En av de viktigste hudtyper - tørr hud - manifesterer sig som en følelse av tetthet, peeling, en fin porøs struktur, en kjedelig nyanse og lett generert irritasjon. Hvis den tørre ansiktets hud ser tynn, fløyelsaktig og øm i sin ungdom, deretter med alderen og uten skikkelig omsorg, forverres tilstanden raskt og fører til for tidlig rynker og fading. Objektet tørr hud er objektivt preget av nedsatt vann- og lipidmetabolismen, funksjonen av svette og talgkjertler, en svakt sur pH (syre-base) reaksjon. Det er veldig enkelt å bestemme tørr hud på egen hånd: Hvis sporene ikke forsvinner lenge, når du presser på huden med fingrene, er huden din tørr og denne informasjonen er spesielt beregnet for deg.

Tørr hud

En av de viktigste hudtyper - tørr hud - manifesterer sig som en følelse av tetthet, peeling, en fin porøs struktur, en kjedelig nyanse og lett generert irritasjon. Hvis den tørre ansiktets hud ser tynn, fløyelsaktig og øm i sin ungdom, deretter med alderen og uten skikkelig omsorg, forverres tilstanden raskt og fører til for tidlig rynker og fading. Objektet tørr hud er objektivt preget av nedsatt vann- og lipidmetabolismen, funksjonen av svette og talgkjertler, en svakt sur pH (syre-base) reaksjon. Det er veldig enkelt å bestemme tørr hud på egen hånd: Hvis sporene ikke forsvinner lenge, når du presser på huden med fingrene, er huden din tørr og denne informasjonen er spesielt beregnet for deg.

Hvorfor trenger huden vann?

En av betingelsene for normal funksjon av huden og godt utseende er et tilstrekkelig hydratiseringsnivå (fuktighetsgivende). Fukt gir næring til hudceller, dets elastisitet og fasthet. Uten skikkelig fuktighet blir huden tynn, tørr, følsom og rynket.

Tørr hud forverres av mange negative faktorer: kulde og vind, tørr luft og sollys, røyking og alkohol, klorerte og sjøvann, alkoholkrem og alkalisk såpe, potente peeling og mangel på vitaminene A, E og B.

Graden av hudhydrering støttes av to reguleringsmekanismer som sikrer fuktutveksling med miljøet: tilstanden til stratum corneum av epidermis og mengden sebum. Hornete celler i epidermis - hornhinnen og fett utskilt av talgkjertlene, danner et lipidlag som beskytter huden mot dehydrering (tap av fuktighet).

Dette beskyttende systemet opprettholder ikke bare fuktighet i dermis, men forhindrer også penetrasjon av fremmedlegemer som forårsaker overfølsomhet i huden. Mangel på lipidfilm åpner veien mot fuktighetens fordampning og reduserer samtidig beskyttelsesbarrieren på huden, noe som gjør den sårbar for penetrasjon av toksiner, allergener og patogener. Dermed blir tørr hud mottakelig ikke bare for tidlig aldring, men også til forekomsten av inflammatoriske prosesser og immunreaksjoner.

Brudd på vannbalansen i huden kan skyldes en rekke årsaker:

Årsaker til tørr hud

Individuelle egenskaper og aldersrelaterte forandringer i kroppen, feil hudpleie i ansikt og kropp har en innvirkning på sebaceous kjertler, som beskytter huden mot fuktighetstap. Regulering av aktiviteten til talgkjertlene utføres ved den endokrine ruten, og i noen tilfeller kan avhenge av den arvelige faktorens påvirkning. Med alder, forårsaker hormonelle endringer i kroppen, en reduksjon i aktiviteten til talgkjertlene og reduserer produksjonen av talg. Mange kvinner, som går over 40 år, markerer økt tørrhet i huden og slimhinner. Dette skyldes primært endringer i hormonstatusen i overgangsalderen.

Den avgjørende faktoren for skjønnhet, ungdom og hudhelse er nivået på vannbalansen i kroppen. Utilstrekkelig væskeinntak med mat kan føre til tørr hud. For å opprettholde tilstanden til vanlig fuktighets hud anbefaler beauticians å drikke fra 1,5 til 2 liter vann per dag. Et slikt volum av væske som forbrukes, kompenserer ikke bare for dets naturlige tap, men fjerner også toksiner og nedbrytningsprodukter fra kroppen, som i sin tur påvirker tilstanden til huden.

Tørr hud, peeling og følelse av tetthet er årsakene til tidlig aldring av huden. Tapet på hudens elastisitet fører til dannelsen av et fint nett av fine rynker, som i mangel av tilstrekkelig hudfukthet raskt blir til dype riller. Først av alt oppstår rynker i øynene og munnens hjørner, samt på nakkeområdene med den mest delikate strukturen i huden. Uønskede klimatiske faktorer (vind, lav luftfuktighet, solskinn, kald luft, temperaturendringer) tørker huden ytterligere, frarøver nødvendig fuktighet og beskyttelse.

Utilstrekkelig ernæring, mangel på vitaminer og mineraler, sykdommer i nervesystemet, arbeid i varme verksteder kan føre til utvikling av tørr hud. Alle disse faktorene utløser en hel kjede med endringer som skjer i huden. Redusert hudbeskyttende barrierer forårsaker fuktighetstap. Dette medfører i sin tur et brudd på prosessene med mikrosirkulasjon av blod i vev og deres trofikker. Som følge av underernæring påvirkes kollagenfibrer, og hudens fasthet og elastisitet reduseres. Disse hudendringene forverres ytterligere av mangel på riktig omsorg.

Årsaken til tørr hud kan også være feil valg av kosmetikk og pleieprodukter, samt noen kosmetiske prosedyrer. Ved utilstrekkelig arbeid i talgkjertlene, er det kontraindisert å bruke såpe til vask, alkoholkrem, peeling peeling og scrubs, masker. Fra kosmetiske prosedyrer, bør man foretrekke enzymskalering, som virker så delikat som mulig på beskyttelseslaget og intensivt fukter tørr hud.

Tørr hud krever nærende og berikte kremer, nærende og toning masker, ikke-alkoholholdige tonics, kremer som inneholder kollagen og elastin. Alle disse kosmetikkene vil bidra til å gjenopprette den naturlige beskyttelsen av huden. Kosmetikk som brukes skal være spesielt utviklet for tørr hud og inneholde et aktivt hudfukterende kompleks.

Et viktig poeng i kampen mot tørr hud er ernæringskorreksjon: eliminering av alkohol, tilsetning av dietten med produkter som inneholder vitaminer A, E, C.

Hud fuktighetsgivende metoder

Tørr hud krever først og fremst tilstrekkelig fuktighet og beskyttelse mot ytre irritasjoner som kan skade det. Sammensetningen av moisturizers for tørr hud inneholder nødvendigvis spesielle stoffer - humektanty (hydratants), noe som gir et normalt fuktighetsnivå. Ifølge virkemekanismen er humektants filmdannende og hygroskopisk.

Glyserin, voks, mineraloljer og fett tilhører filmdannende fuktighetsmidler. Danner en vanntett film på overflaten av huden, de bidrar til å beholde fuktighet i huden og forhindre fordampning. Blant hydratene i denne gruppen kan glycerol være spesielt fremtredende - naturlig triatomisk alkohol, heksahydolsorbitol og linolensyre og linolsyre.

På grunn av sin evne til å beholde væske, har glycerin blitt brukt i formuleringen av kosmetikk i mange tiår. Ikke så lenge siden oppdaget amerikanske forskere en annen egenskap av glycerol - evnen til å gi et signal og stimulere prosessen med modning av unge hudceller. Cellfornyelse opprettholder et normalt fuktighetsnivå og forhindrer tørr hud.

Den sekskantede alkoholsorbitol som tilhører den samme gruppen har også egenskapene til hygroskopisitet. Det fukter huden, og forbedrer også teksturen til fuktighetskremer, masker og andre kosmetiske produkter, noe som gir dem plastisitet, mykhet og fløyelsaktighet. Linolensyre kan ikke bare danne en hydrofil film på hudoverflaten, men også regulere epidermis barrierepermeabilitet. Linolsyre er nødvendig både for å skape en vanntett lipidbarriere, og for regulering av lokal immunitet i huden.

Gruppen av hygroskopiske humectants inkluderer urea, hyaluronsyre, pyrrolidon-karboksylsyre og melkesyre, kollagen. Molekylene i disse hudrelaterte stoffene binder vann og holder det i huden. De er i stand til å gjenopprette nivået av naturlig fuktighetsgivende faktor (NMF) i epidermis. Blant denne gruppen har hyaluronsyre den høyeste hygroskopisiteten, hvorav ett gram omformer en liter vann til en gelstat. I kosmetikkindustrien brukes hyaluronsyre, ekstraheres fra deres kuberkropper og haihud.

Kollagen (gresk - cleorodny), som er tilstede i det intercellulære rom og hudceller, er i stand til å absorbere og beholde mengden vann, 30 ganger større enn egen vekt. I kosmetisk industri er mye brukt evne til kollagen å absorbere fuktighet.

Velge fuktighetskrem for tørr hud, vær oppmerksom på sammensetningen og tilstedeværelsen av ovennevnte ingredienser. Den beste måten å bekjempe tørr hud på ansikt og kropp på er å utvikle et individuelt, omfattende fuktighetsgivende program som inkluderer ernærings- og hudpleie tips, passende kremer, masker og prosedyrer. Problemet med tørr hud bør løses av dermatologist-kosmetologer, idet man tar hensyn til graden av dehydrering av huden, sesongmessighet, alder og andre individuelle egenskaper. I dag kan det gjøres med å oppnå et godt kosmetisk resultat, og forlenge ungdom og helse i ansiktets og kroppens hud.

Hva å gjøre hvis du har veldig tørr hud på kroppen og hendene

Hvis huden på kroppen din hadde mulighet til å uttrykke dine følelser, slik at det ville være for ordene? Betaler du nok oppmerksomhet og omsorg til kroppens største organ? Hør han om nåde og hjelp? Kanskje tørr hud i kroppen - en grunn til å tenke på tilstanden til kroppen din?

Årsaker til tørr hud

Det første som en moderne kvinne gjør når hun føler at overflaten av kroppen ikke er tilstrekkelig fuktig, strammet og flakket - hun legger et lag med krem ​​eller lotion på henne. Noen ganger - den første som kom til hånden. Selvfølgelig bruker mange mennesker regelmessig spesialprodukter etter et bad eller en dusj, og tror at dette er en fullstendig hudpleie, men årsakene til tørrhet forblir uløst.

Huden har sin egen mekanisme for å opprettholde det nødvendige fuktighetsnivået. Det kalles en naturlig fuktighetsgivende faktor - NUF, eller NMF. Det dannes som et resultat av den vitale aktiviteten til epidermiscellene og består av mange komponenter - mineralsalter, organiske syrer, sakkarider, proteiner og aminosyrer, urea og andre stoffer. De holder væsken på overflaten og i lagene av huden, gir elastisiteten til kollagenfibre og rettidig cellefornyelse.

Sammensetningen og følgelig avhenger funksjonaliteten til en NAF av årstid, alder og indre tilstand av organismen. For å hindre at huden blir tørr, irritert og flabby, er det viktig å bevare og opprettholde dette naturlige forsvaret.

Hva bidrar til ødeleggelsen av den naturlige fuktighetsgivende faktoren?

Vannbehandling

Varmt og hardt vann, såpe og overflateaktive stoffer som finnes i dusjgeler, fjerner ikke bare smuss, men ødelegger også et nødvendig fuktighetsgivende belegg. Tenk deg hva som skjer med huden, hvis du ønsker å oppnå renhet "til squeak", såpe det mer enn en gang og bruk en hard vaskeklut!

Slike brennende hygiene gjør vondt tørt, selv om du måler det opp ved å bruke fuktighetsgivende kroppsmelk. På samme måte som en håndkrem ikke er i stand til å eliminere tørr hud fullt ut hvis du vasker opp uten hansker.
Vann kan tørke huden selv om det er for mye klor i det. Vanligvis, denne synden offentlige bassenger. Ikke gjør huden din hydrert og sjøvann, spesielt i forbindelse med brennende sol.

 • Bytt daglig badestamp med varme dusjer.
 • Kast rikelig skummemidler. Bruk bare vann hvis det er mulig, eller bruk hydrofile dusjoljer. Hvis huden har spesielle behov (irritert, utsatt for betennelse), kan du bruke avkok av urter - kamille, calendula, sellerirot.
 • Etter å ha tatt vann i badekaret, vent femten til tjue minutter. I løpet av denne tiden vil det forlate det meste av klor. Få spesielle vannblødningspiller eller bomber - de inneholder også forskjellige nyttige kosttilskudd.
 • Før du besøker bassenget og stranden, gjelder beskyttende fettkrem på tørre områder av kroppen, og skyll deretter kroppen med kaldt vann og bruk fuktighetsgivende lotion.

Sesongfaktor

Det skjer at huden tørker ut og flager bare ut på bestemte tider av året. For eksempel om vinteren, når kroppen hele tiden er skjult under tett, obstruktiv hudpust, klær.

I samme periode er innendørs luft preget av lav luftfuktighet på grunn av oppvarming, og du kan selv lider av forverring av kroniske sykdommer og svekket immunitet. I de varme månedene blir huden utsatt for tørkeffekten av sol og støv.

 • Gi preferanse til naturlige stoffer og gratis stiler.
 • Om vinteren, ordne kroppen vanlige luftbad.
 • Påfør en luftfukter i varmesesongen. Akvarium, et vått teppe på radiatoren, en vaskevann - et rimelig, men ikke veldig effektivt alternativ.
 • Bruk solkrem og kalde kremer i henhold til sesongen.

Dårlig ernæring

Mannen er hva han spiser. En diett som ikke tar hensyn til organismens behov, vil før eller senere føre til ulike typer problemer. Tørr hud kan være et resultat av fasting, kosthold og spise mat med lavt innhold av vitaminer B, A, E, C, flerumettede fettsyrer, proteiner og mineraler.

Koffeinholdige drikker, slankemidler, diuretika og avføringsmidler fører til en dehydrerende effekt. De bidrar til fjerning av væske fra kroppen, og det er huden som først reagerer på den.

 • Spis vegetabilske oljer, frø, nøtter, appelsin og røde grønnsaker og frukt, grønnsaker, meieriprodukter, laks, bokhvete, havremel og perlebyg.
 • Drikk en tilstrekkelig mengde vann - en og en halv til tre liter, avhengig av kroppsvekt, fysisk aktivitet, temperatur og fuktighet.
 • Ikke bruk vanndrivende legemidler uten lege resept.
 • I sesongen av vitaminmangel og diett, ta spesielle komplekser på råd fra en lege.

Hormonelle endringer

Dette er en av de viktigste faktorene, og det er veldig viktig i dette tilfellet å bestemme forandringene. En ting er hormonsprang under graviditet og etter fødsel, en annen er aldersrelatert metamorfose, og den tredje er forstyrrelse av det endokrine systemet.
Som regel fører dramatiske endringer i hormonbakgrunnen til lokal tørrhet i huden - på hender, albuer, føtter og knær.

 • Nylige mødre trenger bare å være tålmodige, diversifisere deres meny (ofte knappe på grunn av restriksjoner) og ikke glem om nærende og fuktighetsgivende kremer.
 • Kvinner som opplever en fase av klimakteriet, bør kontakte legen. Kanskje han vil velge egnede erstatningsdoser eller foreskrive kortikosteroidsalve.
 • Hvis tørr hud skyldes sykdommer som fører til dysfunksjon av endokrine kjertler, kan eksterne midler ikke gjøre. Bare grundige medisinske undersøkelser, medisinske forskrifter og selvbehov kan løse dette og relaterte problemer.

Dermatologiske sykdommer

En rekke hudsykdommer kan være ledsaget av alvorlig tørrhet i huden, rødhet, peeling, sprekker og sårdannelse.

Blant dem er allergisk og atopisk dermatitt, eksem, psoriasis, ichthyosis, mykoser. Arten av forekomsten av slike patologier kan være genetisk, autoimmun, smittsom og til og med psykosomatisk - en spesialist kan forstå dette.

Men tenk på om årsaken til tørrhet og irritasjon ligger i det nye vaskemiddelet eller vaskemiddelet, såpe eller dusjgel? Har du noen gang smakt eksotiske frukter, giftige fargede drinker, søtsaker og lignende allergiske matvarer?

Når du trenger å besøke en dermatologs kontor:

 • Når de beskyttende og fuktighetsgivende tiltakene du har tatt, har ikke vært effektive.
 • Når tørrhet manifesteres av flekker, rødhet, peeling, sprekker, sår, endringer i strukturen i huden.
 • Hvis et lignende problem står overfor andre medlemmer av familien din.
 • Hvis din generelle helse har forverret seg.

Hva om huden i kroppen er veldig tørr? Omsorgstips

Hvis du etterlater problemet med tørr hud i kroppen uten oppmerksomhet, vil du snart begynne å bekymre deg for dens konsekvenser - pigment flekker, flabbethet, overdreven følsomhet, hyperkeratose. Men rask aldring er langt fra den saddeste avslutningen. Mye verre, for eksempel å være blant de som lider av eksem, som ofte forekommer i denne bakgrunnen og er svært vanskelig å behandle.

Hva skal jeg gjøre med veldig tørr hud i kroppen? Hvordan forebygge komplikasjoner?

 • Unngå bruk av auto-tanning lotions, depilatory kremer, sur peeling og grov scrubs.
 • Bruk oljeblandinger i stedet for barberingsgeler og skum.
 • Bruk ikke kroppsmelk som inneholder glyserin ved fuktighet under 60%.
 • Velg produkter som inneholder urea (urea), melkesyre, natriumhyaluronat, flerumettede fettsyrer.
 • Tenk på muligheten for å gjennomgå biorevitalisering - innføring av hyaluronsyre gjennom mikroinjeksjoner.
 • Ta varme bad med melk og honning.
 • Skjem bort huden din med omslag med fett surkrem, oliven, kvist primrose, rosehip, valnøtt, lin, tangoljer. Påfør essensielle oljer - oransje, santal, palisander, kamille.

Hvis du bruker disse tipsene, vil huden din ikke lenger lide av tørst. Primordial elastisitet og sunn farge kommer tilbake til det, og et blomstrende utseende, selvtillit og et godt humør kommer tilbake til deg!

Riktig vare på veldig tørr hud. Årsaker til tørr hud

Forstå årsakene til overdreven tørrhet i kroppens hud, er det viktig å merke seg at fuktighet er spesielt viktig for normal kroppsstyrke gjennom hele livet.

Hvor viktig er fuktighet til mann og hvorfor?

Behovet for regelmessig påfylling av kroppen med væske er forhåndsbestemt av menneskets natur, fordi det er 80% vann og det er nødvendig å sikre viktige livsprosesser: matmelting, termoregulering, levering av nødvendige stoffer til cellene og ernæring.

Riktig vannbalanse er en garanti for sunn hud.

I tillegg til hovedfunksjonen til å fylle kroppen med nyttige stoffer og elementer, er vann ansvarlig for eliminering av toksiner og toksiner.

Siden cellene er mettede med næringsstoffer, og alt som er unødvendig for kroppen, elimineres på grunn av vann, øker dens mangel til aldring. Så langt som vann er involvert i prosessen med å fordøye mat, så med sin normale mengde, foregår denne prosessen raskt og raskt, og med mangel på vann absorberes alle stoffer dårlig og absorberes ikke i det hele tatt.

Hva fører da til en forverring av helse og utvikling av ulike sykdommer. For normalt liv trenger den gjennomsnittlige personen å drikke ca 2,5-3 liter vann per dag.

Som regel er hovedårsaken til hvorfor en person har svært tørr hud på hele kroppen, fraværet av en normal tilførsel av kroppen med væske. Det er imidlertid andre grunner.

Symptomer på mangel på væske

Hvilke symptomer indikerer mangel på væske i kroppen:

 • Utseendet av rynker, sprekker, peeling;
 • Kløe, brennende følelse, ubehagelig følelse av tetthet i huden etter vasking;
 • Utseendet på alder flekker;
 • Generell ubehag ved å berøre huden;

Hvis du har veldig tørr hud på hele kroppen, kan hovedårsakene være som følger:

 1. Alder (naturlig aldring av kroppen).
  På grunn av fysiologisk aldring reduseres metabolske prosesser i kroppen, og den kan ikke beholde fuktighet på samme måte som i ungdommen. Hvis du ikke fyller væsken i tide, blir huden tørr, og rynker og sprekker vises på kroppen.
 2. Arvelighet.
  Mange mennesker står overfor problemet med tørr hud, selv i tidlig eller middelalderen. I denne arvelige forutsetningen er skylden, som overføres fra forfedrene og ikke kan helbredes for godt. Under livet til en person kan bare opprettholde en normal tilstand, som stadig tar vitaminkomplekser og kosttilskudd, mer eller mindre stabiliserer væsken i kroppen.
 3. Slekter.
  Etter fødselen blir huden tørr fordi produksjonen av hormonet østrogen stopper, og det er ansvarlig for hudens elastisitet. En annen grunn kan være utilstrekkelig omsorg for kvinner for huden, noe som fører til mangel på nødvendige sporstoffer, noe som forårsaker overdreven tørrhet.
 4. Stress.
  Stress bidrar til utviklingen av kortison, som ikke bare fører til tørr hud, men også til tap av et attraktivt utseende av huden. Huden reagerer på stress ved betennelse og flaking, kløe og rødhet, noe som gir stor ubehag.
 5. Vekttap
  Skarpt vekttap kan skyldes alt: sykdom, stress, hormonelle forandringer. Huden reagerer på alt dette og blir tørr.
 6. Langtid i solarium.
  Vakker hudfarge er flott. Men det kan koste deg helse, fordi en radikal effekt på kroppens hud kan påvirke utviklingen av ulike typer sykdommer og plager negativt.
 7. Sykdom og usunn livsstil.
  Tørr hud kan også oppstå på grunn av ulike sykdommer. Bly til tørrhet: mangel på vitaminer og mineraler, usunt kosthold, dårlig økologi, sykdommer i nervesystemet, arbeid i farlige næringer, røyking, alkoholisme.
 8. Varmluft og klima.
  Noen ganger oppstår tørr hud på grunn av endring i klimasonen, og går til et varmere og tørrere klima: det er vanskelig for huden å tilpasse seg endringer og det begynner å reagere.
 9. Kosmetikk.
  Feil valg av kosmetikk og personlig pleieprodukter: Det er mulig at det valgte kosmetiske produktet ikke passer deg, for eksempel, forårsaker allergi, noe som også fører til tørr hud.

Hvis det i varme sesongen i leiligheten er prippen og tørr, bidrar dette også til dette problemet.

Basert på ovennevnte punkter, selv uten å besøke en hudlege, kan du bestemme hvorfor det oppstår en veldig tørr hud på hele kroppen. Årsakene indikerer tydeligvis en forstyrrelse i kroppens normale funksjon.

Hvordan beseire tørr hud

I utgangspunktet er det nødvendig å bestemme typen tørr hud og hudens uttørkingstrinn.

Det er to typer tørr hud:

 1. Tørrhet med normal tone, når symptomer på tørrhet er tilstede, men huden er fortsatt jevn og elastisk.
 2. Tørrhet med dårlig tone. For slik hud er karakteristisk: det raske utseendet på sprekker, rynker, selve huden er tynn.

Hvis det første utseendet kan herdes med folkemedisiner og spesielle kremer, så for andre må du søke en mer kompleks, kompleks behandling.

Nå er det viktig å velge behandling som passer for en bestemt kvinne, basert på kroppens individuelle egenskaper.

Et utmerket middel for tørr hud - et bad med tilsetning av linfrø, kamille og honning

Folkemetoder for å håndtere tørr hud:

1.Speciale bad:

 1. Bad med linfrø og kamille. Det er nødvendig å hælde i vannet anstrengt avkok, bestående av en liter vann, noen teskjeer av linfrø og kamille. Teen må kokes i en kvart time, og samme tid kan brukes i badet med denne bryggen.
 2. Glycerinbad. Glycerinbad. For det må du helle 1/2 kopp glyserin (væske) i vann.
 3. Bad med honning og melk. For å gjøre dette: varme melken, smelte 200 gram honning, sakte blande honning og melk, tilsett 2 ts mandelolje. Deretter hell den resulterende tekstur inn i badet.
 4. Havregrynbad. Havremel bør foldes i gasbind, fest den til springen med vann slik at vannet strømmer gjennom posen. I dette badet må du ligge i omtrent en kvart time.

Spesielt nyttige terapeutiske bad på urteinfusjoner.

2. Peeling huden. Den andre effektive løsningen mot tørr hud er peeling av de øvre lagene - epidermis. Å gjøre peeling er enkelt, selv hjemme.

Peeling ansikt hjemme: før og etter

For dette trenger du:

 1. Bland honning (helst flytende), salt, vegetabilsk olje i hastigheten 4: 1: 1 ss. Spred denne blandingen på huden og vent 5 minutter. Skyll forsiktig. Deretter vaskes med rent, varmt vann.
 2. Grind mandler og havregryn bruker en Shredder eller jeksel produkter, tilsett 2 ss rømme og sette det hele på huden, vent 5 minutter og skyll. Vask med rent, varmt vann.

3. Nyttige fuktighetsgivende og nærende masker for tørr hudpleie:

 1. Bland 2 ss honning og olivenolje, påfør huden, hold i 20 minutter, vask.
 2. En oppløsning av 200 ml vann (mineral) og 50 ml melk, gni inn i kroppen i 15 minutter, skyll deretter.
 3. Bland massen av avokado, banan og krem ​​(halv kopp), smør 100 gr. og noen få dråper roseolje. Gni denne massen inn i huden og hold den i 15 minutter, skyll deretter.
 4. Mask fra oljeløsning (vitamin E) og vann: enhver vegetabilsk olje blandet med vann vil gjøre.
En god ansiktsmaske kan enkelt gjøres hjemme.

Omfattende behandling:

 1. Kosthold: Spis frukt og grønnsaker, nøtter, biff, egg, sjømat, svisker, drikk 2 liter væske per dag.
 2. Avslag på dårlige vaner: Røyking og alkoholisme er kontraindisert.
 3. Fordeling av sunn søvn og hvile.
 4. Fysisk aktivitet i moderasjon.
 5. Fuktighetsgivende huden på kroppen.

Kosmetiske og hygieniske produkter:

 1. Bruk en spesiell fuktighetsgivende såpe, myke håndklær og vaskekluter.
 2. For pleie du trenger: melk, mousse eller gel, hvis det brukes lotion, må det være på vannet, og ikke på alkohol.
 3. Som rensemiddel kan du ta micellært vann.
 4. For å myke og fuktighet er det kremer, geler og salver som er laget av fett, vitaminer og planteekstrakter.

Slik skikkelig pleie for huden, for ikke å behandle

Forebygging av tørr hud er svært viktig for ikke å bringe den til en smertefull tilstand.

Med tørr hud på hele kroppen er det nødvendig å fukte luften i leiligheten.

Hvis du opplever tørrhet i hele kroppen, kan årsaken ligge i utilstrekkelig luftfuktighet. I dette tilfellet må du installere en luftfukter i rommet.

Dermatologer henviser til følgende obligatoriske forebyggende prosedyrer for tørr hud i kroppen:

 1. Vasking og rensing.
 2. Toning.
 3. Fukte.
 4. Power.

Dette er nødvendig fordi tørrhet skyldes at huden ikke er i stand til å motta fuktighet, og det er nødvendig å hjelpe henne i dette. Det er veldig viktig å bruke spesielle kremer og lage masker, ta bad. Det er viktig at alle produktene som brukes er hypoallergene, trygge og dermatologisk testet.

Det er nødvendig å vaske med kaldt vann: varmt tørker huden

Oljebaserte salver (for eksempel oliven, solsikke, roseolje) som inneholder vitaminer og antioksidanter, anbefales.

Hva er kontraindisert for tørr hud

For ikke å skade kroppen når det gjelder tørr hud, må du handle veldig nøye og følge noen regler:

 • eliminering av varme bad med vanlig såpe. Alkalisk såpe tørker huden og får det til å bli betent, akkurat som varmt vann.
 • Overholdelse av riktig bruk av vannbasert fløte: ikke tidligere enn en halv time før du går ut.
 • Du kan ikke svømme i bassenget med klorerte vann, men hvis du fortsatt trenger det, må du legge litt fuktresistent krem ​​før du svømmer.
 • Du kan ikke bruke skrubber for å rense huden, de vil føre til sprekker, rødhet og betennelse i huden.

Fysioterapi for tørr hud

Fysioterapi er en annen måte å behandle tørr hud på. Det finnes tre typer terapi.

Mesoterapi for ansiktshud for å gjenopprette og forynge

Fysioterapi for tørr hud:

 1. Mesotherapy. Dette er en injeksjon beriket med mikroelementer: kalium, magnesium, svovel, komfort, sink, selen for å nære huden, gjenopprette den og regulere metabolismen.
 2. Hud biorevitalisering. Slike rusmidler er basert på hyaluronsyre. De fukter ikke bare huden, men normaliserer også elastin og cooligenfibrene.
 3. Mikrokurrent terapi. Den består av ti prosedyrer som regulerer lymfatisk drenering og blodsirkulasjon. Det virker på grunn av små elektromagnetiske bølger, som nøytraliserer årsakene til tørr hud i hele kroppen.

Hvilke vitaminer er gode for huden?

Veldig nyttig er naturlige oljer, vitamin E, B, ceramider og fosfolipider, helbredet syre.

Dermatologer råd om hudpleie

Dermatologers hovedanbefalinger reduseres til følgende regler:

 1. Siden tørr hud er svært følsom, bør klærne velge naturlige, pustende stoffer for å unngå hudirritasjon.
 2. Pass på å bruke beskyttende kosmetikk.
 3. Badekar og masker med urtedekk og oljer kan brukes.
 4. Etter bading skal huden ikke gnides tørr, men heller igjen våt.
 5. Kald komprimerer hjelp med kløe. Det er også mulig på urter eller oljer.
 6. Hydrolytiske salver vil spare deg for betennelse.
 7. Det er viktig å ikke glemme hudskalingsprosedyrer for å fjerne døde hudceller fra overflatelaget. Så nye vil utvikle seg mye mer aktivt.
 8. Pass på at du har frisk og kul luft, fordi tørr og varm luft fører til nøytralisering av kroppen og følgelig huden. Det er nødvendig flere ganger om dagen å lufte rommet og fukte det.
 9. Sunn søvn. Du må sove minst 8 timer om dagen, spesielt for personer med nedsatt immunforsvar, for eksempel nyfødte eller eldre mennesker.

Hvis forbedringer ikke har oppstått, men tvert imot, tilstanden er forverret, er det nødvendig å kontakte hudlege. Han vil velge individuell behandling avhengig av de spesifikke årsakene til tørrhet i huden på hele kroppen.

Således, hvis du følger alle anbefalingene, kan tørr hud bli beseiret ganske raskt, hvis du korrekt bestemmer årsakene til tørr hud i hele kroppen.

Basert på kroppens individuelle egenskaper, kan du velge den mest hensiktsmessige behandlingen.

I videoen lærer du hvordan du bryr deg om problem, fet og kombinasjonshud:

I denne videoen kan du lære å ta vare på tørr og svært tørr hud i ansiktet:

I videoen kan du lære om å ta vare på svært tørr hud i hendene:

Årsaker til tørr hud

Les denne artikkelen hvis du vil vite hvorfor huden blir tørr og hvordan du skal ta vare på den i dette tilfellet. Vi vil anbefale effektive rettsmidler og gi noen nyttige tips om hvordan du får svært tørr hud til å bli godt fuktet.

 • Tegn på tørr hud
 • Årsaker til tørr hud
 • Hvordan tørr hud er forskjellig fra normal og fet
 • Hva å gjøre med veldig tørr hud
 • Tørr hudpleie
 • Ta vare på tørr hud
 • Forholdsregler for tørr hudpleie
 • Oversikt over midler

Tegn på tørr hud

Tendensen til tørrhet har hovedsakelig genetiske årsaker. Derfor er grunnleggende endringer ikke oppnådd. Men å få venner med huden din og forbedre tilstanden er ganske ekte. Det viktigste - den rette omsorg og forebyggende tiltak.

Vanligvis er tørrhet karakteristisk for både ansiktets hud og kroppens hud. Slike hud er vanligvis tynnere og mer følsomme.

Når sebaceous kjertlene ikke produserer nok sekresjon, det er sebum, som beskytter epidermis mot tørking og mindre skader, beholder huden fukt verre, derfor tørker den ofte ut, reagerer med irritasjon og aldre raskere.

Tørr hud er ofte følsom. © iStock

Ikke forveksle tørr hud med dehydrering - en midlertidig og lett reparerbar tilstand. Dehydrert fett hud kan også være. Videre, fra mangel på fuktighet, begynner det å produsere mer fett.

Mangel på fuktighet skyldes ofte feil omsorg og andre eksterne faktorer, som blåsende vær eller overtørket inneluft.

For ikke å forvirre noe, husk tegn på tørr hud.

Tørr hud er sjelden problematisk, mens fet (spesielt dehydrert) vanligvis viser komedoner, akne, forstørrede porer.

Dehydrert hud har ikke nok vann, tørr hud har ikke nok fett, noe som betyr at den første trenger hydrofiksere (glycerin, hyaluronsyre), den andre trenger fuktabsorberende eller lipid-supplerende komponenter (olje).

Tørr hud er ofte utsatt for følsomhet, dårlig tolerert av forurenset luft og hardt vann. Det gir ofte en reaksjon på vanlige allergener (for eksempel honning).

For å ta vare på tørr hud, velg produkter basert på oljer. © iStock

Årsaker til tørr hud

Atopisk dermatitt er en vanlig årsak til patologisk tørr hud. Mer om denne sykdommen vil fortelle deg en hudlege. Men med en følelse av ubehag og tetthet, noen ganger de som dette problemet vanligvis ikke forstyrrer ansiktet. Hva gjør huden tørr?

Rensemidler med aggressive overflateaktive stoffer (overflateaktive stoffer) i sammensetningen ødelegger hudens lipidmantel.

Fuktighetskrem var ikke mettet nok for deg, eller huden din mangler ernæring for å holde fuktighet inne.

Alvorlige værforhold, for eksempel varmen av økt tørrhet av luft eller frysing i kombinasjon med en isaktig vind, underminerer beskyttelseseffekten av huden.

Mangelen på fuktighet i rommet er et vanlig problem i våre breddegrader når sentralvarme er slått på.

Noen typer hormonbehandling eller bruk av retinoider fremkaller alvorlig tørrhet i huden. Vi må vente til denne bivirkningen forsvinner, og utjevne manifestasjoner ved hjelp av kosmetikk.

Hvordan tørr hud er forskjellig fra normal og fet

Sammenlignet med fet og normal hud, har tørr hud ikke nok hydrolipidlag. Det er tynnere, og fartøyene er så nær overflaten at spasmer er mulig, selv etter kort eksponering for frost.

For eiere av fet hud danner stratum corneum og sebum et kraftig forsvar, så det går langsommere og tåler negative ytre påvirkninger mer jevnt - fra peeling til kaldt vær. Men tørr hud er forsikret mot akne, svarte flekker, forstørrede porer og andre problemer, kompliserer livet i sin ungdom.

De beste fuktighetsgivende ingrediensene er glyserin, aloe vera og hyaluronsyre. © iStock

Hva å gjøre med veldig tørr hud

Det skjer at hudsykdommen forårsaker alvorlig angst: det blir rødt og føles smerte selv etter kontakt med vann fra springen, og ikke en eneste kosmetikk hjelper med tørrhet og peeling. Her er ett råd - gjør en avtale med en hudlege.

Hvis årsakene ikke er relatert til helse, anbefaler vi at du lytter til disse tipsene:

fjerne alkoholholdige produkter fra kosmetikk;

i stedet for alkaliske rensemidler, bruk delikate kremstrukturer;

Hvis det er mulig, installer vannfiltre.

Tørr hudpleie

Les og husk hva du skal se etter når du tar vare på tørr hud.

Den epidermis trenger mat i form av en lipidrik krem ​​eller olje.

Bytt alkaliske rengjøringsprodukter med mykere. I stedet for en gel for vask, begynn å bruke for eksempel rensemelk.

Gjør det til en regel om ikke å legge deg til sengs med sminke på ansiktet ditt - grunnlaget igjen for natten tømmer ikke porene, men tørker også huden.

I tillegg til fuktighetsgivende kremer, trenger tørr hud næring. © iStock

Ta vare på tørr hud

Tørr hud kan være på ulike deler av kroppen.

Hvis hodebunnen er kløende, kløende og flaky, er det fornuftig å konsultere en tricholog for råd.

Gjør det til en regel å bruke håndkrem minst to ganger om dagen: før du går og legger deg og før du går ut.

Tørr hud på føttene skal behandles regelmessig med fin pimpstein eller såing, smør deretter med kremholdig urea og harde oljer (shea, kakao).

Forholdsregler for tørr hudpleie

Hvis huden din er tørr, anbefaler vi å avstå fra grove skrubber, høy konsentrasjon av syrer i pleieprodukter, aggressive alkaliske rensemidler og alkoholholdige kosmetiske produkter.

På stranden, bruk solkrem med en SPF på minst 30. Tynn og tørr hud brenner raskere. Og ikke glem at ultrafiolett provoserer dannelsen av frie radikaler - de viktigste fiender av ungdomshud.

I den kalde årstiden, før du går utenfor, legg en nærende krem ​​på ansiktet ditt, en beskyttende - på hendene, ikke glem om skjerf og hansker.

Hvordan bli kvitt tørr hud på kroppen: Se etter årsakene til problemet og hvordan du løser det

Tørrhet og kløe i kroppens hud er vanlige symptomer som kan forstyrre hver enkelt av oss fra tid til annen. Noen har tørr hud fra fødselen. I andre oppstår et lignende symptom under påvirkning av interne eller eksterne faktorer, det kan være akutt, og deretter avta for en stund. I alle fall, når huden tørker ut, føles personen det sterkeste ubehag, både fysisk og moralsk.

Dehydrert blek dermis, usunn utseende, utsatt for rødhet, peeling og sprekker. I kontakt med kaldt, varmt, salt eller surt medium, er det lett irritert, det begynner å klø og rydde. I tillegg vises rynker på det tidligere, de er mer merkbare.

Å bli kvitt ubehagelige symptomer vil hjelpe både farmasøytiske og folkemessige rettsmidler. Men før du begynner å behandle dem, anbefales det å konsultere legen din for å fastslå den eksakte årsaken.

Hvorfor skjer dette

Årsaker og behandling av tørrhet, kløe og flabhet i kroppens hud - dette er faktisk to deler av samme problem, som må løses konsekvent. Dvs. årsaken til ubehag er først etablert. Og allerede avhengig av det, blir løsninger valgt.

I strukturen av huden til hver person er det svette og talgkirtler. De produserer visse stoffer som, blander, danner en tynn usynlig film på overflaten av dermis. Men det er av stor betydning, fordi det beskytter mot effektene av negative eksterne faktorer og samtidig tillater ikke fuktighet å fordampe.

Hvis denne beskyttelsesfilmen regelmessig ødelegges av en eller annen grunn, eller sebaceous og svettekjertlene virker utilstrekkelig, begynner huden å lide. Først tørker de opp, og så oppstår alle de ubehagelige symptomene som følger med dette fenomenet: rødhet, kløe, overfølsomhet, peeling og sprekker.

Så, hvis xerose ikke er født, kan følgende faktorer utløse det:

 • Klimaendringer, inkludert sesongmessige. Utilstrekkelig fuktet luft i sommervarmen eller om vinteren, oppvarmet av radiatorer, provoserer dehydrering av hudceller.
 • Misbruk av vannprosedyrer ved bruk av varmt vann og såpe er det første og nødvendige hygienemidlet, men hvis de brukes for ofte, ødelegger de den naturlige beskyttelsesfilmen, det har rett og slett ikke tid til å danne igjen.
 • Forsinkelse av vannbehandlinger. I dette tilfellet skjer det motsatte: For mange skadelige stoffer samler seg på huden, noe som irriterer det og forstyrrer tilgangen til oksygen, fuktighet og næringsstoffer.
 • Hormonale lidelser. Nivået på hormoner påvirker direkte sebaceous og svettekjertlene.
 • Krenkelser av metabolske prosesser, vitaminmangel eller hypovitaminose.
 • Feil ernæring. Hård diet, som overeating, og selv med utilstrekkelig bruk av vanlig rent vann, alvorlig skade tilstanden til huden.
 • Dårlige vaner. Ikke bare alkohol og røyking - For mye forbruk av kaffe, bidrar brus også til dehydrering av kropp og dermis i utgangspunktet.
 • Hyppig eksponering for ultrafiolette stråler: i den åpne solen eller i et solarium.
 • Noen dermatologiske sykdommer: psoriasis, dermatitt av ulike etiologier, eksem, keratose, diabetes mellitus påvirker produksjonen av ceramider - byggematerialet av hudceller. I det lange disse sykdommene dermis strukturene ikke får tilstrekkelig ernæring, og ikke klarer å bli oppdatert som et resultat - tørr hud varierende alvorlighetsgrad.
 • Feil valgt og brukt kosmetikk, hygieneprodukter av dårlig kvalitet. Spesielt skadelige produkter med alkohol og slipende partikler, dufter og konserveringsmidler.
 • Ta visse medisiner, vanligvis antibakterielle.
 • Stress og tretthet.

Praksis viser at vanligvis xerose forårsaker en kombinasjon av to eller flere faktorer. Ofte indre sykdom (slik som diabetes eller sykdommer i fordøyelsessystemet, når kroppen ikke kan absorbere vitaminer fra mat, mineraler og andre næringsstoffer) blir forverret av dårlig vedlikehold og avhengighet. Derfor, for å bli kvitt det ubehagelige fenomenet bør det være konsekvent og omfattende.

Hva å kjøpe i apoteket

Farmasøytiske midler for tørr hud i kroppen kan deles inn i to brede kategorier:

 1. Til ekstern bruk er det en rekke salver, kremer, geler og lotioner, vanligvis uten alkohol, basert på oljer og planteekstrakter.
 2. For intern bruk - som regel er disse forskjellige vitaminer for tørr hud i kroppen og ansiktet.

De får tak i alvorlige problemer når xerosis blir langvarig, og konvensjonelle fuktighetskremer er ikke lenger nok. Ideelt sett vil en hudlege velge vitaminer og mykgjørende utendørs salver og kremer.

Krem for tørr hud i kroppen må inneholde vitamin A, E, C og B. Fettsyrer, fosfolipider, ceramider er også velkomne. Bør ikke være:

Når det gjelder vitaminmineralkompleksene, bør det tas hensyn til de som de ovenfor nevnte vitaminer og fettsyrer, så vel som sink og jern, overveier. De mest rimelige og effektive kosttilskuddene er AEVIT og Biotin.

Hva vil hjelpe tradisjonell medisin

Mange foretrekker å håndtere tørrhet, kløe og flabby hud i kroppen med folkemessige rettsmidler. De er mer tilgjengelige enn dyre kremer og emulsjoner, i tillegg er de sikrere - minst, så det anses å være. I et barn vil sparing og velprøvde folkeoppskrifter også bidra til å fjerne tørr hud i kropp og ansikt.

 1. Baths - for hele kroppen eller dens individuelle deler med tilsetning av gunstige fuktighetsgivende, beroligende og mykgjørende ingredienser. De gjøres 2-3 ganger i uken, varigheten av prosedyren er ikke mer enn 15 minutter.
 1. Lotioner - de brukes til å tørke, smøre, komprimerer og lotioner, avhengig av sammensetningen, de gjør det daglig eller annenhver dag.
 2. Salver og masker - legge på de mest berørte områdene. Salver brukes vanligvis hver dag, og masker gjør 1-2 ganger i uken.

Oppskrifter anbefalt av tradisjonell medisin mot xerose:

 • avkok av linfrø. 5 store skjeer frø må helles i en termos liter kokende vann, lukk og la i flere timer. Deretter belastning. Væske brukes til bad, og dampet frø kan påføres på ekstremt irriterte områder som en komprimering;
 • melk og honning En liter melk skal oppvarmes på en langsom brann, hell 200 g honning der, og fortsett å varme til honningen er helt oppløst. Men melken under kokende skal ikke. I en honning-melkblanding tilsett en skje med mandelolje, rør og hell i et varmt vannbad.
 • Bunting. 3 ss havregryn er plassert i en pose med flere lag av gasbind, bundet over badekaret til en kran med varmt vann, slik at når det åpnes, strømmer vannet gjennom posen og senkes i vann i en kvart time. Du kan gjenta denne prosedyren annenhver dag;
 • Mandler og rømme. En og en halv spiseskjeer med friske mandler blir malt i en kaffekvern, omrørt med samme mengde rømme. Blandingen påføres som en rensende, fuktighetsgivende og mykende skrubbe med ryddig massasjebevegelser. Etter fem minutter, vask av i dusjen;
 • olivenolje. Smøret er litt oppvarmet, kombinert med en skje med flytende honning og påført kroppen i 15 minutter. Denne masken renser forsiktig, lindrer den av giftstoffer, nærer, fukter, stimulerer regenerering;
 • avokado og banan. Begge frukter renses og purees. Gruel er fortynnet med 100 ml fettfri søt krem, hvis ønskelig kan du også legge til et par dråper hvetekimolje, druefrøolje eller neroli. Blandingen påføres i 20 minutter, skylles deretter med varmt vann;
 • kefir. Hvis huden er svært kløende og rød, kan du fukte en linneduk i en avkjølt kefir og bruke som kompress. Kald kefir vil berolige, lindre irritasjon og fukte det.

Urter som er nyttige for xerosis: kamille, lind, humle, rosenblad, jasmin, dill, mynte, fiolett og coltsfoot. Noen av disse urter kan blandes i like store mengder, og deretter forberede infusjonen basert på en skje av samlingen for hver kopp varmt vann. Den resulterende blanding blir tilsatt til badet eller brukt for komprimering og tørking.

Tørr hudoljer: hund rose, rose, mandel, kokosnøtt, jojoba, hvetekim, karitt, macadamia, aprikos, fersken. De legges til badevann, masker, lotioner.

Betyr matens rolle

For å raskt eliminere tørrhet og peeling hos både menn og kvinner, bør du drikke så mye som mulig. Og ikke bare om sommeren, men også om vinteren, da dette er varmesesongen. Så du er stadig i rommet med varm luft, som ikke er den beste effekten på tilstanden av epidermis og kan forårsake ubehag.

Hva annet er verdt å gjøre:

 1. eliminere eller minimere bruken av kaffe og alkohol;
 2. ta vanen med daglig bruk av nøtter, frø og vegetabilske oljer;
 3. Stopp sultediet og spis jevn sjøfisk regelmessig.

Hvis du for en eller annen grunn ikke kan spise fisk og melkeprodukter, drikker du flere grønnsaker og fruktjuicer med masse.

Ekstra tips og triks

Eliminering av tørrhet og kløe på kroppens hud under svangerskapet er noen ganger ikke så lett. I dette tilfellet er et slikt symptom forbundet med hormonelle endringer i kroppen, så bare en krem ​​eller olje, selv de beste, vil ikke være nok. Hva å gjøre og hvordan man skal håndtere kløe og tørrhet i hele kroppen, vil legen fortelle.

Generelle anbefalinger, og ikke bare for gravide, er:

 • Drikk daglig minst 1,5 liter rent vann;
 • Ikke ta varme bad med såpe. Preferanse bør gis til en varm dusj med en myk krem-gel;
 • unngå eksponering for direkte sollys;
 • midlertidig forlate dekorative kosmetikk, og for å rense huden bruk forsiktig peeling og bløtgjøringsmidler;
 • Etter en dusj må du ikke tørke kroppen, men flekk den, så bruk umiddelbart en fuktighetsgivende olje eller lotion;
 • Bruk klær som passer for sesongen for ikke å fryse, men ikke å svette i den. Forhold bør gis til naturlige, pustende stoffer;
 • føre en sunn livsstil, følg dietten, ikke misbruke alkohol og koffein;
 • unngå stress og overarbeid, om mulig ikke å ta antibiotika og andre potente stoffer.

Xerosis må bekjempes inne og ute. Anmeldelser av tilstrekkelige brukere og leger anbefaler ikke å angre på tid og penger for en spesialisert konsultasjon: Som et resultat er det billigere og mer effektivt enn å lete etter måter å bekjempe xerose eksperimentelt. En enkel analyse vil vise nøyaktig hva som mangler i kroppen, og legen vil fortelle hvilke vitaminer du skal ta for ditt problem, og hva som ellers raskt og sikkert kan eliminere kroppens sterke tørre hud.

Tørr hud i kroppen: årsaker, symptomer og løsninger

Huden er en av de viktigste organene. Den former vår utseende, gir følelse av berøring, styrer temperaturen og beskytter mot infeksjoner. Men herdet, fortykket, uklar, kløende eller tørr smerte mister evnen til å fungere ordentlig - reseptorene blir mindre følsomme, risikoen for tidlig aldring og skade ved sollys øker, og risikoen for infeksjon øker. Vanligvis er effektive løsninger svært rimelige, og de er basert på daglig pleie, som er egnet for tørr hud.

Tegn på økt hudtørrhet

Tørr hud er den viktigste årsaken til hudsykdommer, mer enn 40% av besøk til hudlege forbundet med tørr hud. Tørrhet kan oppstå hvor som helst på kroppen, men oftest skjer det på armer, ben, knær og albuer, samt ansiktet, fordi disse områdene er mest sårbare. Tørr hud på ansiktet kan være en faktor ved tidlig aldring.

Tørr hud er ikke i stand til å regulere dens fuktighet. Interne og eksterne faktorer kan påvirke hudens evne til å hydrere og forårsake overdreven tørr hud.

Når huden blir overdried, kan den bli veldig stiv, flaky, med løsninger, forårsake alvorlig kløe og smerte, selv veldig grov og sprukket. Det er imidlertid ikke alltid klart at tørrhet er årsaken til disse hudproblemer, noe som avhenger av graden av tørrhet og det berørte området av kroppen.

 • Moderat tørr hud
  I begynnelsen kan tørrhet ses i form av lett komprimering eller liten ruhet.
 • Tørr hud
  Hvis huden fortsetter å miste fuktighet, blir den grov og kan bli sprukket eller grov, muligens kløende.
 • Overdreven tørr hud
  Hvis slik tørrhet forblir uten behandling eller omsorg, eller de er ineffektive, kan huden bli ekstremt tett, grov og sprukket. På dette stadiet kan kløe også bli alvorlig og smertefull.

Tørr hudområder av kroppen

Tørrhet vises ofte på huden på beina og lårene. Tørr hud på beina er spesielt vanlig, og fører ofte til sprukne hæl, som i tilfelle alvorlig skade er forbundet med smerte og betennelse.

Men tørrheten i forbindelse med vask med bruk av sterke vaskemidler kan påvirke hele kroppen likt. For ofte vasking av hender bidrar som regel også til tørr hud på dem.

Hvis du vasker hendene svært ofte, kan det utvikles tørr hud på dem.

Følsom hud

Tørr hud på kroppen er ofte svært følsom, men følsomheten er ikke alltid forårsaket av tørrhet. Noen menneskers hud er svært følsom av naturen, selv om den er godt hydrert. I alle fall er det viktig å unngå hudpleieprodukter som inneholder irriterende ingredienser som dufter og farger. Kontroller alltid at produktet har blitt dermatologisk testet på sensitiv hud.

Tørr hud for sykdommer

For sykdommer som psoriasis eller atopisk dermatitt, kan huden virke rødt, avskal og klø.

Tørr hud kan også være forbundet med visse sykdommer:

 • Xerosis er et medisinsk begrep for tørr hud. Den kommer fra gresk: "xero" betyr "tørr", og "osis" betyr "sykdom".
 • Atopisk dermatitt og psoriasis er også forbundet med tørrhet, selv om disse sykdommene er basert på inflammatoriske prosesser. Som regel ser huden som er berørt av dem, rødmen, eksfolierer og kløkker veldig mye.
 • Metabolske sykdommer, som diabetes og nyresykdom, kan også øke risikoen for tørr hud.

Hovedårsakene til tørr hud

Det er mange årsaker og faktorer som forårsaker tørr hud i kroppen: fra miljøpåvirkning og feil hudpleie til sykdommer som psoriasis og atopisk dermatitt. Huden virker som en barriere for kroppen, men dette betyr at den er utsatt for både ekstern og intern påvirkning.

 • Eksterne faktorer forårsaker dysfunksjon av huden som en naturlig barriere, noe som fører til økt fuktighetstap gjennom huden.
 • Brudd på hudens overflatebarriere på grunn av vask av det naturlige lipidlaget gjør det umulig å beholde fuktighet, og hastigheten på tapet øker.
 • Til slutt, når tørrheten sprer seg til de nedre lagene i huden, blir transporten av vann gjennom de begravde vevene forstyrret, siden funksjonen av viktige kanaler for fuktighet er forstyrret.

Mangel på naturlige fuktighetsfaktorer (PFZ), som binder fuktighet, fører til dehydrering av de øvre lagene i huden.

Eksterne faktorer som bidrar til tørrhet

De viktigste eksterne årsakene til prosessen som er beskrevet ovenfor er miljøfaktorer og hudpleie:

 • Overdreven inntak av UV-stråler kan føre til aldring av huden og som et resultat av tørrhet.
 • Det anbefales å begrense badebadet og redusere vannet, fordi lange bad kan føre til fordampning av fuktighet.
 • Siden noen stoffer kan forårsake tørr hud, anbefales det å konsultere lege.

Eksternt miljø

 • Alvorlige værforhold - varme, kulde og tørr luft - ødelegge beskyttelsesfunksjonen i huden.
 • Sesongmessige endringer - Tørre hudsymtomer forverres ofte om vinteren eller sommeren.
 • Ultrafiolett (UV) sollys kan akselerere hudens aldring, og med aldring blir det mer utsatt for tørrhet.

Hudpleie

 • Hyppig vask eller langvarig varmt bad eller dusjer fjerner laget av lipider som danner hudens beskyttende barriere.
 • Uegnet hudpleie - det er viktig å følge instruksjonene og bruke produkter som er egnet for tørr hud. Det er spesielt viktig å ikke bruke sterke såper som sletter naturlige lipider i huden.

medisinering
Tørr hud forekommer som en bivirkning av mange stoffer. Blant de vanlige legemidlene som har denne bivirkningen er diuretika for å kontrollere blodtrykket. Effekten av dette er å øke mengden vann som utskilles fra kroppen sammen med urin, samt noen antibiotika og orale medisiner for å bekjempe akne. Rådfør deg alltid med lege eller apotek dersom du er

Genetisk innvirkning
Arvelighet påvirker også balansen av fuktighet i huden. Noen mennesker har fet hud, andre er tørre, og disse typer hud er arvet, selv om personen ikke nødvendigvis har den samme typen hud foreldrene hadde. Hudsykdommer som atopisk dermatitt, psoriasis, diabetes mellitus og ichthyosis har ofte en genetisk bakgrunn.

Hormonale påvirkninger
Endringer i konsentrasjonen av visse hormoner, spesielt østrogen og testosteron, kan påvirke hudfukthet og lipidnivåer. Dette er spesielt merkbart etter overgangsalder, når huden blir tørr på grunn av en nedgang i østrogennivå.
Tørr hud kan også utvikle seg under graviditet på grunn av hormonelle endringer, samt på grunn av ekstra behov i biologisk væske.

mat
Som ethvert annet organ krever huden en rekke viktige næringsstoffer for normal funksjon. Blant dem er umettede fettsyrer og vitaminer. Fraværet av noen av dem kan bidra til utvikling av tørr hud.

alder
Med alderen reduseres antall sebaceous og svettekjertler i huden, noe som fører til en reduksjon i evnen til å syntetisere svette og lipider. Vanninnholdet i huden og dets evne til å beholde fuktighet reduseres også. Disse faktorene fører til tørrhet, noe som i sin tur fører til aldring av huden og dannelsen av fine linjer og rynker. Lær mer om aldersrelatert tørrhet.

Faktorer som forårsaker tørr hud

I tillegg til hovedårsakene til kroppens tørre hud er det flere andre faktorer som også påvirker graden av tørr hud. Å forstå dette vil bidra til å unngå dem og dermed redusere deres innflytelse.

 • Den beste tiden for fuktighet er når huden er ren og litt fuktig, for eksempel etter et bad eller en dusj.
 • Tørr hud trenger spesiell solkrem uten irriterende parfymer og fargestoffer.
 • Konstant bruk av vernehansker og håndkrem kan hjelpe representanter for enkelte yrker, som for eksempel legen eller frisøren.

Mangel på effektiv behandling
Hvis tørr hud ikke behandles raskt, kan tørrhetsgraden øke, og det fuktighetsgivende systemet i de dypere lagene i huden kan være svekket. I slike situasjoner må du bruke en fuktighetskrem laget for å løse dette problemet.

Sollys effekt
Beskytter tørr hud mot eksponering for sollys, det er viktig at solcreme også gjenoppretter mangelen på fuktighetsgivende faktorer, i tillegg til den passende solbeskyttelsesfaktoren (SPF). Det er også viktig at solkrem, som alle andre pleieprodukter som brukes på tørr hud, ikke inneholder irriterende parfymer og fargestoffer, siden tørr hud, spesielt på ansiktet, er mer utsatt for irritasjoner enn normalt.

Arbeidsfarer
Noen yrker krever arbeid under forhold som kan øke risikoen for tørr hud. Vanligvis er det aktiviteter som involverer innflytelse av tørr hudutviklingsfaktorer, som for eksempel arbeid i varme eller kalde forhold (landbruk / fisker) eller arbeid relatert til bruk av vaskemidler (lege / sykepleier / frisør) eller arbeider med kjemikalier (mekaniker / renere).

dehydrering
Huden mottar fuktighet fra kroppen, og avhenger derfor av vannbalansen i kroppen. Når dehydrert, reduserer det fuktighetsstrømmen til huden, noe som reduserer den naturlige bevegelsen av vann gjennom huden, noe som kan bidra til tørrhet. Eldre mennesker er utsatt for dehydrering, fordi med alder er tørstfølelsen sløv.

røyke
Sigaretter inneholder mange giftstoffer, inkludert nikotin, som kan redusere blodstrømmen. Dette fører til en nedgang i stoffskiftet i huden. Dette betyr at det kan starte prosessen med tidlig aldring og tørking.

Ta vare på tørr hud

Tørr hud skyldes et brudd på barrierefunksjonen i huden, noe som fører til tap av fuktighet og redusert evne til å beholde vann på grunn av mangel på fuktighetsgivende faktorer. Dermed krever tørr hud daglig pleie, noe som ikke forårsaker ytterligere forverring av hudbarrieren og gjenoppretter mangelen på naturlige fuktighetsgivende faktorer.

Tørr og overdreven tørr hud, samt tørr hud forbundet med diabetes eller psoriasis, krever hensiktsmessige midler avhengig av graden av tørrhet, men atopisk dermatitt krever spesielle produkter for daglig hudpleie for spedbarn og små barn. Når du velger et produkt for å ta vare på barns hud, må du alltid sjekke alderindikasjonene.

Anbefalinger for pleie av tørr hud

Rengjøring av tørr hud i kroppen. Vanligvis blir huden tørr på grunn av skader på overflaten av huden, derfor er det viktig at rensemiddelet er mykt nok til ikke å vaske av den naturlige beskyttelsesbarrieren på huden. Ekstra naturlige fuktighetsgivende faktorer, som for eksempel urea, vil også bidra til å gjenopprette fuktighetsbalansen i huden.

Fukt tørr hud av kroppen. Det første kravet til fuktighetskrem for tørr hud er å gjenopprette fuktighetsbalansen i de øvre lagene i huden. Stoffer som kalles "naturlige fuktighetsgivende faktorer" (PZF), som urea og melkesyre, beholder fuktighet i stratum corneum eller topplag av huden. Den minimale anbefalte ureakonsentrasjonen, selv for moderat tørr hud, er 5%. For overdreven tørr hud er det vanligvis nødvendig med en høyere konsentrasjon av urea og andre fuktighetsgivende faktorer.

I stedet for å tørke våt hud med et håndkle, blett det tørt, og søk deretter straks en krem ​​eller lotion.

Det er viktig å følge instruksjonene og bruke produkter som er egnet for tørr hud.

Tørrhet, grovdannelse og herding av huden kan skyldes forstyrrelser i de tre hovedmekanismer for fuktkontroll: skade på overflatebarrieren på grunn av mangel på hudlipider, dehydrering av stratum corneum gjennom fravær av naturlige fuktighetsgivende faktorer og dårlig fuktighetsfordeling i de nedre lagene av huden.

Beskyttelse av tørr hud fra solstråling
Når du går utenfor, bør du redusere eksponeringen, legge på klær som dekker alle deler av kroppen og bruker solkrem. I tillegg er det viktig at solkrem også inneholder fuktighetsgivende faktorer. Solkrem for tørr hud bør ikke inneholde irriterende parfymer og fargestoffer, fordi tørr hud er følsom for irritasjoner.

Det berørte området bør ofte påføres med fuktighetskrem som er egnet for tørr hud.

Unngå faktorer som bidrar til tørrhet

I tillegg til høy kvalitet daglig rengjøring og fuktighetsgivende, er det viktig å unngå faktorer som bidrar til utvikling av tørr hud. Dette vil bidra til å lindre problemet med tørr hud og redusere behovet for behandling:

 • Unngå tørr luft ved å bruke mindre tid ute under varmt og tørt eller kaldt vær og bruk av luftfuktere hvis rommet er slått på for oppvarming.
 • Reduser tiden i varmt vann, ta raske varme dusjer i stedet for lange varme bad.
 • Bruk hansker når du vasker for å unngå eksponering for varmt vann og aggressive vaskemidler.
 • Bruk klær laget av naturlige materialer som bomull og silke som ikke irriterer huden. Ull er også et naturlig materiale, men kan irritere tørr hud, så det bør unngås.
 • Prøv å bruke klær for å vaske klær uten fargestoffer eller smaker for å unngå irritasjon.
 • Pass på at du drikker nok vann - spesielt for eldre mennesker.

Flere Artikler Om Typer Acne