De små tuberkler med svart eller gulaktig farge som vises på ansiktets hud kalles åpne komedoner eller bare svarte prikker. Dette er et ganske vanlig fenomen, på grunn av blokkering av hårsekkene med sebum eller døde celler i epidermisene. Den vanligste lokaliseringen av svarte flekker er pannen, nesen, nakken, brystet, ryggen, generelt, de områdene hvor sebaceous kjertlene er plassert. Comedones er en av varianter av akne.


Hovedårsaken til dannelsen av svarte flekker er økt sekresjon av talgkjertlene. Sebum produsert av kjertlene er en fettstoffer. Når sebaceous kjertlene produserer overflødig fett, blir porene tilstoppet. Deretter oksyderes den utvendige delen av komononen i luft, noe som resulterer i at den eksterne delen blir svart.

Alternativ medisin i kampen mot svarte prikker

Som allerede nevnt, er dette problemet ganske vanlig. Mot de svarte prikkene må man handle umiddelbart. Det er et stort antall effektive stoffer som bidrar til eliminering av denne kosmetiske feilen. Men før du bruker noen midler, ikke glem å konsultere en hudlege.

Du kan bruke forskjellige, og allerede ferdige kosmetiske produkter, og du kan søke tilberedt med egne hender. Sistnevnte er å foretrekke fordi de ikke har noen bivirkninger, siden de er helt sammensatt av naturlige ingredienser. Men du må bruke dem klokt.


For å forhindre utvikling av en allergisk reaksjon, gjør en test uten å feile. Bare sett litt sminke på håndleddet ditt og vent et par minutter. Utseendet på rødhet, brennende, kløe vil indikere allergi. I mangel av disse manifestasjonene kan du trygt bruke verktøyet.

Oppretter effektive masker for å eliminere svarte prikker

For å lage acne masker trenger du enkle og rimelige folkemessige løsninger.

1. Kombiner en skje med korianderjuice med fem gram gurkemeiepulver, bland blandingen grundig. Hver dag, helst om morgenen, gjelder denne massen for problemområder, bokstavelig talt en kvart time. Etter tid, bare vask.

2. Ikke mindre effektivt middel for sitron og kardemomme. Klem saften fra en halv sitron og kombinere den med 10 gram kardemommepulver. Rør opp blandingen. Påfør midler til de berørte områdene med komedoner i 20 minutter, og skyll deretter med vann. Utfør daglig i 15 dager.

3. Kryp noen mandelfrukt til en pulverformig konsistens. Bland pulveret med havremel og rosa mel - en liten mengde. Påfør en lett masse på huden. Varighet - 15 minutter. Etter en kvart time skylles av med varmt vann. Tilbring tre ganger i uken.

4. Grøt radisefrø til en pulverformig konsistens og bland med vann - en liten mengde. Påfør preparatet på huden i 20 minutter. Det anbefales å gjennomføre prosedyren minst to ganger i uken.

5. Kombiner i like store mengder honning med sitronsaft, bland. Gni blandingen inn i problemområdene. Etter tjue minutter, vask. Masken skal brukes hver annen dag.

6. Honey - det perfekte middel for komedoner. Påfør problemområdene i huden litt oppvarmet honning, la i 20 minutter. Hvis ønskelig, kan du kombinere honning med sukker - du får en herlig hjemme skrubbe. Etter å vaske ansiktet ditt med varmt vann. Slike masker kan påføres daglig.

7. Effektiv i å håndtere sorte prikker og følgende rettsmiddel. Bland litt limejuice med peanøttsmør. Påfør denne massen på den berørte huden i en kvart time, og vask deretter med varmt vann. Anbefal å holde hver annen dag.

8. Ta en haug med druer, tolk og bruk på ansiktet for en kvart time. Etter tiden vasker du. Prosedyren utføres to ganger i uken.

9. Ta en gulrot, agurk og en halv hvitløksklær. Klem juice ut av alle ingrediensene. Påfør blandingen på problemområder. Skyll av produktet etter tjue minutter. Denne kosmetiske prosedyren utføres en gang i uken.

10. Dette verktøyet, skjønt eksotisk, er veldig effektivt. Ta de tørkede bøssene fra bladene av oljefrø moringi, hogge og kombinere med en liten mengde limejuice. Bland grundig og søk om problemområder for en kvart time. Etter tiden vasker du. Det anbefales å utføre prosedyren en gang i uken.

11. Oppløs i kokt, litt avkjølt vann, ca 1 liter soda - 10 gram. Fukt et lite håndkle i denne løsningen og legg det på ansiktet ditt. Etter tjue minutter vask og tørk ansiktet ditt. Deretter blander rismel - 10 gram med samme mengde hytteost, bland. Smør ansiktet. Varighet - en kvart time. Gjenta denne prosedyren seks ganger.

12. Gode resultater kan oppnås ved å bruke følgende maske. Bland yoghurt - 10 gram med havregryn, olivenolje og ferskpresset sitronsaft - med samme mengde. Bland ingrediensene grundig. Påfør sammensetningen på de berørte komedonene i huden i tjue minutter.

13. Kombiner de knuste flakene av rullede havre - 15 gram med en klype natron, borsyre - tre dråper og en liten mengde kefir. Rør komponenter og smør problemområder med den resulterende massen. Etter 20 minutter, vask.

14. I kampen mot svarte prikker har hvite leire også etablert seg. Koble en liten mengde råmateriale med vann. Det skal gjøre en tykk homogen masse. Påfør på den berørte huden i ti minutter. Prosedyren utføres to ganger i uken.

15. Bruk ofte fig. For å eliminere svarte prikker. Ta 1/4 kopp ris, skyll og hell i en gryte. Hell kokende vann over råmaterialet slik at vannet helt dekker risen. Løsningen bør infunderes hele natten. Om morgenen, tøm riset og tolk til en pasty konsistens. Smør problemområdene med denne massen. Varighet - 20 minutter. En lignende kosmetisk prosedyre anbefales å utføres en gang i uken.

Riktig ernæring - en garanti for ren og sunn hud

Vitaminbalansert ernæring vil bidra både til forebygging og behandling av svarte flekker. Din daglige diett må inneholde grønnsaker, frukt, bær, juice og helkornsprodukter. Det er selvsagt bedre å nekte bruk av fete, stekte, krydrede, salte matvarer.

I tillegg må du ikke glemme å drikke mer væske, siden det er dette som fremmer eliminering av alle skadelige stoffer som forurenser kroppen.

Hold en mobil livsstil, gi opp dårlige vaner, trene, tilbringe mer tid utendørs. Hvis du merker svarte flekker, ta øyeblikkelig tiltak. Det første du må gjøre er å kontakte din skjønnhetspleie.

Folk rettsmidler for svarte flekker på ansiktet

Svarte prikker er en ekte besettelse som ikke er så lett å bli kvitt. Ofte er de lokalisert på haken, pannen og nesevingene, siden disse områdene av huden har mest fett. Svarte prikker, comedoner og akne er navnene på den samme kosmetiske feilen som oppstår mot ubalansen i normal hudfunksjon. Svarte prikker kan dukke opp i ansiktet på grunn av for fet hud, dårlig kvalitet, hormonelle endringer, tarmproblemer, underernæring og mange andre faktorer.

Det er veldig viktig å forstå hva som er de svarte punktene. Som regel produserer noen områder av ansiktet en stor mengde fettete fett. Hvis det øverste keratinøse laget av huden ikke skreller av i tid, tillater ikke fettet å komme ut. Som et resultat oppsamles sebum i porene. Hvis det var en bakterie eller bakterie inne i porene, fører det til betennelse - slik utvikler en kvise. Hvis det ikke var mikroorganismer, akkumuleres fettet bare, det er på tide å utvide. Men hvorfor blir porene svarte, fordi sebum er lett? Faktum er at fett, når det kolliderer med oksygen på overflaten, bare er oksidert, blir det så mørkt i farge. For å bli kvitt denne plassen og rydde ansiktet ditt, må du vite hvordan du skal håndtere sorte prikker. Det beste middel mot komedoner er pre-dampende rengjøring.

Rengjør ansiktet fra svarte prikker

Mange profesjonelle kosmetologer sier at den beste måten å fjerne huden på sorte prikker er, er mekanisk rengjøring. Dette er først senere, når huden ryddes, kan den behandles for økt fettinnhold, smale porer og utføre andre prosedyrer. Og nå, når poengene allerede er tilgjengelige, må ansiktet rengjøres. Men det er veldig viktig å gjøre det riktig.

 1. Vi fjerner sminke, vi skal gjøre dampen i huden. Damping kan ikke gjøres med rosacea, prosedyren er forbudt i kontaktlinser - husk dette. På en skjønnhetspleiers kontor er det en spesiell enhet, en dampbåt, men hjemme vil et vanlig basseng med en varm ode gjøre. Hold ansiktet ditt over varmt (ikke varmt!) Steam i minst 10 minutter. Dette gjør at huden blir myk og åpen. For å øke effekten, i stedet for enkelt vann, kan du bruke urtete - calendula, kamille og St. John's wort.
 2. Etter grundig damping, tørk huden med en tørr klut og fortsett til rengjøring. I kosmetologerommene er det et spesielt verktøy som klemmer innholdet i porene og ikke skader huden. Du kan prøve å rengjøre ansiktet uten det - ikke trykk på huden med negler, og trykk den svarte prikken gjennom et stykke ren klut. Vanligvis, hvis huden er godt dampet, vil det ikke være spesielt vanskelig - komedier vil komme ut selv med lite trykk.
 3. Hvis du ikke vil rengjøre huden mekanisk, kan du bruke en gelatinemaske med tilsetning av aktivt kull og avkok av kalendula. Forbered en veldig sterk avkok av calendula - en spiseskje av en plante for et halvt glass kokende vann. Oppløs en teskje gelatin og 2 tabletter av knust aktivert karbon i en varmstrammet buljong. La blandingen stå på et varmt sted til gelatinet sveller. Påfør deretter en svart blanding på problemområdene i huden.
 4. Når masken tørker, må den fjernes nøye. Sammensetningen tørker ut slik at den kan fjernes med en solid film, fra innsiden av hvilken du kan se små stenger - dette er sebum fra porene. Faktum er at når masken er i flytende tilstand, penetreres den dypt inne i porene. Calendula desinfiserer huden inne i porene, kull absorberer talg, og gelatin griper hele innholdet for å få det ut. Etter at du har fjernet masken, finner du sunn hud med dype rensede porer. Du kan tørke ansiktet med en alkoholbasert lotion for å desinfisere porene ytterligere.
 5. Den endelige fasen etter rensing av huden er å gni med isbiter. Dette er veldig viktig fordi de forstørrede porene må innsnevres. Ice vil bidra til å gjøre dette.

På slutten kan du bruke lett nærende krem ​​til huden. Ikke bruk veldig fett og tunge kremer - de tetter porene og fører til reformasjonen av komedoner. Denne rengjøringen bør gjøres ikke ofte - bare i tilfelle ekstrem skade på huden med svarte prikker.

Masker fra de svarte prikkene på ansiktet

Etter damping og rengjøring åpnes porene. Hvis du bruker en maske på dette tidspunktet, vil effektiviteten bli forbedret til tider. Her er noen nyttige og effektive komposisjoner som vil hjelpe deg med å kvitte seg med de svarte punktene en gang for alle.

 1. Sitron, havregryn, kefir. Bland citronsaft, kefir og havregryn i like store mengder. Påfør sammensetningen i ansiktet og masser det i minst 10 minutter. Dette er en slags skrubb, som ikke bare fjerner det øvre døde laget av huden, men fjerner også svarte prikker. Sitron korroderer cornified epidermis, havremelkorn, som mekanisk rengjøring, fjern alle forurensninger og komedoner. Kefir myker huden og fukter det. Husk at hudvasking skal være permanent - en gang i uken må du fjerne de øvre lagene i epidermisene, som allerede har "overlevd".
 2. Salt og natron. Bland de to ingrediensene for å oppnå en slurry og bruk på problemhud. Hold masken til den tørker, og skyll deretter med varmt vann. Salt myker innholdet i porene, og bruset skyver alt ut.
 3. Leire og aloe. Leir i flytende form penetrerer perfekt porene, men for større virkningsgrad bør leiren ikke oppløses i vann, men i aloe juice. Den resulterende blandingen, påfør en maske med hvitt pulver på ansiktet ditt og vent til sammensetningen tørker. Etter vask av masken vil du oppdage at de svarte prikkene har blitt mye mindre.
 4. Tinktur av birke knopper. Birkknopper har utprøvde antiinflammatoriske og bakteriedrepende egenskaper. En spiseskje med unge birk knopper skal helles med alkohol og infusjones på et mørkt sted i minst tre uker, og røyker regelmessig med flasken med tinktur. Deretter blir sammensetningen filtrert og fortynnet i halvparten med vann. Hjemmelaget lotion skal rengjøres ansikt om morgenen og om kvelden. Etter 10-14 dager vil du legge merke til at de svarte prikkene har blitt mye mindre.

Gjør disse masker og alterner deres bruk, kanskje en av dem virker spesielt effektiv.

Masker og rensing - dette er ikke alt som huden din trenger. Regelmessig se og ta vare på epidermisene - peeling, hver kveld, rengjør huden grundig av sminke. Vær oppmerksom på mat - akne og sorte prikker vises ofte fra fett og halvfabrikata. Hvis huden har forverret seg så mye, kan du ikke håndtere problemet selv - ikke nøl med å konsultere en lege. Det vil bidra til å identifisere den sanne årsaken til kosmetisk defekt og rense huden.

De beste folkemidlene for svarte flekker (comedones)

Det er mange effektive rettsmidler for svarte flekker (comedones). Hjemmelaget folkemedisiner for svarte flekker er å foretrekke, fordi de har praktisk talt ingen bivirkninger, i motsetning til tradisjonelle kosmetikk. Ved å bruke hjemmemetoder for å kvitte seg med svarte flekker, kan du enkelt eliminere problemet uten å skade huden, men du må huske at absolutt ethvert middel kan forårsake allergier. Før du begynner behandling, bør du prøve det på et følsomt sted, for eksempel, albue bøye. Nasjonale oppskrifter fra komedoner

Svarte prikker eller åpne komedoner er små svarte eller gule støt som vises på huden. Oftest dannes de når sebum og døde celler i epidermis tetter hårsekkene. Vanligvis oppstår sorte prikker på pannen, nesen, nakken, brystet, ryggen, det vil si der det er et stort antall talgkirtler. Svarte prikker er en type akne.

Hovedårsaken til komedoner er hypersekretjon av talgkjertlene. Sebum produsert av dem er et fettstoff. Når sebaceous kjertlene produserer for mye sebum, klumper det sammen med døde celler i epidermis porene.

Den ytre delen av den dannede komon blir oksidert i luft og blir svart. Disse små svarte støtene kalles populært svarte prikker. Det er en tradisjonell behandling av åpne komedier og naturlige rettsmidler.

Som nevnt kommer komedoner på grunn av overskytende talg. Sebaceous kjertler begynner å jobbe hardt av ulike grunner. For eksempel har kombinasjon eller fet hud en tendens til å produsere store mengder fett.

Sekretasjonen av talgkjertlene kan også påvirkes av stress, menstruasjon, pubertet, hudallergier, medisiner (for eksempel hormoner), immunforsvar og andre faktorer. En stor rolle i utseendet av comedones er feil hudpleie.

Hovedsymptomet på svarte flekker er utseendet på huden av små støt eller flekker av gulaktig eller svart farge.

I motsetning til akne, inneholder de ikke pus. Men svarte prikker kan gi en impuls til utviklingen av akne hvis en bakteriell infeksjon kommer inn i de blokkerte porene. Derfor, i intet tilfelle kan ikke klemme ut komedoner, som det er mulig å smitte infeksjonen.

Du kan sette på kjære bare oppvarmet honning og la i 15 minutter. Honning bekjemper svarte prikker godt, og hvis du legger til noe sukker til det, blir det et fantastisk hjemskrubbe.

◦ For å bekjempe åpne komedoner er limejuice med peanøttsmør godt egnet;

◦ En enkel, men effektiv måte å håndtere sorte prikker på ansiktet - mosede friske tomater. Det er også brukt på problemområder;

◦ verdt å prøve tea tree olje og heksehassel;

◦ Et annet enkelt bevist middel er druemassen. Påfør det på ansiktet og la det stå i 15 - 30 minutter;

◦ Forbered pasta fra friske fenegreekblad. Ved sengetid, bruk den på ansiktet, og vask den av med varmt vann;

◦ Svarte flekker vil bidra til å bli kvitt skrubbe fra grønn te;

◦ Et annet effektivt naturlig middel for svarte flekker er en blanding av gulrotjuice, agurk og halv knust hvitløksklove;

◦ Fortynnet tea tree olje er et godt middel mot svarte flekker på ansikt og kropp;

◦ Det er nyttig å tørke ansiktet med ufortynnet sitronsaft eller eple cider eddik to eller tre ganger om dagen;

Eksotisk, men veldig effektiv. For å bli kvitt sorte prikker i lang tid, ta noen boller og blader av moringa oljevasker og hogge dem. Legg til en liten mengde limejuice, bland og applicer på ansiktet og annen berørt hud.

I kampen med svarte prikker vil det hjelpe balansert ernæring. Kostholdet skal være næringsrik, men uten store mengder raffinert fett og karbohydrater. Enkelt sagt bør menneskelig ernæring være basert på friske, naturlige grønnsaker og frukt og fullkornsmat rik på essensielle vitaminer og mineraler.

Hvis mulig, unngå fettstoffer og produkter som er utsatt for langtidsbehandling, samt laget av raffinert hvetemel. Drikk nok vann til å skylle toksiner fra kroppen.

Folk rettsmidler og masker fra de svarte prikkene i ansiktet

Et annet problem som alvorlig ødelegger livet, er de svarte prikkene på ansiktet. Kanskje de ikke ødelegger utseendet, som akne eller akne, men i alle fall er det nødvendig å kvitte seg med de svarte punktene i ansiktet. I utgangspunktet er spørsmål om hvordan man kjemper og hvordan man skal kvitte seg med svarte flekker, bekymret for menn og kvinner med fet hud, men noen ganger skjer dette angrepet hos mennesker med normal hudtype.

Før du bestemmer deg for hvordan du blir kvitt sorte prikker, må du vite hva det er og hvorfor de vises, og etter at vi finner ut, vil vi fortelle deg hvordan du skal håndtere dem.

Årsaker til svarte flekker

Feil ernæring og dårlig tarmytelse. Det er nødvendig å nekte alkohol og koffein, krydret, søtt, feit mat. Spis mer oransje og røde grønnsaker og frukt, brokkoli og spinat, fisk, meieriprodukter.

Feil hudpleie. Det er nødvendig å bruke en krem ​​for hudtype, vask ansiktet om natten og rengjør det med en spesiell lotion minst 2 ganger om dagen. Også for å forhindre utseendet på svarte flekker er det nyttig å bruke masker og peeling for ansiktet 2 ganger i uken.

Stress. Som et resultat av stressende situasjoner, endres den kjemiske sammensetningen av talg, noe som er årsaken til de svarte flekkene.

Økologisk situasjon. Gunstige forhold for dannelse av partikler av smuss og støv på huden er luftforurensning og et fuktig klima.

Metoder for å kvitte seg med svarte flekker: Profesjonelt ansiktsrengjøring av kosmetolog, tradisjonell folkemedisin.

Cleanser oppskrift

Rør en halv teskje sodavann med samme mengde fint salt. Fukte lett en bomullspinne og skyll huden med veldig varmt vann (nesten varmt), og påfør en fuktig hud forsiktig med en liten klype av den tilberedte blandingen på bomull, men bare de stedene der det er svarte prikker. Ikke bare gni huden hardt, gjør alt lett og forsiktig. Deretter vaskes med kaldere vann og påfør en fuktighetskrem på ansiktet.

En slik rengjøringsmiddel anbefales å bruke ikke mer enn 1 gang i uken.

I stedet for salt kan brus blandes med lett hakket havregryn eller kli.

Det er sant, det er ikke tilrådelig å bruke det hvis det er kviser og andre betennelser på huden.

Black Mask Oppskrifter

Rensemaske

I 1 rå egghvit, legg til 2 ts sitronsaft, og samme juice, presset fra bladene av aloe. Slå blandingen med en mikser, eller bland godt sammen, og bruk deretter halvparten av preparatet til renset hud (bare på områder der det er svarte prikker). Etter at masken på ansiktet er helt tørr, bruk resten av preparatet på toppen av det, og etter 10-15 minutter vaske det med kaldt vann.

Proteinmask fra svarte flekker på ansiktet

Har den praktfulle clearing-handlingen:

I 1 rå egghvite, legg 1 ss. skje, og rør godt til sukker oppløses. Påfør halvparten av den forberedte masken på ansiktet og la den tørke helt. Sett deretter resten av masken på toppen, og begynn intensivt å klappe med palmer og fingertips over hele ansiktet ditt.

Hva skjer i øyeblikket? Under en slik klump begynner en klebrig masse å formes mellom hendene og huden i ansiktet ditt, som trekker hele innholdet av porene ut. Fortsett å gjøre denne prosedyren til hendene slutter å stikke til huden din. Skyll deretter masken med kaldt vann og legg fuktighetskrem på ansiktet.

For å bli kvitt sorte prikker anbefales denne masken å bli gjort flere ganger i uken.

I nærvær av tørr hud, bruk den bare på de områdene der det er svarte prikker, hovedsakelig nesen, en del av pannen og haken.

For meget fet hud kan masken påføres helt over hele ansiktet.

Miracle - mask

Vi trenger: et egg, to boller, en gaffel, saks og servietter.

Separat eggeplommen fra proteinet, slå dem. Protein vi belegger ansiktets hud og dekker disse områdene med papirservietter. Fra oven legger vi et nytt lag med pisket protein. Lagene må ikke være veldig tykke, ellers må du vente lenge før de tørker.

Etter omtrent en halv time hærker klutene, med en skarp bevegelse slår vi dem bort fra ansiktet, mens de tolererer litt smerte.

Console deg selv at ekkel blackheads er igjen på servietter. Det gjenstår å vaske og smøre huden grundig med pisket eggeplomme. Vent 10 minutter, vask av eggeplommen. Se på deg selv i speilet - et fantastisk middel for svarte flekker gjør huden i ansiktet rent og veldig mykt!

Bran Face Mask

Slå egg hvitt, legg til en teskje melk, honning og sitronsaft til det. Slå igjen og legg til klanen til du får en grøtaktig masse. Påfør masken i 20 minutter, fjern deretter med en bomullspinne og skyll med kamille ekstrakt.

Denne masken er egnet for fet hud. Det strammer porene, nærer og renser ansiktets hud.

Hercules Flake Mask

Ta en spiseskje med havregryn, knuste lett i en kaffekvern, og bland dem med en klype natron (du kan erstatte den med 3-4 dråper borsyre). Fortynn blandingen med så mye kefir til en tykk konsistens. Påfør det i 10-15 minutter på huden der det er komedo.

Etter at tiden er utløpt, fjern masken ved å rulle den forsiktig med våte fingre, og vask deretter med kaldt vann.

Curd mask

Hjemmelaget kosmetisk produkt fra svarte flekker på ansiktet, som er basert på cottage cheese, er perfekt for kvinner i alle hudtyper, inkludert følsomme og veldig tørre. For å gjøre et slikt verktøy er nødvendig: cottage cheese (ideell fra geitmelk, men hvis ikke, kan du bruke vanlig), bland godt med en klype svart pepper. Påfør blandingen på huden, og skyll med varmt vann etter 4-6 minutter.

Mask med ris

Ved hjelp av ris kan du også prøve å kvitte seg med svarte flekker på ansiktet.

Hell ut en kvart kopp ris, skyll den grundig med kaldt vann, hell det i en liten gryte og hell kokende vann over det slik at vannet helt dekker risen. La overnatte. Om morgenen, tørk risen, og bland den til en slurry.

Denne vasselen kan brukes som en rensemaske, forårsaker den på ansiktet i 15 minutter, samt et hjemskrubb.

Forresten er vannet som er igjen etter ris meget nyttig, og hjelper med å rense kroppen slik at den kan være trygt full.

Såpe og salt mot svarte prikker

Alt er veldig enkelt: du må fukte bomullsulden med en såpeoppløsning, dyppe den i saltet og gni de problematiske områdene, og gjør ikke så stor innsats for ikke å skade ansiktets hud. Før du bruker denne metoden, må du rengjøre huden fra kosmetikk og påfør en avfettende lotion på den. Etter prosedyren, bør du forlate skummet i ansiktet og hold i ti minutter, skyll. Hvis det er nødvendig, tørk huden med en desinfiseringsfilm og fuktighet.

Manuell rengjøring

Manuell rengjøring er vanlig ekstrudering av svarte prikker på huden. Eksperter anbefaler ikke å gjøre det alene, men det er ganske vanskelig å ikke trekke ut den ekle korken på nesen. Derfor er det nødvendig å vite nøyaktig hvordan du skal ekstrudere den svarte prikken på ansiktet riktig.

Hjem rengjøring bør ha en klar sekvens - en skrubbe, deretter et dampbad, og klemme seg selv.

Etter at du har gjort peeling, må du forberede et bad: kokt urtedekoksjon (mynte, nettle, kamille, lind - til din smak) insisterer i 10 minutter, og tilsett deretter 2 dråper essensiell olje - sitron, geranium, enebær til 2 liter vann. Hold hodet over pannen under håndkleet: hvis huden er tørr og sensitiv - 5 minutter, fet - 15.

Så vasker vi hendene grundig, vi behandler med alkohol, vi pakker neglene våre med serviett eller bomullsull, for ikke å forlate mikro arr på huden. På dampet hud vil fettete plugger komme ut av porene selv, trykk forsiktig på huden fra to sider av det svarte punktet.

Etter operasjonen er det nødvendig å lukke porene: vask med kaldt vann og lag en eggproteinmaske.

Den endelige akkordet vil være en hjemmelaget lotion med sorte prikker. Den enkleste og mest effektive måten kan gjøres på følgende måte: 25 gram salvie +25 gram kalendula + et glass kokt vann. Kok fremtiden lotion på lav varme i tre minutter, kjølig, belastning og tørk ansiktet tre ganger om dagen.

Kosthold som et middel mot svarte flekker

Det er ingen hemmelighet at god ernæring er nøkkelen til god helse. Og hvis kroppen er frisk fra innsiden, så vil det definitivt ikke være noen kviser og svarte flekker på ansiktet, det vil si på ansiktet. Hvis du allerede har komedoner, vil et balansert kosthold bidra til å bli kvitt dem for alltid.

For å gjøre dette bør det daglige dietten ikke inneholde store mengder karbohydrater og raffinerte fettstoffer. Enkelt sagt er det ønskelig å spise naturlige friske frukter og grønnsaker, som inneholder den nødvendige mengden mineraler og vitaminer. Naturligvis vil det ikke alltid være mulig å spise bare naturlig mat, noen ganger gjør omstendigheter det nødvendig å gjøre unntak. Men likevel, prøv å unngå fettstoffer som har gjennomgått langsiktig behandling, samt de som er laget av hvetemel (raffinert).

Det er veldig viktig å drikke minst en og en halv liter vann om dagen, noe som vil skylle ut alle giftstoffer fra kroppen.

Hvordan huden din vil se, avhenger av deg, og derfor betaler du riktig oppmerksomhet til riktig ernæring, vil du være fornøyd med ditt utseende. Ikke spar tid og krefter på sin elskede, for hvem, hvis ikke du, kan ta vare på deg selv bedre enn andre!

Scorerte svarte porer i ansiktet gir ikke enten menn eller kvinner, men det er ganske mulig å takle dem hvis du tar opp saken grundig og målrettet. Regelmessig rensing av ansiktet, riktig ernæring, hjemmelagde masker og skrubber hjelper huden din å holde seg frisk, ren og strålende.

Hvordan bli kvitt svarte flekker ved hjelp av folkemidlene

Vakker hud - klar hud. Svarte flekker på huden på grunn av miljøforringelse, underernæring og andre faktorer blir et stadig vanligere problem. For å løse det, er det skjønnhetssalong prosedyrer. Mange bruker imidlertid folkemidlene: billig og effektiv.

Årsaker til

Fra tid til annen vises svarte flekker på huden. Noen kaller dem akne, et utslett, men riktig navn: åpen komedie. De er dannet på ansikt, skuldre og rygg på grunn av tilstopping av porene med død epidermis, støvpartikler, overskytende talg. I hovedsak søppel.

Verken menn eller kvinner er forsikret mot dette problemet. Spesielt bør du være forsiktig med eiere av fet hud.

Ytterligere årsaker til svarte flekker: fuktig klima, dårlig økologi, smog, genetisk predisposisjon, depresjon, konstant stress. Også, problemet kan forårsake noen medisiner.

Hvordan kan jeg forhindre utseendet av komedoner:

 • Ta vare på huden din: om morgenen og spesielt før sengetid, rengjør den med ansiktslotion eller tonic. Ikke glem masker, scrubs og peels;
 • så sjelden som mulig, bruk fundamentet på ansiktet ditt, og i varmen generelt nekter det;
 • velg kosmetikk av høy kvalitet, ikke bruk den etter utløpsdatoen;
 • spis riktig Reduser forbruket av fete og krydrede matvarer, kaffe, søtsaker og kaker, brennevin. Spis fisk, hytteost, epler, tomater, gulrøtter, brokkoli, drikkekir, legg linfrøolje til mat. Disse matvarene inneholder mange vitaminer og andre fordelaktige stoffer;
 • stabilisere kroppens hormonbalanse. For dette må du søke medisinsk hjelp: til endokrinolog og gynekolog. Og de vil foreskrive behandling.

Hjemmetoder og verktøy

Før du bruker en maske, må du rengjøre og dampe huden, og dermed åpne porene og øke effektiviteten av prosedyren. Lag et dampbad: Hell i en stor bolle med varmt vann en halv kopp urte (egnet for eksempel kamille) og en teskje salt. Dekker hodet med et tykt håndkle, inhalerer i omtrent tolv minutter. Ikke lene for lavt - du kan brenne, tørr hud. Noen forenkler denne prosessen: de gjør peeling og legger på masker, tar et bad.

For rødhet, vaskulære "stjerner" på ansiktet, hudfølsomhet, for ikke å forverre problemene, er det bedre å ty til kald damping, og ikke til det vanlige. For rensing lotion er egnet, sminke makeup remover.

Kald dampende produkter selges som en gel. De er hovedsakelig laget på basis av saftige ekstrakter: som aloe, kaktus. Narkotika absorberes raskt av huden, cellene svulmer fra fuktighet, det kornede laget mykner og porene åpnes. Ikke la gelen tørke på huden din. Fjern den fra ansiktet med en tørr eller våt bomullspute.

masker

Masken påføres på ferdig forberedt hud. Bare områdene rundt øynene, øyenbrynene og leppene påvirkes ikke. Under prosedyren er disse stedene best beskyttet med en feit krem.

Før du bruker noen maske på ansiktet ditt, test for en allergisk reaksjon. For å gjøre dette, smør et rent, tørt håndledd med et tykt lag av den forberedte massen. Hvis etter ti eller femten minutter irritasjonen ikke kommer til lys, betyr dette at huden din er egnet.

leire

 • kosmetisk leire - to eller tre spiseskjeer;
 • sitronsaft - en teskje;
 • essensiell olje (appelsin, mandarin, bergamot eller tea tree) - noen få dråper;
 • avkok av mynte, nettle, rowan eller salvie.

Infusere en tynn strøm, fortynn pulveret av kosmetisk leire med varm urteavkok. Tilsett resten av ingrediensene, og rør, bring massen til konsistensen av rømme. Nå kan du søke. For tørr hud, i stedet for de listede oljene, anbefales fersken eller druen. Og for følsom - i stedet for vann- og urte-avkok - surkrem eller tre prosent kefir (ikke fra kjøleskapet, men ved romtemperatur).

For fremstilling av masker tatt renset vann og tre, porselen retter. I intet tilfelle, ikke metall, ellers vil oksidasjon oppstå, da vil de nyttige egenskapene til leire gå tapt.

Hvis masken begynner å tørke ut og lyse, dryss den med mineralvann. Bruk for denne sprayen. Unngå tørking, ellers kan huden bli skadet.

Denne masken anbefales ikke for ofte bruk: hver tredje til fire dager. Hvis det brukes daglig, kan du tørke ut dermis. Med ekstrem tørrhet og overfølsomhet i huden, kan kosmetisk leire bare påføres hver 2. til 4. uke, med obligatorisk tilsetning av fuktighetsgivende ingredienser.

Tiden av prosedyren:

 • 5-7 minutter for tørr hud;
 • 10-12 - for normal og kombinert;
 • 15-25 - for fett.

Hvis masken er for stram for ansiktet og forårsaker for ubehagelige opplevelser, bør den vaskes av tidligere.

Hovedformålet med bruken av leiremasker - dyp rensing. Leir absorberer sebum, bakterier, giftstoffer, renser porene fra smuss. Eliminerer svarte flekker uten å skade huden.

Det finnes flere typer leire, hver har sine egne fordeler og ulemper, avhengig av hva du skal bruke. Grønn leire fungerer best på fet hud med utvidede porer. Hvit har sterkere bindende egenskaper, og kaolin i sammensetningen whitens og forfrisker ansiktet. Gulmatte celler med oksygen, sparer huden under irritabilitet, humørsvingninger forårsaket av tretthet eller klimaendringer. Ansiktet renser forsiktig, mens man forstyrrer porene. Rosa er egnet for svært sensitiv hud, brukes til allergiske utslett og betennelser. Rød leire har lignende egenskaper.

Blå fremmer healing av sår etter klemme ut komedoner, lindrer akne, gjør huden smidig, forbedrer strukturen. Svart renser dypere, gjenoppretter også blodsirkulasjonen, forbedrer metabolske prosesser i huden.

For ødeleggelsen av sorte prikker er hvitt, blått og grønt mest egnet. Også masker av disse typer leire avlaster fet skinn, normaliserer funksjonen av talgkjertlene.

Hvit leire med ananas

Bland to spiseskjeer av hvitt leirepulver og fersk ananasjuice. Sett i kjøleskapet i fem minutter og sett på et vått ansikt. Vask av etter en kvart time med lunkent vann.

Kontraindikasjoner: forstørrelse av skjoldbruskkjertelen. Som en del av leire er det ofte til stede jod, og dette kan skade kroppen med endokrine sykdommer.

Soda salt

 • brus, fint salt, gel for vasking - en teskje;
 • litt fuktighetskrem for ansiktet.

Gel litt slå med en skje til skum vises. Etter å ha tilsatt brus og salt, gjør en vassle og forsiktig smøre de "berørte" svarte flekkene med den. Sterkt press er ubrukelig - du kan skade huden med saltrester. For å bruke masken, bruk en bomullspute, en tynn svamp eller en kosmetisk børste.

En kombinasjon av brus og salt nærer huden med gunstige sporstoffer og mineraler, gjenoppretter det, whitens og gjør det mer elastisk. Det forbedrer blodsirkulasjonen i vevet, normaliserer syresaldoen i dermis, fjerner fet skinn, renser porene av smuss, smalker dem.

Når du føler deg en prikkende eller liten brennende følelse, vær ikke bekymret: det er normale opplevelser. Men hvis de blir uutholdelige, vask masken av tidligere. Du trenger ikke å vente de anbefalte fem til ti minuttene. Bruk kaldt vann til dette. Til slutt er det tilrådelig å tørke ansiktet med tonic for å begrense porene, og deretter - etter tre eller fire minutter - gni huden med en nærende krem.

Resultatene vil bli merkbare etter første søknad: Antallet av sorte prikker vil reduseres.

Kontraindikasjoner for bruk av: betennelse og mindre skade (riper, sår), tørrhet og følsomhet i huden.

Med sitronsyre

 • sitronsyre - en teskje;
 • honning - to teskjeer;
 • rent vann

Fortyn lemonen med vann, tilsett flytende honning og legg på komedoner. Etter tjue minutter vask med kaldt vann.

protein

 • en egghvite;
 • en spiseskje sukker.

Rør egg hvitt med en spiseskje granulert sukker til oppløst. Split, legg litt søt masse på ansiktet ditt. Hvis huden er tørr - bare på T-sonen. Når den tørker, sprer du et annet lag og begynner å klappe ansiktet med fingrene. Ikke hold inntil de slutter å stikke i ansiktet ditt. Den resulterende limmassen renser porene, trekker ut det akkumulerte smusset der. Proteinmasken vaskes av med lunkent vann. Brukes en gang i syv dager.

eddiksyre

Ta eple cider eddik og honning av god kvalitet: en til en. Bland og applicer på huden. Ved fuktighet, skyll med varmt vann

Fra badyagi

 • tre prosent hydrogenperoksid - to teskjeer;
 • Badyagpulver - en teskje.

Kombiner komponentene, bland godt og vent 3 eller 4 minutter før blandingen svulmer.

Ta på ansiktet i en sirkulær bevegelse, gjør en lysmassasje fra to til syv minutter. Hvis massen ruller av, legg til peroksid. Første gang masken skal holdes ikke lenger enn ti minutter, kan du i fremtiden øke til tjue. Vask masken med knapt varmt vann. Etter det blir ansiktet rødt i omtrent fem timer, så prosedyren utføres best ved sengetid.

Masken gjøres en gang i uken. Kurset varierer fra seks til åtte økter. Om sommeren er det bedre å ikke bruke. Badyag starter prosessen med hudregenerering, og direkte sollys faller på den i løpet av denne perioden kan forårsake utseendet av pigmentplettene.

Kontraindikasjoner: betennelse, mikrotrauma, utslett, rødhet, sensitiv og problem hud.

På samme måte fremstilles en maske fra hydrogenperoksid og tannpulver.

Med barberskum

 • fint salt, sitronsaft og hydrogenperoksid - en teskje;
 • barberskum - to teskjeer.

Kombiner alt og bland godt. Legg et tynt lag på ansiktet. Etter ti til femten minutter, skyll med litt varmt vann.

Med celandine (for problem hud)

 • celandine juice - atten dråper;
 • svart leirepulver - to spiseskjeer;
 • vann - to spiseskjeer;
 • pistasjolje - ti dråper.

Kombiner saften av celandine med olje og leire, hell i rent vann. Bland alt grundig. Påfør ansiktet. Vask av etter tjue minutter med en varm infusjon av calendula.

Kontraindikasjoner: vaskulær sykdom, skadet hud.

Med aktivert karbon

 • aktivert karbon - to piller;
 • mat gelatin - en spiseskje;
 • noe mykende - noen få dråper;
 • melk - tre spiseskjeer.

Kull knust i en bolle og bland med andre ingredienser. Sett inn mikrobølgeovnen i ti sekunder. Etter å ha fjernet, vent et minutt og bruk flere lag masse på problemområdene: Ikke med glatte streker, men med et punkt, forsiktig "hammer" renseren inn i porene. Når den tredje timen er gått, begynn å forsiktig løsne den frosne filmen. Tørk deretter huden med en fuktig klut.

Noen flere alternativer for sammensetningen av rensende masker:

 • ris. Hell et glass ris over natten med to kopper kokende vann, knead rumpen om morgenen og bruk;
 • eple honning. Rist et lite, friskt eple med et rist, bland det med fem spiseskjeer med flytende honning. Påfør om ti minutter og skyll med kaldt vann;
 • banan og honning. Mjuk den modne massen av en banan med en gaffel, tilsett en teskje flytende honning og påfør blandingen i en tredjedel av en time. Skyll med kaldt vann;
 • pepper cottage cheese. Pund en spiseskje med geitmelk ostemasse med en halv teskje sort pepper. Påfør et tykt lag på problemområdene, vask av etter fem minutter med lunkent vann;
 • harpiks. Det er tatt på like stor del av granharpiks, smør og voks. Blandingen er lagt på de berørte stedene;
 • mumie. Smelt en teskje honning i et vannbad, løs opp to knuste mumiyo-tabletter i den. Påfør varme på problemområder, etter en tredjedel av en time, skyll med varmt vann;
 • gjær. Bland godt en teskje bakergær med en liten mengde av tre prosent hydrogenperoksid. Påfør en masse på T-sonen. Skyll med varmt vann etter ti minutter og gni ansiktet med en isterning.

Video: maskefilm

bivoks

Vassen skal smelte i et vannbad, omrør kontinuerlig. Komfyren må være slått på minst. Kapasitet må tas for denne prosessen emaljert eller rustfritt stål. Støpejern, jern, kobber er forbudt.

Video: smelter bivoks

Hold masken skal være tretti minutter. Det fjernes først med serviett, skylles deretter med kaldt vann eller urteinfusjon.

gulrot

 • voks - en teskje;
 • smør - en spiseskje
  gulrotjuice - en spiseskje

Tilsett de resterende ingrediensene i smeltevoks. Når smeltet smør, fjern fra badet og visp massen.

Med lanolin

 • rømme, hvetekimolje, gulrot, potet og sitronsaft - en spiseskje;
 • voks og lanolin - en teskje.

Bland smeltet voks med lanolin og smør, legg til blandingen av rømme og juice. Sett en maske på ansiktet ditt.

tannkrem

Bruk av tannkrem i hjemmet kosmetiske prosedyrer - en måte å ikke-standard, men effektiv. Følgende metoder er også egnet for å bekjempe komedoner:

 • Ekspressmetode: sett lim på huden med et tynt lag, vask med lunkent vann etter ti minutter;
 • dyp rengjøring: Ta en tannbørste med myke børster, klem litt lim inn på den. Forsiktig, i en sirkelbevegelse, håndter problemområdene. Vask ansiktet ditt;
 • nattmask: På kvelden gjelder et tynt lag pasta på T-sonen, la til morgenen;
 • skrubbe: Bland en tannkrem, en fjerdedel av en teskje salt og tre eller fire dråper av noe essensiell olje (for eksempel sitrus). Gni masse til steder der det er svarte punkter. Etter vask i ti minutter, ikke glem å bruke fuktighetskrem. Rengjøring finner sted hver syv dager.

I tilfelle av sterk brennende følelse, ubehag, må pastaen vaskes av umiddelbart.

For kosmetiske formål er det best å ta en tannkrem som inneholder brus eller ekstrakter av kamille, eik, salvie, nettle. Da vil det anvendte middel ikke bare rense, men også terapeutisk og antiseptisk.

Kontraindikasjoner: Sensibilitet mot rosacea, allergier. Ikke bruk tannkrem for å rense huden for ofte. Dette er et alternativ, og ikke hovedinnretningen.

Video: svart prikker tannkrem

Sitron rettsmidler

Sitron og honning

Klipp en sitron i halve, legg litt honning over kuttet. Tørk huden med den; vanskelige steder for komedonakkumulering. Etter fem minutter, vask, bør vannet være litt varmt. Etter første bruk av dette verktøyet er porene smalere. Etter flere prosedyrer forsvinner sorte prikker.

Mask med agurk og gurkemeie

 • sitronsaft - en spiseskje;
 • fersk agurk juice - en spiseskje;
 • gurkemeie - klype.

Dyp en bomullspute i blandingen av de listede komponentene og tørk huden med den hver dag før du går i seng. Når det er tørt, vask med lunkent vann og påfør en fuktighetskrem. Kurs - en og en halv måned. Tonic kan lagres i kjøleskapet i fem til syv dager.

Sitron vann

Fortynn ferskpresset sitronsaft med kokt vann. Tørk ansiktet med denne hjemmelagde lotionen tre eller fire ganger om dagen. Før sengetid - etter pre-damping. Et ukes kurs anbefales.

Glycerin tonic

Kombiner sitronsaft og glycerin en etter en, og tørk huden med dette middelet hver tredje til fire dager. Bedre før sengetid.

Sitron soda

 • natron og sukker - to spiseskjeer;
 • Ferskpresset sitronsaft - en kvart kopp.

Etter blanding av ingrediensene må du bruke massen på ansiktet med lette massasjebevegelser. Vask den av med varmt vann etter ti minutter.

Tar såpe

Kombiner et gniddt såpe med varmt vann. Slår, kast inn den resulterende skumgryten på knivens spiss. Produktet påføres i ti minutter, hvoretter du skal vaske. I stedet for vann kan såpe blandes med avkok av medisinske urter.

I stedet for svart såpe i denne oppskriften kan du bruke den økonomiske.

 • nyresykdommer;
 • tar såpe er ikke anbefalt å søke om menn og kvinner av den eldre generasjonen. Huden i denne alderen blir tynnere, såpen kan tørke ut den, noe som vil øke antall rynker;
 • Hvis masken er for stram for tørr hud, er det ubehag, det er bedre å velge et annet middel for å kvitte seg med sorte prikker.

Prater

Før du bruker disse produktene, blir ansiktet gnidd med en fuktighetsgivende tonic. Chatter pads er påført med et tykt lag ved hjelp av en bomullspute. Forsiktig, uten press. Kurset er ti dager.

I løpet av brukstiden av talere bør plutselige temperaturendringer unngås, det er umulig å sole seg, fordi huden blir ekstremt sårbar.

Med borsyre og sink salve

 • borsyre (3%) - 5 teskjeer;
 • sink salve - en teskje;
 • salicylsyre (2%) - to spiseskjeer.

Kombiner komponentene, bland dem godt. Insister blandingen i to timer, og søk deretter på komedene om morgenen og før sengetid. Hver gang verktøyet må ristes godt.

Med konstant bruk av salicylsyre, blir effekten på huden svekket, så du må ta pauser.

Med Levomycetinum

 • Calendula tinktur - to og en halv spiseskjeer;
 • "Aspirin" og "Levomitsetin" - 4 tabletter.

Bland de knuste tabletter grundig med tinktur og la det stå på et mørkt sted. Etter en dag kan du bruke: rist, bruk en gang om dagen til problemområder.

Etter bruk av dette verktøyet kan det oppstå en allergisk reaksjon, og huden begynner ofte å skrelle seg. Derfor, ved fullføring av prosedyren, påfør en fuktighetskrem på ansiktet.

Oljen

For å bekjempe komedoner tas ikke raffinerte olivenoljer. Fersken, mandel, jojoba, druefrø og taman håndter også bemerkelsesverdig med denne oppgaven. Ofte kombineres de med hverandre, og forbedrer de gunstige egenskapene gjennom estere. Så, i grunnen for massasje, anbefales det å legge til olje av bergamot, ylang-ylang eller grapefrukt. Noen få dråper av en eller alle.

Hvis huden er tørr, peeling, er det tilrådelig å lage en blanding med nedoli olje, sandeltre og appelsin på en teskje av basisproduktet. For problemet er egnet krydder- og kamilleolje.

To stadier av rensing av ansiktet fra komedoner

Først: Tre ganger i uken, lett massasje, gjelde for rent (vasket, uten sminke) ansikt uraffinert olje. Dekk da - for å åpne porene - gjennomvåt i varmt vann og godt vridd med et frottéhåndkle. Hold i ti til femten minutter, og tørk forsiktig av oljen. Vask først med varmt og deretter med kaldt vann.

For det andre: Når du tar et bad, må du bruke oljeblandingen til steder for opphopning av svarte flekker og masser huden forsiktig i omtrent fem minutter. Gni det er ikke nødvendig. Etter en kvart time skal du fjerne oljen med såpeskinn og tappe med fingertuppene på huden. Når du er ferdig, dryss ansiktet ditt med lunkent vann.

Ren ricinus eller burdock olje er ikke egnet for huden, fordi i stedet for rensing, kan de tette porene enda mer.

Grapefruktmaske

 • oliven eller mandel olje - en spiseskje;
 • grapefruktolje - omtrent fem dråper.

Koble ingrediensene og påfør huden. Vask av to timer senere.

massasje

Takket være massasjen, kommer oljen inn i de forstørrede porene og mykner ruskene som har tett dem, slik at det lett kommer ut. Bland oljen på håndflaten, fortsett umiddelbart til massasjen. Hvis du lagker mer, så ikke nok for en prosedyre, så lagre i en glassburk eller en flaske. Rist godt før bruk.

Kontraindikasjoner: alt avhenger av den enkelte reaksjonen. Noen ganger kan olivenolje tette porene, så vær nøye med huden din. Hvis antall svarte prikker ikke faller, er det bedre å se etter en annen måte å bli kvitt dette problemet.

For ansiktet kan du bare bruke fargeløs henna.

Mask for alle hudtyper

En og en halv eller to spiseskjeer av henna løses til tykkelsen av yoghurt. Med tørr hud legger du i en varm masse en spiseskje med oljeaktig rømme og klemmer E-vitamin fra en kapsel der. Også denne masken eliminerer akne og post-akne.

Intensiv maske for fet hud

Varm opp ovnen til et minimum, varme opp en halv kopp kefir. Legg til to og en halv spiseskjeer av henna og kok i noen minutter, rør hele tiden. Etter fjerning, vent til massen har avkjølt seg litt, og påfør ansiktet med et tykt lag.

havregrøt

Etter å ha fullført noen av de følgende prosedyrene, sørg for å fukte huden med en krem, da havremel litt tørker huden.

vasking

 • havregryn, knust i kaffekvern, varmt vann og rismel (kan erstattes med malt ris) - to spiseskjeer;
 • glycerin, juice eller aloe vera gel - en spiseskje hver.

Kombiner komponentene, bland dem godt i en keramisk bolle. Påfør på våt hud med myke massasjebevegelser. Etter to minutter, skyll. Vannet skal være litt varmt.

Du kan også ta to spiseskjeer med rullet havre, flytende honning og varm melk. Fyll dem med flak og lukk. Etter fire til seks minutter, legg til honning og bland. Smør problemområdene med masse masse, gjør en lett massasje og skyll med varmt vann som er forberedt på forhånd.

Vask havremel

Ta en støpejern eller emaljert panne, hell gulvet av en dessertskje med Hercules der og hell i åtte hundre milliliter vann. Kok over middels varme, omrør kontinuerlig. Fjern når stoffet blir slimete. Etter to eller tre minutter kan du forsiktig påføre geléet sammen med flakene i ansiktet. Masser forsiktig og vask med varmt vann om to minutter.

Soft Scrub Cream

 • havremel - en halv kopp;
 • bakken mandler, flytende honning og eple cider eddik - en spiseskje hver;
 • noen jordbær.

Kombiner alle ingrediensene, bland godt sammen. Etter påføring, vent på tørking, skyll. Den blir brukt hver to til tre dager.

Kanel Scrub

Ta en skje av bakken kanel og havregryn på gulvet, hell i litt oppvarmet vann og bland godt. Når det gjelder tetthet, må massen ligne en deig til fritter. Behandle ansiktet med denne skrubbe i førti til seksti sekunder og skyll med kaldt vann. Anbefales to ganger i uken.

Mask med kefir

 • knuste flak av Hercules - en spiseskje;
 • en klemme av brus eller tre til fire dråper borsyre;
 • kefir - tre spiseskjeer.

Forbered en slurry fra de oppførte ingrediensene og smør nettstedene med komedoner med den. Etter en kvart time eller tjue minutter, må masken rulles med fingertuppene, og skyll deretter ansiktet med kaldt vann.

Mask med havsalt og olivenolje

 • Hercules - to spiseskjeer;
 • en eggeplomme;
 • havsalt - en spiseskje;
 • olivenolje - en teskje

Påfør ansiktet, forsiktig massere huden. Skyll med varmt vann etter to minutter. Bruk dette verktøyet to ganger i uken.

Havregryn, som andre naturlige rettsmidler, virker på huden og kroppen som helhet gradvis. Det viktigste er vanlig bruk. Så etter to eller tre måneder vil du ikke få et kortsiktig resultat, men en langsiktig.

Kontraindikasjoner for bruk av "havremelkosmetikk": hudsykdommer i akutt stadium, herpes.

Tre teskjeer av knust aloe-blader i mush blir hellet med et glass avkjølt kokende vann. Når timen går, skal infusjonen kokes i fem minutter, fjernes og dekkes med lokket. Avkjøl og tørk huden din med denne lotionen etter å ha våknet opp og om kvelden.

Calendula og Sage

Tar på en spiseskje med urter av salvie og calendula blomster, strømmet et glass kokt vann og languished på lav varme i tre minutter. Etter fjerning fra platen, bør kjøttbøten avkjøles under et lokk, så det skal dreneres. Tørk lotionen med huden tre ganger om dagen. Du kan lagre på kjøleskapets dør.

Kokoskrubb

Ta to spiseskjeer med varm kokosolje og kaffeglass og bland. Ved påføring må du massere huden i en sirkelbevegelse, du trenger ikke å trykke mye. Vent fem minutter og vask.

vaselin

Etter en dusj, bruk petroleumjell på problemområdene. Dekk dem med matfilm og et varmt håndkle. Når det avkjøles, er prosedyren over. Fjern den resterende petroleumsglass med et serviett mens du trykker lett på de svarte prikkene. De bør begynne å gå ut av porene enkelt. Tørk deretter huden med alkoholfri lotion.

Prosedyren anbefales hver annen til fire uker.

whey

 • serum - en halv kopp;
 • salt - en teskje;
 • sitronsaft - noen få dråper.

Fortyn saltet i vallen og varme litt. Salt må være helt oppløst. Legg til sitronsaft. Fukt ansiktet med jevne mellomrom med denne agenten i en kvart time, vent deretter til den tørker og vasker den av med en varm avkok av nettle. Fukt huden med krem ​​eller gulrotjuice.

Det er gjort tre til fire ganger i uken.

Video: Velcro for å rense porene med svarte flekker

Kontra

Hver ingrediens i sammensetningen av hjemme kosmetikk har noen kontraindikasjoner. Det er bedre å lese dem nøye for å unngå helseproblemer. Noen av midlene kan ikke brukes med individuell intoleranse. Under graviditet og amming, kan kosmetiske prosedyrer kun oppleves med godkjenning fra en lege. Huden til en kvinne i denne perioden er følsom.

anmeldelser

Smale porene og redusere antall svarte flekker hjalp regelmessig regelmessig arbeid med å rense huden ved hjelp av en myk mikrofiber svamp og en myk rengjøringsmiddel (jeg har en Castilian såpe) 1-2 ganger om dagen. Pluss hvit leire fra 3 til 5 ganger i uka. Ikke la leiret tørke ut, ellers tørker det ut huden. Tar vitaminer fra gruppe B, A, E. Salicylfri alkoholfri tonic. Resultatet i ansiktet, som de sier. Jeg har nettopp sluttet å følge den nøye, alt kom tilbake til sitt sted.

ToshkaKartoshka

http://www.bolshoyvopros.ru/questions/1036189-kak-izbavitsja-ot-chernyh-tochek-na-tele-grudi-spine-est-takie.html

Ble kvitt de svarte flekkene i ansiktet i en uke! Hele livet mitt lider jeg av forstørrede porer og komedoner på nesen og kinnene. Og nylig har svarte punkter nådd kinnbenet. Vidste ikke hva jeg skulle gjøre. Siden det ikke er nok penger nå, bestemte jeg meg for å prøve billige penger. Jeg har den vanlige tjære såpen, spesielt ikke å regne med resultatet. Men resultatet var fantastisk. Ikke tro det, alle vennene mine spør meg hva jeg gjorde med ansiktet mitt. Men i tillegg til såpe har jeg en annen hemmelighet - jeg smør med vitamin E (i kapsler). Huden er jevn, strålende, porene synlig bare under et mikroskop.

Bridget Jones

http://www.bolshoyvopros.ru/questions/981157-kak-izbavitsja-ot-chernyh-tochek-i-rasshirennyh-por.html

Bli kvitt sorte prikker for alltid umulig. Hvis talg produseres intensivt, så kan ingen midler forandre det for alltid. Derfor kan svarte flekker fjernes med konstant omhu. Det er noen regler her. Først må du redusere antall aggressive midler. Slik som skrubber og lotioner som inneholder alkohol. Jo mer intenst de prøver å rense huden, jo raskere talg begynner å bli produsert. For det andre, bruk gode rensemidler. Disse er masker basert på leire, Dødehavet smuss eller torv. De må gjøres to ganger i uken. For det tredje kan du bruke spesielle bleking masker. De lyser sorte prikker og gjør dem mindre merkbare. Men det beste alternativet er å fjerne de svarte punktene fra skjønnhetspleieren mekanisk, og deretter begynne en intensiv omsorg. Vanligvis er porene veldig tette og alle eksterne agenter påvirker bare den fete "hodet". Resultatet er derfor kortvarig.

Chosica

http://www.bolshoyvopros.ru/questions/614-kak-izbavitsja-ot-chernyh-tochek.html

Fra ungdomsårene lager jeg en spesiell skrubbemaske for rensing av ansiktet, blant annet fra svarte punkter. Du må ta 2 ss havregryn, slip på en kaffekvern, legg til en klype sodavann, litt vann og dette vassdraget for å massere ansiktet, unngå kontakt med huden rundt øynene. Rydder bra, og viktigst, naturlig og billig! Etter dette skrubbe, bruk en fuktighetskrem.

alien

http://www.bolshoyvopros.ru/questions/614-kak-izbavitsja-ot-chernyh-tochek.html

Faktisk er svarte flekker et symptom som kaller for å ta hensyn til mer alvorlige problemer: slagg av kroppen, metabolske forstyrrelser og andre. Å forbedre situasjonen for kosmetiske prosedyrer er ikke nok. Du må tenke på livsstilen din og prøve å forandre noe til det bedre. Deretter må du kanskje ikke kjempe mot komedoner. Selv vil forsvinne.

Du kan velge ett eller flere produkter fra svarte flekker, men det er bedre å konsultere en hudlege eller en kosmetiker om dette problemet. Eiere av for tynn, sensitiv eller problematisk hud anbefales å anbefale sterkt denne konsultasjonen.

Flere Artikler Om Typer Acne