Problemet med dehydrering av epidermis tar vanligvis overraskende. Forgjeves tror folk med fet hud at de ikke kan møte dette: mangel på væske kan påvirke alle typer. Ikke forveksle hele tiden tørr hud med en sykdom som blokkerer den normale driften av talgkjertlene, endrer ansiktet.

Nesten hver kvinne i løpet av livet hennes står overfor tegn på tørt panne, kinn, hake og andre ansiktsområder, som bør være spesielt forsiktig og fuktig. Mest vanlige:

 • tap av elastisitet;
 • overdreven begrensning av enkelte områder;
 • den tynnere overflaten av ansiktsområdene;
 • ubehag, ikke passerer etter vask og engangsbruk av kremer og lotioner;
 • effekten av strammet hud på grunn av dehydrering;
 • tørking av overflatelaget, små sprekker;
 • det plutselige utseendet på rynker og nye linjer på ansiktet;
 • rødaktig hudfarge;
 • vedvarende kløe;
 • desquamation, oftest i regionen av nasolabial trekant.

Hvis du har lignende tegn på dehydrering av huden, må du lete etter måter å eliminere det ved hjelp av riktig pleie. Men før du armler deg med kosmetikkmassasje, må du forstå hva som førte til denne sykdommen.

Hovedårsakene til dehydrering

Huden blir av med fuktighet av en grunn, og derfor må du finne ut hva som presset henne til det. De vanligste årsakene til dehydrert ansiktshud er:

 • kald sesong. Om vinteren beskytter huden ansiktet mot frostvirkningen, tar et slag og gir bort fuktighet;
 • ugunstig miljø. Kjemikalier, støv, overdreven tørr luft, temperaturer under null, mye ultrafiolett lys - alt dette skader epidermis, og setter det til en slags pergament på grunn av dehydrering og tvinger mer forsiktig vare på;
 • for mye svetting. Under påvirkning av salter fra ansiktet kan fuktighet fordampe;
 • alder over 50 år. Gjennom årene fade funksjonene i huden bort, dette er en naturlig prosess;
 • spesifikke sykdommer som påvirker epidermis og fører til dehydrering;
 • ulike sykdommer ledsaget av rikelig utskillelse av væske fra kroppen (oppkast, diaré);
 • Noen stoffer som er tatt i lang tid for behandling og forebygging (avføringsmidler, diuretika, antibiotika);
 • usunt kosthold;
 • hyppig forbruk av drikkevarer som fører til dehydrering (te, kaffe, brus, alkohol);
 • tobakk røyking;
 • bruk av ansiktspleieprodukter som ikke passer for huden din, forårsaker også dehydrering.

Tilstedeværelsen av minst en faktor øker risikoen for mangel på fuktighet. Hvis huden er dehydrert, forsvinner den betydelig og forsvinner, noe som indikerer at hjelp er nødvendig. Du kan mate epidermisene med livgivende fuktighet både hjemme og under tilsyn av en spesialist.

Hva skal jeg gjøre hvis huden er dehydrert?

Ansiktet må være nøye tatt vare på, og jo før jo bedre. Valget av produkt avhenger av graden av tørrhet i huden, dens opprinnelige type og personlige preferanser:

 • tinting krem ​​for dehydrert hud med fuktighetsgivende effekt;
 • geler utformet for å eliminere dehydrering;
 • fuktighetskrem (dagkrem til ansiktet, alder, høyhastighets kremer);
 • spesielle helbredende kremer.

Et viktig faktum ved valg av ønsket stoff er dets sammensetning. Den riktige kombinasjonen av komponenter i kremer for å ta vare på dehydrert hud, bør inkludere både å fylle det tørkede ansiktet med fuktighet og beskytte det mot ytterligere tap.

 • Urea er den viktigste leverandøren av hudnærende væske. Dens mangel forårsaker tørrhet på dekselet, dens tynning og utseende av dehydrering.
 • Hyaluron er en kraftig fuktighetsgivende komponent av langvarig handling, penetrerer dypt inn i epidermis og nærer det fra innsiden.
 • Glyserin er et middel tilsvarende fuktighet til hyaluron, men skaper i tillegg en beskyttende barriere i form av en film på huden, beholder fuktighet inne og tiltrekker seg det fra det ytre miljø.
 • Coenzymer, kollagener - stoffer som gjenoppretter elastisiteten til epidermis og forbedrer strukturen til celler som kan gjøre den mer smidig.
 • Oljer (propylenglykol, jojoba) - myk huden og hindre tørking.
 • Naturlige ekstrakter (skarlet) - fyll ansiktet med fuktighet, bli kvitt dehydrering.

Fetthudede personer er kontraindisert i ingredienser som kan tette blodårene og dermed komplisere fjerning av fett. Hvis huden i ansiktet blir dehydrert, bør du ikke bruke oljer og andre silikon- eller voksbaserte produkter for å forhindre dannelse av en impermeabel film på ansiktet.

Oppskrifter masker for behandling av tørr og dehydrert hud

For hud som har mistet fuktighet, bør forsiktighet være nøye enn vanlig. For å gjenopprette skadede celler kan du lage masker i form av en krem, som er lett å forberede. fordi ingrediensene er til stede ved hver vertinne. De anbefales å brukes mot dehydrering ikke mer enn to ganger i uken, som en belønning vakker og sunn hud.

1. Agurk. Ta 1 fersk agurk, klem saften til å lage 2 ss. Bland med en lik mengde tung krem, bland grundig, i en homogen masse, skriv inn 20 dråper rosevann. Bruk i sirkulære bevegelser på huden, la i 20 minutter, skyll deretter med varmt vann.

2. Tomat. Med en fersk tomatmos: peel, fjern frøene, papirmasse gjennom en sik eller visp i en blender. Bland 2 ss tomatpuré med 1 teskje stivelse, krydret med et par dråper olivenolje. Spred jevnt over problemområder, etter 20-30 minutter, fjern fra ansiktet med en våt plate eller vask.

3. Gulrot. Hak den midtre gulrot på en fin rist, kombiner 3 spiseskjeer av produktet med kyllingegulv, knead som en deig. Legg på ansiktet i 20 minutter, og fjern deretter med en bomullsstoff dyppet i lotion for din hudtype.

4. Høstost. Ta 1 ss melk, fettost, olivenolje og fersk gulrotjuice. Påfør huden på huden i en halv time, skyll deretter med varmt vann.

5. Herbal. Bland på en klype Hypericum, Kamille, Yarrow, Hoppekegler, slik at du får en spiseskje. Hell urter i et glass kokende vann, la det bryte og kjøle seg. I ferdig buljong legg til en teskje sitronsaft og honning, 2 kyllingeblommer. Slå med en blender, legg klar masse på ansiktet i 20-30 minutter, og fukt litt når du skyller.

6. kjære Til en spiseskje vegetabilsk olje, luktfri, legg til samme mengde honning og 1 fersk eggeplomme. Rør og varm opp til en flyktig tilstand i et vannbad. Påfør masken til huden varm, etter kjøling, skyll med vann og tørk tørr.

Hudpleie regler

Hvis en person hele tiden mister fuktighet, er det verdt å tenke på å bytte livsstil for å fukte det. Eliminer dårlige vaner, inkludert ukontrollert absorpsjon av kaffe og te. Gjør det til en regel å drikke et glass vanlig filtrert vann hver time gjennom dagen, erstatt bevaring og pickles med grønnsaker og fruktretter for å forhindre dehydrering. Spesielt nyttig er bruk av frisk frukt uten varmebehandling. Det er nødvendig å systematisk ta vare på ansiktet, fuktighet, ikke ta pass i løpet av behandlingen.

Velg en lotion, skrubbe og krem ​​for dehydrert hud som passer til din type epidermis og inneholder ikke alkohol. Fukt luften hjemme og på jobben slik at huden fordamper mindre fuktighet, ta vare på den. Påfør eksfolierende midler, slik at kremer og lotioner penetrerer dypt inn i porene, fanger væske inni. Bruk ett kosmetisk merke designet for forebygging (og i tilfelle problemer - og behandling) av dehydrert ansiktshud, ikke redd på helse.

Dehydrert ansiktshud

Konstant følelse av tørrhet, fine rynker, grov overflate og kjedelig farge - dette er hvordan huden din signalerer en akutt mangel på fuktighet. For å hjelpe henne, vær så tålmodig og riktig sminke.

 • Tegn på dehydrering av huden
 • Dehydrering av huden: årsaker og symptomer
 • Dehydrert hudpleie
 • Fuktighetsgivende forskjellige hudtyper
 • Sammensetningen av kosmetikk for å fukte huden
 • Nyttige tips
 • Oversikt over produkter for dehydrert hud

Tegn på dehydrering av huden

For å begynne, sørg for at du ikke forveksler tørr hud og dehydrert. Ja, det er forskjellige stater.

Tørrhet er en permanent funksjon av huden, det har genetiske årsaker.

Dehydrering - En spesifikk tilstand av huden av en hvilken som helst type (inkludert oljeaktig), forårsaket av mangel på fuktighet.

Dehydrert hud er i en tilstand av tørke. © iStock

For å forstå at huden har en sterk tørst, kan du selvstendig, fokusere på subjektive følelser og visuelle parametere. Her er de mest åpenbare tegnene.

Følelse av tetthet etter kontakt med vann: etter vask vil du raskt bruke krem ​​for å lindre ubehag.

Grov overflate - hvis du ikke gjør noe, kan det oppstå peeling på ansiktet, som preger den ekstreme graden av dehydrering.

Linjene med dehydrering er fine rynker som vises både i områder med aktive ansiktsuttrykk og over hele ansiktet. Forsvinn umiddelbart etter påføring av kremet.

Tilstanden for dehydrering kan bestemmes ved hjelp av en enkel test.

Dehydrering er lett å legge merke til: Hvis du samler huden i en brett (for eksempel beveger du huden oppover i kinnbenet med fingrene) eller smiler stort sett, vises små spor i området rundt øynene. " Elena Eliseeva, medisinsk ekspert Vichy

Dehydrering av huden: årsaker og symptomer

Ofte er brudd på integriteten til lipidmantelen ansvarlig for dehydrering. Det slutter å takle sine funksjoner og kan ikke beholde fuktighet i huden. Å provosere dette kan være flere faktorer.

Miljøet

Dette inkluderer ikke bare ekstreme værforhold, men også overdreven tørr luft i rom med sentralvarme og klimaanlegg. Mangelen på fuktighet fra utsiden av huden er tvunget til å kompensere for sine egne vannressurser, som raskt blir utarmet.

Feil omsorg

Dette konseptet inkluderer:

aggressiv rensing (spesielt ofte brukes den i tilfelle av fet og kombinasjonshud);

feil valg av sminke og sminke remover;

kosmetikk som ikke samsvarer med hudtype, årstid og omstendigheter.

Alt dette svekker lipidbarrieren, og fuktigheten begynner å fordampe raskt.

Feil omsorg dehydrerer huden. © iStock

Dehydrering av kroppen

Husk nå hvor mye vann du drikker om dagen? Utilstrekkelig væskeinntak fører til dehydrering av kroppen som helhet og av huden spesielt. Gjennomsnittlig rente er 1,5 liter (kaffe, te, kompott og juice er ikke vurdert).

Alder endres

Med alderen reduseres syntesen av hudens egen hyaluronsyre i huden og fuktighet blir omfordelt: Maksimumsbeløpet er i dermis, og epidermis blir igjen med restene. Følelsen av tetthet etter rensing med vann er forbundet med dette. Og dette er forresten et av de første tegn på aldring.

Dehydrert hudpleie

For å gjenopprette nivået av fuktighet i huden av noe slag, må det strengt inspiseres kvaliteten på omsorg.

Ansiktshuden er dehydrert: hvordan du redder dagen


Innhold:

Alle vet at en celle er en kompleks mikroorganisme, der hvert sekund finner alle slags kjemiske prosesser som sikrer kvaliteten på livet vårt. Hvis vannbalansen i hudcellene er normal, hjelper oksygen alle disse reaksjonene til å gå videre, noe som reflekteres i ansiktet.

Huden er jevn, glatt og vakker. Men når fuktigheten begynner å fordampe ukontrollert, peeling, vises en følelse av tetthet og tørrhet umiddelbart. Ja, dehydrert hud i ansiktet er en prøvelse for alle som noensinne har hatt å håndtere det.

Årsaker til dehydrering av huden

For å bli kvitt denne plassen, finn ut hva som gikk galt i livet ditt, og provosert en stor fordampning av fuktighet fra cellene. De vanligste årsakene til dehydrert ansiktshud er:

 • ulike hudsykdommer som tørker opp celler;
 • vintertid;
 • sykdommer i indre organer (hormonelle, smittsomme, mageproblemer, spesielt hvis de blir ledsaget av oppkast og diaré, sykdommer i det genitourinære systemet - for eksempel diurese);
 • negative eksterne faktorer (overdreven ultrafiolett stråling, lave temperaturer, vind, tørr luft, støv, kjemikalier);
 • Langsiktig bruk av visse stoffer (antibiotika, avføringsmidler, diuretika);
 • intens svette
 • mislykket utvalg av kosmetiske hudpleieprodukter;
 • alder over 50 år;
 • røyking,
 • usunt kosthold;
 • feil drikkregime: drikkevarer som te, brus, kaffe, øl og andre alkoholholdige drikker inneholder dehydrerende ingredienser.

En av de angitte årsakene er nok for at huden begynner å falme og vilje, og miste verdifull fuktighet. Hvis det er flere grunner, vil dette ytterligere forverre tilstanden til epidermis. Derfor er det viktig å raskt og nøyaktig bestemme faktor provokatøren. Det andre trinnet vil være avklaring, og om det egentlig er dehydrert hud i ansiktet: tegnene på denne plassen er svært lik de sesongmessige eller aldersrelaterte forandringene som skjer med huden. Hvordan ikke lage en feil og skille dem ut?

Tegn på dehydrert hud

Når man ser på huden i speilet, tror eierne av fet hud feilaktig at deres problem som dehydrering, ikke kommer til å berøre. Og det er helt forgjeves: Den svekkede vannbalansen vil forårsake funksjonsfeil hos sebaceous kjertlene, som derfor forårsaker mye problemer. Du trenger å vite: Tørr hud er den permanente typen, og dehydrering er et midlertidig fenomen, en sykdom som kan påvirke alle typer hud. Så tørr og oljeaktig dehydrert ansiktshud er et faktum at nesten hver kvinne må møte på ulike perioder av livet hennes. Begge er preget av visse funksjoner:

 • konstant følelse av ubehag;
 • epidermis uttørking;
 • tap av elastisitet;
 • Følelse av tetthet selv etter vask og bruk av kosmetikk;
 • ruhet av huden;
 • rødhet på ansiktet;
 • utseendet på uklare fine linjer og rynker;
 • scaly patches;
 • kløe.

Å vite alle de ovennevnte symptomene, vil du kunne identifisere problemet i tide og velge de riktige måtene for å fikse det. Dette kan gjøres uten å benytte seg av spesialister, spesielt i forhold til moderne tidsproblemer. Hjemmebehandling for dehydrert hud inkluderer en rekke tiltak for å normalisere livsstilen (de vil gjenopprette orden i kroppen) og kosmetikk (de vil bidra til å få ekstern skjønnhet).

Hvordan tilbake huden fuktighet?

Til tross for kompleksiteten i slike problemer som dehydrering av huden, kan du takle det på egen hånd. Det viktigste er å sette et mål for deg selv og handle i henhold til anbefalingene. Ved vanlig og riktig behandling, etter en uke, begynner dehydrert, tørr hud i ansiktet å komme seg, og får ytterligere fuktighet både fra innsiden og utsiden.

 • 1. Drikkemodus

Først må du gjenopprette den tapte vannbalansen fra innsiden. For å gjøre dette, drikk et glass rent, filtrert, men ikke kokt vann hver time fra kl. 08.00 til 16.00. Minimere kaffe og te. Det er bedre å erstatte dem med meieriprodukter: melk, kefir, drikker yoghurt. Å ekskludere karbonholdige og alkoholholdige drikkevarer i det hele tatt.

 • 2. Eksterne faktorer

Hvis jobben din er relatert til støv, skadelige stoffer, damper og høye temperaturer, er det på tide å ta en ferie og beskytte huden mot slike daglige stress.

 • 3. diett

Inkluder mer frisk frukt og grønnsaker i din daglige meny. Spis mindre hurtigmat og salt, hermetisert og syltet mat.

 • 4. Livsstil

Prøv å få nok søvn. Det er nødvendig å gjøre unna dårlige vaner. Ikke misbruk turer til badstuer og solarium. Ikke sol deg for behandlingsperioden.

 • 5. Behandling av sykdommer

Hvis dehydrering av huden er en konsekvens av en av sykdommene, vil du ikke klare det uten å eliminere sykdommen. Gå gjennom en medisinsk undersøkelse og bli behandlet. Bare etter et fullstendig behandlingsforløp, vil du kunne finne ditt gamle utseende: vakker og fuktig hud.

 • 6. Det riktige valget av kosmetikk

Endre kosmetikk ved behandlingstidspunktet. For det første er billige produkter sjelden effektive, så bli styrt av kjente merkevarer som er ansvarlige for kvaliteten på produktene som tilbys. For det andre, velg en linje med kosmetikk - fuktighetsgivende skrubbe, maske, lotion og krem ​​for dehydrert ansiktshud, som er designet spesielt for å eliminere dette problemet.

I tillegg til alle de ovennevnte vil tradisjonell medisin bidra til å gjenopprette vannbalansen i hudcellene med rimelige, effektive midler som lett kan tilberedes hjemme.

Viktig råd fra utgiveren!

En nylig studie av hårpleieprodukter avslørte en forferdelig figur - 98% av de populære sjampoene ødelegger håret vårt. Sjekk sammensetningen av din sjampo for tilstedeværelse av sulfater: natriumlauryl / laurethsulfat, kokosulfat, PEG, DEA, MEA. Disse aggressive komponentene ødelegger hårstrukturen, frarøver krøllene av farge og elastisitet, noe som gjør dem livløse. Men dette er ikke det verste!

Disse kjemikaliene trer gjennom blodet gjennom porene, og de spres gjennom de indre organene, noe som kan forårsake allergi eller kreft. Vi anbefaler på det sterkeste å kaste bort slike sjampo. Bruk bare naturlige kosmetikk. Våre redaktører gjennomførte en rekke sjampo-tester, blant annet de identifiserte lederen, Mulsan Cosmetic.

Produktene oppfyller alle standarder og standarder for trygge kosmetikk. Mulsan er den eneste produsenten av helt naturlig kosmetikk. Vi anbefaler å besøke den offisielle nettsiden mulsan.ru. Vi påminner deg om at naturlig kosmetikk har en holdbarhetstid på ikke over ett år med lagring.

Oppskrifter fuktighetskrem

Regelmessig bruk av hjemmelagde fuktighetsgivende midler vil bidra til å eliminere dehydrering på kortest mulig tid, men bare i forbindelse med ovennevnte tiltak. Spesielt populære masker for dehydrert ansiktshud, som er lett å forberede fra de vanlige produktene, og har nesten umiddelbar effekt. I tillegg til fuktighetsgivende, de gir næring og foryngelse. De anbefales å gjøre i 20-30 minutter to ganger i uken.

Frisk gulrot for å sette i en liten rist, grind (3 ss) med fersk kyllingegulv.

Friskskalet tomat og frø, gni gjennom en sil, bland (2 ss) med stivelse (1 ts), legg til olivenolje (et par dråper).

Bland tørkede blomster av Hypericum, Yarrow, Kamille, Hoppekegler, Hell (en spiseskje) med kokende vann (glass), kjøl, legg til 2 friske eggeroller, honning og sitronsaft (teskje).

Fra fersk agurk må du klemme saften, bland den (2 ss) med den tykkeste krem ​​(samme mengde), legg til rosevann (20 dråper).

Bland en spiseskje med fettost, gulrotjuice, melk og olivenolje.

Bland en spiseskje fersk honning og vegetabilsk olje, legg til eggeplommen. Varm blandingen litt i et vannbad.

 • 7. Rømme

Grind sitronskall (to ts), gni med ferskgulv, tilsett surkrem (100 g) og olivenolje (teskje).

Dehydrert ansiktshud er en alvorlig nok sykdom som må behandles raskt og til slutt. Videre bør det forstås at det er umulig å begrense seg selv som betyr at det fremkaller ekstern glans (masker, kremer, lotioner): man bør også feilsøke kroppens indre arbeid. Bare omfattende tiltak for å fukte huden vil kunne redde situasjonen og returnere den til sin tidligere skjønnhet og ungdom.

Riktig omsorg for dehydrert ansiktshud

Ifølge kosmetologer lider 90% av jentene av dehydrering av huden. Halvparten av dem vet ikke engang om problemet. Tross alt er det ikke lett å finne ut årsakene til utilfredsstillende tilstand av huden. Mangelen på fuktighet er ofte forvekslet med den naturlige tørrheten forårsaket av genetikk. Men dehydrering er ikke en hudtype, men en usunn tilstand som krever spesiell forsiktighet.

Tørr epithel lider av mangel på fett, hvorav en liten del produseres av sebaceous kjertlene. Dehydrert vev har ikke nok vann. Med ubehag står folk overfor fett og kombinert integument. Kvinner sliter med fettete glans, forstørrede porer, betennelse. Men ubehag, følelsen av å stramme og peeling forsvinner ikke.

Tegn på dehydrering

Fuktmangel er bestemt av tilstedeværelse av tegn:

 • kjedelig hudfarge;
 • flabbiness;
 • tap av elastisitet;
 • peeling;
 • grovhet til berøring;
 • forstørrede porer;
 • permanent ubehag;
 • rødhet;
 • kløe;
 • følelse av tetthet;
 • utseendet på fine rynker.

Dehydrering av fettdeksler oppmuntrer til intensiv produksjon av sebaceøse sekresjoner. Ansiktet skinner, inflames, blir dekket av utslett, og porene er tilstoppede. Stiftelsen ruller raskt ned, klosser folder. Stoffer absorberer fuktighet fra produktet, etterlater et pigment på overflaten.

Tørr hud ligner tissuepapir, mye flak. Vektene vises på kinnbenet, nesespissen, munnens hjørner. Små rynker i ansiktet dypere.

I jenter med kombinasjonshud, dekkes tørre områder med peeling. Og fete soner utskiller overflødig fett. Spesielt synlige tegn på dehydrering i vår og høst.

Har huden din nok fuktighet?

Hvorvidt epitelvevet er dehydrert, er lett å kontrollere. Fjern sminke om kvelden, og vask deretter grundig. Ikke legg noe på ansiktet ditt, gå til sengs. Hvis det i morgen var en følelse av stramming, lokal peeling, betyr det at ansiktet mangler fuktighet.

Årsaker til dehydrering

Det er flere årsaker til fuktighetstap. En stor rolle er spilt av eksterne faktorer enn interne. Det øvre laget av epidermis har et lag sammensatt av lipider. Disse cellene utfører en barrierefunksjon som beskytter epitelet mot negative miljøfaktorer. Lipidlaget holder vannmolekyler. Resultatet av dehydrering er svekkelsen, tynningen av mellomstoffet. Fukt beholdes ikke av vev, men fordampes. Kosmetologer kaller denne prosessen transepidermalt vanntap.

Tørr hud er mer utsatt for dehydrering. Sebaceous kjertlene produserer lite fett, som danner et smøremiddel, som hindrer fordampning av fuktighet.

Fett og kombinert dekker ren aggressiv kosmetikk. Alkohol, konsentrerte syrer, natriumlaurylsulfat svekker gradvis beskyttelsesbarrieren.

Tap av fuktighet i vevet resulterer i:

 • Feil omsorg for dehydrert hud (bruk av alkoholholdige midler, misbruk av peeling, skrubber, maskinvareprosedyrer);
 • stress,
 • beriberi;
 • svekkende ubalansert kosthold;
 • søvnløshet;
 • tretthet,
 • vasker med såpe og klorerte vann.

På sommeren blir ansiktet utsatt for sollys daglig. Langturer i den åpne solen, turer til stranden øker fordampningen av vann fra overflaten. Innendørs klimaanlegg øker situasjonen.

Om vinteren fungerer varmeapparater, som også reduserer fuktighet, noe som uunngåelig påvirker deksletes tilstand. Epitelet blir som tynt papir, mister sin sunne farge, flager av, er dekket med et net av fine rynker. For å glatte ut rynkene, er det nok å sørge for riktig omsorg for dehydrert hud.

Interne årsaker

Dehydrering av integumentet kan være et tegn på funksjonsfeil i de indre organene. Et lignende symptom oppstår etter tarminfeksjoner, ledsaget av diaré, oppkast.

Det er viktig å utelukke nyre- og leversykdommer. Årsaken kan være langvarig bruk av antibiotika, vanndrivende rusmidler, avføringsmidler.

Hvordan bryr seg dehydrert hud

Forhindre fuktighetstap kan være hjemme. For det første er det viktig å stoppe tynningen av lipidlaget. Tross alt er lipider den eneste naturlige barrieren til epidermis. Beskytt mot ultrafiolett stråling, giftstoffer i luften.

rensing

Omsorg for dehydrert integrert begynner med riktig rensing. Egnet sparing betyr uten aggressive overflateaktive midler, alkohol. Slike produkter skader også lipidlaget, men virker mykere enn kosmetikk med sulfater.

exfoliate

Det er nødvendig å fjerne døde vekter regelmessig. Tross alt unshelled partikler tette porene og intercellulær plass. Forstyrre full absorbsjon av fuktighetskrem. Egnede produkter med ANA-syrer. Disse stoffene oppløser døde celler, beholder vann. Preference anbefales å gi myk tonic uten alkohol. Det er kremer for pleie av tørr, oljeaktig og kombinert dehydrert hud.

fukting

Laminering virker mest effektivt når det gjelder bekjempelse av fuktmangel. Anvendelsen av visse produkter gjør at du raskt kan returnere personen et sunt utseende:

 1. Først påføres et vannbasert serum på ansiktet som har blitt rengjort, fortsatt våt etter å ha brukt tonic. Det finnes verktøy som passer for alle typer. Sammensetningen må inneholde en fuktighetsgivende komponent - hyaluronsyre, glyserin. De kompenserer øyeblikkelig for tap av fuktighet, eliminerer følelsen av tørrhet, stikker. Peeling tar 2-3 dager.

Kvinner over 35-40 år bør kjøpe anti-aldrende kosmetikk med antioksidanter. Stoffer stimulerer syntesen av hyaluronsyre av celler. Øk produksjonen av kollagenproteiner og elastin, beskytt mot frie radikaler.

 1. For å beholde fuktighet i epidermis, umiddelbart etter serumet, påfør en krem ​​eller kosmetisk olje for ansiktet. Den oljete tekstur omslutter integumentet, forhindrer fordampning av vannmolekyler. En slik barriere er silikon inneholdt i kremer. Vitaminer E, C, B nærer dermis fra innsiden. Elastin og kollagen returnerer tonen.

Bruk krem ​​i 1-2 timer før sengetid. Verktøyet vil ha tid til å suge, ikke la stædige flekker på klær, sengetøy. Hvis kremet er fettete, så før du legger deg, ta ansiktet av med en ren klut.

toning

Hold en spray av termisk vann i vesken din. Forfriskende vanning vil kompensere for tap av fuktighet på kontoret, butikken, transporten eller gåturen. Påfør noe vann over fundamentet er uønsket. Verktøyet vil spre seg, tette porene.

mat

Masker er nyttige hver uke. Ernæringsmessige forbindelser er mettet med vitaminer, gjenopprette, forhindre tørrhet, utseendet på rynker. Det anbefales ikke å bruke leiremasker. Stramningsmidler irriterer, forverrer desquamation.

Fukt huden riktig

Ideelt sett begynner omsorg for dehydrert hud fra innsiden. Jeg husker straks rådene om å drikke minst 2 liter rent vann per dag. Men det er ingen pålitelig forskning på effekten av mengden vann som forbrukes på tykkelsen av lipidepitelet. Ubestridelig vann er nyttig for hele organismenes funksjon. Men for å fukte integumentet er det nødvendig å opptre i et kompleks

 1. Løs problemene med tørr inneluft. Kom til redning befuktere. Det finnes enheter av forskjellige priskategorier, designet for hjem eller kontor.
 2. En stor rolle for omsorg for dehydrert hud er riktig ernæring. Alkohol og sukker - de skyldige for tidlig aldring, utseendet på rynker. Du trenger ikke å helt forlate desserter eller et glass vin. Men det er tilrådelig å bruke skadelige produkter.
 3. Røyking har en negativ innvirkning på helsen til personen. Sigarettrøyk setter seg utenfor. Og nikotin og tjære gift kroppen fra innsiden. I kampen mot dehydrering av integumentet er det ønskelig å utrydde den vanlige vanen.

Kosmetiske produkter

Produkter for pleie av dehydrert hud er delt inn i klasser:

 • elite (Dior, Chanel, Givenchy, Estee Lauder, Clinique). Avvik i høy pris, men ikke alltid tilsvarende effektivitet;
 • organisk (Korres, Payot, Kiehl, Sanoflore, Cora). Inneholder silikon og oljer som omslutter overflaten med en beskyttende film;
 • Apotek (Avene, Bioderma, Vichy, La Roche-Posay, Filorga, Uriage). Med riktig valg løser de konkrete problemer med deksler. Europeiske apotek selger disse legemidlene på resept;
 • Kosmocetics (Yon-ka, Holy Land, Gigi, Magiray, Janssen, Ericson Lab., Koko Derm, Histomer, Babor, Gatineau, Skinceuticals, Ultraceuticals, Christina, Academie). Medisinsk-beskyttende kosmetikk vinner dermatologiske sykdommer. Slike produkter kan skade sunn hud.

For rensing

Kosmetologer anbefaler å fjerne sminke med micellar vann. Væsken består av miceller. Fettsyrer absorberer forsiktig utskillelsen av talgkjertler, pigmenter, forurensning. Det finnes ingen skummende komponenter, alkohol i sammensetningen. Micellar vann vaskes ikke av. Positiv tilbakemelding har tjent disse merkene:

Gel for vask Gel Demaquillant Douceur (Avene) er laget for fete dekker. Inneholder ikke skummende stoffer, renser, vaskes lett av. Make-up fjerner dårlig, forlater flekker. Derfor anbefales det å bruke etter micellar vann.

For å ikke beskadige øyelokkets tynne hud, fjern permanent vedvarende sminke, ta et eksempel fra de japanske kvinnene. De gni aldri ansiktet med en bomullspute. I stedet forsiktig fukt en tampong forsiktig med overflaten og vent 2-3 minutter før produktet løsner smuss. Prosedyren gjentas til overflaten er ren. Denne metoden er uøkonomisk, men beskytter det delikate epitelet fra å strekke seg, det premature utseendet på rynker.

Hydrationist Maximum Moisture Lotion (Estee Lauder) brukes sparsomt. Fuktes umiddelbart, lett å påføre, absorberes raskt. Danner ikke en klebrig film.

sera

Avansert Night Repair (Estee Lauder) er egnet for kombinasjon og fet hud. På grunn av serumets dype effekt, fuktes og glattes rynker. Lett tekstur tetter ikke porene, forhindrer fettete glans. Hyaluronsyre beholder vann i vevet. Hveteklidekstrakt og linolsyre gir løfteeffekt.

Terapeutisk Aqua Booster AQP-3 Hydro-stimulerende serum (Clinic) serum er designet for å gjenopprette fuktighetsbalansen. Produktet forbedrer tonen, øker styrken av kapillærene, beskytter celler mot effektene av frie radikaler.

Krembarkserum er beregnet for intensiv fuktighet. Midler etterlater seg ikke, det absorberes raskt, lindrer fra en peeling.

kremer

Lys krem ​​for pleie av alle typer dehydrert hud Aqualia Thermal (Vichy) kjemper peeling om sommeren og vinteren. Jevnt fordelt over overflaten, godt absorbert. Raskt eliminerer følelsen av tetthet, gir en følelse av friskhet og komfort. Det fuktighetsmettede ansiktet glattes, skinner fra innsiden.

Krem Sebium Hidra (Bioderma) fukter problem og fettintegritet. Produktet fremkaller ikke komedones utseende, gjenoppretter, jevner flak. Smerter irritasjon, øker beskyttelsen av epidermis fra eksterne miljøfaktorer.

For tørr og sensitiv hud, er Hydrabio Legere-serien designet for å bekjempe dehydrering, egnet.

Hydrance Optimal UV legere fuktighetskrem (Avene) brukes som sminkebase. Kremet er lett, absorberes raskt, mattes, fuktes. Takket være SPF 20 beskytter den mot solstråler.

masker

Den beroligende Masque Apaisant Hydratant (Avene) masken med termisk vann er egnet for tørr og sensitiv hud. Etter påføring absorberes det øyeblikkelig, mykgjørende og fuktighetsgivende i lang tid.

Filorga Meso-mask med hyaluronsyre virker umiddelbart etter påføring. Fjerner alder flekker, whitens, mettet med fuktighet, stimulerer kollagen syntese, utligner ut lettelse.

Masken for natten Fuktighetsovervåkning Overnatting Mask (Clinique) nærer, forhindrer fordampning av vann, dyp fuktighet. Beskytter mot for tidlig tegn på aldring. Inneholder aloe, oljer, vitaminer, antiinflammatoriske komponenter.

Hjem rettsmidler i kampen mot dehydrering

Utmerket fuktighet, nærer epitelet av vegetabilske oljer. Nyttig sesam, oliven, hvete med tilsetning av 1-2 dråper eter. Hjemmelagde masker hjelper til med å takle problemet. Det anbefales å bruke strukturer 1-2 ganger i uken, og hold 20 minutter:

 • gulrot. Hakkede rotgrønnsaker på en fin rist, bland med eggeplomme;
 • Tomat. Pulp frisk tomat passerer gjennom en sikt, tilsett 1 ss. losjer. stivelse, 5 dråper olivenolje;
 • agurk. Klem juice av friske grønnsaker, legg til 2 ss. losjer. tung krem, 20 dråper rose vann;
 • hytteost. Bland kyllingost, melk, gulrotjuice, olivenolje i like store mengder;
 • rømme. Grind sitronskall med eggeplomme, 1 ts. olivenolje, 100 ml rømme.

Dehydrering forebygging

Følg enkle regler for å forhindre uttørking av huden:

 1. Slå på luftfukteren for natten. Om morgenen vil ansiktet glede med naturlig utstråling, edel glans. Sørg for at fuktighetsindeksen er rundt 60-70%. Da vil den påførte krem ​​absorbere fuktighet fra omgivelsene.
 2. Drikk minst 1 liter vann per dag, og helst to. Spred anbefalt mengde væske gjennom hele dagen. Drikk sakte i små sip som tørst vises.
 3. Vask med mineral, destillert eller smeltevann. Unngå å vaske ansiktet med vann fra springen. I tillegg til klor inneholder den metall urenheter.
 4. Rengjør ansiktet med micellar vann, melk eller tonic. Ikke bli båret med skum, geler for vasking, såpe, skrubber, kremer på alkohol.
 5. Oppretthold optimal cellulær fuktighetsbalanse. Bruk regelmessig serum, kremer. Gjør av og til nærende masker.
 6. Besøk skjønnhetseksperten i tide. Peeling, apparatrensing, injeksjoner og andre salongprosedyrer er nyttige i moderering.
 7. Beskytt ansiktet mot ultrafiolett stråling. Tilbringe mye tid på en solarium er dårlig. Og en unaturlig brunfarge har lenge gått ut av mote. På vår og sommer, før du går utenfor, gjelder solkrem på ansiktet og utsatte områder.

Å overvinne mangel på fuktighet er viktig, ikke bare ved hjelp av metoder for ekstern terapi. En viktig rolle for integritetshelsen spilles av den stabile funksjonen av hele organismen. Det er nødvendig å justere metabolismen, følg dietten, ta vitaminer etter behov, gi opp dårlige vaner, unngå stress, overarbeid.

Bare en omfattende omsorg for dehydrert hud vil bidra til å gjenopprette lipidlaget. Gir elastisitet, glatthet, naturlig utstråling, beskytter mot for tidlig rynker.

Hvordan bryr seg om tørr hud?

Mange kvinner opplever en følelse av tørrhet og tetthet i huden. Disse tegnene kan indikere dehydrering, en tilstand der hudceller mangler fuktighet. Dehydrert hud i ansiktet ser ikke ut til å være attraktivt, sminke passer ikke bra, og selv med det, kan denne åpenbare ulempen ikke skjules. Hva forårsaker tørrhet, hvordan ser dehydrert ansiktshud ut og hvordan kan man takle dette problemet?

Hvorfor ansiktshuden tørker

Man bør skille mellom tørr hud og dehydrert hud. Konstant tørrhet, etterfulgt av en person fra tidlig alder, er forårsaket av genetikk. I dette tilfellet krever konstant omsorg med bruk av intensive næringsstoffer og fuktighetsgivende midler. Dehydrering oppstår på grunn av ytre årsaker eller interne prosesser og kan forekomme blant eiere av hvilken som helst hudtype. Det er egnet til terapi, og med riktig hudpleie gjenoppretter det elastisitet og beskyttelsesfunksjon.

Årsaker til celle dehydrering:

 • ultrafiolett stråling;
 • tørr innendørs luft;
 • utilstrekkelig mengde vann i dietten
 • misbruk av alkohol og koffeinholdige drikker;
 • røyking,
 • dårlig økologi;
 • unormal varme eller ekstrem kulde;
 • overdreven trening.

Hvis huden din har blitt tørr, kan dette skyldes feil behandling. Bruk av aggressive rensemidler, for hyppige skreller, upassende eller dårlig kvalitet kremer - alt dette har en negativ effekt på lagene i epidermis. Forsømmelse av solkrem er også dårlig. Fukt begynner å fordampe raskt og forlate huden, noe som fører til for tidlig aldring og en reduksjon i lokal immunitet.

Dessuten reduseres nivået av fuktighet i cellene med forgiftning, hvilket forårsaker væsketap. Selv dehydrering kan observeres når du tar visse stoffer - for eksempel vanndrivende eller antibiotika.

Problemet med dehydrering er spesielt akutt i voksen alder. Etter 30 år reduseres den naturlige syntesen av kollagen, elastin og hyaluronsyre, noe som fører til flaskighet og sløvhet i huden. Hun virker tynn og livløs.

Dehydrert ansiktshud - tegn

Hovedtegnene på dehydrering av huden er:

 • tørt;
 • tetthet;
 • reduksjon i elastisitet;
 • overfølsomhet;
 • styrke sebaceous kjertlene eller peeling - avhengig av hudtype.

Følgende symptomer er også observert:

 • forekomsten av rødhet;
 • utseendet på en rynket maske;
 • forverring av det generelle utseendet - ansiktet ser sliten ut.

For å forstå at huden er dehydrert, kan du bruke en enkel test. Du må vaske med rengjøringsmiddel eller vanlig såpe, og tørk deretter ansiktet med et håndkle og bruk ikke kosmetikk. Etter en halv time kan du trekke konklusjoner. Hvis du ikke føler ubehag, og huden er behagelig å ta på, betyr det at det er tilstrekkelig fuktet. Hvis det er en liten følelse av tetthet, trenger huden spesiell forsiktighet for å løse problemet med dehydrering. Hvis huden er tørr nesten umiddelbart etter vask, blir rynker merkbare, røde flekker eller peelingskilt vises, dette indikerer en alvorlig mangel på vann i cellene.

En annen måte å kontrollere tilstanden til huden er å smile bredt, dvele i et par sekunder i denne stillingen og deretter slutte å smile. Hvis rynker vises i området rundt øynene som ikke forsvinner umiddelbart, må cellene hydreres.

Mange kvinner er veldig dehydrert hud i ansiktet spørsmålet - hva skal jeg gjøre? Jo tidligere du begynner å jobbe med å gjenopprette vannbalansen i huden, jo flere sjanser må du bevare sin ungdom og skjønnhet. En omfattende tilnærming er nødvendig, som inkluderer ikke bare kosmetisk ansiktsbehandling.

Regler for å gjenopprette vannbalanse i hudceller

Det er kjent at skjønnhet kommer fra innsiden. Hvordan lagrer dehydrert hud? Funnet i utgangspunktet er en tilstrekkelig mengde vann som kommer inn i kroppen hver dag. Legene sier at du må drikke minst 1,5 liter rent vann per dag. Dette er uten å ta hensyn til andre væsker: te, juice, supper, etc. For hver er mengden vannforbruk forskjellig, noen trenger mer enn en og en halv liter - for eksempel under intensiv idrett. For å fastslå din egen sats, konsulter en ernæringsfysiolog.

Hvilke rettsmidler må utelukkes for å unngå huddehydrering?

 • alkaliske rensemidler;
 • alkoholbasert tonics;
 • grove skrubber;
 • syre peeling og andre syreholdige produkter;
 • leire masker.

Ved tørr hud, vask med for kaldt eller for varmt vann, samt bading anbefales ikke. Også eksperter anbefaler å redusere stressnivået, forsøke å sikre tilstrekkelig søvn, holde seg til et balansert kosthold og gi opp dårlige vaner. Tilstedeværelsen av fuktighetskrem i rommet har en gunstig effekt på huden, samt bruk av termisk vann - det bidrar til å fukte huden på kontoret, under reise og hvor det er nødvendig.

Ved utilstrekkelig eller utilstrekkelig ernæring bør hudhelsen opprettholdes med regelmessige kurs av vitamin A, C og E. Sporelementene selen og sink spiller en viktig rolle for å forbedre tilstanden til huden. Alle disse stoffene selges i apoteket i form av vitaminkomplekser og kosttilskudd. Spesiell oppmerksomhet bør tas på inntak av vitaminer og mineraler i voksen alder.

Hvordan gjenopprette dehydrert hud hjemme - masker

For å fukte dehydrert hud, kan du lage en ostemasse. For å gjøre dette, ta 1 spiseskje med fettost, samme mengde melk, frisk gulrotjuice og olivenolje. Bland ingrediensene og applicer på huden i en halv time, vask deretter. Også effektiv fuktighetsgivende maske basert på avkok av urter. Hell kokende vann 1 ss. blanding av Hypericum, Kamille og Yarrow, kjølig og belastning. Deretter legger du til en teskje honning, samme mengde sitronsaft og to eggeplommer. Rør med en blender og påfør ansiktet i 30 minutter. Deretter vaskes masken av med varmt vann. Gode ​​anmeldelser på Internett mottok en maske for dehydrert hud basert på gulrøtter. En blanding av 2 ss revet gulrøtter og eggeplomme påføres ansiktet i 20 minutter, deretter fjernet med en bomullspute.

Også brukt tomat, agurk, honning og andre typer masker. Det viktigste er å sørge for at du ikke er allergisk mot noen av komponentene, slik at omsorg for dehydrert hud er trygt. Å oppnå en synlig effekt vil vise seg å lage masker hjemme 1-2 ganger i uken.

Hvordan bryr seg dehydrert hud

Hvis huden i ansiktet er veldig tørr og dehydrert, vil utvinning kreve ikke bare hydrering, men også ernæring. Eksperter anbefaler bruk av fuktighetsgivende serum, kremer med ceramider og vegetabilske oljer, fuktighetsgivende og nærende masker. Også effektiv vil være hyaluronsyreinjeksjoner og mesoterapi. Husk at olje for dehydrert hud brukes utelukkende under normal aktivitet av sebaceous kjertlene.

Det viktigste er å nekte aggressive rengjøringsmidler. Geler, lette kremer og væsker med matting effekt brukes også til fet hud. De bidrar ikke til tørking av huden og normaliserer samtidig arbeidet med talgkirtler. Ikke bruk pleieprodukter med tett tekstur. Hvis emballasjen er merket "nekomedogenno", vil slike kosmetikk passe deg. Fuktighetskrem for oljeaktig dehydrert hud bør være uten oljer, noe som kan føre til blokkering av sebaceous kjertlene.

Det beste middelet til å ta vare på dehydrert hud

Kosmetikk for dehydrert hud, presentert i butikker og apotek, er svært forskjellige - både i form og effektivitet. Dette er serum, kremer, kremer, injeksjonsstoffer og mer. De har alle forskjellige sammensetning og handlingsprinsipp. Forsøker ulike typer hudtyper, kan du finne noe for deg selv. Nedenfor er informasjon om noen kosmetiske preparater som gjenoppretter vannbalansen i huden. Husk at du ikke kan bruke noen ukjente midler med en uttalt effekt uten å konsultere en kosmetolog.

Fond gjennomgang - vurdering

 • Estee Lauder Hydrationist Maximum Moisture Lotion fuktighetsgivende lotion med et kompleks av mineraler og det eksklusive støttende Sustainable Moisture ™ fuktighetsgivende komplekset;
 • Estee Lauder Avansert Night Repair Night Serum med hyaluronsyre og linolsyre, samt kliekstrakt;
 • Mask Moisture Surge Overnight Mask fra Clinique med et vitaminkompleks, aloe vera-ekstrakt, oljer og antiinflammatoriske komponenter.

Kosmetikk solgt i apotek:

 • Hydraphase Intense Riche termisk vannbasert krem ​​fra La Roche-Posay med hyaluronsyre for tørr hud;
 • Aquasourse Skin Perfection termisk vannbasert krem ​​fra Biotherm med mangan for kombinasjon og normal hud;
 • micellært vann fra Vichy, som fremmer mild og effektiv rensing og fuktighet i huden.
 • Holy Land C Suksessrenseren renser skum med fruktsyrer og en sterk antioksidant effekt;
 • vitaminkrem for dehydrert hud Creme 28 fra Yon-ka med allantoin, lecitin og essensielle oljer;
 • Aquajet AQP-3 Active Moisturizing Fluid av Ericson Lab. med hydrolipid og aquafilin.
 • Kiehls Ultra Facial Oil-Free Gel Cream gel for oljeaktig dehydrert hud med vitamin E og glyserin;
 • intens fuktighetskrem fra Korres med vannkressekstrakt;
 • kremserum for intensiv fuktighet av dehydrert hud fra Kora med hyaluronsyre, aminosyrer og havre ekstrakt.

For å bestemme valget av kosmetikk, velg den beste krem ​​for dehydrert hud i ansiktet, og andre produkter for fet eller tørr hud vil hjelpe deg kosmetolog etter diagnose av tilstanden til huden.

Hvordan redde ansiktshud mot dehydrering?

Mange jenter og kvinner har ofte spørsmål: hvordan gjenoppretter dehydrert ansiktshud? Og dette spørsmålet er ikke inaktiv, fordi det vanlige hydratiseringsnivået (fuktigheten) i hudlagene i stor grad bestemmer helsen og ungdommen i huden vår.

Problemet med overdreven tørrhet står overfor nesten 90% av kvinnene over hele verden, og ofte er det ikke avhengig av alder eller hudtype. Fuktighet i cellene er en viktig deltaker i en rekke fysiologiske prosesser, inkludert syntese av elastin, kollagen og hyaluronsyre.

I disse metabolske prosessene spiller hormoner en viktig rolle. Vi vet at med alderen blir hormonaktiviteten i kroppen langsomt fading ut og følgelig reduseres cellemetabolismen, hudcellene taper volumet - og huden begynner å bli gammel, flabby og tørr.

Ca 20% vann fra den totale mengden fuktighet i kroppen finnes i epidermis, overflatelaget av huden, i det dypere laget - dermis inneholder ca 70% og i det beskyttende kåte laget av vann ca 12-15%. Omtrent 300-400 ml fukt fordampes fra kroppens overflate per dag, dette er i normal temperatur og i temperert klima.

Tenk deg hvordan huden tørkes i varmt vær, under solens brennende stråler! Og dessuten er fuktighetstap forårsaket av: lav lufttemperatur og vind, tørr innendørs luft, vitaminmangel, røyking og alkohol, kosmetikk av lav kvalitet for hudpleie, hyppig hudskalling, bruk av såpe og alkoholkrem, samt dårlig ernæring, hormonforstyrrelser og andre faktorer.

På hvilke grunner kan vi dømme dehydrering av huden

Hvis tapet av væske i kroppen øker dramatisk, så kan vi snakke om symptomene på huddehydrering. De vises på forskjellige måter:

 • hud tarnishes;
 • elastisitet er tapt;
 • øker fettinnholdet;
 • enten peeling begynner;
 • ubehag er uttrykt som tetthet, overfølsomhet eller irritasjon;
 • integrasene blir tynnere;
 • arbeid med talgkirtler er ødelagt;
 • Ansiktet ser sliten ut.

Hovedårsaken er at mangel på fuktighet forårsaker ødeleggelse av elastin og kollagenfibrene - og dette er en direkte vei til sagging og kjedelig hud og tidlig utseende av rynker.

Tørr eller dehydrert - hvordan å bestemme?

Alle de ovennevnte tegnene på dehydrering av huden minsker oss veldig mye om tørr-tilstanden på huden. Men disse er to helt forskjellige problemer, og de må skilles, siden omsorg for tørr og dehydrert hud skal være annerledes. Merk at enhver type hud kan bli dehydrert: tørr, og kombinert, og normal og fet.

Dehydrert hud - et brudd på den naturlige vannbalansen i hele kroppen, hvor huden, opplever et stort fuktighetskort. Denne mangelen kan gjenopprettes med riktig pleie, og huden vil gjenvinne sin friskhet.

Tørr hud - Ubehag føles fra utilstrekkelig sebaceøs utskillelse av kjertlene og mangel på essensielle næringsstoffer. Problemer er vanskeligere å korrigere selv med riktig pleie ved hjelp av hudtype, sagging, små blodkar, rynker og flekker forsvinner knapt.

Hvordan teste for dehydrering?

Du kan selv bestemme om huden din er tørr eller dehydrert. Gjør det enkelt.
For å gjøre dette, vask ansiktet med en gel for vask eller toalett såpe. Ikke bruk sminkefjerner. Dekk det vasket ansiktet med et håndkle og følg tilstanden i 30-40 minutter.

Du kan få en av tre resultater:
1. Du har behagelige følelser, det er behagelig å berøre huden - huden din er perfekt fuktig og du har ingenting å bekymre deg for.
2. Huden absorberte all fuktighet, og det var en følelse av lett tetthet - det betyr at huden din ikke får nok fuktighet, og det vil trenge ekstra fuktighet i tillegg til vanlige kremer.
3. Du føler en sterk hudtetthet, et lite rynket nett, røde flekker eller peeling kan dukke opp - huden din er dehydrert og krever en seriøs restaurering av lipidlaget.

Hvordan løser moderne kosmetikk problemet med hudhydrering?

Måter å øke fuktighet er faktisk ganske mye. La oss nevne tre hovedretninger og prinsipper for deres handling.

 1. Reduserer fuktighetsfordampning fra overflatelagene i huden. Denne oppgaven kan løses av ekstern kosmetikk, som på overflaten av epidermis skaper en tynn pustende film som beholder vann. Og på overflaten ser vi effekten av stråling.
 2. Fukt huden fra innsiden. Det er spesielle kosmetikk, nyttige mikropartikler som er i stand til å passere gjennom beskyttende mantel av huden og trenge inn i dermis. Men de mest effektive metodene er mesoterapi. Når du bruker mikroinjektioner, blir terapeutiske stoffer (mezokokteyli) levert direkte til levende hudceller.
 3. Stimulerende celleregenerasjon og syntese av vår egen hyaluronsyre - hovedhydranten i huden vår, som er i stand til å beholde en stor mengde fuktighet. For å øke syntesen av celler av denne syren, brukes salongprosedyrer som peeling, sliping, lasere, foryngelsesinjeksjoner og konturplast.

Hva å gjøre for å gjenopprette vannbalansen i huden på egenhånd?

Vi har allerede funnet ut de mulige årsakene til dehydrering av huden og funnet ut hvilke tegn som bekrefter dette. Nå er det nødvendig å justere riktig omsorg for det for å eliminere dette problemet en gang for alle.

 • 1 omsorgsregel: juster riktig drikkeregime. Med dehydrert hud av noe slag, anbefales det å drikke minst 1,5-2 liter rent vann per dag, inkludert usøtet te og mineralvann uten gass. Tenk at du ikke skal drikke vann for en og en halv time før sengetid, slik at det i morgen ikke blir hevelse under øynene.
 • 2 omsorgsregler: bruk ikke rengjøringsmidler som inneholder alkalier, selv den mykeste såpen. Alkoholbaserte lotioner og tonics blir også kansellert. Melk og fuktighetsgivende geler med urteekstrakter passer best for å lindre irritasjon. For fet hud, velg fuktighetsgivende geler med fettabsorberende egenskaper.
 • 3 omsorgsregel: toning dehydrert epidermis. For å gjøre dette, bruk en spray med termisk vann og oppfrisk ansiktet hver 2-3 timer hvis du er innendørs, og om sommeren - hver time, selv når du er ute.
 • 4 regler for omsorg: Påfør en fuktighetskrem hver morgen og kveld. For dehydrert hud, velg en krem ​​eller emulsjon, rik på næringsstoffer. Disse kan være: vitaminer B, C, E, kalsium og magnesium, fettsyrer, naturlig voks, glyserin, hyaluronsyre, elastin og kollagen.
 • Dagkrem må være med SPF-beskyttelse mot UV-lys. På kvelden må du legge mat på ansiktet ditt 2 timer før sengetid, slik at alle de nyttige tingene fra kremet har tid til å komme inn og bløt resten med servietter.
 • 5 omsorgsregel: ytterligere ernæringsmessige prosedyrer. Den beste måten å støtte dehydrert hud er en maske. Hensikten er å utføre to viktige funksjoner: å nære og fukte huden, for å beskytte den mot tørking. Det er bedre å nekte skrubber og masker basert på leire med overdreven hud, for ikke å forverre problemene enda mer. Du kan bruke en myk peeling ikke mer enn en gang i uken. "Yves Rocher" eller "Clarins" passer perfekt til disse formålene.

Vær spesiell oppmerksom på hudens alder. Vi vet at etter 30 år gjenoppretter huden mye verre, spesielt hvis det er tegn på dehydrering. I tillegg til all den støtten vi har beskrevet ovenfor, bør denne huden også bli hjulpet fra innsiden. Sørg for å drikke vitaminer, kompleks eller separat: E, C, A, samt sporstoffer sink og selen.

Råd fra Demi Moore: En Hollywood-stjerne to ganger i uken påfører et tykt lag av nærende krem ​​til ansiktet (det burde være av fettfattig konsistens). Når krem ​​er fullt absorbert i huden - gni ansiktet med en isterning. Resultatet er flott!

Disse hjemmelagde maskeoppskrifterne sparer huden mot dehydrering.

En god måte å bekjempe dehydrering kan være nærende masker og komprimerer som du kan forberede hjemme. De bør gjøres minst en gang i uken.

Men vi bør ikke glemme rent vann, forutsatt at det er en klar, ikke-klorert og ikke hard væske. Det er best å bruke strukturert vann, koke og forsvare det eller mykne vannet med natron. Mineralvann uten gass- eller urtete og infusjoner av urter er godt for vask.

Dampbad

Todelt dehydreringsmaske

Maske med kefir og egg

Gulrotmaske med eggeplomme

Apple gulrotmaske

Te Mask

Honey Mask

Tomatmaske

Gurkemask

Krem for dehydrert hud

Jeg likte artikkelen - del den på sosiale nettverk!

Flere Artikler Om Typer Acne