Artikkelen drøfter kalendulaens tinktur - instruksjoner for bruk av stoffet. Du vil lære den kjemiske sammensetningen av produktet og hvilken kalendeltinktur som brukes. Vi vil fortelle deg hvordan du behandler tonsillitt, øreverk, akutte respiratoriske virusinfeksjoner, hjertesykdom, øynesykdommer, munn og tarmkanalen. Etter vårt råd, vil du lære å forberede en tinktur av calendula hjemme, samt masker for hud og hår basert på den.

Sammensetning av tinktur av calendula

Sammensetning av tinktur av calendula:

 • essensielle oljer;
 • tanniner;
 • kalium;
 • kalsium;
 • magnesium;
 • kobber;
 • triterpenoids;
 • karotenoider;
 • flavonoider;
 • coumarins;
 • organiske syrer;
 • alkohol 70%.

Nyttige egenskaper og indikasjoner for bruk

Calendula tincture er et antiseptisk middel som brukes til å desinfisere sår og slimhinner. Tenk på hva du kan bruke tinktur av calendula. Calendula tinktur er bra for helse. Den har antiinflammatorisk effekt, forhindrer spredning av stafylokokker og streptokokker i de skadede lagene i epidermis og fremmer vevregenerering. Tinktur brukes til å behandle sår, brannsår og frostbit. Det desinfiserer og eliminerer allergiske, virale eller smittsomme utslett.

Calendula tinktur har en anti-inflammatorisk og smertestillende effekt på tonsillitt, laryngitt, faryngitt. Verktøyet brukes til gurgling.

Calendula tinktur har blitt brukt i tannlegen. Det eliminerer de inflammatoriske prosessene i munnhulen og helmer tannkjøttet med periodontitt, stomatitt og gingivitt.

Verktøyet brukes til å behandle vaginitt og sykdommer i genitourinary systemet. Bruke en løsning av tinktur av calendula gjør douching.

Calendula tinktur har koleretisk og antispasmodisk effekt. Det normaliserer galdekanalen, galleblæren og leveren. Det er tatt for cholecystitis, kolangitt, gastritt og magesår.

Hva hjelper calendula tinktur

Calendula tinktur brukes til cauterization, rubbing, lotions, skylling, douching og staging tamponger. Midler i ren form er egnet for ekstern bruk, for eksempel behandling av sår. I alle andre tilfeller fortynnes stoffet med vann. La oss se nærmere på, hvorav det hjelper kalendeltinkturen på alkohol.

Calendula tinktur for ondt i halsen

Tinktur av calendula eliminerer effektivt fokuset på infeksjon med angina. Verktøyet brukes til gurgling. For å gjøre dette, fortynnes 1 ss alkoholtinktur av calendula i et glass vann. Den resulterende løsningen gurgles 5-6 ganger om dagen.

For behandling av purulent tonsillitt tinktur er ikke fortynnet. Det fuktet med en bomullspinne og behandler de betente mandlene opptil 5 ganger om dagen. Etter prosedyren, bør du avstå fra å spise mat og væsker i 20-30 minutter.

Calendula tinktur for øreverk

Calendula tinktur brukes til å behandle otitis. Verktøyet eliminerer patogener og reduserer inflammasjonsområdet. Før du bruker alkoholtinktur fortynnet med vann i forholdet 1: 1.

Når orebetennelse i mellomøret blir, blir den resulterende løsningen innfødt i nesen 1-2 dråper i hver nesebor. For behandling av den eksterne form for otitis bruk turunda og komprimerer med en fortynnet calendula tinktur. Turundas er gjennomvåt i produktet, satt inn i øregangen, og forlatt natten over. Varmekompresser gjør 2-3 ganger om dagen.

Calendula tinktur for forkjølelse ORZ og ARVI

Calendula tincture brukes til å behandle akutt respiratoriske infeksjoner og SARS. Ved første kaldt kalles en løsning - 3 dråper av produktet per 50 ml vann og med hjelp av gurgling. I en forkjølelse løsnes løsningen i nesen i 1 dråpe.

Behandle vannkopper

Calendula tinktur brukes til å cauterize bobler med vannkopper. Prosedyren utføres to ganger om dagen - om morgenen og om kvelden. Dette reduserer kløe og brenning og forhindrer at patogene bakterier sprer seg og sprer seg til andre mennesker.

Calendula med øyesykdommer

Calendula tinktur brukes til å behandle øyesykdommer: konjunktivitt, blepharitt. En teskje av agenten oppløses i 500 ml vann. Den resulterende løsningen brukes til å vaske øynene og lotionene. Prosedyrene utføres hver 2-3 timer. Tinktur av calendula gir den nødvendige ernæringen av øyevev og forbedrer visjonen betydelig.

Oral desinfeksjon

Calendula tinktur brukes i tannlegen. Det eliminerer dårlig pust, betennelse i tannkjøttet og tanntandens vev. For skylling utarbeide en løsning av alkoholtinktur og vann i forholdet 1: 1. Daglig skylling av munnhulen med dette verktøyet forhindrer dannelsen av karies. For cauterization av sår under stomatitt, bruk ufortynnet produkt.

Calendula tinktur for hjertesykdom

Calendula tinktur brukes til å behandle og forebygge sykdommer i kardiovaskulærsystemet. Det normaliserer hjerterytmen, styrker hjertemuskelen og renser blodårene. Ta 30 dråper penger 3 ganger om dagen for en måned. Ved vanlig bruk forsvinner hodepinen, effektiviteten øker.

Calendula tinktur for magen

Calendula tinktur brukes internt til å behandle sykdommer i mage-tarmkanalen. Verktøyet behandler gastrit, mage og duodenale sår, kolitt, enteritt. Tinkturen har astringente, antiseptiske og helbredende effekter. Før du tar stoffet, fortynnes det med vann i forholdet 1: 1.

Calendula tinktur i kosmetikk

Calendula tincture brukes i kosmetologi. Calendula på alkohol har blitt brukt i kosmetologi for hud og hårpleie. Verktøyet brukes som en komponent for masker, lotioner og komprimerer. La oss se nærmere på hvorfor vi trenger calendula tinktur i kosmetikk.

Calendula tinktur i masker for ansikt

Alkohol tinktur av calendula egnet for fet hud og problem. Verktøyet strammer porene og reduserer talgproduksjonen. Det brukes til å finne akne og gni huden. Vurder oppskriften på ansiktsmaske.

ingredienser:

 1. Calendula tinktur - 10 ml.
 2. Aloe juice - 10 ml.
 3. Mel - 2 ss.
 4. Vann - 100 ml.

Slik lagrer du: Bland alle ingrediensene til konsistensen av vassdrag.

Slik bruker du: Fordel masken på den fuktige huden i ansiktet med massasjebevegelser. Etter 10 minutter skylles av med varmt vann.

Resultat: Masken renser og strammer porene, eliminerer betennelse og desinfiserer huden. Eiere av tørr hud bør avstå fra å bruke en maske for ikke å provosere desquamation.

For sunt hår og flass

Calendula-tinktur stimulerer hårveksten, eliminerer skinn og behandler hodebunnen for flass. Verktøyet gni i hodebunnen i ren form eller legges til masken for håret.

ingredienser:

 1. Calendula tinktur - 10 ml.
 2. Burdock olje - 50 ml.
 3. Eggeplomme - 1 stk.

Slik lagrer du: Varm på en vannbatteri-oljemassasje til en temperatur på 37 grader, fjern fra varmen, rør i eggeplomme. Legg til calendula tinktur og bland til glatt.

Hvordan bruke: Påfør masken på hodebunnen og fordel gjennom håret. Wrap hodet med et håndkle. Skyll av med vanlig sjampo etter 30 minutter. Gjenta prosedyren annenhver dag i 1 måned. Hvis du må re-rate, ta en pause i 4 uker.

Resultat: Masken reduserer fettinnholdet i hodebunnen og eliminerer flass.

For mer informasjon om bruk av calendula tinktur i kosmetikk, se videoen:

Kan jeg drikke calendula tinktur

Calendula tinktur brukes internt til å behandle sykdommer i mage-tarmkanalen. Verktøyet brukes kun til behandling av voksne.

Når magesår utpeke 20-30 dråper tinktur 2 ganger daglig. For å stimulere gallekanalene - 15 faller 3 ganger om dagen. Før du tar stoffet, fortynnes det i 100 ml vann.

Tinktur av calendula for kvinner

Calendula tinktur brukes til å behandle gynekologiske sykdommer. Det brukes til å tømme og lotion i fortynnet form. Løsningen lindrer kløe og brennende, lindrer betennelse og dræper patogene bakterier i det kvinnelige kjønnsområdet.

Instruksjonene for bruk av kalibrerings tinktur indikerte at for oppløsning av løsningen må fortynnes med 5 dråper med midler i 1 liter vann. Det resulterende verktøyet brukes til douching.

Før du begynner behandling med kalendeltinktur, konsulter en spesialist. Dosering med tinkturløsning er kontraindisert etter fødsel, abort og under graviditet.

Tinktur av calendula eliminerer ikke årsaken til sykdommen, men bare letter sykdomsforløpet og reduserer manifestasjonen av symptomer. For effektiv behandling er det nødvendig å bruke stoffet i kombinasjon med andre legemidler foreskrevet av legen.

Hvordan lage calendula tinktur hjemme

Calendula tinktur kan tilberedes hjemme. Calendula tinktur kan kjøpes på apotek eller tilberedes hjemme. Calendula blomster insisterer på vodka eller fortynnet alkohol i et 1: 1 forhold. Vurder en oppskrift basert på vodka.

ingredienser:

 1. Calendula blomster - 4 ss.
 2. Vodka - 250 ml.

Slik lagrer du: Grind calendula blomster, hell dem i glassglass, dekk med vodka og lukk lokket tett. Tilsett produktet ved romtemperatur i 1 uke. Stam det ferdige produktet og lagre i kjøleskapet.

Slik bruker du: Tynn 20-30 dråper tinktur i 100 ml kokt vann og ta løsningen to ganger om dagen.

Resultat: Alkoholløsning av calendula er effektiv for kolitt, inflammatoriske sykdommer i mage og tolvfingertarmen. Det har en koleretisk effekt.

Andre former for calendula tinktur

På apoteket kan du ikke bare kjøpe alkoholtinktur av calendula, men også andre doseringsformer, for eksempel calendula-løsningen og ekstraktet. Disse verktøyene har et lignende utvalg av nyttige handlinger og applikasjoner.

Calendula løsning

Alkoholtinktur av calendula i ren form er kun egnet for ekstern bruk. For oral administrering fortynnes den med vann og får en løsning av kalendula. Verktøyet brukes til douching, lotions, gargles og munnspyler.

Calendula Extract

Calendula ekstrakt - oransje pulver med en bittergressaktig smak. Før bruk er den oppløst i vann. Verktøyet brukes som et antimikrobielt og sårhelingstoff.

Calendula ekstrakt er mye brukt i kosmetologi. Det legges til kremer, lotioner, balsam, geler og gjør urtebad med det, oppløsende 10 gram. pulver i et fullt bad. Denne prosedyren myker og fukter huden, noe som gir den elastisitet.

Kontra

Calendula tincture - kontraindikasjoner:

 • graviditeten og laktasjonen;
 • barn opptil 12 år;
 • lavt blodtrykk;
 • akutt fase av gastrointestinale sykdommer;
 • individuell intoleranse.

Ikke bruk Calendula tinktur i kombinasjon med beroligende midler, det forbedrer deres handlinger sterkt. Tinktur reduserer blodtrykk og hjertefrekvens, som i kombinasjon med beroligende midler kan påvirke trivselene negativt.

Bruk av calendula tinktur i hverdagen og hjemme kosmetologi

Hvordan brukes i hverdagen calendula tincture? For hvilken hensikt kan den brukes? Hva er regler for ekstern og intern bruk? Hva er funksjonene til bruk for ansiktshud, hårpleie og halsbehandlinger? Instruksjoner for bruk av tinktur av calendula hjemme.

Råvarer til infusjon av alkoholkalendaller er blomster av marigoldmedisin. De høstes på industrielle plantasjer, siden i Russland er det ingen naturlige områder av vekstvekst. Ofte er det plantet i hytter, hjemmehager, hvor utrolige kalendula vokser med glede.

Kulturenes særegenhet er at jo oftere det er å rive åpne blomsterknopper, jo mer nye vil de vises på deres steder. Derfor, etter å ha landet lyse oransje blomster i hagene, får du en stabil kilde til medisinske råvarer, som vil bli påfyllt fra juli til første frost.

Fungerer tinktur av medisinsk marigold

I hverdagen kan du bruke ferdig farmasøytisk infusjon eller kalendula ekstrakt. Eller utarbeide verktøyet selv. Klar legemiddelformer er tilgjengelige, solgt i flasker med mørkt glass med en kapasitet på 25 til 100 milliliter.

For selvforberedelse, bruk tørkede blomster av marigold medisin og alkohol.

 1. Sett i krukken medisinske råvarer. Det vil ta to spiseskjeer.
 2. Fyll med alkohol sytti prosent av volumet, hundre milliliter.
 3. La igjen i syv eller ti dager for å infisere.
 4. Stamme gjennom en fin sik eller ostekloth.

For å lagre tinkturen, bør du bruke en glassbeholder laget av mørkt glass for å hindre at sollys kommer inn i det og ødeleggelsen av karotenoider, en verdifull komponent av sammensetningen. Eller du kan lagre produktet på et mørkt sted.

Egenskaper og effekt av sammensetningen

Forberedelser basert på calendula har en utprøvd antiseptisk effekt. Det dannes av kombinasjonen av hovedkomponenter av medisinske råvarer - tanniner, kalendere, karotenoider, harpikser og syrer. Calendula-løsningen har en skadelig effekt på patogen hudmikroflora, som utvikler seg aktivt når epidermis er skadet. Den hemmende effekten på streptokokker og stafylokokker, hvis kolonier koloniserer sår og forårsaker betennelsesprosesser i dem, har blitt bevist. Når det påføres topisk, oppnås en utprøvd antiinflammatorisk effekt.

Søknad inne i tinkturen av calendula gir en enkel choleretic effekt og reduserer alvorlighetsgraden av spasmer i mage-tarmkanalen. Verktøyet anbefales for brudd på gallekanalene og galleblæren, med leversykdommer for å forbedre arbeidet. De sårhelende egenskapene til calendula tinktur brukes til å behandle destruktive prosesser på slimhinnene i mage-tarmkanalen: for ulcerative sykdommer, gastrit, cholecystitis.

Verktøyets farmakologiske egenskaper tillater deg å svare på spørsmålet, hvorfor tinkturen av calendula kan brukes i hverdagen. Bruk verktøyet som et lokalt antiseptisk middel og til behandling av gastrointestinale sykdommer.

 • Desinfeksjonssår. Undertrykkelse av patogen mikroflora gir betingelsene for effektiv sårheling. Bruk infusjonen til behandlinger kutt, blåmerker, brann i en ren og fortynnet form. Som et anti-inflammatorisk middel, bruk for desinfeksjon av hudutslett, koke, pustulære utbrudd.
 • Desinfisering av slimhinner. På slimhalsen lever det urogenitale systemet i samme kolonier av bakterier som på huden. Ved lokale inflammatoriske prosesser, vil calendula tinktur for gurgling, douching og munnhulen behandlinger ikke være mindre effektiv enn når det brukes på ytre hudflater. Bruk sammensetningen for tonsillitt, faryngitt og laryngitt for å redusere smerte i halsen og redusere betennelse. Indikasjonene for bruk er stomatitt, periodontitt og gingivitt i munnhulen. Også tillatt å bruke med kolpitt, vaginitt. For desinfeksjon av slimhinner brukes tinktur kun med en teskje per glass vann.
 • Vanskelig utstrømning av galle. Med cholecystitis, er kolangitt foreskrevet inntak av calendula tinktur innsiden av ti til tjue dråper, fortynnet i et kvart glass vann. Ta verktøyet være femten minutter før måltider tre ganger om dagen.

For å fortsette kurset for ekstern bruk, bør desinfeksjon av slimhinnene gi en tydelig forbedring av tilstanden. Ved inntak bestemmes bruksvarigheten av legen.

Ansiktspleie

Calendula-baserte produkter er populære som effektive antiseptika. Imidlertid er lite kjent om andre likeverdige verdier av sammensetningen. Calendula er rik på karotenoider - stoffer som ligner på sammensetningen til retinol, vitamin A. Det toner og forynker huden, stimulerer vevregenerering, slik at den kan brukes som et middel for rynker hjemme i de tidlige stadiene av utseendet.

Medisinsk planteekstrakt er en del av profesjonell pleie kosmetikk for fet og problem hud. Dessuten er det ifølge produsenter av naturlig kosmetikk, calendula, sammen med ekstrakter av kamille, St. John's wort, aloe vera og linden, et ideelt beskyttelsesmiddel for problem og sensitiv hud, utsatt for forekomst av betennelse, akne og svarte prikker.

Når du bruker verktøy for ansiktet, bør du styre en rekke prinsipper.

 • I ren form, gjelder bare for akne. Antiseptiske egenskaper av stoffet reduserer raskt intensiteten av betennelse, og alkohol tørker pimples. Men bruk ikke tinktur på sunn hud.
 • I fortynnet form reduseres effektiviteten av infusjonen. Jo mer vann du legger til, de mindre aktive stoffene virker på huden. Praktisk fornuft å legge til noen få dråper tinktur i lotion til daglig pleie eksisterer ikke.
 • Virkningen av handlingen er begrenset. Bruk verktøyet til spot bruk ved behandling av kviser på ansiktets hud. Hvis utslett er lokalisert på øynene, er altfor vanlig, ser ikke ut som vanlig akne, du bør søke medisinsk hjelp. Til tross for at calendula tinktur lindrer betennelse og tørker skadet hud med demodikose, rosacea og andre hudsykdommer, kan den ikke klare årsaken til sykdommen. Dette krever behandling med spesialiserte anti-parasittiske midler.

Som et middel for daglig pleie av fet, problemhud anbefales det å avkalkere kalendula blomster. Det kan tjene som en omsorgsfull tonic eller en base for masker.

Mask for fet hud

Påfør denne masken skal eiere av hud utsatt for betennelse. Den har en detoksiserende effekt, fjerner eksisterende rødhet og eliminerer fremveksten av nye. Ekstra komponenter kvalitativt absorberer hudutspresjon. En biologisk basis betyr forynge og toner huden.

 1. Legg to spiseskjeer med blomster i beholderen.
 2. Fyll med kokende vann på hundre milliliter.
 3. La det stå i førti minutter.
 4. Stram og klem infusjonen.
 5. Bland med knust til en tilstand av mel kli.
 6. Ta sammensetningen til konsistensen av tykk krem.

Påfør produktet til renset hud. Masken fyller celler med verdifulle stoffer, stimulerer fornyelsen. Det kan også brukes til toning av tørr hud, i dette tilfellet legges olje til sammensetningen (fersken eller oliven).

Sammensetning for vasking

Når uttrykket utslett skal brukes infusjon av calendula blomster for vasking.

 1. Sett blomstene i en bolle, bruk to spiseskjeer.
 2. Fyll med kokende vann på hundre milliliter.
 3. La i tretti til førti minutter å infisere.
 4. Trykk og trykk.

Etter å ha renset huden, tørk ansiktet med komposisjonen med en bomullspute. La huden bli fuktig og la den tørke seg selv. Flush betyr ikke nødvendig. Det fjerner aktivt betennelse og nærer epidermis.

På grunnlag av midler for vasking er det mulig å tilberede kosmetisk is. Hell det i blikkene og sett i fryseren. Hver dag, etter kveldsvask, tørk ansiktet og nakken med et isstykke. Dette middelet toner perfekt epidermis, gjør porene taper, huden ser frisk og ung ut.

Rettsmidler for ondt i halsen

Bruk av calendula tinktur anbefales ved behandling av inflammatoriske prosesser i slemhinnene i halsen. Med en kald, akutt luftveisinfeksjon, reduseres lokal immunitet, noe som gjør at stafylokokker og streptokokkolonier kan formere seg, forårsaker betennelse og smerte. Alkohol sammensetning på negler av medisiner reduserer smertenes alvor, reduserer intensiteten av den inflammatoriske prosessen. Kan også brukes til behandling av inflammatoriske sykdommer i munnhulen.

Ved bruk i lokale behandlinger i hals og munn, følg disse retningslinjene.

 • Ikke bruk i ren form. Den optimale doseringen, hvordan du fortynner en farmasøytisk infusjon, er en teskje per kopp varmt vann. Andelene forblir uendret når de brukes hos barn.
 • Vær forsiktig. Produktet kan forårsake allergiske reaksjoner. Hvis det oppstår kløe eller hevelse i det behandlede området etter første bruk, må du slutte å bruke og ta antiallergisk medisinering.
 • Bruk under graviditet og for barn er begrenset. Produsenten merker i instruksjonene at en kontraindikasjon for bruk av stoffet er graviditet og alder til atten år. Dette skyldes mangel på kliniske studier av stoffet i denne pasientkategorien. Imidlertid, etter medisinens oppfatning, kan alle midler som brukes eksternt og for eksterne behandlinger ikke ha noen signifikant effekt på kroppens generelle tilstand. Hvis du er sikker på at barnet ikke svelger løsningen under skyllet, bruk det rolig for å behandle ondt i halsen. Når graviditet også tillates lokal bruk, som ved amming. Ifølge den internasjonale portalen E-LACTANCIA, som gir informasjon om sikkerheten til medisiner ved amming, er calendula fullt kompatibel med amming.

Hårpleie

Hjemme, calendula tincture kan brukes til hår. Bruk det ikke i ren form, som en del av masker og løsninger som handler mot flass og intensivt hårtap. Midler toner hodebunnen, forbedrer blodstrømmen, noe som forbedrer tilførselen av hårsekk. Bruk skyllende oppskrifter for å oppdatere og styrke håret og en kombinasjonsmaske med ricinusolje.

Sprø skylling

Med dette verktøyet vil du kunne gjenopprette hårets struktur etter en perm eller aggressiv farging. Det forbedrer tilstanden til hodebunnen og hårene selv.

 1. Oppløs calendula-tinkturen i en liter varmt vann. Bruk tre spiseskjeer.
 2. Bland, søk om en skylling.

Vask håret ditt, som vanlig, påfør og vask balsammen. Hell calendula-løsningen på rent hår, spredt over hodebunnen og håret. Påfør innen to uker etter hvert hår vaske.

Nærende maske

Som en del av produktet brukes to hovedkomponenter, anerkjent av tradisjonell medisin som den mest effektive i behandlingen av hårtap. De stimulerer hårveksten, forbedrer kvaliteten og utseendet, gir skinn. Du vil ikke ha noen problemer med hvordan du bruker produktet til håret ditt og forbereder det. Det er veldig enkelt!

 1. Varm opp ricinusolje, bruk tjue milliliter.
 2. Bland med tinktur av calendula volum på femti milliliter.

Påfør hårbunnen i varm form, jevnt gnid og fordel i rotsonen. Utfør prosedyren opptil tre ganger i uken før du vasker håret. La komposisjonen være i tretti minutter. Ikke bruk en lue, verktøyet kan bake. Sammensetningen har høy effektivitet, resultatet blir merkbart i en uke.

Bruk av alkoholtinktur av calendula i hverdagen er forskjellig. Det kan brukes som et helbredende og sårhelsemiddel for kutt, sår, utslett på huden. Det har uttalt antiseptiske egenskaper, vil hjelpe til med behandling av smittsomme sykdommer i halsen, munnen. Men ikke mindre verdifulle er dets kosmetiske egenskaper i omsorg for fet, fading hud i ansiktet og for sunt hår. Fordelen ved hver sammensetning er effektiviteten av dens bruk og ekstreme enkel forberedelse.

Hva hjelper calendula tinktur

Calendula (marigold) er råmaterialet til fremstilling av ulike doseringsformer. For eksempel er en tinktur laget av den, som påføres eksternt og er full i.

Calendula Tincture - Sammensetning

Alkoholtinkturen til planten er en klar gulbrun væske med en bestemt aroma. Calendula blomster insisterer på alkohol i et industrielt miljø, pakket i glassflasker med 25,40 ml. På toppen av flasker er pakket i pappkasser. Noen produsenter utnytter flasker for enkel bruk med pipette.

Legemidlet er tilgjengelig uten resept som et anti-inflammatorisk, antiseptisk middel av planteopprinnelse. Prisen er ca 35 rubler. Også på apotek er det calendula olje - dets egenskaper og bruk er på mange måter likt tinktur.

Sammensetningen av tinkturen takket være calendula er:

 • karoten, karotenoider;
 • steroler;
 • triterpenoids;
 • alkoholer;
 • glykosider,
 • flavonoider;
 • coumarins;
 • mange mineraler;
 • sjeldne sporstoffer;
 • bitterhet;
 • saponiner,
 • essensielle oljer;
 • fettsyrer;

Separat må det sies om calendulazid - triterpenoid, som fremmer helbredelse av sår, sår. Vanligvis brukes stoffet etter fortynning, men eksternt kan det brukes i ren form.

Nyttige egenskaper av calendula

Calendula behandling har lenge vært kjent. Egenskapene er høyt verdsatt i tradisjonell medisin, offisiell farmakologi. Bruk blomster av planten - gule, oransje kurver, som samles i juni-september. Jo lysere kronbladene, jo mer karotenoider i kalendula. Disse stoffene har følgende effekter:

 • beskytte celler mot kreftdegenerasjon;
 • redusere sannsynligheten for slag, hjerteinfarkt;

Alkaloider og en rekke terpener har antimikrobiell aktivitet, på grunn av hvilken tinkturen brukes som et utmerket antiseptisk middel. Planten har også antiinflammatorisk effekt, reduserer kapillærpermeabilitet. Calendula er giftfri, mens du arbeider som mild beroligende - beroliger nervesystemet uten bivirkninger, avhengighet.

Utadtil bidrar calendula i tinktur til å forbedre leverfunksjonen, gallblæren - den optimaliserer sammensetningen av galle, reduserer bilirubin, regulerer organens sekretoriske funksjon.

Calendula senker blodtrykket, er et antikoagulant, det kan brukes som vanndrivende, tonic, diaphoretic, expectorant.

Planten øker styrken, er en antispasmodisk, lindrer smerte.

Indikasjoner for bruk

Det anbefales ofte å skylle halsen med en tinktur av denne planten. Denne avtalen er begrunnet i noen inflammatoriske patologier i munnhulen, svelget i halsen, kronisk tonsillitt, faryngitt, laryngitt, aphthous stomatitt, gingivitt, candidiasis, periodontal sykdom. Du kan gurgle med en fortynnet tinktur, eller kombinere den med andre midler (for eksempel kalamusrot, kamilleblomster, etc.).

Bruk av stoffet i kosmetologi er allment kjent fra:

 • akne (akne) på ansiktet;
 • hårtap
 • hyperpigmentering av fregner;
 • forstørrede porer;
 • for fet hud.

Calendula brukes til øret sykdommer - det hjelper med ekstern otitis, eliminere infeksjonen. Med arytmier bidrar anlegget til å normalisere hjerteslag, med allergiske reaksjoner reduserer kroppens følsomhet for slike fenomen, reduserer følsomheten.

Hvis du fortynner tinkturen regelmessig og tar oralt, forbedrer tilstanden til astmapatienter. Utenfor er det mulig å komprimere for leddgikt, artrose med alvorlig smerte, så vel som for dermatitt, mykoser, scrofula. Nyresykdom behandles også med calendula - vi snakker om nephritis, urolithiasis. Calendula tincture hjelper mot hypertensjon, svimmelhet, gulsott, kolitt, revmatisme og en rekke andre patologier.

Instruksjoner for bruk inne

I følge instruksjonene skal stoffet tas i munnen for 10-20 dråper før et måltid (innen 15 minutter), bør det fortynnes på forhånd med vann? glass. Resepsjonen fører tre ganger per dag. Kurset velges individuelt avhengig av type, alvorlighetsgrad, sykdomsform.

Med forskjellige patologier kan normer og rekkefølge av opptak variere. Med hepatitt tar andre former for gulsott 30 dråper med vann to ganger daglig, og deretter en uke senere øker dosen til en teskje fire ganger daglig. Kurset er en måned. Når kolitt tinktur brukes som følger:

 • 20 dråper vann i vannet;
 • ta 5 minutter før måltider;
 • Gjenta terapi to ganger / dag i 2 måneder.

Som et koleretisk middel drikker de tinkturen på 10 dråper med 50 ml vann en gang per dag. Med høyt blodtrykk faller inntakshastigheten - 40 ganger tre ganger per dag, men du må starte med en mindre mengde. Første kurset er en måned etter at kursene er diskutert med lege.

I gynekologi kan legemidlet brukes til douching. For å gjøre dette, bør 500 ml varmt vann fortynnes med en spiseskje med tinktur. Det er nødvendig å douching med belyah, erosjon, candidiasis om kveldene med et kurs på 10 dager.

Ekstern behandling med calendula tinktur

Legemidlet er mye brukt for å tørke huden, gjør masker. Oppskrifter kan være:

  Fra forstørrede hudporer. Insister en spiseskje kamille i et glass vann i en time, avløp. Hell en spiseskje med calendula tinktur, fukt en bomullsboll i lotionen, tørk huden forsiktig. Du kan våke servietet og la det stå på ansiktet i 15 minutter. Gjenta hver kveld i 10 dager.

For bløtvevsskader kan du smøre lesjonsstedene med tinktur uten fortynning. Tilsvarende kommer de i nærvær av sår, kutt, slitasje - de behandles med tinktur flere ganger til helbredelse.

Når eksem er nok til å oppløse en teskje av tinktur i et glass vann og tørk huden - flekkene forsvinner raskt.

Fra halssykdommer, oppløs munnen 50 dråper tinktur i 100 ml vann, fortsett å skylle i 30 sekunder.

Kontraindikasjoner, bivirkninger

Barn i opptil 16 år på innsiden for å ta midler forbudt! Utover kan du tørke huden, hvis det ikke er allergiske reaksjoner, fra ett år gammelt. Gurgling kan gjøres hvis barnet allerede er i stand til å skylle halsen uten å svelge.

Kontraindikasjoner for intern bruk er som følger:

 • akutt gastritt;
 • akutt magesår, 12 duodenalt sår;
 • amming;
 • graviditet;
 • kalkuløs cholecystitis;

Selv eksternt, brukes legemidlet med forsiktighet hvis det er allergiske reaksjoner på blomstrende planter, spesielt for kalendula selv. Under tilsyn av en lege kan du bruke tinkturen i nærvær av angioødem, en historie med anafylaksi (for noen urtemedisin). Blant bivirkningene er ofte utslett, hudirritasjon, overfølsomhetsfenomener, med internt inntak - bitter smak i munnen, magesmerter, brennende i epigastrium.

Analoger og annen informasjon

Blant analogene i strukturen kan kalles salve på grunnlag av calendula - prisen er vanligvis ikke høyere enn 70-200 rubler. Som et desinfeksjonsmiddel, antiseptisk middel, kan følgende stoffer erstatte stoffet:

Flere Artikler Om Typer Acne