Hver kvinne drømmer om vakre og velpleide ben, med glede å vise dem til andre. Dessverre kan bare en liten del av jenter og kvinner skryte av den absolutte helsen til denne delen av kroppen.

Våre ben, og spesielt føttene våre, opplever hele tiden utrolig sterke belastninger, slik at deres utseende svært ofte etterlater mye å være ønsket.

Et av de vanligste problemene knyttet til helsen til underekstremiteter er mangel på fuktighet. I en situasjon når vannbalansen er forstyrret, forekommer overdreven tørrhet av føttene, så vel som andre ubehagelige opplevelser, som tetthet i huden, kløe og peeling. Alt dette fører til konstant ubehag i beina, som jeg vil bli kvitt så snart som mulig.

Hva kan forårsake for tørr hud på beina?

Ofte er for tørr hud på føttene og andre deler av beina forårsaket av følgende årsaker:

 • aldersrelaterte endringer i huden;
 • uegnet fuktighetsnivå i stuen;
 • mangel på vitaminer og fordelaktige sporstoffer. Sørg for at kostholdet ditt er komplett og balansert og drikker et kurs av multivitaminkomplekser regelmessig;
 • Vanlige besøk til bassenget med klorerte vann;
 • langvarig eksponering for solens brennende stråler
 • uregelmessig blodsirkulasjon. Bruk av stramme strømpebukse eller bukser, samt sko av feil størrelse, kan føre til dette. Spesielt forsiktig er det nødvendig å bekymre seg om valg av klær der du skal sove. Smale og tette pyjamas kan forårsake forstyrrelser av vannbalansen, noe som fører til overdreven tørrhet i huden, så vel som mer alvorlige sykdommer, som åreknuter. For å unngå at dette skjer, sover du utelukkende i løse klær laget av naturlig stoff, som ikke passer til kroppen din og lar den puste fritt. Av samme grunn, prøv å aldri bære tettsittende kunstige leggings og høye sokker;
 • En annen vanlig grunn til at huden på bena skiller seg ut og er for tørr, er bruken av hygieneprodukter og kosmetikk, som inkluderer en stor mengde alkalier. Også i enkelte tilfeller forårsaker visse vaskepulver en lignende kroppsreaksjon.

Hva skal jeg gjøre hvis huden din er for tørr?

Som tidligere nevnt, må du først og fremst revidere kostholdet ditt. Din daglige meny bør definitivt inkludere fisk, samt en rekke retter tilberedt med vegetabilske oljer. De inneholder fettsyrer som nærer huden veldig godt fra innsiden. I tillegg bør du spise fersk frukt og grønnsaker rik på karoten så ofte som mulig. I større grad finnes dette stoffet i aprikoser, mango, gresskar og gulrøtter.

For å bli kvitt kløe, peeling og andre ubehagelige opplevelser, må du spise mer nøtter og frokostblandinger, fordi de inneholder en stor mengde vitamin E. Til slutt må du drikke minst 2 liter væske om dagen.

Det er best å gi preferanse til vanlig ikke-karbonert vann, som ikke blir kokt.

Uansett årsak til at huden på beina begynte å knekke og ble uvanlig tørr, må du gi dem grundig omsorg. Dette inkluderer daglig hygiene, bruk av egnet kosmetikk og en mild fotmassasje etter å ha tatt en dusj.

I tillegg er det nyttig å lage forskjellige masker og kremer, som vi tilbyr tradisjonell medisin og kosmetologi.

Folkemidler for behandling av for tørr hud på føttene

En av de mest effektive og samtidig enkle metoder for dyp fuktighetsgivende føttens hud er bruken av kremer og masker tilberedt hjemmefra de improviserte ingrediensene. Slike midler oppnås ikke bare uvanlig effektive, men også ekstremt rimelige for kvinner på noen måte.

Følgende oppskrifter vil hjelpe deg med å lage en effektiv krem ​​for føttens tørre hud:

 • Ta en fett usøtet yoghurt, laget utelukkende fra naturlige ingredienser uten å legge til fargestoffer og konserveringsmidler, og tilsett noen dråper olivenolje. Rør disse ingrediensene grundig og bruk på føttene. Etter den første applikasjonen vil huden din se mye bedre ut og føles mye mykere å ta på.
 • innholdet i en tube av en vanlig krem ​​babyen ekstrudere en liten beholder og tilsett 3 dråper glycerin, og en dråpe av oljeholdig oppløsning av vitamin A og E. Det resulterende preparatet klink smøre sine føtter hver kveld før sengetid. Et slikt middel er ikke bare ekstremt effektivt, men også svært trygt fordi det ikke er i stand til å provosere en allergisk reaksjon selv i en gravid kvinne;
 • Du kan lage en effektiv fotmaske på følgende måte - ta en mellomstor potet, skrell den av og vaske den godt, og gni deretter potet på en fin rist. Ta 2 ts av massen, tilsett 5 ts babykrem, 1 ts smør ved romtemperatur og 1 eggeplomme til den. Bland alle ingrediensene grundig og bruk preparatet på føttene, og vask etter 15-20 minutter med varmt vann uten å bruke vaskemidler. Gjenta denne prosedyren skal være 1-2 ganger i uken.

I tillegg føtter huden på føttene perfekt oljer som brukes til kosmetiske formål. Spesielt er burdock, ricinus, mandel og ferskenolje mest effektive for å bekjempe overdreven tørrhet i huden. Det er nødvendig å bruke dem som følger - fukt en bomullspinne med mye olje og tørk problemområder av huden med den.

Før du bruker krem ​​eller maske, er det veldig nyttig å lage et fotbad, som du må legge til havsalt, natron, eple eddik, jod eller naturlig juice av celandine. Hold føttene i et slikt bad bør ikke være mindre enn 15 minutter, og oppretthold alltid vanntemperaturen omtrent på samme nivå.

Til slutt, ikke glem de helbredende egenskapene til medisinske planter. Bøtter av nyttige urter som brukes i tradisjonell medisin, kan også legges til fotbad.

Hvert slikt bad, avhengig av plantene som brukes i det, har følgende helbredende egenskaper:

 • kamille og humle effektivt redusere betennelse og øke motstanden i huden til ulike infeksjoner;
 • rosmarin og malurt normaliser blodsirkulasjonen og oppfrisk føttene;
 • mynte lindrer kløe og lindrer irritasjon;
 • calendula har en helbredende effekt;
 • eik og salvie fjerner svette og reduserer porene;
 • Nåler fukter huden og lindrer tretthet;
 • Yarrow mykner grov hud. Spesielt ofte er denne urt brukt når huden er sprukket, noe som skyldes overdreven tørrhet;
 • Wild kastanje styrker blodkarene.

Den valgte medisinske planten helles med tilstrekkelig mengde kokende vann og la det stå i 2-3 timer.

Etter det blir den helbredende infusjonen oppvarmet og bena senkes ned i 15-20 minutter. For å oppnå den høyest mulige effekten, bør den gjøres hver 3-4 dager.

Selvfølgelig, for å oppnå ønsket resultat, er det først og fremst å forstå hvorfor huden på føttene er for tørr og flakket.

Spesielt, hvis årsaken ligger i den individuelle intoleransen av klor, reduser hyppigheten av å besøke bassenget. Vær særlig oppmerksom på valg av strømpebukse, bukser og hvilken som helst sko.

Faktisk er det ikke så vanskelig å ta vare på føttene dine, men det er nødvendig å gjøre det hele tiden. Gi kroppen din litt tid hver dag, og føttene dine vil alltid være vakre, sunne og velpleie.

Tørr hud på føttene

Ved ankomst av varme dager er det nødvendig å treffe tiltak for å ha på seg en mini og sandaler. Men skjønnheten og komforten i føttens hud kan tas vare på på forhånd.

 • Årsaker til tørr hud
 • Hvordan passe godt på tørr hud på føttene
 • Hvordan bli kvitt tørre ben
 • Hvordan bli kvitt tørre føtter
 • Sikkerhets forholdsregler
 • Salonprosedyrer for ben
 • Riktig ernæring
 • Fotpleieprodukter
 • Oversikt over midler

Årsaker til tørr hud

Ikke så lenge siden, gjorde amerikanske skjønnhetsbloggere et oppstyr om fotpleie på nettet ved å ta opp en million videoer om daglig fotpleie - daglig fotpleie. Ifølge deres versjon, er dette hva den skal inneholde.

Fuktighet er relevant gjennom året, men problemet er spesielt akutt om sommeren. Sprukket hud på hælene ser ujevne ut, og det er faktisk et usunt fenomen.

Pedikyr: velpleiemte negler, fuktet kutikk, lyst lakk - ikke bare for skjønnhet, men som en del av personlig hygiene.

Bekjempelse av overdreven svette. Hvis dette problemet bekymrer seg, bør tørkekrem og talkum bli daglige følgesvenner.

Når hyperhidrose er bedre å konsultere en spesialist: nå er det mange måter å håndtere, inkludert Botox-injeksjoner.

Baths: Ifølge bloggere er dette den enkleste og rimeligste måten å raskt få føttene i orden, lindre tretthet og forberede huden din for ytterligere forsiktighet.

Det er synd at problemet med tørr hud ikke var inkludert i bloggingprogrammets maksimum. Vi vil rette deres utelatelse. Årsakene til dette fenomenet kan være svært forskjellige.

 • Funksjoner av strukturen. På ankles, føtter og ben er det få sebaceous kjertler, derfor blir huden her tørr og grov oftere.
 • Feil kosmetikk og analfabeter. Enda verre kan bare være hans fullstendige fravær.
 • Tilstedeværelsen av sykdommer. Dette inkluderer ikke bare dermatitt, men også venøs insuffisiens, som er forbundet med nedsatt blodtilførsel til huden.
 • Mangel på vitaminer.
 • Svampesykdommer. I dette tilfellet vises en stor plateflak i fotområdet, en forandring av huden i de interdigitale rom. I dette tilfellet vises bare et komplett behandlingsregime under tilsyn av en hudlege.

Om sommeren er det nødvendig å hjelpe føttens hud, som tørker og flager mer enn vanlig. © iStock

Hvordan passe godt på tørr hud på føttene

Glatt og myk hud på føttene - den samme indikatoren for selv kjærlighet, som et godt preparert ansikt og sunt hår. Spesiell oppmerksomhet må betales til føttene, fordi dette er et av de mest tørre og problematiske områdene på kroppen. Det er bedre å ta vare på føttene i flere stadier.

Daglig rensing

Det er viktig ikke bare å vaske føttene godt, men også å tørke dem tørt helt - slik at du ikke forstyrrer hudens mikroflora. Med en sterk tørrhet, kan peeling gjøres en gang i uken.

Kombiner de knuste aprikosputene med et urte- eller saltbad og påfølgende påføring av en maske.

Fuktighetsgivende og ernæring

For å holde klackene jevne etter vask, bruk en fuktighetsgivende (om sommeren) eller nærende (i kaldsesongen) krem ​​på føttene. Det samme gjelder hud på bein og lår - dette området er også utsatt for tørrhet og flak, så daglig hydrering og ernæring vil være nyttig.

Fotmassasje

Bruk fotkrem, gjør en lys massasje av føttene og bena. Dette vil bidra til å øke blodsirkulasjonen, gi oksygen tilgang til hudceller. Vel, generelt er massasje en utmerket prosedyre mot tretthet og tone.

Påfør fotkrem med stigende bevegelser, stigende fra fot til knær og hofter.

Hvordan bli kvitt tørre ben

Tørr hud på skinnene oppstår ofte på grunn av mangel på tilstrekkelig fuktighet, spesielt etter depileringsprosedyren. Gjør det en regel å regelmessig behandle huden med en fuktighetsgivende eller nærende kroppskrem, og etter å ha fjernet håret, ikke glem å bruke kosmetikkolje.

Hvordan bli kvitt tørre føtter

For å holde føttene i perfekt stand etter vannbehandlinger, samt å besøke bassenget og dusjen i treningssenteret, må du bruke kremet. Hvis det ikke finnes noen spesielle midler for bena, vil det være en kremer med fuktighetsgivende effekt.

Sikkerhets forholdsregler

Hovedregelen når du tar vare på føttene dine er: handle uten fanatisme. Hva mener vi? Selvfølgelig, behandling av hæler - den mest problematiske sone på beina.

 • For å bruke en filslipende eller pimpstein bør ikke være mer enn en gang hver annen uke. Ellers vil hudbarrieren bli skadet.
 • Behandle hælene bare på steder av hardhet og bare etter damping.
 • Bevegelsen bør ikke være for sterk - ellers får du mikrotraumas.

Skrubbe og eksfolierende midler brukes under vannbehandlinger. © iStock

Salonprosedyrer for ben

Vil du ha en profesjonell å ta vare på føttene? Gå til en skjønnhetssalong, spikerbarn eller klinikk, hvor podologen tar - en spesialist innen medisinsk pedikyr.

pedikyr

Denne hyggelige og nyttige prosedyren varer ca 1,5-2 timer og består av flere trinn:

 • desinfiserende dampbad
 • neglebehandling og nagelbehandling;
 • peeling av huden - maskinvare, mekanisk, ved hjelp av syre peeling;
 • maske applikasjon;
 • påføring av lakk;
 • Påfør krem ​​eller balsam, fot- og fotmassasje.

Parafinbad

Denne prosedyren anbefales for tørr, grov hud på føttene for å myke og fukte. Rene behandlede føtter dyppes i en spesiell paraffinløsning, oppvarmet til en viss temperatur (du bør være komfortabel).

På ankles, føtter og ben er det få sebaceous kjertler, derfor blir huden her tørr og grov oftere. © iStock

Riktig ernæring

Hvis tørrhet i bena ikke er et sesongmessig fenomen, men konstant, vær oppmerksom på kostholdet ditt. En av årsakene til ubehag i huden er vitamin A-mangel, som er ansvarlig for glatthet og elastisitet, samt vitamin E, som fremmer mykhet.

Kosthold for glatt hud på beina ser slik ut:

 • sjømat og fisk;
 • frokostblandinger i form av brød og frokostblandinger;
 • oliven eller annen vegetabilsk olje;
 • frukt og grønnsaker.

Ikke glem å drikke nok - med tørr hud er dette spesielt viktig. Normen for en sunn person er 1,5-2 liter rent ikke-karbonert vann per dag.

I tilfelle uttalt desquamation, ikke utsette besøket til hudlege.

Fotpleieprodukter

 • Fotkrem er egnet for daglig bruk. Påfør det umiddelbart etter en dusj, for mer intensiv fukting - om natten i et tykt lag, bruk bomullssokker over den.
 • Fotgelen med kjøleeffekt vil fungere godt om sommeren og etter en lang spasertur. Fuktighetsgivende huden, det lindrer også tretthet og hevelse.
 • Balm med tett tekstur som passer for meget tørr hud på føttene og knærne. Replenish lipid nivåer.
 • Skrubbe og eksfolierende midler brukes under vannbehandlinger. Etter peeling oppfatter huden på beina bedre etterbehandling.

Gjør det en regel å regelmessig behandle huden med en fuktighetsgivende eller nærende kroppskrem. © iStock

Tørr hud på føttene

Tørr hud er oftest et midlertidig problem om vinteren, og dette kan føre til rødhet, sprekker, kløe og flaking eller peeling. Dette kan oppstå på alle deler av kroppen, for eksempel armer, ben, da de er mer utsatt for skadelige effekter av eksterne faktorer.

årsaker

Vær forandrer seg

Når temperaturnivået synker (spesielt om vinteren), reduseres også fuktighetsnivået, noe som får huden til å tørke ut. Men for de som bor i ørkenen, kan sesongen ikke påvirke føttens tilstand, da de vil være mest tørr gjennom hele året.

Varmeksponering

Når du er på steder der rommet er for oppvarmet, er ovner opplyst, og varmeovner fungerer, bør du forvente at føttene blir tørre, da alt dette reduserer fuktighetsnivået.

Varm dusj og bad

Igjen, når du tar en dusj, bør du unngå for varmt vann, da det ikke er bra for huden. "Jeg vet at det er veldig hyggelig å ta en veldig varm dusj... men det kan vaske bort det naturlige sebum som er tilstede på huden vår," sier Linda Stein Gold, MD, direktør for klinisk forskning ved Dermatology Department på Detroit Hospital Henry Ford.

Du trenger bare å huske at jo lenger du tilbringer tid i for varmt vann, jo mer blir huden din tørr.

Aggressive såper og rensemidler

Bruken av aggressiv såpe ødelegger den naturlige fuktighetsbarrieren. Lovende å rense huden, fjerner mange rensemidler og vaskemidler, sjampo og såpe til slutt all fuktighet fra den, siden deres grunnleggende sammensetning bidrar til å fjerne fett.

skrubbing

De fleste tror at de trenger å skrubbe føttene sine ofte for å holde dem rene. Men det bør huskes at "friksjon fjerner hudceller og øker tørrheten," sier Nanette Silverberg, MD, professor i dermatologi ved Columbia University.

Aldringsfaktor

Med alderen får selv endringer i hormoner huden til å bli tynn og tørr. Eldre mennesker har større sannsynlighet for å ha tørr hud. Når en person aldre, gir porer mindre sebum, noe som øker risikoen for tørrhet.

Genetisk tilstand

Mer sannsynlig å få eksem eller allergisk kontaktdermatitt hvis det er tilfeller av disse tilstandene eller andre allergiske sykdommer i familien din. Disse forholdene kan forårsake tørr, skummel hud på beina.

Helse

Skalete røde flekker kan være et tegn på forskjellige forhold, som atopisk dermatitt eller psoriasis. Hudproblemer kan også være et symptom på sykdommer som diabetes eller skjoldbrusk sykdom.

Eksponering for irriterende stoffer

Dette kan være en klut, mykemiddel, vaskepulver. Mange daglige stoffer og produkter fra kluter til parfyme kan irritere huden.

Ekstremt tørr hud på beina.

I tilfelle av svært tørr hud på beina, må du kanskje søke medisinsk hjelp, ifølge eksperter ved University of Maryland Medical Center. Til tross for at dette er et vanlig problem som kan oppstå i alle aldre.

Tørrhet kan oppstå når fettlaget på huden minker og cellene begynner å miste fuktighet. Mange mennesker lider av dette problemet når de alder eller er på steder med lav luftfuktighet, for eksempel i et rom hvor klimaanlegg eller luftvarme fungerer.

Grovt tørr hud på beina kan være et tegn på skjoldbruskkjertelproblemer, noe som reduserer aktiviteten av sebum og svette.

Tørr og flammende hud på føttene

Tett tørr hud på beina kan være et resultat av en rekke problemer eller årsaker, som for eksempel hyppig bading, eksem, etc., rapporterer New York Times Health Guide.

Det er et faktum at tørrhet er vanlig i vintersesongen når temperatur og fuktighet er lave.

I tillegg til det ovenfor er det andre årsaker til tørr hud, for eksempel:

 • alder
 • Hudhelse
 • irritanter
 • Boblebad og dusjer, etc.

Ifølge internettportalen DermNet NZ kan enkelte tilfeller være forårsaket av medisinske problemer, inkludert atopisk dermatitt.

Hvis tørrheten er moderat, kan du bruke en fuktighetskrem to eller tre ganger om dagen, spesielt etter å ha tatt en dusj. Dette kan bidra til å holde føttene godt hydrert.

Kløende tørr hud på føttene

Kløe på beinets hud kan være et tegn på et mer alvorlig underliggende problem, og i de fleste tilfeller er det vanskelig å bestemme den spesifikke årsaken. Noen av disse kan omfatte:

 • Hudssykdommer
 • Allergier og hudreaksjoner
 • Parasitter og insektbiter
 • Infeksjoner som mykose
 • Andre forhold som depresjon eller angst
 • Hormonelle endringer på grunn av graviditet og overgangsalder.

Tørrhet på underbena

Dette kan skyldes en rekke årsaker, som diett, som ikke har nok fettsyrer, dehydrering, overdreven bruk av såpe, genetisk predisponering, alderdom, hypotyreose og andre lidelser. Vær oppmerksom på at hvis huden er for tørr, bør det forventes ubehag eller kløe.

eliminasjonsmetoden

Det er nødvendig å bruke fuktighetskrem umiddelbart etter en dusj. I tillegg bør direkte eksponering for vind og sol unngås, da dette også kan tørke huden.

I tillegg må du fukte huden og bruke mye væske. Vann er også veldig viktig. Du må drikke minst to liter vann daglig.

For kvinner som har dette problemet under graviditeten, er det mange trygge fuktighetsgivende kremer for forventende mødre, samt eliminering av kløe.

Tørr hud på knærne

Tørre knær kan se ut som et stort sted på føttene og til og med bli et kronisk problem, spesielt hvis du bor i harde eller ekstreme klimatiske forhold.

Eksperter peker ofte på kjemikalier, eksponering for tøffe overflater og uønskede klimaer, som de tre vanligste årsakene til tørre knær. Alle de ovennevnte grunnene i artikkelen kan også føre til mangel på fuktighet i huden rundt knærne.

Hvordan bli kvitt problemet?

Hjem rettsmidler

Olivenolje

Det er kjent som en god ingrediens for fuktighetskrem, fordi den inneholder antioksidanter og fettsyrer, som styrker huden godt og beroliger den.

Melkesyre

Du kan bruke melkesyre, som selges på apotek eller finnes også i ulike kosmetiske produkter (kremer, lotioner, etc.). Det bidrar naturlig til å peeling tørr hud.

Melkesyre kan også være en god fuktighetskrem og har beroligende egenskaper som balanserer pH i huden.

Honning inneholder antioksidant, fuktighetskrem, og har også antimikrobielle egenskaper som kan myke og lindre tørr hud på føttene. I tillegg inneholder honning viktige mineraler og vitaminer som kan forbedre hudens helse.

yoghurt

Det er en antioksidant, så vel som et godt anti-inflammatorisk middel som vil bidra til å berolige grov hud. Yoghurt inneholder også melkesyre, som er i stand til å drepe bakterier som forårsaker kløe og tørrhet.

avokado

Avokado inneholder mange antioksidanter, fettsyrer og vitaminer som bidrar til å forbedre huden fra innsiden. I tillegg inneholder den vitamin A, som perfekt gjenoppretter hudens helse.

agurk

Mange kvinner bruker en agurk eksternt til å bleke og myke huden. Men du kan også spise denne grønnsaken daglig for å fukte og helbrede huden på hele kroppen, fordi den inneholder en stor mengde vann. Men du kan også søke på beina eksternt:

 1. Sett noen, helst store, agurker i vannet (dette trinnet kan hoppes over).
 2. Etter en stund, trekk saften fra dem manuelt eller med en juicer.
 3. Bruk den til en fotmassasje i 30 minutter.
 4. Skyll deretter med vann.
 5. Du kan gjøre det en gang om dagen for å eliminere tørrhet og kløe på beina.

behandling

Noen ganger kan tørre føtter forårsake dermatitt, noe som igjen gjør huden rød og kløende. I slike tilfeller bør du bruke lotion med hydrokortison.

Tørr hud på føttene. Årsaker til tørrhet, kløe, flak og sprekker. Fotpleie og behandling hjemme

Tørr hud på beina kan utvikles av flere årsaker, både ekstern og intern. Det er imidlertid peeling, kløe, sprekker i huden. For å bli kvitt dette problemet vil spesielle fotbad, medisinske kremer og oljer, vitaminkomplekser og optimalisering av dietten hjelpe.

Viktigste eksterne årsaker

Eksterne årsaker til tørr hud inkluderer:

 • iført syntetiske gjenstander (sokker, strømpebukser, strømper);
 • klemme klær og sko;
 • metning sollys;
 • bruk av kosmetikk med høyt alkaliinnhold
 • Påvirkningen av det aggressive miljøet (klor i bassenget, økologi)

Klær laget av syntetiske materialer kan irritere føttens hud. Prosessen med varmeutveksling av huden kan forstyrres. En annen negativ funksjon av syntetisk er statisk elektrisitet. Skaden det forårsaker er basert på nevrefleksmekanismen. Elektrisitet irriterer de dårlige beskyttet nerveender av dermis.

Klemme på klær og sko påvirker blodsirkulasjonen negativt, forstyrrer bevegelsen av lymf og blod i vevet, noe som forårsaker tørr hud. Hvis klærne er stramme, forstyrrer den normal ventilasjon av huden, noe som fører til ubehag, brennende, kløe og rødhet. Huden er litt fuktig og tørker.

Tette klær og sko forårsaker tørr hud

Huden tørker og aldre under påvirkning av sollys. De påvirker elastin og kollagenfibrene negativt. Under påvirkning av ultrafiolett stråling i huden oppstår biokjemiske prosesser som forårsaker dystrofi. Disse prosessene kalles fotografering.

Kosmetikk med høyt innhold av alkali svekker pH i huden. Forsøker å gjenopprette det, gir dermis huden smøremiddel, noe som reduserer fuktighet. Så barrieren holder vann ødelagt.

Alkalisk kosmetikk akselererer transdermalt fuktighetstap. Konsekvensen av dette er tidlig aldring. I tillegg er dermis under påvirkning av alkali mer utsatt for fotografering.

Eksterne årsaker til tørr hud kan tilskrives høyt klorinnhold i bassenget. Det fører til irritasjon, peeling, følelse av tetthet. I tillegg til den tørre huden kan det påvirke hardt vann, forstyrre produksjonen av talg.

Også en negativ ekstern faktor er gassforurensning i byer. Eksosgasser som trer inn i hudcellene, ødelegger epidermis, elastin og kollagenfibre, aktiverer frie radikaler, noe som fører til en reduksjon i hudens elasticitet og tørrhet.

Viktigste interne årsaker

Fødselshuden tørker av slike interne grunner:

 • sykdom;
 • blodproblemer;
 • mangel på mineraler og vitaminer;
 • aldersendringer.

Tørrhet kan være et tegn på psoriasis, eksem, diabetes, soppinfeksjoner.

Forstyrrelser i blodforsyningsprosessen fører til mangel på oksygen, næringsstoffer, væsker i vevet. Uten å få disse ingrediensene i riktig mengde tørker huden ut.

Årsakene til dette fenomenet kan være forbundet med mangel på vitaminer. De viktigste vitaminene for å bekjempe tørr hud er:

 • retinol (vitamin A);
 • tokoferol (vitamin E);
 • B-vitaminer;
 • askorbinsyre (vitamin C);
 • biotin (vitamin H).

De fukter huden og danner sine nye celler. Alderrelatert tørrhet i huden er forbundet med hormonelle forandringer i kroppen. Nye celler dannes sakte, og de gamle har ikke tid til å transformere.

Tørrhet og flak

Huden på beina blir tørr og flager av følgende grunner:

 1. Allergi. Allergen kan være et matprodukt, klær, støv, kjæledyrhår. Hvis mulig, eliminere irriterende stoffer og ta antihistaminer.
 2. Stress, overarbeid fører til frigjøring av kortisol. Det endrer molekylene av kollagen, noe som fører til tørrhet og flaking av huden.
 3. Eksternt aggressivt miljø (klor i bassenget, økologi, ultrafiolett stråling).
 4. Aldersrelaterte hormonforstyrrelser i kroppen vises etter 50 år, noe som forårsaker tørr hud. Dette skjer på grunn av endringer i strukturen av kollagenfibre, som primært danner epidermis. Det anbefales å bruke flere produkter som inneholder kollagen og drikke rent vann for å støtte fett og lipidmetabolisme.
 5. Fungal lesjoner som fører til hudirritasjon og endringer i strukturen.

Hos eldre blir alle årsaker forverret.

Tørr og kløende hud på føttene

Tørr og kløende hud på beina kan oppstå på grunn av en rekke sykdommer: rubella, kyllingpoks, meslinger.

Årsaker til kløe:

 • Kløende hud kan forårsake allergier, som urtikaria. En annen grunn til kløen i huden på beina er et overskudd av glukose i diabetes.
 • I sykdommer i leveren, kløe nedre lemmer. Dette skyldes frigjøring av galle i blodet, som påvirker nerveendingene.
 • Blodforsyningsforstyrrelser er årsaken til kløe, ledsaget av hevelse og tyngde. Akutt kløe som oppstår på foten og mellom fingrene kan være en konsekvens av en soppinfeksjon.

Tørr hud på underbenet

Underbenet er svært følsomt for endringer, da det er 9 ganger mindre talgkjertler i dette området enn i andre deler av huden. Tørr skinn oppstår av grunner som tørr luft, syntetisk klær, temperaturdråper og dårlig avhaling av dette området. Soling kan også forårsake tørr hud.

Tørr hud på føttene

Tørr hud på føttene skyldes ofte at man går uten sko om sommeren. Dette kan være ledsaget av en soppinfeksjon. En av hovedårsakene er ubehagelige sko laget av ikke-naturlige materialer, slik at huden ikke puster.

Tørr hud på føttene. Årsakene kan være en sopp. Det oppstår når du bruker ubehagelige sko som ikke puster. Det er viktig å velge sko av høy kvalitet.

Dette forverres av en spesiell hud på sålen, som er tykkere enn i andre områder. Betennelser og sprekker kan være et resultat av utilstrekkelig hudpleie.

Tørr hud på knærne

Huden på knærne kan tørke av disse årsakene:

 • Mangel på vitaminer A og E.
 • Stå med knestøtte.
 • Klærens innflytelse.
 • Hormonale problemer.
 • Mangel på vegetabilsk fett.

I tillegg er tørr hud på knærne en naturlig reaksjon av kroppen til konstant bøyning og forlengelse av denne ledd.

Årsaker til sprekkdannelse

Utseendet på sprekker i underkroppens hud påvirkes av:

 1. Sommersko. Når du har på deg en skifer, kan fotsålen bli rammet og mikrotrauma. Tørr luft og varm sand kan også være skadelig.
 2. Ubehagelige sko og syntetiske sokker. Når du bruker dem, tørker sålene på føttene og blir dekket av sprekker.
 3. Utilstrekkelig fotpleie. Baths bør brukes og kåt epidermis fjernes.
 4. Fungal lesjoner. De er eliminert av anti-soppdroger. Fottøy skal desinfiseres.
 5. Nyresykdom og endokrine sykdommer.
 6. Brudd på arbeid og sykdommer i mage-tarmkanalen.

For å helbrede sprekker er det nødvendig å finne ut årsaken og ta forebyggende tiltak.

Tørr flekker på føttens hud

Tørr flekker på beinets hud dannes av en slik grunn som et brudd på sebaceous og fettkjertlene.

Dette påvirkes av faktorer:

 1. Allergier mot mat, narkotika og andre stoffer (vaskemidler og kosmetikk).
 2. Sykdommer i mage-tarmkanalen.
 3. Svampe og lignende sykdommer (ulike typer av lav).
 4. Hudsykdommer som eksem, psoriasis og andre.
 5. Stress tilstand.

Også tørr flekker vises når det er mangel på væske, nedsatt leverfunksjon.

Tegn på sykdom

Sammen med tørrhet kan det oppstå andre symptomer på beinets hud:

 1. Adskillelsen av hudlaget med svampelesjoner.
 2. Mellom fingrene stopper dermis.
 3. Bobler ser ut som briste og tørre.
 4. Akutt peeling.
 5. Psoriatisk leddgikt.
 6. Det er et papulært utslett mellom remisjoner.
 7. Feil struktur av negler er lagt merke til.
 8. Endre fargen på dermis.
 9. Faste knuter dannes.

Disse symptomene gjelder sykdommen: psoriasis, eksem, mykose.

Fotpleieprodukter

Krem "Dawn"

Den består av: kamille ekstrakt; vitamin A, E; glyserol. Kremen nøytraliserer betennelse, bakterier, fukter og nærer huden.

Spred på nattens rene føtter. Det anbefales at du bærer bomullssokker. Applikasjonsfrekvens: 1 gang om 3 dager.

Krem "Styrken til skogen"

Ingredienser: sorbinsyre, smaker, petrolatum, floralisin. Krem leverer oksygen til cellene i dermis, nærer det, gjenoppretter kollagenvev. Produktet masseres i føttens hud med massasjebevegelser. Prosedyren gjentas 2 ganger om dagen.

Cream "Doctor" med urea

Ingredienser: urea, celandine ekstrakt, allantoin, eik bark ekstrakt, vitamin E, te tre essensielle olje.

Legemidlet myker dermishælene, føttene, eliminerer tørkede korn. Å gni på ren, tørr hud før sengetid 1 gang per dag.

Krem "Sesderma"

Ingredienser: havre ekstrakt, urea. Den har en fuktighetsgivende, rensende, beroligende hudeffekt, eliminerer kløe. Kremet skal gnides om morgenen og kvelden, og masserer problemområder til den absorberes til enden.

Healing Foot Bath

Havsaltbad

Ingredienser: varmt vann, en halv matskje salt. Oppløs salt og legg føttene i vann i 15 minutter. Skyll deretter saltet av med vann og fukt huden med en krem. Det anbefales ikke å fortsette prosedyren lenger, da saltet korroderer dermis.

Rødvinbad

Ingredienser: vann (2 liter), rødvin (500 ml). Etter blanding, hold føttene der i 20 minutter. Tørk føttene og smør med krem. Badet kan tas en gang i uken.

Urte bad

Ingredienser: malurt, kamille, mynte, calendula, melissa. Hell urter med varmt vann og la det stå i 30 minutter. Ikke mer enn 20 minutter for å holde beina i bekkenet. Etter å tørke dem, fukte med krem.

Bad med natron og såpe

Ingredienser: natron (14 gr.), 15 gr. spon av såpe. Rør i vann ved romtemperatur. Prosedyren varer ikke mer enn 15 minutter.

Etter ferdigstillelse skylles føttene med rent vann og fuktes med en krem.

Rationaliserer ernæring for sunn hud

For å opprettholde en sunn hud, bør følgende matvarer være tilstede i dietten:

 1. Orange frukt og grønnsaker. For eksempel: persimmon, gulrøtter, fersken, gresskar, aprikoser. De inneholder vitamin A, som er nødvendig for fornyelse av hudceller.
 2. Sitrus inneholder vitamin C. Det fremmer dannelsen av kollagen for riktig hudpigmentering og er en sterk antioksidant.
 3. Salat og spinat. For hud av grønnsaker er nyttig innhold av vitaminer A, C, B, E.
 4. Nøtter. De er rikt på B-vitaminer og slike nyttige elementer som kalium, kobolt, jern, magnesium, fosfor, mangan. Takket være dem blir fett og proteiner i celler syntetisert mer effektivt, dermisvæv dannes.
 5. Kornavlinger. De inneholder vitaminer B, proteiner, sink, silisium, selen, kobolt, kobber, kalium. Kostfiber forbedrer fordøyelsessystemet, fjerner giftstoffer fra kroppen. Silisium øker dermis turgor og elastisitet.
 6. Fermenterte melkeprodukter øker intestinal peristaltikk og normaliserer mikrofloraen.
 7. Iron rik mat. Epler, granatepler, blåbær, hvite bønner, lever, rødt kjøtt, sjømat. Jern øker hemoglobin, som tilfører oksygen til vev, forebygger virkningen av giftstoffer og hud aldring.
 8. Omega-fettsyrer finnes i fettfisk, vegetabilske oljer, linfrø, torskelever, nøtter. Gjenopprett lipidlaget som beskytter hudceller. Det nærer huden med fuktighet, noe som gjør den smidig.
 9. Grønn te, som er en naturlig antioksidant, forhindrer aldring av huden.

Irrasjonell ernæring og mangel på væske fører til utmattelse og tørrhet i epidermis. Hver voksen må drikke minst 2 liter. vann per dag.

Vitaminkomplekser

 • «Perfect." Ingredienser: nesten alle vitaminer, kobber, biotin, selen, sink. Legemidlet motvirker hudens aldring. Ta 1 kapsel etter måltider per dag i en måned. Mellom kursene gjøres gap i 1-2 måneder.
 • "Vitrum Beauty". Ingredienser: vitaminer A, D, E, C, B, folinsyre, nikotinamid, rutin. Sporelementer: jod, jern, mangan, kalsium, selen, bor, sink, magnesium. Legemidlet gjenoppretter og styrker strukturen til dermis. Komplekset tas 2 tabletter daglig etter måltider. Kan øke dosen til 3 tabletter.
 • "Supradin". Ingredienser: vitamin A, D, E, PP, H, natriumbikarbonat, sukrose, natriumsakkarin, mannitol, sitronsmak, vinsyre. "Supradin" forbedrer effektiviteten av metabolske prosesser, fremmer syntesen av kollagenlaget av huden. Legemidlet er tatt 1 tablett på et måltid 1 gang per dag. Kurset varer 30 dager, hvorpå det er en pause i en periode på 60 til 90 dager.

Oppskrifter for hudformuleringer

Fuktighetsgivende peeling maske

Du trenger havermout (3-4 ss), sukker, honning, kosmetikkolje, 2 ss. skjeen. Flakene er malt i en kaffekvern. De gjenværende komponentene blir tilsatt, blandet til en tett masse.

Enheten gnides på de tidligere dampede beinene med masserende bevegelser og varer i flere minutter. Massen vaskes med vann, påfør krem. Du kan lage en maske hver dag.

Nærende mykningsmaske

Ingredienser: honning, rømme, fettost ost. 2 ss. skjeer av hytteost blandet med rømme og honning (1 ss skje). Gni massen inn i fotens hud og la den stå i 40 minutter. Vask av og fukt huden med en krem. Prosedyren gjentas 2-3 ganger i uken.

Mask for exfoliating gamle celler

Ingredienser: havremel, hakkede nøtter, rømme. Mel (3 ss. Skjeer) blandes grundig med nøtter (1 ss skje), surkrem tilsettes, alt blandes til en homogen masse. Påfør til fots og hold i 20 minutter. Skyll deretter føttene med rent vann, gni føttene med en fil og påfør kremet.

Nourishing oljer og hvordan man søker dem

 • Shea smør (et annet navn - "shi") fukter epitelet, myker og beroliger huden. Danner et beskyttende lag av dermis. Påfør før sengetid: gni olje og bruk sokker.
 • Olivenolje har en fuktighetsgivende effekt på grunn av fettsyreinnholdet. Oljesyre fremmer fuktighet og gjenoppretter det ytre laget av epidermis. Olje gnides i huden og varer 1 time. Vask av med varmt vann, da forkjølingen styrker tørrheten i huden.
 • Kokosolje inneholder slike syrer som laurinsyre, hyaluronsyre, mer enn 7 typer fettsyrer, deres triglyserider. De fukter epitelet, helbreder sprekker, ødelegger bakterier, hindrer soppsykdommer. Ved sengetid blir oljen gnidd inn i huden, hvorpå den behandles med pimpsten. Det er tilrådelig å bruke sokker.

Tørr hud på føttene, årsakene til hvilke er varierte, kan elimineres uavhengig. Vitaminpreparater, oppskrifter av fuktighetsgivende og næringsrike bad, bruk av oljer vil hjelpe i dette. Det er viktig å huske at overdreven tørrhet med andre symptomer kan være et tegn på utviklingssykdom.

Årsaker til tørr hud på føttene og behandlingsmetoder

Hudproblemer manifesteres av ulike symptomer: Beinets hud blir tørr, det er irritasjon, peeling, tetthet og grovhet. Tørre epidermier er mer utsatt for de skadelige effektene av naturlige og innenlandske faktorer, som et resultat av hvilke inflammatoriske prosesser utvikler seg. Objektive følelser av eiere av tørr hud er langt fra behagelige, noe som betydelig reduserer livskvaliteten, gir psykisk ubehag. Problemet kan ikke ignoreres, siden en kosmetisk defekt er i stand til å indikere alvorlige sykdommer.

Viktigste eksterne årsaker

Tørr hud på føttene har ytre og indre årsaker. I det første tilfellet er problemet enkelt løst, det er ikke vanskelig å gjenopprette helsen til huden, fordi det er nok å utelukke provoserende faktorer.

Verdt å vite: Ofte er tørr hud på føttene resultatet av samtidige effekter av flere eksterne og interne faktorer.

Tørre føtter blir observert av følgende grunner:

 1. Mangelen på vann i epidermis. I tillegg til tørrhet, klager pasienten om en følelse av tetthet i huden, det er sterk peeling. Mangel på fuktighet har også årsaker - nedsatt blodsirkulasjon i underekstremiteter og bruk av dårlige sko, sokker laget av syntetisk materiale, noe som bidrar til brudd på respiratoriske prosesser.
 2. Dårlig mat. Dessverre tvinger den moderne rytmen av livet alle til å skynde seg et sted, og gir ingen tid til en full frokost, lunsj og middag. Følgelig mottar kroppen ikke de nødvendige komponentene for livet, noe som manifesteres av problemer med huden. Sterke dietter er ikke bare tørr hud, men også alvorlige brudd på fordøyelseskanalen.
 3. Utilstrekkelig hydrering gjennom kosmetikk. Kvinner bruker fuktighetsgivende og nærende kremer til å ta vare på hender og ansikter, men underkroppene blir ofte glemt. Men beina har en alvorlig belastning, de trenger også omsorg med kremer, oljer, fotbad og andre prosedyrer.
 4. Forkert utvalgte kosmetikk til føttene kan provosere ikke bare tørr hud, men fører også til alvorligere problemer - rødhet, alvorlig irritasjon - symptomer på en allergisk reaksjon.
 5. Dårlige vaner - Alkoholmisbruk, røyking. Det har lenge vist seg at sigaretter og alkohol har en negativ effekt på kroppen som helhet, inkludert huden.

Gjennom årene er huden utarmet, noe som resulterer i at den blir tørrere og tørrere. Studier har vist at etter å ha fylt 40 år, må du spesielt ta vare på føttene dine ved å bruke daglige kosmetiske fuktighetsgivende midler.

Viktigste interne årsaker

Sammen med ytre årsaker er det mange interne faktorer forårsaket av ulike sykdommer som fører til problemer med huden på underekstremiteter.

Viktig: Hvis tørrheten i føttens hud er forårsaket av indre årsaker (sykdommer eller patologiske prosesser i kroppen), vil ingen eksterne effekter - bad, masker og andre manipulasjoner rettet mot nærende og fuktighetsgivende, ikke gi det ønskede resultatet. For å forbedre tilstanden til huden, vil det bare hjelpe behandlingen av den underliggende patologien.

Interne årsaker til peeling føtter:

 • Dermatologiske sykdommer - psoriasis, eksem;
 • Fungal lesjoner forårsaket av sopp og deres aktive liv;
 • Hormonal ubalanse i kroppen. Årsaken til svikt i produksjon av hormoner er graviditet, overgangsalder, postpartum perioden;
 • Diabetes mellitus er ledsaget av et brudd på fordøyelsen av glukose i kroppen, noe som påvirker funksjonaliteten til alle indre organer og systemer. Diabetikere utvikler ofte hudproblemer, nesten alltid komplisert av en bakteriell infeksjon;
 • Krenkelse av metabolske prosesser;
 • Dehydrering. Grunnårsaken er mangel på væske i kroppen, forstyrrelse av fordøyelseskanalen, langvarig diaré, gjentatt oppkast, etc.;
 • Kronisk form for nyresvikt, patologi i mage-tarmkanalen og sentralnervesystemet;
 • Mangel på vitaminkomponenter, særlig vitamin E og askorbinsyre;
 • Langvarig bruk av antibakterielle stoffer.

Listen kan suppleres med autoimmune patologier, jernmangelanemi, depresjon, kronisk stress og andre patologiske forhold. Tørr hud kan bare påvirke beina, eller bli observert på andre deler av kroppen. Ofte angir lokaliseringsstedet indirekte etiologien til den uregelmessige prosessen.

Behandlingsmetoder

For å slippe av med peeling av føttens hud, er det først nødvendig å eliminere kilden til problemet. Hvis den eksterne faktoren kan elimineres uavhengig, trenger interne problemer omfattende diagnostikk.

Hvis årsaken er en sykdom som påvirker huden, er medisinsk korreksjon nødvendig gjennom legemidler. Valget av medisiner på grunn av en bestemt sykdom.

Som en hjelpemetode kan du bruke kosmetikk, oppskrifter av tradisjonell medisin, som gjør at du kan øke hastighetsprosessen og gjenopprette den skadede epidermis.

Nærende og mykende kremer

Godt bevist slikt middel for lokal handling - Ballettkrem, "Instant effect" og Belita rette basert på ekstrakter fra calendula og celandine blossoms. De kan håndtere føttene hjemme, det er ikke nødvendig med konsultasjon med lege.

Kort beskrivelse av nærende og fuktighetsgivende kremer:

 1. Ballett er en naturlig fuktighetskrem. Sammensetningen inneholder ekstrakt av eikebark, malurt, hestkastanje. Effektiv mykner huden, kompenserer for mangel på fuktighet, beskytter mot uttørking. Cream fremmer helbredelse av små sprekker, stimulerer blodsirkulasjonen.
 2. Midler "Instant effect" eliminerer desquamation, lindrer tørre føtter, nærer huden. Sammensetningen inneholder mye vitamin, ekstrakt av Hypericum og salvie.
 3. Cream "Extra" returnerer hudens naturlige utseende. Den har antiseptiske egenskaper. Kan brukes som soppsykdomsprofylakse.

De beskrevne midlene vil bidra til å gjenopprette hudens sunne utseende, lindre fra flak, overdreven tørrhet og tetthet. Påfør hver dag etter fotbadet, utført utelukkende på en tørr overflate.

Merk: Hvis årsaken ligger i en soppinfeksjon, er det nødvendig med bruk av spesialiserte stoffer med antimykotiske egenskaper. For eksempel, Clotrimazole, Ketoconazol.

Oppskrifter av tradisjonell medisin

I alternativ medisin er det mange måter å håndtere tørrhet i huden av lokalisering. Disse metodene vil hjelpe i bildene når årsaken er en ekstern faktor - ubehagelige sko, syntetiske sokker, etc.

Hvis huden er tørr, kan du bruke følgende oppskrifter:

 • Mask basert på epler. Ett grønt eple sammen med peeling for å gni på en fin riper, skift blandingen til gasbind, i dette skjemaet festet til foten på foten. Bruk varme sokker over dem. La masken stå hele natten. Om morgenen blir en komprimering fjernet, vannprosedyrer utføres. Gni fuktighetskremet. Prosedyren gjentas 3-4 ganger i uken, varigheten av utvinning varierer avhengig av problemets kompleksitet;
 • Mask basert på ricinusolje. Varm oljen i et vannbad til det er litt varmt. Hell inn i en flat beholder, legg føttene på den. Behandlingen varer i 20 minutter. Etter hendene gni oljeresten på hælene. Residene rengjøres med servietter. Bruk sokker. Gjenta flere ganger i uken;
 • Rist 2 poteter på en rist, legg til samme mengde linfrø og vanlig vann. Sett på en liten brann, kok til komponentene tykkere. Påfør agenten ved romtemperatur til underdelene og la den stå i tjue minutter. Vask masken med varmt rennende vann.

Når du velger en oppskrift, må du ta hensyn til organismens individuelle egenskaper. Noen mennesker hjelper folkemessige rettsmidler for 2-3 prosedyrer, andre trenger utvinning om noen uker.

fotbad

Bli kvitt overdreven tørrhet hjelper fotbadet. Bruk vanligvis medisinske planter med antiseptisk, anti-inflammatorisk og desinfiserende effekt.

 1. To spiseskjeer av farmasøytisk kamille for 1 liter vann. Insister i 20 minutter, hell i en bolle med vann, senk nedre lemmer. Tiden for manipulering er 10-15 minutter, etter at føttene er tørket, blir krem ​​påført.
 2. Tilsett varmt vann til beholderen, hell 2 ss calendula blomster, 1 ss salvie. Insister 10 minutter. Dyp føttene i vann i 20 minutter. Gjenta hver andre dag.

Hjemme kan du lage bad på basis av en serie, juice, plantain og andre medisinske planter. Bruk alltid krem ​​etter vannbehandling.

Forebygging av tørrhet og flaking

Det er mye lettere å hindre fotproblemer enn å gjenopprette huden. Selvfølgelig gjelder denne utsagnet for disse maleriene når årsakene ligger i den negative ytre innflytelsen.

Grunnleggende forebyggende tiltak:

 • Sunn livsstil, fysisk aktivitet;
 • Rasjonell og balansert ernæring;
 • Avslag på dårlige vaner - røyking og alkohol;
 • Bruk komfortable sko fra naturlige materialer;
 • Hudpleie med fuktighetskrem.

Hvis årsakene til tørr hud på beina er forankret i sykdommer, bør du konsultere en lege med henblikk på behandling. Bare ved å fjerne hovedfaktoren som provoserte problemet, kan du returnere den normale tilstanden til huden.

Du kan bli kvitt hudens peeling og tørrhet selv. Dette vil hjelpe bad, kosmetikk og populære oppskrifter. Men hvis det i løpet av uken ikke gir effekt, er etiologien på grunn av interne forstyrrelser i kroppen.

Flere Artikler Om Typer Acne