Koket er en bakteriell lesjon av hårsekkelen. Slike sår kan dukke opp på hvilken som helst del av kroppen. Koking på kjønnsorganene av kvinner ledsages av smertefulle opplevelser og forårsaker alvorlig ubehag. Det er nødvendig å behandle abscessen med forsiktighet, fordi på grunn av lokasjonen kan skade på kjelen føre til infeksjoner i kjønnsorganene.

Egenskaper av sår på labia majora

Dannelsen av furuncles på den lille og store labia kan skyldes:

 • skader på huden;
 • tilstedeværelsen av et kronisk infeksjonsfokus
 • nedgang i kroppens immunforsvar;
 • brudd på hygiene;
 • hudirritasjon;
 • hyperhidrose;
 • endokrine lidelser;
 • nær kroniske sykdommer i indre organer.

En koking dannet på labia majora mye vondt på grunn av egenskapene til epidermis i dette området. I de fleste tilfeller er årsaken til dannelsen av slike kokinger feilaktig depilering og hygiene. Skader på epidermis under fjerning av uønsket hår kan føre til infeksjon på grunn av økt svetting av dette området og manglende overholdelse av hygieneregler.

Som et resultat dannes en tett ball med et purulent hulrom under huden. Over tid vises en purulent kjerne i midten av ballen, vævene rundt formasjonen blir betent og svulmer. Alt dette er ledsaget av svært ubehagelige symptomer - kløe og bankende smerte. Eventuell irritasjon av absessen, for eksempel når det gis mot lin, forårsaker økt ubehag.

En kjele på kjønnsorganene modner i flere dager. På den første dagen er det bare en liten hevelse, som er gitt av smerte når man presser og gni om vasken.

Etter en dag øker hevelsen og absessen begynner å vokse raskt. Den får en lilla farge, midt i formasjonen er en lys prikk synlig på stedet av den purulente stangen. Når kjelen når sin maksimale størrelse, men ikke åpnes, føles kvinnen en bankende smerte som øker ved berøring eller når det er irritert av klær. Samtidig er en sammenbrudd, generell ulempe og en temperaturstigning på 37,5-38,5 C mulig.

Ubehagelige symptomer går i nedgang, når absessen åpnes. Dette skjer omtrent den femte dagen etter starten av den inflammatoriske prosessen. Hvis det purulente innholdet ikke kommer ut helt, er dannelsen av suppuration i samme hulrom mulig.

Betennelse av labia minora

Små lepper har ingen hårsekk, så kokker eller koiler i dette området vises ikke. Hvis det oppstår betennelse med purulent innhold på slimhinnen, blir det i de fleste tilfeller diagnostisert en abscess. Også betennelse kan skyldes en rekke patologier, så det er viktig å konsultere en lege.

Dannelsen av kviser, suppurasjoner og seler på slimhinnene kan være et av symptomene på karsykdommer.

Dannelsen av abscesser og suppurations i regionen av labia minora kan være et symptom på betennelse i Bartholin-kjertlene. Denne farlige sykdommen krever riktig valgt behandling, ellers er utviklingen av negative konsekvenser mulig. For denne patologien er preget av dannelsen av store inflammerte seler på slimhinnen, som kan ledsages av symptomer på feber og en økning i temperaturen til 40 C.

Symmetrisk betennelse i labia kan indikere gonoré. I dette tilfellet er et besøk til en spesialist obligatorisk, det er umulig å engasjere seg i selvbehandling.

Ofte feiler Wenders for koker. Wen kan være plassert på de små kjønnsleppene, da de ligger i sebaceous kjertler. Vingen på en liten seksuell leppe er en tett ball med gult innhold. Når det trykkes, gjør det ikke vondt eller forårsaker ubehag, mens betennelser alltid ledsages av smerte og hevelse i vevet. Huden rundt wen er ikke betent og svulmer ikke.

Nøyaktig diagnostisere typen og årsaken til betennelse på labia minora kan bare en lege. For konsultasjon må du besøke en gynekolog.

Kok behandling

En kjele eller furuncle på kjønnsleppene går alene i 5-7 dager. Å akselerere helbredelsesprosessen av abscess på kjønnsorganene ved hjelp av salver eller kirurgisk.

Den mest effektive og sikre metoden for å kvitte seg med en abscess på kjønnsorganene er å kontakte en kirurg. Legen vil åpne suppurasjonen, fjerne innholdet i hulrommet og nekrotisk stamme, som et resultat vil problemet passere raskere. Hvis ingenting er gjort, vil det ta omtrent en uke for mavesår å rive og åpne, og en uke for vevsgenerering. Hvis du går til en lege, blir gjenopprettingsperioden redusert til en uke, siden det ikke er nødvendig å vente på en spontan åpning av absessen.

Før du fjerner kjelen på pubis og kjønnsorganer, vil legen behandle huden rundt abscessen med et bedøvelsesmiddel. Etter injeksjon av anestesi, vil pasienten ikke føle smerte. Deretter gjøres et snitt ved hjelp av en skalpell, og et spesielt verktøy fjerner innholdet i hulrommet. Etter at antiseptisk behandling av hulrommet er utført, blir salve påført og dekket med en bandasje. Legen vil også gi anbefalinger om hvilke legemidler som skal brukes til å akselerere regenerering av huden.

Ichthyol salve bidrar til å øke hastigheten på kjøringsprosessen. Legemidlet brukes rikelig på en kompresjon av gasbind, som deretter påføres en modningsabsess i flere timer. Komprimer endringer 3-4 ganger om dagen. Slike behandlinger utføres til absessen modner, og kjernen blir synlig på overflaten.

Når det purulente innholdet har dannet, kan du enten gå til legen eller fortsette behandlingen hjemme. Når man går til kirurgen, vil pasienten redde seg fra å måtte tåle ubehag i noen dager siden det tar tid for kjelen å åpne seg selv.

Hvis en hjemme behandlingsmetode er valgt, fortsetter behandlingen av absessen med en antibiotisk salve. For dette er Levomekol velegnet, som effektivt påvirker gram-positive mikroorganismer som fremkaller suppuration. Salven påføres på en gasbind-komprimering, og unngår kontakt med slimhinnen. Komprimeres på absessen og dekkes med et bandasje på toppen. Prosedyren gjentas flere ganger om dagen.

Når kjelen er avslørt, er det viktig å raskt fjerne pus med en bomullspinne slik at den ikke kommer på slimhinnene i kjønnsorganene og ikke provoserer utviklingen av betennelse.

Ved hvert behandlingsstadium er det nødvendig med antiseptisk behandling. For å gjøre dette, bruk en løsning av klorhexidin, som fuktes rikelig med en bomullspinne og kokes i noen sekunder.

For å akselerere helbredelsen av såret på kokestedet, er det nødvendig å bruke antibakteriell salve. De påføres direkte på såret, og dekker det berørte området med et bandasje eller gips.

For store furunkler på kjønnslepper og kjønn, anbefales det å konsultere en spesialist for forskrivning. Store betennelser må noen ganger behandles med antibiotika i piller som har en systemisk effekt på kroppen.

Under ingen omstendigheter bør kjelen på kjønnsleppen forsøke å bli åpnet av deg selv, dette kan føre til infeksjon av kjønnsorganene og utviklingen av en bakteriell lesjon av de ytre kjønnsorganene.

Årsaker til kylling på kjønnsleppene og hvordan bli kvitt det?

Koking på labia forårsaker intens ubehag, kløe og smerte og er farlig for eieren. Det er ikke uvanlig, og hvis det blir ubehandlet, kan det få alvorlige konsekvenser i form av spredning av smitte gjennom kjønnsorganene.

Hvorfor koker det seg i lyskeområdet?

Årsaker til å koke i intime steder:

 • mangel på seksuell hygiene;
 • svakt immunsystem;
 • høy luftfuktighet over tid;
 • mangel på vitaminer;
 • hypotermi (i sjeldne tilfeller overoppheting) av kroppen;
 • diabetes;
 • slimhinneskader og påfølgende inntak av infeksjon.

Furuncle på labia vises hyppigst når årstidene endres, fordi det er i løpet av denne perioden at chiriaformasjonsfaktorer forekommer i det intime området - fuktighet, avitominoz og svekket immunitet.

Kokstadiene

Den manifestasjon og stadium av utvikling av abscess på kjønnsorganene:

 1. For det første er det rødhet og hevelse, som ledsages av kløe;
 2. Koket på kjønnsorganene manifesterer sig som et rødt tuberkul, som gjør vondt når det berøres og forårsaker ubehag når man går. Hvis kjelen er på labia minora, forårsaker smerten og seksuell kontakt.
 3. Etter noen dager oppstår en abscess i form av et hvitt flekk, noe som gjør vondt mer og gjør vondt.
 4. Deretter åpnes kjelen og en purulent stang forblir, som oppløses over tid.

Som med normal betennelse, kan temperaturen stige og svakhet kan oppstå i denne perioden.

Kokdannelsen kan forveksles med andre sykdommer, hvis symptomer betyr utslag, men i disse tilfellene er det ingen purulent kjerne.

Når er det verdt å se en lege?

En lege kan være nødvendig i følgende tilfeller:

 • kjelen på det intime stedet ble stort og forstyrrer normal livsaktivitet;
 • furuncle ledsaget av dårlig helse og temperatur;
 • Chiri vises ganske ofte.

Det anbefales ikke å engasjere seg i selvbehandling, da koker kan være bare en manifestasjon av en tidligere ukjent seksuell sykdom.

Kok behandling

I fravær av irriterende faktorer, vil kyllingen i lysken passere alene, men hvis en koker vises direkte på labia, må legen bestemme hvordan man skal behandle den.

Trekker salve

Slike salver brukes mot chirias på kjønnsorganene i utgangspunktet, de trekker pus og bidrar til utvikling og dannelse av abscessen. Kålen modnes derfor raskere og åpnes.

Legen kan foreskrive følgende salve:

 • Ichthyol salve - kan brukes når kjelen bare vises på kjønnsorganene, brukes i form av kompresser, som påføres i 2-3 timer.
 • Heparin salve - har antiinflammatorisk, vasodilator og antiseptisk virkning, kan ikke brukes under graviditet.
 • Sintomitsinovaya salve - i tillegg til å trekke pus, har en tørke- og helbredende effekt, med furunkulose brukes under dressingen.

levomekol

Levomekol kan brukes som et middel mot akne i kjønnsorganene, på grunn av tilstedeværelsen av antibiotika. Det kan brukes til behandling av chiryak direkte på labia og i lysken av kvinner. Denne salven regnes som en av de beste for å bekjempe kokinger.

Salve er impregnert med steril gaze og påført huden, forhindrer denne forbindelsen at infeksjonen sprer seg og beroliger betennelse.

Kirurgisk inngrep

Hvis det er veldig stort på et intimt sted, bør du konsultere en kirurg.

Fjerning av kjelen på kjønnsorganene består av flere faser:

 1. lokalbedøvelse;
 2. åpner en abscess i et intimt sted;
 3. fjerning av purulente nekrotiske masser;
 4. behandling av labia med hydrogenperoksid;
 5. påføring av et bandasje med en helbredende og desinfiserende salve.

Det er ikke nødvendig å åpne en abscess alene - dette kan føre til infeksjon i såret og føre til alvorlige komplikasjoner.

Bruk laser

Denne metoden er mer innovativ enn standard kirurgisk fjerning av kjelen i skjeden. Det rydder opp om 20 minutter, og samtidig vil det ikke være arr etter behandling. For behandling av chiria på kjønnsorganene er det bare nødvendig med en prosedyre.

Du trenger ikke å vente på laserrensingen til kjelen på kjønnsorganene har modnet, det kan gjøres på et hvilket som helst stadium av utviklingen av betennelse. Denne metoden har ingen kontraindikasjoner og bivirkninger.

For denne prosedyren må du konsultere en lege som skal diagnostisere og, om nødvendig, registrere pasienten for laserrengjøring.

Folkemidlene

Når det gjelder koker på labia, bør tradisjonell medisin være forsiktig. Slimete vev og hud i det intime området er veldig delikat, og når du bruker hvitløk, løk komprimerer, kan de lett bli skadet.

I dette tilfellet bør tradisjonell medisin kun betraktes som et hjelpemiddel til den viktigste medisinbehandlingen.

Egnede metoder:

 • Ferskpresset nettlejuice har en gunstig effekt på blodet, det kan være full 3 ganger del for 15 ml. mens du spiser.
 • En teskje løvetann (røtter og gress) insisterer 3 timer i et glass kokende vann, rengjør infusjonen og drikk 1 ss. l. opptil 6 ganger om dagen. Dette middelet renser også blodet og forhindrer utseendet til nye kokinger.
 • Å legge honningkaker bidrar til å trekke av pus, du må knead kaken med mel og honning og bruke den til labia for natten.
 • 15 burdock frø satt i 300 ml. vann og kok i 20 minutter på lav varme, så avkjøl til en varm tilstand og drikk.

Akne etter fødsel - hva skal jeg gjøre?

Et par uker etter fødselen kan en kvinne oppdage smertefull akne eller til og med store furunkler på hennes lille labia. Dette skyldes at mikrober kommer inn i sebaceous kjertel under arbeid eller på grunn av personlig hygiene.

I postpartumperioden er kvinnens kropp svekket - immuniteten er redusert og kan ikke motstå mikrober, som i en gunstig miljø forårsaker betennelse.

Hva å gjøre:

 • På begynnelsestrinnet, bruk Vishnevsky salve eller honningkake til kjønnsorganene;
 • etter at kjelen har bristet - Levomikol.

Alt dette bør gjøres etter samråd med gynekologen, som vil utelukke andre mulige årsaker.

komplikasjoner

Komplikasjoner kan oppstå av tre grunner:

 1. Gjennombrudd inni - forekommer sjelden, men krever rask høring av en lege, da det forårsaker purulent-inflammatoriske sykdommer.
 2. Ignorerer seksuell betennelse og dens årsaker - du bør finne ut årsaken og behandle det berørte stedet nøye.
 3. Skader på kjel og infeksjon under selvbehandling kan forårsake kløe og ømhet, men det er uønsket å berøre dem og prøve å stikke dem.

Advarsel! Hvis kjelen har brutt gjennom, er det nødvendig å fjerne pus med rene hender, behandle det med hydrogenperoksid, og bruk deretter en bandasje med Levomikol. Etter behandling må du behandle hendene med et antibakterielt middel.

Hva kan være komplikasjoner:

 1. furunkulose av kjønnsleppene - flere kirias;
 2. flegmon - diffus purulent betennelse;
 3. sepsis - purulent betennelse som påvirker alle organer;
 4. erysipelas er en smittsom sykdom.

forebygging

Hvis det oppstår store furunkler i inngangssonen og på labia, bør det tas forebyggende tiltak:

 1. nekte krydret, fett og krydret mat;
 2. følg personlig hygiene - bytt sengetøy daglig og desinfiser skader;
 3. unngå hypotermi og stress;
 4. ta vitaminer for å opprettholde immunitet
 5. fjerning må være ryddig og desinfisert.

Hvis kyllinger fortsetter å vises på kjønnsorganene, selv om disse reglene følges, er det nødvendig å gjennomgå en fullstendig diagnose av kroppen og identifisere årsaksfaktoren.

Koker på kjønnslemmer til kvinner

Patologisk tilstand, ledsaget av smertefulle opplevelser og konstant kløe, ubehagelig og farlig problem. Den inflammatoriske prosessen i hårsekk og kjertel som oppstår på alle deler av kroppen, inkludert de intime områdene, kalles en furuncle. Furuncle på labia er ledsaget av hyperemi rundt lesjonsstedet, med feber og purulent utslipp ved slutten av aldringsprosessen.

Det anbefales å utføre behandling av furuncle på labia under veiledning av spesialister, spesielt hvis et indre sår i vagina har oppstått.

Årsakene til sykdommen

Penetrasjon av staph-bakterier i kroppen er den primære årsaken til den suppurative inflammatoriske prosessen. Under prosessen oppstår betennelse i hårsekkene og de omkringliggende ordene til dermis. Normalt er stafylokokker tilstede på overflaten av huden i latent tilstand, og aktiveringen aktiverer en rekke faktorer:

 • en reduksjon i det totale nivået av autoimmunsystemet;
 • fornektelse av personlig hygiene;
 • lokal hypotermi;
 • økt grad av svette - det fuktige miljøet som dannes av dette er stedet for aktiv reproduksjon av patogene mikroorganismer;
 • metabolske forstyrrelser;
 • mangel på vitaminer og mineraler, blir til avitaminose;
 • Bartholin kjertelbetennelse;
 • depilering og barbering med manglende overholdelse av regler for antiseptika - nektelse av behandling av desinfeksjonsmidler.

Kylling på kjønnsorganene i jenter kan oppstå på grunn av mikrotraumas - hvis de kommer inn i slitasje og riper av stafylokokker.

Kliniske tegn

Utseendet til en abscess på kjønnsorganene er ikke nødvendigvis et tegn på furunkulose. Hvis en liten abscess løser seg og ikke kommer til å briste, er labia påvirket av en annen sykdom. Dette kan være en lokal inflammatorisk prosess som ikke påvirker hårsekkene. Koking på kjønnsleppene går gjennom flere utviklingsstadier, og bekrefter forekomsten av sykdommen:

 1. Primær - manifestert av forekomsten av en liten hevelse på infeksjonsstedet, ledsaget av svakt kløe. Etter en viss tidsperiode begynner den å tykkere, ledsaget av ødemer av tettliggende vev, pulsering er notert i epicenteret. Størrelsen på formasjonen varierer fra mindre enn en centimeter til tre (stor abscess).
 2. Sekundær - indikeres ved modning av en purulent stang, på overflaten av hvilke små bobler dannes. Parallelt med de lokale symptomene er det økt kroppstemperatur, muskel og hodepine, økning og ømhet i nærliggende lymfeknuter.
 3. Tertiær - er den endelige, når den registrerer modning av kjelen og åpningen, med konklusjonen av akkumulert pus. Gjenopprettingsperioden tar 12 dager, helbredelsesraten for skadet vev avhenger av personlig hygiene og behandling av det berørte området.

Hvordan behandler du kjøtt på kjønnsorganene? Symptomatisk behandling i alle stadier av sykdommen kan utføres uavhengig, med unntak av flere koker som krever kirurgisk inngrep. Hva skal jeg gjøre når utseendet på utdanning nær skjeden?

Behandlingsalternativer

Hjemme terapi anbefales for enkeltbetennelser på kvinnelige organer. Hvis det oppstår et problem, er det nødvendig å tørke den berørte huden med salisylalkohol. Det vil bidra til å fjerne ubehag og desinfisere overflaten. Et av de mest effektive verktøyene er Vishnevskijs liniment. Det vil akselerere løpet av modningen av modningen, sørge for fjerning av purulente sekreter og rengjør såroverflaten. De fleste pasienter nekter å bruke salven på bakgrunn av sin ubehagelige, skarpe lukt.

Den beste løsningen på problemet er å kontakte en hudlege for utnevnelse av narkotikabehandling.

Narkotikabehandling

Konservativ terapi er å redusere nivået av inflammatorisk prosess og det resulterende ødem ved bruk av salver "Ichthyol", "Levomekol." Om nødvendig, er medisiner av en rekke antibiotika - Tetracyklin, Erytromycin, Diclosalicin foreskrevet fra en koke. Valget av antibiotika er avhengig av hvilken type patogen som forårsaket sykdommens utseende. Den totale kuretiden er ikke mer enn 14 dager.

I tilfelle komplikasjoner anbefales symptomatisk behandling for å eliminere ytterligere patologier som har oppstått i løpet av sykdommen. En senere appell til en medisinsk institusjon fører til behovet for rask manipulasjon.

Ikke forvent at karbuncle på kjønnsorganene vil løse seg selv - denne patologien krever råd fra en kirurg. En furuncle nær skjeden, selv av liten størrelse, kan føre til alvorlige prosesser og svekkelse av kvinnens helse.

Kirurgisk behandling

Langt forbi furunkul skaper ytterligere problemer syk. Inaktiviteten til de anvendte farmakologiske midler fører til behovet for kirurgisk behandling. Etter å ha bestått de nødvendige tester, er innkjøpsdatoen utpekt.

Teknikken utføres under lokalbedøvelse, uten å innføre pasienten i anestesi. De smertefulle opplevelsene er helt stoppet, et lite ubehag er mulig på operasjonstidspunktet. Kirurgen åpner kjelen, unngår stangen og fjerner det berørte vevet.

Hulrommet som er igjen etter inngrepet, er grundig desinfisert og drenering er etablert. Det er et ekstra tiltak for fjerning av akkumulert purulent innhold. Varigheten av dreneringsrøret i det kirurgiske feltet er omtrent fem dager. I tillegg kan fysioterapi foreskrives - elektroforese, UHF, etc.

Anbefalte begrensninger

Hvordan behandle patologi er forbudt? På ethvert stadium av utvikling av den patologiske tilstanden anbefales ikke:

 • noen seksuell kontakt - infeksjon med chirie (stafylococcus) partner er mulig;
 • berører skadet hud med skitne hender;
 • uavhengige forsøk på å klemme eller åpne absessen;
 • kamme eller skrape området betennelse;
 • ignorere bruken av antiseptika ved åpningen av kjelen;
 • uavhengig bruk av rusmidler, spesielt antibiotika.

Gjennomføring av disse enkle anbefalingene vil tillate deg å unngå videre utvikling av prosessen, overgangen av kjelen til karbunken og forekomsten av komplikasjoner.

Forebyggende tiltak

For å unngå forekomst av furunkulose bør følgende regler følges:

 • bruk undertøy laget av naturlige stoffer, ikke kjøp det på tvilsomme steder;
 • utfør daglig hygiene, og vask kjønnsområdet minst to ganger om dagen
 • utføre fjerning av overskytende hår, med unngått mikrotraumas og etterfølgende behandling med antiseptiske preparater;
 • overvåke tilstanden til det autoimmune systemet, gjennomføre sesongbasert vitaminbehandling;
 • normalisere det daglige dietten, med inkludering av nyttige produkter som inneholder tilstrekkelige mengder vitaminer og mineraler;
 • regelmessig undersøkt i medisinske institusjoner.

Den konstante forekomsten av koker forteller om helseproblemer, om noen skulle identifisere årsaken til deres opprinnelse og gjennomgår symptomatisk behandling. Koke på kjønnsleppene reduserer levestandard i det kvinnelige kjønns hindrer føre en normal seksuell liv og bevirker en konstant tilstand av ubehag.

Viktig å vite!

Baba Nina om Russland: "Thunder vil briste i oktober 2018 og penger vil falle fra himmelen.

Kok på kjønnsorganene til kvinner og hvordan du behandler det på labia

En furuncle er en betennelse i hårfollikelen som gir sin kjertel og omgivende hud. Denne sykdommen utløses av en infeksjon.

Det påvirker ulike områder av kroppen, dekket med hår, ofte blir det kokt dannet på kjønnsleppene til kvinner som forårsaker brennende og kløe.

Hva er det

Koker er en hudinfeksjon. Det preges av betennelse i vev og hårfollikkel med dannelse av pus.

Furuncle er en hudblister med pus inni. Den har formen av en kjegle, diameteren på to millimeter, rød eller lilla farge, det er ofte forvekslet med akne. Utseendet til en enkelt furuncle er karakteristisk, men tilfeller av multipel furunkulose er blitt identifisert. Rundt blæren blir huden betent og hovent.

Ved disseksjon er filmen som dekker pusen lett separert. Etter at du har lekket innholdet inni, kan du se en nekrotisk stang, som ligner en puspinne og strekker seg dypt inn i huden. Såret er et betent rødt sår. Ofte er puset dødt hår.

Når lokalisert på kjønns kjønns kjønnsorganer kan det påvirke:

 • labia majora - i stedet for hårvekst;
 • labia minora - ved basen;
 • slimhinne - ved inngangen til skjeden.

Deretter kan du bli kjent med fotokjelen på kjønnene små og store lepper.

Årsaker til

Utseendet på kjønnsorganene hos kvinner skyldes ofte tilstedeværelsen av karsykdommer. Dette er en feil mening. Det viktigste årsaksmessige for furunkulose er Staphylococcus aureus. Men infeksjonen i seg selv fører ikke til dannelsen av koke. Dette krever tilstedeværelse av en eller flere provokerende faktorer:

 1. svak immunitet
 2. utilstrekkelig hygiene i det intime området;
 3. hudskader på grunn av depilering og barbering;
 4. hår inntrådt;
 5. generell hypotermi
 6. økt svetting, noe som fører til gnidning;
 7. feil ernæring.

symptomer

Symptomer på furunkulose varierer avhengig av scenen. Utviklingen foregår i tre faser:

 1. Rødhet på labia, kløe på stedet av rødhet.
 2. Dannelsen av et rødt eller lilla hetteglass med purulent innhold - koker, ledsaget av ødem av labia eller labia minora.
 3. Bryting av boblehullet, utgangen av pus. Bøylens hevelse og rødhet avtar gradvis. Det er et sår som helbreder i to til tre uker.

fare

I tillegg til smerte og mangel på estetikk fører denne sykdommen til utviklingen av følgende komplikasjoner:

 • sepsis;
 • abscess;
 • blodforgiftning;
 • lymfeknudebetennelse;
 • blokkering og betennelse i blodårer.

Hvordan behandler man kjele?

Hvis det oppstår koke på labia, kontakt lege umiddelbart. Han vil foreskrive riktig behandling og foreskrive de nødvendige legemidlene. Avbryt behandling av selvmedisiner anbefales ikke. Dette vil føre til at sykdommen gjenoppstår.

medisinert

For behandling av kokebruk bruk legemidler av ekstern og intern handling, det vil si salver og tabletter. Salver lindrer betennelse, har en antiseptisk effekt, og bidrar til å redusere smerte og brenning. Den mest passende salve til behandling av furunkulose:

 • heparin;
 • Vishnevsky;
 • ihtiolovaya;
 • sintomitsinovaja;
 • sink;
 • levomekol;
 • baneotsin.

Brukes også til behandling av antibiotika til intern bruk. Preparater foreskrives av en lege etter testing. Den hyppigst foreskrevne tetracyklin.

Ikke ta disse legemidlene uten legenes anbefaling. Feil dosering vil forverre helsen og vil ikke kurere sykdommen.

Kirurgisk inngrep

Hvis kjelen ikke åpnes uavhengig, foreskriver legen en operasjon. Den består av snitt av skallet, rengjøring av pus og desinfeksjon av såroverflaten. Deretter gjelder en komprimering med medisin, som endres med forskjellige intervaller avhengig av stoffet, men minst en gang om dagen.

populær

Veletablert folkemedisin i behandlingen av furunkulose. Det tillater deg å erstatte fullstendig eller delvis medisinering under graviditet og amming. Også disse metodene er egnede for behandling av sykdommen i de innledende stadier. På grunn av det faktum at slimhinnen er ganske øm og sårbar, brukes folkemidlene med forsiktighet.

Her er noen oppskrifter mot koker:

 1. Calendula komprimere. Tørrede calendula blomster blandes med smør og påføres på en daglig pute eller bandasje. Komprimeringstiden er to timer.
 2. Komprimerer og vasker med kamille, calendula og timian infusjon. Kompressoren påføres i en halv time og fastes fast.
 3. Komprimer fra linfrø. De knuste frøene er plassert i bomullsposer, fuktet med varmt vann og påført kokes. Du kan fukte posene igjen for å avkjøles.

Før du bruker tradisjonell medisin, kontakt legen din, da allergiske reaksjoner og individuell intoleranse er mulig.

Hva skal jeg gjøre hvis jeg hoppet under graviditeten?

Under svangerskapet blir moderens kropp svekket på grunn av at all nødvendig ernæring er gitt til barnet. På grunn av dette er immuniteten betydelig redusert, kroppen kan ikke klare infeksjonen.

Kjøler på kjønnsorganene er en hyppig forekomst hos kvinner under graviditet. Allerede i patogenes kropp er sterkere enn kvinners immunitet, som manifesterer seg i form av koker i det intime området.

Når du behandler, vær forsiktig. Anbefal å bare bruke de legemidlene som ikke påvirker utviklingen av barnet. Vær også oppmerksom på streng dosering av legemidler.

Forebyggende tiltak

Sykdomsforebygging er å eliminere faktorene som utløser sykdommen. For dette anbefales:

 • styrke immunforsvaret;
 • spis riktig;
 • ikke tillat hypotermi
 • Bruk klær av pustende stoffer;
 • å observere hygienen til den intime sonen;
 • unngå kutt og skader på labia og slimete lepper.

Furunkulose er en ganske ubehagelig sykdom. Når det oppstår i kjønnsområdet, spesielt hos kvinner, forårsaker det ubehag og smerte. Imidlertid, med rettidig behandling til legen for å kurere, er sykdommen mulig i en eller to uker. Til tross for dette anbefales det å følge reglene for profylakse for å forhindre utseendet av koker.

Kok eller chiry på labia: er det farlig og hvordan å behandle

Forfatter: Ekaterina Sibileva, sist redigert dato 04/22/2018

Furuncle på labia er en inflammatorisk sykdom som er ledsaget av ganske ubehagelige symptomer. Ulike faktorer kan bidra til utviklingen av denne tilstanden. Hvis det oppstår koke, bør du ikke behandles alene, men du bør søke medisinsk hjelp.

Hva det er og hvordan det manifesterer seg

En furuncle er en betennelse i hårsekkelen (follikel), ved siden av sebaceous kjertel og de omkringliggende vevene. Det kan oppstå på hvilken som helst del av huden, inkludert i vulvaen (på de store kjønnsleppene), pubis, i perineum. På menn danner en koking på penisens hud. I folket møter slike tilstander ofte under navnene koker eller chiry. Flere koker kalles furunkulose.

Ikke forveksle furuncle med karbuncle - purulent betennelse, som påvirker de indre lagene i huden og subkutan fett.

I utviklingen av koker isoleres flere suksessive stadier. På begynnelsen oppstår en liten hevelse i regionen av labia, det er en liten kløe. Det hudområde som betennelsessentralen er dannet rødmer og blir edematøst. Vanligvis holder dette stadiet 3-5 dager.

I det neste trinnet er kjelen det mest forstyrrende. Suppurasjon oppstår og en nekrotisk stang dannes, bestående av pus (døde celler). Koken får en lilla rødaktig farge, og en hvit prikk vises i midten. For denne perioden er karakteristiske:

 • Sårhet i det inflammatoriske fokusområdet, som øker dramatisk med trykk.
 • Følelse av rive i skjeden.
 • Puffiness i kjønnsleppene.
 • Vanskeligheter med å gjøre vanlige bevegelser.
 • Økt kroppstemperatur (noen ganger mer enn 38 ° C).
 • Svakhet og generell forverring av trivsel.

I mer alvorlige situasjoner forstørres de tilstøtende inguinale lymfeknuter.

Under tredje fase åpner kjelen seg, og innholdet går ut. Etter smerte og hevelse reduseres.

Utviklingsstadiet begynner, som varer i 8-12 dager. I løpet av denne perioden helbreder såroverflaten. En kvinne kan oppleve en prikkende eller prikkende følelse i kjønnsområdet under hygieneprosedyrer eller behandling av et eksponert inflammatorisk fokus med antiseptiske midler.

Årsaker: hvorfor kjelen oppstår

Koker dannes under påvirkning av en bakteriell infeksjon, og oftest er de forårsaket av Staphylococcus aureus. Utviklingen av en abscess bidrar til en rekke faktorer. Disse inkluderer:

 • Redusert immunforsvar.
 • Hypovitaminosis.
 • Mangel på hygiene.
 • Krenkelse av metabolske prosesser.
 • Hypotermi, og i mer sjeldne tilfeller - overoppheting av kroppen.
 • Overdreven svette.
 • Kutt forårsaket av barbering, eller annen skade på lyskeområdet.
 • Diabetes mellitus.
 • Kroniske smittsomme sykdommer.
 • Bruk av syntetiske undertøy.
 • Graviditet (endringer i hormonnivå og nedsatt immunitet under svangerskapet).

Hvordan behandles?

Avhengig av scenen i den inflammatoriske prosessen og de medfølgende symptomene, utføres medisinering eller kirurgi.

I den første fasen, når en purulent stang ennå ikke har dannet seg og en abscess bare dannes, brukes konservative metoder. Spesialisten kan foreskrive en salve på det berørte området med antiinflammatoriske egenskaper, samt antibakterielle stoffer.

Når en nekrotisk stang dannes inne i koken, vil kirurgisk behandling bli nødvendig. Operasjonen bruker lokalbedøvelse, og derfor vil smerten være minimal.

Legen avslører et inflammatorisk fokus og fjerner purulente masser. Såret er behandlet med antiseptiske midler og dekket med et gasbind serviett. For å fremskynde helbredelsesprosessen kan slike fysioterapeutiske metoder brukes som:

 • elektroforese;
 • arsonvalisasjon;
 • Ultra høyfrekvent terapi;
 • Infrarød bestråling.

Fysioterapi utføres innen 7-10 dager etter fjerning av purulent innhold fra det inflammatoriske fokuset.

Hvis du opplever tegn på koke, bør du se en lege i nær fremtid. Sistnevnte vil etter undersøkelsen bestemme hvordan man skal behandle eksisterende patologi. Hvis chiry dukket opp med lokalisering på labia, er det strengt forbudt å åpne det selv.

Hva mer trenger du å vite

Du bør ikke klemme det ut eller mekanisk skade overflaten av kjelen (for eksempel en nål, kniv), selv etter behandling med et antiseptisk middel. Dette kan føre til inntrengning av smittsomme stoffer i blodet og utviklingen av komplikasjoner opp til en abscess.

Når kjelen åpnes av seg selv, bør det purulente innholdet fjernes forsiktig. Etter at såroverflaten skal behandles med hydrogenperoksid og bandasje. Antiseptiske tiltak skal utføres til fullstendig helbredelse av det skadede hudområdet.

Du kan ikke selv bruke antibiotika. Prescribe disse midlene skal bare en lege.

Mulige komplikasjoner

Ved klemming kan manglende overholdelse av antiseptiske midler eller feil behandling av koke utvikle komplikasjoner. I lyskeområdet er et stort antall blodårer, noe som bidrar til den akselererte spredningen av infeksjon.

Komplikasjoner av betennelse i hårsekkene inkluderer:

 • Skrubbsår. I denne tilstanden kokker mange form, som er på forskjellige stadier av utvikling;
 • Cellulitt (purulent prosess i det subkutane vevet, som ikke har en restriktiv kapsel);
 • Lymfadenitt (betennelse i lymfeknuter, oftest inguinal);
 • Flebitt (betennelse i veggene i venøse karene);
 • Peritonitt er en betennelsesprosess hvor bukhinnen er involvert. Sistnevnte er et tynt skall, det linjer innsiden av bukhulen og dekker organene som befinner seg inne i det;
 • Sepsis - penetrasjon av smittsomme stoffer i generell sirkulasjon med utvikling av inflammatoriske reaksjoner i hele kroppen.

forebygging

Hvis koker i lysken blir dannet ganske ofte, vil endring av vanlige diettene bidra til å redusere sannsynligheten for forekomsten deres. Følgende regler er påkrevet:

 • Måltider bør være fraksjonalt: hyppigere, men mindre porsjoner;
 • Unngå fett, røkt, for salt og stekt mat;
 • Det er viktig å spise så lite som mulig søtsaker, brød og bakverk;
 • Kostholdet bør inneholde tilstrekkelig mengde gjærte melkprodukter, grønnsaker og frukt.

Hvis koker vises på bakgrunn av epilering av en barberhøvel, anbefales det å velge en annen måte å bli kvitt uønsket hår. I tilfelle der det ikke foreligger en slik mulighet, er det viktig å utføre grundig behandling av kutt med antiseptika.

Av stor betydning er personlig, intim hygiene. Du bør velge undertøy laget av naturlige stoffer, og det bør ikke være stramt.

Når de oppførte metodene ikke hjelper, er det viktig å konsultere en spesialist og gjennomgå en omfattende undersøkelse. Dette vil bidra til å identifisere årsaken til hyppig forekomst av koke, hvorefter om nødvendig vil behandling bli foreskrevet.

Konklusjon: Handlingsplan for koking

Så snart de første tegnene på kjelen vises, er det viktig å umiddelbart konsultere en lege. Da må du strengt følge alle hans anbefalinger. Du bør ikke selvbehandle denne patologien. Klemme kjelen eller åpne den hjemme er forbudt, ellers øker risikoen for å utvikle farlige komplikasjoner betydelig.

Kok eller furuncle på labia: foto, behandling

En kjele kan hoppe hvor som helst på kroppen, inkludert på labia. En abscess i det intime området forårsaker smerte og ubehag.

Sykdommen er en lesjon av hårsekkene og omgivelsene.

Enhver utdannelse på et slikt sted antyder en kardiovaskulær sykdom. Men kjelen tilhører ikke denne sykdomsgruppen.

Utseendet er provosert av bakterier - gylden eller hvit stafylokokker. Chirya i kjønnsområdet av kvinner er lokalisert hovedsakelig på labia majora.

Årsaker til

Betinget patogene bakterier er tilstede på menneskelig hud i såkalt latent tilstand. Et sterkt immunsystem tillater ikke at mikroorganismer viser sine skadelige egenskaper.

Men under visse forhold aktiveres stafylokokker, som andre patogener, multipliseres raskt og forårsaker skade på organer.

På de små leppene og klitorisene blir laksen ikke dannet på grunn av mangel på hårsekk i disse stedene.

Det er store utfellingsfaktorer i utviklingen av denne sykdommen:

 • svekkelse av immunitet, når kroppens forsvar ikke er i stand til å motstå virkningen av patogen mikroflora;
 • smittsomme sykdommer - kronisk og nylig;
 • brudd på metabolske prosesser i kroppen, endringer i hormonelle nivåer;
 • hypotermi;
 • hyperhidrose - som et resultat av overdreven svette, dannes et fuktig miljø hvor bakterier aktivt prolifererer;
 • mangel på hygiene i det intime området;
 • riper, kutt, hudskader under depilering, hudirritasjon som følge av gnidning med ubehagelig stramt undertøy eller på grunn av svette forårsaket av syntetisk vev;
 • avitaminose, utvikler på grunn av mangel på essensielle mineraler, sporstoffer og vitaminer.

På intime lepper kan det oppstå suppuration, noe som ikke er koker. Denne typen utdanning vises på labia minora som følge av Bartholinitis eller betennelse i Bartholin-kjertlene.

Patologi er preget av utvikling av tetninger på slimhinnen, som blir betent og fester. Behandlingen må utføres under tilsyn av en lege.

Symptomer på en abscess (abscess) på vulvaen

Utseendet av en kjele på kjønnsleppene gir kvinnen mye ubehag.

Denne patologien har en karakteristisk, uttalt symptomatologi. Å ikke merke utviklingen av abscessen er ekstremt vanskelig, siden prosessen er ledsaget av smerte i det intime området.

Symptomene er avhengige av sykdomsstadiet:

 1. I begynnelsen, når kjelen begynner å vokse, kan det oppstå en liten rødhet og hevelse på stedet der den dannes. Det er smertefullt som et resultat av å gni mot klær og trykk.
 2. Med veksten av chirya intensiverer ubehagelige opplevelser - dette området er kløende, pulserende, kvinnen opplever en rystende smerte. Det er hevelse i labia, ømhet av vevene ved siden av furuncle.
 3. Generelle symptomer på patologi manifesteres av svakhet, temperatur, noen ganger over 38 ° C.
 4. Furuncle får en lilla rød farge, en nekrotisk stang er formet på innsiden.
 5. I noen tilfeller, en økning i inguinal lymfeknuter.
 6. Når kjelen åpnes og det purulente innholdet kommer ut, avtar de ubehagelige symptomene gradvis.

Det ser ut som en kjele på kjønnsleppene (bildet)

Hvordan er det dannet

Utseendet og videreutviklingen av chiryaken foregår i flere stadier eller stadier:

 1. Primær stadium (infiltrasjon) - på stedet der infeksjonen har trengt inn i kroppen, er det en svak hevelse, da er det en fortykkelse og rødhet i huden, hevelse av vev. Dette stadiet varer vanligvis fra 3 til 5 dager, ledsages av svakt kløe, smerte med trykk, pulsering i det berørte området. En liten kjele er vanligvis omtrent en centimeter i størrelse, og en stor koker kan nå 3 cm.
 2. Sekundært stadium (progressiv nekrose) - det er en suppuration av kjelen, inne i hvilken en nekrotisk kjernen dannes. Purulent lysfargelampe skiller seg ut mot bakgrunnen av burgunderkoking. Etter 3 - 4 dager bryter en modenkoker gjennom seg selv, noen ganger er det nødvendig å åpne den ved hjelp av en kirurg. I løpet av denne perioden har pasienten ofte feber, nærliggende lymfeknuter øker, og musklene er vondt. Etter utløp av pus, forblir et hull (krater) i stedet for såret.
 3. Tertiært stadium (helbredende stadium) - i løpet av få dager skjer kraterkatriasjonen. Et lite arr lyser over tid og forsvinner deretter. Hvor raskt gjenopprettingsperioden vil ta, vil avhenge av kvaliteten på hygieniske og medisinske prosedyrer. Det er viktig å følge alle anbefalingene fra legen.

Hva er symptomene på Epstein-Barr-virus hos barn? Hvordan behandle et sykt barn? Svar på disse og andre spørsmål er diskutert i denne artikkelen.

Symptomer på herpes i det intime området av kvinner er beskrevet i detalj i vår publikasjon.

Behandling av koker på labia og skjede

Det er farlig å behandle kjelen på egenhånd, noe som er full av komplikasjoner og forverring av den generelle tilstanden til helse. Nødvendige medisiner og prosedyrer bør utpeke en lege.

I noen tilfeller vil lokal terapi være tilstrekkelig, og noen ganger er det nødvendig med kirurgi.

Lokal terapi

For behandling av furuncles brukte medisiner ytre påkjenninger i form av salver, noe som bidrar til strekning av puss furuncles, redusere betennelse, redusere smerte.

Valget av salver som har en nyttig terapeutisk effekt er ganske bred:

 • Ichthyol - fremmer modning av abscess. Den brukes som komprimerer flere ganger om dagen;
 • Heparin - hjelper utvise pus fra kokos, har en antiseptisk og antimikrobiell effekt;
 • Sintomitsinovaya - virker forsiktig, uten å irritere slimhinnet, derfor anbefales det å bruke det i behandling av koke på labia;
 • Zink - et stoff med en helbredende effekt, brukes etter at absessen er åpnet;
 • Liniment Vishnevsky - pålitelig, bevist verktøy som bidrar til å akselerere modningen av kokende, fjerne purulente masser, rense og helbrede sår. Men mange avstøtes av den spesielle lukten av salven;
 • Levomekol - salve har en antibakteriell effekt, kjemper vellykket mot mikroorganismer som forårsaker suppuration. Også, dette verktøyet bidrar til å gjenopprette vev;
 • Baneocin - effektivt stoff med antibakteriell virkning;
 • Clotrimazole - salve kjemper vellykket bakterier som forårsaker koke, men det har en rekke kontraindikasjoner.

Klorhexidin brukes som et antiseptisk middel i alle stadier av behandling - en bomullspinne er fuktet i en løsning og kokt.

Avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen, kan antibiotika være nødvendig. Behovet for utnevnelse av slike legemidler bestemmes av legen.

For behandling av sår på labia brukes:

 • tetracyklin;
 • minocyklin;
 • dikloksacillin;
 • erytromycin;
 • Sumamed.

Det er strengt forbudt å selvåpne absessen på labia for å unngå infeksjon og ytterligere bakteriell skade på kjønnsorganene.

Kirurgisk inngrep

Det er situasjoner når furuncle, som hoppet på labia, ikke kan åpnes i lang tid. Hvis komprimering med salver ikke bidrar til å bryte gjennom kjelen, er kirurgens hjelp nødvendig.

Kirurgi foregår i flere stadier:

 • lokalbedøvelse brukes - legen injiserer et bedøvelsesmiddel som lindrer smerte;
 • så blir et snitt laget ved hjelp av et sterilt instrument og fjerning av purulent innhold;
 • Etter å ha rengjort kokerhulen, vil legen behandle såret med desinfeksjonsmidler og bruke salve. Medisinsk bandasje endres minst 1 gang per dag.

Les mer om denne prosessen i materialet på følgende adresse.

fysioterapi

Fysioterapeutiske prosedyrer hjelper til med å fremskynde kjelehelingsprosessen etter åpning:

 • IR - infrarød bestråling;
 • darsonvalisering - effekten av høyfrekvente impulsstrømmer av liten kraft;
 • UHF - ultra høyfrekvent terapi;
 • elektroforese med kobber og sink salter.

Folkemetoder

Tradisjonell medisin kan supplere eller i noen tilfeller erstatte terapi med medisiner.

Her er noen oppskrifter for behandling av sår på kjønnsleppene:

 1. For å akselerere modningen furunkel, påføres derpå langs de skårne aloe blader er festet og holdes bandasje i 3 - 4 timer. I løpet av dagen kan agave brukes flere ganger.
 2. Påføring av en bakt løk vil bidra til å øke abscessens gjennombrudd - kuttet løk er plassert på det berørte området hele natten.
 3. Komprimer fra tørkede calendula blomster blandet med ghee - det påføres det berørte området i 2 til 3 timer.
 4. For å trekke pusen fra kjelen, kan du komprimere med vaskesåpe - den gnides på en rive og blandes med vann, deretter en klut er impregnert med en blanding og legger på en abscess. Varigheten av prosedyren er fra 6 til 8 timer.
 5. Herbal lotions har en antibakteriell og anti-inflammatorisk effekt. For å gjøre dette, forberede infusjonen av calendula, serie, kamille, salvie, timian og kok i 30 - 60 minutter.

Hvordan behandle kvinner under graviditet og amming

Kroppen av gravide blir sårbar på grunn av reduserte beskyttende krefter. Immuniteten svekkes, og den forventende mor er utsatt for infeksjoner og betennelser, inkludert dannelse av koke i det intime området.

Antibakterielle og immunostimulerende midler brukes sjelden i unntakstilfeller. For å styrke immuniteten ved hjelp av en balansert, forbedret vitaminer og sporstoffer ernæring.

Av terapeutiske salver som effektivt bidrar til behandling av koke, er det verdt å merke seg Iktyol og Zink. De er ganske trygge og tillatt for gravide og ammende kvinner.

For lokal terapi ved bruk av tradisjonell medisin:

 1. For å akselerere modningen av koker kan brukes som komprimerte kokte løk i melk. Prosedyrens varighet: 6 - 8 timer.
 2. Bland fersk egg med 1 teskje naturlig honning, legg til mel for å få en tykk konsistens. Fra denne massen til å danne kaker og alternativt påkokes i flere timer.
 3. Krosset linfrø helles i poser med bomullstoff. Alternativt nedsenke en av dem i varmt vann og kok til.
 4. Om natten, gjør en komprimering fra bladet av plantain, vasket i varmt vann. Denne prosedyren har en antibakteriell effekt på det berørte området.

Hva er faren

Faren for å koke er at det kan gi komplikasjoner i tilfelle av tidlig, feil behandling, så vel som om du selv presser en abscess eller ikke følger regler for antiseptisk behandling.

Hvilke komplikasjoner kan koke i det intime området:

 • furunculosis - dannelsen av flere sår som er på forskjellige stadier av modning. Fokusene på betennelse i hårsekkene oppstår hele tiden, på grunn av hvilken kroppen er utsatt for alvorlig forgiftning;
 • phlegmon-purulent prosess i subkutane fettvev. Sykdommen utvikler seg raskt på grunn av fravær av en restriktiv kapsel og sprer seg til forskjellige lag av hud, muskler og indre organer; hvordan det kan botes, skrev vi i dette materialet;
 • lymfadenitt - betennelse i lymfeknuter hovedsakelig i lyskenområdet;
 • flebitt - en inflammatorisk prosess i veggene i venøs kar
 • sepsis - spredning av infeksjon gjennom blodet med ytterligere betennelse i purulent natur gjennom hele kroppen. Sykdommen er alvorlig, vanskelig å behandle og ofte dødelig.

Tror du det er mulig å få vannkopper for andre gang? Se etter riktig svar på spørsmålet i denne publikasjonen.

Carbuncle - hva er det? Hva er årsakene til dette? Hvordan er det forskjellig fra koker? Hvordan og hva behandles? Dette vil fortelle vår artikkel.

Forebyggende tiltak

Forebygging av dannelsen av furuncles på labia er å eliminere noen årsaker som bidrar til utviklingen av sykdommen.

Forebyggende tiltak er knyttet til å styrke immuniteten, opprettholde personlig hygiene, opprettholde en god livsstil og utrydde dårlige vaner:

 • forsiktighet bør tas for å styrke kroppens forsvar og styrke immunforsvaret - for at du trenger å ta multivitamin komplekser, mineraler, noen ganger nødvendig utnevnelsen av immunstimulerende legemidler;
 • trenger å revidere dietten - begrense forbruket av fett, stekt, røkt mat, øk mengden grønnsaker og frukt i menyen;
 • det er nødvendig å minimere bruken av alkoholholdige drikker og slutte å røyke
 • Det er viktig å overvåke hygiene i den intime sonen - bruk egnet kosmetikk til daglig pleie, vask kjønnsorganene to ganger om dagen;
 • man bør ha på seg undertøy laget av naturlige pustende stoffer, egnet størrelse, for ikke å gni det intime området, forandre det daglig;
 • hypotermi eller overoppheting av kjønnsorganene bør ikke tillates (overdreven svetting fremkaller forekomsten av koke);
 • Avhending i det intime området bør gjøres svært nøye for å forhindre mikrotraumas og skade på slimete og kjønnslemmer.
 • det er nødvendig å regelmessig besøke en gynekolog for å oppdage kvinners sykdommer i tide og eliminere inflammatoriske prosesser i kjønnsorganene;
 • Om nødvendig bør du gjennomgå en omfattende undersøkelse, få råd fra en immunolog, kirurg, dermatolog og andre smale spesialister.

Furuncle er ikke så ufarlig sår, spesielt hvis det kommer opp på labia.

I tillegg til ubehag og smerte er en abscess full av komplikasjoner, som kan forebygges ved rettidig behandling under medisinsk tilsyn.

Artikkel forfatter: Margarita Dementieva, dermatovenerolog

Flere Artikler Om Typer Acne