Hver kvinne drømmer om vakre og velpleide ben, med glede å vise dem til andre. Dessverre kan bare en liten del av jenter og kvinner skryte av den absolutte helsen til denne delen av kroppen.

Våre ben, og spesielt føttene våre, opplever hele tiden utrolig sterke belastninger, slik at deres utseende svært ofte etterlater mye å være ønsket.

Et av de vanligste problemene knyttet til helsen til underekstremiteter er mangel på fuktighet. I en situasjon når vannbalansen er forstyrret, forekommer overdreven tørrhet av føttene, så vel som andre ubehagelige opplevelser, som tetthet i huden, kløe og peeling. Alt dette fører til konstant ubehag i beina, som jeg vil bli kvitt så snart som mulig.

Hva kan forårsake for tørr hud på beina?

Ofte er for tørr hud på føttene og andre deler av beina forårsaket av følgende årsaker:

 • aldersrelaterte endringer i huden;
 • uegnet fuktighetsnivå i stuen;
 • mangel på vitaminer og fordelaktige sporstoffer. Sørg for at kostholdet ditt er komplett og balansert og drikker et kurs av multivitaminkomplekser regelmessig;
 • Vanlige besøk til bassenget med klorerte vann;
 • langvarig eksponering for solens brennende stråler
 • uregelmessig blodsirkulasjon. Bruk av stramme strømpebukse eller bukser, samt sko av feil størrelse, kan føre til dette. Spesielt forsiktig er det nødvendig å bekymre seg om valg av klær der du skal sove. Smale og tette pyjamas kan forårsake forstyrrelser av vannbalansen, noe som fører til overdreven tørrhet i huden, så vel som mer alvorlige sykdommer, som åreknuter. For å unngå at dette skjer, sover du utelukkende i løse klær laget av naturlig stoff, som ikke passer til kroppen din og lar den puste fritt. Av samme grunn, prøv å aldri bære tettsittende kunstige leggings og høye sokker;
 • En annen vanlig grunn til at huden på bena skiller seg ut og er for tørr, er bruken av hygieneprodukter og kosmetikk, som inkluderer en stor mengde alkalier. Også i enkelte tilfeller forårsaker visse vaskepulver en lignende kroppsreaksjon.

Hva skal jeg gjøre hvis huden din er for tørr?

Som tidligere nevnt, må du først og fremst revidere kostholdet ditt. Din daglige meny bør definitivt inkludere fisk, samt en rekke retter tilberedt med vegetabilske oljer. De inneholder fettsyrer som nærer huden veldig godt fra innsiden. I tillegg bør du spise fersk frukt og grønnsaker rik på karoten så ofte som mulig. I større grad finnes dette stoffet i aprikoser, mango, gresskar og gulrøtter.

For å bli kvitt kløe, peeling og andre ubehagelige opplevelser, må du spise mer nøtter og frokostblandinger, fordi de inneholder en stor mengde vitamin E. Til slutt må du drikke minst 2 liter væske om dagen.

Det er best å gi preferanse til vanlig ikke-karbonert vann, som ikke blir kokt.

Uansett årsak til at huden på beina begynte å knekke og ble uvanlig tørr, må du gi dem grundig omsorg. Dette inkluderer daglig hygiene, bruk av egnet kosmetikk og en mild fotmassasje etter å ha tatt en dusj.

I tillegg er det nyttig å lage forskjellige masker og kremer, som vi tilbyr tradisjonell medisin og kosmetologi.

Folkemidler for behandling av for tørr hud på føttene

En av de mest effektive og samtidig enkle metoder for dyp fuktighetsgivende føttens hud er bruken av kremer og masker tilberedt hjemmefra de improviserte ingrediensene. Slike midler oppnås ikke bare uvanlig effektive, men også ekstremt rimelige for kvinner på noen måte.

Følgende oppskrifter vil hjelpe deg med å lage en effektiv krem ​​for føttens tørre hud:

 • Ta en fett usøtet yoghurt, laget utelukkende fra naturlige ingredienser uten å legge til fargestoffer og konserveringsmidler, og tilsett noen dråper olivenolje. Rør disse ingrediensene grundig og bruk på føttene. Etter den første applikasjonen vil huden din se mye bedre ut og føles mye mykere å ta på.
 • innholdet i en tube av en vanlig krem ​​babyen ekstrudere en liten beholder og tilsett 3 dråper glycerin, og en dråpe av oljeholdig oppløsning av vitamin A og E. Det resulterende preparatet klink smøre sine føtter hver kveld før sengetid. Et slikt middel er ikke bare ekstremt effektivt, men også svært trygt fordi det ikke er i stand til å provosere en allergisk reaksjon selv i en gravid kvinne;
 • Du kan lage en effektiv fotmaske på følgende måte - ta en mellomstor potet, skrell den av og vaske den godt, og gni deretter potet på en fin rist. Ta 2 ts av massen, tilsett 5 ts babykrem, 1 ts smør ved romtemperatur og 1 eggeplomme til den. Bland alle ingrediensene grundig og bruk preparatet på føttene, og vask etter 15-20 minutter med varmt vann uten å bruke vaskemidler. Gjenta denne prosedyren skal være 1-2 ganger i uken.

I tillegg føtter huden på føttene perfekt oljer som brukes til kosmetiske formål. Spesielt er burdock, ricinus, mandel og ferskenolje mest effektive for å bekjempe overdreven tørrhet i huden. Det er nødvendig å bruke dem som følger - fukt en bomullspinne med mye olje og tørk problemområder av huden med den.

Før du bruker krem ​​eller maske, er det veldig nyttig å lage et fotbad, som du må legge til havsalt, natron, eple eddik, jod eller naturlig juice av celandine. Hold føttene i et slikt bad bør ikke være mindre enn 15 minutter, og oppretthold alltid vanntemperaturen omtrent på samme nivå.

Til slutt, ikke glem de helbredende egenskapene til medisinske planter. Bøtter av nyttige urter som brukes i tradisjonell medisin, kan også legges til fotbad.

Hvert slikt bad, avhengig av plantene som brukes i det, har følgende helbredende egenskaper:

 • kamille og humle effektivt redusere betennelse og øke motstanden i huden til ulike infeksjoner;
 • rosmarin og malurt normaliser blodsirkulasjonen og oppfrisk føttene;
 • mynte lindrer kløe og lindrer irritasjon;
 • calendula har en helbredende effekt;
 • eik og salvie fjerner svette og reduserer porene;
 • Nåler fukter huden og lindrer tretthet;
 • Yarrow mykner grov hud. Spesielt ofte er denne urt brukt når huden er sprukket, noe som skyldes overdreven tørrhet;
 • Wild kastanje styrker blodkarene.

Den valgte medisinske planten helles med tilstrekkelig mengde kokende vann og la det stå i 2-3 timer.

Etter det blir den helbredende infusjonen oppvarmet og bena senkes ned i 15-20 minutter. For å oppnå den høyest mulige effekten, bør den gjøres hver 3-4 dager.

Selvfølgelig, for å oppnå ønsket resultat, er det først og fremst å forstå hvorfor huden på føttene er for tørr og flakket.

Spesielt, hvis årsaken ligger i den individuelle intoleransen av klor, reduser hyppigheten av å besøke bassenget. Vær særlig oppmerksom på valg av strømpebukse, bukser og hvilken som helst sko.

Faktisk er det ikke så vanskelig å ta vare på føttene dine, men det er nødvendig å gjøre det hele tiden. Gi kroppen din litt tid hver dag, og føttene dine vil alltid være vakre, sunne og velpleie.

Hvorfor er huden på beina tørr og peeling av

Tørr hud på bena er mest vanlig om vinteren og høsten. Forklaringen er veldig enkel: Menneskekroppen svekkes nå, og blir derfor sårbar. Det er derfor det krever maksimal omsorg for huden. Og hva bidrar til utseendet av tørr hud på beina, årsaker til peeling, hvilke tiltak som skal i dette tilfellet, vil du lære i denne artikkelen.

Årsaker til tørr hud på bena og føttene

Hva påvirker tilstanden til dermis av beina og hvorfor skreller den av? Vi vil lære mer om årsakene som kan provosere tørr hud på beina.

 1. Klær laget av syntetiske stoffer. Dette er strømpebukser og leggings som kan irritere huden. Og det manifesterer seg i form av tørrhet og flak av benets hud.
 2. Kosmetikk. Hvis verktøyene ikke er riktig valgt eller bare ikke passer, tørker de ut huden. Når du velger kosmetikk, er det nødvendig å lese hvilke komponenter som er inkludert i sammensetningen. Tilstedeværelsen av naturlige oljer eller ceramider er en forutsetning for kosmetikk av høy kvalitet for hudpleie.
 3. Utilstrekkelig omsorg. Ikke alle kvinner betaler samme oppmerksomhet på huden på beina til ansiktets hud. Benene krever imidlertid ikke mindre oppmerksomhet.
 4. Sykdom. Svært ofte er tørr hud et av symptomene på noen sykdom, for eksempel psoriasis, eksem, diabetes, soppinfeksjoner, samt utilstrekkelig inntak av vitaminer og fordelaktige komponenter.
 5. Forstyrrelse av blodsirkulasjonen. Tempering prosedyrer, øvelser, sport - alt som styrker blodårene vil hjelpe. Hvis en yrkesaktivitet tvinger en person til å være i en stilling i lang tid (for eksempel å jobbe på en datamaskin), så vel som å være på føttene (lærere, frisører), så er det nødvendig å ta pauser for å gå, stå, flytte. Dette vil forhindre utvikling av negative endringer i blodsirkulasjonen.
 6. Age. Etter 40 år tørker huden ut, og dette krever forsiktig og systematisk omsorg. Det er svært viktig å observere drikkeregimet, bruke rent vann, og ikke erstatte det med andre drikker. Innledning til kostholdet med store mengder frukt, grønnsaker, fisk, tar vitaminer, samt avvisning av hygieneprodukter som inneholder alkali, vil gi et positivt resultat.

Tegn på

Hvilke symptomer indikerer at føttens hud krever fuktighet og spesiell oppmerksomhet? Vurder dem mer detaljert:

Veldig tørr hud på føttene

 • reduksjon av elastisitet og elastisitet;
 • dullhet i huden;
 • peeling og utseendet på døde grå-hvite flak av forskjellige størrelser, som på bildet til høyre;
 • overflaten av huden blir grov og grov til berøring;
 • rødhet oppstår, huden tørker ut og til og med sprekker.

Når skal du se lege

Hvis de første symptomene på tørr hud dukker opp, anbefales det å konsultere lege. Dette er nødvendig for å kunne identifisere årsakene riktig og ikke forveksle, selv å gjøre en diagnose. Hvis tørrheten i huden skyldes en sykdom, og personen ikke kontakter en spesialist, kan farlige komplikasjoner utvikle seg. En dermatolog, en allergiker, en terapeut vil hjelpe i denne situasjonen, som etter å ha undersøkt og mottatt resultatene av de utførte tester vil foreskrive behandling og gi anbefalinger.

behandling

Hvis et slikt problem oppstår, trenger du ikke å panikk. Det er mange måter å takle tørrhet på føttens hud.

Balansert næring

Huden skal få tilstrekkelig mengde væsker, vitaminer og andre fordelaktige ingredienser. Det er derfor du trenger å revidere kostholdet ditt. Hver dag bør du drikke minst 2 liter vann, spise sunne fettstoffer (nøtter av ulike slag, fisk, vegetabilske oljer), frukt, grønnsaker og bær. Det bør bemerkes at for eksempel sjetonger, kan hurtigmat forårsake tørr hud, og derfor anbefales disse og lignende usunde matvarer å bli utelukket fra dietten.

Bruk av vitaminer

I høst-vinterperioden, så vel som på våren, er det vanskelig å få riktig mengde vitaminer med mat. Det er nødvendig å konsultere en lege for utnevnelse av vitamin- eller vitamin-mineralkomplekser. Supradin, Alfabet, Aevit og andre er populære.

Forsiktig omsorg

Å ta vare på føttens hud er ikke mindre viktig enn å ta vare på ansikt og hender. Hva er begrepet "forsiktig omsorg":

 1. Daglig pleie for personlig hygiene i kropp og føtter. Å plukke opp strømpebukser og sokker med naturlig sammensetning.
 2. Hver dag anbefales det å legge fuktighetskrem på føttene, noe som raskt myker huden og nærer det med fuktighet. Gjør det riktig. Først må du ta en dusj eller et bad for å åpne porene på huden, og deretter påfør kremet. Det er godt å ta en dusj for å forbedre blodsirkulasjonen for å gjøre en massasje med en strøm av vann rettet mot føttene. Etter prosedyren skal huden blottes med et håndkle, og deretter bruk kremet. Du kan også bruke vegetabilske oljer (mandel, oliven, linfrø), som ikke bare bidrar til å fukte, men gir også huden vitaminer. Etter vannprosedyrer påføres oljen på huden i 3 til 5 minutter, og deretter fjernes overskytende mengde med et papirserviett.
 3. Alkalisk såpe - under forbudet, da det vil tørke huden ytterligere. Egnet flytende såpe, som består av olje. Denne såpen renser huden forsiktig og skader den ikke.
 4. For å forhindre sprekker på hælene, anbefales systematisk bruk av pimpsten for å fjerne stratum corneum. Bruk aldri en barberhøvel som skader huden, noe som kan øke risikoen for infeksjon. Etter pimpsteinbehandling skal hælen vaskes under rennende vann, tørke av og påføre en nærende krem. Prosedyren er spesielt effektiv hvis huden er tørr og kløe.
 5. Du kan også bruke spesialbutikk scrubs og peels - mousses eller kremer, som inneholder faste partikler i deres sammensetning. Det er de som fjerner de øverste døde hudceller. Du kan også tilberede et hjemskrubbe ved å blande i stort mengder stort havsalt og krem ​​eller fett syrekrem.
 6. Parafin til føtter. Denne prosedyren kan bestilles som en skjønnhetssalong, og utfør det selv hjemme. For å gjøre dette smelter du kosmetisk voks på dampbadet og oppvarmer det med et tynt lag på føttene, la det herdes, og påfør deretter ytterligere 2 - 3 lag på samme måte. Vik bena med plastfolie og en varm tykk klut og la den stå i en halv time, fjern deretter voksen og bruk pimpstein til å fjerne den herdede huden. Parafinmykner og fukter huden.
 7. Fotbad. For prosedyren må du blande i like store mengder salvie og eikebark eller kamille og humle, eller havre og kli. Ta 2 ss. l. noen samling og hell 1 liter kokende vann, la det stå i 20 til 30 minutter. Infusjon for skuffer klar. Gjør prosedyren systematisk to ganger i uken i 15 minutter, hvoretter føttene blir våte med et håndkle og påfør en nærende eller fuktighetsgivende krem.

Bruk av kosmetikk

Kosmetikk vil bidra til å takle føttens tørre hud. La oss bli kjent med de mest brukte.

 1. Eteriske oljer. De trenger inn i huden og danner næring, berik med nyttige komponenter. Påfør essensielle oljer hver dag etter å ha tatt en dusj eller et bad. Ofte brukes til disse formålene slik oljer som: fersken, tea tree, linfrø, mandel.
 2. Melk for tørr hud. Den brukes i stedet for vanlig såpe. Melk renser forsiktig huden uten å forårsake tørrhet.
 3. Fuktighetskrem. Designet for daglig bruk om morgenen og kvelden.

Oppskrifter av tradisjonell medisin

La oss bli kjent med de mest effektive alternative medisinreceptene som vil bidra til å bli kvitt tørr hud på beina.

 1. Fra tørre knær. For å forberede dette verktøyet trenger du juice av en sitron og en liten mengde mandelolje. Komponentene må blandes og påføres det våte håndkleet, som er viklet rundt knærne. Etter en kvart time, fjern håndkleet og børst knærne med fuktighetskrem. Resultatet er jevn hud og en behagelig lukt av huden.
 2. Mask for tørre føtter, basert på barnekrem. Bland 4 ts fløte + protein av rå egg + teskje smør + 2 ts. strimlet rå poteter. Påfør den homogene massen på føttens hud i en halv time, skyll deretter med varmt vann. Vel hjelper fra veldig tørr hud på føttene.
 3. Kombiner det farmasøytiske preparatet - en oljeoppløsning av vitamin E eller A med fløte eller fett syre fløte, ta de nevnte komponentene i like mengder. Det viste seg å være et utmerket verktøy for fuktighetsgivende tørr hud på føttene, som skal påføres i 20 minutter. Etter prosedyren, fjern restene med et papirhåndkle.
 4. En annen maske for å myke føttene. Grind en teskje smør med rå eggeplomme, legg deretter til 2 ts. revet rå poteter og 4 ts. baby krem. Massen lå på foten, vikle festfilmen og ha varme sokker. Etter 20 minutter vasker du av masken og smør kremet. Prosedyren utføres 2 ganger i uken, slik at hælene vil se bra ut, og tørr hud på føttene vil være en ting fra fortiden.

Narkotikabehandling

Hvis verken tradisjonelle metoder, kosmetikk eller riktig ernæring bidrar til å overvinne tørrheten i beinets hud, må du gå til apotek. Naturligvis, etter konsultasjon og legenes avtaler:

 • Hvis tørr hud på beina er blitt på grunn av allergier, er antihistaminer foreskrevet.
 • For sykdommer som eksem, bruk dermatitt salve med petroleumsglass eller glyserin.
 • Hvis årsaken til peeling av beinets hud er diabetes mellitus, foreskriver legen medisiner for å normalisere blodsukkernivået.
 • Når åreknuter er foreskrevet.

forebygging

Vi vet alle at sykdom er lettere å hindre enn å kurere. Det samme gjelder for beinets hud. Det er bedre å forhindre utseende av tørrhet, peeling, sprekker enn senere å bruke forskjellige metoder for å bekjempe disse ubehagelige konsekvensene. Så, forebyggende tiltak er som følger:

 • sko er bare komfortable;
 • nei - til slanking leggings og tette strømpebukser;
 • i kosten - sunn mat, som inkluderer et stort antall ferske grønnsaker og frukt, økologiske matvarer;
 • ja - fuktighetsgivende masker, kremer, fotpleie prosedyrer;
 • ingen vanlig alkalisk såpe.

Vi håper at denne artikkelen vil bidra til å holde huden på føttene dine i god stand, uansett hvilken tid på året det er utenfor vinduet. Og hver kvinne vil vite hva du skal gjøre hvis det er problemer med tørrhet i huden på beina og føttene.

Årsaker til tørr og flakket hud på beina. Fot hudbehandling

Selv de gamle grekerne skrev om den "matte huden" av gudinnene deres. Og til tross for at vi ikke er guder og er langt fra ideelle, drømmer hver kvinne av strålende, velpleidet hud.

En representant for den rettferdigste halvdel av menneskeheten var heldig, uten å legge ytterligere innsats, for å motta denne himmelens gave. Andre, mindre heldige, men derfor mer vedholdende i deres jakten, sliter daglig med sine mangler ved å finne svaret på spørsmålet: Hvorfor er huden på beina tørr og til og med flakket?

Konvensjonelt kan faktorene for overdreven tørrhet i beinets hud bli delt inn i to brede grupper: eksterne og interne årsaker

Viktigste eksterne årsaker

Blant de eksterne faktorene som bidrar til fremveksten av dette problemet, peker eksperter på følgende:

 • allergier;
 • Stress og overarbeid;
 • Eksternt aggressivt miljø (basseng, økologi, ultrafiolett, etc.);
 • Alder og hormonelle endringer, etc.

Og hvis du går til en hudlege med et spørsmål: Hvorfor er huden min på beina mine tørre og flakete, med en sannsynlighet på 99,9%, vil eliminering av problemet være forbundet med medisinsk behandling av eksterne årsaker.

Det er viktig å regelmessig utføre omfattende fotpleie.

En allergisk reaksjon kan skyldes mat. Godteri, sitrusfrukter og melk gir noen ganger lyse utslett og kløe.

Allergisk reaksjon kan være forårsaket av mat

I en alder av global sysselsetting, rase uten retten til å gjøre feil og stoppe, hvor det fasjonable konseptet "stress toleranse" har blitt avgjørende kompetanse for hver kategori av arbeidere, når det er mindre og mindre søvn, reagerer menneskekroppen med ubehagelig gjensidighet. Det er derfor huden på beina er tørr og flakket.

Det økologiske miljøet til en teknologisk sivilisasjon, utslipp av hydrokarboner i atmosfæren, forurenset vann, reflekteres også på det beskyttende hudlaget. Selv en tur til bassenget kan forårsake en uvanlig reaksjon av kroppen.

Kjemikalier for rengjøring og desinfisering av vann, som ødelegger mikroorganismer, kan forårsake skade på menneskekroppen. Oftere for dette formål bruker de ozonering av vann, samt reagenser som inneholder klor eller brom.

Forsiktig! Klor er en giftig gass. Den ble først brukt som et masseødeleggelsesvåpen i 1915 under Første Verdenskrig i Slaget om Ypres, da ca 6000 mennesker døde av forgiftning.

Det antas at brom er lagt til fanger, pasienter i psykiatriske sykehus og militært personell for å redusere aggressivitet. Vi bør imidlertid ikke glemme at dette også er et gift. Bromlekkasje som skjedde på Kunnskapsdagen 2011 i Chelyabinsk under branntanker på jernbanestasjonen, da i henhold til offisielle data søkte mer enn 300 personer medisinsk hjelp.

Sjokoladebrune elskere er også i fare. Hvorfor? Fordi huden på beina er tørr, og flager av, og for tidlig stammer fra overflødig ultrafiolett stråling. Det er ingen tilfeldighet at våre forfedre gjemte seg fra solen under blonderparasoller og brede hatter, og parading bena ble ansett som høyden av uanstendighet.

Dessverre eller heldigvis, fra hvilken side å se, blir en person, som enhver naturlig derivat, født, modnes, aldre og dør. Med alder - som vi vet fra reklame - reduseres alle metabolske prosesser, inkludert produksjon av kollagen og hyaluronsyre, som er nødvendige for en vakker alderdom uten rynker og plastikkirurgi.

Fra tidens tider har folk latt etter magiske verktøy for å bli vakker og ung, hoppet inn i en kjel med melk, leter etter "foryngende epler". Og jeg vil tro at en gang forskere vil skape en så flott yoghurt å gjøre uten en skalpell og strukket hud. Hvorfor ikke? Hvem vil ha tørr hud på bena. La det være strålende og ikke avskal.

Viktigste interne årsaker

Siden 1982 har den berømte kanadiske psykologen Liz Bourbos utdannet og skrevet bøker om psykosomatikk. Den grunnleggende ideen om hennes undervisning er at smerte og sykdom bare er eksterne manifestasjoner av interne psykologiske problemer og konflikter. Dermed kan tørr hud skyldes en psykologisk tilstand.

Moderne medisin er kjent sykdom kalt ichthyosis. Navnet på sykdommen skyldtes utseendet på huden av "fisk" skalaer. Forskere er av den oppfatning at dette er arvelig sykdom. Årsakene til det er imidlertid fortsatt uklare og er begrunnet av ukjente genmutasjoner. Hvem vet, kanskje en av oss er en etterkommer av en havfrue og en amfibie mann?

Psychosomatics hevder at tørr hud indikerer at eieren ikke vil vise sårbarheten og mykheten i det omgivende samfunnet, og eliminering av denne interne konflikten, vil sykdommen gå bort.

Parasitter - de evige følgesvenner av alle levende organismer - kan også forårsake tørr hud og flak. Disse parasittene kan oppføre seg veldig stille og umerkelig, men dette betyr ikke at du blir fratatt deres oppmerksomhet. Men du bør ikke få panikk, argumenterer forskere at vi alle bærer dem i oss selv. Og bruk av magiske piller fra vennlig Kina vil ikke løse dette problemet.

Forsiktig oppmerksomhet mot deg selv og rettidig reaksjon på endringer i kroppen vil bidra til å unngå alvorlige problemer.

Svampinfeksjoner påvirker ofte bena, neglene exfolierer, huden i brettet mellom fingrene blir tynnere og flakket. Takket være fremskritt i medisin, er denne sykdommen nå lett behandlet.

Forringet vannbalanse fører ikke bare til fedme, men skyller også huden. Mirakuløse to liter vann om dagen renser kroppen av giftstoffer, fyller magen, tillater ikke å spise for mye, og berik huden og blodet med nødvendig oksygen.

En mangel på vitamin A og E, spesielt i vintermånedene, fører til flaking av huden på beina og tærne.

Med hvilke tegn skal vakt

Tørrhet og flaking av huden kan være et symptom på en alvorlig sykdom (hudkreft, diabetes mellitus, etc.), som du umiddelbart bør kontakte lege, få hjelp og lindre nervøsitet fra de subliminale forstyrrende signalene.

Vær oppmerksom på følgende indikative fenomener i kroppen din:

 • nye moler vises ved høy hastighet;
 • moles forandre form og størrelse;
 • alvorlig kløe;
 • dårlig sårheling.

Hvordan takle tørrhet og peeling

Det er mange måter å takle tørrhet og flakering på:

Folkemidlene

Påfør benene noe smør (grønnsak, kremaktig, aromatisk), hvilken som helst fettete krem, alt som passer for huset.

narkotika

Legemidler kan kjøpes på apoteket. Bruk vitaminkomplekser i vintermånedene. Ikke nekte medisiner foreskrevet av legen din.

bad

For perioden med eksacerbasjoner er det bedre å forlate badene med varmt vann, og foretrekker varmt, komfortabelt vann med aromatiske oljer, som tidligere har testet for en allergisk reaksjon - det vil si at man slipper en dråpe på innsiden av håndleddet. Vær spesielt forsiktig med kanel og appelsinolje.

Bad brukes som hjemmemedisiner som reduserer hudens hudavskall.

envelopment

Hvis du har mulighet og lyst, kan du gå til spaet for å pakke inn: sjokolade, honning, alger. Alt som sjelen ønsker og lommeboken vil betale. Hjemme er denne prosedyren ekstremt ubeleilig: skitne ark og møbler, gulv og klær kan ødelegge gleden av en hudpleieprosedyre.

Slagordet: "Alt er i sjokolade!" Lyder godt fra TV-skjermen, men i virkeligheten er det noen ganger en lang ettersmak.

Endrer vei for depilering

Hvis englene, som distribuerer dyder og dyder, fratatt deg den perfekte huden på beina, må du ta en nærmere titt på valg av depileringsmiddel. Vær oppmerksom på deg selv!

Hvis du ser at huden blir tørr, irritert og flakket etter en elektrisk avfukter, hvorfor ikke prøve å bruke voks eller sukkerpasta på bena.

Hvis disse verktøyene ikke lar deg oppnå den ønskede ideelle effekten, kan du prøve den tidkrevende metoden for manuell depilering med pinsett.

Og når tålmodigheten din går tom (vi tror det vil skje snart nok), les en bok om hvordan våre forgjengere levde komfortabelt, ikke engasjert i selv-flagellasjon som smertefull hårfjerning fra armhulene, bena, etc.

Før prosedyren må du forberede kroppens deler der epilasjonen skal utføres.

Forresten tror mange moderne motedesignere at en lang skjørt som dekker en kvinnes ben helt skaper et raffinert, kyskt bilde og en viss piquancy av eieren.

I hvilke tilfeller er selvbehandling uakseptabel

Det er viktig å huske! Selvbehandling er uakseptabel hvis vi snakker om alvorlige hudsykdommer, eller det er en sjanse til å infisere andre. Hvis huden er dekket med blødende sår og sprekker, gir den ikke kroppen et beskyttende lag mot infeksjoner.

Spesielt hvis kløen blir uutholdelig og forstyrrer effektiv kommunikasjon og profesjonell aktivitet. En erfaren, utdannet hudlege med gode anbefalinger kan gi eksperthjelp.

Forebygging av tørrhet og flaking

 1. Drikk minst 2 liter vann.
 2. Spis fisk beriket med aminosyrer.
 3. Om mulig, reduser oppvarmingen til batteriet til 20-22 grader i rommet, slik at kroppen gir et mer komfortabelt opphold i den.
 4. Gi ytterligere luftfuktighet ved å installere en luftfukter eller bare helles vann i en bolle og sette den på batteriet.
 5. Ikke bruk nylon strømpebukser i kulde. Bli varm, gå ut. Bena har en for livet.
Riktig vannbalanse er en garanti for sunn hud.

Kanskje vil vi komme inn i verdenshistorien som en generasjon av selvoppofrende kvinner som villig til å underkaste seg regelmessig hele året smertefull depilering.
Eller kanskje vil vi forbli misforstått av skapningene i den kommende epoken, og vi vil bli erstattet av depilated handsome menn. Tiden vil fortelle!

Hvordan passe godt på føttens hud

Svært ofte avskaffer mange kvinner og menn fotpleie. Det er mange grunner til dette, men konsekvensene kan ikke gjenvinnes. For at beina skal tåle livets dynamikk og fortsette å bære sin funksjon, er det viktig å ordentlig og effektivt ta vare på dem.

Rensing. Generelt konsept

For å få foten til å se velpleie og sunn, må du sørge for å utføre renseprosedyrer. For å gjøre dette må du dampe ut føttene og ved hjelp av en spesialisert maskin eller stein for å fjerne døde og grove hudpartikler. Pass på å gjøre en massasje for dette området.

Dette vil hjelpe ikke bare å gjenopprette blodstrømmen, men også slappe av hele kroppen etter en stressende dag. Det er verdt å huske og gi preferanse til å bruke kremet til det tiltenkte formål. Det bør ha en tett tekstur.

Vanligvis etter å ha brukt et slikt verktøy, anbefales det å bruke sokker naturlige stoffer. Det er også best å ikke være våken etter prosedyren. Denne omsorgsplanen bør gjøres minst fire ganger i måneden. Huden blir perfekt, og bena dine vil ikke vite tretthet.

Fotbader skal gjøres ikke bare under høye temperaturer ute, men også for resten av året. Fra mange problemer kan beskytteren bare være en systemvask av denne delen av kroppen.

Bruk retningsverktøy, basert på behov og problemer med lemmer. Tilsetning av mat eller aromatiske oljer til vannet under slike prosedyrer har en positiv effekt.

Bading med havsalt vil være egnet for kategorien aktive mennesker, da de ikke tar mye tid og krefter. Dette vil bidra til å avlaste tretthet og smerte, samt gjenopprette blodstrømmen til ekstremiteter, som forhindrer mange vaskulære sykdommer, slik at du ikke trenger å lure på hvorfor huden på bena dine er tørr og peeling av.

Det er mange urteformuleringer som vil fungere perfekt i denne retningen:

 1. Tørr mynte, og St. John's Wort oppdaterer føttene.
 2. Familien av nåletre, timian og eik er en pålitelig barriere mot overdreven sekresjon av kirtler.
 3. Calendula og kamille forlater dekontaminere og fremme helbredelsen av mikrotraumas.
 4. Væsken etter kokende poteter bløter øyeblikkelig foten.
 5. Tørr sennepspulver stimulerer kroppens beskyttende funksjon.

Dermatologiske anbefalinger

Positiv effekt på føttens hud, veksling av temperaturer når du tar et bad eller en kontrastdusj.

Når det gjelder temperaturregimet, er det verdt å forstå grunnårsaken som induserer for å gjøre en slik prosedyre og bestemme tilstedeværelsen eller fraværet av sykdommer i blodårene og blodårene.

Den klassiske tidsperioden er 5 minutter, og med økt sekresjon er den minimert med halvparten. Vann skal ha en behagelig temperatur.

Ved venøs sykdom og tilhørende inflammatoriske prosesser anbefales det å bruke kjølebad.

Dette handler imidlertid ikke om kaldt vann i full forstand, men om å forberede temperaturen litt lavere enn den viktigste, som er tilgjengelig på rommet.

Slike prosedyrer vil bli en normaliserer av den optimale balansen i huden og produksjonen av sekresjonen. Som følge av fotpleie blir huden frisk og fotssykdommer vil ikke kunne røre den.

Vi håper at informasjonen fra vår artikkel var nyttig for deg, og du var i stand til å bestemme hovedgrunnene til at huden på beina er tørr og flakket.

Vær forsiktig og vær sunn!

Tørr hud på føttene. Årsaker til tørrhet, kløe, flak og sprekker. Fotpleie og behandling hjemme

Tørr hud på beina kan utvikles av flere årsaker, både ekstern og intern. Det er imidlertid peeling, kløe, sprekker i huden. For å bli kvitt dette problemet vil spesielle fotbad, medisinske kremer og oljer, vitaminkomplekser og optimalisering av dietten hjelpe.

Viktigste eksterne årsaker

Eksterne årsaker til tørr hud inkluderer:

 • iført syntetiske gjenstander (sokker, strømpebukser, strømper);
 • klemme klær og sko;
 • metning sollys;
 • bruk av kosmetikk med høyt alkaliinnhold
 • Påvirkningen av det aggressive miljøet (klor i bassenget, økologi)

Klær laget av syntetiske materialer kan irritere føttens hud. Prosessen med varmeutveksling av huden kan forstyrres. En annen negativ funksjon av syntetisk er statisk elektrisitet. Skaden det forårsaker er basert på nevrefleksmekanismen. Elektrisitet irriterer de dårlige beskyttet nerveender av dermis.

Klemme på klær og sko påvirker blodsirkulasjonen negativt, forstyrrer bevegelsen av lymf og blod i vevet, noe som forårsaker tørr hud. Hvis klærne er stramme, forstyrrer den normal ventilasjon av huden, noe som fører til ubehag, brennende, kløe og rødhet. Huden er litt fuktig og tørker.

Tette klær og sko forårsaker tørr hud

Huden tørker og aldre under påvirkning av sollys. De påvirker elastin og kollagenfibrene negativt. Under påvirkning av ultrafiolett stråling i huden oppstår biokjemiske prosesser som forårsaker dystrofi. Disse prosessene kalles fotografering.

Kosmetikk med høyt innhold av alkali svekker pH i huden. Forsøker å gjenopprette det, gir dermis huden smøremiddel, noe som reduserer fuktighet. Så barrieren holder vann ødelagt.

Alkalisk kosmetikk akselererer transdermalt fuktighetstap. Konsekvensen av dette er tidlig aldring. I tillegg er dermis under påvirkning av alkali mer utsatt for fotografering.

Eksterne årsaker til tørr hud kan tilskrives høyt klorinnhold i bassenget. Det fører til irritasjon, peeling, følelse av tetthet. I tillegg til den tørre huden kan det påvirke hardt vann, forstyrre produksjonen av talg.

Også en negativ ekstern faktor er gassforurensning i byer. Eksosgasser som trer inn i hudcellene, ødelegger epidermis, elastin og kollagenfibre, aktiverer frie radikaler, noe som fører til en reduksjon i hudens elasticitet og tørrhet.

Viktigste interne årsaker

Fødselshuden tørker av slike interne grunner:

 • sykdom;
 • blodproblemer;
 • mangel på mineraler og vitaminer;
 • aldersendringer.

Tørrhet kan være et tegn på psoriasis, eksem, diabetes, soppinfeksjoner.

Forstyrrelser i blodforsyningsprosessen fører til mangel på oksygen, næringsstoffer, væsker i vevet. Uten å få disse ingrediensene i riktig mengde tørker huden ut.

Årsakene til dette fenomenet kan være forbundet med mangel på vitaminer. De viktigste vitaminene for å bekjempe tørr hud er:

 • retinol (vitamin A);
 • tokoferol (vitamin E);
 • B-vitaminer;
 • askorbinsyre (vitamin C);
 • biotin (vitamin H).

De fukter huden og danner sine nye celler. Alderrelatert tørrhet i huden er forbundet med hormonelle forandringer i kroppen. Nye celler dannes sakte, og de gamle har ikke tid til å transformere.

Tørrhet og flak

Huden på beina blir tørr og flager av følgende grunner:

 1. Allergi. Allergen kan være et matprodukt, klær, støv, kjæledyrhår. Hvis mulig, eliminere irriterende stoffer og ta antihistaminer.
 2. Stress, overarbeid fører til frigjøring av kortisol. Det endrer molekylene av kollagen, noe som fører til tørrhet og flaking av huden.
 3. Eksternt aggressivt miljø (klor i bassenget, økologi, ultrafiolett stråling).
 4. Aldersrelaterte hormonforstyrrelser i kroppen vises etter 50 år, noe som forårsaker tørr hud. Dette skjer på grunn av endringer i strukturen av kollagenfibre, som primært danner epidermis. Det anbefales å bruke flere produkter som inneholder kollagen og drikke rent vann for å støtte fett og lipidmetabolisme.
 5. Fungal lesjoner som fører til hudirritasjon og endringer i strukturen.

Hos eldre blir alle årsaker forverret.

Tørr og kløende hud på føttene

Tørr og kløende hud på beina kan oppstå på grunn av en rekke sykdommer: rubella, kyllingpoks, meslinger.

Årsaker til kløe:

 • Kløende hud kan forårsake allergier, som urtikaria. En annen grunn til kløen i huden på beina er et overskudd av glukose i diabetes.
 • I sykdommer i leveren, kløe nedre lemmer. Dette skyldes frigjøring av galle i blodet, som påvirker nerveendingene.
 • Blodforsyningsforstyrrelser er årsaken til kløe, ledsaget av hevelse og tyngde. Akutt kløe som oppstår på foten og mellom fingrene kan være en konsekvens av en soppinfeksjon.

Tørr hud på underbenet

Underbenet er svært følsomt for endringer, da det er 9 ganger mindre talgkjertler i dette området enn i andre deler av huden. Tørr skinn oppstår av grunner som tørr luft, syntetisk klær, temperaturdråper og dårlig avhaling av dette området. Soling kan også forårsake tørr hud.

Tørr hud på føttene

Tørr hud på føttene skyldes ofte at man går uten sko om sommeren. Dette kan være ledsaget av en soppinfeksjon. En av hovedårsakene er ubehagelige sko laget av ikke-naturlige materialer, slik at huden ikke puster.

Tørr hud på føttene. Årsakene kan være en sopp. Det oppstår når du bruker ubehagelige sko som ikke puster. Det er viktig å velge sko av høy kvalitet.

Dette forverres av en spesiell hud på sålen, som er tykkere enn i andre områder. Betennelser og sprekker kan være et resultat av utilstrekkelig hudpleie.

Tørr hud på knærne

Huden på knærne kan tørke av disse årsakene:

 • Mangel på vitaminer A og E.
 • Stå med knestøtte.
 • Klærens innflytelse.
 • Hormonale problemer.
 • Mangel på vegetabilsk fett.

I tillegg er tørr hud på knærne en naturlig reaksjon av kroppen til konstant bøyning og forlengelse av denne ledd.

Årsaker til sprekkdannelse

Utseendet på sprekker i underkroppens hud påvirkes av:

 1. Sommersko. Når du har på deg en skifer, kan fotsålen bli rammet og mikrotrauma. Tørr luft og varm sand kan også være skadelig.
 2. Ubehagelige sko og syntetiske sokker. Når du bruker dem, tørker sålene på føttene og blir dekket av sprekker.
 3. Utilstrekkelig fotpleie. Baths bør brukes og kåt epidermis fjernes.
 4. Fungal lesjoner. De er eliminert av anti-soppdroger. Fottøy skal desinfiseres.
 5. Nyresykdom og endokrine sykdommer.
 6. Brudd på arbeid og sykdommer i mage-tarmkanalen.

For å helbrede sprekker er det nødvendig å finne ut årsaken og ta forebyggende tiltak.

Tørr flekker på føttens hud

Tørr flekker på beinets hud dannes av en slik grunn som et brudd på sebaceous og fettkjertlene.

Dette påvirkes av faktorer:

 1. Allergier mot mat, narkotika og andre stoffer (vaskemidler og kosmetikk).
 2. Sykdommer i mage-tarmkanalen.
 3. Svampe og lignende sykdommer (ulike typer av lav).
 4. Hudsykdommer som eksem, psoriasis og andre.
 5. Stress tilstand.

Også tørr flekker vises når det er mangel på væske, nedsatt leverfunksjon.

Tegn på sykdom

Sammen med tørrhet kan det oppstå andre symptomer på beinets hud:

 1. Adskillelsen av hudlaget med svampelesjoner.
 2. Mellom fingrene stopper dermis.
 3. Bobler ser ut som briste og tørre.
 4. Akutt peeling.
 5. Psoriatisk leddgikt.
 6. Det er et papulært utslett mellom remisjoner.
 7. Feil struktur av negler er lagt merke til.
 8. Endre fargen på dermis.
 9. Faste knuter dannes.

Disse symptomene gjelder sykdommen: psoriasis, eksem, mykose.

Fotpleieprodukter

Krem "Dawn"

Den består av: kamille ekstrakt; vitamin A, E; glyserol. Kremen nøytraliserer betennelse, bakterier, fukter og nærer huden.

Spred på nattens rene føtter. Det anbefales at du bærer bomullssokker. Applikasjonsfrekvens: 1 gang om 3 dager.

Krem "Styrken til skogen"

Ingredienser: sorbinsyre, smaker, petrolatum, floralisin. Krem leverer oksygen til cellene i dermis, nærer det, gjenoppretter kollagenvev. Produktet masseres i føttens hud med massasjebevegelser. Prosedyren gjentas 2 ganger om dagen.

Cream "Doctor" med urea

Ingredienser: urea, celandine ekstrakt, allantoin, eik bark ekstrakt, vitamin E, te tre essensielle olje.

Legemidlet myker dermishælene, føttene, eliminerer tørkede korn. Å gni på ren, tørr hud før sengetid 1 gang per dag.

Krem "Sesderma"

Ingredienser: havre ekstrakt, urea. Den har en fuktighetsgivende, rensende, beroligende hudeffekt, eliminerer kløe. Kremet skal gnides om morgenen og kvelden, og masserer problemområder til den absorberes til enden.

Healing Foot Bath

Havsaltbad

Ingredienser: varmt vann, en halv matskje salt. Oppløs salt og legg føttene i vann i 15 minutter. Skyll deretter saltet av med vann og fukt huden med en krem. Det anbefales ikke å fortsette prosedyren lenger, da saltet korroderer dermis.

Rødvinbad

Ingredienser: vann (2 liter), rødvin (500 ml). Etter blanding, hold føttene der i 20 minutter. Tørk føttene og smør med krem. Badet kan tas en gang i uken.

Urte bad

Ingredienser: malurt, kamille, mynte, calendula, melissa. Hell urter med varmt vann og la det stå i 30 minutter. Ikke mer enn 20 minutter for å holde beina i bekkenet. Etter å tørke dem, fukte med krem.

Bad med natron og såpe

Ingredienser: natron (14 gr.), 15 gr. spon av såpe. Rør i vann ved romtemperatur. Prosedyren varer ikke mer enn 15 minutter.

Etter ferdigstillelse skylles føttene med rent vann og fuktes med en krem.

Rationaliserer ernæring for sunn hud

For å opprettholde en sunn hud, bør følgende matvarer være tilstede i dietten:

 1. Orange frukt og grønnsaker. For eksempel: persimmon, gulrøtter, fersken, gresskar, aprikoser. De inneholder vitamin A, som er nødvendig for fornyelse av hudceller.
 2. Sitrus inneholder vitamin C. Det fremmer dannelsen av kollagen for riktig hudpigmentering og er en sterk antioksidant.
 3. Salat og spinat. For hud av grønnsaker er nyttig innhold av vitaminer A, C, B, E.
 4. Nøtter. De er rikt på B-vitaminer og slike nyttige elementer som kalium, kobolt, jern, magnesium, fosfor, mangan. Takket være dem blir fett og proteiner i celler syntetisert mer effektivt, dermisvæv dannes.
 5. Kornavlinger. De inneholder vitaminer B, proteiner, sink, silisium, selen, kobolt, kobber, kalium. Kostfiber forbedrer fordøyelsessystemet, fjerner giftstoffer fra kroppen. Silisium øker dermis turgor og elastisitet.
 6. Fermenterte melkeprodukter øker intestinal peristaltikk og normaliserer mikrofloraen.
 7. Iron rik mat. Epler, granatepler, blåbær, hvite bønner, lever, rødt kjøtt, sjømat. Jern øker hemoglobin, som tilfører oksygen til vev, forebygger virkningen av giftstoffer og hud aldring.
 8. Omega-fettsyrer finnes i fettfisk, vegetabilske oljer, linfrø, torskelever, nøtter. Gjenopprett lipidlaget som beskytter hudceller. Det nærer huden med fuktighet, noe som gjør den smidig.
 9. Grønn te, som er en naturlig antioksidant, forhindrer aldring av huden.

Irrasjonell ernæring og mangel på væske fører til utmattelse og tørrhet i epidermis. Hver voksen må drikke minst 2 liter. vann per dag.

Vitaminkomplekser

 • «Perfect." Ingredienser: nesten alle vitaminer, kobber, biotin, selen, sink. Legemidlet motvirker hudens aldring. Ta 1 kapsel etter måltider per dag i en måned. Mellom kursene gjøres gap i 1-2 måneder.
 • "Vitrum Beauty". Ingredienser: vitaminer A, D, E, C, B, folinsyre, nikotinamid, rutin. Sporelementer: jod, jern, mangan, kalsium, selen, bor, sink, magnesium. Legemidlet gjenoppretter og styrker strukturen til dermis. Komplekset tas 2 tabletter daglig etter måltider. Kan øke dosen til 3 tabletter.
 • "Supradin". Ingredienser: vitamin A, D, E, PP, H, natriumbikarbonat, sukrose, natriumsakkarin, mannitol, sitronsmak, vinsyre. "Supradin" forbedrer effektiviteten av metabolske prosesser, fremmer syntesen av kollagenlaget av huden. Legemidlet er tatt 1 tablett på et måltid 1 gang per dag. Kurset varer 30 dager, hvorpå det er en pause i en periode på 60 til 90 dager.

Oppskrifter for hudformuleringer

Fuktighetsgivende peeling maske

Du trenger havermout (3-4 ss), sukker, honning, kosmetikkolje, 2 ss. skjeen. Flakene er malt i en kaffekvern. De gjenværende komponentene blir tilsatt, blandet til en tett masse.

Enheten gnides på de tidligere dampede beinene med masserende bevegelser og varer i flere minutter. Massen vaskes med vann, påfør krem. Du kan lage en maske hver dag.

Nærende mykningsmaske

Ingredienser: honning, rømme, fettost ost. 2 ss. skjeer av hytteost blandet med rømme og honning (1 ss skje). Gni massen inn i fotens hud og la den stå i 40 minutter. Vask av og fukt huden med en krem. Prosedyren gjentas 2-3 ganger i uken.

Mask for exfoliating gamle celler

Ingredienser: havremel, hakkede nøtter, rømme. Mel (3 ss. Skjeer) blandes grundig med nøtter (1 ss skje), surkrem tilsettes, alt blandes til en homogen masse. Påfør til fots og hold i 20 minutter. Skyll deretter føttene med rent vann, gni føttene med en fil og påfør kremet.

Nourishing oljer og hvordan man søker dem

 • Shea smør (et annet navn - "shi") fukter epitelet, myker og beroliger huden. Danner et beskyttende lag av dermis. Påfør før sengetid: gni olje og bruk sokker.
 • Olivenolje har en fuktighetsgivende effekt på grunn av fettsyreinnholdet. Oljesyre fremmer fuktighet og gjenoppretter det ytre laget av epidermis. Olje gnides i huden og varer 1 time. Vask av med varmt vann, da forkjølingen styrker tørrheten i huden.
 • Kokosolje inneholder slike syrer som laurinsyre, hyaluronsyre, mer enn 7 typer fettsyrer, deres triglyserider. De fukter epitelet, helbreder sprekker, ødelegger bakterier, hindrer soppsykdommer. Ved sengetid blir oljen gnidd inn i huden, hvorpå den behandles med pimpsten. Det er tilrådelig å bruke sokker.

Tørr hud på føttene, årsakene til hvilke er varierte, kan elimineres uavhengig. Vitaminpreparater, oppskrifter av fuktighetsgivende og næringsrike bad, bruk av oljer vil hjelpe i dette. Det er viktig å huske at overdreven tørrhet med andre symptomer kan være et tegn på utviklingssykdom.

Tørr hud på føttene

Vakre meislede ben er drømmen til hver kvinne, og for en mann er deres utseende heller ikke likegyldig, men problemet med dem fører til at deres eier er psykologisk, og noen ganger fysisk ubehag. For eksempel er tørr hud på beina ikke bare et estetisk problem, men også en medisinsk.

Årsaker til tørr hud

For å effektivt håndtere problemet som har oppstått, er det nødvendig å kjenne årsakene til tørr hud på beina og isolere fra dem den som har blitt kilden som provoserte det spesifikke problemet.

En av de viktigste og mest vanlige problemene, kaller leger og kosmetologer mangel på fuktighet i cellene i dermis og i dets subkutane lag. Hvis mangelen på væske observeres i ganske lang tid, kan du til og med observere visuelt manifestasjonen av denne mangelen. Det uttrykkes av en viss symptomatologi: xerose, desquamation, sprekker, kløe og andre. De viktigste kildene som fører til væskemangel kan være:

 • Forstyrrelse i blodsirkulasjonsblodsystemet. Hvis det er en feil i volumet av blodsirkulasjon, stopper kroppens organer og systemer med å motta nok næringsstoffer, oksygen og væsker.
 • Bruk av klær (bukser, sokker, strømpebukser, uttrekkbare undertøy) og sko, komprimere kroppen, forringe blodstrømmen i området. Avhengighet av slike klær kan ikke bare uttrykkes i hudens kosmetiske uattraktivitet, men også forårsake mer alvorlige komplikasjoner, som åreknuter, kongestiv prosesser i dem og så videre.
 • Årsaken til denne utviklingen kan ikke bare trangt, men også syntetisk undertøy. Et slikt materiale "puster" dårlig, ikke tillater det å gjøre og epidermis, som utvilsomt påvirker vannets saltbalanse i epidermis.
 • Craze og tankeløs fascinasjon med nybegynnere midler til personlig hygiene, hvor surheten i overveldende flertall lener seg mot økt alkalitet, drenering av dermis. Dette blir spesielt merkbar med alderen, når aldrende hud blir tørrere, på grunn av aldersrelaterte endringer som forekommer i den.
 • Feil omsorg.
 • Stressige situasjoner.
 • I den kalde årstiden blir epidermis på bena tørrere. Dette er konsekvenser av det oppvarmede romets tørrhet og langvarig kontakt med de grove stoffene av ull og syntetiske strømpebukser, leotarder, sokker.
 • Mangelen på vitaminer og mineraler i menneskekroppen er først og fremst reflektert i tilstanden til dekklaget. Spesielt kan en slik reaksjon forventes fra mangelen på slike vitaminer som A, E og et nummer B.
 • Om sommeren kan tørr hud på føttene observeres etter overdreven bruk ved soling, gå på barbeint på den varme sanden.
 • Noen ganger kan xerose av huden forårsake en av de dermatologiske sykdommene:
  • Svampesykdommer. For eksempel mycosis.
  • Dermatologiske sykdommer. For eksempel, psoriasis, eksem.
 • Sykdommer i det endokrine systemet. For eksempel diabetes og andre.
 • Allergisk reaksjon av kroppen til en ekstern irritasjon eller å ta visse medisiner.
 • Orminfeksjon.

Tørr og flammende hud på føttene

Mange kvinner og menn behandler huden skånsomt i ansikt og hender, og pleier å ta vare på dem, men av en eller annen grunn glemmer de å gjøre det for beina. Derfor, utseende av tetthet, tørre skalaer på huden på beina våre, legger ikke til deres attraktivitet, og eieren av slike lemmer begynner å føle seg ubehag.

Bare over tid, når problemet blir mer uttalt og etter en tørr skorpe, vises små og så dypere sprekker på hælene, først da begynner personen å tenke at omsorg er nødvendig ikke bare for hender og ansikt, men også for hele kroppen, inkludert epidermis av beina.

Dette gjelder spesielt for folk som har krysset den førti årlige milepælen, når aldersrelaterte endringer legges til problemene med omsorg, som begynner å forekomme i menneskets kropp.

Tørrhet og flaking av beinets hud er symptomer på mangel på fuktighet i cellene og i intercellulær sone. Og det er på hennes utvinning bør rette sin handling. Bare ved å gjenopprette den nødvendige vann-saltbalansen i kroppen, kan vi snakke om effektivt arbeid på problemet. Du kan komme opp med et komplisert, forbruke den nødvendige mengden væske, og samtidig nærer og fuktgjør huden lokalt, ved å bruke spesialdesignede kremer, masker, smaksatt oljer på den, ved hjelp av uberørt vegetabilsk olje.

Til komplekset av tiltak er det nødvendig å tiltrekke og rense derma aktiviteter. Dette er en obligatorisk dusj eller et bad, du kan bruke rensing scrubs.

I mange tiår og århundre har kvinner alltid ønsket å se bra ut, så mange oppskrifter av tradisjonell medisin har kommet ned til oss som effektivt håndterer de problemer som har oppstått. Moderne kvinner (og menn) kan godt adoptere dem.

Men hvis det er peeling av dermis på bena, er det tilrådelig å søke råd fra den lokale terapeuten eller dermatologen, siden dette symptomet kan indikere en alvorlig sykdom i menneskekroppen. Derfor vil rettidig tilgang til en kvalifisert spesialist tillate deg å starte behandlingen så tidlig som mulig, noe som ikke tillater at problemet forverres med ulike komplikasjoner, eller til og med redde pasientens liv.

Tørr og kløende hud på føttene

Manifestasjoner av kløe kan både generaliseres (over hele kroppen) og lokalt. Kombinasjonen av symptomer som tørrhet og kløe i beinets hud kan indikere tilstedeværelsen i de berørte sykdommens historie:

 • Tilstedeværelsen av soppinfeksjon.
 • Dermatologisk sykdom: psoriasis, eksem.
 • Allergisk reaksjon på å ta medisiner.
 • Diabetes mellitus.
 • Tilstedeværelsen av ormer hos mennesker.
 • Dysfunksjoner i svette og sebaceous kjertler.
 • Forstyrrelser i fordøyelseskanalen.
 • Vaskulære sykdommer: åreknuter, tromboflebitt og så videre.
 • Ofte er årsaken til kløe og xerosis deksel eksponering for ultrafiolett stråling, det vil si direkte sollys.
 • Å forårsake disse symptomene kan redusere fuktigheten i rommet der en person er lang tid.
 • Insektbit.
 • Reaksjonen på påføringen av et bestemt kosmetisk middel.
 • Reaksjon på syntetisk eller ulltøy.
 • Reaksjon på husholdnings kjemikalier.

Tørr hud på underbenet

I seg selv har huden på dette området av kroppen ni ganger mindre talgkjertler enn de andre områdene. Derfor er enhver negativ påvirkning på kroppen eller spesifikt på det aktuelle området, og reaksjonen av dermis umiddelbart.

Men ikke bare tykke ull eller syntetiske strømpebukser, stramme bukser kan provosere tørr hud på skinnen, men omvendt, mangel på varme, overkjøling av dette området av kroppen. Årsaken kan også skyldes feil barbering av kroppens betraktede område, siden det øvre mikroskopiske laget av epidermis også fjernes sammen med hårene.

Også om vinteren, innendørs, vanligvis, mot bakgrunnen av oppvarming, er det økt tørrhet i luften, som ikke legger fuktighet i huden.

Derfor er moderne kvinnelige magasiner ofte fulle av alle slags hudpleieprodukter, ikke bare for hender og ansikter, men også for bena. Slike kvalifiserte spesialister som dermatolog, kosmetolog og andre er enige med denne tanken. En rettidig appell til dem for hjelp vil fjerne mange ubehagelige øyeblikk, og til og med redde dem fra en mer alvorlig sykdom.

Derfor, hvis en person observerer tørr hud på underbena og situasjonen fortsetter å forverres, bør man ikke utsette sitt besøk til legen.

Tørr hud på føttene

Vår hud gir kroppen viktige funksjoner: dets beskyttelse mot det ytre miljø, åndedrettsfunksjonen, løse problemet med utnyttelse og utskillelse av metabolske produkter, korrigere prosessene for termoregulering. På grunn av det høye ansvaret for epidermis for kroppen vår, bør vi være spesielt oppmerksom på tilstanden.

Derfor, hvis en person begynner å føle ubehag forårsaket av tørr hud på føttene, bør du ikke overse dette problemet. Dette symptomet indikerer en nedgang i lipiddermis og forverring av barrierefunksjonen, som er fulle av forekomsten av soppsykdommer, samt patologier av forskjellig art.

Tørr hud på beina, og nærmere bestemt føttene - et ganske vanlig problem, som også påvirker helsen til både menn og kvinner.

Om sommeren blir problemet med økt dehydrering av sålen spesielt merkbar. I de fleste tilfeller forverres det om en person ofte går barfodet på varmt grunnlag. På den ene siden er det praktisk å berøre en ikke-oppstått fot, fordi på den menneskelige foten er det sannsynligvis det største antallet akupunkturpunkter, hvis massasje har en gunstig effekt på alle organer og systemer i menneskekroppen. Men bare barfot bærer mange skjulte problemer: økt tørking av huden, og økt sannsynlighet for å "fange", noe sår. For eksempel kan det være en av sopplidene.

Men hvis problemet eksisterer, er det vanskelig å gjemme seg i sommeråpent sko. Derfor, i tillegg til fysisk ubehag, begynner en person å oppleve psykisk ubehag. Legene anbefaler å gjennomføre helårspleie for føtter og ben som helhet, i stedet for å prøve å hente seg på tapt tid på en dag, direkte før de viser dem til andre.

Hovedårsakene til føttets tørrhet er lik de som er forbundet med dehydrering av huden på alle nedre ekstremiteter. En ekstra grunn kan bare kalles ubehagelige, trange sko, samt en som er laget av ikke-naturlige materialer. Det tillater ikke dermis å puste, noe som bare forverrer situasjonen. På sålen er det cornified laget av epidermis mye tykkere enn på andre deler av kroppen, så det krever mer grundig og passende pleie.

Denne situasjonen er også farlig på grunn av at xerosis av dekket over tid, hvis det ikke er tatt med tilstrekkelige tiltak, kan forverres av utbrudd av sprekker og fokser av betennelse. Feil omsorg eller mangel på konstant hygiene gjør at den patogene floraen kan trenge uhindret inne i kroppen, forårsaker sykdom og patologiske komplikasjoner.

Tørr hud på barnets føtter

Den lille mannen kan fortsatt ikke på riktig måte vurdere tilstanden til epidermis. Dette ansvaret faller helt ut på voksne. De er forpliktet til å sørge for at temperaturen i rommet hvor barna befinner seg var tilstrekkelig, og fuktigheten i de tillatte normene. Barnet trenger å drikke nok væske - det vil også redde den følsomme menneskekroppen mot dehydrering, normalisere det ennå ikke perfekte termoreguleringssystemet.

Et ungt barn lider av nesten de samme sykdommene som en voksen, bare responsen på hans kropp vises raskere og kan fortsette mer akutt. Derfor, hvis foreldrene har identifisert tørr hud på føttene til et barn, er det nødvendig å ta akutte og tilstrekkelige tiltak.

 • Sjekk babyens klær, den må samsvare med været. Ikke la overoppheting eller overkjøling. Farlig for huden og begge deler.
 • Når du bader barnet ditt, bør du ikke være for varmt på badet.
 • Utelat syntetiske materialer i klær og fottøy.
 • Baby sengetøy bør også være laget av naturlige stoffer.
 • Øv konstant lufting av rommet der barnet bor og spiller.
 • Ikke tillat kontakt med kjemikalier til husholdningen.
 • Såpe, sjampo, badeskum og balsam skal være av høy kvalitet og designet spesielt for sensitive barns epidermis.
 • Regelmessig våtrengjøring av rom vil øke fuktigheten i rommet og fjerne støv - som er et sterkt allergen, reaksjonen som kan føre til manifestasjon av ulike symptomer, inkludert tørr hud på føttene.
 • Ikke la et barn være under den brennende solen i lang tid.
 • Sørg for at barnet får nok væske.
 • Ernæringen må være balansert og komplett, rik på mineraler, sporstoffer og vitaminer.
 • Minimer driften av klimaanlegg og varmeovner. De tørker luften i rommet sterkt.
 • Hvis barnet passer inn eller blir løs, er det nødvendig å bytte bleen og vask babys hud.

Et barns kropp er sårbart, så selv en banal forkjølelse eller ARVI kan forårsake patologien på kroppen til en liten pasient. Derfor, når de første tegnene på sykdommen vises, er det nødvendig å konsultere en barnelege, som vil gi de nødvendige anbefalinger for eliminering av sykdommen.

Naturlig må ikke bare være klær og sko til babyen. Dette kravet gjelder også leker som barnet spiller. Det kan hende at et barn er kledd, sover og spiller på ting fra naturmateriale, men foreldre, til tider, tenker ikke engang på hvor farlig en ny dukke med syntetisk hår og i en lys kjole kan være. Eller en myk bjørn, som barnet ikke deler med (hvis han er laget av kunstig plysj og fylt med materiale av tvilsom kvalitet).

Når du vasker babyklær, bør du grundig skyll materialet (helst minst tre ganger) for å fjerne rester av spiralpulver eller andre kjemikalier best mulig.

Det er verdt å se hva barnet drikker. Moderne søte farvann, hvor supermarkedhyllene brister, vil ikke bare være til nytte for den lille organismen, de kan forårsake betydelig skade på den. Og hudens xerose - det kan bare være blomster av problemet som har oppstått, og bær kan bli mye verre. Det vil være bedre om han bruker vanlig rent vann, hjemmelagde juice og fruktkompositter.

Etter å ha utelukket mulige katalysatorer, bør du se på babyen i noen dager. Hvis situasjonen ikke har endret seg til det bedre, er det verdt det, uten å forsinke "på bakbrenneren", å avtale med en kvalifisert spesialist som vil bidra til å etablere årsaken til patologien og utvikle et system for eliminering. Tross alt kan patologiske forandringer som påvirker arbeidet i fordøyelseskanalen og andre indre organer føre til lignende symptomer.

Hvis barnets alder tillater det, er det ønskelig at slike produkter er til stede på sitt skrivebord:

 • Gurkere og gresskar.
 • Tomater og sitrus.
 • Abrikos og søt pepper.
 • Melon og jordbær.
 • Spinat (andre løvrike salater).
 • Vannmelon og druer.
 • Asparges og gulrøtter.
 • Løk og hvitløk.
 • Kål og egg.
 • Melk og meieriprodukter er også nyttige.
 • Smør og vegetabilsk olje.

I barnets kosthold skal det være mye grønnsaker og frukt, men minst søtsaker, mel og fett.

Kan gi en ubehagelig gave og en skarp forandring av været. Frost og piercing vind, solfylt dag kan erstattes av kraftig regn. Barnets epidermis må være klar for slike endringer og beskyttet mot motgang. Dette kan hjelpe spesielle kosmetiske verktøy, designet og produsert spesielt for den delikate pediatriske dermis.

Hvem skal kontakte?

Behandling av tørr hud på føttene

Hvis en person har lagt merke til tegn på tørr epidermis i seg selv eller barnet hans, bør denne gangen ikke ignoreres. Tross alt kan problemet forverres og føre til alvorlige komplikasjoner eller være et symptom på enhver patologisk forandring i menneskekroppen.

På grunn av mangfoldet av mulige katalysatorer av problemet, bør behandlingen av tørr hud på føttene først og fremst påbegynnes med eliminering av kilder til hjemmeskikk, korrigering av mat, klær, og hygieneprosedyrer i normal modus.

Bør ta mer alvorlig de produktene som er til stede på familiebordet. Det burde være rik på frukt og grønnsaker, frokostblandinger, fisk. Den daglige dietten bør ikke tillate utvikling av vitaminmangel. Det er ønskelig å minimere eller helt eliminere produksjonen av hurtigmat, produkter, som inkluderer mange "eshki": stabilisatorer, fargestoffer, konserveringsmidler, smaker. Unngå søt, glitrende vann, energi, alkoholholdige drikker.

Et stort sted i normal tilstand av huden er vann: antall og kvalitet. En voksen sunn person bør drikke minst to liter væske (inkludert vann) per dag. I tillegg til å mette kroppen med fuktighet, forbedrer vannet strømmen av metabolske prosesser, utløser regenereringsprosesser. Den individuelle vannsatsen beregnes ganske enkelt: Vekten av en person i kilo skal multipliseres med 30 ml, og det resulterende tallet divideres med 1000. Resultatet av beregningen vil være det nødvendige minimumsantal liter daglig væske.

Tilnærming til lindring av problemet bør være omfattende. Derfor, i tillegg til ernæring og levekår, er det verdt å regelmessig holde aktiviteter for å fukte og nærme epidermisene, ikke bare av hender og ansikter, men av bena og hele kroppen.

Det vil ikke være overflødig å drikke et kompleks av multivitaminer, som må inkludere vitamin A (ansvarlig for glatthet og elastisitet i dermis) og vitamin E, som er en celleopplevelse. På apotekstelleren i dag finner du mange medikamenter som tilhører denne farmakologiske gruppen: vitrum, sana - sol, dekamevit, pronatal elevit, fenoler, sentrum, selmevit, moriamin og mange andre.

Vitrum multivitaminkompleks tas oralt etter måltid, en tablett per dag. Kontraindikasjoner for innføringen av dette legemidlet kan bare økes intoleransen mot en eller flere komponenter i sammensetningen, samt vitamin A hypervitaminose tilstede i pasientens historie.

Krem, bad, masker, som produksjonspreparat, og oppskrifter av tradisjonell medisin vil også nærme seg for fuktighet og mat.

Hjemme kan du forberede slike masker og skrubber, som effektivt ikke bare nærer, men også fukter dermisene:

 • Du bør ta en eggeplomme, en spiseskje potetmos, en teskje smør og to spiseskjeer hakket babysep. De oppførte ingrediensene er godt blandet. Den resulterende sammensetning blir påført problemområdet. En cellofanpose påføres på toppen, og en ulltå, knehøyde eller leggings kan settes på toppen. Næringsstoffblandingen må holdes på beinet i 20 - 30 minutter. Etter at tiden er opp, "medisin" vaskes av med varmt vann, og en nærende krem ​​påføres på epidermis. Denne hendelsen holdes fortrinnsvis to ganger i uken før du går i seng.
 • Du kan også vaske og dampe huden før hovedprosedyren. Etter at porene har åpnet, gni i noen av de aromatiske oljene med myke bevegelser. Det kan være patchouli olje, kokos eller oliven aroma olje, sandeltre olje og andre som nærer huden. For å øke effektiviteten er det mulig å introdusere vitaminer E og A, kjøpt på apotek, i sammensetningen av smaksatte oljer (de har form av frigjøring i kapsler).
 • Svamp manifestasjoner vil bidra til å stoppe spesielle farmakologiske salver eller sammensetning tilberedt hjemme. I denne situasjonen, egnet rømme eller krem, som inkluderer to til tre dråper essensiell olje med antifungal egenskaper. For eksempel kan det være te-treolje. Sammensetningen påføres problemområdet i en halv time, og vaskes deretter av med en varm dusj. Det bør bare nøye velge essensielle oljer. De må være naturlige og ikke forårsake en allergisk reaksjon i kroppen.
 • En annen ernæringsmessig sammensetning er laget på melk. I en liten del av det, skriv inn biter av eplepulp og legg på et lite lys. Rør til glatt. Hennes litt knead crush. Kul kremaktig masse og kan påføres huden. Prosedyren bør ta omtrent en halv time, hvorpå sammensetningen er vasket av og overflaten av epidermis til næring med essensiell olje. Periodisk profylakse med en slik blanding hjelper til med å forhindre dannelse av sprekker og keratinisering av topplaget.
 • Du kan lage en slik maske: ta to spiseskjeer med høy fettost (bedre enn hjemmelaget, fordi butikken har mange forskjellige tilsetningsstoffer og det er bra hvis det ikke bringer skade), en spiseskje naturlig honning og en spiseskje med rømme (også fet). Ingrediensene er godt blandet. Hvis honning er kandisert, kan den gjøres flytende i et vannbad. Den resulterende sammensetningen blir grundig gnidd inn i føttens hud, og behandler hælene, føttene, benene og over. Sammensetning for å holde i 30-40 minutter. For å øke effekten, kan du vikle hvert bein separat med klamfilm og trekke over sokkene. Dette vil forbedre resultatet av prosedyren, så vel som under passasjen for å bevege seg fritt og ikke begrenses i bevegelse. Etter prosedyren, skyll føttene og påfør en fuktighetsgivende og nærende krem ​​på dem.
 • For å fjerne kornet lag på hælene og sålene, bør du dampe føttene i varmt vann i 10 til 15 minutter. Deretter fjerner du det døde laget med pimpstein, eller utfører en peelingprosedyre ved hjelp av en rensende skrubbe. Deretter suge det behandlede stedet med krem.
 • Parafinbehandling har blitt brukt i lang tid og effektivt. Inntil nylig kan en slik prosedyre kun utføres i et kosmetologisk anlegg eller klinikk. I dag, alt du trenger kan kjøpes på et apotek og gjøres hjemme. Den kosmetiske voksen smelter og en tynn film påføres på epidermis, etter at det er hardt, påføres et andre og et tredje lag, over hvilket benet er innpakket med cellofanfilm. På toppen av filmen pakkes et teppe eller et håndkle. Etter 30 minutter fjernes voksen. For å myke huden på hæl og føtter, gå gjennom pimpstein og behandle med krem.
 • Hvis det oppstår sprekker på hælene, er dette allerede en "åpen port" for soppinfeksjon eller infeksjon. En lokal inflammatorisk prosess begynner å forekomme i dette området. For å forhindre dette kan du ta urtebad. For slike prosedyrer tas antiinflammatoriske og antiseptiske medisinske urter. Det kan være avkok og tinkturer av eikbark, salvieblad, hoppkegler, kamilleblomster eller kalendula. Feet dyppes i denne varme buljongen og infunderes i 15 minutter. Etter at tiden er gått, blir de forsiktig fuktet med et rent håndkle, smurt med en nærende og fuktighetsgivende krem ​​eller essensiell olje.
 • Perfekt myker huden ricinusolje. Det kan brukes på grov epidermis av fot og hæl, for ikke å ignorere og shin. Føtter over toppfolien med klamfilm og bruk sokker for oppvarming. Denne prosedyren kan gjøres om natten.
 • En lignende prosedyre kan utføres ved å ta oliven majones i stedet for ricinusolje. Det kan tilberedes hjemme. Månenesoppskriften er ikke et problem å finne i sosiale nettverk, og i stedet for vegetabilsk olje fra solsikke, ta olivenolje.
 • Gni en moden banan med en eggeplomme. Denne våpenet mykner og fuktes dermis. Bananmasse kan erstattes av melon. Sammensetningen påføres huden, festet med matpakke og isolert med sokker eller et teppe.
 • Du bør vite at folk som har en tendens til å tørke huden, bør ta et bad eller en dusj i ikke mer enn ti minutter. Ellers vil situasjonen bare forverres.
 • Ung courgette skrell og hogge. Bland to spiseskjeer med vått med en spiseskje med fett syre fløte. Bruk denne massen som en maske for tørr hud på føttene, som har en fuktighetsgivende effekt.

Tørr hud på bena er et aldersrelatert problem som også påvirker ulike kategorier av befolkningen, men forverres av alder (på grunn av aldersrelaterte forandringer som skjer i menneskekroppen). Derfor bør fotpleie, så vel som for hele kroppen, startes fra barndommen. Den beste behandlingen for en sykdom er dens forebygging.

Krem for tørr hud på føttene

Tørr og irritert dermis trenger spesiell omsorg. Og på samme måte som hjemme rettsmidler brukte stoffer produsert kosmetologiske og farmakologiske midler. Komplekse aktiviteter er mest effektive for å bringe epidermisene til en normal, sunn tilstand.

Hvis det er et problem med tørr hud på beina, er det behov for å fukte og nærme det med næringsstoffer og vitaminer. Når du velger et produkt, bør en krem ​​for tørr hud på føttene inneholde en eller flere av følgende kjemiske forbindelser i basen:

 • Hyaluronsyre, som normaliserer vann-saltbalansen i huden, stimulerer beskyttelsesfunksjonen.
 • Panthenol forbedrer regenereringsprosesser, aktiverer cellefornyelse.
 • Silisyre bidrar til å gjenopprette epidermis.
 • Bivoks danner et beskyttende lag som forhindrer økt væsketap, nærer de epidermale lagene med nyttige og nødvendige stoffer.
 • Konsentrert aloe juice smelter dermis, noe som gjør den smidig og elastisk. Undertrykker perfekt inflammatoriske prosesser, har en helbredende effekt på sår og sprekker.
 • Ekstrakter av calendula, kamille og celandine introdusert i sammensetningen helbrede sår, stoppe betennelse, lindrer irritert epidermis.

Det bør huskes at etter å ha tatt vannbehandlinger, bør fuktighetsgivende og nærende kremer påføres umiddelbart (innen tre til fem minutter) etter en dusj eller et bad, inntil fuktigheten har fordampet fra overflaten av dermis.

Moderne kosmetologimarkedet er fylt med mange forskjellige produkter. I dag på apotekets hyller og kosmetiske avdelinger i supermarkeder finner du produkter fra ledende kosmetiske selskaper og farmakologiske bedrifter. Derfor, for å velge en krem ​​mot tørr hud for å fukte og nærme epidermiene til underekstremiteter i dag, er det mulig uten mye problemer. Et bredt spekter av disse produktene lar deg velge en krem ​​som passer individuelt for både sammensetning, kvalitet og pris.

Hvis en person har sine preferanser og tillit til et bestemt selskap, vil han ikke måtte gi opp det. I dag er slike varer representert av NIVEA (Sverige), Lab Filorga (Frankrike), Alfred Amour Garnier (Frankrike), Faberlic (Russland), Oriflame (Sverige), Dr.Baumann (Tyskland), Living Cosmetics of Sibiria (Russland), Fora-Farm (Russland), Jason Natural Cosmetics (USA), Weleda (Sveits) og mange andre. Du kan huske noen av navnene på produktet i spørsmålet. Fuktighetsgivende og nærende kremer: Sjøtornhelsekrem mot sprekker, fuktighetsgivende fotkrem med druefrøolje, nærende natura siberica havtornkornkrem, restaurering av dr. Balmkrem. sante, peeling krem ​​"forny og mykgjør epidermis" - natura siberica, krem ​​"for alle anledninger" - hjemmedoktor rasktvirkende antiseptisk.

Hvis årsaken til tørr hud på beina er en av de dermatologiske sykdommene, er det behov for å bruke eksterne kremer med antifungale, antiinfeksjons- og antiseptiske egenskaper.

Her kan du huske salven Radevit, som brukes når det er skader og sprekker på huden. Denne sammensetningen påføres det berørte området to ganger i løpet av dagen. Overlegg okklusiv dressing. Tillatelig og langvarig bruk av narkotika, uten risiko for bivirkninger.

Kontraindikasjoner for bruk av dette legemidlet kan tilskrives individuell intoleranse over komponentkomponentene i legemidlet, samt hypervitaminose for slike vitaminer som A, E, D.

Legemidlet som forbedrer vevregenerering, D-panthenol, brukes til ekstern bruk. Han er utnevnt hvis huden fikk hushold eller solbrenthet, det var brudd på integriteten til dermis forårsaket av andre årsaker.

Legemidlet påføres overflaten av det skadede området flere ganger gjennom dagen med et intervall på 20 til 30 minutter. Kremet påføres ganske rikelig.

Det skal huskes at alle ytre kremete midler og salver bare skal påføres på ren hud.

Kontraindikasjoner for bruk av D-panthenol er overfølsomhet over for dexpanthenol eller andre komponenter i legemidlet.

For pleie av tørr og ernæringsmessig epidermis, kan du bruke kremer, som inkluderer essensielle oljer med medisinske egenskaper. De må ha muligheten til å berolige irritert hud, nærme den og stabilisere vann-saltbalansen i epidermis og subkutane lag. For å løse dette problemet er slike aromatiske oljer egnede:

 • Fersken.
 • Sesame.
 • Tea Tree.
 • Olive.
 • Jojoba.
 • Mandel.
 • Aprikos.
 • Kokos.
 • Havtorn
 • Og andre med relevante egenskaper.

Forebygging av tørr hud på føttene

"Ta vare på sin ungdoms ære." Dette ordtaket, i lys av problemet under vurdering, kan tolkes igjen, etter å ha mottatt - "ta vare på føttene fra ungdommen din." Av en eller annen grunn tror mange at omsorg for ansikt og hender er nødvendig, og glemmer å være oppmerksom på føttene. De huskes bare når det er pinlig å vise dem på stranden eller om det er et ekte medisinsk problem som bringer ubehag til eieren.

Derfor er forebygging av tørr hud på beina ikke et innfall, men et presserende behov hvis en person vil ha ikke bare vakre, men også sunne ben.

Du kan gjøre flere anbefalinger for å holde epidermislaget normalt.

 • I utgangspunktet må du revidere dietten. Det må være balansert. En person bør få en daglig dose av vitaminer og mineraler. Det er nødvendig å minimere mottak av "skadelige" produkter.
 • Det er nødvendig å overvåke deres vekt, ikke tillate overspising og fedme.
 • Dagregimet bør utarbeides på en slik måte at de mentale og fysiske aktivitetene er i samsvar med god hvile.
 • Det anbefales å bruke behagelige klær og sko laget av naturlige materialer.
 • I tilfelle sykdom, bør man søke hjelp av en kvalifisert spesialist og stoppe sykdommen helt. Det er veldig viktig å få riktig behandling.
 • Ikke ignorere reglene for personlig hygiene, som ikke er begrenset til morgen tannbørsting. Pleie er nødvendig i hele kroppen, inkludert beina.
 • Huden på underekstremiteter skal vaskes regelmessig, rengjøres av døde celler, og deretter fuktes og næres med ytre kremer og masker.
 • Du bør ikke bli involvert i et langt opphold under solens brennende stråler eller solsenger. Deres stråler tørker epidermisene.
 • Rommet der folk bor eller jobber, skal regelmessig ventileres. Det er nødvendig å utføre våtrengjøring hele tiden. Det anbefales å bruke en luftfukter.
 • Avhending skal utføres på riktig måte, etterfulgt av hydrering og ernæring av det behandlede hudområdet.
 • På et offentlig sted bør du ikke gå på gulvet barfot uten sko (svømmebasseng, badstue, strand og så videre).
 • Unngå hypodynami fra livet ditt. Trening, jogging og turgåing vil forbedre blodsirkulasjonen, som aktiverer strømmen av næringsstoffer, oksygen og væsker til cellene.
 • Du bør ikke være spesielt ivrig når du tar en dusj (spesielt for personer med hud som er utsatt for xerose). Ta vannbehandlinger ikke mer enn 10 minutter, da tilstanden til huden kan forverres.
 • Å ta et bad og dusj bør ikke bruke veldig varmt vann.
 • Dusjgeler, såper, badeskum og andre kosmetikk bør være av høy kvalitet, ha en myk base og en pH-verdi nær normalt.
 • Etter badet blir huden fortrinnsvis ikke gnidd og blottet med et mykt håndkle.
 • Ikke tillat overoppheting eller overkjøling av epidermis.
 • Forsiktig arbeide med husholdnings kjemikalier.
 • Gi opp dårlige vaner.

Hvis en person fører en sunn livsstil og behandler kroppen sin med spesiell oppmerksomhet, og overholder anbefalingene gitt ovenfor, så sannsynligheten for at problemet blir adressert raskt, raskt ned til null.

En persons ansikt og hender er alltid synlige, og beina hans er ofte skjult under bukser, lange skjørt og strømpebukser, så mange anser det ikke for nødvendig å gi dem den nødvendige oppmerksomheten. Og bare når tørr hud på beina ser ut, tenker noen mennesker på grunnen til denne reaksjonen av kroppen. Men hele vår kropp trenger omsorg, inkludert epidermis i underlivet. Hvis regelmessig og skikkelig omsorg for føttens hud utføres, vil de takke eieren sin med lethed når han går og vakkert utseende. Det er ikke synd å vise slike ben til andre, dekorere med dem en høy hæl og en kort stilig kjole. Menn vil nyte komfort og helse.

Flere Artikler Om Typer Acne