Svarte prikker på nesen - fatale blokkeringer, som, når de oksyderes av luft, blir svarte og blir synlige på huden. Ofte er utseendet på svarte flekker forbundet med fet hud eller aldersrelaterte endringer i ungdomsårene. Men overflødig fett kan skyldes mangel på fuktighet. Det er viktig å regelmessig overvåke tilstanden til huden, for å utføre hensiktsmessige prosedyrer for ikke å utløse poreforurensning.

Årsaker til

For å effektivt håndtere svarte prikker i ansikt og nese, er det nødvendig å forstå årsakene til forekomsten deres. Den viktigste faktoren som bidrar til utseendet deres er forurensningen av hudporene (sebaceous ducts). Takket være dem puster huden og når de blir tette, blir prosessen mer komplisert.

Den mest fremtredende sebum er på nesen, pannen, haken. Disse stedene er forurenset raskere enn andre.

Årsaker til svarte flekker på nesen:

 • Dårlig eller uregelmessig hudpleie. I fravær av hudrensing om kvelden fra smuss og om morgenen før du bruker kosmetikk, tetter sebaceous kanaler seg.
 • Ubalansert ernæring og mattørr. Fett og søtt mat, kaffe og alkohol bidrar til dannelsen av blokkeringer i porene.
 • Problemer i fordøyelseskanalen fører til forstyrrelse av metabolske prosesser, og som et resultat - utseendet av hudbetennelse.
 • Kosmetikk av upassende kvalitet som forstyrrer den naturlige balansen av epidermis.
 • Hormonale forandringer i kroppen som påvirker tilstanden til huden.

Sykdomsbehandlingsmetoder

Svarte prikker er ikke en setning, med riktig tilnærming kan du effektivt takle dem. Først og fremst skal årsaken til utseendet utelukkes.

Hvis du følger sekvensen i handlingene, kan du oppnå resultatet:

 • balanse diett;
 • rengjør huden regelmessig med kvalitetsprodukter;
 • overvåke helse, gå til en spesialist ved de første alarmerende symptomene;
 • gi opp sigaretter og alkohol.

Les instruksjonene for bruk av akne cindol på vår nettside.

På denne adressen lærer du interessant informasjon om hvordan du fjerner rødhet fra akne.

medisiner

I de fleste tilfeller anbefales det å bruke produkter som inneholder salicylsyre i kampen mot svarte flekker.

 • Klerasil - det ble oppfunnet i USA for over 50 år siden. Ved vanlig bruk vil resultatet bli merkbart etter 4-5 dager. Legemidlet renser de øvre lagene i huden, fornyer det og dreper den patogene mikrofloraen. Fremmer helbredelse av sår.
 • Scrub Garnier - et delikat verktøy som reduserer aktiviteten til talgkjertlene, beskytter huden mot utseende av komedoner. Tonic fra denne serien brukes også mot svarte prikker. I tillegg til salisylsyre inneholder den sink. Med regelmessig bruk av middelregulert sebumproduksjon, smal porene.

Andre effektive rettsmidler for svarte flekker:

 • Skinoren - aktiv bestanddel azelainsyre. Legemidlet bremser prosessen med celledeling, hemmer bakterier som forårsaker utslett.
 • Zener - består av antibiotisk erytromycin og sink. Virkes effektivt mot betennelser, mikrober, komedoner.
 • Baziron er det aktive stoffet benzoylperoksid, som på huden omdannes til benzosyre. Legemidlet inaktiverer bakterier, løser døde hudceller.
 • Differin med syntetisk vitamin A (adapalen). Det regulerer dannelsen av sorte prikker, forhindrer at de kommer igjen.

Strimler og flekker

I dag er spesielle striper og flekker svært vanlige for å fjerne hindringer på nesen. De sitter fast på problemområdet, og deretter slått av. Effektiviteten av disse midlene på grunn av tilstedeværelsen av absorbenter - kull og leire. I tillegg inneholder de astringerende, antibakterielle, matte komponenter. For å lette frigjøring av sebum fra blokkeringer, kan ansiktet for-dampes.

Berømte strip produsenter:

I kombinasjon med de oppførte produktene kan du bruke kosmetikk som inneholder frukt eller AHA-syrer. De løser komedoner, renser porene. (Vi har en egen artikkel om komedoner).

Bruken av syrer er mer foretrukket før skrubber og peeling med slipemidler. I nærvær av akne bør svarte prikker fjernes mer forsiktig. Scrubs kan skade huden og forårsake ekstra betennelse. (Les mer om akne i denne artikkelen).

Hva forårsaker strekkmerker på kroppen og hvordan du fjerner dem? Vi har svarene!

På behandling av gåsebud på menneskekroppen, finn ut på denne siden.

Under lenken http://vseokozhe.com/bolezni/natoptyshi/na-nogah.html er det skrevet en interessant artikkel om behandling av natopier hjemme.

Folk rettsmidler og oppskrifter

Hvis kosmetiske preparater ikke er egnet for huden, er alternativer produkter tilberedt hjemmefra fra naturlige ingredienser. Effektive oppskriftsverktøy og masker for å kvitte seg med svarte flekker i hjemmet:

 • Bake-soda renser huden fra døde celler. Bland soda (3 deler) med vann (1 del). 3 minutter med denne pastaen for å vaske ansiktet. La igjen 1 minutt på overflaten av huden, vask deretter med kaldt vann.
 • Grind havregryn, fortynn dem med melk ved romtemperatur. En blanding av smøre nesen, sett i 10-15 minutter. Vask av med vann.
  Fortynn sitronsaft med vann (1: 1). Spred områdene der de svarte punktene vises. Etter 15 minutter skylles. Du kan legge til honning hvis du ikke er allergisk. I stedet for sitronsaft, kan du ta eple cider eddik. Dette verktøyet har også en bleking effekt.
 • 4 dråper lavendel essensiell olje tilsett 0,5 kopper sitronsaft, 100 g havregryn, 1 ts smør, 1 ts salt. Mask fra svarte prikker på hele ansiktet. Når den tørker, kan du skylle.
 • Slå 3 ekorn, legg til 5-6 dråper sitronsaft. Spred over ansiktet i 15 minutter, skyll deretter.
 • En rensende effekt har en blanding av sandeltrepulver, glycerin, rosenvann, sitronsaft. Påfør på nesen, etter tørking, vask.
 • Bland 1 teskje gurkemeie med saft av korianderblader. Påfør på svarte flekker før sengetid. Om morgenen rens huden med varmt vann.

Moderne kosmetikk

Den mest effektive og populære måten å bekjempe akne i skjønnhetssalonger er, er mekanisk ansiktsrensing. Dette klemmer av svarte punkter av skjønnhetseksperten i samsvar med alle nødvendige tiltak. Samtidig er infeksjonsrisikoen minimal. Prosedyren er ganske smertefull. Regelmessigheten til en slik rengjøring 1 gang i 6-8 uker. (For akne, les denne adressen).

Andre måter å rengjøre sorte prikker på:

 • Vakuum - sorte prikker blir fjernet med en spesiell enhet. Et rør påføres komedien der, når det er utsatt for lavt trykk, trekkes blokkeringen inn, og fjerner den fettete kanalen.
 • Kjemisk - en maske med fruktsyrer brukes på problemområder. Det fremmer utvidelsen av porene, og løser innholdet av komedoner.
 • Ultralyd - ødeleggelsen av svarte prikker skjer under påvirkning av ultralyd.

Nyttige anbefalinger

Hvis det er en tendens til dannelsen av sorte prikker, må du følge visse regler:

 • Mat bør være sunt, sørg for å inkludere i kostholdet av grønnsaker, frisk frukt. Å ekskludere fett, tung mat.
 • For å balansere nivået av hormoner, er det nødvendig å trene minst en gang i uken i 20-30 minutter.
 • Ikke vask ansiktet med såpe ofte (nok 2 ganger om dagen). Den beste rensingen - kokt og mineralvann.
 • Du kan ikke selvstendig presse ut comedones, huden kan rødme, akne, arr vil vises.
 • Unngå kontakt med hår, spesielt i varmt vær. De samler støv og smuss, som overføres til ansiktet.
 • For ikke å forstyrre vannbalansen bør hudflaten behandles med milde kosmetiske produkter.
 • Minst 2 liter vann skal være full i døgnet.
 • Ikke overbelast kroppen. Konstant stress og mangel på søvn kan forårsake hudutslett og de svarte punktene som følger med dem.
 • Hver dag, før du legger deg til sengs, rengjør huden med et passende kosmetisk produkt, uten å gi sminke eller smuss på ansiktet.

Fra følgende video kan du finne ut om et billig, men effektivt middel for svarte prikker på nesen:

Liker denne artikkelen? Abonner på oppdateringer på nettstedet via RSS, eller hold deg innstilt på Vkontakte, Odnoklassniki, Facebook, Google Plus eller Twitter.

Abonner på oppdateringer via e-post:

Fortell vennene dine!

Hvordan og hvordan å fjerne svarte prikker på nesen: effektive midler, folkemetoder: 2 kommentarer

Jeg ble rådet til å bruke differensial og metrogil, sannsynligvis den første normaliserer talgkjertlene, og den andre - syrebalansen i huden. så langt ser jeg bare at akne har gått ned, og de sorte prikkene sitter på steder...

Jeg har også hørt at metrogil løser dette problemet, men tydeligvis bør det brukes i lang tid. Og jeg vil bli kvitt disse punktene raskt.

Svarte prikker på nesen

Tilstedeværelsen av svarte flekker på nesen kan undergrave selvtillit og selvtillit. I denne artikkelen vil vi gjennomføre en detaljert analyse av årsakene til deres utseende og behandlingsmetoder.

Svarte prikker på nesen

årsaker

Blackheads er en enkel type akne, vanligvis i form av mørke flekker, som er mer vanlige i ansiktet, men kan også danne på baksiden, skuldre, armer eller bryst. Hovedårsaken til utseendet er blokkering av hårsekkene av døde hudceller.

Hårsekkelen blir tilstoppet hvis åpningen er tilstoppet. Hver hårsekk inneholder et hår og talgkjertel, noe som gir talg - det fett som er nødvendig for fuktighet. Døde hudceller blandes ofte med dette fettet og samles i håret i hårsekkene, noe som fører til dannelsen av komedoner.

I noen tilfeller forblir comedo under huden. Deretter danner et kvise. Noen ganger sprer huden over komedonen og avslører innholdet. Kontakt med luft fører til oksidasjon, og korken er malt svart - så gjør de svarte prikkene.

Fet hud

Økt sekresjon av talg øker risikoen for svarte flekker. Derfor lider de fleste av dette problemet med fet hud.

I tillegg til dette kan akneproblemer provoseres ved opphopning av bakterier på huden; hormonelle endringer, for eksempel under menstruasjon; hormonelle legemidler.

Noen eksperter tror at det finnes en rekke produkter som kan provosere akne. Hittil er medisinske forskningsdata utilstrekkelige for å bekrefte eller motbevise denne teorien.

Hvis huden din har et høyt fettinnhold, prøv å unngå bruk av fettholdige stoffer, da de kan forverre tilstanden. Dette gjelder kosmetiske produkter, så vel som solkrem og lotioner.

Hvordan klemme seg rett og enkelt?

Til å begynne med, klemmer akne med bare hender er en dårlig ide, slik at bakterier kan bli introdusert, noe som vil føre til betennelse i follikel. Her er en rask guide til riktig og smertefri ekstrudering:

Hvis det er mange svarte prikker på nesen

Særlig alvorlige tilfeller av akne krever legehjelp. Hvis antall svarte prikker er for store, eller de ikke er egnet til hjemmebehandling, bør du ta legehjelp.

Aktuelle preparater med vitamin A, som for eksempel adapalen, tazaroten og tretinoin, forhindrer dannelsen av overbelastning i porene, noe som bidrar til å fjerne døde hudceller raskere.

Preparater som inneholder benzoyl og antibiotika kan også foreskrives, spesielt hvis du, i tillegg til hudormer, lider av cyster eller stor akne fra akne.

Andre mulige behandlingsmuligheter for mange former for akne er dermabrasjon, kjemiske peeling og laserterapi. Alt dette diskuteres mer detaljert nedenfor i behandlingsseksjonen.

behandling

Tilstedeværelsen av svarte flekker gir ikke fysisk ubehag, så problemet er fortsatt mer estetisk enn medisinsk. Dette betyr imidlertid ikke at det ikke krever behandling.

Her er noen tips for å bli kvitt akneproblemet:

Kosmetiske produkter

I et apotek og kosmetisk avdeling av supermarkeder kan du se et bredt spekter av produkter for å håndtere svarte flekker.

Sammensetningen av medisiner inkluderer ofte resorcinol, salisylsyre og benzoylperoksid. Disse komponentene kjemper mot overdreven sebumsekresjon, bakterier og bidrar til kvaliteten på peeling av døde hudceller. Slike rusmidler blir brukt lokalt, direkte til det berørte området.

Manuell utvinning

En hudlege kan bruke et spesielt instrument kalt en kosmetologi-løkke for å rengjøre porene. Med det blir det dannet trykk rundt tilstoppede porene, og om nødvendig blir en liten nål punktert på instrumentets bakside (tilgjengelig på enkelte arter).

Acne fjerning og pore rengjøring verktøy

Strimler for fjerning

I dag ser vi et ganske bredt utvalg av striper for å fjerne svarte prikker. På overflaten er det et spesielt klebende lag som trekker innholdet i porene.

Alt du trenger å gjøre er å holde en stripe på huden, og deretter fjerne etter en viss tidsperiode. Bruk dette verktøyet, nøyaktig følge instruksjonene, og du vil bli positivt overrasket over resultatet.

Noen eksperter er imidlertid skeptiske til denne metoden, da det gir en kortsiktig effekt. Som et alternativ kan du bruke enzymmasker eller dampe huden i ansiktet, etterfulgt av å klemme komedonene.

Generelt er nesebåndene et godt, rimelig alternativ. Og til tross for den kortsiktige effekten kan du føle deg tryggere.

Skjønnhetsbehandlinger

microdermabrasion

Microdermabrasion er polering, det vil si, rensing ansiktet av "døde" celler ved hjelp av en peeling enhet. Slike polering utføres av en dyse, på hvilken diamantkorn av forskjellige gris påføres.

Kjemisk peeling

Pilin er den kjemiske fjerningen av et imponerende lag av ytre hud med syrer av varierende konsentrasjoner. Det bidrar til å åpne ung hud, skille mellom de øvre ordene. Det kan også fjerne plugger fra hårsekkene, som fremmer helbredelsen av akne på nesen.

Laserbehandling

I dag er vi i stand til å behandle akne med en laserstråle.

Andre populære verktøy

I tillegg til de allerede annonserte alternativene for behandling og forebygging av akneproblemer, kan du også se på følgende produkter:

 • leire masker med kaolin;
 • te trebaserte krem;
 • fullt kurs av dermatologisk behandling;
 • strammende og regenererende sera;
 • flytende løft for huden.

forebygging

Ved å følge noen få enkle regler, kan du betydelig hindre svarte flekker. Her er noen av dem:

 • Vask to ganger om dagen med milde rensemidler. Å gjøre dette oftere er ikke tilrådelig, da tørking ut av huden kun kan forverre situasjonen.
 • Bruk kosmetikk på oljefri basis.
 • Fjern døde hudceller i tide ved hjelp av eksfolierende skrubber og masker.

Svarte prikker på nesen og deres behandling

Svarte prikker på nesen skyldes blokkering av talgkjertlene. Fargetonen skyldes oksydasjon av forurensning med oksygen.

Utdanning vises hos personer med fet hud og ungdom. Men ofte er de svarte flekkene resultatet av utilstrekkelig fuktighet av integumentet. For å rense porene, finnes det ulike prosedyrer som utføres både i spesialiserte salonger og hjemme.

Hvorfor er det et problem?

For å effektivt håndtere et problem, er det viktig å vite hvorfor det oppstår svarte prikker. Hovedfaktoren som provoserer dannelsen er tilstopping av hudporene. Gjennom sebaceous kanaler er huden puste. Derfor, når smuss og døde celler kommer inn i dem, blir prosessen forstyrret.

Identifiser hovedårsakene til problemer på huden:

 • Utilstrekkelig hygiene kan provosere utseendet på svarte flekker. Hvis dekslene ikke rengjøres om morgenen og om kvelden, begynner sebaceous kanaler å tette mer.
 • Endringer er notert hos personer som er underernærte. Spesielt gjelder dette forbruket av fett og søt mat, kaffe, alkohol og også mat uten pulver.
 • Mange svarte prikker i nesen, pannen og haken vises i strid med organene i mage-tarmkanalen. Som et resultat oppstår metabolske prosesser feilaktig, noe som påvirker tilstanden til huden.
 • Dårlig kvalitet og utgåtte kosmetiske produkter kan ødelegge balansen i epidermallaget.
 • Store svarte prikker kan observeres med hormonelle forandringer i kroppen. Spesielt ofte skjer dette under pubertet, under graviditet.

Hvordan bli kvitt sorte prikker?

Spesiell behandling for utseende av hudkontaminering er ikke nødvendig. Å takle dem er enkelt, hvis du gjør en kompetent plan for å eliminere. Det er viktig å utelukke hovedårsaken til utseendet deres.

Det er nødvendig å følge visse regler som vil bidra til å holde huden ren:

 • normalisere mat (vi fjerner skadelige produkter, erstatter dem med sunn mat);
 • rensing huden med kosmetikk av høy kvalitet;
 • kurere kroniske sykdommer;
 • eliminere dårlige vaner.

Hudpleieprodukter

Leger fra de svarte punktene på nesen anbefaler bruk av midler, som inkluderer salisylsyre. Det renser ikke bare porer, men desinfiserer også, forebygger infeksjon.

To produktlinjer som er foreskrevet til pasienter med svarte prikker, er mye brukt. En av dem er det amerikanske merket Klerasil. Hvis du bruker hvert produkt regelmessig, kan du evaluere effektiviteten etter 5 dager. Under påvirkning av aktive stoffer blir de øvre lagene av huden renset, hvorfra den ødelagte patogene mikrofloraen kommer. De fremkomne mikroranene heler raskt.

For å eliminere dyp forurensning, kan du bruke skrubbe fra Garnier. Det åpner ikke bare de blokkerte porene, men reduserer også aktiviteten til talgkjertlene. Resultatet er en forebyggende effekt. Deretter gnides integumentet med tonic med salisylsyre og sink, som regulerer talgproduksjonen og strammer porene.

I kosmetologi, avgir andre verktøy fra de svarte prikkene på nesen.

 • Skinoren med azelainsyre i sammensetningen senker cellefordeling, eliminerer patogener.
 • Zinerit påvirker vev på grunn av erytromycin og sink. De har en anti-inflammatorisk effekt. Derfor kan bruk av verktøyet bli behandlet som komedoner og akne.
 • Legemidlet Baziron eliminerer aktiviteten til skadelige mikroorganismer og oppløser døde celler i porene.
 • Det er mulig å eliminere eksisterende og forhindre utseendet på nye sorte prikker ved hjelp av Differin.

For å velge det beste alternativet for rensing, må du konsultere med en hudlege. Verktøyet bestemmes av type hud og graden av tilstopping av porene.

plaster

Nylig har plastre mot svarte flekker fått spesiell popularitet. De limes til nesen, og deretter kommer av med innholdet i porene. Sammensetningen av midlene inkluderer kull og leire, som løser opp og fjerner forurensning. I tillegg er midlene beriket med astringerende, antibakterielle og matte komponenter.

Påfør gips til dampet hud. I dette tilfellet blir forurensning lettere fjernet fra blokkerte kanaler. Det er de vanligste merkene for slike produkter:

I tillegg, med disse verktøyene kan du bruke produkter med fruktsyrer i sammensetningen. De bidrar til oppløsning av komedoner og porrrensing.

Pore ​​rengjøring hjemme

Pore ​​rensing kan gjøres hjemme. Du må først forberede huden for prosedyren. For denne dampingen utføres ved hjelp av dekk:

Velge en urtekolleksjon, du må fokusere på hudtype. For tørr, anbefales det å legge til en avkok av malurt, yarrow. Kamille og hestetail vil bli fet.

For å forberede et dampbad må du fylle 60 gram urter i en kasserolle og tilsett vann. Etter koking fjernes sammensetningen fra ovnen og infunderes i 10 minutter. Du kan legge 2-3 dråper sitron- eller eukalyptusoljer.

Over pannen, må du bøye på en avstand på 30 cm, som dekker hodet med et håndkle. Hvis en person har tørr hud, utføres prosedyren i fem minutter. I fet skrift kan du øke varigheten til 15 minutter. Under dampingen åpner porene, og de fettete pluggene myker.

Varme komprimerer har en lignende effekt. Kjøttkraft er fuktet med et stykke gassbind, som påføres ansiktet i flere tilnærminger.

Etter damping kan smuss fjernes. Ekstrudering utføres med rene hender, forhåndsbehandlet med et antiseptisk middel.

Noen ganger finner en kvinne som har klemmet en svart prikk et betent mark på huden. Det blir sårbart for inngrep av patogene bakterier. Derfor, etter prosedyren, må du tørke det behandlede området med en desinfiserende forbindelse.

masker

Du kan fjerne svarte prikker på nesen ved hjelp av spesielle masker. Prosedyrene må utføres to ganger i uken. På Internett finner du ulike videoer som forteller oppskrifter av matlaging.

 • Effektiv er maskefilmen med egghvite. Det må piskes inn i et kjølig skum og legger på nesens vinger. Overfra er den behandlede sonen dekket med et papirserviett. Deretter gjelder et annet lag av komposisjon. Etter tørking fjernes masken med skarp bevegelse.
 • Du kan klargjøre sammensetningen med aktivert karbon (1 tablett), melk (spiseskje) og gelatin (en teskje) i sammensetningen. Komponentene blandes og oppvarmes i mikrobølgeovn. Sammensetningen påføres på nesen i en halv time. Masken skal fjernes med en skarp bevegelse.
 • Det anbefales å bruke en leiremaske på nesen. Den skal stå i fem minutter hvis huden er tørr og i 15 minutter med fetttype. Deretter vaskes vannet med varmt vann.
 • Effektiv er skrubbemasken, som inkluderer brus. Tre deler av et stoff blandes med en del av vann. De berørte områdene vaskes med sammensetningen i tre minutter. Etter dette betyr det at du må gå på huden en stund, og skyll deretter.
 • Hjemme kan du lage peeling av havremel. De må fortynnes med melk. Masken påføres i 15 minutter på nesen. Etter det blir komposisjonen vasket av med vann.
 • Sitronsaft blandet med vann i forholdet 1 til 1 bekjemmer smuss. Det påføres i nesen i 15 minutter. I mangel av allergier kan du legge til honning til blandingen.
 • Nyttig er sammensetningen av lavendelolje (4 dråper), sitronsaft (1/2 kopp), havregryn (100 g), smør (en teskje) og salt (en teskje). Masken påføres ansiktet før tørking.
 • Fjern komedoner kan bruke en maske som brukes ved sengetid. Den består av gurkemeie (en teskje) og saften av korianderblader. I morgen vaskes blandingen med varmt vann.

Kosmetiske prosedyrer

Du kan vise svarte prikker i skjønnhetssalonger. Ofte anbefaler eksperter å utføre mekanisk rengjøring.

Under prosedyren elimineres komonene under ekstrudering. En kosmetolog må observere sterilitet for å forhindre infeksjon. Dette fjerningsalternativet er smertefullt men effektivt. Resultatet lagres i seks til åtte uker. Deretter gjentas rengjøring igjen.

Du kan også takle forurensning ved hjelp av andre metoder.

 • Når støvsuging bruker en spesiell enhet. Et rør er påført på det berørte området, inn i hvilket smuss suges inn på grunn av lavt trykk.
 • Under rensing er effekten fruktsyrer. De utvider porene og bidrar til utgivelsen av innholdet.
 • Du kan ødelegge forurensningen ved hjelp av ultralyd.

Viktige anbefalinger

For å forhindre utseende av svarte flekker på nesen, må du følge grunnleggende forebyggende regler.

 • Pass på å normalisere dietten, eliminere usunn fett og tung mat. Det er nødvendig å berike det med frukt og grønnsaker.
 • Det er nyttig å engasjere seg i fysisk kultur i en halv time i uken. Dette vil normalisere den hormonelle bakgrunnen.
 • For å rense huden bør ikke bruke såpe. Det er bedre å utføre vask med mineral eller kokt vann.
 • Det er viktig å følge reglene ved ekstrudering av sorte prikker selv. Ellers kan arr og betennelser oppstå.
 • For behandling av hudoverflaten, bør du bruke sparsomme kosmetiske produkter av høy kvalitet.
 • Det er viktig å normalisere drikkeregimet. Det anbefales å forbruke om lag to liter vann per dag.
 • Før sengetid må du vaske sminke og smuss fra huden.

Komedoner kan dukke opp i hver person. Derfor er spesiell oppmerksomhet til rensing og hudhygiene. Hvis du ikke selv kan utføre prosedyren, kan du kontakte en profesjonell kosmetolog.

Hva skal man gjøre med svarte prikker på nesen? hvordan å kjempe?

Den mest effektive måten å bli kvitt svarte prikker på nesen er selvfølgelig maskinvare eller manuell rengjøring av porene. Det er tryggere og mer effektivt å gjøre det i en skjønnhetssalong. Metoden er populær, men den har sine negative sider. Dette er en litt smertefull prosedyre, hvoretter et par dager på nesen vil bli røde flekker. Hvis du er ferdig hjemme, kan du ta med infeksjonen og da blir de svarte prikkene til motbydelig akne. I tillegg, på et slikt fremtredende sted som nesen, kan det som følge av uduelige handlinger forbli små arr. For å unngå dette, er det nødvendig å følge følgende viktige regler:

1. Hvis de svarte flekkene ikke er betent, kan du gjøre en enkel peeling av nesen. Påfør skrubbe, mild massasje og skyll.
2. Før du fortsetter med prosedyren, damp huden av nesen, for hvilken du skal feste et vått, varmt håndkle på det, som er godt å fukte i varm bouillon av kamille eller kalendula. Du kan bare stå i ca 5 minutter over en damptank med dampet medisinsk urt.
3. Vask hendene grundig med såpe og tørk dem med et desinfiseringsmiddel før prosedyren. Enhver alkoholbasert løsning vil gjøre.
4. Fjern sorte prikker ved å trykke fra to sider.
5. Etter å ha fullført prosedyren, smør huden på nesen med ethvert alkoholbasert eller porosuzhivayuschim-middel. Du kan behandle det vanlige, fortynnede sitronvannet med kokt vann.

Slike rengjøring bør ikke utføres for ofte, siden i dette tilfellet er huden fortsatt skadet.

Daglig bruk av gelen med innholdet av AHA og BHA syrer vil bidra til å takle svarte flekker. Når du vasker denne gelen, oppløses fettet i porene i huden.

Det bør ikke brukes på huden på nesen fete kremer, du må forlate vask med vanlig såpe. Det er bedre å bruke for barns eller tarry områder av problem hud.

Ved komedonbetennelse, bruk salver basert på retinol eller dets derivater.

Hjemmelagde masker. Folk rettsmidler mot svarte prikker. Sletting.

Som du allerede forstod, er hovedregelen i kampen med svarte prikker på nesen å rense porene og smale dem. Vel hjelp i denne saken en rekke masker.

De ukentlige leiremasker gjør en utmerket jobb med sorte prikker. De trekker ut smuss og fett ut av porene i huden.

Du kan gjøre følgende: vask ansiktet, påfør skummet av babysåpe på den fremdeles fuktige huden på nesen og påfør opp natron på toppen. En knapt merkbar tinning vil dukke opp når den passerer (minutter 5), da må du vaske av denne masken med varmt, rennende vann. Du kan lage en slik maske som komiker vises.

Oppskriften på en annen maske: ta to teskjeer med hvilken som helst krem ​​til barbering, en teskje hydrogenperoksid og sitronsaft, en klype ekstra fint salt. Alt dette er godt omrørt og påført, uten å gni, på nesens hud. Etter 3 minutter, skyll med varmt og kaldt vann, tørk med tonic, påfør en fuktighetskrem. En liten tinning er normen.

Bland til fullstendig oppløsning av egghvite med en spiseskje sukker. Vi påfører halvparten av sammensetningen på ansiktet og la det tørke. Etter tørking, bruk resten, patting, hammer inn i huden. Den resulterende massen vil rense porene godt. Når fingrene slutter å stikke og masken tørker, vask den av med varmt vann. Du kan lage en maske to ganger i uken.

Svarte prikker på nesen - de mest effektive måtene å rense huden på

Svarte prikker på nesen (comedones) - en kosmetisk defekt som ofte signalerer helseproblemer. Forurensning av hudporer ved sekretjon av talgkjertlene oppstår som følge av metabolske forstyrrelser eller arbeidet i mage-tarmkanalen. De naturlige årsakene til dannelsen av komedoner inkluderer et ubalansert kosthold og overdreven entusiasme for dekorative kosmetikk. For å bli kvitt svarte flekker vil det hjelpe regelmessig bruk av skrubber og hjemmelagde masker og (eller) kosmetiske prosedyrer. Og med deres ineffektivitet, bør du besøke en hudlege med det formål å foreskrive farmakologiske preparater som regulerer arbeidet til talgkjertlene som ligger i nesområdet.

Årsaker til komedoner

Hovedårsaken til utseendet på svarte flekker på nesen anses å være feil hudpleie, og noen ganger er det helt fravær. Uregelmessig vask eller enkel skylling av ansiktet uten bruk av skum eller mousse fører til dannelsen av komedoner. Hvis en kvinne før sengetid ikke vasker bort sminke, så kan vi med høy sannsynlighet forutsi rask dannelse av svarte flekker, ikke bare på nesen, men også på haken, pannen, templene.

Dette er interessant: Dannelsen av komoneser provoserer ikke bare forsømmelse av regler for personlig hygiene, men også overdreven hudpleie. Hyppig bruk av såpe, gel eller mousse som inneholder aggressive kjemiske forbindelser, provoserer brudd på produksjonen av sebum sekresjonskjertler.


Mange kvinner merker utseendet av utslett på ansiktet i premenstrualperioden. Årsaken til forverringen av utseendet er endringen i nivået av hormoner i systemisk sirkulasjon, fordi disse biologisk aktive stoffene regulerer funksjonen av talgkjertlene. Dette prinsippet er ofte grunnlaget for dannelsen av komedoner hos mennesker med endokrine lidelser. Men hvis menstruasjon er en naturlig tilstand av en kvinne, kan en forstyrrelse av endokrine kjertler indikere utvikling av diabetes eller tyrotoksikose. Følgende faktorer er i stand til å provosere utseendet på svarte flekker på vingene i nesen og nesebroen:

 • Tilstedeværelse av oljeaktig eller kombinasjonshud. Personer med en slik epidermis produserer stadig en overdreven mengde sebaceøs sekresjon som akkumuleres i porene og utvider dem. Den blander med keratiniserte vekter, støv, dekorative kosmetikk. Etter oksidasjon av det øvre lag av poreinnholdet oppstår den karakteristiske svarte fargen til komedien;
 • genetisk predisposisjon. Hvis en av foreldrene har porer på nesen, forstørret, så vil denne strukturen i huden med stor grad bli overført til barnet. I dette tilfellet, for å unngå utseendet på svarte flekker, vil det hjelpe høyverdig grunnleggende ansiktspleie og regelmessige besøk til skjønnhetssalonger eller medisinske sentre for renseprosedyrer;
 • ubalansert ernæring og patologi i mage-tarmkanalen. Utbredelsen i den daglige menyen med mat med høyt innhold av fett og enkle karbohydrater fører til slagg av kroppen og dannelsen av komedoner. Denne tilstanden er provosert og sykdommer i fordøyelsessystemet forbundet med nedsatt spaltning og absorpsjon av lipider, polysakkarider, proteiner.

Hyppige årsaker til svarte flekker på ansiktet - røyking og alkoholmisbruk. I disse tilfellene fremkaller komedones utseende ikke så mye slagg av vev som et brudd på blodsirkulasjonen under negativ effekt av nikotin og etylalkohol. Det er verdt å merke seg den negative effekten på hudtilstanden i stressende situasjoner. Svarte prikker er spesielt ofte dannet hos mennesker som er akut opplever selv vanlig husstandskonflikt, eller de som er deprimerte i lang tid. Legene forklarer dette ved å redusere den funksjonelle aktiviteten til sentrale og perifere nervesystemene som regulerer talgkjertlene.

En integrert tilnærming til eliminering av komedoner

Uansett hvor effektive masker og skrubber fra de svarte prikkene på nesen er, er det umulig å kvitte seg med huddefekten uten å gjøre visse tilpasninger til den vanlige livsstilen. For å gjenopprette optimal ytelse av talgkjertlene, er det nødvendig å fullstendig eliminere eller i det minste begrense søte og bløte bakverk, røkt kjøtt, sterk te og kaffe, det vil si alle produkter som fremkaller prosesser med forfall og gjæring i mage og tarm. Daglig bruk av 2,5 liter rent ikke-karbonert vann, kamille te, rosehip infusjon, tranebærjuice vil øke hastigheten på rensing av huden fra giftstoffer og toksiner. Følgende anbefalinger fra kosmetologer vil også bidra til å kvitte seg med ufullkommenhetene i nesens hud:

 • vaske 2-3 ganger om dagen (og alltid før sengetid), ved hjelp av hygieneprodukter uten fargestoffer, smaker og antibakterielle tilsetningsstoffer;
 • ukentlig bruk av skrubbe med små slipende partikler for å fjerne stratum corneum av epidermis;
 • bruk av kosmetiske kremer som er valgt i henhold til hudtype;
 • Berør bare nesens hud med rene hender.

Noen unge jenter prøver å maskere de svarte flekkene med et rikt lag av fundament og hud, noe som fører til fullstendig blokkering av talgkjertlene og utviklingen av inflammatorisk prosess. Etter en tid må du ikke tenke på ufullkommenhetene i huden, men om rettidig å ta antibakterielle stoffer.

Viktig: Noen ganger kommer comedoner på nesen på grunn av feil bruk av sjampo, mousses og hårbalsam. Hyppig bruk av et forsiktighetsmiddel og (eller) dårlig skylling forstyrrer sebaceous kjertlene.

Et besøk hos en hudlege vil hjelpe ikke bare å eliminere komedoner på nesen, men også for å løse helseproblemet, da tilstanden i ansiktets hud vil fortelle mye til en erfaren lege. For eksempel gjør tilstedeværelsen av mange små rødder og utslett det mulig å mistenke at patogen i mage-tarmkanalen utvikler seg i kroppen. En tørr, hovent og blek hud indikerer ofte et brudd på stoffskiftet.

De viktigste metodene for å kvitte seg med sorte prikker

Det er nesten umulig å eliminere dype, svarte flekker på nesen hjemme, som følge av ekstrudering er det risiko for penetrasjon av de patogene bakteriene i porene og utviklingen av den inflammatoriske prosessen. Det er bedre å kontakte en spesialisert kosmetikklinje for maskinvare- eller kjemisk rensing. Og små komedoner er enkle å fjerne med masker og skrubber laget hjemme. De kan kombineres med salver, geler, balsam foreskrevet av en hudlege. En slik integrert tilnærming vil løse problemet så snart som mulig.

ekstrudering

Noen ganger er det svært vanskelig å motstå og ikke klemme ut en svart prikk på nesen, til tross for alle advarsler fra hud- og kosmetologer om farene ved å utføre en slik prosedyre hjemme. Det er umulig å kvitte seg med comedone på denne måten, hvis hudpore er betent, og berøring med det bringer ubehagelige opplevelser. Du kan klemme en svart prikk først etter at den er modnet med ytterste forsiktighet:

 • vask hendene og ansiktet med hygieneprodukter før prosedyren;
 • sørg for å dampe området med en komedo over en beholder med et ekstrakt av kamille, calendula eller salvie;
 • gni nesen med en alkoholbasert tonic;
 • pakk fingrene med et bandasje, helst sterilt;
 • klemme en komedie.

Etter renseprosedyren skal huden behandles med samme alkoholholdige tonic eller lotion, og helst med 2% salisylsyre. Hvis det er vanskeligheter med å klemme komedien, bør du ikke trykke hardt på huden. Vi må vente til den svarte prikken er full moden.

Hjemme og medisinske masker

Svarte prikker er veldig praktiske å rengjøre ved hjelp av masker-filmer som er en del av linjen til mange innenlandske og utenlandske kosmetikk. De påføres umiddelbart alle komedoner dannet på nesen. Under virkningen av kroppstemperatur oppstår en gradvis fordamping av enkelte ingredienser, og de resterende herdes, og danner en tett elastisk film. Etter 20-30 minutter fjernes det, og med det fjernes innholdet i hudporene. Vel eliminere komedoner og hjemmelagde masker:

 • rist proteinet til et tykt skum, tilsett salt på toppen av kniven, legg på nesen og la den tørke helt;
 • skrelt en liten fersk agurk å rist, legg til en spiseskje med tykk honning, gjelder for området med svarte prikker i 25-30 minutter;
 • bland svart, hvit eller grønn leire med vann ved romtemperatur til en tykk slurry dannes, bruk den på komediene og la den gå i en halv time.

Regelmessig smøring av svarte flekker med meieriprodukter (naturlig yoghurt, kefir, rømme) bidrar til misfarging av svarte flekker og gradvis oppløsning av innholdet i hudporene.

Advarsel: Mange hjemmemedisiner inneholder ingredienser som kan utløse en allergisk reaksjon. Hvis det er ubehag under prosedyren, må masken vaskes av med vann og fukte huden med en krem.

Hjemmelaget scrubs

Komedoner er vanligvis dannet hos personer med kombinert eller fet hudtype, så kosmetologer anbefaler å bruke skrubbe 1-2 ganger i uken for deres eliminering og profylaktiske formål. Det er bedre å kjøpe slike kosmetikkprodukter der naturlige produkter brukes som slipemidler, for eksempel drue- eller aprikossten. Og du kan gjøre en skrubbe hjemme, hvor rengjøringseffektiviteten ikke er dårligere enn butikkproduktet. Fjern de sorte prikkene på nesen som følger:

 • Legg gradvis varmt vann til natroner til en tykk elastisk masse dannes, massasje i 15 minutter, skyll med vann;
 • knuste krydret korn av havre til en tilstand av små korn, legg til fettfattig kefir eller yoghurt, rengjør huden på nesen i 10-15 minutter;
 • aktivert trekull (10 tabletter) letthakket, kokt vann tilsettes dråpevis til en homogen blanding dannes, masser området med komedoner i 10 minutter.


Under renseprosedyren kan du ikke klemme huden for mye. I hjemmeskorpen er det faste partikler som kan forårsake mikrotraumas.

Farmakologiske midler

Alle farmasøytiske salver, geler, kremer og balsam eliminerer ikke bare de svarte prikkene fra nesen, men forbedrer også tilstanden til huden. Terapeutisk effekt av lokale applikasjonsmidler manifesteres kun etter 3-4 ukers vanlig bruk. Doseringsregimer foreskrives av en hudlege ved å ta hensyn til pasientens hudtype og laboratorieresultater.

Under behandling bør direkte sollys unngås for å forhindre misfarging av huden på applikasjonsområdet. Ved behandling av komedoner har slike salver og geler vist seg godt:

Det skal bemerkes at i tillegg til tørkebestanddelene (sinkoksid, talkum, stivelse), kan antibakterielle preparater, for eksempel erytromycin, bli inkludert i preparatet for lokal anvendelse. Hvis aknebehandling utføres samtidig, vil et overskudd av dets varighet føre til resistens av patogener.

Tips: Hvis du får kjøpet for komedoner uavhengig, bør du gjøre oppmerksom på annotasjonen og ikke overstige anbefalt mengde eksternt stoff i den.

Svarte prikker på nesen hvordan bli kvitt

Hva slags angrep - svarte punkter?

I hovedsak er svarte flekker, med andre ord, akne, fett akkumulert i porene. Hvorfor akkurat i porene? Fordi det er gjennom dem at sebum kommer ut, som akkumuleres, hærker og blir til en hvit masse. Toppet blir mørkt - det er bare smuss, som "fast" til den oljeaktige massen. Problemet er rent kosmetisk, så de svarte flekkene på nesen, hvordan du kan bli kvitt dem, og hvordan du minimerer deres oppstart, er helt privilegium for kosmetiske prosedyrer.

Mekanismen for dannelse av svarte flekker på ansiktet

Ansiktet er dekket med et tynt lag med fett, som er laget for å beskytte huden mot effektene av skadelige virkninger i form av skadelige mikroorganismer (bakterier, virus, infeksjoner). Hvis sebum produseres i en normal mengde, oppfattet av naturen, blir fettet naturlig vasket av, og porene har ikke tid til å tette.

En annen ting når det er et overskudd av sebum. Selvfølgelig, hvis du vasker og renser ansiktet ditt hver time, vil dette forhindre dannelse av svarte flekker, men i normalt liv kan en person ikke ha råd til dette. Derfor er huden dekket med et lag av fett, blandet med støv og døde celler. Når det gjelder kvinner, blir kosmetikk også tilsatt forurensninger (forklaringen forklarer derfor hvorfor svarte prikker observeres, blant kvinner i voksen alder).

Kanalene gjennom hvilke fettet kommer ut for å bli blokkert, begynner sebum å samle seg i mikropitene - porene blir til en tett hvit masse. Toppen blir svart på grunn av skitt fast på fettet. Jo fargere huden, jo mer intens produksjon av fett, jo større porene som det kommer til overflaten, henholdsvis, og de svarte prikkene blir seg større.

Hva bidrar til utseendet på svarte flekker på ansiktet

Årsakene til å blokkere porene ligger ikke bare og ikke så mye i overdreven fet hud, men i fysiologiske problemer og feil hudpleie i ansiktets hud:

  Utilstrekkelig rensing av huden. For å rense huden, spesielt problemet, er det ikke nok bare å vaske det med vann og tørke det med et håndkle. Det er enkle regler for omsorg, hvoretter det vil være mulig å minimere utseendet på sorte prikker. De består i det faktum at du må vaske grundig, morgen og kveld. Det anbefales at du gjør dette ved bruk av spesielle rengjøringsmidler - men bare skitt vil bli vasket av. Og hva skal jeg gjøre med døde hudpartikler? Deretter kommer en skrubbe til redning, som fjerner laget av død epitel.

Konsekvensene av dannelsen av svarte prikker

Generelt har problemet med akne ikke bivirkninger på helse og kroppen som helhet. Tilstedeværelsen av sorte prikker bringer kun estetisk ulempe: de gjør porene store og huden løs, ligner en appelsinskall. I tillegg er sannsynligheten for reproduksjon i sebaceous trafikkork av skadelige mikroorganismer som kan forårsake betennelse i dannelsen av akne.

Hvordan bli kvitt sorte prikker

Siden problemet med akne først og fremst er kosmetisk, så er tabletter og stoffer for å løse problemet med å bli kvitt dem, det er upraktisk å søke i forhold til egen helse.

Hvis det er mulig å regelmessig besøke kosmetologen for profesjonell rengjøring - dette ville være et ideelt alternativ for å kvitte seg med svarte flekker. Bruken av nye metoder for fjerning av smuss fra tilstoppede porene gjør at dette kan gjøres med minimale konsekvenser for huden. Det minst traumatiske alternativet - ultralydrengjøring.

Men av ulike grunner kan ikke alle ha råd til en slik prosedyre. I dette tilfellet, hjelp folkemessige rettsmidler i kampen mot akne hjemme.

1. Ekstrudering. Dette er den mest tradisjonelle metoden som brukes av alle, uten unntak, hvis de er bekymret for problemet med utseendet på sorte prikker. Prosedyren er ubetinget effektiv, men farlig dersom hygienevilkår ikke følges:

  først og fremst må du rengjøre ansiktet ditt - vask;

2. Masker til ansiktet med bruk av urte ingredienser - dette er den vanligste folkebehandlingen av huden. Resultatet er ikke umiddelbart merkbart, men med langvarig bruk blir effektiviteten av deres bruk tydelig.

 • Den enkleste er kefir mask. Effekten av bruk av kefir er basert på oppløsning av fett ved visse syrer inneholdt i fermenterte melkeprodukter;
 • Mask av brus-saltblanding. En skje av komponenter blandet med ansiktsvask og milde bevegelser på huden. Etter 5-7 minutter skylles. Denne masken, i tillegg til å oppløse fett, exfoliates også den kåte epidermis;
 • Veldig populær fordi det er ganske effektivt, masken med bruk av hvit leire. Det er bedre å kjøpe det på apoteket, siden det er stor sannsynlighet for bedrag - i stedet for leire, kan vanlig kritt brukes.

Problemet med svarte prikker er relevant for de fleste. Og det avhenger bare av oss selv om vi kan takle det eller ikke. Bli vakker!

Hvordan kan du effektivt håndtere svarte prikker på nesen

Hei, kjære lesere av bloggen vår! Vi bestemte oss for å bruke den nåværende artikkelen til en av de vanligste feilene i ansiktets hud, eller rettere, for å åpne komedoner, som de kalles innen medisin.

I seg selv er comedoner ikke helsefarlige, men ødelegger i stor grad utseendet. Det er vanskelig å skjule dem selv med merket kosmetikk, mørke porene gir inntrykk av uklarhet og forsømmelse til andre.

Men antar du at det er de små svarte prikkene som noen ganger utvikler seg til sår, koker eller stor rød akne?

Om hvordan jeg skal håndtere svarte flekker på nesen ved hjelp av ferdige produkter og folkemidlene, bestemte jeg meg for å fortelle i detalj.

På overflaten av nesens hud er et stort antall sebaceous kjertler, hovedsakelig konsentrert i brettene og på vingene, ved spissen. Svarte prikker er tykkere fett (kork), mørkere som følge av samspill med oksygen, blandes med støv og smuss.

Fettplugger dannes i sebaceous kjertler, disse er overflødig fettproduksjon, som ikke fordeles over overflaten av huden.

I en sunn kropp produseres fett nok til å dekke hele overflaten av huden med et tynt, uklart lag, dette er den naturlige beskyttelsen mot uønsket ekstern påvirkning og utilsiktede skader.

Selv regelmessig vask kan noen ganger ikke beskytte nesen mot komedones utseende. For å rette opp situasjonen er det bare mulig med hjelp av spesielle masker og dyp rensing av porene.

Salon prosedyrer (kjemisk, laser peeling, dermabrasion, etc.) er svært effektive, men koster mye. De er vellykket erstattet av hjemmemedisiner.

Mekanisk ansiktsrengjøring: viktige punkter

Den enkleste måten å bli kvitt sorte prikker på nesen er å rengjøre porene med en skrubbe. Her er noen tips om hvordan du gjør det riktig:

 • vask ansiktet med såpe, skum eller gel før rengjøring (dette bidrar til å fjerne overflateforurensning);
 • Hvis det er lange svarte flekker i ansiktet i lang tid, må du holde ansiktet ditt over dampen i 3-5 minutter (dette vil bidra til å åpne porene og myke det herdede sebumet).
 • skrubber og skreller som bare brukes for å varme fuktig hud ved å massere i sirkelbevegelser er meget enkelt sone komedoner (abrasive partikler som har en polyedrisk krystallform, vil gradvis å tørke olje fra porene, og samtidig fjerne døde hudceller);
 • Etter skrubbing desinfiseres huden og fuktighetskrem påføres.

En rengjøring vil ikke bidra til å fjerne absolutt alle mørke punkter. Denne prosedyren må gjøres regelmessig en gang i uken.

PAY ATTENTION!

For raskt å kvitte seg med svarte flekker, akne og akne, samt å forynge huden i ansiktet, anbefaler vi at du gjør deg kjent med dette effektive middelet.

Eiere av tynn, sensitiv hud anbefales å lage scrubs, som inkluderer forskjellige oljer, og gjør porene rensing økt på kvelden før du går i seng.

Etter skrubbing er det mulig å få en liten rødhet på huden på nesen, men det går raskt, og om morgenen tar ansiktet et friskt, sunt utseende.

Hva skal man gjøre med store komedoner som ikke har forsvunnet etter første rengjøring?

Etter at huden er dampet, kan de forsiktig presses ut ved å forsiktig presse porene. Trykket skal rettes oppover, det mykede fettet forlater lett porene.

Huden rundt komonet, som fingrene, er pre-desinfisert (med alkohol, miramistin, salisylsyre eller hydrogenperoksid).

For å unngå infeksjon under huden, er fingertuppene pakket inn i en steril klut eller ren bomullsputer. Etter at sebaceous kork er fjernet, behandles huden på nesen med et antiseptisk middel.

Salonprosedyre for hjemmedermabrasjon vil bli erstattet av en skrubbe basert på soda.

For normal og oljeaktig porøs hud, brukes den i ren form eller kombinert med fint havsalt. For tynn eller irritert ansiktshud, gjøres en skrubbe på basis av et barberskum, kombinere det med fint salt og brus.

For å lyse ansikts brus blandet med sitronsaft. Den ferdige skrubbe påføres på renset, pre-dampet ansiktshud, etter 5-10 minutter, masser forsiktig og skyll med vann.

Lim og nesebånd: hvordan det virker

På apotek og på hyllene til butikker som selger kosmetikk, kan du nå finne mange ferdige produkter fra svarte prikker på nesen. Dette er en spesiell patch, og selvklebende striper, og til og med del masker-filmer.

Hvordan brukes alle disse verktøyene riktig, og hvor bra er de i praksis?

Gips- og limstrimler fungerer på samme måte.

Først blir ansiktet vasket grundig med et rensemiddel (skum, melk, gel), gnidd med en lotion eller tonic. Fjern deretter beskyttelsesfilmen og hold en strimmel på den litt fuktige huden horisontalt for å dekke vingene og nesespissen (de mest problematiske områdene, favorittkomedoner).

Etter 15-20 minutter (klokkeslettet er angitt i bruksanvisningen for produktet), blir plåten fjernet med en jerk og griper på ett spiss. Hvis du nøye vurderer limens overflate etter å ha fjernet den, kan du se hvor mye smuss og fett som var i porene dine.

Ved hjelp av en patch eller striper kan du gjøre uten mekanisk rengjøring og manuell ekstrudering av svarte prikker, forhindrer infeksjon. Men hvis det er minst en abscess på nesen, er det bedre å nekte plåstret.

I sjeldne tilfeller kan strimlene irritere huden på nesen. Deretter erstattes de av masker og skrubber med en delikat tekstur.

Delmaskefilm pålegger hele ansiktet eller T-sonen. Tørking, de danner et tynt filmdeksel, som de prøver å fjerne i en bevegelse, akkurat som en gips.

I prosessen med størkning, fanger skummet partikler av sebum fast i porene. Etter en slik maske blir ansiktet gnidd med en isterning eller tilberedt med tonic for å begrense porene.

Sparing agenter fra svarte punkter

Er det mulig å forberede hjemme en komposisjon for å bli kvitt komedoner, som har en sparing effekt? Ja, det er noen påvist oppskrifter.

Den første metoden er vanlig bruk av kefir-baserte masker (butikk eller hjemme). Du kan legge havregryn eller brygger gjær, hvit eller blå leire, etc. Kefir inneholder melkesyre, som raskt kan oppløse tykt sebum og smuss i porene.

Dessuten lyser gjæret melkeprodukt huden, gir det glatt og elastisitet, fjerner ubehagelig fettete glans fra nesenes overflate. Slike kefir masker kan gjøres i intervaller på 1-2 dager til de svarte prikkene forsvinner helt.

I stedet for en ferdig rengjøringsfilm er en gelatinemaske nyttig hjemme. For dette koble:

 • 1 ss. mat gelatin;
 • 1 ss. vann eller melk.

Gelatin er strømmet med væske, igjen for å svellme, etter 15-20 minutter, oppvarmet i et vannbad i 5 minutter. Den ferdige blandingen får avkjøles litt (opptil 30-40 grader), og deretter påføres problemområder i nesen. Når det første laget tørker litt ut, blir det andre laget på toppen, etc. Totalt skal det være 5-6 lag, så det vil være ganske enkelt å fjerne den frosne gelatinøse filmen.

Proteinmasker har en lignende effekt.

Egg hvit er blandet med sukker og andre komponenter (sitronsaft, honning, etc.), litt pisket med en visp eller gaffel, satt i flere lag. Dette verktøyet skal brukes med forsiktighet, ikke mer enn 1 gang per uke. Misbruk av masken kan tørke ut huden.

Å bringe nesen i orden før en viktig begivenhet vil hjelpe maske med honning og sitron. Dette vil kreve:

 • juice klemmet fra en halv sitron
 • 0,5 ts flytende naturlig honning.

Komponentene er forbundet, grundig omrørt, påført på nesen med svarte prikker. Etter 5 minutter, vask med kaldt rent vann.

Sitronsaft har en lysende effekt, den splitter fettete plugger og gjør små flekker umerkelig. Honning vil gi huden en jevn, sunn farge, forbedre blodsirkulasjonen, og samtidig forhindre betennelse.

Vi prøvde å markere i artikkelen enkle og brukervennlige metoder for å håndtere svarte prikker på nesen.

Husk at helsen til huden din bare er i hendene. Hvis du liker artikkelen, eller er interessert i å lære om metoder for omsorg og behandling av ansiktshud, inviterer vi deg til å abonnere på vår blogg. Vi ses igjen!

VÅRE LESER ANBEFALER!

For behandling av akne, akne, akne, svarte flekker og andre hudsykdommer forårsaket av overgangsalder, sykdommer i mage-tarmkanalen, arvelige faktorer, stressforhold og andre årsaker, bruker mange av våre lesere vellykket metoden til Helen Malsheva. Etter å ha gjennomgått og nøye undersøkt denne metoden, bestemte vi oss for å tilby det til deg.

Flere Artikler Om Typer Acne