Akne og akne er en vanlig estetisk defekt. Vanligvis lider tenåringer av deres tilstedeværelse, men voksne står også overfor dette problemet. For å fullstendig rengjøre huden krever en integrert tilnærming. Dette betyr at det er nødvendig å gjennomgå en medisinsk undersøkelse for å finne ut årsakene til utslett, bytte til et balansert kosthold og finne omsorgsfulle kosmetikk som oppfyller individuelle behov. For å rense huden i ansiktet, så vel som kroppen er å ty til folkemessige rettsmidler. Deres effektivitet har vist seg gjennom årene.

Fordelene med folkemetoder

Rettsmidler for akne, forberedt på grunnlag av naturlige ingredienser hjemme, har mange fordeler sammenlignet med konvensjonelle kosmetikk. Viktige fordeler er:

 1. Helt naturlig sammensetning - blant ingrediensene i populære oppskrifter er det ingen kjemiske tilsetningsstoffer, konserveringsmidler, kunstige farger eller smaker. Uten dem er det umulig å produsere vanlig kosmetikk, siden slike tilsetningsstoffer forlenger holdbarheten og gjør teksten mer behagelig. Selv organisk kosmetikk, plassert som naturlig, består ikke av 100% naturlige ingredienser. Den har kjemiske ingredienser som kan provosere irritasjon, forverre utslaget.
 2. Ingen bivirkninger, som ofte manifesterer seg når man bruker kosmetikk som inneholder kjemiske komponenter.
 3. Rimelig pris - ingrediensene som trengs for å lage populære oppskrifter er billige.
 4. Høy effektivitet i bruk - med regelmessig bruk av naturlige preparater utarbeidet uavhengig, er en god effekt garantert.
 5. Enkel forberedelse - forberedelse av hjemmemedisin krever minimum tid.
 6. Muligheten til hver gang å forberede kosmetikk som oppfyller de faktiske behovene til huden. Avhengig av hormonell bakgrunn, kan vær, næring, huden endre sin type fra tørr til kombinasjon eller fet. Ved å legge til visse ingredienser kan du alltid lage et verktøy som best tilfredsstiller hudens behov. Takket være denne tilnærmingen vil syrebasebalansen ikke bli forstyrret.

Erfaringen fra mange mennesker viser at det populære, beviste verktøyet ofte ikke er mindre effektivt enn dyre kosmetikk.

Folk oppskrifter

Vurder oppskrifter for effektive hjemmemedisiner som hjelper til med å rense akne og akne fra ansiktet.

cleanser

Hudpleie begynner med grundig rensing. For å fjerne smuss og spor av kosmetikk er det ikke nødvendig å bruke kjemiske skum og geler. Godt rent ansikt vil hjelpe folkoppskrifter. Selv om de ikke skummer veldig bra, renser de perfekt huden, eliminerer utslett, akne og forhindrer utseendet.

Oppskrifter rengjøringsmidler for vask, designet for forskjellige hudtyper:

 1. For fet hud - eliminerer svarte flekker, subkutan akne, renser porene. Bland 30 ml kefir med lav prosentandel fett, en teskje brus og 2 ss sennep. Tilsett 130 ml vann og bland blandingen. Når han slutter å skumme, er verktøyet klart. Bruk bedre om kvelden. Eiere av veldig fet hud kan påføres to ganger om dagen.
 2. For tørr hud - denne sammensetningen for vask renser rent porene, eliminerer utslett, følelser av tetthet og tørrhet.
  Legg på brannen 200 ml melk med høy prosentandel av fett og kok den. Legg til urter: 4 stek med persille og 2 ss calendula med kamille. Alle urter må først pundes i en mørtel til en tilstand av pulver. Tomite blandingen i ca 30 minutter, slik at den ikke kan koke. Den ferdige blandingen fjernes fra varmen og infiseres i flere timer. Det er nødvendig å filtrere, og deretter legge til en teskje honning. Vask dette verktøyet bedre om natten.
 3. For fet hud med spor av post-acne, bekjemper det utslett og konsekvenser av post-akne, reduserer betennelse. Bland en spiseskje med krem ​​med en teskje ferskpresset sitronsaft, samt 300 ml mineralvann. Den siste etappen - legg til 1 spiseskje saltvann, velg et fint malt produkt. Brukes en gang om dagen.
 4. For sensitiv hud - minimerer betennelse, bekjemper utslett, fremmer helbredelse av sår på huden. Forberede blandet 1 teskje leire (rosa), 2 ss aloe juice og 300 ml kokende vann. Alt blandes og oppvarmes i et vannbad til komponentene oppløses til en homogen masse dannes. Brukes to ganger om dagen.

Alle rensemidler vaskes med varmt vann. De må lagres i kjøleskapet.

lotions

Etter rensing, tørkes huden med lotion. Dette er et obligatorisk trinn av omsorg. Acne Control Lotion er lett å lage hjemme. Vurder de beste oppskriftene:

 1. En enkel oppskrift på akne - en kvart kopp med 40% alkohol helles 2 ss calendula, du må ta tørre blomster. Den resulterende infusjonen fortynnes med 1/5 kopp vann. I 2 dager insisterer han på et varmt sted. Deretter tilsettes 5 g borsyre med 5%. Klar lotion må filtreres gjennom gasbind med bomull 2-3 ganger og tilsett 4 ml glyserin.
  3-4 ganger i uken, bør denne infusjonen gnides områder av kroppen som har akne. Lotionen bekjemper akne og gjør mindre synlige flekkene igjen på huden etter utslettet forsvinner.
 2. Lotion fra flekker fra akne, samt ål - mellomstor agurk er knust og fylt med et glass vodka. Denne blandingen er plassert i en glassbeholder, fortrinnsvis en mørk nyanse, slik at den blir infundert i 7 dager. Denne effektive lotionen er nødvendig for å tørke ansiktet en gang om dagen. Det er beregnet på problemskinnet av både kombinert og fetttype.
 3. Lotion fra betent akne - lindrer huden, renser porene. For å forberede denne hurtige løsningen, gni pepperrotroten på en fin riper. Nok ¾ halv liter krukker. Fyll fartøyet til randen med vodka og la det stå i 10 dager. Denne ansiktslømen gnides en gang om dagen. Etter at det har vært på huden i 15 minutter, skal det skylles med varmt og kaldt vann. Da kan du fukte ansiktet.
 4. Lotion som hjelper til med å fjerne subkutan akne - hell et glass nettleblader, ta ferskt eller tørt, et glass vodka, og insister 10 dager på et mørkt sted. Klar lotion to ganger om dagen for å tørke renset ansikt.
 5. Nettle lotion designet for tørr hud - 5 ss nettleblader strømmes med en liter vann, du må ta kaldt og deretter koke. Når verktøyet har avkjølt, filtreres det. Brukt lotion to ganger om dagen.
 6. Acne lotion for tørr hud - hell 1 spiseskje mynte med kokende vann, 0,5 kopper er nok, og la i 15 minutter. Sammensetning filter, legg til en spiseskje med infusjon av calendula, borsalkohol, samt en teskje ferskpresset sitronsaft. Tørk huden hvor det er akne og hudormer.
 7. Sitron lotion - et glass kokende vann blandet med ferskpresset juice av halv sitron. Tørk ansiktet to ganger om dagen.

Alkoholbaserte lotioner veldig tørr hud, så de er ikke egnet for sensitiv type. Det er ønskelig å bruke dem lokalt, bare på hudområdene som er berørt av utslett, og ikke på hele ansiktet.

masker

Den beste hjem rette for akne, samt blackheads er masker. Med regelmessig bruk bidrar de til å kvitte seg med utslett på et avansert stadium. Vurder de beste oppskriftene:

 1. Gurkemask - veldig enkelt å forberede. Det er nok å gni agurker og sette ansiktet på den resulterende massen i ca 20 minutter. Denne masken behandler akne, akne og lyser huden, og eliminerer de røde flekkene igjen etter utslett.
 2. Masken av leire - lindrer akne, spesielt betent. Leire har en utmerket tørkeeffekt, så masker basert på den er egnet for eiere av fet hud. For å forberede en maske, må en liten mengde leire fortynnes med calendula, kamille, salvie eller andre urter. Det ferdige produktet påføres på områder av huden hvor det er akne. Hold det opp til det tørker og skyll deretter. Du kan bruke masken to ganger i uken.
 3. Maske av poteter, bidrar til å kurere akne - kap potetene av middels størrelse og bland den med et protein av ett egg. Påfør sammensetningen på renset hud i 20 minutter. Brukes to ganger i uken
 4. Hydrogenperoksidmaske - eliminerer svarte flekker, strammer porene, lyser ansiktet. Bland hydrogenperoksidet og gjæren i forhold til å danne en kremaktig konsistens. Påfør blandingen i ansiktet i 1,5-2 timer. Den kan stå over natten, og deretter skylles av med varmt vann. Prosedyren gjentas en gang i uken.
 5. Maske med honning med sitron - gir anti-inflammatorisk, antibakteriell og tørkende effekt. For å forberede, bland 1 spiseskje honning med en teskje ferskpresset sitronsaft. Påfør masken i 10 minutter og vask den av. Det skal gjøres maksimalt tre ganger i uken.
 6. Anti-inflammatorisk maske for akne-blandet riven pepperrotrot og surt eple i like store mengder. Blandingen påføres i ca. 30 minutter. Lag en slik maske til behandling av akne bør være daglig før de forsvinner. For forebygging er det brukt 2-3 ganger i uken.
 7. Mask for akne, samt akne - bland flytende honning og løkjuice i like mengder. Den resulterende blandingen påføres hudområder hvor det er utslett i 30 minutter. Prosedyren gjentas daglig. Behandlingsforløpet er 2 uker.
 8. Mask for intern akne - med utseendet på intern akne, talkumbasert middel vil bidra til å kvitte seg med dem. Det er enkelt å forberede - bare bland 5 g talkum og hvit leire, og fortynn dem med en spiseskje melk. Masken påføres to ganger i uken i 20 minutter. Det vaskes av med varmt vann.
 9. Masken med svarte prikker - hvis det er svarte prikker på pannen, haken, nesen på nesen, vil denne masken bli kvitt dem. For å gjøre det, hogge en stor tomat, tilsett en skje olivenolje og en halv teskje stivelse. Påfør sammensetningen i ca. 15 minutter. Skyll deretter med varmt vann, sørg for å tørke ansiktet med tonic. Prosedyren skal gjentas maksimalt to ganger i uken. For hud med rosacea er denne masken ikke egnet.

Masken må velges i henhold til type hud. Eiere av tørr og sensitiv hud bør ikke bli involvert i mye tørkeanordninger. De kan bare påføres overflaten av betent akne.

Andre folkemidler for akne

Det er mange andre populære oppskrifter for behandling av akne og akne:

 1. Et par ganger om dagen, tørk rent hud med massen av rå gresskar. Det må kuttes av umiddelbart før bruk, da mengden nyttige stoffer reduseres ved kontakt med luft.
 2. Tørk renset hud med aloe juice daglig. Før du klemmer saften fra bladene på planten, må de være forberedt. For å gjøre dette, er kuttet blader vasket med varmt vann og lå i 7 dager på et mørkt sted. Etter det kan du klemme saften ut av dem, eliminere utslett, fremme helbredelse av huden.
 3. Komprimere av malurt, humle - bruk acne, akne. I ferd med matlaging blandes en spiseskje malurt, så vel som humle. Blandingen er fylt med et glass kokende vann. Når agentet infusjoner 1-2 timer, legg 1 teskje eddik, er det bedre å ta et eple. Holdere av tørr hud bør bruke glyserin i stedet for eddik. Infusjonen som er oppnådd, suge en bomullspute og fest den til huden, der det er utslett i 10 minutter. Prosedyren utføres daglig.
 4. Lotioner fra magesår - 0,5 liter kokende vann hell en spiseskje celandine for å stå i 2 timer. Soak en bomullspute med klar infusjon og lage lotioner i 7-10 dager.
 5. Viburnum juice - to ganger om dagen områder av kroppen som det er utslett, gnidd med viburnum juice.
 6. Akne Steam skuffer - Kok hop kjegler i en stor bolle. Etter å ha fjernet det fra varmen, vipp ansiktet over dampen. Det renser porene, nærer huden med gunstige stoffer. For tørre huseiere er det nok å holde ansiktet over dampen i 3 minutter. Ved normal hud utføres prosedyren i 5 minutter, med fet hud - 10 minutter. Dampbad er kontraindisert i nærvær av sår, eiere av huden utsatt for rosacea.
 7. Cure for akne - blandet like proporsjoner av honning, smør og hakkede løk. Blandingen kokes. Når det kjøler, legg til mel for å få konsistens som ligner leire. Fra denne sammensetningen er det laget kaker, som er lagt på huden dekket av utslett, akne. Prosedyren gjentas til utslett passerer. For å handle betyr det i kjøleskapet.

Ved å følge disse anbefalingene, vil du raskt kunne fjerne huden av akne og akne.

Funksjoner ved bruk av folkelige oppskrifter

For at hjemmehjelpemidler for akne skal gi maksimal fordel, bør du følge reglene for deres bruk:

 1. Før preparatet er det viktig å sørge for at du ikke har overfølsomhet overfor alle komponenter som er inkludert i sammensetningen. Dette er spesielt viktig for eiere av sensitiv hud.
 2. Hvis produktet inneholder slitende komponenter (havreklid, leire), skal det ikke påføres huden rundt øynene. De vil traumatisere den delikate huden, noe som fører til dannelse av rynker.
 3. Det er bedre å tilberede friske ansiktsmasker og ikke lagre kokte produkter lenger enn anbefalt i oppskriften. De inneholder ikke konserveringsmidler, så fort forverres.
 4. Ikke bruk penger for ofte. Selv om de er naturlige, virker de veldig aktivt, derfor kan de negativt påvirke tilstanden til huden.

Folkemetoder kan brukes som grunnleggende midler for ansiktspleie eller som tillegg, kombinere med konvensjonelle midler. Så de vil gi en merkbar effekt. Men du bør innse at utendørs hudpleieprodukter hjelper til med å løse problemet bare delvis. For maksimale resultater må du spise riktig og overvåke helsen din, da hudutslett er et signal om kroppsforstyrrelser.

Folk rettsmidler for akne

Ifølge statistikken har hver andre jente problemhud. Videre skjer det ikke bare i ungdomsårene, men også i voksen alder. For å forbedre tilstanden til epidermis og redusere betennelse, kan du regelmessig bruke kosmetologer. Men det er mye mer effektivt og billigere å bruke folkemedisiner for akne.

Behandling av problemhud

Inflammet epidermis er en kombinasjon av hovne follikler og suppurations som skyldes en bakteriell lesjon. For å normalisere sebaceous kjertlene hjemme og forhindre forekomst av kviser og purulent akne, er det nødvendig med en integrert tilnærming.

 • Rensing. Denne scenen inkluderer skrubbe og peeling, regelmessig bruk av spesielle geler og mousses. I tillegg til å fjerne døde hudpartikler, er det viktig å være oppmerksom på suppurasjonen i sebaceous kjertler og follikler. Derfor, i tillegg til vask, må du gjøre en trekkmaske og utføre mekanisk rengjøring;
 • Fjernelse av betennelse. For å trekke ut pus fra rødt koke eller fjerne små komoneser, må du først fjerne den inflammatoriske prosessen. Akk, det kan ikke klare seg uten antibakterielle midler. Disse er salver, naturlige antiseptiske midler, farmasøytiske preparater av antimikrobiell virkning;
 • Toning. Etter høykvalitets rensing blir porene rene, men forblir forstørrede. På grunn av dette varer følelsen av friskhet bare noen få timer - til gropene er igjen fylt med støv og hudutspresjon. For å begrense porene og normalisere arbeidet i talgkjertlene etter vask og rengjøring, bør du alltid bruke lotioner og tonics;
 • Power. Huden er det største organet i menneskekroppen. Under normale forhold er han fullt i stand til selvstendig å bekjempe bakterielle effekter og inflammatoriske prosesser. For å mate epidermis er det nødvendig å lage masker og bruke kremer;
 • Fukte. På grunn av den store mengden hudutspresjon er det ofte inntrykk av at huden ikke har fuktighet. Det er det ikke. Etter altfor grundig rensing, mister epidermis en stor mengde fordelaktig flora på overflaten, sebaceous kjertlene blir tørre, og porene åpnes. Som et resultat vises en fettete skinn på ansiktet, og utslippet tetter opp kanalene. For å unngå dette kan du bare bruke fuktighetsgivende geler og essenser.
Behandlinger for problemhud

rensing

Før du blir kvitt akne folkemedisiner, må du forberede huden. For å gjøre dette, vasket av ansiktet med kosmetikk og fettete utslipp. Med et slikt mål passer hjemmelagde kremer for vasking. Den mest enkle og rimelige - agurk eller persille. Begge har lysende og antiinflammatoriske egenskaper.

Slik lagrer du agurkekrem:

 • Grønnsaken er skrelt (hvis agurk er bare fra grønnsakshagen - den kan stå igjen), og kuttes i tynne skiver;
 • Mineralvann helles i et glass på 250 ml (du kan bruke kamille eller grønn te), hvorpå agurkeskiver helles;
 • Løsningen er grundig rystet og forlatt i et mørkt, kjølig sted - for å infisere;
 • Etter 2 timer er lotionen klar til bruk. Det er egnet for å rense huden om morgenen - en slik løsning vil ikke kunne vaske av sminke.

I stedet for en agurk kan du ta persille, jordbær eller en annen grønnsak (frukt) som passer for sine fordelaktige egenskaper.

Gurkepremie forberedelse

For å gjøre sminkefjerner hjemme, trenger du en oljebase (smør) og forskjellige estere. De fleste vanntette kosmetiske produkter oppløses under påvirkning av fettsyrer, så hjemmelaget kosmetisk olje vil erstatte de fleste kjøpte skum og geler. En enkel oljeoppskrift på vask:

 • I like deler må du kombinere oliven og linfrøolje. De har forskjellig tetthet, så du må riste blandingen veldig bra;
 • Til oppløsningen tilsettes 1/5 smeltet kokosnøttolje;
 • Ved vilje er det mulig å berike "lotion" med tokoferol eller egnede eteriske oljer. For problem hud - det er en rose, tea tree, mynte.

Før du bruker verktøyet, må du riste hele tiden. Påfør oljen som en vanlig tonic - om morgenen og om kvelden. Dette vil ikke bare rense porene, men skape også en ideell balanse mellom vann og fett. På grunn av dette vil huden bli hydrert og mettet hele dagen.

Video: Hvordan bli kvitt akne og akne folkemidlene

Skrubbing og peeling bidrar til å forhindre utseende av subkutan akne. Men med ham er det viktig å ikke overdrive det. Huden må renses, men med minimal skade. Derfor anbefaler vi at du holder på med peeling med fruktsyrer. Hvis det ikke er mulig å gjennomføre en profesjonell prosedyre i salongen, kan det tørke et ansikt med sitronskive bli et hjem alternativ.

Sitron er vanligvis et veldig godt middel for akne på ansiktet. Den er rik på vitamin C, som har antiseptiske og immunostimulerende egenskaper. I tillegg er juice av denne frukten ofte brukt til å lette pigment flekker og betennelser. Du trenger bare å tørke ansiktet med fruktskiven to ganger i uken før sengetid. Juice vaskes ikke av umiddelbart, men etter 10 minutter.

For å bekjempe akne og vedvarende akne er det også behov for å trekke masker. Det mest populære folkemidlet for problemhud er en leireblanding. Avhengig av alder og egenskaper av huden, kan det være kaolin, kambriansk, grønn eller svart leire.

Leremaske for problemhud


Hvordan lage en maske med leire for problem hud:

 • Urteavkok av kamille, mynte eller grønn te kombineres i like deler med pulveret. Blandingen blandes grundig til homogen. Konsistensen av massen bør være som den av rømme;
 • Verktøyet påføres hele ansiktet, halsen og dekolleten (om nødvendig). Det er nødvendig å holde en maske fra 15 til 25 minutter;
 • Ikke la det herdes i ansiktet - det tørker ut huden. Hele tiden, pollinere leire med vann fra en sprøyteflaske. Gjenta prosedyren to ganger i uken.

Den største fordelen med denne metoden er allsidighet. Slipende partikler masserer perfekt huden, hjelper deg med å fjerne døde celler og redusere arrdannelse. Men leire tørker epidermisene. Etter at du har brukt det, bør du alltid bruke kremet.

Fjernelse av betennelse

For å fjerne inflammatorisk prosess, redusere hevelse og pus, er det nødvendig å bruke medisiner med antiseptiske og sårheling egenskaper. De kan brukes bare peke på den mest smertefulle eller åpenbare betennelsen.

Salver for å behandle problemhud

Topp rangering av folkemidlene for akne fra apoteket:

 • Zerkalin. En akne rette populært blant dermatologer. Dette er en løsning med antibiotika Clindamycin, som brukes til å behandle akne av ulike etymologier. Verktøyet kan brukes som et forebyggende tiltak, men er vanedannende mot huden. Den direkte motparten er Clindovit;
 • Klerasil er en hel serie produkter for rensing og omsorg for problemhud. Midler er beriket med salisylsyre. Clearasil geler og kremer er egnet for rask lindring av rødhet og betennelse, men ikke for behandling av alvorlige problemer (rosa akne, post acne, etc.). Propeller har lignende egenskaper;
 • Roaccutane er et effektivt apotekmiddel for akne og akne. Sammensetningen er et stoff isotretinoin. Det er en salve og piller. Legemidlet har et bredt spekter av handling, som er egnet for behandling av suppurerende komedoner og subkutan akne.
 • Klenzit S. Populær dermatotropisk middel for behandling av betent follikler, akne, akne. Dette er en antibiotikagel. Preparatet omfatter adapalen mikronisert clindamycin;
 • Zener. Hjelper med å behandle sår og komedoner på kropp og ansikt. Dette er en punktgel, praktisk talt det eneste folkemidlet til akne, som kan brukes under graviditet og amming. Ikke vanedannende;
 • Triakkutan. Hormon antifungal virkning. Det vil bidra til å fjerne soppsykdommer og spor av vannkopper. Den kan bare brukes til medisinske formål;
 • Baziron AS. Krem for intern akne. Takket være en spesiell formel, trenger de aktive stoffmolekylene inn i de dypere lagene i huden, og eliminerer betennelse der. Den består av stoffer - benzoyl- og metakrylsyre-kopolymer;
 • Kloramfenikol. En mild antibiotikakrem som hjelper til med å bli kvitt rød smertefull akne på ryggen, nesen og pannen. Kan bare påføres punktvis. Den er preget av rask handling og høy effektivitet. I noen tilfeller brukes det til å behandle arr.

Hvis du ikke hadde noen av disse midlene på hånden, kan du lage antiinflammatorisk krem ​​med egne hender. For å gjøre dette, koble tannkremet med en løsning mot røde øyne. Resultatet er et produkt av umiddelbar handling. En dråpe av denne blandingen lindrer øyeblikkelig rødhet, kløe, redusere hevelse over natten.

toning

For å begrense porene og eliminere ubehagelig glans, brukes forskjellige hjemmelagde lotioner. Den rimeligste talkeren er salicylic.

Chatter fra akne


Acne Lotion Oppskrift:

 • 1 del borsyre (2%);
 • 1 del salisylsyre
 • 1/4 erytromycin
 • 1/4 gram sinkoksidpulver.

Alle komponenter er koblet til krittet med seg selv og rystet grundig. Den resulterende løsningen må tørke huden to ganger om dagen. Hvis det ikke er noe ønske om å forberede stoffet selv, vil nesten alle apotek hjelpe deg. Bare kopier oppskriften til dem og betal for ingrediensene. For rosa akne, kan du også legge til aspirin (1/2 del). Akne i ansiktet, hodet og andre deler av kroppen kan behandles med dette middelet.

I stedet for en kompleks fire-komponent tonic kan vanlig kalendula brukes. Det vil gi nøddesinfeksjon og rense porene raskt. Men det er umulig å overdrive det med et så hardt stoff - tinktur kan ikke brukes mer enn en gang om dagen.

Det er enda bedre å eliminere alkoholbaserte pleieprodukter fra din daglige hygiene. De desiccate overflaten laget av epidermis, forårsaker overdreven peeling. Tørking av huden med en isterning eller kjølingskompresser fra fruktmassen vil være like effektiv.

Toning Lotion Alternativer:

 • Urte avkok av mynte, kamille, grønn te. Vel "trekker" pus vann etter matlaging poteter;
 • Micellar vann med oljer. Vil kvitte seg med fettete plugger og mette hudceller med fettsyrer;
 • Mineralvann med vitaminer. For forberedelsen må du kombinere et glass mineralvann med eventuelle tilgjengelige vitaminer i flytende form (retinol, tokoferol);
 • Gurkekrem med sitronsaft. Copes med rød betennelse og forstørrede porer;
 • Rosevann. Ideell som tonic for voksne kvinner og jenter med sensitiv hud. Lotion for problem hud

Ernæring og hydrering

Anmeldelser hevder at en komplett behandling av akne er umulig uten bruk av folkemidlene for å nære huden. For å styrke fibrene og gjenopprette balansen mellom mikroflora, hjelper kefir mask. Det er gjort veldig enkelt. På ren hud må du påføre en liten mengde fermentert melkeprodukt. Aldri maske i 15 til 20 minutter.

Kefir ansiktsmaske

Honning maske vil bidra til å raskt kurere akne. Den inneholder bananpuré, eggeplomme og honning i like store mengder. Massen piskes opp til en homogen masse og fordeles jevnt over problemområdene. Hold minst 20 minutter. Oppskriften er kun egnet hvis det ikke er allergi mot honning.

Med funksjonen av ernæring og hydrering, perfekt fruktmasker. Jordbær og bringebær er spesielt gode for problemhud. De er fulle av vitaminer og aminosyrer som øker hudens elastisitet, gjenoppretter vannbalansen og styrker lokal immunitet.

Kombinasjonen av alle disse metodene vil bidra til å kurere eksisterende akne og beskytte mot utseende av nye. For å konsolidere effekten, er det viktig å ikke stoppe løpet av antiinflammatoriske prosedyrer og bruke kosmetikk med antibakterielle egenskaper.

Folk rettsmidler for akne på ansiktet

Rent og helse-pustende ansikt forårsaker sympati med andre. Huden dekket med akne tiltrekker seg også oppmerksomhet, men reaksjonen hos mennesker er ofte negativ.

Hvordan bli kvitt en slik kosmetisk mangel? Hva folk rettsmidler for akne kan brukes?

Typer av akne

Utslett på huden er forskjellige, men dette forringer ikke ulempene som folk opplever. Leger-dermatologer anbefaler først å forstå naturen av hudforstyrrelsen, fordi anti-akne medisiner er foreskrevet avhengig av deres type:

 1. Vanlig akne. Kjent for alle små pimples, som vanligvis vises under pubertet.
 2. Sår akne. Oppstår når en infeksjon i en enkel kvise. De er preget av sterk suppuration, og etter fjerning forblir arr ofte.
 3. Hvite prikker (milliomer). Små formasjoner som vises på huden på grunn av opphopning av svette og blokkering av talgkirtler.
 4. Svarte prikker (komedoner). De er valmuefrø på toppen av lukkede sebaceous kanaler.
 5. Allergisk utslett. Oppstår som en intern reaksjon av kroppen til irritasjon. I utseende er disse vanlige pimples, men de dekker ofte store områder av huden.

Årsaker til akne

Hva provoserer utseendet til slike svulster? Det er mange grunner. Noen ganger foreskriver legene en omfattende undersøkelse, som inkluderer blodprøver, urin og avføring, røntgen- og ultralydundersøkelse av fordøyelseskanaler, etc. Ofte er årsakene som følger:

 1. Feil hudpleie.
 2. Hormonale lidelser.
 3. Feil i fordøyelseskanalen (lever, bukspyttkjertel).
 4. Infeksjon av huden med patogene mikrober.
 5. Emosjonelle lidelser.
 6. Allergi.

En mann fra barndommen blir vant til å vaske hendene med såpe før han spiser, men av en eller annen grunn glemmer mange mennesker ansiktet hans. Og forgjeves! Ansiktshud krever regelmessig rengjøring, spesielt når det gjelder høyt fettinnhold. Det er hindringen av sebaceouskanalen som ofte provoserer først dannelsen av hvite flekker, deretter deres svake betennelser, og ved infeksjon (for eksempel stafylokokker) - dannelsen av karbunkler og koiler.

Akne kalles et tenåringsfenomen. Under puberteten syntetiserer ungdommer aktivt sexhormoner, som bare forårsaker en slik reaksjon på huden. Når du vokser opp, går situasjonen vanligvis tilbake til normal. Men i eldre alder er akne mulig på grunn av endokrine sykdommer av patologisk art (for eksempel insulinmangel).

Om allergi skrevet hele volum av vitenskapelige papirer. Forskere presenterer ulike teorier om opprinnelsen til denne reaksjonen, blant annet den rådende oppfatningen handler om det patologiske immunresponset til stimuli. Hvis blodprøven viser et skifte i balansen mellom immunoglobuliner, foreskriver legene legemidler for å gjenopprette det, men under fullstendig isolasjon fra irriterende stoffer.

Psykoterapeuter snakker ofte om sannsynligheten for å utvikle psykosomatiske sykdommer på grunn av følelsesmessig ubehag. Faktum er at undertrykte reaksjoner (sinne, vrede, etc.) ikke forlater kroppen hvor som helst.

Hvis nivået av negative følelser overskrider den tillatte grensen, kan resultatet være en sykdom hos et hvilket som helst organ, inkludert og hud. Selvfølgelig er bevisgrunnlaget for en slik prosess lav, men i medisin er det tilfeller av selvhelbredelse av en person på grunn av den banale studien av hans psyko-traumer. Og dette er et vitenskapelig faktum.

Hvordan bli kvitt akne ved å endre kostholdet

Fett og mettet med enkle karbohydrater matvarer gir mye energi til kroppen, men det blir ikke alltid konsumert umiddelbart. Det er derfor ulike forekomster i form av subkutane fettfold, som også inneholder giftstoffer.

Huden er svært følsom overfor slike akkumuleringer av skadelige stoffer. Hvis leveren ikke fungerer som den skal, er det sjelden mulig å unngå utslag av utslett.

Hvordan bli kvitt akne i ansiktet hjemme? Å løse problemet vil bidra til å endre dietten. Men ikke haste fra en ekstrem til en annen - et komplett forbud mot dine favorittretter er ikke nødvendig.

Dietitians har notert den positive effekten av lett fordøyelig mat på betingelse av huden. Selv om vegetabilske komponenter kan virke som irriterende, anbefales det fortsatt å spise mer grønnsaker og frukt (rå, dampet eller kokt).

I dette tilfellet er det ikke nødvendig å fullstendig forlate fettet. Som du vet, bidrar 1 teskje fett under et måltid til fjerning av galle i tarmene, hvilke magre retter gjør det ikke. I sin tur forårsaker overbelastning i galleblæren fordøyelsessystemet opprørt, leversykdom, retensjon av giftstoffer i kroppen og som et resultat et utslett på huden.

Hvis denne dietten ikke gir resultater, er det på tide å henvende seg til en gastroenterolog. Legen vil gjennomføre den nødvendige undersøkelsen og identifisere nøyaktig hvilket produkt som forårsaker en allergisk reaksjon på huden.

Vitaminer og mineraler

Mangel på visse vitaminer og mineraler fremkaller ofte akne. Selv om det ikke er så mange forbindelser i denne gruppen, spiller deres normale konsentrasjon i kroppen en viktig rolle.

 1. Sink (østers, gresskarfrø, sopp). Deltar i dannelsen av immunitet, vevvekst og overføring av arvelig materiale. Mangel fører til nattblindhet, dermatitt, peeling av huden.
 2. Kalsium (hytteost, rømme, yoghurt). Det er nødvendig for veksten av muskel-skjelettsystemet og viktige biokjemiske reaksjoner i cellene. Dens mangel forårsaker ulike sykdommer, inkl. og hormonforstyrrelser, som ofte fører til akne.
 3. Vitamin A (gulrøtter, aprikoser, ferskener). Når underskuddet forringer syn, blir huden tørr, håret faller ut og reduserer vitaliteten generelt.
 4. E-vitamin (vegetabilsk olje, belgfrukter, bokhvete). Det forhindrer dannelsen av frie radikaler og, som et resultat, reduserer deres toksiske effekter på kroppen, noe som også forårsaker dannelsen av akne.

Klem acne raskt

Selvfølgelig, kosmetisk feil på ansiktet liker ikke noen. Mange mennesker riper allerede sine hender, om bare for å presse den irriterende bumsen raskt, men det må gjøres med sinnet. Hvis du ignorerer reglene, kan du tjene blodforgiftning. Så, å bli kvitt akne hjemme er nødvendig i følgende rekkefølge:

 1. Tørk huden med hydrogenperoksid.
 2. Desinfiser nålen (kokende vann, alkohol) og forsiktig punktere ålen med den.
 3. Klem pimpleet med sterilt gasbind eller fleece.
 4. Smør det berørte området med jod eller briljantgrønt. Alkohol tinkturer av kamille og calendula, som har en utbredt anti-inflammatorisk effekt, er også egnet.

Selv om en slik begivenhet får lov til å utføre selvstendig, er det nødvendig med purulent akne å være forsiktig. Vanligvis ser de ut på grunn av infeksjon i huden med streptokokker eller stafylokokker, slik at de kan spre seg til sunne områder, og da vil situasjonen bare bli verre. Det beste alternativet er å kontakte en hudlege eller en kosmetolog.

Riktig hudpleie

Sannsynligvis alle merket at hele kroppen begynner å klø med langt fravær av vannprosedyrer. Det øvre laget av huden dør gradvis bort, og nye celler tar ikke plass. For at epitelet skal skille seg uhindret, er det nødvendig å utføre følgende handlinger:

 1. Ta et varmt bad eller en dusj regelmessig.
 2. Umiddelbart etter vannprosedyrer, bruk spesielle ansiktsskrubb.
 3. Dampet hud absorberer perfekt forbindelser, så etter fjerning av døde celler må du bruke kosmetisk krem.

Hyppigheten av disse aktivitetene avhenger av tilstanden til huden. Hvis en person har for høyt blokkerte talgkjertler, vil det være nødvendig med daglige prosedyrer. I tillegg avhenger valget av kosmetikk direkte av typen hud (fet, tørr, normal, blandet).

Antibakterielle legemidler

Hvordan raskt bli kvitt akne i ansiktet hjemme? Når abscesser krever antibakterielle stoffer, fordi det er patogene mikroorganismer, provoserer ofte uttalt betennelse.

Men narkotikamisbruk er ikke verdt det - du kan enkelt bryte den naturlige mikrofloraen. Apotekere kaller følgende populære antimikrobielle midler for akne:

Zener (Lotion):

 • aktive ingredienser - sink, erytromycin;
 • stopper veksten av bakterier, helbreder;
 • Smør huden to ganger om dagen.
 • Behandlingsforløpet er 10 dager.

Dalatsin (gel, løsning):

 • aktiv ingrediens - clindamycin;
 • bakteriostatisk;
 • gni i huden to ganger om dagen;
 • behandlingsforløpet er 3 måneder (ikke mer enn 6).

Baziron (gel):

 • aktiv ingrediens - benzoylperoksid;
 • bakteriedrepende, anti-inflammatorisk og fuktighetsgivende effekt;
 • reduserer aktiviteten til talgkjertlene;
 • mikrober oppnår ikke motstand;
 • to ganger om dagen
 • behandlingsforløpet er 3 måneder.

Erytromycin (salve):

 • aktiv ingrediens - erytromycin;
 • effektivt eliminerer akne;
 • gjelder 2-3 ganger om dagen
 • behandlingsforløpet er 2 måneder.

Streptocid liniment (salve, pulver):

 • aktiv ingrediens - sulfonamid;
 • bakteriedrepende virkning;
 • bruk opptil 3 ganger om dagen
 • behandlingsforløpet er 1 måned.

Nesten alle typer antibakterielle stoffer har kontraindikasjoner. Først av alt, er slike midler forbudt i tilfelle av en allergisk reaksjon på dem, graviditet og amming.

I tillegg er bivirkninger i form av kvalme, oppkast, hudskall og kløe ikke utelukket. Det er derfor det ville være bedre å bruke folkemessige rettsmidler som bæres av kroppen mye lettere.

Folkemidlene

Folk rettsmidler for akne på ansiktet er godt bevist selv i de tider da det ikke var farmasøytiske stoffer. Imidlertid kan deres handling ikke kalles garantert, siden hver organisme reagerer individuelt på ekstern inngrep.

Tradisjonell medisin tilbyr eksterne og interne måter å kvitte seg med akne.

Utendørsanlegg

Masker brukes bare på ren hud. Før du påfører dem, må du vaske ansiktet grundig med såpe eller ta et varmt bad. De beste folkemidlene for akne på ansiktet inkluderer oppskrifter basert på både medisinske planter og konvensjonelle matvarer, og til og med piller brukt utilsiktet.

Celandine Acne

Denne planten bærer navnet som taler for seg selv. Det brukes primært for å rense huden, selv om anvendelsesområdet er mye bredere. For oppskriften trenger du også olivenolje og eggeplomme:

 1. Bland 1 ts olje med 1 eggeplomme.
 2. Legg til 10 dråper fersk celandine juice.
 3. Smurt ansikt.
 4. Skyll med varmt vann etter 10-15 minutter.
 5. Gjenta i 5 dager.

Hos noen mennesker kan utslettene øke fra et slikt middel. Men som regel er dette et midlertidig fenomen. På den tredje dagen blir huden mye renere.

Den velkjente sorbenten renser ikke bare tarmene, men også huden. For ekstern bruk er masken tilberedt:

 1. Knus til pulver 3-4 tabletter med aktivt kull.
 2. Bland med varmt vann til konsistensen av rømme.
 3. Tilsett 5 dråper aloe juice.
 4. Påfør ansiktet i 15 minutter.
 5. Gjenta prosedyren hver tredje dag.

Denne kulinariske krydder kompletterer rettene. I tillegg forbedrer løvbladene intracellulær metabolisme, strammer porene og renser huden. For kosmetiske formål, klargjør lotionen:

 1. Ta 1 kopp løvblader (løst helles).
 2. Fyll det med vann (≈80 ° C).
 3. Insister 3 timer og filtrer.
 4. Gnippet inn i huden tre ganger om dagen.

Mjuk og tørr fet hud vil hjelpe maske på grunnlag av natron. For å gjøre dette fortynnes 1 teskje brus i varmt vann til konsistensen av tykk krem ​​og påføres de berørte områdene. Stå 5 minutter og vask med kaldt vann.

Dette meieriproduktet fukter godt tørr hud. I tillegg inneholder yoghurt kalsium, som er nødvendig i de overflateaktige lagene i dermis. Klargjør en maske for denne oppskriften:

 1. Fukte gasbind i klatrer.
 2. Sett på ansiktet.
 3. Etter 30 minutter fjernet.
 4. Gjenta prosedyren daglig i 1 uke.

Aknekål

Akne hjelper perfekt maske på grunnlag av fersk kål. For oppskriften trenger du også hvit hvit:

 1. Pass 3 store kålblader gjennom kjøttkvernet.
 2. Beat 2 egg hvitt.
 3. Bland ingrediensene.
 4. Påfør ansiktet i 15 minutter.
 5. Vask av med varmt vann.
 6. Gjenta 1 gang per uke.

Anlegget brukes vanligvis til innpussing av nesen og innånding med forkjølelse. Men de anti-inflammatoriske egenskapene til calendula vil hjelpe fra akne:

 1. 1 ts alkohol tinktur (kjøpt på apoteket) fortynnes i 100 g varmt vann.
 2. Daglig tørk de berørte områdene.
 3. Purulent akne gir cauterizing ren tinktur.

Elsket av mange mennesker, drikker perfekt toner kroppen. I tillegg har grønn te en antioksidant og desinfiserende effekt, noe som vil være gunstig i tilfelle av hudskader med akne:

 1. Brygget te.
 2. Kjøl og filtrer.
 3. Påfør presset te ark til ansikt.
 4. Fuk gasbind i te og legg det på toppen av bladene.
 5. Etter 15 minutter, fjern masken og vask med varmt vann.
 6. Gjenta prosedyren hver tredje dag.

Interne midler

Overdreven opphopning av giftstoffer i kroppen fremkaller ofte en allergisk reaksjon i form av hudutslett. For å takle forstyrrelsen, anbefales det å være spesielt oppmerksom på å rense blodet fra skadelige stoffer.

Mange planter vil hjelpe i dette, blant annet den mest effektive vil være dioecious nettle og field horsetail.

Planten inneholder syrer som kan brenne huden. Hvis du imidlertid skal forberede nettle korrekt, vil det styrke immunforsvaret, forbedre funksjonen av mage-tarmkanalen og nyrene, som generelt vil fremskynde eliminering av giftstoffer fra kroppen. For intern bruk er dette legemidlet utarbeidet:

 1. 1 ts knust neseblader helle 1 ss. kokende vann.
 2. Insister 15 minutter.
 3. Drikk i stedet for te 3 ganger om dagen.
 4. Behandlingsforløpet varer i 6 måneder.

Hestestang vokser som en ugress i markene og hagen, så finn det ikke er vanskelig. I anlegget er det mange forbindelser som gjenoppretter vann-saltbalanse og forbedrer funksjonene til nyrene. Det finnes ulike oppskrifter, men en infusjon er egnet for blodrensing:

 1. 1 ss. knuste blader helle 1 ss. kokende vann.
 2. Dekk og la i 1 time.
 3. Filtrere ut
 4. Bruk en tredjedel av et glass 3 ganger daglig etter måltider.

konklusjon

Å bli kvitt akne er ikke alltid lett. Noen mennesker lider i årevis, regner med selvrengjøring av huden. Men årsakene til akne er så varierte at det kan kreve komplisert behandling.

Og selv om folkemessige rettsmidler effektivt eliminerer slike kosmetiske feil, er det fortsatt nødvendig å konsultere en hudlege for en endelig seier over utslett.

Hvordan bli kvitt akne ved hjelp av folkemidlene?

Det er mange folkemessige rettsmidler for ekstern og intern bruk, rettet mot ødeleggelse av akne, og effektiviteten til noen av dem overskrider effektiviteten av innkjøpsmidlene, fylt med skadelige kjemiske ingredienser.

Hva tilskrives folkemidlene for akne på ansikt og kropp

Folk rettsmidler for akne involverer bruk av:

 • forskjellige urter og planter (kamille, celandine, St. John's wort, streng, aloe, yarrow, nese, burdock, viburnum, calendula, malurt, nåler, salvie, mynte, etc.);
 • grønnsaker, bær, frukt (poteter, havkål, sitrusfrukter, grønnsaker, epler, jordbær, bringebær, etc.);
 • andre matvarer (kaffe, sukker, eddik, honning, kefir, yoghurt, rullet havre, nøtter, forskjellige oljer, etc.);
 • naturlige og naturlige stoffer, mineraler (salt, leire, gjær);
 • ulike verktøy som brukes i husholdningen, men ikke brukt til behandling i tradisjonell medisin (spon av såpe, brus, tannkrem, etc.).

Fra de listede ingrediensene blir dekokter, infusjoner, lotioner, masker, skrubber og mye mer tilberedt.

De mest effektive oppskrifter av folkemidlene for både intern og ekstern bruk er oppført nedenfor.

Fordeler og ulemper

Noen "bestemors" verktøy har en rekke fordeler over butikken:

 • Mangel på forskjellige kjemiske tilsetningsstoffer. De forlenger ikke bare holdbarheten, men har heller ikke den mest positive effekten på huden, forårsaker allergiske reaksjoner.
 • Tilgjengelighet. Nesten alle ingrediensene er billige, de kan kjøpes på apotek eller finnes hjemme.
 • Minste alvorlige bivirkninger som irritasjon, utslett etc.
 • Du velger komponentene selv, og du kan være sikker på kvaliteten og naturen.
 • Alle folkemidlene er testet tid, derfor gir de mer tillit enn midler kun kjent fra fjernsynsreklame.

Dessverre er folkemidlene ikke uten feil:

 • Siden urter og andre naturlige komponenter ikke alltid er kompatible, er det nødvendig å følge oppskriften strengt og ikke tillate amatør når de forbereder midler.
 • Som regel, når du behandler akne med folkemessige virkemidler, for å få et merkbart resultat, må du være tålmodig, siden naturlige komponenter ikke fungerer så fort som vi ønsker.
 • Ikke alle folkemidlene er klinisk undersøkt. Dette betyr at det er umulig å forutsi nøyaktig deres effekter på kroppen under fødsel, amming, etc.

Oppskrifter for intern bruk

Som du vet, er mange hudproblemer ofte tegn på unormal funksjon av indre organer. Healing urter, har en gunstig effekt på hele kroppen, har en "bivirkning" - de forsiktig og uten traumatiske mekaniske effekter renser huden mot utslett, pimples, blackheads og lignende problemer.

Nettle decoction

Et par spiseskjeer med tørket nettle, hell 300 ml kokende vann og rengjør på et kjølig sted. Etter 3-4 timer, etter at buljongen er helt avkjølt, stram den og hell den i en liten flaske. Drikk 100 ml nettlebuljong før hvert måltid. En servering bør være nok for en dag, så må du lage en fersk kjøttkraft.

Kalinjuice

Krymp ca 70 gram vasket viburnum og bland med 600 ml kokende vann. Etter avkjøling og spenning er juice klar til bruk. Du kan ta det opptil 4 ganger daglig, ikke mer enn 120-130 ml om gangen.

Kalinov juice har en hyggelig smak og en hel haug med helbredende egenskaper, og bidrar også til å bli kvitt akne i kroppen og ansiktet om noen dager.

Infusjon Yarrow

Infusjonen utarbeidet av en yarrow er det virkelige tunge artilleriet i kampen mot akne. Ta 50 gram av en farmasøytisk blanding av urter og yarrow blomster, hell 250 ml vodka. La være ved romtemperatur i 10 dager, og begynn å ta infusjonen før du spiser 25-35 dråper. Forbedring vil bli merkbar etter 3-4 dager.

Dekoksjon av hypericum og burdock

4 skjeer av en blanding av hakkede urter Hypericum og kullerkast i kokende vann (300-350 ml) og lag i ca 12-15 minutter. Etter avkjøling, ta om morgenen og etter middagen. Avkoket har mild smak og har ingen bivirkninger, så det kan tas ikke bare voksne, men også ungdommer.

Oppskrifter til ekstern bruk

masker

Den blå leiremasken renser ikke bare huden effektivt fra eksisterende akne, men er også en utmerket forebyggende prosedyre. For å forberede masken trenger du blå leire (vanligvis det blir solgt som et pulver), calendula tinktur, vann, sitronsaft. Ta en skje av hver ingrediens og bland så at en tykk masse oppnås.

Masken påføres ved sengetid i 15 minutter, deretter vaskes av med noe rengjøringsmiddel. For maksimal effekt er det nok å gjøre det 1-2 ganger om 5 dager.

Følgende maske, som kalles honningpotet, kan gjøres daglig, da det har en meget mild effekt på ansiktets hud. Sammensetningen av denne masken består av bare to ingredienser: en skje med blomsterjuice og en skje potet juice. Bland grundig honning og presset juice, bruk den resulterende massen på huden og la den stå i 20 minutter.

Gassmasken, som er lett å forberede deg, er svært effektiv i kampen mot akne. Resultatet kan ses etter flere prosedyrer. Ta litt frisk gjær, sitronsaft og stivelse (omtrent en skjef), bland. Legg til et par skjeer med kefir og noen dråper smør (fersken, drue, aprikos) til massen. Påfør en maske på problemområdene, vent ca 5-10 minutter, bruk et annet lag. Etter at masken tørker, kan den vaskes av.

Scrubs og peels

Sugar scrub renser huden perfekt og bekjemper akne. For å gjøre det, trenger du to typer granulert sukker (vanlig hvitt og brunt) og blomsterhunne. Ta alle ingrediensene i like store mengder og bland. Skru forsiktig på skruen på ansiktet eller kroppen, og gjør en skånsom massasjebevegelse, og skyll deretter.

Duftende mandelskall fjerner også akne godt i ansikt og kropp. Tilbered 7-8 mandelmuttere, en skje full av yoghurt og honning, egghvite, et par skjeer havregryn, 3-4 dråper sitronsaft. Kryss nøtter og havremel i en kaffekvern, bland, legg til de resterende ingrediensene. Kornene i sammensetningen forsyner forsiktig huden og gir den en fin nyanse.

Bemerkelsesverdig renser og myker huden med en såpeskrubbe. Det er mange oppskrifter for slike scrubs, men her er det mest populære. Bland 50 gram bokhvete eller sennepshunne, et par skjeer med såpespåner eller flytende såpe, 60-70 gram glyserin. Såpeskrubbe kan lagres i en lukket, ren beholder i 2-3 uker. Skrub lett med en liten svamp, skumdannelse.

Kaffe peeling, i motsetning til de forrige, har en ganske sterk effekt på huden, så det anbefales å bruke det ikke mer enn 1-2 ganger i måneden. For forberedelsen trenger du et par skjeer med kaffegrunn, etter kaffebrygging, en klype grovt salt, sitronsaft, noen barnekrem. Bland alle ingrediensene slik at du får en masse som er lik konsistens med rømme. Sprer sammensetningen over kroppen eller ansiktet, skyll.

Dampbad

For å bli kvitt pimples hjelp dampbad som må gjøres et par ganger i uken. Forberedelse for prosedyren inkluderer følgende trinn:

 • Kok vann i en liten gryte eller bolle.
 • Rist eller hakk vaske-såpe.
 • Hell et par spiseskjeer av brus i en tallerken, tilsett revet såpe til samme sted, bland.
 • Forbered et stykke bomullsull.

Bøy over en beholder med kokende vann (etter fjerning av det fra ovnen) slik at damp fra vannet faller på ansiktet ditt. Du trenger ikke å bøye for lavt for å unngå å bli brent. Dekk hodet med et stort stykke stoff og damp ut huden i omtrent 8-10 minutter. Ta deretter det tilberedte stykket bomullsull, skriv en liten såpe-sodavannblanding med den og påfør den på ansiktet, og gjør sirkulære bevegelser underveis.

Etter prosedyren er det nødvendig å vaske av såpe-sodavannblandingen og påfør en krem ​​med en beroligende effekt eller tørk ansiktet med en isterning.

For å gjøre dampbadet enda mer nyttig, legg til noen poser med apotekskamomill, streng, bringebærblader eller nettle til vannet.

Lotion for akne

Akne forsvinner ofte etter en ukentlig kurs med urte-lotioner. Få plantain eller bitter malurt på et apotek i praktiske filterposer. Fyll et par poser med kokende vann, vent på fullstendig kjøling. Den resulterende infusjonen brukes til daglige lotioner. De er laget som følger: En bomullspute eller et lite stykke gasbind er fuktet i en urteinfusjon og påføres på steder der det er akne. Etter tørking må bomullsull eller gasbind bli re-fuktet. Prosedyren utføres i 20 minutter 1-2 ganger om dagen.

Calendula lotions er et annet godt middel som har en generell helbredende effekt på akne-utsatt hud. Blandingen for lotioner er tilberedt som følger: Hell et par spiseskjeer med calendula med 20 gram kokende vann og 15 gram vodka, tilsett en halv mateskje borsyre. Påfør et stykke gasbind såpe i blandingen i 5-8 minutter til områdene (ansikt eller kropp) dekket med akne. Calendula lotion må gjøres flere ganger om dagen.

Lotioner med vegetabilsk juice er de enkleste, men ikke mindre effektive rettsmidler for akne og akne. Bomullsputer dyppet i presset juice av gresskar, agurk, gulrot eller courgette bør påføres akne-dekket områder i 25-30 minutter. Hvert 5 minutter, fuktes en bomullspute i grønnsaksjuice.

lotions

For å gjøre deg selv til en effektiv lotion for akne, trenger du blomstert honning og calendula tinktur (en spiseskje). Bland honning og tinktur, fortynn den med ca 150 ml varmt vann og tørk huden med den resulterende lotionen et par ganger om dagen.

Du kan også lage barbent lotion, som ikke bare kjemper med de eksisterende kviser, men hindrer også dannelsen av nye. Ta 450 gram vodka og legg til en skje av plantainblader, kamilleblomster, calendula blader og furu nåler til den. Lotionen bør brygge i 7-10 dager, hvoretter de kan tørke acne flekkene to ganger om dagen.

Hvis hele ansiktet er dekket med akne, er det bedre å bruke en lotion designet spesielt for problemhud. Du vil trenge et par skjeer av malurt, 150 ml kokende vann og en skje med sitronsaft og salt. Hell kokende vann over malurt, vent ca en halv time, tilsett salt og sitronsaft til infusjonen, bland. Den resulterende infusjonen brukes som en vanlig kjøpt ansiktslotion.

Vask og kosmetisk is

En av de mest berømte folkemidlene for vasking er urteinfusjonen av kamilleblad og en rekkefølge. For å forberede den, ta 2 poser av hver urt, hell kokende vann (250 ml er nok til en vask), vent på at den er avkjølt. I den resulterende infusjonen, fukt en bomullspute og tørk huden med den. Skyll deretter ansiktet med rester av urteinfusjon.

Hvis ansiktets hud har mye akne, er det veldig nyttig å vaske havremel. Liten havregryn skal være pre-grind med en blender eller kaffekvern. Tilsett ristet tangerinezest eller hakket havkål til melmassen. Påfør den resulterende massen på ansiktet, gni forsiktig, skyll. For å gjøre det enklere å vaske, kan du fortynne massen med vann.

En av de eldste måtene å vaske, anerkjent som skjønnhet fra de siste århundrene, vasker med isbiter, som erstatter både vann og ansiktsrens. Kosmetisk is bidrar også til å redusere antall kviser betydelig, lindre betennelse, fjerne rødhet og forbedre kjertelens funksjon. For å bruke en isbit for vask, trenger du i henhold til visse regler:

 • Hold isblokken på huden forsiktig og forsiktig, uten innsats;
 • Gjenta ikke prosedyren mer enn 4 ganger i uken.
 • en vasking bør ikke vare lenger enn et minutt, ellers er det en sjanse til å overkjøle huden;
 • hvis du opplever ubehag under eller etter vask - nekter denne prosedyren;
 • Ikke tørk ansiktet etter vask, la huden tørke i seg selv;
 • Vaskeprosedyren best utfylles ved å bruke en beroligende krem.

Kosmetisk is er lett å forberede hjemme. Ta en dessert skje med salvieblad eller mynte og hell et glass kokende vann. Etter fullstendig avkjøling, hell i moldene hvor du fryser vannet og legg det i fryseren.

Red Acne Remedies

Fra rødt betent akne, hjelper Vizin-dråper, som er ment for å forebygge øyesykdommer, godt. Det er nødvendig å blande like mange dråper og kokt vann, fukt bomullet i den resulterende sammensetningen og tørk med det området av ansiktet eller kroppen dekket med akne.

Du kan også bruke tea tree olje. Det er nok å smøre de røde kviser med denne oljen i noen uker, og de vil bli merkbart mindre.

Et annet effektivt middel er en infusjon av bær. Hell et glass rene jordbær eller bringebær med vodka (130-150 gram er nok), hell i en flaske og sett på et mørkt sted i et par uker. Den resulterende infusjonen smører ansiktet om morgenen etter vask.

Akne tannkrem

Tannkrem, i sammensetningen der det er noen urter, med en bomullspinne, blir pimples smurt om natten med et ikke-tykt lag. Vask bare pastaen om morgenen. Ikke la pastaen nå sunn hud.

Ikke bruk tannkrem med en utbredt mynte smak, da det kan føre til en brennende følelse når den påføres følsom hud.

Hvit akne rettsmidler

De revet eplene, blandet med fersk honning, bidrar til å bli kvitt hvit subkutan akne. Per 100 gram epler (det er bedre å velge ikke-sure varianter), må du ta et par spiseskjeer med honning, bland godt og sett på hele ansiktet. Etter 25-30 minutter, fjern eple-honning-blandingen med en bomullspute og skyll ansiktet med vann.

Honning er også inkludert i følgende middel for hvite kviser. Ta et par spiseskjeer av fersk kastanje eller bokhvete honning og samme mengde kanelpulver, bland. Påfør sammensetningen på ansiktets og kroppens områder, dekket med kviser, 1-2 ganger om dagen i et par uker.

Reduser antall akne, inkludert hvitt, vil hjelpe knuste rosenblad, som må helles med lunkent vann. Avkoket skal infunderes i 3 timer. Dette verktøyet kan brukes som vann for vasking eller rensing av lotion.

Rettsmidler for akne og svarte flekker

Hvis huden ikke bare har akne, men også svarte prikker, er det nødvendig å bruke folkemidlene for omsorg, som kan løse begge problemene samtidig.

Curd paste med pepper gjør en fantastisk jobb med denne oppgaven. Den er laget av en skje med fettostost og en skje med sort pepper. Påfør limet i et tykt lag på problemområdene, etter 10-15 minutter blir det vasket av. Det er nok å gjenta prosedyren en gang i uken.

Hver 2-3 dag kan du lage lotioner fra en brukt veske med naturlig grønn te. Bare bruk posen til de mest problematiske områdene i huden flere ganger om dagen. Grønn te har helbredende, rensende og antiseptiske egenskaper, takket være at den perfekt bekjemper akne og blokkerte porer og danner svarte flekker.

Høykvalitets ren hud vil hjelpe blandingen av urter: celandine, mynte og St. John's wort. Et par spiseskjeer av en blanding av urter må helles 130 ml kokende vann, helles i en tallerken og i 5 minutter for å dampe huden over den og dekke hodet med et håndkle. Umiddelbart etter dampbadet må du lage en skrubbe med avkok av urter. Tilsett en skje med fint malt salt til infusjonen og forsiktig gni ansiktet med den resulterende sammensetningen uten trykk. Fullfør prosedyren ved å vaske med litt kjølig vann uten rensemidler og påfør en krem ​​med beroligende effekt.

Prater

Å dømme etter de mange vurderingene på Internett, et veldig effektivt verktøy, som bokstavelig talt "tørker" kviser fra huden, er en talker, som er lett å forberede seg på fra flere ingredienser. Du trenger:

Funksjoner av bruk av folkemessige rettsmidler for teenage acne

Teen akne som skyldes blokkering og betennelse i sebaceous kjertler, er lett behandles med "bestemor" rettsmidler. Det er viktig å følge noen regler:

 • velg folkoppskrifter hovedsakelig for ekstern bruk, da de bare påvirker huden;
 • Ved bruk av folkemedisiner for intern bruk, må den nøyaktige doseringen av medisinske urter og andre ingredienser velges av en hudlege.
 • Steambader, lotioner og lotioner viser størst effektivitet i bekjempelse av ungdomspimples, mens masker er ineffektive;
 • scrubs og peels kan gjøres ikke mer enn en gang i måneden, ellers er det en mulighet for mekanisk skade på følsom hud hos ungdom;
 • Det anbefales ikke å bruke kosmetisk is til vask for å unngå mulig hypotermi i huden;
 • etter å bli kvitt kviser trygt, ikke slapp av, men bruk regelmessig tradisjonelle rettsmidler for profylakse.

Er det mulig å kvitte seg med flekker og arr etter akne ved hjelp av folkemidlene

Ved hjelp av folkemidlene kan du bli kvitt ikke bare kviser, men også arr og blemmer igjen etter vellykket fjerning av akne.

Uovertruffen "blek" flekker på huden - en vanlig agurk. Du kan gni den på et grovt rifler, hogge det, klemme ut saften, eller bare kutte det i sirkler og lage en agurkmaske. 2-3 økter per uke i 25 minutter i 2 måneder vil bidra til å jevne ut hudtonen og gjøre stygge flekker mindre merkbare.

Spott og arr etter akne fjernes godt med vanlig brus, fortynnet med vann til konsistensen av grøt. Blandingen påføres kun på arr og flekker, etter herding blir den vasket av.

Melkesyre, inneholdt i sur kefir eller naturlig yoghurt, perfekt lyser og gjør noen flekker på huden nesten usynlige. I tillegg ødelegger melkesyre patogener som forblir på huden, selv etter vask og fremmer dannelsen av ny akne.

Du kan også fjerne blemmer og arr med hjelp av en St. John's wort tincture, som må tørkes av de berørte hudområdene 1-2 ganger om dagen til de forsvinner helt. Forberedelse av tinkturen er veldig lett. Du trenger omtrent 150 gram alkohol og et par spiseskjeer av tørket Hypericum. Bland ingrediensene i en beholder og legg den i 7-9 dager på et mørkt sted.

Forebyggende virkemidler for akne

Vanlig vask er et løfte om ren og jevn hud, så en av de viktigste tiltakene for å forhindre akne er daglig vasking med mineral eller rent drikkevann med sitronsaft oppløst i den. For å forberede slikt vann er det nok å ta 2-3 dråper sitronsaft eller 1-2 dråper eplecider eddik per liter flaske.

Som forebygging kan du også lage vegetabilske masker. Påfør friske poteter, gresskar eller courgette, knust til konsistensen av grøten, på de hudområdene som er mest utsatt for dannelsen av akne. For å opprettholde i 35-40 minutter, fjern deretter med en bomullspinne.

Masker fra friske bær og frukt (epler, jordbær, bringebær, currants) har lignende egenskaper. Ferskt plukket frukt er spesielt nyttig. Det anbefales å bruke bare sesongmessige frukt og bær dyrket i eller i nærheten av ditt område.

Hvis ditt hjem vokser aloe, må du sørge for å bruke sine magiske egenskaper til fordel for huden. Tør forsiktig av ett blad, klem en dråpe juice ut av det på en bomullspute og tørk ansiktet. For å utføre denne prosedyren, helst om kvelden etter vasking. På dager når du gni aloe juice på ansiktet ditt, må du slutte å bruke nattkrem.

Forbedring av blodsirkulasjonen i problemområder bidrar til å forhindre akne. For å oppnå økt blodgass, er det nødvendig å gjøre scrubs et par ganger i måneden. I stedet for kjøpt skrubbe, bruk tykk, som legger seg i kaffemaskinen etter å ha tatt kaffe. En ekstra effekt er en behagelig nyanse av lysbrun, som varer i flere dager.

anmeldelser

"Av alle de forskjellige folkemedisinene gjør jeg jevnlig en kaffeskrubbe, så vel som masker fra grønnsaker (med poteter, med agurker) og bær. Noen ganger prøver jeg noe nytt. Akne, som angriper huden min fra år til år, forsvant gradvis, nå bruker jeg folkemidlene for forebyggende formål. "

"Når jeg trenger å bli kvitt akne så fort som mulig, bokstavelig talt om noen dager, kjøper jeg på apoteket noen annonserte hurtigvirkende stoff. Hvis tiden lider, foretrekker jeg å gjøre Masochka i henhold til populære oppskrifter, da de har en mer gunstig effekt på huden min som helhet (med sjeldne unntak). "

"I min erfaring inkluderer de mest effektive middelene: en maske med blå leire, sukkerskrubbe og furuskrem. Jeg prøvde å vaske med kosmetisk is - jeg merket ikke noen positiv effekt. "

"Hvis du velger mellom folkemyndigheter og dyre kosmetiske produkter som er rettet mot å bekjempe akne, vil jeg velge den første. For meg er ikke bare det hurtige resultatet viktig, men også naturens innhold, deres sikkerhet, og også kostnaden for produktet. For alle disse parametrene har populære oppskrifter vunnet av våre besteforeldre vunnet. "

Flere Artikler Om Typer Acne