Forrige artikkel: Big pimple

Neste artikkel: Pimple på nesen

Akne på kjønnsorganene vises ofte hos ungdomsbarn.

I dette tilfellet er utslett ikke farlig, passere uavhengig etter normalisering av hormonnivåer.

Men hvis de betente eller purulente elementene finnes hos voksne menn eller kvinner, bør du ikke la dem være uten tilsyn.

 • All informasjon på dette nettstedet er kun til informasjonsformål og er IKKE en manual for handling!
 • Bare doktoren kan levere den eksakte DIAGNOSEN!
 • Vi oppfordrer deg til ikke å gjøre selvhelbredende, men å registrere deg hos en spesialist!
 • Helse til deg og din familie!

Tross alt kan de være et symptom på en alvorlig sykdom som må behandles.

La oss finne ut hva akne er på intime steder, finn ut årsakene og metodene for kampen.

Hva er

De fleste eruptjoner er av samme natur som juvenile komedoner.

Disse er ekskretjonskanalene i sebaceous glands, som er blokkert av sebum. De finnes i rød, hvit eller grå.

En særegen egenskap er utseendet på hodet på toppen av tuberkulvet.

Når du trykker på en moden pimple, kommer purulent innhold lett til overflaten.

hvit

Hvite baller på ytre kjønnsorganer er talgkjertler forstørret i størrelse.

På kjønnsorganene er de mer merkbare enn i andre deler av kroppen. Og alt fordi det er en tynnere hud. De er enkle å finne på mannlige organer og rundt labia hos kvinner. Hvis dekslene er litt strukket, virker de hvite støtene mer intense.

Foto: Fordyce granulat på penis

På penis kalles lignende formasjoner Fordyde-granulat.

De er ikke patologiske, derfor trenger de ikke terapi.

I tilfelle ubehag og estetiske formål, kan de fjernes ved hjelp av en laser- eller kryptestruksjonsmetode.

subkutan

Tette, store hvite papiller er subkutane fettcyster.

Foto: Subkutane fettcyster på pungen

Neoplasmer av godartet natur forårsaker ikke ubehag. Men fra friksjon, klemme klær, kan de øke i størrelse, betent. Derfor er det bedre å fjerne dem.

Moderne metoder gir deg muligheten til å kvitte seg med dem på bare noen få minutter.

Hårpærer kan øke - dette er furunkulose.

I midten av en stor svulst er det en svart prikk.

Foto: Betennelse i hårsekkene

Det er sett at innholdet i en slik pimple er fylt med pus. Hvis en abscess har dannet seg under huden, er det fare for sepsis.

Inflammasjon av Bartholin-kjertelen, som ligger nær skjeden, behandles på sykehuset.

Store forseglinger åpnes, hulrommet er sanitert, lokale eller systemiske antibiotika kreves.

rød

Røde kviser er et resultat av irritasjon, betennelse eller en type akne.

Årsaken kan være både hormonelle forstyrrelser og ulike infeksjoner.

forkjølelse

Kaldt utslett oppstår fra hypotermi.

Og etter at bakteriene kommer inn i hulrommet, observeres suppuration. I særlig alvorlige tilfeller fører de til blodforgiftning.

vassen

Foto: Vannutslett

Vannelementer er et tegn på virussykdom.

Enlig pimple på labia minora indikerer en reduksjon i immunitet.

Video: "Genital Herpes"

Årsaker til akne på kjønnsorganene

Den vanligste årsaken til utslett på kvinnelige og mannlige kjønnsorganer er at ikke følger hygienevilkårene.

Men det er andre negative faktorer:

 • hormonforstyrrelser (i en tenåring, i en jente i menstruasjonssyklusen, hos voksne kvinner under graviditet og overgangsalder);
 • utbredelsen i kosten av fete, krydrede, søte retter;
 • allergi (til narkotika, mat, syntetisk, vaskepulver);
 • klemme for stramt undertøy, jeans (tykke stoffer hindrer oksygenutveksling av huden og fordampning av svette);

Foto: utslett kan skyldes unormale epilater.

 • akne på kjønnsorganene - resultatet av mikrotraumas etter feil hårfjerning eller barbering;
 • overoppheting eller overkjøling;
 • skade på slimhinnen i vagina under samleie eller bruk av hygieniske tamponger.

sykdom

Før du tenker på hva du skal gjøre hvis utslett hopper ut i det intime området, er det viktig å utelukke mulige sykdommer:

 • human papillomavirus (HPV) infeksjon. Neoplasmer på huden eller slimhinner (i vagina, i urinrøret) er myke, langstrakte, lik vorter. Disse er kjønnsvorter, hvor fare er for å bli degenerasjon i en ondartet svulst. De regnes som hovedårsaken til livmorhalskreft. Omtrent 60% av den totale voksenbefolkningen på planeten er bærere. Når immuniteten svekkes, aktiveres patogenet og styrker epitelceller til patologisk vekst. Sykdommen er uhelbredelig, men det er mulig å oppnå stabil remisjon, underlagt kirurgisk fjerning av papillomer;
 • syfilis. Hard chancre (smertefri sår) vises på kjønnsorganene og i nærheten av anusen, vanligvis på stedet der spiroketen, sykdomsfremkallende middel, penetrerte. Infeksjon oppstår etter seksuell kontakt med en syke person. Inkubasjonsperioden varer opptil 4 uker;
 • bløtdyr contagiosum er en virussykdom kjennetegnet av rosa eller hvit akne på ulike deler av kroppen. Elementer avrundet med konkave utsparinger i midten. Når det trykkes, kommer det hvite ostemasseinnholdet ut. Kroppen er i stand til å takle infeksjonen på egenhånd, men det er nødvendig å forbedre immuniteten;
 • herpes. Mer enn 90% av mennesker på jorden er skjulte bærere av herpes simplex. Viruset holdes fast av immunsystemet, og når det blir svekket, aktiveres det. Utslett er liten, boblende, inneholder en overskyet væske inni. Etter at søvnet hennes har dannet sår. Lesionsstedet er kløende og blir da smertefullt. Hvis utslett har kommet ut i graviditetens siste trimester, er en keisersnitt indisert for kvinnen;
 • trost. Med avitaminose, etter å ha tatt antibiotika, er influensa, hypotermi, mikrofloraen i slimhinnene i kjønnsorganene forstyrret. Sopp av Candida-slægten begynner å formere seg aktivt. Store røde pimples dukker opp, dekket med hvitt patina. Prosessen er ledsaget av brenning og kløe. På vasken kan du se rikelig ostemasse utslipp;
 • pubic lice. Infeksjon med parasitter oppstår under samleie. Røde papiller bidrar uutholdelig kløende. Det er lett å se på insektegg på håret;
 • dermatitt. En allergisk reaksjon oppstår på syntetisk sengetøy, vaskemidler til dusjer og bad, omsorgsmedisiner, latex og smøremidler. Årsaken kan gjemme seg i feil diett. Det er viktig å oppdage irriterende og nøytralisere.

Utslett på kjønnsorganene

Et utslett på kjønnsorganene eller utseendet på acne på kjønnsorganene er alltid forbundet med forekomst av infeksjoner i kroppen, mindre ofte kan fysiologiske abnormiteter gi en slik effekt. Huden på kjønnsorganene og i nærheten av den er som regel jevn og har ikke utslett eller irritasjon, om noen, dette er et brudd. I begge tilfeller er det verdt å spørre om hjelp fra en hudlege, noen ganger er dette problemet løst ved bare å foreskrive salver.

De viktigste utslettene inkluderer:

 • alder flekker - har en mørk farge, tydelig synlig på lys hud;
 • depigmented flekker er lyse i fargen, ligner moden akne;
 • vaskulære flekker er mest merkbare i deres rosa eller mørk rød farge.

De viktigste tegn på utslett

Enkel acne på kjønnsorganene kan manifestere seg på forskjellige måter, de har utseende på knuter, blærer, særegne tuberkler og jevne vorter. Som regel stikker de alltid på utsiden av huden, men kan være dyp.

Bubblende abscesser rager ut på huden, deres tetthet er vanligvis flytende. Fargen er overskyet eller gjennomsiktig, det kan være blodfarger, det er pus inni dem, og hvis de klemmes ut, bør du behandle huden med alkohol.

Ulcerativ erosjon forblir etter ekstruderte sår, deres dybde når det subkutane laget. Men hvis den blir ubehandlet, kan infeksjonen trenge inn i musklene og beinene.

Ved helbredelse av spesielle sår, dannes skur eller skorpe. Til slutt, den dvelende skorpe har utseende på et arr, slik et arr synlig strammer huden, etterlater en rosa flekk som til slutt kan forsvinne.

Utslett er delt inn i:

 • blisters er urtikans;
 • makulezy - spotty;
 • papulær - nodulær;
 • verrucous - vorter;
 • pustler - pustulær.

Utslett kan være monoform og polyformal. Den førstnevnte inneholder bare en type utslett, sistnevnte kan inkludere to eller flere typer, som hver er tydelig synlig.

Er det noen ufarlige utslett på intime steder?

På menn, rundt glans penis kan danne en slags papules som er fargen på nacre. Utdanningen deres påvirker ikke helsen og smitter ikke andre ved kontakt. Vanligvis blir tuberkulene dannet i alderen 15 til 30 år, de er ikke så store og ikke plager. Deres farge er hvit, hovedårsaken til forekomsten ligger i de overgrodde epitelkjertlene. Androgener er spesielt aktive i pubertet og kan forårsake slike feil, papules trenger ikke behandling. Hvis det er et ønske, er det mulig å fjerne feilene ved hjelp av laserterapi, men det er en sjanse for at de over tid vil danne seg igjen.

Den epidermale cysten er fylt med rester fra stratum corneum og den oljeaktige blandingen av huden. Det forekommer oftere hos ungdom hvis hud begynner å forandre seg og blir dekket av ungdoms akne. Slike utslett på kjønnsorganene er mer ansett som en kosmetisk defekt enn en sykdom, hvis de ikke begynner å plage.

Mest sannsynlig vises et utslett på labia majora hos kvinner, og hos menn på skrotum. Vanligvis dannelsen av små og lett å klemme når presset, noe som er bedre å ikke gjøre. I noen tilfeller kan det oppstå komplikasjoner og til og med betennelse. Pimples blir smertefulle og danner etter seg særegne sår, hvor huden rødmer seg.

Hos friske kvinner i begynnelsen av skjeden kan det forekomme små kviser - mikropillomatose. Ikke mer enn 5% av kvinnene møter det, det bærer ikke fare og er mer relatert til en kosmetologisk feil. Du kan identifisere små og myke, spesielle kviser, som ligger tett til hverandre og i store mengder. Har en rosa farge eller kjøtt, er mer vanlig i regionen av labia minora. Denne formasjonen indikerer hormonelle lidelser.

Utslett i nærvær av kjønnsinfeksjoner og sykdommer

Candida vulvovaginitt manifesteres av betennelse i perineal eller vaginalområdet. Infeksjon er forbundet med en gjærsvin av slekten Candida. De første skiltene er små flekker med rød farge, og de får hvit scurf over tid. Candidiasis er mest merkbar når kløe og det er en merkelig utslipp av sur lukt, smerte under samleie, økt kløe under søvn og etter en dusj med varmt vann. Komplikasjoner vises når en brennende følelse føltes etter urinering, hevelse av perineum eller rødhet kan oppstå. Vaginal utslipp blir tykk og ujevn, skorpe eller sprekker i perineum dannes.

Hos menn, denne typen betennelse på hodet på penis kalles candidal balanoposthitis. Den manifesterer seg i forskjellige størrelser og former, men det kan bestemmes av følgende funksjoner:

 • Det mest palpable er kløe og svakt brennende;
 • utseendet på plakk ostformet;
 • det er en merkelig sur lukt.

Infeksjon med hode lus er en indikasjon på en pubic pediculosis, sannsynligvis infisert med det under samleie. Det vises ikke umiddelbart, symptomene kan vises etter 2 uker eller en måned senere. Kløe er mest merkbar, hvorpå mellomstore flekker med blå farge dannes. Kløen er intensivert og hårene er synlige, slike steder på puben kan bli funnet i nærheten av stedet der håret er dannet.

Molluscum contagiosum manifesterer seg på følgende måte:

 • knuter vises som enkelt eller i grupper;
 • overflaten er fri for bulger og har en rosa farge;
 • Hvis du trykker på - hvitt stoff slippes, er smerten ikke følt;
 • kan være skam, penis, labia, anusens omkrets, og til og med magen.

Etter 2-4 måneder fra begynnelsen av infeksjon med treponema, kan sekundær syfilis manifestere seg. Sykdommen forårsaker periodisk utslett eller manifesterer seg ikke i det hele tatt i flere år. Definert av følgende funksjoner:

 • utslett av røde flekker eller vorter;
 • lymfeknuter er forstørret.

På stedet der infeksjonen manifesterer seg, kan det være endringer i indre organer. Utslippet bryter som regel ikke med scabies eller smerte. Oftest vises tette fremspring av røde på sider eller underliv. Etter behandling eller forsvinning forblir arr ikke, så vel som sel.

Hvis nodulære formasjoner forekommer under sekundær tilbakevendende syfilis, hvis overflate er glatt og glanset, indikerer symptomene papulære syfilider. Disse formasjonene begynner etter hvert å tørke ut og vikle kantene i en slags krage. Dette skyldes peeling av knuter, men bare i tilfelle syfilis. Slike papulære formasjoner vises ofte direkte på kjønnsorganene, mindre ofte i nærheten av anus, på føttene eller på palmer. Hvis slike formasjoner dukker opp på foten, blir de lett forvekslet med enkle blærer. Tegn som du nøyaktig kan bestemme syfilider for:

 • kornet har formen av en liten pute;
 • kornets farge er mer gul;
 • når presset, kornet ikke brister:
 • syfilider har en lignende form, men peeling former rundt dem;
 • syfilider er lilla eller røde.

Hvis du ikke er sikker, klem deretter ut en av formasjonene: en klar væske kommer ut av kornet, og huden vil helbrede raskt.

Enkle vorter kan lett forveksles med kondyloma, men du må vite forskjellen:

 • condylomas smelter ofte sammen med hverandre;
 • condyloma selv har et gråtende utseende:
 • hvit plakett;
 • høy tetthet og vanskelig å ekstrudere;
 • vises vanligvis nær anus.

Condylomer ser ut til å indikere sekundær syfilis, det er en av de første symptomene.

Allergisk utslett i intime steder

Allergier kan være forårsaket av følgende irriterende stoffer:

 • kondom smøring;
 • intim salve eller suppositorier;
 • kontakt med latex eller legeringer med innholdet.

Hvis det oppstår en allergi, er det nødvendig å bestemme irriterende. En allergisk reaksjon oppstår på alle forskjellige måter, og allergenet selv introduserer en liten andel. Noen nyser og redder øynene, og noen kan få anafylaktisk sjokk.

Kontakt balonopostitt er preget av hevelse, kløe, brennende følelse og betennelse i form av rødhet. Den farligste komplikasjonen er i hevelsen i forhuden, siden phimosis kan forekomme. Når et allergen påvirker lyskeområdet, vil det bli utslett på skrotet eller i lysken, ledsaget av kløe. Når blærer dannes på huden, er nekrose synlig i det øvre laget av huden og huden begynner å eksfolieres, noe som betyr at sykdommen er blitt alvorlig.

I STD-er, er urinritt og smittsomme sykdommer forskjellig fra urinrør hos kontaktpersoner fordi symptomene deres går veldig raskt. Etter opphør av kontakt med allergenet, spesielt antiseptisk, gir bivirkningene ingen spor og kan ikke manifestere seg til neste kontakt.

Vulvaginittpinne vises ofte hvis du bruker kremer, suppositorier og tabletter til intime steder som er nødvendige for å forhindre graviditet eller behandle infeksjoner. Hvis du er allergisk mot rusmidler som brukes i slike produkter, bør du unngå bruk. Hvis det er alvorlig kløe, hvit blomst eller irritasjon i applikasjonsområdet, kan dette tyde på vulvar candida.

Hvis kjønnsorganene er rødmet og engstelig for kløe, er disse de første symptomene på erytem fast. Huden sprekker formen på nettverket, akne er sett godt. Hvis sykdommen er forårsaket av å ta medisiner, for eksempel, sulfomilamidmedikamenter, så etter å ha stoppet, forsvinner symptomene i en halvmåne.

Når rødhet eller irritasjon av huden på kjønnsorganene oppstår etter eller under samleie, indikerer det etterkroitalallergi. Hovedårsaken til paret blir utsatt under sex. Hvis det er en brennende følelse og rødhet under samleie, må du grundig vaske kjønnsorganene med vann og helst med en intim gel. Slike feil er ikke farlig, men kan forårsake mye problemer, så du må konsultere en lege for å få hjelp.

Sykdommer, symptomer på hvilke utslett på kjønnsorganer

En enkel hudmide kan også bosette seg i kjønnsområdet, oftest forårsaker det skabb. Hovedsymptomen er kløe, godt merkbar om natten, selv gjennom tynne undertøy. Du kan kontrollere tilstedeværelsen av et kryss i hjemmet: det er nok å bruke jod til irritasjonsstedene. Hvis det er merkelige striper, indikerer de bevegelsen av krysset. Du kan trekke den ut med spesielle salver.

Utseendet til en sopp i lysken antyder en inguinal atlet, det kan vises på kjønnsorganene. Ofte kan man finne på brettene i nærheten av baken eller i nærheten av anusen, hos menn - på skrotet, og for kvinner er utseendet under brystet eller underlivet mest sannsynlig. Du kan bestemme sykdommen ved hjelp av følgende funksjoner:

 • rosa flekker dannes;
 • flekker får et mer bølget utseende;
 • erosjon begynner å danne rundt flekker;
 • Huden får en hvit farge i hjertet.

Med høy luftfuktighet og høy temperatur blir kløen sterkere.

Dermatose er indikativ for psoriasis, det er vanligvis tilskrives arvelige sykdommer og bæreren ikke smitter andre. Hudfeil kan være harmløs til en forverring oppstår, noe som kan skyldes noen irriterende faktorer. Ofte oppstår dette ved endring av kosthold, skarp temperaturfall eller påvirkning av narkotika. Papirene kan ikke brytes i opptil en måned, etterpå slår utslaget videre. Utsatt karakteristisk for psoriasis har følgende symptomer:

 • oftest dannet i leddene: knær, albuer, pubis, armhuler og til og med på hodet;
 • formasjoner har en lys rød eller rosa farge;
 • Hvis skrapet av, er utslippet blodig og flytende.

Under psoriasis, hvis en sopp har dannet, kan effekten øke. På føttene eller under neglene sprer svampen seg veldig aktivt. Hvis svampen ikke blir behandlet, kan fotlesjoner gjøre bevegelsen svært vanskelig. Symptomer som ligner psoriasis kan forveksles med andre infeksjoner, før du tar noen stoffer, er det bedre å konsultere en lege.

De fleste har normalt inaktive herpes, det er helt ufarlig før det oppstår et stimulus. De kan være stress, hypotermi, lang forkjølelse eller et brudd på fordøyelsesprosessen. Herpes på kjønnsorganene kan ikke manifestere seg i mange år og begynner å spre seg aktivt etter seksuelle handlinger. Hos kvinner er det mer uttalt på klitoris eller labia. Hos menn kan den bli funnet på forhuden eller dens indre side. Formasjoner ser ut som bobler og sprer seg massivt. Hvis en boble klemmes ut, vil det oppstå en klar væske, om noen dager vil boblen fylle opp igjen og kan ha en blodig farge. Du bør ikke klemme boblene, de tjener som et beskyttende lag for huden. Åpne sår på boblingsstedet kan gi enda mer betennelse.

I tilfelle når utslett på kjønnsorganene i lang tid ikke går og begynner å plage, bør du umiddelbart konsultere en lege. Følgende faktorer vil bidra til å identifisere komplikasjonen:

 • kløe verre spesielt om natten;
 • det var hevelse på kjønnsorganene;
 • utslettene gikk ikke bort etter noen uker;
 • sår ikke helbrede lenge;
 • betennelse dukket opp etter eller under samleie
 • lymfeknuter hevelse;
 • bunnen av sårene stramt.

Hvis utslett på kjønnsorganene og i det intime området ikke blir behandlet i tide, kan betennelse ikke bare gi trøst, men også helsekomplikasjoner.

Utslett på kjønnsorganene: årsaker hos kvinner og menn

Utslett på kjønnsorganene er ofte assosiert med infeksjon, men noen ganger oppstår kjønnsutslett med små fysiologiske abnormiteter og er ikke en sykdom. Når skal jeg kontakte en hudlege, og når ikke å bekymre deg? Normal hud i kjønnsområdet bør ha en flat overflate, fargen varierer fra solid til brunaktig. Lyspigmenteringsformer i området av inguinalfoldene, ganske sterke hos menn på skrotens hud.

Eventuelle formasjoner som stiger over huden eller avviger fra det i fargen, regnes som utslett.

De viktigste elementene i utslett

  Steder: Ikke stige over nivået på normal hud. Hvite depigmenterte flekker, mørkbrune og til og med svartpigmenterte flekker, rosa og rød - vaskulær.

Bilde: Vanlige typer hudutslett

Hillocks, knuter, vorter, blærer: avrundede formasjoner, som ofte bare kalles "akne". Det er uregelmessige former som alltid stikker ut over huden. Innvendig er det ikke hulrom, overflaten er glatt eller ikke (vorter).

 • Bobler, pustler: Stiger over huden, det er et hulrom. Innholdet i boblene er serøst (klart eller lettskyet væske) eller hemorragisk (blodig væske), pustlene er fylt med pus.
 • Erosjoner og sår: dannet etter vesikler og pustler. Erosjoner påvirker de overfladiske lagene i huden, sår når det subkutane vevet og dypere til musklene og til og med bein.
 • Skorp og skur oppstår under helbredelsen av erosjoner og sår. Resultatet av scab er keloid arr, som fører til huden og fører til deformasjoner. På skorpenes plass faller det rosa stedet først, med tiden kan det forsvinne uten spor.
 • Ifølge elementene kalles utslaget spottet (makula), nodulært (papulært), vasset (verrucous), urtikarnoy (blister), pustulært (pustulært). Hvis elementene er ensartede, for eksempel bare punkter eller bare pustler, er lesjoner definert som monomorfe. En polymorf utslag er en "blanding" av flere elementer som er synlige på huden samtidig.

  Hvilke typer utslett betraktes som varianter av normen?

  På bildet: pearly papules

  Pearly papules eller "pearl bumps" plassert rundt glans penis, har ingen effekt på menns helse. Vises hos menn 15-30 år. Papirene er små, størrelsen på hirse korn, glatt, ikke vondt og kløe, absolutt ikke smittsom. Eksternt, de ligner perler med en matt-hvit overflate, derav det romantiske navnet. Årsaken er veksten av epitelet av kjertlene i penishodet under påvirkning av androgener under puberteten (puberteten). Tilstanden krever ikke behandling, det eneste problemet er en betinget kosmetisk defekt. Om ønskelig kan du bli kvitt dem: kryoterapi, laser og elektrokoagulering brukes til å fjerne papiller. Etter behandling kan pearl papules komme igjen.

  Epidermal cyster er hulrom som er fylt med en blanding av talg og rester av cellene i stratum corneum. Observeres hos unge og middelaldrende mennesker, med ukomplisert kurs, anses de som en kosmetisk defekt. Hyppig lokalisering hos menn - skrotum, hos kvinner - stor labia. Utseendet til cyster er forbundet med ledsagende vanlig akne og seboré, som oppstår når hyperfunksjonen i sebaceous kjertlene.

  På bildet: epidermale cyster i den intime sone hos menn og kvinner

  Utvendig er bildet ikke spesielt attraktivt: overflaten av huden er humpete, synlige knuter og støt, hvis dimensjoner spenner fra 0,5 cm til 5 cm i diameter. Cystens vegger er tynne, lett skadet og åpnet, noe som tyder på en tykk, gråaktig hvit, med en ubehagelig rancid luktinnhold. Komplikasjoner: irritasjon og betennelse i de dype lagene i huden - rødhet, cysten øker og blir vondt; cyster som er plassert på pungen kan tykke til kalsifisering. Ukompliserte små cyster berører ikke, kompliserte dem fjerner og utfører lokal behandling.

  Mikropapillomatose av vagina (vulva) er påvist i 1-5% av perfekt friske kvinner. Ikke smittsom, gir ikke komplikasjoner, det anses bare en kosmetisk defekt. Symptomer: Aknelignende små flere papillomer, myke til berøring, hudfarge eller rosa. Oftere sett i labia minora og på bakre kommisjon, mindre ofte på labia majora. Monomorfe og bestilte utbrudd danner rader. Utseendet på papillomatose av vulva forklares av hormonforstyrrelser, men i noen tilfeller oppdages papillomer ved DNA-diagnostikk.

  Utslett med STDs

  Candida vulvovaginitt - betennelse i skjeden og perineum forårsaket av gjær (genus candida). Ved infeksjon oppstår rødlige flekker først, da de er dekket med hvit scurf. Symptomatologi av candidiasis kombinerer kløe, osteaktig utslipp med en sur lukt og smerte under samleie. Kløe er verre etter en varm dusj, etter coitus og under søvn. Den brennende følelsen forbundet med mikkering (urinering) oppstår med oppadgående infeksjon i urinrøret. For en komplisert vulvovaginitt, rødhet og hevelse i perineum, er dannelsen av smertefulle sprekker og skorper typisk; vaginal utslipp blir ujevn (krummende) og tykk.

  Candida balanoposthitis er en betennelse i glanspenis og forhuden. symptomer:

  • Røde flekker av forskjellige former og størrelser, tydelig avgrenset fra sunn hud;
  • Rich cheesy scurf;
  • Kløe og brenning;
  • Karakteristisk syrlig lukt.

  Foto: Candida betennelse i glanspenis (balanopostitt) hos menn.

  Pubic pediculosis - infeksjon med lus, oppstår ofte under seksuell kontakt. Inkubasjonsperiode fra 2 uker til en måned, kløe oppstår først fra symptomene. Den pubic huden klør mye, det er synlige spor av kammer med blodige skorper. En liten flekkutslett er karakteristisk: Blåete flekker er synlige på puben, som ligger rundt munnene på hårsekkene.

  utslett med molluscum contagiosum

  Molluscum contagiosum: Enkelt eller flere noduler, form - rund, størrelse 2-10 mm, farge rosa, overflate jevn med en depresjon i midten. Smertefritt, med trykk vises hvit utslipp. Ofte plassert på magen og pubis, på penis, labia majora, rundt anus. Med en typisk form er knutene tett sammen, og utslett over hele kroppen er karakteristisk for generalisert form. Hos HIV-infiserte pasienter oppstår en komplisert form med rødhet og ømhet, og deretter suppurering av nodulene. Dessuten blir nasolabialt trekant og hake favoritt lokalisering av smittsomme bløtdyr av HIV.

  Sekundær syfilis. Denne kliniske perioden begynner etter 2-4 måneder. treponemes etter infeksjon og kan vare i flere år, med vekslende syphilitic utslett og asymptomatisk sykdom.

  1. Roseol (røde flekker) og papler, samt vegetativ form - vorter (brede vorter);
  2. Vanlige hovne lymfeknuter;
  3. På infeksjonsstedet - endringer i indre organer.

  Rosolittiske syfilider i sekundær syfilis gjør ikke vondt, ikke klø. Elementer av utslett er runde og tette, mørkrøde, med klare kanter, ikke fusjonere med hverandre. Utslett forsvinner uten ardannelse eller atrofi. Roseola lokalisert ofte på magen og sideflatene på kroppen.

  Papulær syfilis forekommer i sekundær tilbakevendende syfilis. Synlig som avrundede knuter med en jevn og skinnende overflate, som deretter begynner å skrelle av. Resultatet er en typisk "krage" av flakene rundt periferien av papulen: Dette symptomet er bare observert i syfilis. Papulær syfilis er oftere dannet på kjønnsorganene, såler og palmer, rundt anuset. På føttene er syfilider ofte forvirret med calluses, men det er forskjeller i farge (calluses er gulaktige, plantar-syfilider er rødviolett) og overflatestruktur (det er ingen peeling rundt kornene).

  Bred vorter er som vorter, vokser raskt og går sammen med hverandre. Basen av vorter er tett, som er huden rundt, og overflaten gråter, med et hvitt belegg. Hyppig lokalisering - perianal region og anus; ofte utbredt vorter blir det eneste symptomet på sekundær syfilis.

  Allergisk utslett

  Kjønnsallergi i form av spotted lesjoner er en reaksjon på kontakt allergener: latex og kondomer impregnering, doseringsformer for aktuell bruk (stearinlys, salver); hos kvinner er tilfeller av semenallergi beskrevet.

  Det er viktig å raskt skille mellom kjønnsallergi og andre sykdommer, siden Allergiske reaksjoner kan forekomme både i relativt rolig "slow" og "hot" scenario - med utvikling av anafylaktisk sjokk. Støt er preget av en ekstrem nedgang i blodtrykket, noe som er livstruende.

  Kontakt balanopostitt manifesterer seg som lokal rødhet og hevelse, kløe og brenning. En farlig komplikasjon er preputial ødem (forhuden), som fører til phimosis. Hvis allergenet påvirker perinealområdet, kan kløende utslett forekomme i lysken og på skrotets hud. Den alvorlige formen for kontakt balanopostitt er nekrose av de øvre lagene i huden eller epidermal nekrolyse, hvor blærer dannes og epidermiene exfolierer.

  Kontakt urethritis adskiller seg fra infeksiøs og uretitt i STDs ved at alle symptomene forsvinner raskt dersom kontakt med allergenet avbrytes. Det viser seg ofte at sykdommen begynte etter instillasjoner med antiseptika, som brukes til rask forebygging av STDs.

  Kontakt vulvovaginitt er assosiert med bruk av vaginale doseringsformer (tabletter, suppositorier eller kremer) for behandling av infeksjoner eller forebygging av graviditet. Hvis du har en tendens til allergiske reaksjoner, så prøv å unngå å bruke produkter som inkluderer jod eller nonoksyl-9: disse stoffene forårsaker ofte kontaktdermatitt. Allergisk vulvovaginitt er ofte kombinert med vagina og vagina, manifestert av lokal rødhet og kløe, hvit blomst med en sur lukt.

  Fast erytem: rødhet og kløe i kjønnsområdet. En lesjon med klare grenser, et maske av sprekker dannes på hudoverflaten. Erytem vedvarer i lang tid, ofte forbundet med inntak av sulfonylamid-legemidler; etter at avskaffelsen av narkotika forsvinner innen noen få uker.

  Postokitalallergi - reaksjon av hud og slimhinner i kjønnsområdet som oppstår etter samleie. Det forekommer hos menn i form av allergisk balanopostittitt (årsaken er syre som er produsert i vagina), hos kvinner er det vulvovaginitt (en reaksjon på utladningen av prostata). Tegn: i noen minutter eller timer er det en skarp rødhet, det er en brennende følelse og alvorlig kløe. Sikker tilstand, men hyggelig nok. Derfor, hvis du opplever lignende symptomer, bør du umiddelbart ta en dusj, helst ved hjelp av en intim gel, for å vaske av og nøytralisere allergener.

  Andre sykdommer som oppstår ved hudutslett

  Chestoku er et kryss som kan "bosette seg" i kjønnsområdet. Infeksjon oppstår ved direkte kontakt, gjennom klær eller undertøy. De første tegnene er alvorlig kløe, spesielt om natten i sengen. Hvis du mistenker at du har plukket opp scabies, så utfør en elementær test: Smør huden med jodoppløsning. I nærvær av sykdommen vil det være synlig brunaktig scab bevegelser. Fysisk er dette banen av bevegelse av tippen, ligner tynne innviklede tubuli med en boble på stedet der kvinnen med fremtidige avkom befinner seg. Behandlingen utføres med salver med svovel (de er mest effektive) eller benzylbenzoat.

  utseende og lokalisering av utslett med scabies

  Groin atletts sykdom - en soppsykdom i huden, ofte funnet i kjønnsområdet, hovedsakelig i lysken. Den strekker seg til innersiden av låret hudområdet rundt anus ved det press mellom rumpeballene, i pungen.

  Atletens lyske sprer seg over hoftene

  Hos kvinner kan foci være under brystkjertlene og underlivet. For det første vises rosa flekker med klare bølgede grenser, og hevninger med bobler, erosjoner og hvite skala danner langs kantene. Kløe er følt, symptomene forverres av varme og fuktighet.

  Psoriasis regnes som en arvelig sykdom, den er absolutt ikke smittsom og tilhører degenerative hud manifestasjoner (dermatose). Forverringer kan oppstå etter stress, det være seg et nytt kosthold eller medisin, alternerende sesonger eller "nervøse" situasjoner. Første papler er få og ikke klø, men innen 2-4 uker, utvikler sykdommen: utslett fusjonere, danner plakk.

  • Papirene er rosa-røde med hvite sølvskalaer;
  • For første gang er ofte vises på leddene (albuer, knær) på hodebunnen (hodet, armhulene, pubis);
  • Etter skraping av skalaene slippes en bloddråpe.

  Psoriasis kan være som noe og kan kombineres med eventuelle infeksjoner, så det er mer logisk å gå til en spesialist for diagnose. For eksempel, med soppinfeksjoner av negler og føtter, utvikler psoriasisallergier, som kombinerer symptomene på psoriasis og ringorm. Dette alternativet er vanskelig for pasienten: han er praktisk talt ute av stand til å gå og kan bare bevege seg i rullestol; Hovedbehandlingen er antifungal.

  utslett på herpes

  Herpes simplex (lichen zoster): Herpes simplex-viruset i en inaktiv form er tilstede i nesten alle, men manifesterer seg klinisk etter provokasjon - hypotermi, stress, forkjølelse og fordøyelsessykdommer. Kjønnsformer av herpes forekommer i lang tid, forverres etter samleie. Hos menn, de er lokalisert oftere på den indre brosjyren av forhuden, hos kvinner - på labia og klitoris. Flere utslett, i form av bobler med klar væske, som med tiden (1-3 dager) blir purulent eller blodig. Deretter danner skorpen form, huden rundt og under dem er rød og tett. Det er ikke nødvendig å fjerne skorpe, da de tjener som beskyttelse mot skadet hud. Hvis scabs blir revet ned, så "krypende" smertefulle erosjon former; betennelse øker og sprer seg (urethritis, vulvitt, balanitt), lymfeknuter i lysken øker.

  Tumorer: på huden av kjønnsår eller erosjon, som ikke helbreder lenge eller fører til kjønnsdeformiteter.

  Flere Artikler Om Typer Acne