Hva er fordelene med tørr hud? Masse, spesielt i ungdomsårene! Dens eiere i deres ungdom har subtile porer, ikke bry deg med problemene med fet glans. Effekten av fløyelsaktig og "fersken" -effekt er til stede selv uten sminkeprodukter.

Men etter 25 år begynner problemer. Et nettverk av rynker vises gradvis rundt øynene, vask forårsaker flak, en følelse av tetthet, mot hvilken selv kremer er ineffektive. Denne informasjonen er for de som har svært tørr hudflak, hva de skal gjøre i slike tilfeller.

Hvorfor er huden tørr?

Tørrhet oppstår på grunn av at kjertlene ikke produserer nok sebum. Hos unge mennesker skyldes dette genetisk predisposisjon. I mer moden alder er andre faktorer skyld i, både ekstern og intern. Uønskede eksterne faktorer inkluderer:

for varmt eller kaldt vann når det vaskes

tøffe klimatiske forhold - kaldt eller rikelig med sol;

bruk av aggressive kosmetikk, såper, hyppige peeling, etc. (oftere hver 10-14 dager).

Tørrhet oppstår også på grunn av unormal kroppsfunksjon forårsaket av:

dehydrering, som oppstår ved utilstrekkelig væskeinntak, spesielt rent vann, høy kroppstemperatur, langvarig oppkast og diaré;

hormonforstyrrelser i diabetes mellitus, hypothyroidism (skjoldbruskinsuffisiens), i overgangsalderen;

brudd på metabolske prosesser i kroppen;

langsiktig antibiotikabehandling;

utilstrekkelig inntak av vitaminer, særlig vitamin A, E, som oppstår som følge av ubalansert ernæring;

Hudproblemer - psoriasis, keratose, allergiske reaksjoner, infeksjon med sopp, etc.

Tørrhet kan forekomme både i et eget område og i hele kroppen.

Hvordan bryr seg om tørr hud?

Det er regler for omsorg for denne typen hud. Hvis de er ødelagte, oppstår det forverring.

vasking

Noen eksperter anbefaler at i tilfelle tørr hud i ansiktet vaskes bare om kvelden. Om natten dannes en beskyttende film på huden, noe som reduserer skaden forårsaket av eksterne faktorer.

Før vannet forsvinner vannet, filtreres eller kokes. Det bør være ved romtemperatur.

Etter vask blir ansiktet forsiktig tørket med et håndkle.

I stedet for tonic anbefales det å bruke rosenhydrolat, ellers - rosevann. Dette verktøyet renser forsiktig, og opprettholder også vannbalansen, normaliserer arbeidet til talgkjertlene, beroliger. Micellar vann er et alternativ til vannvasking.

Andre metoder for kamp

Etter vask må du bruke krem, olje eller lotion på huden.

Om vinteren skjer tørking på grunn av kunstig oppvarming, noe som reduserer luftfuktigheten. Derfor, i den kalde årstiden, de også fuktig luften. For å gjøre dette, bruk teknikken eller sett på batteriet et vått håndkle.

Endre kostholdet. Menyen inneholder produkter som inneholder vitaminer A, B, C, fiskeolje. Apoteket selger vitamin- og mineralkomplekser som vil eliminere mangel på næringsstoffer. Prøv å drikke nok vann. Norm (ml) er assosiert med vekt og kjønn:

for menn - vekt (kg) x 35;

for kvinner - vekt (kg) x 31.

Neste - om hva som betyr hjemme kosmetikk vil forhindre utseendet av tidlige rynker, eliminere peeling, kløe, irritasjon.

Ansiktspleie

Hvis tørr hud i ansiktet, hva skal jeg gjøre hjemme?

I pleie av medisinske urter hjelp - linden blomster, kamille, salvie gress, rosenbladene (kan erstattes med rosehip petals). Av disse lagre infusjoner - 1 ss. l. tørre råvarer tar 200 ml kokende vann, filtreres etter 30 minutter.

Dessuten brukes urte ingredienser i kombinasjon. For vask blir disse urter tatt i like store mengder, samt mynteblader, dildyr. To spiseskjeer av blandingen hell 500 ml råvann, kok opp og hold fortsatt på brannen i 5 minutter. Kjøttboksene avkjøles, filtreres.

Til ernæring og rensing av tørr, irritert hud med urtete i kombinasjon med meieriprodukter:

Ved infusjon av blomster av elderbær (1 ss L blomster per 200 ml kokende vann) legg til en teskje krem ​​20-30% fett.

En spiseskje med blader av en coltsfoot helles 100 ml varm melk, la den brygge til melken avkjøler. Tørk ansiktet med en bomullspute fuktet i en melke tonic, og etter 30 minutter vaske dem med varmt vann (t 30 ° C).

Ingredienser å ta vare på denne typen hud er i kjøleskapet - honning, hytteost, eggeplommer, olivenolje. Vi tilbyr oppskrifter for hjemmelagde masker.

Honning og egg

honning - 0,5 ss;

oliven eller annen vegetabilsk olje - 2 ss;

kyllingegumuler - 2 stk.

Komponentene er kombinert, malt til homogenitet, litt oppvarmet, og forhindrer at eggeplommer blir krøllete. Massen pålegger huden i lag, med et intervall på 5 minutter. Masken er igjen i 20 minutter, deretter fjernet med en bomullsskive. Disken er pre-dyppet i lime kjøttkraft, eller bare vasket med varmt vann.

Flake Mask

Havregryn sparer ikke bare høyt fettinnhold, men også tørrhet.

Mask forberede seg så. Flakes insisterer på varm melk for hevelse. Tilsett 1 ss grøt. l. honning, en teskje rømme og mykt smør, blandet til glatt. Masken holdes på ansiktet i 20-30 minutter, vaskes med varmt vann eller infusjon av urter, egnet for hudtype. Dette stoffet nærer, fukter.

Aloe hudpleie. Hvis anlegget ikke har avgjort ennå på vinduskarmen, så er det kjøpt på apoteket. Å forberede ta:

aloe juice - 15 ml;

kyllingegulv - 1 stk.

Apple gned på en fin riper. Komponentene blandes, påføres på renset hud, forlates i 1-2 minutter, vaskes av med varmt vann.

Persille pluss dill

Produktet som er fremstilt i henhold til denne oppskriften, fukter, glatter og oppfrisker huden.

persille, dill - på 1 gjeng;

rømme - 2 ss. l.

Greens smuldre og smelte i en mørtel, tilsett surkrem. Hvis massen er for tynn, tyk den med havregrynsmel, potetstivelse.

Blandingen fordeles over ansiktet, venstre i 15-20 minutter, vaskes av med varmt vann. I stedet for rømme og vegetabilsk olje brukes.

Gjær vs tørrhet

Gjær er verdsatt i kosmetikk fordi den har en rik kjemisk sammensetning. Produktet inneholder vitaminer fra gruppe B, vitamin E, PP, H, og også mineraler - kalium, kalsium, fosfor, sink, magnesium, etc.

For å lage en gjærmaske, ta:

Melk er oppvarmet, fortynnet i det, gjær fortynnet, tilsett sukker, la det stå på et varmt sted i en halv time. Verktøyet påføres, la i 30-40 minutter vaskes med vannkroppstemperatur.

Fruktskrubbe

Siden tørr hud er tynn, sårbar, sensitiv, pålegges spesielle krav på skrubbingen.

Oppskriften bruker ikke grove, skarpe slipemidler - malt apricotstein, salt. I stedet tar de havregryn, semolina, malt kaffe, frø av bær. Grunnleggende - fett, krem, tykk.

Her er to skrubbeoppskrifter.

Bland 1 teskje mashed banan, eple, honning, tung krem, 2 ts. semulegryn.

¼ kopp bringebær bær mashed i puree, tilsett 1 ts. rømme, olivenolje.

Huden masseres i 1-2 minutter, ikke lenger. Hvis ønskelig, la blandingen stå på huden i ytterligere 2 minutter, skyll med varmt vann.

Oppskrifter for andre kroppsdeler

Cleopatras bad vil bidra til å takle tørr hud på kroppen. For prosedyren fortynnes en kopp honning (200 ml) i 1 liter varm melk, blandingen helles i et bad. Vanntemperaturen er 37 ° C. Frisk melk får erstatte det tørre produktet, det tar 1-2 kg.

For hender

Problemer med huden på hendene oppstår fra ikke-overholdelse av sikkerhetsregler for arbeid med aggressive medier - vaskemidler, bombekastere, hvis vinteren ikke beskytter hendene med hansker eller votter, ofte bruker antibakterielle såper eller deodorert ikke bruk kremer.

Returnerer ungdommelig hud glycerin-honning kompresjon. For å gjøre dette, bland 1 ts. Følgende produkter:

Gruel er fordelt over hendene, bruk hansker laget av naturlig fiber, la i 20 minutter. Deretter vaskes produktet, bruk en nærende krem.

En annen oppskrift er et vegetabilsk oljebad (som er til stede - solsikke, oliven, linfrø). Oljen oppvarmes til 40-45 ° C, fjernes fra varme, nedsenk hendene i 20 minutter. Deretter tørkes huden med et serviett.

For hæler

Peeling og sprukne hæler vises som skyldes vitaminmangel, og som et resultat av sykdommer -. Soppinfeksjoner, sirkulasjonssvikt, forstyrrelser i hormonsystemet, etc. Også er det ubehag ubehagelig, trange sko.

For å eliminere tørrhet, spesielt, brukes antibakterielle midler - salver, kremer, sårheling, eksfolierende, mykgjørende midler.

Hjemme vil en potetkompress hjelpe deg med å takle problemet. Root rist (liten sone), tilsatt det samme volumet av linfrø som potetmos, helle litt vann og kokt inntil blandingen tykner. Varm (ikke varm) vassdrag påføres problemområder, hold i 20 minutter. Da blir føttene vasket, fjern den døde huden. Hælene smurt med jod.

Den enkleste metoden for behandling er å lage en komprimering fra ricinusolje om kvelden. En bandasje dyppet i olje påføres på føttene, setter på sokker og går over natten. Om morgenen blir resterende fett fjernet med et papirserviett.

For albuer

Honning og mandel olje vil bidra til å eliminere denne mangelen, noe som skjer nesten av samme grunner som på hjelene. En teskje olje oppvarmes til 40 ° C, blandet med samme mengde honning.

Blandingen påføres albuene, toppdekket med klamfilm. Mask holde en time, du kan hele natten. Honning er vasket av, en nærende krem ​​påføres huden.

Hvis tørrheten er veldig bekymret, gå til en hudlege eller en kosmetolog. De vil utnevne pleieprodukter. Det er verdt å kontakte en terapeut. Han vil gjennomføre en undersøkelse og identifisere årsaken til bruddet. I noen tilfeller er det behov for å konsultere en smal spesialist - en gynekolog, en allergiker, en reumatolog, etc.

Nyttig video

Hvordan bli kvitt tørr hud på ansiktet? Vi ser.

Peeling hud

Enig: Det er ubehagelig å se i speilet at huden flager av og ser kjedelig ut. Det kan skje med noen, så det er viktig å vite hva du skal gjøre.

 • Hva du trenger å vite om hudens peeling på ansiktet
 • Årsaker til peeling av hud på ansiktet
 • Peeling hud på kvinner
 • Peeling hud for menn
 • Oversikt over midler

Hva du trenger å vite om hudens peeling på ansiktet

Integriteten til lipidmantelen i huden.

Økt fuktighetsfordampning.

Mikrobiom i huden er ødelagt.

Økt hudfølsomhet og følsomhet.

effekter

Det er umiddelbart klart at peeling av huden på ansiktet er et signal fra SOS. Vi må gjøre noe.

Vichy merkevare ekspert Elena Eliseeva advarer: "Hvis ingenting er gjort, vil dehydrering utvikle seg og aldringsprosessen i huden vil akselerere. Tross alt, uten fuktighet, er det ikke i stand til å fungere effektivt, for å produsere kollagen og elastin fullt ut. Dette betyr at epidermis blir forsvarsløs foran eksterne og interne aggressive faktorer. "

Hvordan unngå

Peeling av huden kan være et tegn på noen dermatologiske sykdommer, så hvis du opplever ubehagelige symptomer, bør du konsultere legen din. Selv om frykten ikke er bekreftet, vil legen gi råd om daglig pleie. Husk hva som er viktig:

velg kosmetikk av hudtype;

vask med spesielle midler;

Beskytt huden mot sol, frost, temperaturendringer;

forbedre hydrering og ernæring;

sørg for at du ikke er allergisk mot omsorg og sminkeprodukter;

drikke nok vann, basert på formelen 30 ml per kg vekt.

Men det viktigste når peeling - å forstå årsakene.

Årsaker til peeling av hud på ansiktet

En liten spoiler var i forrige avsnitt, og nå vil vi forstå mer detaljert.

Eksterne årsaker

Allergisk reaksjon

Ved peeling kan huden reagere på en upassende ingrediens i et kosmetisk middel, og matallergi kan også manifesteres på samme måte.

Peeling hud på ansiktet kan forårsake ny kosmetikk. Hvis det ikke handler om peeling, så er det mest sannsynlig at det er en allergisk reaksjon. © Getty Images

Ekstreme værforhold

Frost og vind brenner bokstavelig talt ansiktet, og den delikate huden på leppene og området rundt dem lider i første omgang. For å unngå peeling, bruk en beskyttende krem, så vel som leppebalsam, 20-30 minutter før du går ut.

UV-stråling kan forårsake brannskader, på grunn av hvilken huden vil avta etter noen dager. For å unngå dette, husk om kosmetikk med SPF 15-30 i byområder og SPF 30-50 + på stranden.

For grundig vask

Selvfølgelig bør rensing være grundig. Men betyr samtidig - delikat og valgt av hudtype. Hvis peeling vises samtidig med en ny gel for vask, prøv å bytte den med en mykere hud.

Alkoholbasert kosmetikk

Overdreven eksfoliering

Eksfoliering er et av stadiene av riktig hudpleie. Det viktigste er å følge målingen. Selv for den tetteste oljeholdige huden anbefales peeling 1-2 ganger i uken. For ikke å nevne en tynnere og mer følsom hud, for hvilken det optimale intervallet mellom behandlinger er 7-14 dager. Følg produsentens anvisninger på pakken.

For mye hudskalling kan føre til flak. © Getty Images

Interne faktorer

Dehydrering. "Peeling er en manifestasjon av en alvorlig grad av dehydrering," forklarer Elena Eliseeva. - Vi tilbringer det meste av livet vårt innendørs, og de fleste av rommene har klimaanlegg eller oppvarming. Vi drikker også mye kaffe og lite vann, som følge av dette, ifølge leger, kan den første grad av dehydrering bli diagnostisert i nesten hvert sekund. "

Beriberi. Hvis du ser nøye på tegn på mangel på ett eller annet vitamin, blir det klart at huden, og det er på ansiktet, reagerer ofte først, og det skreller. Dette refererer til mangel på vitamin A, gruppe B, D, E, F (flerumettede fettsyrer), PP.

Skjoldbruskkjertelproblemer. Peeling av huden sammen med andre eksterne symptomer kan indikere en hormonell ubalanse.

Sykdommer i mage-tarmkanalen, matintoleranse.

Peeling hud på kvinner

I tillegg til de generelle grunnene som allerede er nevnt, er det flere - fra serien "kvinner kun".

Age. "Etter utbruddet av overgangsalderen mister en kvinnes hud opptil 57% av lipidene. Resultatet er økt skjøthet og tørrhet, kløe og ubehag, peeling, sier Elena Eliseeva.

Pulvermisbruk. Med tørr hud er dette en sikker måte å flakke på. "Hvis du ikke kan uten mineralpulver, fukter du huden først med en krem ​​og vent til den er fullstendig absorbert," forteller Elena Eliseeva.

Peeling. Peeling er en naturlig følge av peeling, fordi med hjelpen prøver vi å fjerne den øvre delen av epidermallaget.

Ukontrollert diett. Vår ekspert advarer: "Det er spisevaner som kan bidra til tørrhet. For eksempel, en diett med avvisning av fett, inkludert vegetabilske oljer. Når vev er mangelfull i flerumettede fettsyrer, blir huden tørr. Et overskudd av enkle karbohydrater med mangel på grønnsaker og frukt fører til en lignende effekt (utvidede kar og et generelt kjedelig utseende blir tilsatt til tørrhet og flak). "

Peeling hud for menn

For menn er hudpleie viktig både før og etter barbering. Og ekstra hydrering! © Getty Images

Bekjempelse av peeling hud hjemme

Først må du rådføre deg med legen din og forstå årsakene til desquamation, ellers vil den eksterne virkningen bare ikke hjelpe. Selv om kompetent hudpleie fortsatt er nødvendig, fordi lipidbeskyttelsen allerede er ødelagt.

rensing

Fokuser på kosmetikk for sensitiv hud. Preferanse bør ikke gis til melk, men til micellar løsning: slike midler ble utviklet bare for rensing følsom, skummel hud.

exfoliate

ansiktsmaske

Kanskje dette er et av de mest kraftige og pålitelige verktøyene mot flakende hud. Elena Eliseeva anbefaler å ta hensyn til de beroligende og fuktighetsgivende masker som inkluderer:

B-vitaminer;

serum

Bortsett fra tilfeller av individuell intoleranse og andre ekstraordinære situasjoner, kan fuktighetsgivende serum anbefales til alle uten unntak. Tross alt, når peeling, er oppgaven å "fikse" lipidbarrieren og mette huden med fuktighet.

Et spesielt spørsmål - valg av krem ​​til daglig pleie. Sortimentet av merkevarer inkluderer hypoallergen- og dermatologistestede produkter spesielt for flaky hud.

Oversikt over midler

Cicaplast Gel B5, La Roche-Posay akselererende hudbarriere behandling med mykning av vitamin B5, antibakteriell kobber, sink, mangan, regenererende Madecassoside og hyaluronsyre, som støtter det nødvendige fuktighetsnivået, gjenoppretter huden og gir en følelse av komfort.

Micellar makeup remover Pureté Thermale, Vichy er så myk at den passer for å rense området rundt øynene. Sammensetningen er beriket med beroligende panthenol.

Intensiv fuktighetsgivende regenererende gel Hydrating B5 Gel, SkinCeuticals inneholder ingrediensene som er nødvendige for huden med en ødelagt hydrolipidisk barriere: hyaluronsyre, en komponent av den naturlige fuktighetsgivende faktoren (NMF), vitamin B5.

Biocellulose Masque Biocellulose Gjenoppretter beroligende maske, SkinCeuticals, gir en behagelig følelse, skaper en hydrofil barriere for å forbedre regenerative prosesser i huden.

L'Oréal Paris inneholder mineralrikt vann fra fjellfjærer, etter at man har rakert menns ekspert Hydra Power Moisturizing Gel, og gir pålitelig hudhydrering hele dagen, og beroliger den etter barbering.

Hvorfor tørker huden på ansiktet og peeling av

Den som tror at bare tørr hud er dehydrert, er dypt feilaktig. Enhver type hud kan lide av vannmangel. tørrhet problemet kan forstyrre hele året: tørr hud om vinteren frost og sterk vind, våren fungerer som en provokatør beriberi, blir sommeren skyldige for dette problemet trykkende varmen og lang eksponering for solen. Og fra dette er det en følelse av tetthet, peeling, lakk og usunt utseende. Med problemet med tørrhet og flaking bør kvinnen velge spesialpleie og bruke nærende og fuktighetsgivende midler som vil bidra til å forbedre situasjonen.

Daglig pleie er også nødvendig for å holde huden ung så lenge som mulig: når den er dehydrert, begynner aldring og tidlig aldring. På hvordan du skal ta vare på ansiktets hud med et slikt problem, beskriver vi nedenfor.

Årsaker til tørr hud

Eiere av tørr og dehydrert hud merker vanligvis slike medfølgende ubehagelige fenomen som:

 • På steder ser grove områder av dermis ut som tøft papir;
 • På grunn av mangel på fuktighet i nærheten av øynene, begynner et nettverk av rynker å fremstå for tidlig. Det samme skjer med huden i nakken og brystet - det mister sin elastisitet og elastisitet, bretter og rynker vises på den;
 • Konstant følelse av tetthet etter morgen og kveldsvask: den forsvinner ikke til det er fuktighetsgivende eller nærende middel på huden;
 • I tillegg er dermis utsatt for irritasjon og er svært følsom overfor kosmetikk. Make-up i disse tilfellene forbedrer ikke situasjonen, men forverres bare mer.

Årsakene til denne tilstanden til dermis kan variere, alt fra arvelighet og slutter med sykdommer i indre organer.

Oftest blir følgende faktorer provokatører av tørrhet og flaking av huden:

 • Uegnet eller for aggressiv for denne typen hud kosmetikk;
 • Overdreven ultrafiolette stråler, som skjer på grunn av et lengre opphold på solrike dager på gaten eller en solariumhobby;
 • Hyppig svømming i bassenget eller konstant vasking med vann fra springen (det er kjent å inneholde mye klor);
 • Tørr innendørsluft (dette gjelder hovedsakelig for den kalde årstiden);
 • Dårlige vaner - røyking og drikking av alkohol;
 • Brudd på drikkeregimet (eksperter anbefaler at du drikker minst en og en halv liter rent vann om dagen);
 • Mangel på vitaminer på våren (vitaminmangel);
 • Sykdommer i mage-tarmkanalen;
 • Allergiske reaksjoner.

Dette er hovedårsakene til at problemet med tørr hud kan oppstå. Hvis det er kjent at jentens dermis er dehydrert på grunn av forstyrrelser i indre organer, kan en spesialist hjelpe ved å ordinere medisiner for å behandle sykdommen.

I andre tilfeller er det som regel nok å endre livsstilen din, bli kvitt dårlige vaner, kjøp passende pleieprodukter for din hudtype.

Hvorfor huden på ansiktet flager

Peeling hud kan forårsakes som en reaksjon på endringer i vær og klimatiske forhold. I de fleste tilfeller blir ansiktets dermis overdried på grunn av uønskede effekter av sollys eller frost på den.

I sjeldnere tilfeller kan dette skyldes inntak av medisiner, så vær sikker på å lese instruksjonene før du tar medisinen.

Hvis, i tillegg til peeling og tørr hud, er jenta bekymret for kløe og alvorlig irritasjon, da dette kan være et symptom på en infeksjon, så bør du umiddelbart kontakte en hudlege for å utnevne nødvendig behandling.

Desquamation oppstår ofte som et svar på en allergi: generelt er det en allergi mot dyr eller planter.

Endelig er en av hovedårsakene til et slikt ubehagelig problem bruk av aggressive rensemidler og tap av fuktighet. For eksempel påvirker det dermisvask med vanlig såpe som tørker dermis.

Hobby scrubs også fører til flassing: skrabirovat hud anbefales ikke mer enn en gang i uken, og for å føle den type dermis eller den kalde årstiden, og enda sjeldnere.

Kosmetologer anbefaler å rense ansiktet ditt ved hjelp av myke rengjøringsmidler: disse kan være spesielle mousses, skinn og melk.

Geler og lotioner uten tilsetning av alkohol eller lanolin er også egnet: sammensetningen er svært viktig, så sørg for å studere den før du kjøper en krem ​​eller andre midler.

Vær oppmerksom på tilsetning av oljer og ekstrakter, de er de beste for å hjelpe huden å beholde fuktighet.

Med jevne mellomrom kan du erstatte vanlig vask ved å tørke ansiktet med oliven, kokos eller sesamolje. I dette tilfellet vil oljen ikke bare rense dermis, men også godt fukte og nære den.

Svært tørr ansiktshud, flager av - hva du skal gjøre

1. Først og fremst er det anbefalt å revidere kosthold og drikker regime: mangel på bruk av vann, blir dehydrert hud, og som et resultat, mister sin tone.

2. Derfor må du drikke rent vann minst en og en halv liter per dag, men hvis det er varmt, er det ønskelig å øke mengden vann til to liter.

3. Når det gjelder ernæring, må du inkludere i kosten så mye som mulig av grønnsaker og frukt, slik at kroppen får nok vitaminer. Og fra overdreven bruk av søtt, salt og røkt er det bedre å nekte.

4. Videre, om nødvendig, bør du endre kosmetikk og kremer. Når det gjelder hudpleie, er det viktig å ikke overse bruken av natt- og dagkrem, avhengig av din type dermis. Dagkrem perfekt fuktighet og kan være en god base for sminke, mens nattkrem nærer og beroliger.

5. Etter oppvåkning, er det best å bruke skum eller melk, det er verdt å glemme å vaske med såpe og tørr type dermis.

6. Kranvann inneholder klor, derfor anbefales det å vaske ansiktet med mineralvann eller i det minste filtrert vann.

7. Etter morgenvask og rensing, bør en lett fuktighetskrem eller dagkrem påføres ansiktet.

Hvis peeling er forstyrrende, vil en maske med tykk krem ​​hjelpe.

For å gjøre dette, ta en liten mengde fermentert melkeprodukt og bruk på huden, unngå området rundt øynene.

Etter 10-15 minutter, fjern restene med en bomullspute. Mørk med rømme, et utmerket verktøy.

Ikke glem at tørr hud må fuktes hele dagen. Før du går ut, er det verdt å bruke en ekstra krem ​​med et SPF filter, slik at de ultrafiolette strålene ikke forverrer situasjonen.

Ved sengetid bør huden også rengjøres med geler, kremer eller melk. Da må du ikke glemme å bruke en ansiktskrem av nattypen som vil berolige dermis og vil nærme det under søvnen.

Folk og farmasøytiske preparater

For å opprettholde skjønnhet og helse, samt ytterligere hydrering av huden, bør du regelmessig bruke velprøvde folkemidlene.

Så, velprøvd havremelmaske

For forberedelsene må du ta to spiseskjeer flak, hell kokende vann eller varm melk over dem og la det svulme.

Når det sveller, legg til en teskje honning, samt en teskje av en baseolje (oliven, linfrø, sesam, etc.), bland og applicer på et renset ansikt.

Hold sammensetningen i 10 til 15 minutter, skyll deretter med urteavkok eller mineralvann og bruk et lett ansiktskrem.

En maske med krem ​​og potetmos hjelper også tørr hud i ansiktet.

For forberedelsen må du ta et par spiseskjeer potetmos (helst ung), tilsett 2 ts krem, en teskje linfrø eller olivenolje og en eggeplomme.

Alle komponenter blandes og påføres med et tykt lag på ansiktet. Hold masken i 15 minutter, og fjern overflødig papir med et papirhåndkle og vask med mineralvann.

Du kan også lage en maske fra knust banan i potetmos: i dette tilfellet bør en banan forsiktig knyttes med en gaffel, og en tebåt av naturlig honning og yoghurt uten sukker og tilsetningsstoffer bør legges til det. Rør og rør på rent ansikt. La i 10-15 minutter, vask deretter med urte avkok.

Fra legemidler verdt å ta hensyn til kremen "Losterin"

Det forbedrer tilstanden til huden etter de første applikasjonene. Utmerket bevist i kampen mot flaking og overdreven tørrhet. Den kan brukes både for voksne og barn - det er helt trygt.

I tillegg vurderte mange kvinner og jenter effekten av Lipo Dardia krem: den passer til følsom og tørr epidermis.

På grunn av innholdet i glycerins sammensetning fuktes dehydrert hud perfekt. Samtidig kan den brukes av kvinner og menn i alle aldre. Det er lov å bruke det i stedet for dag eller nattkrem.

Tips og triks

Generelt, slik at huden alltid ser frisk ut og ikke skreller, er det nok å utføre daglig pleie og bruk bare kosmetiske og pleieprodukter av høy kvalitet.

I vintersesongen er det tilrådelig å ikke bruke peeling og scrubs, eller å gjøre det så sjelden som mulig.

Massasje ved hjelp av is kan gjøres, men bare i den varme årstiden, som om vinteren har frosten og vinden en negativ effekt på huden.

Det anbefales ikke å bruke kremer med gelkonstruksjon, da det kan bidra til tette følelser.

Det anbefales heller ikke å lage masker av leire ofte, fordi det tørker huden.

Det er bedre å bruke fuktighetskrem eller hjemmelagde masker basert på oljer (oliven, kokos, fersken), rømme, krem, honning.

Disse produktene er ikke bare naturlige, men også svært effektive i kampen for å bevare skjønnheten og ungdommen i huden din.

Hva å gjøre hvis huden på ansiktet har blitt tørr og skyller av og til

Hei, våre kjære abonnenter. Vi er glade for å se på vår side vanlige og nye lesere.

I dag vil vi diskutere et spørsmål som bekymrer våre abonnenter: veldig tørt ansiktsk hud skiller seg av - hva skal jeg gjøre i dette tilfellet?

Dette er en av de mange dermatologiske problemene som representanter for den vakre halvdelen av menneskeheten ofte møter.

På grunn av peeling og overdreven tørrhet i huden blir det vanskelig å bruke dekorative kosmetikk, det faller i stykker og exfolierer. I tillegg er det konstant kløe, irritasjon og tetthet i huden.

En spesiell topp av tørrhet av epidermis skjer i høst-vinterperioden, når kroppen mangler vitaminer og ugunstige værforhold påvirker huden.

Før du vedtar metoder som vil gjøre huden mindre tørr, er det nødvendig å vurdere årsakene som fremkaller forekomsten av dermatologiske problemer.

Alle faktorer som fører til tørrhet og flaking kan deles inn i to grupper - ekstern og intern. La oss se på hver enkelt separat.

Interne årsaker til tørr hud: hva er og hva du skal gjøre for å nøytralisere dem

Interne faktorer som fremkaller tørrhet og flaking av epidermis er forbundet med forstyrrelser i kroppen, slik at de ikke vil bli eliminert raskt.

For at huden skal bli jevnere og mindre tørr, må du utøve maksimal innsats og ta vare på helsen din.

 1. Fuktmangel. Hvis kroppen mister vannet den trenger, vil huden reflekteres i første omgang, epidermis vil begynne å knekke og miste elastisitet. Derfor, for å gjenopprette vannbalansen i huden, er det nødvendig å bruke mer vann og bruk kosmetikk med fuktighetsgivende effekt.
 2. Hormonale forstyrrelser. Hvis kroppen har problemer med hormonelle forstyrrelser, reduseres hudens elastisitet og blir derfor tørrere. Derfor er det nødvendig å gjennomgå årlige medisinske undersøkelser for å forhindre ikke bare sykdommenes begynnelse, men for å unngå hudproblemer.
 3. Svampinfeksjoner og hudsykdommer. Hvis du er bekymret for dermatitt, eksem, psoriasis eller andre dermatologiske problemer, ikke kast bort tid og kontakt en hudlege.
 4. Beriberi. Hvis du nylig har hatt noen sykdom, kostholdet eller konsumert mye hurtigmat, stekt, ferdig, salt mat, søtsaker eller alkohol, så vil du umiddelbart finne resultatet på huden. Derfor, hvis det er mangel på vitaminer i kroppen din, kontakt legen din slik at han vil utpeke et vitamin- og mineralkompleks for deg, begynne å spise riktig og leve en sunn livsstil. Prøv å spise mer frukt, grønnsaker, vegetabilsk olje, nøtter, belgfrukter, frokostblandinger, meieriprodukter og egg.
 5. Allergisk reaksjon. Hvis du merker at etter å ha spist noen matallergi, bestemme hva slags mat og utelukke dem fra kostholdet ditt. I tillegg kan slike reaksjoner oppstå som følge av noen medisiner, så før behandlingen, les nøye instruksjonene for bruk, for å vite hvilke bivirkninger som kan føre til legemidlet.

Eksterne faktorer som forårsaker tørrhet og metoder for å håndtere dem

 1. Eksponering for vind og kulde. Ikke glem å beskytte ansiktet ditt i høst-vinterperioden med spesielle beskyttende kremer, og når du går ut på gaten, pakk inn et skjerf.
 2. Tørr inneluft. Sørg for å fuktige luften i leiligheten og på kontoret, for dette kan du bruke spesielle luftfuktere, ventilere rommet eller sett våte håndklær på batteriet.
 3. Allergi mot vann. Hvis huden din begynner å skrelle ut etter bruk av vann fra springen, så begynn å bruke filtrert eller kokt vann for vask.
 4. Solens eksponering. Ikke glem å bruke solkrem når du går ut, spesielt om sommeren.
 5. Dårlig kosmetikk. Ukorrekt utvalgt kosmetikk kan tørke ut huden, samt forårsake peeling. Derfor, ikke kjøp kosmetikk av tvilsom kvalitet og prøv å bruke pleieprodukter som passer til din hudtype.

Hjemmelaget skalering

 1. Saltskrubbe. For forberedelsen, ta en teskje finmalte saltvann, bland med en spiseskje olivenolje. Påfør blandingen på ansiktet, masser litt og skyll med varmt vann.
 2. Kaffe peeling. Bland en spiseskje med finmalt kaffe med to teskjeer krem ​​og bruk den resulterende massen på ansiktet. Med fingertuppene massasje i en sirkel og skyll med kaldt vann.
 3. Banan maske Bland en moden banan til en grøtaktig tilstand, bland den resulterende massen med en spiseskje med rømme. Påfør masken på ansiktet, masser blandingen i huden, la den stå i ti minutter, og skyll deretter med varmt vann.
 4. Havre skrubbe. Grind i en kaffekvern to spiseskjeer havregryn, bland det resulterende pulveret med en spiseskje yoghurt. Påfør blandingen på ansiktet og massasje i et par minutter. Skyll ansiktet og påfør en fuktighetskrem.
 5. Agurk peeling. Rist agurk på en fin rist, bland den resulterende vasselen med en spiseskje potetstivelse. Det resulterende massetørke ansiktet.
 6. Curd mask. Bland en spiseskje med middels fettost med en spiseskje olivenolje. Påfør masken i femten minutter.
 7. Sennep maske. Ta en spiseskje sennepspulver og en spiseskje olivenolje, bland ingrediensene og bland blandingen på ansiktet i femten minutter.
 8. Clay scrub Bland en spiseskje med hvit eller grønn leire med en spiseskje fløte. Du kan legge til en teskje salt eller havregryn til blandingen.
 9. Eggmaske. Bland ett egg med en spiseskje kefir, legg til en teskje flytende honning til massen og påfør masken i ti minutter.

Tenk på at overdreven tørr hud og utseende av skalering på det er et dermatologisk problem, som indikerer funksjonsfeil i kroppen, så hvis hudfeil ikke forsvinner når du eliminerer ytre irritasjoner, bør du søke hjelp fra en spesialist.

Ta vare på helsen din og følg våre nye publikasjoner. Inntil nye møter.

PAY ATTENTION!

For raskt å kvitte seg med svarte flekker, akne og akne, samt å forynge huden i ansiktet, anbefaler vi at du gjør deg kjent med dette effektive middelet.

VÅRE LESER ANBEFALER!

For behandling av akne, akne, akne, svarte flekker og andre hudsykdommer forårsaket av overgangsalder, sykdommer i mage-tarmkanalen, arvelige faktorer, stressforhold og andre årsaker, bruker mange av våre lesere vellykket metoden til Helen Malsheva. Etter å ha gjennomgått og nøye undersøkt denne metoden, bestemte vi oss for å tilby det til deg.

Hva skal jeg gjøre hvis ansiktets hud er veldig tørt og flakket?

Tørr hud er en ganske vanlig forekomst. En kvinne føler seg tett, peeling.

Foruten det faktum at slike følelser er ubehagelige, tørr hud aldre raskere enn fet eller normal, og ser mindre attraktivt ut. I tillegg er hun veldig følsom.

Type definisjon

Hudtype kan bestemmes lenge før ubehag og synlige tegn vises. Det finnes flere typer:

Normal er veldig sjelden. Oftere er huden av den kombinerte typen. Dette betyr at ulike områder kan være forskjellige. Hvis for eksempel dekselet på pannen er fettete, kan kinnene eller haken avvike med tørrhet.

Oljeskinn er ledsaget av forstørrede porer og stadig fremstår fet skinn. Tørr - tynn, utsatt for ulike skader og med sin karakteristiske rødhet og peeling.

For å avgjøre hvilken type omsorg du trenger, ta en ren serviett eller speil og gjelder for ulike deler av ansiktet - til nesen, pannen, kinnene, haken.

Der huden er fet - forblir tilsvarende spor. På de fettfrie stedene blir det ingen spor.

årsaker

Ofte vises tørrhet av en annen grunn:

 • moden alder av kvinnen;
 • mangel på vitaminer i kroppen;
 • forstyrrelser av talgkjertlene;
 • eksponering for sollys;
 • lav luftfuktighet;
 • oppvarming enheter;
 • Ikke egnet for hudpleieprodukter;
 • feil kosmetiske prosedyrer
 • klorert, varmt vann;
 • høy alkalisk såpe;
 • sykdommer i indre organer;
 • røyking, alkohol;
 • værforhold.

Når noen grunner påvirker huden, mister den evnen til å produsere nok fett og distribuere det jevnt over overflaten. Fuktighet fordampes raskt fra huden, det oppstår tørrhet, som i sterk form ledsages av peeling.

Viktig redaksjonell rådgivning

Hvis du vil forbedre tilstanden til huden din, bør du være spesielt oppmerksom på kremer du bruker. En skremmende figur - i 97% av kremer av kjente merkevarer er stoffer som forgifter kroppen vår. Hovedkomponentene, på grunn av hvilke alle problemene på etikettene er betegnet som metylparaben, propylparaben, etylparaben, E214-E219. Parabener har en negativ effekt på huden, og kan også forårsake hormonelle ubalanser. Men det verste er at disse tingene kommer inn i leveren, hjertet, lungene, akkumuleres i organene og kan forårsake kreft. Vi anbefaler deg å forlate bruken av midler der disse stoffene er plassert. Nylig har eksperter fra redaksjonen vår analysert naturlige kremer, hvor førsteplassen ble tatt av midlene fra selskapet Mulsan Cosmetic, en leder innen produksjon av helt naturlig kosmetikk. Alle produkter er produsert under strenge kvalitetskontroll og sertifiseringssystemer. Vi anbefaler å besøke den offisielle nettbutikken mulsan.ru. Hvis du tviler på kosmetikkens naturlighet, må du sjekke utløpsdatoen, det bør ikke overstige ett års lagringsplass.

ambulanse

Hvis du finner tørr hud på ansiktet ditt, må du finne ut årsakene som forårsaket det.

Hvis grunnårsaken er fjernet, vil det være mye lettere å håndtere problemet selv.

Hvis luftfuktigheten i rommet eller på gaten er svært lav, anbefales det å kjøpe spesielle flasker med en sprøyteflaske med destillert vann. I løpet av dagen kan du spre ansiktet. Det får nødvendig fuktighet og ser frisk ut. Det er bedre å sette air fresheners i rommet.

Vitaminer E, A - De viktigste antioksidanter for kroppen er nødvendige for menneskelig hud. De finnes i mat (vegetabilsk fett, urter, lever, melk), solgt i apotek i separate former eller som en del av vitaminkomplekser.

Når du tar narkotika, kan du oppnå en betydelig forbedring i tilstanden til huden. Vitaminer i flytende form kan brukes eksternt, smøre ansiktet. Resultatet i dette tilfellet blir merkbart nesten umiddelbart.

Tilstanden av huden avhenger av mengden rent vann du drikker. Det burde være mye i løpet av dagen.

Hjemmelagde oppskrifter

Det finnes oppskrifter for masker som vil hjelpe deg med å håndtere problemet som har oppstått.

Mask 1: Bland eggeplomme med vegetabilsk olje og honning (100 gr hver). Blandingen påføres ansiktet i flere lag og varer omtrent en halv time. Forbered lime eller kamille avkok i forveien, og fukt en bomullspinne i den, fjern masken.

Mask 2: Du må varme en teskje honning og bland det med dobbelt så mye cottage cheese. Fortynn den resulterende massen med melk og påfør ansiktet. Hold for en kvart time og skyll.

Mask 3: veldig tørr hud med peeling behandlet med en slik maske. Varm melken til varm og hell havremel over den. Vent litt til blandingen avkjøles og blir varm. Påfør masken på huden og legg deg ned i 20 minutter. Vask av med varmt vann.

Skrubb: Bland den tunge krem ​​med havregryn, som oppnås ved å male flakene.

Tilsett litt olivenolje og utfør prosedyren.

Dette bør gjøres veldig nøye, unngå skader på huden, og kort tid, ikke mer enn et minutt. Hyppig peeling tørker også ut ansiktet, så gjør det omtrent 3 - 4 ganger i måneden.

Ulike kosmetiske og vegetabilske oljer opprettholder balansen i huden veldig bra:

Riktig omsorg

Ernæring: å normalisere lipidbalansen, du må etablere et riktig kosthold og drikke rikelig med vann. For en voksen kvinne bør volumet av væske som forbrukes, være ca 2 liter daglig.

Riktig rettsmidler: For et tørt ansikt må du velge fuktighetsgivende kosmetikk. Nattkrem skal være næringsrik og fett, som inneholder nyttige stoffer, ekstrakter og vitaminer.

Tørr hud og maskeringsmidler: grunnlag, pulver. Vanligvis brukes pulveret til å tørke fettarealer, så for et tørt ansikt er det bedre å ikke bruke det. Stiftelsen skal være fuktighetsgivende, myk, raskt absorbert.

Ikke bruk produkter som inneholder fruktsyre.

Det har en dårlig effekt på tørr hud og gjør den enda mer tørr.

Vasking: Ikke vask med varmt vann og såpe.

Fra denne huden er det veldig tørt. Det er bedre å kjøpe en melk beregnet til dette formålet for å vaske eller fjerne sminke. Det er en såpe med tilsetning av fuktighetskrem.

Etter vannprosedyrer skal ansiktet smøres med tonic, påfør en fuktighetsgivende eller nærende krem. Det anbefales å skylle huden med urter avkok:

Rensing: bruk delikate midler for renseprosedyrer. Skrubbe skal ikke være med store og grove partikler. Du kan lage mat selv.

Vinterpleie

På den kalde årstiden er tørr hud mest utsatt. Vind, kulde påvirker veldig negativt.

Det er bedre å spre ansiktet med en nærende krem ​​eller kosmetisk olje. På huden vil skape et beskyttende lag som vil forhindre de farlige effektene av værfenomener.

Ikke gå ut umiddelbart etter vask. Dette kan gjøres om en time. Kvelden påføres krem ​​en time før sengetid. Overskuddet, som ikke absorberes etter 7-10 minutter, fjernes med en myk klut.

Hud ernæring bør være intens, så vel som beskyttelse. Om mulig, dekk ditt ansikt mot vind og frostige temperaturer. Aktivt bruk nærende, fuktighetsgivende og beskyttende kremer og masker.

Ta vare på huden regelmessig.

Velg nærende, fuktighetsgivende kosmetikk for tørr hud.

Gjør forskjellige nyttige masker hjemme. Din hud vil belønne deg for omsorg og bli ung og sunn.

Oppretter effektive masker for tørr hud i denne videoen:

Tørr hud i ansiktet og peeling - hva skal jeg gjøre?

Tørr, skummel hud på ansiktet - en av de vanligste kosmetiske problemene. For å bekjempe tørrheten i huden kan det være en rekke salonger eller hjemme teknikker. La oss finne ut hva vi skal gjøre med tørr hud og peeling, lære om de mest vellykkede teknikkene for å takle problemet.

Årsaker til tørr hud

For å kvitte seg med tørrheten i huden, må du først forstå årsakene til tørr, flakket hud. Den viktigste, mest vanlige årsaken til tørr hud er utilstrekkelig talgproduksjon. I andre tilfeller er arvelige faktorer hovedårsaken.

Hvis ansiktets hud er veldig tørr og flak, kan årsakene være som følger:

 • mangel på vitaminer;
 • arvelige faktorer;
 • langvarig eksponering for huden i solens ansikt, eller forblir i kulde;
 • aldersrelaterte endringer i kroppen;
 • hyppige forstyrrelser i nervesystemet, forvandling til stress;
 • funksjonsfeil i sebaceous kjertler i den kutane epidermis;
 • uegnet for hudtype kosmetikk, eller kosmetikk av tvilsom kvalitet;
 • mangel på riktig hudpleie;
 • ulike sykdommer i huden (dermatitt, psoriasis);
 • sykdommer relatert til arbeidet i leveren eller hjertet;
 • skade på det øvre laget av epidermis (sår, riper);
 • feil ernæring.

Hvis desquamation med tørr hud er forårsaket av faktorer avhengig av enkelte handlinger av en person, så gjenopprette helsen til huden vil bli raskere. Uansett årsak til utseendet av tørrhet, bør spesiell oppmerksomhet rettes mot riktig ansiktspleie.

Hjemmehjelp for flaky hud

Når årsaken er avslørt, og du vet hvorfor huden på ansiktet er tørr og flakket, må du finne en måte å eliminere problemet på. Hud av noe slag må være ordentlig forsiktig, spesielt for tørr hud og peeling. Daglig pleie prosedyrer inkluderer vasking to ganger om dagen med bruk av spesialprodukter, renseprosedyrer, fuktighetsgivende, ernæring.

Bruk følgende retningslinjer for å takle tørrhet i epidermis:

 • Ikke vask med såpe, ellers vil huden bli mer smertefull, vil kreve ekstra behandling. For tørr, flaky epidermis, kjøp spesielle kosmetikk for vasking (geler, skum);
 • Ikke tørk ansiktet med et håndkle, la huden tørke naturlig. Så huden vil bli mettet med fuktighet, ikke skadet;
 • vask bør være umiddelbart etter oppvåkning, og om kvelden før sengetid. Etter renseprosedyrer er det nødvendig å behandle ansiktet med en toningpreparat for tørr hud. Etter tonic, påføres en fuktighetskrem på ansiktet (påfør en nærende sammensetning eller petroleumslang før sengetid);
 • en halv time før du går ut, bruk en nærende krem. Dette er en obligatorisk regel for flaking hud;
 • i den kalde årstiden, bruk en lue, pakk deg inn i et varmt skjerf for å dekke en del av ansiktet;
 • Vær oppmerksom på fuktigheten i rommet du befinner deg i. Meget tørr hud flager av, hvis klimaanlegget jobber konstant i rommet, åpnes vinduer for lufting sjelden. Hvis rommet er sterkt oppvarmet, kan du luftfuktige luften ved å plassere en beholder med vann i nærheten av batteriet;
 • drikke minst to liter ikke-karbonisert vann hver dag;
 • prøv å spise frukt hver dag;
 • nekte å besøke solsenger og solbrenthet under solen;
 • Nøye vurdere valget av kosmetikk, som må inneholde beskyttende og fuktighetsgivende ingredienser.

Overholdelse av disse anbefalingene vil bidra til å takle tørrheten i ansiktets hud, for å eliminere flak. Tilstanden av epidermis påvirkes ikke bare av ernæring, hudpleie, men også livsstil. Og folkemidlene for tørr hud og peeling, forberedt av deg selv, vil bidra til å eliminere problemet med tørr hud.

Selvfremstillede masker mot tørrhet i huden

Du vet ikke hva du skal gjøre når ansiktet er veldig tørt og flakket - prøv hjemmelagde masker. Eventuelle hjemmelagde formuleringer er laget av naturlige ingredienser, men før bruk er det tilrådelig å teste for allergiske reaksjoner.

Tørr hud i ansiktet og peeling - hva å gjøre

En av de mest ubehagelige problemene som mange kvinner står overfor, er skylling av huden. Som regel observeres peeling hvis ansiktets hud har blitt veldig tørt. Denne ubehagelige prosessen kan skyldes ulike provoserende faktorer. Peeling av huden gir en kvinne mange problemer - problemer med å bruke sminke, ubehag (kløe). Hvordan bli kvitt hudens peeling og hva du skal gjøre hjemme - les videre i vår artikkel.

Hvorfor ansiktshuden skiller seg av

Den vanligste årsaken til hudfelling er skadelige naturlige faktorer: sterk vind, frost, overdreven soling. Men det skjer ofte at årsaken til hudens ubehagelige tilstand er en alvorlig sykdom, for eksempel allergi, huddermatitt.

Svært tørr hud i ansiktet kan overføres og arves. I tillegg kan peeling av huden provosere og uavhengig - hvis huden nøye med å følge feil person, som er å bruke lav kvalitet eller svært irriterende kosmetikk.

I alle fall, hvis huden din er veldig tørr, så bidrar det til at det ikke er mulig å flake. Det er viktig å ta de nødvendige tiltakene i tide for å eliminere det ubehagelige problemet.

Skin Scrub Scrubs

Når huden begynner å skalle av, er det viktig å rengjøre overflaten av den side av kåt partikler, forskjellige forurensninger samt tette porer. Hjemme kan du rense ansiktets hud, hvis du gjør scrubs.

Havregrynskrubb

 • 1-2 ss. l. bakken hercules;
 • 0, 5 ts. kokt vann.
 • fukt havregryn i vann for å lage en kremaktig blanding;
 • Påfør en masse på huden, unngå kontaktskrubb på området nær øynene.
 • skyll ansiktet med temperert varmt vann;
 • Påfør fuktighetskrem.

Bruk havremelskrubbe anbefalt daglig om kvelden i 2 uker.

Fruktskrubbe

 • 1 ss. l. revet eplepulp;
 • 1 ss. l. bananmasse;
 • 1 ss. l. tung krem;
 • 1 ss. l. honning;
 • 1 ss. l. havremelflak.
 • bland alle ingrediensene;
 • Bruk en bomullspute, legg massen på overflaten av ansiktet med myke massebevegelser;
 • vent 15-20 minutter;
 • skyll med varmt vann;
 • Påfør fuktighetskrem.

Fruktskrubbe anbefales å gjøre 1-2 ganger i uka.

Jordbærskrubbe

 • 1-2 modne jordbær;
 • 1 ss. l. naturlig yoghurt.
 • Mash jordbær;
 • legg til yoghurt;
 • bland mye og bruk på overflaten av huden;
 • la i 5 min.
 • skyll med varmt vann.

Jordbærskrubbe er nyttig å bruke 1 gang per uke.

Masker for tørr, flakket hud

Etter rensing av huden fra de keratiniserte partiklene er det tilrådelig å gjøre fuktighetsgivende maske for å bidra til å mette huden er meget tørr, mer fuktighet og vitamin kompleks.

Kurd-gulrot maske for tørr hud

 • 1 ss. l. gulrotjuice;
 • 1 ts. olivenolje;
 • 1 ts. varm fettmælk;
 • 1 ss. l. fett granulær ostemasse.
 • bland alle ingrediensene til glatt;
 • Legg masse på overflaten av huden;
 • la i 15 min.
 • skyll med varmt vann;
 • gni ansiktet med en isterning.

Kefir maske for normal og kombinasjonshud

 • 2-5 Art. l. noe fermentert melkeprodukt uten tilsatt sukker (kefir, naturlig yoghurt, ryazhenka, etc.).
 • varme kefiren til en moderat varm tilstand i et vannbad;
 • smør overflaten av huden;
 • topp med en gasbind eller klutmaske;
 • tåle løsningen i 15-20 minutter;
 • Skyll med moderat kjølig vann.

Kefir maske anbefales å bruke før sengetid. Utseendet etter bruk av en maske med røde flekker på huden er en normal tilstand, det bestemmes av reaksjonen av huden til melkeblandingen. Røde flekker forsvinner alene etter 20-30 minutter.

Mask fra rømme til tørr hud

 • 1 ss. l. rømme 20% fett;
 • 1 kyllingegulv;
 • 1 ts. olivenolje.
 • bland alle ingrediensene;
 • Fordel den resulterende massen over huden;
 • la i 10-15 minutter;
 • skyll med varmt vann;
 • Påfør fuktighetskrem.

Honey mask for kombinasjon hud

 • 2 ss. l. honning;
 • 2 vaktelegg;
 • 2 ts. olivenolje.
 • bland alle ingrediensene;
 • varme blandingen i et vannbad;
 • Påfør huden på huden;
 • vent 15 minutter;
 • vaske av kamille avkok.

Kosmetikk fra peeling hud

For å fjerne tørrheten i huden, brukes kosmetikk til å fukte huden. De mest effektive av dem er:

 • Krem "La Cree" - sammensetning: ekstrakter av fiolett, valnøtt, avokado, suksess, panthenol, bisabolol.
 • Losterin Salve - Ingredienser: mandel- og ricinusolje, salisylsyre, d-panthenol.
 • Krem "Lipobeyz" - sammensetning: olje av jojoba, avokado, shea, oliven, vitamin A og E.

Farmasøytiske preparater for hudfelling

Når hjemmelagde oppskrifter og kosmetikk ikke hjelper til med å bli kvitt veldig sterk felling av huden, kan du bruke apotekdroger. Som regel er terapeutiske salver foreskrevet av dermatologer for å behandle peeling av huden forårsaket av aktiviteten til visse patologier (huddermatitt, virkningen av brannskader, etc.)

De mest effektive anti-peeling medisinene inkluderer:

 • Salve "Hydrocortison 5%" - verktøyet påføres punkt til midten av peeling. Kurset er 14 dager. Kontraindikasjon - graviditet.
 • Salve "Akvafor" - betyr påføres med et jevnt lag i midten av en peeling. Kurset er 14 dager.
 • Dexpanthenol salve - midler påføres på en peeling zone med et tynt lag. Kurset er 2-3 uker.
 • Salve "Bepanten" - verktøyet påføres med et lett lag på peeling området. Kurs - til positive resultater. Salven brukes også som profylakse for flakende hud.
 • Zinksalve - verktøyet påføres pek på peeling-sentrene. Kurset - til fullstendig forsvinning av tegn på desquamation.

Salon prosedyrer for hud peeling

Hvis årsaken til hudfelling er skjult i kroppens patologiske tilstand, kan et slikt problem ikke behandles alene. Det er viktig å straks kontakte en kvalifisert medisinsk fagperson som vil foreskrive tilstrekkelig behandling og gi råd om hva du skal gjøre.

Følgende skjønnhetsbehandlinger kan tilby skjønnhetssalonger i kampen mot hudfelling:

 • Hyaluronsyre mesotherapy - introduksjonen under huden med akupunkturmikroskopiske doser av legemidlet. Prosedyren bidrar til å gjenopprette de metabolske prosessene i huden, gi et sunt utseende til huden og eliminere kosmetiske feil;
 • Frukt syre peeling - påføring på ansiktshuden av en peeling sammensetning basert på frukt eller melkesyre. Prosedyren fjerner kåt partikler og forskjellige urenheter fra hudoverflaten;
 • Biorevitalisering - introduksjonen under huden ved spotinjeksjon av hyaluronsyre. Prosedyren bidrar til å fukte huden.

Mat mot tørr hud

Hvis huden flager, er ofte årsaken til denne tilstanden feil diett, uten viktige forsterkede komponenter. For naturlig fuktighetsgivende er huden nyttig å bruke følgende produkter:

 • Vegetabilske oljer (oliven, sesamfrø, linfrø) - en kilde til vitamin E.
 • Meieriprodukter, egg, sjømat - er beriket med vitamin A.
 • Brokkoli, frokostblandinger, bananer, avokado, nøtter, havfisk, cottage cheese - metning av kroppen med vitamin B.
 • Sitrus, valnøtter, tranebær, villrose, søte paprika, surkål - en kilde til vitamin C.

Riktig pleie for tørr hud

Hvis huden flager på grunn av eksterne faktorer (ugunstige værforhold, tørr hudtype), vil enkle anbefalinger bidra til å lindre tilstanden:

 1. Du kan ikke bruke såpe, for å rense tørr hud, du må bruke spesielle fuktighetsgivende geler, skum, mousses, lotioner.
 2. Etter vask anbefales det ikke å tørke ansiktet med et håndkle, da dette kan skade flakene. Det er bedre å våte vått etter å ha vasket ansiktet med et papirserviett.
 3. Umiddelbart etter vask skal tørr hud tørkes med fuktighetskrem, og deretter påføres fuktighetskrem på overflaten av huden.
 4. Når du velger kosmetikk, er det nødvendig å gi preferanse til de produktene som er rettet mot å fukte huden. I sammensetningen av kosmetiske produkter bør ikke inneholde alkohol, dehydrerer huden, så vel som lanolin, som er en provokatør av allergi.
 5. 30 minutter før du går ut på ansiktet, er det viktig å bruke en beskyttende krem.
 6. Det er viktig å alltid beskytte ansiktet mot den naturlige påvirkningens negative påvirkning. For eksempel i blåsende vær, dekke ansiktet med et skjerf, i varmen - ha på seg en brettet hue, i kaldt vær - påfør en spesiell krem ​​til huden som beskytter huden mot lave temperaturer.
 7. Overvåk fuktigheten i rommet. Hvis luften i leiligheten er for tørr på grunn av driften av varmeapparatene, er det nødvendig å regelmessig fuktige det ved hjelp av ventilasjon.
 8. Drikk mer væsker.
 9. Berik dietten med frisk frukt og grønnsaker.

Peeling av ansiktets hud er ofte en beskyttende reaksjon i kroppen eller et signal om de forekommende forstyrrelsene i arbeidet til de indre systemene. Hvis problemet skyldes eksterne faktorer, kan du klare deg selv. Hvis peeling av huden er et tegn på utviklingen av en alvorlig sykdom, må du søke hjelp fra leger.

Flere Artikler Om Typer Acne