Papula er et hudutslett som kommer fra komedoner. Det er en tett, skarpt begrenset knute uten hulrom, som utstikker på hudflaten.

Lokalisering og prevalens

Kvinner og menn lider like ofte. Utslippet kan ligge hvor som helst på kroppen, men oftest påvirker det ansikt, lemmer, kjønnsorganer og naturlige hudfeller - armhulene og lysken. Ungdommer og kvinner i overgangsalder er utsatt for utseende av papiller.

årsaker

De vanligste årsakene til papules er:

 • Inflammatoriske prosesser i de øvre lagene i huden, forårsaker dannelse av infiltrasjon
 • Hypertrofi av noe hudlag
 • Hudtumorer
 • Skarpe hormonelle forandringer i kroppen
 • Patologi av det endokrine systemet, leveren og nyre
 • Dårlig ernæring

Symptomer og typer

På den første fasen av papuldannelse vises små knuter på huden som ikke forstyrrer pasienten. Ved utviklingen av prosessen oppstår sekundær infeksjon og suppurering av lesjoner. Papiller blir smertefulle og øker i størrelse opptil 2-3 cm. Avhengig av alvorlighetsgraden av patologi, skorper, pustler og erosjon kan det dannes. Fargen på utslett kan variere fra rosa rød til mørk brun.

Det finnes slike typer papirer:

 • Overflate - rosa-rød utslett størrelse 1-5 mm. Lokalisert i de øvre lagene av epidermis, etter at forsvunnet pigment flekker kan vises i deres sted
 • Dyp - smertefulle lesjoner av rødlilla farge, spennende dype lag av huden. Dimensjonspapirene overstiger 5 mm. Etter oppløsning av patologi forblir atrofiske eller keloidære arr på huden.
 • Cyster - dannes på grunn av ufullstendig evakuering av innholdet i det inflammatoriske infiltratet, som ligger dypt under huden. Klemme rundt vev fører til dannelse av en arrkapsel. Inne kan det være pus eller en fungerende sebaceous kjertel. Enkeltkapsler kobles noen ganger gjennom fistulous passasjer, som danner multikammercyster
 • Pearly papules - hvite knuter opp til 5 mm i diameter, plassert rundt glanspenet. Eksternt lik perler, kan ligge i en eller flere rader. Lesjoner er ikke farlige for kroppen, men kan forårsake følelsesmessig ubehag.
 • Papula Mantoux - Vises på stedet for tuberkulininjeksjon som brukes til å teste anti-tuberkuloseimmunitet

diagnostikk

For diagnostisering er ekstern undersøkelse nok. Med et sterkt spredning av utslett og bakterielle komplikasjoner utføres bakteriell såing og mikroskopi av papulinnhold.

behandling

En viktig rolle i behandlingen av papiller spilles av eliminering av provokerende faktorer - behandling av tilknyttede sykdommer, normalisering av ernæring og livsstil. Pasienter er anbefalt omhyggelig hudpleie og bruk av spesialiserte kosmetiske produkter - geler, kremer og tonics. Utnevnt behandling Bazironom, Zenerit og Differin.

Ved sekundær bakteriell infeksjon administreres antibiotika lokalt eller systematisk, avhengig av alvorlighetsgraden av lesjonen. I sjeldne tilfeller, med lav effekt av behandling, brukes lokale og systemiske former for kortikosteroider.

Prognose og komplikasjoner

Hvis papirstørrelsen ikke er tegn på alvorlig sykdom, er prognosen gunstig. Patologi kan være komplisert ved bakteriell infeksjon og arrdannelse på stedet av lesjoner.

forebygging

Det er nødvendig å behandle hudsykdommer og ta vare på det regelmessig. Det er umulig å presse ut de utstående utbruddene alene, da dette kan forverre prosessen.

Beskyttelse er en av hovedfunksjonene i huden. Det er utsatt for ganske aggressive miljømidler hver dag - infeksjoner, ultrafiolett stråling, kjemikalier, temperaturendringer. Dens celler oppdateres kontinuerlig, erstatter gamle eller skadede, som vanligvis er eksfoliert. Men hvis denne prosessen forstyrres, forekommer hyperkeratose.

Hudbasalioma er en ondartet huddannelse som er forskjellig fra andre former for hudkreft ved tilstedeværelse av en kapsel og fravær av metastatisk spredning. Det forekommer på bakgrunn av prekancerforhold, hovedsakelig hos eldre.

Staphyloderma er en purulent hudsykdom forårsaket av stafylokokker. Symptomene og alvorlighetsgraden av sykdommen varierer, avhengig av dybden av infeksjonskilden, kroppens reaksjon, tilstedeværelsen av andre sykdommer eller patologier i huden, eller svekkede forsvarsmekanismer i kroppen.

Papulær akrodermatitt hos barn er en spesifikk reaksjon av barnets kropp, som type IV overfølsomhetsreaksjon, til oppføring av viruspartikler. Inkluderer utseendet av et bestemt utslett, hovne lymfeknuter, milt og lever. Ofte er sykdommen forbundet med hepatitt B-viruset eller Epstein-Barr.

Akrodermatitt er et sett med sykdommer som påvirker lemmer, spesielt huden på hendene og fingrene. Sykdommen oppstår i alle aldersgrupper. Etiologien til akrodermatitt er ikke helt klar.

Utbredt vorter er en av manifestasjonene av sekundær syfilis. Condylomer er vekst av hudceller som forekommer på erosjonsstedet etter helbredelse av sekundære syfilider. Utdanning skjer i området av de ytre kjønnsorganene.

Dermatofibroma er en tumordannelse av huden, som skyldes den akselererte delingen av endotelceller og bindevev. Dannelsen er en knute på huden, smertefull med trykk og kløe.

Pigmentert nevi kalles godartet hud. De dannes på grunn av veksten av melanocytter - celler ansvarlig for produksjon av melaninhudspigment. Nevi er medfødte og ervervet.

Smittsom bløtdyr er en sykdom hvis symptomer er utseendet på bestemte vesikler på huden. Årsaken til utslett er kontakt med Pokovirus-bæreren. Hovedsakelig barn og tenåringer med svekket immunitet er syke.

Molluskum contagiosum er en sykdom forårsaket av innføring av Coxovirus i huden. Infeksjon oppstår ved kontakt med en syke person. Utslett er en liten vesikkel med navlestort depresjon i midten.

Sekundær syfilis på såler og palmer er en ganske vanlig form for sykdommen. Utslett har en annen form og størrelse, ofte ledsaget av depigmentering og peeling. Lesjoner er smertefrie og ledsages ikke av kløe.

Dermatofytose av hendene - en smittsom prosess på hendene på huden, forårsaket av innføring av muggsvampe. Patogenet overføres ved kontakt fra bærere eller gjennom forurenset husholdningsartikler. I tillegg er kilden til soppen pethår ​​eller husdyr.

Utslett i munnen i sekundær syfilis er smertefri lesjoner av uregelmessig form. Ofte utslett sår, som er farlig ved tillegg av en sekundær infeksjon. Sekundære syfilider er flere, noe som skiller dem fra hard chancre.

Melanom er en neoplasma preget av en ekstrem grad av malignitet. Svulsten er dannet av pigmentceller - melanocytter - og utvikler seg fra en nevus eller på ren hud. Hvert år øker frekvensen av forekomsten av patologi.

Erythema multiforme exudative - en sykdom basert på økt mottakelighet for infeksjoner og allergiske reaksjoner i huden. Sykdommen er vanlig hos personer i ung alder (opptil 20 år), hovedsakelig blant menn.

Papule: egenskaper av utslett, årsaker og behandling

Ikke alle har perfekt rent hud. For noen er det rent, jevnt og fritt fra fødselen. Andre må hele tiden streve for å oppnå perfekt hud (skikkelig omsorg, balansert ernæring). Noen ganger dekker dermis utslett, som kun kan elimineres ved hjelp av en kvalifisert hudlege. En av disse lesjonene er papulen.

Hva er en papule

Papula representeres av utslett som kan oppstå på dermis, slimhinner. Med utseendet på en kvise må du ikke bekymre deg for mye. Men når mye akne dannes, forårsaker det ikke bare ubehag, men forårsaker også følelsesmessig stress.

Papulen er representert av en vesikkel, som har en diameter på 1-3 mm. Denne boblen er skarpt skissert, tett. Han er litt forhøyet over dermis. Papir på dermis ligner tette knuter, som ligner små baller som har oppstått på overflaten av dermis. Disse suppurative akne er vanligvis ledsaget av hevelse, suppuration av dermis.

Når du trykker på papir, vises en endring i fargen. Det blir ikke så rødt, men heller rosa, blek farge. Et hvitt betent hode er ikke synlig på formasjonen (som på pustelen). Oftest kommer dannelsen av disse akne fra komedoner (lukket). Hvis papulen ble dannet fra en åpen komedon, er en mørk kork synlig, den dilaterte munnen av hårsekken.

Papirutslett kan etterlate kosmetiske defekter (arr) på dermis. Men det er vanligvis med alvorlig utslett.

Hvordan ser papules på huden (foto)

klassifisering

Papirene kan ha en annen farge:

Disse formasjonene kan være av to typer:

 • inflammatorisk;
 • ikke inflammatorisk.

Også papules er forskjellige i sin form:

Papuler er delt i henhold til lokalisering:

 • overflaten. Denne typen utslett er lokalisert inne i epidermis, på de øvre lagene av dermis. Papules kan være litt smertefullt eller generelt smertefritt. Størrelsen på svulster er liten (1 - 5 mm). Deres farge er i rosa - lys rød;
 • dyp. De kalles også noder. De befinner seg gjennom tykkelsen av dermis. Diameteren er mer enn 5 mm, fargen rød er blåaktig-lilla. Palpasjon føles smerte. Etter deres helbredelse, blir arr igjen (atrofisk, hypertrofisk, keloid) kan også oppstå;
 • cyster. Hvis inflammatorisk infiltrasjon er tilstede i dyp vev i lang tid, oppstår ikke en fullstendig evakuering av innholdet, kan det oppstå en arr-kapsel på grunn av kompresjon av omgivende vev. Innsiden inneholder pus / sebum. Eksperter kaller denne utdanningen en cyste.

Papiller hos kvinner etter biorevitalisering (foto)

Hvordan identifisere et symptom i deg selv

Vanligvis blir papules diagnostisert av en spesialist (dermatolog). Det eneste problemet er at papler kan lignes på symptomet på en annen dermal sykdom. Derfor er differensialdiagnose nødvendig.

 • Så, avviker papule fra kondylomer ved utseende.
 • Det adskiller seg fra en lesjon av en smittsom mollusk papule etter utseende etter å ha presset. Hvis du legger press på svulsten, vises et lite spor, kan en liten ostemasse skille seg ut.

Noen ganger, for å gjøre en nøyaktig diagnose, anbefaler legen at pasienten gjennomgår en histologisk undersøkelse av vevet.

Papiller er vanligvis identifisert av følgende funksjoner:

 • tynne vegger av dermis;
 • Tilstedeværelsen av blodkar på papulen;
 • tilstedeværelsen av fibroblastceller inne i papulen;
 • mye fibrøst vev.

Mer om hva en papule er, forteller denne videoen:

Hvilke brudd kan han vitne

Vanligvis er dannelsen av papiller en konsekvens av immunresponsen mot enhver betennelse. Hvis porene er blokkert, begynner sebum å samle seg inn i kanalene i sebaceous kjertelen, hårsekken. I dette tilfellet er porene i porene strukket, mikrocykler vises.

Når du bryter cystens vegg, slippes innholdet ut i det omkringliggende vevet. Brudd på cystveggen oppstår uavhengig eller under påvirkning av ulike mekaniske faktorer (mekanisk rengjøring i skjønnhetssalongen, et forsøk på å klemme en kvise på egen hånd mens du føler ansiktet). Når cysteinnholdet kommer inn i det omkringliggende vevet, oppstår en immunreaksjon (aseptisk betennelse), som et resultat av hvilken papulen fremkommer.

Fotopapuler i et barn

Hvordan håndtere et slikt tegn

Papule forårsaker smerte, og dets oppløsning provoserer utseendet på en kosmetisk defekt. Arr, spesielt i ansiktet, forårsaker ubehag, reduserer personens selvtillit betydelig. Derfor bør behandling av papiller behandles i god tid under veiledning av en erfaren hudlege.

Mange eksperter anbefaler smøring av det betente området med jodoppløsning. Denne prosedyren bør utføres flere ganger om dagen. Du må være veldig forsiktig når du utfører behandling med jod, fordi huden er svært følsom. Overskridelse av antall anbefalte prosedyrer kan brenne dermis.

For smøring av papiller foreskriver legene slike legemidler:

Hvis saken er svært vanskelig, anbefaler eksperter bruken av antibiotika (eksternt, inne).

For å eliminere akne vil det trenge en hel del behandling. I tillegg til riktig valgt behandling av en spesialist, er det også behov for et spesielt diett. Pasienten bør fjerne slike diett fra dietten:

Hygiene spiller en spesiell rolle. For å behandle problemet dermis, må du nøye velge kosmetikk. Det er bedre å kjøpe kosmetikk til personlig hygiene etter samråd med en hudlege. Daglig derma bør behandles med slike kosmetikk:

Ved behandling av papiller bruker ofte slike metoder:

 • laser koagulasjon;
 • kryoterapi;
 • kosmetisk fjerning (kirurgisk metode);
 • electrocoagulation.

Etter noen av de ovennevnte behandlingsmetoder, vises gul skorpe på pasientens derma, som ligger bak seg selv med tiden.

Eksperter anser folkemetoder i behandlingen av papiller å være ineffektive. Men mange bruker dem. Fra oppskrifter av tradisjonell medisin bruker oftest et middel som er laget av slike ingredienser:

I alle fall bør behandlingen alltid samordnes med hudlege. Så snart som mulig å gi derma et sunt utseende, for å forhindre forekomst av kosmetiske feil.

I detaljer om perlemorapulver fortell denne videoen:

Hva er en papul på huden og hvordan ser den ut

Ikke alle kan skryte av hud uten feil. Man klarer å unngå problemer med dermis, den andre må hele tiden gjøre visse anstrengelser for å oppnå den perfekte effekten. Noen ganger blir naturen av problemet så alvorlig at det ikke lenger er mulig å gjøre det uten hjelp av en kvalifisert spesialist. En av disse problemene kan betraktes som papiller på huden.

Hvordan ser en papule ut?

Papula er et utslett på huden eller slimhinnene. En enkelt kvise må ikke forårsake bekymring, men en stor opphopning av utdanning kan gi fysisk og moralsk ubehag.

En kvise er en kvise med en diameter på ca 1-2 millimeter med klare grenser og en tett tekstur.

Ofte stiger det over dermisnivået. I følge beskrivelsen ligner formasjonen en stram knute med intern suppuration. Deretter kan prosessen spre seg til huden, forårsaker hevelse.

Det er verdt å merke seg at papullen på huden forandrer farge med trykk - fra mørkrød til blekere. Hvis denne pimple ble dannet fra en lukket komedon, er et hvitt betent hode merket på overflaten. Hvis komedonen var åpen, er en mørk kork merkbar.

Klassifisering og art

 • rød;
 • rosa;
 • lilla;
 • brun.

Ved tilstedeværelse eller fravær av inflammatorisk prosess:

 • inflammatorisk;
 • ikke inflammatorisk.

Formen på utdanningsdata:

 • Surface. Presentert utslett plassert på overflaten av huden. Det kan være smerte når det trykkes. Diameteren av papiller er fra 1 til 5 mm, og fargen varierer fra blekrosa til skarlet.
 • Dyp (noder). Plasseringen av deres plassering er dermis gjennom tykkelsen. Diameteren overstiger 5 mm, og fargen kan nå en blåaktig-lilla farge. Smerten med denne typen utslett er mye høyere enn ved den tidligere typen. Etter helbredelse av dype papiller forblir arr vanligvis.
 • Cyster. Denne arten er funnet i tilfeller hvor infiltrasjonen i lang tid var i dyp vev. Årsaken til dette er trykket på tilstøtende vev. Inne i cysten er pus.

Årsaker til

I de fleste tilfeller ligger årsakene til utviklingen av papuler i følgende:

 • Akkumulering av infiltrasjon på grunn av lekkasje betennelse på overflaten av dermis.
 • Hypertrofi av ett eller flere lag av hud.
 • Ulike typer tumorer på dermis.
 • Ubalanse av hormoner.
 • Problemer i det endokrine systemet, leveren eller nyre.
 • Mangel på ernæring.

Hvilke brudd kan indikere

Papulær utslett kroppen kan reagere på betennelse.

Tette porer fører til akkumulering av talg i kanalene og hårsekkene. Resultatet av denne prosessen er en økning i porene i porene og utseendet på mikrocykler. Når cystekappen er skadet, trer innholdet inn i det tilstøtende vevet. Som et resultat utløses immunitet, hvoretter en papul vises.

Deres formasjon på ansiktet indikerer også tilstedeværelsen av følgende patologier:

 • syfilis;
 • amyloidose;
 • horn eksem;
 • fibrøst papir;
 • psoriasis.

lokalisering

Papules kan utvikles i ulike områder av huden, inkludert slimhinner. I følge lokaliseringen er disse formasjonene delt inn i flere typer:

Papiller, som avviger fra hverandre i lokaliseringen, har forskjellige tegn og årsaker.

På huden

Hudpapir oppstår på grunn av ulike forhold: fra tumorprosesser til hormonproblemer. Formasjonene av denne arten utvikles i henhold til et bestemt scenario. Alt begynner med det faktum at transportøren oppdager noen seler på huden som ligner små knuter. De gir ikke ubehag og ubehag, unntatt, kanskje estetiske ulemper.

I begynnelsen er diameteren av akne ganske liten og er ca 2 mm. I mangel av ordentlig behandling, utvides de berørte hudområdene (opptil 3 cm) og gir smertefulle opplevelser til verten. Over tid kan overflaten av dermis skare og bli et gunstig miljø for utvikling av erosjon og pustler.

Noen ganger trenger dermatologer kun en undersøkelse for å bestemme patologien. I andre tilfeller kan det ikke gjøres uten tilleggsdiagnostikk for diagnose. Diagnostiske tiltak består oftest i å ta bakteriell såing og studere innholdet.

For tilstrekkelig behandling kan det hende du må følge et spesielt diett og spise eksepsjonelt sunne matvarer. Samtidige sykdommer som kan forårsake forekomst av nodulære formasjoner, elimineres parallelt. For å bli kvitt papuler på huden, anbefaler leger oftest behandling med salver, geler og tonics.

På ansiktet

Ansiktspapir stammer fra betennelse i de øvre lagene av epidermis. Alt starter med tilstopping av porene, som et resultat av at sebum produseres i større volum. Dette forårsaker utseende av cyster, som etter en tid brytes og vises på dermis. På dette tidspunktet starter immunforsvaret. Denne prosessen provoserer utviklingen av utslett.

Størrelsen på de beskrevne formasjonene er vanligvis liten - deres diameter er ikke mer enn 5-6 mm. Papirutslett på ansiktets hud betyr ikke smerte, men kan klø. Bildet nedenfor viser denne typen formasjon.

Leger, dermatologer anbefales ikke å behandle denne typen utslett alene, uten først å konsultere med en spesialist. Avgang fra denne regelen kan provosere utviklingen av betennelse og problemer med behandling i fremtiden.

På kjønnsorganene

Utslett på mannlige kjønnsorganer kalles perlemorpar. De skylder sitt navn til en uvanlig lys lilla skygge. Pathology av porene og talgkjertlene som ligger på penisens hode, kan bidra til spredning av patologi. Denne uttalelsen har imidlertid ikke klart bevis.

Den første manifestasjonen av perlemorpapir er små flekker, noe som ikke forårsaker noen ulempe. Stedet for lokaliseringen er ofte plassen rundt glanspenet. De ligner en ring som består av en eller flere rader med små perlemorper.

Statistikk viser at nesten en tredjedel av menn i barnealder har tilstedeværelse av denne patologien. Ifølge leger, betyr det ikke negative helseeffekter og er mer en kosmetisk defekt.

Hvis utslaget er ubehagelig, utføres behandlingen av smertefrie kirurgiske metoder:

 • laser koagulasjon med karbondioksid;
 • kosmetisk kirurgi;
 • kryoterapi;
 • elektrokoagulasjon + curettage.

For å unngå utvikling av smittsomme sykdommer er det forbudt å kvitte seg med utslett i ikke-sterile forhold.

diagnostikk

Vanligvis blir diagnosen av sykdommen utført ved en vanlig visuell undersøkelse av en hudlege. Imidlertid er det i noen tilfeller papula ganske vanskelig å skille fra andre hudpatologier. I slike situasjoner foreskriver spesialister retninger for blodprøver, histologiske undersøkelser eller bakteriologisk inokulering av innsiden av vesiklene.

Papula er preget av følgende egenskaper:

 • tynt topplag;
 • tilstedeværelsen av fibroblaster;
 • nærvær av bindevev;
 • et stort antall blodårer.

Etter diagnosen blir prosedyrer tildelt for å fjerne feilen.

behandling

For å eliminere papulene forårsaket av blokkering av talgkjertlene, anbefaler leger:

 • Overvåk forsiktig hudhygiene.
 • Påfør kremer og geler for å bekjempe bakterier. Slike midler vil nærme seg: Baziron, Differin, Skinoren, Dalatsin. Den listede salven skal påføres to ganger om dagen bare en prikk på den berørte huden.
 • Smør pimples med jodløsning - dette vil bidra til å gjøre betennelsen mindre uttalt. Det er nødvendig å gjennomføre prosedyren tre ganger om dagen.
 • Ta vitaminer for å forbedre kroppens beskyttende funksjoner.
 • Drikk medisiner og injeksjoner, hvis legen din mener at ovennevnte betyr ineffektiv.

Hvis utslett forårsaket av andre grunner, anbefales det å ta følgende tiltak:

 • Hvis formasjonen har en viral natur, er det nødvendig å ty til kjemiske midler eller maskinvare metoder, for eksempel kryoterapi og laser koagulasjon.
 • I tilfelle av perlemorapeller hos menn, foretrekker spesialister kirurgisk inngrep, laserterapi og elektrokoagulasjon. Representanter av svakere kjønn kan smøre utslett med vitamin A og jojobaolje.
 • Hvis årsaken til utslett er all slags dermatose, ville den beste løsningen være en spesiell behandling av kompleks typen.
 • I nærvær av smittsomme sykdommer utfører legene forbedret terapi.

forebygging

Åpenbart, for å forhindre forekomsten av sykdommen er enklere enn å bekjempe den. I tilfelle av papiller gjelder denne regelen, for å unngå det, bør du ta vare på forebyggende tiltak på forhånd. Som enhver hud sykdom er papulen "redd" for kompetent og regelmessig hudpleie, så vel som rettidig behandling av tilknyttede sykdommer.

Det er under ingen omstendigheter tillatt å presse ut utslett, selv om de ser ut til å være vanlige pimples!

For å forhindre utseende av papiller, vil det også bidra til en sunn livsstil. Vi snakker om riktig ernæring, avvisning av dårlige vaner og regelmessig mosjon.

konklusjon

Når knuter eller kviser ser ut på huden eller slimhinner, som ved første øyekast ser ut til å være helt ufarlig, bør du ikke foretrekke selvbehandling. Utslettene kan ha forskjellig opprinnelse og signalere en rekke sykdommer. Bare en hudlege kan bestemme riktig diagnose og anbefale tilstrekkelig behandling.

Årsaker og typer av papulært utslett på huden

Huden er det største organet i menneskekroppen. Hennes tilstand kan direkte eller indirekte indikere problemer i kroppen. De vanligste forstyrrelsene manifesteres som rødhet, kløe eller utslett. En type sistnevnte er papulen.

Definisjon og klassifisering

En papule er en tett vekst på huden, innenfor hvilken det ikke er pus, blod eller sebum.

For hver person manifesterer seg seg på forskjellige måter, derfor i den medisinske litteraturen, er en klassifisering blitt vedtatt i henhold til følgende egenskaper:

 • farge;
 • form og størrelse;
 • dybde av skade;
 • lokalisering.

Avhengig av grunnen til at provoserte utseende av knuter, er de: blek og lys rosa, rød, brun, blå-violet. Den særegne er at når du presser, endrer neoplasmen sin farge til lettere. Dette skyldes det faktum at det har sitt eget nettverk av fartøy og trykker forskyver blod fra dem. Unntaket er brune papiller. De har sin karakteristiske farge på grunn av overdreven produksjon av mørkt pigment - melanin. I størrelse og form av utslett er:

 • Miliær (konisk). De representerer en utvekst i form av en avkortet kjegle med en diameter på 1-3 mm og en høyde på 1 mm.
 • Lentikulær (sfærisk). Denne form for knuter er som en ert eller linser, hvorav halvparten stikker ut over huden. Den gjennomsnittlige størrelsen er 5-7 mm.
 • Nummer (flat). Sorten fikk navnet på grunn av likheten med mynter. De er runde eller ovale klart definerte flekker med en diameter på mer enn 1 centimeter og en høyde på 1-2 mm.

Avhengig av hvilket lag av hud en papule dukket opp, er følgende typer skilt ut:

 • Overfladisk eller epidermal. Det forekommer i det øverste laget av huden - epidermis. Fysisk ubehag i form av kløe eller smerte bringer ikke eieren, men kan ødelegge stemningen på grunn av endringer i utseende. Papirets farge er rosa eller lysrød.
 • Cyst eller dermal papule. Vises i det nedre laget av huden - dermis. Det er et isolert hulrom med en størrelse på 3-5 mm, fylt med intercellulær væske eller infiltrere.
 • Dyp eller epidermo dermal. Påvirker alle lag i huden - fra overflaten til musklene. Ledsaget av smerte og kløe. Ofte, på slutten av behandlingen forblir små arr på henne. Farge - rød eller blå-violet.

Papiller vises på følgende hudområder:

 • møter det
 • kjønnsorganer,
 • resten av huden,
 • slimhinner i munnen og nesen.

Mekanismen for utseende og provokerende faktorer

Mekanismene for utseendet av papules er delt inn i 2 typer: ikke-smittsomme og smittsomme. Den første typen inkluderer knuter som har oppstått på stedet av hudporer. Når den sistnevnte lukkes, opphopes fettet og skaper en liten fettkapsel - en cyste. Over tid vokser det og brister. Innhold går inn i det ekstracellulære rommet, noe som forårsaker en respons fra immunsystemet i form av betennelse med den påfølgende dannelse av en knute. Årsakene til papules er:

 • poreforurensning: fysisk (smuss) eller biologisk (bakterier, sopp);
 • mekanisk effekt på cysten: blåser, forsøker å klemme ut naboklærene, gni gjenstander mot huden.
 • spiseforstyrrelse.

Infeksiøse papiller inkluderer hudpatologier - papillomvorter. De oppstår på grunn av human papillomavirus (HPV) aktivitet.

Det er også på tide å ikke klare det overflødige fettet som produseres av subkutane kjertlene. Dette forekommer vanligvis hos mennesker med hormonell ubalanse forårsaket av:

 • pubertet;
 • graviditet;
 • menopause;
 • endokrine sykdommer som diabetes mellitus, hypo- eller hypertyreose, Addisons sykdom.

Papule som symptom på sykdommen

Papules er et symptom på følgende sykdommer:

 • Flat versicolor. Manifisert i form av numular flekker av rosa, lilla eller lilla ovalformet på overflaten av ansikt og ben.
 • Syfilis. Utseendet til nodules indikerer at 9-10 uker har gått siden infeksjon, og sykdommen har gått inn i en sekundær form. Miljære, lentikulære og myntlignende neoplasmer forekommer tilfeldig på munnens hud og slimhinne. De kan forsvinne alene, men med hvert tilbakefall reduseres antallet og størrelsen øker.
 • Amyloidose. I denne sykdommen ser sfæriske papiller ut på ansikt, nakke, armhuler, inngrep og rundt anus. Med en liten mekanisk effekt blir de små subkutane blødninger.
 • Mikrobielt eksem. Nodler er symptomer på 2 former av denne sykdommen: numular og varicose. De vises på pasientens hender og føtter. Deres utseende er ledsaget av betennelse, hevelse, smerte.
 • Vulg eller vanlig psoriasis. En av manifestasjonene av sykdommen er papules av 3 typer. Deres størrelse kan nå 2 centimeter i diameter. Overflaten av formasjonene er en peeling grå film. Oftest er knutene plassert i hodebunnen, på innsiden av de store leddene (knær, albuer, skuldre, lyske).

Spesifikke former

Uvanlige varianter av papiller inkluderer:

 • Fibrøs. Det andre navnet er en melanocytisk nevus eller mol. Denne typen knuter vises på eller rundt nesens hud. Utdanning ser ut som en sfærisk brun papul på 0,5-1 cm. Hennes nærvær er ikke ledsaget av fysisk utilsiktethet.
 • Lichenoid. En av formene av allergisk utslett forårsaket av å ta medisiner. Manifisert i form av kegleformede og sfæriske knuter med blå eller lilla blomster. Det skjer i knærne på knærne, albuer, på nakken (fra ryggsiden), baken. De medfølgende symptomene er kløe og peeling.
 • Gottrona. Denne typen papule manifesteres i kronisk hud- og skjelettmuskulatur som kalles dermatomyositis. De vises på huden av phalangeal leddene (foldene av fingrene) på armer og ben, noe som fører til en reduksjon i mobiliteten. Nodler har utseendet på mørke røde eller lilla oval flekker 3-5 mm i diameter.
 • Pearl. Bak dette navnet ligger en uskadelig kuleaktig utbrudd av en karakteristisk perlefarge ved bunnen av penishodet. Denne patologien overføres ikke gjennom seksuell kontakt og er en hudpatologi av ukjent etiologi, det vil si årsakene til forekomsten er ukjent. Formentlig er dette et normalt fysiologisk fenomen som oppstår hos menn under puberteten. Nodler oppløses uavhengig av 25 år.
 • Mantoux reaksjon. Et annet navn for denne typen papule er tuberkulinprøven. Denne medisinske prosedyren utføres for å vurdere tilstedeværelsen av immunitet mot tuberkulose-forårsakende middel. Avhengig av papirstørrelsen er pasientens tilstand bestemt: diameteren er mindre enn 5 mm - alt er i orden; diameter 5-10 mm - økt risiko for infeksjon eller kontakt med en person med åpen form av sykdommen; diameter på 15 mm eller omdannelse til sår - syke.

Diagnose og behandling

Papirene diagnostiseres og behandles av en terapeut eller dermatolog. Prosedyren for å bestemme type sykdom er basert på undersøkelse og generelle blod- og urintester. For å klargjøre årsaken til utslett, kan legen ta seg til studiet av skrapinger fra overflaten av knutene.

Behandling av papulær utslett utføres ved 2 metoder - medisinsk og kirurgisk. Den første metoden er utformet for å kvitte seg med ikke-smittsomme papiller. For å gjøre dette, bruk følgende verktøy:

 • Anti-akne salver og geler: Dalacin, Baziron, Skinoren, Differin.
 • Jodnett eller flekkbehandling av utslett.
 • Multivitaminkomplekser (Vitrum, Alfabet) for å øke lokal immunitet.
 • Preparater beregnet for behandling av organene i det endokrine systemet.
 • Antibiotika for alvorlig utslett.

For å eliminere papules forårsaket av HPV-aktivitet, eller svulster i kjønnsorganene, tyder de på kirurgisk inngrep. Den inkluderer:

 • lokal kryoterapi;
 • laser og elektrisk koagulasjon.

Kryoterapi eller kald terapi er en prosedyre hvor det behandlede området avkjøles til -70 eller -125 ° C i 3 minutter. Dette fører til død av uønsket vekst. Fiberpapir, vorter, papillomer - kald terapi passer best for å eliminere disse hudfeilene. Behandlingsforløpet er vanligvis 10-15 prosedyrer.

Laser koagulasjon er utviklet for å fjerne perle papillomer. Før det starter, blir penisens hud bedøvet med Lidocaine eller Novocain. Etter det, med hjelp av en laser, blir nodlene "brent ut". Antall prosedyrer avhenger av antall formasjoner, men i mange tilfeller er en enkelt sesjon som varer i 30 minutter nok.

Elektrokoagulasjon ligner en laser en, bare i stedet for en laser bruker den en høyfrekvent strøm (20-25 kHz). På grunn av overfladisk effekt, er denne prosedyren nesten smertefri. En feil blir satt på ledningen av ledningen gjennom hvilken strøm som strømmer. Det skaper et høyfrekvent elektromagnetisk felt. Det, som en mikrobølgeovn, oppvarmer cellene inne i papullen til 50-80 ° C, noe som fører til døden, tørker og faller bort. Full gjenoppretting av huden etter at prosedyren skjer i en uke.

forebygging

Det er ingen spesielle regler for å forhindre papules utseende i medisinsk litteratur. Derfor anbefales det å følge grunnleggende tips som støtter kroppen sunt:

 • personlig hygiene;
 • Vanlige og varierte måltider;
 • spiller sport eller lading med mangel på fysisk aktivitet og intellektuelle spill med overskudd;
 • studien av psykologiske triks som en måte å lindre stressende stater på.

Eventuelle utslett på kroppen er ubehagelig. Først av alt er det forbundet med litt sykdom, og papulær utslett er ikke noe unntak. Men i mange tilfeller er dette bare en harmløs konsekvens av samspillet mellom de to systemene i kroppen vår.

Hvordan ser en papule ut på ansiktet: årsaker og behandling

Papiller og pustler i ansiktet er små lesjoner på huden som ser ut som knuter. Disse svulstene varierer hverandre ved at papulene, i motsetning til pustlene, ikke har purulent innhold inni. Papir kan forekomme på huden, uavhengig av kjønn og alder. De kan være en enkel kosmetisk defekt eller et symptom på en sykdom.

Generell beskrivelse og typer

Først av alt er det verdt å merke seg at 70% av befolkningen lider av humant papillomavirus. Dette viruset vil leve og ikke dukker opp før en person har blitt redusert immunitet, etter som viruset forårsaker betydelig skade og kan frata pasienten lykkelig, oppfylle liv, når kroppen vekster dukke opp. Og de første tegnene på tilstedeværelsen av dette viruset i menneskekroppen er papillomer og vorter. Hvis papillomer ikke blir behandlet, kan videre utvikling av sykdommen oppstå, samt spredning av disse vekstene gjennom hele kroppen.

Papiller kalles noen neoplasmer på huden, preget av liten størrelse, avrundet form og liten høyde over vevet. Slike seler kan forekomme i grupper, men kan også forekomme i en enkelt prøve.

Papuler er klassifisert etter flere kriterier.

Neoplasmstørrelse

Papirene kan variere avhengig av størrelse. Slike vekst er delt inn i:

 • Miliær. Neoplasmaene er kegleformede, ganske små i størrelse, som hirse. Kan være lokalisert i en sirkel eller en bue. Mest manifestert i hårsekkene. Slike vekst er ofte populært kalt "gåsebumper".
 • Lenticular. Utad, ligner disse papulene linser. Overvokstene er flate, avrundede. Oftest i diameter ikke overstige 5 mm.
 • Nummulyarnye. Avvik i ganske stor størrelse. I diameter kan de nå 2 cm. De dannes som et resultat av forening av små papiller eller dannes selvstendig. De fleste av disse papulene finnes på haken. Under veksten i hudens folder kan det bli utsatt for ulike skader, samt å miste topplaget. I slike situasjoner dannes sårende sår, som til slutt forvandles til sår.

Dybde på plassering

Papuler er også klassifisert etter dybden av deres plassering. De kan være:

 • Surface. De er flate vekst, hvis størrelse i diameter er ikke mer enn 5 mm. Neoplasmer av rød eller rosa farge. Ofte manifestert på grunn av brudd på funksjonaliteten til de øvre lagene av epidermis. Overfladiske papules forårsaker ikke smerte.
 • Deep. Disse vekstene dannes mellom lagene av dermis og epidermis. Kan være blåaktig eller rødaktig. Hvis du trykker på en slik papula, så føler du ubehagelige smertefulle opplevelser.
 • Cyster. Disse svulstene er betent kapsler. De dannes dersom hele infiltreringen ikke går ut. Når smittsomme sykdommer også er med i dette fenomenet, øker risikoen for hevelse og suppurasjon.

Naturen av manifestasjonen

Papulene er palpable. Av deres manifestasjon er disse neoplasmaene delt inn i bare to grupper:

 • Inflammatorisk. For slike papiller karakteriserende hevelse av nærmeste integument. Hvis du trykker på veksten, begynner huden å bli blek, men papulen forsvinner ikke. Parallelt er det lokal hypertermi. I slike tilfeller finner slike formasjoner seg selvstendig.
 • Noninflammatory. For slike vekst er det iboende ikke-ekspansjon av termiske lag, noe som ytterligere fører til deformering av huden og også har irreversible konsekvenser. Disse papillene trenger obligatorisk behandling.

Årsaker til papiller og symptomer

Papir på ansiktets hud er et ubehagelig fenomen som kan medføre mange ulemper. Når dette skjer, både fysisk og psykisk ubehag. Disse svulmene på huden nesten ikke gjemmer seg selv under et lag av sminke, og hjemmelagde oppskrifter for fjerning er helt ineffektive.

Anerkjenner dannelsen av papler ved den karakteristiske høyden av enkelte områder av huden, et stort antall fibrøst vev. Hvis sykdommen ikke er betennelsesdrivende, vil pasienten legge merke til fravær av smerte. Sentrene kan være forseglet, veldig hardt og ikke egnet til bevegelse.

Hvis en infeksjon går sammen med slike vekst, kan det oppstå ubehag. I dette tilfellet vises rød puffiness, og temperaturen på det syke området på huden vil begynne å skille seg fra det generelle. Jo mer tid vekstene kommer under ansiktets hud, desto mer blir de i størrelse. Derfor vil skaden forårsaket av deres tilstedeværelse øke, tilsvarende den tiden pasienten vil vente på.

Slike svulster på kroppen kan forekomme av ulike årsaker. Men den viktigste utløsningsfaktoren for dette fenomenet er tilstedeværelsen av mikrober. Ofte inkluderer slike mikrober stafylokokker, som forårsaker betennelse i vevet.

Også utviklingen av sykdommen kan forekomme under påvirkning av andre faktorer, som inkluderer følgende:

 • Hormonale lidelser i kroppen. Dette fenomenet skjer under påvirkning av alder-restrukturering av kroppen, ulike sykdommer eller emosjonell stress.
 • Dysfunksjon av talgkjertlene. Dette skjer på grunn av påvirkning av negative eksterne faktorer. Dette kan for eksempel omfatte økologisk miljø, samt kontakt med farlige stoffer. Denne prosessen kan også bli påvirket av avsetning av kolesterol i hudvevet.
 • Forstyrret funksjon av organene i mage-tarmkanalen. Dette skjer i sykdommer som påvirker metabolske prosesser i kroppen. Det kan også oppstå på grunn av feil ubalansert ernæring.
 • Anspent livsstil. Tilstedeværelsen av stress, utilstrekkelig psykologisk emosjonell hvile og nervøse sammenbrudd.

En person uten spesialopplæring kan ikke skille papiller fra vanlig akne. For å kunne korrekt diagnostisere og foreskrive behandling, må pasienten søke hjelp fra en spesialist. Selvterapi uten riktig diagnose kan bare bety betydelig komplikasjon av denne situasjonen.

Lokalisering av formasjoner på ansiktet

Østlige leger sier at noen neoplasmer på ansiktets hud snakker om abnormiteter i indre organer. Innenlandsk medisin finner også sunn fornuft i dette, og styres også av plasseringen av akne og papiller i pasientens diagnose.

Kvise på øyelokket kan snakke om mollusker, amyloidose, Kaposis sarkom, fibroma eller malignitet. Det er også en mulighet for tilstedeværelse av vorter, blepharitt, epithelial cyste i sebaceous kjertel.

Utdannelse på pannen på pannen kan snakke om hormonell svikt i menneskekroppen. Ofte forekommer de i pubertet, så vel som under graviditet hos kvinner. Slike formasjoner på pannen kan også snakke om brudd på metabolske prosesser i kroppen, funksjonsfeil i mage-tarmkanalen. En vanlig årsak til slike tumorer er infeksjon med herpes eller scabies.

Papir på kinnene snakker om en rekke sykdommer. Dette symptomet forekommer ofte med allergiske reaksjoner eller dermatitt. Papirer i dette området kan også foreslå en modningslag eller furunkel. Slike symptomer blir observert med vannkopper.

På haken dannes papler ganske sjelden, men det skjer fortsatt. Oftest manifestert som følge av akne. Dette symptomet kan indikere en blokkering av hudens sebaceous kanaler. Kinnområdet heller tykk hud, blir innholdet i kapselen, som er akkumulert subkutant fett kan ikke unnslippe til utsiden, så modnes på innsiden.

Neoplasmer på nesen snakker om en slik sykdom som basalcellekarsinom. Sykdommen har en tendens til komplikasjon, og det er derfor det krever umiddelbar diagnose og behandling.

Papir kan finnes over hele ansiktets hud, så vel som på hodebunnen. Av særlig bekymring for pasienter forårsaker vekst under øynene, i nasolabialfold. Det kan også være tetninger på nakken som indikerer ulike sykdommer. Ganske sjeldne papiller finnes på hodet.

Papules på hælene kalles piezogenic.

Sykdomsbehandlingsmetoder

Når papiller dannes på ansiktet, bør behandlingen ta hensyn til grunnårsaken til dette symptomet. Hvis vi bare behandler de eksterne manifestasjonene, uten å fordype seg i selve essensen av sykdommen, så kan alle symptomene i det nærmeste komme tilbake til det fulle.

I dette tilfellet bør du søke hjelp fra en spesialist. Kun en lege kan på en tilstrekkelig måte vurdere omfanget av lesjonen, hvorefter det på grunnlag av laboratorie og klinisk forskning gjør den riktige diagnosen.

Avhengig av utdanningsform, bredden av vekst og dybden av forekomsten må behandlingsmetoder velges individuelt. Med en liten lesjon av huden vil det kun kreves lokal behandling ved hjelp av spesielle antiinflammatoriske legemidler.

Hvis vekstene allerede er brede, når papulene på haken går i nakken, er det nødvendig med intravenøs administrering av medisiner. Hvis utslett er en vanlig akne, foreskrives pasienten antiseptiske lotioner, multivitamininntak og antibakterielle kremer. Det er også mulighet for at UV-oppvarmingsprosedyren kreves.

Det er strengt forbudt å behandle papiller på kinnene, haken eller pannen. Å gjøre selvmedisinering uten tidligere diagnose hjemme er et ekstremt farlig yrke for menneskekroppen. Dette gjelder spesielt for behandling av barn. Hudgaller kan oppstå på grunn av ulike sykdommer, og med uavhengige helbredende forsøk kan du sette din egen helse i fare. Før du fjerner papulene på huden, må du bestå en serie tester for å identifisere hovedårsaken til dannelsen.

Etter det kan pasienten selv, på anbefaling av en spesialist, kjøpe det nødvendige stoffet, veiledet av instruksjonene, og utføre terapi for seg selv og barn hjemme. Pasientens eksperter anbefaler bruk av jod eller Baziron. Men dette er bare relevant i tilfeller av ikke-alvorlige brudd.

Betydningen av forebyggende normer

For å beskytte deg mot et slikt fenomen må du alltid ta helsen din på alvor. Mangel på dårlige vaner, riktig ernæring og hygiene i din egen kropp er de viktigste faktorene som påvirker immunforsvarets styrke. Vi må regelmessig vaske. Dette fjerner alt overflødig fett fra huden, og forhindrer sannsynligheten for blokkering. Det er også nødvendig å ta tilstrekkelig mengde sporstoffer og vitaminer, spesielt jern, vitamin B, vitamin C, kalsium, kalium og mange andre. Bare med et normalt kosthold, kan menneskekroppen takle alle eksisterende vanskeligheter og gjenopprette seg raskt etter ulike sykdommer.

Folk rettsmidler i behandlingen av papules, leger anser ineffektive. Men mange bruker dem. Uten oppskrifter av tradisjonell medisin, bruker de hovedsakelig produkter laget av følgende ingredienser:

Imidlertid bør terapi alltid samordnes med en spesialist.

Papules på ansiktet er ikke bare et kosmetisk problem, de trenger en obligatorisk diagnose, da de kan indikere tilstedeværelsen av vanskelige sykdommer i kroppen. Hvis det oppdages et slikt symptom, er det nødvendig å besøke en spesialist snart.

Flere Artikler Om Typer Acne