En av de vanligste måtene å håndtere akne i mange år er fortsatt tinkturer av ulike medisinske urter. De er laget på grunnlag av medisinsk alkohol. I moderne apotek solgte mange bruksklare stoffer. Men du kan forberede dem selv fra ferdigmonterte råvarer.

Bruk av calendula tinktur i kampen mot akne

Dette verktøyet kan kjøpes på ethvert moderne apotek. For sin forberedelse er kalendula blomster brukt. Tinktur har gode antiseptiske egenskaper, helbreder sår og lindrer betennelse. På grunn av regelmessig bruk av tinkturer, kan du ikke bare bli kvitt akne, men også forhindre utseende av arr etter dem. Det er ingen kontraindikasjoner for bruken. Allergiske reaksjoner på stoffet er ekstremt sjeldne.

Det anbefales å behandle calendula tincture bare på den berørte huden. For å gjøre dette kan du bruke en bomullspute eller pinne. Dette stoffet kan brukes som et selvstendig verktøy, eller i forbindelse med andre stoffer.

Vil propolis tinktur hjelpe med akne?

Propolis er et stoff som har en harpiksholdig tykk struktur. Den høstes av bier ved å behandle juice og pollen. Propolis inneholder en stor mengde verdifulle sporstoffer og vitaminer, samt essensielle oljer, glykosider og flavonoider. Propolis kan med rette bli kalt et naturlig antibiotika. Den har en bakteriedrepende, antifungal og regenererende effekt, helbreder sår, reduserer betennelse. Takket være slike mirakuløse egenskaper, er dette stoffet i stand til å takle akne.

Propolis tinktur er et ganske konsentrert middel, derfor er det best å bruke det prikket. Hvis du fortynner en del av tinktur i fem porsjoner vann, får du en god tonic som kan tørke hele ansiktet. Dette verktøyet er perfekt for fet hud.

Celandine tinktur

Celandine har lenge vært kjent for sine antiinflammatoriske egenskaper. Det kan godt erstatte bruken av antibiotika hudprodukter. Kontraindikasjoner for bruk av celandine-tinktur er praktisk talt fraværende. Men det skal huskes at dette verktøyet tørker huden veldig sterkt, så det kan bare brukes punktvis. Forbered tinkturen er ganske mulig uavhengig. For å gjøre dette må du helle celandine med medisinsk alkohol eller vanlig vodka. Blandingen skal infiseres i en dag, hvorpå den kan påføres som beregnet.

Er det mulig å takle akne med eukalyptustinktur?

Eukalyptustinktur er ikke bare et utmerket antibakterielt middel, men har også en positiv effekt på strømmen av metabolske prosesser. Det hjelper raskt å gjenopprette hudtilstanden etter behandling av akne og akne. På grunn av tanniner inneholdt i eukalyptus, er sebum normalisert, noe som forhindrer forekomsten av akne igjen.

Dette middelet brukes best lokalt, cauterizing hver kvise. Så du kan oppnå maksimal effekt på kortest mulig tid. Hvis du løsner tinkturen i rent vann, kan den brukes til daglig rensing av ansiktet. Etter bruk av en konsentrert eukalyptustinktur, er det best å bruke fuktighetskrem.

Kamille tinktur for å bekjempe akne

Anti-inflammatoriske egenskaper av kamille er godt kjent for alle. Det er derfor det i økende grad har blitt brukt til å bekjempe akne og akne. For raskt å kvitte seg med plutselig hoppet pimple, er det nødvendig så snart som mulig å feste en bomullspute dyppet i kamille tinktur. Det må holdes i minst 15 minutter slik at næringsstoffene kan trenge inn i huden. Deretter kan fleece fjernes. Effekten blir merkbar umiddelbart. Et slikt verktøy er flott i tilfeller der en kvise vises før et viktig møte eller høytidelig begivenhet.

Mange anser det ganske tvilsomt å si at aknepasta hjelper i realiteten. La oss se.

Leir av hvilken farge som er best å velge for å rense huden, les her.

Vil aloe tincture hjelpe med akne?

Aloe har antiinflammatoriske, sårhelende og anti-bakterielle egenskaper. I tillegg renser den huden perfekt og reduserer betennelse. Bruk av aloe tinktur hjelper ikke bare å takle akne, men også for å forhindre dannelse av arr. Dette verktøyet er veldig enkelt å gjøre selv. Dette vil kreve nyskåret aloe-blader. Det er bedre å ta de som vokste fra under. De må pakkes inn i papir og holdes i kjøleskapet i to uker. Etter det kan bladene knuses og helle alkohol på proporsjonene 1: 5. Tåle at verktøyet skal være minst 10 dager. Da kan det brukes til å cauterize kviser.

Echinacea tinktur

Dette middelet bidrar til å bekjempe akne på grunn av regenererende, antiinflammatoriske og antimikrobielle egenskaper. Som andre alkoholtinkturer tørker dette stoffet huden, så det er best brukt lokalt. Echinacea forårsaker ofte allergiske reaksjoner, så før du bruker det, er det bedre å teste på et umerkelig område av huden.

Påføring av bukbladtinktur

Denne tinkturen har tonisk effekt på huden, stimulerer intracellulær metabolisme, ødelegger mikrober og strammer porene. Det er ganske mulig å lage mat selv, fordi det er et løvblad på kjøkkenet til hver vertinne. Ta en liten krukke og fyll den med en kvart med tørket løvblad. Fyll dem med alkohol og lukk krukken tett. Fjern tinkturen på et mørkt sted og la det stå i tre uker.

Er det mulig å kvitte seg med akne med moderkreft tinktur?

Motherwort tincture er mye mer nyttig å bruke inne for behandling av nervesykdommer og stress. I kampen mot akne tinktur kan hjelpe på grunn av innholdet av alkohol i den. Det tørker det skadede området og dreper de skadelige mikrober. Det er bedre å bruke tinktur lokalt, og cauterizing hver kvise.

Echinacea for akne - et bevist urte middel

Echinacea for akne er mye brukt. Dette urtemiddelet er i stand til på kort tid å bringe huden til optimal tilstand. Denne urten håndterer pimples av forskjellig opprinnelse. Med vanlig bruk av urtemedisin blir huden frisk.

Før du bruker et folkemiddel for akne, må du finne ut årsaken til utseendet og konsultere om eubicor for akne. Akne er kjent for å signalere dårlig helse. En ubehagelig ekstern defekt kan skjule et alvorlig problem: forstyrrelse av funksjonen av hormonelle og andre kroppssystemer.

Bruk av Echinacea for akne

Akne, som har en hormonell natur, kan vellykkes eliminert av urte rettsmidler. På apoteket kan du kjøpe echinacea-tinktur eller lignende tabletter.
Juice av bladene av denne planten er flott for problem hud. Det eliminerer ikke bare utslett, men påvirker også forstørret porene gunstig. Det er best å tørke ansiktet med en bomullspute dyppet i en infusjon eller juice av et folkemiddel. Echinacea for akne optimaliserer talgkjertlene, beroliger irritert hud, har en helbredende effekt på sår.

For at behandlingen skal være effektiv, må du identifisere årsaken til akne, og deretter eliminere den eller kurere akne med clindovitt. Så, en av hovedårsakene til problemhud er stress. Det er ikke bare nødvendig å bruke folkemidlene, men også å kontrollere sin egen følelsesmessige tilstand.
Den mirakuløse effekten av echinacea skyldes aktivitetsspekteret. Urtepreparasjon styrker immunforsvaret betydelig. Alt dette gjør celleveggene sterkere, og hindrer reproduksjon av skadelige bakterier.

Echinacea Behandling for akne

Denne vakre planten kan brukes på flere måter. Så, lotioner og komprimerer er gode for å eliminere koker, hudormer og akne. Innen få dager, er enorme kviser markert redusert, og betennelsen minker.
Et bevist middel er å cauterize problemområder med et planteekstrakt. Skadet vev rett raskt gjenopprettet. Det er nødvendig å periodisk tørke huden på plantens tinktur.

Den beskyttende funksjonen i kroppen vil bidra til å gjenopprette echinacea tabletter. Du bør imidlertid ikke ta dette stoffet i mer enn to måneder på rad, da dette kan være vanedannende.

Echinacea for akne

Akne (akne, akne) refererer til hudlidelser som opptrer i ansiktet og andre deler av kroppen på grunn av abnormiteter i talgkjertlene. Dette problemet er utbredt ikke bare blant ungdommer, men også blant voksne menn og kvinner. På grunn av slike feil på huden faller en person ofte på vurdering, ødelegger stemningen. Echinacea er et effektivt middel i behandling av akne av forskjellig opprinnelse. På kort tid blir huden på ansiktet, ryggen og andre problemområder sunn, ren og skaffer seg en jevn skygge.

Å bruke echinacea riktig for akne, må du vite årsaken til forekomsten deres. Dessverre indikerer akne veldig ofte en ubetydelig tilstand av helse. Dette kosmetiske problemet kan ha en god grunn - det er en intern sykdom eller funksjonsfeil i de endokrine og andre systemene i menneskekroppen.

Innholdet

Årsaker til akne: ikke-hormonell

Det er to hovedgrupper av årsaker til akne, akne: ikke-hormonell og hormonell. Den første kategorien inkluderer:

 • sykdommer i fordøyelsessystemet (dysbacteriosis, akutt og kronisk gastritt, leversykdom, nyrestein);
 • hyppig stress, depresjon (slike tilstander går ikke uten spor for kroppen og kan forårsake forstyrrelser i endokrine kjertler);
 • arvelighet (genetisk overført en slik egenskap som dårlig prestasjon av talgkjertlene, oftest blir det overført til menn);
 • Feil hudpleie (avhengig av hudtype, kosmetiske pleieprodukter er valgt, hvis du bruker ujevne kremer og lotioner, kan du forårsake funksjonsfeil i talgkjertlene og akne);
 • Overdreven eksponering for solen (solens stråler forbedrer ikke bare tilstanden til problemhud, i motsetning til generelt akseptert råd, men forverrer også tilstanden - ultrafiolett forårsaker økt keratinisering av hudceller og provoserer økt talgkirtler).

Akne Echinacea Behandling

Echinacea har blitt brukt til å behandle akne forårsaket av årsakene som er beskrevet. Interne sykdommer som har forårsaket akne og akne, behandles med Echinacea-tinkturer, samt Parapharm-tabletter av "Secrets of Longevity" -serien som inneholder juice av denne flerårige. Vår side har artikler om hvordan du bruker Echinacea i mavesår og duodenale sår, blærebetennelse, uretitt og ulike gastrointestinale sykdommer (for eksempel i kronisk gastritt, 0,5-1 teskje echinacea infusjon tas 3 ganger om dagen). Juice av friske blader av Echinacea perfekt acne og forstørrede porer. Det anbefales å tørke med en vattpinne dyppet i juice eller infusjon av denne planten, ansiktet og andre problemområder i huden. Bad med løst echinacea ekstrakt lindrer også akne på kroppen. Echinacea hjelper mot akne, som skyldes arvelig funksjonsfeil i sebaceous kjertler, helbredende hudbetennelse, helbredende sår fra akne, etc. Echinacea tabletter fra Parapharm anses å være mer effektive fordi stoffet inneholder en større mengde nyttige stoffer.

Hvis du eliminerer årsaken til akne, helbrede sykdommen, prøv å kontrollere opplevelsen, unngå stressende situasjoner, velg egnede midler for å ta vare på ansikt og kropp, så vil akne forsvinne. Parallelt vil echinacea kurere den underliggende sykdommen og akne seg, det vil si konsekvensene. Preparater med et ekstrakt av denne planten stimulerer og styrker immunforsvaret, forårsaker en økning i produksjonen av hvite blodlegemer av kroppen, gjør celleveggene sterkere, og forhindrer dannelsen av betennelse. Echinacea hjelper med å stoppe betennelse i huden, forhindrer vekst og utvikling av bakterier, dannelsen av pus.

Raske kuringsproblemer innvendig og utvendig

I mange tiår allerede kjent om den slående effekten av echinacea med akne. Som kremer og komprimerer kan du behandle akne, akne og til og med koke. På bare noen få dager, til og med stor subkutan akne minker i størrelse, svinder betennelsen. Enkel brenning av kviser med tinktur av echinacea ekstrakt, en plante som mirakuløst raskt gjenoppretter vev skadet av den inflammatoriske prosessen, hjelper også. Noen ganger er det nok å tørke ansiktet med echinacea infusjon for å bli kvitt akne. Du kan la huden slåss bakterier ved å drikke et kurs av echinaceapiller (preparater fra serien "Secrets of Longevity" har mange gode anmeldelser). Faktum er at echinacea er ekstremt nyttig for immunitet - det har blitt bevist av forskere. Øk kroppens beskyttende funksjoner, du kan raskt merke hvordan huden blir restaurert uten bruk av forskjellige kremer for problemhud.

Hormonale årsaker til akne

Den andre kategorien av årsaker til akne og akne inkluderer hormonell. Hormonforstyrrelser forårsaker ofte acne og akne. Selv en liten forandring i det menneskelige endokrine systemet medfører en reaksjon fra svette- og sebaceous kjertler, samt en økning i antall bakterier. Resultatet av disse hendelsene er en inflammatorisk prosess på huden. Disse kan være single acne eller omfattende akne. Ofte forekommer hormonelle sykdommer i ungdomsårene, men ved slutten av hormonene er de vanligvis justert på egen hånd. Men noen ganger er dette problemet inkludert i livet til en voksen. Det er nødvendig å besøke en spesialist og gjennomføre ulike studier, finn ut årsaken. En feil i det endokrine systemet kan bety svært alvorlige sykdommer. For eksempel hypothyroidisme. Som i tilfelle av akne ikke-hormonell opprinnelse, er det første som er viktig å eliminere grunnårsaken. Ved etablering av hormonell bakgrunn brukes de tilsvarende hormonpreparatene, men bruk av Echinacea vil fortsatt føre til forbedring i hudtilstanden, siden ekstraktet styrker immunforsvaret og fremmer raskeste helbredelse av lesjoner på huden. Men det er urter som inkluderer echinacea, som er rettet mot å eliminere hormonelle lidelser.

Echinacea i behandling av akne er en av de beste rettsmidler på planeten. Selv svært alvorlige hudbetennelser og akne er tilbakevendende. Egenskapene til echinacea kan bli kvitt akne utrolig raskt. Ofte, takket være forberedelser basert på denne planten, er det flerårige problemet løst på bare en måned.

Infusjoner for akne

Akneutslett bringer folk mye ubehag, og ser også veldig uattraktivt ut. Men urte akne tinkturer vil effektivt bidra til å eliminere dette problemet. De brukes mye til behandling av utslett, da infusjoner lindrer betennelse godt, ødelegger bakterier, tørre pimples, og har nesten ingen kontraindikasjoner og bivirkninger.

effektivitet

I folkemedisin brukes forskjellige urteinfusjoner, siden deres naturlige sammensetning gir muligheten til å bruke dem mot hudutslett, uten frykt for at uønskede handlinger kan oppstå. Den beste urter for akne på ansiktet er aloe celandine, calendula og eukalyptus. Medisinplanter kan lindre betennelse, kløe, rødhet, de ødelegger patogene mikroorganismer som forårsaker utslett, og også tørrkviser, nærer og myker epidermis.

For alvorlige former for utslett, er urte tinkturer for akne tatt i kombinasjon med kjemiske apotek medisiner.

Medisinske oppskrifter

Apotekskamille

Denne planten fjerner veldig godt hudirritasjon, hevelse, mykner og desinfiserer huden, og regenererer også epidermale celler. For forberedelse av infusjon mot akne, ta 4 ss tørre knuste urter tilsett 0,5 liter varmt vann og fyll det i 12 timer. Derefter filtreres løsningen, og ved bruk av en bomullspinne påføres det i 5 minutter til det berørte stedet på epidermis. Prosedyren gjentas 4-5 ganger om dagen.

Bay leaf

Lavrushka normaliserer arbeidet med talgkjertlene, forbedrer metabolske prosesser, toner og ødelegger bakteriene som forårsaker akne. For å forberede infusjonen hjemme, ta en beholder og fyll den med halvt knuste tørre blad av laurbær, og hell det deretter med alkohol. Løsning for akne nylondeksel og insistere uke. Tørk huden med en løsning 2 ganger om dagen. Hvis huden er veldig følsom og tørr, så lag en avkok. Ta 1 spiseskje knust lavushka eller 20 hele ark og hell et glass vann. Kok i 5 minutter og filtrer. Den forberedte løsningen brukes på samme måte som alkoholtinktur.

Plante skarlet

Juice av denne planten er mye brukt mot akne. Den har antiinflammatorisk og desinfiserende virkning, og regenererer også hudceller, myker, nærer og fukter det. Før du preparerer den medisinske løsningen, holdes aloe-bladet i 2 uker i kjøleskapet. I kulden blir saften mer effektiv, siden biologisk aktive stoffer dannes i den. Du kan lage en alkoholtinktur ved å blande plantejuice og alkohol i forholdet 1: 5. Brukes for ansiktet 2 ganger om dagen, etter å ha tømt epidermis.

Gresskultur

Dette er den beste tinkturen av akne. For forberedelsen tar de tørket gress, fyll beholderen med det og hell kokende vann over det. Lukk lokket og insister 6 timer. Du kan også lage et avkok for daglig vasking. For å gjøre dette, ta friske blomster av celandine, tilsett vann og koke i 2 minutter, og insister deretter på 2 timer. Celandine desinfiserer huden, tørker acne og reduserer betennelse.

calendula

Calendula medisin er veldig populær i kosmetologi. Tinkturen av blomsten har en bakteriedrepende, antiinflammatorisk og sårhelende effekt. Denne acne rette kan kjøpes på apoteket, men det kan også lett bli forberedt hjemme. Ta friske blomster, slip dem og sovne i en beholder med alkohol. Sett på et mørkt sted i 7 dager. Vil hjelpe fra akne og ikke-alkoholisk infusjon. Ta 2 ss tørr calendula og hell den med et glass kokende vann, insister 3 timer.

Internt inntak av echinacea-tinktur styrker immunforsvaret og forhindrer utseendet av utslett.

Eucalyptus forlater

Dette er en sterk naturlig antiseptisk, som er mye brukt i kosmetikk for behandling av akne, samt eukalyptus anbefales å brukes når en purulent kjerne er dannet på akne. Lægemiddelløsning er tilberedt hjemme eller kjøpt på apotek. For å gjøre medisinen hjemme, ta 100 gram tørre eller friske blader og hell 1 liter alkohol. Sett deretter beholderen med verktøyet på et mørkt sted i 10 dager. For å rense huden, gjør eukalyptusdekok. De kan vaske eller tørke epidermis med en bomullspinne.

Echinacea urt

I de fleste tilfeller er urte tinktur tatt oralt. Echinacea skal være full 2 ​​ganger daglig, 20 dråper per måned. Men det er også sett på den berørte huden med akne. Lag en løsning av echinacea er veldig enkelt. Ta 50 gram tørkede blomster og hell 200 ml alkohol. Insister 2 uker på et mørkt sted. Echinacea har antiinflammatorisk og antimikrobiell virkning, og hjelper også med skade på integriteten til huden.

Andre medisinske oppskrifter

Å bli kvitt akne er å forberede avkok av malurt. Malurt vil lindre betennelse, hjelpe rask sårheling og rense sebum fra porer. Oppskriften er:

 1. Et par store skjeer med tørt gress hældte kokende vann.
 2. Forsvar 2 timer.
 3. Bomullspinne fuktet i en løsning og påført den berørte huden.

Og også fra utslett bruk ånd tinktur av motherwort. Det tørker små kviser og desinfiserer huden. Det vil bidra til å takle fet hud og utslett på det en serie. Algoritme for forberedelse og bruk:

 1. En spiseskje urter helles med et glass alkohol eller vodka.
 2. Forsvar uken på et kjølig, mørkt sted.
 3. Tørk acne 2 ganger om dagen.
Tilbake til innholdsfortegnelsen

søknad

Alkohol medisinske tinkturer anbefales å brukes lokalt på de berørte områdene av epidermallaget, siden alkoholen tørker huden veldig mye. Legemidlet er fuktet med en bomullspinne og hver acne smøres separat 2-3 ganger om dagen. Verktøyet krever ikke skylling. For å tørke hele huden, fortynn 1 ss alkoholtinktur i 1 kopp rent vann. Ikke-alkoholholdige løsninger vasker eller komprimerer.

Effektiv behandling av akne og akne med tinkturer

Det er en stor mengde rettsmidler for akne, svarte flekker, akne og komedoner. I folkemedisin er bruk av urte tinkturer mye brukt. Selv dermatologer og kosmetologer anbefaler ofte sine pasienter å behandle hudsykdommer på denne måten.

Mest populære ingredienser

Hvilke planter er egnet for behandling av akne? Det er mange av dem, men den mest effektive og populære i kosmetologi er:

 • celandine;
 • Echinacea;
 • motherwort;
 • kamille;
 • calendula;
 • propolis;
 • en rekkefølge;
 • eucalyptus;
 • aloe;
 • Banan;
 • hvit lilje.

Enhver av disse plantene er en god antimikrobiell og antiseptisk. Velg det beste og begynn å behandle huden din.

celandine

Celandine er i stand til å bli kvitt ulike sykdommer, nemlig:

 • sykdommer i nervesystemet;
 • gastrointestinale kanaler;
 • genitourinary system;
 • hud- og luftveissykdommer.

egenskaper

Celandine har følgende fordelaktige egenskaper:

 • helbreder sår raskt;
 • desinfiserer;
 • lindrer betennelse;
 • dreper bakterier, virus og sopp;
 • lindrer spasmer;
 • har vanndrivende og koleretisk virkning;
 • fremmer expectoration;
 • stopper utviklingen av svulster;
 • smertelindring.

Celandine gjør infusjoner, decoctions, ekstraherer ren plantesaft.
Celandine vokser i forskjellige klimatiske forhold, og det er veldig lett å finne. På begynnelsen av sommeren bør gå på jakt etter denne planten. Bladene skal være friske og kjøttfulle. Samle gresset ved første blomstring.
Vask anlegget, kutt det, sett det i en glassbeholder og fyll det med alkohol, vodka eller moonshine. Sett inn et mørkt og kult sted for å insistere, i en måned eller mer. Jo mer tid planten vil infisere, jo større blir tinkturen konsentrasjon.

Celandine i psoriasis

Smør de berørte områdene to ganger om dagen i to uker, men dette er kun egnet hvis det ikke er en stor mengde formasjoner. Hvis sykdommen er over hele kroppen, så ta et bad med tillegg av tinkturer. Du kan fortynne celandine-infusjonen på alkohol med kokt vann og lage lotioner.

Oppskrifter rettsmidler med celandine akne og svarte flekker

Noen enkle og effektive oppskrifter:

 • Lotion. Teskjeft tinktur av celandine fortynnet i 250 g kokt vann. Vi gni akne og hudormer flere ganger om dagen.
 • Salve. I en beholder blandes 30 g petroleumjell og 10 ml tinktur. Påfør produktet en gang daglig.
 • Gurkekrem. Vi produserer agurkjuice ved infusjon av celandine, fortynnet med litt kokt vann. Vi legger et kjølig sted for en uke. Smør huden en gang om dagen.
 • Kosmetisk maske. Separat eggeplommen fra proteinet. Det vil være nødvendig for masken er eggeplommen. Tilsett 5 ml celandine på alkohol og 5 ml olivenolje. Bland alle ingrediensene grundig. På ansiktet blir blandingen påført i femten minutter og vasket med kaldt kjølig vann. Det anbefales å bruke dette verktøyet to ganger i uken.

Echinacea

Denne planten kurerer ulike sykdommer og er et immunstimulerende middel. Den har følgende egenskaper:

 • anti-inflammatorisk;
 • ødelegger skadelige bakterier og virus;
 • helbreder og helbreder hudfeil;
 • øker immuniteten;
 • hjelper kroppen med å bekjempe infeksjoner;
 • brukes som et forkjølt middel;
 • positiv effekt på kardiovaskulærsystemet.

Ved behandling av bruk av alle komponentene i planten: blomst, rot, stamme og blader. Dette medisinske miraklet er i stand til å kurere fra forkjølelse, influensa, blære-relaterte sykdommer, blodinfeksjoner, bruk det som motgift mot biter, normaliserer blodtrykket, behandler sykdommer i mage-tarmkanalen og hudsykdommer.

Hvilke hudsykdommer bruker Echinacea til?

 • elveblest;
 • herpes;
 • brannsår;
 • hudormer, akne, svarte flekker;
 • koiler og karboner;
 • psoriasis;
 • dermatitt.

Fra Echinacea brewed te, lage buljonger og tinkturer. Echinacea kan behandles selv for barn, men bare for de som allerede har to år. Gravide og ammende kvinner bør ikke bruke denne planten i behandling av noen sykdommer heller. Behandlingsforløpet er en måned.
Echinacea kan forbedre immuniteten på kort tid, bidrar til rask gjenoppretting fra forkjølelse. Når akne og noe utslett på huden, brukes det alkoholholdige tinktur av echinacea.

Oppskrifter for problemhud med echinacea

 1. Bruken av tinktur i sin rene form. For omfattende utslett eller inflammet purulent akne, bør huden tørkes med ufortynnet echinacea en gang om dagen.
 2. Akne maske. I en glassburk, bland infusjonskamomillen med alkohol, echinacea og kalendula, 3 ml hver, tilsett 10 ml honning og 5 dråper sitronsaft. Påfør sammensetningen en gang i uken i 15 minutter. Dette verktøyet tørker godt, lindrer betennelse og helbreder alle formasjoner på huden.
 3. Lotion. Bland i en glassflaske eller glass 25 ml echinacea-alkohol, 10 dråper sitronsaft og 10 ml kokt vann. Tørk problemhuden to, tre ganger om dagen.

motherwort

For medisinske formål er det blomster av denne planten som samles inn. Morwort inneholder tanniner, saponiner, karoten, rutin, alkaloidstachydrin og leonurin.
Brukes i behandling av sykdommer:

 • kardiovaskulære sykdommer;
 • sykdommer i mage-tarmkanalen;
 • nervøse lidelser;
 • søvnløshet;
 • kvinners sykdommer;
 • hudsykdommer.

Morwort er kontraindisert hos gravide kvinner, kvinner etter abort, med arteriell hypotensjon, med magesår og erosiv gastritt.

Folk oppskrifter fra motherwort acne

Den har en god anti-inflammatorisk, sårheling og antimikrobiell effekt på huden.

 1. Akupressur akne pimples. Kokt tinktur kan brukes i ren form, prikket på en kvise. Ren hud vil oppstå om noen uker.
 2. Baths. Tilsett motherwort infused med alkohol til varmt kokt vann og gjør prosedyren i 15 minutter.
 3. Komprimerer. Komprimerer gjøres best om natten. Fortynn motherwort med vann 1: 1. Soak en gasbind eller klut dressing i verktøyet og sett på problemområdet i en halv time.

kamille

Kamille er en kjent healing og anti-inflammatorisk plante. Det er nødvendig å samle inflorescences.
Hjelper med:

 • katarralsykdommer;
 • tarm smerte;
 • forbedrer fordøyelsen;
 • er en adsorbent som tar slag og toksiner;
 • behandler diaré, flatulens, gastritt;
 • lindrer spasmer;
 • behandler hudsykdommer;
 • stopper kramper;
 • behandler søvnløshet.

Kamille har følgende effekt på huden:

 • anti-inflammatorisk;
 • beroligende;
 • sårheling;
 • antibakterielle;
 • regenererende;
 • regenererende.

Kamille Oppskrifter for akne

Dette universelle medisinske anlegget blir lagt til kremer, lotioner, såper, geler og masker. I kosmetologi er kamille den første uunnværlige assistenten for problematisk ansiktshud.

 1. Isbiter. Fortynn infusjonskamomilet i alkohol med vann 1: 2. Hell i isbiter og fryse. Tørk huden om morgenen.
 2. Tinktur av celandine og kamille. Lag en tinktur: 25 g kamille og 25 g celandine, hell med alkohol og sett på et mørkt sted i en måned. Tørk problemhuden med denne infusjonen tre ganger om dagen. Utslippet vil passere om to uker.
 3. Mask. Bland 10 ml kamille med 10 dråper sitronsaft. Tilsett kyllingegulv. Påfør på acne to ganger i uken og hold i 20 minutter.

calendula

Som en del av calendula kan du finne:

 1. lycopene;
 2. karoten;
 3. Tsigroksantin;
 4. Rubiksantin;
 5. Flavoksantin;
 6. violaxanthin;
 7. flavohrom;
 8. karbohydrater;
 9. flavonoider;
 10. flyktige;
 11. syre;
 12. harpiks;
 13. vitaminer;
 14. Eterisk olje.

Calendula brukes som:

 • antiseptisk;
 • et inflammatorisk middel;
 • betyr for rask helbredelse av sår;
 • forsterkende stoff;
 • slimløsende;
 • senke blodtrykket;
 • et middel som øker styrke;
 • et middel til å drepe streptokokker og stafylokokker.

Calendula Oppskrifter for akne

Med hjelp av calendula kan du bekjempe hudsykdommer, raskt redusere betennelse og irritasjon. Tørker og desinfiserer betennelse.

 1. Spot søknad. Konsentrert alkoholkalendula påføres med en ørepinne på purulente og betente pimples og koiler. Det tørker dem, lindrer betennelse, dreper mikrober i sentrum av betennelse.
 2. Tonic for sensitiv hud. Hvis huden raskt blir tømt, utsatt for flak og rødhet, bør tinkturen fortynnes med vann 1: 1. Tørk med en bomullspute fuktet i sammensetningen flere ganger om dagen.
 3. Lotion for komedoner, ål og sorte prikker. I en glassbeholder blandes kalendula i mengden 10 ml, 5 ml naturlig honning og hell alle 50 ml med kokt, varmt vann. Alle ingrediensene blandes og behandles i et slikt ansiktsmaske. Du må gjøre denne prosedyren to ganger om dagen.

propolis

Den er avledet fra bier. Dette limet hjelper dem til å styrke bikube, lukke hullene og holde alle celler rene.
Propolis er i stand til å:

 • desinfiseres;
 • redusere betennelse
 • drepe bakterier og bakterier;
 • stimulere immunitet
 • å begrense fartøyene;
 • fjerne og nøytralisere toksiner;
 • fungere som en motgift
 • helbrede og regenerere celler.

Acne Propolis Oppskrifter

For hud er propolis en livlinje, selv i de vanskeligste tilfellene. Bekjemper alle dype akne. Ødelegger infeksjonen og fremmer rask gjenoppretting.

 1. Dot cautery. Som alle tinkturer påvirker propolis også fokus på betennelse. Hvis et konsentrert middel brukes på et kvise, vil virkemidlet aktivt påvirke det.
 2. Mask. Fortynn 10 ml flytende honning i 50 ml kokt vann. Hell i 10 ml alkoholisk propolis og 15 dråper aloe juice. Rør alle ingrediensene grundig og bruk på ansiktet. Skyll med kaldt vann etter 20 minutter.

Suksessen

Denne planten eliminerer:

egenskaper

Den har følgende nyttige egenskaper:

 • fjerner varme;
 • har en vanndrivende effekt;
 • behandler respiratoriske sykdommer;
 • har en positiv effekt på det urogenitale systemet;
 • beroliger nervesystemet;
 • senker blodtrykket
 • styrker immunforsvaret;
 • normaliserer mage-tarmkanalen;
 • kurer raskt hudsykdommer;
 • forhindrer hårtap.

Medisinske oppskrifter med en serie

Strammer porene og aktiverer prosessene for cellesyntese.

 1. Tonic for ansiktet. Fortynn 1: 1 med vann og tinktur-serien. Tørk huden flere ganger om dagen.
 2. Mask. I en beholder blandes 20 ml av toget, 10 g rismel, 10 dråper tokoferol. Påfør denne forbindelsen to ganger i uken i femten minutter.
 3. Maske med gjær. Oppløs 10 g gjær i 5 ml varmt vann. Legg til 10 dråper tinktur og 7 g sink salve. Rør og smør huden en gang i uken. Hold i ti minutter.

eucalyptus

Denne planten har mange helbredende egenskaper. Disse inkluderer:

 • reduksjon av irritasjon og betennelse;
 • antibakterielle midler;
 • positiv effekt på stoffskiftet;
 • behandler forkjølelse;
 • strammer porene;
 • reduserer sekretjonen av subkutan fett.

Effektive oppskrifter for problemhud

Du kan lage bad, isbiter, komprimerer, tørker, og en rekke kosmetikk fra den.

 1. Rengjøringsmiddel. 25 ml eukalyptus fortynnet i 200 ml romvann. Denne sammensetningen skal vaskes ansikt hver morgen.
 2. Bad med eukalyptustinktur. Hell i varmt kokt vann 20 ml tinktur. Hold ansiktet over dampen i 20 minutter.
 3. Mask med gjær og kefir. Vi oppløs 5 g gjær i 10 ml eukalyptustinktur. Legg til kefir til grøtstaten. Det er nødvendig å søke i lag, 3 ganger og hvert 2 minutt. Skyll med kaldt vann etter at masken tørker.

Oppskrifter med aloe

Denne planten har antimikrobielle, regenererende, antiinflammatoriske, sårheling og smertestillende egenskaper. Den inneholder vitaminer, fiber, beta-karoten, essensielle oljer, aminosyrer og andre elementer.

 1. Skjær. For å forberede tinkturen, bruk bladene av planten, som du må først holde i en uke i kjøleskapet. Klem saften ut av dem og hell 1: 1 alkohol. Sett på et mørkt sted for å insistere i 2 uker.
 2. Bruk i ren form. Påfør tinktur på problemområder med bomullsstykke. Dette bør gjøres to ganger om dagen.
 3. Mask. Bland i eggeplomme i en tallerken og 15 ml aloe-tinktur. Påfør blandingen i 20 minutter på utslettsområdet. Bruk to ganger i uken.

Det anbefales å legge denne tinkturen til ferdige kosmetikk: masker, lotioner, geler og kremer.

Oppskrifter med plantain

Plantain fra gamle tider behandlet furunculosis, akne, sår og andre hudskader. Den har nyttige egenskaper:

 • forynger;
 • øker tonen og bidrar til å øke elastisiteten i huden;
 • bidrar til riktig drift av talgkirtler;
 • lindrer betennelse;
 • glatter rynker;
 • lyser;
 • eliminerer akne;
 • tørker.

Plantain fjerner alle hudfeil og gir ansiktet et sunt utseende. Tinktur brukes til fremstilling av masker, tonics, lotions.

 1. Mask-komprimere. Fortynn tinktur med kokt vann. Vi bruker fuktet gasbind bandasje til akne i en halv time.
 2. Acne Lotion Bland 25 ml plantain tinktur, 10 ml vann og 10 dråper sitronsaft. Påfør huden to ganger om dagen.

anmeldelser

Flere brukeranmeldelser:

"Når utslett vises på ansiktets hud, bruker jeg først og fremst calendula tinktur. Dette verktøyet tørker pimples perfekt og fjerner fet skinn. Jeg bruker en prikk på hver utdanning. "

Margarina, 28 år gammel

"Mitt arbeid er forbundet med konstant hypotermi, derfor lider immunitet og koker ofte hoppe opp. Ved første manifestasjon, søker jeg kompresser fra echinacea-tinktur og tar det inne. Resultatet er allerede synlig neste dag. "

Echinacea - medisinske egenskaper og bruk i tradisjonell medisin, oppskrifter

Echinacea er en hyppig gjest i fargesammensetninger på bakgården, de helbredende egenskapene som folk lærte i antikken. Det er viktig å vite hvordan man skal samle inn råvarer riktig og deretter bruke dem for å få bare fordeler og eliminere mulig skade.

Echinacea - hva er det?

Vanlig blomsterkultur gir mange blomsterbed. Den er preget av smale ovale blader med små tenner. Stammen er grov og rett, og ved splittingen fra oven, dannes en blomsterstand i form av en kurv, hvis diameter kan nå 15 cm. Echinacea er en plante som blomstrer med røde eller brune blomster med rosa eller lilla tunge. Du kan se denne skjønnheten i perioden fra slutten av juni til den første frosten.

Echinacea Høsting

I oppskrifter av tradisjonell medisin brukes blomster og blader oftere, men plantens rhizomer har også fordelen. Det er viktig å vite hvordan echinacea er nyttig, når du skal samle for tørking og hvordan du utfører selve prosessen.

 1. Leaf forberedelse. I det første året etter planting kan du allerede samle bladene og gjøre det bedre om høsten. Før tørking anbefales det å hakke råmaterialet og spre det ut i skyggen. Friske blader kan settes i salater.
 2. Høsting av blomster. Den ideelle tiden for å samle er perioden da knoppene ennå ikke har åpnet, fordi det er maksimal fordel i dem. Vurder hvordan du tørker echinacea, og det anbefales også å gjøre det i skyggen, unngå bruk av ovnen og tørketrommel.
 3. Forberedelse av rhizomes. Det anbefales å utføre prosedyren i høst. Det er nødvendig å forsiktig grave opp planten, riste av bakken og skylle røttene, og deretter hogge. I dette tilfellet er det bedre å bruke ovnen til å kontrollere temperaturen, da den tørkede roten kan miste. Den optimale temperaturen er 40-60 ° C.

Echinacea - behandling av folkemidlene

Anlegget brukes i mange oppskrifter av tradisjonell medisin, som er effektive for allergi, revmatisme og ulike inflammatoriske prosesser. Echinacea er en urt som hjelper med blodforurensning, problemer i leveren og fordøyelsessystemet. Broths og infusions brukes for å kvitte seg med stafylokokker og streptokokker. Anbefalt anlegg for normalisering av sukker, som forhindrer diabetes.

Echinacea for immunitet

Et av hovedformålene med dette legemidlet er å stimulere immunforsvaret. Echinacea, forårsaker makrofager og lymfocytter til å produsere flere næringsstoffer, noe som bidrar til å øke kroppens beskyttende funksjoner. Det er flere måter å drikke echinacea på for å øke immuniteten:

 1. Det enkleste alternativet - urtete, som kan kjøpes på apoteket i spesielle filterposer. Drikke en drink kan være, som i kvaliteten på forebygging, og med utviklingen av ARVI og andre sykdommer.
 2. Echinacea-tinktur er nyttig, for hvilken både friske og tørkede blomster av planten kan brukes. Legg råvaren i en mørk glassbeholder og fyll den med 50% alkohol. Ta ingrediensene i like store mengder. Lukk beholderen og legg den på et kjølig sted i to uker. Etter belastning og oppbevar i kjøleskapet. Du bør vite hvordan du drikker Echinacea-tinktur, så ta en time skje tre ganger om dagen for immunitet. For å forbedre smaken kan du fortynne tinkturen med vann.

Echinacea tinktur i lymfeknuter

I ulike sykdommer observeres betennelse i lymfeknuter. Echinacea, som bekjemper bakterier, øker mengden og kvaliteten av leukocytter, vil bidra til å redusere manifestasjonen av dette symptomet. Den rike sammensetningen av planten bidrar til rask helbredelse av lymfeknuter og har en smertestillende effekt. Det er et spesielt stoff "Limfonorm", som bruker echinacea med hagtorn for lymfeknuter. For å få resultatet må du ta en kapsel 2-3 ganger daglig i løpet av måltidene. Varigheten av behandlingen er en måned.

Ved betennelse i lymfeknuter, kan du lage kompresser ved hjelp av tinktur, som selges på apotek, eller det kan enkelt gjøres med egne hender (oppskrift ovenfor). Det må fortynnes med varmt vann i like store mengder. I den ferdige løsningen, fukte bandasjen, foldet i flere lag. Påfør en komprimering til de betente knuterne om natten. For oral administrering må fortynnes i 0,5 st. vann 25-40 dråper tinktur. Ta denne medisinen tre ganger om dagen.

Echinacea for forkjølelse

Det har allerede blitt nevnt at blomsten er en kraftig immunmodulator. På grunn av tilstedeværelsen i sammensetningen av fytosteroler, essensielle oljer og polysakkarider, håndterer planten inflammatoriske prosesser og bakterier. Echinacea infusjon, hvis terapeutiske egenskaper er omfattende, bør tas ved begynnelsen av de første kaldt symptomene for å oppnå maksimale resultater.

 • Echinacea røtter - 1 ss. skje;
 • kokende vann - 0,5 l.
 1. Det er viktig å vite hvordan å brygge echinacea, så fyll råvaren med varmt vann og la det gå en time.
 2. Det gjenstår å avkjøle, belastning og kan tas. Drikk infusjon tre ganger om dagen for 1-2 ss. skjeer i 30 minutter før måltider.

Echinacea fra herpes

Siden anlegget har evnen til å styrke immunforsvaret, kan det effektivt brukes under behandling av virussykdommer. Echinacea forhindrer multiplikasjon av infeksjoner og bakterier av alle slag. I tillegg bidrar det til rask helbredelse av sår, på grunn av akselerasjon av regenereringsprosesser. Hvis du tar folkemedisiner innvendig, kan du takle betennelse. Echinacea mot herpes brukes i form av kompresser.

 • blader og blomster - 2 ss. skjeer;
 • kokende vann - 250 ml.
 1. Grind vegetabilske råvarer og fyll med varmt vann. Det er best å gjøre dette i en termos.
 2. Insister for et par timer, og deretter belastning og du kan gjøre kalde kompresser. Påfør lotion i 20 minutter. på problemområder.

Echinacea i gynekologi

Urte råvarer har blitt brukt siden antikken for behandling av ulike kvinnelige sykdommer. De helbredende egenskapene til echinacea er effektive i seksuelt overførbare infeksjoner og betennelser som oppstår i det urogenitale systemet. Det er tegn på at ulike doseringsformer av echinacea bidrar til vellykket behandling av tumor-neoplasmer som forekommer i reproduktive systemet. Echinacea, som har medisinske egenskaper på grunn av sin rike kjemiske sammensetning, brukes i en enkel infusjon.

 • blomster og blader - 1 del;
 • Levzei gress - 1 del;
 • vann - 200 ml.
 1. Bland vegetabilske råvarer og ta bare 1 ss. skje samling, som skal helles kokende vann.
 2. Legg deg under lokket i en time, og etter påtrengende belastning. Ta dette legemidlet bør være tre ganger om dagen, drikker det tilberedte volumet om gangen.

Echinacea med mastopati

For effektiv behandling er viktig kompleks behandling. For å opprettholde immunforsvaret med mastopati anbefales det å bruke folkeoppskrifter, som inkluderer Echinacea officinalis. De beste resultatene er gitt ved tinktur, som kan kjøpes i butikken eller laget selvstendig (oppskriften ble nevnt tidligere). Dette verktøyet bidrar til å normalisere prosessen med absorpsjon av næringsstoffer i brystkjertlene, og det forbedrer også utstrømningen av væske. Det gjenstår å finne ut hvordan man tar Echinacea-tinktur, så de drikker det tre ganger om dagen, 20 dråper. Varigheten av behandlingen er to uker.

Echinacea i kosmetikk

Den presenterte fabrikken har funnet sin bruk og hjemme kosmetologi. Oftere er Echinacea brukt til å forberede avkok og infusjoner som bidrar til å takle ulike problemer. Når du finner ut hvor nyttig Echinacea er i kosmetikk, er det verdt å merke seg dens kraftige antiinflammatoriske og immunostimulerende egenskaper. Det er mange måter å bruke de presenterte plantematerialene på for hår og hudpleie.

Echinacea ansiktsbehandling

Denne planten er unik fordi den inneholder stoffer som beskytter mot ødeleggelsen av hyaluronsyre. På grunn av dette opprettholdes vannbalansen i huden og beskytter mot patogener. I tillegg er det verdt å merke seg at produktene som er laget på grunnlag av Echinacea, er hypoallergene. Echinacea fra akne og ulike betennelser er effektiv, og det styrker også immunforsvaret til huden.

Utdraget av denne planten bidrar til å gjenopprette vev og beskytter mot peeling og dehydrering. Echinacea, hvis helbredende egenskaper er bekreftet av vitenskap, aktiverer lymfesystemet, takket være at kroppen er renset for giftstoffer og slagger. Blomsten har en foryngende effekt, og den kan brukes til å forbedre hudfarge. Det er flere måter du kan bruke Echinacea på:

 1. Effektiv mot utslett og fet hud er tinktur, for preparatet som skal blandes med 20 g echinacea, kamille og suksess. Fyll den resulterende samlingen med 70% alkohol. Insister på i 10 dager fra sollys. Det vil forbli en belastning, og du kan tørke ansiktet to ganger om dagen, etter at du har fjernet det.
 2. For å takle utslett, redusere pigmentering og manifestasjon av rynker, anbefales det å tørke huden av plantesaften to ganger om dagen. Du kan også fryse den og tørke huden din med isbiter om morgenen.

Echinacea for hår

Nyttige urtete og infusjoner vil bidra til å gjøre håret sunt og vakkert. Med regelmessig bruk kan du takle sprøhet og splitte tips. Krøller vil være sunn, silkeaktig, skinnende og lydig. I tillegg hjelper echinacea med å bekjempe tap og brittleness. For de som er interessert i hvordan man bruker Echinacea, bør du bruke den presenterte oppskriften.

 • helbredende urt - 0,5 st.
 • kokende vann - 2 l.
 1. Hakk planten og fyll den med kokende vann. Lukk lokket og la det avkjøles.
 2. Det vil bare filtrere og kan brukes til skylling krøller etter hver vask.

Echinacea - kontraindikasjoner

Det bør huskes at i noen tilfeller kan den representerte planten forårsake skade:

 1. Kontraindikasjoner gjelder tilstedeværelse av autoimmune sykdommer, diabetes og leukemi. Å forlate bruken av midler med denne planten skal være med høyt blodtrykk.
 2. Echinacea er en plante som er forbudt for kvinner i stilling og under amming.
 3. Du bør ikke bruke folkeoppskrifter i nærvær av individuell intoleranse, som manifesterer seg i form av allergier.
 4. Personer med problemer med nervesystemet, for eksempel for søvnløshet, er det viktig å kontrollere doseringen.

Echinacea tinktur mot akne

"Hennes medisinske egenskaper er offisielt anerkjent som et effektivt naturlig antibiotika. Det er indikert for mange typer sykdommer som infertilitet (hann, kvinne), fedme (reduserer appetitten), herpes, gynekologiske sykdommer; foruten eliminerer trang til alkohol, røyking; øker styrken. Endowed med en svært verdifull egenskap - evnen til å øke kroppens naturlige forsvar og dermed raskere takle sykdommen. Det har også antiallergiske, antibakterielle, antivirale effekter. Echinacea kurerer ikke effekten av sykdommen, men dens årsaker, mens den ikke har bivirkninger. Preparater som inneholder dette planteekstraktet brukes til å: nøytralisere virkningen av giftstoffer i kroppen, stimulere immunsystemet, lindre smerter i muskler og ledd: Ved behandling av blærebetennelse, tonsillitt, magesår, forkjølelse, bruk det til kutt, koke, brenner, eksem. Når en infeksjon eller cystitis echinacea ekstrakt tabletter kan erstatte antibiotika.

Echinacea-tinktur brukes til behandling av koker ved metoden for lotioner, komprimerer. Med en liten mengde (mindre enn 10) kviser i ansiktet, er det nok å brenne det betente området av huden med tinktur av ekstrakt. "

Vel, her, hvem bryr seg, min lille historie om å håndtere akne

Echinacea tinktur - instruksjoner for bruk for immunitet, vurderinger av leger

Artikkelen forteller om tinktur av echinacea, hvor sykdommer er effektive, og når kontraindisert. Du lærer å lage medisin selv og bruke det under ulike forhold. Og også vi vil evaluere fordeler og ulemper ved apotekets motparter, instruksjoner for bruk.

Nyttige egenskaper ved echinacea-tinktur

Tinktur har en høy konsentrasjon av nyttige stoffer, og på grunn av tilstedeværelse av alkohol absorberes de mye raskere inn i blodet enn ved avfelling eller tablett. Så, hva er så nyttig i sammensetningen av echinacea-tinktur, og under hvilke sykdommer det hjelper, bør du vurdere dette spørsmålet nedenfor.

Kjemisk sammensetning:

 • vitaminer (A, C, E) - kraftige antioksidanter, styrke immunsystemet, stimulere cellevekst og regenerering, delta i metabolske prosesser, styrke veggene i blodårene, redusere risikoen for å utvikle kreft;
 • mineraler (kalium, kalsium, magnesium, jern, mangan, selen, sink) - delta i bloddannelse, akselerere metabolske prosesser, regulere vann-saltbalanse, styrke bein og bruskvev, hemme veksten av patogene bakterier;
 • essensielle oljer - har en tonic og antioksidant effekt;
 • sukker og polysakkarider - støtte immunitet, beskytt mot allergier;
 • flavonoider - stimulere produksjonen av sin egen interferon, har antiinflammatorisk, antioksidant, antispasmodisk virkning;
 • fettsyrer, saponiner, tanniner, fytosteroler - har en immunostimulerende, anti-inflammatorisk, antioksidant effekt.

En omfattende liste over indikasjoner på bruk av echinacea-tinktur:

 • akutte smittsomme sykdommer;
 • SARS og influensa;
 • stafylokokker og streptokokinfeksjoner;
 • ulcerative lesjoner i munnen, mage og tolvfingertarm;
 • inflammatoriske sykdommer i luftveiene og urinveiene;
 • kronisk foci av betennelse;
 • eksem;
 • tarminfeksjoner;
 • langsiktig antibiotikabehandling.

I tillegg til den ubestridelige fordelen av echinacea-tinktur kan det forårsake skade. Vær forsiktig i nærvær av følgende forhold:

 • allergisk mot planter av komposittfamilien;
 • leukemi;
 • tuberkulose;
 • diabetes mellitus;
 • HIV og AIDS;
 • multippel sklerose;
 • revmatisme.

Enhver av disse forholdene eller til og med mistanke om ham er en grunn til å besøke en lege. Kun en spesialist vil kunne gi en objektiv vurdering av helserisikoen, forby bruk av tinktur eller utnevne en individuell diett.

Hvordan forberede echinacea tinktur hjemme

Som et alternativ til kjøpte produkter, som ofte er dyre, kan du selv lage et helbredelsesverktøy. Vel, hvis du vokser en medisinsk plante eller vet hvor du skal kjøpe friske blomster, hvis ikke, kan du alltid kjøpe tørkede råvarer på apoteket.

Hvordan lage en echinacea-tinktur med egne hender vil fortelle nedenfor.

ingredienser:

 1. Echinacea (blomster, blader, røtter) - 200 gr.
 2. Vodka - 1 l.

Hvordan lage mat: Hell råvarer med vodka og plasser beholderen på et mørkt, kjølig sted. Rist innholdet hver 2-3 dager. Etter 2-3 uker, belaste den ferdige echinacea-tinkturen og hell i en glassbeholder egnet for lagringsstørrelse.

Slik bruker du: Mål 30 dråper av produktet og hold oppløsningen i munnen i ca. 5-7 sekunder før du svelger. Ta en halv time før måltider tre ganger om dagen med jevne mellomrom. Kurset er 10 dager. Hvis du ikke kan holde en alkoholoppløsning i munnen, fortynn du den nødvendige mengden tinktur i et halvt glass varmt vann og drikke.

Resultat: Fremskynder utvinning fra virusinfeksjoner i øvre luftveier og hals, influensa.

Du kan erstatte ferske råvarer ved 50 gram. tørket echinacea fra apotek og vodka (som for øvrig skal være av høy kvalitet) for medisinsk alkohol (40%).

Echinacea tinktur

Enig, det er ikke vanskelig å lage en medisin i det hele tatt, men til slutt har du halvparten av et førstehjelpsutstyr i hver flaske. Deretter vurderer vi i detalj hvordan man skal ta hjemmelaget echinacea-tinktur for ulike sykdommer.

Med forkjølelse

Med en kald, er echinacea-tinktur meget effektiv. Men vær oppmerksom på at det er nødvendig å begynne å ta til rette ved de aller første symptomene på sykdommen: så snart halsen er blokkert eller "det har gått tom for nesen". Hvis du savner dette punktet, vil du ikke se en global effekt. Foto Echinacea-tinktur er effektiv for forkjølelse. Hvordan drikke Echinacea-tinktur med ARVI: Drikk første gang 50 dråper tinktur ved første tegn på sykdom. Og etter 1,5-2 timer, ytterligere 20 dråper. Deretter faller standarden - 20-30 tre ganger daglig med jevne mellomrom.

Kurset er 8-10 dager. Ikke avbryt inntaket av tinktur, selv om symptomene på sykdommen ikke er engang et spor.

Med betennelse i lymfeknuter

Når betennelse i lymfeknuter er nødvendig for å konsultere en lege så snart som mulig. Men før legens besøk kan du begynne å ta Echinacea-tinktur i redusert dosering, men oftere: 5-15 dråper 5-6 ganger om dagen. Og etter 3 dager - i standarddosen: 20-30 dråper tre ganger om dagen.

Et slikt regime av echinacea-tinktur i tilfelle betennelse i lymfeknuter vil gjøre det mulig å aktivere og opprettholde et høyt nivå av immunsystemet. Det er mulig at kroppen vil takle sykdommen alene, men det er viktig at du søker medisinsk råd så snart som mulig.

For herpes

Herpes som snakker på leppene (eller på hvilken som helst annen del av kroppen) er bare et eksternt symptom på en forverring av en kronisk sykdom. Herpesviruset har levd i menneskekroppen i mange år og aktiveres så snart immunforsvaret svekkes.

For herpes, ta Echinacea tinktur oralt i henhold til standard prosedyren: 20-30 dråper tre ganger om dagen. Som supplement, smør nidus av betennelse med ufortynnet tinktur 3-6 ganger om dagen.

Et slikt tiltak vil lindre kløe og fremskynde tørking av boblene.

For akne

Echinacea tinktur og akne hjelper. Effektivitet skyldes ikke bare tilstedeværelsen av alkohol i sammensetningen, men også av høy aktivitet av plantekomponentene mot stafylokokker og streptokokinfeksjoner.

Og selv om ingen av de offisielle instruksjoner for bruk av anstrøk av echinacea ikke er spesifisert nøyaktig hvordan du skal behandle henne akne, alt er veldig enkelt: å smøre ufortynnet betent elementer 2-3 ganger om dagen. Og etter et par dager vil du legge merke til at rødheten har gått ned, og kimen er blitt mye mindre i størrelse.

Før bruk, bruk tinkturen på et følsomt hudområde (bak øret eller ved albuen). Dersom det innen en halv time på huden ikke viser tegn på en allergisk reaksjon (rødhet, utslett, kløe, flassing) - du kan trygt bruke verktøyet.

For immunitet

For å styrke immunforsvaret, øke den generelle tonen og forebygging av SARS instruksjoner for bruk av Echinacea tinktur for voksne er som følger: ta 20-30 dråper standard betyr tre ganger daglig før måltider. Kursets varighet - opptil 8 uker. Et slikt regime vil bidra til å opprettholde kroppens beskyttende funksjoner og unngå virussykdommer under epidemier.

Men husk, ikke overstige anbefalte doser og varighet av bruk - dette kan forårsake bivirkninger eller føre til motsatt effekt.

Farmasøytiske preparater

Farmasøytiske stoffalternativer er også svært populære: de er ikke mindre effektive enn hjemmelaget tinktur, men prisen kan tjene som minus. Samtidig er kostnaden for innenlands produksjon mye lavere enn prisen på utenlandske analoger.

Her er en liste over de mest kjente merkene du finner på apoteket:

 1. Echinacea tinktur, Dr. Theiss (Dr.Theiss), Tyskland.
 2. Echinacea purpurea tinktur, Viola Pharmaceutical Factory, Ukraina.
 3. Echinacea tinktur, Ecolab CJSC, Russland.
 4. Immunal, SANDOZ, Slovenia.
 5. Ekhinal, Ternofarm LLC, Ukraina.
 6. Tinktur Echinacea-GalenoPharm, Pharmaceutical Factory of St. Petersburg OJSC, Russland.

Den komposisjoner av disse midlene er nesten identiske, så man kan ikke si noe som er bedre, eller skjær av echinacea Immunal fra en annen produsent - effektiviteten av alle kolleger om det samme. Når du velger, fokuser på dine egne økonomiske evner.

Og hvis flytende formuleringer er like, så bruk av tinkturer av Echinacea instruksjonene er de samme: en voksen er anbefalt å ta 20-30 dråper 3 ganger daglig før måltid hastighet som ikke overstiger 8 uker.

I dette tilfellet er det ønskelig å holde ufortynnet middel i munnen i 5-7 sekunder. Acceptabel fortynningstankur med varmt vann.

Kan jeg ta Echinacea-tinktur til barn

De offisielle instruksjonene for bruk av echinacea-tinktur indikerte at barn under 12 år ikke skulle få en løsning. Først på grunn av alkoholinnholdet. For det andre, på grunn av den høye konsentrasjonen av aktive stoffer og manglende evne til å beregne deres sikre dosering.

For behandling og forebygging av sykdommer hos små barn er det bedre å bruke echinacea i tablettform. Og bare etter å ha konsultert en barnelege.

Er det mulig å ta Echinacea-tinktur under graviditet og HB?

Bruken av echinacea-tinktur av kvinner under graviditet og amming er også forbudt av instruksjonene. Men dette faktum skyldes bare at forskning med deltakelse fra denne gruppen av pasienter ikke ble gjennomført. Følgelig er verken de medisinske egenskapene eller bivirkningene av legemidlet i denne kategorien påvist.

Kontraindikasjoner og bivirkninger

Som alle andre legemidler har i tillegg til de terapeutiske egenskapene til echinacea-tinktur kontraindikasjoner. Her er den komplette listen:

 • individuell intoleranse mot komponentene;
 • tuberkulose;
 • leukemi;
 • leukemi;
 • multippel sklerose;
 • autoimmune sykdommer;
 • HIV og AIDS;
 • barn opptil 12 år;
 • graviditet;
 • amming;
 • leversykdom;
 • alkoholisme;
 • hjernesykdommer;
 • traumatisk hjerneskade.

Det anbefales å avstå fra å kjøre mens du tar echinacea-tinktur. Og her er en liste over mulige bivirkninger ved å ta Echinacea-tinktur:

 • allergier (rødhet og kløe i huden, hevelse i ansiktet, kortpustethet);
 • svimmelhet;
 • lavere blodtrykk.

Også i sjeldne tilfeller, mulige brudd på mage-tarmkanalen: kvalme, oppkast, endringer i avføring, magesmerter.

Echinacea tinktur - anmeldelser

Echinacea-tinktur i livet og på Internett er et stort antall anmeldelser. Og det store flertallet er positive. Her er noen eksempler:

De siste par årene drikker jeg tinktur for å forhindre ARVI. Fra begynnelsen av september til slutten av oktober (bare 8 uker og det viser seg). Syk mindre og lettere. Jeg gir barnet echinacea tabletter.

Margarita, 31 år gammel

Jeg ble sterkt hjulpet av dråpene av Immunal. Tidligere var det ofte en forkjølelse på leppene, men etter at tre kurer av immunherpes forsvant uten spor. I et halvt år husker jeg ikke ham.

I fjor drakk hele familien tinktur - ble aldri syk! Men samtidig tok vi også vitaminer, jeg tror det fungerte alt sammen!

Immun og Echinacea tinktur er de samme. En ekspert sa at utenlandske studier har blitt gjennomført, og det har vist seg at Echinacea er ubrukelig for immunitet. Jeg pleide å ta Immunal, jeg merket ikke noen konkrete fordeler.

Vi tok Echinacea i alle former og forskjellige produsenter, men fikk ikke se noen endringer i arbeidet med immunitet.

Hva å huske

 1. Begynn å ta echinacea-tinktur ved første tegn på ARVI.
 2. Ikke overgå anbefalte doser og varighet av administrasjonen.
 3. Ikke ta stoffet i nærvær av forhold fra listen over kontraindikasjoner.
 4. Ikke gi alkoholtinktur til barn under 12 år, og ta ikke det selv om du er gravid eller ammer et barn.
 5. Hvis du opplever bivirkninger, må du straks slutte å ta stoffet og konsultere legen din.

Vennligst støtte prosjektet - fortell om oss

Flere Artikler Om Typer Acne