Problemet med koker (stor purulent akne), som regel, kan oppstå når som helst på året. Selv om en av hovedgrunnene er langvarig eksponering for kulde på kroppen, og dette i sin tur ofte forekommer om vinteren, er det mulig at slik akne kan oppstå om sommeren. Tross alt er varmen fruktbar grunn for spredning av mikrober og bakterier. Konstant svetting, gnidning av klær bidrar til at smitte inntrer i de indre lagene i huden. Og på vår kropp ser vi en "vakker" koker, som begynner å modnes, får styrke og til slutt bryter gjennom. Men ikke alt kan gå i henhold til en forutbestemt plan, og som et resultat er vi nødt til å oppgi et faktum: kjelen bryter ikke.

Årsaker til chirya

For å finne en løsning på ethvert problem, må du ha en ide om årsaken til forekomsten. Når det gjelder problemet som vurderes i denne artikkelen, er det flere grunner for sin forekomst:

 • hypotermi;
 • forurensning av huden;
 • svak immunitet
 • hyppige sykdommer;
 • mangel på vitaminer;
 • diabetes, etc.

Ripening problemer

Etter å ha funnet ut hvorfor "slik gjest" besøkte oss, er vi tvunget til å vente på furuncle å modne. Naturligvis, for flertallet er det lettere å kutte en gang enn å måle hundre ganger. Spesielt som det faktisk er en pimple som trekker ut klemme, banke av og skrape. Dette kan ikke gjøres. Du må være tålmodig og vente på modning av chirya.

Det skjer imidlertid også at kjelen ikke passerer: kjelen gjør bare vondt, øker ikke i størrelse og går ikke i stykker i lang tid. Pasienten lider lenge, lider og håper på det beste. Som du vet, er tålmodighet en av de viktigste egenskapene til en russisk kvinne. Det er mange eksempler på "universell tålmodighet" i hverdagen.

Med andre ord er det ikke kjelen som gradvis "modnes", men spørsmålet: hva skal jeg gjøre i dette tilfellet?

Det er to måter ut av denne vanskeligheten:

 • det er nødvendig å hjelpe "bumpen" til å modne raskere slik at kjelen vil briste;
 • må reversere prosessen.

Hvordan fremskynde kjøringsprosessen: medisinsk utstyr

Enhver utdannelse på huden er en grunn til å lyde alarmen. Det er bedre å være trygg enn å kurere prosessen startet uforsiktig. Derfor er det umiddelbart nødvendig å se kirurgen for å etablere en nøyaktig diagnose og få et kvalifisert svar på spørsmålet om hva man skal gjøre hvis en koke brygger.

Hvis problemet løses lett, kan legen gi råd:

 1. I to dager, prøv å smøre kjelen med salisylalkohol, fukorcin, jod, calendula tinktur.
 2. Bruk lotion med Vishnevsky salve, Ichthyol salve - dette vil hjelpe til med å øke modningen og myke huden på brystet.
 3. Du kan også ta et kurs med ultrafiolett stråling. I dette tilfellet må dosen foreskrevet av legen, og pasienten holde seg til den. Denne behandlingen vil enten akselerere modningsprosessen av kjelen, eller utløse mekanismen for sin omvendte virkning.
 4. Påfør antibiotika. I dette tilfellet blir det berørte stedet kuttet av en spesialist. Med denne metoden for behandling er motsatt utvikling av kjelen.

Hjemmelaget oppskrift. Memo

Tradisjonell medisin for å øke hastigheten

Med hjelpen kan du også prøve å koka pause. Det er mange tilfeller der bestemødre ofte bidrar til å løse problemer knyttet til helse, spesielt de er gode på kvinners problemer.

Så, hvis kjelen ikke går i stykker, kan du bruke disse metodene:

 • legg aloe eller kalanchoe blader eller kålblad på natten for å koke, og ristede rødbeter vil gjøre - nyttige egenskaper av disse plantene kan hjelpe kjelen til å modne raskere;
 • bruk varme komprimerer fra infusjoner av St. John's wort, coltsfoot, bird cherry, celandine.

Men selvfølgelig kan du dra nytte av denne behandlingen etter å ha snakket med en spesialist eller, når det gjelder "umulighet" av å gå til en lege (noe skjer i livet).

Konsekvenser av "gjennombrudd" abscess

Menneskers helse er den viktigste av hans rikdom. Vi glemmer dette, og dobler inn i boblebadet i hverdagen som omgir oss daglig. Og veldig ofte, etter å ha bestemt oss, i vår forståelse, hovedoppgaven, roer vi oss ned og tar ikke saken til slutt. Dette gjelder også kokerproblemet. Det viktigste for oss er å ha en furuncle burst.

Men du kan ikke stoppe der. Det er nødvendig å bli behandlet til slutten. Faktisk, i huden, på stedet der kjelen var plassert, kunne mikropartikler av kjernen forbli. Etter å ha mistet dette, gjør vi en stor feil som kan koste oss dyrt.

Over problemet ble vurdert: hva skal man gjøre hvis koker ikke bryter. Anta at vi har oppnådd ønsket og ønsket resultat. Etter dette er det nødvendig å fullstendig eliminere effekten av den hatet akne. På hvilken måte?

 1. Behandle øyeblikkelig desinfeksjonsmiddelet (for eksempel hydrogenperoksid).
 2. For om to eller tre dager, bruk helbredende salver (Vishnevsky salve, sink salve).
 3. Vis sårpunktet (hvor kjelen brister) til legen for å unngå tilbakefall.

Så, etter å ha løst problemet med modning av chirya, er det umulig å ignorere spørsmålet om hva du skal gjøre neste etter at kjelen endelig har brutt seg gjennom.

Vår video. Utvalg av folkemidlene

Som det fremgår av ovenstående, er forekomsten av en koke et ganske ubehagelig "oppkjøp" for organismen. Derfor er det nødvendig å alvorlig håndtere det. En kvinne, i motsetning til menn, er mer ubehagelig å koka på kroppen sin. Vi kan ikke ha hår og forresten, koker på feil sted, se slurvet, kle smakløs.... Denne listen over "kvinner burde ikke" er lang nok. Men akkurat hva en kvinne burde og burde ikke, hjelper oss til å holde oss i god form og ta vare på oss selv.

Vær sunn og vakker!

Jeg er engasjert i diagnose og behandling av akne, perfekt jeg kjenner teknikkene til terapeutisk og maskinvare kosmetologi for å redusere alvorlighetsgraden og eliminere aldersrelaterte endringer i ansiktets og kroppens hud. Jeg har omfattende teoretisk kunnskap og erfaring oppnådd under opplæring og praktik på ledende kosmetologiklinikker i Europa.

Koken modnes ikke og bryter ikke: årsakene og metodene for å eliminere problemet

En furuncle er en betennelse i hårsekkelen forårsaket av starten av staph. En nidus av betennelse på huden er ledsaget av smerte, betennelse og kløe. Etter å ha åpnet absessen, forsvinner symptomene. Hvis furuncle ikke bryter i lang tid, er det nødvendig å konsultere lege.

Tid og grunner til å stoppe modning av koking

Furuncle er en purulent formasjon som fremkommer som følge av reproduksjon i hårsekkene av bakterielle patogener - stafylokokker. Ved begynnelsen av betennelsesprosessen dannes en liten tetning under huden, noe som øker ytterligere og danner en abscess. Modningsprosessen tar ikke mer enn 10 dager. Men i noen tilfeller kan perioden bli forsinket opptil 1 måned. De viktigste årsakene til at kjelen ikke går i lang tid og herdet:

 • koke er ikke fullstendig modnet, du må vente noen dager;
 • huden over absessen er tett;
 • koke selv absorbert.

Hvis kjelen er godt formet, er pivoten tilstrekkelig uttalt, men et gjennombrudd skjer ikke, en person bør konsultere en lege. Det er en mulighet for at en abscess vil sprekke under vevet, noe som truer spredningen av stafylokokkinfeksjon gjennom blodbanen.

Boil Development Stages

Fra de første symptomene på utilsiktet gjenoppretting går kjelen gjennom 3 stadier av utvikling.

 1. Den første er dannelsen av infiltrasjon. Rødhet vises på huden. Under huden - segl. Personen trekker oppmerksomhet på forekomsten av smerte, kløe, ubehag under berøring. Vevene rundt tetningen svulmer, blir varme, begynner å skade vondt. Generell kroppstemperatur kan øke - symptomer på ubehag vises. Gradvis øker formasjonen, stiger over huden. Koket ligner en klump rundt, ikke beveger seg, kan merkbart herdes. Når kjelen når sin maksimale størrelse (noen ganger flere centimeter i diameter), vises et hvitt purulent hode i midten - abscessstammen. Gjennom dette kurset kommer purulente masser ut senere. Klumpen selv begynner å herdes, under press fra innholdet.
 2. Den andre er purulent-nekrotisk stadium. Utvikler når kjelen er full moden. Purulente masser kan gradvis komme ut i små mengder, eller forlate rikelig, helt tømme kapselen. Etter gjennombruddet vises et hull, et hulrom hvor den purulente kapselen tidligere var plassert. I krateret forblir infiltrering, blod, dødt vev. Ved begynnelsen av dette stadiet avtar symptomene, smerten avtar delvis, huden stopper betennelse, svelling avtar. Med en vellykket sykdomskurs fortsetter tilstanden til neste stadium.
 3. Den tredje fasen er helbredelse. I stedet for hullet blir nye stoffer gradvis dannet. Noen ganger kan såret løsne. Det kan herdes under huden. En skorpe vises rundt hullet. Hvis kjelen er liten, er det ikke spor av det. Med dype lesjoner er det fare for arrdannelse eller arrdannelse. I noen tilfeller oppstår et kelloid arr ved siden av den tidligere purulente pimple. Prosessen med full gjenoppretting kan ta fra flere uker til flere måneder. Alt avhenger av graden av skade og metoder for adjuverende terapi. Bruken av helbredende stoffer akselererer regenerering, forhindrer risikoen for resterende spor.

Metoder for å akselerere modning og gjennombrudd

Hastighetsprosessen skjer ved bruk av visse verktøy eller prosedyrer.

Den mest populære metoden for slik terapi er bruken av "trekk" salver. På grunn av sammensetningen frembringer preparatene modning av kjelen og frigjøringen av pus.

Ichthyol salve er en rimelig behandling for koker. Salven har en mørk farge, en merkelig lukt. Legemidlet kan kjøpes på ethvert apotek til en overkommelig pris. Salve påføres med et tykt lag mot betennelsen. En ren bandasje påføres øverst, som regelmessig endres ettersom stoffet er absorbert. Ichthyol akselererer modningen av kjelen, bidrar til å bryte gjennom og kvitte seg med ubehagelige opplevelser.

Heparin salve er et godt verktøy for å trekke pus, eliminere betennelse og redusere smerte. Ved tegning er det nødvendig å observere forebyggende tiltak - å ikke tillate å treffe midler på slimhinner og åpne sår.

Ilon - gel, som ifølge forbrukernes vurderinger anses som det mest effektive stoffet i denne gruppen. Kortvarig bruk akselererer modning. Verktøyet klare seg selv med dype formasjoner som har klart å herdes.

Syntomycin salve - et antibiotikummiddel er effektivt for å akselerere prosessen med modning og kontroll av patogener. Påfør 1 gang om dagen, hver dag, før du åpner kjelen. Salve brukes til å behandle bein, hender, prester, smurt overflaten på ryggen. Ikke bruk på huden.

prosedyrer

I en medisinsk institusjon tilbys pasienten å akselerere oppvarming av en koke. Det utføres ved påvirkning av ultrafiolett stråling eller varmekompresser. I den første utførelsen, under påvirkning av lys, akselereres prosessen med dannelse av purulente masser, hvorpå innholdet av kjelen brer utover.

Oppvarming av kjelen er bare tillatt før modning. Når pus har akkumulert under overflaten av huden, kan en slik manipulasjon provosere en intern åpning.

Oppvarming utføres fortrinnsvis under tilsyn av en lege, som foreskrevet. Uavhengig implementering av disse prosedyrene er helsefarlig.

Folk oppskrifter

Alternativ medisin tilbyr å behandle sår, for å akselerere prosessen med modning av koker ved bruk av medisinske planter, avkok og infusjoner.

Aloe-brikke eller kalanchoe påføres den faste formasjonen. Fix med en oppdatering. La overnatte. Metoden er egnet for å eliminere chirias på ansiktet av hodet (nese, kinn, panne) og i ørene har planter en generell gunstig effekt på huden.

For å akselerere modningen av furuncle på baken kan det brukes kokt hvitløk. Noen få hvitløk tenner blir kokt, avkjølt, knust til en grøtaktig konsistens. Denne salven er påført det syke området, oppvarmet og fast.

Med utseende av bygg på øyet, kan du provosere sin modning av honningkaken. Et par skjeer med honning, egget er blandet med et glass mel, knead deigen. Pelletet påføres på det berørte øyet, venstre over natten. En lignende metode kan brukes hvis kjelen ikke modnes i følsomme områder (inkludert kjønn).

For å hjelpe abscessen, kan det brukes ricinusolje. De behandles med et problemområde, legger gasbind. Det er praktisk å bruke med chirias på magen, ikke bandasjen skiller seg ut under klærne.

I lysken kan problemområdet behandles med infusjoner av fuglkirsebær, coltsfoot, vervain eller celandine.

Hva å gjøre hvis kjelen ikke går i stykker

Når en chiryak ikke går ut i lang tid, bør en person søke hjelp fra en spesialist. Kirurgi kan være nødvendig for å forhindre mekanisk skade på formasjonen og inn i sårinfeksjonen, eller subkutan åpning av absessen.

Legen vil åpne problemområdet, forsiktig fjerne purulent kapsel og desinfisere såret. Denne prosedyren er relevant hvis forseglingen er i et område som er utsatt for friksjon med klær og andre irriterende stoffer. De fleste andre er skadet: ben, lyske, under armhulen, hodebunnen. Skadesår bare nok på nakken, brystet og armene.

Mangelen på medisinsk behandling i tilfelle akutt furunkulose kan føre til en rekke komplikasjoner:

 • flegmon - diffus betennelse i det subkutane vevet;
 • carbuncles - flere foci av suppuration;
 • betennelser i indre organer (myokarditt, meningitt, etc.);
 • vevnekrose - død;
 • sepsis - blodforgiftning.

En person kan vente til såret bryter ut alene hvis utdanningen er liten og det er ingen smerte. Slike symptomer, i de fleste tilfeller, indikerer langsom modning. For perioden frem til kjelen ikke blir avslørt, må du begrense deg i noen prosedyrer.

Hva er forbudt

Det er visse restriksjoner og forbud som er viktige å observere når en purulent neoplasma oppstår:

 • Det er forbudt å klemme, pierce, kamme kokene;
 • det berørte området blir ikke berørt unødvendig;
 • nekter å barbere og andre traumatiske prosedyrer;
 • begrense kontakt med vann;
 • hygieneprodukter er strengt individuelle;
 • det er kontraindisert for å varme den modne furuncle;
 • forbudte turer til solarium;
 • Det er uakseptabelt å massere koker.

En person bør forstå at alle restriksjoner er rettet mot å forhindre utvikling av komplikasjoner. Derfor er overholdelse av enkle regler viktig for å opprettholde din egen helse.

En koker som ikke bryter i lang tid er et farlig fenomen. For å forhindre forverring av tilstanden, anbefales en person å umiddelbart søke hjelp fra en lege. Kun en spesialist kan identifisere årsaken til patologien og velge en effektiv behandlingsmetode uten risiko for komplikasjoner.

Det som skal gjøres for å gjøre koker pause raskere

Hva skal jeg gjøre hvis kjelen brøt?

Koker, eller som de kalles koker, åpnes uavhengig om 10 dager etter forekomsten. For å sprøyte kjelen raskere, bruk antiseptisk, men ikke gjennombor med kjelen med en nål eller klem som en pimple. Hvis kjelen ikke går i stykker etter to uker - dette er en grunn til å kontakte medisinsk institusjon for hjelp.

Brytningen av furuncle er den "logiske" ferdigstillelse av denne hudformasjonen.

Hva er faren for en sprengende koking?

Kok er en akutt smittsom betennelse i hårsekkene. Det er forårsaket av Staphylococcus aureus. Bakterien kommer inn i kroppen gjennom sår eller som følge av dårlig hygiene. Klemme kjelen, som en vanlig kvise, med to fingre, er det en risiko for å sette infeksjonen på sunn hud rundt betennelsen, eller skyve den videre inn i de dypere lagene av epidermis. Ved å bli enda dypere, går stafylokokker inn i blodet, infeksjonen sprer seg over hele kroppen og kan forårsake:

De farligste betennelsene i ansiktet er pannen, nesen og nasolabial trekant. Pus fra seglet sammen med blodbanen kan gå rett til hjernen. Slike betennelser krever behandling bare på sykehuset. Når kjelen har brist, må du tilbringe litt tid for å se en lege og ta antibiotika. Når det oppstår koker på kroppen, er det ikke nødvendig med sykehusinnleggelse, du kan få hjemmebehandling.

Hva skal jeg gjøre når en koker vises?

De første tegn på utseendet av en koke er rødhet i huden på stedet for betennelse, vevet blir tett, hovent, smerte og kløe blir følt under palpasjon. På den tredje og fjerde dagen begynner furuncle å modne, en hvit, purulent stang fremstår på rødhetsstedet, som er synlig for det blotte øye. Det er en jerking smerte - suppuration oppstår inne i betennelsen. For å unngå spredning av infeksjon, må huden rundt kjelen behandles med alkohol eller "klorhexidin". Furuncle selv kan smøres med jod de første dagene for å lindre betennelse. I dette tilfellet er det strengt forbudt:

 • på egenhånd for å drikke antibiotika;
 • varme stedet for betennelse;
 • kjør igjennom.

Tilbake til innholdsfortegnelsen

Kok behandling

Behandlingen av koker er rettet mot å akselerere frigjøring av pus og forhindre arrdannelse.

Hvis kjelen har åpnet og pus slippes ut, må du sørge for at det ikke er stang i såret, og vask det med hydrogenperoksidoppløsning. Behandle burstkoker med en gasbind eller et stykke bandasje dyppet i peroksid. Vata i dette tilfellet vil ikke fungere, fordi partiklene kan forbli i såret og føre til gjentatt suppuration. Det er nødvendig å flytte tampongen fra midten av hulrommet til kantene. Etter påføring av et bandasje med et antibakterielt middel. Når kjelen brøt, bør du ikke knuse den, pus skal drenge seg selv.

Når kjelen vil briste for å bruke Ichthyol salve eller Vishnevsky balsam, bør du ikke. Preparatene inneholder komponenter som kan føre til tilbakevending av såret. Som antibakterielt middel er det bedre å bruke Levomekol. Hvis koker på ansiktet har brist, er det nødvendig å se lege.

Når pus er fjernet, og smerten og hevelsen fortsatt er igjen, betyr det at kjernen fortsatt er i såret. I dette tilfellet, for å rydde opp kjelen må du besøke en hudlege og muligens en kirurg. For å forhindre spredning av infeksjon, kan legen foreskrive antibiotika. Når innholdet i kjelen er fjernet, dannes et dypt sår på plass. Det må behandles med sårheling og ikke å skrelle. I noen tilfeller forblir en litt synlig arr i stedet for kjelen. Når furuncle ikke går gjennom i lang tid, øker ikke i størrelse, men fortsetter å skade - dette er en grunn til å konsultere en lege.

Hvordan koker du pause raskere?

Ved normal betennelse bør kjelen brytes igjennom om 10-14 dager. For at furuncle burstes raskere, bør forseglingen behandles med antiseptiske midler, og forandre dressingen 3-4 ganger om dagen. Som hjelpemiddel kan du vaske med avkjøling av celandine, calendula. Hvis kjelen ikke går i stykker, gjør det vondt - du må besøke en hudlege. Husk at når det oppstår betennelse, bør du ikke stole på populære metoder og bruke bestemors oppskrifter, siden dette er en kompleks infeksjon med alvorlige komplikasjoner. Trenger å besøke en hudlege for råd. Legen vil undersøke betennelsen og velge den mest hensiktsmessige behandlingsmetoden.

0 475 visninger

Du kan også være interessert.

Hva vil bidra til å akselerere modningen av koking

Om furuncle skrevet i detalj i medisinsk katalog, og på sidene av populære magasiner. Men når en rød segl vises på kroppen utad som denne sykdommen, forstyrrer panikk sinnet. Blant pasienter er et presserende spørsmål: "Hvordan akselerere modningen av en kjele?" Uten å vite det riktige svaret, presser folk en koking. Hvordan er dette farlig, og hvilke tiltak å ta for å akselerere?

Koket kan ikke presses ut, men du kan få dem til å motnes raskere

Hva trenger du å vite om koker?

Furuncle (også kalt chirie) er en purulent betennelse i epitelet. Infeksjon er forårsaket av Staphylococcus aureus. Når patogenet kommer i positive forhold for seg selv, begynner den å formere seg aktivt, og gradvis bli patogen. Inntil gunstige forhold inkluderer:

 • redusert immunitet på grunn av langvarig sykdom eller mangel på vitaminer;
 • likegyldighet til personlig hygiene;
 • tilfeller av overdreven svette;
 • nervøse opplevelser, vanlig stress;
 • uttømming av kroppen som et resultat av virussykdommer, veneriske sykdommer;
 • klimaendringer, etc.

Kjelen gir mye trøbbel, for i ferd med modning er den fylt med pus, og du bør alltid sørge for at pus ikke brister innvendig. Purulent betennelse forekommer ofte i åpne områder av kroppen som er lett forurenset. Selv om det i praksis er forskjellige situasjoner der det kan dannes koker.

Smerte, hevelse, rødhet i det infiserte området av huden vil fortsette til kjelen åpnes og pus er renset.

Personer med overdreven svette er mer sannsynlig å ha koke.

Faser av utviklingen av kjelen

Det naturlige spørsmålet om pasienter: "Hvor mange koker modne?". Alle vil helst vil bli kvitt en kosmetisk feil som følge av utseendet av en koke. Gjennomsnittlig modes den opp til 10 dager. I løpet av denne tiden er det tre stadier av betennelse i kroppen:

Fase av formasjon - infiltrasjon

På infeksjonsstedet dannes en rød kvise, som ikke har klart definerte kanter. I begynnelsen er den dannet i små størrelser. Ripening furuncle forårsaker ulempe i lyse farger og svakt kløe. Gradvis vokser svulsten, hevelse øker, smerte er palpabel. Størrelsen på hevelsen avhenger av antall blodårer rundt chirya. Dannelsesperioden tar fra tre til fire dager.

Fase av reproduksjon av patogenet - suppuration

Et uttalt fremgang i utviklingen av stafylokokker-bakterier er dannelsen av pusdannelse. Koken anskaffer utseendet til en kegle, som er en purulent kjerne. Et hvitt hode er synlig på kanten av keglen, hvilke pasienter prøver å bryte seg gjennom på egenhånd ved å trykke eller piercing. Slike handlinger er forbudt. Ellers vil resultatet bli negativt. På suppurasjonsstadiet er det mulig å øke kroppstemperaturen og fysisk svakhet. Tilfyllingsstadiet varer også 3-4 dager. Det er lett å beregne at tidsintervallet fra utseende til modning er 7-8 dager.

Gjennombrudd og helbredelsesfase - sluttfase

Hvis det ikke var noen komplikasjoner i alle perioder, vil prosessen med å bryte gjennom purulent stang oppstå uten menneskelig inngrep. Den gule stangen skal lett separeres fra hudvevet. Etter 2-3 dager dannes et arr med en skorpe på det infiserte stedet, som snart vil forsvinne.

Som et resultat, med normal utvikling vil furuncle forsvinne etter en uke eller to. Men det er fare for kroppen når kjelen ikke modnes i lang tid.

Det er farlige symptomer for pasienten, som vil bidra til å eliminere kun spesialistlegen.

Symptomer fulle av negativ innvirkning på menneskers helse:

 • suppurationstrinnet ble forsinket i mer enn en uke, stangets leder kunne ikke danne seg i lang tid;
 • økning i furuncle mer enn 5 mm, pasienten reduserer ikke temperaturen og stopper ikke den uutholdelige smerten;
 • Andre purulente formasjoner dukket opp rundt furuncle, som førte til dannelsen av et karbunkul.

Hvis symptomene ovenfor vises, ta kontakt med sykehuset så snart som mulig. Den behandlende legen vil foreskrive tiltak for å akselerere modningen av kjelen, inkludert salver, antibiotika, folkemidlene.

Gjennombrytkoking bør skje uten menneskelig innblanding

Slik hjelper du å koke ut? Medisinering

Inntil kjelen er full moden, er det bedre å ikke røre sårpunktet, for ikke å bære infeksjonen, for ikke å skade. Leger (dermatolog, kirurg) hevder at det er nødvendig å vente på at kjelen brister seg uavhengig. Men når kjelen ikke modnes i tide, må han bli hjulpet ut. Dette kan gjøres både av narkotika og folkemetoder. For å unngå negative resultater, bør du alltid konsultere en lege.

For å gjøre koking moden raskere, bruker de i medisinsk praksis:

 1. Ultrafiolett bestråling.
 2. Chipping rundt kjelen med antibiotika.
 3. Bruk av salver som fremmer resorpsjon av pus.
 4. Bruken av dressinger og komprimerer med desinfeksjonsegenskaper.

Et kurs med ultrafiolett bestråling brukes til å koke akselerert deres modning. Denne metoden brukes sjelden, brukes i spesielt vanskelige situasjoner. Virkningen av strålene aktiverer suppuration, men kan også forårsake fullstendig utryddelse.

Chipping er det andre navnet "antibakteriell blokkade". De ty til det hvis smertefulle opplevelser skaper barrierer for normal vital aktivitet.

En populær og mindre farlig er metoden for å legge salver og varme komprimerer på et sårt sted. Avlastede salver bidrar til å myke det indre furuncle og trekke ut en purulent stang ut:

Disse midlene er virkelig effektive i kampen mot koker. Gauze dressings med påføring av salve akselerere frigjøringen av pus, fjern den inflammatoriske reaksjonen, desinfiser det stedet som er berørt av bakterier.

Egnet for å akselerere modningen av kjelen og den vanlige varmen komprimerer. En av dem kan være en hypertonisk løsning av natriumklorid. Det selges på apotek, du kan gjøre hjemme: bland 1 spiseskje salt og en halv kopp kokende vann.

Levomikol vil hjelpe kjelen til å modnes raskere

Forberedelser for rask modning av kjelen

Anbefalinger for bruk av narkotika:

 • når kjelen har åpnet, kan du ikke bruke ichthyol salve, for ikke å hindre frigjøring av pus;
 • tamponger med påført Vishnevsky salve skal ikke påføres koker som ligger på ansiktet;
 • bruk "Levomikol" når kjelen brøt, som et resultat av antiseptisk effekt, vil salven bidra til rask rensing;
 • med koker større enn 5 mm, kontakt lege, kirurgisk inngrep kan være nødvendig.

Hvis du er i tide for å bestemme furuncle og kontinuerlig overvåke ham, så blir det ingen komplikasjoner etter bruk av medisinbehandling. I tillegg må du observere kroppens generelle tilstand. Når temperaturen, kollaps, svimmer så snart som mulig, kontakt legen din. I dette tilfellet utføres behandlingen på et sykehus.

Slik hjelper du å koke ut? Folkemidlene

På spørsmålet: "Hva skal jeg gjøre når kjelen ikke modnes og ikke brister ut?" Svaret antyder tradisjonell medisin. Fordelene ved å appellere til folks råd er som følger:

 • I sammensetningene av salver og løsninger som bidrar til å åpne opp kjelen, brukes medisinske urter, hvor skaden er mye mindre enn fra de medisinske komponentene.
 • Stoffer som er nødvendige for hjemmeterapi er alltid til stede, så behandlingsprosessen blir ikke forsinket.
 • I henhold til anbefalingene fra legen, er enkelte komponenter valgt som passer til din sak (akselerasjon av modning, desinfeksjon, reduksjon av betennelse, etc.).
 • Konsekvenser (arr, brann) etter at de aksepterte folkemidlene ikke forblir.

Når problemet med å forsinke modningen av en koke på suppurasjonsstadiet begynte å modnes, ville hjemmelagde oppskrifter hjelpe til med å løse det. Blant folkemessige rettsmidler, salver, kremer er laget, eller urter brukes i naturlig form.

Knust hvitløk brukes til kompresser

Flere oppskrifter av komprimerer og salver:

 • Linnet stoff fuktet i vegetabilsk olje, gni med hvitløkgrøte til et tynt lag dannes. Fest en stripe med stoffet med den smarte siden innover. Fest kompressen til kjele, pakk med et bandasje eller gasbind. Hvitløk bidrar til å eliminere blokkaden for frigjøring av pus. Bytt bandasje to ganger om dagen.
 • Til to deler bakt løk, hakket, legg til en del av den gniede såpen. Bland alt opp til en eneste vekt. Smør tampongen og fest på sårpunktet, fest med en gips. En blanding av bakt løk og såpe vil akselerere kjørens modning og bidra til å rense den purulente absessen.
 • Et annet alternativ med bakt løk: kutt det i halvparten, ta innsiden til en furuncle, bandaged. Bytt pære regelmessig med et intervall på 3-4 timer. Det er tilrådelig å sette en nybakte grønnsak i varm stand.
 • For å øke hastigheten på utgangen av pus ut ved hjelp av fiken, dampet i kokende vann. Slurry av dampede fiken plassert i et stykke gasbind og prilazhivaem til koking.

Vi lager kremer fra medisinske urter:

 • En mulighet til å lage en medisinsk lotion for å forbedre kokerpusreaksjonen, er en gul film av furubarkgrener. Filmen er fylt med kokt vann. Deretter påføres et stykke det på sårpunktet og festes med et bandasje.
 • Bruk Kalanchoe blader eller kål. Påfør om natten, sikring med bandasje.
 • Vil hjelpe lotion av celandine, St. John's wort, coltsfoot og andre urter. Damp en tampong i varmt vann fra bryggede urter, legg det på kjel.

Vi bruker medisinske planter i naturlig form:

 1. En påvist måte å få pus ut av en abscess er en aloe leaf. Klipp blomsten i halve og fest den slimete delen til det berørte området, pakk det med en bandasje. Etter et par timer, erstatt den brukte delen med en ny.
 2. Påfør på sårpunktet et blad av burdock, kokt i melk.

Anbefalinger for bruk av folkemidlene:

 • bruke bandasjer eller bruk av lotioner, vær oppmerksom på å være laget av ren gasbind;
 • det er ikke nødvendig å stramme bandasjer, luft må passere til såret;
 • Bytt regelmessig komprimerer i 10-20 minutter, fukt flere ganger;
 • Hvis kokeforholdet ikke endres, og helsen din forverres, kontakt legen din for å få hjelp.

Prosessen med cheria modning i slike situasjoner, når det er nødvendig å akselerere pus sekresjon, varer lengre enn 10 dager. Behandling og gjenoppretting av kroppen kan ta en måned.

Om enn lengre, men uten dødsfall. Ikke press kjelen, i alle fall ikke skade med egne hender.

Kok på kroppen bryter ikke, forårsaker ubehagelig situasjon

Koken skiller seg fra den vanlige pimple fordi den er mye større, er veldig smertefull, inneholder mye pus.

Men ganske ofte har denne pus ingen mulighet til å gå utenfor, noe som ikke bare gir betydelig ubehag, men er ekstremt farlig.

Det er flere grunner til at en koke ikke kan brytes gjennom og helbrede, som hver skal betraktes nærmere.

Hudproblemer og konstante utslett av en uforståelig natur - dette er et signal fra kroppen om forekomst av parasitter i det! De multipliserer og defekerer i menneskekroppen mens de mater på menneskelig kjøtt.

Årsak: Gikk dypt under huden.

Med riktig utvikling av den inflammatorisk-purulente prosessen, noen dager etter utseendet av en rød knute, dannes en kokerstang. Det var da en signifikant ømhet manifesterer seg, fordi prosessen innebærer et dypt lag av myke vev.

Samtidig begynner kokerhodet å gradvis komme seg ut, blir stort, har en gulaktig farge. Hvis dette ikke skjer i svært lang tid, har personen muligheten til å observere en svært stor rødhet, føles smerte og står overfor en betydelig økning i kroppstemperatur, noe som betyr at følgende skjer i kroppen:

 1. Kjernen av kjelen begynte å utvikle seg i feil retning.
 2. Pus, i stedet for å spre seg nærmere de øvre lagene i huden, gikk dypt.
 3. Innholdet i kjelen modnes i de dype lagene av myk vev og har evnen til å sprekke når som helst, smitte hele kroppen.

En slik struktur og plassering av koke er katastrofal for en person. I løpet av sykdommens normale løpet begynner kjelen å danne en purulent sent i 3-4 dager etter utseendet av en rød segl, og om en uke senere går den gjennom. Hvis en person ikke innen merket tid ser merkbare endringer, bør han umiddelbart konsultere lege.

Årsak: Ikke moden

Prosessen med modning koker i hvert tilfelle er en universell og uforutsigbar prosess. Alt avhenger av størrelsen på kjelen, ytterligere tiltak av behandling eller deres fravær, graden av reproduksjon av stafylokokker og faktorer av lignende art. Hvis kjelen ikke går i stykker, men personen ser tydelig sin indre, purulente stang, kan følgende være årsaken til denne forsinkelsen:

 • kjelen har ennå ikke hatt tid til å rive fullstendig og du må vente en ekstra dag
 • purulent innhold har ikke muligheten til å bryte gjennom det tette lag av hud, fordi det fortsatt er for lite;
 • kjelen vil fortsatt vokse og utvikle seg.

Hvis kjelen ikke er fullt moden, vil den aldri bryte seg selv. Det er ikke nødvendig å klemme på pusinnholdet, forutsatt at dette allerede kan gjøres, fordi et ubehagelig fenomen kan oppstå igjen, med alvorligere konsekvenser.

For å koke hadde muligheten til å modne raskere og uavhengig åpen, må den behandles riktig hver dag. For å gjøre dette kan du bruke slike antiseptiske apotek som etyl- eller salisylalkohol, hydrogenperoksid, Vishnevsky-salve eller ichthyolsalve, saltvann.

Fremskynde prosessen med modning og brudd på kjele kan bruke metodene for tradisjonell medisin, metoden for oppvarming. Det må huskes at oppvarming kun kan brukes hvis kjelen finnes i en enkelt versjon. Hvis dette forbudet blir brutt, vil kullene til stede ikke bryte og mange nye vil vises.

Årsak: plassering

Ofte kan du møtes med en så ubehagelig situasjon som kildenes plass i øret, nesen, det intime området og andre vanskelige områder. Det vil være spesielt vanskelig å bryte gjennom kjelen hvis den ligger i nesen eller øret. På disse områdene i kroppen har den ikke nok plass til å utvikle seg og modne, det kan gå dypt under huden, noe som vil forstyrre gjennombrudd av purulent innhold.

Hvis kjelen befinner seg under hjulene, under armene eller i lignende vanskelige områder, vil det være mye vanskeligere for den å riktig modne og bryte gjennom. I tillegg er det fare for at en liten mengde av det indre innholdet i kjelen kan gå ut før det er fullstendig modnet, fordi friksjon ofte observeres i disse kroppsdelene.

Problemet blir ikke herdet og vil fortsette å utvikle seg, med enda større effektivitet, men samtidig vil personen være fast overbevist om at kjelen ennå ikke er modnet og ikke har brutt. Ofte varer en slik prosess i flere uker eller måneder, og bare slike perioder av sykdomsløpet gjør pasienten til å tro at noe er galt her.

For stram hud

Hvis kjelen ikke har en stor størrelse, og mest sannsynlig ligner en vanlig pimple i sin struktur, men ligger i kroppen der huden komprimeres, vil det være svært vanskelig for den å bryte gjennom. Å løse dette problemet på egenhånd vil ikke lykkes, forskjellige farmasøytiske antiseptiske midler og hjemmemedisin vil heller ikke hjelpe.

Noen statistikker: Parasitter er infisert i varierende grad 7 av 10 russere. Avhengig av habitatet kan parasitter føre til ulike typer konsekvenser. For et par år siden trodde det medisinske samfunnet at parasitter svekker menneskelig immunitet mot det maksimale. Men er ikke årsaken til sykdommen. Nå, med akkumulering av statistikk og forskning, blir det klart at det er infeksjon med parasitter som fører til fremveksten av nesten alle alvorlige sykdommer hos mennesker, som fører til døden. Lær hvordan du blir kvitt parasitter raskt og permanent >>>

Ofte oppstår en problematisk situasjon av denne typen nøyaktig i slike tilfeller:

 • en koking dannet på stedet der det var en slags arr eller arr - det er alltid tykkere hud;
 • en person som har opplevd dette problemet er overvektig, noe som bidrar til komprimering av huden og kjelen ikke kan bryte gjennom;
 • Den inflammatoriske prosessen ble dannet i områder av kroppen som oftest gjennomgår en barberingsprosess - etter permanent hårfjerning blir huden tettere.

Nærværet av dette problemet og umuligheten av å bryte kjelen - dette er grunnen til å gå til legen, som sannsynligvis vil tilby pasientkirurgi.

Hvordan påvirker den menneskelige faktoren utseendet til dette problemet?

Hvis det er mange pålitelige og velprøvde folkemetoder av cheriya-behandling, og mange av dem hjelper til med å håndtere et ubehagelig fenomen. Dessverre er dette ikke alltid tilfelle, og mannen selv vasker seg ved hjelp av ulike oppskrifter. Ikke alle populære metoder fra Internett er korrekte, effektive og positive, og mange gjør enda mer skade enn godt.

Hyppige årsaker til ikke modning og åpning av kjelen er bare slike prosesser:

 1. Feil bruk av tradisjonell medisin, uten å respektere proporsjoner og forholdsregler.
 2. Bruke noen ukjente oppskrifter som har muligheten til å gi motsatt effekt.
 3. Uavhengig kjøp og bruk av potente farmasøytiske stoffer, antibiotika.
 4. Mannen er konstant i kulde og koker har ingen mulighet til å modne.

En persons uforsiktighet vil bli en faktor ved at han må gjennomgå behandling i svært lang tid, og prosessen med modning og kvelning blir mer smertefull enn det som skjer i vanlige tilfeller. Hvis en person kjøper farmasøytiske preparater uten å ta hensyn til vanlige antiseptika, uten den anbefalte legenes anbefaling, risikerer han sin egen helse og til og med livet.

Hvis kjelen ikke modnes i lang tid og ikke bryter gjennom personens feil, kan han møte slike fenomener som en sterk økning i kroppstemperaturen og en økning i tettheten av lymfatiske ondskap.

Forbudte inngrep

Hvis kjelen ikke går bort i lang tid, kan pus ikke bryte seg gjennom, formasjonen er for sår, en person bør ikke sitte hjemme eller stole utelukkende på folkebehandlingsmetodene.

Hvis kjelen ikke åpnes, og flere uker allerede har gått siden utseendet, må offeret gjøre det:

 1. Kontakt en erfaren kirurg øyeblikkelig.
 2. Følg alle anbefalinger og instruksjoner fra legen, ta antibiotika.
 3. Om nødvendig, godta en akutt kirurgisk inngrep.

Den eneste måten som koker kan bidra til å bryte gjennom i 95% av slike tilfeller er kirurgi. Selve prosessen er ikke komplisert og utføres under generell anestesi. Rehabiliteringsperioden vil være flere dager.

Hvis kjelen ikke kan brytes gjennom, ikke vil gjemme seg selv selv etter modning, bør du ikke engasjere seg i selvaktivitet og utføre følgende handlinger:

 1. Klem ut pus uavhengig, selv om hendene behandles med en antiseptisk løsning.
 2. Åpne furuncle med nagelfiler, nagelsaks, kniver og lignende skarpe gjenstander.
 3. Pierce innholdet av kjelen med en nål, en hårnål eller noe lignende.
 4. Lag oppvarming komprimerer og fortsett å bruke metodene for folkebehandling.

Bruken av forbudte gjenstander og metoder kan føre til at en person vil bli utsatt for blodinfeksjon og livet vil være i fare.

Hvis kjelen ikke ønsker å bryte gjennom på egen hånd i lang tid, bør du ikke røre ved den. En person bør innse alvorlighetsgraden av dette problemet og konsultere en lege så snart som mulig. Når kjelen er moden, kan den åpne seg selv, og hvis en slik prosess ikke er mulig, bør en kvalifisert lege utføre fjerning av den inflammatoriske purulente formasjonen under sterile forhold.

Som konklusjon

Årsakene til at kjelen ikke modner og ikke går gjennom, er ganske mye, og alle av dem krever spesiell oppmerksomhet. Ofte skjer dette nettopp på grunn av den personen som uheldigvis brukte medisiner og ulike behandlingsmetoder. Hvis kjelen ikke går i lang tid, må pasienten løpe til legen uten å nøle for ikke å møte problemet med infeksjon av hele organismen.

Hvordan løse du løpende hudproblemer?

Hudproblemer og konstante utslett av en uforståelig natur - dette er et signal fra kroppen om forekomst av parasitter i det! De multipliserer og defekerer i menneskekroppen mens de mater på menneskelig kjøtt.

For å bekjempe parasitter må du bruke et nytt naturlig middel!

Det er ikke ofte mulig å oppleve et slikt problem som mangelen på utskillelse av pus fra kjelen, men hvis dette skjer, må du reagere umiddelbart, og ikke vente til problemet blir større og farligere.

Hvis kjelen åpnes i sykehusforhold, er det ikke noe forferdelig i det, men det er strengt forbudt å utføre en slik prosess hjemme, for med et slikt problem kan vanlig hydrogenperoksid ikke hjelpe.

Hvis kjelen har modnet og åpnet seg, må du forsiktig fjerne pusen med rene hender og behandle såret med en antiseptisk løsning, og fikser området av pusfrigjøring med en antibakterisk gips.

Koken bryter ikke på grunn av at den ikke har blitt modnet eller problemet har blitt feil behandlet, det kan ligge i de dypere lagene av epidermis. Den eksakte årsaken til dette fenomenet kan kun anerkjennes av en erfaren doktor, og det er Tepa som trenger å søke hjelp, slik at selvbehandling ikke blir en dødelig feil for en person.

Hva å gjøre hvis kjelen ikke modnes?

Koket kalles abscessbetennelse i hårsekkelen, forårsaket av Staphylococcus aureus. Kok utvikler seg for lenge. Som regel, innen 7-10 dager fra øyeblikket av utseende, modner absessen og åpner. Imidlertid er det tilfeller der en abscess gjør vondt, men øker ikke eller bryter i lang tid. Med et slikt utfall av hendelser er det to måter ute av situasjonen - enten for å hjelpe den å modne raskere eller å reversere prosessen.

Hvordan akselerere prosessen med modning av kjelen på en medisinsk måte?

Hvis symptomene på en kjel vises med samme alvorlighetsgrad og ikke øker med tiden, er det nødvendig å kunstig fremskynde prosessen med modning. Dette kan gjøres med medisinering. Det er flere måter som mest effektivt kombinerer med hverandre:

 • Et par ganger i løpet av dagen for å smøre en abscess med fucorcin, salicylalkohol, jod eller calendula tinktur;
 • Påfør regelmessig tamponger med Vishnevsky salve eller med Ichthyol salve på det berørte området. Denne tiltaket vil akselerere utviklingen av sykdommen og bidra til å myke huden rundt abscessen;
 • Ta et kurs med ultrafiolett stråling. Hvis du følger nøyaktig den nødvendige dosen, som er valgt av den behandlende legen for hver pasient, kan ultrafiolett bestråling enten øke hastigheten på kokingens modningsprosess eller utløse mekanismen for sin omvendte utvikling.
 • Behandle det berørte området med antibiotika. Hvis nødvendig, bryter legen av absessen med visse antibiotika, noe som bidrar til sin omvendte utvikling.

Folk rettsmidler for å akselerere prosessen med modning av kjelen

Ganske ofte er behandlingen av koker med tradisjonell medisin effektiv. Med deres hjelp er det også mulig å fremskynde prosessen med modning, hvis det er behov for det. For dette trenger du:

 • Ved å bruke Kalanchoe eller aloe-blader til å koke for natten, er et stykke kål eller litt revet rødbeter også perfekt. På grunn av de naturlige egenskapene til disse plantene, vil kjelen modnes mye raskere;
 • Lag spesielle kompresser fra varme infusjoner av slike urter: St. John's wort, coltsfoot, vervain, fuglkirsebær, celandine.

Hvis du behandler kjelen riktig, vil det ikke forstyrre din vanlige sunne livsstil og gjøre vanlige ting. Det viktigste er å oppdage sykdommen i tide, nøye overvåke kurset og, om nødvendig, gripe inn.

Kok på kroppen bryter ikke, forårsaker ubehagelig situasjon

Koken skiller seg fra den vanlige pimple fordi den er mye større, er veldig smertefull, inneholder mye pus.

Men ganske ofte har denne pus ingen mulighet til å gå utenfor, noe som ikke bare gir betydelig ubehag, men er ekstremt farlig.

Det er flere grunner til at en koke ikke kan brytes gjennom og helbrede, som hver skal betraktes nærmere.

Årsak: Gikk dypt under huden.

Med riktig utvikling av den inflammatorisk-purulente prosessen, noen dager etter utseendet av en rød knute, dannes en kokerstang. Det var da en signifikant ømhet manifesterer seg, fordi prosessen innebærer et dypt lag av myke vev.

Samtidig begynner kokerhodet å gradvis komme seg ut, blir stort, har en gulaktig farge. Hvis dette ikke skjer i svært lang tid, har personen muligheten til å observere en svært stor rødhet, føles smerte og står overfor en betydelig økning i kroppstemperatur, noe som betyr at følgende skjer i kroppen:

 1. Kjernen av kjelen begynte å utvikle seg i feil retning.
 2. Pus, i stedet for å spre seg nærmere de øvre lagene i huden, gikk dypt.
 3. Innholdet i kjelen modnes i de dype lagene av myk vev og har evnen til å sprekke når som helst, smitte hele kroppen.

En slik struktur og plassering av koke er katastrofal for en person. I løpet av sykdommens normale løpet begynner kjelen å danne en purulent sent i 3-4 dager etter utseendet av en rød segl, og om en uke senere går den gjennom. Hvis en person ikke innen merket tid ser merkbare endringer, bør han umiddelbart konsultere lege.

Årsak: Ikke moden

Prosessen med modning koker i hvert tilfelle er en universell og uforutsigbar prosess. Alt avhenger av størrelsen på kjelen, ytterligere tiltak av behandling eller deres fravær, graden av reproduksjon av stafylokokker og faktorer av lignende art. Hvis kjelen ikke går i stykker, men personen ser tydelig sin indre, purulente stang, kan følgende være årsaken til denne forsinkelsen:

 • kjelen har ennå ikke hatt tid til å rive fullstendig og du må vente en ekstra dag
 • purulent innhold har ikke muligheten til å bryte gjennom det tette lag av hud, fordi det fortsatt er for lite;
 • kjelen vil fortsatt vokse og utvikle seg.

Hvis kjelen ikke er fullt moden, vil den aldri bryte seg selv. Det er ikke nødvendig å klemme på pusinnholdet, forutsatt at dette allerede kan gjøres, fordi et ubehagelig fenomen kan oppstå igjen, med alvorligere konsekvenser.

For å koke hadde muligheten til å modne raskere og uavhengig åpen, må den behandles riktig hver dag. For å gjøre dette kan du bruke slike antiseptiske apotek som etyl- eller salisylalkohol, hydrogenperoksid, Vishnevsky-salve eller ichthyolsalve, saltvann.

Fremskynde prosessen med modning og brudd på kjele kan bruke metodene for tradisjonell medisin, metoden for oppvarming. Det må huskes at oppvarming kun kan brukes hvis kjelen finnes i en enkelt versjon. Hvis dette forbudet blir brutt, vil kullene til stede ikke bryte og mange nye vil vises.

Årsak: plassering

Ofte kan du møtes med en så ubehagelig situasjon som kildenes plass i øret, nesen, det intime området og andre vanskelige områder. Det vil være spesielt vanskelig å bryte gjennom kjelen hvis den ligger i nesen eller øret. På disse områdene i kroppen har den ikke nok plass til å utvikle seg og modne, det kan gå dypt under huden, noe som vil forstyrre gjennombrudd av purulent innhold.

Hvis kjelen befinner seg under hjulene, under armene eller i lignende vanskelige områder, vil det være mye vanskeligere for den å riktig modne og bryte gjennom. I tillegg er det fare for at en liten mengde av det indre innholdet i kjelen kan gå ut før det er fullstendig modnet, fordi friksjon ofte observeres i disse kroppsdelene.

Problemet blir ikke herdet og vil fortsette å utvikle seg, med enda større effektivitet, men samtidig vil personen være fast overbevist om at kjelen ennå ikke er modnet og ikke har brutt. Ofte varer en slik prosess i flere uker eller måneder, og bare slike perioder av sykdomsløpet gjør pasienten til å tro at noe er galt her.

For stram hud

Hvis kjelen ikke har en stor størrelse, og mest sannsynlig ligner en vanlig pimple i sin struktur, men ligger i kroppen der huden komprimeres, vil det være svært vanskelig for den å bryte gjennom. Å løse dette problemet på egenhånd vil ikke lykkes, forskjellige farmasøytiske antiseptiske midler og hjemmemedisin vil heller ikke hjelpe.

Ofte oppstår en problematisk situasjon av denne typen nøyaktig i slike tilfeller:

 • en koking dannet på stedet der det var en slags arr eller arr - det er alltid tykkere hud;
 • en person som har opplevd dette problemet er overvektig, noe som bidrar til komprimering av huden og kjelen ikke kan bryte gjennom;
 • Den inflammatoriske prosessen ble dannet i områder av kroppen som oftest gjennomgår en barberingsprosess - etter permanent hårfjerning blir huden tettere.

Nærværet av dette problemet og umuligheten av å bryte kjelen - dette er grunnen til å gå til legen, som sannsynligvis vil tilby pasientkirurgi.

Hvordan påvirker den menneskelige faktoren utseendet til dette problemet?

Hvis det er mange pålitelige og velprøvde folkemetoder av cheriya-behandling, og mange av dem hjelper til med å håndtere et ubehagelig fenomen. Dessverre er dette ikke alltid tilfelle, og mannen selv vasker seg ved hjelp av ulike oppskrifter. Ikke alle populære metoder fra Internett er korrekte, effektive og positive, og mange gjør enda mer skade enn godt.

Hyppige årsaker til ikke modning og åpning av kjelen er bare slike prosesser:

 1. Feil bruk av tradisjonell medisin, uten å respektere proporsjoner og forholdsregler.
 2. Bruke noen ukjente oppskrifter som har muligheten til å gi motsatt effekt.
 3. Uavhengig kjøp og bruk av potente farmasøytiske stoffer, antibiotika.
 4. Mannen er konstant i kulde og koker har ingen mulighet til å modne.

En persons uforsiktighet vil bli en faktor ved at han må gjennomgå behandling i svært lang tid, og prosessen med modning og kvelning blir mer smertefull enn det som skjer i vanlige tilfeller. Hvis en person kjøper farmasøytiske preparater uten å ta hensyn til vanlige antiseptika, uten den anbefalte legenes anbefaling, risikerer han sin egen helse og til og med livet.

Hvis kjelen ikke modnes i lang tid og ikke bryter gjennom personens feil, kan han møte slike fenomener som en sterk økning i kroppstemperaturen og en økning i tettheten av lymfatiske ondskap.

Forbudte inngrep

Hvis kjelen ikke går bort i lang tid, kan pus ikke bryte seg gjennom, formasjonen er for sår, en person bør ikke sitte hjemme eller stole utelukkende på folkebehandlingsmetodene.

Hvis kjelen ikke åpnes, og flere uker allerede har gått siden utseendet, må offeret gjøre det:

 1. Kontakt en erfaren kirurg øyeblikkelig.
 2. Følg alle anbefalinger og instruksjoner fra legen, ta antibiotika.
 3. Om nødvendig, godta en akutt kirurgisk inngrep.

Den eneste måten som koker kan bidra til å bryte gjennom i 95% av slike tilfeller er kirurgi. Selve prosessen er ikke komplisert og utføres under generell anestesi. Rehabiliteringsperioden vil være flere dager.

Hvis kjelen ikke kan brytes gjennom, ikke vil gjemme seg selv selv etter modning, bør du ikke engasjere seg i selvaktivitet og utføre følgende handlinger:

 1. Klem ut pus uavhengig, selv om hendene behandles med en antiseptisk løsning.
 2. Åpne furuncle med nagelfiler, nagelsaks, kniver og lignende skarpe gjenstander.
 3. Pierce innholdet av kjelen med en nål, en hårnål eller noe lignende.
 4. Lag oppvarming komprimerer og fortsett å bruke metodene for folkebehandling.

Bruken av forbudte gjenstander og metoder kan føre til at en person vil bli utsatt for blodinfeksjon og livet vil være i fare.

Hvis kjelen ikke ønsker å bryte gjennom på egen hånd i lang tid, bør du ikke røre ved den. En person bør innse alvorlighetsgraden av dette problemet og konsultere en lege så snart som mulig. Når kjelen er moden, kan den åpne seg selv, og hvis en slik prosess ikke er mulig, bør en kvalifisert lege utføre fjerning av den inflammatoriske purulente formasjonen under sterile forhold.

Som konklusjon

Årsakene til at kjelen ikke modner og ikke går gjennom, er ganske mye, og alle av dem krever spesiell oppmerksomhet. Ofte skjer dette nettopp på grunn av den personen som uheldigvis brukte medisiner og ulike behandlingsmetoder. Hvis kjelen ikke går i lang tid, må pasienten løpe til legen uten å nøle for ikke å møte problemet med infeksjon av hele organismen.

Det er ikke ofte mulig å oppleve et slikt problem som mangelen på utskillelse av pus fra kjelen, men hvis dette skjer, må du reagere umiddelbart, og ikke vente til problemet blir større og farligere.

Hvis kjelen åpnes i sykehusforhold, er det ikke noe forferdelig i det, men det er strengt forbudt å utføre en slik prosess hjemme, for med et slikt problem kan vanlig hydrogenperoksid ikke hjelpe.

Hvis kjelen har modnet og åpnet seg, må du forsiktig fjerne pusen med rene hender og behandle såret med en antiseptisk løsning, og fikser området av pusfrigjøring med en antibakterisk gips.

Koken bryter ikke på grunn av at den ikke har blitt modnet eller problemet har blitt feil behandlet, det kan ligge i de dypere lagene av epidermis. Den eksakte årsaken til dette fenomenet kan kun anerkjennes av en erfaren doktor, og det er Tepa som trenger å søke hjelp, slik at selvbehandling ikke blir en dødelig feil for en person.

Flere Artikler Om Typer Acne