Forstørrede porer i ansiktet er ikke nok til å behage noen, så kvinner bruker ofte midler for å skjule dem.

Vakker, sunn hud. Er det ikke det en kvinne drømmer om, peering inn i speilet hver dag?

Imidlertid er det ulike måter å bidra til å begrense porene, vi snakker om dette i denne artikkelen.

Som regel er dette problemet relevant for eiere av oljeaktig og kombinasjonshud.

Hvorfor oppstår problemet med brede porer?

Dermatologi Opinion

Porene utvides fra overflødig fettsekresjon, støv og smuss kommer lett inn i dem, bakterier multipliserer, noe som resulterer i svarte flekker og kviser.

For å endre den nåværende situasjonen, er det nødvendig å ta visse tiltak som vil bidra til å begrense porer og redusere salivasjon. Men først, la oss se på årsakene til at porene i ansiktet blir forstørrede.

Ifølge dermatologer er porene "lungene" i huden. Dette forklares av at huden er ansvarlig for respirasjon, termoregulering, beskyttelse mot ultrafiolett stråling, og er involvert i metabolismen av vann-salt.

Derfor, ved den minste skade og funksjonsfeil i arbeidet gjennom huden infeksjon kan penetrere, er det estetiske problemer.

Advarsel! Hvis du ikke tar noen tiltak forstørrede porer fører til at huden blir humpete, vil være porten for penetrasjon av frie radikaler, toksiner og andre skadelige stoffer.

Hva forårsaker økt sekresjon av talg og forstørrede porer?

 1. Arvelig faktor spiller en stor rolle. Daglig omsorg og skjønnhetsbehandlinger gjør imidlertid ikke situasjonen verre.
 2. Ofte oppdager kvinner endringer i huden under hormonell svikt. Dette skjer under graviditet, overgangsalder, overgangsalder eller pubertet hos jenter og gutter. I tillegg kan endokrine sykdommer forårsake funksjonsfeil, og i så fall må du besøke den aktuelle spesialisten.
 3. Ernæring og diett spiller også en viktig rolle: Spicy, fettstoffer, sukkerholdige matvarer, røyking og alkohol bør helst elimineres eller reduseres betydelig i kostholdet ditt.
 4. Metabolske sykdommer.
 5. Dårlig og upassende hudpleieprodukter.
 6. Dårlig kvalitet dekorative produkter som fundament, pulver dekker porene, noe som gjør dem i en forbedret modus. Spesielt skadelig er bruken av vanntette produkter.
 7. Forurensing av tyktarmen fører til at huden blir tvunget til å fjerne skadelige stoffer sterkt gjennom huden.
 8. Ultrafiolett stråling og dehydrering.

Det er viktig! Fullstendig eller delvis eliminering av de ovennevnte grunnene vil allerede i stor grad bidra til å løse problemet!

Hva vil bidra til å begrense porene?

Livsstil og ernæring

 1. En stor rolle vil bli spilt av endringer i livsstil, ernæring, Å spise store mengder ferske grønnsaker og frukt gjenoppretter elastisitet, styrker veggene i blodårene, forbedrer mobil immunitet. I stedet for kaffe, drikk juice, smoothies, urtete. Det er viktig å drikke rent filtrert vann for å forynge, fukte, fjerne giftstoffer.
 2. Unngå stekt mat fra kostholdet, hurtigmat, hermetikk, søt brus, iskrem, godteri, sjokolade.
 3. Få nok hvile om natten, ikke kjære på datamaskinen, unngå stress, gjør fysiske øvelser.

Kosmetiske prosedyrer

I dag løser kosmetikk mange problemer knyttet til utseende. En kosmetolog kan anbefale ulike behandlinger som kan forbedre hudtilstanden. Tenk på noen av dem.

peeling

Dette er en rensing av epitelet, takket være overflaten på overflaten. På grunn av fjerning av det kornede cellelaget stimuleres prosessen med hudregenerering, noe som øker dens elastisitet.

Det er forskjellige peeling for eksempel:

 • - surt når trikloreddiksyre brukes. Dette er den enkleste peeling, som er egnet selv for sensitiv hud;
 • - glykolisk peeling (ved bruk av glykolsyre);
 • - enzym peeling (sammensetningen inkluderer bromelin trypsin enzymer papain);
 • - Mikrodermabrasjon (mikrosfæring) - En effektiv prosedyre ved bruk av enheten med en penseldyse og diamantdyser. Dette er en mild måte, rødhet forsvinner etter noen timer. Effekten varer fra åtte måneder til et år.

cryomassage

En populær prosedyre der flytende nitrogen påføres langs massasjelinjer. Bruk vanligvis 12-15 ganger hver tredje dag.

Fitoomolozhenie

En type laserkorrigering, som produserer kollagen og elastin. Etter den første økten er effekten synlig. Det tar 3-7 ganger, en pause på to uker.

Løse problemet hjemme

For å begrense porene, er det viktig å utføre daglig pleie på riktig måte.

 • - rensing ved hjelp av kontrastvask, når varmt og kaldt vann alternerer;
 • - Massasje med en isterning som kan fremstilles av urte avkok av grønn te;
 • - Ytterligere rensing med skrubbe, gommage, som fjerner døde hudceller, forbedrer blodsirkulasjonen. Bruk en eller to ganger i uken;
 • - Bruk av essensielle oljer som legges til kremet.

En god innsnevringseffekt er gitt av hjemmelagde masker, som inkluderer hudfastgjørende ingredienser.

På grunnlag av leire finnes det flere oppskrifter for masker. Leir er blå hvit svart grønn solgt på apotek. Bruk leiremasker til et tett lag av rent hud.

Her er noen av dem:

 • - Kosmetisk leire fortynnes med vann til konsistensen av vann, E-vitamin er tilsatt. Påfør huden, la den tørke, skyll med varmt vann.
 • - Tilsett vann og samme del av vegetabilsk olje, litt honning, et par dråper essensiell olje til leiren.
 • - Vi kombinerer leire, grønn te, aloe juice, vann.

Masker blir ikke ofte laget på grunn av egghvite, to eller tre ganger i måneden. Protein har tidligere bedre slått i et kjølig skum.

 • - Kombiner proteinet med knuste bladene i plantainet.
 • - Legg til sitronsaft, litt alun til proteinet (solgt på apotek).
 • - Bland en egghvite med en skje stivelse, tilsett to dråper tea tree olje og bruk på ren hud. Hold i 15 minutter, skyll.

Bruk havremel

 • - En spiseskje havregryn, to skjeer melk, bland litt honning, søk om ti minutter. Masken fungerer som en peeling, så når du vasker er det nødvendig å massere huden godt.
 • - I en skje med dampet havregryn legg til en skje full av rømme, litt sitronsaft.
 • - Berry, frukt, grønnsaksmasker i form av juice eller potetmos blir påført i 7 minutter, vasket av, deretter påføres krem.

Advarsel! Hvis du opplever brennende ubehag, bør du straks vaske av masken med vann. Hvis det er allergi mot noe produkt, bør du ikke bruke det når du lager masken.

Hjemmelagde masker gjøres vanligvis en eller to ganger i uken.

Som du kan se er det mange måter å løse problemet med forstørrede porene. Ved å kombinere daglig pleie med skjønnhetsbehandlinger og hjemmemedisiner, kan du oppnå et godt resultat. Ikke glem også at livsstil og ernæring spiller en viktig rolle.

Forstørrede porer på ansiktet: hva du skal gjøre, hvordan du fjerner?

Forstørrede porer bekymrer ofte eierne av den kombinerte og fet hud typen. Mindre vanlig hos personer med tørr hud.

Krever omfattende omsorg og grundig rensing, ellers kan det oppstå betennelse. Kosmetiske prosedyrer bidrar til å redusere synligheten til porene og til og med helt eliminere denne ulempen.

Årsaker til

Forstørrede porer vises på pannen, nesen og haken.

Den vanligste årsaken til utseendet er overdreven sebaceous kjertel aktivitet.

Derfor vises forstørrede porer ofte under puberteten og utvikler seg til akne.

Utilstrekkelig rensing og dekorative og omsorgsfulle kosmetikk av dårlig kvalitet kan føre til dannelsen. Dehydrering gir samme effekt.

Det er også en genetisk predisposisjon for forstørrede porer.

Salonbehandling

Meget forstørrede porer på ansiktet: hva skal jeg gjøre? Kosmetologer tilbyr en rekke prosedyrer for å løse dette problemet. Måten å håndtere utvidede porer er valgt individuelt, basert på hudens egenskaper og årsakene.

Injeksjonsteknikker

Injeksjoner tyder på subkutan introduksjon av spesielle preparater i de dype lagene i epidermis:

 1. Biorevitalisering - injeksjoner av midler som inneholder hyaluronsyre. Prosedyren er foreskrevet hvis utseendet på forstørrede porer på grunn av aldersrelaterte endringer og tap av hudelasticitet. Injiseringer fremmer produksjonen av kollagen og elastin, forbedrer hudtonen og foryngelsen. Prosedyren er beregnet for kvinner eldre enn 30 år.
 2. Mesoterapi - skjønnhetscocktailer, eller skjønnhetsinjeksjoner. Subkutan administrering av cocktailer fra vitaminer, aminosyrer og andre fordelaktige stoffer. Grunnlaget er hyaluronsyre. Mesoterapi, som biorevitalisering, bidrar til forbedring av hudens elastisitet og tone. Det bidrar også til å takle fet hud, tørrhet og akne. Du kan begynne å gjøre fra 18 år hvis hyaluronsyre utelukkes fra sammensetningen.
 3. Ikke-injeksjons mesoterapi involverer innføring av cocktailer ved hjelp av fysioterapeutiske anordninger.

Maskinvare teknikker

Hudbehandling utføres ved hjelp av en rekke enheter. Prosedyrene varierer i henhold til administreringsmetoden, varigheten av resultatet og gjenopprettingstiden. Noen teknikker er tilpasset hjemmepleie:

 1. Lokal darsonvalisering er elektroterapi teknologi, som består i å utsette huden for lavfrekvente nåværende pulser. Prosedyren forbedrer hudens elastisitet, regulerer talgkjertlene, forhindrer utseendet på rynker og reduserer betennelse. Darsonval stimulerer metabolske prosesser, lokal blodsirkulasjon og desinfeksjon, noe som bidrar til rask utseende av resultatet.
 2. Laser resurfacing er en prosedyre rettet mot å fjerne døde hudceller og korrigere defekter med en laser. Det påvirker de dype lagene i epidermisene. Snarere traumatisk metode for behandling av forstørrede porer. Hudreparasjon tar omtrent 1-2 uker. Effekten fortsetter i flere år.
 3. Microdermabrasion - mekanisk peeling med slipemidler. Prosedyren innebærer fjerning av overflaten av huden, slik at effekten er kort. Dermabrasion gir dypere rensing. Microdermabrasion kan utføres hjemme ved hjelp av spesielle preparater.
 4. Ultralyd ansiktsrensing er en metode for dyp rensing av hudoverflaten og porene. Under prosedyren fjernes keratiniserte hudceller, akne, komedoner og overskytende sebum.

Viktig redaksjonell rådgivning

Hvis du vil forbedre tilstanden til huden din, bør du være spesielt oppmerksom på kremer du bruker. En skremmende figur - i 97% av kremer av kjente merkevarer er stoffer som forgifter kroppen vår. Hovedkomponentene, på grunn av hvilke alle problemene på etikettene er betegnet som metylparaben, propylparaben, etylparaben, E214-E219. Parabener har en negativ effekt på huden, og kan også forårsake hormonelle ubalanser. Men det verste er at disse tingene kommer inn i leveren, hjertet, lungene, akkumuleres i organene og kan forårsake kreft. Vi anbefaler deg å forlate bruken av midler der disse stoffene er plassert. Nylig har eksperter fra redaksjonen vår analysert naturlige kremer, hvor førsteplassen ble tatt av midlene fra selskapet Mulsan Cosmetic, en leder innen produksjon av helt naturlig kosmetikk. Alle produkter er produsert under strenge kvalitetskontroll og sertifiseringssystemer. Vi anbefaler å besøke den offisielle nettbutikken mulsan.ru. Hvis du tviler på kosmetikkens naturlighet, må du sjekke utløpsdatoen, det bør ikke overstige ett års lagringsplass.

Hvordan hjelpe huden hjemme?

Hvordan fjerne forstørrede porer i ansiktet hjemme? Du kan løse problemet med forstørrede porer uten hjelp fra en skjønnhetspleie. Det er produkter for hudpleie hjemme. Det er viktig å vite at huden ikke bare krever dyp rensing, men også ekstra forsiktighet.

Daglig vask, grundig fjerning av sminke, peeling hver uke er et nødvendig minimum. Renset porene må strammes for å hindre at smuss og støv kommer inn. Dette vil hjelpe spesielle tonics, lotions, kremer, emulsjoner og serum.

Folkemidlene

Tradisjonelt er avkok av farmasøytiske kamilleblomster og limeblomst brukt til å bekjempe forstørrede porer.

Ingredienser kan kjøpes på et apotek.

Brygger urter i kokende vann og avkjøles til en varm tilstand. Tørk huden med buljong om morgenen og kvelden. Midler til oppbevaring i kjøleskapet ikke mer enn tre dager.

Effekten blir bedre hvis du også legger til limejuice eller halv sitron og en teskje honning. Du kan også lage kosmetisk is og bruke den på samme måte. I dette tilfellet vises det synlige resultatet umiddelbart.

Mer enkel i forberedelse betyr sitronvann. Kryd sitronen med kokende vann og la det gå i en time. Påfør to ganger om dagen. Ikke egnet for sensitiv og irritert hud.

På hvordan å bli kvitt komedoner i ansiktet, kan du lære av vår artikkel.

Salver og kremer

Krem og salver vil ikke være i stand til å fullt ut takle dette problemet. Imidlertid vil de bidra til innsnevring av porene og opprettholde resultatet av bruk av masker.

Ideell krem ​​for hud med forstørrede porer bør ha en lett tekstur, absorberes raskt og gir ikke en følelse av fett og klebrig film.

Eteriske oljer har en positiv effekt på huden:

Salicyl-, melkesyre- og glykolsyre finnes også i sammensetningen av midler som er ment å begrense porene.

Imidlertid er kremer som inneholder syrer kun egnet for midlertidig bruk. Også, de er ikke anbefalt å bruke i den varme sesongen.

Mask Oppskrifter

Masker anses som den mest effektive måten å håndtere utvidede porer hjemme. De mest populære leiremasker. De fjerner urenheter og normaliserer talgkjertlene.

 1. Den svarte leiremasken med aktivert karbon dyp renser porene og smaler dem, reduserer antall svarte prikker. En spiseskje av leire blandet med to knuste kulltabletter og hell vann. Påfør huden med et tykt lag og la det stå i 15-20 minutter.
 2. Den hvite leiremasken med sitronsaft begrenser porene og har en liten bleking effekt. Sitronskiver helle kokende vann og insisterer til vannet har avkjølt. Bland 2 ss sitronvann med en spiseskje leire. Påfør huden og la den stå i 15 minutter.
 3. Den blå leiremasken med havregryn renser huden, tørker ut utslett, strammer porene og gir ut huden. Hell en spiseskje med hakket havregryn med varmt vann og insister til hevelse. Løs opp en spiseskje med leire med vann og bland med havremel. Påfør blandingen på ansiktet og la den tørke helt.
til innhold ↑

Kontraindikasjoner og hyppighet av bruk

Leirmasker påføres 1-2 ganger i uken.

Kan brukes på hele ansiktet eller bare på pannen, nesen og haken.

Masker laget av leire er sjelden egnet for eiere av tørr og sensitiv hud på grunn av tørkeeffekten.

Blå leire er egnet for alle hudtyper, men den skal også brukes med forsiktighet.

effektivitet

Omfattende og regelmessig omsorg bidrar til å redusere porene, men i hvert tilfelle er det nødvendig med en individuell tilnærming. Raske resultater kan kun oppnås på et tidlig stadium. Det vil ta lang tid å ordne sterkt dilaterte og tilstoppede porene.

Riktig pleie og passende hudpleie er de viktigste betingelsene for en vellykket oppløsning av problemet. Du bør søke hjelp fra en skjønnhetspleie dersom selvbehov ikke gir resultater eller at tilstanden i huden forverres.

Du kan finne ut hvordan du blir kvitt forstørrede porer på ansiktet fra videoen:

Forstørrede porer på ansiktet

Det maksimale programmet for eiere av forstørrede porene er å gjøre dem usynlige en gang for alle. Og så er det spørsmål: Hvordan velge egnet kosmetikk til dette formålet, og eksisterer det i prinsippet? La oss prøve å finne ut det akkurat nå.

 • Hvorfor porene forstørres
 • Brede porer hudpleie stadier
 • Hvordan å begrense porer: kosmetiske prosedyrer
 • Nyttige tips for hudholdere med forstørrede porer
 • forebygging

Hvorfor porene forstørres

Så hva kan være årsaken til økt porestørrelse?

Hudtype

Olje og kombinasjonshud karakteriseres vanligvis av mer uttalt porene, dette skyldes behovet for å bringe flere produkter av kjertlene til overflaten.

arvelighet

Det er bevist at porestørrelse er genetisk innarbeidet, og genetikk, som det er kjent, er en sta ting. Så hvis arvelighet er å klandre, gjør deg klar for omhyggelig hudpleie. Hvis huden er problematisk eller utsatt for fett, må du opptre i to trinn:

bli kvitt overflødig sebum som konsentrerer seg i porene;

eksfolierer døde celler i "risikosonen".

Vanligvis er brede porer blant eiere av fet hud. © IMG

hormoner

En annen grunn til forstørrede porer er hormonell ubalanse. Marina Kamanina, en Garnier-ekspert, sier: "Sunn hudutstråling betyr at kjønnshormoner fungerer normalt. Men en unaturlig fettglans kan tyde på at sebaceous kjertlene er følsomme overfor det mannlige hormonet testosteron, noe som stimulerer produksjonen av talg. "

Brede porer hudpleie stadier

Hvis du vil redusere porestørrelsen og opprettholde denne effekten, må du regelmessig bruke spesiell kosmetikk. Men for hva porene vil definitivt være takknemlige for deg, så er dette for delikat peeling og god rensing.

rensing

Om morgenen bruker du en rensegel merket "for å begrense porene". Slike midler inneholder vanligvis ingredienser som eliminerer døde celler og komponenter med kjente antiinflammatoriske egenskaper for forebygging av lesjoner. Scrubs, peeling og rensende masker misbruker ikke.

Det er umulig å redusere størrelsen på porene for alltid, men det er ganske mulig å rette det på en stund. © IMG

fukting

Selv om du har fet hud, ikke ignorere fuktighetskrem. Det gjenoppretter lipidbarrieren og beskytter huden om dagen.

For dehydrert hud, lager opp med glykolsyre og hyaluronsyreprodukter. Denne kombinasjonen vil gi både peeling og hydrering.

Eiere av problem hud bør være oppmerksom på midler for å bekjempe akne. Men først diskutere behandlingsprogrammet med en hudlege.

Uansett hudtype i løpet av dagen, sørg for å bruke mattservietter for å fjerne urenheter og overflødig fett fra overflaten av epidermis. Spesielle sprayer kan også komme til nytte for å begrense porene (for eksempel Serozinc fra La Roche-Posay) som kan påføres direkte på arbeidsplassen.

Pleie krem

Når du velger en krem, les dens sammensetning. For eksempel bidrar koffeinformler til sammentrekning av porene.

På tidspunktet for smale porene vil det hjelpe kosmetiske prosedyrer. © IMG

Hvordan å begrense porer: kosmetiske prosedyrer

Ikke press innholdet av porene på egen hånd - du strekker og traumatiserer huden bare. Kontakt din skjønnhetspleie.

Mest sannsynlig vil den første prosedyren, som kosmetologen anbefaler, være en klassisk mekanisk rengjøring. Det begynner med rensing og peeling med bruk av kosmetikk, etterfulgt av damping, og først etter at skjønnhetspleieren begynner å rense porene ved hjelp av spesialverktøy.

Eksponering for laserstråling er ikke bare effektiv med brede porer. Slik polering som helhet bidrar til å jevne ut hudavlastningen, for å kvitte seg med post-akne arr. Det er bedre å utføre slike prosedyrer i høst-vinterperioden.

Flytende nitrogenkryomassasje

"Kald massasje" gjøres ved hjelp av en enhet som under høyt trykk leverer flytende nitrogen til huden. Som et resultat forbedrer blodstrømmen og aktiverer metabolske prosesser i huden. Sammen med utvidede porer, er indikasjoner for kryomassasje akne, betennelse og tap av hudtone.

Denne fysioterapeutiske metoden virker på porene med høyfrekvente elektriske strømpulser. Prosedyren normaliserer blodsirkulasjonen, akselererer prosessen med celleregenerasjon, og stimulerer også produksjonen av sin egen hyaluronsyre.

Nyttige tips for hudholdere med forstørrede porer

Nedenfor er en liste over produkter som vil hjelpe porene å opprettholde renhet, samt redusere diameteren for en stund.

Hvordan bli kvitt forstørrede porer i ansiktet

Hudfunksjoner som termoregulering og utskillelse utføres gjennom huden porene som åpner tubulatene i svette og talgkirtler. Gjennom dem er utgivelsen av svette og fett, fuktighetsgivende og mykner huden, beskyttelse mot uttørking og eksterne negative faktorer. Som et resultat av overdreven produksjon av sekresjon av talgkjertlene, ekspanderer porene. Det forekommer hovedsakelig i pannen, nesen og haken, mindre ofte i kinnområdet.

Forstørrede porer på ansiktet er ikke bare en kosmetisk defekt. De akkumulerer gradvis keratinisert epitel, skitt, fett, som tetter hårsekkens munn og forårsaker dannelse av komedoner og hudormer. Dermed skapes gunstige betingelser for bakteriens vitale aktivitet, noe som fører til dannelse av tette inflammatoriske infiltrater, pustler, abscesser, kokinger og andre inflammatoriske prosesser.

Årsaker til forstørrede porene

De oppstår under puberteten og forblir ofte for livet. Med alderen blir munnen av ekskretjonskanaler blitt bredere og mer synlige. Å vite årsakene til dannelsen i mange tilfeller bidrar til å forstå hvordan man kan bli kvitt forstørrede porer i ansiktet.

Mange faktorer bidrar til utvidelsen av porene:

 1. Type hud - oftere hos personer med fett eller kombinert type.
 2. Arvelig predisposisjon
 3. Ubalanse av hormoner under pubertet, overgangsalder, eller som følge av dysfunksjon av endokrine kjertler - skjoldbruskkjertel, kjønnskirtler, hypotalamus.
 4. Feil diett, inkludert mat med høy karbohydrater, animalsk fett, krydder.
 5. Metabolske sykdommer.
 6. Sykdommer eller forstyrrelser i fordøyelsessystemet.
 7. Forstyrrelser i nervesystemet og immunsystemet.
 8. Feil livsstil, røyking, drikking av alkohol.
 9. Overdreven eksponering for sollys, ultrafiolette stråler i en solseng, dehydrering av huden. Alt dette bidrar til akselerasjonen av epitel dør av, dysfunksjon av talgkjertlene, forringer kollagenproduksjonen av fibroblaster, som i mange henseender påvirker tilstanden til åpningene av utstrømningskanaler.
 10. Feil omsorg for ansiktets hud, overdreven bruk av kosmetikk eller bruk av kosmetiske produkter av lav kvalitet, spesielt fundament og pulver, tilstopping av porene.

Hvordan ser problemet ut?

Behandlingsmetoder

Før du bestemmer deg for hvordan du fjerner de forstørrede porene i ansiktet, er det nødvendig å ta tiltak for å eliminere de bidragende faktorene - begrense inntaket av matvarer høyt i karbohydrater og animalsk fett, krydder og krydder. Det er nødvendig å forlate bruken av alkoholholdige drikker, justere riktig arbeidsform og hvile, normalisere funksjonen i fordøyelseskanalen, begrense eksponeringen for direkte sollys, velg riktig kosmetikk av høy kvalitet, etc.

Rensing og peeling med forstørrede porer

Riktig ansiktspleie innebærer vasking med kaldt vann, og nekter å bruke såpe som bryter mot syrebasen i huden. I stedet bør du bruke spesialverktøy som er designet for å rense ansiktet.

Disse inkluderer skins, lotions, scrubs. Sistnevnte inneholder små granulater som hjelper til med å fjerne cellene i det hørrede epitelet, rens porene av forurensning, forbedrer blodsirkulasjonen. Skrubbingen skal imidlertid ikke brukes mer enn 1-2 ganger i uken, da dette vil skade huden og øke sekretjonen til talgkjertlene. I tillegg er det nødvendig å velge en skrubb, som er designet spesielt for hud med utvidede porer.

Rensing kan utføres ved å bruke sur peeling. For disse formål er det verktøy som inneholder fruktsyrer (salicylsyre og glykolsyre) som forsiktig påvirker de øvre hudlagene. Effektiv er peeling ved hjelp av stoffer som inkluderer glykolsyre og enzymer, eller enzymer (trypsin, bromelain, papains). Med en mer uttalt porøsitet kan det være nødvendig å rense med retinolisk eller trikloreddiksyre, som renser porene godt og til og med ut huden.

Les om regler for hjemme peeling ved å klikke på linken.

Nødvendig fuktighetsgivende

I tillegg til rensing anbefales det å bruke produkter som hjelper til med å fukte huden og smale porene. Gels, lotions, kosmetiske serums og en melk, masker fra kosmetisk leire, bekymrer seg for dem. Bruken av tonikum som inneholder vitaminer "A" og "E", aminosyrer og antioksidanter, et ekstrakt av tang, Dødehavet mineraler, komponenter fra ekstrakter av medisinske planter og frukt er nyttig. Sammensetningen av noen tonics inkluderer glykolsyre og salisylsyre, glykasil, sink, kobber.

Mange av dem kan tilberedes hjemme fra decoctions og tinkturer av knopper av furu og bjørk, calendula, persimmon, sitron, appelsin, aloe, krydder, hagtorn, rosmarin, mandel, lindblomster med tilsetning av honning, etc. fuktighetsgivende og nærende beskyttelsesdagkrem.

Behandling av forstørrede porer på ansiktet utføres også ved slike kosmetiske metoder som:

 • plasma løfting (innføring av ditt eget plasma) i kombinasjon med vanlig peeling;
 • injeksjon mesoterapi, essensen av dette ligger i bruk av mesoterapeutiske cocktailer basert på hyaluronsyre, fosfatidylcholin, vitamin- og aminosyrekomplekser, homøopatiske komponenter, samt deres kombinasjoner;
 • ikke-invasiv mesoterapi, som kan utføres uavhengig av bruk av hjemmeapparater for iontoforese, fonophorese, Darsonval strøm, mikrostrøm og ultralyd terapi;
 • Kryoterapi i form av kryomassasjeprosedyr med flytende nitrogen. Denne teknikken bidrar til å redusere sekretet av talgkjertlene, forbedre blodsirkulasjonen og øke stoffskiftet.
 • disincrustation, som er en dyp pore rensing ved hjelp av elektroforese og alkali-holdige produkter; Denne teknikken fremmer saponifisering av fett og det er lett å fjerne fra hudoverflaten.

Mer aggressive teknikker brukes til alvorlig ansikts porøsitet, spesielt hvis det finnes andre kosmetiske feil - fine rynker, arr, uregelmessigheter, pigment flekker. Disse metodene inkluderer:

 1. Microdermabrasion, eller mikrogrinding ved hjelp av en spesiell børste, mikrokrystaller, diamantdyser.
 2. Dot (fraksjonal) laser termolyse, som et resultat av hvilket et overflatehudlag er fjernet og fornyet ved hjelp av en laserstråle med samme bølgelengde, og strålene i et annet spektrum, som virker på et dypere lag, bidrar til reduksjon av kollagenfibre. Dermed oppstår hudstramming og reduksjon av porediameter. Prosedyren har også antibakterielle og antiinflammatoriske effekter og regnes som den mest effektive.
 3. Ikke dårlig viste seg å være laser peeling, som anbefales til lokal bruk hos pasienter i ung alder i fravær av hudutslett.

Ikke bruk bare en kosmetikk for kosmetikk for å skjule defekten, da de bidrar til forverring av huden. Forstørrede porer krever langvarig og vedvarende påføring av ikke en enkelt metode, men en kompleks effekt, inkludert eliminering av predisponerende faktorer, bruk av kosmetiske preparater og hjemmekovert og infusjoner, elektriske apparater til hjemmebruk og teknikker for maskinvareeksponering i skjønnhetssalonger.

Artikkelen er ikke veiledende i valg av behandlingsmetoder, men inneholder bare innledende opplysninger om mulighetene for å eliminere mangelen på forstørrede porer. Råd fra en erfaren kosmetolog kan hjelpe til med målrettet behandling.

Forstørrede porer i ansiktet - de beste løsningene for ren hud

Forstørrede porer i ansiktet - de beste løsningene for ren hud

På jakt etter måter å eliminere forstørrede porer i ansiktet, bærer dette fenomenet seg til salong og hjemme teknikker, men først må de finne ut årsaken til feilen.

Faktum er at hudens porer, som er små hull, har en direkte rolle i pusten hennes (i dermatologi er det ikke for ingenting at de kalles lungene i huden).

Takket være dem, sebum percolates og er involvert i fuktighetsgivende og beskytter huden.

For det meste er brede porer på ansiktet spesielt tydelig på nesen, pannen, haken, de er sjeldnere på kinnene. Dessverre legger de ikke til seg attraktivitet i det hele tatt.

# 10 årsaker til problemet

På overflaten av fet hud i de naturlige hullene akkumuleres en overdreven mengde sebaceøse sekresjoner. Dette skjer hvis kjertlene fungerer i tvungen modus. Det er da de ekstremt tilstoppede porene utvides.

Dette vises ganske ofte med utbruddet av seksuell utvikling og forverres deretter bare. De skjulte årsakene til forstørrede porer i ansiktet inkluderer hormonelle lidelser, kroppssykdommer og kroppens fysiologiske egenskaper.

Blant faktorene skiller seg ut:

 • arvelighet;
 • hormonell svikt - det er typisk for gravide kvinner, kvinner i ammende barns tilstand, under bruk av prevensjonsmidler, utbruddet av overgangsalderen;
 • perioden for ungdomsutvikling;
 • miljømessig negativ;
 • ubalanse av matinntak, karakteristisk for dietten med overflødig karbohydrater, krydder, animalsk fett;
 • avhengighet;
 • analfabeter og ufullstendig ansiktspleie er utilfredsstillende rengjøring, bruk av uegnet / billig kosmetikk, overdreven bruk av fundament og pulver;
 • opprørt metabolisme, problemer med fordøyelsessystemet, hyppige nervesituasjoner;
 • svekket immunitet;
 • For mye UV-stråler.

Det er verdt å vite at:

 1. Identifisere og eliminere årsaken til problemet vil hjelpe leger.
 2. Hormonet skylden vil avsløre endokrinologen.
 3. Sykdommer i mage-tarmkanalen og nervesystemet vil bli etablert av en terapeut, en gastroenterolog eller en nevrolog.
 4. Kosmetologen velger de nødvendige pleieprodukter, og ernæringsfysiologen forteller deg hvordan du skal normalisere dietten.

Forstørrede porer på ansiktet: prosedyrer i salongen

Hva om ansiktet er forstørret porene? Først bør du henvise til salongprosedyrene, som oppnås maksimalt tillatt effekt.

Etter å ha undersøkt pasienten i resepsjonen, vil spesialisten foreskrive en fremgangsmåte, men kosmetologiske tiltak kan forbedre tilstanden til huden betydelig. Dra nytte av service med kosmetologer / dermatologer - de mange forslagene fra skjønnhetsindustrien.

For å gjøre dette kan du bruke maskinvarekosmetologi. Ulike prosedyrer vil ikke bare smale og rense de forstørrede porene, de vil gi andre fordeler. I tillegg til maskinvareteknikker kan du bruke andre tjenester:

 1. Darsonvalisering er en prosedyre der effekten på huden oppstår ved pulserte, modulerte høyspenningsstrømmer. Dette fører til normalisering av sebaceous / svette kjertlene og innsnevring av porene til akseptable verdier.
 2. Disincrustation er en fysioterapeutisk metode for dyp rensing med kosmetiske preparater som inneholder alkaliske produkter.
 3. Mesoterapi gir gode fordeler for dilaterte porer. Det består i introduksjon av spesielle preparater under huden, inkludert hyaluron, vitaminer, homøopatiske komponenter, fosfatidylkolin (det brenner fett), aminosyrer.
 4. Kryoterapi har en tendens til å utvide porene i huden med kulde og smale dem.
 5. Laser terapi er en effektiv metode for å fjerne forstørrede porer i ansiktet. Fungerer som et punkt, traumatiserer strålen huden til et minimum.
 6. Microdermabrasion renser hudflaten med en diamantdyse. Prosedyren kan sammenlignes med peeling.
 7. Frukt syre peeling er svært effektiv i kampen mot dette problemet. Dette innebærer bruk av spesielle syreblandinger som eliminerer det keratinske lag og mange feil.
  8. Plasmolifting er en manipulering der plasma produsert fra pasientens eget blod injiseres under huden.

Blant de profesjonelle verktøyene - masker med inkludering av alger, polymerer og andre avanserte og naturlige komponenter. Dra nytte av leiremasker.

Personer som går til skjønnhetspleie etter det foreskrevne behandlingsforløpet vil være fornøyd med resultatet, siden ikke bare porestørrelsene vil bli mindre, men brettene vil bli glatt og ansiktstonen vil bli bedre.

Hjemmekamp (10 anbefalinger)

Hvis det ikke er anledning til å kontakte salongen for en løsning, vil anbefalinger til huset komme til din hjelp.

 • For å utføre hjemme kryoterapi bør utarbeide isterninger. For dette er det verdt å fryse stykker frukt, urter, planterblad. Og hver morgen, tørk ansiktet ditt med et isete verktøy.
 • Peeling hjemme er gjort to ganger i uken. For å gjøre dette blir huden varm ved hjelp av dampbad med inkludering av medisinske urter. Deretter rengjøres huden med skrubbe.
 • Masker hjemme bør brukes etter peeling prosedyren. Sammensetningene av masker inkluderer kosmetisk leire, egghvite, frukt / bær. Slike aktiviteter begrenser de forstørrede porene på huden.
 • Vanen med å vaske med urter, rosa eller micellar vann vil bidra til å unngå forurensning og for å oppnå smale porer.
 • I kampen mot gissel skal utføres kontrasterende vask med varmt og kaldt vann.
 • Normalisering av ernæring vil nødvendigvis påvirke tilstanden til problemhuden. På hverdagsmenyen er det ikke noe sted for fettete, søte, salte, syltet, røkt, melmat. I tillegg til å drikke med gass, alkohol.
 • En uunnværlig tilstand - bruk sminkesvamp. Kosmetisk svamp vil absorbere overflødig fett.
 • Tonale kremer og pulver som er laget spesielt for hud med store porer, blir foretrukket.
 • Ikke bryter regimet med vanlig fuktighet og ventilasjon av boligene.
 • Daglige turer i friluft, immunforsterkning er også inkludert i komplekset av tiltak for å bekjempe mangelen på

Husk at varmt er forbudt.

Hvis du utfører enkle anbefalinger, på kort tid vil problemhuden reagere med innsnevring av porene og ansiktsrengjøringen.

TOP-5 populære kosmetikk

Å rengjøre huden i ansiktet hjemme er tillatt ved bruk av merkede produkter. Kjøpt på apotek eller i handelsspesifikke punkter, kan de brukes til å oppnå en fantastisk effekt.

Forresten er lederen anerkjent sørkoreanske kosmetikk. Her er et dusin TOP-verktøy som er populære:

 1. Skin House - serum til trange porer.
 2. Stramming Toner - dette navnet ble gitt til tonic for å redusere størrelsen på porene i ansiktet. Produsenten er den samme.
 3. Normaderm - krem ​​som påføres om natten, hjelper til med å takle dette problemet. (Vichy, Frankrike).
 4. "Luksusmat" - en oljeaktig blanding. (L'Oreal Paris, Frankrike).
 5. Tea Tree. Spesiell heliumkrem. Det kan til og med påføres under bunnen før du bruker kosmetikk.

Listen vil hjelpe eierne av fet hudtype å skape en kosmetisk pose på riktig måte.

Spørsmål - svar

Er det noen restriksjoner for forstørrede porer?

Med dette problemet bør du ikke bruke produkter som inneholder alkohol, da du kan tørke ut huden. Dette vil føre til økt talgkirtler. Du bør ikke gjøre prosedyrer som utvider porene, det er bedre å ikke gå på solarium, hold huden din fra solen og ikke røyk.

Er det sant at å spise fet mat påvirker huden din?

Hvilken metode er den mest effektive?

Folkemidlene (5 oppskrifter)

Å ha forberedt masker hjemme, er det ikke vanskelig å effektivt kvitte seg med store porer i ansiktet og fjerne kosmetisk feil.

For å takle problemet kan du for eksempel bruke slike effektive oppskrifter:

 • Leire vil kreve 15 g hvit ler (kaolin), 10 milliliter glyserin, 2 dråper fennikel essensiell olje, 30 ml oppvarmet mineralvann uten gass. Sammensetning til konsistensen av krem, legg huden på overflaten av overflaten, la den stå i 15-20 minutter, skyll med varmt vann.
 • Essential inneholder 1 dråpe essensielle oljer av mynte og sitron, 5 ml jojoba og hasselnøtt kosmetiske oljer. Tåle masken i en time, skyll først med varmt og deretter kaldt vann.
 • Linden inneholder 15 g knuste lindeblomster, fylt med 100 ml varmt vann. Sammensetningen, plassert i en beholder, settes på en liten brann i 15 minutter og, når den blir oppvarmet, påføres ansiktet. Etter 15-20 minutter fjernes masken med en tørr bomullspinne, og ansiktet skylles med kaldt vann.
 • Oransje er laget av finhakkede fruktmasse og egghvite. Midler smurt på problemhud, alderen i 15 minutter, vasket med kokt vann.
 • Berry blandes 30 g av jordbær / tranebær pure, eggeprotein og stivelse med vegetabilsk olje, tatt g. Maske 10 Etter 10 minutter ble brukt ansikt eliminert fuktet bomullsdott.

Etter masker blir huden mer elastisk på grunn av at porene blir ryddet av akkumulert talg og strammer bedre.

Hva om brede porer på nesen?

Tette sebumporer på nesen renses ved å inkorporere gelatin i masken.

 1. Det vil ta 1 ss. l. gelatin og melk. Etter at gelatinet sveller, oppvarmes blandingen i en mikrobølgeovn eller i et vannbad. Den forberedte massen påføres nesen med en sminkebørste, bomullspute eller fingre og forblir tørket (15-20 minutter). Frosset til en tilstand av filmgruel fjernes i en jevn, jevn bevegelse. Det behandlede området tørkes av med lotion.
 2. Du vil trenge en blanding av gelatin og melk med tilsetning av egghvite. Videre handlinger er de samme som i den første oppskriften.

I tillegg er brusemasker gunstige. De er valgt av mange, da det er et budsjettalternativ for rensing av porene i nesen:

 • det er nok å kombinere 1 ss. brus med gel, som du vasker, og bordssalt. Sammensetningen brukes ikke bare på nesen, men også til andre områder, og holdes strengt i 5-10 minutter. Vask av med vann;
 • 5 gram brus er satt til en spiseskje havregryn i en blender, 10 gram sitron og melkesaft hver. Masken forblir på det behandlede området i 5-10 minutter, elimineres ved vasking.

For ikke å møte utseendet på forstørrede porer på nesen og andre deler av ansiktet, er det nødvendig å eliminere sminke og fukte epidermis i tide, bruk myke skrubber og midler til å normalisere sebumsekretjonen.

anmeldelser

For å finne en passende metode i kampen mot dette problemet, bør du gå til forumene og lese anmeldelser. For eksempel, her er noen av dem:

ANASTASIA, 21 ÅR:

"I min kamp med forstørrede porer - ansikt dampende med mandel peeling (men bare hvis det ikke er utslett på huden)." Også colostrotherapy med bruk av colost betyr kommer til redning.

Måten er trygg, den tilbys i salonger. Prosedyren er veldig effektiv, etter at porene forsvinner et sted, er huden jevn, frisk, uten oljeskinn. "

ALENA, 25 ÅR:

Og en hvit leremaske hjelper meg. Du kan bruke rosa, blå, grønn. Flott verktøy takle, og gjør huden fortsatt frisk. Protein med sitron i masken fungerer også feilfritt. "

OLGA, 48 ÅR:

"Jeg har en gang lest om en slik sykdom som keratose i ansiktets hud, om behandling. Jeg trodde selv at kanskje denne sykdommen utvikler seg i meg.

Jeg dro til skjønnhetspleieren. Som det viste seg, har jeg et problem på grunn av arvelighet. Begynte å ta vare på hudoverflaten.

Etter at noen maske må tørke ansiktet mitt med is. Hjemmekryterapi lindrer rødhet, smaler porene på ansiktet.

Jeg liker virkelig tranebærmasken med egghvite. Sannt, effekten er ikke veldig lang, men passer for publisering. "

Ekspertuttalelse

Elsa Borodina

plastikkirurg

Dessverre, i virkeligheten, kan den langsiktige ideelle effekten ikke oppnås ved en hvilken som helst kjent metode. En rekke metoder er i stand til å begrense porene, men de er ikke i stand til å fjerne dem helt. Jeg vil anbefale å bruke et spesielt verktøy - et fyllstoff for korrigering av porene.

Irina Dorofeeva

praktiserende skjønnhetspleie

Problemet med utvidede porer står overfor mange kvinner. Den eneste løsningen i denne situasjonen er systematisk omsorg. Ikke glem å vaske, fjern kosmetikk, bruk egnet kosmetikk. Og jeg vil råde deg til å besøke en skjønnhetspleie og en rekke kosmetiske prosedyrer. De har virkelig en positiv effekt på huden. Velprøvde maskinvare teknikker.


Tette porer i ansiktet som skal rengjøres, hvis du kombinerer profesjonelle kosmetologiprosedyrer og riktig daglig hjemmebehandling.

Bli kvitt problemet vil hjelpe planen. Det forklarer årsakene, utfører et kurs av salongprosedyrer, sikrer riktig hudpleie, velger merkede produkter og hjemmelagde masker.

Problemet med forstørrede porer i ansiktet: hvordan bryr seg om huden

Det er sjelden å se perfekt hud uten feil. Forstørrede porer i ansiktet - et vanlig problem som angår kvinner. Hvorfor oppstår en estetisk defekt og hvordan bli kvitt den? La oss finne ut det.

Hvorfor ekspanderer porene?

Hudens struktur er fet, kombinert, tørr og normal. For hver trenger en individuell tilnærming og omsorgsprosedyrer. Store porer er oftere sett hos eiere av oljeaktig epidermis. Det er lett å gjenkjenne. Det er tykt, skinnende med fett, som produseres i overskudd av talgkjertlene.

 • På den ene siden er det ikke så ille. Under fettfilmen blir fuktigheten bedre bevart. Om vinteren beskytter et fettlag pålitelig mot frost og vind.
 • På den annen side bidrar overdreven fettproduksjon til ekspansjonen av porene. De er tilstoppet med døde partikler, støv og tilstoppet. Som et resultat, vises akne og hudormer, ødelegger utseendet.

Fettete hud er en av hovedgrunnene til at store porene dannes i ansiktet, men ikke den eneste. Før du begynner behandling og prøver å begrense porene, må du finne ut nøyaktig hva som påvirket deres forekomst. Kosmetologer sier at årsaken til dette er:

 • hormonell ubalanse;
 • arvelighet;
 • dårlig ernæring;
 • nervøse sammenbrudd;
 • autoimmune sykdommer;
 • problemer i magen;
 • upassende kosmetikk;
 • intens solbrenthet

For å bli kvitt brede porer må vi forsøke å eliminere problemet som forårsaker deres utseende. Ellers vil kosmetiske prosedyrer gi en midlertidig effekt.

Hva skal jeg gjøre?

Hvis årsaken ikke ligger i en alvorlig sykdom, bør hudpleie med forstørrede porer begynne med endring i kostholdet.

 • Prøv å gi opp stekte og krydrede retter. Akne hopper ofte opp fra dem, svulmer ansiktet og blir puffet.
 • Glem eksistensen av hurtigmat, søt brus, hermetikk. Slike ernæring bryter med stoffskiftet. En persons hudtilstand forverres, han begynner å gå opp i vekt og blir eldre raskere.
 • Fjern iskrem og søtsaker fra kostholdet. Overeating er en vanlig årsak til overdreven sebumproduksjon, poreforstørrelse og betennelse i ansiktet.

For at huden skal være frisk og frisk, trenger du urter, frokostblandinger, frisk frukt og grønnsaker. Det er nyttig å spise nøtter, rosiner, tørkede aprikoser daglig og drikke rikelig med rent vann. Eliminer sukker fra kostholdet, erstatter honning. Det er ikke bare velsmakende, men også nyttig.

Unngå stress, mindre nervøs, oftere slappe av og gjøre daglige øvelser om morgenen. Hudbehandling vil bli mer vellykket hvis du ikke holder opp sent på datamaskinen og legger deg en time før midnatt.

Noen jenter legger ikke vekt på utvidede porer og prøver ikke å bekjempe dem, og foretrekker å maskere feilene under et lag av kosmetikk. Dette er ikke verdt å gjøre. Hvis problemet ikke er løst, vil tilstanden til huden gradvis forringes, porene blir bredere. Som et resultat vil ansiktet begynne å ligne en skall av sitrusfrukter, og denne feilen er vanskelig å gjemme.

Avvisning fra skadelig avhengighet og riktig ernæring i kombinasjon med vanlige hjemmepleier kan raskt forbedre hudens utseende, smale porer og rense ansiktet fra akne.

Daglig pleie

For å begrense porene, er det viktig å vaske ordentlig. Ikke bruk det med varmt vann. Det ekspanderer porene og overfladiske blodkar, forverrer tilførselen av huden med næringsstoffer. Den mest passende temperaturen for morgen og kveldsvask er innendørs.

Bruk en mild, nøytral pH naturlig rengjøringsmiddel. Når porene er for dilaterte, vil mineralvann gjøre. Du kan bruke og kokte og legge til et par dråper sitronsaft. Etter prosedyren forsiktig klapp huden med et mykt håndkle.

God bidrar til å begrense porene i valle. Det er nyttig å søke å rense ansiktet daglig. Tørk huden med et lite stykke bomull dyppet i produktet, vent til det tørker, skyll med vann og påfør kremet. I stedet for whey kan du bruke hjemmelaget kefir eller majones fra fersk eggeplomme.

For å regulere produksjonen av talg, er det ønskelig å behandle huden med lotion eller tonic etter vask.

 • En fantastisk antibakteriell væske er hjemmelaget tonic av løk.
 • Skal en liten løk, kutt den, hell 200 ml vann og kok i 10 minutter.
 • Cool, filtrer og legg til væsken 1 ts. sitronsaft.
 • Tørk ansikt og hals på toner om kveldene. Denne behandlingen fjerner den skinnende glansen, renser og strammer porene.

Bruk bare naturlige kosmetikk. Ikke overdrykk fettete hud med alkoholbaserte produkter. Som svar vil porene åpne opp enda mer, og fettproduksjonen vil øke. Den epidermis må være fuktig og ren. Cellene må puste helt, så blir de jevnlig oppdatert, noe som gir huden skjønnhet og utstråling.

Urte komprimerer

Å ta vare på huden din, kan du bruke flere oppskrifter av urtekompresser, hvilke tradisjonelle healere anbefaler å holde to ganger i uken.

 • Mål for 1 ts. Calendula blomster, urter av Hypericum og horsetail. Hell dem i en keramisk beholder, dekk med en halv liters kokende vann, sett sammen med et håndkle og la det brygge. Etter belastning, suge stoffet i en varm infusjon og legg på ansiktet. Legg merke til tiden. Etter en kvart time, fjern komprimeringen og tørk huden med et stykke gressis.
 • Bland 1: 1 violette blomster, yarrow, salvie, calendula og humle. Ta 1 ss. l. urteblanding og hell en kopp kokende vann. Etter 20 minutter passerer du ostekloth, og bruker infusjonen til å komprimere.

Slike dekoder er nyttige som grunnlag for en ernæringsmessig maske. Ta 2 store skjeer med væske, tilsett en skje stor stivelse. Rør og søk på rengjort epidermis. Vask av etter 15 minutter.

Hjem peeling

Forstørrede porer er ikke en grunn til å kjøpe dyre kosmetikk og bruke penger på salongprosedyrer. Bruk til behandling av naturlige rettsmidler og beviste populære oppskrifter. Kanskje, etter at du ikke trenger å se etter en måte å kvitte seg med forstørrede porer på ansiktet.

For å unngå porøs hud og hudormer, trenger du en dyp, kompetent rensing, som kan gi peeling. Utfør prosedyren en gang i uken, etter å ha dampet ansiktet.

Baking soda er den perfekte måten å rydde opp skinnende hud. For en rengjøringspasta blandes produktet med vann slik at det oppnås en homogen substans. Sett det på huden. Masser forsiktig i et minutt og skyll.

En skrubbe laget av hakkede mandelmutter er egnet for å redusere porene. Ta en skje av råvarer, hell tilbake en skje olivenolje og samme mengde sitronsaft. Spred over ansiktet, gni lett inn i huden og vask.

Terapeutiske masker

Hvis du er bekymret for uttalt porene i ansiktet, og du ikke vet hvordan du kan bli kvitt dem, kan du prøve helbredende is.

 • Bruk oppskriften fra salvieblad og kål. Mål ut 2 ss. l. knuste blader av planter, fyll dem med 500 ml kokende vann og la i 2 timer.
 • Stamme, legg egghviten til væsken, en skje full sitronsaft, slå forsiktig til et mykt skum oppstår, spenne igjen og hell i muggene.
 • Frys og tørk ansiktet ditt med is om morgenen og om kvelden etter vask.

Du kan lage is fra vanlig avkok av urter, grønn te eller aloe juice og bruk den daglig for toning.

For å lukke porene nyttige moset surt eple. Mål 3 skjeer, kombiner den med banket egghvite og 2 ts. potetstivelse. Bland ingrediensene og applicer på huden i myke sirkulære bevegelser i 15 minutter, og skyll deretter med varmt kokt vann.

Om sommeren kan fettete porøse integrasjoner bli bortskjemt med en fruktmaske. Bland 1 ts. hvite og røde bær bær. Mash mashed og bland med 1 ts. stivelse. Dekk ansiktet og nakken. Etter 20 minutter, rengjør huden med litt vann.

Ta 2 tomater, dryss med kokende vann, la stå i et minutt. Når grønnsakene har avkjølt, tørk dem gjennom en sil. I den resulterende massen hell 1 ts. rød druesaft og olivenolje. Rør. På slutten, legg 1 ss. l. stivelse og påfør sammensetningen på huden i 20 minutter. Vask av med varm, litt saltet væske.

Denne oppskriften fjerner fettig glans og gjør porene ikke så merkbare. Fint rist en liten gulrot. Separat, visp den egghvide, hell i den 1 ss. l. yoghurt og samme varme honning. Kombiner ingrediensene og ta med 50 g havregryn. Dekk huden i 20 minutter. Vask først med varmt vann og deretter avkok av medisinske planter.

Komponentene i blandingen hjelper ikke bare å lukke porene, men også å fjerne ansiktet av akne. Kok potet. Bland det og hell i puréjuice av en liten sitron, en skje med mandelolje og 1 ss. l. knuste kaffekvern calendula blomster. Påfør produktet på ansiktet og vask av etter 15 minutter.

En enkel oppskrift smalker forstørrede porene perfekt i ansiktet. Smør egghvittene grundig. I et mykt skum legg til en skje full sitronsaft og smør ansiktet. Når en tynn film dannes på huden, vask.

Mål ut 2 ts. fersk gjær. Hell dem 2 ss. l. varm melk. Vent 10 minutter for gjæren å spille. Sett på ansiktet. Behandlingstiden er 20 minutter.

Hjemmeværende masker for porøs hud anbefales 1-2 ganger i uken. Hvis det med deres hjelp ikke er mulig å oppnå et merkbart resultat, ta en avtale med en hudlege. Legen vil nøye undersøke hudens tilstand og gi råd til hvordan han skal returnere det perfekte utseendet.

Flere Artikler Om Typer Acne