Hvordan å behandle koker på paven? Spørsmålet er svært relevant, fordi nesten alle møttes med et slikt problem. Kok - navnet på kjelen i vanlige folk, er en purulent-nekrotisk betennelse i hårsekkene. Siden hodebunnen er fraværende på sålene, håndflatene, leppene og slimhinnene, oppstår det ikke bare furuner.

En kjele er et veldig konkret problem for eieren. Det forårsaker mye uleilighet, ubehag, ofte ikke presset ut uavhengig av hverandre; Nei, noen spesielt irriterende og ubehagelige mennesker kalles "koke på ett sted".

Furuncle har alltid en bakteriell natur, årsaken til forekomsten er den samme beryktede pyogene gylne stafylokokker som hele tiden lever på overflaten av huden, er betingelsesmessig patogen. Dette betyr at den aktiveres når som helst. Denne muligheten oppstår av ham selvfølgelig med en reduksjon i immunitet. Å bli introdusert i hårsekkelen, oftest gjennom riper, microcracks av skitten hud, forårsaker det betennelse. Prosessen beveger seg gradvis til de nærliggende pærer og sebaceous kjertler, bindevev. Inflammasjon er alltid ledsaget av dannelse av pus på grunn av kokkens livsviktige aktivitet, og derfor forårsaker follikkelen så mye angst. De delene av kroppen som er konstant utsatt for friksjon, spesielt når de blir smertefulle.

Etter modning og åpning av kjelen, svinger smerten, men det er i alle fall ikke anbefalt å engasjere seg i selvbehandling siden mulig spredning av infeksjon. Du bør ikke vente på hans spontane åpning heller, det er nødvendig å behandle fra begynnelsen, uten å bringe saken til pusens utseende. På baken, kokes ofte fram i menn. Forekomst er alltid forbundet med en reduksjon i immunitet, med andre ord, blir en person med god kroppsresistens ikke syk, selv om det er et faktum at patogener kommer inn.

Lokalisering av koker - steder i kroppen med høy luftfuktighet, varme, et stort antall talgkjertler og hyppig friksjon på klær: nakke, baksiden av hode, rygg, armhuler, indre og bakside av lårene, skinker. En kjele er allerede den endelige og ikke uvanlige akkord av ubehag. Oftest forekommer det i den nedre tredjedel av baken, der den er varmere og mer fuktig. I et slikt nabolag reduseres kvaliteten på en persons liv dramatisk: Forverringen av problemet er at pasienten ikke kan sitte i løpet av noen aktivitet: på jobben, hjemme. Det skjer at han ikke engang kan sette seg, ligge seg, gå. En ytterligere spredning av betennelsesprosessen og en økning i kokestørrelsen er provosert. Det er ingen rask, høyhastighets levering fra en kjele om kvelden, den kan ikke presses ut eller snittes - dette er alltid full av komplikasjoner, opp til en kirurgisk åpning, noe som er veldig smertefullt.

Den banale grunnen kan være at slitasje, riper, sprekk i huden ikke desinfiserer i tide. Utløsende årsaker:

 • metabolske forstyrrelser i kroppen;
 • dårlig hygiene;
 • stress,
 • gni med klær, hvis det er smalt, og personen svetter;
 • hypotermi, overoppheting, iført skitne klær;
 • svekket tilstand av kroppen etter lang sykdom;
 • overdreven svette
 • fet hud utsatt for irritasjon;
 • for fuktig klima.

Avdekket en stor tendens til forekomsten av koiler hos de som lider av diabetes, hypothyroidisme, fedme. Dette inkluderer også HIV-infiserte, eldre, barn, kreftpasienter og personer som har hatt langsiktige sykdommer, noe som resulterte i redusert immunitet.

Å trenge inn i menneskekroppen for stafylokokker er ikke vanskelig, selv gjennom de minste mikroskader i huden. Symptomer vises i følgende rekkefølge:

 1. 1. Utviklingen av infiltrasjon - rundt hårfollikkelen begynner å akkumulere leukocytter, lymf, blod. Utad er dette uttrykt i utseendet av et rødt sted, med trykk som det oppstår en liten smerte og tinning. Grensen til dette stedet øker, men det er ingen klar avgrensning. Nabolaget vev svulmer også, smerten øker. Vises rødt tuberkel - komprimert formasjon (infiltrering). Til berøring er det tett og smertefullt. Det er ingen klar rød linje. Over tid, rundt tuberkel hevelse er dannet i form av hevelse. Økt ømhet med trykk - disse er allerede åpenbare tegn på en eksisterende kjele.
 2. 2. Nekrose og suppurasjon. Etter 4-5 dager når kokken 2-3 cm i diameter, vises et hvitt hodet i midten, det sitter på enden av en purulent stang (pustelen er synlig på huden, og den nekrotiske stangen i seg selv ligger dypt i dermis). Huden som har svulmet rundt blir skinnende og spenst. Hillock kjøper en konisk form, det blir veldig smertefullt. Videre har denne smerten en rykkende, skarp karakter. Purulent stang sier at kjelen er nesten moden. Et bilde av generell utilsiktethet og beruselse i form av hodepine, svakhet, temperaturstigning opp til 38 ºC vises. Snikende smerter fortsetter, brystet modner. Deretter åpnes lokket på pustulen, og pus med blod kommer til overflaten. Den nekrotiske stangen separeres i løpet av dette gradvis. Smerten forsvinner, tilstanden til helse forbedres markant.
 3. 3. Den siste fasen er helbredende: Helseforholdet har forbedret, ødemet har gått ned, en fossa gjenstår i stangen i form av et krater, som varer i 3-5 dager. For det første har aret en blå-rød farge, så pales og fusjonerer med huden. Med en åpen abscess på huden fra fokus kommer inn i massen av bakterier, som under gode forhold for dem kan forårsake utseendet til en ny furuncle. Derfor er behandling obligatorisk i disse tilfellene. Legene foreskrev antibiotisk salve. Staphylococcus, med all sin resistens mot antibiotika i det ytre miljø, liker ikke anilinfarger, som er ødeleggende for ham - dette er den gamle kjente briljantgrønnen. Denne utviklingssekvensen av kjelen varer i gjennomsnitt ca 2 uker. Noen ganger kan en koke passere uten pus, men det vil definitivt skade.

Hvordan behandler du kjele og om det kan gjøres hjemme? Behandlingsmengden avhenger av utviklingsstadiet; I utgangspunktet kan medisinering hjelpe, men hvis det er komplikasjoner og trusselen om å bli kronisk, søker de hjelp fra en kirurg. Målet med narkotikabehandling er å gi lokal og generell terapi.

Den lokale typen behandling er behandling av huden med antiseptiske midler, dressing med dem. Generelt terapi inkluderer salver, komprimerer, analgetika, antibiotika, midler for å styrke immunforsvaret. I tillegg er staphylococcus godt behandlet av bakteriofager som har en fordel over antibiotika på grunn av deres målrettede effekt på kokos og ikke-undertrykkelse av immunitet.

Bakteriofager er virus som, grovt sett, spiser på bakterier. De er helt trygge og svært effektive. I tillegg er de så små at de kan trenge inn i bakterien og ødelegge den.

Også i begynnelsen blir det noen ganger praktisert å hogge folliklet med novokain med antibiotika. Staphylococci er svært resistente mot antibiotika, men oftere brukes de mot dem: Dicloxacillin, Ofloxacin, Ceftriaxone, Oxacillin, Amoxiclav.

Fysioterapi brukes med forsiktighet for å forhindre spredning av infeksjon. Oftest brukes det til å akselerere modningen av follikkelen: Sollux, UHF. Hus kan brukes og tørke varme. Hvis åpningen av brystet i lang tid ikke forekommer, bruk kirurgiske metoder:

 • obkalyvanie novocaine for smertelindring;
 • snitt langs follikelstammen;
 • purulent innhold og nekrotisk vev fjernes;
 • hulrommet er vasket med antiseptiske midler.

Hvis nødvendig, installer gummidreinering for utstrømning av pus. For store størrelser kan sømmen. Utfør antibiotikabehandling.

Det er strengt forbudt: å pierce deg selv med en nål, åpne, klem ut med hendene, spesielt med skjeer. Og så hvordan å klemme kjelen? Elementært svar - ingen måte! Hjemme er det umulig å sikre steriliteten av hender, selv om du vasker dem med såpe flere ganger - denne gangen. Som et resultat kan mikrober lett komme inn i såret med hendene - det er to. Og så vil antall koke øke.

Du kan klemme ut bare en del av pus, og prosessen med betennelse vil bare intensivere i fremtiden, det blir mer omfattende. Det er umulig å klemme pus fordi Furuncle er en dyp betennelse, det er ikke overfladisk. Og for det tredje kan utseendet på rødt infiltrere ved begynnelsen av betennelse ikke gnides eller kammeres.

Forferdelige komplikasjoner, livstruende, pleier vanligvis ikke å koke. Med feil behandling eller mangel på det, kan infeksjonen spre seg. Kan forekomme:

 • lymphangitt - betennelse i lymfatiske kar
 • osteomyelitt - når infeksjonen går til periosteumet;
 • sjelden sepsis - når infeksjonen kommer inn i blodet.

Når betennelse engulfs flere follikler og kokker vises i selskap med sine stipendiater, snakker de om furunkulose; Hvis hud og cellulose, sebaceous kjertler er involvert i betennelsen, så snakker vi om karbunklet, noe som er en alvorlig komplikasjon av kjelen, spesielt siden karbunken har evnen til å spre seg raskt og forvandle seg til enda mer alvorlige typer betennelser.

Og likevel: man bør ikke blindt stole på populære metoder som gniddt såpe, kosttilskudd til kokt bokhvete kokt, etc. Det er viktig å konsultere en lege og diskutere behandlingstaktikk.

Det er umulig å behandle et furuncle hjemme i følgende tilfeller:

 • hvis det er en kjele på barnets bakke;
 • Koken modnes ikke lenge og åpnes ikke.
 • hvis etter åpning av pus fortsetter å strømme tregt og det er ingen helbredelse;
 • hvis etter behandling fortsetter kokene å vises i nærheten.

Hvis kjelen er i starten av utviklingen, bruk behandling hjemme, men det er ønskelig å først diskutere taktikk med legen din. Fra begynnelsen blir det røde området tørket med 70º alkohol - kamfer eller salicylic fra midten til kanten langs en radius på 1-1,5 cm. En ren bandasje kan påføres. Også, i henhold til doktors anbefaling, blir gasbind fuktet med en antiseptisk løsning påkjølt - dette kan være furatsilin. I begynnelsen av rødhet gjør ikke salveoverlegget det.

Noen ganger er det mulig å påføre tørr varme for å akselerere modningen av kjelen. Etter å ha åpnet fokuset på betennelse, brukes salver, men forbehandling med hydrogenperoksid er gjort - det vaskes nekrotisk vev fra såret med skummet. Deretter, for å forbedre utgangen av pus pålegge Vishnevsky salve eller ichthyol salve.

Rydder effektivt abscess- og hypertonisk saltoppløsning, trekker pus på grunn av konsentrasjonen: For å lage 2 ts. salter oppløses i et glass vann og et serviett fuktet i det blir periodisk påført stedet for betennelse. Når det meste av pus er ute, brukes salver med antibiotika for å forhindre utseende og helbredelse: Oflokain, Levomekol Baneotsin, Baktroban, Altargo, Bonderm fungerer bra. Levomekol inneholder kloramfenikol, som håndterer hudbetennelser. I tillegg inneholder denne salven metyluracil, som har en immunmodulerende og antiviral effekt.

På sluttrinnet kan Contractubex - et proteolytisk aktivt preparat med en rik sammensetning brukes til resorpsjon: den inneholder heparin, allantoin, løkekstrakt - alle komponenter bidrar til helbredelse og resorpsjon, for å myke keloid arr. Forbandet med ham må løstes og endres bare en gang om dagen. Når pus er helt ute, er salven ikke lenger brukt, såret kan bare behandles med grønn maling, jod, til den varer. I løpet av hele behandlingsperioden skal hendene vaskes før og etter prosedyrene og tørkes med alkohol.

Utseendet på en koke hos barn er mye enklere og raskere enn hos en voksen, men prosessen er vanskeligere å behandle. Barnas hud er veldig delikat og følsomt. De provokerende faktorene inkluderer:

 • hypotermi i form av et langt opphold i vann;
 • tarmproblemer gir et svekket immunforsvar og en tendens til pyoderma;
 • Uendelig bytte av bleier - dårlig hygiene, som i stor grad avhenger av foreldrene;
 • svekkelse av immunitet av ulike grunner;
 • eventuelle ikke-sanitiserte slitasje eller riper i en baby.

Koket på et slikt sted i et barn er veldig smertefullt, fordi babyen er alltid mer mobil: han kryper, spiller, går, sitter ikke på ett sted. Derfor er foreldrene alltid interessert i å bli kvitt kyllingen snart. Utviklingsstadiene er lik de som er hos voksne, men spredningen av pus er mye raskere, så betydningen av komplikasjoner for et barn er høyere. Alle babyklær er alltid milde, løse og hydrofile. Enhver infeksjon sprer seg veldig lett inn i de nærliggende områdene, så kjelen bør behandles umiddelbart.

Metodene og prinsippene for terapi er de samme som hos voksne. Etter å ha mottatt medisinske anbefalinger, bør du regelmessig inspisere stedet for suppuration, for ikke å gå glipp av åpningen av abscessen. I tillegg til antibiotika, er barn pålagt å foreskrive vitamin-mineral komplekser for å forbedre healing og øke immunitet.

Forebygging er først og fremst knyttet til personlig hygiene, rettidig behandling av hudskader, bruk av personlig hygiene, bruk av klær i størrelse, styrking av immunforsvaret. Hvis du er tilbøyelig til å koke, bør du definitivt besøke en immunolog.

Koker (furuncle) på paven

Furuncle, populært kalt det morsomme ordet koke, oppstår på huden på de stedene der det er hårsekk. Siden disse folliklene er helt fraværende bare på sålene av føttene og håndflatene, er ikke en enkelt del av kroppen forsikret mot utseendet av en koke. Det er en furuncle på grunn av å falle inn i follikelen av Staphylococcus bakterier og deres aktive reproduksjon der. Hårsekken som ligger i dermis er fylt med pus og til slutt bryter gjennom enten til overflaten av huden eller, mye verre, inne i dermis. Derfor er det nødvendig å behandle kjelen uten å vente på en spontan obduksjon.

De vanligste stedene for utseendet av koker - baksiden av hodet og nakken, ryggen, indre og baksiden av lårene, ørene. Kjel på presten som en apotheose av ubehag, og det skjer ganske ofte, spesielt i den nedre tredjedel av baken.

På den slimete overflaten (inne i munnen og nesen, kjønnsorganene) er follikler også fraværende, slik at forskjellige inflammatoriske prosesser, inkludert pustulær, har en annen utseende, og selvfølgelig bør de også behandles annerledes.

Årsaker til koker på paven

Hvis furunkulose manifesteres ved nesten samtidig modning av flere (tre eller flere) koke i ulike deler av kroppen, bør man anta den hormonelle karakteren av sykdommen, samt foreta et fullstendig blodtall og vurdere sukkernivået. Furunkulose kan også være et resultat av en metabolsk lidelse.

Å redusere mengden raske karbohydrater og animalske fettstoffer i mat, samt tilsetning av fiber, plantefôr og fett, animalsk og vegetabilsk protein, vil ikke bare vende tilbake til normalvekt, men også tjene til forebygging av furunkulose. Det samme gjelder for streng personlig hygiene. Rent hud, hår, hender, undertøy og klær vil ikke bare tillate at Staph utvikler seg.

Hvordan å behandle koker på paven?

Derfor er hjemmebehandling av koker, på paven eller på noe annet sted som følger:

 • Fest en bomullspinne eller et stykke bandasje med Liniment Vishnevsky eller Levomekol salve til stedet for dannelse av furuncle. Fest med en lapp eller bandasje.
 • Som et alternativ - bruken av såkalte. "Ichthyol" eller ichthyol salve. Men vi legger oppmerksomheten på at Vishnevsky's liniment og ichthyol salve, sammen med en rik brukshistorie og en utmerket "klassisk" sammensetning, har også en meget spesiell aroma. Derfor anbefaler vi at du fortsatt bruker salve med kloramfenikol, for eksempel "Levomekol", etc., for å behandle koker, i nærvær av individuell luktintoleranse.
 • Bytt bandasjen sammen med salven skal være mindre enn en gang om dagen, med den aktive separasjonen av pus, kanskje oftere.
 • Rengjør området nær såret med en alkoholholdig løsning av jod, fargeløs castellani eller en svak løsning av kaliumpermanganat ("kaliumpermanganat").
 • Etter at purulent sekresjon er over, kaster du salveforbindelsene, men fortsett å desinfisere såret med jod eller briljantgrønt til det er fullstendig helbredet.

I en 5% alkoholløsning av jod fuktes en bomullspinne eller bomullspute og belegger ikke bare furuncle selv, men også området rundt det, omtrent innenfor en centimeter radius. Jod har evnen til ikke bare å desinfisere overflaten, men også å trenge inn i vevet, stoppe inflammatoriske prosesser.

Metoder for tradisjonell medisin

Hvis du tror at det ikke er noe bedre enn folkemidlene, prøv å bruke en halvbakt løk eller et friskt aloe-blad kutt til kjelen.

Hvordan klemme kjelen?

Det beste svaret er "Nei!". Koket, han er en kjele, anbefales absolutt ikke å bli presset ut, spesielt med hender, skjeer eller noe annet som ber deg om utrolige kreativitet. Ved ekstrudering av en dyp (og liten, de er ikke) koke, vil en del av den purulente hemmeligheten sikkert komme ut, men den andre delen vil være inne i dermis, og dette vil resultere i flere koiler i samme sone.

Kok på presten i et barn

Det kan oppstå som følge av hypotermi (langvarig opphold i kaldt vann eller på snø, ikke nok varme klær) eller mangel på hygiene. Behandle de ovenfor beskrevne metoder. Det er veldig bra hvis du, i tillegg til ekstern behandling, finner en mulighet til å legge til Omega-3-6, bryggergær, vitaminkomplekser og andre produkter og kosttilskudd som stimulerer immunitet mot barns diett.

Hvorfor koker på paven, og hvordan bli kvitt den

En kjele på presten er en betennelse i hårfollikelen av en purulent karakter som går til det omkringliggende vevet. Det er forårsaket av gylne eller hvite stafylokokker - patogene mikroorganismer, hvorav avfallsprodukter er ødeleggende for menneskekroppen. Når kjelen skjer på presten - det er en svært smertefull tilstand, noe som bringer eieren mye uleilighet.

Hva koker?

Hva skiller furuncle fra kirurgi? Dette er to forskjellige navn for det samme problemet. En koke har de samme årsakene, symptomene og terapiene som koke. Å anerkjenne dem blant andre sykdommer er enkelt. For det første oppstår rødhet og kløe på stedet for fremtidig chirya, og hevelse dukker opp rundt hårsekken.

Etter en tid øker kjelen på presten i størrelse, blir smertefull og tett, tar form av en kjegle. Ved den fjerde dagen blir ødemet perifer, og rødheten sprer seg mer og mer. I midten av chirya er det allerede lett å se stangen, og de betente vevene skifter om til farge til grønt. Hele betennelsesprosessen er ledsaget av lokal smerte og feber.

Hvis kjelen på presten blir behandlet, så etter et par dager kan den åpne seg selv, og i stedet vil det bli et blødende sår. Kokingens helbredelse ledsages av arrdannelse. Hvis det oppstår koke samtidig på flere steder (skum, hode, armer, mage), opptrer furunkulose som et resultat. Hjemme kan kok ikke behandles, da dette signaliserer at kroppen ikke er normal. Terapi for kokter på presten bør være under oppsyn av en lege.

Hva er farlig

Kok på paven er farlig fordi den kan spre seg til noe sted, spesielt med svekket immunitet. Mange koker på kroppen (furunkulose) fører noen ganger til infeksjon i blodet, og dette er fra et medisinsk synspunkt en alvorlig tilstand der de smittsomme stoffene kommer inn i blodet.

Karakterisert av sepsis (blodforgiftning) betennelse er ikke lenger i et eget organ, men i hele kroppen. Sykdommen manifesterer sig som uttalt svakhet, ubehag, forverring av den generelle tilstanden, en reduksjon i kroppstemperaturen, derfor kan koking forårsake at en person dør uten behandling.

Årsaker til

Hva forårsaker koker på paven, når den generelle tilstanden til kroppen ser ut til å være stabil? Staphylococcus aureus er en ondsinnet bakterie. Når hun finner den minste scratch eller microcrack, går patologien straks inn i kroppen. Det er derfor Chiri vises på mottakelig for irritasjon eller sensitiv hud. Følgende forhold kan provosere en furuncle:

 • Infeksiøse eller alvorlige kroniske sykdommer.
 • Beriberi.
 • Hormonal justering.
 • Overoppheting eller hypotermi.
 • Rus.
 • Metabolske sykdommer.
 • Stress og overarbeid.
 • Ubalansert ernæring.
 • Ikke-overholdelse av hygiene.

Symptomer og tegn på chirya

En kjele på presten utvikler seg i flere faser, hver av dem varer en viss tid:

 1. Faseinfiltrasjon. Dannelse av nummenhet, prikking og kløe på stedet av chirya. Denne tilstanden varer i flere dager.
 2. Stage suppuration. En rød bump vises - dette er en inflammatorisk purulent prosess. Innen en dag når en hard, smertefull, hovent kjel størrelsen på en valnøtt.
 3. Stage abscess. Dannelsen av en abscess oppstår - et hvitt hode i kjelen, noe som gjør vondt når det berøres. I løpet av denne perioden reduseres hevelsen, smerten reduserer pus. Dødt vev blir synlig (nekrotisk stamme). Hvis det ikke er noen komplikasjoner i kjelen i løpet av denne perioden, er huden ødelagt, og etter at pus er borte, blir den fullstendig restaurert om ti dager uten spor.

Slik behandler du kjel på presten

Hjemmebehandling av koker er uønsket, da en kjel ikke diagnostiseres ikke bare av ytre symptomer, men også i henhold til kliniske studier: Gram smear flekker, såing. Staphylococcus utvikler seg i rekkefølge. Den første fasen av infeksjon er follikulittet, da kjelen manifesteres, og etter - karbunken. For rettidig diagnose og behandling av koker er det svært viktig å bestemme stafylokokkinfeksjon så tidlig som mulig, fordi det raskt er å fjerne opprinnelsen, det er lett å beskytte en person mot tilbakefall.

I intet tilfelle kan du ikke koke paven selv å pierce, pierce eller klemme ut hvis han kom ut. Åpne en furuncle og fjern pus fra den kan bare være profesjonell med spesialbehandlede medisinske instrumenter. Hvis en kjele har dukket opp, kan du bare fremskynde helingsprosessen ved å følge disse tipsene:

 • Det bør daglig behandles med antiseptiske løsninger.
 • Det er lett å redusere smertefulle opplevelser hvis du oppvarmer kjelen med tørr varme.
 • Daglige varme dusjer og såper er nødvendig, slik at infeksjonen fra kjelen ikke sprer seg til resten av kroppen.
 • Komprimerer og bad med folkemidlene, beskrevet nedenfor, vil bidra til å bli kvitt kyllinger raskt.
 • Tørk kjelen med en gips for å unngå gnidning av klær.

Koker salve

Hvis du ikke vet hvilken lege som skal vende seg til, kan salve hjelpe med å kurere kjelen på presten hos en voksen eller et barn som selges på apotek uten resept.

 1. Vishnevsky salve. Effektiv antiseptisk, som inneholder tjære, ricinusolje, xeroform. Den helbredende egenskapene til Vishnevsky salve skyldes evnen til å lindre betennelse i kokker og koke, tørke og gjenopprette huden. For å fjerne koker, bør du påføre et gazebånd med salve på problemområdet og holde det i flere timer. Det anbefales å gjenta prosedyren 2-3 ganger i uken til fullstendig gjenoppretting. Salve har kontraindikasjon: intoleranse mot komponentene.
 2. Ihtilovaya. Desinfiserende og antiseptisk, som effektivt fjerner infeksjon fra hudoverflaten, og gir en anti-inflammatorisk effekt. Sammensetningen av salven inkluderer den aktive substansen Ichthyol og tillegg: petrolatum, emulgeringsmiddel. Bruk stoffet, både i ren form og i form av lotion, sammen med glycerin. Salven skal jevnt smøres på den betente overflaten av kjelen, gni til følelsen av varme. Legg applikasjonen under bandasjen med pergamentpapir, skift hver 8-10 timer. Blant bivirkningene er allergiske hudreaksjoner på stoffet, og en kontraindikasjon for bruken er overfølsomhet overfor komponentene.
 3. Levomekol. Det er både reparant og antibiotika, noe som hjelper den hurtige helbredelsen av kjelen, renser den. Sammensetningen av salven Levomekol inneholder chloamfenikol, metyluracil, polyetylenoksid. For behandling av kokter blir stoffet påført på det berørte området og dekket med en ren klut. Infiserte overflater av koker behandles 2 ganger daglig i 5 til 10 dager. Noen ganger når du bruker salven, er det allergi i form av urticaria, utslett eller kløe.

antibiotika

For behandling av chirya blir antibiotika valgt ut fra såpdata fra den patogene floraen. I moderne medisin anses den som den mest effektive måten å håndtere furunkulose på, foreskriver aktuelle preparater eller oral administrering. Men ikke ta antibiotika selv, veiledet av råd fra andre mennesker - en pille må foreskrives av en spesialist.

 • Oxacillin. Effektiv mot mange forskjellige mikroorganismer, spesielt Staphylococcus aureus. I henhold til instruksjonene for koke og koke, er tabletter drukket 1 time før måltider, 3 gram per dag. Terapiperioden er 7-10 dager.
 • Erytromycin. Stopper veksten av bakterier, slik at stoffet foreskrives når temperaturen stiger og når kjelen på paven modner. Motta erytromycin gir anti-inflammatorisk effekt og forbedrer kroppens immunforsvar. Tabletter foreskrevet til voksne i 10 dager i en daglig mengde på 20-50 mg per 1 kg vekt.

Folkemidlene

Våre forfedre, som ikke hadde medisiner og UHF-prosedyrer, visste hva de skulle gjøre når en kjele dukket opp på presten. Selvfølgelig er det ikke sannsynlig at en konspirasjon til en abscess hjelper, så vi tilbyr mer effektiv folkebehandling:

 1. Løk. Ta en middels løk, sett i ovnen (30 minutter), bake ved t 150 C. Deretter gni 1 del av vaskesåpen, bland med 2 deler bakt løk (hakket i mush). Smør kokesalven, bind et bandasje. Hold komprimeringen hele dagen, etter prosedyren, om nødvendig, gjenta.
 2. Aloe. Vask forsiktig aloe-bladet, skjær spines, hogge opp for å markere juice. Mørk masken dressing med aloe juice, binde til koker, bytt hver 4. time. Hvis du utfører prosedyren før kjelen kjele, vil kjelen passere raskt.
 3. Burdock. Friskt burdockblad dyppet i kokende vann i ett minutt. Kald til en varm tilstand, og fest den til kulden for natten, bundet med en gasbindasje. Påfør komprimeringen til problemet forsvinner.

Forebyggende tiltak

Behandling av kjelen på presten bør være komplekse metoder. Men det er bedre at et slikt problem aldri berører deg. For å gjøre dette er det nok å observere enkle forebyggende tiltak:

 1. Vær oppmerksom på tilstanden til kroppen i tide for å identifisere infeksjonen.
 2. Ikke ta sykdommen til kronisk stadium.
 3. Ta regelmessig en dusj, bruk naturlig klær, ikke la svette.
 4. Ta vitamin- og mineralkomplekser i offseasonen.
 5. Eliminer dårlige vaner.
 6. Oppretthold immunitet.
 7. Spis riktig.
 8. Gå inn for fysisk trening.

Hvilke komplikasjoner kan koke

Hvis du behandler kjelen på baken uforsiktig, vurderer det en enkel sykdom, så kan en liten abscess føre til en alvorlig komplikasjon. Hvis det er flere pølser på paven, og de går sammen i ett område, vil dette bidra til fremveksten av karbunklet, deretter nekrose, og problemet vil ende opp med blødning eller sepsis. Noen ganger sprer en infeksjon fra kjelen til lymfeknuter eller tilstøtende vener i furuncle, noe som forårsaker slike patologier som lymfadenitt og lymphangitt. Hvis stafylokokker fra chirya kommer inn i arterielle kar, kan indre organer bli påvirket.

Hvordan og hva du skal behandle, koker på presten - en liste over salver og hjemmelagde oppskrifter

En kjele på presten er en svulst, hvor utseendet forårsaket betennelse i hårsekkene. Den utvikler seg på grunn av penetrering av infeksjon (Staphylococcus bakterie) i lagene av dermis. Utviklingen av koker på presten er ledsaget av smerte og utslipp av purulent ekssudat.

årsaker

Dannelsen av koker forekommer oftest på grunn av infeksjon gjennom åpne sår og sprekker. Små mengder stafylokokker er konstant tilstede på kroppen, men kroppens sterke immunitet undertrykker aktiviteten av patogen mikroflora. Hvis furunkulose oppstår (betennelse i flere hårsekk), indikerer dette en sterk svekkelse av beskyttelsesfunksjonene.

Kok på paven skjer av følgende grunner:

 • manglende overholdelse av hygieneregler
 • hudsykdommer;
 • kroppens tilstand, karakterisert ved stor svetting (hyperhidrose, konsekvensene av fysisk anstrengelse, etc.);
 • smittsomme, virale og andre sykdommer;
 • kronisk patologi;
 • forgiftning av kroppen;
 • hormonell ubalanse;
 • vitamin mangel;
 • alvorlig stress.

Når kroppen er svekket, er immunsystemet ikke i stand til å undertrykke aktiviteten til patogene bakterier, noe som fører til vevbetennelse. Uten behandling, forekommer forekomsten av koke og deres videre utvikling oppstår forgiftning. Som et resultat øker antallet kuller på presten og andre deler av kroppen, så vel som andre sykdommer oppstår eller forverres.

Kok - symptomer og utviklingsstadier

Kjel på presten i utviklingsprosessen går gjennom flere faser, som hver sin karakter er preget av sine egne symptomer:

 1. Etter infeksjon dannes et indre furuncle på baken. Tingling, kløe og nummenhet forekommer på stedet av den patologiske prosessen. Varigheten av den første fasen av utviklingen av kjelen er flere dager.
 2. Videre skjer suppurering av hårsekkelen, som det fremgår av utseendet av rød vekst. Etter en dag vises en hard og hovent kylling, ved kontakt med hvilken personen opplever smertefulle opplevelser.
 3. På den siste utviklingsstadiet forårsaker pus dannelsen av et hvitt hode på hudoverflaten. I løpet av denne perioden reduseres svulstegenskapen til de foregående trinnene gradvis og intensiteten av smerten minker. Senere (hvis det ikke er noen komplikasjoner), blir kjelen åpnet og det purulente ekssudatet kommer ut.

Huden på paven er fullstendig restaurert etter 10 dager.

Når er operasjonen indikert?

En kjele på presten blir sjelden behandlet ved kirurgi. Operasjoner er tildelt når en abscess former i problemområdet og den sentrale kjernen i kjelen ikke avvises.

I tillegg er indikasjonen for kirurgi akutt forgiftning, som har oppstått på grunn av suppuration av dermisvævet. I andre tilfeller brukes metoder for konservativ terapi til behandling av koke.

Hvordan å behandle koker på paven?

Behandling av kokter på baken er kun anbefalt etter råd til lege. Før du går videre til fjerning av en svulst, er det nødvendig å utføre såing. Dette vil tillate deg å velge antibiotika som virker direkte mot staph infeksjon.

Du kan ikke fjerne kjelen på presten med improviserte midler eller skyve svulsten. På grunn av manglende overholdelse av behandlingsregler, kan en abscess oppstå eller en sekundær infeksjon vil bli med.

Bruk av salver

Forberedelser med koke:

 1. Vishnevsky salve. Den har antiseptiske egenskaper. Verktøyet undertrykker den inflammatoriske prosessen, tørker problemområdet og stimulerer restaureringen av huden. For å fjerne furuncle på baken, er det nødvendig å sette et bandasje med salve på svulsten og holde den i flere timer. Prosedyren bør gjentas opptil tre ganger i uken.
 2. Ichthyol salve. Den har antiinflammatoriske og antiseptiske virkninger. Ichthyol salve skal gni direkte inn i furuncle. Etter påføring bør huden lukkes i 8-10 timer med pergamentpapir.
 3. Levomekol. Legemidlet stimulerer vævsheling og hemmer aktiviteten til bakteriell mikroflora. Som andre salver må Levomekol være lukket med en gazebånd etter påføring. Prosedyren skal gjentas to ganger om dagen i omtrent en uke.

Ved flere hudlidelser foreskrives antibakterielle legemidler, men det må huskes at antibiotika ikke anbefales til barn og gravide.

Oxacillin og Eryromycin brukes til behandling av store mengder koke. Terapeutisk kurs tar ca 7-10 dager, avhengig av alvorlighetsgraden av skaden.

Operativ inngrep

En kjele på baken gir sjelden komplikasjoner, derfor er lokale preparater oftere brukt til å kvitte seg med neoplasma. Med passende indikasjoner fjernes kjelen ved kirurgisk inngrep.

Operasjonen utføres under lokalbedøvelse. Kirurgisk inngrep involverer åpning av koker og fjerning av purulent-nekrotisk masse.

På slutten av prosedyren behandles et åpent sår med en antiseptisk løsning (vanligvis hydrogenperoksid) og lukkes med en dressing gjennomvåt i en tretracyklin, syntomycin eller annen antiseptisk salve.

Hjemmelaget behandlinger

Hjemmebehandling av kjelen på presten utføres dersom det ikke er anledning til å bruke medisinske stoffer. En rekke bad og kompresser basert på antiseptiske og antiinflammatoriske stoffer er effektive mot koke.

Varme kompresser og bad

Ved koking på paven, kan behandlingen utføres ved å bruke:

 1. Honning. Det må blandes med mel, til du får en viskøs sammensetning, og deretter tilsett fettgås eller and. Verktøyet påføres på esken og går over natten.
 2. Luca. Anlegget blir bakt i 30 minutter i en ovn ved en temperatur på 150 grader. Deretter blir gnippet såpe blandet med løk i et forhold på 1 til 2. Den resulterende vasselen skal påføres på en koker og lukkes med et bandasje. Komprimere behovet for å holde for en dag.
 3. Aloe. Påfør en gauze dressing på plantesaften og legg den på problemområdet hver 4. time.
 4. Hvitløk. Den knuste plantehodet er blandet med vegetabilsk olje. Midler trenger å suge linne stoff. Sistnevnte bør påføres kjelen slik at hvitløkgrøden berører problemområdet.

Ved et gjennombrudd av kjelen er bruk av tradisjonell medisin kontraindisert

Sikkerhets forholdsregler

Hvis en intern kjele er dannet, kan ikke en abscess klemmes ut. Dette vil føre til at den purulente prosessen sprer seg til sunt vev. Du kan bare berøre kjelen med rene hender, du bør også vaske hendene med antibakteriell såpe og etter kontakt med betennelse.

For å redusere de smertefulle opplevelsene som oppstår som følge av dannelsen av koker mellom baken, anbefales det å varme opp problemområdet med tørr varme, for eksempel med en spesiell lampe på et medisinsk kontor.

For å øke hastigheten på prosessen med å gjenopprette skadet vev, bør du forsegle kjelen med en gips for å beskytte den mot ekstern eksponering. I tillegg er det nødvendig å regelmessig behandle huden med antiseptiske preparater og ta en daglig dusj for å unngå spredning av infeksjon.

diett

Når kokes på paven, gir det ikke spesialisert diett. Men på grunn av at utseendet på chiryak foregår for svakhet i immunsystemet, anbefales det å forlate forbruket av skadelige produkter: stekt og krydret mat, hurtigmat.

Mulige komplikasjoner

 1. I fravær av behandling sprer den purulente prosessen på presten, som forekommer i en follikkel, til sunt vev. Som et resultat utvikler furunkulose, hvor mange koker vises på paven. Over tid fører denne prosessen til infeksjon av blodet (sepsis).
 2. I sjeldne tilfeller penetrerer purulent exudat lymfesystemet, og det er derfor lymphangitt eller lymfadenitt utvikler seg.
 3. Hvis en stafylokokkinfeksjon kommer inn i blodet, blir funksjonen til de indre organene forstyrret.

forebygging

Ciry forekommer mot bakgrunnen av svekket immunitet eller infeksjon av åpne sår i presten. For å unngå utseendet av koke, må du følge hygienregler, regelmessig ta vitaminkomplekser og utføre aktiviteter som er rettet mot å styrke kroppen. Du bør også behandle sykdommen i tide, og forhindre dannelsen av kroniske patologier.

Hvis dukket opp på paven, koke det

Den inflammatoriske prosessen som påvirker hårsekkelen kan forekomme på hvilken som helst del av kroppen, bortsett fra føttene og håndflatene. Dette skyldes mangel på follikler i disse områdene av kroppen. Koking på baken forårsaker ekstra ulempe hos de syke, og forstyrrer hans normale liv. Ulempen når du går, når du prøver å sitte ned, klær som hele tiden gnider stedet for lesjonen - alt dette begrenser pasientens evne og ledsages av smertefulle opplevelser.

Hvordan å behandle koker på paven? Nesten det samme som enhver furunkulose. Først av alt er det nødvendig å fastslå årsakene til forekomsten i slike intime steder og årsaken til forekomsten. Hos menn finner furunkler på baken med samme frekvens som hos kvinner.

Hvordan bli kvitt Chiriya eller hvordan å kurere? Finn ut hvorfor kjelen hoppet.

Årsaker til

Sykdommen kan forekomme hos enhver person, inkludert et barn, på grunn av visse faktorer:

 • brudd på grunnleggende krav til personlig hygiene;
 • ytelse av tungt arbeid, i prosessen som det er økt svette;
 • skade på dermis i form av riper, slitasje, callus disseksjon;
 • hypotermi eller overoppheting;
 • på grunn av psykosomatics;
 • et brudd på funksjonen til det autoimmune systemet etter å ha lidd smittsomme forkjølelsessykdommer (akutte respiratoriske virusinfeksjoner, akutte luftveisinfeksjoner, influensa, etc.);
 • kroniske varianter av sykdommer forbundet med kroniske prosesser.

Furunkulose er et alvorlig problem, med et høyt spredningsnivå som pasienten kan manifestere generell forgiftning av kroppen, et ekstremt høyt temperaturnivå, tilstedeværelsen av masseutbrudd som opptar store områder av kroppsoverflaten. En abscess kan hoppe ut på forskjellige steder, noen ganger slå seg sammen i store karboner.

Årsaken til massedistribusjonen av koker på overflaten av dermis finner ut i medisinske institusjoner, etter å ha tatt en laboratorieprøve på patogenes underart. Hvis kjelen har kommet utelukkende på baken, kan årsaken være en konstant sittestilling (for kontorarbeidere, etc.).

Kjente typer sykdom

Ifølge den medisinske klassifiseringen er sykdommen delt inn i separate typer, hvor grunnlaget er personlighetssymptomene til prosessen og plasseringen av formasjonene:

 1. Koking kalles vanligvis en enkelt prosess som ligger i et hvilket som helst område av kroppen.
 2. Et karbunkul er en kombinasjon av flere kokker som har vokst til en enkeltkoker, med mange purulente hoder.
 3. Cystisk-akne - påvirker ofte perioden for ungdomsutvikling og påvirker de dypeste områdene av dermis.
 4. Pilonidal sinus - utvikler seg i bekken mellom baken, refererer til de mest smertefulle og oppstår som et resultat av en stillesittende livsstil.
 5. Purulent versjon av hydradenitt - vises i oksygen eller inngrepsområdet på grunn av inflammatoriske prosesser i svettekjertlene, det har ikke en standard nekrotisk stang, som nødvendigvis er tilstede i noen furuncle.

Hver koker på baken krever en individuell tilnærming når man foreskriver behandling. I tillegg til den smalt målrettede terapien, kombineres prosessen med tiltak for å øke autoimmune systemet og praktiske anbefalinger som må observeres.

Det er bedre å finne ut årsakene til og behandlingen av sykdommen på passende steder - polyklinikker, hud- og hudsykdomsdispensere (konsultasjon av en hudlege). Hvorfor oppstår en eller annen slags sykdom og hvordan man kan kurere den? Bli kvitt problemet ganske enkelt. Kontakt nærmeste apotek, hvor de vil gi råd om en behandlingsmetode eller til distriktsklinikken.

Slik behandler du kjel på presten

Furuncle på prestens hjemmebehandling bør begynne ved de første manifestasjonene av betennelse. En liten rødhet, smerte ved infeksjonsstedet (stedet hvor han hoppet ut), spesielt i en sittestilling, krever primære tiltak:

 • overflate rengjøring med et alkoholholdig middel;
 • bruk "Vishnevsky salve", "Ichthyol salve" eller "Levomekol salve" på en bomullsgass dressing og gjelder for den berørte huden;
 • Fest bandasjen med bandasje eller striper av gips.

Den terapeutiske dressingen bør endres minst en gang i døgnet, og ved åpning av suppurasjonen (for å fjerne pus i åpningen) fortsetter symptomatiske manipulasjoner:

 • smør åpningsstedet med perhydrol- eller furatsilina-oppløsning;
 • salv et stort område rundt såret med strålende grønt eller jod - med forsiktighet, unngår et åpent sår, hvis mykvevet av disse produktene kommer i kontakt med huden, vil det forårsake brenning og påfølgende nekrose av hudlagene;
 • Påfør en bomullsgassdressing med "Tetracycline", "Erytromycin" eller annen anti-bakteriell salve.

Raskt bære koker på paven er umulig - å åpne kjelen tar litt tid. Hvis de ovennevnte prosedyrene er ubrukelige, er det nødvendig å kontakte polyklinikken på bostedsstedet der den blir fjernet. I slike tilfeller utføres kirurgisk behandling av furunkulose. Indikasjonene for operasjonelle manipulasjoner er:

 • forekomsten av sykdommen i barndomsperioden - med koking (rumpa intern furuncle) hos en baby;
 • Ineffektiviteten til konservativ behandling av kokos etter tre dager;
 • videre spredning av inflammatorisk prosess, overgang til nærliggende vev;
 • en kraftig økning i temperaturen, ledsaget av hodepine;
 • ubærbart smertesyndrom.

I manipulasjonsrommet vil kirurgen gjøre et innsnitt (punktering) av kjelen og deretter påføre en antibakteriell dressing. Spesialisert drenering blir introdusert i såret for purulent utstrømning, som fjernes den femte dagen. Parallelt er pasienten foreskrevet antibakteriell terapi, i vanskelige tilfeller vil behandling med antibiotika begynne. Antibiotikumet er valgt individuelt. Hvor mange dager tar hele prosessen? Det tar ca 14 dager.

Uavhengig implementering av antibiotika og terapeutiske tiltak vil føre til ytterligere immunitet for kroppens mikroflora til dem og behandlingssvikt. I fremtiden vil suppurasjonen spres til det omkringliggende vevet og kan utvikle seg til septiske tilstander - inntrengningen av purulente bakterier i blodet.

Folkemidlene bør brukes nøye - de kan forårsake allergiske reaksjoner, fulle av alvorlige brudd på den generelle tilstanden hos de syke. Hva skal jeg gjøre hvis forekomststedet virkelig gjør vondt, og du ikke får en lege? Kjøpe en av salver på nærmeste apotek ("Vishnevsky salve" - ​​har størst effekt: fjerner betennelse og sår stopper å skade seg under sin handling) og begynner symptomatisk behandling.

Anbefalte tiltak og forebygging

For å kvitte seg med paven, må du følge de grunnleggende regler om atferd:

 • noen ekstrudering, en obduksjon i husets forhold er forbudt - hvis kjelen blir presset, vil innholdet i abscessen gå til de tilstøtende vevene;
 • i tilfelle de første tegnene på utseendet av koke, bør det berørte området smøres med 3% jodløsning, i noen tilfeller stopper denne metoden den videre utviklingen av sykdommen;
 • Ikke å gjøre selvstendig behandling i barnas periode;
 • For å akselerere prosessen med modning av absessen, kan du bruke saften av aloe, bakt løk, hvis du ikke kan bli kvitt kongen på paven i lang tid.

En kjele på presten mellom rumpene modner så mye som på hvilken som helst del av kroppen - omtrent tre til fem dager. Som forebyggende metoder anbefaler eksperter:

 • normalisere regimet av dag og natt;
 • inkludere i den daglige tidsplanen for sport, går;
 • unngå konstant stress;
 • endre standard diett for mat med et tilstrekkelig innhold av vitaminer og mineraler;
 • nøye observere hygienene - dusj, bytte av sengetøy;
 • Fjern syntetisk klær og undertøy fra garderoben.

Det anbefales at du gjennomgår den første medisinske undersøkelsen hvilken som helst dag på året, slik at legen forklarer reglene og svarer på spørsmålene, hvorfor koker vises og hvordan du behandler denne sykdommen. Spesialisten vil forklare hva absessen ser ut, og hvilken lege som skal kontakte gjentatte manifestasjoner.

En kvinne, hvis hun hadde en utdannelse nær anusen, skulle i tillegg sende en gynekolog. En del av sykdommen er i latent fase, og med dem ser det ut på paven. Utseendet til furunkulose snakker om problemer med autoimmunsystemet, som følge av at funksjonaliteten er redusert, sår mellom de glutale kollene koker.

Viktig å vite!

Baba Nina om Russland: "Thunder vil briste i oktober 2018 og penger vil falle fra himmelen.

Slik skal du koke eller pele på paven (skinken), foto

En koking på hvilken som helst del av kroppen er en ganske ubehagelig og smertefull ting. Spesiell ulempe forårsaker koker på baken.

En abscess på et slikt sted er lett skadet, noe som er fulle av spredningen av betennelser i nabolandene. I tillegg er pasienten ikke i stand til å sitte, legge seg ned, har smerte når han går.

I den internasjonale klassifiseringen av sykdommer ICD-10 klassifiseres sykdommen som en blokk av infeksjoner i huden og subkutant vev. Den har L02.3 kode (unntatt koke rumpe, her kommer den carbuncle at en del av kroppen og huden abscess).

Årsaker til

Kilden i gluteal regionen forekommer i de fleste tilfeller som følge av de skadelige effektene av Staphylococcus aureus.

Sjelden er sykdommen forårsaket av andre patogene bakterier - streptokokker, Pseudomonas aeruginosa, Proteus vulgar.

Disse mikroorganismer lever på menneskelig hud, men kan ikke forårsake skade, så lenge de er motsatt av kroppens forsvar. Integritet av integraser forstyrrer penetrering av patogener og nyttig mikroflora som bor i dem.

Men under visse forhold kan skadelige bakterier aktivere og provosere utviklingen av pustulære sykdommer.
Immunsuppresjon er en viktig risikofaktor.

Immunsystemet mislykkes som følge av:

 • fysisk tretthet, følelsesmessig eller mental overstyring;
 • langvarig bruk av antibakterielle og hormonelle stoffer;
 • overbruk av dietter;
 • kronisk stress.

Patogenet trenger inn i hårsekkene og begynner å proliferere aktivt. De tilstøtende sebaceous kjertlene, vev i det subkutane fettvevet, påvirkes. I abscesser på baken er pus alltid dannet - dette er resultatet av bakteriens vitale aktivitet.

Hyppige steder for lokalisering av kokinger - på ansiktet, lår, coccyx, mellom baken, nær anus.

Koker forekommer oftere hos menn, en av faktorene som disponerer for sykdommen er tilstedeværelsen av flere hårsekker enn kvinner og jenter.

Årsakene til dannelsen av furuncles på baken kan være:

 • overførte smittsomme sykdommer;
 • sykdommer i fordøyelseskanalen;
 • endokrine systempatologier;
 • forgiftning av kroppen;
 • hormonelle endringer;
 • beriberi;
 • temperaturdråper;
 • mangel på personlig hygiene - en blanding av svette og smuss skaper gunstige forhold for bakteriens aktivitet;
 • irritasjon av huden, inkludert nær anus, på grunn av å ha på seg tette klær og undertøy laget av syntetiske stoffer;
 • skader på huden - kutt, slitasje, riper, sprekker;
 • Hudfølsomhet og irritabilitet;
 • Fra psykosomatiske synspunkt er utviklingen av sykdommen provosert av negative følelser, stress og depressive tilstander.

symptomer

Dannelsen av furuncles på presten er ledsaget av karakteristiske symptomer:

 • kløe og lokal rødhet vises i det berørte området. Plassen er tett, ganske smertefull, spesielt når den presses;
 • fokuset på betennelse øker raskt i størrelse, vevet på dette stedet er varmt, komprimert, edematøst. Den generelle tilstanden til pasienten er forverring - bekymret for svakhet, hodepine, høy feber. Smerte øker;
 • i midten av lesjonen dannede purulent kjerne, som kan nå en diameter på opp til 2 cm Ulcer gjør seg gjeldende bankende og skyting smerter.;
 • innen noen dager koker motningen og åpner. Fra hulrommet kommer pus, da blir stangen avvist. Hevelse reduseres, smerte reduseres, temperaturen når normen;
 • I stedet for å koke, danner en ganske dyp sår, som helbreder innen 5 til 7 dager. Men arret i form av utdyping kan forbli lenge.

Hvilket valg av sjampo fra seborrheic dermatitt tilbys av produsenter? En oversikt over effektive midler presenteres i dette materialet.

Hvis du er interessert i hvordan vannkopper begynner hos barn, les denne artikkelen.

Hvordan ser furuncle på baken (foto)

Modningstrinn

Utviklingen av chirya varer i gjennomsnitt ca 10 dager, noen ganger inntil 2 uker. Mogningen av furuncle skjer i flere stadier eller stadier:

 1. På infiltreringsstadiet rundt hårfollikelen dannes et rødt punkt, smertefullt når det trykkes. Border flekker øker, hevelse tilstøtende vev. Ødemet er mest uttalt hvis kjelen er spratt på leppene, øyelokkene, kinnet.
 2. Fra øyeblikket dannelsen av chirya til begynnelsen av stadiet av suppurasjon og nekrose, tar det 3 til 5 dager. Diameteren av kjelen kan nå 3 cm, i midten vises en stang med et hvitt hode på enden. Huden rundt absessen er glatt, skinnende, tett. Det kliniske bildet av sykdommen er komplementert av symptomer på generell forgiftning - ubehag, følelse av svakhet, feber, mangel på appetitt. Når kjelen er åpnet, strømmer det purulente innholdet ut av det og stammen skilles fra. Helsen til pasienten begynner å forbedre seg raskt.
 3. Healing er den siste fasen i utviklingen av kjelen på baken. I stedet for chiryaen dannes en slags krater, som i 3 - 4 dager forsinkes. Deretter dannes en merkbar arr der (fargen er blå-rød), men etter hvert blir den mer blek og fusjonerer med huden.

Slik behandler du kjel på presten

Det er best å behandle kjel på baken under tilsyn av en lege for å fremskynde prosessen og unngå uønskede komplikasjoner. Dette gjelder spesielt når en intern kjele dannes.

Du kan starte behandlingen hjemme så snart de første symptomene på betennelse oppstår. Det fremvoksende chiryaområdet må behandles med jod.

Dette verktøyet har en desinfiserende egenskap og kan trenge inn i vevet, bekjempe betennelsesprosesser.

På et tidlig stadium kan fokuset på betennelse behandles med en vattpinne dyppet i medisinsk alkohol, hydrogenperoksid, borealkohol.

Etter påføring av antiseptisk kokerdeksel med steril bandasje og fest bandasjen med tape.

Det skjer med tett forsiktig behandling av huden, er det mulig å forhindre utvikling av furunkulose.

For å akselerere modningen av en abscess blir bandasjer plassert på sårpunktet:

 • med Vishnevsky salve, som hjelper sår å modne raskere og gå ut;
 • Ichthyol salve som fremmer frigjøring av pus;
 • Levomekol brukes både på stadium av modning av kokter, og på stadiet av deres helbredelse.

Forbindinger med salver endres flere ganger om dagen. Før huden påføres, behandles huden med salisylalkohol, klorhexidin og hydrogenperoksid.

Mer grundig om å trekke salver vi skrev her.

Varme kan utløse spredning av den patologiske prosessen i de dype, subkutane lagene og fettvev.

Mens kjelen forfaller, er det forbudt å ta en dusj og et varmt bad. Sår etter åpning av koker bør ikke fuktes.

Antibiotika er foreskrevet hvis koktene er store og vanskelige å behandle. Bruk slike legemidler (de tas i piller, og administreres intramuskulært og intravenøst):

 • Oksitsillin;
 • erytromycin;
 • lincomycin;
 • Cephalexin;
 • Fucidinum;
 • Amoxiclav.

Når pusen allerede har begynt å bevege seg bort, kan bruken av hypertonisk saltoppløsning bidra til å rense såret.

2 teskjeer må oppløses i et glass varmt vann, fukte et serviett i oppløsning og fest det til det betente stedet.

Midler som inneholder antibiotika bidrar til helbredelse av sår etter åpning av koker og frigjøring av pus. Vi skrev om antibiotika i detalj her.

Salve det ømme punktet kan være slike salver:

 • tetracyklin;
 • erytromycin;
 • levomekol;
 • Baneotsinom;
 • Oflokainom;
 • Baktrobanom;
 • Bondermom.

Voksen chirya behandles med ultrafiolett stråling, flere prosedyrer er nok til å bringe denne patologien.

Pasientene har ofte et ønske om å presse kjelen, men dette kan ikke gjøres. Hjemme er det vanskelig å sikre fullstendig sterilitet, men for å få en ekstra infeksjon er det veldig enkelt.

Kirurgisk behandling av koker brukes hvis konservativ behandling ikke har gitt resultater. Store abscesser dypt i vevet behandles ved å åpne en abscess, fjerne innholdet og påføre en bandasje. Vi skrev om det mer detaljert her.

For softening og resorption av arr brukes Contractubex. Dette legemidlet inneholder komponenter som fremmer helbredelsen av huddefekter.

I hvilke tilfeller er selvbehandling uakseptabel:

 • hvis sår er funnet på barnets skinker. Dette er fulle av alvorlige komplikasjoner, siden utviklingen av patologiske prosesser hos barn skjer veldig raskt;
 • i tilfelle av dannelse av koke i perianal regionen eller i rektum;
 • med forverring av generell tilstand og økt smerte i det berørte området.

Folk rettsmidler chiryak hjemme

For å fjerne kullene er det kun folkemessige rettsmidler som er problematiske, men i den komplekse behandlingen av sykdommen er bruken ganske akseptabel.

Chiryak hjemme er behandlet med løk, hvitløk, honning, agave, svart brød. De bidrar til utskillelse av pus, behandling av betennelse, smertelindring, sårheling.

Her er noen av de vanligste folkeoppskriftene:

 1. Over hele natten blir et kompresjon fra honning blandet med mel til tykkelsen av deig og animalsk fett påført såret (and, goose, svinekjøtt).
 2. Fest på sårpunktet en blanding av honning, smør og spon av såpe. Alle ingrediensene er tatt i like store mengder. Deksel med toppfilm, isoler og la igjen i flere timer.
 3. Grind hvitløk, pakk massen i en klut serviett fuktet i solsikkeolje, fikse på såret. Bytt kompress 2 ganger om dagen. Dette verktøyet bidrar til å trekke pus fra kjelen uten å brenne huden.
 4. Krysset aloe leaf innpakket i en steril dressing, fest til koker og la i 5 - 6 timer.
 5. For å øke hastigheten på frigjøringen av purulent innhold, påføres en halvbakt løk til kjelen, slike applikasjoner gjentas hver 3. time.
 6. For å vaske de allerede åpnede abscessene, brukes saltløsninger (en teskje salt er tatt for et glass vann - det er bedre enn havsalt, men det kan også brukes til vanlig matlaging).

Spørsmålet om hjemmebehandling av koker, diskuterte vi i detalj i denne publikasjonen.

Instruksjoner for bruk av Cinaflan salve diskuteres i detalj i denne publikasjonen.

Hva kan det føre til?

Undervurder ikke faren for slik patologi som en koke. Hvis såret er skadet, kan den purulente kapselen kollapse og infeksjonen sprer seg til det indre vevet.

Giftige stoffer som produserer kokepatogener (hovedsakelig stafylokokker) forgifter kroppen, fremkaller allergiske reaksjoner og kan bidra til utvikling av autoimmune sykdommer.

Hvilke andre farlige konsekvenser kan en koke på baken forårsake?

 • hvis suppurasjonen er sterk, truer infeksjonen med å trenge inn i nærliggende lymfeknuter, forårsaker lymfadenitt. Det er også en risiko for å utvikle lymphangitt - betennelse i lymfekarene;
 • en kjele på anus er full av proctitis (betennelse i endetarmens vegger) eller anusfistel;
 • forsinket behandling av chirya kan føre til transformasjon når phlegmon eller abscess dannes ved lesjonens sted;
 • mulig utvikling av sepsis, med nederlag av vitale organer. En slik sykdom kan være dødelig.

forebygging

Utseendet til boils er en slags "bjelle" - et signal til kroppen om problemer med immunsystemet.

For å gjenopprette de beskyttende kreftene må du:

 • observere regimet av arbeid og hvile, få nok søvn;
 • holder seg til et balansert kosthold, forbruker vitaminer og matvarer som er rike på viktige sporstoffer;
 • flytte mer, trene, oftere i friluft;
 • når det er mulig, unngå stress og nervøs overbelastning;
 • behandle kroniske sykdommer.

Viktige tiltak for forebygging av koke er:

 • personlig hygiene;
 • grundig omsorg for hud utsatt for hyperhidrose;
 • rettidig behandling av hudskader med antiseptika.

Men selv om en enkelt koker dukker opp på paven, kan du ikke la sykdommen ta kurset. Behandlingen må påbegynnes umiddelbart, fortrinnsvis under tilsyn av en lege.

Artikkel forfatter: Margarita Dementieva, dermatovenerolog

Flere Artikler Om Typer Acne