning av forbrenningen med behovet for etterfølgende proteser. Dette er en dyrere og tidkrevende prosess som kan unngås.

Fistel som en av de alvorligste problemene

Phlegmon eller fistel kan ses på overflaten av bløtvev eller inne i dem. Det er vanligvis hvitt i farge, noen ganger med en liten berøring. Hovedårsaken til utseendet er den aktive utviklingen av betennelse på myke overflater. Vanligvis vises et kvise på tannkjøttet direkte på tann på grunn av den forsømte parodontitt, gingivitt, karies. I seg selv passerer han ikke på grunn av den dype forekomsten av infeksjonskilden, som tannlegen må fjerne. Smerten kan først stoppes av narkotika, men som den største sykdommen utvikler, blir det vanskeligere å gjøre.

Fordi periodontal sykdom eller karies infiserer bløtvev, blir kronene følsomme og sårbare fordi deres hulrom er åpne for penetrasjon av bakterier. På grunn av deres feil, vises en kvise på tannkjøttet under tannen, noe som gir mange ulemper. I utgangspunktet kan problemet ikke oppstå på noen måte, men selv ARVI kan føre til forverring, med det resultat at fistelen blir merkbar. Det kan vanligvis identifiseres ved hjelp av følgende funksjoner:

 • slimhinner blir betent, rødt;
 • en rød pimple danner en rund bump på tannkjøttet;
 • en person føler en bankende smerte som utstråler til kjeve, øre, tempel;
 • emalje overfølsomhet for varme produkter;
 • inne i formasjonen er det klynger av gult eller hvitt.

Legene sier at en kvise vises i munnen rett på tannkjøttet etter en forkjølelse, utbrudd av molarer, bihulebetennelse og andre plager. Det er derfor hvis sykdommen har gått i langvarig og kompleks form, vil det ikke være ute av sted å undersøke munnhulen for lesjoner. Spesielt farlig i denne forbindelse er antritis. Hvis en person ikke har herdet tenner, er det problemer med emaljen og myke strukturer, de kan bli påvirket av infeksjonen.

Selv om du ser at en pimple har kommet ut på tannkjøttet og det ikke gjør vondt, er det fortsatt nødvendig å konsultere en lege. Hvis fistelen brister, vil pus trenge inn i de indre organene, og forårsake forstyrrelser i arbeidet. I praksis er fjerning av fistler og andre formasjoner en ganske vanlig prosedyre med en minimumsrehabiliteringsperiode hvis pasienten overholder alle anbefalingene. Derfor, hvis du har en kvise på tannkjøttet, ikke ignorere symptomet, men raskt finne problemet, eliminering som vil hjelpe deg å leve et nytt liv igjen.

Egenskaper ved behandling

Hvis en spesialist forstår at utdanning har oppstått som følge av en herpesinfeksjon, foreskriver han Anaferon, Acyclovir og andre legemidler som blokkerer utviklingen av virus. Immunal er foreskrevet for tilbakefall. Når en kvise hopper på tannkjøttet, blir det bestemt å behandle problemet, avhengig av grunnårsaken. Nesten alltid anbefaler å drikke vitaminkomplekser for å styrke immunforsvaret. I dette tilfellet vil kroppen bli lettere å håndtere sykdommen.

Hvis tannkjøttet gjør vondt, øker pimpleet, du må behandle det med en hvilken som helst antiviral salve. Den påføres med en finger eller en bomullspinne. Hvis området er svært smertefullt, er det tillatt å bruke applikasjoner basert på spesielle løsninger for å lindre ubehag og desinfisere munnhulen. For eksempel, hvis en hvit pimple dukket opp på tyggegummi uventet i et barn, kan du våte båndene med propolis-tinktur og påføre et skadet område på dem i 30 minutter. Etter det er det bedre å ikke spise i ca 1 time for stoffet å fortsette å handle.

Det skjer at i prosessen med behandling hjemme begynner pus å komme ut av såret. Hvis tannkjøttet gjør vondt, begynner pimpleet å briste, smøre området med Zovirax, behandle med hydrogenperoksid eller klorhexidin. Dette vil bidra til å dekontaminere området og fjerne bakterier, og redusere sannsynligheten for komplikasjoner. Hvis du fortsatt har tid til å komme til tannlegen, fjerner legen den hvite kvise på tannkjøttet fra den voksne, avslører dannelsen og fjerner nidusen som infeksjonen kommer fra. Videre vasker han såret, ser ut til å se at det ikke er noen pus hvor som helst, setter drenering i flere dager.

For fistler og andre formasjoner, er antibiotika foreskrevet. Du bør ikke nekte å motta dem, fordi denne måten du kan unngå komplikasjoner. Bare se hva en pimple ser ut som på tannkjøttet - et bilde på Internett vil illustrere hva uaktsom holdning til helse fører til. En person kan miste en tann eller til og med noen forhøyninger, hvorefter han vil bli tvunget til å gå med en falsk kjeve.

Vanligvis foreskrevet Metrogidozol, Tarivid og andre antibakterielle stoffer som kan ødelegge den patogene mikrofloraen. Samtidig anbefales det å ta probiotika og normalisere ernæring, noe som vil hjelpe kroppen til å gå tilbake til normal raskere. Til tross for at eksperter vanligvis ikke har noe imot skylling og andre hjemmemetoder, insisterer de fortsatt på å overholde alle prinsippene for terapi uten å erstatte den viktigste behandlingen med tradisjonelle metoder.

Et eget problem når akne er dannet på tannkjøttet, er hos spedbarn. Foreldre begynner umiddelbart å bekymre seg, men noen ganger bidrar dette til mindre skader av mykt vev. Selv om allergier og infeksjoner er mulige. Det kan også være tenneskåret. Derfor ikke panikk, men hellere gå til sykehuset for konsultasjon raskere. Forresten, det er verdt å lage hver person uansett alder. Husk at tidlig diagnose er en garanti for raskere behandling med minimal tid og penger!

Akne og støt på tannkjøttet

En rekke forskjellige sår eller infeksjoner i munnen tar på formen av akne, som ofte er smertefulle og ubehagelige i utseende. Dette kan forekomme, for eksempel etter rotkanal eller tannbehandling. Pimples, som ligner på humper, kan forekomme på tannkjøttet, over eller under tannen.

Bump i munnen kan utvikles hvor som helst, inkludert på tannkjøttet, over og under tannen. Mens noen er smertefulle, forårsaker andre ingen smerte. De kan til og med være et tegn på et alvorlig helseproblem, som tannkjøttkreft, selv om dette er sjeldent.

Hvis du mener at dette er en infeksjon, bør du konsultere en lege. Også, hvis kvise ikke forsvinner innen 10 dager, bør du besøke tannlegen. Men de fleste årsakene til dette problemet kan helbredes med enkle hjemmemekanismer.

Hvorfor ser de ut?

Akne på tannkjøttet er vanligvis liten i størrelse, hvit eller gulaktig og fylt med pus.

Det er visse forhold, inkludert infeksjoner, som forårsaker et slikt problem. De inkluderer:

 • Bakterielle og virusinfeksjoner
 • Gumsykdom
 • Tannråte
 • Tannfjerning / implantasjon
 • Tanndekning
 • røyke
 • Aphthous stomatitt
 • candidiasis
 • Muntlig kreft

Noen av betingelsene nevnt ovenfor kan forårsake sår på tannkjøttet som ser ut som akne.

Mulige årsaker

Orale infeksjoner

Infeksjoner er den primære årsaken til de fleste andre forhold som er beskrevet nedenfor. De kan tilskrives dårlig munnhygiene og dental forhold. Virale eller bakterielle infeksjoner kan forårsake sår, selv om de vanligvis ikke varer lenge, og også føre til tannabsess og inflammatoriske sykdommer i periodontale vev.

Hvis du ikke opprettholder oral hygiene mellom tennene og tannkjøttet, dannes et gunstig miljø for bakterier. I tillegg kan bruk av proteser bidra til infeksjon. Tenner skal rengjøres regelmessig for å unngå opphopning av bakterier.

Gumsykdom

Inflammatoriske sykdommer i tannkjøttet, slik som gingivitt og periodontitt, kan forårsake svak hevelse og rødhet langs tannkjøttlinjen, som noen noen ganger kaller akne.

Hovedårsaken er opphopning av bakterier mellom tennene og på myke vev i munnhulen på grunn av dårlig hygiene. I de tidlige stadiene er det lett å helbrede, bare begynn å tanne tennene regelmessig, bruk tanntråd (veldig viktig) og skyll munnen med saltvann. Hvis sykdommen allerede er i gang, må du vende deg til en tannlege, da det er fare for at du taper tenner.

stomatitt

Sår i munnen, noe som resulterer i små lyse flekker, kan være stomatitt. De opptrer vanligvis som røde, betente dimples (sår), ofte feilaktig kalt pimples, som ved kantene har et hvitt eller gult senter. Disse sårene kalles aftah.

Stomatitt er vanligvis ledsaget av brennende smerter, noe som kan forverres mens du spiser sure matvarer eller drikkevarer. Derfor er det nødvendig å forlate mottaket under sykdommen.

Mild tilfeller skal passere seg selv innen en uke. Men hvis det er en alvorlig sak, bør behandlingen omfatte: munnspyler, aktuelle og orale medisiner for å redusere betennelse og smerte. Hjem rettsmidler inkluderer skylling munnen med saltvann.

Gingival hypertrofi

Hypertrofi eller fibromatose i tannkjøttet - Gummivev overgrowth assosiert med genetiske lidelser. Det er vanlig hos voksne, men kan observeres selv hos små barn. I den mest provokerende faktoren er gingivitt. Dette kan i sin tur skyldes dårlig munnhygiene, røyking eller sykdommer i slimhinnene. Ikke-inflammatoriske tilstander som kan føre til økning i tannkjøttet, inkluderer hormonelle lidelser (pubertet, graviditet, overgangsalder, etc.), skjørbuk, systemiske sykdommer, blodproblemer og som bivirkning ved bruk av visse legemidler.

Etter tannutvinning

Hevelse på tannkjøttet som oppstår etter tannutvinning, bør ikke være en grunn til bekymring og føre til smerte. Ofte er disse støtene fylt med blod. Dette er normalt siden healing begynner kort tid etter fjerning.

Men hvis problemet vedvarer og ledsages av smerte, kan dette være et tegn på infeksjon.

Etter depulping en tann

En vanlig forekomst er dannelsen av en kviseformet formasjon etter nervefjerning (depulpering). Vanligvis oppstår små hevede flekker på tannkjøttet eller i mellomrom mellom tennene etter rotkanalbehandling. De er et tegn på et sunt utvinningsprosess. Slike formasjoner er smertefrie. Hvis du opplever smerte, bør du besøke tannlegen din for en undersøkelse og behandling.

røyke

Aktiv røyking er en annen årsak til akne på tannkjøttet. Denne dårlige vanen øker risikoen for sykdommer i munnhulen. Som regel svekker røyking immunforsvaret. I tillegg har røykere akne på tannkjøttet, som vanligvis heler i lang tid.

Gum kreft er en sjelden sykdom i forhold til andre former for denne sykdommen i munnen. Men noen ganger kan det føre til forferdelige formasjoner i form av støt eller kviser. Hvis du mistenker at klumpen på tannkjøttet kan være kreft, bør du konsultere legen din for diagnose.

Dental abscess

En tannabscess er opphopningen av pus inne i selve tannet eller i det omkringliggende vevet, som senere ofte manifesterer sig som en lys eller rød hevelse på tannkjøttet på tannrotens nivå. Rødhet, smerte og sensitivitet observeres vanligvis også på det berørte området. Årsaken er en bakteriell infeksjon.

candidiasis

Hvit, noen ganger litt hevet, flekker som opptrer i munn og hals, kan være candidiasis (trøst). Dette er en soppinfeksjon forårsaket av gjær. Små områder av denne infeksjonen kan også forveksles med akne. Hovedårsaken til denne sykdommen er svekkelsen av immunsystemet.

Når tenning

Før en ny tann vokser, kan det i dette området forekomme en såkalt cyste eller hematom av utbruddet på tannkjøttet. Det finnes ofte hos barn. Væsken inne i cysten kan være gjennomsiktig, noe som gjør formasjonen blek, men oftest er slike støt blå.

En cyste er ikke farlig og vil vanligvis briste seg selv som tannen vokser. Men noen ganger kan legen anbefale å åpne den.

Andre grunner:

Andre grunner er:

 • Herpes (forårsaker herpetic stomatitt, vanligvis hos barn etter infeksjon).

Relaterte symptomer

Noen andre symptomer kan bidra til å tydeligere foreslå årsaken til akne eller støt.

Pus akkumulering

Bump på tannkjøttet fylt med pus er et tegn på en abscess. Det er en samling av pus eller væsker og andre fremmede materialer og er hovedsakelig et tegn på infeksjon. Antibiotika kan brukes til å bekjempe bakterielle infeksjoner.

Liten hevelse på tannkjøttlinjen

Rødhet og dannelse av tuberkler (ødem) ved krysset mellom tennene og tannkjøttet indikerer vanligvis en inflammatorisk sykdom, som gingivitt, periodontitt eller periodontal sykdom.

Akne uten smerte

Som regel er støt smertefri hvis de ikke er smittet. Så de er ikke fylt med pus, men med annet materiale. Smerte kan oppstå hvis tannkjøttet er infisert. Andre symptomer på infeksjon inkluderer røde sår, purulente sår, følsomhet og ømhet når det berøres.

Hjem rettsmidler

Behandling av akne på tannkjøttet med folkemidlene er i de fleste tilfeller svært effektiv. Her er noen av tiltakene for å kvitte seg med dette problemet:

Saltvann skyll

Skyll munnen med salt - dette er en av de enkleste og mest effektive hjemmemedisinene.

 1. Tilsett en teskje salt til et glass varmt vann.
 2. Bland godt
 3. Skyll munnen et par ganger om dagen.

En mer radikal, men ofte svært effektiv folkoppskrift, ifølge brukerens tilbakemelding på vårt andre nettsted, er å bruke en liten mengde brus direkte til utdanningen. Dette hjelper spesielt med stomatitt.

Pensle tennene riktig

Opprettholde god muntlig og tannhygiene er nøkkelen til vellykket behandling. Du må børste tennene regelmessig minst to ganger om dagen.

Bruk tråden for interdentalrom

Tanntråd hjelper med å fjerne akkumulering av plakk som er ansvarlig for bakteriell infeksjon.

Hjem rettsmidler vil bidra til å raskt bli kvitt problemet. Men hovedårsaken til dette er kanskje ikke helt helbredet. Søk lege for å finne årsaken til effektiv behandling.

Tradisjonell behandling

Behandlingen er helt avhengig av den underliggende årsaken. Spesialisthjelp kan være nødvendig. Hvis årsaken er en abscess, må du kontakte tannlegen din.

Antibiotika og antivirale legemidler vil bli brukt til virale og bakterielle infeksjoner. Stor akne kan fjernes ved kirurgiske prosedyrer. I de fleste tilfeller heler de seg selv over tid. Behandlingen skjer bare hvis årsaken er forstyrrende.

I noen tilfeller, ikke bekymre deg om formasjonene som ligner på akne. For eksempel, etter rotkanalbehandling. En støt kan forekomme nesten umiddelbart etter prosedyren, rett over tannen der massen ble utført, og vanligvis er dette et tegn på utvinning.

Pimple på tannkjøttet: årsakene til utseendet enn farlig behandling, foto

Oral slimhinne er svært følsom overfor betennelse og infeksjon. Derfor er selv en liten kvise på tannkjøttet en grunn til å være spesielt oppmerksom på helse. Du bør ikke få panikk, fordi det manifesteres normal wen eller allergi. Men utseendet på en abscess i nærheten av tannen indikerer noen ganger dannelsen av en cyste, en farlig fistel eller smertefull skade på roten. Hver av sykdommene krever behandling og valg av medisiner, så det er best å stole på tannlegen.

De viktigste typene av akne på tannkjøttet

Pimple på tyggegummi foto

Hvis det oppstår en støt eller tetning i munnen, bør kun en spesialist etablere årsaken. Han tar hensyn til den generelle tilstanden til munnhulen, utseendet til slim og emalje. Når du diagnostiserer en lege, kan du identifisere følgende problemer:

 • Fett lipom: Det er et hvitt eller gult tuberkel som prosjekterer på tannkjøttet på tannbunnen. Det gjør ikke vondt når det berøres, nesten svarer ikke på temperaturendringer. I de fleste tilfeller er fett en godartet formasjon, men den kan vokse, legge press på tennene og forstyrre veksten.
 • En abscess: En vanlig medisinsk årsak til dannelsen av et kvise på tannkjøttet. Dette er ofte en akutt og smertefull prosess, som frarøver pasienten muligheten til å tyggge mat, snakke og gå ut i den frostige luften. Terapi utføres under strengt tilsyn av tannlegen ved bruk av antibiotika og antiseptika.
 • Herpes utslett: En alvorlig sykdom med mulige komplikasjoner av indre organer og systemer. Utseendet til akne er et sikkert tegn på en nedgang i immunitet og en sterk svekkelse av kroppens forsvar. Viruset ledsages av ubehagelig kløe, brenner i munnen og feber.
 • Stomatitt: Vanligvis er sykdommen provosert av soppen av slekten Candida. De sprer seg aktivt gjennom slim og tunge, noe som fører til rødhet og hevelse i tannkjøttet. En kvise gjør vondt og klør, og en person føler seg utmattet, svak i muskler og kroppssmerter. Et karakteristisk symptom er en hvitaktig plakk som ligner en fet film.

Eventuell sykdom må behandles og elimineres for å forhindre komplikasjoner. Derfor er det bedre å nøye undersøke hver eneste sak og forstå hvordan du fjerner den ubehagelige svulsten i munnen.

Fistel som kvise på tyggegummi

Mange er så redd for et besøk til tannlegen at de forsett forsinker med tannbehandling, begynner karies og periodontal sykdom. Kroner blir gradvis ødelagt og åpner hulrommet for bakterier. Forskjellige mikrober farlig for helsen trer lett inn i, akkumulerer og mates på røttene, gjenstår i massen. Noen ganger er en enkel ORZ nok til at immunsystemet skal mislykkes. En person begynner å ha betennelse dypt i parodontallaget.

For å forstå at en kvise på tannkjøttet er en fistel, er det mulig med følgende funksjoner:

 • bumpen har en avrundet form, taler nær tannen;
 • tåken i slimhinnen er rød og betent;
 • i midten akkumuleres hvit eller gul pus;
 • personen er plaget av bankende smerter, tannkjøttet tråkker og reagerer sterkt på varm drikking.

En kvise i form av en fistel blir ofte en konsekvens av en neglisjert infeksjon og gingivitt, det ser ut når en visdomstårn er tannhård, og det er en abscess av røtter. Forverring skjer med forkjølelse og ARVI, etter influensa, sykdommer i øvre luftveier. Et sår oppstår hos personer som blir behandlet med antibiotika, et behandlingsforløp eller lider av kroniske patologier i det endokrine systemet. Røykerne, hvis slimhinner er tungt tørket ut på grunn av den høye temperaturen av nikotinrøyk, møter den oftere.

Selv om kvise på tannkjøttet ikke gjør vondt, bør behandlingen påbegynnes umiddelbart. Dette er et reelt fokus på infeksjon, som krever obligatorisk fjerning. Ellers kan pus trenge inn i kroppen, skade de indre organene og forstyrre deres funksjon. Terapeuter advarer om at ekssudat med forfallsprodukter lett trenger inn i blodet, noe som fører til komplikasjoner i hjertet, nyrene og lungene.

Hvordan fjerne kvise på tannkjøttet

Hvis problemet skyldes en forverring av herpesinfeksjon, utføres behandling med spesielle preparater i form av tabletter. Innen noen få uker tar pasienten Isoprinosin, Acyclovir eller Anaferon. De blokkerer viruset fra innsiden, undertrykker dets reproduksjon på mobilnivå. Parallelt anbefales det å styrke immunforsvaret med vitaminkomplekser, kosttilskudd med echinacea-ekstrakt. Vel, hjelper til med å bli kvitt hjerteinfarkt, immunforsvar.

En kvise på tannkjøttet behandles forsiktig med antiviral salve Acyclovir, som påføres flere ganger om dagen med en bomullspinne. Det kan være cauterized med propolis tinktur eller Panavir. Hvis det inflammatoriske ekssudatet er ute, er det bedre å smøre slemhinnen Zovirax, skyll med hydrogenperoksid. Det vil ødelegge alle bakterier, desinfisere utslett og bidra til å unngå komplikasjoner.

Med stomatitt er hovedbehandlingen å motta antifungale legemidler. Nesten alltid, vises akne og pustler når gjærkandidatpatogener multipliserer. Derfor anbefaler legen at du tar et kurs av Levorin eller Pimafucin tabletter. Tannkjøttet og hele munnhulen behandles grundig med en antimykotisk Candide-løsning, mikonazolgel eller ketokonazol.

Behandle en pimple på tannkjøttet, som inneholder pus, bør være en tannlege. Under lokalbedøvelse åpner han forsiktig klumpen og fjerner stangen. Hvis væske har akkumulert innvendig, forlater legen i flere dager en myk drenering, slik at den lett går ut. Samtidig blir såret vasket med Furacilin-oppløsning, irrigert med klorhexidin og Malavit.

Et viktig stadium i terapi for fistel og sår - antibiotika. De forhindrer alvorlige komplikasjoner og reduserer alvorlighetsgraden av sykdommen i noen periode. Du kan velge et av de foreslåtte legemidlene: Tarivid, Norfloxacin, Metronidozol. Kurset overskrider vanligvis ikke 5-7 dager. Et antimikrobielt middel, som for eksempel lincomycin, brukes best til skylling. For å gjøre dette, blir tabletten knust og fortynnet med vann, forsiktig å vaske den fistulous passasjen fra en sprøyte eller pipette.

Folkemidlene og forebygging

Hvis en kvise på tannkjøttet dukket opp om kvelden, og det er ingen mulighet til å besøke tannlegen, kan du prøve å fjerne smerten og ubehag med en av de enkle improviserte oppskriftene. Hjemme er det lett å forberede sammensetningen av vann og sjøsalt, som flere ganger om dagen skyll munnen. Den samme effekten gir brusoppløsning. Det lindrer forsiktig betennelse, ødelegger bakterier og tørker klumpen.

For at absessen skal modnes og forlate stangen raskere, kan komprimering av følgende komponenter påføres:

 • vanlig vegetabilsk olje og fint salt;
 • varm tinktur av gran ekstrakt;
 • myknet kalanchoe blad;
 • bomullspinne fuktet i avkok av løvblad.

Forebygging av et slikt smertefullt problem vil hjelpe daglig omsorg og forebygging av betennelse i munnen. Det er bedre å bruke spesielle medisinske pastaer som inneholder urteekstrakter, solbrennoljer og antiseptiske ingredienser. Hver rengjøring bør ende med et skyllemiddel basert på kamille, salvie eller furu nåler. Oppretthold immunsystemet du trenger et balansert kosthold, ernæring med masse mineraler, kalsium og magnesium.

Hvordan behandle en kvise på tannkjøttet over tannen

Våre tannkjøtt er skjøre, fordi stoffet er mykt og smidig. Det vil ikke være vanskelig å skade dem. Sikkert har du sett bildet, når du har falt mellom tennene på fiskbenet fra tannkjøttet som syr blod. Vel, når skader ikke forårsaker stor skade, og det er ingen farlige konsekvenser. For å holde munnhulen i en tilfredsstillende tilstand, anbefaler legen å nøye overvåke rensligheten av munnen og konsultere en tannlege i tide.

Eventuelle skader kan forårsake en storstilt inflammatorisk prosess, verste av alt, at det ikke er sannsynlig å stoppe seg selv. Som et resultat, vil legen fortsatt måtte gå, bare årsaken vil være alvorlig:

Hvis det smertefulle området av tannkjøttet eller tannet ikke blir kurert i tide, men i stedet kan du drikke smertestillende midler, kan pus gå videre og forsøkene vil ende opp med rus og død. Vær oppmerksom på tilstanden til tennene, hvis det er hevelse, hevelse i munnen, ikke dra på besøk til tannlegen. Det samme gjelder for akne på tannkjøttet med en tann, som vi vil diskutere nedenfor.

Årsaker til kvise på tannkjøttet med en tann på voksne

En kvise på tannkjøttet med en tann kan danne forskjellige grunner:

 1. Hvit farge Wen - er en godartet formasjon, men du må sørge for at den ikke endres i størrelse. Hvis wen øker gradvis, gå til tannlegen. Det er umulig å klemme innholdet i puffiness og spesielt å cauterize dem med medisiner Voksende utdanning kuttes ut.
 2. En stor pimple fylt med pus er kanskje ikke bare en pimple, men en hel cyste gjenstår inne i parodontale hulrom. En nøyaktig diagnose kan bare oppnås ved å oppnå resultatene av røntgenbilder. En cyste er mer sannsynlig å oppstå på grunn av infeksjon eller på grunn av komplikasjon etter forkjølelse.
 3. Hvis kvise er rød, så er det en inflammatorisk prosess. Det er umulig å varme en tann, pus kan spre seg gjennom tannkjøttet. Hvis absessen dannes nylig og ikke spesielt forstyrrer pasienten, foreskriver legen først behandling med et antibiotikum og en antiseptisk sammensetning. Hvis betennelsen ikke går bort, blir abscessen kirurgisk fjernet.
 4. En liten kvise i begynnelsen av tannen indikerer betennelse av toppet av roten. Betennelse får seg ikke med akutt smerte, pasienten kan bare føle seg litt ubehag, og ikke alltid. Problemet er imidlertid mye mer alvorlig enn det ser ut til, fordi et kvise er et fistulært passasje gjennom hvilket purulente utladninger forlater. Legenes oppgave er å åpne suppurasjonen og bli kvitt innholdet.

Hva forårsaker akne på tannkjøttet med en tann i et barn

Hvitaktig hevelse hos barn kan oppstå av slike vanlige årsaker:

 • et barns tenåring;
 • bekymret trøst;
 • så manifestert intestinal dysbiosis;
 • herpes sykdom.

For en liten mann kan hvite formasjoner være en ekte stress. Barnet vet ennå ikke hvordan man skal snakke, derfor vil ømhet og hevelse i tannkjøttet indikere gråt, angst og sløvhet. I tillegg kan det økes kroppstemperatur. Det er ikke verdt å behandle en babyens kvise i babyens munn med sin egen styrke, mamma må søke medisinsk hjelp.

Metoder for å behandle akne på tannkjøttet med en tann i et barn

En kvise i munnen til et barn i tannlegen behandles med ulike metoder, avhengig av egenskapene til utseende og innhold:

 1. Hvis hevelsen består av pus, spiste barnet sannsynligvis dårlig vasket grønnsaker og frukt eller rørte tannkjøttet med skitne hender. Det anbefales å overvåke utviklingen av formasjonen, hvis den ikke oppløses alene, foreskrives antibiotikabehandling.
 2. Wen trenger ikke å bli behandlet, han forsvinner seg.
 3. Candidiasis behandles ved å ta bakterier som er gode for tarmen. Kjente stoffer - Laktovit Forte, Enterol, Yoghurt. Nyfødt gni tunge og tannkjøtt med brusløsning. Detaljert råd om behandling kan fås i tannlegen. Hvis du ikke tar hensyn til den hvite utladningen, vil den inflammatoriske prosessen utvikle seg til sår hals, som en uforberedt spedbarnsorganisme nesten ikke vil klare uten kraftige piller.

Hva er stomatitt?

Stomatitt er en ubehagelig sykdom hvor pasienten føler smerte i munnen. Det er flere former for stomatitt assosiert med utslett på tannkjøttet:

 1. Enterovirus - oppstår når et enterovirus har kommet inn i fordøyelseskanalen. Sykdommen påvirker ikke bare munnen, men også huden på lemmer.
 2. Herpetic er lett å skille mellom vannrike bobler, det klør mye og sprer seg som en blomkål. Pasienten har hodepine, malaise lider, temperaturen stiger. Akne går gjennom et stadium av modning og til slutt brister, danner åpne gråtende sår.
 3. Candida - en brennende følelse og tørrhet i munnen er erstattet av en hvit tykk blomst, som ligner hytteost, under dette laget er det bare skjulte foci av betennelse. Kronisk candidiasis kan påvirke slimhinnets dype vev, noe som forårsaker dannelsen av erosive sårdannelser.
 4. Catarrhal - slimete merkbar rødhet, ved undersøkelse er en klar patina tydelig. Pasienten kan oppleve økt salivasjon og dårlig ånde.

Du kan lære alt om stomatitt fra munnen til Dr. Komarovsky selv ved å se på videoen:

Hvorfor oppstod ikke en hvit pimple på tannkjøttet over tannen: leveringsmetoder, behandlingsegenskaper, foto

Hvis en pimple hoppet på tannkjøttet, bør den varsle personen. Ved normal kroppsfunksjon bør det ikke være utslett på munnslimhinnen. I de fleste tilfeller signalerer utseendet av svulster en purulent prosess som forekommer inne i tannkjøttet. Derfor er det viktig å besøke en lege så snart som mulig, avklare diagnosen og kurere sykdommen. Suppuration er fulle av ikke bare tanntap, men også forferdelige konsekvenser for hele kroppen.

De viktigste typene av akne på tannkjøttet

Hvit bump i munnen kan være et symptom på ulike sykdommer. Det er ikke verdt å prøve å selvkure sykdommen. Det er bedre å kontakte tannlegen din for en grundig diagnose og valg av behandlingsmetode. For informasjonsformål gir vi deg et bord som inneholder de viktigste diagnosene med et lignende klinisk bilde. En kvise på tannkjøttet kan skyldes en rekke patologier:

Når det gjelder den ikke-patologiske opprinnelsen til små kviser hos en voksen, kan følgende årsaker til deres utseende identifiseres:

 1. Godartet neoplasma - lipoma. Dette er en wen, som nesten ikke føltes: gir ikke ubehag eller smerte. Det ser ut som et lite kjøttfarget punkt på slimhinnen og vokser sakte. I seg selv er lipoma ikke farlig - hvis det ikke forstyrrer det, kan det ikke fjernes. Det er imidlertid verdt å huske at noen godartet neoplasma kan degenerere til en ondartet.
 2. Konsekvens av mekanisk eller termisk skade: blåmerke, brenning, etc. I dette tilfellet har utslett utseendet av en hul gjennomsiktig boble. Det foregår på egen hånd, forårsaker ikke ubehag.
 3. En type allergisk reaksjon. I dette tilfellet må du behandle en generell immunsvikt, og ikke en lokal manifestasjon.

Utslett med stomatitt

Stomatitt er en munnhulenes sykdom av inflammatorisk natur. Utseendet til lesjoner i dette tilfellet - kroppens respons på svikt i immunsystemet. Stomatitt flyter enkelt fra akutt til kronisk. I mangel av skikkelig behandling kan den passere alene, men gjør seg ofte i den minste svikt i kroppen.

Et karakteristisk trekk ved stomatitt er tilstedeværelsen av flere lesjoner på slimhinnen. Først vises en hvit pimple på tannkjøttet, og over tid angriper et lite utslett kinnene, mandlene og tungen. Patogenesen av sykdommen er blandet, det ser ut som følge av årsakene:

 • Feil livsstil - dårlige vaner, ubalansert kosthold, etc.
 • allergisk reaksjon;
 • psykosomatiske sykdommer;
 • hormonforstyrrelser;
 • smittsomme prosesser innenfor den skadede slimhinnen.

På grunn av forekomsten av 5 typer stomatitt:

 1. herpes;
 2. aftøs;
 3. Katarr;
 4. candidiasis;
 5. Enterovirus.

Hver type stomatitt krever spesifikk behandling. Det er viktig å utføre ikke bare symptomatisk terapi, men også å påvirke årsaken til sykdommen. Som regel er komponenten av enhver terapi for stomatitt mottak av immunmodulatorer. Hvis pimpleen ikke gjør vondt og av og til går bort alene, kan det fortsatt virke som en tannlege. Uten skikkelig behandling forårsaker sykdommen ubehag med hyppige alvorlige tilbakefall.

wen

Lipoma (eller som det kalles "blant folket" - Wen) er en liten haug fylt med fettvev. Vingen er forskjellig fra andre utslett fordi det ikke forårsaker ubehag for eieren. En mann føler seg ikke noe vondt eller ulempe når han lukker og åpner kjevene.

De finner en wen på tannkjøttet ved en tilfeldighet i løpet av en medisinsk undersøkelse eller behandling av tannssykdommer. Indikasjoner for fjerning av nød er ikke. For wen må du konstant observere: Hvis den ikke vokser, trenger du ikke å gjøre noe.

Cyst og dens årsaker

Eksternt ser cysten ut som en kvise på tannkjøttet over tannen (vi anbefaler å lese: hvordan bli kvitt blæren på tannkjøttet?). Fra et medisinsk synspunkt er det en neoplasma fylt med purulent ekssudat. Faren for en cyste er at den ikke forstyrrer en person i lang tid. Hyppigst forekommer neoplasma tilfeldig på røntgenstråler ved behandling av andre enheter i tannkjøttet. Personen føler seg bra, føler ikke smerte, og i mellomtiden forstår cysten og kan påvirke røttene til de tilstøtende tennene.

På et sent stadium av utvikling er en cyste vanskelig å forveksle med noe. Alvorlig smerte, en merkbar temperaturstigning er alle typiske manifestasjoner av det kliniske bildet. Med en sterk lesjon av bløtvev begynner tannen å streie seg, og hvis den blir ubehandlet, kan pasienten miste den. Cystfjerning er en komplisert og smertefull operasjon, ofte under generell anestesi. Det er derfor jo raskere legen finner en sykdom, desto bedre.

Årsaken til utseendet på en cyste er alltid reproduksjon av patogen mikroflora i mykt vev. Dette forenkles av en rekke omstendigheter:

 • legens feil når du utfører konservativ tannbehandling;
 • dårlig utført kirurgisk behandling;
 • traumer;
 • kroniske nasopharyngeal sykdommer;
 • kompleks utbrudd (spesielt av "eights").

Purulent fistel

Utseendet til en fistel på tannkjøttet er ikke selve diagnosen, men snarere konsekvensen av en forsømt purulent prosess. Dermed ønsker kroppen å bli kvitt akkumulert pus. Alvorlig betennelse påvirker pasientens utseende. En såkalt flux vises - en alvorlig hevelse i kinnet (vi anbefaler å lese: flux på tannkjøttet: symptomer, behandling og foto). Noen har veldig tunge øyne. Mangel på riktig behandling fører til flegmon (lukket purulent betennelse), og deretter en abscess (blodinfeksjon).

Utvendig ser fistelen ut som en hvit kvise av liten størrelse. Den ligger på tannkjøttet - på roten av den berørte tann. Ved nærmere undersøkelse finner man et hull gjennom hvilket fluid strømmer ut av fistelen. Årsaken til utseendet på en fistel er dental behandling av dårlig kvalitet eller fullstendig fravær. Den verste komplikasjonen av fistel er odontogen sepsis.

Pimple i et barn

Sykdommer hos et barn av noen foreldre er nesten vanskeligere enn sine egne. I de fleste tilfeller er små pasienter selv skyld i utseendet av utslett i munnen. Uvaskede frukter og grønnsaker, mangel på personlig hygiene, permanente fall og blåmerker kan alle bidra til utvikling av patologier. Hvis et barn har en kvise på slimhinnen, kan en mulig årsak være nedsatt immunitet, noe som skyldes dårlig balansert kosthold og feil dagbehandling.

De vanligste årsakene til slike akne hos barn:

 • kompleks teething;
 • candidiasis (thrush);
 • struma;
 • herpesinfeksjon.

Hvordan behandles ulike typer akne?

Tabellen nedenfor viser de mest typiske protokollene for behandling av ulike tannssykdommer, samt tradisjonelle metoder for å håndtere sykdommen.

Hvorfor hopper pimples ut på tyggegummi og hva skal jeg gjøre?

Det er alltid ubehagelig å finne en kvise på tannkjøttet, og hvis det oppstår i et barn, er det spesielt alarmerende. Og i noen tilfeller er situasjonen ledsaget av andre symptomer, for eksempel en forverring i den generelle tilstanden. Hva er årsaken til dette fenomenet og hvor farlig det er, vi finner ut mer.

årsaker

Den vanligste årsaken til problemet er forsømt karies. Infeksjonen penetrerer roten av tann og tannkjøtt, pus samler seg og søker ut i munnhulen, og danner en kanal i form av en pimple.

Den nest vanligste årsaken til kvise på tannkjøttet er dårlig kvalitetstandbehandling - en tannleger feil. I løpet av behandlingen kan legen skade tannkanaler eller ikke fylle dem fullstendig med fyllmateriale. Væske bygger opp i hulrommet som fører til suppuration.

Betennelse i tannkjøttet kan oppstå etter tannutvinning, som også vil være en konsekvens av dannelsen på overflaten. Årsaken blir ofte et fragment av roten av tannen, som ved kirurgens uaktsomhet forblir i formet hulrom.

Vanlige årsaker til akne på tannkjøtt i et barn

Den resulterende pimple på barnets tannkjøtt blir ofte en foruroligende overraskelse for foreldrene. Faktisk er dette ikke alltid en årsak til spenning. Det avhenger av type utdanning og videre utvikling. Som regel skjer det på grunn av:

 • tenner;
 • redusert immunitet;
 • dårlig hygiene (sugende fingre, ikke vasket sår eller grønnsaker);
 • dysbiosis.

En kvise i et nyfødt er noen ganger resultatet av candidiasis (truss), mot hvilken stomatitt utvikler seg.

Bare en lege vil være i stand til å bestemme årsaken, noen ganger er det grundig å undersøke og stille spørsmål til foreldrene for dette. I noen tilfeller er det gitt en mer nøyaktig diagnose for å studere skrap fra skadestedet.

Hvit kvise på tannkjøttet

Dette kan være dannelsen av følgende type:

wen

En smertefri hvit pimple kalles en wen (lipoma), som er en godartet neoplasma, som er et fettvev innesluttet i en kapsel. For det meste dannes en eller flere kviser. Dette fenomenet forekommer hos voksne, men oftere påvirker barn, spesielt nyfødte.

Wen forårsaker ikke ubehag og løser over tid uten å kreve behandling. Imidlertid bør opplæring observeres, og hvis den øker, endrer farge eller form, bør du umiddelbart kontakte en spesialist. I dette tilfellet behandles wen kirurgisk (fjerning).

herpes

Hvit akne kan være herpes. Det ser ut som en lett boble med gjørmete innhold. I motsetning til Wen er dette en smertefull formasjon som oppstår på ett sted:

 • I begynnelsen er det en liten rødhet og prikking, ubehag er spesielt følt på tidspunktet for tygge maten.
 • Hetteglasset fylles med virusfluid bursts den andre dagen etter dannelsen og omdannes til et sår.
 • Full helbredelse skjer i gjennomsnitt 2 uker etter de første symptomene (rødhet).

Den akutte sykdommen kan være ledsaget av økt kroppstemperatur og hevelse i lymfeknuderområdet. For voksne overføres herpesviruset av luftbårne dråper og seksuelt, barn - fra moren.

Herpesbehandling utføres i komplekset. Oppnevnt av:

 • Antivirale legemidler (acyklovir, cholisal, zovirax).
 • Immunostimulerende midler (Imudon, Dekaris).
 • Analgetiske legemidler eller geler (Ibuprofen, Kalgel).

Som en ekstra terapi er det nyttig å ta avkall fra samlingen av planter som har en beroligende og styrende effekt av immunsystemet (sitronbalsam, rosehip, calendula). Skylling av herpes på tannkjøttet gjøres ved hjelp av løsninger:

 • Klorofyllipt - tilsett et teskje til et glass varmt vann.
 • Furacilin - 1 tablett knust og fortynnet i 200 ml kokt vann.

Skyll munnen etter hvert måltid.

stomatitt

Hvite uformede sår eller aphthae på tannkjøttet er stomatitt. I motsetning til herpes brister ikke dannelsen. Noen ganger er sykdommen ledsaget av hvit blomstring og hevelse av myke vev i munnen.

Spesielt utsatt for personer med svekket immunitet:

  barn (på grunn av uformet immunforsvar);

 • gravide kvinner;
 • de eldre;
 • de syke.

 • Indirekte eller direkte til forekomsten av stomatitt påvirkes av:

  • dårlig munnhygiene - catarrhal form av stomatitt;
  • tyggegummi slimhinne skader (inkludert den konstante effekten av faktorer som irriterer tannkjøttet) - traumatisk stomatitt;
  • infeksjon (stafylokokker, streptokokker) - bakteriell form for stomatitt;
  • candidiasis (thrush) - candidal form for stomatitt;
  • mangel på næringsstoffer, ubalansert ernæring;
  • sykdommer i mage-tarmkanalen;
  • stress.

  Behandling av stomatitt hos voksne og barn, avhengig av årsaken til sykdommen. Hvis immunforsvaret fungerer normalt, vil kroppen takle sykdommen alene innen 1-2 uker. Du kan lindre tilstanden ved å eliminere ubehag med en tanngel (Kamistad) eller spray. Antipyretics vil bidra til å redusere høy temperatur i et barn (Ibuklin, Tsinepar).

  Daglig skylling med en antiseptisk løsning (Miramistin) eller folkemetoder (avkok av kamille, salvie), vil bidra til rask gjenoppretting. Hvordan avfalle, ta kontakt med legen (oppskrifter varierer avhengig av pasientens alder).

  Hvis stomatitt er bakteriell eller viral, er en hensiktsmessig behandling foreskrevet.

  I neste video vil Dr. Komarovsky fortelle deg hvorfor barn har stomatitt og hva de skal unngå med det:

  Rød kvise på tannkjøttet

  Den røde koker på tannkjøttet (så vel som i begynnelsen av tannrotten) er en fistel. Denne formasjonen forekommer i tennene hvor behandlingen allerede er utført, ofte når karies utvikler seg under fylling eller krone.

  Betennelse påvirker hele tannen, og deretter ryggens topp er parodontitt utviklet. Pusen bygger seg opp, og siden den ikke har noen utgang gjennom toppen av tannen, dannes en abss på tannkjøttet. Et lite hull i det er en fistel gjennom hvilken infiltraten avgår. Under pus modning, føles en pulserende smerte i området av den berørte tannen. Etter utslipp av væsken, reduseres smerten midlertidig.

  Årsakene til fistelen kan også være vanskelig tanndannelse (tannkjøttet er betent og skadet av tennene på motsatt side). Tilstandsbetinget patogen mikroflora er festet (normalt alltid tilstede i munnhulen) og som et resultat en fistel;

  Fistel blir noen ganger et symptom på en cyste (en kapsel fylt med væske, plassert under toppunktet av tannrotten). Behandling av slik utdanning utføres kun kirurgisk - ved å fjerne en cyste sammen med tannen.

  Hvis ubehandlet kan betennelse forårsake alvorlig skade på kroppen, som kan være:

  • tanntap;
  • skade på tilstøtende tenner;
  • bein ødeleggelse;
  • nerveskade;
  • betennelse i de hørbare kanaler, maksillære bihuler.

  Behandlingen av denne tannssykdommen utføres kun på legekontoret. Tannlegen vil foreskrive en røntgenstråle for å avklare omfanget av infeksjon, demontere kanalen, utføre passende lokal behandling, foreskrive et antimikrobielt legemiddel for oral administrering (Ceftriaxone, Gentamicin, Doxycycline). Når væsken fra hulkulen i den åpne tannen slutter å ose, vil smerten stoppe, legen vil igjen fylle kanalene.

  Å lindre staten før besøket til legen kan være folkemessige rettsmidler:

  • Et lite stykke aloe skal knuses og påføres tannkjøttet og dekker med et stykke bomull i 20 minutter.
  • Eucalyptusblader trenger å hogge og legge til vegetabilsk olje. Stam blandingen, fukt et stykke bomullsull i den resulterende oljen og påfør tannkjøttet i en halv time.

  Den antibakterielle effekten vil skylles med følgende løsning: Oppløs 10 g soda og 2-3 dråper jod i et glass varmt kokt vann.

  Hvis en fistel blir funnet i et barn, bør du skylle tannkjøttet med en spesiell saltvannsløsning (Miramistin, Chlorhexidine) og Kamilleavkok. Du kan også bruke antiseptiske salver (Metrogil Dent, Solcoseryl, Calgel).

  forebygging

  For å unngå utdannelse på tannkjøttet i form av en kvise i et barn, bør forebygges:

  • inspiser barnets munn regelmessig for skade (etter vasking av hendene);
  • observere munnhygiene av barnet (desinfiser brystvorter, flasker, vask hendene oftere, børst tennene daglig);
  • Ikke å tillate hypotermi barn;
  • gi god ernæring (i kaldsesongen er det nyttig å inkludere et vitamin-mineralsk kurs).

  Forebygging av dannelsen av formasjoner på tannkjøttet hos voksne vil være:

  • økt immunitet (balansert næring, tilstrekkelig søvn, herding);
  • oral hygiene;
  • Vanlige besøk til tannlegen (minst en gang hvert halvår).

  En kvise på tannkjøttet er ikke grunn til bekymring, men det er en grunn til å besøke en lege. Tidlig behandling vil bidra til å unngå de negative effektene av slike formasjoner i munnhulen. Det viktigste - ikke løp problemet. Moderne behandlingsmetoder kan takle sykdommen med liten eller ingen smerte.

  Årsaker til akne på tannkjøttet og bli kvitt dem

  Et slikt ubehagelig fenomen, som et kvise på tannkjøttet, kan indikere en bestemt sykdom i munnhulen. Hvis en kvise i munnen ikke gir smerte, så mange anser det ikke for et alvorlig problem og ikke søker hjelp. Men du kan ikke forsømme slike ting, de kan være et tegn på alvorlige sykdommer og krever en obligatorisk behandling av en spesialist. Hvis en slik utdanning vises på tannkjøttet hos en voksen eller et barn, er det viktig at du søker medisinsk hjelp.

  Årsaker til

  Hvis en pimple kommer opp på tannkjøttet, må du først og fremst finne ut grunnen til dens formasjon. Først da kan legen foreta en nøyaktig diagnose og foreskrive nødvendig behandling. En av grunnene kan være dårlig muntlig hygiene eller dårlig tannpleie hos tannlegen.

  På tyggegummi pimple vises ofte på grunn av betennelse i roten av tannen, og komplikasjoner kan oppstå etter fjerning. Vevet på tannkjøttet er veldig delikat og eventuelle skader på det kan forårsake en inflammatorisk prosess, og deretter en fistel eller fluss. Hvis du ikke starter behandlingen i tide, kan dette føre til alvorlige komplikasjoner og til og med tanntap.

  En kvise på tannkjøttet kan oppstå på grunn av forkjølelse eller en sykdom i de indre organene. Hvis det oppstår inflammatoriske prosesser hos voksne ofte uten åpenbare symptomer, kan barnets temperatur stige på grunn av formasjoner på tannkjøttet, sår er svært smertefulle og slimete rundt dem kan svulme. Årsaken kan også være tenn eller trøst eller herpes.

  Ofte oppstår purulente neoplasmer på grunn av syke tenner, dersom de ikke behandles i tide. I slike tilfeller er det nødvendig å utføre behandling for å ikke miste tann. Mikrober kan trenge inn i munnhulen fra andre organer, spesielt hvis immuniteten er svekket.

  Typer formasjoner på tannkjøttet

  Neoplasmer på tannkjøttet kan være av forskjellige størrelser og farger, med eller uten pus. En liten hvit kvise på tyggegummi bør ikke forårsake mye spenning.

  Dette er en godartet utdanning eller en wen, men du bør søke hjelp av en tannlege, etter en grundig undersøkelse vil han foreskrive den nødvendige behandlingen. Noen ganger kan en hvit abscess indikere stomatitt eller herpes som krever alvorlig behandling.

  Men hvis du finner en purulent pimple på tannkjøttet, bør du kontakte din tannlege så snart som mulig. For å bestemme typen av en slik cyste, må du ta en radiograf. En slik abscess kan oppstå på grunn av en infeksjon i munnhulen eller som et resultat av en forkjøling av tannvevet.

  En liten rød kvise på tyggegummi indikerer den første fasen av en purulent inflammatorisk prosess. Slik utdanning bør behandles i utgangspunktet, for ikke å provosere utviklingen av absessen og dens vekst. Jo raskere å søke hjelp fra en spesialist, jo raskere kan du kvitte seg med et slikt problem.

  Hvilken behandling er nødvendig

  Hvis pimples vises på tannkjøttet med hvit eller rød farge, er det nødvendig å søke hjelp fra en tannlege. Bare en spesialist, etter en grundig undersøkelse, vil bestemme årsaken til dannelsen av formasjoner, foreta en nøyaktig diagnose og foreskrive en kvalitetsbehandling.

  Hvis legen ikke av en eller annen grunn kommer til legen, kan du lindre tilstanden ved å skylle munnen. For dette er løvblad eller krystallkløver, som har gode antiinflammatoriske eller antibakterielle egenskaper, egnet. Noen få krydderknopper eller laurbærblader helles med kokende vann og kokes på lav varme i ca 10 minutter. Klar varm oppløsning må skylles munnen flere ganger om dagen.

  På apoteket kan du kjøpe ferdige munnvannsløsninger, hvis det finnes en hvit pimple på tannkjøttet, for eksempel Maraslavin eller Listerin. Hvis disse stoffene ikke er hjemme, kan du utføre skylling med brusoppløsning. For dette, 1 ts. natron oppløst i et glass vann. Hvis tannkjøttet er hovent og sårt, kan du skyll med saltvannsløsning fremstilt fra 1 ts. havsalt og et glass vann.

  Wen på tannkjøttet, dannet på grunn av spredning av fettvev, myk til berøring og palpasjon blir enkelt skiftet til siden. Slike svulster er smertefri, men du kan ikke bli kvitt dem selv. En tannlege fjerner dem kirurgisk.

  Med purulente kviser på tannkjøttet, kan pasienten oppleve en økning i kroppstemperatur, han er bekymret for akutt bankende smerte, og åpner strømmen lindrer lidelse. En veldig stor purulent pimple åpnes noen ganger spontant, pasienten kan svelge pus, noe som fører til forgiftning av kroppen.

  Etter å ha åpnet en slik purulent formasjon, foreskriver legen om nødvendig antiinflammatoriske og smertestillende medikamenter.

  Purulente svulster kan ofte oppstå på tannkjøttet hos personer med svekket immunforsvar, slike pasienter er mest utsatt for ulike infeksjoner. Legen foreskriver behandling strengt for hver pasient, avhengig av årsaken til problemet og alvorlighetsgraden av sykdommen. Det er nødvendig å følge alle anbefalingene fra legen og ikke forstyrre det foreskrevne behandlingsforløpet, selv om lettelse har kommet.

  Hvis det oppdages en formasjon eller betennelse på tannkjøttet, bør du umiddelbart konsultere en spesialist. Selvmedisinering anbefales ikke, det kan føre til svært alvorlige komplikasjoner. I intet tilfelle kan ikke presse slik akne eller varme dem, ikke risikere helsen. Kvalifiserte tannleger vil bidra til å takle purulente formasjoner på tannkjøttet og vil ikke tillate komplikasjoner.

  Flere Artikler Om Typer Acne